EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Αλλάζουν όλα σε όσους πληρώνονται με απόδειξη παροχής υπηρεσιών

Τα πάνω κάτω έρχονται από τη 1η Ιανουαρίου για τους μισθωτούς με μπλοκάκια και έχουν ένα δεύτερο εισόδημα για το οποίο είναι υποχρεωμένοι να κόβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Με τις νέες αλλαγές στις φορολογία, τυχεροί είναι όσοι είναι ασφαλισμένοι από 1/1/1993 και μετά και έχουν μισθωτή εργασία, ασφάλιση δηλαδή από έναν εργοδότη για τουλάχιστον 25 ημέρες τον μήνα και κόβουν μπλοκάκι σε έναν ή δύο ακόμη εργοδότες από 1/1/2017. Αυτοί θα έχουν κρατήσεις της τάξης του 12,72%, ανεξάρτητα από τις κρατήσεις που έχουν για τη μισθωτή τους εργασία.

Στην περίπτωση όμως που οι εργαζόμενοι κόβουν μπλοκάκι σε περισσότερους από 2 εργοδότες τότε οι κρατήσεις τους υπερδιπλασιάζονται και πάνε στο 26,95%, γίνονται δηλαδή ανάλογες των ελεύθερων επαγγελματιών. Το πλαφόν προς τα κάτω δεν ισχύει, δεν είναι δηλαδή υποχρεωμένος ο εργαζόμενος εάν δεν έχει εισόδημα να πληρώσει τα 158 που είναι το μίνιμουμ.

Εάν δεν υπάρχει εισόδημα δεν θα υπάρχει και εισφορά, ενώ εάν το εισόδημα από το μπλοκάκι είναι 200 ή 400 ευρώ ανάλογη, με βάσει το 12,72% θα είναι και η κράτηση και όχι 158 ευρώ.

Αλλαγές όμως έρχονται και στις εισφορές για όσους έχουν μπλοκάκια ανάλογα με το Ταμείο στο οποίο είναι ασφαλισμένοι. Για παράδειγμα όσοι έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το 16% των μικτών τους αποδοχών. Αν, λόγω ιδιότητας, ασφαλίζονται σε άλλο φορέα (π.χ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) και συνδέονται με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας με εργοδότες ή επιχειρήσεις, θα συνεχίσουν να καταβάλλουν την εισφορά εργαζομένου που τους αναλογεί από τη σχέση μισθωτής εργασίας, ενώ ταυτόχρονα για τη δεύτερη δραστηριότητά τους (μπλοκάκι) θα καταβάλλουν έξτρα εισφορά σύνταξης και ασθένειας που θα είναι 26,95% από το πρώτο ευρώ της αμοιβής τους (20% για σύνταξη και 6,95% για ασθένεια).

Η συνολική επιβάρυνση -μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές- για μισθωτούς ΙΚΑ που ασκούν και ατομικό επάγγελμα, με μπλοκάκι, φτάνει στο 43% (16% ως μισθωτοί και 26,95% ως ελεύθεροι επαγγελματίες) ενώ σε περιπτώσεις εργαζομένων που ασφαλίζονται ως μισθωτοί σε Ταμεία (π.χ. ΔΕΚΟ, τραπεζών), όπου οι εισφορές «εργαζομένου» είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες που ισχύουν στο ΙΚΑ και φτάνουν στο 22%, η πρόσθετη επιβάρυνση αν έχουν ταυτόχρονα και μπλοκάκι ασκώντας ατομικό επάγγελμα θα ανεβάσει το κόστος της ασφάλισής τους σχεδόν στο 50% του εισοδήματος.

Aν προστεθούν και οι φόροι (φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και τυχόν προκαταβολή φόρου), τότε η επιβάρυνση στο εισόδημα από τη διπλή ασφαλιστική εισφορά και τους φόρους αγγίζει το 80%.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο ΑΤΜ για... 16 ευρώ επικουρική σύνταξη!

Αναδρομικό ψαλίδι κατά 50 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις έρχεται στις 2 Νοεμβρίου για 260.000 και πλέον συνταξιούχους, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι μειώνονται ακόμη και στα… 16 ευρώ!

Η προαναγγελία της αναδρομικής μείωσης γίνεται από τον ίδιο τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, με τις επιστολές που έστειλε στους συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν πάνω από 1.300 ευρώ μικτά από κύρια και επικουρική σύνταξη και βάσει του νόμου 4387/2016 είχαν περικοπές που ξεκίνησαν από τον περασμένο Αύγουστο και ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο.

Οι μειώσεις που έγιναν όμως έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο, και τα ποσά των αναδρομικών περικοπών θα αρχίσουν να παρακρατούνται από τον Νοέμβριο με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ, όπως πρώτος αποκάλυψε στις 22 Σεπτεμβρίου ο Ελεύθερος Τύπος, και επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας από τη διάταξη του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία, το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή.

Εξτρα μειώσεις


Το κούρεμα στις επικουρικές έφτασε μέχρι και 53%, με τον νόμο 4387/2016. Σε αυτές τις περικοπές έρχονται τώρα να προστεθούν και 50 ευρώ επιπλέον!

Το αναδρομικό κούρεμα ξεκινά από τον Ιούνιο με ελάχιστο ποσό (ταρίφα) της αναδρομικής κράτησης τα 50 ευρώ.
Στην επιστολή Κατρούγκαλου προς όλους τους συνταξιούχους αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δεδομένου ότι η νέα (μειωμένη) επικουρική σύνταξη όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016 έπρεπε να αρχίζει να καταβάλλεται από την 1η Ιουνίου, υπάρχουν αναδρομικές παρακρατήσεις, ίσες με τη διαφορά της νέας από την παλιά επικουρική σύνταξη, για τους μήνες από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Ωστόσο, το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης των αναδρομικών που θα σας κρατείται κάθε μήνα περιορίζεται στα 50 ευρώ, εφόσον η νέα σας επικουρική σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ, πράγμα που συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις». Οσοι –λίγοι– παίρνουν πάνω από 500 ευρώ επικουρική θα έχουν μεγαλύτερη αναδρομική μείωση καθώς θα τους γίνεται κράτηση 10%, δηλαδή 60 ευρώ στα 600, 70 ευρώ στα 700 κ.λπ.

Η κάθε επιστολή περιλαμβάνει το ύψος κύριας και επικουρικής σύνταξης όπως ήταν πριν τον νόμο 4387/16, και όπως διαμορφώνονται με χαμηλότερα ποσά στις επικουρικές μετά την εφαρμογή των μειώσεων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αφήνει ψίχουλα


Σε μια από τις επιστολές αυτές που φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος», συνταξιούχος ενημερώνεται από τον υπουργό ότι έπαιρνε επικουρική ΙΚΑ 135,57 ευρώ και κατέβηκε στα 66,80 ευρώ από τον Σεπτέμβριο. Είχε δηλαδή μείωση κατά 68,77 ευρώ ή κατά 50,7%. Ο κ. Κατρούγκαλος εξηγεί ότι θα έχει αναδρομική μείωση από τον Ιούνιο, δηλαδή για τρεις μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) και αναφέρει επί λέξει: «το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης των αναδρομικών που θα σας κρατείται κάθε μήνα περιορίζεται στα 50 ευρώ, εφόσον η νέα σας επικουρική σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ».

Με τα 50 ευρώ της αναδρομικής μείωσης που αναγγέλλει ο υπουργός στην επιστολή του, η επικουρική των 66,80 ευρώ πέφτει στα 16,80 ευρώ από τον επόμενο μήνα. Το ποσό θα είναι το ίδιο ως τον Φεβρουάριο, γιατί τότε θα έχουν συμψηφιστεί οι αναδρομικές περικοπές με δόσεις των 50 ευρώ!

