EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Εχθροί του Λαού - Οι Δικαστές εναντίον της Κοινωνίας;

Εχθροί του Λαού
Οι Δικαστές εναντίον της Κοινωνίας;
 
Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου το πρωΐ, το Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή το Άρθρο 50 ώστε να ξεκινήσει η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το επιχείρημα ότι χρειάζεται η προσφυγή της στο κοινοβούλιο.
Οι τρεις δικαστές που κατέληξαν στην ανατρεπτική για το δημοψήφισμα απόφαση για το Brexit ήταν οι πλέον υψηλόβαθμοι σε Αγγλία και Ουαλλία.
  
Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ένα μέρος των βρετανικών μέσων ενημέρωσης αποφάσισε να ασκήσει το δικό τους προνόμιο: να επιτεθεί στους δικαστές που βρίσκονταν πίσω από την απόφαση, η οποία αψηφούσε 14,7 εκατομ. Βρετανούς ψηφοφόρους και πυροδοτούσε μια συνταγματική κρίση.
 
Πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων εμφανίστηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως “Εχθροί του Λαού”, για τους τρεις δικαστές.
 
 
Το γεγονός αυτό, όπως και η πρόσφατη απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπέρ των “νταβατζήδων” του τηλεοπτικού κατεστημένου, που καθιστά απαγορευτική κάθε αλλαγή στον χώρο της ενημέρωσης, αποτελούν δύο ακόμα ισχυρές ενδείξεις ότι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει παγιωθεί μια σαφής αντιλαϊκή νοοτροπία στον χώρο της Δικαιοσύνης, που “χορεύει” μόνο στον ρυθμό των ευρω-ελίτ.
 
Σε όλα τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει, οι ευρωπαϊκοί λαοί απέρριψαν τις Συνθήκες και επιταγές της Ε.Ε., παρ' όλα αυτά η Δικαιοσύνη έκανε τα στραβά μάτια όταν η λαϊκή βούληση καταστρατηγήθηκε προκλητικά.
 
Στην χώρα μας η δικαιοσύνη δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να εμποδίσει την σωρεία των αντισυνταγματικών νόμων, μέτρων και χαρατσιών που επέβαλαν τα μνημόνια και οι συνεργαζόμενες ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα. Αποφάσεις που καταλύουν την δημοκρατία, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και καταστρέφουν τις οικονομικές δομές κρίνονται ως “νόμιμες” και μόνο όταν πρόκειται για τα μισθολογικά τους προνόμια ή τα συμφέροντα της ελίτ αντιδρά το δικαστικό κατεστημένο.
 
 
Πολλοί, μάλιστα, έντιμοι δικαστές, που επιχείρησαν να ταχθούν υπέρ των λαϊκών δικαίων και να προστατεύσουν το εισόδημα και την κατοικία των πολιτών, αντιμετώπισαν διώξεις ή υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.
Όπως ξεκινάει το άρθρο της η βρετανική Daily Express: “σήμερα η χώρα αυτή αντιμετωπίζει μια κρίση εξίσου σοβαρή με την σκοτεινή εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Τσώρτσιλ, στον γνωστό λόγο του της 4ης Ιουνίου 1940 στη Βουλή των Κοινοτήτων, διακήρυττε: «Θα πολεμήσουμε [τους χιτλερικούς] στη γη και στη θάλασσα, θα πολεμήσουμε στον αέρα, θα πολεμήσουμε στις ακτές, στους κάμπους και στους δρόμους· δεν θα παραδοθούμε ποτέ»”.
Φαίνεται ότι, όπως λένε οι αγγλικές εφημερίδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση γρήγορα μετατρέπεται σε δυστοπική επικράτεια για όσους δεν θα προλάβουν να αποδράσουν απ' αυτήν εγκαίρως.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΓΟΡΩΝ»!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΓΟΡΩΝ»!

Η ΑΟΡΑΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ


Βιώνουμε αναμφίβολα μία κατ’ επίφαση Δημοκρατία, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον ερήμην μας – ενώ χρησιμοποιούμαστε για να πληρώνουμε συνεχώς νέους φόρους, για τους οποίους εισπράττουμε όλο και λιγότερα ανταλλάγματα.

«Οι Έλληνες, παρά το ότι φαίνεται πια πως όποιο κόμμα και αν επιλέξουν, δεν θα αποφύγουν τα μνημόνια, τη λεηλασία, και τη σκλαβιά τους, έχουν χειραγωγούμενοι την ψευδαίσθηση ότι, μπορούν δημοκρατικά να ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία και να μην αφελληνισθούν»

Άρθρο

Οι δυτικές κοινωνίες του 18ου και του 19ου αιώνα ήταν αντιμέτωπες τόσο με λογικές, όσο και με παράλογες εξουσίες, οι οποίες είχαν όμως ένα κοινό γνώρισμα: επρόκειτο για ανοιχτές, εμφανείς εξουσίες, όπου όλοι γνώριζαν ποιος διατάζει και ποιος απαγορεύει – ο πατέρας, ό δάσκαλος, το αφεντικό, ο βασιλιάς, ο αξιωματικός, ο Θεός, ο νόμος, η ηθική συνείδηση κοκ.

Οι επιταγές ή οι απαγορεύσεις αυτές μπορεί να ήταν λογικές ή όχι, αυστηρές ή «χλιαρές» – ενώ είχε τη δυνατότητα κανείς να υπακούσει ή να μην υπακούσει. Εν τούτοις, γνώριζαν όλοι ότι υπάρχει μία εξουσία, ποια είναι αυτή η εξουσία, τι επιθυμεί, καθώς επίσης τι αποτελέσματα θα είχε η συμμόρφωση με τις εντολές της ή η ανυπακοή.

Σε αντίθεση με τότε, η σημερινή εξουσία είναι μία ανώνυμη, αδιαφανής εξουσία, όλο και πιο αόρατη, όλο και πιο απομακρυσμένη από το άτομο. Κατά παράδοξο δε τρόπο, όλοι συμμορφώνονται με τις επιταγές της – όπως θα έκαναν οι άνθρωποι, σε μία πολύ έντονα απολυταρχική κοινωνία.

