EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Πότε ένας δανειολήπτης θα μπορεί να μετατρέψει το δάνειο σε εθνικό νόμισμα

Kοινοτική οδηγία που ενσωματώνεται με καθυστέρηση στην εθνική νομοθεσία έρχεται να θεσπίσει μέτρα προστασίας δανειοληπτών που έχουν πάρει στεγαστικό σε ξένο νόμισμα

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο δανειολήπτης, θα μπορεί βάσει του νομοσχεδίου, να μετατρέψει το δάνειο που έχει πάρει στο δικό του εθνικό νόμισμα όταν η διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας υπερβαίνει το 20%.

Επιπλέον, η τράπεζα υποχρεούται από την πλευρά της να ενημερώσει τον δανειολήπτη για την υπέρβαση του μέγιστου ορίου διακύμανσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, θεσμοθετούνται επίσης και άλλοι κανόνες ενημέρωσης των καταναλωτών για τις επιβαρύνσεις των δανείων τους.

Να αποφευχθούν φαινόμενα πλημμελούς προσυμβατικής ενημέρωσης των δανειοληπτών ζήτησε χθες ο Συνήγορος Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης. Οπως είπε, το σχέδιο νόμου είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά τα προβλήματα με τη διόγκωση των κόκκινων στεγαστικών δανείων και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας θα ήταν πολύ λιγότερα και στην Ευρώπη και, ιδίως, στην Ελλάδα, αν αυτό το θεσμικό πλαίσιο ερχόταν πολύ νωρίτερα.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Fraport-Greece: Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα έργα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και να συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση, επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Fraport-Greece, Γιώργος Βήλος.
 
"Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα αν μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου πραγματοποιούνται ακόμη εργασίες", είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες για το νέο έτος εργασίες που αφορούν τη συντήρηση και ενίσχυση των διαδρόμων και συγκεκριμένα εκείνες που θα γίνουν στο σημείο τομής των διαδρόμων αποπροσγείωσης.

"Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποφευχθεί. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ωστε να έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα", τόνισε.

Αναφερόμενος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ως προορισμό, είπε ότι είναι μια πόλη με εξαιρετική δυναμική και ότι υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν σε αυτήν.

Ο κ. Βήλος, υπενθύμισε ότι η ανάληψη και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα γίνει στο τέλος του Ιανουαρίου, καθώς τότε ξεκινάει το επενδυτικό πρόγραμμα τεσσάρων ετών, προϋπολογισμού περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό των εργασιών, που θα υλοποίησει η Fraport-Greece στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", αυτές θα ξεκινήσουν περίπου τον Οκτώβρη του 2017 γα να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

"Μέχρι τότε όμως θα κάνουμε κάποιες γρήγορες εργασίες που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα η ανακαίνιση των χωρών υγιεινής ενώ θα γίνουν κάποιες εσωτερικές αναδιατάξεις προκειμένου να βελτιωθεί η χωρητικότητα του σταθμού, επίσης θα γίνει νέα σήμανση στην πίστα και άλλα τέτοια παρόμοια", ανέφερε ο κ. Βήλος.

Μίλησε, ακόμη, για τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής στην εταιρεία και είπε ότι συνολικά υπάρχει ανάγκη για περίπου 550 εργαζόμενους, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί σχεδόν 90 άτομα. Ο αριθμός πάντως, των βιογραφικών που έχει μέχρι στιγμής κατατεθεί, ανέρχεται στα 60.000.

Ο κ.Βήλος, μίλησε νωρίτερα για "τα αεροδρόμια ως μέσο ανάπτυξης των προορισμών", στο συνέδριο που έγινε στο πλαίσιο του εκθεσιακού διδύμου "Philoxenia - Hotelia", με θέμα το branding και Rebranding destinations, που είχε ως περιεχόμενο τη σημασία της ταυτότητας ενός προορισμού.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Τρίτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς περίπου 90.000 δικαιούχων τα αντισταθμιστικά ΕΚΑΣ

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των 89.674 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ του ν. 4411/2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το συνολικό ποσό της πίστωσης ανέρχεται σε 20.988.036 ευρώ.

