EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Μείωση των ελλειμμάτων επιχειρεί η διοίκηση του Ομίλου ΟΑΣΑ

Μείωση των ελλειμμάτων έως το τέλος του έτους, «παρά τα δυσμενή δεδομένα που διαμορφώνονται από υποχρεώσεις που «κληρονόμησε» από προηγούμενες διοικήσεις, όσο και από την σταδιακή μείωση της κρατικής επιδότησης» εκτιμά ότι θα καταφέρει ο Όμιλος ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, το έλλειμμα των εταιρειών του Ομίλου ΟΑΣΑ θα κλείσει κάτω του εγκεκριμένου και συμφωνημένου με τους θεσμούς, στόχου των 77 εκατ. ευρώ.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, παρά τις δεδομένες συνθήκες με την απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ, τις επιπλέον δαπάνες για νέα έργα που ήδη λειτουργούν, όπως αυτό της τηλεματικής, οι προβλέψεις του ΟΑΣΑ είναι ότι στο τέλος του έτους, το έλλειμμα θα κλείσει κάτω του εγκεκριμένου και συμφωνημένου με τους θεσμούς στόχου των 77 εκατ. ευρώ. Ήδη, σύμφωνα με τα απολογιστικά οικονομικά μεγέθη του οκταμήνου του 2016, προκύπτει ότι το έλλειμμα των εταιρειών του Ομίλου ΟΑΣΑ διαμορφώνεται σε 34 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό μόλις 44% επί του ετήσιου εγκεκριμένου στόχου.

Για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2016, ελήφθησαν υπόψη νέα δεδομένα, τα οποία δεν ίσχυαν για τον προϋπολογισμό του 2015 και επομένως δεν μπορούν να γίνουν άμεσες συγκρίσεις μεταξύ δύο προϋπολογισμών που αφορούν ανόμοιες καταστάσεις και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο όμιλος ΟΑΣΑ απορρόφησε για ολόκληρο το 2016 την αύξηση του ΦΠΑ κατά δέκα μονάδες αρχικά, και κατά 11 μονάδες στη συνέχεια (από 13% στο 24%), ενώ αυτό ίσχυσε το 2015 μόνο για τέσσερις μήνες. Η απορρόφηση αυτή αποτελεί σημαντικό μέγεθος για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, καθώς αυτό το ποσό αφαιρείται από τα έσοδα του Ομίλου.

Ο ΟΑΣΑ επωμίστηκε για ολόκληρο το 2016 τη διευρυμένη κοινωνική πολιτική για ελεύθερη μετακίνηση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα αυτή των ανέργων, που για το 2015 ίσχυσε μόνο από το δεύτερο εξάμηνο. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο του 2015 στη ΣΤΑΣΥ επανεντάχθηκαν 204 άτομα, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, που επιβάρυναν τα λειτουργικά της έξοδα για ολόκληρο το 2016.

Σχετικά με το ζήτημα της οικονομικής κατάστασης των εταιρειών του Ομίλου, ΟΣΥ Α.Ε. και ΣΤΑΣΥ Α.Ε., σημειώνεται ότι κληρονομήθηκαν από τη διαχείριση των προηγούμενων περιόδων συσσωρευμένες απλήρωτες υποχρεώσεις ετών προς τρίτους, οι οποίες στις 31-12-2015 ανέρχονταν για την ΟΣΥ Α.Ε. στο ύψος των 112.329.617 ευρώ και για την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. στο ύψος των 78.771.576 ευρώ, δηλαδή αθροιστικά στα 190 εκατ. ευρώ περίπου. Ενδεικτικά το χρέος της ΟΣΥ προς τη ΔΕΠΑ, αλλά και για προμήθειες πετρελαίου και ανταλλακτικών, ανερχόταν σε 58 εκατ. ευρώ, προς τα ασφαλιστικά ταμεία 9 εκατ. ευρώ, ενώ της ΣΤΑΣΥ μόνο προς τη ΔΕΗ σε 18,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπάρχει σταδιακή μείωση της κρατικής επιδότησης, η οποία το 2013 ανερχόταν στα 182 εκατ ευρώ για να πέσει στα 100 εκατ. ευρώ το 2014, να αυξηθεί στα 108 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ η πρόβλεψη για φέτος είναι 86 εκατ. ευρώ.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το νέο υπουργικό συμβούλιο. Εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος οι Φίλης, Μπαλτάς, Δρίτσας, Παρασκευόπουλος, Αλεξιάδης, Μάρδας, Τζάκρη, Μπόλαρης και Πελεγρίνης. Στο Εσωτερικών μετακινήθηκε ο Π. Σκουρλέτης. Υπουργός Οικονομίας ο Δ. Παπαδημητρίου. Στο Δικαιοσύνης ο Σταύρος Κοντονής.

Αύριο το μεσημέρι, ώρα 13.00, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε αναλυτικά τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:
Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Υπουργός: Νικόλαος Παππάς

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Αναπληρωτής Υπουργός έρευνας: Κωνσταντίνος Φωτάκης
Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Ουρανία Αντωνοπούλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός: Αναστάσιος Πετρόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ

Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος  Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:
Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου
Υφυπουργός αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Έλενα Κουντουρά

Υπουργος Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης

Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Υφυπουργός παρά τώ Πρωθυπουργώ:  Δημήτριος Λιάκος

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Δημήτριος Τζανακόπουλος

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον ανασχηματισμό

«Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του.
Δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.
Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση.
Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή».πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

'Μπαρουταποθήκη' ο καταυλισμός της Σούδας Χίου: Συμπλοκές με μαδέρια και καδρόνια

Μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί μοιάζει πλέον ο καταυλισμός της Σούδας, με τις συμπλοκές μεταναστών / προσφύγων να αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας όσων διαμένουν εκεί.
Οι κακές συνθήκες διαμονής, η στέρηση αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και ο εγκλωβισμός επί μακρόν στο νησί, οδηγούν την κατάσταση συνεχώς στα άκρα.

Αυτό συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ομάδα μεταναστών συνεπλάκη με άλλη ομάδα, φθάνοντας στο σημείο χρήση καδρονιών που είχαν ξηλώσει προηγουμένως από παλέτες πάνω στις οποίες είναι τοποθετημένες σκηνές.

  Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο μετανάστες στο πρόσωπο. Την κατάσταση ανέλαβε να εξομαλύνει η διμοιρία των ΜΑΤ που βρέθηκε στο σημείο δρώντας ακαριαία. Μόλις όμως απομακρύνθηκαν οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αυτή τη φορά με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα.
Η παρουσία του ΕΚΑΒ στον καταυλισμό ήταν άμεση, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.
Την παρουσία της στο σημείο έκανε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποστέλλοντας 1 όχημα με 2 άνδρες υπό τον φόβο εμπρησμού, που συνήθως χρησιμοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει στα άκρα. Πλέον η κατάσταση δεν ελέγχεται και αν δεν απομακρυνθούν από τη Σούδα οι πρόσφυγες τότε σύντομα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις», ανέφεραν εργαζόμενοι στον χώρο.


Πηγή: Πολίτης της Χίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ελληνική συμμορία που λειτουργούσε στα πρότυπα της Καμόρα. Ποιος έδινε εντολές

Το σημαντικότερο επίτευγμα της Ασφάλειας Αττικής στην πολύκροτη υπόθεση της εξάρθρωσης της Μαφίας των Ρομά είναι ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου του διοικητή της κ. Χρήστου Παπαζαφείρη θα επιφέρει άμεση πτώση στους δείκτες της εγκληματικότητας που αφορούν κυρίως ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις της τάξεως του 30%-40% για τουλάχιστον ένα έτος, έως ότου δημιουργηθούν διάδοχα “σχήματα”.

