EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Πως μπορείτε να κάνετε δωρεάν διακοπές μέσω του ΟΑΕΔ

Aπό την 01.12.2016 έως την 30.11.2017 θα υολοποιηθεί το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ θα γίνουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος της ως άνω παραγράφου, ενώ προσαυξάνεται κατά πέντε επιπλέον διανυκτερεύσεις για τους δικαιούχους – ωφελούμενους που επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρο και Κω. Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας πρόσκλησης.

Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, προσδιορίζεται στη δημόσια πρόσκληση και είναι ανάλογο με την περιοχή, τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος.


Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικαιούχων – ωφελουμένων.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισιτήρια εσωτερικού με 19€ και εξωτερικού με έκπτωση έως 50% από την Aegean

Η Aegean γιορτάζει τα 3 χρόνια συνεργασίας με την Olympic Air και για αυτό τον λόγο βάζει τις πτήσεις σε προσφορά.

Πτήσεις Εξωτερικού

Η προσφορά ισχύει για όλες τις απευθείας πτήσεις από/προς Ελλάδα προς όλους τους προορισμούς εξωτερικού.

Ισχύει για πτήσεις από 21.11.2016 μέχρι 22.06.2017, και η κράτηση πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα 31.10.2016

Για την περίοδο 21/11/2016 – 20/12/2016 ισχύει έκπτωση 10%, για την περίοδο 10/01/2017 – 31/01/2017 ισχύει 20%, για το διάστημα 01/02/2017 – 28/02/2017 ισχύει 30%, για την περίοδο 01/03/2017 – 07/04/2017 ισχύει 40% και για το διάστημα 24/04/2017 – 22/06/2017 ισχύει 50%.

Πτήσεις Εσωτερικού

Η προσφορά ισχύει για όλες τις απευθείας πτήσεις από/προς όλους τους προορισμούς εσωτερικού με το δίκτυο της Olympic Air για κρατήσεις μέχρι 31.10.2016.

Ισχύει για πτήσεις από 21.11.2016 μέχρι 22.06.2017 και το κόστος είναι από Αθήνα από 41€ και προς Αθηνα από 19€.

Αναλυτικά οι πτήσεις:

Από/προς Αθήνα
Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Χίος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Κως, Λήμνος, Μύκονος, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκύρος, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Κάρπαθος, Κύθηρα, Λέρος, Πάρος, Σκιάθος, Ζάκυνθος, Νάξος, Μήλος, Σητεία, Καλαμάτα, Αμμάν, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βυρητός, Βελιγράδι, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κάιρο, Κοπεγχάγη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Αμβούργο, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Τζέντα, Κίεβο, Λάρνακα, Λισαβώνα, Λονδίνο, Λυών, Μαδρίτη, Μάντσεστερ, Μασσαλία, Μιλάνο, Μόσχα, Μόναχο, Νάπολη, Παρίσι, Πράγα, Ρώμη, Σόφια, Στοκχόλμη, Τυφλίδα, Τεχεράνη, Τελ Αβίβ, Τίρανα, Βιέννη, Βαρσοβία, Γιέρεβαν, Ζυρίχη, Αλεξάνδρεια, Μπάρι, Μπερμιγχαμ, Μπορντό, Κατανία, Δουβλίνο, Ντούμπροβνικ, Εδιμβούργο, Αννόβερο, Ελσίνκι, Κάσσελ, Κρακοβία, Κουβέιτ, Λιλ, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νίκαια, Πίζα, Ριγιάντ, Σπλιτ, Αγ. Πετρούπολη, Στουτγάρδη, Ταλίν, Τουλούζη, Βενετία, Νάντη
Από/προς Ηράκλειο
Ρόδος, Βερολίνο, Μπορντό, Βρέστη, Ντοβίλ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Λυών, Μασσαλία, Μετζ, Μόσχα, Μόναχο, Νάντη, Παρίσι, Αγ. Πετρούπολη, Στουτγάρδη, Τελ Αβίβ, Τουλούζη, Ζυρίχη
Από/προς Ρόδο
Σάμος, Καστελόριζο, Κως, Λέρος, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Μασσαλία, Μόσχα, Μόναχο, Παρίσι, Αγ. Πετρούπολη, Ζυρίχη
Από/προς Θεσσαλονίκη
Χανιά, Χίος, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμος, Σκύρος, Πάρος, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σαντορίνη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Λάρνακα, Μόσχα, Μόναχο, Στουτγάρδη, Αννόβερο, Παρίσι, Αγ. Πετρούπολη, Τελ Αβίβ
Από/προς Μυτιλήνη
Χίος, Λήμνος
Από/προς Χίο
Μυτιλήνη, Σάμος
Από/προς Κάλυμνο
Κως, Λέρος
Από/προς Λέρο
Αστυπάλαια
Από/προς Καλαμάτα
Ντίσελντορφ, Μόναχο, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Λυών, Νάντη, Παρίσι

Όροι & Προϋποθέσεις:

Η προσφορά για τις πτήσεις Εξωτερικού -ισχύει για όλους τους ναύλους απευθείας πτήσεων από/προς Ελλάδα προς προορισμούς εξωτερικού με απλή μετάβαση και με επιστροφή. Aφορά σε κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο aegeanair.com έως και 31/10/2016 για πτήσεις που εκτελούνται με την Aegean από 21/11/2016 έως και 22/06/2017 (Εξαιρούνται οι χρονικές περίοδοι 21/12/2016 – 09/01/2017 και 08/04/2017 – 21/04/2017). Έκπτωση 10% εφαρμόζεται στις απευθείας πτήσεις κατά τη περίοδο 21/11/2016 – 20/12/2016. Έκπτωση 20% εφαρμόζεται στις απευθείας πτήσεις κατά τη περίοδο 10/01/2017 – 31/01/2017. Έκπτωση 30% εφαρμόζεται στις απευθείας πτήσεις κατά τη περίοδο 01/02/2017 – 28/02/2017. Έκπτωση 40% εφαρμόζεται στις απευθείας πτήσεις κατά τη περίοδο 01/03/2017 – 07/04/2017. Έκπτωση 50% εφαρμόζεται στις απευθείας πτήσεις κατά τη περίοδο 24/04/2017 – 22/06/2017.

