EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Έφτιαξαν μια πόλη 6 φορές μεγαλύτερη από την Νέα Υόρκη αλλά είναι τελείως εγκαταλελειμμένη.

Μπορεί να σκέφτεστε, ότι αυτή η εγκαταλελειμμένη πόλη είναι γεμάτη πυρηνικά απόβλητα ή ραδιενέργεια ή ακόμα χειρότερα στοιχειωμένη. Αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα κακό με αυτή την πόλη, απλά είναι θύμα της αλλαγής.

Τι συμβαίνει με αυτή την πόλη και οι άνθρωποι την αποφεύγουν; 

1


Η Naypydaw είναι μια τεράστια πόλη που εκτείνεται σε περίπου 4.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι τεράστιες λεωφόροι έχουν έως και 20 λωρίδες κυκλοφορίας και λέγεται, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να προσγειώνονται σε αυτές ακόμα και αεροπλάνα.

Οι δρόμοι έχουν σχεδιαστεί για 20 λωρίδες κυκλοφορίας.


2


Αλλά οι λεωφόροι είναι σχεδόν άδειες.


3


Υπάρχουν ατέλειωτες σειρές από μονοκατοικίες βαμμένες ροζ, γαλάζιες και άσπρες. Οι αυλές των σπιτιών περιποιούνται σχολαστικά, συνθέτοντας ένα όμορφο σκηνικό.

Όλα διατηρούνται στην εντέλεια, αλλά για ποιον; 


4

Η πόλη έχει το δικό της πάρκο για σαφάρι, ζωολογικό κήπο με ειδικά κλιματιζόμενο χώρο για πιγκουίνους και 4 γήπεδα γκολφ. Σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας που υποφέρει από φτώχεια, το Naypydaw έχει αξιόπιστο ηλεκτρικό σύστημα και γρήγορο wi-fi.

Το μόνο πράγμα που λείπει από αυτή την πόλη είναι οι άνθρωποι. Η Naypydaw μοιάζει βγαλμένη από σκηνικό Αποκάλυψης, που δεν υπάρχει χάος και οι άνθρωποι απλά εξαφανίστηκαν.

Οι εργαζόμενοι σκουπίζουν τις τεράστιες λεωφόρους που χρησιμοποιούνται ελάχιστα.

 
5


Μπορεί να αναρωτιέστε, γιατί οι άνθρωποι αποφεύγουν τόσο πολύ αυτή την πόλη. Όπως αναφέραμε παραπάνω δεν έχει καμία σχέση με πυρηνικά απόβλητα.


Υπήρξαν αναφορές, ότι η Βιρμανία πήρε τεχνικούς από την Νότια Κορέα για να χτίσει ένα άγνωστο δίκτυο σηράγγων.

 
6


Προφανώς, η Naypydaw έγινε η επίσημη πρωτεύουσα της Μιανμάρ (ή Βιρμανία) μια δεκαετία πριν η κυβέρνηση αποφασίσει να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Γιανγκόν για άγνωστους λόγους. Από τότε, η κυβέρνηση ξοδεύει χρήματα για την ανάπτυξη της περιοχής της Naypydaw.


Πριν από αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια, η συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν στην μέση της ζούγκλας και ήταν ακατοίκητοι από ανθρώπους πάνω από 2.000 χρόνια.

Εργάτες δουλεύουν στους δρόμους της Naypydaw. 

 
7


Ορισμένοι εργαζόμενοι της κυβέρνησης μετακόμισαν στην νέα πρωτεύουσα το 2005, αλλά πολλοί είναι διστακτικοί στο να αποχωριστούν τις οικογένειές τους, λόγω της έλλειψης σχολείων στην νέα πρωτεύουσα. Επίσης, τα χρώματα των σπιτιών βασίζονται στην θέση εργασίας των κατοίκων.

Αυτός ο άντρας μπορεί να κάνει βόλτα με το ποδήλατο του χωρίς κράνος, όντας σίγουρος, ότι δεν θα τον χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο.


8


Οι τουρίστες αποφεύγουν να επισκεφθούν αυτή την πόλη φάντασμα και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αναφέρουν, ότι μπορεί να είναι “επικίνδυνη.”

Αυτή η πόλη χτίστηκε στην μέση μιας επικίνδυνης ζούγκλας. 

 
10
 
Παρόλο που τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι εντελώς άδεια…
11
 
Υπάρχει παντού Wi-fi.
6512bd43d9caa6e02c990b0a82652dca-38


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συζητούν πλέον ανοικτά κούρεμα καταθέσεων και δραχμή

Η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σημαίνει ότι θα κουρευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εταιρειών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που εξακολουθούν να κατέχουν περισσότερα από 100.000 ευρώ. Για τους άλλους βλέπουμε. Δραχμή σημαίνει 70% αυτόματη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ποιος είπε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας;

Όσοι νομίζουν ότι οι εξελίξεις στις τράπεζες δεν τους αφορούν κάνουν λάθος. Η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση θα είναι ένα τσουνάμι θα διαλύσει και τα τελευταία ίχνη εμπιστοσύνης που υπάρχουν προς το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική Οικονομία. Μέχρι χτες η προοπτική μιας τέτοιας εξέλιξης έμοιαζε μακρινή. Σήμερα μοιάζει να είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Το συζητούν ανοικτά! Όσο οι τράπεζες δείχνουν αδυναμία να λύσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στην τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση.

Η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση θα είναι η πρώτη κίνηση που θα ρίξει το πρώτο τουβλάκι. Το πρώτο τουβλάκι θα παρασύρει το δεύτερο, εκείνο το τρίτο και ούτω καθεξής. Μέχρι να πέσει και το τελευταίο τουβλάκι σε αυτό το τόσο προβλέψιμο παιγνίδι ντόμινο.

Στο τέλος αυτής της βασανιστικής διαδρομής υπάρχει ένα νέο μνημόνιο, ακόμη πιο σκληρό από τα προηγούμενα. Θα είναι το μνημόνιο της δραχμής. Η υιοθέτηση ενός νέου νομίσματος είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν μία νέα εσωτερική υποτίμηση. Επειδή έτσι το βλέπουν. Επειδή αυτό τον δρόμο έχουν ακολουθήσει από την αρχή και αρνούνται να τον εγκαταλείψουν. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος. Προτιμούν να διαλύσουν την χώρα από το να συζητήσουν οποιαδήποτε άλλη λύση.


Από την αρχή επέλεξαν τον δρόμο της εσωτερικής υποτίμησης. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και τώρα. Τους είναι πιο εύκολο να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις στο ποσοστό της υποτίμησης του νέου νομίσματος από το να το κάνουν σήμερα με νόμισμα το ευρώ. Ξέρουν ότι αν βγουν και πουν ότι θα μειωθούν οι συντάξεις κατά 50% ή 70% με νόμισμα το ευρώ κι ότι μόνο έτσι θα «σωθούν» τα ασφαλιστικά ταμεία, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Θα είναι μία επίσημη παραδοχή της χρεοκοπίας. Η επόμενη «λογική» απόδραση είναι εκείνη της δραχμής. Με αυτό τον τρόπο δεν θα φταίνε εκείνοι για το μείον 50% ή 70%. Θα είναι μία «λογική αντίδραση της αγοράς». Έτσι θα πουν. Είναι το τελευταίο τους οχυρό.
AdTech Ad

Η δραχμή δεν είναι μία αντισυστημική πρόταση, όπως προβάλλεται. Είναι η συνέχεια του project της «προσαρμογής» που ξεκίνησε το 2010.

Η Ελλάδα είναι μία κατεστραμμένη χώρα. Η επιλογή από την πρώτη στιγμή ήταν εκείνη της μείωσης των κρατικών δαπανών και της ταυτόχρονης αύξησης των επενδύσεων. Χάσαμε έξι πολύτιμα χρόνια και είναι αμφίβολο πλέον αν έχουμε άλλους έξι μήνες. Η καταστροφή που θα σημειωθεί αν εγκαταλείψουμε το ευρώ θα είναι άνευ προηγουμένου και θα κάνουμε πολλά χρόνια να σηκώσουμε κεφάλι. Οι πιθανότητες να γλιτώσουμε τα χειρότερα λιγοστεύουν μέρα με την ημέρα. Χρειαζόμαστε έναν μάγο που θα μπορέσει να καταπλήξει τα πλήθη. Να παγώσει τον χρόνο στην κλεψύδρα και να κάνει αληθινά θαύματα σε έναν κόσμο που έχει πάψει να πιστεύει στην δύναμη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των ανθρώπων.Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην κυβέρνηση πιστεύουν (ακόμα…) ότι επειδή θα έρθει ο «συνταξιούχος» Ομπάμα θα τους «κουρέψει» το χρέος ο Σόιμπλε!

ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην 5η Δεκεμβρίου, στο Eurogroup που θα κρίνει αν όλα έχουν πάει καλά και μπορεί πλέον να προχωρήσει η ρύθμιση του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να δηλώσει πώς όλα θα πάνε καλά και θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο μείζον ζήτημα του χρέους τις επόμενες εβδομάδες, αλλά αυτό μένει να φανεί και στην πράξη, καθ’ ότι το συγκεκριμένο θέμα εκκρεμεί από το 2012 και έως τώρα υπάρχουν μόνο υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Στην ουσία τίποτα.

Την ώρα που το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις πυρετώδεις προετοιμασίες για την έλευση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου θα έχει το βάπτισμα του πυρός στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που επιστρέφουν στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Οι πληροφορίες λένε πώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό κλίμα, αλλά οι αποφάσεις θα είναι επώδυνες για τους πολίτες, όπως όλες των μνημονίων.

Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις με στόχο να φτάσει η Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη χωρίς εκκρεμότητες και με μοναδικό στόχο τα βραχυπρόθεσμα αρχικά και εν συνεχεία μέσο-μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν σε στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστώσουν το βάρος της παρέμβασης του Μπάρακ Ομπάμα για το ελληνικό χρέος, την οποία έχει προαναγγείλει ήδη τις τελευταίες τρεις ημέρες, προς διάψευση όσων έκαναν λόγο για «τουριστική επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ», αλλά την έχει συνδέσει κιόλας με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία δίνουν στην κυβέρνηση στην επιλογή του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ να απευθύνει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από την Αθήνα με πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι βασισμένη σε ισχυρά μηνύματα για τη Δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος σε μία περίοδο που δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά στο χρέος, η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξουν καλά νέα, έχει φέρει στο εσωτερικό της κυβέρνησης αισιοδοξία και στους επιτελείς του πρωθυπουργού απεριόριστη σιγουριά πως οι Ευρωπαίοι θα κινηθούν ανάλογα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν πώς «οι δυσμενέστατοι συσχετισμοί του 2015 δεν ισχύουν σήμερα, τους έχουμε με πολύ κόπο ανατρέψει».

«Οι σκληρές και πολλές φορές ακραίες θέσεις του κ. Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα είναι γνωστές εδώ και καιρό σε όλους», λέει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Π. Ρήγας απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση του Βερολίνου και σημειώνει:
«Το ποιοτικό στοιχείο που έχει αλλάξει είναι ότι αντιτίθενται, ανοικτά πλέον, στα σχέδιά του όλο και περισσότεροι παράγοντες που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις. Οι δυσμενέστατοι συσχετισμοί του 2015 δεν ισχύουν σήμερα, τους έχουμε με πολύ κόπο ανατρέψει. Μόλις προχθές διαβάζαμε τη δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι ο Σόιμπλε δεν μπορεί να τα θέλει όλα δικά του.

Η ελληνική οικονομία έχει ήδη μπει σε τροχιά ανάκαμψης, που δεν πρέπει να ανακοπεί με τεχνητό τρόπο. Οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής ώθησης. Η Ελλάδα δικαιούται γρήγορα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πεποίθησή μου είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ πλέον περιμένουμε από τον κ. Ρέγκλινγκ να παρουσιάσει στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τα μέτρα για το χρέος, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του περασμένου Μαΐου».
Ταυτόχρονα, στην κυβέρνηση επιμένουν πως τα νέα μέτρα είναι ήδη συμφωνημένα και τίποτα δεν είναι άγνωστο αφού όλα έχουν υιοθετηθεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν όπως λέει η κυβέρνηση το τρίτο μνημόνιο.

Η επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, πιστεύει η κυβέρνηση πως θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση, στους Ευρωπαίους ηγέτες και αναμένει ένα θετικό σινιάλο από την τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ποσοτικής χαλάρωσης και να δοθεί σήμα στις αγορές για την προσέλκυση επενδύσεων.

Το μεγάλο στοίχημα, το οποίο εν πολλοίς θα έχει κριθεί μέχρι το τέλος του έτους είναι αυτό το οποίο θα μπορέσει να ανατρέψει το κλίμα, όπως τονίζουν στην κυβέρνηση, με ένα ενδεχόμενο αποτυχίας ωστόσο να εγκυμονεί κινδύνους για επαναφορά της αβεβαιότητας και της οικονομικής αποσταθεροποίησης.

Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να αποδομήσουν τα σενάρια περί τέταρτου μνημονίου, τα οποία πυροδοτεί η ΝΔ με τη νέα ρητορική της. Προς αυτή την κατεύθυνση ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε κατηγορηματικά πως «δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μήνυμα προς τους αφυπνισμενους της Πατρίδας μου…

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά..μα πάρα πολύ σοβαρά !

Διαβάζω στα social media δηλώσεις από ανθρώπους που γνωρίζω και τραβάω τα μαλλιά μου !

Σας παρακαλώ όλους τους αγωνιστές , όλους τους ανθρώπους που συνειδητά πολέμησαν την νέα τάξη πραγμάτων να σοβαρευτείτε και να μην πέφτετε σε επικοινωνιακές παγίδες τόσο εύκολα!!

Διαβάστε με προσοχή το παρακάτω και πριν συνεχίσετε να εκτίθεστε κάντε το σαν πείραμα με την φαντασια σας !

Έχουμε πολύ λίγα σενάρια μπροστά μας με βάση τα δεδομένα μας και δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρούμε την παγίδα ..!

Σενάριο πρώτο …Ο Τραμπ είναι αυτός που λέει ότι είναι … τον αφήνουν να κυβερνήσει ..(πράγμα που αμφισβητώ και στα δυο μέρη ) και κάνει την μεγάλη αλλαγή … !! Τέλος η νέα τάξη πραγμάτων …μπαίνουν φυλακή όλοι οι τραπεζίτες ..σταματούν οι πόλεμοι … γίνεται προσπάθεια να έρθει μια δικαιοσύνη και λογική στον πλανήτη γη!! Ο Αλεξ Τζόουνς ασχολείται πια με συνταγές μαγειρικής , εμείς το γυρίζουμε στο χιουμοριστικό ελαφρό λαϊκό, ο ένας που είναι να έρθει και ο όλεθρος ξεχνιέται για πάντα, δεν έρχεται η συγκομιδή , δεν είχαν δίκιο οι προφητείες , όλα όσα φοβηθήκαμε περνάνε σε άλλες γενεές , η οικονομική κρίση και η απάτη της Ευρώπης τελειώνει και οι ένοχοι οδηγούνται στα δικαστήρια., η διαδικασία τα κράτη να παραδίδουν ήθη,έθιμα και σημαία σταματα , ξανά βρίσκουμε το πατριωτικό μας δικαίωμα ……βαριέμαι να συνεχίσω στο πόσα καλά μπορούν να γίνουν αν έστω ένας είναι αληθινός!

Σενάριο δεύτερο… Ο Τραμπ δεν είναι αυτός που δηλώνει ότι είναι …κάνει στην αρχή τον καλό αλλά στην πορεία ξεκινά της κολοτουμπες ….και βλέπουμε τον Αλεξ Τζόουνς να ζητά με κλάματα συγνώμη στο παγκόσμιο κοινό του..!Εμάς να συνεχίζουμε το έργο μας να σας αφυπνίσουμε , τους προδότες να γλυτώνουν ανενόχλητοι, της τράπεζες να συνεχίζουν να καταδυναστεύουν τον πλανήτη γη , η διαδικασία παγκοσμιοποίησης συνεχίζει να εφαρμόζει τους νέους κανόνες και νόμους …βαριέμαι να ξανά εξηγώ τα δεινά του παγκόσμιου σχεδίου τους ..!

Τρίτο Σενάριο…Ο Τραμπ υπάρχει μόνο και μόνο για να πιστέψεις ότι θα κάνει κάτι…αλλά κάποιος η κάτι τον εμποδίζει να το κάνει …και έτσι επιταχύνεται η παγκόσμια κρίση μέσα από την διαδικασία στρατιωτικών νόμων , εμφυλίων κοκ κοκ κοκ….


Θέλω να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου να κλείσεις τα μάτια σου και με βάση τα όσα γνωρίζεις τόσο καιρό για τους δυνάστες του πλανήτη γη να αποφασίσεις ποιο από τα παραπάνω σενάρια είναι το πιο εφικτο;

Το να λες σήμερα ότι τρέμουν οι παλαιοί…και εσύ το μαθαίνεις από την τηλεόραση… ότι τρέμουν… !!!

Ότι φοβούνται πλέον οι τραπεζίτες …και εσύ το μαθαίνεις από την τηλεόραση ότι φοβούνται!!

Ότι έχουν λυσαξει οι αντίπαλοι του…και εσύ το βλέπεις από την τηλεόραση ότι έχουν λυσαξει….σε κατατάσσει πια όχι στον αφυπνισμενο αλλά στον βλάκα και και στον επικίνδυνο πλέον!!

Γιατί όταν θα έρθει η ώρα που θα καταστρέφονται οι τράπεζες και θα καίγονται εσύ πάλι θα λες νικήσαμε…σαν χαϊβάνι που τελικά θα είσαι ..και δεν θα μπορείς να διακρίνεις την αξία που έχεις εσύ φυτεμένη μέσα σου ..και την αξία που έχουν οι εχθροί σου φυτεμένοι μέσα τους!!

Εσύ θεωρείς το ζωγραφιστό χαρτί αξία…αυτοί όχι…αυτοί είναι πλέον μεταπαικτες …αυτοί ήδη έχουν διαμοιρασει τον πλανήτη γη για την εποχή της αχρηματης κοινωνίας …. εσύ θα λες σαν στούρνος ..μα έχασαν τόσα δις …όταν αυτοί ήδη δεν συναλλάσσονται πια με χρήμα…αλλά με πόντους…σε ενα δικό τους σύστημα πλέον …που ισχύει αλλά όχι για σένα…..εσύ πας προς τα εκεί!

Αν λοιπόν τις νοητικές παγίδες δεν μπορείτε να της δείτε σας παρακαλώ μην παίρνεται θέση όλοι όσοι μέχρι χτες ήσασταν αφυπνισμενοι ….γιατί στο τέλος θα καταφέρουν να μας κάνουν να σκοτωθούμε όλοι μεταξύ μας χωρίς όχι μόνο να υπάρχει λόγος αλλά καμία απόδειξη ότι ο ήλιος και το φως έχει αυξήσει την ποιότητα και ποσότητα που μας χαρίζεται!

Ξανά σε όλους σας….όλες οι μάχες πριν έρθουν στο πεδίο της πραγματικότητας μας περνούν από το πεδίο μάχης της εννοιολογικής τοποθεσίας κάθε εννοιας …αν λοιπόν τους αφήσετε στην εννοιολογική τοποθεσία της συνείδησης σας να σας περάσουν ότι πέθανε η Νεα Ταξη Πραγματων…τότε γίνατε υπηρέτες του ίδιου του συστήματος που τόσα χρόνια επάξια πολεμήσατε !!

