EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Μισθός 498 ευρώ για όσους είναι κάτω από 25 ετών! (δείτε όλο το κείμενο)

Μισθό για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ύψους 498,10 ευρώ (το 85% του κατώτατου των 586€) τον πρώτο χρόνο και 556,7 ευρώ (το 95% των 586€) προτείνει η Επιτροπή Σοφών αντί των 510€ τα οποία προβλέπει η σημερινή νομοθεσία για όσους ειναι ηλικίας κάτω των 25 ετών. Η διαφοροποίηση αυτή σε βάρος όλων των νέων κάτω των 25 ετών θεωρείται δυσμενής ηλικιακή διάκριση που γίνεται ανεξάρτητα από το αν ο νέος έχει ή δεν έχει εργασιακή εμπειρία. 

Το πόρισμα της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ειδικών για τα εργασιακά παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι οι συστάσεις της Επιτροπής, που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι πολύ κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως θα αποτελέσουν τη βάση διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της β΄ αξιολόγησης.

Στο πόρισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν “βλέπει” την ανάγκη για αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την απεργία, ενώ, παράλληλα, δεν “βλέπει” κάποιον επείγοντα λόγο για άρση της απαγόρευσης της ανταπεργίας (lockout). Επίσης, τονίζεται ότι, σε περιπτώσεις προσωρινής οικονομικής δυσχέρειας, η εργασία μειωμένου ωραρίου μπορεί να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, στο πόρισμα επισημαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμιμος κατώτατος μισθός, που θα λαμβάνει υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές σχετικά με την ανάπτυξη, τις τιμές, την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση, την ανεργία, τα εισοδήματα και τους μισθούς. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, υπάρχει διαφωνία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ως προς την αρμοδιότητα καθορισμού του ύψους και των αυξήσεων του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι συλλογικές συμβάσεις θεωρούνται αντιπροσωπευτικές, εφόσον καλύπτουν το 50% των εργαζομένων της διαπραγματευτικής μονάδας του κλάδου/επαγγέλματος. Σημειώνεται δε ότι η μονομερής προσφυγή στη διαιτησία θα πρέπει να θεωρείται έσχατο μέσο, «αφού καταδεικνύει έλλειψη εμπιστοσύνης».

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι, σε όλες τις δημόσιες δηλώσεις του και στις κοινοβουλευτικές του παρουσίες, ζητά από όλα τα κόμματα και, ειδικά, από την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσουν, αν η κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων έχει και τη δική τους υποστήριξη. «Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, σημείωσε ότι η πρότασή του προς τους δανειστές είναι να δεχθούν την απαίτηση από τη χώρα μας για μικρότερα πλεονάσματα σε αντάλλαγμα διαρθρωτικών αλλαγών, «όπου στην ιδιόλεκτο του ΔΝΤ είναι περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμός δαπανών, που, προφανώς, σημαίνει μείωση συντάξεων και περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η ουσία της κοινής δήλωσης των κοινωνικών εταίρων είναι η αναστροφή της απορρύθμισης, ενώ η ουσία της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ είναι η συνέχισή της». «Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε καθαρές κουβέντες από τη ΝΔ. Να ξέρουμε, λοιπόν, ποια είναι η δική της θέση επ’ αυτού» υπογράμμισε.

«Σε κάθε περίπτωση»-διευκρίνισε-«δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων για οποιοδήποτε αντάλλαγμα».

Ακολουθεί απόσπασμα από την Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών: Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως συνοψίζονται από τον πρόεδρό της, καθηγητή Jan van Ours:

2.1 Συνδικαλιστική Δράση

1. Η ισχύουσα ελληνική νομοθεσία ρυθμίζει εκτενώς τις διαδικασίες για την κήρυξη απεργίας. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν βλέπει την ανάγκη για αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την απεργία. Εναπόκειται στον Έλληνα νομοθέτη να καθορίσει τις προϋποθέσεις της νόμιμης απεργίας σεβόμενος το συνταγματικό πλαίσιο.

2. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν βλέπει κάποιον επείγοντα λόγο για άρση της απαγόρευσης της ανταπεργίας (lockout). Οι διατάξεις για τις εργατικές διαφορές στην Ελλάδα έχουν καθιερώσει μία ισορροπία δυνάμεων μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων – οι κανόνες τους είναι αποδεκτοί και από τα δύο μέρη. Ο Έλληνας νομοθέτης μπορεί να διευκρινίσει πως ο εργοδότης δικαιούται να μην πληρώσει τους μη απεργούς εργαζόμενους εφόσον δεν μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους, επειδή λαμβάνει χώρα απεργία στην επιχείρηση ή εκμετάλλευση.