Επιπλέον, η προσφορά για τις πτήσεις Εσωτερικού αφορά σε απευθείας πτήσεις από/προς όλους τους προορισμούς εσωτερικού για ταξίδια με απλή μετάβαση και με επιστροφή. Αφορά σε κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και την 31/10/2016 για πτήσεις που εκτελούνται από το δίκτυο της Olympic Air από 21/11/2016 έως και 22/06/2017. Η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή ξεκινά από 19€ για πτήσεις προς την Αθήνα και από 41€ για πτήσεις από την Αθήνα. Για πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη, η χαμηλότερη τιμή είναι από 19€.

Η έκπτωση 10%, 20%, 30%, 40% & 50% πραγματοποιείται επί των χρεώσεων: ναύλου εισιτηρίων απευθείας πτήσεων και επίναυλου καυσίμων. Οι χρεώσεις ναύλου και επίναυλου καυσίμων που εμφανίζονται στο σύστημα κρατήσεων κατά τη διάρκεια της προσφοράς είναι ήδη μειωμένες κατά 10%,20%, 30%, 40% & 50%. Η έκπτωση δεν έχει εφαρμογή στους φόρους για αγορά εισιτηρίου από το διαδικτυακό τόπο www.aegeanair.com. Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου υπάρχει χρέωση ανάλογη με την κατηγορία του ναύλου. Σε περίπτωση ακύρωσης ισχύουν οι κανονισμοί που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία ναύλου. Για συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες δεν υφίσταται χρέωση κάρτας πληρωμής. Υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μίας χειραποσκευής έως 8kg με το ναύλο GoLight.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ιαπωνική εταιρία Weathernews έκανε απόβαση στην Ελλάδα

Μια από τις κορυφαίες Ιαπωνικές εταιρείες που παρέχει προηγμένες υπηρεσίες πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών, η Weathernews Inc. εγκαινίασε το γραφείο της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πειραιά.

Η εταιρία διαθέτει 5 κέντρα λειτουργίας στο Τόκυο, στην Οκλαχόμα, στη Μανίλα και στο Άμστερνταμ, και ισχυρή παρουσία σε 40 πόλεις και 15 χώρες.

Η Weathernews, κατά τη διάρκεια της 30ετούς ιστορίας της, παρέχει αδιάλειπτα υπηρεσίες υποστήριξης για ασφαλή και οικονομικά ταξίδια δίνοντας έμφαση στις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται με πλοία που έχουν χρονοναυλώσει από άλλες εταιρείες.

Εκτός από τις ναυτιλιακές, η ιαπωνική εταιρία προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλες βιομηχανίες, όπως σε εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων, στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σε βιομηχανίες πετρελαίου, στα μέσα ενημέρωσης, σε τοπικές κυβερνήσεις οι οποίες κινδυνεύουν από ακραία καιρικά φαινόμενα.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

PepsiCo-HBH: Ναι μεν κλείνει εργοστάσιο αλλά διασφαλίζει τους εργαζόμενους

Λουκέτο στο εργοστάσιό της στα Οινόφυτα έβαλε η PepsiCO-ΗΒΗ κάνοντας λόγο για δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση.  Όσο για την τύχη των εργαζομένων, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, για τους περισσότερους έχουν ήδη εντοπιστεί θέσεις εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους θα υπάρξει εθελουσία έξοδος.
 
Ανακοινώνοντας το κλείσιμο του εργοστασίου ο  Γενικός Διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo, ωστόσο η εταιρεία «προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της».
 
«Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων. Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς», δήλωσε ο κ. Guille και έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πελάτες και τους καταναλωτές ότι η εταιρεία συνεχίζει «με αφοσίωση να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας αναψυκτικά σε όλη την Ελλάδα».

Όσον αφορά τους εργαζομένους του εργοστασίου, ο γ.δ. της PepsiCo ανέφερε: «Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo».

«Επιπλέον», πρόσθεσε, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας», για να επισημάνει πως «καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών».


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Λουκέτο» και στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στα Τρίκαλα

Οριστικό λουκέτο έβαλε πριν μερικές εβδομάδες το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στο Ζάρκο, του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων.

Οι προθέσεις είχαν διαφανεί από το περασμένο φθινόπωρο οπότε και το εργοστάσιο έμεινε να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Πλέον το Εργοστάσιο έκλεισε οριστικά, διεκόπη η συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής (παρέμειναν μόνο ορισμένοι κτηνοτρόφοι που είχαν μεγάλες μονάδες) και η παραγωγή της ΔΕΛΤΑ μεταφέρθηκε όλη στο εργοστάσιο της Ελασσόνας.

Το λουκέτο αποτελεί πλήγμα για την περιοχή, κυρίως για μικρομεσαίους κτηνοτρόφους οι οποίοι πλέον και... αναζητούν άλλες γαλακτοβιομηχανίες για να παραδώσουν το γάλα τους.
Πηγή: trikalavoice


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιοι υπάλληλοι: Μητσοτάκη έτρεμαν, απ’ το ΣΥΡΙΖΑ τους ήρθαν οι απολύσεις!