Αν πέθανε η Νέα Τάξη και το πιστεύεται πραγματικά…τότε σαν σωστοί και ηθικοί άνθρωποι κατανοηστε ότι το έργο σας τέλειωσε και ασχοληθείτε με της δουλειές σας … δεν χρειάζεται άλλο κανένας την αφύπνιση σας….γιατί αν κάνετε λάθος και δεν πέθανε η νέα τάξη….κάνετε πλέον κακό στον αγώνα όλων μας!!Stranger…

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξαθλίωση: 138 ευρώ σύνταξη για αναπήρους! 172 ευρώ για χήρες και ορφανά! (παραδείγματα)

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ – ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-«ΚΛΕΙΔΙΑ» ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία για την … «εκτός νόμου Εγκύκλιο» που αφορά στις συντάξεις λόγω θανάτου. Διαβάστε τι ισχύει τελικά με την προσωρινή σύνταξη και τη σύνταξη χηρείας- Τι θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι λόγω θανάτου.
Της Αμέλιας Αναστασάκη 

Συντάξεις εξαθλίωσης και απόλυτης φτώχειας ετοιμάζουν για όλους κυβέρνηση και δανειστές. Αυτό το τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει μετατραπεί σε «τραπέζι βασανιστηρίων»!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, μπορεί οι Θεσμοί να αιτήθηκαν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αλλά είναι γνωστή η άποψη της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό το ζήτημα. «Δεν αγγίζουμε τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων μας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στα «πηγαδάκια». Το μόνο σίγουρο είναι ότι, και κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, οι δανειστές είχαν ζητήσει την απόλυση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων. Αντ΄αυτού ο τότε πρωθυπουργός, επέλεξε το κλείσιμο της Κρατικής Τηλεόρασης- ΕΡΤ. 

Έτσι όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η κυβέρνηση θα «ανταλλάξει»-όπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν- ένα μεγάλο μέρος των απολύσεων που ζητούν οι Θεσμοί, με περαιτέρω μειώσεις, είτε είναι συντάξεων είτε είναι σε παροχές.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δίνει 138 ευρώ σύνταξη σε αναπήρους και 172 ευρώ σε χήρες και ορφανά! Μάλιστα, εκτός… νόμου είναι η Εγκύκλιος για τις συντάξεις λόγω θανάτου.


Ιδού οι τρανταχτές αποδείξεις!


Ι. «Προ-προσωρινή» σύνταξη: Θεσμός εκτός νόμου!

Με εγκύκλιο, που εξέδωσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας (αριθ.πρωτ. Φ80000/48596/1863/2016) και κατά παράβαση του δικού της νόμου 4387/2016 (ΦΕΚ Α 85, άρθρο 29), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να θεσπίσει ένα προστάδιο προσωρινής σύνταξης στους δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου, στις περιπτώσεις που ο θάνατος επήλθε μετά την ισχύ του νόμου (13-5-2016)! Παρόμοιος θεσμός δεν προβλέπεται από τον νόμο, ούτε έχει λειτουργήσει ποτέ μέχρι σήμερα!

ΙΙ.Προς κατάργηση οι συντάξεις χηρείας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 (άρθρο 12) τροποποίησε το θεσμικό πλαίσιο των νέων συντάξεων λόγω θανάτου αφού:

α-θέσπισε ως θεμελιωτικό ηλικιακό όριο το 55ο έτος, στερώντας εφεξής από χιλιάδες δικαιούχους το σχετικό δικαίωμα,

β-χορήγησε για τρία (3) μόνο έτη συντάξεις χηρείας σε όσες (-ους) είναι κάτω του 55ου έτους ηλικίας, με επαναβίωση του δικαιώματος στο 67ο έτος (επαναχορήγηση σύνταξης λόγω θανάτου),

γ-μείωσε το ποσοστό σύνταξης λόγω θανάτου από 70% σε 50% (μείωση 28,5% στους νέους δικαιούχους),

δ-μείωσε από 30% στο 25% (επιπλέον μείωση 16,6%) τη σύνταξη λόγω θανάτου σε όσες (όσους) δικαιούχους εργάζονται ή λαμβάνουν σύνταξη από ίδιο ή άλλο δικαίωμα και

ε-θέσπισε μία μόνο εθνική σύνταξη για όσες (-ους) λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις.
ΙΙΙ.Εκτός νόμου η Εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ. Επιβάλλεται άμεσα η απόσυρσή της!
Σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 4387/2016, καμία σύνταξη δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. «2.Η προσωρινή σύνταξη δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί στην εθνική σύνταξη που αντιστοιχεί σε είκοσι (20) έτη ασφάλισης και να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο διπλάσιο αυτής, στο ύψος που διαμορφώνεται κάθε φορά.»,

Κατά παράβαση της ανωτέρω ρύθμισης, η πρόσφατη εγκύκλιος-απόφαση του ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι:

«1.Στις περιπτώσεις αιτήσεων συνταξιοδότησης λόγω θανάτου (ασφαλισμένου ή συνταξιούχου), που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ως άνω αρ. 12 και μέχρι να εκδοθεί από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης λόγω θανάτου (ή η προσωρινή σύνταξη του αρ. 29 του ν. 4387/2016), χορηγείται ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης, όπως αυτή ορίζεται στο αρ. 7 παρ. 6 του ν. 4387/2016!

2.Στην περίπτωση, ωστόσο, που η σύνταξη λόγω θανάτου έλκει το δικαίωμά της από μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος, χορηγείται το ως άνω ποσό, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά τη μείωση του 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται του πλήρους ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (ή 6% για κάθε έτος), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις τoυ αρ. 7 παρ. 3 του ν. 4387/2016.
Ανάλογα εφαρμόζεται ο ως άνω κανόνας και στις συντάξεις λόγω θανάτου που έλκουν το δικαίωμα από συντάξεις αναπηρίας, για τις οποίες λόγω του ποσοστού αναπηρίας δεν καταβαλλόταν πλήρες ποσό, εφόσον προβλεπόταν σχετική μείωση του πλήρους ποσού από τις οικείες γενικές ή καταστατικές διατάξεις.». 

Παράδειγμα 1ο

Συνταξιούχος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω γήρατος, με μειωμένη κατά 30% σύνταξη λόγω συνταξιοδότησης κατά 5 έτη νωρίτερα από το αντίστοιχο πλήρες όριο ηλικίας συνταξιοδότησης:
Ποσό σύνταξης λόγω θανάτου, σύμφωνα με την Εγκύκλιο, ύψους [345,6 – (345,6Χ30%)=] 241,92 €,
ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 4387/2016, η σύνταξη πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των
(384 Χ 30% =) 268,8 ευρώ!

Με την ερμηνευτική εγκύκλιο δηλαδή έχει αμέσως μείωση (268,80-241,92=) ύψους 26,88 ευρώ κάθε μήνα!!

Παράδειγμα 2ο

Συνταξιούχος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% (δικαιούται ολόκληρη την εθνική σύνταξη):

Ποσό σύνταξης λόγω θανάτου, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ, ύψους είναι 345,60 ευρώ,
ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 4387/2016, η σύνταξη πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των 384 ευρώ!

Με την ερμηνευτική εγκύκλιο δηλαδή έχει αμέσως μείωση (384-345,60=) ύψους 38,4 ευρώ κάθε μήνα!!

Παράδειγμα 3ο

Συνταξιούχος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 70% (δικαιούται το 75% της εθνικής σύνταξης):

Ποσό σύνταξης λόγω θανάτου, σύμφωνα με την Εγκύκλιο, ύψους (345,6 Χ 75%=) 259,2 ευρώ,
ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 4387/2016, η σύνταξη πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των
(384Χ75%=) 288 ευρώ!

Με την ερμηνευτική εγκύκλιο δηλαδή έχει αμέσως μείωση (288-259,20=) ύψους 28,80 ευρώ κάθε μήνα!!

Παράδειγμα 4ο

Συνταξιούχος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 50% (δικαιούται το 50% της εθνικής σύνταξης):

Ποσό σύνταξης λόγω θανάτου, σύμφωνα με την Εγκύκλιο, ίση με (345,6 Χ 50% =) 172,8 ευρώ!
ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 4387/2016, η σύνταξη πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των
(384Χ50%=) 192 ευρώ!


Με την ερμηνευτική εγκύκλιο δηλαδή έχει αμέσως μείωση (192-172,80=) ύψους 19,20 ευρώ κάθε μήνα!!

Παράδειγμα 5ο

Συνταξιούχος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αναπηρία (ανικανότητα) 49% (δικαιούται το 40% της εθνικής σύνταξης):

Ποσό σύνταξης λόγω θανάτου, σύμφωνα με την Εγκύκλιο, ύψους (345,6 Χ 40%=) 138,24 ευρώ!!
ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 4387/2016, η σύνταξη πρέπει να ανέρχεται στο ποσό των (384Χ40%=) 153,60 ευρώ!

Με την ερμηνευτική εγκύκλιο δηλαδή έχει αμέσως μείωση (153,60-138,24=) ύψους 15,36 ευρώ κάθε μήνα!!
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο πραγματικός διάλογος Σπίρτζη – Λαλιώτη!

Ο πραγματικός διάλογος Σπίρτζη – Λαλιώτη!

Σπιρ: Που ‘σαι ρε Κώστα, χαθήκαμε.
Λαλ: Πως να μην χαθούμε, Χρήστο μου, αφού άλλαξες κόμμα.
 
Σπιρ: Τι πας και θυμάσαι τώρα. Άσε που χωρίς εμάς δεν θα έκαναν τίποτα αυτοί. Ζούνε όλοι στην... κοσμάρα τους. Δεν βλέπεις που εφαρμόζουν το μνημόνιο και κλαίνε;
Λαλ: Κι εσύ πάντως τα ρίχνεις τα κλαματάκια σου.
 