Στην πραγματικότητα τώρα, κανένας δεν αποτελεί την εξουσία – αφού η εξουσία είναι «συνώνυμη» πλέον με τις οικονομικές ανάγκες, με το κέρδος, με τις αγορές, με τους δανειστές, με την χειραγωγημένη κοινή γνώμη, καθώς επίσης με όλα όσα πράττει κανείς, σκέφτεται και αισθάνεται. Οι νόμοι δε αυτής της ανώνυμης εξουσίας είναι το ίδιο αόρατοι, όπως και οι νόμοι της αγοράς – παράλληλα, ακριβώς το ίδιο απρόσβλητοι.

Ποιος μπορεί λοιπόν να προσβάλλει το αόρατο; Ποιος μπορεί να εξεγερθεί κατά του κανενός; Ποιος είναι ο αληθινός εχθρός, για να αντιδράσει συλλογικά και να προστατεύσει τα δικαιώματα του ο λαός;

Κατ’ επέκταση, η αδυναμία που νοιώθουν οι σημερινοί Πολίτες των περισσοτέρων δυτικών κρατών, σε σχέση με το πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε αυτά που τους επιβάλλονται παρά τη θέληση τους, από κάποια αόρατη εξουσία, η οποία λειτουργεί όλο και πιο μακριά από τους ίδιους, «φορτώνοντας» τους με τις δικές της «αμαρτίες», δεν είναι σε καμία περίπτωση ακατανόητη.

Στο παράδειγμα της Ελλάδας, παρά το ότι τα νοικοκυριά λεηλατούνται, η δημόσια περιουσία εκποιείται, μεγάλα μέρη του πληθυσμού εξαθλιώνονται και το κοινωνικό κράτος καταρρέει, χωρίς να μειώνεται το δημόσιο χρέος ή να φαίνονται στον ορίζοντα κάποιες ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον, ακόμη και οι αρχικές αντιδράσεις αποτελούν προ πολλού παρελθόν – γεγονός που τεκμηριώνει την ανικανότητα της κοινωνίας να λειτουργήσει πλέον ορθολογικά, μη έχοντας τη δυνατότητα να συγκεκριμενοποιήσει τον «εχθρό».

Την ίδια στιγμή, το βασικότερο όπλο εξουδετέρωσης της υγιούς λαϊκής αντίδρασης δεν είναι άλλο από το ότι, «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» – ενώ οι Πολίτες δεν είναι καν σε θέση να καταλάβουν πώς είναι αδύνατον το ίδιο το πρόβλημα να αποτελεί τη λύση: ότι δηλαδή, αυτό που τους παρουσιάζεται ως λύση, είναι το πρόβλημα.


Η πολιτική σταθερότητα

Ένα δεύτερο όπλο εξουδετέρωσης της υγιούς αντίδρασης είναι η «πολιτική σταθερότητα» – στο βωμό της οποίας πρέπει να θυσιάζει κανείς την ελευθερία, τη Δημοκρατία, ακόμη και τα ίδια του τα όνειρα. Οποιοδήποτε κυβερνών κόμμα κάνει σωστά χρήση του όρου «πολιτική σταθερότητα», χτίσει πάνω σε αυτόν και επιμείνει, ισχυριζόμενο με θράσος πως είναι το μοναδικό που μπορεί να την εξασφαλίσει στη χώρα του, έχει σίγουρη την επανεκλογή του – ανεξάρτητα από όποια σκάνδαλα, ατασθαλίες ή απάτες δουν το φως της δημοσιότητας εναντίον του.

Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε στη γειτονική Τουρκία, όπου ο πρωθυπουργός της κέρδισε τις εκλογές, παρά τα τεράστια σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς, στα οποία αποδεδειγμένα συμμετείχε, τις απολυταρχικές του θηριωδίες, την επαναφορά του μεσαίωνα στην κοινωνική ζωή της χώρας του κοκ. – απλά και μόνο υποσχόμενος «πολιτική σταθερότητα» στους υπηκόους του.

Επειδή δε οι αγορές επιβραβεύουν την πολιτική σταθερότητα, χρεώνοντας τότε φθηνότερα τις «υπηρεσίες» τους, το «χαρτί της οικονομίας» είναι αυτό που συνήθως εξασφαλίζει την εκάστοτε εκλογική νίκη – αρκεί η υφιστάμενη κυβέρνηση να το χρησιμοποιήσει σωστά και την κατάλληλη χρονική στιγμή. Το ότι η μεγαλύτερη δυνατή «πολιτική σταθερότητα» εξασφαλίζεται από τα δικτατορικά καθεστώτα, δεν φαίνεται να ενοχλεί ή να προβληματίζει κανέναν – αφού όλοι είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν την ελευθερία με την ασφάλεια τους.

Ο κομφορμισμός


Συνεχίζοντας, ο μηχανισμός με τον οποίο ασκείται η ανώνυμη εξουσία, είναι ο κομφορμισμός – η προσαρμογή δηλαδή ενός ατόμου στις απαιτήσεις και στους τύπους συμπεριφοράς της ομάδας, στην οποία ανήκει.

Αναλυτικότερα, ο άνθρωπος έχει πεισθεί πως οφείλει να κάνει ότι κάνει ο καθένας, να συμμορφώνεται με το σύνολο, να μην είναι διαφορετικός και να μην ξεχωρίζει. Επομένως, πρέπει να είναι πρόθυμος και να επιθυμεί να αλλάξει, ανάλογα με τις αλλαγές που επιβάλλονται – ενώ δεν πρέπει να αναρωτιέται κατά πόσο έχει δίκιο ή άδικο, αλλά κατά πόσο είναι προσαρμοσμένος με το σύνολο και δεν είναι ιδιόρρυθμος, διαφορετικός. Το μόνο πράγμα που παραμένει μόνιμα μέσα του, είναι η προθυμία αλλαγής και η «ηθική της αγέλης».


Σε τελική ανάλυση λοιπόν, το άτομο λειτουργεί με τον εξής λογικό παραλογισμό: “Κανένας δεν έχει εξουσία επάνω μου, εκτός από την αγέλη, από το κοπάδι καλύτερα του οποίου αποτελώ μέλος – αλλά και στο οποίο είμαι απόλυτα υποταγμένος”.

Η συγκεκριμένη «λογική» δεν αφορά μόνο τους κυβερνωμένους, αλλά και τους κυβερνώντες – οι οποίοι επίσης υποτάσσονται στο κοπάδι των μελών των κομμάτων τους, των εκλογέων, των αγορών κοκ., «αγόμενοι και φερόμενοι» από μία αόρατη εξουσία, χωρίς καμία αμιγώς δική τους πρωτοβουλία.