Ο Μητσοτάκης θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους». «Ο Μητσοτάκης θέλει λιγότερο Δημόσιο». Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι η προϋπηρεσία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι παλαιότερες δηλώσεις του υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Πού να το περίμεναν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι τις απολύσεις θα τις βρουν από… τον ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος», ο υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει ήδη τις πέντε πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών-φαντασμάτων (τέσσερις δάσκαλοι και ένας καθηγητής πανεπιστημίου). Μεταξύ αυτών, ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Πάτρα τον οποίο κατήγγειλαν οι φοιτητές του, αφού όπως αποκαλύφθηκε έλειπε συστηματικά, αλλά και ένας δάσκαλος που είχε οκτώ χρόνια να πατήσει στο σχολείο όπου «εργαζόταν»!

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες απολύσεις αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, που εμφανίζονται να λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους, μολονότι δεν πατούν το πόδι τους στις υπηρεσίες τους.

Πρόκειται για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ενώ φυσικά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Νίκο Φίλη ή οποιονδήποτε πολιτικό που προβαίνει σε ενέργειες για την ελάφρυνση του Δημοσίου από τα «βαρίδια» τα οποία πληρώνει από την τσέπη του ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος, δεν μπορεί να μείνει και ασχολίαστο το γεγονός ότι από απόλυτος προστάτης των απανταχού δημοσίων υπαλλήλων, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μετατρέπεται σε… τιμωρό των «κακών» δημοσίων υπαλλήλων, αλλάζοντας για μία ακόμα φορά θέση σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες (όπως έκανε άλλωστε και με την «κατάργηση» του ΕΝΦΙΑ, την «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και με τόσες άλλες υποσχέσεις).

Με άλλα λόγια, η ίδια η κυβέρνηση αναλαμβάνει ουσιαστικά τον ρόλο του «κακού» που παλιότερα απέδιδε στον Κυριάκο Μητσοτάκη – σαν να παραδέχεται πως οι εξαγγελίες της ήταν εκτός πραγματικότητας και ότι πράγματι, υπάρχουν αργόμισθοι στο Δημόσιο που πρέπει να πάνε στα… σπίτια τους, για το καλό όλων μας…
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παππάς: Ναι πήγα με το δικηγόρο των Panama Papers στη Βενεζουέλα! Για να προμηθευτούμε προϊόντα σούπερ μάρκετ!

Μας κάνει πλάκα μάλλον ο Νίκος Παππάς καθώς όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι έκανε το περιβόητο ταξίδι στη Βενεζουέλα με το δικηγόρο των Panama Papers κ. Αρτεμίου, αλλά διευκρίνισε και ότι σ’ αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν εξήγησή του για το σκοπό της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα.

Αντικείμενο και σκοπός του ταξιδιού, είπε, ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας!

«Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό», δήλωσε στον Real FM ο κ. Παππάς.
Ωστόσο όπως υπογράμμισε, η συζήτηση με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου»   μόνο τυχαία δεν είναι. «Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας, μια προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις»,  σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο θέμα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών σταθμών ο κ. Παππάς γνωστοποίησε ότι μέσα στη μέρα φέρνει στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α που μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στον υπουργό. Όπως είπε, «θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:

«Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκε να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή, είναι ο άνθρωπος το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers ως εκπρόσωπος offshore εταιριών με έδρα τον Παναμά, τις Σεϊχέλες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις οποίες διαχειρίζεται από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αρτεμίου σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί πως επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση. Ωστόσο, η «σιγή ασυρμάτου» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Κύπριο δικηγόρο προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρτέμης Αρτεμίου συνεργάζεται με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αφού 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας, μάλιστα, Παππάς και Αρτεμίου συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανα στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Βενεζουέλα, ανώτατη πολιτική πηγή της χώρας μού αποκάλυψε ότι ο κορυφαίος πλέον υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου μαζί με τον έμπειρο δικηγόρο σε θέματα offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Καράκας, «τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε θα σφραγίζει η αστυνομία τα καταστήματα

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση με τους όρους και τη διαδικασία για τη σφράγιση καταστημάτων.

Οπως τονίζεται στο άρθρο 1: Η αστυνομική αρχή του τόπου της έδρας των κέντρων διασκέδασης και των καταστημάτων του άρθρου 1 παρ. 1 του Π.δ. 180/1979 (Α΄ 46), καθώς και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά υγειονομικές διατάξεις προσφέρονται οινοπνευματώδη ποτά για άμεση εντός αυτών κατανάλωση, σφραγίζει υποχρεωτικά το κατάστημα για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, κατόπιν απόφασης του Διοικητή αυτής, εφόσον έχουν βεβαιωθεί από αστυνομικούς, εντός έτους από τη βεβαίωση της πρώτης παράβασης, συνολικά τρεις (3) παρα-

Παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς και ελήφθησαν υπόψη για την επιβολή των προβλεπόμενων στο άρθρο 2 του Π.δ. 180/1979 κυρώσεων από την αρμόδια για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος αρχή, δεν λαμβάνονται υπόψη για την επιβολή του μέτρου της σφράγισης της προηγούμενης παραγράφου.