Ο τρόπος οργάνωσης της Μαφίας ήταν κατά τα πρότυπα της ιταλικής Καμόρα, με τον “Αρχινονό” της πιο διαβόητης οικογένειας Ρομά με καταγωγή την Λάρισα και δράση την Δυτική Αττική που έχει απασχολήσει τις Αρχές για τουλάχιστον 30 χρόνια αιματηρών “ξεκαθαρισμάτων” και η διαδοχή πήγαινε οικογενειακά από πατέρα σε γιο κλπ.Δύο οι κεντρικές εγκληματικές οργανώσεις είχαν τουλάχιστον 5 υποομάδες. Η δεύτερη είχε έδρα την βίλα του δεύτερου Ρομά Αρχηγού στον Ασπρόπυργο, επίσης ηχηρού ονόματος, στο υπόγειο του οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, φύλλα χρυσού και 120 κιλά ασήμι σε ράβδους...

Κεντρικό ρόλο είχε και ο πασίγνωστος επιχειρηματίας από τον χώρο των ενδυμάτων, γνωστός και από την επεισοδιακή σχέση που είχε με γνωστό μοντέλο, όπου είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την αδερφή της. Αυτός ήταν ο βασικός κλεπταποδόχος των πιο σπουδαίων δαχτυλιδιών, κοσμημάτων και ρολογιών τα οποία μεταπωλούσε σε επίσης πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου, το οποίο “εμπορεύεται” μεταχειρισμένα ρόλεξ κλπ. που πουλάει σε χαμηλότερες τιμές. Αυτά στην πραγματικότητα λοιπόν ήταν κλοπιμαία και πολλά από αυτά “ανακυκλώνονταν” στα σαλόνια της... “καλής κοινωνίας”.

Η Μαφία είχε αναπτύξει όπως όλες οι εγκληματικές οργανώσεις και ένα δικό της “λεξιλόγιο”, όλοι έφεραν κωδικά ονόματα και συνήθιζαν να συνεννοούνται σε διαλέκτους Ρομά για να δυσκολεύουν τις Αρχές στην παρακολούθηση, οι οποίες χρειάστηκε να αποτανθούν σε άλλους Ρομά για να μεταφράσουν πολλές από αυτές τις συνομιλίες. Η διάρρηξη είχε την κωδική ονομασία “πάμε να παίξουμε ένα 5x5”...

Σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες δεν αρκούνταν μόνο στο να αδειάσουν χρηματοκιβώτια στα σπίτια των θυμάτων αλλά συνήθιζαν πριν φύγουν να κάνουν βανδαλισμούς, δίχως λόγο μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν... Για παράδειγμα βούλωναν νεροχύτες και άνοιγαν τέρμα τις βρύσες και έτσι πλημμύριζαν τα σπίτια που είχαν “χτυπήσει”, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες ζημιές στο πέρασμά τους.

Οι οδηγοί εκπαιδεύονταν στην γρήγορη οδήγηση και τους ελιγμούς διαφυγής

Οι οδηγοί στα “υπηρεσιακά” οχήματα της Μαφίας, στην μία περίπτωση σπορ και στην άλλη περίπτωση σπορ αλλά μικρά, τα οδηγούσαν Ρομά που τους παιρνούσαν οι αρχηγοί από ειδική εκπαίδευση γρήγορης οδήγησης, ενώ τους εκπαίδευν σε ελιγμούς και κανόνες διαφυγής.
Το πόσο οργανωμένο κύκλωμα ήταν άρχισαν να το αντιλαμβάνονται οι αστυνομικοί από τον περασμένο Μάρτιο, όταν σε μία περίπτωση διάρρηξης σε σπίτι στην Άνοιξη, η ιδιοκτήτρια τους αντιλήφθηκε, κάλεσε την Αστυνομία και κατά την διαφυγή τους οι δράστες εμβόλισαν και ακινητοποίησαν το περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Κάτι παρόμοιο είχε παλιότερα συμβεί σε βάρος αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ακινητοποίησαν με την χρήση πυροσβεστικούς αφρού κατά τη διαφυγή τους και την καταδίωξη που ακολούθησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από την πτώση ένας από τους αστυνομικούς.

Οι “άκρες” στην Αστυνομία και η λύση του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας

Ένα από τα μυστικά επιτυχίας στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής κατάλαβαν πως στις κεντρικές υπηρεσίες υπήρχαν πρόθυμα και έμμισθα “βαθιά λαρύγγια” που ενημέρωναν την Μαφία των Ρομά για τις κινήσεις της Αστυνομίας. 'Έτσι λοιπόν αποφάσισαν τον κεντρικό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης πριν τουλάχιστον έναν χρόνο, να τον αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές...

Στη συνέχεια, βοήθησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και προς το τέλος συνέδραμε η Ασφάλεια Αττικής με τις κεντρικές της Υπηρεσίες. Μέχρι τότε και με την βοήθεια του “υπερκοριού” της ΕΥΠ, ήδη οι αστυνομικοί είχαν καταλάβει τον ύποπτο ρόλο τουλάχιστον τριών αστυνομικών που κατηγορούνται για παροχή πληροφοριών στους Ρομά, όπως ένας αστυνομικός υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής (ο οποίος αρνείται από την πλευρά του αυτόν τον ρόλο και ισχυρίζεται ότι απλά επικοινωνούσε με κάποιους από αυτούς για να βγάζει υποθέσεις) και δύο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Μέσω αυτών, μεταξύ άλλων οι Ρομά ήταν ενήμεροι για τις συχνότητες ασυρμάτων της αστυνομίας και τους κωδικούς που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για τα διάφορα περιστατικά. Πέραν αυτών, το Εσωτερικών Υποθέσεων θα αναλάβει να διευρευνήσει και τον ρόλο άλλων 7 αστυνομικών που έχει κριθεί ύποπτη η συμπεριφορά τους.Πρόσθετα, οι Ρομά για να καταφέρνουν να κάνουν ανενόχλητοι τις “μπούκες” επικοινωνούσαν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και έδιναν ψευδή περιστατικά σε άκρως αντίθετες με αυτούς κατευθύνσεις ώστε να προκαλούν άσκοπη κινητοποίηση περιπολικών σε άσχετα με αυτούς γεωγραφικά σημεία.

Συνολικά και για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 400 περιστατικά ανά την Επικράτεια, όμως οι Αρχές πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες περιπτώσεις αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς πως δρούσαν σχεδόν 30 χρόνια, με σχεδόν καθημερινά χτυπήματα από την Ορεστιάδα, την Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και την Αττική.

Μάλιστα, τα ηγετικά πρόσωπα ταξίδευαν συνεχώς στην επαρχία και κατόπτευαν μαζί με τους “υπαρχηγούς” τους τις γειτονιές που ήθελαν να “χτυπήσουν”, επέλεγαν σπίτια και στη συνέχεια χτυπούσαν.

Πολλά από τα κλοπιμαία βρέθηκαν χτισμένα ακόμα και μέσα σε τοίχους πίσω από πλακάκια, 600.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, φύλλα χρυσού, 120 κιλά ράβδοι ασήμι, χιλιάδες κοσμήματα, μονόπετρα, διαμάντια και ρολόγια πολυτελείας...