2.2 Ομαδικές Απολύσεις

3. Πριν την πραγματοποίηση της ομαδικής απόλυσης, οι εργοδότες οφείλουν να προχωρήσουν καλόπιστα σε διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της επιχείρησης, θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα κοινωνικό πλάνο που θα παρέχει αποζημίωση στους εργαζόμενους που ενδεχομένως θα μείνουν άνεργοι για ένα αβέβαιο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να παρέχεται επανεκπαίδευση στους εργαζόμενους που απολύονται προκειμένου να ενισχυθούν οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας. Οι ομαδικές απολύσεις θα πρέπει να ρυθμίζονται λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία τους ως ένα λειτουργικό εργαλείο για την προσαρμογή των επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης. Το ισχύον σύστημα της προληπτικής διοικητικής έγκρισης συζητείται ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τη την έκδοση της απόφασης επί του προδικαστικού ερωτήματος, το ισχύον σύστημα θα μπορούσε να καταργηθεί ή να αντικατασταθεί από ένα άλλο σύστημα εκ των προτέρων έγκρισης του σχεδίου απολύσεων.

4. Σε περιπτώσεις προσωρινής οικονομικής δυσχέρειας, η εργασία μειωμένου ωραρίου μπορεί να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις. Η εργασία μειωμένου ωραρίου πρέπει να είναι ευέλικτη βάσει των υπαρχουσών αναγκών της επιχείρησης. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από το δημόσιο ή το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τις ώρες που δεν μπόρεσε να εργαστεί. Μετά την πάροδο της κρίσης, ο εργοδότης θα μπορεί να προχωρήσει στην επανέναρξη της πλήρους δραστηριότητάς του με τη βοήθεια ενός έμπειρου εργατικού δυναμικού.

2.3 Κατώτατος μισθός

5. Θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμιμος κατώτατος μισθός που θα λαμβάνει υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές σχετικά με την ανάπτυξη, τις τιμές, την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση, την ανεργία, τα εισοδήματα και τους μισθούς. Υπάρχει διαφωνία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ως προς την αρμοδιότητα καθορισμού του ύψους και των αυξήσεων του κατώτατου μισθού. Ένα μέρος της Επιτροπής προτείνει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, κατόπιν διαβουλεύσεων με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, μέσω εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με καθολική εφαρμογή. Ένα άλλο μέρος της Επιτροπής προτείνει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

6. Υπάρχει διαφωνία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ως προς τη λειτουργία του κατώτατου μισθού των νέων. Ένα μέρος της Επιτροπής προτείνει την αντικατάσταση του κατώτατου μισθού των νέων από ένα μειωμένο κατώτατο μισθό βάσει εργασιακής εμπειρίας με ανώτατη διάρκεια τα δύο έτη. Το ως άνω σύστημα μειωμένου κατώτατου μισθού θα πρέπει να αξιολογηθεί μετά την πάροδο των δύο ετών. Ένα άλλο μέρος της Επιτροπής προτείνει τη διατήρηση του κατώτατου μισθού των νέων με τα ισχύοντα ηλικιακά όρια.

2.4 Συλλογικές διαπραγματεύσεις

7. Οι αντιπροσωπευτικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα μπορούν να επεκτείνονται από το κράτος κατόπιν αίτησης ενός από τα διαπραγματευόμενα μέρη σε κλαδικό ή ομοιοεπαγγελματικό επίπεδο. Οι συλλογικές συμβάσεις θεωρούνται αντιπροσωπευτικές εφόσον καλύπτουν το 50% των εργαζομένων της διαπραγματευτικής μονάδας του κλάδου/επαγγέλματος. Η απόφαση για την επέκταση της συλλογικής σύμβασης λαμβάνεται από τον Υπουργό Εργασίας μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Η κυβέρνηση και οι κοινωνικοί εταίροι θα θεσμοθετήσουν ένα διοικητικό σύστημα που θα επιτρέπει τον αξιόπιστο έλεγχο του ποσοστού των εργαζομένων που αντιπροσωπεύεται στη διαπραγματευτική μονάδα. Ένα μέρος της Επιτροπής προτείνει, επίσης, τη δυνατότητα επέκτασης, σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων στην αντίστοιχη αγορά εργασίας (υψηλός κύκλος εργασιών, υψηλό ποσοστό χαμηλόμισθων, στρέβλωση ανταγωνισμού), καθώς και σε περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος (π.χ. εισαγωγή συστήματος μαθητείας. Ένα άλλο μέρος της Επιτροπής θεωρεί πως η επέκταση πρέπει να είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που καλύπτεται το όριο του 50%.