Η αναδρομική μείωση για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο είναι 206,31 ευρώ (68,77Χ3=206,31). Η κράτηση από την υφιστάμενη σύνταξη των 66,80 ευρώ θα είναι 50 ευρώ από τον Νοέμβριο με την επικουρική να διαμορφώνεται πλέον στα 16,80 ευρώ για τους επόμενους 4 μήνες, που θα έχει ολοκληρωθεί η αναδρομική παρακράτηση των 206,31 ευρώ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

EINAI TΡΑΓΙΚΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΕΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΧΡΗΜΑ ΥΨΟΥΣ 80 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΑΕΠ.

ΧΡΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΣΤΕΙΛΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ FUNDS
H EKT ME ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ:
0 Οκτωβρίου 2016
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξακολουθεί να αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων.
Όσον αφορά τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι οι μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων ύψους 80 δισεκ. ευρώ θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειάζεται, και πάντως έως ότου διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ θα αναλύσει τις σκέψεις που οδήγησαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14.30 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.
 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινική δίωξη στον Κοντομηνά για φοροδιαφυγή

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ασκήθηκε στον Δημήτρη Κοντομηνά μετά από έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων στα οικονομικά στοιχεία του επιχειρηματία και προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Η ποινική δίωξη αφορά χρηματικό ποσό περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταλογιστεί αρχικά και φαίνεται να προέκυψε ως διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων του κ. Κοντομηνά για την περίοδο 2006-2008.

Η υπόθεση σε βάρος του κ. Κοντομηνά εντάσσεται στις έρευνες που διεξάγουν εδώ και περίπου ένα χρόνο οι οικονομικοί εισαγγελείς με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.

Ο επιχειρηματίας κλήθηκε από τους Εισαγγελείς σε εξηγήσεις για την απόκλιση που εμφανίζουν τα οικονομικά του στοιχεία της επίμαχης περιόδου και φέρεται να αρνήθηκε την διάπραξη αξιόποινης πράξης. Είχε επίσης καταθέσει προσφυγή και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση πλην όμως από τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε δεν έγιναν δεκτές οι αιτιάσεις του.

Για την υπόθεση αυτή οι οικονομικοί Εισαγγελείς είχαν εκδώσει και εντολή δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία , πριν ένα χρόνο, για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την άσκηση της δίωξης διαβιβάστηκε ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε ειδικό ανακριτή ενώπιον του οποίου ο επιχειρηματίας θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βήματα ανεξαρτησίας από τη Σκωτία: Στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου για νέο δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα αβέβαιο μέλλον ενόψει του Brexit.

Το νομοσχέδιο είναι παρόμοιο με το κείμενο στο οποίο βασίστηκε η οργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο 2014 και θέτει την εξής ερώτηση: «Η Σκωτία πρέπει να είναι ανεξάρτητη χώρα;».

Σε ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζει το σχέδιο νόμου, η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, ηγέτις του κόμματος SNP υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, εξηγεί ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις της βρετανικής κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση προκαλούν σοβαρές ανησυχίες».

«Εάν γίνει σαφές ότι τα συμφέροντα της Σκωτίας δεν είναι δυνατόν να προστατευθούν παρά μέσω της ανεξαρτησίας, τότε ο λαός της Σκωτίας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επανεξετάσει αυτό το ερώτημα και να το κάνει αυτό πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», εξηγεί η πρωθυπουργός της Σκωτίας, η οποία ωστόσο δηλώνει έτοιμη να συνεργασθεί με την συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι με στόχο «τη διαπραγμάτευση μία μελλοντικής σχέσης με την Ευρώπη», η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για το Σύνταγμα Ντέρεκ Μακέι, το νομοσχέδιο δίνεται στη δημοσιότητα για «διαβούλευση«, ώστε να είναι «έτοιμο», σε περίπτωση που η κυβέρνηση της Σκωτίας κρίνει μη ικανοποιητική της κατεύθυνση που θα λάβουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit κυρίως σε περίπτωση ενός σκληρού» Brexit, χωρίς υποχωρήσεις.

Αν 52% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το 62% των Σκωτσέζων ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στο μπλοκ των 28.

Η Νίκολα Στέρτζον θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την ερχόμενη Δευτέρα και θα παρουσιάσει εντός των προσεχών ημερών το σχέδιό της για την κατοχύρωση της θέσης της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η απειλή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, έπειτα από το πρώτο του 2014 (55% κατά 45% υπέρ), έχει επικριθεί τόσο από την βρετανική κυβέρνηση, όσο και από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της Σκωτίας.

«Η Νίκολα Στέρτζον εγκατέλειψε τον ρόλο της πρωθυπουργού όλων των Σκωτσέζων για να ακολουθήσει την δική της αποσχιστική ατζέντα», δήλωσε η ηγέτις του Συντηρητικού Κόμματος της Σκωτίας Ρουθ Ντέιβιντσον, ενώ ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Σκωτίας Ντέιβ Αντερσον έκανε από την πλευρά του λόγο για «ανεύθυνη κίνηση».


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φέτα

Στην ανάκληση γαλακτοκομικού προϊόντος από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’), διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΜΠΑΣΔΡΑΣ», συσκευασίας διακοσίων (200) γραμμαρίων, με ημ. παρασκευής 15/02/16, ημ. συσκευασίας 07/05/2016 και ημερομηνία λήξης 14/02/2017, πωλείται με τις ενδείξεις «τυρί αποκλειστικά φτιαγμένο από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, καθ. βάρος 200g, Συστατικά : παστερ. πρόβειο γάλα 70%, παστερ. κατσικίσιο γάλα 30%, αλάτι, πυτιά, καλλιέργεια τυρών, μεγ. υγρασία 56%, ελάχιστα λιπαρά επί ξηρού 43%», ενώ έχει παραχθεί από 100% αγελαδινό γάλα.

Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρία ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΟΕ, με έδρα το 68ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο Πολύκαστρο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν καλούνται από τον ΕΦΕΤ να μην το καταναλώσουν.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναθεωρεί η ΕΛΣΤΑΤ: Μικρότερο πλεόνασμα το 2015, υψηλότερο το έλλειμμα

Αναθεωρεί επί τα χείρω τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 η ΕΛΣΤΑΤ βάσει των οριστικών στοιχείων που δημοσιοποίησε καθώς το πλεόνασμα διαμορφώνεται στο 0,2% του ΑΕΠ έναντι 0,7% προηγουμένως, παραμένει όμως εντός "μνημονιακών στόχων".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε το 2015 στο 7,5% του ΑΕΠ από 7,2% του ΑΕΠ που υπολογιζόταν τον Απρίλιο του 2016. Η ΕΛΣΤΑΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι αναθεωρήσεις "οφείλονται κυρίως σε επικαιροποιημένα στοιχεία, σε μεθοδολογικές αλλαγές στην ταξινόμηση κάποιων ειδικών συναλλαγών και στην επίδραση της αναθεώρησης του ΑΕΠ"

Τα στοιχεία αυτά πάντως έρχονται την ώρα που οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Θεσμούς και κυβερνητικό επιτελείο βρίσκονται εν εξελίξει γύρω από την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, ωστόσο βρίσκονται εντός των στόχων του προγράμματος. Υπενθυμίζεται πως βάσει του προγράμματος γίνονταν λόγος για έλλειμμα 0,25% το 2015, ενώ τα στοιχεία, τουλάχιστον, παραμένουν σαφώς καλύτερα από ότι εκτιμούσε προηγουμένως το ΔΝΤ, δηλαδή πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤτΕ: Κατάρρευση των τιμών των διαμερισμάτων - Μειώθηκαν κατά 41,4%

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά των ακινήτων, με τις τιμές των διαμερισμάτων την περίοδο 2006-2016 να έχουν μειωθεί κατά 41,4%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα σε συνέδριο για το real estate ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θ. Μητράκος.

Στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η Τράπεζα της Ελλάδος σωρευτικά από το 2010 έως το τέλος του 2015 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι ονομαστικές αξίες των γραφειακών χώρων και των καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της χώρας υποχώρησαν περίπου κατά 30%. Όσον αφορά τις προσόδους από επαγγελματικά ακίνητα, τα μισθώματα γραφείων εμφάνισαν τάσεις σταθεροποίησης εντός του 2015, ενώ τα μισθώματα των καταστημάτων παρουσίασαν μείωση 6,3% για το σύνολο της χώρας. Σωρευτικά, η μείωση των μισθωμάτων γραφείων και καταστημάτων, από το 2010, ανέρχεται περίπου σε 30% και 35%, αντίστοιχα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τα ανωτέρω μεγέθη έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον τραπεζικό τομέα, αφού η μείωση των τιμών των ακινήτων μειώνει και την αξία των εξασφαλίσεων των δανείων και, φυσικά, επηρεάζει αρνητικά την πιστωτική συμπεριφορά των δανειοληπτών και τις πιθανές ανακτήσεις από τη ρευστοποίηση των εμπράγματων ασφαλειών. Πόσω μάλλον, όταν τα οικιστικά και εμπορικά ακίνητα αποτελούν το 82% των εξασφαλίσεων που έχουν οι τράπεζες για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, χωρίς να συνυπολογίζονται στις εξασφαλίσεις οι προσωπικές και εταιρικές εγγυήσεις.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ανέφερε ότι το φθινόπωρο του 2015, με τη βοήθεια εξωτερικού συμβούλου, εκπόνησε μελέτη για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αξιολόγηση των εργαλειοθήκης των τραπεζών για την αντιμετώπισή τους. Τα ευρήματα της μελέτης αυτής κοινοποιήθηκαν στα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία κλήθηκαν να τα ενσωματώσουν στη στρατηγική και στα επιχειρησιακά τους σχέδια για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Θετική συνεισφορά στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων εκτιμάται ότι θα έχει και η υποχρέωση των τραπεζών να επιτυγχάνουν συγκεκριμένους λειτουργικούς στόχους ως προς τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους (π.χ. στόχος για τη μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για την προώθηση μακροπρόθεσμων ρυθμίσεων, κ.λπ.). Οι λειτουργικοί αυτοί στόχοι συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο του 2016, μετά από διαβούλευση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και αφορούν την περίοδο από το γ' τρίμηνο του 2016 έως το 2019. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι οι συστημικές τράπεζες δεσμεύθηκαν για μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά περίπου 40% (ή περίπου 40 δισεκ. ευρώ), μέχρι το τέλος του 2019.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο αντέχουν ακόμα οι τράπεζες;

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Η άμεση ανάγκη ανάκαμψης της οικονομίας μετά από επτά χρόνια ύφεσης και τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που χρεώθηκαν οι φορολογούμενοι για την τριπλή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθιστούν υψίστης σημασίας τον στόχο μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Οι απόψεις, ωστόσο, αναφορικά με την ικανότητα των τραπεζών να λύσουν τον γόρδιο δεσμό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), χωρίς να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια, διίστανται.

Η ανάπτυξη είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα. Όσες αναλύσεις και αν δουν το φως τη δημοσιότητας σχετικά με την ικανότητα των τραπεζών να πετύχουν τους στόχους μείωσης των NPEs κατά 40%, καμία διαχείριση δεν μπορεί από μόνη της να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και μπορεί οι απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Bank of America Merrill Lynch, να κάνουν λόγο για επιπλέον κεφάλαια από 13 δισ. ευρώ έως 20 δισ. ευρώ, όμως υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο και η οικονομία επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η HSBC εκτιμά ότι είναι απίθανο να χρειαστούν νέα κεφάλαια οι τράπεζες κατά τη διαδικασία διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

Ο παράγοντας-κλειδί είναι οι προβλέψεις. Όσο οι τράπεζες αναγκάζονται να βάζουν στην άκρη κεφάλαια για να καλύπτουν ζημιές από «κόκκινα» δάνεια, τόσο θα υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την κεφαλαιακή τους επάρκεια και την κερδοφορία τους. Ταυτόχρονα, η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι η αναγκαία συνθήκη για να επαληθευτούν τα θετικά σενάρια. Η HSBC, μάλιστα, προβλέπει ότι εκτός από την επίτευξη των στόχων για τα NPEs, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν παράλληλα να εμφανίσουν συνολικά κέρδη 5,2 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία.

Σε ότι αφορά τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προβλέψεις, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το εξής: μπορούν οι τράπεζες να μειώσουν τα NPEs κατά 40% χωρίς να προκαλέσουν ζημιά στους μετόχους; Με άλλα λόγια, μπορεί η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων να μη δημιουργήσει νέες κεφαλαιακές ανάγκες και να μην πλήξει «μόνιμα» την κερδοφορία τους;

Η HSBC αναλύει ένα σενάριο για την πορεία των προβλέψεων, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε ανάπτυξη. Στο συγκεκριμένο σενάριο η διαδικασία μείωσης των προβληματικών δανείων θα είναι οπισθοβαρής, οι διαγραφές θα αφορούν κυρίως τα επαρκώς καλυμμένα καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και όχι τα στεγαστικά, για τα οποία οι τράπεζες θα εστιάσουν στις κατασχέσεις. Όσο για τις αναδιαρθρώσεις δανείων, αυτές θα γίνουν με επιμήκυνση της διάρκειας και διαγραφή μέρους της οφειλής που θα είναι χαμηλότερη από την κάλυψη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προτιμήσουν τη ρευστοποίηση.

Έτσι, οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα NPEs κατά 41% ή κατά 46,7 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα επίπεδα του β' τριμήνου του 2016. Το ποσοστό των NPLs θα υποχωρήσει στο 28% από 35% και των NPEs στο 33% από 48%. Την ίδια ώρα, η κάλυψη των NPEs θα ενισχυθεί κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 52%. Ο ρυθμός μείωσης των προβληματικών δανείων συνεπάγεται ότι μετά το τέλος του τριετούς ορίζοντα, οι τράπεζες θα χρειαστούν ακόμη 4 χρόνια για να «καθαρίσουν» τα βιβλία τους.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το κόστος που συνοδεύει τη μείωση των «κόκκινων« δανείων. Οι εκτιμήσεις της HSBC δείχνουν ότι ο λόγος των προβλέψεων προς το σύνολο των δανείων ή κόστος κινδύνου, θα διαμορφωθεί στις 115 μονάδες βάσης το 2017, θα υποχωρήσει στις 114 μβ το 2018 και στις 93 μβ το 2019. Τα επίπεδα των υψηλών αυτών προβλέψεων επιτρέπουν στις τράπεζες να παραμείνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε κερδοφόρο έδαφος. Σύμφωνα με το συντηρητικό σενάριο της τράπεζας, οι τράπεζες θα εμφανίσουν κέρδη 1,3 δισ. ευρώ το 2017, 1,7 δισ. ευρώ το 2018 και 2,2 δισ. ευρώ το 2019.

