EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Οι New York Times για τους πλειστηριασμούς κατοικιών στην Ελλάδα:«Είναι σαν ταινία τρόμου»

Με το θέμα των πλειστηριασμών στην Ελλάδα καταπιάνονται οι New York Times αποκαλύπτοντας και μέσα από τη μαρτυρία ενός συνταξιούχου λογιστή μια ζοφερή πραγματικότητα.
«Είναι σαν ταινία τρόμου», λέει στους New York Times ο κ. Μιχάλης Χάνης, ιδιοκτήτης ακινήτων, 63 ετών. Ο κ. Χάνης που είναι συνταξιούχος λογιστής δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι παίρνει αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά για να αντέξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα. «Δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ. Θέλω απλά να προστατεύσω το σπίτι μου», αναφέρει ο 63χρονος συνταξιούχος του οποίου η σύνταξη έχει μειωθεί κατά 35%. «Όπως τα χρέη της χώρας μεγάλωσαν έτσι και τα δικά του χρέη» γράφουν οι NYT και συνεχίζουν:  «Τώρα έχει ενταχθεί και αυτός στους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που αγωνίζονται να σώσουν τα σπίτια τους μετά το ξαφνικό «κύμα» των κατασχέσεων που έπληξε φέτος τη χώρα».

«Από τη στιγμή που υπέγραψε το τρίτο πακέτο διάσωσης, το καλοκαίρι του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έχει λιγότερο μέσο πίεσης απέναντι στους δανειστές. Οι επικριτές λένε ότι κάνει τη μία υποχώρηση μετά την άλλη, παρά τις υποσχέσεις να προστατεύσει τα σπίτια. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέμεναν ότι είναι ασφαλή. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι πρώτες κατοικίες ήδη προστατεύονται σε ό,τι αφορά τα χρέη προς τράπεζες. Οι αρχές, πρόσθεσε, εξετάζουν περαιτέρω παρέμβαση για χρέη αποκλειστικά προς το Δημόσιο. Όμως, την άνοιξη η κυβέρνησε ήρε την απαγόρευση πώλησης των στεγαστικών και των δανείων προς μικρές επιχειρήσεις. Το καλοκαίρι πέρασαν νέοι νόμοι που επέτρεψαν στις τράπεζες να ξεκινήσουν κατασχέσεις αν οι οφειλέτες θεωρούν μη συνεργάσιμοι», αναφέρουν οι New York Times.

Η εφημερίδα τονίζει ότι κάθε Τετάρτη, όταν πραγματοποιούνται οι διαδικασίες δημοπρασιών, οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα ελληνικά δικαστήρια, εμποδίζουν την πρόσβαση στο νομικό προσωπικό, εισβάλλουν σε αίθουσες δικαστηρίων και σε ορισμένες περιπτώσεις, συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Επίσης παραθέτει την άποψη του Στέφανου Γρηγοράκη από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο που συμμετείχε σε μια πρόσφατη διαμαρτυρία έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Ο κ. Γρηγοράκης υποστηρίζει πως οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ήταν ψεύτικες. «Είναι εξαπάτηση για να κάθονται οι άνθρωποι στους  καναπέδες τους» είπε. «Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν. Παρέδωσαν το δημόσιο πλούτο» πρόσθεσε αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για τις κρατικές ιδιωτικοποιήσεις. «Τώρα έρχονται για να πάρουν τα σπίτια μας» καταλήγει.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπίρτζης: Τον Μάρτιο αναμένεται να ολοκληρωθούν 5 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι

«Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί, όπως θα εφαρμοστεί τελικά και η πολιτική της κυβέρνησης. Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνιμα αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, που θα έχουν συγκεκριμένο ποιοτικό πλαίσιο λειτουργίας, που θα πληρώνουν για τη λειτουργία τους, που θα έχουν κατ’ ελάχιστον τους εργαζόμενους που ορίζει ο νόμος», τονίζει ο υπουργός Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για λυσσαλέα μάχη να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς, με την ενεργό βοήθεια της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και όσων μηχανισμών διαθέτουν, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, λασπολογώντας και σταματώντας κάθε προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ. «Για να συναινέσει η ΝΔ να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, πρέπει να συνεδριάσει με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών και να της υποδείξουν ονόματα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ακόμη και μελών ή στελεχών της, δεν θα είναι αποδεκτή», συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των έργων στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ο υπουργός τονίζει πως προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και στη συνέχεια κύριο μέλημα της κυβέρνησης «θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων».

Απαντά στις καταγγελίες για «κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών» σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «οι στρατοί του παλαιοκομματισμού στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών είναι γνωστοί». «Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες δίνει καθημερινή μάχη, για να υπάρχουν αστικές συγκοινωνίες και για να ξεφύγει από τις ομάδες που τον καταπίεζαν πολλά χρόνια» τονίζει και επισημαίνει: «Οι αστικές συγκοινωνίες έχουν πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι τα τεράστια χρέη που άφησαν οι διοικήσεις της ΝΔ και της ΔΗΣΥΜ. Κύριο, όμως, πρόβλημα είναι οι νοοτροπίες παρακμής, παραγοντισμού και αδιαφάνειας στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών».

Επιπλέον, ο υπουργός δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν ιδιωτικοποιούνται οι ΔΕΚΟ που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας σταματήσουν οι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων της μιας δραχμής να σπεκουλάρουν. Ό,τι ιδιωτικοποιείται είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, με δική τους ευθύνη και με δεσμεύσεις που ανέλαβαν εκείνοι για τη χώρα, όταν κυβερνούσαν».