8. Υπάρχει διαφωνία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την αρχή της εύνοιας. Ένα μέρος της Επιτροπή υποστηρίζει πως συλλογικές συμβάσεις εργασίας χαμηλότερου επιπέδου δεν μπορούν να αποκλίνουν επί τα χείρω εθνικών/κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, εκτός κι αν οι κοινωνικοί εταίροι προβλέπουν ρήτρες για συγκεκριμένα ζητήματα, οι οποίες επιτρέπουν προσωρινές αποκλίσεις σε περιπτώσεις επειγουσών οικονομικών/χρηματοοικονομικών αναγκών των επιχειρήσεων. Ένα άλλο μέρος της Επιτροπής θεωρεί πως η μισθολογική ευελιξία στο μικρο-επίπεδο είναι σημαντική. Συνεπώς, η ιεραρχία των συλλογικών διαπραγματεύσεων πρέπει να διέπεται από την αρχή της επικουρικότητας, όπου συμβάσεις που συνάπτονται σε επιχειρησιακό επίπεδο, εγγύτερα των εμπλεκόμενων εργαζομένων και επιχειρήσεων, υπερισχύουν συμβάσεων που συνάπτονται σε κλαδικό/ομοιοεπαγγελματικό/εθνικό επίπεδο.

9. Η χρονική επέκταση, η μετενέργεια και η διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αποφασίζονται από τους κοινωνικούς εταίρους. Αν δεν λάβουν σχετική απόφαση για το πρώτο ζήτημα, η χρονική επέκταση πρέπει να διαρκεί έξι μήνες. Αν το δεύτερο ζήτημα δεν ρυθμιστεί στη συλλογική σύμβαση, η μετενέργεια πρέπει να καλύπτει όλους τους συμφωνηθέντες όρους εργασίας. Αν το τρίτο ζήτημα δεν ρυθμιστεί στη συλλογική σύμβαση, η συλλογική σύμβαση θα μπορεί να καταγγέλλεται με προειδοποίηση τριών μηνών.

10. Αν δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων οι όροι της συλλογικής σύμβασης μπορούν να καθορίζονται μέσω διαιτησίας, κατά προτίμηση εφόσον και τα δύο μέρη συμφωνούν. Η μονομερής προσφυγή στη διαιτησία θα πρέπει να θεωρείται έσχατο μέσο, αφού καταδεικνύει έλλειψη εμπιστοσύνης. Το σύστημα διαιτησίας τροποποιήθηκε πρόσφατα και θα πρέπει να αξιολογηθεί μέχρι το 2018 προκειμένου να εκτιμηθεί ο ρόλος της διαιτησίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

11. Οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να διαπραγματεύονται για τις μισθολογικές ωριμάνσεις, την ίση μεταχείριση υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών, τη δια βίου μάθηση, την παραγωγικότητα, την καινοτομία και την ενσωμάτωση των νέων, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτικά σχόλια που περιλαμβάνονται στην παρούσα έκθεση. Με δεδομένο πως ορισμένα από τα ως άνω ζητήματα συνδέονται στενά με στρατηγικές του κράτους για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση και του συστήματος επαγγελματικής επιμόρφωσης, η ενδυνάμωση ενός ουσιαστικού τριμερούς κοινωνικού διαλόγου είναι απαραίτητη. Σε αυτό το πλαίσιο μία συζήτηση για τα προβλήματα του συνδικαλιστικού νόμου θα ήταν χρήσιμη. Ωστόσο, σε αυτό το πεδίο, δεν βλέπουμε κάποια αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

12. Ο Ο.Α.Ε.Δ. πρέπει να εξετάσει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη αποτελεσματικότερη επανένταξη των ανέργων και την προσέλκυση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων καλά σχεδιασμένων επιδοτήσεων πρόσληψης με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.ΗΜΕΡΗΣΙΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώην προϊσταμένη του ΙΚΑ Καλαμάτας κολλούσε ένσημα στα παιδιά της

Τα αμφισβητούμενα ημερομίσθια είναι περίπου 500 – Σε μία περίπτωση, ένα από τα παιδιά της, ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα, τις ίδιες ημέρες, είχε κολλήσει ένσημα ότι είχε εργασθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Καλαμάτα

Με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας (νόθευση) κατ’ εξακολούθηση, απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και απάτης κατ’ εξακολούθηση κάθισε από προχθες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας.

Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και ορίστηκε να συνεχισθεί την προσεχή Τετάρτη.

Αν και τα ποσά για τα οποία κατηγορείται είναι μικρά και αφορούν ένσημα των παιδιών της και το επίδομα παιδιών στη σύνταξή της, η υπόθεση εγείρει ηθικά ζητήματα, λόγω της θέσης της στον ασφαλιστικό οργανισμό, αλλά και της ενεργής δράσης της στα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας. Έχει διατελέσει σημαντικό στέλεχος της Ν.Δ. στο νομό και ήταν υποψήφια σε δημοτικό ψηφοδέλτιο.
Ένσημα
Η υπόθεση προχώρησε έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο που έγινε από τον ασφαλιστικό οργανισμό και εν συνεχεία τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Την ΕΔΕ διενήργησε ο τότε διευθυντής του ΙΚΑ Πύργου και, όπως τόνισε χθες στην κατάθεσή του, διαπιστώθηκε ο καταλογισμός από την κατηγορούμενη κάποιων οικοδομικών ενσήμων στα παιδιά της, είτε χωρίς να τα δικαιούνται είτε χωρίς να έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες. Τόνισε δε ότι κάποιες ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) ήταν ψευδείς.

Τα αμφισβητούμενα ημερομίσθια είναι περίπου 500. Σε μία περίπτωση, ένα από τα παιδιά της, ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα, τις ίδιες ημέρες, είχε κολλήσει ένσημα ότι είχε εργασθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Καλαμάτα.

Επίσης, όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2012 δήλωσε ψευδώς ότι τα παιδιά της δεν εργάζονται, ούτε λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, και ως προστατευόμενα έπαιρνε το ανάλογο επίδομα.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ακόμα ότι λόγω της θέσης της, κάποιοι υπάλληλοι, της παραχώρησαν τον υπολογιστή τους και έμπαινε στο σύστημα του ασφαλιστικού οργανισμού με την ηλεκτρονική τους υπογραφή.
Άρνηση κατηγοριών
Από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης έχουν αναπτυχθεί ισχυρισμοί άρνησης των κατηγοριών. Για τα ένσημα και το συγκεκριμένο περιστατικό, επισημάνθηκε ότι το παιδί της βρισκόταν σε άδεια από την εργασία του στην Αθήνα και έκανε κάποια μεροκάματα στην Καλαμάτα, ενώ για το επίδομα στη σύνταξη, ότι τα χαρτιά στο φάκελο ήταν απλές φωτοτυπίες και θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί από οποιονδήποτε. Επίσης, ο δικηγόρος της, Βασίλης Δημαρέσης, κατέθεσε αίτημα διακοπής της δίκης, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν οι εργοδότες, που φαίνονται στα επίδικα ένσημα, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε.

Στοιχεία και γεγονότα κατέθεσε στο δικαστήριο και η τωρινή αναπληρώτρια διευθύντρια του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία είπε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος για τη συγκεκριμένη υπάλληλο ξεκίνησε το 2011, ενώ τον Απρίλιο του 2011 κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης και έπειτα από 2 μήνες έλαβε κανονικά τη σύνταξή της και τα αναδρομικά.

Μάλιστα, η μάρτυρας κατέθεσε την έκπληξή της για τους χρόνους ρεκόρ καταβολής της σύνταξης και των αναδρομικών. Το δικαιολόγησε, όμως, λέγοντας ότι είχε γνωριμίες στη διοίκηση.

Ακολούθως είπε ότι από το 2011 έως το 2013 είχε χαθεί το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και ενδιάμεσα η κατηγορούμενη βγήκε σε σύνταξη. Το 2013 διατάχθηκε ΕΔΕ.

