EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Κραχ στις αστικές συγκοινωνίες - Οκτώ στους 10 δεν κόβουν εισιτήριο

Κραχ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Ελλάδας, καθώς όπως φαίνεται και από τα νούμερα οκτώ στους 10 επιβάτες τους, δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, τα έσοδα του φετινού Αυγούστου, ήταν ακόμα λιγότερα και από τον περσινό, όπου υπήρχε ακόα φρέσκο το σοκ των capital controls. Μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ πέρσι τον Αύγουστο τα έσοδα του ΟΣΥ ανήλθαν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, φέτος δεν ξεπέρασαν τα 5, την ώρα που η μισθοδοσία του οργανισμού ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αποκαλύπτουν και εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αρκετοί από τους επιβάτες χρησιμοποιούν ως πρόφαση το ότι είναι άνεργοι, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τη νέα ρύθμιση που επιτρέπει σε ανέργους που θα επιδείξουν κάρτα ΟΑΕΔ, να επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο.

Μάλιστα, από όποια πλευρά κι αν το ψάξει κάποιος, τα μαθηματικά… δεν βγαίνουν γι’ αυτό και στον ΟΑΣΑ, αναμένουν μείωση από τα έσοδα των εισιτηρίων για το Σεπτέμβρη και ακόμα χειρότερα, έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι η «μαύρη τρύπα» 77 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλεπόταν για φέτος, ίσως να είναι και φρούδες ελπίδες μπροστά στα νούμερα που πρόκειται να έρθουν.

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη των προϋπολογισμών, η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) είχε για το 2015 έσοδα 111,5 εκατ. ευρώ και έξοδα 144 εκατ. ευρώ. Τοτα προηγούμενα χρόνια εμφάνιζε κερδοφορία κι έτσι δεν χρειάστηκε να επέμβει το κράτος, ενώ φέτος θα λάβει επιχορήγηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Από την άλλη ο ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ) εμφάνισε συνολικά κέρδη σχεδόν 300 εκατ. ευρώ και έξοδα 377 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται, αν επιβεβαιωθούν οι «Κασσάνδρες» και συνεχιστεί η μείωση στις εισπράξεις από τα εισιτήρια, οι ζημιές μπορεί να ξεπεράσουν στο σύνολό τους τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παγκόσμιος εφιάλτης αν καταρρεύσει η Deutsche Bank»

Η "μαύρη Παρασκευή" για την Deutsche Bank μονοπωλεί τον γερμανικό Τύπο του Σαββάτου, με τις ανησυχίες να είναι μεγαλύτερες από ποτέ και την αγωνία να κορυφώνεται μέχρι την Δευτέρα, που θα ανοίξουν πάλι οι "διεθνείς αγορές".

Η Der Tagesspiegel περιγράφει τι θα συνέβαινε την επόμενη μέρα μιας χρεοκοπίας της Deutsche Bank. Εκτιμά, μάλιστα, ότι θα είναι πιο καταστροφική ακόμα κι από αυτή της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 στις ΗΠΑ, όταν και ξεκίνησε το ντόμινο για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα» γράφει η γερμανική εφημερίδα: «Η χρεωκοπία της Deutsche Bank θα ήταν πιο καταστροφική και από την κατάρρευση της Lehman. Η τράπεζα έχει 8 εκατομμύρια πελάτες στη Γερμανία και 20 εκατομμύρια παγκοσμίως. Θα ήταν θανάσιμο πλήγμα για την τράπεζα εάν αυτοί δεν την εμπιστεύονται πια και αποσύρουν τα χρήματά τους ενώ οι συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες θα ήταν ανυπολόγιστες».

Η τράπεζα έχει κεφάλαια που ξεπερνάνε το 1.8 τρισ. ευρώ και περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, ενώ έχει διασυνδέσεις με όλες τις τράπεζες του κόσμου. Θα μοιάζει αναπόφευκτο, δηλαδή, ένα παγκόσμιο κραχ, μεγαλύτερες εμβέλειας και ισχύος από της Lehman.

H Der Tagesspiegel, πάντως, καταλήγει μάλλον καθησυχαστικά, εκτιμώντας ότι εν τέλει η τράπεζα - κολοσσός δεν θα αφεθεί στην μοίρα της, λόγω του μεγέθους της: "Too big to fail - αυτό ισχύει σήμερα όπως και χθες".
 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Video "Ξεπουλάτε" φώναζαν συνδικαλιστές σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη...

Τις αποδοκιμασίες των συνδικαλιστών του «Σπάρτακου» και της «Ένωσης» δέχθηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δημητριάδης πριν από την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ του φώναζαν "ξεπουλάτε" με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι το υπερταμείο είναι δημόσιο με μοναδικό μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ολοκληρωτική ποδοσφαιροποίηση των «νταβάδων» της «ενημέρωσης»

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, στο «λαγό» του διαγωνισμού (κατά δική του ομολογία), η τέταρτη τηλεοπτική άδεια!!!
 