Βίλες αγορασμένες από τα ηγετικά στελέχη και ένας στόλος οχημάτων αποτελούμενος από πάνω από 60 υπερπολυτελή και σπορ αυτοκίνητα, Ferrari, Porsche κλπ. Ήταν τα ίδια πρόσωπα που πήγαιναν στην Πρόνοια, στάθμευαν τις Ferrari και έμπαιναν μέσα για να εισπράξουν και τα επιδόματα αποροίας των Ρομά!

Ο “Μαραντόνας”, ο “Χειλάς” και ο “Παχύς Βενιζέλος”

Οι συλληφθέντες τόσο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων όσο και μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν πάντοτε συνθηματικά ονόματα και κωδικοποιημένες εκφράσεις ενώ για τις επαφές τους είχαν προμηθευτεί τα λεγόμενα «πακιστανικά» κινητά. Έτσι, μεταξύ τους αποκαλούνταν με ψευδώνυμα όπως «Σέφκης», «Εισαγγελέας», «Άραπος», «Μαραντόνα», «Σατανάς», «Άλκης», «Χειλας – Ψηλός», «Νενές», «Χαζούλης», «Μπάμπης Φλου», «Ράμπος», «Ρόκι», «Παρταούλας», «Πιν πιν», «Μαρτέλης», «Πόντικας», «Τζόλο», «Παχύς Βενιζέλος», «Κουρασάν», «Ντουντούκης» κλπ. Όσο για τις εκφράσεις όταν ήθελαν να πάνε για κλοπές έλεγαν συνθηματικά «Πάμε για μπάλα ή πέντε επι πέντε», «Πάμε για δουλειά», «Πάμε βόλτα», «Μπουκί», «Πιριμάσκι» ενώ για τον ασύρματο χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «Ράδιο», «Κασετόφωνο», «Μπασαλντο». Τέλος με την έκφραση «Έχω Έλληνα» εννοούσαν «έχω πληροφοριοδότη».
Οι “Έλληνες” ήταν αυτοί που έδιναν έναντι αμοιβής τις πληροφορίες που αναζητούσε η Μαφία για τους υψηλούς στόχους της όπως αυτός της Άννας Βίσση και έτσι γνώριζαν σε πολλές περιπτώσεις με κάθε λεπτομέρεια τι γυρεύουν και που. Άλλωστε σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο από ένα ή δύο “χτυπήματα” έφυγαν με λεία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους εκ των οποίων οι 41 συνελήφθησαν, συνολικά 50 από αυτούς είναι βαριά σεσημασμένοι κακοποιοί για πλήθος υποθέσεων κλοπών, ληστειών, ναρκωτικών, όπλων, πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλών, κλπ. κλπ., αρκεί για να γίνει κατανοητό ότι μόνο το ποινικό τους παρελθόν συμπληρώνουν 28 σελίδες!

Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου οργανώσεων, τα μέλη των οποίων διέπρατταν μεγάλο αριθμό κλοπών – διαρρήξεων από κατοικίες στην Αττική και άλλες περιοχές της Επικράτειας

Τόσκας: Για εμάς δεν υπάρχει άβατο!

Τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής δεν έκρυψε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος εξήρε το έργο των αστυνομικών και τόνισε ότι τόσο αυτή η υπόθεση όσο και η αντίστοιχη υπόθεση της εξάρθωσης των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών απέδειξαν ότι για την Αστυνομία δεν υπάρχουν άβατα και πως “όταν αφήνεις τους αστυνομικούς ελεύθερους να πράξουν αυτό που πρέπει, τότε υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα”, προειδοποιώντας πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες μεγάλες εξαρθρώσεις με κυκλώματα με διεθνική δράση, ενώ για την Δυτική Αττική τόνισε ότι θα επιμείνουν. Σύμφωνα με την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., άλλωστε, σύντομα αναμένονται να συσταθούν 25 ομάδες ΟΠΚΕ, εκ των οποίων η πλειονότητα θα ριχθεί στην Δυτική Αττική.

Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης: Το εγκληματικό δίκτυο είχε ως «ορμητήριο» περιοχές της Δυτικής Αττικής

Ακολουθεί η παρουσίαση της υπόθεσης από τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:

“Η σημερινή παρουσίαση αποκτά ένα ξεχωριστό χαρακτήρα γιατί η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε ένα αποφασιστικό, ένα καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, διαπράττοντας σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε όλη τη χώρα.Μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο, καταφέραμε:
 • Να διακριβώσουμε πλήρως όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου,
 • να ταυτοποιήσουμε τα αρχηγικά στελέχη, που διεύθυναν τις δυο εγκληματικές οργανώσεις και τις πέντε υποομάδες που το συγκροτούσαν και
 • να αποδομήσουμε οριστικά τη δράση τους.

Από την πρόοδο και την κλιμάκωση των ερευνών μας διαπιστώθηκε ότι το εγκληματικό δίκτυο είχε ως «ορμητήριο» περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούσε ο κεντρικός πυρήνας των οργανώσεων, με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό και το συντονισμό της δράσης των υποομάδων.

Επιπλέον από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων και την ανάλυση του «προφίλ» του εγκληματικού δικτύου, διακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις διέθεταν ποιοτικά χαρακτηριστικά «επαγγελματικού τύπου» διάπραξης των αδικημάτων που δραστηριοποιούντο.

Ειδικότερα:
 • Ήταν διαρθρωμένες σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος»
 • λειτουργούσαν με βάση σχεδιασμό, που προέβλεπε αυτοτελή και αυτόνομη δράση,
 • είχαν κατανείμει διακριτούς ρόλους, σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας,
 • κατηύθυναν και συντόνιζαν τις ενέργειες τους, σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές,
 • διέθεταν επιμέρους βραχίονες, που κάλυπταν όλο το πλέγμα της δράσης τους, από την πληροφοριακή υποστήριξη και τα προπαρασκευαστικά στάδια μέχρι τον τρόπο διάθεσης των κλοπιμαίων και τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους
 • στο αμιγώς επιχειρησιακό σκέλος χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένη επιχειρησιακή μεθοδολογία και τεχνογνωσία, ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον αξίζει να επισημανθεί ότι τα ηγετικά στελέχη του εγκληματικού δικτύου, έχοντας αποκομίσει από την εγκληματική τους δραστηριότητα μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ζούσαν πολυτελή ζωή χωρίς να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλους πόρους διαβίωσης.

Για την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και 37 Δικαστικοί Λειτουργοί.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

Συλλάβαμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου.
πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 60 έρευνες και κατασχέσαμε - μεταξύ άλλων -πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα.

Από τη μορφολογία των υποθέσεων διαγράφεται ότι τα μέλη του εγκληματικού δικτύου εμπλέκονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί προανακριτικά με 300 περίπου υποθέσεις.