Σπιρ: Συγκινούμαι, μωρέ, με τον πόνο τους, αριστεροί άνθρωποι, τους καταλαβαίνω.
Λαλ: Δεν φαντάζομαι τώρα με τον ανασχηματισμό να κάνετε όλους τους δικούς μας υπουργούς.
 
Σπιρ: Καλά, θα σας αφήσουμε και μερικούς να τους κάνετε εσείς με τον Μητσοτάκη.
Λαλ: Ποιον Μητσοτάκη ρε Χρήστο, αφού ξέρεις ότι μας χωρίζει χάος.
 
Σπιρ: Με ποιον άλλον θα πάτε, το ποτάμι θέλει να κάνετε νέο κόμμα.
Λαλ: Σιγά, έκανε κι η μύγα κώλο…
 
Σπιρ: Ρε συ Κώστα, την είδες την υποχώρηση του Παππά για τις άδειες; Δέχεται τον νόμο του να τον προτείνει το νέο ΕΣΡ που θα βγει. Μπορεί να μου πέταξε τον κουμπάρο μου έξω, αλλά είναι μεγαλείο σου λέω ο άνθρωπος.
Λαλ: Ναι ρε, πολύ συναινετικός ο τύπος. Όλη η κεντροαριστερά του το αναγνωρίζει.
 
Σπιρ: Χάρηκα πολύ που συναντηθήκαμε έτσι τυχαία και ανταλλάξαμε φιλοφρονήσεις.
Λαλ: Κι εγώ βρε Χρήστο μου. Κι ελπίζω να μην τα διαβάσω σε κανένα σαββατιάτικο Παπαχρήστο.
 
Σπιρ: Σοβαρολογείς τώρα, Κώστα; Αφού με ξέρεις τι τάφος είμαι. 
 

 


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαγορευμένη Πόλη...

Το κείμενο που ακολουθεί είχε δημοσιευθεί το φθινόπωρο του 1999 στην εφημερίδα «Πριν», λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον.
 
«Την πόλη μας την κρατούμε ανοιχτή σε όλους και δεν διώχνουμε ποτέ ξένο κανένα», διαβάζουμε στον Επιτάφιο του Περικλή. Η κυβέρνηση, προχωρώντας σε μια μεταμοντέρνα ερμηνεία της δημοκρατίας, κρατά την πόλη ανοιχτή στον ξένο και διώχνει τους πολίτες της. Για την ακρίβεια, μετατρέπει την Αθήνα σε Απαγορευμένη Πόλη.
 
Όπως θυμόμαστε, η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο ήταν μια πόλη μέσα στην... πόλη. Εκεί κατοικούσε o ουράνιος αυτοκράτορας και η εφτασφράγιστη αυτή πόλη ήταν σύμβολο της αυταρχικής, φεουδαρχικής εξουσίας. Ελάχιστοι μπορούσαν να διαβούν τις πύλες της χωρίς ειδική εξουσιοδότηση. Οι περισσότεροι κάτοικοί της, μαζί και ο αυτοκράτορας, γεννιούνταν, γερνούσαν και πέθαιναν μέσα στα τείχη της.
 
Σε αντίθεση με τους Κινέζους αυτοκράτορες, οι σύγχρονοι ομόλογοί τους είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται από τη μια άκρη της Γης έως την άλλη. Έτσι, όπου κι αν πάνε, η Απαγορευμένη Πόλη τούς ακολουθεί.

Στην Αθήνα, εδώ και αρκετές εβδομάδες, έχει στηθεί μια γιγάντια επιχείρηση για την ανέγερση της Απαγορευμένης Πόλης. Ελεύθεροι και συντεταγμένοι σκόπευες, σκυλιά, κεραίες, χαφιέδες γραφείου και χαφιέδες περιπατητικοί, ανιχνευτές μετάλλων και αντιαμερικανικών διαθέσεων, έχουν εργαστεί φιλόπονα, ώστε ούτε πουλί πετούμενο να μην ταράξει με τον ίσκιο του την ουράνια γαλήνη του πλανητάρχη και του οικοδεσπότη του.
 
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, η ιδιωτική ζωή του αυτοκράτορα είναι σήμερα πασίγνωστη. Και ο τελευταίος πολίτης του πλανήτη μας γνωρίζει μέχρι και «την κρυφή ελιά στην αμασχάλη» του. Και ο τελευταίος πολίτης μπορεί να τον επικρίνει, να τον κάνει σκουπίδι στο γυαλί, στο χαρτί, στο ραδιόφωνο, στο Ίντερνετ. Η εικονική διαμαρτυρία είναι ανεκτή εφόσον η πραγματικότητα, για λόγους πρακτικούς, φαίνεται να έχει χωριστεί στην εικονική και στην υλική. 
Έτσι, μόνο οι σκαναρισμένοι, οι εγκεκριμένοι έχουν δικαίωμα να αντικρίσουν τον ίδιο τον αυτοκράτορα και όχι κάποιο είδωλό του.
 
Η τραγωδία για τους σύγχρονους Καίσαρες είναι ότι ούτε έναν εικονικό, έστω, θρίαμβο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν με την ησυχία τους, ενώ η αγχωτική ανέγερση της Απαγορευμένης Πόλης δείχνει ότι έχει φτάσει ο καιρός που μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Καίσαρες και αυτοκράτορες.
 
 
 
Μαριάννα Τζιαντζή
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολα τα φώτα στον Ομπάμα (όχι στο χρέος…)

Με τον συμβολισμό της ακυρωθείσας ομιλίας του προέδρου Ομπάμα στην Πνύκα να έχει ήδη… ακυρωθεί, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε στην πραγματικότητα να δηλώνει ήδη ικανοποιημένη και να μην αγωνιά: Με την συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε όσα ήλπιζαν να πει οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου για το χρέος, τόνωσε το ηθικό των Ελλήνων και η ιστορία συνεχίζεται.

Το θέμα είναι με τι όρους θα συνεχιστεί η Ιστορία, καθώς σε λιγότερο από δύο μήνες, στο Οβάλ Γραφείο θα κάθεται ο Ντόναλντ Τραμπ και τίποτε δεν διασφαλίζει ότι θα υπάρξει συνέχεια ως προς τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη.


Με αυτά τα δεδομένα, αρχίζει πλέον να γίνεται αντιληπτό και στους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ότι το ταξίδι του Ομπάμα στην Αθήνα δεν γίνεται για εκείνους, όσο και αν ο πρόεδρος τους επαινέσει για τον μεταρρυθμιστικό τους ζήλο και ευχαριστήσει τους Ελληνες για την ανθρωπιά τους και την αλληλεγγύη τους προς τους πρόφυγες…

Γίνεται με κύριο στόχο να διαμορφωθεί ένα επικοινωνιακό περιβάλλον, μέσα από το οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα θελήσει να αφήσει κάποιες παρακαταθήκες, μέσω ομιλιών διεθνούς εμβέλειας και απήχησης – που ούτως ή άλλως είναι το δυνατό του σημείο. Μια ιστορική ομιλία για τις νέες προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης με φόντο την Αθήνα και προτού μεταβεί στο Βερολίνο για συναντήσεις με τη Μέρκελ καθώς και τους ηγέτες της Βρετανίας και της Γαλλίας, είναι στο πρόγραμμα.

Φυσικά είναι θετικό που η Αθήνα είναι μέρος αυτού του σκηνικού και φυσικά ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να χαίρεται που του έλαχε ένας ρόλος σε αυτό το έργο, όσο τα φώτα θα είναι για λίγες ώρες στραμμένα στην Αθήνα. Και στον πρόεδρο Ομπάμα.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος.
Ειδικά για ένα παιδί είναι απαραίτητη, επειδή του μαθαίνει πως να ξεπερνάει τους φόβους και τις απογοητεύσεις της ζωής. Οι παρακάτω συμβουλές απευθύνονται κυρίως στους γονείς που θέλουν να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τα παιδιά τους, με σκοπό να μάθουν να αντιμετωπίζουν δύσκολα προβλήματα και να έχουν την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

- Εκτιμήστε την προσπάθεια, άσχετα αν το παιδί κερδίζει ή χάνει. Όταν το παιδί μεγαλώνει, το ταξίδι θεωρείται σημαντικότερο από τον προορισμό. Οπότε, τα παιδιά δεν πρέπει να νιώθουν ντροπή όταν δεν καταφέρνουν κάτι. Το να προσπαθείς συνέχεια να δουλεύεις σκληρά προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση, παρά το να καταφέρνεις κάτι κατά διαστήματα.

- Ενθαρρύνετε το παιδί να εξασκηθεί σε αυτό που του αρέσει, χωρίς να το πιέζετε. Η εξάσκηση προσφέρει την προσδοκία πως θα υπάρχει βελτίωση.

- Αφήστε τα παιδιά να λύσουν τα προβλήματα μόνα τους. Αν κάνετε εσείς όλη τη σκληρή δουλεία, τότε το παιδί δεν πρόκειται να αναπτύξει τις ικανότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να λυθεί ένα πρόβλημα. Η "βοήθεια" των γονιών μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία αυτοπεποίθησης που χτίζεται με ατομική προσπάθεια.

- Μην περιμένετε τα παιδιά σας να φέρονται σαν ενήλικες. Όταν το παιδί νιώθει πως πρέπει να τα πάει καλά στο ίδιο επίπεδο με τους γονείς, τότε μπορεί αποκτήσει λάθος πρότυπα, να αποθαρρυνθεί και να χάσει αυτοπεποίθηση.