Στα πλαίσια αυτά, ο λαός αδυνατεί να διαμαρτυρηθεί και να εξεγερθεί δυναμικά, ατομικά ή συλλογικά, αφού δεν μπορεί να «ταυτοποιήσει» την εξουσία – οπότε χάνει τη συνείδηση του εαυτού του, αποδέχεται την αγελαία συμπεριφορά και παύει να εξελίσσεται ψυχικά ή διανοητικά.

Εδώ οφείλεται, σε κάποιο βαθμό βέβαια, η ανευθυνότητα και ο «παιδισμός» της πλειοψηφίας των σύγχρονων ανθρώπων – οι οποίοι είναι πλέον άβουλα «υποζύγια» των αγορών. Επίσης, η κοινωνική απομόνωση, η αποχαύνωση και η αδιαφορία για τα κοινά, όπως επίσης το συνεχώς χαμηλότερο επίπεδο των βουλευτών σε όλες τις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωκοινοβουλίου – αφού κανένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα αποδεχόταν να μετατραπεί σε «ετερόφωτο πιόνι», πόσο μάλλον να ευθύνεται για μία εξουσία που δεν ασκεί.

Στο παράδειγμα τώρα της Ελλάδας, όπου επικρατεί «η σιωπή των αμνών» και οι Πολίτες δεν εξεγείρονται κατά της κυβέρνησης τους (παρά το ότι υπεξαίρεσε την ψήφο τους επανειλημμένα, με προεκλογικές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ, ενώ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, τους επιβάλλει δυσβάστακτα μέτρα, δεν τολμάει να αντισταθεί στους εισβολείς κοκ.), η αιτία είναι επίσης το ότι, η πραγματική εξουσία είναι αόρατη – αφού όποιο άλλο κόμμα κυβερνήσει, οι Πολίτες είναι πεπεισμένοι πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή.

Ακόμη δε και αυτοί που αναζητούν απεγνωσμένα έναν νέο «επαναστάτη» ηγέτη, έχουμε την εντύπωση ότι, δεν πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξουν πραγματικές αλλαγές – επομένως, ότι δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να τον συνοδεύσουν στην «επικίνδυνη διαδρομή», την οποία υποχρεωτικά θα έπρεπε ο νέος ηγέτης να ακολουθήσει.

Αυτό που μάλλον επιζητούν είναι να φορτώσουν τις ευθύνες της δικής τους ήττας σε κάποιον άλλο – τον οποίο αργότερα, αφού θα αποτύχει εκ των πραγμάτων μη έχοντας την απαιτούμενη δική τους συνδρομή, θα τον οδηγήσουν πιθανότατα στο ικρίωμα (όπως ήδη διαπιστώνεται σήμερα).

Ολοκληρώνοντας, οφείλουμε ίσως να συμπληρώσουμε ότι, βιώνουμε αναμφίβολα μία «κατ’ επίφαση» δημοκρατία – αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον ερήμην μας, ενώ χρησιμοποιούμαστε για να πληρώνουμε συνεχώς νέους φόρους, για τους οποίους εισπράττουμε όλο και λιγότερα ανταλλάγματα (κοινωνικές παροχές). Πρόκειται ουσιαστικά για μία «οικονομική δικτατορία» με δημοκρατικό πέπλο, την οποία αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα – θεωρώντας ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Για παράδειγμα, όπως ο σημερινός οικονομικός πόλεμος δεν σκοτώνει με σφαίρες τους ανθρώπους, αλλά τους οδηγεί στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στο «λιμό» και στην αυτοκτονία, έτσι καιη οικονομική δικτατορία δεν χρησιμοποιεί τα συμβατικά βασανιστήρια, για να επιβάλλει τους κανόνες της – αλλά την τρομοκρατία των ΜΜΕ, την παραδειγματική τιμωρία, τη σταύρωση δηλαδή σε κοινή θέα, το δημόσιο εξευτελισμό κοκ.
Επίλογος

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Ευρωζώνης – πόσο μάλλον της Ευρώπης, εάν ενωθεί πολιτικά. Στην περίπτωση αυτή, ακόμη και η τυπική εξουσία θα ήταν πιο μακριά από τους ανθρώπους – με ακόμη πιο οδυνηρά επακόλουθα για την εξέλιξη τους, για την ελευθερία και βέβαια για τη Δημοκρατία, έτσι όπως αυτά διαπιστώνονται στις Η.Π.Α.

Πολύ περισσότερο επειδή γνωρίζουμε επί πλέον ότι, όσο πιο μακριά είναι το υποκείμενο από το αντικείμενο, τόσο λιγότερο ηθικές είναι οι πράξεις του. Για παράδειγμα, αδιαφορούμε για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες στην Ασία, με βάση τις οποίες αγοράζουμε πάμφθηνα τα ρούχα μας – αφού δεν ερχόμαστε σε καμία επαφή με τους ανθρώπους εκεί.

Επομένως οι πολιτικοί κίνδυνοι, στην περίπτωση που ολόκληρη η Ευρώπη θα κυβερνιόταν από τις Βρυξέλες, θα ήταν εξαιρετικά μεγάλοι – ενώ οι πράξεις των «ιθυνόντων» πολύ λιγότερο ηθικές. Παράλληλα, η διάχυση της εξουσίας τόσο στα εθνικά, όσο και στα υπερεθνικά κοινοβούλια, θα μείωνε κατά πολύ την όποια υπευθυνότητα τους – κάτι που ήδη διαπιστώνεται.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι, οι εκτελέσεις ανθρώπων σε περιόδους πολέμων γίνονται πάντοτε από μία ομάδα στρατιωτών και ποτέ από έναν, έτσι ώστε να μην νοιώθει κανείς ότι έχει ο ίδιος την ευθύνη, για να κατανοήσουμε πόσο πιο εύκολη θα ήταν η «εκτέλεση» των λαών κατ’ εντολή ίσως των αγορών, από μία «συλλογική κυβέρνηση» – η οποία, εκτός των άλλων, θα ήταν σε απόσταση ασφαλείας.

