EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Στον αέρα η φορολογία και οι εισφορές για τα μπλοκάκια

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η Εφη Αχτσιόγλου με την παραλαβή από τον Γιώργο Κατρούγκαλο του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εργασίας.
Ο λόγος για το νέο καθεστώς ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο και ιδιαίτερα για τα «μπλοκάκια»

Το νέο Ενιαίο Ασφαλιστικό Ταμείο που πρέπει να λειτουργήσει από τις αρχές του χρόνου, παραμένει ακόμη στα χαρτιά, οι εγκύκλιοι και οι αποφάσεις για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων δεν έχουν εκδοθεί ενώ τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες δεν γνωρίζουν ακόμη πώς και πότε θα κληθούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το καινούργιο σύστημα υπολογισμού που συνδέει τις εισφορές με το δηλωθέν εισόδημα.

Σύμφωνα με το thetoc, eπιχειρήσεις και επαγγελματίες, 6-7 εβδομάδες πριν το τέλος του χρόνου, δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να βρει τρόπο να υλοποιήσει έναν νόμο ο οποίος ορίζει τα εξής: οι ασφαλιστικές εισφορές του 2017, θα πρέπει να υπολογιστούν με συντελεστές της τάξεως του 26,95% έως 37% επί του εισοδήματος του 2016. Φυσικά, το εισόδημα του 2016 δεν είναι διαθέσιμο ούτε θα είναι στις αρχές του χρόνου καθώς για να γίνει γνωστό στις δημόσιες αρχές θα πρέπει να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις της επόμενης χρονιάς.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου και η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί, ψάχνει να βρει μεταβατική λύση για να μην μείνει χωρίς έσοδα ο ΟΑΕΕ (ως παράρτημα του Ενιαίου Ταμείου) από τις αρχές του χρόνου. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια: από το να παραταθεί το υφιστάμενο καθεστώς για 2-3 δίμηνα μέχρι να γίνει ο υπολογισμός των εισφορών βάσει του εισοδήματος του 2015.

Τα προβλήματα όμως είναι πολλά:

1. Ο νόμος ορίζει ότι για τους «μπλοκάκιδες» με έναν ή δύο εργοδότες, τα δύο τρίτα των εισφορών θα πρέπει να πληρώνονται από τον εργοδότη και το ένα τρίτο από τον εργαζόμενο. Και τι θα γίνεται αν ο «μπλοκάκιας» που έχει τρεις εργοδότες χάσει τον έναν εν μέσω της χρονιάς; Θα υποχρεώνονται οι άλλοι δύο να πληρώνουν εισφορές; Ή και αντίθετα; Τι θα γίνει αν ο εργαζόμενος με δύο πηγές εσόδων βρει και μια τρίτη;

2. Πώς θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των μελών διοικητικού συμβουλίου στις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εφόσον αυτοί είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι; Ποια θα είναι η βάση υπολογισμού των εισφορών; Οι αμοιβές ΔΣ; Τα μερίσματα; Ειδικά το τελευταίο, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην επιχειρηματικότητα.

3. Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους μετά το 1993 οι οποίο όντας ταυτόχρονα και μισθωτοί απαλλάσσονταν μέχρι τώρα της ασφάλισης στον ΟΑΕΕ; Θα ξεκινήσει η χρονιά χωρίς να πληρώνουν και θα κληθούν στη συνέχεια να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά αναδρομικά;

4. Όποιο σύστημα και αν υιοθετηθεί για τον υπολογισμό των εισφορών στις αρχές του χρόνου, θα υπάρξουν διαφορές και χιλιάδες ασφαλισμένοι θα κληθούν είτε να πληρώσουν επιπλέον ποσά είτε να πάρουν επιστροφή εισφορών. Πώς και πότε θα γίνουν όλοι αυτοί οι συμψηφισμοί;

Όσο περνούν οι ημέρες και δεν δίδονται απαντήσεις, το ζήτημα αποκτά και δημοσιονομική διάσταση καθώς ήδη διατυπώνονται έντονοι φόβοι ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών θα προκαλέσει σημαντική μείωση στα έσοδα του πολύπαθου ΟΑΕΕο οποίος βουλιάζει στα ελλείμματα λόγω μειωμένων εσόδων.


Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντάξεις: Παράθυρο για νέες μειώσεις στις επικουρικές

«Παράθυρο» για νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, παρά τις σωρευτικές περικοπές ύψους 1,2 δισ. ευρώ που έχουν γίνει από το 2011 έως και φέτος αλλά και τις αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών στο 7% από 6%, «ανοίγει» ο προϋπολογισμός του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών εμφανίζοντας δημοσιονομικό έλλειμμα 174,4 εκατ, ευρώ το 2017.

Το σχέδιο του ενιαιοποιημένου προϋπολογισμού του ΕΤΕΑΕΠ που αποκαλύπτει η «Ημερησία», παρουσιάζει συγκεκριμένα ταμειακό «άνοιγμα» 79,2 εκατ. ευρώ το οποίο, συνυπολογίζοντας μέρος των απλήρωτων υποχρεώσεων για τις επικουρικές και τα εφάπαξ, τον ΟΑΕΔ και τον ΕΟΠΥΥ, φτάνει ως «δημοσιονομικό αποτέλεσμα» στα 174,4 εκατ ευρώ (βλ. πίνακα).
«ΚΟΦΤΗΣ»Συντάξεις: Φόβοι για νέο «ψαλίδι» στις επικουρικές (πίνακες)


Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα, το οποίο προέρχεται από την ελλειμματικότητα του κλάδου της επικουρικής ασφάλισης, είναι σαφώς μικρότερο από τα 455,1 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί ως έλλειμμα για το 2016 και τα 257,1 εκατ. ευρώ στα οποία υπολογίζεται ότι, τελικώς, θα διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν μπορεί να αποτρέψει νέες περικοπές μέσα στο 2017, όπως υπογραμμίζουν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης τονίζοντας πως ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει (στο άρθρο 96) «αυτόματο μηχανισμό εξισορρόπησης», ο οποίος θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση κατά την οποία, εάν αφαιρεθούν τα έξοδα από τα έσοδα του Ταμείου, το αποτέλεσμα είναι είτε αρνητικό είτε μικρότερο από το 0,5% των εισφορών, λαμβάνοντας υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία της προηγούμενης χρήσης. Ο «κόφτης» αυτός θα ισχύει, με βάση τον ίδιο άρθρο, για όλη την περίοδο που προβλέπεται η καταβολή αυξημένων εισφορών, δηλαδή 7% το μήνα έως τις 31/5/2019 και 6,5% από 1/6/2019 έως 31/5/2022, αποκλείοντας την πώληση περιουσιακών στοιχείων για την κάλυψη των ελλειμμάτων, όπως έγινε φέτος με τη ρευστοποίηση διαθεσίμων ύψους 543,7 εκατ. ευρώ, όπως φαίνεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

Τα βασικά έσοδα του ΕΤΕΑΕΠ το 2017 θα είναι 3,215 δισ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές έναντι 2,757 δισ. ευρώ φέτος και 1,450 δισ. ευρώ από τις μειώσεις στις συντάξεις και τις περικοπές στα εφάπαξ που συνολικά έχουν επιβληθεί (το «όφελος» για το Ταμείο, φέτος, ήταν 1,2 δισ. ευρώ). Επιπλέον 706 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν για λογαριασμό «τρίτων» (άλλων φορέων).

Οι μεγαλύτερες δαπάνες για παροχές το 2017 θα είναι η καταβολή επικουρικών συντάξεων (4,262 δισ. ευρώ έναντι 4,197 δισ. ευρώ φέτος), εφάπαξ του Δημοσίου (667 εκατ. ευρώ έναντι 619 εκατ. ευρώ και του υψηλότερου αρχικού στόχου για 848,4 εκατ. ευρώ ) και εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα (610 εκατ. ευρώ έναντι 540,6 εκατ. ευρώ και αρχικού στόχου για το 2016 για 740,1 εκατ. ευρώ).

Οι μικρές αυξήσεις των σχετικών κονδυλίων, σε σχέση με το μεγάλο αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων (μόνο στο ΕΤΕΑ εκκρεμεί η πληρωμή 125.000 συντάξεων), δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι είτε δεν θα πληρωθούν οι περισσότεροι συνταξιούχοι που είναι σε αναμονή για 1,2 ή και 3 χρόνια είτε ότι θα δοθούν σημαντικά χαμηλότερα ποσά.

Οι επτά μειώσεις που έχουν γίνει στις επικουρικές

1η περικοπή (ν. 3986 από 1/9/2011):

Κλιμακωτή ειδική εισφορά 3% - 10% συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης με συντάξεις πάνω από 300 ευρώ.

2η περικοπή (2011):

Μείωση 30% στο τμήμα της μηνιαίας σύνταξης υπερβαίνει το ποσό των 150 ευρώ, αφού αφαιρεθεί η προηγούμενη περικοπή του ν. 3986 στο μεικτό ποσό.

3η περικοπή (ν. 4051/2012):

Μείωση 10% για συντάξεις έως 250 ευρώ, 15% από 250 έως 300 ευρώ και 20% για συντάξεις πάνω από 300 ευρώ.

4η περικοπή (ν.4093/2012):

Μείωση συντάξεων στο άθροισμα κύριας + επικουρικής σε ποσοστό 5% για ποσά άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, 10% για ποσά κύριας και επικουρικής σύνταξης από 1.500,01 ευρώ και έως 2.000,00 ευρώ, 15% για ποσά κύριας και επικουρικής σύνταξης από 2.000,01 ευρώ και έως 3.000,00 ευρώ και 20% για ποσά κύριας και επικουρικής σύνταξης από 3.000,01 ευρώ και άνω, στο σύνολο του ποσού.

5η περικοπή (2014):

Με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος όλες οι συντάξεις του ΕΤΕΑ μειώθηκαν κατά 5,2% στο αρχικό μεικτό ποσό.