Ακολουθεί η συνέντευξη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη στη Βασιλική Κουτσούμπα για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ. Κύριε υπουργέ μετά την απόφαση του ΣτΕ τι θα κάνετε με τις τηλεοπτικές άδειες; Τι απαντάτε σε αυτούς που μιλούν για ήττα της κυβέρνησης;

Απ. Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοσθεί, όπως θα εφαρμοσθεί τελικά και η πολιτική της κυβέρνησης. Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνιμα αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, που θα έχουν συγκεκριμένο ποιοτικό πλαίσιο λειτουργίας, που θα πληρώνουν για τη λειτουργία τους, που θα έχουν κατ´ ελάχιστο τους εργαζόμενους που ορίζει ο νόμος. Δυστυχώς οι υπάρχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί με την ενεργό βοήθεια της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και όσων μηχανισμών διαθέτουν δίνουν λυσσαλέα μάχη, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, λασπολογώντας και σταματώντας κάθε προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ, να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο: Κανάλια με προσωρινές άδειες, καναλάρχες που δεν πληρώνουν, δάνεια χωρίς εγγύηση και κυρίως ένα πολιτικό σύστημα και ένα κράτος εξαρτημένο από τη γραμμή που θα δίνουν οι καναλάρχες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Μέχρι σήμερα ζήσαμε μια πρωτοφανή αθλιότητα λάσπης και κατασυκοφάντησης. Η δημοσιογραφική δεοντολογία και οι κανόνες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών αποτελούν άγνωστες έννοιες για τα κανάλια. Θυμόσαστε τον δήθεν Τούρκο καναλάρχη, τα δήθεν δώρα σε συμμετέχοντες, τις δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη; Θυμόσαστε τις δήθεν δεσμεύσεις της ΝΔ για συγκρότηση του ΕΣΡ μετά την εκλογή Προέδρου; Οι δεσμεύσεις τους πήγαν στα βοσκοτόπια της διαπλοκής... Για να συναινέσει η ΝΔ να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, πρέπει να συνεδριάσει με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών και να της υποδείξουν ονόματα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ακόμη και μελών ή στελεχών της, δεν θα είναι αποδεκτή. Περιμένουμε να διαβάσουμε την απόφαση του ΣτΕ, για να δούμε πώς καλύπτονται οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ αν δεν μπορεί να λειτουργήσει; Ποιός ελέγχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, την τήρηση του νόμου και της δεοντολογίας; Εκτός κι αν θέλουν να μην υπάρχει, για να μην υπάρχουν άδειες, δεοντολογία, ποινές και τήρηση του νόμου.

Η επιτυχία της προσπάθειάς μας είναι βέβαιη γιατί δεν είναι μια μάχη μόνο δική μας. Είναι μια μάχη ενάντια στα συμφέροντα που λεηλατούν για χρόνια το ελληνικό Δημόσιο και τον ελληνικό λαό, είναι μια μάχη του ελληνικού λαού. Είναι μια μάχη της υγιούς πλευράς του πολιτικού κόσμου που διαχρονικά πάλεψε για την απεξάρτηση και την αυτονομία του από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε τον πρωθυπουργό τον έλεγαν Ανδρέα Παπανδρέου είτε Κώστα Καραμανλή.

Αυτή τη φορά θα το πετύχουμε.

Ερ. Κύριε υπουργέ μετά τις τηλεοπτικές άδειες σειρά έχουν οι ραδιοφωνικές. Θα μας δώσετε μια εικόνα στο τι πρόκειται να γίνει;

Απ. Θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση του χάρτη συχνοτήτων ραδιοφώνου, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τους κανόνες, τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, τις θεσμικές προβλέψεις για τη διαφάνεια και τους μηχανισμούς ελέγχου και καθορισμός των διαδικασιών και του τιμήματος. Το βέβαιο είναι ότι και στο ραδιόφωνο η σημερινή κατάσταση αυθαιρεσίας δεν θα συνεχιστεί.

Ερ. H Ν.Δ. σας κατηγορεί ότι εσείς προσωπικά και η κυβέρνηση «περηφανεύεστε για τον νόμο των δημοσίων συμβάσεων», ενώ τα δημόσια έργα έχουν «παγώσει». Τι απαντάτε;

Απ. Να ενημερώσουμε τη ΝΔ ότι ψήφισε τον νόμο, που εμείς εισηγηθήκαμε. Να συμβουλεύσω, επίσης, τη ΝΔ να διαβάσει τον νόμο που ψήφισε, για να διαπιστώσει και μόνη της ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής του από την πρώτη μέρα, όπως ενημερώνει και η σχετική εγκύκλιος που εκδώσαμε. Να επαναλάβουμε ότι το πρόβλημα κάποιων, και ίσως και της ΝΔ, είναι ότι δεν μπορούν πλέον να γίνονται απευθείας αναθέσεις στους ίδιους, όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτό ναι είναι πρόβλημα, αλλά όχι δικό μας. Είναι πρόβλημα όσων θέλουν να συνεχιστεί η παράνομη κατάτμηση έργων, όσων θέλουν να διατηρούν εκλογικούς μηχανισμούς δια των απευθείας αναθέσεων, όσων θέλουν να συνεχιστεί η πολιτική του παλαιοκομματισμού. Είναι δικό τους πρόβλημα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων με τη βοήθεια στελεχών του υπουργείου ήδη έδωσε σε διαβούλευση τα νέα πρότυπα τεύχη διαγωνισμών, παρότι όποιος φορέας επιθυμούσε είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα παλιά και να δημοπρατήσει όποιο έργο ήταν ώριμο για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Ερ. Θα θέλατε να μας δώσετε μια εικόνα για την πορεία των έργων στους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους;

Απ. Τα έργα των αυτοκινητοδρόμων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να παραδοθούν επιτέλους στον ελληνικό λαό τον Μάρτιο. Ήδη ο πρώτος αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί εντός του Νοεμβρίου (Μορέας) όπως και μεγάλα τμήματα των υπολοίπων εντός του έτους.