Η απόφαση αφορά όσους απώλεσαν παροχή άνω των 115 ευρώ και η καταβολή θα γίνει αναδρομικά για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση του ποσού που αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μείωση αφορολόγητου για αντιστάθμιση του «κουρέματος» στις αντικειμενικές τιμές

Η μείωση του αφορολόγητου για τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων στα 150.000 ευρώ (ή ακόμα και στα 100.000 ευρώ) είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα φέρει ο επανυπολογισμός των αντικειμενικών αξιών, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μειώσεις τιμών σχεδόν στο 90% των περιοχών της χώρας.

Αν και αναμενόμενη από τους περισσότερους, η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει παράνομο τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας, έρχεται να επιταχύνει τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων, η οποία «φωνάζει» εδώ και περίπου 5 χρόνια ότι οι αντικειμενικές αξίες που εφαρμόζονται σε καθημερινές υποθέσεις των πολιτών (π.χ. ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια διαβίωσης, κριτήρια επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης κ.ά.) είναι εξωπραγματικές. Ο επαναπροσδιορισμός των τιμών ζώνης είναι, έτσι κι αλλιώς, μία υποχρέωση που έχει αναλάβει το οικονομικό επιτελείο απέναντι στους Θεσμούς.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγής του εισπρακτικού στόχου για τον ΕΝΦΙΑ το 2017, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση πρέπει να μπει στη γνωστή διαδικασία ν’ αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα σε περίπτωση που αλλάξει τη βασική παράμετρο υπολογισμού του φόρου, δηλαδή τις αντικειμενικές τιμές. Συνεπώς, όλα τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο κινούνται με τον περιορισμό ότι πρέπει να φέρουν στα ταμεία τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχει κάνει μία ομάδα εργασίας του υπουργείου, η οποία έχει αναλάβει εδώ και αρκετό καιρό να συντάξει τις προτάσεις της για τις νέες τιμές, τα ακίνητα έχουν μία πραγματική πτώση τιμών από 20% έως και 60% στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Προφανώς, η μείωση των τιμών στις περιοχές αυτές (που αντιστοιχούν περίπου στο 90% της επικράτειας) θα είναι ελαφρώς μικρότερη από αυτά τα ποσοστά.

Ωστόσο, το 10% των περιοχών που θα έχουν αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υπάρξουν στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ από τις μειώσεις στη υπόλοιπη Ελλάδα. Για το λόγο αυτό εξετάζονται διάφορα σενάρια ως διορθωτικά μέτρα ώστε να μην δημιουργηθεί κενό. Η θέσπιση αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων για την έκπτωση ή την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, είναι ένα από αυτά τα σενάρια. Ένα δεύτερο σενάριο, που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες υιοθέτησης, αφορά στη μείωση του αφορολόγητου για τον συμπληρωματικό φόρο. Για το 2016, το αφορολόγητο ήταν στα 200.000 ευρώ και εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατέβει στα 150.000 ευρώ η ακόμα και στα 100.000 ευρώ. Λόγω της αναμενόμενης μείωσης των αντικειμενικών αξιών, η επιβάρυνση από μια τέτοια μείωση του αφορολόγητου δεν θα είναι ουσιαστική για τα περισσότερα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα, υπάρχει και μία τρίτη σκέψη, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά να αυξηθούν οι συντελεστές.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό ήταν το μήνυμα από την Ακρόπολη

Ο Μπαράκ Ομπάμα θέλοντας να δώσει ιστορικό βάθος στις θεωρίες της Νέας Τάξης,

με βίντεο διάρκειας 92 δευτερολέπτων από την Ακρόπολη ανέφερε ότι «είμαστε μέρος της κοινότητας των εθνών που λύνει προβλήματα και κάνει το καλύτερο για την ανθρωπότητα».

Εν ολίγοις ανήκουμε στο «παγκόσμιο κράτος», το οποίο δημιουργεί προβλήματα και δίνει τις ενδεδειγμένες γι’ αυτό λύσεις, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τα σχέδια για έλεγχο τον ανθρώπων και συγκεντρωτισμό του πλούτου.

Στην λεζάντα του βίντεο ο αμερικανός πρόεδρος, με αριστερή χρειά στην ρητορική του, αναφέρεται στην έννοια της διακυβέρνησης «του λαού, από το λαό, για τον λαό», το οποίο στην πράξη σημαίνει «διακυβέρνηση του λαού από το κράτος για το (παγκόσμιο) κράτος».