Επίσης, ανέφερε ότι το ποσό που της είχε καταλογισθεί ήταν περίπου 3.000 ευρώ και το έχει επιστρέψει, ωστόσο παρατήρησε ότι υπήρξε μεγάλη δυσφήμηση του ΙΚΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε σε καταθέσεις των εργοδοτών από τους οποίους είναι τα επίμαχα ένσημα, ότι αυτοί δεν είχαν συντάξει ΑΠΔ και αυτό το έκανε η κατηγορουμένη.Πηγή: Tharrosnews

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΣΙΡΩΝΗ;

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΚΥΡΙΟ ΦΟΥΧΤΕΛ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΠΡΑΝΟ ΜΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ
 
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Συναντήσεις Χ.Γ. Φούχτελ με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όχημα για τη
βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά πρωτίστως για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την στήριξη επιχειρηματικών δράσεων, αλλά και την περαιτέρω προώθηση πρωτοβουλιών συνεργασίας σε επίπεδη τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα, που προέκυψε μετά από μια σειρά συναντήσεων του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και προέδρου της DGV, Χανς-Χοακίμ Φούχτελ με μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κος Φούχτελ επισκέφτηκε την Αθήνα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην Ελλάδα και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Γερμανία. Συναντήθηκε διαδοχικά με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Είχε επίσης συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κο Ιερώνυμο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, καθώς και με εκπροσώπους γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους Έλληνες υπουργούς, που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα βρέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης εξέφρασε την υποστήριξή του προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους τομείς, όπου η συνεργασία των δύο χωρών θα μπορούσε να έχει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα όπως είναι ο τουρισμός, η επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση και η πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε τράπεζες της Γερμανίας ή τρίτων χωρών.

Σημαντικά είναι τα περιθώρια για διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών αρχών και φορέων και στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, ανακύκλωσης και σε άλλους τομείς που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν οι εμπειρίες από επιτυχημένες «καλές πρακτικές» στο επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών, πολλές από τις οποίες θα παρουσιαστούν και στο πλαίσιο της 6ης συνέλευσης της DGV τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Ναύπλιο.

 
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία. τέτοια επιθυμία.τέτοια επιθυμία.τέτοια επιθυμία.

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα πούμε και το νερό, νεράκι;

Οι γαλλικές πολυεθνικές του νερού Veolia και Suez ενδιαφέρονται για τα νερά της Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρονται για το εμπόρευμα που είναι «αναξιοποίητο» ακόμα σε τούτο τον τόπο και κάθε διψασμένος το βρίσκει απλόχερα. Αύριο;

Μπορείτε να φανταστείτε μια αγορά νερού; Μια αγορά, όπου ιδιοκτήτες μετοχών νερού θα το πουλούσαν και θα το αγόραζαν, ενώ άλλοι θα κερδοσκοπούσαν πάνω στην τιμή του χωρίς να το χρειάζονται; Πως θα ήταν η ζωή, εάν όλα τα νερά του πλανήτη, επιφανειακά ή υπόγεια, τα νερά των ποταμών, των λιμνών και των παγετώνων, ανήκαν σε ιδιώτες;

Το «Πωλείται Ζωή» εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή. Εκεί όπου οι υδάτινοι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτες και μία εταιρεία μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου ποταμού και να κατέχει ποσότητα νερού ίση με το Βέλγιο. Εκεί, όπου το νερό έχει μετατραπεί από δημόσιο αγαθό ζωής σε ιδιοκτησία, και ένα «δικαίωμα νερού» μπορεί να κοστίζει όσο ένα σπίτι.

Ακόμα και στην έρημο της Ατακάμα, που θεωρείται η ξηρότερη περιοχή του πλανήτη, οι μεταλλευτικές εταιρείες – μεγαλο-ιδιοκτήτες του μακρύτερου ποταμού της Χιλής, Ρίο Λόα – αντλούν τεράστιες ποσότητες και χρησιμοποιούν το πολύτιμο νερό για να ξεπλένουν μέταλλα, καταδικάζοντας χιλιάδες ιθαγενείς και χωριά αγροτών στην δίψα και τη φτώχεια.

Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.


Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού διότι το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους. Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ’ αυτοφώρω.


Όλα ξεκίνησαν το 1981, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Codigo de Aguas), ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό προϊόν…πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί και οι γυναίκες οδηγούν supercars!