6η περικοπή (2015):

Από την 1η Ιουλίου επιβλήθηκε η ειδική παρακράτηση ? εισφορά υγειονομικής περίθαλψης της τάξης του 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

7η περικοπή (2016):

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο 4387/16 επανυπολογίστηκαν όλες οι επικουρικές συντάξεις και μειώθηκαν αναδρομικά από τον Ιούνιο όσες ξεπερνούσαν, μαζί με την κύρια, τα 1.300 ευρώ μεικτά. Οι αναδρομικές παρακρατήσεις των διαφορών ακόμη συνεχίζονται.

imerisia
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο έρωτας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ολιγάρχες

Η κυβέρνηση δεν αποστρέφεται τους πλούσιους της χώρας όσο θέλει να πιστεύουμε. Αυτό δείχνει μια σειρά από ενέργειες που έχει κάνει, που ευνόησαν επιχειρηματίες του λεγόμενου “μεγάλου κεφαλαίου”. Κι ενώ ορισμένες από αυτές ήταν δικαιολογημένες και απαραίτητες, τα κίνητρα για κάποιες άλλες δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα.

Την βραδιά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε“Βολές Γεροβασίλη στο ΣτΕ και «νέα νομοθετική πρωτοβουλία»”, τη λύπη της διότι τα χρήματα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα γύριζαν στις τσέπες «πολύ πλούσιων ανθρώπων». Αλλά η αποστροφή είναι παραπλανητική. Ο ΣΥΡΙΖΑ (και βεβαίως οι ΑΝΕΛ) είχε πάντα πολύ στενές σχέσεις με πολύ πλούσιους ανθρώπους και μερικούς τους εξυπηρέτησε πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου. Όχι πάντα αδικαιολόγητα.

Ένα “πάρε-δώσε” με παρελθόν

Μάιος 2012, σε ένα γραφείο στα βόρεια προάστια. Το ερώτημα που υποβάλλει ο γράφων σε έναν από τους δέκα μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας είναι αν υποστηρίζει και οικονομικά τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί το κάνει αυτό. «Είναι διαφορετικοί, είναι νέοι και θα πρέπει να τους δώσουμε μια ευκαιρία να κάνουν μιαν άλλη διαπραγμάτευση», απαντάει. Είναι η ίδια περίοδος που ο Νίκος Παππάς δέχεται επιχειρηματίες στη σουίτα γωνιακού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος και ο Τσίπρας βλέπει οικονομικούς παράγοντες στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη για να του δώσουν ιδέες. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών του 2014 η Γιάννα Αγγελοπούλου θα φέρει το κόμμα της αντιπολίτευσης σε επαφή με την εταιρεία «Τeneo» Πού τοποθετείτε τη διαχείριση της φήμης σας στη δική σας ατζέντα;”, διαβάζουμε στην αρχική σελίδα της εταιρείας » του επικεφαλής των συμβούλων της Χίλαρι Κλίντον, Ντάγκλας Μπαντ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας μοιάζει να έχει γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και το δίδυμο Τσίπρα-Παππά. Το σύνολο; Όχι ακριβώς. Στον τομέα της ενέργειας, της ναυτιλίας, των τραπεζών, των κατασκευαστικών, ακόμα και στη διοίκηση του ΣΕΒ, ορισμένοι καλοβλέπουν ακόμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αφού αποδείχθηκε πρόθυμη να αντιμετωπίσει υπαρκτά προβλήματα αλλά και να κάνει “χάρες”, είτε από πεποίθηση είτε από άγνοια. Και παρά την γκρίνια για την υπερφορολόγηση, ορισμένοι επιχειρηματίες ελπίζουν να μείνει άλλον ένα τουλάχιστον χρόνο στην εξουσία, για να ολοκληρώσει εκείνα που δεν θα μπορούσε η ΝΔ, όπως την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Οι επιχειρηματίες της ενέργειας

Πριν από δύο εβδομάδες η Καθημερινή αποκάλυψε “Λιγότεροι έλεγχοι, περισσότερο λαθρεμπόριο”, kathimerini.grότι οι έλεγχοι στο κύκλωμα διακίνησης καυσίμων μειώθηκαν κατά επτά φορές στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Η απομάκρυνση“Θεοδωράκης: Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση του Νικολούδη από την κυβέρνηση”,του υπουργού καταπολέμησης της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη είχε σχέση και με την απροθυμία του να μειωθούν αυτοί οι έλεγχοι», λέει πρώην συνεργάτης της κυβέρνησης στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Όσον αφορά το σύστημα ελέγχου σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, όπως είναι οι αποθήκες καυσίμων και τα διυλιστήρια, αυτό δεν έχει καν εγκατασταθεί. Στο σημείο αυτό βέβαια η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες, αφού ούτε εκείνες ήταν πρόθυμες να το ενεργοποιήσουν.

Εκεί που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έκανε περισσότερα, είναι στο να μειώσει το κόστος του ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου για τους βιομηχανικούς καταναλωτές και τους ηλεκτροπαραγωγούς. Η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου έγινε με την δραστική περικοπή του ειδικού φόρου κατανάλωσης και χαιρετίστηκε από το σύνολο της βιομηχανίας.

Το σημαντικότερο και πιο ενδεικτικό ζήτημα αποτελεί η τιμή του ρεύματος που κατάφερε μετά από χρόνια προσπάθειας να εξασφαλίσει η βιομηχανία-έμβλημα του ομίλου Μυτιληναίος, η «Αλουμίνιον της Ελλάδος». Το φθινόπωρο του 2013 η «Αλουμίνιον» κέρδισε διαιτησία με την οποία της αναγνωριζόταν το δικαίωμα να αγοράζει το ρεύμα από τη ΔΕΗ στα 36,6 ευρώ/1000 κιλοβατώρες (συν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις), δηλαδή κάπου 20 ευρώ φθηνότερα από ό,τι οι άλλες βιομηχανίες.
Αν και η ΔΕΗ είχε συνυπογραψει την προσφυγή στην διαιτησία, προσέφυγε στην ΕΕ θεωρώντας ότι το να πουλάει ρεύμα κάτω του κόστους της συνιστά κρατική ενίσχυση. Η ΕΕ αποφάσισε δύο φορές ότι η τιμή αυτή δεν συνιστά κρατική ενίσχυση, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο επίσης είχε προσφύγει η ΔΕΗ συμφώνησε με την Κομισιόν, δικαίωσε δηλαδή τον Μυτιληναίο. Τόσο η πολιτική έναντι της «Αλουμίνιον» όσο και έναντι των άλλων μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών ρεύματος στηριζόταν σε μια “σταυροειδή” επιδότηση της οικιακής κατανάλωσης από τη μεγάλη βιομηχανία και το εμπόριο. Δηλαδή για να πληρώνουμε φθηνότερο οικιακό ρεύμα, τα εργοστάσια πλήρωναν ρεύμα ακριβότερο από ό,τι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Όλοι αναγνώριζαν πως αυτό θα έπρεπε να αλλάξει, αλλά ουδείς τολμούσε να το κάνει.

Ο όμιλος Μυτιληναίου και το λόμπι των ηλεκτροβόρων βιομηχανιών (ΕΒΙΚΕΝΗ ιστοσελίδα της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας) γρήγορα απέκτησαν ισχυρή πρόσβαση στον ΣΥΡΙΖΑ –όσο ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση– εξηγώντας στον ίδιο τον Τσίπρα ότι χωρίς μείωση της τιμής της ενέργειας, όσο και αν μειώνονταν τα μεροκάματα, οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία της χώρας θα χάνονταν μαζικά. «Έτσι σιωπηρά περικόψαμε το κόστος για τους μεγάλους παραγωγούς, χωρίς να το μετακυλήσουμε εξ ολοκλήρου στους οικιακούς καταναλωτές. Το κάναμε απλά έλλειμμα της ΔΕΗ…» ομολόγησε στο inside story στέλεχος της σημερινής διοίκησης της επιχείρησης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΔΕΗ να υπογράψει“Ιστορική συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον της Ελλάδος”, στις αρχές Οκτωβρίου με τον όμιλο Μυτιληναίου τετράχρονη ανακωχή. Αυτή περιλαμβάνει όρους σύμφωνα με τους οποίους η πιο ενεργοβόρα βιομηχανία της χώρας θα αγοράζει ρεύμα σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν της διαιτησίας (31,6 ευρώ) αλλά θα προκαταβάλλει στην αρχή κάθε χρόνου το 30% της αξίας του ρεύματος που θα καταναλώνει και θα δώσει στην ΔΕΗ στην αρχή εφαρμογής της συμφωνίας 100 εκατ. ευρώ σε ένα είδος δανεισμού από τον μεγαλύτερο καταναλωτή στον μεγαλύτερο παραγωγό, προκειμένου ο τελευταίος –η ΔΕΗ δηλαδή– να μην καταρρεύσει. Στην επίτευξη της συμφωνίας σημαντικό ρόλο έπαιξε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Να σημειωθεί πως όταν η ΔΕΗ έκανε τη συμφωνία με την «Αλουμίνιον», φορείς του κράτους όπως το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου προΐσταται ένας από τους πολιτικούς “πατέρες” του Τσίπρα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας“Ένας Ρήγας και ένας Κνίτης για τις αποκρατικοποιήσεις”, διαφώνησαν. Ο λόγος ήταν πως η συμφωνία της ΔΕΗ με την «Αλουμίνιον» θα συνέβαλε ώστε να πέσει η αξία της ΔΕΗ και αυτό δεν το επιθυμούσε ο Πιτσιόρλας, ενόψει της προσπάθειάς του να την πουλήσει σε ιδιώτες.

Η συμφωνία της «Αλουμίνιον» άνοιξε τον δρόμο σε μια ολόκληρη σειρά ενεργοβόρων βιομηχανιών ώστε να διεκδικήσουν και να πετύχουν και αυτές χαμηλότερες τιμές ρεύματος. Το αίτημα του φθηνότερου ρεύματος τίθεται διαχρονικά από τις συγκεκριμένες και είναι δίκαιο, καθώς εξασφαλίζει μικρότερο κόστος παραγωγής και άρα μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας. Αλλά το γεγονός ότι η «Αλουμίνιον» το εξασφάλισε προνομιακά και πρώτη δεν αποδεικνύει μόνο ότι είχε κινηθεί μεθοδικά και πριν από όλους στην κατεύθυνση αυτή, αλλά και πως είχε φροντίσει να καλλιεργήσει τις σχέσεις της με το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει δυνατή η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή που εξασφάλισε.