- Ενθαρρύνετε την περιέργεια. Πολλές φορές ο χείμαρρος ερωτήσεων κάποιου παιδιού μπορεί να είναι κουραστικός, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποθαρρύνετε αυτήν την απολύτως φυσιολογική περιέργεια. Όταν αφήνετε τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις, συνειδητοποιούν πως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουν και πως υπάρχουν αόρατοι κόσμοι γνώσης τους οποίους δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ. Όταν ξεκινούν το σχολείο, τα παιδιά που έχουν μάθει να κάνουν ερωτήσεις στο σπίτι έχουν πλεονέκτημα απέναντι σε άλλα παιδιά, επειδή έχουν ήδη εξασκηθεί στο να παίρνουν απαντήσεις από τους γονείς τους. Με λίγα λόγια, ξέρουν πλέον πως να μαθαίνουν καλύτερα και γρηγορότερα.

- Δώστε τους νέες προκλήσεις. Δείξτε στα παιδιά σας πως μπορούν να πετύχουν μικρούς στόχους για να φτάσουν κάποια στιγμή να πετύχουν έναν μεγάλο, όπως για παράδειγμα το να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες. Οι γονείς μπορούν να καλλιεργήσουν αυτοπεποίθηση αυξάνοντας τις εφικτές ευθύνες των παιδιών.

- Μην κάνετε εξαιρέσεις για το παιδί σας. Η ξεχωριστή μεταχείριση μπορεί να προκαλέσει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

- Ποτέ μην κριτικάρετε την απόδοσή τους. Τίποτα δεν θα τους αποθαρρύνει περισσότερο από το να τους λέτε ότι τα πήγαν χάλια. Το να δίνετε υποδείξεις και συμβουλές είναι εντάξει, αλλά όταν το παιδί φοβάται να αποτύχει επειδή νομίζει πως θα θυμώσετε ή θα απογοητευτείτε, τότε δεν πρόκειται να δοκιμάσει να κάνει νέα πράγματα. Τις περισσότερες φορές, η γονική κριτική μειώνει την αυτοεκτίμηση και το κίνητρο του παιδιού.

- Αφήστε τα παιδιά να μάθουν από τα λάθη τους. Μην είστε υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας. Αφήστε τους να κάνουν που και που λάθη, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν πως να προσεγγίσουν καλύτερα το πρόβλημα την επόμενη φορά. Αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε στα παιδιά πως να μην φοβούνται την αποτυχία.

- Αυξήστε τις εμπειρίες των παιδιών, ώστε να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν έναν μεγαλύτερο κόσμο. Το να τους δείχνετε συνεχώς νέα πράγματα, τους μαθαίνει πως μπορούν να ξεπεράσουν οτιδήποτε, όσο τρομακτικό ή διαφορετικό κι αν είναι.

- Διδάξτε τους πράγματα που ξέρετε να κάνετε. Μέχρι την εφηβεία, οι γονείς είναι οι ήρωες του παιδιού. Χρησιμοποιήστε αυτή τη εξουσία για να τους μάθετε το πως σκέφτεστε, ενεργείτε και μιλάτε. Δώστε ένα καλό παράδειγμα και γίνετε ένα σωστό πρότυπο. Όταν το παιδί σας βλέπει να πετυχαίνετε κάτι, αποκτάει την αυτοπεποίθηση να κάνει το ίδιο.

- Μην τους λέτε ότι ανησυχείτε για αυτά. Οι ανησυχίες των γονιών μπορούν να ερμηνευτούν από τα παιδιά σαν ένδειξη έλλειψης αυτοπεποίθησης.

- Παινεύστε τα όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η ζωή πολλές φορές δεν είναι δίκαιη και το παιδί πρέπει να το μάθει αυτό κάποια στιγμή. Όταν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια σκληρή δοκιμασία, δείξτε πως αυτού του είδους οι προκλήσεις μπορούν να αυξήσουν τις αντοχές τους. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στα παιδιά σας πως κάθε δρόμος προς την επιτυχία είναι γεμάτος εμπόδια και αποτυχίες.

- Προσφέρετε την στήριξη και την βοήθειά σας, αλλά όχι όλη την ώρα. Το παιδί πρέπει να μάθει να χειρίζεται τα προβλήματα μόνο του και η συνεχόμενη βοήθειά σας το αποτρέπει αυτό. Καλό είναι όμως, το παιδί να γνωρίζει πως βρίσκεστε εκεί για να το βοηθάτε που και που.

- Παινεύστε το θάρρος τους να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Η άνεση έρχεται από το να παραμένεις στα γνωστά. αλλά χρειάζεται κουράγιο για να δοκιμάσεις κάτι νέο και διαφορετικό.

- Παινεύστε τον ενθουσιασμό τους για μάθηση. Με αυτόν τον τρόπο θα τους δείξετε πως το να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα είναι καλό και θα ενθαρρύνετε την αυτοπεποίθηση και την περιέργειά τους.

- Μην τους αφήνετε να περνάνε όλη την ώρα τους στον υπολογιστή. Προτρέψτε τους να έρθουν σε επαφή με αληθινούς ανθρώπους. Η ψηφιακή αυτοπεποίθηση και η αληθινή αυτοπεποίθηση είναι διαφορετικά πράγματα.

- Να είστε επιτακτικοί, αλλά όχι πολύ αυστηροί. Όταν οι γονείς είναι πολύ αυστηροί ή πολύ απαιτητικοί, η αυτοπεποίθηση των παιδιών μειώνεται. Η εξάρτηση στις εντολές αποτρέπει το παιδί από το να αποκτήσει τόλμη.

Mr. Fantastic
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όποιος μιλάει "απρόσεκτα" υπέρ του Έθνους ή της Πίστης του θα φυλακίζεται

Ένας νόμος που έχει ψηφιστεί και τροποποιηθεί εδώ και μερικά χρόνια, είναι ο λεγόμενος αντιρατσιστικός.

Ποινή φυλάκισης έως και 3 χρόνια θα επιφέρει η καταπάτηση του αντιρατσιστικού νόμου που τίθεται πλέον σε πλήρη λειτουργία και έρχεται για να φιμώσει του πάντες.

Οι διατάξεις του είναι ξεκάθαρες και απαγορεύει στον καθένα να μιλάει προσβλητικά κατά της θρησκείας του άλλου, εναντίον των πολιτικών του ή εθνικών πεποιθήσεων. Η ποινή θα είναι ένα απλό χρηματικό πρόστιμο ή σε πιο...βαριές περιπτώσεις ακόμη και φυλάκιση από 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει αποκτήσει την ίδια ακριβώς νομική ισχύ με το σύμφωνο γάμου ή το εργατικό δίκαιο, κάνοντας το επιλήψιμο στα μάτια των αρχών, που θα μπορούν να επέμβουν με την παραμικρή καταγγελία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα παρεμβαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα φυσικά από επώνυμη καταγγελία.

Τις μέρες της Παγκόσμιας φίμωσης τις ζούμε όλοι, καθημερινά όλο και περισσότερο.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενας «άλλος» Πάνος Καμμένος στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Ομπάμα

Επηρεασμένος ακόμα από την ευφορία που επικράτησε στο συνέδριο των ΑΝΕΛ με αφορμή την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος του κόμματος έσπευσε στο αεροδρόμιο για να ελέγξει προσωπικά τα μέτρα ασφαλείαςπηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την προσεχή Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ Πηγή: www.lifo.gr

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την προσεχή Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, ύψους άνω των έξι εκατ. ευρώ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος, τις επόμενες ημέρες, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν συνομιλίες με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αλλά, όπως είπε ο κ. Τσερμενίδης, "τις τελικές αποφάσεις για την πορεία του ΟΑΣΘ και την τύχη των εργαζομένων τις παίρνει μόνο ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος όμως δεν δέχθηκε να τους δει".

Ο κ. Τσερμενίδης επανέλαβε ότι "ο δρόμος των κινητοποιήσεων είναι η έσχατη λύση" και σημείωσε ότι "κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε και να δώσουμε όλοι μαζί τις οριστικές λύσεις για το θέμα του ΟΑΣΘ".


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Hyperloop One και στο Ντουμπάι

Σχέδιο για την κατασκευή του Hyperloop στο Ντουμπάι ανακοινώθηκε επισήμως από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για ένα φουτουριστικό μέσο μεταφοράς που θα συνδέει το Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι. Η διαδρομή είναι 159,4 χλμ. και κανονικά χρειάζονται περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο, ωστόσο η Hyperloop One υπόσχεται πως με το Hyperloop θα χρειάζονται μόνο 12 λεπτά.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την Αρχή Δρόμων και Μεταφορών του Ντουμπάι (RTA) για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας ενός τέτοιου συστήματος στο Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ανακοίνωση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα για την εταιρεία, που ετοιμάζεται για τη δοκιμή, μέσα στο επόμενο έτος, ενός πρωτοτύπου πλήρους μεγέθους στην έρημο της Νεβάδα.

Σημειώνεται πως, επίσης, η Hyperloop One, η Summa Group, εταιρεία με επενδύσεις στον τομέα υποδομών στη Ρωσία, και η πόλη της Μόσχας έχουν επίσης κλείσει συμφωνία για την διερεύνηση των προοπτικών κατασκευής και χρήσης του συστήματος στην ρωσική πρωτεύουσα.

Το Hyperloop περιλαμβάνει χρήση μαγνητών για την αιώρηση «pods» (ακάτων) μέσα σε σήραγγες χωρίς αέρα, δημιουργώντας συνθήκες που επιτρέπουν κίνηση επιβατών και φορτίων σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες, μέχρι και 1.200 χλμ/ ώρα.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η επανάσταση της σιωπηλής πλειοψηφίας

Στις Αμερικάνικες εκλογές, οι αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός νικητής ήταν η σιωπηλή πλειοψηφία γιατί ήταν αυτή που ανέδειξε τον Ντόναλντ Τραμπ και πράγματι φαίνεται ότι αυτή είναι η αλήθεια.