Στα πλαίσια αυτά, εάν οι Πολίτες των επί μέρους κρατών δεν αποφασίσουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, όχι για να την παραδώσουν σε μία άλλη ανώνυμη εξουσία ή σε κάποιον «προικισμένο» ηγέτη, αλλά για να τη διαχειριστούν μόνοι τους (άμεση δημοκρατία), τα όνειρά τους για ένα καλύτερο μέλλον τόσο των ίδιων, όσο και των παιδιών τους, θα παραμείνουν «όνειρα θερινής νυκτός» – όσο οδυνηρό και αν ακούγεται κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν η γενιά των 50δων περιμένει να αρχίσουν οι νέοι την επανάσταση

Τον αγώνα η δική μας γενιά καλείται να τον δώσει. Και είναι απόλυτα δικό μας το χρέος, όχι γιατί η δική μας γενιά, με την συναίνεση και την συμμετοχή της, το αποτέλεσμα έφερε, αλλά επειδή μόνο η δική μας γενιά ΞΕΡΕΙ τι τον ορυμαγδό προκάλεσε. Κι επειδή είναι αυτή που ξέρει, γι’ αυτό είναι η μόνη που μπορεί και να το αλλάξει (αυτός που το έκανε ξέρει πώς να το ξε-κάνει).

Ο γιος μου σε λίγο θα κλείσει τα 18. Με βλέπει να αγωνίζομαι για την ελευθερία της πατρίδας μου, από τα 12 του. Ό,τι για τον αγώνα έχω κάνει, το θεωρεί τουλάχιστον (εξευγενισμένα) παράλογο. Γιατί οι συνθήκες οι σύχρηστες (όλα αυτά που σήμερα γίνονται) και εμένα πονούν, για εκείνον είναι απλή καθημερινότητα! Αυτή τη ζωή γνώρισε, δεν γνώρισε καμία άλλη.

Δάσκαλε που δίδασκες

Πριν 10 περίπου χρόνια ξαναέδωσα πανελλήνιες. Παρακολουθούσα ενισχυτική στο σχολείο. Στο μάθημα της έκθεσης, μέσα στα πολλά και διάφορα σοφά γραφόμενα, αναφέρεται και το ευ-κρίνειν και ευ-βούλεσθαι. Η καθηγήτρια δε, έκανε ολάκερη διατριβή για το θέμα, με κάτι όμορφα λόγια, σοφού διδασκάλου.

Στο τέλος των μαθημάτων, η ίδια καθηγήτρια, μας είπε: Μην αποτολμήσετε κανενός είδους ακροβασία στο γραπτό σας, γιατί θα σας κόψουν. Που αυτό σημαίνει, καλό το ευ-κρίνειν και το ευ-βούλεσθαι, αλλά αν δεν γράψετε παπαγαλιστί ό,τι σας δώσει το φροντιστήριο δεν μπορείτε να προκόψετε στη ζωή σας!

Καλή η θεωρία ε; Στη θεωρία πάνσοφοι, στην πράξη σκουλήκια έρποντα.

Έκλαιγε ο φύλης κατά την παράδοση του υπουργείου. Και μαζί μ’ αυτόν έκλαιγαν κι όλοι οι παρατρεχάμενοι όταν μιλούσε για τον αγώνα που έδωσε, ανάλογο των προγόνων του αγωνιστών (μας δήλωσε).

Τα λόγια πολύ όμορφα… Στην πράξη;

Από τα λόγια κανείς δεν κρίνεται, ΜΟΝΟ οι πράξεις μένουν. Τι έκανες είναι, και θα είναι πάντα, το ζήτημα!

Γιατί οι νεότεροι δεν σέβονται τους γέρους σήμερα;

(Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, μία γενιά) Γιατί δεν είναι σοφοί!


Είμαι εγώ ένα υποταγμένο, αδύναμο ανθρωπάκι, και «συμβουλεύω» τον νέο, μεγαλοστόμως: πάλεψε, η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα, η ελευθερία η υπέρτατη αξία, δώσε το αίμα σου για την δημοκρατία…

Τα ξέρω εγώ αυτά επειδή γέρασα, ξέρω ότι είναι σωστά, η μόνη αλήθεια. Αλλά δεν τα πράττω! Το παιδί φταίει που με γράφει στ’ αρχίδια του;

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε εμείς οι γέροι, οι άσοφοι, είναι ότι υποδεικνύουμε! και δη, το αποτέλεσμα!

Κάθομαι δηλαδή και λέω στο παιδί μου: να είσαι δυνατός, να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου, να μην σε κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, να μην δέχεσαι αμάσητο τίποτα, να μην λυγίζεις, να διεκδικείς, αν πέσεις να ξανασηκώνεσαι κλπ.

Εκτός του ότι αν ΕΓΩ πρώτα δεν τα εφαρμόζω, τσάμπα χαλάω το σάλιο μου, υπάρχει κι άλλος λόγος που ο νέος με γράφει:

ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ! Δεν του λεώ πώς θα τα κάνει όλα αυτά τα σπουδαία, θεάρεστα, ανώτερα πράγματα. Τα οποία δεν είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (το είπες κι έγινε), αλλά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ μιας κατάστασης.

Ο λόγος που δεν του μαθαίνουμε τον τρόπο, είναι γιατί δεν τον ξέρουμε!

Η γενιά μου έζησε τσάμπα! Άσκοπα! Ήρθε βόδι και θα φύγει πιο βόδι.

Η γενιά μου είναι η πιο άσοφη γενιά που πέρασε, διότι ποτέ δεν ψάχτηκε, δεν την ενδιέφερε να μάθει, να καταλάβει. Ήρθε για να φάει, να πιει και να γλεντήσει.

Δεν αναρωτήθηκε ποτέ, δεν γύρισε πίσω για να βγάλει συμπεράσματα ποτέ, δεν κοίταξε μέσα της ποτέ, δεν κοίταξε να φτιάξει τον εαυτό της ποτέ.

Το μόνο που ξέρει ο γέρος σήμερα (έχει ντοκτορά, μάνα κατακαημένη) είναι το πώς θα γίνουν οι άλλοι σωστοί ώστε (για να) μπορεί ο ίδιος ανενόχλητος να τρώει, να πίνει και να γλεντάει.