Για την επιβολή του μέτρου της σφράγισης της παραγράφου 1, οι παραβάσεις που βεβαιώνονται από την αρμόδια αστυνομική αρχή ταυτόχρονα και στο πλαίσιο του ιδίου ελέγχου, λογίζονται ως μία παράβαση.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Fast track έλεγχοι της Eφορίας σε 1.270.000 φυσικά πρόσωπα

Τρεις εφοπλιστές και εκατοντάδες επιχειρηματίες θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους που θα ξεψαχνίσει η Εφορία με τους fast track ελέγχους που αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, με τη συνδρομή του παγκόσμιου Big Brother του ΟΟΣΑ, η Εφορία θα ψάξει τι μπορεί να κρύβουν στους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό όσοι δηλώσαν πτώχευση στα χρόνια της κρίσης, αλλά έχουν φορτώσει τις τράπεζες με κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Στο στόχαστρο μπαίνουν άμεσα και 1.270.000 φυσικά πρόσωπα (σχεδόν 1 στους 10 κατοίκους της χώρας) που με βάση διάφορες ενδείξεις έχουν στοχοποιηθεί για έλεγχο και το όνομά τους φιγουράρει στις λίστες της φοροδιαφυγής. Τα νέα «υπερόπλα» που έχει πλέον στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών για να κάνει τους ελέγχους αυτούς είναι η ένταξη της χώρας στην πλατφόρμα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών με τράπεζες και διωκτικές αρχές 83 χωρών, καθώς και η νέα λίστα Μπόργιανς, την οποία παρέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Η παγίδα έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκαλυφθούν μεν όσοι είχαν επιλέξει να φυγαδεύσουν περιουσίες στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να φανερωθούν όσοι επιχειρήσουν τώρα, εν όψει των ελέγχων, να αλλάξουν προορισμό για τα κεφάλαιά τους. Με την έναρξη των ελέγχων αυτών αναμένεται να θεσπιστούν και τα κίνητρα για την οικειοθελή αποκάλυψη κεφαλαίων, ώστε να σπεύσουν περισσότεροι να «αυτοκαταγγελθούν» για εισοδήματα που απέκρυψαν στο παρελθόν, αλλά αργά ή γρήγορα οι ελληνικές διωκτικές θα βρεθούν στα ίχνη τους.


Φόβος και τρόμος

Εκτός από το ειδικό λογισμικό που θα σαρώνει τις καταθέσεις των ετών 2002-2015 στις ελληνικές τράπεζες, πλέον θα παρακολουθούνται online και οι καταθέσεις από το 2016 και μετά σε ολόκληρο τον κόσμο! Αυτό θα γίνεται με τη νέα βάση δεδομένων που δημιουργείται, από την οποία οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές θα αντλούν στοιχεία από 57 χώρες κατά το 2017, στις οποίες θα προστεθούν και άλλες 36 το 2018. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται και γνωστοί (πρώην όμως πια) φορολογικοί παράδεισοι τους οποίους προτιμούσαν όσοι είχαν λόγους να κρυφτούν από την Εφορία, όπως τράπεζες στην Ελβετία και τη Σιγκαπούρη, αλλά και κράτη όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Αλβανία, το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, οι Σεϊχέλες, οι Μπαχάμες, η Σαουδική Αραβία κ.ά.

Ποιοι ελέγχονται

Στη δίνη του κυκλώνα μπαίνουν:

■ Θαλασσοδάνεια επιχειρηματιών: Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει θέσει υπό έρευνα 100 φακέλους αναζητώντας κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια πτωχευμένων ή μη επιχειρήσεων, τα οποία έκαναν φτερά στο εξωτερικό με κατεύθυνση τους προσωπικούς λογαριασμούς των μετόχων εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον τρεις εφοπλιστές με δραστηριότητα στον χώρο των ξενοδοχείων -και όχι μόνο- που θα κληθούν να δώσουν σύντομα εξηγήσεις. Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως «πτωχευμένες εταιρείες με πλούσιους ιδιοκτήτες» που συνεχίζουν να διάγουν προκλητικά πλούσιο βίο αν και δηλώνουν χρεοκοπημένοι.

■ Οσοι έχουν μπλέξει σε λίστες φοροδιαφυγής: Σχεδόν 1.270.000 ύποπτοι από τα 65 CD και τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Παναμά ελέγχονται για τις καταθέσεις των ετών 2000-2012. Εκεί περιλαμβάνονται ακόμα και δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, μικροί ή μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά και κατασκευαστές, αγρότες, αυτοκινητιστές ταξί κ.ά. Ηδη το υπουργείο Οικονομικών παρέλαβε και νέα λίστα που, σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίχτηκε σε στοιχεία από τράπεζα του Λουξεμβούργου και παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Ουδέν κρυπτόν

Και ενώ το κυνήγι υπόπτων φοροδιαφυγής έχει αρχίσει εδώ και χρόνια, για πρώτη φορά πλέον οι διωκτικές αρχές θα μπορούν ευκολότερα να εντοπίζουν χρήματα και περιουσίες εκεί όπου κρύβονται, ακόμα κι αν αλλάζουν συνεχώς προορισμό και κατεύθυνση. Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών θα βλέπει πλέον φόρα παρτίδα όχι απλώς κάποιους κωδικούς λογαριασμών που θα πρέπει στη συνέχεια να ταυτοποιήσει, όπως συνέβαινε με τις διάφορες λίστες μέχρι τώρα, αλλά λογαριασμούς με ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, μέχρι και ημερομηνία γέννησης. Ο κλοιός σφίγγει και όσοι νομίζουν ότι προλαβαίνουν να μεταφέρουν αλλού τα λεφτά τους, μάλλον θα διαψευστούν. Η... ζημιά μπορεί να έχει ήδη γίνει. Η πρώτη αποστολή στοιχείων θα αφορά περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν ήδη κατά το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς θεματοφυλακής (ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία) σε 53 χώρες του κόσμου.
Τα στοιχεία αυτά, στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, θα αρχίσουν να εμφανίζονται από κάθε κράτος από τον Ιανουάριο του 2017 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα έχει τεθεί σε λειτουργία. Το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν συλλεγεί από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, ενώ θα ετοιμάζονται και τα στοιχεία που θα έρθουν το 2018 για το 2017. Στην πρώτη ομάδα συνεργάσιμων χωρών από το 2017 περιλαμβάνονται όλες οι χώρες της Ευρώπης, εξαιρουμένης της Αυστρίας, η οποία θα ενταχθεί από το 2018. Στη δεύτερη ομάδα (από το 2018) μπαίνουν στο παιχνίδι της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών και οι υπόλοιπες.