Δεν είναι μόνο οι άντρες που αγαπούν τα καλά, ωραία και πανάκριβα αυτοκίνητα, αλλά και οι γυναίκες φυσικά. Δεν είναι λίγες οι διάσημες που επιλέγουν να οδηγούν ολοκαίνουρια αυτοκίνητα επιδόσεων που μόλις κυκλοφόρησαν στην αγορά.


ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα κορίτσια δεν οδηγούν εξωτικά αυτοκίνητα. Συνήθως αγοράζουν μικροκαμωμένα, χαριτωμένα, λειτουργικά και οικονομικά μοντέλα. Βέβαια, κάποιες φορές τα γούστα είναι διαφορετικά, όπως θα δείτε παρακάτω, αλλά supercars είναι αυτά…

Nicki Minaj: Lamborghini Aventador 2014Το ροζ αρέσει συνήθως στα κορίτσια και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα με την επιλογή της η γνωστή τραγουδίστρια Nicki Minaj. Λατρεύει το ροζ και το αυτοκίνητο της. Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί επέλεξε αυτό το supercar αξίας 400.000 δολαρίων να το βάψει ροζ. Σκούρο ροζ, τουλάχιστον, αλλά είναι ακόμα ροζ. Κάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και ξεπερνά σε τελική κατά πολύ τα 300 km/h.

Paris Hilton: Bentley Continental GTΜπορεί η Nicki Minaj να άλλαξε εξωτερικά το χρώμα του αυτοκινήτου της, αλλά η Paris Hilton προσέθεσε το στίγμα της και την προσωπικότητά της και στο εσωτερικό του, κάνοντάς το ροζ με μαύρο. Με την υπογραφή της West Coast Customs, το πολυτελές αυτοκίνητο μετατράπηκε σε… αριστούργημα με ροζ δερμάτινα καθίσματα, ταμπλό και τροχούς.

Tamara Ecclestone: Ferrari 599 GTOΚαι η κόρη του ισχυρού άνδρα της Formula 1, Bernie Ecclestone, οδηγεί ένα ιταλικό αυτοκίνητο επιδόσεων. Η Tamara Ecclestone αγόρασε πριν λίγα χρόνια τη Ferrari 599 GTO, η οποία της κόστισε περίπου 450.000 δολάρια. Αυτό το τέρας 670 ίππων ζυγίζει 1.610 κιλά, κάνει τα 0-100 σε 3,3 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα άνω των 335 km/h.

Gigi Hadid: BMW M2Όταν είσαι το πρόσωπο μίας διαφήμισης αυτοκινήτου είναι αναμενόμενο να έχεις και εσύ ένα τέτοιο να οδηγείς στην καθημερινότητά σου. Έτσι το supermodel Gigi Hadid, σε ηλικία 20 χρονών oδηγεί μία BMW Μ2. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ισχύ 365 ίππους και κάνει τα 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Victoria Beckham: Range Rover EvoqueH Victoria Beckham έχει επιλέξει να βρίσκεται στο τιμόνι ενός Range Rover SUV. Η ίδια, ως εκπρόσωπος του μοντέλου αυτού, έχει το δικό της και το χαίρεται. Μόνο 200 τέτοια κατασκευάστηκαν, καθώς είναι περιορισμένης έκδοσης. Η Victoria οδήγησε το δικό της μόνο για 1.400 χιλιόμετρα μέσα σε 3 χρόνια, αφού αποφάσισε να το πουλήσει πριν λίγο καιρό.

Jodie Kidd: Jaguar F-TypeΕίναι μοντέλο αλλά και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Η έλξη της για τα αυτοκίνητα της την έκανε και να τα οδηγεί σε αγώνες αλλά και να τα παρουσιάζει και έτσι βρέθηκε ακόμα και στην τηλεοπτική εκπομπή Top Gear. Είχε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αυτοκινήτων, αλλά εγκαταλείποντας σε ηλικία 35 χρονών την πασαρέλα, αναγκάστηκε να πουλήσει μερικά από ταυτά. Όμως εξακολουθεί να έχει μια Jaguar F-Type που κοστίζει περίπου 140.000 δολάρια, εξοπλισμένη με τον υπερτροφοδοτούμενο 5lt V8, ο οποίος αποδίδει ισχύ 550 ίππων.