Τα διαγγέλματα, τα κηρύγματα, οι μεγαλοστομίες, τα σοφά τα λόγια, λαμβάνουν τέλος. Τι έκανες, μόνο αυτό μετράει. Οι πράξεις δίνουν τα μαθήματα. Κι αν θέλεις οι νέοι να αγωνιστούν, θα πρέπει αναγκαστικά ΕΣΕΝΑ πρώτα να δουν.

Stefania Ligerou

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και το BBC μιλά για τον ψεύτικο κόσμο που ζούμε – Που το πάνε;

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα από διεθνή και έγκυρα, στο πολύ κοινό, ΜΜΕ, ότι ζούμε σε ψεύτικο κόσμο, όπως τόνιζε ο Σωκράτης και φυσικά ο Χριστός, ενώ στις μέρες μας το τονίζει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος.

Μετά την Bank of America και Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους, το γνωστό βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο BBC επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα με τίτλο «μπορεί να ζούμε μέσα σε ένα κομπιούτερ», δηλαδή σε ένα μάτριξ.

Αναφέρει το BBC, μεταξύ άλλων:

«Πολλοί Φυσικοί και Κοσμολόγοι είναι τώρα άνετοι με την ιδέα ότι όλοι ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση ενός γιγάντιου υπολογιστή και βιώνουμε ένα εικονικό κόσμο Matrix-style που λόγω ελλιπούς αντίληψης θεωρούμε πραγματικό.


(…)

Το Matrix έχει σχηματιστεί με το εξής αφήγημα: Οι άνθρωποι είναι κλειδωμένοι από μια σατανική δύναμη σε έναν κόσμο των ονείρων τον οποίο αποδέχονται ως πραγματικό».

Άλλη μία δικαίωση του Λιακόπουλου που θα τον δούμε στον παρακάτω βίντεο να μας αναλύει την παραβολή του σπηλαίου του Σωκράτη.

Άραγε θα μας παρουσιάσουν την πολυπροβεβλημένη εικονική πραγματικότητα ως δήθεν διαφυγή από το Μάτριξ;

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κεφάλαιο φορολογία: Οι 10 σαρωτικές αλλαγές-Τι αλλάζει σε περιουσιολόγιο και φόρο κατοικιών

Δέκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία που πρόκειται να ξεδιπλωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα προαναγγέλλονται μέσω του απολογισμού έργου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Από τις σελίδες του απολογισμού προκύπτουν σημαντικές παράμετροι του νομοσχεδίου για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην αγορά ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και παρεμβάσεις στη φορολογία ακινήτων και το περιουσιολόγιο.


Αναλυτικά όλες οι αλλαγές
  • Αναστέλλεται τουλάχιστον έως το τέλος του 2018 ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα καθώς κρίνεται ότι η εφαρμογή του θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.
  • Έρχεται η φορολόγηση της σκιώδους βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών μέσω των ιντερνετικών πλατφορμών (π.χ. AirBNB). Κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να μισθώσει μέχρι ενός αριθμού ιδιοκτησιών, θα πρέπει να εγγραφεί σε ειδικό ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα αποκτά μοναδικό αριθμό εκμεταλλευτή κατοικιών, θα βαρύνεται με ειδικό τέλος 5% επί της αξίας κάθε μίσθωσης ενώ θα φορολογείται με την κλίμακα των ενοικίων, δηλαδή με συντελεστές 15% έως 45%.
  • Στο μέτωπο της καθιέρωσης του πλαστικού χρήματος στην αγορά, θα προβλέπεται πρόσθετο αφορολόγητο όριο για όσους δαπανούν άνω του 80% του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα καθώς και έκπτωση φόρου για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου στα οποία καταργήθηκε ή πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
  • Θα δίνεται έκπτωση φόρου για ειδικές δαπάνες (π.χ. ιατρικά) που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. Όσοι φορολογούμενοι ξεπερνούν τα ελάχιστα όρια δαπανών με χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής θα λαμβάνουν λαχνούς συμμετοχής στις κληρώσεις με δώρα ακίνητα του Δημοσίου, επιστροφή χρηματικού ποσού σε συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής κ.λπ.).
Ενδεικτικά για κάθε 1.000 επιπλέον ευρώ δαπανών ο φορολογούμενος θα δικαιούνται έναν επιπλέον λαχνό συμμετοχής σε κλήρωση.
  • Θα γίνει υποχρεωτική η καταβολή μισθοδοσίας μέσω τραπεζών εφόσον συνολικά ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 500 ευρώ.
  • Μείωση των ανώτατων ορίων για συναλλαγές με μετρητά, σε όλους τους δυνατούς συναλλακτικούς συνδυασμούς (επιχείρηση προς επιχείρηση, επιχείρηση προς καταναλωτή, επιχείρηση προς δημόσιο, καταναλωτή προς δημόσιο).
  • Όταν ψηφιστούν οι διατάξεις για το περιουσιολόγιο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία της περιουσίας τους. Το περιουσιολόγιο, όπως σημειώνεται, δεν θα λειτουργήσει ως ένα αυτοτελές μέσο επιβολής νέων φορολογιών. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται ακίνητα, οχήματα, αεροσκάφη, σκάφη, μετοχές, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις (οποιασδήποτε μορφής), τραπεζικοί λογαριασμοί, ομόλογα, κινητά μεγάλης αξίας, αμοιβαία κεφάλαια, επενδυτικά προϊόντα, μίσθωση θυρίδων, δρόμωνες ίπποι κ.α.
  • Πρόκειται να ανασταλεί η καταβολή του ΦΠΑ κατά την ναυπήγηση των πλοίων των ναυτιλιακών εταιρειών τα οποία είναι άνω των 24 μέτρων.
  • Σχεδιάζεται να αυξηθεί από τις 500.000 στα 2.000.000 ευρώ το όριο των ακαθάριστων εσόδων που αποτελεί “κατώφλι” εισόδου στο ειδικό καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής. Με το ειδικό αυτό καθεστώς του ΦΠΑ, οι υπόχρεοι καταβάλλουν το φόρο μόνο εφόσον εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο.
  • Έρχεται διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis προκειμένου να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η έκδοση φορολογικών στοιχείων στην αγορά. Η διασύνδεση θα γίνει σταδιακά σε όλο το φάσμα της αγοράς.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eπιτόπιοι έλεγχοι φορο-ράμπο, 24 ώρες την ημέρα και σκληρά μέτρα

«Το μήνυμα είναι ένα: Δε χαριζόμαστε σε κανένα, αλλά και δεν αδικούμε κανέναν» τόνισε μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, στο 8o Tax Forum. Ο κ. Πιτσιλής προανήγγειλε τη δημιουργία «μόνιμων ομάδων» για επιτόπιους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής σε εικοσιτετράωρη βάση, στοχευμένους ελέγχους ανά κλάδο, ενώ όπως είπε, διερευνάται και η δυνατότητα τροποποίησης του πλαισίου κυρώσεων για κάποιες παραβάσεις, όπως, π.χ. για την περίπτωση της αναστολής λειτουργίας επιχείρησης, για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.