Της Φωτεινής Μαστρογιάννη

Ο όρος «σιωπηλή πλειοψηφία» έγινε δημοφιλής από τον πρόεδρο Νίξον, στον λόγο του στις 3 Νοεμβρίου 1969 στον οποίο ζητούσε την υποστήριξη της σιωπηλής πλειοψηφίας των Αμερικάνων.
 
Πολλοί απόρησαν με τη δύναμη της σιωπηλής πλειοψηφίας που ανατίναξε στην κυριολεξία τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, παρόλο που κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στο Brexit.
Κάποιοι προσπάθησαν να το αιτιολογήσουν προσδίδοντας στους Αμερικάνους τα ίδια που προσέδωσαν και στους Βρετανούς πολίτες ήτοι ρατσισμό, ξενοφοβία, αμάθεια κτλ. Την ίδια σιωπηλή στάση παρατηρήσαμε και στη χώρα μας με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι και συλλήβδην χαρακτηρίστηκαν ως φασίστες και ακροδεξιοί. Οι ψηφοφόροι αυτοί εάν και όχι πλειοψηφία όπως στην περίπτωση των Αμερικάνων και Βρετανών, δημιούργησαν μία συμπαγή μάζα ψηφοφόρων η οποία και αυτή δεν εκφράζεται δημόσια με έντονο τρόπο.
 
Είναι προφανές ότι όλοι όσοι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο της σιωπηλής πλειοψηφίας, μάλλον δεν έχουν διαβάσει το περίφημο βιβλίο του Jean Baudrillard «Στη σκιά των σιωπηλών πλειοψηφιών» που έγραψε το 1983.
 
Ο Baudrillard ανέφερε ότι οι μάζες πλέον μετά την ουσιαστική διάλυση των κοινωνικών τάξεων δεν έχουν κάποιον να τους αντιπροσωπεύει. Το καλό αυτού είναι ότι κανείς δεν μπορεί να στραφεί συγκεκριμένα εναντίον τους. Οι μάζες δεν βρίσκουν πλέον νόημα και ούτε ζητούν νόημα, ως εκ τούτου η ισχύς είναι κούφια.
 
Οι μάζες απορροφούν τα μηνύματα που τους στέλνει η μαζική προπαγάνδα και τα ξαναστέλνουν πίσω. Τους στέλνονται μαζικά μηνύματα αλλά θέλουν ορισμένα και όχι όλα και σίγουρα προτιμούν το θέαμα από ότι το νόημα. Το τελευταίο το είδαμε και στην επικοινωνιακή και εκρηκτική συμπεριφοριστικά στάση του Ντόναλντ Τραμπ που μόνο τυχαία δεν ήταν.
 
Οι μάζες με το να αποσύρονται στην ιδιωτική τους περίκλειστη σφαίρα και να μην εκφράζουν άποψη αντιδρούν δυναμικά στην πολιτική χειραγώγηση και περιφρονούν τους πολιτικούς.
 
Οτιδήποτε παλαιότερα καλούνταν μικροαστικό όπως οι αποχή από την πολιτική και η ρουτίνα της καθημερινής ζωής γίνεται πλέον η νόρμα. Η ρουτίνα, η αδράνεια και η πολιτική αποχή παλαιότερα χαρακτήριζαν τον φασισμό ωστόσο στις ημέρες μας αποτελεί μία διαδικασία εν δυνάμει επαναστατική. 
 
Αυτή η μετωπική αντίσταση στο σύστημα προέρχεται από παραδοσιακές κυρίως ομάδες ανθρώπων που θέλουν να διατηρήσουν την κουλτούρα τους και τις παραδοσιακές δομές της κοινωνίας τους σε αντίθεση με την ομογενοποίηση που προάγεται από το υπάρχον σύστημα, κατ'άλλους καθεστώς. Το στοιχείο αυτό το παρατηρήσαμε τόσο στη Βρετανική όσο και στην Αμερικανική κοινωνία και αποτελεί στοιχείο μίας διαδικασίας κατάρρευσης η οποία, σύμφωνα με τον Baudrillard, δεν πρόκειται να σταματήσει αλλά θα είναι είτε βίαιη είτε ομαλή σε αργή κίνηση, πάντως σίγουρα κατάρρευση. Τα αντιπαγκοσμιοποιητικά κινήματα, η οικολογία κτλ. αποτελούν στοιχεία της ομαλής και όχι βίαιης κατάρρευσης του επικρατούντος συστήματος.
 
Ο Baudrillard όμως τονίζει ότι η ομαλή κατάρρευση θα είναι σύντομη και ότι πουθενά δεν υπήρξε μία ισορροπημένη μετάβαση από τα συστήματα κατάρρευσης στα συστήματα έκρηξης  αλλά κάθε στοιχείο στο δρόμο της κατάρρευσης μπορεί να είναι βίαιο και καταστροφικό.
 
Είναι προφανές πλέον ότι οδηγούμαστε σε σημαντικές, τεκτονικού τύπου, αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Εάν μη τι άλλο, ζούμε σε μία άκρως ενδιαφέρουσα εποχή.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με κυρώσεις απειλεί την Τουρκία ο Μάρτιν Σουλτς

Με επιβολή οικονομικών κυρώσεων απειλεί την τουρκική ηγεσία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με αφορμή τις πρόσφατες συλλήψεις και προφυλακίσεις επικριτικών προς την κυβέρνηση δημοσιογράφων και βουλευτών του αντιπολιτευόμενου φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Τελευταία στη σειρά ήταν η προφυλάκιση του Ακίν Αταλάι, εκδότη της μεγαλύτερης αντιπολιτευόμενης εφημερίδας της Τουρκίας Τζουμχουριέτ, όπως μετέδωσε χθες τη νύχτα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ο Αταλάι, στον οποίο επιρρίπτεται η κατηγορία της συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου προσγειώθηκε επιστρέφοντας από τη Γερμανία.

Να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε στην εφημερίδα Bild της Κυριακής ότι «θα πρέπει ως ΕΕ να σκεφθούμε τι είδους οικονομικά μέτρα θα μπορούσαμε να λάβουμε. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταρρυθμιστεί η τελωνειακή ένωση, της οποίας είναι μέλος και η Τουρκία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μετά από αυτό το κύμα συλλήψεων κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων θα διευρύνουμε την τελωνειακή ένωση», δήλωσε με νόημα ο Μάρτιν Σουλτς.
Παρά τις απειλές για επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας όμως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί ο διάλογος της ΕΕ με την Τουρκία. Όπως εξήγησε, αν συμβεί αυτό «δεν θα έχουμε καμία δυνατότητα πλέον να βοηθήσουμε την αντιπολίτευση και τους φυλακισμένους».

Έκκληση στον Ερντογάν να επιδείξει σύνεση

Ο Μάρτιν Σουλτς δεν ήταν ο μόνος ευρωπαίος αξιωματούχος που άσκησε κριτική στην τουρκική ηγεσία για τους τελευταίους χειρισμούς της. Ο επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Γκύντερ Έτινγκερ κάλεσε μέσα από τις σελίδες της κυριακάτικης Welt τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να επιδείξει περισσότερη σύνεση.

Ο γερμανός επίτροπος υπογράμμισε ότι «αναμένω από τον πρόεδρο Ερντογάν (σ.σ. να μεριμνήσει ώστε) να μην γίνεται κατάχρηση των μέσων καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Τουρκία - τα οποία είναι πάντως πλήρως δικαιολογημένα - με τρόπο ώστε να πλήττονται αθώοι άνθρωποι και να παραβιάζονται επανειλημμένα τα θεμέλια του κράτους δικαίου».

Όπως τόνισε ο Γκύντερ Έτινγκερ, ο τούρκος πρόεδρος «θα πρέπει να συγκρατηθεί και να κυβερνά τη χώρα του με δημοκρατικά μέσα».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς υπολογίζονται οι προσωρινές συντάξεις χηρείας (παραδείγματα)

Με βάση εγκύκλιο που έχει υπογράψει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, όσοι δικαιούνται σύνταξη χηρείας για θανάτους που συντελέστηκαν μετά τις 12 Μαΐου 2016 θα λαμβάνουν, και μέχρι να δοθεί η οριστική σύνταξη, προσωρινά το ποσό των 345,6 ευρώ.

Στόχος βέβαια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι να χορηγηθεί κάποιο εισόδημα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ακόμη και επιβίωσης.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι για περιπτώσεις αιτήσεων συνταξιοδότησης λόγω θανάτου (ασφαλισμένου ή συνταξιούχου), μέχρι να δοθεί η οριστική σύνταξη, θα χορηγείται προσωρινή, με ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης (ν. 4387/2016 άρ. 7, παρ. 6), δηλαδή 345,6 ευρώ.

Σύμφωνα με το οριζόμενα πάντως, αν εκείνος που απεβίωσε ελάμβανε μειωμένη σύνταξη γήρατος, τότε μειωμένη θα είναι και η προσωρινή σύνταξη.
Οπως αναγράφεται σχετικά στην εγκύκλιο, σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν θα λαμβάνονται 345,6 ευρώ αλλά ένα ποσό που θα είναι μειωμένο κατά 1/200, για κάθε μήνα που υπολείπεται του πλήρους ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (ή κατά 6% για κάθε έτος).

Στην ίδια μοίρα κατατάσσονται, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, και οι συντάξεις λόγω θανάτου, που έλκουν το δικαίωμα από συντάξεις αναπηρίας, για τις οποίες λόγω του ποσοστού αναπηρίας δεν καταβαλλόταν πλήρες ποσό, εφόσον προβλεπόταν σχετική μείωση του πλήρους ποσού από την ασφαλιστική νομοθεσία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά ισχύουν και για τους αγρότες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, αφού άλλη εγκύκλιος διευκρινίζει ότι «οι ανωτέρω διατάξεις έχουν εφαρμογή και σε περίπτωση θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ».