Μέχρι πριν ένα μήνα είχαμε καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι τα έργα ήταν κολλημένα, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από εδώ και στο εξής θα μας λένε ότι εκείνοι τα ξεκίνησαν πριν 12 χρόνια.

Να επαναλάβουμε τη θέση μας ότι τα έργα δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στον ελληνικό λαό. Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και το κόστος των έργων. Βρήκαμε συμβάσεις άθλιες με το ελληνικό δημόσιο στον τοίχο, έργα κολλημένα με χιλιάδες προβλήματα, απαλλοτριώσεις και αδειοδοτήσεις που στο μεγαλύτερο τμήμα τους δεν είχαν ολοκληρωθεί εδώ και δώδεκα χρόνια. Βρήκαμε κυρίως ένα πλαίσιο δεσμεύσεων και συμβάσεων, που αν τα έργα δεν ολοκληρώνονταν η χώρα όφειλε να επιστρέψει δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να πληρώσει πρόσθετα δισεκατομμύρια ευρώ ρήτρες.

Με την ολοκλήρωση των έργων κύριο μέλημά μας θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων, χωρίς επισφάλειες για τις συμβάσεις και τους οργανισμούς που χρηματοδότησαν αυτά τα έργα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Ερ. Κύριε υπουργέ, ας πάμε στο άλλο βασικό θέμα, τις αστικές συγκοινωνίες που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη. Το τελευταίο διάστημα έχουμε συνεχείς καταγγελίες από εργαζόμενους για «κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών». Το σχόλιο σας;

Απ. Σε ποιους εργαζόμενους αναφέρεστε; Φαντάζομαι στους κατ΄ επάγγελμα λασπολόγους, υποψήφιους με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που πριν λίγους μήνες κατήγγειλαν ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Στη συνέχεια ότι δεν θα πληρωθούν οι μισθοί. Στη συνέχεια ότι ιδιωτικοποιούνται. Οι στρατοί του παλαιοκομματισμού στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών είναι γνωστοί. Άλλωστε είναι από τους ελάχιστους εργασιακούς χώρους, αν όχι ο μοναδικός, που επισκέφτηκαν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες δίνει καθημερινή μάχη, για να υπάρχουν αστικές συγκοινωνίες και για να ξεφύγει από τις ομάδες που τον καταπίεζαν πολλά χρόνια.

Οι αστικές συγκοινωνίες έχουν πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι τα τεράστια χρέη που άφησαν οι διοικήσεις της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κύριο, όμως, πρόβλημα είναι οι νοοτροπίες παρακμής, παραγοντισμού και αδιαφάνειας στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών. Έχουμε αποκαλύψει κυκλώματα κλοπής εισιτηρίων και χρημάτων και η διερεύνηση συνεχίζεται, έχουμε ξεκινήσει έρευνα πλαστών πιστοποιητικών που είχαν χαθεί δήθεν οι υπηρεσιακοί φάκελοι τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε διαπιστώσει διαδικασίες που ακυρώθηκαν, για να διευκολύνονται οι αδιαφανείς ενέργειες.

Προσπαθούμε μέσα σε αυτήν τη συγκυρία να αλλάξουμε τις αστικές συγκοινωνίες και να δώσουμε οριστικό τέλος στις στρεβλώσεις που μας κληρονόμησε η ΝΔ και η ΔΗΣΥΜ. Να ολοκληρώσουμε το έργο της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Στόχος η δίκαιη τιμολογιακή πολιτική ανάλογα με το μήκος της μετακίνησης και η άσκηση κοινωνικών πολιτικών σε ομάδες που έχουν ανάγκη. Να βρούμε χρήματα για την ανανέωση του στόλου, μιας και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά δεν πρόβλεψε ούτε ένα ευρώ για αυτήν τη δράση στο νέο ΕΣΠΑ. Να αλλάξουμε τη λογική των αστικών συγκοινωνιών επιχειρώντας τη μεταφορά των πολιτών από τις γειτονιές της Αθήνας στους πλησιέστερους σταθμούς του μετρό και των μέσων σταθερής τροχιάς. Να αλλάξουμε τη μουντή εικόνα των αστικών συγκοινωνιών με πολιτιστικές δράσεις στους σταθμούς του μετρό και στις αστικές συγκοινωνίες. Να κάνουμε παραγωγικές τις ώρες μετακίνησης με την ύπαρξη ασύρματων δικτύων επικοινωνίας στους σταθμούς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για όλα αυτά θα έχουμε αντιδράσεις. Είναι βέβαιο. Κάποιοι ξεβολεύονται από τη συνδιοίκηση του Μαυρογιαλούρου, τις κακές υπηρεσίες προς τον πολίτη και τα τεράστια ελλείμματα που οδήγησαν σε συρρίκνωση το μεταφορικό έργο και την ποιότητα του.

Ερ. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ καταγράφονται οικονομικά ελλείμματα στις συγκοινωνίες Αθηνών. Η λαθρεπιβίβαση και τα χρέη των υπουργείων και δημόσιων φορέων είναι από τις βασικές αιτίες διόγκωσης των ελλειμμάτων. Τι προτίθεστε να κάνετε; Υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών;

Απ. Αυτά που αναφέρετε τα βρήκαμε. Η λαθρεπιβίβαση θα αντιμετωπισθεί με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και με ελέγχους που θα σέβονται τον πολίτη και όχι με κεφαλοκυνηγούς, ταυτόχρονα με την ύπαρξη κοινωνικών πολιτικών για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το εισιτήριο. Η πολιτική μας για δωρεάν μεταφορά των ανέργων και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων είναι η βάση για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης για αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, όπως γενικότερα είχε προβλέψει η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της.

Ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή έχει ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό πλάνο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Μέσα σε αυτά είναι και οι συμβάσεις των δημόσιων φορέων με τον ΟΑΣΑ, υποχρεωτικά. Πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε όλοι ότι σε όλο τον κόσμο οι αστικές συγκοινωνίες επιδοτούνται. Ο στόχος μας δεν είναι να γίνουν κερδοφόρες επιβάλλοντας μεγάλη τιμή εισιτηρίου, αλλά να μεγιστοποιήσουν το ποιοτικό μεταφορικό έργο, να γίνουν ελκυστικές σε περισσότερους πολίτες, ώστε να μπορούν να ασκούν κοινωνικό έργο στους αδύναμους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην πολιτική μείωσης των ρύπων και βελτίωσης της καθημερινότητας μας, της ποιότητας ζωής των πολιτών και του αστικού περιβάλλοντος.

Ερ. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τις νέες επεκτάσεις του μετρό στην Αθήνα αλλά και του τραμ;

Απ. Τα έργα του μετρό και του τραμ, δυστυχώς, βρέθηκαν κολλημένα και με πολλά προβλήματα. Δώσαμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των έργων που θα ελευθερώσουν δρόμους και δημόσιους χώρους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν, όσο πιο σύντομα είναι εφικτό, οι επιπτώσεις. Προσανατολιζόμαστε στη λειτουργία των επεκτάσεων συντομότερα χωρίς τη λειτουργία κάποιων ενδιάμεσων σταθμών που έχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα και θα καθυστερήσουν. Το κύριο μέλημα μας είναι η δημοπράτηση νέων επεκτάσεων και νέων γραμμών του μετρό και του τραμ, ώστε να αποκτήσουν η Αθήνα και ο Πειραιάς ένα πλήρες δίκτυο. Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους και θα είναι το πρώτο τμήμα της γραμμής 4. Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2017 θα δημοπρατήσουμε το υπόλοιπο της γραμμής 4, την επέκταση του μετρό στη Δυτική Αθήνα και την επέκταση του τραμ στους αδικημένους από υποδομές δήμους και γειτονιές του Πειραιά.

Ερ. Ας πάμε στη συμπρωτεύουσα. Το επιβατικό κοινό για αρκετές εβδομάδες ταλαιπωρήθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Θεωρείτε ότι το θέμα με τον ΟΑΣΘ έχει τελειώσει;

Απ. Το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρείται από το 1957 που υπάρχει σύμβαση με δυσμενείς όρους για το Δημόσιο και τους Θεσσαλονικείς. Το θέμα θα τελειώσει, όταν τελειώσουν οι ληστρικές συμβάσεις ενάντια στους Θεσσαλονικείς...

Ερ. Τα έργα για το μετρό Θεσσαλονίκης είχαν «παγώσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου;

Απ. Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση της χώρας ένα από τα ειρωνικά ερωτήματα ήταν «να δούμε τι θα κάνετε με το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης». Πριν λίγες εβδομάδες στελέχη της ΝΔ, μη θέλοντας να πιστέψουν ότι το έργο ξεκίνησε, επιχειρηματολογούσαν για τη μη επανέναρξη του έργου. Το έργο εκτελείται και προβλέπεται η ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού τον Μάρτιο 2017 και η ολοκλήρωση της κυρίας γραμμής, ταυτόχρονα με την επέκταση προς Καλαμαριά, το 2020. Η ομηρία της Θεσσαλονίκης τελειώνει για το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών.

Ερ. Η μεταφορά των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα εντάχθηκε στο πακέτο Γιούνκερ. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;

Απ. Είμαστε σε διαδικασία τελικών διαπραγματεύσεων τόσο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων όσο και με ιδιώτες επενδυτές. Σύντομα θα μπορέσει το έργο να μπει στην τελική ευθεία για τη διαγωνιστική διαδικασία. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι η μεταφορά των ΚΤΕΛ ως αυτοτελές έργο, αλλά η συνολική αναβάθμιση και τα απαραίτητα έργα για την ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα και της Δυτικής Αθήνας.

Ερ. Κύριε υπουργέ, στο νέο Υπερταμείο μεταβιβάστηκαν αρκετές ΔΕΚΟ, όπως ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, Αττικό Μετρό κλ.π. Ιδιωτικοποιούνται ναι ή όχι;

Απ. Όχι. Το έχουμε πει χίλιες φορές. Αν ήταν για ιδιωτικοποίηση θα εντάσσονταν στο ΤΑΙΠΕΔ. Ας σταματήσουν οι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων της μιας δραχμής να σπεκουλάρουν. Ό,τι ιδιωτικοποιείται είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, με δική τους ευθύνη και με δεσμεύσεις που ανέλαβαν εκείνοι για τη χώρα, όταν κυβερνούσαν.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργασιακός μεσαίωνας: Μισθοί 400 ευρώ με «σπαστό» 8ωρο κατακλύζουν την αγορά

Το σπαστό ωράριο είναι η νέα μόδα της εργασιακής ζούγκλας που έχει κατακλυστεί από ευέλικτους, κακοπληρωμένους ή και απλήρωτους εργαζομένους. Αλυσίδες γνωστών πολυκαταστημάτων, μακριά από το κέντρο της Αθήνας (π.χ. αεροδρόμιο, εθνική οδό), απαιτούν από τους υπαλλήλους να δουλεύουν 4 ώρες το πρωί και 4 το απόγευμα.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, για 400 ευρώ μισθό είναι υποχρεωμένοι να μένουν στη δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, καθώς είναι δαπανηρό και εξοντωτικό να πηγαινοέρχονται καλύπτοντας τόσο μεγάλη απόσταση. Ενδεικτική των συνθηκών γαλέρας που επικρατούν κυρίως στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού είναι η καταγγελία μάγειρα που δούλεψε την τουριστική περίοδο σε γνωστό ξενοδοχείο της Ζακύνθου.