Τι βλέπει ο «Μεγάλος Αδελφός»

Το νέο σύστημα στήνεται στα πρότυπα που έχει θέσει ο ΟΟΣΑ μετά από απόφαση του G20 (οι 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου) για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.
Το κοινό πρότυπο αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών (AEOI - Automatic Exchange Of Information) βασίζεται στο περίφημο αμερικανικό πληροφοριακό σύστημα FATCA και έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2016. Στη χώρα μας η συμφωνία κυρώθηκε πριν από δέκα ημέρες και η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών που το έχουν αποδεχθεί (σχεδόν το σύνολο των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ) θα ξεκινήσει το 2017. Εκεί καταγράφονται:

■ υπόλοιπα λογαριασμών στο τέλος του έτους
■ τόκοι
■ μερίσματα
■ αποδόσεις από ασφαλιστικά συμβόλαια
■ εισόδημα από πώληση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου (ακίνητα, μετοχές κ.λπ.)
■ εισόδημα από κινητά περιουσιακά στοιχεία
■ εισόδημα από ακίνητη περιουσία
■ εισόδημα από ασφαλιστικές, τραπεζικές και άλλες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες
Τα στοιχεία τα δίνουν στις Αρχές κάθε χώρας και αποστέλλονται σε όλες τις συνεργαζόμενες οι εξής φορείς:
■ τράπεζες
■ χρηματιστηριακές εταιρείες
■ οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων
■ ασφαλιστικές εταιρείες

Με την πληθώρα των στοιχείων αυτών για τις καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μαζί και με όσα άλλα ήδη συγκεντρώνει το υπουργείο Οικονομικών (δηλώσεις εισοδήματος Ε1, δηλώσεις ακινήτων Ε9 κ.λπ.), η Εφορία θα μπορεί ουσιαστικά να στήσει από μόνη της το περίφημο Περιουσιολόγιο, πριν καν υποβάλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οι πολίτες! Ηδη άλλωστε συγκεντρώνει στοιχεία όχι μόνο από τις ελληνικές τράπεζες, τις ασφαλιστικές και τις ΔΕΚΟ, αλλά και από γυμναστήρια, φροντιστήρια κ.λπ., ώστε να γνωρίζει σε βάθος την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου ή επιχείρησης.

Χώρες που παρέχουν στοιχεία του 2016: Ανγκουίλα, Αργεντινή, Μπαρμπάντος, Βέλγιο, Βερμούδες, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Νησιά Κέιμαν, Χιλή, Κύπρος, Ελλάδα, Νησιά Φερόες, Φινλανδία, Κολομβία, Κροατία, Κουρακάο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Αγιος Δομίνικος, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γροιλανδία, Γκέρνσεϊ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδία, Ιρλανδία, Νήσος του Μαν, Ιταλία, Τζέρσεϊ, Κορέα, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυρίκιος, Μονσερά, Ολλανδία, Νιούε, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σεϊχέλες, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τερκς και Κέικος, Ουρουγουάη, Ηνωμένο Βασίλειο.

Χώρες που θα στείλουν στοιχεία του 2017: Ελβετία, Αλβανία, Ρωσία, Ανδόρα, Αρούμπα, Αυστρία, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Μπαχάμες, Μπελίζ, Βραζιλία, Μπρουνέι, Νταρουσαλάμ, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Κίνα, Γρενάδα, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μακάο, Μαλαισία, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Νησιά Μάρσαλ, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Κατάρ, Σεντ Κιτς και Νέβις, Σαμόα, Σάντα Λουτσία, Σεντ Βίνσεντ, Αγιος Μαρτίνος, Τουρκία.
Σε συζητήσεις για συμμετοχή βρίσκονται επίσης: Μπαχρέιν, Νήσοι Κουκ, Ναούρου, Παναμάς, Βανουάτου.


Πηγή: newmoney.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λίστα με τις 86 εξετάσεις που δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Μόνο τη συμμετοχή τους θα πληρώνουν στο εξής οι ασφαλισμένοι σε μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για 86 νέες εξετάσεις, οι οποίες θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό, ενώ μέχρι τώρα το κόστος επιβάρυνε τους ασθενείς.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μετά την κοστολόγηση των εν λόγω πράξεων και την έγκρισή τους από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης καθορίζεται στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Η εν λόγω κοστολόγηση αφορά στην ιατρική αμοιβή, δεδομένου ότι η διαγνωστική αρθροσκόπηση θεωρείται εγκεκριμένη ιατρική πράξη. Πλέον του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ θα καλύπτεται και σετ αναλωσίμων της διαγνωστικής αρθροσκόπησης έως του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, βάσει του τιμολογίου αγοράς.

Παράλληλα προβλέπεται η κοστολόγηση των παρακάτω εργαστηριακών εξετάσεων που αναφέρονται σε μικροβιολογικές αναλύσεις νερού και τροφίμων Επίσης προβλέπει την κοστολόγηση της Δυναμικής Ηχοκαρδιογραφίας (stress echocardiography), ως ακολούθως:

α) Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία (stress echocardiography), εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

β) Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης (contrast echocardiography) εκατό (100) ευρώ (η τιμή αφορά το σύνολο της εξέτασης δηλ. Triplex καρδιάς και Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης) .

