EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Μικρός & μεγάλος δακτύλιος: Από Δευτέρα ξανά στο κέντρο της Αθήνας

Eπανέρχονται από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον μεγάλο δακτύλιο.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων είναι Δευτέρα έως Πέμπτη από 07.00-20.00 και Παρασκευή από 07.00-15.00. Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα μέτρα δεν ισχύουν.
Οι παραβάτες των εν λόγω μέτρων τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, σε μικρό και μεγάλο δακτύλιο ισχύουν τα εξής:

Μικρός δακτύλιος

Τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους Λ. Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Λ. Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Αμβρ. Φραντζή-Λ. Ανδρ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Λ. Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-πλ. Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).

Δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις αυτές και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον μικρό δακτύλιο:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Οι αιτήσεις από τους εν λόγω δικαιούμενους θα υποβάλλονται έως και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08:00-14:00 και Σάββατο από 08.00-12.00 στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος) με την προσκόμιση φωτοαντιγράφων της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού και των ειδικότερων ανά περίπτωση εγγράφων.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:

– Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

– Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και τα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου-εξόδου.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο δακτύλιο, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2015-2016 ισχύουν και για τη νέα περίοδο 2016-2017 (έως 21-7-2017).

Μεγάλος δακτύλιος

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πράσινου δακτυλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1993 εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: παραλιακή λεωφόρος-Αλίμου-Βουλιαγμένης-Ελ. Βενιζέλου-περιμετρική Υμηττού-Κατεχάκη-Μεσογείων-Αγ. Παρασκευής-Χαλανδρίου-Παπανικολή-(Κ. Παλαιολόγου)-Καποδιστρίου-Κύμης-Κασταμονής-Χαλανδρίου-Αναγεννήσεως-Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας-Αθηνών-Θηβών-Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτροχιάστηκε τρένο στη Νέα Υόρκη - Τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι (Photos - Video)

Επιβατηγό τρένο των Σιδηροδρόμων του Λονγκ Άιλαντ εκτροχιάσθηκε χθες κοντά στην κοινότητα του Νιου Χάιντ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 29 άνθρωποι και να διακοπεί η λειτουργία των συρμών και στις δύο κατευθύνσεις της νευραλγικής γραμμής, ανακοίνωσαν σήμερα σιδηροδρομικοί υπεύθυνοι.
Προς ώρας δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος, το οποίο συνέβη περί τις 21.00 ( 04.00 ώρα Ελλάδος σήμερα), όταν το επιβατηγό τρένο εμβόλισε συρμό εργασιών περίπου 32 χλμ ανατολικά του Μανχάταν, σύμφωνα με την αστυνομία.


Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινισθεί εάν ο συρμός εργασιών ήταν σταματημένος τη στιγμή της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομητείας του Νάσαου, οι 29 τραυματίες νοσηλεύονται ήδη με τραύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία για τη ζωή τους, όπως κατάγματα και διάσειση. Δεκάδες άλλοι δέχθηκαν επί τόπου ιατρικές φροντίδες για εκδορές και εκχυμώσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο συρμός αποτελούμενος από 12 άμαξες και μεταφέροντας 600 επιβάτες εκινείτο με κατεύθυνση ανατολικά όταν οι πρώτες τρεις άμαξες εκτροχιάσθηκαν 800 μέτρα ανατολικά του σταθμού του Νιου Χάιντ Παρκ.

LIRR derailment. When we finally got some air 

Επιβάτες του συρμού δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως είδαν σπίθες έξω από τα παράθυρα λίγο αφότου ο συρμός, ο οποίος κινείτο έως τότε με κανονική ταχύτητα, άρχισε να κλυδωνίζεται, πρώτα ελαφρά και μετά πιο βίαια, προτού κτυπήσει κάτι και μετά σταματήσει.Η σιδηροδρομική εταιρεία, που λειτουργεί μία από τις πιο πολυάσχολες γραμμές στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως από τον εκτροχιασμό προκλήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών και προς τις δύο διευθύνσεις.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ποιότητα των εργασιακών σχέσεων επηρεάζει άμεσα την υγεία

Κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται, αφιερώνει στη δουλειά του περίπου το 1/3 της ημέρας του. Μια νέα μετα-ανάλυση, που περιλαμβάνει 58 μελέτες και αφορά περισσότερους από 19.000 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο, έδειξε ότι το πόσο έντονα ταυτιζόμαστε με τους συναδέλφους μας ή την εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε, συνδέεται με την κατάσταση της υγείας μας και τα επίπεδα επαγγελματικής εξουθένωσης.
 