«Δηλαδή πώς γίνεται», αναρωτιέται, «ξενοδοχείο 5 αστέρων που χρεώνει το δωμάτιο 600 ευρώ το βράδυ να αρνείται να καταβάλει τα επιδόματα και τις ημέρες άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι; Δεν μπορώ να καταλάβω πώς απέξω είναι super lux, όλο βιτρίνα και από μέσα βρίσκονται άτομα που ουσιαστικά δουλεύουν τζάμπα. Επίσης, θέλω να αναφέρω για τις ατελείωτες ώρες υπερωρίας. Eνώ είχαμε συμφωνήσει για 8-9 ώρες το πολύ, 7ήμερο εννοείται, κατέληξα να εργάζομαι από 13 έως και 15 ώρες ημερησίως και μάλιστα με σπαστό ωράριο - που ούτε και γι' αυτό είχαμε μιλήσει. Ούτε κουβέντα βεβαίως για την πληρωμή των υπερωριών. Οι κύριοι που έχουν το ξενοδοχείο έχουν άλλα τρία στη Ζάκυνθο και σκοπεύουν μέχρι την επόμενη σεζόν να ολοκληρώσουν την κατασκευή ενός ακόμη. Και όλα αυτά εις βάρος των απλήρωτων και κακοπληρωμένων εργαζομένων».

Η τακτική που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα οι εργοδότες είναι η εξής: δηλώνουν τους υπαλλήλους στο σύστημα «Εργάνη» για μερική απασχόληση με μισό ασφάλιστρο προκειμένου να αποφύγουν το τσουχτερό πρόστιμο στην περίπτωση που οι έλεγχοι εντοπίσουν αδήλωτους εργαζομένους. Μπορεί να τους δηλώσουν ακόμα και για εκ περιτροπής απασχόληση μία ώρα την εβδομάδα, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται πλήρες 8ωρο. Αν μυριστούν έλεγχο, υποβάλλουν τροποποιητική ωραρίου στην «Εργάνη» ακόμα και εκ των υστέρων πληρώνοντας μικρό πρόστιμο.

«Μη ρωτάτε πού γίνεται αυτό, ρωτήστε πού δεν γίνεται αυτό», σχολιάζουν συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης με τους φτωχούς εργαζομένους των 400 ευρώ είναι πλέον ο κανόνας, ιδίως στον επισιτισμό και το εμπόριο.

Την αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης την τελευταία διετία επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τον Σεπτέμβριο. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το φράγμα του 50% και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2015 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50% έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης. Την αντίστοιχη περίοδο του 2016 τα ποσοστά των ευέλικτων μορφών απασχόλησης διευρύνθηκαν ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στο 53,38%. Αντίστοιχα τα ποσοστά της πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν περαιτέρω στο 46,62%.Πηγή: newmoney


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Χρήστος Μαυρίδης 

AYTO ΘΑ ΠΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ … !!!

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ
ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

1. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;;
2. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;;
3. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ;;;
4. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ;;;
5. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;
6. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ… Ο ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;
7. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;;
8. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;;
9. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;;
10.ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;
11.ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ;;;
12.ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ – ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ – ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ …
13. ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …
ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ;;;
ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ … !!! ;;;.
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ;;; !!!
ΕΡΩΤΩ ΕΓΩ Ο ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ
ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΓΓΥΣ…
ΥΓ:

ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ

ΜΕ

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΑ-ΔΟΓΜΑ-ΧΡΩΜΑ
Ε.ΣΥ.-ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΙΓΜΗ.


 


 


 

 

 

 


   
 


 

   
 

 
 

 
  
 09.05.16 ΕΞΩΔΙΚΟ - ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ETΣΙ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΜΜΑ

ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΑΝΕΒΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΔΩΣΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΥΨΟΥΣ 1.300.000 €
ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/10/2016 ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 300.000 €

 
 
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΛΛΟ 1.000.000 € ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ
 
 
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O ΛΑΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ 5ΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΙΤΣΑΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΔΙΕΘΕΣΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ΠΟΣΟ 8,930 € ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΕΙΝΕΙ Η ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο ΛΑΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ 5ΣΤΕΡΑ
 


 πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η δημιουργία μιας επιτυχημένης ΜΚΟ θέλει γερό "δόντι" και μεγάλο "βύσμα"...

 Καμιά φορά κανείς ακούει για τα λεφτά που παίζουν οι ΜΚΟ, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από το κράτος και το πρώτο που του περνάει από το μυαλό είναι η φράση: «Να κάνουμε κι εμείς μια ΜΚΟ ...να ζεσταθεί η τσέπη μας!». Μόνο που δεν είναι τόσο απλό. 