Θα ήθελα να συγχαρώ τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που συμμετείχαν στις έρευνες και στην επιχείρηση της εξάρθρωσης και κατάφεραν να τερματίσουν τη δράση του εγκληματικού αυτού δικτύου και ειδικότερα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τις Διευθύνσεις Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης και το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε όλα τα στάδια χειρισμού της μεγάλης αυτής υπόθεσης.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η σκληρή δουλειά και η μεθοδική έρευνα, σε συνδυασμό με τη στενή συνεργασία των Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ενιαίου επιχειρησιακού δόγματος της Αστυνομίας, αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο διαρκή αγώνα που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου”.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου:

«Όπως σας ανέφερε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώσαμε δύο πολυμελείς εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διαρθρωμένες σε υποομάδες, διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Για την αποδόμηση των εγκληματικών δικτύων οργανώθηκε προχθές, ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση πανελλαδικής κλίμακας, την οποία συντόνισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, των Τμημάτων Ασφαλείας Αμαρουσίου και Ραφήνας καθώς και τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 41 άτομα, ηλικίας από 19 έως 66 ετών (38 Έλληνες, 1 Συρος, 1 Αλβανός και 1 ομογενής από το Καζακστάν), μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί οι οποίοι δεν συνελήφθησαν όμως στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ταυτόχρονα, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 48 άτομα για τη συμμετοχή τους στις παράνομες δραστηριότητες των οργανώσεων, οι οποίοι και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Η εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων είναι αποτέλεσμα πολύμηνων και στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, οι οποίες υλοποιήθηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση - διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποίηση του προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) και αξιοποίηση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Από τις παραπάνω έρευνες εξακριβώθηκε όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των εγκληματικών δικτύων και συγκεκριμένα:

Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική ομάδα και υποομάδα, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και οι λοιποί χώροι (καβάτζες) που διατηρούσαν.
Διευκρινίσθηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών κάθε ομάδας και υποομάδας.
Εξακριβώθηκε η μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi ) και οι διασυνδέσεις τους σε όλη την επικράτεια.

Διαπιστώθηκε και εξετάζεται η περαιτέρω εμπλοκή Αστυνομικών, οι οποίοι κατά περίπτωση παρείχαν πληροφορίες ή ενεργούσαν με μέλη των ομάδων στην τέλεση αξιόποινων πράξεων

Διαπιστώθηκε η νομιμοποίηση εσόδων από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα οποία επένδυαν σε κατασκευές πολυτελών κατοικιών και αγορά πολυτελών αυτοκινήτων.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) τους, διαπιστώθηκε η παράλληλη, διαρκής και δομημένη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, καθένα από τα οποία δρούσε αυτοδύναμα και ανεξάρτητα από το άλλο. Οι δυο οργανώσεις διατηρούσαν άμεση και συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους, αναφορικά με τους τομείς δραστηριοποίησης τους, ώστε να μη συμπίπτει χρονικά και τοπικά η δράση τους.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις επιπλοκών και συλλήψεων, τα μέλη της μίας οργάνωσης υποστήριζαν «επιχειρησιακά» τις δραστηριότητες της άλλης ομάδας.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εγκληματικών οργανώσεων είναι η ιεραρχική δομή, η σαφήνεια ως προς την κατανομή των ρόλων των μελών τους καθώς και η αφθονία υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως πλήθος οχημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων και ασυρμάτων πομποδεκτών, που τους διευκόλυνε στην διάπραξη των κλοπών και στην αποφυγή της σύλληψής τους.

Τα κλοπιμαία τα προωθούσαν σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους, οι οποίοι έχοντας αναπτύξει «κατάλληλο δίκτυο πελατών», τα διέθεταν στην αγορά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα παράνομα οικονομικά οφέλη, που διαμοιράζονταν με τα μέλη της οργάνωσης.

Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν καταφέρει να διατηρούν στη κατοχή τους, για ελάχιστο χρονικό διάστημα, τα κλοπιμαία, ώστε να μην είναι δυνατή η διασύνδεσή τους με τις κλοπές που είχαν διαπράξει, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να αποφεύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Πιο συγκεκριμένα:

Παρακολουθούσαν τις συχνότητες του κέντρου της Άμεσης Δράσης μέσω ασυρμάτων, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν, με σκοπό την άμεση ενημέρωση των συνεργών τους και την έγκαιρη διαφυγή τους σε περίπτωση κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, γνώριζαν πολύ καλά την κωδικοποίηση των σημάτων και των εντολών των ενδοασυρματικών επικοινωνιών, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί από τους αστυνομικούς συνεργούς τους.

Χρησιμοποιούσαν κατάλληλο εξοπλισμό κατά τη διάπραξη των κλοπών όπως γάντια και αυτοσχέδιες κουκούλες, με σκοπό το δυσχερή εντοπισμό αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού.
Παραλάμβαναν τον εξοπλισμό τους (κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια κ.λπ.) από ειδικά διαμορφωμένους χώρους, πριν από την τέλεση των διαρρήξεων.
Επικοινωνούσαν μεταξύ τους με συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιημένες με στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), ενώ συνομιλούσαν μεταξύ τους με κωδικοποιημένες εκφράσεις και σύνθετη ορολογία.

Χρησιμοποιούσαν «στόλο» οχημάτων μεγάλης ιπποδύναμης, τα οποία τα μεταβίβαζαν σε ανυποψίαστα ή και ανύπαρκτα άτομα. Επιπλέον, για το δυσχερή εντοπισμό των οχημάτων τους, αφαιρούσαν πινακίδες κυκλοφορίας από άλλα οχήματα και τις τοποθετούσαν στα δικά τους, φροντίζοντας να αλλάζουν συνεχώς τα χαρακτηριστικά τους με τη χρήση μεμβρανών διαφορετικού χρώματος.

Επέλεγαν για την οδήγηση των οχημάτων τους έμπειρους οδηγούς, οι οποίοι λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης (για παράδειγμα πραγματοποίηση ελιγμών, αυξομείωση ταχύτητας κ.λπ.). Επίσης, σε περιπτώσεις εντοπισμού τους από αστυνομικούς, ακολουθούσε πάντα καταδίωξη και δεν δίσταζαν ακόμα και να εμβολίσουν τα αστυνομικά οχήματα.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, αποκόμιζαν πολύ μεγάλα οικονομικά οφέλη, που τους παρείχαν τη δυνατότητα να διαβιούν σε πολυτελείς κατοικίες – μεζονέτες, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Θεσσαλονίκης και να κατέχουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δράστες επιδίδονταν συστηματικά σε βανδαλισμούς των οικιών, προκαλώντας σε αυτές και στον εξοπλισμό τους μεγάλες υλικές ζημιές. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις άφηναν ακόμα και τις βρύσες ανοικτές προκειμένου να πλημμυρίσουν τις οικίες.

Πιο αναλυτικά, για τη διάρθρωση των δύο εγκληματικών δικτύων προκύπτουν τα εξής:

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από 4 αυτοτελείς επιχειρησιακές υποομάδες, τις οποίες διηύθυναν 4 αρχηγικά μέλη. Τα αρχηγικά μέλη ήταν επιφορτισμένα με το συντονισμό των περιοχών, των χρονικών διαστημάτων και των στόχων που θα «επιχειρούσαν», ώστε η δράση της ομάδας τους να μην συμπίπτει με αυτή των άλλων υποομάδων.

Οι επιμέρους ομάδες πραγματοποιούσαν, διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες , από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και άλλα τιμαλφή.

Σημαντικό ρόλο στη δράση της οργάνωσης διαδραμάτιζε μία από τις υποομάδες, η οποία αποτελούταν από επίλεκτα μέλη και των άλλων τριών και δραστηριοποιούταν αποκλειστικά στη διάρρηξη γραφείων εργοστασίων και εταιριών. Στην περίπτωση αυτή, αφαιρούσαν συνήθως χρηματοκιβώτια, που περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως επίσης προέβαιναν στην διάρρηξη αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) τόσο στην Αττική, όσο και στην ευρύτερη επικράτεια.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, μεταξύ άλλων προκύπτει ότι τα μέλη της προέβαιναν σε αποπροσανατολιστικά τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, καταγγέλλοντας ψευδή περιστατικά σε σημεία, τα οποία απείχαν γεωγραφικά από την περιοχή δράσης τους.