Αν και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το να βρουν μια δουλειά που ταιριάζει στην προσωπικότητα και τις ικανότητές τους είναι το κλειδί για μια καλή επαγγελματική ζωή, σύμφωνα με την παραπάνω μετα-ανάλυση η υγεία στο χώρο εργασίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κοινωνικές μας σχέσεις στο χώρο αυτό και πιο συγκεκριμένα από τις κοινωνικές ομάδες που δημιουργούμε.
 
Παλιότερες μελέτες που έχουν ασχοληθεί με τις εργασιακές σχέσεις των ανθρώπων, εστιάζουν σε θέματα που αφορούν την ικανοποίηση, τα κίνητρα παραγωγικότητας και τις προσωπικές επιδόσεις των εργαζομένων, αλλά πολύ λιγότερο με την υγεία και την ευεξία τους.
 
Η ανάλυση εμφανίζεται στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Social Psychology Review» της Society for Personality and Social Psychology (Εταιρεία για την Προσωπικότητα και την Κοινωνική Ψυχολογία).
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο: Οι δέκα Στρατοί με τις ομορφότερες γυναίκες στην υπηρεσία τους

Οι γυναίκες έχουν "κατακτήσει" θέση στις ένοπλες δυνάμεις των περισσότερων κρατών και οι επιδόσεις τους σε αρκετές ειδικότητες ξεπερνούν αυτές των ανδρών συναδέλφων τους (όπου η αντοχή και η σωματική δύναμη δεν είναι ο κρίσιμος παράγων).
 
Αυτό που σίγουρα είναι πρώτες είναι στο να "σπάνε" τον τραχύ χαρακτήρα ενός πολεμικού σώματος με την ομορφιά τους.


Δείτε τις ένοπλες δυνάμεις δέκα κρατών με τις ομορφότερες γυναίκες:

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλη η αλήθεια για τους πλειστηριασμούς

«Θα προστατεύσουμε τους καταθέτες και όχι τους μπαταχτσήδες «. Με αυτήν τη φράση απαντούν οι τράπεζες στο θόρυβο των τελευταίων ημερών και στις οργανωμένες αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών, βρίσκοντας ‘σύμμαχο ‘ και την κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για τους πλειστηριασμούς.

Παρά τις αντιδράσεις, οι πλειστηριασμοί όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά το 2017, μόνο από πλευράς τραπεζών, θα αφορούν 5.000 οικιστικά και εμπορικά ακίνητα.

Οι πλειστηριασμοί που θα διενεργηθούν από τις τράπεζες φέτος θα κινηθούν στους 500 με μάξιμουμ τους 1.000. Θα γίνουν με γεωγραφική κατανομή και πλήρη κάλυψη ανά νομό, θα αφορούν μεγάλα ακίνητα και στοχευμένα στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Η ίδια στρατηγική θα ακολουθηθεί και το 2017, πλήττοντας ακόμη και πρώτες κατοικίες δανειοληπτών που διαπιστωμένα έχουν οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και όμως αδιαφορούν επιδεικτικά.

‘Ένας στους πέντε από όσους δεν πληρώνουν τα δάνειά τους είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Τα καταστήματα των τραπεζών βρίθουν από περιπτώσεις κατόχων ακριβών ακινήτων, αυτοκινήτων και καταθέσεων ndash; ως επί το πλείστον στο εξωτερικό, οι οποίοι ζουν με αποδεδειγμένη ευμάρεια, αρνούνται όμως προκλητικά να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν λάβει τρεις επιστολές από τις τράπεζες να προσέλθουν για ρύθμιση των δανείων τους (ακόμη και στην περίπτωση που είναι απολύτως ικανοί να πληρώνουν κανονικά χωρίς καμία ρύθμιση!) και τις έχουν αγνοήσει επιδεικτικά ‘, αναφέρουν οι τραπεζίτες και επισημαίνουν ότι το ‘κυνήγι ‘ των μπαταχτσήδων θα είναι ανελέητο.