δ) Την κοστολόγηση των εξετάσεων που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. Αντιδρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Tη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τις 86 νέες εξετάσεις που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και τη μηδαμινή αύξηση του προυπολογισμού του οργανισμου, καταγγέλλει η ένωση ιατρών του οργανισμού.


Όπως τόνισε πρόσφατα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με πανηγυρικούς τόνους ανακοίνωσε ότι προστίθενται 86 νέες εξετάσεις, σε αυτές που ήδη καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους του. Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τον ιατρικό κόσμο στα πλαίσια της ευρύτερης παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον οργανισμό, είναι ότι η απόφαση αυτή ΔΕ συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του.

Η κοστολόγηση μάλιστα των περισσότερων εξ αυτών σε τιμές κάτω του κόστους αποτελεί νέο πλήγμα, τόσο στην αποζημίωση του ιατρικού έργου, το οποίο επιβαρύνεται με τις ληστρικές επιδρομές του clawback και rebate, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Αυτό που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μέσω των ηγεσιών τους αποσιωπούν όταν εξαγγέλλουν τέτοιες «γενναίες» παροχές προς τους ασφαλισμένους, είναι ότι ο λογαριασμός θα αποσταλεί στους συμβεβλημένους ιατρούς, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010-2011! και για τις τρέχουσες οφειλές από το μήνα Μάιο του 2016, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι πληρωμές του 10% για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο μάτι των δανειστών το ακατάσχετο λογαριασμών και τα αδήλωτα εισοδήματα

Πονοκεφαλιάζει το οικονομικό επιτελείο στην προσπάθεια τους να βρει τρόπο για να μαζέψει το «μαύρο χρήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και τον «ακατάσχετο» (ή «προστατευμένο» επαγγελματικό λογαριασμό).

Έτσι λοιπόν ο ακατάσχετος λογαριασμός -που συνδέεται με τα κίνητρα για το πλαστικό χρήμα- παραμένει σε εκκρεμότητα.

Την ίδια ώρα ούτε, η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα είναι αρεστή στους ελεγκτές, επειδή δεν αρκούνται σε πρόστιμα έως 60% αλλά ζητούν να εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση για πληρωμές φόρων και προστίμων έως και στο 120% του προβλεπόμενου κάθε φορά ποσού, χωρίς κανένα «κούρεμα». Ειδικότερα ζητούν απαλλαγή μόνον από το ποινικό σκέλος.

Στο ΥΠΟΙΚ πάντως πιστεύουν ότι με αυτή τη λογική δεν θα αυξηθούν τα έσοδα τους στο ταμείο καθώς κανείς δεν θα σπεύσει να δηλώσει τέτοιου είδους λογαριασμούς παρά μόνον αν έχει πιαστεί στα πλοκάμια της εφορίας.

Θυμίζουμε ότι, το σχέδιο που παρουσίασαν οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών στην τελευταία συνάντηση τους με τους δανειστές, προέβλεπε φόρο έως 50% για το ποσό που δηλώνει ο φορολογούμενος αν δεν έχει ξεκινήσει έλεγχος της εφορίας, 55% αν έχει ξεκινήσει και δεν έχει ολοκληρωθεί, ή και 60% αν περατώθηκε.

Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας από τις κατασχέσεις το ΔΝΤ απέρριψε ήδη τις εισηγήσεις για νέα ρύθμιση με 100 δόσεις. Ζητούν δηλαδή να μην υπάρχει ειδική προστασία, αλλά αν κάποιος οφείλει σε δημόσιο, Ταμεία , τράπεζες, προμηθευτές και εργαζομένους, να μπαίνει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και η τύχη του να κρίνεται από τους πιστωτές του, όπως και για τους υπολοίπους.

Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν μπαίνει σε ρύθμιση, δεν θα απολαμβάνει προστασίας. Επίσης οι δανειστές απορρίπτουν να μπαίνουν σε ρύθμιση για εξωδικαστικό συμβιβασμό και τα χρέη από παρακρατούμενους φόρους (ΦΠΑ, Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών κλπ) που θεωρούν πως δεν είναι χρέος του οφειλέτη, αλλά λεφτά των πελατών και των εργαζομένων του. Άρα για αυτά τα χρέη δεν θα υπάρχει προστασία, εκτός αν κάποιος μπει στην πάγια ρύθμιση και τα πληρώνει με 12 ή 24 δόσεις.

Ωστόσο πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία και 1 στους 10 ζει με τον κίνδυνο κατασχέσεων κα με αυτές τις λογικές από εδώ και στο εξής θα ζητούν πληρωμές μόνον με μετρητά, αποφεύγοντας το πλαστικό χρήμα, γιατί αλλιώς οι εισπράξεις τους από κάρτες θα εξαφανίζονται πριν τις αγγίξουν, λόγω κατάσχεσης.

Την ίδια ώρα βέβαια τα κλιμάκια του οικονομικού επιτελείου προβληματίζονται ότι πρέπει να βρεθεί λύση για όλα αυτά τα αγκάθια αφού η αναβολή των αποφάσεων περί ελάφρυνσης από τους Ευρωπαίους δανειστές θα οδηγήσει σε ναυάγιο τις συζητήσεις και σε 4ο Μνημόνιο.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρατείνεται ως το τέλος της χρονιάς η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

Την παράταση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας το Δ.Σ. της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της επιχείρησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.