Όπως προέκυψε μέχρι στιγμής από την εξέλιξη της έρευνας, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται σε περισσότερες από 250 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στα Βορειαονατολικά Προάστια (Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Άγιο Στέφανο, Πικέρμι, Ραφήνα κ.λπ.) καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες κυρίως της Δυτικής Αττικής, όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρηματοκιβώτια και άλλα τιμαλφή.

Τη συγκεκριμένη οργάνωση διηύθυνε ένα μέλος της και κύριο χαρακτηριστικό της ήταν ότι χρησιμοποιούσε ως «επιχειρησιακά» οχήματα, συνηθισμένα μικρά αυτοκίνητα πόλης, ώστε να μην προκαλούν την προσοχή των διωκτικών Αρχών και των πολιτών.

Για τη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα προκύπτει, ότι είχε επεκτείνει τη δράση της και σε άλλες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Ορεστιάδα κλπ. Παράλληλα, το αρχηγικό της μέλος με σκοπό τον εντοπισμό κατάλληλων προς διάρρηξη οικιών, πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στις προαναφερόμενες πόλεις και με τη βοήθεια μελών που διαβιούσαν σε αυτές, προχωρούσαν σε προπαρασκευαστικές πράξεις και στη συνέχεια σε διαρρήξεις και κλοπές.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής της δραστηριότητας, τα μέλη της, πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων.

Σε περισσότερες από 60 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε κατοικίες, καταστήματα και άλλους χώρους των δραστών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 600.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και φύλλα χρυσού, ράβδοι ασημιού άνω των 120 κιλών, πλήθος κοσμημάτων – χρυσαφικών, ρολογιών και λοιπών τιμαλφών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Επιπλέον, βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια, ασύρματοι και πολύ μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων, όπως κατσαβίδια, κόφτες, τροχοί κ.λπ., κινητά τηλέφωνα, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και ποσότητες ναρκωτικών.

Τέλος, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 60 οχήματα μεταξύ των οποίων, τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα και μεγάλος αριθμός υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Οι δράστες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές. Βαρύνονται – κατά περίπτωση – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και των διακεκριμένων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της πλαστογραφίας και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέρμα η ΔΕΗ, έρχεται το δωρεάν ρεύμα από τα... ηλιακά κεραμίδια!

O άνθρωπος που θέλει να μας στείλει στο... διάστημα για να καταοικήσουμε αλλά και διευθύνει την πιο smart αυτοκινητοβιομηχανία, Tesla, κάνει ένα ακόμα μεγάλο άλμα στον τομέα της ενέργειας ειδικά στο χώρο της κατοικίας.

Πρόκειται για τον Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Τesla, με το SpaceX θέλει να στείλει τους ανθρώπους να μετοικήσουν σε άλλους πλανήτες και εσχάτως στράφηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Tesla απέκτησε την SolarCity, μία ενεργειακή εταιρεία που παράγει αλλά και αποθηκεύει την ενέργεια. H οροφή στην οικία, που δε διαφέρει από μία κανονική και είναι μεγαλύτερης αντοχής, θα συλλέγει την ηλιακή ακτινοβολία και θα την μετατρέπει σε ενέργεια, η οποία στη συνέχεια θα αποθηκεύεται στο Powerwall 2 για μελλοντική χρήση. Π.χ. όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος ή για να φορτίσουν οι μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με τον Musk, ο οποίος πραγματοποίησε την παρουσίαση στα στούντιο της Universal, το κόστος της οροφής θα είναι χαμηλότερο από αυτό μίας συμβατικής οροφής (συνυπολογιζόμενου του κέρδους σε ηλεκτρικό ρεύμα).


Tesla CEO Elon Musk admires his company's new solar roof tiles
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Εlon Musk θαυμάζει από κοντά τη νέα ενεργειακά αυτόνομη οροφή της έδρας της εταιρείας του (Credit: Tesla)


Tesla envisions a house with solar roof tiles and a powerwall and electric vehicle in the...
Η Tesla παρουσιάζει το σπίτι με τα ηλιακά κεραμίδια και τον ενεργειακό τοίχο, ενώ δε λείπει και το κλασικό ηλεκτρικό όχημα παρκαρισμένο στο γκαράζ (Credit: Tesla)


A home with Tesla's solar roofing tiles
Κατοικία με ηλιακά φωτοβολταϊκά κεραμίδια (Credit: Tesla)


A home with Tesla's French slate solar roofing tiles
Κατοικία με τα «γαλλικά» ηλιακά κεραμίδια της Tesla (Credit: Tesla)


Musk shows of a Tesla French slate style solar roofing tile
O Musk παρουσιάζει τα κεραμίδια γαλλικής τεχνοτροπίας Tesla French (Credit: Tesla)


A home with Tesla's solar roofing tiles
Κατοικία με φωτοβολταϊκά κεραμίδια Tesla (Credit: Tesla)


A home with Tesla's solar roofing tiles
Κατοικία με φωτοβολταϊκά κεραμίδια Tesla (Credit: Tesla)


A home with Tesla's solar roofing tiles
Κατοικία με φωτοβολταϊκά κεραμίδια Tesla (Credit: Tesla)


Elon Musk and a Tesla Tuscan style solar roof tile
O Elon Musk επιδεικνύει το κεραμίδι Tesla Tuscan εμπνευσμένο σχεδιαστικά από την ιταλική Τοσκάνη (Credit: Tesla)πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην εργάσιμη Κυριακή 6/11

Στην Κυριακή των εκπτώσεων οι εργαζόμενοι στο χώρο του εμπορίου απαντούν με πανελλαδική απεργία. Ειδικότερα, σύλλογοι εμποροϋπαλλήλων, ο σύλλογος βιβλίου και χάρτου Αττικής, το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, η κλαδική ομοσπονδία ΟΙΥΕ και άλλοι φορείς καλούν σε απεργία την Κυριακή 6/11, και συγκέντρωση στην οδό Ερμού στις 10.30πμ.

Σύνθημά τους είναι «Να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας Κυριακές» και «Να βάλουμε φραγμό στη συνολική επίθεση κεφαλαίου και κράτους και να βγούμε μπροστά για να επιβάλουμε το δίκιο μας».


Όσοι λοιπόν κατέβουν για ψώνια την ημέρα αυτή στο κέντρο της Αθήνας να γνωρίζουν ότι πιθανώς θα βρουν κλειστά καταστήματα και απεργούς να διαδηλώνουν στη Σύνταγμα.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατρούγκαλος: «Μαχαίρι» σε επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια

Τα επιδόματα επανεξετάζονται με αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm 97,8.

"Δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο" είπε ο Σύντροφος  Κατρούγκαλος.

"Πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας" σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς για το ποια επιδόματα κινδυνεύουν ο Σύντροφος  Κατρούγκαλος απάντησε ότι "προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι, που το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. 30.000 ευρώ το χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα".

"Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί".
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής οδεύουν προς παραγραφή

Χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις πλουσίων φυσικών προσώπων προερχόμενες από τις γνωστές πλέον λίστες «υπόπτων» για φοροδιαφυγή - οι οποίες εστάλησαν από το εξωτερικό ή έχουν σχηματιστεί από τις ελληνικές φορολογικές αρχές – καθώς και πολλές άλλες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα οδεύουν πλέον προς παραγραφή. Το χρονικό περιθώριο που έχει το Δημόσιο να ολοκληρώσει τους ελέγχους στις υποθέσεις αυτές λήγει την 31η-12-2016 και δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία παραγραφής, έστω και για μερικούς μήνες, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν απαγορεύσει ρητά στην Ελληνική κυβέρνηση να δίνει παρατάσεις στις προθεσμίες παραγραφής φορολογικών υποθέσεων. Έτσι, το Ελληνικό Δημόσιο κινδυνεύει να χάσει οριστικά το δικαίωμα να καταλογίσει φόρους και πρόστιμα κυρίως σε χιλιάδες οικονομικά ισχυρούς Έλληνες φορολογούμενους που έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, αποκρύπτοντας εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ.

Οι περισσότερες από τις παραγραφόμενες υποθέσεις προέρχονται από τη λίστα των 65 CD με τα στοιχεία 1,3 εκατ. φορολογουμένων οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει καταθέσεις και αναλήψεις άνω των 300.000 ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την περίοδο 2000-2012. Υπάρχουν επίσης υποθέσεις από τη λίστα Λανγκάρντ και από τη λίστα Μπόργιανς. Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες οι έλεγχοι πρέπει να γίνουν κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες υποθέσεις κυρίως επιχειρήσεων που εκκρεμούν για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να έχουν προηγηθεί εισαγγελικές παραγγελίες.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους είναι σχεδόν βέβαιη πλέον η απώλεια σημαντικού ύψους δημοσίων εσόδων από την παραγραφή υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής είναι:

1) Η μη επαρκής στελέχωση των αρμοδίων φοροελεγκτικών υπηρεσιών.

2) Το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν προχώρησε εγκαίρως στην μείζονος σημασίας διαδικασία της «προτεραιοποίησης» των πιο σημαντικών φορολογικών υποθέσεων, ώστε ο φοροελεγκτικός μηχανισμός να ρίξει από την αρχή το κύριο βάρος των προσπαθειών του στις υποθέσεις αυτές πολλούς μήνες πριν τη λήξη του τρέχοντος έτους και να προλάβει εντός του 2016 να ολοκληρώσει τους ελέγχους και να καταλογίσει τους φόρους και τα πρόστιμα.

Η διαδικασία της «προτεραιοποίησης» είχε προετοιμαστεί ήδη από τις αρχές του 2016 από τα υπηρετούντα τότε αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Όμως η σχετική απόφαση δεν υπεγράφη άμεσα, ώστε η διαδικασία της διενέργειας των ελέγχων στις «προτεραιοποιημένες» υποθέσεις να ξεκινήσει από νωρίς μέσα στο 2016. Η απόφαση για την «προτεραιοποίηση» των ελεγκτέων υποθέσεων υπογράφηκε και εκδόθηκε τον Αύγουστο, με καθυστέρηση 8 μηνών!

Το αποτέλεσμα ήταν οι λίστες των «προτεραιοποιημένων» υποθέσεων που επιλέχθηκαν για άμεσο έλεγχο, με βάση την απόφαση αυτή, να χρεωθούν στους αρμόδιους ελεγκτές πολύ αργά, τον Σεπτέμβριο, δηλαδή τρεις μήνες πριν πολλές από τις υποθέσεις αυτές παραγραφούν!

Πολλοί ελεγκτές διαμαρτύρονται πλέον έντονα, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης της χρέωσής τους με τις «προτεραιοποιημένες» υποθέσεις, είτε αυτές που χειρίζονται ήδη είτε οι «προτεραιοποιημένες» είτε όλες μαζί θα παραγραφούν και οι ίδιοι– χωρίς να φταίνε - θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις! Είναι δηλαδή πιθανό να διωχθούν αδίκως!

3) Το γεγονός ότι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) έχει μείνει «ακέφαλο» για πάνω από ένα μήνα μετά την ξαφνική αποπομπή του Δημήτρη Μασίνα από τη θέση του Διευθυντή στο τέλος Σεπτεμβρίου. Χθες μάλιστα υπέβαλε την παραίτησή του και ο Υποδιευθυντής της υπηρεσίας Σταύρος Γαρδέρης, ο οποίος εκτελούσε εκτάκτως χρέη αναπληρωτή Διευθυντή, καθώς διαπίστωσε ότι είναι αδύνατο να γλιτώσουν την παραγραφή πάρα πολλές υποθέσεις!

4) Η απουσία αποτελεσματικών πρωτοβουλιών άρσης του αδιεξόδου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία φαίνεται ότι παρακολουθεί αμήχανη και αμέτοχη την όλη κατάσταση! Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν τολμούν να έρθουν σε σύγκρουση με τους δανειστές προχωρώντας άμεσα μονομερώς στη νομοθέτηση διάταξης που θα προβλέπει την παράταση της προθεσμίας παραγραφής της 31ης-12-2016 τουλάχιστον για άλλους 6 μήνες, ώστε να δοθεί χρονικό περιθώριο στις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν όσο το δυνατό περισσότερους ελέγχους και να βεβαιώσουν σημαντικού ύψους φόρους και πρόστιμα σε πολλές υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Πηγή: dikaiologitika.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οστεοαρθρίτιδα ισχίου: Πότε και γιατί χειρουργείται;

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας, είναι μία πάθηση η οποία, συχνά, οδηγεί στο χειρουργείο.

Ο λόγος είναι κυρίως ο πόνος, που προκαλεί η χρήση του σκέλους (χωλότητας). Αυτό οφείλεται στη φθορά που έχει υποστεί ο χόνδρος της άρθρωσης (κεφαλή του ισχίου ή κοτύλη), παρουσιάζοντας σημαντική μείωση στην κινητικότητά και στη λειτουργικότητα, τόσο του ισχίου, όσο και των υπόλοιπων αρθρώσεων.

«Ο ασθενής, όμως, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποφύγει την επέμβαση και τις περισσότερες φορές πιστεύει ότι με μια καλή αγωγή φυσικοθεραπείας θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Είναι όμως έτσι;» επισημαίνει ο Γιώργος Γουδέβενος, φυσιοθεραπευτής, Dr. manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με το American Academy of Orthopaedic Surgeon (AAOS) υπάρχουν τα εξής ήδη χειρουργείου:
 • Οστεοτομία
 • Αλλαγή της κοτύλης
 • Ολική αρθροπλαστική ισχίου
Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι μια επέμβαση, κατά την οποία αντικαθίσταται ολόκληρη η άρθρωση του ισχίου με τεχνητή άρθρωση. Εφαρμόζεται κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας, ύστερα από κατάγματα, βαριές εκφυλιστικές οστεοαρθρίτιδες του ισχίου, καθώς και σε περιπτώσεις νεότερων ατόμων ύστερα από ατυχήματα, άσηπτη νέκρωση της κεφαλής του ισχίου, λοιμώξεις ή ρευματοειδείς αρθρίτιδες. Ο χειρουργός θα σας αναλύσει τις πιθανότητες επιπλοκής πριν από την επέμβαση.

Στην προεγχειρητική φάση η φαρμακευτική αγωγή δίνει βραχυ-μεσοπρόθεσμες λύσεις, όχι, όμως, οριστικές.