Οι ΜΚΟ που διαχειρίζονται λεφτά δημιουργούνται ...αφού πρώτα εξασφαλιστούν τα λεφτά. Στήνεται το κύκλωμα... Υπουργείο, Έργο προς Χρηματοδότηση ...και μετά στήνεται η σχετική ΜΚΟ, ακόμα και για μία μέρα, ώστε να γίνει η εκταμίευση.
Μία ενδιαφέρουσα ιστορία... χλιδάτης ΜΚΟ ...μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ ...κι αξίζει τον κόπο.Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ

ΜΙΑ ΜΚΟ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ; Ή ΜΙΑ ΜΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ;
Την άνοιξη του 2007 μια μικρή ομάδα ανθρώπων από διάφορες χώρες πήρε την
πρωτοβουλία να ιδρύσει την ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μια μη κερδοσκοπική κοινωφελή οργάνωση (ΜΚΟ) για τη μελέτη και την αξιοποίηση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. (ΒΡΕ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΑΣ;)
Το κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται στο ποσό των 15.000 € και έχει σχηματιστεί από εισφορές των ιδρυτών – εταίρων, ποσού καθεμιάς 1.000 €
Πόροι της εταιρείας είναι, οι εισφορές και συνδρομές των εταίρων στην εταιρεία, το ποσό των οποίων καθορίζεται από το ΔΣ, οι τυχόν κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις (ΩΠ ΓΚΟΛ...), οι δωρεές και παροχές ιδιωτών ή νομικών προσώπων ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, οι πάσης φύσης χορηγίες εταίρων ή τρίτων, οι κληρονομίες ή κληροδοσίες υπέρ της εταιρείας και τα έσοδα από την εν γένει δραστηριότητα της εταιρείας.

ΑΜΟΙΒΗ ΕΤΑΙΡΩΝ
Οι εταίροι μπορούν να παρέχουν στην εταιρεία υπηρεσίες με σύμβαση, που θα συνάπτεται μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία καθορίζεται και ο τρόπος αμοιβής τους. (Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ Ε; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!)

ΕΔΡΑ: Κάψια, 21100 Μαντινεία Αρκαδίας, Τ: +(30) 2710 235822-3, F: +(30) 2710 234335
ΓΡΑΦΕΙΟ: Χατζηκωνσταντή 28-30, Αμπελόκηποι, 11526 Αθήνα, Τ: +(30)210-6983079, F: +(30)210-6919888
ΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ...ΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;
ΩΠΠΠΠΠΠΠ... ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ...
ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙ ΒΛΕΠΩ;

Archontiko Kaltezioti
Get in touch with us (IN TOUCH ΕΙΜΑΙ...)
Address: Kapsia / Mantinia / - Orini Arcadia GR - 22100
Phone: +30 2710 235822-3
Fax: +30 2710 234335
Web: www.kalteziotis.gr
WINTER CONTACT (ΒΡΕ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΘΙΣΜΟ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ;)
Phone: +30 210 6983079
Fax: +30 210 6919888

ΡΕ ΝΙΚΟ; ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ;
ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΚΟ ΜΕ ΕΔΡΑ "luxury boutique hotel". (ΔΕΝ ΛΕΩ... ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!) ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΤΟ "WINTER CONTACT" ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ. (στην κούτρα τη βλέπω τη ΜΚΟ...)
ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ... Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ" ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ...

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μπλα μπλα μπλα ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ: 17. Η ανεύρεση χρηματοδότησης από Έλληνες και ξένους ιδιώτες ή δημόσιους χορηγούς, καθώς και η αξιοποίηση κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων, για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της Εταιρείας!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ Ε;
Ας δούμε αν ξέρουν την λέξη πρωτοβουλία. Πρωτοβουλία (θηλυκό):
Η ικανότητα να ενεργείς αυτόνομα και να κινείς πρώτος τις εξελίξεις. (ΑΡΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ...)

ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΩΝ
Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπική και για το λόγο αυτό η ευθύνη των εταίρων περιορίζεται μέχρι του ποσού της εισφοράς τους. (ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΥΘΥΝΗ! ΕΜΟΡΦΑ!)

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Όργανα διοίκησης της Εταιρείας είναι:
1. Η Γενική Συνέλευση
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο
3. Η Εκτελεστική Επιτροπή
4. Ο Ελεγκτής της Εταιρείας
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ... Η δομή αυτή διοίκησης παραπέμπει σε ΠΟΛΛΑΑΑΑ λεφτά ταμείο...
Ο Διευθυντής της Eταιρείας είναι ο ανώτερος διοικητικά υπάλληλος! αυτής, Προΐσταται των υπαλλήλων της εταιρίας, είναι εισηγητής των θεμάτων ημερησίας διάταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο... κλπ - κλπ (ΝΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ!)

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ
 
Εμείς που συνήλθαμε στο πλαίσιο των συμποσίου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, στην Αρχαία Μαντινεία της Αρκαδίας στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2008, στον Πύργο Γκουτελά στο Φορέ της Γαλλίας στις 8, 3 και 4 Οκτωβρίου 2009,
στην Πάφο στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2010... ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΧ ΩΧ ΩΧ... (ΡΕ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ 15.000 ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ; ΜΠΡΑΒΟ... ΜΠΡΑΒΟ!)

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ: Με πλήρη συνείδηση λοιπόν της σημασίας της Αρκαδίας, δηλώνουμε συμπερασματικά πως, επανειλημμένως, μακριά από το κλειστό δόγμα και την εξωπραγματική ουτοπία, όταν οι άνθρωποι σκέφτηκαν πως είναι δυνατόν να είναι κανείς ευτυχισμένος και δίκαιος σε αυτόν τον κόσμο, ανέτρεξαν στην Αρκαδία. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ.
(ΑΝΤΕ ΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ; ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΡΙ...)
Η Ιδρυτική Διακήρυξη επιβεβαιώθηκε κατά τις διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις διεύρυνσης του Δικτύου λαμβάνοντας το χαρακτηριστικό επίθετο του τόπου υπογραφής της ως εξής:
 