«Μου δώσατε την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες βασικές σκέψεις για το έργο το οποίο καλείται να επιτελέσει η νέα ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων» είπε ο κ. Πιτσιλής και μίλησε για τις προοπτικές που διανοίγονται με το νέο προφίλ που θα αποκτά η ΓΓΔΕ από τις αρχές του 2017 σε ρόλο ανεξάρτητης ενισχυμένης αρχής:


«Με το νέο αυτό προφίλ, θα ενισχυθεί η λειτουργία του φορολογικού μας συστήματος σε βαθμό ικανό να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και την παραοικονομία, έκνομες λειτουργίες που εκβιάζουν «εκ των πριμάτων» όπως λέτε, την αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική πολιτική υπερφορολόγησης» είπε ο κ. Πιτσιλής και συνέχισε: «Αυτά ακριβώς θέλουμε να αλλάξουμε και εμείς. Και δεν είναι εύκολο το γνωρίζετε και το γνωρίζουμε όλοι. Ούτε όμως είναι και ανέφικτο. Προϋποθέτουν μέτρα που θα ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης και θα περάσουν το μήνυμα ότι στα δημόσια έσοδα, δε συνεισφέρουν μόνο οι ειλικρινείς - συνεισφέρουν όλοι».

«Η εντατικοποίηση των ελέγχων φαίνεται ότι συνέβαλε στην αύξηση των εσόδων, αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής τα νούμερα, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό» συνέχισε ο κ. Πιτσιλής και πρόσθεσε:

«Στο επόμενο διάστημα προχωράμε, πρώτον, σε μόνιμες ομάδες για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα για τις περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης. Ο έλεγχος δεν σταματά ποτέ, για καμία κατηγορία και για κανένα κλάδο επιχειρήσεων». Τόνισε ότι επίσης, προετοιμάζονται σχέδια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής ανά κλάδο και ανά κατηγορία κλάδων, αλλά και εισήγηση για τροποποίηση του πλαισίου κυρώσεων για μη έκδοση αποδείξεων και παρεμπόδιση του ελέγχου, λαμβάνοντας υπόψη τη διαδικαστική εμπειρία του καλοκαιριού και «αφετέρου τις κοινωνικές επιπτώσεις των διατάξεων αναστολής λειτουργίας επιχείρησης, σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων».

«Για να το πω απλά δηλαδή, μάλλον δεν είναι κοινωνικά εφικτό, ή αποδεκτό να κλείσει κανείς το ιατρείο ενός γιατρού, διότι οι ασθενείς δεν φταίνε σε τίποτε. Το ίδιο ισχύει και για ένα φροντιστήριο, τα παιδιά δε φταίνε σε κάτι. Πρέπει να βρούμε κάτι άλλο και για αυτό και οι υπηρεσίες μας ετοιμάζουν ήδη τη σχετική πρόταση».

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε σε βήματα που έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση από το καλοκαίρι, με ενεργοποίηση των μέτρων προσωρινής αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων, με «σαρωτικούς, προληπτικούς ελέγχους», περί τους 40.000, με συμμετοχή 2.200 υπαλλήλων, τονίζοντας ότι «το μήνυμα πέρασε», και ότι στις περιοχές όπου έγιναν έλεγχοι καταγράφηκε μεγαλύτερη συμμόρφωση και με εντοπισμό «παραβατικότητας κατά 70% αυξημένης» - και σε αυτό βοήθησαν και οι ελεγκτές άλλης εντοπιότητας.

Ο ΦΠΑ

Σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ, ο κ, Πιτσιλής τόνισε ότι η υπέρβαση του στόχου, το Σεπτέμβριο, στη Μύκονο ήταν 252%, στη Ρόδο 239%, στη Ζάκυνθο 133%, στην Κέρκυρα 72% και στην Σαντορίνη 88%. «Αυτά τα νησιά στο τέλος του εξαμήνου υπολείπονταν του στόχου από 30 έως 63%, στο εννεάμηνο είναι πάνω από το στόχο από 1-24%. Υπερκαλύφθηκε δηλαδή ο στόχος του εννιαμήνου» είπε ο κ. Πιτσιλής.

Ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, μίλησε επίσης για «αλλαγή φιλοσοφίας» σε σχέση με το παρελθόν, καθώς εφαρμόζεται «ο στοχευμένος έλεγχος κατόπιν έρευνας και συλλογής πληροφορίας» μέσω διασταυρώσεων, με αξιοποίηση και του διαδικτύου, όπως έγινε σε ξενοδοχεία, όπου εντοπίστηκαν σε πάνω από χίλιες επιχειρήσεις περιπτώσεις, σημαντικές αποκλίσεις δηλωθέντων εσόδων, οι οποίες δόθηκαν για έλεγχο. Διευκρίνισε πάντως, ότι η έρευνα δεν συνιστά τεκμήριο παραβατικότητας, «ούτε ότι ένας ολόκληρος κλάδος είναι παραβατικός».

«Η διαφορά όμως με το παρελθόν, είναι ότι πλέον έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση» είπε ο κ. Πιτσιλής για τις επιχειρήσεις που ελέγχονται κα πρόσθεσε: «Το μήνυμα βεβαίως είναι ένα: Παρακολουθούμε τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και τις περιμένουμε να δηλώσουν τα πραγματικά εισοδήματά τους, τα πραγματικά έσοδα τους».