Η κλασσική φυσικοθεραπεία, με ταυτόχρονη χρήση ή μη φαρμάκων, αλοιφών και άλλων ανακουφιστικών μέσων, όπως θερμοφόρα, πάγος, κολύμπι κτλ, έχουν παρηγορητική αξία, γιατί στην ουσία δεν μπορούν να επέμβουν στην εκφύλιση της άρθρωσης, η οποία θεωρείται μη αναστρέψιμη. Η χρήση βακτηρίας (μπαστουνιού) είναι ένας τρόπος αποφόρτισης, που ανακουφίζει από τον μηχανικό πόνο.

«Η αίσθηση του ασθενή σε όλο αυτό το διάστημα είναι ότι οδηγείται προς τη χειρουργική επέμβαση, την οποία, φυσικά, απεύχεται. Γι′ αυτό και στο σημείο αυτό δείχνει και είναι συνεργάσιμος τόσο με τον γιατρό του, όσο και με τον φυσικοθεραπευτή του. Επίσης είναι ευάλωτος σε πολλές μη παραδεκτές, αυτοσχέδιες ή πρακτικές μεθόδους, που συνιστώνται από φίλους, συγγενείς κ.ά., οι οποίες συνήθως είναι εις μάτην και μερικές φορές μπορεί να επιδεινώσουν πολύ την κατάσταση, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες βλάβες. Το κέρδος των παραπάνω είναι η παράταση λίγου, στην ουσία, χρονικού διαστήματος πριν από την επέμβαση» εξηγεί ο Dr. Γουδέβενος.

Τι είναι, όμως, αυτό που αποτρέπει τον ασθενή να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση την κατάλληλη χρονική στιγμή; Γιατί δεν πείθεται εύκολα και σπαταλά ποιοτικό χρόνο ζωής ζώντας με τον πόνο;

Η συνήθης έκφραση που ακούγεται από τον ασθενή, που προσφεύγει στον φυσικοθεραπευτή, είναι μια ανάμεικτη σε συναισθήματα εξομολόγηση με φόβο, πανικό, καχυποψία κι ένα «ηθικό» ανέβασμα προς αυτόν, λέγοντάς του ότι «είστε η τελευταία μου ελπίδα. Οι γιατροί που με είδαν ήθελαν όλοι να με χειρουργήσουν, όμως εγώ πιστεύω ότι με τα δικά σας μέσα και τη δική σας ικανότητα μπορείτε να κάνετε πολλά».

Τα άτομα αυτά πράγματι έχουν δυσπιστία για το αν πρέπει να γίνει η επέμβαση και αυτό είναι εμφανές. Γιατί όμως;

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γουδέβενο, μία από τις πιθανές απαντήσεις είναι ίσως ο – εκλαμβανόμενος ως «επιθετικός» – τρόπος, που ο γιατρός προτείνει επέμβαση, που μπορεί να έχει, από την άλλη πλευρά, και μια ωραιοποίηση της κατάστασης, πως μετά θα είναι όλα ρόδινα και θα επιστρέψει κανονικά ύστερα από λίγες μέρες στη φυσιολογική του ζωή, με αποτέλεσμα ο γιατρός να θεωρείται μη επαρκής, κατάλληλος ή πολύ καλός για να είναι… αληθινός.

Η δυσπιστία του ασθενή, που έχει ένδειξη χειρουργείου, αλλά δεν ακολουθεί την προτροπή ή συμβουλή του γιατρού, οφείλεται κυρίως στην αίσθηση ότι «ο γιατρός… βιάζεται, έχει όφελος, δεν με εξέτασε λεπτομερώς, είδε μόνο τις ακτινογραφίες, δεν με ρώτησε πολλά πράγματα για την κατάστασή μου ή δεν μου έδωσε τον χρόνο ή την άνεση να τον ρωτήσω για τις πιθανότητες επιτυχίας ή αποτυχίας κτλ».

Ο ειδικός φυσικοθεραπευτής, από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει επ’ ουδενί, εφόσον είναι χειρουργικό περιστατικό (και αυτό μπορεί να το διακρίνει εύκολα, βάσει της αξιολόγησης, στην οποία θα υποβάλει τον ασθενή), να του δώσει φρούδες ελπίδες ότι θα τον κάνει καλά. Αντιθέτως, πρέπει να προσπαθήσει να δώσει στον ασθενή να καταλάβει τους λόγους, που τον οδηγούν στη χειρουργική λύση.

Το μετεγχειρητικό πρόγραμμα ξεκινάει από την πρώτη, κιόλας, ημέρα μετά το χειρουργείο και περιλαμβάνει:
 • Αναπνευστικές ασκήσεις
 • Παθητικές ασκήσεις του χειρουργημένου μέλους χωρίς πόνο, με έμφαση στον τετρακέφαλο, το λαγονοψοϊτη, τους ισχιοκνημιαίους και τους γλουτιαίους μυς.
 • Ασκήσεις ισορροπίας
Μερικές φορές χρειάζεται φυσικοθεραπευτική παρακολούθηση και αποκατάσταση και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, στο σπίτι ή σε κάποιο ειδικό κέντρο.

Σύμφωνα με το Centers of Disease Control and Prevention (CDC):
 • Σχεδόν 1 στους 2 ανθρώπους μπορεί να αναπτύξει οστεοαρθρίτιδα στην ηλικία των 85 ετών.
 • 2 στους 3 παχύσαρκους μπορεί να εμφανίσουν οστεοαρθρίτιδα.
 • 1 στους 4 μπορεί να εμφανίσει επώδυνη οστεοαρθρίτιδα ισχίου στην ηλικία των 85 ετών.
 • Η οστεοαρθρίτιδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μείζονα κατάθλιψη.
 • Σχεδόν το 7% των ανθρώπων με οστεοαρθρίτιδα αναφέρει σοβαρά επίπεδα ψυχολογικού στρες.
 • Το τελευταίο έτος έγιναν περίπου 500.000 ολικές αρθροπλαστικές επεμβάσεις ισχίου στις ΗΠΑ.
 • Μετά την ηλικία των 60, η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου είναι περίπου 10% στους άνδρες και 13% στις γυναίκες.
 • Ο αριθμός των ανθρώπων, που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, έχει αρχίσει και αυξάνεται λόγω της αύξησης του ορίου ζωής και της αύξησης της παχυσαρκία και άλλων παραγόντων της σύγχρονης ζωής.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη Νέων για την πετρελαϊκή που εκπροσωπούσε ο Παππάς στην Βενεζουέλα

Οι πτυχές που αποκαλύπτονται διαρκώς γύρω από την υπόθεση του «μυστικού» ταξιδιού του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο σε θέματα offshore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου, προκαλούν πλήθος από νέα ερωτήματα και τελικώς εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον υπουργό Επικρατείας.

Οπως είχε αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Καράκας στις 28 Αυγούστου του 2013 και εκεί βρέθηκε με τον Κύπριο δικηγόρο αλλά και εκπροσώπους Ελλήνων επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που επικαλείται «πρόσθετες πληροφορίες», ο κ. Παππάς συνόδευσε στη Βενεζουέλα στελέχη «μεγάλης εταιρίας πετρελαιοειδών», η οποία σχεδίαζε να συνάψει συμφωνία με το Καράκας, έτσι ώστε η Ελλάδα να λειτουργήσει ως «ακόμη μια πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Παππάς μετείχε σε μια αποστολή, που ξεκίνησε από την Αθήνα, πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών παραγόντων στο Καράκας.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του στα «ΝΕΑ», προσθέτει ότι πρόκειται για την εταιρία Μότορ Οϊλ, πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί από την εταιρία.
Οι πληροφορίες αυτές ουσιαστικά εμφανίζουν τον κ. Παππά ως «μεσίτη» ανάμεσα στο καθεστώς της Βενεζουέλας και σε επιχειρηματικά συμφέροντα του τομέα των πετρελαιοειδών.