Ωστόσο ειδικά για τον ΟΓΑ, τα δικαιοδόχα πρόσωπα θα λάβουν το ποσοστό της σύνταξης λόγω θανάτου που προκύπτει σύμφωνα με την ανωτέρω ρύθμιση, υπολογιζόμενο επί του ποσού της σύνταξης που δικαιούται ή έχει δικαιωθεί ο θανών σύζυγος σύμφωνα με τις διατάξεις όπως ισχύουν στον ΟΓΑ έως 31/12/2016.

Παραδείγματα:

α. Συνταξιούχος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω γήρατος με μειωμένη κατά 30% σύνταξη (λόγω συνταξιοδότησης κατά 5 έτη νωρίτερα από το αντίστοιχο πλήρες όριο ηλικίας συνταξιοδότησης): η σύνταξη λόγω θανάτου είναι 345,6-(345,6 x 30%) = 241,92 ευρώ.

β. Συνταξιούχος λόγω αναπηρίας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ποσοστό αναπηρίας 80%: το ποσό της σύνταξης λόγω θανάτου σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι: 345,6 ευρώ.

γ. Συνταξιούχος λόγω αναπηρίας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ποσοστό αναπηρίας 70%: το ποσό της σύνταξης λόγω θανάτου σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι: 345,6 x 75% = 259,2 ευρώ.

δ. Συνταξιούχος αναπηρίας του ΟΑΕΕ με ποσοστό αναπηρίας 67%: το ποσό της σύνταξης λόγω θανάτου σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι: 345,6 ευρώ.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο «Gigafactory» στην Ευρώπη σχεδιάζει η Tesla

Ο Γενικός Διευθυντής της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε επίσημα πως η αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα θα ανοίξει το δεύτερό της giga εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Το νέο εργοστάσιο δεν θα παράγει μόνο μπαταρίες ιόντων λιθίου αλλά και αυτοκίνητα –τουλάχιστον τρία- καθώς η αμερικάνικη εταιρία επιθυμεί να έχει δυναμική παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, πριν οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίσουν να παράγουν τα δικά τους ηλεκτρικά μοντέλα. πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σήμερα η απόφαση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για το αν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις

Σήμερα θα λάβει την απόφαση του το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ για το εάν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και σήμερα συμπληρώνονται δύο μήνες, με την πιθανότητα επίσχεσης εργασίας να είναι ξανά υπαρκτή.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στις 10:30 και μέχρι το μεσημέρι αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις. Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με στελέχη των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το διαίρει και βασίλευε της Νέας Τάξης στην Ισπανία - ΒΙΝΤΕΟ

Νέες μεγαλειώδεις διαδηλώσεις λαμβάνουν και πάλι χώρα στη Βαρκελώνη πρωτεύουσα της Καταλονίας, η οποία επίμονα ζητάει την ανεξαρτητοποίησή της. Υπολογίζεται πως στην τελευταία μεγάλη διαδήλωση κατά της γενικής κυβέρνησης, 80.000 Καταλανοί πήραν μέρος, μετατρέποντάς την σε ένα μεγάλο λαϊκό μήνυμα ανεξαρτητοποίησης.

Οι λόγοι, ή μάλλον οι αφορμές, είναι οικονομικοί, καθώς η Ισπανία περνάει μία σοβαρή οικονομική κρίση και η Καταλονία είναι από τις λίγες πλεονάζουσες περιφέρειες, πολιτικοί και πολιτισμικοί.

Οι εξαγγελίες του ηγέτη της Καταλονίας Καρλες Πουιγκντεμπόντ για δημοψήφισμα μέσα στο 2017 φαίνεται ότι δεν έχουν το αντίκρυσμα που περίμενε, με τους Καταλανούς να προειδοποιούν για νέες ακόμη μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

"Ζούμε λες και σε είμαστε σε διαφορετική χώρα", διαμηνύουν πολλοί από τους διαδηλωτές.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Στο 30,8% η πραγματική ανεργία για το δεύτερο τρίμηνο του 2016

Στοιχεία «σοκ» για την ανεργία παρουσιάζει το Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), που κάνει λόγο για μακροχρόνια ανέργους που ξεπερνούν τα 800.000 άτομα και πραγματικό ποσοστό ανεργίας μεγαλύτερο απ’ το 23,4% (για τον Αύγουστο) που υπολόγιζε η ΕΛΣΤΑΤ. επιστημονική ομάδα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ επιχειρεί να κάνει μια διαφορετική εκτίμηση για τα στατιστικά δεδομένα της ανεργίας.

Με σημείο αναφοράς τριμηνιαίες έρευνες το Ινστιτούτο εκτιμά πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας έφτασε στο 30,8%. Είναι οριακά χαμηλότερο απ’ αυτό της αντίστοιχης περιόδου του 2015, που η ανεργία σημείωνε το ποσοστό του 31,7%.

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κάνουν λόγο για 1.126.455 ανέργους, 3.228.437 μη ενεργό πληθυσμό και 3.687.465 απασχολούμενων, στο σύνολο του πληθυσμού.

Το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας – σύμφωνα με την Eurostat – ορίζεται ως το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού που παραμένουν άνεργοι 12 ή και περισσότερους μήνες. Όσον αφορά τον συνολικό ενεργό πληθυσμό, αυτός υπολογίζεται τόσο από τους απασχολούμενος όσο και τους ανέργους.

Η ανεργία, αν και ταλανίζει την Ελλάδα διαχρονικά, γιγαντώθηκε μετά το 2010 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της κοινωνίας.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν όλα στην εκπαίδευση - Με Εθνικό Απολυτήριο η είσοδος στα Πανεπιστήμια

Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Όπως αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, βασικός μοχλός είναι η αναβάθμιση των δύο τάξεων του Λυκείου, ενώ παίρνοντας το απολυτήριο Λυκείου, το οποίο πλέον θα ονομάζεται «Εθνικό Απολυτήριο», θα μπαίνει ο μαθητής στο πανεπιστήμιο.

Ο βαθμός του Εθνικού Απολυτηρίου, κατά τα πρότυπα του International Baccalaureate, θα διαμορφώνεται από τη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων αλλά και από τη συνολικότερη παρουσία του μαθητή στο Λύκειο, με σειρά κριτηρίων. Η διατήρηση των Πανελλαδικών κρίνεται απαραίτητη καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας. Παράλληλα με τη διατήρηση των Εξετάσεων με κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους, το υπόλοιπο μέρος της βαθμολογίας θα διαμορφώνεται με άλλα κριτήρια κατά τη διάρκεια του Λυκείου, όπως η απόδοση του μαθητή στην τάξη. Στόχος του νέου συστήματος που επεξεργάζεται ο κ. Γαβρόγλου είναι να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, οι απόφοιτοι των οποίων θα πρέπει να αποκτούν ένα πτυχίο που θα μετράει.

Το σύστημα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γαβρόγλου, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αιφνιδιάσει τους μαθητές καθώς θα ισχύσει για όσους θα πάνε την ερχόμενη χρονιά στην Α' Λυκείου, δηλαδή το νέο σύστημα των Πανελλαδικών θα ισχύσει σε τρία χρόνια. Επίσης, όπως επισημαίνει ο κ. Γαβρόγλου στο «ΘΕΜΑ», στις προγραμματικές δηλώσεις για την Παιδεία που θα γίνουν σε δέκα ημέρες θα υπάρχει και ειδική μέριμνα για την προκήρυξη θέσεων νέων πανεπιστημιακών. Ο κ. Γαβρόγλου, μεταφέροντας εμπειρία από κορυφαία πανεπιστήμια, καθώς έχει διδάξει στο Imperial College, στο Harvard University, στο Boston University, στο Cambridge University και στο Istanbul Technical University και συνεργάστηκε επιστημονικά με το Chemical Heritage Foundation, με το Dibner Institute for the History of Science and Technology του MIT, θέλει να μπει νέο αίμα στα πανεπιστήμια ώστε μετά την ενδυνάμωση του δημόσιου σχολείου να ανανεωθεί και η πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι «να ανοίξουν νέες θέσεις στις χαμηλές βαθμίδες για νέους ανθρώπους στα πανεπιστήμια».

Νέου τύπου πανεπιστήμια και το αγκάθι του Λυκείου


Μετά τις αλλαγές στις Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει τα νέου τύπου πανεπιστήμια. Στο τραπέζι του διαλόγου έχουν μπει οι αλλαγές που αφορούν την εισαγωγή των φοιτητών σε σχολές και όχι σε τμήματα, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα σε περισσότερες από μία σχολές ώστε να παίρνουν πτυχίο με δύο κατευθύνσεις, π.χ. Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης.

Στις πρότασεις του κ. Γαβρόγλου, πάντως, προβλέπεται η θέσπιση νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία θα αποδεσμεύει το Λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής. Παράλληλα προτείνεται αναδιαμόρφωση της ύλης σε σχέση με τα Προγράμματα Σπουδών, συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων και υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στα νέα προγράμματα σπουδών και τις νέες διδακτικές προσεγγίσεις.

Ο κ. Γαβρόγλου, κάνοντας λόγο για βάθος χρόνου 3-4 χρόνια, εισηγείται τη διαμόρφωση νέου τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ με διαδικασίες που δεν θα εξαρτώνται αποκλειστικά από την απομνημόνευση και θα εγγυώνται ότι οι μαθητές θα σπουδάζουν τα γνωστικά αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. Όπως επισημαίνει: «Αποσυνδέονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις από την εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε οι μαθητές να σπουδάζουν τα γνωστικά αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. Επίσης, διαμορφώνονται προϋποθέσεις για τον σταδιακό περιορισμό του ρόλου της παραπαιδείας που λειτουργεί απαξιωτικά ως προς το σύνολο του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Συνολικά, οι αλλαγές που θα προταθούν αφορούν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τη μείωση της ύλης των υπαρχόντων σχολικών εγχειριδίων, το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού μέχρι και την τελευταία του Λυκείου.