Όπως τονίζουν, η ασυλία και η στήριξη των μπαταχτσήδων πλήττει όχι μόνο τους συνεπείς δανειολήπτες, αλλά στην τελική τους καταθέτες των τραπεζών. Ακόμη και οι ρυθμίσεις στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες (π.χ. στη συνήθη πρακτική που ‘σπάνε ‘ το δάνειο σε δύο κομμάτια και τοκίζουν μόνο το ένα), πόσω μάλλον οι διαγραφές δανείων, όπως εξηγούν οι τραπεζίτες, γίνονται με ζημία για τις τράπεζες. Έχουν αντίκτυπο στα ίδια κεφάλαια των τραπεζών, θέτοντας σε κίνδυνο τους καταθέτες.

‘Δεν θα επωμιστούν ούτε οι συνεπείς δανειολήπτες, ούτε οι καταθέτες το βάρος της τακτικής των στρατηγικών κακοπληρωτών, είτε με το να χρεώνονται υψηλότερα επιτόκια είτε με το να απειληθούν με ‘κούρεμα ‘ των καταθέσεών τους, επειδή θα κινδυνεύσουν με διάβρωση τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κουλτούρα του ‘Δεν πληρώνω ‘ θέτει σε κίνδυνο όλη της λειτουργία της Οικονομίας ‘, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι όσοι είναι συνεργάσιμοι δανειολήπτες και αναζητούν λύσεις με την τράπεζά τους, δεν απειλούνται με πλειστηριασμούς. Όσοι επίσης ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προστατεύονται πλήρως. ‘Με τα προγράμματα ρυθμίσεων προς ευπαθείς ομάδες, η μηνιαία δόση διαμορφώνεται στο 10% ή και χαμηλότερα της αρχικής ‘, αναφέρουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι μόνο οι μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς.

‘Οι τράπεζες δεν έχουν κανένα όφελος να πάρουν τα σπίτια φτωχών και αναπήρων. Ακόμη και τα σπίτια των εχόντων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, βαραίνουν τις τράπεζες. Αφενός γιατί ο πλειστηριασμός γίνεται σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν που είναι εγγεγραμμένα στα βιβλία της τράπεζας και άρα με ζημία για την τράπεζα. Αφετέρου γιατί το κόστος συντήρησης των ακινήτων αυτών είναι πολύ ακριβό (το κόστος διακράτησης υπολογίζεται στο 4% – 4,5% του book value των ακινήτων των τραπεζών).

Την αλήθεια για τους πλειστηριασμούς, απαντώντας για πρώτη φορά στις απόπειρες το θέμα να συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο λαϊκισμού, επιχειρεί να αποκαταστήσει και η κυβέρνηση. Σε μακροσκελές σημείωμα από το Μαξίμου επισημαίνονται τα εξής:

1. Η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία ndash;και μάλιστα με σημαντικά μέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων. Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης ή κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν αναιρούν τον γενικό κανόνα προστασία της πρώτης κατοικίας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα προστατεύσει τις περιουσίες μεγαλοεπιχειρηματιών που χρωστούν τεράστια ποσά ανεξάρτητα με το αν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και κάποιοι πολίτες έχουν (την ισοπεδωτική και λανθασμένη πολιτικά) θέση ότι πρέπει να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός.

2. Μέχρι το τέλος του 2016 οι τράπεζες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό 2.000 πλειστηριασμούς. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι στοχεύουν σε μεγάλα ακίνητα, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο ‘κόκκινο ‘, πάνω από δύο χρόνια. Με βάση τα Δελτία Πλειστηριασμών που διατίθενται, μόνο ένα μικρό ποσοστό αφορά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας. Συνεπώς, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ζήτημα δεν ευσταθούν ndash;και ιδίως ως προς την έκταση της δημοσιότητας που παίρνουν. Οι τράπεζες, μάλιστα, με βάση τους στόχους που τέθηκαν, σε συνεργασία με την ΤτΕ και τον SSM, προχωρούν σε γενναίες ρυθμίσεις δανείων για τα 29 από τα 41 δισ. ευρώ των ‘κόκκινων δανείων ‘, που θα απομειωθούν ως το τέλος του 2019.

3. Στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπορούν να ενταχθούν σε προστατευτικές ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία δύο στους τρεις δανειολήπτες. Μάλιστα, για το 25% που αντιστοιχεί στους πιο αδύναμους, προβλέπεται η ενίσχυσή τους από το κράτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις. Η προστασία παραμένει η ίδια, και δεν επηρεάζεται καθόλου από ενδεχόμενη μεταβίβαση του δανείου σε μη τραπεζική εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι και σήμερα απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί όσων έχουν καταθέσει αιτήσεις υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

4. Σύμφωνα με το νόμο προστατεύονται οι δανειολήπτες ndash;αλλά πρέπει βέβαια να κάνουν αίτηση ndash; που διαθέτουν ακίνητο αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ εάν είναι άγαμοι, 220.000 ευρώ εάν είναι έγγαμοι, προσαυξημένο κατά 20.000 ευρώ ανά παιδί και μέχρι τρία παιδιά. Αντίστοιχα, θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα (με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης), 13.906 ευρώ αν πρόκειται για ένα άτομο, 23.659 ευρώ αν πρόκειται για δύο άτομα και για κάθε παιδί 5.714 ευρώ, έως τρία παιδιά.

5. Με τον Αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, που εφαρμόζεται ήδη από 1.10.2016, οι υπόχρεοι για την τήρησή του (Τράπεζες, χρηματοδοτικά ιδρύματα, Εταιρίες Διαχείρισης) οφείλουν να παίρνουν υπόψη τους την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη (τεκμηριωμένα) και αναλόγως να προτείνουν λύσεις (ενδεχόμενη ευνοϊκή επιμήκυνση, απομείωση οφειλής, κ.ά.). Tα πιστωτικά ιδρύματα, τηρώντας τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας και την άτυπη δέσμευσή τους, δεν έχουν προχωρήσει σε διενέργεια πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις προστασίας, προκειμένου να αποφύγουν εμπλοκή σε αβέβαιες και μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις.

6. Σε περίπτωση που οι δανειολήπτες είναι συνεργάσιμοι με τις τράπεζες, ακόμα και αν αδυνατούν να πληρώσουν, είναι πρακτικά αδύνατον οι τράπεζες να ξεκινήσουν δικαστικές διαδικασίες εναντίον της περιουσίας τους χωρίς το χρέος τους να έχει ρυθμιστεί σε επίπεδα τέτοια που να μπορούν να αποπληρώνουν τη δόση.

7. Μέχρι το 2018 δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση δανείων που συνδέονται με πρώτη κατοικία:
ndash; Ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα καταναλωτικά, τα επισκευαστικά, τα δάνεια των ελεύθερων επαγγελματιών, των εμπόρων και αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία.
ndash; Με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ, δηλαδή παραπάνω του 90% του συνόλου των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

Σημειώνεται ότι στο σημείωμα του Μαξίμου γίνονται και συγκεκριμένες αναφορές σε δύο περιπτώσεις πλειστηριασμών που προκάλεσαν θόρυβο αντιδράσεων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

– Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι ιδιόμορφη. Πρέπει, ασφαλώς, να αντιμετωπιστεί με σεβασμό προς το πρόσωπο του δανειολήπτη που, όμως, οφείλει και αυτός να σεβαστεί και να κάνει χρήση των νόμων σχετικά με την προστασία της περιουσίας του. Όσο για τα οφειλόμενα από την ΕΡΤ προς το πρόσωπό του ισχύουν τα εξής:

– Η ΕΡΤ δεν του χρωστά ούτε ένα ευρώ καθώς δεν είχε καμιά σύμβαση εργασίας με την ΕΡΤ! Η ΕΡΤ, λοιπόν, ‘δεν αρνείται να τον πληρώσει ‘, ούτε άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος.

– Η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο, και η οποία πληρώθηκε κανονικά από την ΕΡΤ, του οφείλει δεδουλευμένα, καθώς εργαζόταν σ rsquo; αυτή. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα γι rsquo; αυτό.