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για το λαθρεμπόριο, τόνισε ότι ήδη αξιοποιείται η τεχνολογία ιδιαίτερα στους διασυνοριακούς ελέγχους. Έφερε ως παράδειγμα τον Προμαχώνα, όπου με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής, μικτά κλιμάκια τελωνειακών και εφοριακών ελέγχουν τα παραστατικά διακίνησης για ατασθαλίες στο ΦΠΑ, εικονικές συναλλαγές και το θέμα του καμποτάζ. «Και να σας πω ότι ήδη μέσα στο μήνα αυτό, η παραβατικότητα που διαπιστώνουμε είναι κατά 200% αυξημένη» είπε ο κ. Πιτσιλής και πρόσθεσε: «Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες εισόδους της χώρας, γιατί έχουμε διαπιστώσει μετατόπιση της κίνησης προς την Εξοχή και προς το Ορμένιο».

«Παράλληλα, είναι πλέον οριστικά πίσω μας η εποχή των ατομικών λύσεων, που έμεναν στον συρτάρι. Επικαιροποιούμε τον κώδικα δεοντολογίας των υπαλλήλων μας εν όψει της μετάβασης στη νέα αρχή και επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο χάρτη δικαιωμάτων των φορολογουμένων» είπε ο κ. Πιτσιλής. Σημείωσε δε, ότι έχει ζητηθεί η διενέργεια εσωτερικού ελέγχου για ορισμένες υπηρεσίες, για το πώς λειτουργούν ήδη και πως θα λειτουργήσουν καλύτερα για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

«Το μήνυμα είναι ένα: Δε χαριζόμαστε σε κανένα, αλλά και δεν αδικούμε κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Πιτσιλής και πρόσθεσε ότι η λέξη που συνοψίζει την προσπάθεια για διαφάνεια, αξιοκρατία, σεβασμό στην επιχειρηματικότητα, ισονομία, φορολογική δικαιοσύνη, εξωστρέφεια, είναι η «εμπιστοσύνη»: «Εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους στην υπηρεσία, στους φορολογουμένους, για να νοιώσουμε όλοι ότι γίνεται πραγματικά ένα νέο ξεκίνημα».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντιδρούν στην πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης με 24ωρη απεργία οι υπάλληλοι!

Στην είσοδο του ξενοδοχείου “Αστέρα Βουλιαγμένης” θα βρίσκονται από σήμερα και για 24 ώρες, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, διαμαρτυρόμενοι, στην ανακοίνωση των νέων ιδιοκτητών να κλείσουν για δυο χρόνια το ξενοδοχείο προκειμένου να αρχίσουν τις εργασίες ανακατασκευής του, χωρίς ωστόσο να έχουν ενημερώσει, όπως ισχυρίζονται οι υπάλληλοι, με σαφήνεια, ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των 600 και πλέον υπαλλήλων.

Ομως, την ίδια στιγμή, οι δύο αίθουσες, του Αρίωνα και του Westin, είναι κλεισμένες από την Ισραηλινή εταιρία, Verint, για την διοργάνωση συνεδρίου της. Ετσι, από τις 6 π.μ. σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου ως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου το προσωπικό του ξενοδοχείου θα βρίσκεται στην είσοδο του city resort, όπου τηλεοπτικά κανάλια απ΄όλο τον κόσμο θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να καταγράψουν την μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” ετοιμάζονται αγωγές για απιστία κατά του δημοσίου συμφέροντος για όλους όσους εμπλέκονται στην αγοραπωλησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Αστέρα Βουλιαγμένης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της “ΑΞΕ Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης” κ.Πολυχρόνης Γριβέας ζήτησε, σήμερα το πρωι, να συναντηθεί κατ΄ίδίαν με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ξενοδοχείου κ.Π.Κούκο, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς ο κ.Κούκος αρνήθηκε τη συνάντηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των νέων ιδιοκτητών στην διάρκεια μιας συνάντησης με τους υπαλλήλους ανακοίνωσαν την εθελουσία έξοδο και την αναστολή λειτουργίας του συγκροτήματος για 2 χρόνια! Σύμφωνα με τον πρόεδρο των υπαλλήλων κ.Π.Κούκο, “δεν είπαν κουβέντα στους εργαζόμενους για το τι θα γίνει σ΄αυτό το διάστημα, για το πως θα λειτουργήσει η διαθεσιμότητα. Κι αυτό παρότι γνώριζαν εδώ και δύο χρόνια ότι ο Αστέρας θα περάσει στα χέρια τους και παρότι έχουν σαφή εικόνα του προσωπικού-τόσο σαφή που στην εθελούσια που ανακοίνωσαν “φωτογραφίζουν” δύο υπαλλήλους με ειδικά προβλήματα υγείας”.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τελικό σενάριο για τα τέλη της κυκλοφορίας - Τι θα ισχύσει για παλιά και νέα οχήματα

Ένα από τα άμεσα καθήκοντα το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει και το τελικός ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η νέα υφυπουργός, αρμόδια για τα φορολογικά έσοδα, Κατερίνα Παπανάτσιου θα εξετάσουν εντός της εβδομάδας τις τελικές εισηγήσεις για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Πάντως οι αλλαγές που εκτιμάται ότι θα γίνουν τελικά θα είναι περιορισμένης κλίμακας και θα επικεντρωθούν κατά κύριο λόγο σε οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας με στόχο να τους δοθούν κίνητρα για να άρουν την ακινησία και έτσι να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα.

Το τελικό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το capital.gr, προβλέπει:

- Tη μείωση των ετήσιων τελών για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους έως και την 31-12-2005 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Η μείωση θα είναι της τάξης του 10% έως 20%.

- Tην αύξηση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2008 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Από την αύξηση των τελών σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων αναμένεται να υπερκαλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος για την μείωση των τελών στην κατηγορία των οχημάτων υψηλού κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών.

- Tην διατήρηση του υπολογισμού των τελών με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, αλλά με αύξηση των τελών για τα οχήματα που εκπέμπουν αυξημένους ρύπους (π.χ. άνω των 180 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα).

Σημειώνεται ότι στον φετινό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί ως έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας 1,088 δισ. ευρώ, πρόβλεψη η οποία εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί λόγω της σχετικά ικανοποιητικής πορείας των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων αλλά και των παραπάνω αλλαγών που έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας.