Ταυτόχρονα σύμφωνα και πάλι με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΕΥΔΑΠ προσανατολίζεται σε «σιωπηρή» παράταση τουλάχιστον 15 ημερών στην υποβολή αιτήσεων για ένταξη στα ευνοϊκά προγράμματα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 67 έτη σε όλα τα Ταμεία

Σύνταξη με όριο ηλικίας κάτω των 67 ετών μπορούν να «κλειδώσουν» εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία, αξιοποιώντας πλήθος μεταβατικών διατάξεων που ισχύουν έως το 2021. Κλειδί σε ό,τι αφορά στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ τα 25 έτη υπηρεσίας και η ύπαρξη ανήλικων παιδιών.

H ηλικία εξόδου που κατοχυρώνουν οι ασφαλισμένοι ανάλογα με τα χρόνια εργασίας που έχουν σήμερα ή θα συμπληρώσουν έως το 2021 παραμένει κάτω από τα 67, ακόμη και μετά το 2022, σε όλα τα Ταμεία, πλην του Δημοσίου.

Η έξοδος πριν από το 67ο έτος ισχύει ως επί το πλείστον για τους παλαιούς μέχρι το 1992 ασφαλισμένους, αλλά και για τους νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους.

Η διαφορά είναι ότι οι παλαιοί κατοχυρώνουν την έξοδο με τα μεταβατικά όρια ηλικίας, που ξεκινούν από τα 55 και σταδιακά αυξάνονται στα 67, ενώ οι νέοι δεν έχουν μεταβατικά όρια συνταξιοδότησης, αλλά βγαίνουν είτε στα 67 με πλήρη και στα 62 με μειωμένη, εφόσον έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια και λιγότερα από 40 έτη σε αυτές τις ηλικίες, ή αποχωρούν στα 62 με πλήρη σύνταξη εφόσον στην ηλικία αυτή συμπληρώνουν 40 χρόνια ασφάλισης.

Βασικός βέβαια είναι και ο χρόνος ασφάλισης που έχουν ή μπορούν να αναγνωρίσουν με πλασματικά έτη οι ασφαλισμένοι.

Από το ΙΚΑ νωρίτερα από τα 67 με πλήρη σύνταξη αποχωρούν 5 κατηγορίες παλαιών και 3 κατηγορίες νέων ασφαλισμένων:

1. Οι μητέρες που πρωτοασφαλίστηκαν πριν από το 1993, είχαν ανήλικο παιδί μέχρι το 2012 και συμπλήρωσαν κατ’ ελάχιστο 21 έως 23 χρόνια ασφάλισης μέχρι τις 18/8/2015, εκ των οποίων τα 18,3 έτη (5.500 ημέρες ασφάλισης) μέχρι το 2012.

2. Οι γυναίκες οι οποίες δεν είχαν ανήλικο τέκνο μέχρι το 2012, αλλά συμπληρώνουν 34,6 ως 36 έτη ασφάλισης, εκ των οποίων τα 33,3 έτη (10.000 ημέρες ασφάλισης) μέχρι το 2012. Με τα ένσημα αυτά, «κλειδώνουν» την έξοδο με πλήρη σύνταξη από τα 57, τα 58 και τα 58,6. Αν η ηλικία συμπληρώνεται μετά τις 19/8/2015, ισχύουν νέα όρια ηλικίας, που και πάλι είναι χαμηλότερα από τα 67.

3. Οσοι ασφαλίστηκαν πριν από το 1983 στο ΙΚΑ και συμπλήρωσαν 35 χρόνια ως το 2012 με ηλικία 58 ή 59 ως τις 18/8/2015. Αν η ηλικία συμπληρώνεται από 19/8/2015 και μετά, το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται σταδιακά και πάει στα 62, αντί 67, από το 2022 και μετά.

4. Οι ασφαλισμένοι στα βαρέα που συμπλήρωσαν συνολικά τις 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 7.500 στα βαρέα μέχρι το 2015. Τα όρια δεν έχουν αλλάξει και οι ηλικίες εξόδου είναι από 55 ως 62 για πλήρη σύνταξη, ανάλογα με το έτος που συμπληρώθηκαν οι 10.500 ημέρες με 7.500 στα βαρέα.

5. Οι άνδρες που δεν είχαν 35 αλλά 33,3 έτη (10.000 ημέρες ασφάλισης) ως το 2012 και ηλικία 62, 63 ή 63,6 ετών μέχρι 18/8/2015. Οσοι έχουν τα ένσημα αλλά πιάνουν τα 62, 63 και 63,6 από 19/8/2015 και μετά θα συνταξιοδοτηθούν με νέα όρια ηλικίας. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος 62 ετών το 2016 με 10.000 ημέρες το 2010 θα συνταξιοδοτηθεί με το νέο όριο ηλικίας που είναι 63,3 ετών. Ασφαλισμένος με 10.000 ημέρες το 2011 θα συνταξιοδοτηθεί με το όριο ηλικίας που θα ισχύει όταν κλείσει τα 63. Αν τα κλείνει το 2017, θα βγει όταν γίνει 64,6 ετών.

6. Ολοι οι νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ αποχωρούν με πλήρη σύνταξη στα 62, εφόσον συμπληρώνουν 40 χρόνια ασφάλισης.

7. Οι νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι με βαρέα στο ΙΚΑ αποχωρούν στα 62 με πλήρη σύνταξη μόλις έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 3.375 σε ειδικότητα που είναι ενταγμένη στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

8. Οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν από την 1/1/1993 και απέκτησαν παιδί σε μεγάλη ηλικία έχουν την ευκαιρία εξόδου στη σύνταξη εφόσον μέχρι το 2012 είχαν συμπληρώσει τα 20 έτη ασφάλισης και την ηλικία των 55 ετών με ανήλικο τέκνο.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα διαρροή Wikileaks: Πως οι ΗΠΑ προσπάθησαν να πείσουν τον Τσίπρα για το μνημόνιο

Τα Wikileaks συνεχίζουν να δίνουν στη δημοσιότητα email του επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, με αποτέλεσμα να ακοπαλύπτονται οι κινήσεις από πλευράς των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2015, πριν την συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο.