3.1. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ FOREZ: Château de Goutelas, Forez, Γαλλία, 2 - 4 Οκτωβρίου 2009
3.2. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ: Πάφος, Κύπρος, 8 - 9 Οκτωβρίου 2010
3.3. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Παγκύπριο Γυμνάσιο, Λευκωσία, Κύπρος, 18 Φεβρουαρίου 2011, όπου προσετέθη το ακόλουθο κείμενο:
3.3.1.«ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΎΠΡΙΟΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».
(Υπάρχουν και παιδικοί σταθμοί που θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν...)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Καλτεζιώτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπριγκίττα Παπασταύρου (ΤΟ ΛΕΒΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ; ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΛΑΓΡΟ... ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Βλέπε και ΕΔΩ)
ΤΑΜΙΑΣ: Νίκος Κεραμίδας (DR MOY TA ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ " Δρ. Οικονομικής Διπλωματίας" ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑΜΕΙΑ)
ΕΦΟΡΟΣ: Άγγελος Δενδρινός (ΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ!)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Κώστας Σπυρόπουλος (ΘΑ ΜΕΘΥΣΩ)
Κώστας Παναγούλιας
Σωτήριος Μπρέγιαννος (ΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ... ΣΩΤΗΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΤ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ;)

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Καλτεζιώτης
ΜΕΛΗ: Νίκος Κεραμίδας
Άγγελος Δενδρινός! (ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ Ο ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ!)

ΜΕΛΗ (ακόμα και ιδρυτικά) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.

John P. Anton (ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ!) ΤΟ ΨΑΧΝΩ...
 
From Wikipedia, the free encyclopedia
John P. Anton (Greek: Ιωάννης Π. Αντωνόπουλος); born November 2, 1920) is Distinguished Professor Emeritus of Greek Philosophy and Culture at the University of South Florida. (ΡΕ 94 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;)

Αικατερίνη Τζιτζικώστα
 
Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO)
(ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ...)

Ιάσων Περδίος
 
Διευθύνων Σύμβουλος Ξενοδοχείων
Λούης ΕΠΕ. Κύπρος (NA KAI O ΔΑΣΚΑΛΟΣ!)
(ΡΕ ΛΟΥΗ ΔΕΝ ΣΥΚΩΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ; ΟΧΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ; ΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ!)

Μιχαλάκης Λεπτός
 
Πρόεδρος Ομίλου Εταιριών Λεπτός.
Ιδρυτής Πανεπιστημίου Νεαπόλεως
Πάφου. Κύπρος (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ...)

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου. (ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σύμφωνα με το ΡΙΚ, το οποίο μετέδωσε λεπτομέρειες επί των επενδυτικών σχεδίων που ο αρχιεπίσκοπος είχε εξαγγείλει.)

ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ!, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!
 
π.χ. Η πρώτη συναυλία της ARCADIA MUNDI πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, με την συμμετοχή άνω των 600 Λονδρέζων και την παρουσία προσωπικοτήτων της Αγγλικής κοινωνίας και της Ελληνοκυπριακής Ομογένειας!, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, πρόεδροι ΜΚΟ! και Ιδρυμάτων, μέλη του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία στην Μ. Βρτανία, ακαδημαϊκοί, εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΥΤΡΆΠΕΛΑ! ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΧΤΙ...Με ενημέρωση της τελευταίας στιγμής παρέλαβα πρόσκληση για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό μου από το Νίκο Καλτεζιώτη που θα γινόταν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στις 01-4-2011, παρουσία επισήμων και των Μ.Μ.Ε., από την Αρκαδική Εταιρεία, πράγμα που δεν επιθυμούσα και για τούτο το λόγο δεν παραβρέθηκα.
Με μεγάλη μου έκπληξη ενημερώθηκα πριν την εκδήλωση από άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός μου ότι «ΔΩΡΙΖΩ» τα έργα μου στην Αρκαδική Εταιρεία.
Δεν έχω υποσχεθεί ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ότι χαρίζω τη Ζωγραφική μου συλλογή και Βιβλιοθήκη σε άνθρωπο της Αρκαδικής Εταιρείας.
Παρά το προχωρημένο της ηλικίας μου, έχω κρίση και γνώση για το πως και πότε θα διαθέσω την Καλλιτεχνική μου συλλογή και Βιβλιοθήκη.
Απορώ πως πήραν τέτοια πρωτοβουλία να ανακοινώσουν δημόσια στην εκδήλωση τέτοιο απίστευτο ψέμα.
Τους διαψεύδω κατηγορηματικά.
Τους ευχαριστώ για την τιμητική διάκριση, αλλά τους πληροφορώ ότι δεν αποδέχομαι την τιμή προς το πρόσωπό μου.
Λυπούμαι, πώς από ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων να γίνονται τέτοια σοβαρά λάθη.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΙΑΣ
Ζωγράφος

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ.
 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΔΙΑΒΑΖΩ: ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ! http://www.isarcadia.org/…/u…/PDF/2014/AIN-EXIRIDIO-2014.pdf
ΜΚΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!
Ρε αυτό δεν είναι αιγίδα ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ είναι...)
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ (κατ' εμέ)
Ας δούμε ένα ακόμα μέλος της ΜΚΟ.

Ευάγγελος Χρυσός
 
Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας.
Τέως Γενικός Γραμματέας Ιδρύματος Βουλής των Ελλήνων. Μέλος της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΈΔΙΝΑΝ ΠΑΡΆΣΗΜΑ...)

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ...
 