Για να εμφανίσουν οι τράπεζες ζημιές, θα πρέπει σε κάθε έτος οι προβλέψεις θα είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές που έχει υπολογίσει η HSBC και τετραπλάσιες για να υπάρξουν κεφαλαιακά ζητήματα. Ακόμη και στην περίπτωση που όλες οι παραδοχές της HSBC για τη μείωση των NPEs είναι λανθασμένες κατά 5%, ο συνολικός αντίκτυπος θα είναι η αύξηση των προβλέψεων κατά 24%, αλλά με τις τράπεζες να παραμένουν κερδοφόρες. Για να γυρίσουν σε ζημιογόνο έδαφος, οι παραδοχές της HSBC θα πρέπει να αποδειχθούν λανθασμένες κατά 13,3% και κατά 29% για να υποχωρήσουν οι κεφαλαιακοί δείκτες κάτω από τους στόχους.

Παράλληλα, η HSBC αναλύει τους 11 «τύπους» δανείων που θα καθορίσουν την πορεία των NPLs, των NPEs και των προβλέψεων:

1. Καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών: Είναι η παραδοσιακή πηγή προβλέψεων υπό τη μορφή εξυπηρετούμενων δανείων που παύουν να εξυπηρετούνται και γίνονται NPLs. Εκτιμάται ότι η κάλυψή τους θα είναι ανάλογη της υφιστάμενης κάλυψης των NPEs.

2. Αναδιαρθρώσεις σε αναδιαρθρωμένα δάνεια: Είναι τα δάνεια που χαρακτηρίζονται ρυθμισμένα. Η πλειοψηφία των προβλέψεων θα προκύψει από την κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων ρυθμισμένων ανοιγμάτων, με αποτέλεσμα να έχει ήδη ληφθεί κάποια πρόβλεψη, με την ανάγκη επιπλέον προβλέψεων να θεωρείται οριακή.

3. Δάνεια που επιστρέφουν στο κόκκινο: Είναι η κατηγορία των ρυθμισμένων ανοιγμάτων που ο δανειολήπτης έχει εκ νέου σταματήσει τις πληρωμές. Όπως και στις αναδιαρθρώσεις, οι επιπλέον προβλέψεις εκτιμάται πως θα είναι οριακές.

4. Αναδιάρθρωση: Η διαδικασία αναδιάρθρωσης των NPEs χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στη φάση αναδιάρθρωσης, η τράπεζα αφήνει ένα ποσοστό των υφιστάμενων προβλέψεων για να διασφαλίσει ότι ο δανειολήπτης μπορεί να εξυπηρετήσει την υπόλοιπη οφειλή. Όταν ένα δάνειο χωρίζεται σε δύο κομμάτια, το μέρος του δανείου που φέρει πρόβλεψη «κουρεύεται» και διαγράφεται οδηγώντας σε μείωση τόσο των NPEs όσο και των προβλέψεων, ενώ το υπόλοιπο φεύγει από τα NPLs και πηγαίνει στα NPEs, φέροντας ότι πρόβλεψη έχει απομείνει από την αρχική.

5. Ανάκτηση: Τα ρυθμισμένα δάνεια πρέπει να εξυπηρετούνται για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν εξέλθουν από την κατηγορία των NPEs. Στη συνέχεια παραμένουν σε ρύθμιση για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια πριν «θεραπευτούν» πλήρως και χαρακτηριστούν εξυπηρετούμενα. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών, τα ανοίγματα αυτά σταδιακά απελευθερώνουν τις προβλέψεις που φέρουν.

6. Διαγραφές: Για συγκεκριμένα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα οι τράπεζες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να τα διαγράψουν εντελώς. Στο σενάριο της HSBC όλα τα δάνεια που διαγράφονται είναι καλυμμένα πάνω από το μέσο όρο και οι τράπεζες είναι αναγκασμένες να αυξήσουν την κάλυψη στο 100%. Λαμβάνεται επίσης η παραδοχή ότι η ανάκτηση των ενέχυρων είναι μηδενική.

7. Ρευστοποιήσεις: Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις NPLs, εκτιμάται ότι οι τράπεζες θα κατασχέσουν και να πουλήσουν το ενέχυρο. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των NPEs και των προβλέψεων αλλά ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από την τιμή του ενέχυρου σε σύγκριση με το επίπεδο των υφιστάμενων προβλέψεων. Στο σενάριο ο αντίκτυπος για τις τράπεζες είναι αρνητικός.

8. Πωλήσεις NPEs: Ο αντίκτυπος από τις πωλήσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι παρόμοιος με αυτόν των ρευστοποιήσεων αν και η τράπεζα δεν χρειάζεται να αποκτήσει και να πουλήσει το ενέχυρο. Αρνητικός ο αντίκτυπος και σε αυτή την κατηγορία.

9. Νέα δάνεια: Η αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων δημιουργεί μία μεγαλύτερη δεξαμενή από την οποία μπορούν να δημιουργηθούν νέα προβληματικά δάνεια. Στο σενάριο λαμβάνεται η παραδοχή ότι δεν υπάρχουν νέες προβλέψεις από τέτοια δάνεια.

10. Αποπληρωμές NPEs: Δεδομένου ότι μέρος των NPEs εξυπηρετείται, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει μία φυσική πτώση στα ποσά που προέρχονται από τις αποπληρωμές.

11. Μείωση της αξίας των ενέχυρων: Αν και δεν συνδέονται με τον όγκο των NPEs, η μείωση της αξίας του ενέχυρου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των προβλέψεων. Στο πλαίσιο, ωστόσο, του AQR, οι τράπεζες έχουν ήδη ενσωματώσει στις προβλέψεις κάποια μείωση στην αξία των ενέχυρων σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα στην αγορά.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η προβολή ισχύος ΗΠΑ - Ρωσίας στη Συρία και η μέθοδος Brzezinski

Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

Το 2000, το National Energy Policy Development Group (NEPDG), υπό την προεδρία του Dick Cheney, είχε εντοπίσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αέριου στην Αν. Μεσόγειο και στη συριακή ενδοχώρα. Το επιτελείο του υιοθέτησε τότε το σχέδιο για την αναδιαμόρφωση της «Ευρύτερης Μέσης Ανατολής», ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών δημιούργησε το επόμενο έτος το τμήμα ΜΕΝΑ (Middle East North Africa) για να οργανώσει την «Αραβική Άνοιξη». Ο ανωτέρω σχεδιασμός αποκαλύφθηκε από τον Στρατηγό πρώην ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Wesley Clark.

Πού αποσκοπούσε η «Αραβική Άνοιξη»

Συγκεκριμένα, το σχέδιο αποσκοπούσε σε τρεις επιδιώξεις:

• να καταστραφεί ο «άξονας της Αντίστασης» (ο σιιτικός άξονας),
• να βάλει χέρι στα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και
• να αναδιαμορφώσει την «Ευρύτερη Μέση Ανατολή».

Τα γεωστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ έλαβαν τελικά τη μορφή της «Αραβικής Άνοιξης» από το 2011. 
Τι ήταν η Αραβική Άνοιξη, που τελικά κατέληξε σε Αραβικό εφιάλτη; Ένας σύγχρονος υβριδικός πόλεμος 4ης γενιάς, που σκοπό είχε να φέρει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, καθώς και μετριοπαθή ισλαμικά στοιχεία στην εξουσία, κατά το πρότυπο των ισλαμιστών της Τουρκίας του νυν Τούρκου Προέδρου, Recep Tayyip Erdoğan. Τα αποτελέσματα της λανθασμένης αυτής πολιτικής είναι φανερά σε όλους μας σήμερα και αντί μετριοπαθών ισλαμικών στοιχείων εμφανίστηκε το απόλυτο κακό, το ισλαμικό τέρας, το ISIS/Daesh/IS (Ισλαμικό Κράτος) και οι λοιπές ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.