Amy Macdonald: Ferrari 458 Special

 

Η 29χρονη τραγουδίστρια επέλεξε να αγοράσει τη Ferrari 458 Speciale, η οποία διαθέτει έναν V8 κινητήρα απόδοσης 605 ίππων. Κάνει τα 0-100 σε 3 δευτερόλεπτα.

Kylie & Caitlyn Jenner: Ferrari 458 & Porsche GT3 RS
Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Jenner λατρεύει τα αυτοκίνητα και το δείχνει, καθώς αγοράζουν συνεχώς νέα μοντέλα. Η Kylie οδηγεί μία μπλε Ferrari 458, αλλά κατέχει επίσης μία Mercedes G-Wagon, μία Rolls-Royce Wraith, ένα Range Rover και μία Rolls-Royce Ghost. Η Caitlyn Jenner αγόρασε και αυτή σε έντονο μoβ τη δική της Porsche GT3 RS.

Setorii Pond 

Είναι η βασίλισσα των αυτοκινήτων, αφού έχει τη μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων από όλες σε αυτή τη λίστα. Αγοράζει και πουλάει αυτοκίνητα συνεχώς, αλλάζοντας συχνά την πανέμορφη συλλογή της. Ιδιαίτερη αδυναμία έχει στις Ferrari, Jaguar και Mercedes. Η συλλογή αυτοκινήτων πέρασε στα χέρια της ως κληρονόμος του παππού της.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο πόλεμος που διεξάγεται εδώ και χρόνια είναι ψυχολογικός

Κυριότερο τέχνασμα κάθε μάχης προκειμένου να νικήσει κάποιος, είναι η απόσπαση της προσοχής του αντιπάλου. Στη στρατηγική περιλαμβάνεται η διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπερδεύουν και καθησυχάζουν τον εχθρό, η δημιουργία αντιπερισπασμών και η συστηματική αποβλάκωσή του μέχρι που να μην μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από τα ψεύδη. 

Του Δημήτρη Καρατζά

Πηγή της δύναμης του ανθρώπου είναι η Λογική με "Λ" κεφαλαίο έτσι όπως την έχουν συλλάβει ο Πλάτων και ο Boole και τόσοι άλλοι στη συνέχεια. Εάν καταφέρεις να απωλέσει ο εχθρός σου τη λογική του έχεις νικήσει αμαχητί. 
 
Για να χτυπήσεις τη λογική πρέπει να διεγείρεις το συναίσθημα. 
 
Όσο πιο έντονο το συναίσθημα, τόσο μεγαλύτερη η πλάνη και τόσο ισχυρότερο το ψεύδος που μπορείς να πλασάρεις, ώστε τελικά να καταφέρεις να εκτελέσεις τον αντίπαλο, ενώ είναι ευτυχής που θα πεθάνει από τα χεράκια σου. 
 
Εκατοντάδες μπλογκς και σελίδες βομβαρδίζουν με ηλιθιότητες τους ηλίθιους αναγνώστες τους, ρίχνοντας πετρέλαιο στο ήδη φλεγόμενο μυαλό τους. 
 
"ΠΟΥΤΙΝ: Αν αγγίξετε τους Έλληνες θα σας ρίξω πυρηνικά" ένα κλασικό παράδειγμα των ανωτέρω. 
 
Εκείνος που νοιάζεται για πάρτη σου, δε θα σε βάλει για ύπνο με την πεποίθηση πως κάποια ανώτερη δύναμη θα φροντίσει για σένα, ώστε να μείνεις με την ελπίδα και να πεθάνεις μ' αυτήν, αδρανώντας. Θα σου σπάσει ίσως τα νεύρα μέχρι να καταλάβεις, πως πρέπει να κάνεις κάτι κι εσύ, μαζί με άλλους, ή μόνος σου. 
 
Άλλο παράδειγμα, η εγκατάλειψη συνοικιών στην τύχη τους, ώστε να πέσουν στο μηδέν οι αξίες των ακινήτων: Περνάς από Εξάρχεια και βλέπεις παντού συνθήματα μίσους και τέρατα, τόννοι μπογιάς ξοδεύτηκαν από κάποιους, για να διώξουν ακόμα και τον περαστικό. Όλα στο παιχνίδι είναι.
 