Να σημειωθεί ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά η μη επίλυση του προβλήματος της τιμής του βιομηχανικού ρεύματος και η ανεπαρκής προβολή του από τον ΣΕΒ –όπως έκριναν κάποιοι βιομήχανοι– είχε οδηγήσει σε ρήξη στους κόλπους του συλλόγου, με τον όμιλο Στασινόπουλου και την τελευταία κλωστοϋφαντουργία της χώρας, την «Επίλεκτο», να εξετάζουν τη δυνατότητα δημιουργίας αντισυνδέσμου βιομηχανιών, κίνηση που εκτονώθηκε μετά την εκλογή του Θ. Φέσσα στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ.

Οι σχέσεις με τον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων

Ο ίδιος ο Θ. Φέσσας, ως πρόεδρος του ΣΕΒ, υποστήριξε“Φέσσας (ΣΕΒ): Συμφωνήσαμε σε μια μικρή και ορισμένου χρόνου αύξηση των εισφορών”, bankingnews.gr την πρόταση του Τσίπρα για αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε είχε πει ότι ο πρωθυπουργός του είχε κάνει σαφές ότι διαφορετικά «δεν θα έκλεινε η διαπραγμάτευση». Και αυτή η σχέση όμως, όπως όλες, είναι στη βάση του give and take. Έτσι, ο ΣΕΒ ποντάρει βάσιμα στον Τσίπρα για να περάσει μη δημοφιλή μέτρα στα εργασιακά, όπως οι ομαδικές απολύσεις. Ορισμένα από τα μέλη της ηγεσίας του συνδέσμου –ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Φέσσας– πιστεύουν ότι παρόμοια μέτρα θα “περάσουν” ευκολότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, παρά με τον σημερινό σχηματισμό εξουσίας στην αντιπολίτευση.

Οι σχέσεις με τους εφοπλιστές

Για το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο συνομιλητής τους στην κυβέρνηση δεν ήταν ο Νίκος Παππάς ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, που λόγω οικογενειακής ιστορίας «μπορούσε να τους καταλάβει καλύτερα», όπως εκμυστηρεύτηκε στο inside story ένα μέλος του προεδρείου. Η φορολόγηση των εφοπλιστών περιλαμβάνεται, μετά από πίεση της ΕΕ, στη δεύτερη αξιολόγηση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, και σύμφωνα με πηγή από το προεδρείο οι εφοπλιστές ήδη πιέζουν να μετατεθεί η συζήτηση για το θέμα αυτό στο απώτερο μέλλον. Και έχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα το καταφέρουν. «Κάνουν ό,τι τους λέμε…», μας είπε ένα μέλος του προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για να συμπληρώσει ότι «είναι η καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε μέχρι τώρα». Ο γράφων πίστευε ότι ήταν μια βεβιασμένη εκτίμηση του συνομιλητή του, μέχρι να συναντηθεί με σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών για τα φορολογικά των εφοπλιστών, ο οποίος του εξήγησε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «να πληρώνουν οι μικροί και οι μεσαίοι, και οι μεγάλοι να τοποθετούν τα χρήματά τους στη χώρα». Θα ήταν κάτι σχεδόν φυσιολογικό, αν στην κυβέρνηση δεν ήταν ένα κόμμα της αριστεράς.

Όμως δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που βοηθάει την ομάδα αυτή των κεφαλαιούχων. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, οι ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος έχει παρέμβει στη Βουλή για μικρότερους εφοπλιστές, που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί σε φορολογικούς ελέγχους, ενώ από το βήμα της Βουλής έχει καταγγείλει. Το βίντεο με την καταγγελία Καμμένου την προηγούμενη ηγεσία του Κέντρου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), η οποία διενεργούσε συστηματικά ελέγχους σε εφοπλιστές.

Ο κλάδος των κατασκευαστών

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η ακρόαση των εκπροσώπων των κατασκευαστικών εταιρειών στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου κατηγορούνται για σύμπραξηΔιαβάστε το αφιέρωμα του inside story στην έρευνα της Επιτροπής σε αντι-ανταγωνιστική πρακτική. Οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών, ιδιαίτερα των τριών μεγάλων εταιρειών «Άκτωρ», «Τέρνα» και «JP Άβαξ», είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά να τους προφυλάξει από τυχόν ποινικές ευθύνες στα λεγόμενα «συρρέοντα αδικήματα» (όπως είναι οι πράξεις δωροδοκίας ή απιστίας που θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται σε μια χρόνια αντι-ανταγωνιστική πρακτική) στην περίπτωση που προέκυπταν τέτοιες από τις εναρμονισμένες πρακτικές του καρτέλ για το οποίο κατηγορούνται. Η κυβέρνηση Σαμαρά, φοβούμενη τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλησε να αγγίξει το θέμα. Τον Μάιο του 2016 ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παρασκευόπουλος μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο φέρνουν στη Βουλή διάταξη“Ποινική ασυλία στους εργολάβους δίνει η κυβέρνηση”, tovima.gr με την οποία τα συρρέοντα με την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά αδικήματα δεν τιμωρούνται ποινικά. Αμέσως ξεσηκώνονται δημοσιογράφοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και η πρόταση επαναδιατυπώνεται“Παρασκευόπουλος: Αλλαγές στη ρύθμιση για την ιδιότυπη ασυλία επιχειρήσεων. Αντί της ποινικής ασυλίας καθιερώνεται η διαδεδομένη στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη διευθέτηση, σύμφωνα με την οποία, αν οι εταιρείες αποδεχθούν τις ευθύνες τους στις εναρμονισμένες πρακτικές και πληρώσουν το πρόστιμο, κλείνει η υπόθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προστατεύονται από τον κάθε εισαγγελέα, όπως ήθελαν αρχικά).

Στις αρχές του Οκτωβρίου 2016 οι κατασκευαστές φέρνουν ξανά το θέμα της ασυλίας για συζήτηση, αντιπροσωπεία τους μάλιστα πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία για να την πείσει ότι θα πρέπει να δεχθεί την ασυλία στα συρρέοντα αδικήματα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται να συμφωνήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί εκτός των άλλων ότι οι κατασκευαστές, ιδιαίτερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας «Άκτωρ-Ελληνική Τεχνοδομική», έχουν κάνει πολλές παραχωρήσεις στη σημερινή κυβέρνηση. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη θέση στην οποία έφεραν τον όμιλο Μπόμπολα οι φορολογικές εκκρεμότητες των δύο αδελφών, η υπόθεσηΔιαβάστε το άρθρο του γράφοντος για τις περιπέτειες των Ελλήνων επιχειρηματιών στην Κύπρο του «Άκτορα» στην Κύπρο με το αίτημα των κυπριακών αρχών να εκδοθεί ο Λεωνίδας Μπόμπολας και το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του τηλεοπτικού καναλιού MEGA. Αποτέλεσμα της σχέσης που δημιουργήθηκε φαίνεται πως ήταν και η εντυπωσιακή φιλοκυβερνητική στροφή της καθημερινής εφημερίδας Έθνος που εκδίδει ο Φώτης Μπόμπολας, αδελφός του μετόχου του κατασκευαστικού ομίλου «Άκτωρ-Ελληνική Τεχνοδομική», Λεωνίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τράπεζες

Καμία κατηγορία επιχειρηματιών όμως δεν έφθασε στο σημείο να κάνει τέτοια δραματική πολιτική στροφή στις σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όσο οι τραπεζίτες. Ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, από εκεί που εξυμνούσε τον Αντώνη Σαμαρά έφτασε στο σημείο να συζητά με τον Νίκο Παππά για τον νέο επικεφαλής της MIG (σ.σ. που ανήκει στον όμιλο Πειραιώς), παρά το γεγονός ότι σχεδόν έναν χρόνο πριν είχε υποστεί μία χωρίς προηγούμενο μείωση της αξίας της τράπεζας από την «περήφανη διαπραγμάτευση» των αρχών του 2015.

Ο Σάλλας χρειάζεται ακόμα και τώρα την κυβέρνηση στην αντιπαράθεσή του με έναν από τους μετόχους της τράπεζας, τον Αμερικανό Τ. Πώλσον, που ακολούθησε μια πολύ επιθετική πολιτική προσπαθώντας να τοποθετήσει διοίκηση της επιλογής του στην Πειραιώς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πήρε τη θέση του Σάλλα στη διαμάχη, ταυτόχρονα όμως ζητά εκείνη ή την άλλη “εξυπηρέτηση”, απαιτώντας να μπαίνουν “δικοί της άνθρωποι” σε κρίσιμες θέσεις, όπως στο τιμόνι της MIG. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η διαδοχή του Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι ξεκάθαρη. Ο Πώλσον παλεύει ακόμα και ο Σάλλας το ίδιο. Η κυβέρνηση παρακολουθεί αλλά βέβαια δεν μπορεί να κάνει πολλά, αφού οι τράπεζες δεν ανήκουν πλέον στο ελληνικό κράτος.

Και στην Τράπεζα Αττικής η κυβέρνηση επιχείρησε πρόσφατα να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω στη διοίκησή της, και θα το είχε καταφέρει αν δεν είχε ξεσπάσει η κρίσηΈνα χρονικό που ρίχνει φως στη σχέση της υπόθεσης της τράπεζας Αττικής με αυτήν των τηλεοπτικών αδειών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν επέτρεψε να τοποθετηθούν επικεφαλής οι άνθρωποι που είχε επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κι ένα κερασάκι για το τέλος

Την ώρα που η κυβέρνηση έκλεινε τους υποψήφιους καναλάρχες στην Καλλιθέα και εισέπραττε τα συγχαρητήρια των ψηφοφόρων της αλλά και πολλών εκπροσώπων της λαϊκής δεξιάς για τον τρόπο με τον οποίο φερόταν «στους πλούσιους και τους ισχυρούς της χώρας», ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Νίκος Παππάς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σωθεί ο Μαρινόπουλος με χρήματα των τραπεζών, δηλαδή των φορολογουμένων. Η λύση αυτή βέβαια ήταν η λιγότερο κακή. Έγινε στο όνομα των εργαζομένων και λιγότερο των προμηθευτών. Αλλά οι τράπεζες συμφώνησαν απλά γιατί η κυβέρνηση ήθελε «να σωθεί ο Μαρινόπουλος. Και μας το έδειχνε κάθε μέρα», όπως είπε στο inside story ένας από τους πιο σημαντικούς δικηγόρους που διαπραγματεύθηκαν το deal.
Με τους “πλούσιους”, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο προσεκτικός από ό,τι αφήνει δημόσια να φαίνεται.

 πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το εξωφρενικό ποσό που θα λαμβάνει ο Ομπάμα όταν θα φύγει απ’τον Λευκό Οίκο

Οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου θα σημάνουν την αρχή του τέλους της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Έχοντας υπηρετήσει δύο θητείες ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι… «και μετά το ανώτατο αξίωμα τι;». Άλλωστε ο ίδιος έχει διατελέσει σε δημόσιο αξίωμα για σχεδόν 20 χρόνια και όπως όλοι οι πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ θα λάβει σύνταξη από 203.700 δολάρια ετησίως. Όμως υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους ο Ομπάμα θα μπορούσε να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Πολλοί πρώην Αμερικανοί Πρόεδροι έχουν αυξήσει το εισόδημα τους δίνοντας διαλέξεις σε πανεπιστήμια και εταιρικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Fortune, ο Μπιλ Κλίντον αμείφθηκε με 225.000 δολάρια για μια και μόνο εμφάνιση το Φεβρουάριο του 2014.

Η δεύτερη επιλογή του είναι να ασχοληθεί με το συγγραφικό έργο με μια αυτοβιογραφία των οχτώ ετών του στην Προεδρία. Ο Ομπάμα έχει ήδη συγγράψει δύο βιβλία, τα «Όνειρα από τον Πατέρα μου» (1995) και το «Θράσος της Ελπίδας» (2006). Σύμφωνα με τους New York Times, οι εκδότες δηλώνουν ότι τα πολιτικά του απομνημονεύματα θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδη μεταξύ 25 και 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Για παράδειγμα, ο Μπιλ Κλίντον φέρεται ότι έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκαταβολή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τα απομνημονεύματα του υπό τον τίτλο, «Η ζωή μου».

Ο Ομπάμα έχει επίσης εκφράσει την αγάπη του για τη διδασκαλία και σε περίπτωση που αποφασίσει να αναλάβει την έδρα κάποιου πανεπιστημίου διδάσκοντας νομική, το Κολούμπια, το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο είναι μερικές προφανείς επιλογές, καθώς έχει φοιτήσει και ο ίδιος εκεί. Κάποια πανεπιστήμια προσφέρουν εξαψήφιους μισθούς και αυτό θα μπορούσε να είναι δελεαστικό για τον άνθρωπο που αγαπά τόσο τη διδασκαλία του νόμου. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο περιοδικό New Yorker, «αγαπώ το νόμο, διανοητικά. Αγαπώ να παλεύω με τα νομικά διλήμματα μέσω επιχειρημάτων. Λατρεύω τη διδασκαλία. Μου λείπει η τάξη και η αλληλεπίδραση με τους φοιτητές».

Τι γίνεται όμως με τα αγάπη του για τον αθλητισμό; Ο Ομπάμα είναι μεγάλος οπαδός του μπάσκετ και του ΝΒΑ. Σε μια συνέντευξη στο GQ, είχε δηλώσει, «είχα πάντα τη φαντασίωση να δημιουργήσω μια ομάδα από την αρχή. Νομίζω ότι θα ήταν καταπληκτικό».

Τέλος, τόσο ο Ομπάμα, όσο και η σύζυγός του Μισέλ, αγαπούν τον κοινωνικό ακτιβισμό. Αν και αυτή η ενασχόληση δεν είναι τόσο επικερδής, το ζευγάρι μπορεί να καταλήξει να ασχολείται επικουρικά με πρωτοβουλίες που θα είναι θετικές τουλάχιστον ως προς την εικόνα που «βγάζουν» προς τα έξω.

 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επένδυση ΚΑΤΑΡ: Ιστορία για αγρίους

Οργισμένη αντίδραση από τον Αλ Θάνι μετά το μπλόκο στα επιχειρηματικά του σχέδια στο Ναυάγιο Ζακύνθου, στην Κέρκυρα και την Οξυά. Δηλώνει έτοιμος να μεταφέρει επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε άλλες χώρες και προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέπει σε ελληνικές εταιρείες να αναλαμβάνουν έργα στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Real News, την οργή του Εμίρη του Κατάρ φαίνεται πως έχει προκαλέσει το μπλοκάρισμα των επιχειρηματικών σχεδίων του στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, την Κέρκυρα και την Οξυά.

Ο εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται εξοργισμένος μετά τις αλλεπάλληλες δικαστικές περιπέτειες που είχαν ως αποτέλεσμα το “πάγωμα”, των σχεδίων του ομίλου του Κατάρ Al Rayan- με τις επενδύσεις του οποίου ασχολείται προσωπικά ο ίδιος ο Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θανί αν και έχει παραδώσει τα ηνία της χώρας του στον γιο του Ταμίμ.


Image result for καταρ επενδυσεις


Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο εμίρης μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου στην υπόθεση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την αναβολή της δίκης, έκανε λόγο για «εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ».

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, φέρεται να εξέφρασε την απορία «πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει», καταλήγοντας στην ίδια συνομιλία ότι «είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα».

Σύμφωνα πάλι με την εφημερίδα, το Κατάρ προσανατολίζεται να στείλει ηχηρό «μήνυμα» στην Αθήνα, με «μπλόκο» των ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να μην αναλάβουν ξανά στο μέλλον έργα στο Κατάρ, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 180 ελληνικές εταιρείες, με χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.

«Αν οι άδειες παραμονής των Ελλήνων εργαζομένων δεν ανανεωθούν, θα αναγκαστούν να γυρίσουν στην Ελλάδα», δήλωσε συνεργάτης του εμίρη μιλώντας στην εφημερίδα.
 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, μέσω του ΥΠΟΙΚ, στην αγωγή της Μητρόπολης Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, για την ακύρωση του συμβολαίου αγοράς 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο.

Το πολυσέλιδο έγγραφο του ΥΠΟΙΚ προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, σύμφωνα με την Real News, περιλαμβάνει βαριές εκφράσεις για τους Αραβες επενδυτές, τους οποίους περιγράφει ως «αδίστακτους» και «βουλιμικούς».

Επίσης αναφέρει ότι ο πωλητής Γιώργος Χάρος ουδέποτε υπήρξε ιδιοκτήτης της έκτασης για την οποία διαθέτει μόνο ενετικούς τίτλους. Ακόμη, οι νομικοί του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο και επειδή στην έκταση περιλαμβάνονται αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν δηλωθεί και δημόσιοι δρόμοι.

Τμήματα της επίμαχης έκτασης διεκδικούν ο δήμος Ζακύνθου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που επίσης έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του αραβικού επενδυτικού Fund. Μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου, την περασμένη Τετάρτη αποφασίστηκε να συνεκδικαστούν όλες οι αγωγές τον ερχόμενο Φεβρουάριο.Η περιοχή του Ναυαγίου αγοράστηκε το 2014 έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το σχέδιο αξιοποίησης προέβλεπε μαρίνες, ελικοδρόμια, επιβλητικά resort και πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών στα πρότυπα του Perl Island της Ντόχα, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ ευρώ.

Προς το παρόν οι διεκδικητές της έκτασης που χαρακτηρίζεται από απαράμιλλο φυσικό κάλλος, ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη δίκη και οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Παρά τις διεκδικήσεις πάντως το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε στο καταριανό fund ΕΝΦΙΑ ύψους 39.700 ευρώ.
Ο Εμίρης και οι κακομοίρηδες…

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε από το Πρωτοδικείο Ζακύνθου, η εκδίκαση των αγωγών κατά της αγοράς έκτασης 15.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, από εταιρεία που εμφανίζεται να σχετίζεται με τον εμίρη του Κατάρ.

Τις αγωγές είχαν καταθέσει από κοινού, η μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, που βρίσκεται πάνω από τη διάσημη παραλία του «Ναυαγίου», ο Δήμος Ζακύνθου, η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών και ορισμένοι κάτοικοι που ισχυρίζονται ότι έχουν καταπατηθεί οι ιδιοκτησίες τους.

Το αίτημα για αναβολή τέθηκε από την πλευρά των τοπικών φορέων, προκειμένου αυτή να συνδικαστεί με ανάλογου περιεχομένου αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα το ελληνικό Δημόσιο, κατά της νομιμότητας του συμβολαίου του φερόμενου ως ιδιοκτήτη της επίμαχης έκτασης με την εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε.

Κατόπιν τούτου όλες οι αγωγές κατά της επίμαχης αγοραπωλησίας θα συνδικαστούν από το Πρωτοδικείο Ζακύνθου την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Η ανακοίνωση της εταιρείας που εκπροσωπείται ο Εμίρης του Κατάρ:

Η εταιρεία και οι νομικοί εκπρόσωποι της, ήρθαμε στην Ζάκυνθο, προκειμένου να δικάσουμε την αγωγή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών κατά της Εταιρείας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε ενώπιον μιας ακόμη μεθόδευσης των αντιδίκων μας προκειμένου να μη συζητηθεί η υπόθεση και να μην γίνει γνωστή η αλήθεια, για την υπόθεση αυτή, αλλά να παραμένει εκκρεμής, ώστε να μπορούν να λένε ότι θέλουν, χωρίς την απάντηση της Δικαιοσύνης.

Λυπούμεθα γιατί στην μεθόδευση αυτή, ενεπλάκησαν και ορισμένοι φερόμενοι να εκπροσωπούν τον Υπουργό Οικονομικών. Γνωρίζουμε επίσης, για επιχείρηση ποινικοποίησης της υπόθεσης, στην ίδια στρατηγική να μην δικασθεί η αγωγή. Η εταιρεία κατέθεσε πλήρη φάκελο στο Δικαστήριο, που
αποδεικνύει τα δικά της δικαιώματα στην έκταση που αγόρασε.

Κατέθεσε όμως επίσης και τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την πραγματική περιουσία της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών στην περιοχή!! Μετά την νέα επιχείρηση παρέλκυσης της εκδίκασης της υπόθεσης, η εταιρεία θα φέρει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης το σύνολο της υπόθεσης, σε όλες τις διαστάσεις της, αστικές, ποινικές και διοικητικές, ώστε να αποδειχθεί ταχύτατα η αλήθεια, για τους σκοπούς που επιδιώκονται απ’ όσους οργάνωσαν την υπόθεση αυτή.