Τζιχαντιστές του ISIS. Photo by By Dean11122 - Own work, CC BY-SA 4.0.
Είναι πλέον αποδεδειγμένο σήμερα ότι το ISIS αποτελεί δημιούργημα και γεωστρατηγικό εργαλείο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (CIA) που ως στόχο είχε και έχει την ανατροπή του καθεστώτος του Προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad στη Συρία και την ανάσχεση της προβολής ισχύος και επιρροής της Ρωσίας (ιδιαιτέρως) και της Κίνας στη Μέση Ανατολή.

Ο Assad που αποδείχθηκε σκληρός παίκτης...
 
Ο σχεδιασμός δεν εξελισσόταν όπως αναμενόταν και ο Assad (ΦΩΤ.) αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Είχε την πολιτική και διπλωματική στήριξη Ρώσων και Κινέζων, την υλική τοιαύτη του Σιϊτικού Ιράν και της Σιϊτικής Hezbollah του Λιβάνου, οι οποίες ενεπλάκησαν και στα πεδία των επιχειρήσεων, αποστέλλοντας χερσαίες δυνάμεις.
Photo by Bashar_al-Assad.jpg: Fabio Rodrigues Pozzebom / ABrderivative work: César (talk) - Bashar_al-Assad.jpg, CC BY 3.0 br
...με τη βοήθεια και της Μόσχας, που αποσκοπεί σε αύξηση της επιρροής της στην περιοχή
Η ρωσική και ιρανική προβολή ισχύος στην περιοχή θεωρήθηκε απαραίτητη από τα δύο κράτη, αφενός λόγω στενών παραδοσιακών δεσμών, αφετέρου δεν ήθελαν να απουσιάζουν στη μεγάλη αυτή ανακατανομή ισχύος που διαδραματιζόταν στη Μέση Ανατολή. Μέσω της στήριξης του καθεστώτος Assad, η Μόσχα επιδιώκει να αυξήσει την προβολή ισχύος και επιρροής της σε μια περιοχή που παλαιότερα διέθετε γεωστρατηγικά ερείσματα και υψηλό βαθμό επιρροής.

Η ρωσική στρατιωτική εμπλοκή τον Σεπτέμβριο του 2015 σηματοδότησε μια τρίτη φάση ανακατανομής της ισχύος στον συριακό πόλεμο. Η ρωσική εμπλοκή, σε συντονισμό με τις ιρανικές δυνάμεις, τη Hezbollah και τις σιϊτικές πολιτοφυλακές εδραίωσαν τη θέση του καθεστώτος Assad, απώθησαν το «Ισλαμικό Κράτος» στην κεντρική Συρία και αύξησαν τα κέρδη του συριακού στρατού Βόρεια και είναι έτοιμες να ανακαταλάβουν πλήρως το πολιορκούμενο Χαλέπι, γεγονός υψίστης γεωστρατηγικής αξίας, που ίσως σημάνει την απαρχή των εξελίξεων που ίσως οδηγήσουν στον επίλογο του συριακού δράματος. Ήδη η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης άρχισε με την επίθεση των ιρακινών ενωμένων δυνάμεων και την υποστήριξη των ΗΠΑ, μια επιχείρηση που θα διαρκέσει και στην πορεία θα εμπλακούν και άλλες δυνάμεις, όπως οι Κούρδοι Peshmerga. Οπότε το ενδιαφέρον ΗΠΑ και Ρωσίας έγκειται στο ποσοστό προβολής ισχύος που θα επιτύχουν στο έδαφος της πάλαι ποτέ ενιαίας Συρίας. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός των δύο δυνάμεων είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει ακόμη μια σύγκλιση απόψεων και ενιαίας πολιτικής, για τον τερματισμό του πολέμου.

Η νέα πραγματικότητα, που θέλει τις ΗΠΑ να μην είναι όπως κάποτε...

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ αδυνατούν να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότητα, παρά την προειδοποίηση του Zbigniew Brzezinski (ΦΩΤ.), ο οποίος με το βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα: Αμερικανική 
Υπεροχή Και Οι Γεωστρατηγικές Υποχρεώσεις της» ήταν ο αρχιτέκτονας του σχεδίου της Ουάσιγκτον να κυβερνά τον κόσμο, όμως τώρα εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό και συνιστά τη σφυρηλάτηση δεσμών με τη Ρωσία και την Κίνα. Με νέο του άρθρο λίαν προσφάτως στο περιοδικό American Interest, που φέρει τον τίτλο «Προς Μια Παγκόσμια Αναδιάταξη» o Brzezinski αποκαλύπτει ότι ισχυρά μέλη του κατεστημένου κατάστρωσης πολιτικής δεν πιστεύουν πλέον ότι η Ουάσιγκτον θα επικρατήσει στην επιδίωξή της να επεκτείνει την αμερικανική ηγεμονία στη Μέση Ανατολή και στην Ασία.


Photo by Kleinschmidt / MSC, CC BY 3.0 de.
Ο Brzezinski αναφέρει την άνοδο της Ρωσίας και της Κίνας, την αδυναμία της Ευρώπης και τη «βίαιη πολιτική αφύπνιση μεταξύ των μετααποικιακών μουσουλμάνων» ως τα άμεσα αίτια αυτής της αιφνίδιας ανατροπής. Διαπιστώνει δε ότι «οι ΗΠΑ είναι ακόμη η ισχυρότερη οντότητα πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, αλλά, λόγω των περίπλοκων γεωπολιτικών μεταβολών στις περιφερειακές ισορροπίες, δεν είναι πια η παγκόσμια αυτοκρατορική δύναμη… Καθώς η εποχή της κυριαρχίας τους τελειώνει, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανάγκη να ηγηθούν στην αρχιτεκτονική αναδιάταξη της παγκόσμιας δύναμης».

...και η επόμενη μέρα των αμερικανικών εκλογών

Δυστυχώς, η προσεκτικότερη σήμερα μέθοδος του Brzezinski δεν είναι πιθανόν να ακολουθηθεί από το φαβορί υποψήφια Πρόεδρο, Hillary Clinton, σταθερή οπαδό της αυτοκρατορικής επέκτασης με την ισχύ των όπλων, δηλαδή πόλεμος με κάθε κόστος, εκτός και αν γίνει η έκπληξη και νικήσει ο Donald Trump, που μάλλον έχει αντιληφθεί και αποδεχθεί τη νέα θεωρία του Brzezinski και ομιλεί καθαρά για νέα προσέγγιση με τη Ρωσία του Vladimir Putin και την Κίνα. Ίδωμεν. Η 8η Νοεμβρίου δεν είναι μακριά.

* Ο κ. Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), Δίπλωμα από Tactical Intelligence School (U.S. Army), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίσημο: Πρεμιέρα του BMW i8 Spyder το 2018

Τον χρόνο της επίσημης παρουσίασης της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της BMW (Harald Krueger), χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές περγαμηνές του «ανοιχτού» i8. Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο θα υιοθετεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο BMW i Vision Future Interaction που είδε το φως της δημοσιότητας φέτος στην Consumer Electronic Show στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο i8 Spyder θα διαθέτει, όπως και η ανανεωμένη έκδοση κουπέ, που με τη σειρά τηςπαρουσιαστεί στα τέλη του 2017, μια τροποποιημένη έκδοση του γνώριμου υβριδικού συστήματος κίνησης που κινεί σήμερα το «κλειστό» i8, το οποίο αναμένεται να αποδίδει αυξημένη συνδυαστική ισχύ τουλάχιστον κατά 10%.


bmw


Όπως συνέβη πρόσφατα και με το μικρό i3, τόσο η κλειστή έκδοση της σειράς, όσο και η Spyder, θα φιλοξενεί μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα από τη σημερινή, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει την αυτονομία κίνησης του οχήματος όταν αυτό κινείται αποκλειστικά με την αρωγή του ηλεκτροκινητήρα.