– Στην περίπτωση των όσων συνέβησαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών καθώς και στα κατά τόπους ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη, ημέρα διενέργειας πλειστηριασμών, οι αρχές κινούνται με γνώμονα την προστασία της έννομης τάξης καθώς και της αποφυγής εντάσεων. Δεν μπορεί, όμως, να μείνει αναπάντητη η προσπάθεια διόγκωσης και παρερμηνείας ενός και μόνο πλειστηριασμού στην Αθήνα, ο οποίος έγινε από το Δήμο Αθηναίων, για τον οποίο μεν δεν υπάρχει νομική απαγόρευση, αλλά λόγω του ποσού της οφειλής εγείρεται ηθικό θέμα, στο οποίο οφείλει να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης.


Πηγή: capital.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ντροπή σου, είσαι πουλημένος»

Την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών ένιωσε από «πρώτο χέρι» ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με τις φράσεις «ντροπή σου», «είστε πουλημένοι», «κάνετε συναλλαγές για εσάς», «κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας και τίποτα άλλο», οι πολίτες «στόλισαν» τον κ.Σακελλαρίου, σήμερα (07/10) σε κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 9:00 το πρωί όταν ο ανώτατος δικαστικός έγινε αντιληπτός από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι πολίτες δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν τον κ.Σακελλαρίου ο οποίος αποχώρησε από το σημείο.
 
Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ελάχιστοι πολίτες γνώριζαν την ιδιότητα του κ. Σακελλαρίου και πιθανότατα ακόμα λιγότεροι θα τον αναγνώριζαν στον δρόμο. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ο ανώτατος δικαστής βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για μια σειρά από λόγους. Αρχικά ανέβαλε την πολυαναμενόμενη εκδίκαση της υπόθεσης συνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, στο ΣτΕ. Στη συνέχεια και κατά τη χθεσινή (06/10) συνάντηση που είχαν οι ανώτεροι δικαστικοί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, άφησε αιχμές για τους δύο αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο Χρήστο Ράμμο, οι οποίοι παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την αναβολή που ο ίδιος είχε αποφασίσει.
 
Αν κρίνουμε, όμως, από τα «συνθήματα» που άκουσε ο κ. Σακελλαρίου αυτό που έχει ενοχλήσει σφοδρά τους πολίτες είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, οι δικαστικοί έγιναν η μόνη επαγγελματική ομάδα που εξασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση φορολογεί ανελέητα τους πάντες ενώ παράλληλα δεν υπάρχει μισθολόγιο και σύνταξη που να μην έχει υποστεί περικοπές.Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κρύψτε» πριν πόση ώρα είχατε «μπει» στο facebook - «Εξαφανίστε» τα ίχνη σας με μόλις δυο βήματα (Photo)

Όλοι έχουμε προσέξει φίλους μας στο chat που δίπλα από το όνομα τους λέει π.χ 15 λεπτά, 1 ώρα κ.τ.λ. Αυτή η ώρα δείχνει το πόση ώρα έχετε να μπείτε στο Facebook. Ακόμα να είστε και offline!
Αυτό βέβαια ισχύει και για εσάς.

Αυτή η υπηρεσία είναι λίγο σπαστική μιας και είναι πολλές στιγμές που απλά θέλουμε να τσεκάρουμε το Facebook από το κινητό μας να δούμε άμα έχουμε κάποια νέα ειδοποίηση κ.τ.λ και όχι για να ξέρουν όλοι οι φίλοι μας πότε μπήκαμε την ακριβή στιγμή.

Αυτό ευτυχώς μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αναλυτικά με εικόνες για να το απενεργοποιήσετε από τον υπολογιστή σας ή από το Smartphone σας.
Υπολογιστής

Βήμα 1: Συνδεθείτε στο Facebook σας, πατήστε στο γρανάζι πάνω δεξιά και έπειτα Ρυθμίσεις λογαριασμού (Account Settings). Από εκεί πηγαίνουμε αριστερά στις Εφαρμογές (Apps)

Βήμα 2: Πατάμε πάνω στην επιλογή που λέει –> Εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άλλοι (Apps others use) και μετά ξετσεκάρουμε την επιλογή “Η δραστηριότητα μου σε εφαρμογές” (My app activity)


Και στο κινητό ακολουθούμε τα ίδια ακριβώς βήματα.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία τέλος - Αναστέλλουν οι ελεγκτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της, η Ένωση Ελεκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα "γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων".

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!