Image result for καταρ επενδυσεις τσιπρας


Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε ότι:

1) Εφόσον υπάρχουν ιδιώτες με δικαιώματα κυριότητας ή νομής, σε έκταση η οποία ευρίσκεται στην ιδιοκτησία μας, τους καλούμε να επικοινωνήσουν με την εταιρεία ώστε να βρεθεί η νόμιμη και δίκαιη λύση και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα σε βάρος τους.

2) Οι αντίδικοι μας πρέπει να αποφασίσουν σε ποιον τελικά
από αυτούς ανήκει η έκταση; Στους ιδιώτες που παρεμβαίνουν; Στην εκκλησία που επικαλείται την νομή; Στο Δήμο που διεκδικεί συνολικά έκταση μεγαλύτερη από αυτήν που αγοράσαμε; Ή στο Δημόσιο που ισχυρίζεται ότι η έκταση είναι αδέσποτη και άρα κανείς από αυτούς δεν έχει δικαίωμα σε αυτήν, ούτε ιδιώτες, ούτε η εκκλησία, ούτε ο Δήμος. Διερωτώμεθα:
  1. Πού όλα αυτά τα δικαιώματα έχουν καταγραφεί, Υποθηκοφυλακείο, Εφορία, Δικαστήρια;
  2. Όλοι οι ανωτέρω συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, μετά την νόμιμη και με όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, πληρώθηκαν οι φόροι και όλα τα δικαιώματα από την εταιρεία μας.
3). Η εταιρεία δηλώνει ότι σέβεται απολύτως οποιοδήποτε νόμιμο και αποδεικνυόμενο δικαίωμα τρίτου στην έκταση, ιδιωτικό ή δημόσιο, οι μέτοχοι της, η Κυβέρνηση και το κράτος του ΚΑΤΑΡ δεν ήρθαν στην Ζάκυνθο να ιδιοποιηθούν καμία ξένη ιδιοκτησία, αλλά να επενδύσουν πολύ σημαντικά ποσά, στην πιο εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ζακύνθου, επένδυση από την οποία η τοπική κοινωνία θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Ο όμιλος AL RAYAN, ο επίσημος επενδυτικός οργανισμός του ΚΑΤΑΡ, μοναδικός μέτοχος της αγοράστριας εταιρείας είναι η καλύτερη εγγύηση για την υλοποίηση όσων αναφέρουμε.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία: Διευρύνεται η έρευνα σε βάρος της VW για χειραγώγηση της αγοράς

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές διεύρυναν την έρευνά τους αναφορικά με το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας, Χανς Ντίτερ Πετς.

Η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊχ είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο την έναρξη της έρευνας σε βάρος του πρώην προέδρου του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν και του επικεφαλής του τομέα των επιβατικών οχημάτων Χέρμπερτ Ντις για χειραγώγηση της αγοράς που σχετίζεται με το σκάνδαλο των εκπομπών καυσαερίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναστολή της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

NOMOΣ 4431/2016ΦΕΚ Τεύχος Α 207/04.11.2016

Άρθρο δεύτερο
 
H εφαρμογή του άρθρου 2Α του Ν. 4339/2015, όπως προστέθηκε με το άρθρο τρίτο του Ν. 4367/2016 (Α 19), αναστέλλεται μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ακυρώσεως κατά των υπ’ αριθμ. 4297/2016 (Β 518), 7984/2016 (Β 1009) και 7230/2016 (Β 930) αποφάσεων του Υπουργού Επικρατείας και της υπ’ αριθμ. 7577/2016 απόφασης των Υπουργών Επικρατείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (Β ́ 985), όπως ισχύει.

NOMOΣ 4367/2016 – ΦΕΚ A 19 – 15.02.2016
 
Kύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνές οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές και άλλες διατάξεις.

Άρθρο τρίτο

Μετά τη διάταξη του άρθρου 2 του Ν. 4339/2015 προστίθεται άρθρο 2Α ως εξής:

«Άρθρο 2Α
 
1. Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου ορίζεται σε τέσσερις (4) για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών της προηγούμενης παραγράφου διενεργείται από τον Υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,
ο οποίος εκδίδει τη σχετική προκήρυξη, χορηγεί τις άδειες και προβαίνει σε όλες τις επιμέρους ενέργειες που προβλέπονται από τα άρθρα 3 έως και 15 του παρόντος.

Με απόφαση του ίδιου Υπουργού ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής των ως άνω διατάξεων και δύνανται να μεταβιβαστούν επιμέρoυς αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
 
3. Η τιμή εκκίνησης για την ανωτέρω κατηγορία δημοπρατούμενων αδειών καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας»
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερις μεγάλες απάτες στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ

Δεκάδες απάτες με ψεύτικες «επενδύσεις μεγάλης απόδοσης» τρώνε τα τελευταία κρυμμένα αλλά και μαύρα λεφτά χιλιάδων Ελλήνων. Η ΕΛ.ΑΣ ασχολείται τους τελευταίους μήνες με τουλάχιστον τέσσερα «μεγάλα κόλπα» χρηματιστών, επιχειρηματιών αλλά κι …ηλεκτρολόγων που έχουν εξαφανίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από εκατοντάδες αφελείς κι ανυποψίαστους πελάτες.
Με πολλά όμως από τα θύματα να διστάζουν να καταγγείλουν τις απάτες ή να ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους με τον φόβο του «πόθεν έσχες» από τις οικονομικές υπηρεσίες και τις δικαστικές αρχές!

 Πρόκειται για υποθέσεις που βρίσκονται σε ανακριτικά γραφεία, ύστερα από έρευνες της Ασφάλειας με εκατοντάδες απελπισμένους να αναζητούν τρόπους για να βρουν τα χαμένα λεφτά τους. Μια χαρακτηριστική υπόθεση είναι αυτή με πρωταγωνιστή 45χρονο οικονομικό σύμβουλο ο οποίος είχε έδρα στο Κολωνάκι και με τουλάχιστον 30-40 θύματα που έχασαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στα θύματα από πανεπιστημιακοί και ιατροί μέχρι νοικοκυρές με μεγάλα «κομποδέματα». Πρόκειται για μια υπόθεση που ερεύνησε τους τελευταίους μήνες ο 18ος ανακριτής της Αθήνας, κι η δίκη έχει ορισθεί για τις αρχές Ιουνίου, οπότε στο εδώλιο θα καθίσει εκτός από τον χρηματιστή ένας τηλεοπτικός αναλυτής οικονομικών θεμάτων για τον οποίο αναφέρθηκε ότι είναι ο «κράχτης» της ψευτοεπένδυσης. Όμως τα χρήματα της απάτης είναι …άφαντα και πολλοί πιστεύουν ότι είτε είναι θαμμένα σε κάποιο βουνό ή κρυμμένα σε κάποιο σπίτι!

Το κόλπο στήθηκε στο Κολωνάκι με τον οικονομολόγο και τους διαφημιστές του να ανοίγουν γραφείο στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και να διαφημίζουν ότι έχουν βρει έναν αλγόριθμο που προβλέπει με …τρομερή επιτυχία τις ισοτιμίες ευρώ, δολαρίου κι εγγυάται κέρδος 2% μηνιαίως-δηλαδή 24% ετησίως. Ακόμη, διαφήμιζε ότι κι αν υπήρχε οποιαδήποτε πτωτική τάση η επένδυση είχε «δικλείδες ασφαλείας». Ετσι με «ντελάλη» τον αναλυτή αλλά κι άλλα άτομα, όπως έναν οδοντίατρο κι έναν πρώην βουλευτή άρχισε να αυξάνεται η πελατεία των ανυποψίαστων πολιτών που πίστεψαν στην «κότα με τα χρυσά αυγά».

Κι έτσι άρχιζε το μεγάλο κόλπο με τους επιφυλακτικούς αρχικά πελάτες να δίνουν μικρά ποσά, να παίρνουν στο χέρι τους «τόκους» και τα «κέρδη». Κι αυτό μέχρι ότου πεισθούν να καταθέσουν μεγαλύτερα ποσά. Τότε εμφανιζόταν η γνωστή «δυσπραγία» με δικαιολογία ότι υπήρξαν πρόσκαιρα μικροπροβλήματα στη επένδυση, ότι υπήρχαν προβλήματα με τα capital controls κλπ. Κι έτσι τα λεφτά που ποτέ δεν φαίνεται να επενδύονταν αλλά πήγαιναν από τσέπη σε …τσέπη, εξαφανίσθηκαν.
Πολλά στοιχεία από την απάτη βρέθηκαν στο αρχείο ενός από τους πελάτες που ζητούσε ειδικές εκτυπώσεις σε όλα τα παραστατικά γιατί έπασχε από «οφθαλμολογικό πρόβλημα» και δεν μπορούσε να χειρισθεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρηματιστής κι οι συνεργάτες του εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης κι απέφευγαν να αποκριθούν σε οποιοδήποτε τηλέφωνο.

Μια παρόμοια ιστορία δραματικής απάτης που υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ -με τον φάκελο να κινείται μεταξύ Εισαγγελίας της Αθήνας κι ΕΛ.ΑΣ - είναι αυτή μ έναν 63χρονο που είχε μικρό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας κι ο οποίος αυτοκτόνησε (αυτοπυροβολήθηκε) μέσα σε αυτό τον Ιούλιο του 2015. Από την έρευνα και τις καταγγελίες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο αυτόχειρας τα τελευταία χρόνια διαφήμιζε κι αυτός παράλογα κερδοφόρα επένδυση σε ομόλογο που φέρεται να είχε εκδοθεί για τους εργαζομένους της γερμανικής εταιρείας ηλεκτρονικών της οποίας ήταν αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα. Κι έτσι δεκάδες επιχειρηματίες, δικηγόροι, ασφαλιστές κι όσους εντόπιζαν οι κράχτες του 63χρονου, άρχισαν να επενδύουν σταδιακά μεγάλα ποσά στο ομόλογο των… συνδικαλιστών της γερμανικής εταιρείας.