Ιδιαίτερη μέριμνα αναμένεται να δοθεί στις τεχνολογίες που θα συναντούνται στην καμπίνα, όπως το νέο infotainment σύστημα, οι λειτουργίες του οποίου θα ελέγχονται και μέσω χειρονομιών.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλο το σχέδιο των τραπεζιτών: οι 4 κινήσεις – έκπληξη για τα “κόκκινα” δάνεια

Αναδιαρθρώσεις, πλειστηριασμοί, «κούρεμα» οφειλών και πωλήσεις χαρτοφυλακίων είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους «τρέχουν» τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια οι τράπεζες.
Την ίδια ώρα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται πως σήμερα οι ελληνικές τράπεζες είναι «δέσμιες» των στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι επιδόσεις τους θα βαθμολογούνται ανά τρίμηνο, ενώ κάθε Σεπτέμβριο μέχρι το 2019 οι στόχοι θα επαναξιολογούνται από τον SSM, ενώ θα κρίνονται και οι διοικήσεις.

Ωστόσο σημειώνουν πως σε καμιά περίπτωση δεν θα βγάλουν στο σφυρί «σπίτια των 100.000 ή 200.000 ευρώ, όμως τα σπίτια του 1 ή 2 εκατομμυρίων ευρώ, αν δεν ρυθμιστούν τα δάνεια, θα βγουν σε πλειστηριασμό».

Το 2017 είναι για τους Ελληνες τραπεζίτες αποκλειστικά η χρονιά των «κόκκινων» δανείων καθώς θα πρέπει να αποδείξουν εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά μπορούν να διαχειριστούν τα προβληματικά χαρτοφυλάκια τους, ώστε να είναι έτοιμοι και για τα stress test που έρχονται το 2018.

Αναζητούν λοιπόν τους «κόκκινους» δανειολήπτες και προτείνουν λύσεις και ρυθμίσεις αλά καρτ, εστιάζοντας στις οικονομικές δυνατότητες του κάθε οφειλέτη. Προς το παρόν το «βουνό» των καθυστερήσεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η ανταπόκριση στο κάλεσμα για ρύθμιση δεν έχει ξεπεράσει το 20%.

«Το δύσκολο είναι να βρούμε τους δανειολήπτες που χρωστάνε, καθώς οι περισσότεροι δεν απαντάνε στις κλήσεις μας, ενώ κάποιοι έχουν αλλάξει διεύθυνση» παραδέχονται τα τραπεζικά στελέχη.

Όπως λένε δεν υπάρχουν οριζόντιες λύσεις, και οι ρυθμίσεις έχουν να κάνουν με το είδος του δανείου, το ύψος του, τον χρόνο καθυστέρησης, το προφίλ του πελάτη. Υιοθετείται λοιπόν η λύση της:

Αναδιάρθρωσης για εκείνους τους δανειολήπτες που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους, και προχωρούν ρυθμίσεις με μείωση του επιτοκίου, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής, «πάγωμα» ενός τμήματος του δανείου και πληρωμή δόσης για το υπόλοιπο κλπ.

Η οδός της ρευστοποίησης -δηλαδή του πλειστηριασμού- θα ακολουθείται για δανειολήπτες «μη βιώσιμους». Ωστόσο διευκρινίζουν τα τραπεζικά στελέχη ότι δεν θα βγάλουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των 100.000 ευρώ, αλλά ακριβά και μεγάλα ακίνητα για τα οποία υπάρχει αγορά.

Η μερική άφεση χρέους, κοινώς διαγραφές οφειλών, ειδικά για δάνεια με εξασφαλίσεις, το ύψος των οποίων είναι πολύ μεγαλύτερο από την εμπορική αξία του ακινήτου. Δηλαδή αν κάποιος έχει δάνειο 150.000 ευρώ και η αξία του ακινήτου έχει πέσει στις 100.000 ευρώ, μπορεί να υπάρξει μερική άφεση χρέους, ώστε να επέλθει σύγκλιση μεταξύ ύψους δανείου και αξίας ακινήτου.

Ενώ για τα καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις και για δανειολήπτες χωρίς περιουσία τα «κουρέματα» είναι μεγαλύτερα του 50%. Οι πωλήσεις των χαρτοφυλακίων σε funds, που αναμένεται να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα.
 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ορεξάτοι» επέστρεψαν στην Αθήνα οι Θεσμοί

«Ορεξάτοι» φαίνεται πως επέστρεψαν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν με τα «δύσκολα θέματα» τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr, τα τεχνικά κλιμάκια φέρονται να ζήτησαν να μειωθεί το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ στο τραπέζι φέρονται να έχουν πέσει και απαιτήσεις για μείωση ή και κατάργηση αφορολόγητων δαπανών τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ πιθανό οι Θεσμοί, και ιδίως το ΔΝΤ, να θέσουν θέμα περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, η ελληνική πλευρά αρνείται τα παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά στη μείωση συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε δηλώσει ότι το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό έκλεισε και δεν πρόκειται να ανοίξει, ενώ στα τεχνικά κλιμάκια που έθεσαν θέμα αφορολόγητου η ελληνική πλευρά απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο από τη στιγμή που τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι φέτος το εννεάμηνο περισσότερα κατά 1,4 δισ. από τα προϋπολογισθέντα, καθώς και ότι με την καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης του πλαστικού χρήματος θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Διευθετήσεις υποταγής»

Σ’ αυτήν τη ζωή δεν αρκεί να θέλεις κάτι, πρέπει να έχεις τον τρόπο και τα μέσα για να το αποκτήσεις. Κανένα σύμπαν, λοι­πόν, δεν πρόκειται να συνωμοτήσει για να εκπληρώσει τη δί­καιη επιθυμία και τον μεγάλο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρέους της χώρας.

Το… σύμπαν άλ­λωστε συνωμοτεί για το αντίθετο και οι λόγοι είναι απλοί:

♦ Η ελληνική κυβέρνηση και η χώρα είναι σε εξαιρετικά αδύνα­μη θέση για να διεκδικήσουν το παραμικρό.

♦ Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε περίοδο εκλογών και μέχρι τον ερχό­μενο Γενάρη που θα αναλάβει η επόμενη διοίκηση και πολύ περισσότερο μέχρι αυτή η νέα διοίκηση αποκρυσταλλώσει τις διαθέσεις της θα έχει περάσει τουλάχιστον μισός χρό­νος.

♦ Η Γερμανία έχει ξεκόψει πως καμία συζήτηση για το ελληνι­κό χρέος δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις γερμανικές εκλο­γές, που θα πραγματοποιηθούν σε έναν χρόνο από τώρα.

Μπορεί, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιεί στο ακέ­ραιο και με το παραπάνω τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το τρίτο (δικό της) μνημόνιο, μπορεί η διαδικασία απορρύθμισης που ξεκίνησε από το 2010 να επιταχύνεται, μπορεί το ξεπούλημα να ολοκληρώνεται, μπορεί τα εργασιακά και το α­σφαλιστικό να περιγράψουν σύντομα το νέο «μεσαιωνικό» μο­ντέλο, μπορεί οι δανειστές να πάρουν όλα όσα θέλουν και α­κόμη περισσότερα. Δεν πρόκειται, ωστόσο, να επιστρέψουν το παραμικρό στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν το επιτρέπει η συ­γκυρία - καθ’ ότι οι δανειστές φίλοι και εταίροι μας έχουν άλλα σοβαρότερα δικά τους ζητήματα να ασχοληθούν - και κυρίως δεν μπορεί να το διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση. Όχι λό­γω ανικανότητας ή έλλειψης αποφασιστικότητας. Απλά, λόγω αδυναμίας…

Τι απομένει λοιπόν; Το είπε πρόσφατα στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Διαφορετικά δεν υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ εταίρων, αλλά διευθετήσεις υποταγής».