Το μήνυμα εστάλη στις 8 Ιουλίου 2015 στον Ποντέστα από τον Τζέφρι Ζάιεντς, οικονομικό σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα. Αφορούσ με την Ελλάδα και την προσπάθεια των ΗΠΑ να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει το Plan A των μεταρρυθμίσεων.

Στο e-mail ο σύμβουλος του Ομπάμα ενημερώνει τον Ποντέστα ότι ακολούθησε τις προτάσεις του για την Ελλάδα και μίλησε με τον Φιλ Αγγελίδης, τον υποψήφιο κυβερνήτη των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια το 2006, και προσέγγισε τον Μάικλ Δουκάκις.

«Ο Αγγελίδης δεν είναι κοντά με τον Τσίπρα αλλά να σημειωθεί ότι ήταν στο πλευρό του Τσίπρα όταν μαζί με άλλους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς έκανε ταξίδι στις ΗΠΑ ενώ ήταν ηγέτης της αντιπολίτευσης και από τότε έχουν κρατήσει επαφή. Μίλησε με τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, έναν συμμαθητή του στο κολέγιο που τον γνωρίζει εδώ και 40 χρόνια, αυτό το απόγευμα για το πώς θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αποστολή του μηνύματος προς τον Τσίπρα για την εφαρμογή του Plan A, ότι δηλαδή ο Τσίπρας έχει τους δικούς του στόχους στο εσωτερικό, το ίδιο ισχύει όμως και για τη Μέρκελ και πρέπει να προχωρήσει με ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Ο Αγγελίδης είπε ότι σε περίπτωση εξόδου θα ήθελε να βοηθήσει και προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα προκειμένου να παρέχουν βοήθεια» γράφει το μήνυμα.

Όσον αφορά τον Μάικλ Δουκάκις ο σύμβουλος του Ομπάμα ενημερώνει τον Ποντέστα ότι «προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα για όποιον σκοπό χρειάζεται. Σημείωσε ότι δεν γνώριζε κάποιον που να έχει στενούς δεσμούς απευθείας με τον Τσίπρα. Του τόνισα ότι εμείς επικεντρωνόμαστε στο Plan Α για να υπάρξει συμφωνία και ότι θα πρέπει να ψάξει βαθιά στο δίκτυό του και να σκεφτεί όποιο τυχόν ξέρει που μπορεί να κινητοποιήσει τον Τσίπρα. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, μου διατύπωσε ιδέες για παροχή βοήθειας από αμερικανούς ειδικούς προκειμένου να πεισθεί η Ελλάδα να ξεπεράσει τον σκεπτικισμό για την ικανότητα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων (π.χ. η εφορία να συγκεντρώνει περισσότερους φόρους). Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολύδωρας: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου - Σε ζωντανή σύνδεση η συνεδρίαση για τη συγκρότηση ΕΣΡ


Μισή ώρα κράτησε το ραντεβού του Νίκου Βούτση με τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ Βύρωνα Πολύδωρα στο γραφείο του πρόεδρου της Βουλής ενώ για τις 5 το απόγευμα είναι η προγραμματισμένη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με βασικό ζητούμενο την επίτευξη… συναίνεσης προκειμένου να υπάρξει η συγκρότηση της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής.

Η συνάντηση Βούτση-Πολύδωρα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα προσέλθει το απόγευμα στην Διάσκεψη των Προέδρων προτείνοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ.

“Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν. Δεν αποσύρθηκα διότι δεν ετέθη θέμα», τόνισε ο Βύρων Πολύδωρας αμέσως μετά την συνάντησή που είχε με τον Νίκο Βούτση προσθέτοντας πως «δεν ήθελα να υπάρξει τίποτα το βιαστικό ή μονομερές από την πλευρά μου, που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ή ότι φοβάμαι ή ως «κράξιμο»”. Ο Βύρων Πολύδωρας τόνισε ακόμα πως το “κράξιμο” που έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες είναι αβάσιμο, ανούσιο, κακεντρεχές και “γεμάτο παραχαράξεις της ιστορίας, όπως για παράδειγμα ότι εγώ πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή” και συμπλήρωσε πως “δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ είχα μιλήσει για συνεννόηση και προσπάθεια προσέλκυσης 600.000 φευγόντων από τη ΝΔ ψηφοφόρων”.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με νέο βίντεο οι Anonymous προειδοποιούν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

 Σύμφωνα με την ομάδα Anonymous, ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, καθώς όπως αναφέρουν, το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους Βρετανοί, ετοιμάζονται να κινηθούν προς την Πολωνία, σε μια μεγαλειώδη στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ που έχει γίνει ποτέ στα ρωσικά σύνορα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Επιπλέον, το σενάριο αυτό ενισχύει το γεγονός της διεξαγωγής  ασκήσεων έκτακτης ανάγκης, το οποίο ολοκληρώθηκε από πλευράς Ρωσίας με την κινητοποίηση 40 εκατομμυρίων πολιτών, μετά από απόφαση του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ώστε να υπάρξει μια σχετική προετοιμασία για έναν ενδεχόμενο πυρηνικό ή βιολογικό πόλεμο.

Τέλος, κάνουν αναφορά και στον υπουργό Άμυνας της Κίνας, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για τον  έλεγχο πυρηνικών όπλων.
ΠηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!