Ο 63χρονος είχε δημιουργήσει και διαφήμιζε κύκλο υψηλών γνωριμιών με πρώην υπουργούς, με σημαντικούς δικαστές, με δημάρχους, τραπεζίτες κλπ. Όταν έσκασε το «κανόνι» υποσχότανε στα θύματά του «χρυσές κάρτες συναλλαγών» και ότι χρήματα που θα επιστραφούν μέσω Κύπρου κλπ. Όμως τα λεφτά ήταν άφαντα.

Μετά το απονενοημένο διάβημά του, τα θύματα ζήτησαν από τους συγγενείς να τους «δώσουν τα χρήματα πίσω». Ο ιδιωτικός αστυνομικός που προσέλαβαν βρήκε στοιχεία για αγορές …Ferrari, για πολυτελή ταξίδια των οικείων του κι άλλα πολλά.

Οι Νιγηριανοί αγοραστές «ξεχασμένων ακινήτων»

Προσφάτως αποκαλύπτεται ένα άλλο μεγάλο κόλπο που αποτελεί …μετάλλαξη του γνωστού κόλπου με τις «νιγηριανές απάτες». Παλιότερα στέλνονταν επιστολές ή mail σε μικρούς επιχειρηματίες, εισοδηματίες κλπ που έκαναν λόγο για κάποιους έκπτωτους πρίγκηπες της Νιγηρίας ή άλλων αφρικανικών χωρών που ζητούν μια μικρή οικονομική βοήθεια για να απεγκλωβίσουν ή ακόμη και ν …αποχρωματίσουν χαρτονομίσματα που αντιστοιχούν σε τεράστια ποσά. Τώρα λοιπόν για να κάνουν πιο αποτελεσματικό το κόλπο οι Ελληνες κι οι ξένοι απατεώνες προσεγγίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι υπό πώληση, και τα οποία λόγω κρίσης έχουν μείνει στα αζήτητα. Οι υποψήφιοι αγοραστές προσφέρουν μεγάλες τιμές για τα ακίνητα ή ακόμη και για εξαγορά εταιρειών, παρουσιάζουν την εικόνα της τεράστιας οικονομικής ευκαιρίας. Όμως πριν από την καταβολή του ποσού, επικαλούνται δυσχέρεια λόγω των «αδρανών χρημάτων των Αφρικανών μεγιστάνων και ζητούν από τους πωλητές ένα σημαντικό ποσό ώστε αυτά να επανακτηθούν και να κλείσει η διαδικασία αγοράς ακινήτου ή κι εταιρείας». Με τα άτυχα θύματα να έχουν την αίσθηση ότι δεν πρέπει να χάσουν την μοναδική ευκαιρία και να γίνονται πιο εύπιστοι κι υποχωρητικοί.

Ακόμη τους τελευταίους μήνες έχουν ανακαλυφθεί κι άλλες απάτες με εταιρείες επενδύσεων. Η μια εξ αυτών στα βόρεια προάστια με Ελληνες οικονομολόγους που έπαιζαν με πονταρίσματα στο «ναδίρ» των μετοχών κι υπόσχονταν τεράστια κέρδη αλλά και με μία άλλη εταιρεία που είχε έδρα στον 23ο όροφο του Πύργου των Αθηνών. Σε αυτή συμμετείχαν οκτώ Βούλγαροι κι Ελληνας ιδιώτης κι οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν βρει «χρυσό κόλπο» στο αμερικανικό χρηματιστήριο με ετήσιες αποδόσεις που ξεπερνούσαν το 30%. Σαν να είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Αρχικά το κόλπο το εντόπισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά έγινε εισβολή «μπράβων» εξαπατημένων πελατών στον Πύργο της Αθήνας και μετά η υπόθεση ανατέθηκε στην ΕΛΑΣ. Όμως τα γραφεία έκλεισαν, οι ξένοι χρηματιστές έγιναν άφαντοι κι η μετέπειτα έρευνα γίνεται χωρίς νόημα.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΕΚ αυτοκτόνησε με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ

Τρομερό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ κρατούσε τη νίκη με το υπέρ της 2-0, αλλά ο Ατρόμητος απάντησε και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά πήρε το πολύτιμο 2-2, στο ματς για το πρωτάθλημα της Super League.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, με τον Μάνταλο μόλις στο 3ο λεπτό, ήταν καλύτερη στα πρώτα 25 λεπτά, όμως στη συνέχεια ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι και πίεσε για την ισοφάριση.

Παρ' όλα αυτά, πέρα απ' τη φάση του Βασιλείου στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Γιάννη Ανέστη.

Στο δεύτερο μέρος με το γκολ του Ροντρίγκες στο 60ο λεπτό άπαντες πίστεψαν πως ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε και πως με το 2-0 υπέρ της η ΑΕΚ δύσκολα θα χάσει τη νίκη. Κι όμως, ο τρομερός Ατρόμητος του Κορακάκη δεν το έβαλε κάτω. Στο 71ο λεπτό, στην πρώτη του ουσιαστική επιθετική ενέργεια, ο Λε Ταλέκ βρέθηκε σε θέση βολής και μείωσε σε 2-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ένα λάθος του γκολκίπερ της Ένωσης, Ανέστη, έδωσε την ευκαιρία στον Ούμπιδες να χριστεί σκόρερ και να δώσει το βαθμό για τους φιλοξενούμενους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και η ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Παναττική Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετέχουν, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. , στην Παναττική Στάση Εργασίας, που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016. Η στάση εργασίας θα αρχίσει από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11.00 το πρωί. Παράλληλα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετέχει και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40 - Αθήνα) την ίδια ημέρα, στις 9.00 το πρωί, διεκδικώντας την ουσιαστική ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

«Τα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, μετά την ραγδαία πτώση των μισθών και των συντάξεων να επιβαρύνονται με επιτόκια 4,9% έως 6,2% που μόνο τοκογλυφικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς έπεσαν κάτω του 2%. Δάνεια που δεν μπορούν σήμερα να εξυπηρετηθούν.

Οι όποιες ρυθμίσεις είδαν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο δεν δίνουν λύση αλλά διαιωνίζουν το υπάρχον αδιέξοδο ενώ αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά αφορμή συκοφάντησης των Δημοσίων Υπαλλήλων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπoνδία και προσθέτει:
«Διεκδικούμε:

- Να αναπροσαρμόσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.

- Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.

- Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί-ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.

- Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του, αναδεικνύοντας τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος.
 
- Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, το φορέα εκείνο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των Στεγαστικών Δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ιδιωτικές Τράπεζες) μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της ρύθμισης τους, με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 21 έργα μεταφορών-περιβάλλοντος που μπαίνουν στο ΕΣΠΑ

Εικοσιένα έργα μεταφορών και περιβάλλοντος του επιχειρησιακού προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ προτείνει η χώρα μας για να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, με μεγάλο απών το έργο του προαστιακού για το οποίο επιδιώκεται η ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται τα έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε Ραφήνα-Αρτέμιδα και Μαραθώνα, για τα οποία επιβλήθηκε στην χώρα μας πριν ένα χρόνο νέο πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τα σχετικά έργα έχει αναλάβει να "τρέξει" η ΕΥΔΑΠ.

Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί μέχρι το Λαύριο που σχεδιάζεται από καιρό, μαζί με τη σύνδεση με το λιμένα Λαυρίου επιδιώκεται να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.

Όμως αναγκαία προϋπόθεση είναι η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων καθώς το πακέτο Γιούνκερ μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο έργα ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα. Στον Πίνακα Μεγάλων Έργων του Προγράμματος προτείνεται η προσθήκη τριών έργων phasing -που προέρχονται από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013 -και αυτά είναι: η κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Διακοφτό-Ροδοδάφνη - φάση Β', ο κάθετος άξονας 45 της Εγνατίας Οδού "Σιάτιστα Κρισταλλοπηγή», τμήμα «Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή»– φάση Β' και η Τηλεθέρμανση της Φλώρινας. Στην ίδια κατηγορία παραμένουν η βασική γραμμή του μετρό στην Θεσσαλονίκη (ολοκλήρωση κατασκευής, προμήθεια συρμών), η επέκταση προς Καλαμαριά και η επέκταση του μετρό προς Χαιδάρι-Πειραιά.

Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τις μεταφορές και το περιβάλλον αφαιρέθηκαν τρία έργα:

-η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής

-η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Καλό Νερό – Τσακώνα», καθώς κρίθηκε ότι λόγω περιβαλλοντικών περιορισμών δε είναι δυνατή η αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο.
Αντ'αυτού, θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το έργο για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στα δύο τμήματα του υφιστάμενου οδικού άξονα

-το φράγμα Χαβρία, λόγω ανωριμότητας του έργου.
Ακολουθεί ολόκληρος ο πίνακας με τα 21 έργα.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

1. Κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ρίο–Πάτρα (ολοκλήρωση 2022)

2. Κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ) -Πάτρας στο τμήμα Ροδοδάφνη–Ρίο (επιδομή, ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση) (ολοκλήρωση 2020)

3. Ηλεκτροκίνηση υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη –Προμαχώνας και εντοπισμένες παρεμβάσεις μικρής έκτασης σε υποδομή-επιδομή αυτής (ολοκλήρωση 2022)

4. Αναβάθμιση ΠΑΘΕ/Π: τμήμα ΣΚΑ -Οινόη (χωρίς τη σύνδεση με ΣΚΑ) (ολοκλήρωση 2022)

5. Kατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Διακοπτό - Ροδοδάφνη / Φάση Β' (-σε κατασκευή, ολοκλήρωση 2017)

6. Κατασκευή αυτοκινητόδρομου «Πάτρα–Πύργος» (ολοκλήρωση 2022)

7. Κατασκευή του τμήματος «Λαμία-Ξυνιάδα» του αυτοκινητόδρομου «Κεντρικής Ελλάδας» (Ε65) (ολοκλήρωση 2021)

8. Κατασκευή της Οδικής Παράκαμψης Χαλκίδας (Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα πόρων)

9. Ολοκλήρωση της κατασκευής οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου – φάση Β' (Άκτιο-Αμβρακία-ΕΡΓΟ PHASING) (ολοκλήρωση 2021)

10. Μετρό Θεσσαλονίκης Βασική Γραμμή (Έργο 2) – Ολοκλήρωση κατασκευής και προμήθεια συρμών - Φάση Β ́ (ΕΡΓΟ PHASING) (ολοκλήρωση 2020)

11. Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης έως Καλαμαριά – Κύριες εργασίες και Προμήθεια συρμών - Φάση Β ́ (ΕΡΓΟ PHASING) (ολοκλήρωση 2019)