Ο «λαγός», ο οποίος ουσιαστικά με την ομολογία του τινάζει στον αέρα το θεατρικό σκηνικό που έστησε ο κυβέρνηση περί «αδιάβλητου διαγωνισμού», κατακτά την τέταρτη τηλεοπτική άδεια:
 
Αντί να διερευνηθεί, εισαγγελικά, η ομολογία Σαββίδη περί «στησίματος» του διαγωνισμού (αυτό σημαίνει «ότι είμαι «λαγός» στο διαγωνισμό), ανταμείβεται…

Τέτοιου είδους πολιτικά και ηθικά κριτήρια λειτούργησαν στο «αριστερό» θέατρο της αδειοδότησης…

Κριτήρια που έρχονται να συμπληρώσουν το μέγα φιάσκο του Καλογρίτσα: Φιάσκο το οποίο και από μόνο του θρυμματίζει, θορυβωδώς, την κάλπικη εικόνα του διαγωνισμού: Το κακόγουστο «αριστερό» θέατρο ΑΠΑΤΗΣ…

«Κριτήρια» για την Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ άμεσα στην «ελεύθερη αγορά» των μαφιόζων και των νονών του χρήματος…


Η κρίση και η σήψη του συστήματος έχει οδηγήσει στην «υπέρβαση» και των ίδιων των νόμων της παραγωγικής, καπιταλιστικής ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Στην «υπέρβαση» του κλασσικού καπιταλισμού. Η «ελεύθερη αγορά», σήμερα, καταδυναστεύεται από τις μαφίες, τους τυχοδιώκτες και τους νονούς του χρήματος. Στην Ελλάδα γίνεται η «ελεύθερη αγορά» των παρασίτων της ποδοσφαιρικής αλητείας…

Και αυτήν την «υπέρβαση»
προς την παρασιτική αλητεία και προς τις «παράγκες» του χρήματος, την πραγματοποίησε η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Παρέδωσε ολοκληρωτικά τα κανάλια στους νονούς του ποδοσφαιρικού αφιονιού, στους νονούς των ποικίλων «παραγκών».

Και αυτό είναι το πιο εφιαλτικό.
Τρία από τα τέσσερα κανάλια έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του Μπερλουσκονισμού: Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σαββίδης…

Με σημαιοφόρο τον Μαρινάκη: Τη μεγάλη «παράγκα»!!!

Και το θηριώδες θράσος του εμπαιγμού μας; Οι παραληρηματικές ασυναρτησίες του Τσίπρα (στη Βουλή) για την κατάργηση της «διαπλοκής» και της «παράγκας»…

Οι τηλεοπτικές άδειες δόθηκαν, με στημένες παραστάσεις στο σκοτάδι, στην «αρχιπαράγκα» του Μαρινάκη και στις άλλες «ανταγωνιστικές» ποδοσφαιρικές «παράγκες (Αλαφούζος-Σαββίδης), και ο Τσίπρας παραληρεί ασυνάρτητα για «κτύπημα» της «διαπλοκής» και της «παράγκας»…

Το πιο βρώμικο και τραμπούκικο κομμάτι των «νταβάδων»
(αυτό του ποδοσφαίρου), αναλαμβάνει πλέον, με «αριστερό» χρίσμα, την «ενημέρωση», και την «ψυχαγωγία» του ελληνικού λαού, τον «Πολιτισμό»: Τι μακάβριος ιστορικός μορφασμός…

Και το πρώτο δείγμα αυτού του νέου τηλεοπτικού τοπίου είναι η ΟΜΟΦΩΝΙΑ των νέων «νταβάδων» της «ενημέρωσης». Ξαφνικά συμφωνεί και ο Μαρινάκης με τους άλλους δυο:

«Η ΕΠΟ έχει την απόλυτη ευθύνη για το χάος στο ποδόσφαιρο και για τους κωμικοτραγικούς ορισμούς διαιτητών από το τρίο Βασάρα, Ντέπυς Κοξένογλου, Θωμά Μητρόπουλο και των κολαούζων τους. Η ανικανότητα της ομοσπονδίας έχει ξεπεράσει τα όρια του γελοίου και έχει μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε οίκο ανοχής. Ας εξαφανιστούν όλοι τους, να ξεβρωμίσει ο τόπος και να πάμε σε μια νέα μέρα για το ποδόσφαιρο».
 Ο Μαρινάκης, λοιπόν, ξαφνικά βρίζει τον ίδιο του τον εαυτό, δηλαδή την «παράγκα» του: ΕΝΤΟΣ της ΕΠΟ και της διαιτησίες…

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Σίγουρα αυτή η ξαφνική μεταστροφή του Μαρινάκη έχει σχέση με τις γενικότερες πολιτικές και τηλεοπτικές ζυμώσεις και κινήσεις…

Ωστόσο δίνει καθαρά το στίγμα της χονδροειδούς ΑΠΑΤΗΣ και της υποκριτικής αυθάδειας των νέων καναλαρχών…
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σταση εργασιας στα τρολλευ την Τριτη 4/10/2016 απο ωρα 11:00 εως 16:00.

Το Δ.Σ. της Ἕνωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικη συνέλευση με στάση εργασίας από 11:00 έως 16:00 την Τρίτη 4/10/2016  στην Λέσχη [ Πλ. Αττικης ]
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!