 

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολυεθνική "επαναστατική" διοίκηση στο Υπερταμείο

Στην «εφημερίδα των πρακτόρων»... γράφουν ύμνους κι αγιογραφίες για τα στελέχη του Υπερταμείου που θα αναλάβουν το ξεπούλημα της δικής μας περιουσίας. Οι δύο στους 3 Έλληνες... προέρχονται απευθείας από το «μέτωπο της Επανάστασης»... 

Ο ένας ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα... αφού μεγάλωσε πλάι στους ευεργέτες του ΔΝΤ, στην Παγκόσμια Τράπεζα και στην Τράπεζα της Ελλάδας. 
 
Η άλλη 29 χρόνια δουλεύει για την ALPHA BANK.   
 
Η αναρχία στην εξουσία λέμε... να διαχειρίζεται τα δικά μας ματωμένα δισεκατομμύρια ...υπό την Προεδρία ...Ξένων φυσικά. 
 
Άνθρωποι των τοκογλύφων ...θα είναι οι Έλληνες που θα κάνουν πως εκπροσωπούν ΕΜΑΣ στο Υπερταμείο Ξεπουλήματος που επέλεξε «αυθορμήτως» η «αριστερο-πατριωτο-επανατσατική» ξεφτιλο-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και με αυτές τις «επαναστατικές» επιλογές δεν μπορούσαν να διαφωνήσουν οι ξένοι τοκογλύφοι.

 


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

550.000 € έδωσε ο Στυλιανίδης σε ξένη ΜΚΟ!

550.000 ευρώ από τα δικά μας λεφτά έδωσε ο χουβαρντάς Στυλιανίδης σε μία ξένη ανεξέλεγκτη ΜΚΟ του κώ...ου. 

Λίγο θεατράκι με τη Δικαιοσύνη και μετά όπως πάντα... αναβολή... παραγραφή... και τα λεφτά παραμένουν στις τσέπες τους.

"IEFIMERIDA" αναφέρει σχετικά:

  
Στη Βουλή διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω η δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της -αμερικανικών συμφερόντων- ΜΚΟ German Marshall Fund, με το ποσό των 550.000 ευρώ. 

Η Βουλή θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Στυλιανίδη για την επίμαχη χρηματοδότηση, που αφορούσε τη συνεισφορά της χώρας μας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». Η επίμαχη χρηματοδότηση υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2004-2007, κατά την οποία ο κ. Στυλιανίδης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο 2004-2007, για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχε εμπιστευτεί το κράτος, προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ. Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1698/1950).

Ακόμη, τους αποδίδεται, μεταξύ των άλλων, ότι ενέκριναν την εν λόγω χρηματοδότηση μη νόμιμα, από τις ειδικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, οι οποίες προορίζονταν για συγκεκριμένες νόμιμες δαπάνες και όχι προς ενίσχυση μη κρατικών οργανώσεων.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

4.000 γυναίκες νεκρές το χρόνο από ενδοοικογενειακή κακοποίηση

Ο αριθμός είναι πραγματικά απίστευτος: σχεδόν 4.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από ενδοοικογενειακή κακοποίηση στις ΗΠΑ, που σημαίνει ότι σε μια ανεπτυγμένη χώρα με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τρεις γυναίκες την ημέρα δολοφονούνται από τους νυν ή πρώην συντρόφους τους.
 
Ο Οκτώβριος είναι ο Εθνικός Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Ενδοοικογενειακή Βία στις ΗΠΑ και ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι ευθύνη του καθενός να καταγγείλει το φαινόμενο και να μην ξεχνά τις γυναίκες -μεγαλύτερης ηλικίας, με αναπηρία, ΛΟΑΤ, κλπ- που υφίστανται κακοποίηση μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, από τους συντρόφους τους.
 
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι μόνο οι πλέον ακραίες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας προβάλλονται από τα ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους επτά άνδρες υφίστανται ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Υποθέσεις που δεν καταλήγουν σε θάνατο συνήθως δεν καταλαμβάνουν ούτε μονόστηλο…πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναλυτικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2017- Δείτε πόσα θα πληρώσετε

Τον επόμενο Νοέμβριο θα αρχίσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Σύμφωνα με τον eniko, διπλά ωφελημένοι αναμένεται να είναι οι ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα τέλη κυκλοφορίας 2017, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους και πλέον ως ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης θα λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο εκείνη της Ελλάδας, αλλά όλων των υπόλοιπων κρατών-μελών από όπου έχει εισαχθεί το όχημα.

Στους πίνακες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!