12. Επέκταση του Μετρό Αθήνας, τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς & Συρμοί του Μετρό Αθήνας– Ολοκλήρωση κατασκευής και θέση σε λειτουργία– Φάση Β ́ (ΕΡΓΟ PHASING) (ολοκλήρωση 2020)

13. Μετρό Αθήνας ΓΡΑΜΜΗ 4 - Τμήμα "Άλσος Βεϊκου –Γουδή" (ολοκλήρωση πέραν της χρηματοδοτικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020)

14. Κάθετος Άξονας 45 Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα–Κρυσταλλοπηγή», Τμήμα «Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή Φάση Β' (ολοκληρώνεται τέλος 2016).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1. Ύδρευση Κέρκυρας (ολοκλήρωση 2022)

2. Διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς (ολοκλήρωση 2018)

3. Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου (ολοκλήρωση 2018)

4. Δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις λυμάτων στο Δήμο Μαραθώνα (ολοκλήρωση 2019)

5. Έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Ραφήνας και Αρτέμιδος (ολοκλήρωση 2019)

6. Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Νότιο-Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης (ολοκλήρωση 2020)

7. Τηλεθέρμανση Φλώρινας (ολοκλήρωση 2018)
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Φρένο» στην ασυδοσία και τις παρενοχλήσεις των εισπρακτικών

Φραγμό στην ασυδοσία και στις συνεχείς παρενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών βάζουν η Δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΔΔ), επισημαίνοντας τις παρανομίες τους και επιδικάζοντας σημαντικές αποζημιώσεις εις βάρος τους λόγω ηθικής βλάβης για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των οφειλετών, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση αλλά και για προκλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντί τους.

Αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις έρχονται να «τιμωρήσουν» εισπρακτικές εταιρείες για την επιθετική στρατηγική τους στην αναζήτηση της καταβολής των καθυστερημένων δόσεων και χρεών που έχουν οφειλέτες - δανειολήπτες προς τράπεζες αλλά και να τους επιβάλουν την υποχρέωση να καταβάλουν τουλάχιστον 6.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους σε κάθε θύμα της παράνομης παρενόχλησης και πρακτικής τους.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι αποζημιώσεις αυτές στηρίζονται, όχι μόνο στο γεγονός ότι αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη προσωπική ενημέρωση υπήρξε παράνομη επεξεργασία απόρρητων οικονομικών στοιχείων του οφειλέτη αλλά και στο ότι με τις συνεχείς επιθετικές οχλήσεις και τηλεφωνικές κλήσεις προκάλεσαν ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή σε πολίτες, ακόμα δε και σοβαρά προβλήματα υγείας σε ανθρώπους που έχασαν τον ύπνο τους υπό την πίεση των συχνών οχλήσεων και του φόβου ότι θα χάσουν το σπίτι τους και άλλα περιουσιακά στοιχεία που θα «βγουν στο σφυρί».πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έρχεται το «έξυπνο ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Την έλευση του... έξυπνου ευρωπαϊκού εισιτηρίου, που θα εκδίδεται ανά την Ευρώπη, και με την κατοχή του κάθε ταξιδιώτης θα μπορεί να έρχεται και να κινείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, από το βήμα του 11ου Πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το www.ka-business.gr.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τον Δεκέμβριο τοποθετούνται σε όλα τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μηχανήματα «pos», για την έκδοση εισιτηρίων με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, ενώ επίσης τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμο και το «Κλάμπ των Φίλων» της εταιρείας, με εκπτωτικές προσφορές, με παράλληλη ενεργοποίηση και του προγράμματος «train miles & bonus».

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται σε επαφές με τον ΟΛΘ και τους σιδηροδρόμους της ΠΓΔΜ, ώστε να ενισχύσει τις εμπορευματικές της μεταφορές από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη γειτονική χώρα, που είχαν κινηθεί πτωτικά τα τελευταία χρόνια. Όπως εξήγησε, η πτώση αυτή οφείλεται στη μείωση των φορτίων, των προβλημάτων στο δίκτυο του ΟΣΕ, αλλά και των πολλών ημερών που έμεινε κλειστή η Ειδομένη, 70 ημέρες μέσα στο 2016 και 17 ημέρες στο τέλος του 2015.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκλειστικά λειτουργεί και εκμεταλλεύεται το δίκτυο του σιδηροδρόμου και το μόνο περιουσιακό της στοιχείο είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, μηχανοδηγοί και ελεγκτές. «Εμείς μισθώνουμε το τροχαίο υλικό από το ελληνικό δημόσιο και η αδελφή εταιρεία το συντηρεί», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος μίλησε για εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και υποσχέθηκε ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε μόλις... τρεις ώρες. Τόνισε ότι ο κύκλος εργασιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέρχεται ετησίως στα 140 εκατ. ευρώ, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο σιδηρόδρομος θα περάσει σε μια νέα εποχή και θα γίνει ανταγωνιστικός προς το αεροπλάνο, στις επιβατικές μετακινήσεις, όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο Μπραλ.

Βέβαια, όπως επισήμανε, η ηλεκτροκίνηση, πέραν του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να επεκταθεί και στον κάθετο Θεσσαλονίκη- Προμαχώνας - Κούλατα, όπως και στον άξονα Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, που είναι τμήμα της σιδηροδρομικής «Εγνατίας». «Εάν έχουμε ηλεκτροκίνηση ως την Αλεξανδρούπολη διευκολύνεται η σύνδεση με τον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας και από εκεί, η διακίνηση φορτίων προς και από τη Ρωσία» υπογράμμισε.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλαγές μας φέρνει ο ΟΟΣΑ σε χονδρεμπόριο, καύσιμα και καταστήματα

Το 10% των συστάσεων του ΟΟΣΑ προς την ελληνική κυβέρνηση αφορά σε απαρχαιωμένες διατάξεις που δεν ισχύουν πλέον και προκαλούν νομική αβεβαιότητα, δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι διατάξεις αυτές πλέον καταργούνται, όπως σημείωσαν, ενισχύοντας την ασφάλεια δικαίου και διευκολύνοντας την απόδοση δικαιοσύνης, ενώ όπως υπογράμμισαν τα ίδια στελέχη, ήδη η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει περίπου το ένα τρίτο των νέων συστάσεων του ΟΟΣΑ.

Η έκθεση περιλαμβάνει την ανάλυση των πέντε τομέων που κάλυψε το έργο (ηλεκτρονικό εμπόριο, κατασκευές, μεταποίηση χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων, μέσα μαζικής ενημέρωσης και χονδρεμπόριο) και τις σχετικές συστάσεις του οργανισμού για τη βελτίωση του ανταγωνισμού σε αυτούς.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ολοκλήρωσε και θα παραδώσει στην ελληνική κυβέρνηση τη Δευτέρα, σε ειδική τελετή, την έκθεση του έργου «Εντοπισμός και Άρση Κανονιστικών Εμποδίων στον Ανταγωνισμό στην Ελληνική Οικονομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσαρμογή αφορά στα εξής παρακάτω:

Πέντε μέτρα υπέρ του καταναλωτή


-Μέχρι σήμερα σε κάθε αγορά τους οι καταναλωτές έχουν διετή εγγύηση εκ του νόμου (νόμιμη εγγύηση). Δεν ήταν σαφές αν οι έμποροι υποχρεούνταν να προσφέρουν και πρόσθετη εγγύηση (εμπορική εγγύηση). Υπήρχε σύγχυση αυτών των δύο εννοιών και ο καταναλωτής συχνά κατέληγε να πληρώνει και για τις δύο εγγυήσεις. Αυτό πλέον καταργείται. Αποσαφηνίζεται ότι όλα τα αγαθά καλύπτονται από δωρεάν διετή εγγύηση που υποχρεούται να προσφέρει κάθε έμπορος. Ταυτόχρονα, όμως, οι έμποροι δεν είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν περαιτέρω εγγύηση, διευκολύνοντας και τη δική τους θέση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έμποροι καλούνταν να προσφέρουν εγγύηση για αγαθά που ο κατασκευαστής τους δεν προσέφερε εγγύηση. Σε κάθε περίπτωση, θα διασφαλιστεί η πλήρης ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την ύπαρξη ή όχι εμπορικής εγγύησης.

-Oι προηγούμενες κυβερνήσεις ενσωμάτωναν κοινοτικές οδηγίες στο εθνικό δίκαιο, υιοθετούσαν διαφορετικούς ορισμούς, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν επικαλύψεις και αντιφάσεις. Αυτό συχνά οδηγούσε σε συγκρούσεις μεταξύ παραγωγών, καταναλωτών και εμπόρων, που κατέληγαν στα δικαστήρια. Η έννοια του καταναλωτή αποσαφηνίζεται, προσαρμοζόμενη στις σύγχρονες ανάγκες. Διευκολύνεται έτσι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης και περιορίζονται οι εστίες έντασης στην αγορά.

-Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου στο εμπόριο βοηθά ιδιαίτερα στην περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο τζίρος του οποίου πέρσι ξεπέρασε τα 4,5 δισ. ευρώ και βαίνει διαρκώς αυξανόμενος.

-Μέχρι σήμερα επιτρέπεται η ύπαρξη μόνο μίας κεντρικής αγοράς (κρέατος, φρούτων, λαχανικών και αλιευμάτων) σε Αθήνα και Θεσ/νικη και κεντρικές αγορές ιδρύονταν μόνο με υπουργικές αποφάσεις.

Πλέον διευρύνονται οι δυνατότητες δημιουργίας ιδιωτικών χονδρεμπορικών αγορών, χωρίς να επηρεάζονται οι υπάρχουσες αγορές και ο δημόσιος χαρακτήρας τους. Παράλληλα ρυθμίζεται το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ιδιωτικών αγορών, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον (ασφάλεια τροφίμων, χωροταξία, υγιής ανταγωνισμός επαρκής τροφοδοσία της αγοράς). Διευκολύνεται, έτσι, η είσοδος νέων προμηθευτών και άρα ενισχύεται ο ανταγωνισμός, με θετικές συνέπειες για την οργάνωση του χονδρικού εμπορίου και για τους καταναλωτές, τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς τις τιμές.