Παλιός γνώριμος στον χώρο της εκπαίδευσης, ο νέος υπουργός Παιδείας εκτός από πανεπιστημιακός ήταν και μέχρι τον ανασχηματισμό πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι αλλαγές που πρότεινε να ισχύσουν από το επόμενο σχολικό έτος ο κ. Γαβρόγλου, ως πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, εστιάζονται στη μείωση της διδακτέας ύλης καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, «οι εξαντλητικοί ρυθμοί διδασκαλίας και μάθησης που επιβάλλονται σήμερα για την κάλυψη της υπερφορτωμένης ύλης των σχολικών εγχειριδίων δεν επιτρέπουν τη σε βάθος προσέγγιση της σχολικής γνώσης. Σημαντικές είναι, τέλος, οι επιπτώσεις της υπερφορτωμένης ύλης των σχολικών εγχειριδίων στην ενίσχυση της παραπαιδείας».

Ο κ. Γαβρόγλου από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του τόνισε: «Πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τα πρώτα χρόνια στο πανεπιστήμιο. Είναι οι τρεις όψεις του ίδιου προβλήματος και το πρόβλημα εδώ είναι ότι έχουμε απολέσει το Λύκειο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε αυτό το πρόβλημα κατάματα. Θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία χωρίς τις δύο τάξεις του Λυκείου; Θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία όπου ταλαιπωρούνται η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι επειδή το παιδί θα δώσει εξετάσεις για να μπει στο πανεπιστήμιο; Το παιδί που είναι 18 ετών! Δεν έχει την ευχέρεια ούτε να ερωτευθεί και αν είναι ερωτευμένο και δεν τα πάνε καλά, δεν τολμά να τα χαλάσει. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δεν θα βγουν αυτά όταν περάσουν 10-15 χρόνια στον χαρακτήρα αυτών των παιδιών; Θέλουμε ως κοινωνία να αναπαραχθεί αυτό το σύστημα; Αν δεν το θέλουμε, τότε ο καθένας, εμού συμπεριλαμβανομένου, είναι ενώπιος ενωπίω σοβαρότατων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν».πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 7 ανατροπές στο ασφαλιστικό- Αλλάζουν τα πάντα για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

Επτά μεγάλες ανατροπές αλλάζουν τα πάντα στο ασφαλιστικό 1 εκατομμυρίου ελευθέρων επαγγελματιών.

Οι αλλαγές έρχονται κατά κύματα. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ξεκίνησαν ήδη για όσους έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος από 13/5/2016 και έχουν υποβάλει ή σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Πέρα από τα όρια ηλικίας που πρέπει να έχουν συμπληρώσει, είτε με όλα τα χρόνια της ασφάλισής τους στα ταμεία του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, και ΤΣΑ) είτε με διαδοχική σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ή αντίστροφα, εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν σύνταξη γήρατος, εφόσον έχουν κλείσει το 62o ή το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο, είναι τι θα πάρουν. Εδώ είναι που μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος «Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016) και έχει πολλές παγίδες που όσοι πέσουν μέσα σε αυτές θα «πληρώνουν τον Κατρούγκαλο» για πολλά χρόνια γιατί θα επιστρέψουν πίσω συντάξεις!

Το παρακάτω παράδειγμα είναι μία από τις 7 ανατροπές και αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη παγίδα του νόμου:

• Ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ με χρέη 15.000 ευρώ αν έβγαινε στη σύνταξη με αίτηση πριν από το νόμο θα έπαιρνε προσωρινή σύνταξη μεν, αλλά από αυτή θα παρακρατούνταν και θα συμψηφίζονταν οι οφειλές σε 40 δόσεις.

Οσοι κάνουν αίτηση μετά τις 13/5/2016 θα πάρουν ίσως και μεγαλύτερη προσωρινή, χωρίς να γίνεται συμψηφισμός με τα χρέη!

Ο συμψηφισμός θα γίνει -όπως προβλέπει η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ- όταν θα βγει η οριστική σύνταξη.
Ιδού τι θα συμβεί:

Ασφαλισμένος στην 7η κατηγορία έχει 27 χρόνια στον ΟΑΕΕ και χρωστάει τα 4, με οφειλές 12.000 ευρώ. Θα πάρει προσωρινή 768 ευρώ (722 μετά την εισφορά 6% για ασθένεια) αλλά η τελική σύνταξη θα είναι 660 ευρώ (μετά την εισφορά ασθένειας). Από αυτή θα κρατηθούν όχι μόνο τα χρέη των 12.000 ευρώ σε 40 δόσεις, αλλά και η διαφορά από τα 722 που έπαιρνε από την προσωρινή σύνταξη! Εστω ότι έχει προσωρινή 768 ευρώ (722 ευρώ πλην εισφοράς 6%) για 10 μήνες. Η οριστική όμως βγαίνει στα 660 ευρώ. Οπότε πρέπει να επιστρέψει 62 ευρώ (722-660=62) για 7 μήνες, δηλαδή 620 ευρώ. Παράλληλα χρωστάει και 12.000 ευρώ που με τις προσαυξήσεις 10 μηνών (επιτόκιο 8,05%) θα έχουν γίνει 12.960 ευρώ που εξοφλούνται με 40 δόσεις των 324 ευρώ έκαστη που θα παρακρατείται από τη σύνταξη των 660 ευρώ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστροφή των τουριστικών δρομολογίων του ΟΑΣΑ προαναγγέλλει ο Σπίρτζης

Επαναφορά της δυνατότητας εκτέλεσης και τουριστικών δρομολογίων από τον ΟΑΣΑ μέσω τροπολογίας προανήγγηλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης. Απατώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. Λυκούδη σχετικά με τα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα, ο υπουργός ανέφερε ότι η τροπολογία είναι έτοιμη αλλά δεν μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως καθώς θα περιλαμβάνει και άλλα θέματα τα οποία χρειάζονται επεξεργασία.

Εφόσον ψηφιστεί μία τέτοια τροπολογία, ο ΟΑΣΑ θα μπορεί να βγάλει και πάλι στους δρόμους τα διώροφα λεωφορεία τα οποία παραμένουν σε ακινησία εδώ και χρόνια. Τα τέσσερα διώροφα λεωφορεία είχαν αρχικά παραγγελθεί το 2007 έναντι 1.666.000 ευρώ για να χρησιμοποιηθούν στην τουριστική γραμμή 400, η οποία με εισιτήριο 5 ευρώ έκανε το γύρο της Αθήνας. Eν τω μεταξύ, οι πιέσεις από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες (των επίσης διώροφων και με πολύ πιο ακριβό εισιτήριο) τουριστικών λεωφορείων ανάγκασαν τον τότε υπουργό Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκη από κοινού με τον τότε υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Άρη Σπηλιωτόπουλο να υπογράψουν Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαγόρευε την χρήση δημόσιων λεωφορείων ως τουριστικών. Ο ΟΑΣΑ αποσύρθηκε από τον ανταγωνισμό και η γραμμή 400 καταργήθηκε επισήμως λόγω χαμηλής κίνησης.

Στη συνέχεια, η τότε ΕΘΕΛ επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τα τέσσερα λεωφορεία για εκτέλεση επιβατικών δρομολογίων (στη γραμμή Ε22 Ακαδημία – Σαρωνίδα) αλλά τελικά τα απέσυρε καθώς θεωρήθηκαν μεγάλα για τους δρόμους της Αθήνας ενώ υπήρξαν και παράπονα για προβλήματα ασφαλείας. Τα επόμενα χρόνια, δύο προσπάθειες για μίσθωση των λεωφορείων σε ιδιώτες απέτυχαν λόγω αντιδράσεων των εργαζομένων και έτσι τελικά τα λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα μέχρι σήμερα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.


Όσον αφορά τα προβλήματα με τα χαλασμένα λεωφορεία, ο υπουργός ανέφερε πως αυτή τη στιγμή ο αριθμός των λεωφορείων που είναι ακινητοποιημένα λόγω προβλημάτων είναι «περίπου 500», μειωμένος από τα 800 στις αρχές του 2015. Απέδωσε το πρόβλημα στις μεγάλες καθυστερήσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν τους διαγωνισμούς για την αγορά ανταλλακτικών, ενώ ανέφερε πως μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μεγάλη ηλικία πολλών λεωφορείων, που καθιστά τη συντήρησή τους ακριβότερη. Για αυτό το λόγο, η ΟΣΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει οριστικά 250 με 300 λεωφορεία. Την ίδια στιγμή προβλέπεται πως θα αγοραστούν 500 νέα λεωφορεία, και για το σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Για το θέμα της έλλειψης οδηγών, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως το πρόβλημα προέκυψε καθώς πολλοί οδηγοί οι οποίοι είχαν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια, «με παρέμβαση συγκεκριμένων ανθρώπων» τελικά άλλαξαν ειδικότητα και μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να χαθούν 900 θέσεις οδηγών. Εν τω μεταξύ, έχει εγκριθεί η πρόσληψη 800 ατόμων (που θα κοστίσει «μηδέν ευρώ» καθώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που σήμερα πληρώνονται σε υπερωρίες), στην πλειοψηφία τους οδηγοί, τεχνίτες και ελεγκτές εισιτηρίων, σύμφωνα με μία μελέτη εκτίμησης αναγκών ανθρώπινου δυναμικού του ΟΑΣΑ.

Τέλος, ο υπουργός επιτέθηκε προς ορισμένους συνδικαλιστές «που αυτάρεσκα βγαίνουν να κάνουν καταγγελίες, όταν αποτελούν μέρος του προβλήματος, της αθλιότητας που υπάρχει στις αστικές συγκοινωνίες» και οι οποίοι «ήταν –και είναι- ο κεντρικός παλαιοκομματικός μηχανισμός συγκεκριμένων κομμάτων.»πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!