Σ’ εκείνη την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσθέσει επί­σης ότι «η καθυστέρηση συγκεκριμενοποίησης των απαραίτη­των μέτρων για την ελάφρυνση χρέους καθώς και της ένταξης και της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση, της χώρας που το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη, δεν έχει καμιά δικαι­ολογία. Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει. Δικαιούται ανταμοι­βή και δικαίωση».

Έχουμε την εντύπωση ότι και ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως κανείς σ’ αυτόν τον κόσμο δεν προσφέρει «ανταμοιβή και δι­καίωση» σε κάποιον που δεν είναι σε θέση να τη διεκδικήσει…

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ξύλο της αρκούδας στο Ελληνικό, μεταξύ μιας γυναίκας και ενός ταξιτζή για μία θέση… πάρκινγκ!…

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! ΤΡΟΜΕΡΟ ΞΥΛΟ μεταξύ γυναίκας και ταξιτζή για μια θέση πάρκινγκ στο Ελληνικό!πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι επιστολές Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους - Καθημερινά από 80.000 ενημερωτικά σημειώματα για τις μειώσεις στις επικουρικές (Photos)

Ενημερωτικά σημειώματα, με την υπογραφή Κατρούγκαλου, προς τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές τους, αποστέλλονται από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.
Σκοπός των συγκεκριμένων επιστολών είναι να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι  για το πως προέκυψαν οι μειώσεις μέσω του επανυπολογισμού των επικουρικών τους.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν ο μόνος τρόπος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν έγιναν οριζόντιες μειώσεις στις επικουρικές και δεν μειώθηκαν οι κύριες (πλην των υψηλών άνω των 2.000 ευρώ).
Να σημειωθεί ότι η αποστολή  των σημειωμάτων θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες. Τα ΕΛΤΑ διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να αποστέλλουν 80.000 σημειώματα την ημέρα.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντροπή δεν άφησαν τίποτα ! Βροχή οι Μολότοφ στο πολυτεχνείο !!

Επεισόδια με ρίψη μολότοφ από ομάδα αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών δυνάμεων που κινούνται στην περιοχή  του Πολυτεχνείο.

Πιο αναλυτικά, ομάδα περίπου 100 ατόμων έχει κλειστεί μέσα στο Πολυτεχνείο και εκτοξεύει μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μπροστά από τις είσοδος του Πολυτεχνείου, στις οδούς Τοσίτσα και Στουρνάρη, κουκουλοφόροι έχουν τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έχουν βάλει φωτιά, ενώ τις περισσότερες βόμβες μολότοφ τις έχουν εκτοξεύσει από τον προαύλιο χώρο προς τις δυνάμεις των αστυνομικών, που βρίσκονται στην οδό Πατησίων.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η Πατησίων ηταν κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε ποιες ιατρικές εξετάσεις θα καλύπτονται πλέον από τον ΕΟΠΠΥ

Συνολικά 86 ιατρικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και η ψηφιακή μαστογραφία, θα αποζημιώνονται στο εξής από τον ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο κοστολόγησης και ανακοστολόγησης, που προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, στην ανακοστολόγηση περιλαμβάνεται και η «διαγνωστική αρθροσκόπηση», η οποία είχε κοστολογηθεί αρχικά από το ΚΕΣΥ, το 2014, ως Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ), στα 1.500 ευρώ. Με την ανακοστολόγηση η αποζημίωση που καλείται να καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 150 ευρώ για την ιατρική αμοιβή και 150 ευρώ για τα αναλώσιμα.


Μια άλλη υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, η οποία ανακοστολογήθηκε από τα 800 ευρώ στα 400 ευρώ είναι η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων με ταυτόχρονη υπολογιστική τομογραφία (PET-CT).

Όσο αφορά την κοστολόγηση, είναι η πρώτη φορά που κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών οι σημαντικότερες είναι οι:

*Ψηφιακή Μαστογραφία

*Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας και Β’ Επιπέδου

*Προγεννητικός Γονιδιακός Έλεγχος για Κυστική Ίνωση

*HPV

*Αξονική Στεφανιογραφία

*Κολπικό Υπερηχογράφημα

*PCR για Γρίπη Α/Η1Ν1.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα WikiLeaks αποκαλύπτουν πως εξυφάνθηκε η υποψηφιότητα της Χίλαρι

Στις αρχές του 2014, μια διαρροή στον Τύπο αποκάλυπτε πως ο Ρόμπι Μουκ ήταν ένας από τους φιναλίστ για να γίνει ο διευθυντής μιας ενδεχόμενης προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία. Στην πραγματικότητα, ο 30χρονος Μουκ είχε ήδη ριχτεί στη δουλειά, περισσότερο από 34 μήνες πριν από την προεδρική εκλογή.

«Έχεις δίκιο ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμη στρατηγική όσον αφορά τον Τύπο. Είναι ανάγκη να απαντάμε σε τέτοια πράγματα», γράφει ο Μουκ τον Φεβρουάριο 2014 σε μια από τις πιστές της Χίλαρι Κλίντον, την Σέριλ Μιλς, σχετικά μ' ένα άρθρο περί των διαφορών απόψεων μεταξύ των συνεργατών του Μπαράκ Ομπάμα και αυτών της μελλοντικής υποψήφιας.

Η Χίλαρι Κλίντον θα διατηρήσει μέχρι τον Απρίλιο 2015 το ψεύτικο σασπένς για τις πολιτικές της προσδοκίες, υποστηρίζοντας δημόσια ότι δίνει στον εαυτό της χρόνο για να σκεφτεί και ότι θέλει να χαρεί την εγγονή της.

Όμως ο WikiLeaks δημοσιεύει εδώ και μερικές ημέρες χιλιάδες μηνύματα Gmail του Τζον Ποντέστα, συνεργάτη της πρώην πρώτης κυρίας και προέδρου της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας της, τα οποία αποκαλύπτουν τη σχολαστικότητα των προετοιμασιών μιας υποψήφιας που φαίνεται αποφασισμένη να μην ξανακάνει τα λάθη του 2008, όταν η υποψηφιότητά της είχε υπονομευθεί από μια αόριστη διαδικασία λήψης αποφάσεων και ένα θολό μήνυμα.

Αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα εκλάπησαν από τη Ρωσία, κατηγορεί το Δημοκρατικό στρατόπεδο, που έχει στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην Κλίντον και να βοηθήσει τον αντίπαλό της, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 22 Μαρτίου 2014, ο Ρόμπι Μουκ έχει ήδη υιοθετήσει μια πολιτική στρατηγική. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν «σφάλμα» για την Κλίντον να κάνει προεκλογική εκστρατεία ως πρώτη κυρία και πρότεινε στην υποψήφια να μετατραπεί σε «συνήγορο της μεσαίας τάξης», μια διατύπωση την οποία θα χρησιμοποιήσει έναν χρόνο αργότερα.

Η Χίλαρι Κλίντον είχε τότε μια φορτωμένη ατζέντα ομιλιών επ' αμοιβή και προετοίμαζε μια περιοδεία για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της ως υπουργού Εξωτερικών -- τίποτε ανοιχτά πολιτικό.

Όμως ο Ρόμπι Μουκ, τον Απρίλιο του 2014, σκέφτεται ήδη ποια νομική μορφή θα πρέπει να κατασκευάσει για να πληρώνει τους περίπου 20 εργαζομένους που απαιτούνται πριν υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση. «Θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ιστότοπου, τη στρατηγική με τα μέσα ενημέρωσης και τις μετακινήσεις για την έναρξη» της προεκλογικής εκστρατείας, γράφει σ' ένα σημείωμα. Σε κάθε περίπτωση «όχι πριν από τις 4 Νοεμβρίου 2014», την ημέρα που διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας.