-Μέχρι σήμερα ισχύει ο λεγόμενος «κόφτης» του 15%, ο οποίος αφορά στην ανώτατη μείωση που μπορεί να λάβει η τιμή των γενοσήμων φαρμάκων κατά την προηγούμενη ανατιμολόγηση.

Ο «κόφτης» διατηρείται, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόζεται στις περιπτώσεις όπου η προκύπτουσα τιμή του γενοσήμου θα είναι μικρότερη από εκείνη του αντίστοιχου off-patent φαρμάκου. Αποτρέπεται, έτσι, ένα ανεξέλεγκτο ντάμπινγκ τιμών στα γενόσημα, στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή.

Πέντε μέτρα υπέρ παραγωγών / επενδυτών


-Μέχρι σήμερα επιτρέπεται τα πρατήρια βενζίνης να συνάπτουν αποκλειστικές συμφωνίες με χονδρεμπόρους με μέγιστη διάρκεια τα 5 έτη, πλην όμως υπήρχε η δυνατότητα παρατάσεων εφόσον το ακίνητο ανήκε στον χονδρέμπορο. Ως αποτέλεσμα πολλοί πρατηριούχοι βρίσκονταν «δεμένοι» με συμβάσεις για τουλάχιστον 20 χρόνια. Πλέον αποσυνδέεται η διάρκεια της αποκλειστικής συμφωνίας με το καθεστώς ιδιοκτησίας του ακινήτου, απελευθερώνοντας τους πρατηριούχους και αναχαιτίζοντας την τάση καθετοποίησης της αγοράς.

Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποσοτικής και ποιοτικής ακεραιότητας καυσίμων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

-Απελευθερώνεται περαιτέρω η αγορά χονδρεμπορίου στα καύσιμα. Μειώνεται το απαιτούμενο αρχικό κεφάλαιο (100.000 από 300.000 ευρώ για την εισαγωγική βαθμίδα) και το ελάχιστο όριο για το μέγεθος δεξαμενών (1.500 από 4.500 κυβ.μ για την εισαγωγική βαθμίδα). Ενθαρρύνεται, έτσι, η είσοδος νέων εταιρειών, πλήττοντας τα ολιγοπώλια στον κλάδο.

Επιπλέον, εξορθολογίζεται και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομίλων στο χονδρεμπόριο: Η χούντα είχε καθιερώσει τις άδειες εμπορίας πετρελαιοειδών κατηγορίας ΣΤ' για τις νησιωτικές περιοχές. Τη δεκαετία του '90 τούς δόθηκε το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται στην υπόλοιπη χώρα με τα δικαιώματα της κατηγορίας Α' (σε όλη τη χώρα), αλλά χωρίς τις υποχρεώσεις (ελάχιστο κεφάλαιο, δεξαμενές κ.λπ). Το προνομιακό καθεστώς αυτό, που αφορά μόλις 4 ομίλους, καταργείται και παράλληλα αυξάνεται ο ελάχιστος αποθηκευτικός χώρος για τις ΣΤ' στα 1.000 κυβ. μ.

-Μέχρι σήμερα για τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται προέγκριση σχετικά με την τήρηση όρων ασφαλούς λειτουργίας. Εξαίρεση αποτελούσαν μόνο οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες. Πλέον επιτρέπεται και σε άλλες εταιρικές μορφές (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ) να λειτουργούν καταστήματα χωρίς προέγκριση.

-Μέχρι σήμερα δεν είναι εφικτή η μετατροπή μιας ΟΕ σε ΕΕ. Πλέον επιτρέπεται η μετατροπή, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι επενδυτές να περιλάβουν στο εταιρικό σχήμα νέους ενδιαφερόμενους. Διευκολύνεται, έτσι, η ανάπτυξη συνεργασιών και η αύξηση του μεγέθους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τις εμπορικές εκθέσεις, ώστε ο θεσμός να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) και να ενισχυθεί ο χαρακτήρας του ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, προώθησης της ντόπιας παραγωγής και της εξωστρέφειας.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Υπερήφανη" δηλώνει η διευθύντρια του παιδικού προγράμματος του BBC για το τρανσέξουαλ πρόγραμμα για παιδιά

Η διευθύντρια του παιδικού προγράμματος του BBC δήλωσε ότι είναι "υπερήφανη" για το πρόγραμμα αλλαγής φύλου που απευθύνεται σε παιδιά από την ηλικία των έξι ετών, που ακολουθεί την ιστορία ενός φανταστικού μαθητή τρανσέξουαλ που παίρνει χάπια αλλαγής φύλου.

Η Alice Webb είπε ότι μέρος του "ρόλου της δημόσιας υπηρεσίας" του BBC ήταν να "τονώσει τη συνομιλία" και ότι το σόου "Just a Girl" ("Μόνο ένα Κορίτσι") μετέφερε το περιεχόμενό του με έναν "ηλικιακά κατάλληλο τρόπο".
 
Τα σχόλια αυτά τα έκανε κατά τη συζήτηση στην επιτροπή επικοινωνίας της βρετανικής βουλής ερωτώμενη πώς οι υπεύθυνοι των παιδικών προγραμμάτων πήραν την απόφαση για το ποια είναι κατά τη γνώμη τους η κατάλληλη ηλικία για να ερευνηθεί μια τέτοια "δύσκολη θεματική".


BBC
 
Το σόου, που διατίθεται στην ιστοσελίδα του CBBC, αναδεικνύει τον αγώνα ενός 11χρονου για να εξασφαλίσει τις ορμόνες που θα καταστήσουν ευκολότερη την αλλαγή φύλου αργότερα στη ζωή του σταματώντας την εφηβεία.
 
Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η έκθεση των παιδικών εγκεφάλων σε τέτοιου είδους αμφιλεγόμενα ζητήματα θα έχουν ως αποτέλεσμα την "πλήρη σύγχυση" των παιδιών.
Μια μητέρα έγραψε στην ιστοσελίδα του "Mumsnet", ότι η κόρη της είχε απορία για την ταυτότητα του φύλου της και την ρώτησε με "αγωνία, αν αυτό σήμαινε ότι ήταν αγόρι".
 


Ένα 4χρονο αγόρι βλέπει τηλεόραση
 
Μιλώντας μπροστά στους ευγενείς της βρετανικής βουλής, η κα. Webb δήλωσε: "Παίρνουμε εξειδικευμένες συμβουλές από ψυχολόγους για το περιεχόμενο που συναρμολογούμε, το ενώνουμε σε μια μορφή που είναι ηλικιακά κατάλληλη και καλύπτουμε την ιστορική ακολουθία με εξίσου κατάλληλη γλώσσα". 
 
Είπε ότι το BBC μεταφέρει πληροφορίες με έναν ηλικιακά κατάλληλο τρόπο, "κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι διαθέτουμε με αυτό (το σόου) και είμαι πολύ υπερήφανη γι' αυτό το σόου".
Πρόσθεσε ότι το BBC έχει το καθήκον "να εξασφαλίσει την τόνωση της συζήτησης - που είναι μέρος του ρόλου της δημόσιας υπηρεσίας μας".
 


Παιδί παίζει με το iPad του
 
"Αλλά θα το κάνουμε αυτό μιλώντας με ειδικούς και έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους που έχουν εμπειρία δεκαετιών".
 
Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής, η κα. Webb πρότεινε επίσης τις δικτυακές εφαρμογές του BBC για παιδιά όπου θα μπορούν να δουν 'αποσπάσματα' για τον περιορισμό του χρόνου που χρησιμοποιούν νέοι άνθρωποι μπροστά στις συσκευές τους. 
 
Συμπλήρωσε ότι το περιεχόμενο του BBC είναι ήδη "γεμάτο με την πρόσκληση για δράση" των παιδιών να βγουν έξω και να είναι ενεργά, καθώς και να απολαμβάνουν σε απευθείας σύνδεση, αλλά και ότι θα "πάει να δει" κατά την έναρξη τα αποσπάσματα ή τα χρονικά όρια.

 


Το καινούργιο iPlayer για παιδιά του BBC
 
Η ομότιμη του Lib Dem Βαρόνη Benjamin ήγειρε τις ανησυχίες της ότι ενώ τα παιδιά γνωρίζουν πότε να παρατήσουν ένα βιβλίο, συχνά όμως δεν μπορούν να αποσαφηνίσουν πότε είναι σκόπιμο να σταματήσουν τη χρήση μιας εφαρμογής και την ενθαρρυνόμενη απ' αυτήν "καταναγκαστική συμπεριφορά".
 
Η Βαρόνη Kidron ομότιμη των αντικριστών εδράνων υποστήριξε ότι θα χρησιμεύσει σαν παράδειγμα βέλτιστης πρκατικής σε ένα περιβάλλον που ενδιαφέρεται "παν' απ' όλα για το συμφέρον του παιδιού".
 
Είπε: "Οι περισσότεροι γονείς στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνουν το όλο θέμα γύρο από την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά και ότι η πραγματικότητα όσον αφορά το τι θα μπορούσαν να προσφέρουν ως θεσμικό όργανο, θα ήταν μια τεράστια νίκη για την κοινότητα, καθόσον θα έχουμε κάτι να επισημάνουμε".
 
Μιλώντας στην επιτροπή, η κα. Webb απάντησε: "Νομίζω ότι έχετε απόλυτο δίκιο. Έχουμε την ευθύνη και έχουμε έναν πραγματικό ρόλο, διότι φτάνουμε σε τόσο πολλούς ανθρώπους, κάτι που αποτελεί και τον λόγο που ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ στο να διασφαλίσουμε να εκπαιδεύσουμε τους γονείς".
 
"Αποδέχομαι πλήρως την άποψή σας του 'BBC που είναι η στιγμή;', θα το μεταφέρω στο συμβούλιο και θα πάμε να το εξετάσουμε".
 
Η κα. Webb πρόσθεσε ότι το BBC μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει χρονόμετρα στις εφαρμογές του, επειδή οι γονείς δεν τα ζήτησαν όταν συμβουλεύτηκαν.

 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παιδί του κομματικού σωλήνα η 30χρονη Υπουργός Εργασίας ...δίχως ένσημα [Βίντεο]Διαβάζουμε στο ιστολόγιο "ΕΝΙΚΟΣ":

 

Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου είναι η νέα υπουργός Εργασίας.

Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. 

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.
Η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε... ανήσυχη και είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Άρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!