Τα ειδοποιητήρια με τα νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet έως την ερχόμενη Κυριακή και θα πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς Ηλεκτρικό η Αθήνα από τις 11:00 έως τις 16:00 σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών της Γραμμής 1.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προφυλακιστέοι οι 11 από τους 20 της συμμορίας με τις... Ferrari

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 11 από τους 20 της συμμορίας με τις Φεράρι που είχαν κατακλέψει σπίτια επωνύμων.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν την Δευτέρα ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, για συμμετοχή στις δυο συνδεόμενες μεταξύ τους εγκληματικές οργανώσεις που τα μέλη της είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες ληστείες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας με προτίμηση τα σπίτια επωνύμων.

Οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλαζόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι

Σημαντική μεταβολή του καιρού από απόψε (07-11-2016) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές  και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις ανέμους (6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ).

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Τρίτη (08-11-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

2. Αύριο Τετάρτη (09-11-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Άπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη και από το μεσημέρι σταδιακά και η υπόλοιπη χώρα.

Παρά τη βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βραδύ της Τέταρτης και από τα δυτικά, η Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς θα επηρεάζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (10-11-2016).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας η μισθοδοσία πάνω από 500 ευρώ

Πρόσθετο αφορολόγητο ποσό για όσους πραγματοποιούν δαπάνες πάνω από το 80% του εισοδήματός τους με τη χρήση πλαστικού χρήματος, προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το σχέδιο περιλαμβάνεται στον ειδικό τόμο 130 σελίδων που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά την τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Στον τόμο αυτόν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών -και ιδιαίτερα στους ελέγχους για φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και σε ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό για τους επιτηδευματίες μέσω του οποίου θα γίνεται η χρήση πλαστικού χρήματος.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, συντάχθηκε σχέδιο νόμου για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαβούλευσης με τους θεσμούς.

Τόσο με την ψήφιση του νόμου όσο και με την έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, επιδιώκεται ο καθορισμός του πλαισίου για τα κάτωθι θέματα:

Α. Δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού

Προωθείται η δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καθολική χρήση πλαστικού χρήματος και γενικότερα των ηλεκτρονικών πληρωμών, ώστε να υιοθετηθεί ο νέος τρόπος πληρωμών και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πλειοψηφία των οποίων έχουν οφειλές είτε προς το Δημόσιο είτε προς τρίτους. Συμπληρωματικά, συντάχθηκε κείμενο βασικών αρχών, στο οποίο παρουσιάζονται εκτενέστερα οι κύριοι άξονες δημιουργίας του Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού. Για την τεχνική υλοποίηση των ανωτέρω, υπάρχει στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των τραπεζών, την ΔΙΑΣ, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Β. Αναγνώριση δαπανών στη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος

Με την διάταξη αυτή συνδέεται το ποσό έκπτωσης φόρου στη δήλωση φόρου εισοδήματος (αφορολόγητο) με το ύψος των δαπανών που θα γίνουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. Τα κύρια σημεία της πρότασης, αφορούν:

1. Τη διασύνδεση της έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ (αφορολόγητο) με γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ως ποσοστό του δηλωθέντος εισοδήματος.

2. Την έκπτωση φόρου για λοιπές δαπάνες (πχ. ιατρικά) που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.

3. Όσοι επιτυγχάνουν ποσοστά μεγαλύτερα του 80% του εισοδήματός τους, θα επιβραβεύονται με πρόσθετο αφορολόγητο ποσό.

4. Όσοι ξεπερνούν τα τεθέντα όρια δαπανών με χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής, θα λαμβάνουν επιπλέον λαχνούς συμμετοχής. (ενδεικτικά για κάθε 1000 επιπλέον ευρώ δαπανών, έναν επιπλέον λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση).

5. Για τους μόνιμους κατοίκους νησιών όπου ίσχυε το υπό κατάργηση ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, θα ισχύει  για δαπάνες που πραγματοποιούν (εντός του συνόλου των ανωτέρω νησιών) επιπρόσθετη έκπτωση από το φόρο, η οποία θα υπολογίζεται με συγκεκριμένο μεσοσταθμικό συντελεστή επιβάρυνσης.

6. Εξαιρέσεις από τη ρύθμιση σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών με κριτήρια την ηλικία καθώς και τον τόπο μόνιμης κατοικίας αυτών.

Έχει ετοιμαστεί, εξάλλου, σχέδιο Απόφασης με την οποία προβλέπεται ότι η καταβολή μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα γίνεται μόνο μέσω τραπεζικών συναλλαγών, για ετήσιους μισθούς άνω των 500 ευρώ.

 πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία ετοιμάζει πάλι ο ΟΑΣΘ

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και οι οριστικές αποφάσεις, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, θα ληφθούν σε συνεδρίασή τους η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, υπογραμμίζοντας ότι «στις 12/11 κλείνουν πάλι δύο μήνες απλήρωτοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε: «Δεν μας απασχολεί το πρόσωπο, αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται», ενώ μιλώντας με μεγαλύτερη σαφήνεια είπε ότι μάλλον είναι θετικό το γεγονός ότι παραμένει στη θέση του και μετά τον ανασχηματισμό ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αφού όπως διευκρίνισε «ξέρει το ζήτημα του ΟΑΣΘ και δεν θα απαιτηθεί χρόνος που δεν υπάρχει για τον οργανισμό, προκειμένου να ενημερωθεί».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στις 12 Οκτωβρίου απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό προκειμένου να οριστεί νέα συνάντησή τους, ώστε να συζητηθεί λεπτομερειακά και οριστικά το θέμα του ΟΑΣΘ, αφού, όπως σημείωσε, με ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα. «Πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε διεξοδικά, να καταλήξουμε κάπου, γιατί οι 2.300 απασχολούμενοι στον οργανισμό δεν γίνεται να ζουν με την αβεβαιότητα», ανέφερε.

Επιπλέον, ο ίδιος, ως μετέχων και στο διοικητικό συμβουλίου του ΟΑΣΘ, υπογράμμισε ότι οικονομικοί ελεγκτές το τελευταίο πεντάμηνο πραγματοποιούν ελέγχους στα βιβλία του οργανισμού, για τις χρήσεις από το 2012 ως και σήμερα και πρόσθεσε: «Είναι χαρά μας να μας ελέγχουν. Ας έρχονται όποτε θέλουν να ελέγξουν ότι θέλουν».

Υπενθυμίζεται, ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ, έχει επανειλλημένα δηλώσει ότι έχει έτοιμες προτάσεις για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!