Τον Μάιο 2014, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει τους στενότερους συμβούλους της. Ακόμη κι αυτοί αγνοούν πως ο Ρόμπι Μουκ εργάζεται παρασκηνιακά. «Οι μόνοι στην ομάδα αυτή που ξέρουν για σένα είναι ο Τζον (Ποντέστα) κι εγώ», του γράφει η Σέριλ Μιλς.

Επηρεασμός του Τύπου

Το φθινόπωρο 2014, ενώ η Χίλαρι Κλίντον βγαίνει μπροστά για να στηρίξει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές, ο λογογράφος της, ο Νταν Σουέριν, γράφει ένα έγγραφο 20 σελίδων στο οποίο παρουσιάζει τρία σενάρια για να δικαιολογήσει την υποψηφιότητά της: «να θέσουμε το κράτος στην υπηρεσία όλων, όχι μόνο μερικών πλουσίων»... «να ανανεώσουμε το αμερικανικό όνειρο»... «μια αγωνίστρια στον Λευκό Οίκο».

«Ο στόχος είναι να αρχίσετε να αποκρυσταλλώνετε τις ιδέες και τα κίνητρα που είναι για σας τα σημαντικότερα», της γράφει ο σύμβουλός της.

Στη συνέχεια οι προσλήψεις επιταχύνονται. «Συγχαρητήρια! Έχετε πλέον μια διευθύντρια επικοινωνίας και μια βοηθό επικοινωνίας που είναι αμφότερες πολύ ενθουσιώδεις!» την ενημερώνει ο Ρόμπι Μουκ τον Ιανουάριο 2015, σχετικά με τη στρατολόγηση των Τζένιφερ Παλμιέρι και Κριστίνα Σέικ, «λιποτακτών» του Λευκού Οίκου.

Η στρατηγική έναντι του Τύπου παίρνει μορφή. Ο Νικ Μέριλ, που έχει έρθει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφει σ' ένα σημείωμα «πως είναι καιρός να τοποθετήσουμε ένα άρθρο με έναν γνωστό δημοσιογράφο» ώστε να προσανατολίσουμε την κάλυψη από τα μμε που αρχίζει να αφηνιάζει. Απαριθμεί ονόματα συμβούλων προς διαρροή.

«Ξέρουμε πως οι δημοσιογράφοι θα γράψουν για τις προετοιμασίες της προεκλογικής εκστρατείας, άρα είναι καλό να επηρεάσουμε αυτά τα άρθρα», γράφει ο Ρόμπι Μουκ, ο οποίος σχεδιάζει για τον Μάρτιο μια σειρά από μηνύματα στο Twitter.

Όσο για το μήνυμα, τον Ιανουάριο 2015 δημιουργήθηκαν «focus groups» ψηφοφόρων στη στρατηγικής σημασίας Πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ.

Τον Φεβρουάριο 2015, ένα σύμβουλος επικοινωνίας αναφέρει πως ένα πρώτο τεστ δεν προκάλεσε καθόλου ενθουσιασμό. «Δεν δημιουργούμε το αίσθημα μιας νέας και καινοτόμου υποψηφιότητας στο οποίο ελπίζαμε», καταλήγει ο Τζόελ Μπένενσον.

Επτά ημέρες πριν από την ημέρα της ανακοίνωσης, ένα καθημερινό τηλεφώνημα στις 8 το πρωί προγραμματίζεται για τον συντονισμό της στρατηγικής στον Κλιντονικό γαλαξία. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα συσσωρεύονται στο γραμματοκιβώτιο του Τζον Ποντέστα για να προετοιμαστεί η επίσημη ανακοίνωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου 2015.

Την παραμονή, ο Τζον Ποντέστα και άλλοι μιλούν σε έγκυρους δημοσιογράφους ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Μετά, την ημέρα της ανακοίνωσης, η Χίλαρι Κλίντον στέλνει αυτό το μήνυμα μέσω του Twitter: «Είμαι υποψήφια για την προεδρία. Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη υπεράσπισης και θα είμαι η συνήγορός τους -H».

To «H» (Hillary) υποτίθεται πως σημαίνει ότι το μήνυμα είναι απ' αυτή. Όμως είχε γραφτεί εκ των προτέρων και επικυρωθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές ματαίωσαν πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο - Φυγαδεύτηκε ο πρόεδρος (Videos)

Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές του «συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», απωθώντας τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, διέκοψαν τη διαδικασία πλειστηριασμού ενός χωραφιού στο Χορτιάτη, μετά από αίτημα τράπεζας.

Οι διαδηλωτές με την έναρξη της διαδικασίας κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός βρίσκεται «εκτός των εξαιρέσεων που προβλέπει το πλαίσιο της αποχής των συμβολαιογράφων» και ζήτησαν από την πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ι. Χρουσαλά - Μπιλίση, η οποία είχε αναλάβει τον πλειστηριασμό, να τους επιδείξει την ειδική άδεια εξαίρεσης της από την αποχή, η οποία παρέχεται σε συμβολαιογράφους για ορισμένες περιπτώσεις, όπως προβλέπει το πλαίσιο της αποχής τους, από τα συλλογικά τους όργανα.

Η ίδια απέρριψε τις καταγγελίες και τους επέδειξε έγγραφο, το οποίο, όπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, αφορούσε αίτημα της τράπεζας προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο Θεσσαλονίκης για τον κατ' εξαίρεση, λόγω της αποχής, σημερινό πλειστηριασμό ακινήτων του ενδιαφέροντος της, σε Θεσσαλονίκη και Βασιλικά.

Όπως κατήγγειλαν τα μέλη του «συντονισμού», η κ. Μπιλίση τους πληροφόρησε ότι η δημόσια αναγγελία για το ακίνητο είχε γίνει, κάτι το οποίο αμφισβήτησαν οι ίδιοι, δηλώνοντας ότι ήταν από την αρχή μέσα στην αίθουσα και πέντε λεπτά πριν τις πέντε, πριν το άνοιγμα των προσφορών, διέκοψαν τη διαδικασία.

Οι διαδηλωτές σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν «σκάνδαλο» τη διαδικασία του πλειστηριασμού, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρήθηκε να ανοίξει κερκόπορτα» πλειστηριασμών σε όλη χώρα, με μια διαδικασία «η οποία παραβιάζει και την ίδια την αποχή των συμβολαιογράφων».

Υποστήριξαν, επίσης, ότι έλαβαν την προφορική διαβεβαίωση της κ. Μπιλίση ότι «ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε», υπογραμμίζοντας ότι εάν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι «έχει γίνει με οποιονδήποτε τρόπο, είναι από την αρχή, ως το τέλος, παράνομος» και επιφυλάχθηκαν για τις νόμιμες ενέργειες σε αυτή την περίπτωση, όπως και να ζητήσουν να τους επιδοθεί επισήμως το έγγραφο που τους επέδειξε.

Η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε εκτός αίθουσας, σύμφωνα με το voria.gr.Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:


Το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως «στις τράπεζες τα σπίτια δεν θα δώσεις, τι ψυχή θα παραδώσεις», ενώ κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει την πρόεδρο των συμβολαιογράφωνΠηγή βίντεο:voria.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίθεση 150 ατόμων στα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - Επεισόδια με μολότοφ και χημικά, κλειστή η Πατησίων

Ομάδα περίπου 150 ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ σε αστυνομικές διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο και πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με ρίψη χημικών.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην Πατησίων, από την 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι την Ομόνοια, και στην Αλεξάνδρας από το Πεδίο του Άρεως.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!