Ο Ελεύθερος Τύπος, που έχει πλήρη γνώση του θέματος, είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες ακριβώς ήταν οι δραστηριότητες του κ. Παππά στο συγκεκριμένο ταξίδι στη Βενεζουέλα, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση εκείνη την περίοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για τη διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων από κρατικά σούπερ μάρκετ. Την επόμενη μέρα πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν και θέματα που είχαν να κάνουν «κοιτάσματα πετρελαίου».
Ωστόσο, ο Κύπριος δικηγόρος κ. Αρτεμίου σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο ξεκαθάρισε ότι στη Βενεζουέλα δεν πήγαν για να αγοράσουν προϊόντα, αλλά για να πουλήσουν τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως αντσούγιες, φασόλια, λάδι και ελιές.

Οι επαφές ΣΥΡΙΖΑ με Βενεζουέλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν από το 2013.

Επιπλέον, στις αρχές του 2013 στην Αθήνα βρέθηκε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βενεζουέλας Τεμίρ Πόρας, ο οποίος συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πόρας ήταν στενός συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες και μεταξύ άλλων είχε αναλάβει τις επαφές με τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη με τελικό στόχο την «εξαγωγή» της λεγόμενης Μπολιβαριανής Επανάστασης σε ευρωπαϊκές χώρες. 


Την επίσκεψη του κ. Πόρας στην Αθήνα είχε αναφέρει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην επιστολή που είχε στείλει με κανόνες εμπιστευτικότητας το 2013 στον Νικολάς Μαδούρο, με την οποία τον ενημέρωνε για τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, οι οποίες, όπως έγραφε, επέδειξαν «πολιτική ωριμότητα» που δεν κατήγγειλαν τις επιθέσεις.

Πηγή: politika-gr.blogspot.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

‘Ομάδα κρούσης’ ετοιμάζει η Γ.Γ. Δημοσίων εσόδων για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για την διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε όλη τη χώρα, στρέφεται τώρα η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΓΓΔΕ προχωρούν στην συγκρότηση μιας «ομάδας κρούσης» που θα αναλάβει να καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες που διαπιστώνονται μετά την αποδυνάμωση του ΣΔΟΕ και την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην ΥΠΕΕ.

Επίλεκτα στελέχη των υπηρεσιών αυτών θα επιχειρούν δυναμικές εφορμήσεις για την διενέργεια επιτόπιων ελέγχων, καθώς η εμπειρία του καλοκαιριού απέδειξε ότι τα καλύτερα εισπρακτικά αποτελέσματα έρχονται, όταν καταργούνται οι χωροταξικοί περιορισμοί και οι δεσμοί εντοπιότητος των ελεγκτών. Στόχος είναι να προλάβει να λειτουργήσει άμεσα ο μηχανισμός αυτός, για να μην μείνει ανεξέλεγκτη η εορταστική αγορά των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα στην ΓΓΔΕ ετοιμάζουν και εισηγήσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για αλλαγές στο σύστημα προστίμων και κυρώσεων που επιβάλλονται αν διαπιστωθεί πως δεν κόβονται αποδείξεις.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρεκόρ 5ετίας στις εκκρεμείς επιστροφές φόρων -Πόσα μας χρωστάει το κράτος

Ανεκπλήρωτο όνειρο θα παραμείνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο στόχος να αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2016.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το δημόσιο από τη μία πληρώνει με τα δανειακά που εκταμιεύονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης –και μάλιστα πληρώνει υπό την ασφυκτική πίεση των θεσμών- και από την άλλη δημιουργεί καινούργια χρέη. Αν στην εξίσωση προστεθούν και οι «κρυφές οφειλές» που προέρχονται κυρίως από επιστροφές φόρων που δεν έχουν βεβαιωθεί ακόμη ή από συντάξεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τότε το χρέος του δημοσίου μεγαλώνει.

Χωρίς νέα συμφωνία με τους θεσμούς για αξιοποίηση περισσότερων κονδυλίων από τη δανειακή σύμβαση προς την κατεύθυνση της καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Ιούνιος του 2017 θα βρει το ελληνικό δημόσιο να εξακολουθήσει να οφείλει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί η κυβέρνηση να εκπλήρωσε τον μνημονιακό στόχο και να εξασφάλισε την εκταμίευση των 2,8 δις. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα όμως δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά μόλις 156 εκατ. ευρώ, από τα 4,935 δις. ευρώ τον Αύγουστο, στα 4,779 δις. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η αύξηση των εκκρεμών επιστροφών φόρου από τα 1,341 δις. ευρώ τον Αύγουστο στα 1,439 δις. ευρώ τον Σεπτέμβριο, προκύπτει άθροισμα υποχρεώσεων της τάξεως των 6,218 δις. ευρώ έναντι 6,276 δις. ευρώ τον Αύγουστο με τη μείωση να περιορίζεται στα μόλις… 58 εκατ. ευρώ.

Παρά τις πληρωμές που έγιναν με τα δάνεια του ESM, προστέθηκαν νέες οφειλές με αποτέλεσμα το γενικό σύνολο των υποχρεώσεων να διατηρείται πάνω από τα 6 δις. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι τον Σεπτέμβριο, καταγράφηκε αύξηση στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ από τα 1,698 δις. ευρώ τον Αύγουστο, στα 1,814 δις. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Έτσι, τα χρέη του Οργανισμού, επανήλθαν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που βρίσκονταν στο τέλος του 2015 (1,704 δις. ευρώ). Οι οφειλές των νοσοκομείων, ανήλθαν στα 888 εκατ. ευρώ έναντι 907 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο ενώ τα χρέη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, μειώθηκαν στα 575 εκατ. ευρώ έναντι 593 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο. Οριακή ήταν η μείωση των υποχρεώσεων και στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (από τα 380 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο στα 374 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο). Σημαντικά μειωμένες είναι οι υποχρεώσεις του κρατικού προϋπολογισμού: από τα 464 εκατ. ευρώ στα 209 εκατ. ευρώ.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν στα 1,439 δις. ευρώ με τη μεγάλη πλειοψηφία να προέρχεται από την άμεση φορολογία (1,142 δις. ευρώ) ενώ από τους έμμεσους φόρους προήλθαν εκκρεμείς επιστροφές φόρων μόλις 138 εκατ. ευρώ. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου είναι οι περισσότερες της τελευταίας 5ετίας ενώ ειδικά το τελευταίο 6μηνο παρατηρείται συνεχής αύξηση ειδικά στις εκκρεμότητες από την άμεση φορολογία. Μόλις προ ημερών, δόθηκε στη δημοσιότητα και η έκθεση των θεσμών η οποία αποκαλύπτει κρυφές υποχρεώσεις από φόρους άνω του 1,5 δις. ευρώ. Επίσης, θα πρέπει να προστεθούν και τα τουλάχιστον 1,4 δις. ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει το δημόσιο στους συνταξιούχους οι οποίοι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη που δικαιούνται ακόμη και πάνω από δύο χρόνια.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!