π.χ. Απονεμήθει τιμητικό βραβείο στην Γιαννούλα Γκουντάνη, για τη δωρεά του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ύψους άλλοι λένε 600.000 άλλοι 1.000.000! (ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ; ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΙ...: Στην εκδήλωση μίλησαν... ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Δημήτρης Χρυσός ο οποίος είχε σημαντική συμμετοχή στην Δωρεά του Αιμοδυναμικού Τμήματος! (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ...), ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Νίκος Χρόνης, ο οποίος μετά τον δικό του λόγο, διάβασε μία επιστολή που απευθυνόταν προς όλους, της νόμιμης εκπροσώπου της κ. Γιαννούλας Γκουντάνη, κυρίας Σούλας Αντωνοπούλου, μιας γυναίκας που έχει σταθεί σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας για τη ΣΩΣΤΗ διεξαγωγή των δωρεών! (ΣΟΥΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΜΜΕΣΗ Ή ΑΜΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΚΟ; ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ. ΚΑΜΜΙΑ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΣΑΙ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΣΟΥ ΒΆΛΛΟΥΝ ΠΙΠΕΡΙ;) (Λυκουρέντζο έμαθα ότι ήσουν παρών στο Νοσοκομείο... καλά ο φίλος σου απών;)

ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
Για την υποστήριξη του έργου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας θα τιμηθούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τριπόλεως Ιωάννης Σμυρνιώτης. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ρ/Φ Τρίπολης, Αρκαδικά Νέα! ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΆΛΛΙΑ ΤΙΜΗΣ!
Οι πέντε Καλλικρατικοί Δήμοι της Μητροπολιτικής Αρκαδίας εντάχθηκαν στη μεγάλη Αρκαδική οικογένεια του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδίας. Ταυτόχρονα εντάχθηκαν ο Διεθνής Αυστριακός Ανθρωπιστικός Οργανισμός Αλμπερτ Σβάιτσερ (ΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ), το Ελληνικό αδελφό Σωματείο του Αμερικανικού Ιδρύματος Parrahasian Heritage Fountation που προωθεί τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του πρώτου Εθνικού Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα στην περιοχή της Παρρασίας κοιτίδας των Αρκάδων.
(ΝΑΤΑ - ΝΑΤΑ! ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ! ΠΑΡΚΟ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΚΟ; ή μόνο το πάρκο;)

David Gilman Romano
 
Καθηγητής έδρας Karabots Κλασσικής Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αριζόνα, ΗΠΑ. Συν-Διευθυντής Ανασκαφικής Ομάδας Λυκαίου Όρους. Πρόεδρος του Παρρασίου Πολιτιστικού Ιδρύματος. ΗΠΑ. (Parrahasian Heritage Fountation) (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ)

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΟΣ
 
Mary E. Voyatzis | The School of Anthropology anthropology.arizona.edu! (ΑΡΙΖΟΝΑ Ε; ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ DAVID;)!
ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ... ΠΑΡΚΟ;

22 Ιανουαρίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΘΕΜΑ: Έγκριση της μελέτης της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, με θέμα «Μετατροπή του Μαντινειακού Περιπτέρου σε Κέντρο Προβολής του Αρκαδικού Ιδεώδους και Εξυπηρέτησης Επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου Μαντίνειας», Δήμου Τριπόλεως, Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.! ΩΧ...
https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%92%CE%95%CE%99%CE%95%CE%93-1%CE%A40/document?inline=true

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ (που αναφέρθηκα χθες)! (ΕΔΩ ΤΑ ΩΧ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ)
Σε απόσταση 1 χλμ.(ΑΠΟ ΤΟ LUXURY HOTEL...) βρίσκεται το Σπήλαιο Κάψια. Μπροστά από την είσοδό του βρίσκονται τρεις καταβόθρες, ενώ εντός του έχουν εντοπιστεί ανθρώπινα οστά. Ανθρώπινη δραστηριότητα στο σπήλαιο χρονολογείται κατά τη νεολιθική, ελληνιστική περίοδο και στον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ. (ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ;)
ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ! ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ...)
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ; ΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ... ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ...
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΡΚΑΔΕΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ". ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΟΥΡΩΤΗ... (υπάρχει και σε λίτρο).
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nέος ισχυρός σεισμός 6,5 ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία - Εικόνες καταστροφής- Δύο τραυματίες .

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 (ώρα Ελλάδος) στην κεντρική Ιταλία προκαλώντας πανικό.

Ο σεισμός που έπληξε την κεντρική Ιταλία ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, όπως μετέδωσε η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI επικαλούμενη το ιταλικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS αναθεώρησε σε 6,6 βαθμούς το μέγεθος του σεισμού που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιταλία, από 7,1 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, και το εστιακό βάθος του σε 1,5 χιλιόμετρο από 108 χιλιόμετρα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα, περιοχές που είχαν πληγεί στον μεγάλο σεισμό του Αυγούστου, αλλά και της προηγούμενης Τετάρτης 26 Οκτωβρίου. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την κεντρική Ιταλία, με τους ανθρώπους να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Ρώμης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κτίρια έχουν καταρρεύσει, καπνός και σκόνη βγαίνει από ερείπια όπως εξάλλου ανακοίνωσε και η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα..

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού που έτσι κι αλλιώς όλες αυτές τις μέρες είναι "παρών" στις πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας.
Συγκλονίζει ο Δημάρχος της Ussita, Marco Rinaldi με τη μαρτυρία του καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά: "Βλέπω στήλες, και καπνούς, συντρίμμια και μια καταστροφή μέσα στην καταστροφή. Κοιμόμουν στο αυτοκίνητο μου, είδα την κόλαση"!

Αυτή τη στιγμή κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού βρίσκονται επί τόπου και γίνεται καταγραφή των νέων ζημιών.

Δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από τον σεισμό στο χωριό Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας, που είχε πληγεί από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, τρεις άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια στο χωριό Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε. Είναι καλά και φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα από το τελευταίο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου.


 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!