Έπειτα, στο Βερολίνο, την νέα ελπίδα της Νέας Τάξης σε περίπτωση που χαθεί η Ουάσιγκτον από την Παλαιά Τάξη, ο Ομπάμα ξεκαθάρισε εκ μέρους των παγκοσμιοποιητών:

«Δεν  θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση παρόλο που οι πολίτες την καταψήφισαν στο πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον, επιλέγοντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Είμαστε πιο δυνατοί όταν εργαζόμαστε μαζί. Η συνεργασία μας είναι πιο σημαντική από ποτέ τώρα που η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ και οι παγκόσμιες προκλήσεις είναι πιο μεγάλες από ποτέ».

Επιπλέον, μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ προχώρησαν σε κοινή παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, στον δρόμο για μία παγκόσμια διακυβέρνηση, την ώρα όμως που η Παλαιά Τάξη έχει άλλα σχέδια.

Σε κοινό τους άρθρο στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, ο Ομπάμα και η Μέρκελ υποστηρίζουν πως «μια συμφωνία η οποία συνδέει πιο στενά τις οικονομίες μας και δομείται επάνω σε κοινές αξίες είναι σημαντική για την ανάπτυξη και των δύο μερών τις ερχόμενες δεκαετίες και την δυνατότητα να παραμείνουμε ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τροφές που περιέχουν τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου.

Χρειαζόμαστε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για πολλές φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος, όπως τον έλεγχο της πηκτικότητας του αίματος και την οικοδόμηση των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου.

Δεδομένου ότι το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει μόνο του τα ωμέγα-3 λιπαρά, θα πρέπει να τα πάρετε μέσω της διατροφής.

Πού ωφελούν;

Τα Ω3 λιπαρά οξέα αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής, καθώς ωφελούν ιδιαίτερα την υγεία. Πιο συγκεκριμένα:
-Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
-Συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών.
-Μειώνουν την πιθανότητα απώλειας μνήμης.
-Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.
-Καταπολεμούν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
-Προλαμβάνουν το εγκεφαλικό.
-Αποτρέπουν την εμφάνιση της νόσου Parkinson.

Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων:

Καρύδια
Αποτελούν εξαιρετική πηγή άλφα-λινολενικού οξέος (ALA), ενός από τα τρία ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και εκείνου που βίσκουμε συχνότερα στα φυτά. Και άλλοι καρποί με κέλυφος, συμπεριλαμβανομένων των πεκάν και των φιστικιών, περιέχουν ALA, αλλά όχι τα αμύγδαλα.

Αυγά
Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ DHA υπάρχει μόνο στους κρόκους. Τα ασπράδια των αυγών δεν περιέχουν λιπαρά οξέα.

Ψάρια
Είναι η πιο γνωστή και εγγυημένη πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων. Προτιμήστε σολομό, τόνο, ρέγκα, πέστροφα λίμνης και σαρδέλες.

Όσπρια
Όλα τα όσπρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μια καλή ιδέα είναι να μπορέσετε να κάνετε μια μίξη από διάφορα όσπρια για να πάρετε και τα δύο είδη Ω-3 οξέων (ALA και DHA).

Ελαιόλαδο
Δεν θα μπορούσε να λείπει! Όλα τα καλής ποιότητας έλαια (όπως από canola, σόγια και καρύδια) είναι καλές επιλογές, αλλά το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο.

Σπανάκι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Πρόκειται για την κατηγορία εκείνη λαχανικών που προσφέρουν τις μεγαλύτερες ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων.

Λιναρόσπορος, λινέλαιο και άλλοι σπόροι
Οι σπόροι λιναριού έχουν υψηλές ποσότητες ALA ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αλλά πρέπει να τους αλέθετε ακριβώς πριν τους βάλετε στο φαγητό σας, για να σας παρέχουν τα μοναδικά τους οφέλη.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Lenovo: Το νέο Yoga Book στην Ελλάδα

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Lenovo στην Ελλάδα, οι καινοτομίες του νέου Yoga Book παρουσιάστηκαν μέσα από ένα ιδιαιτέρως πρωτότυπο video με κεντρικό πρόσωπο τη Τζένη Μπαλατσινού.

Η Lenovo, επαναπροσδιορίζει τις 2 σε 1 συσκευές.Δείτε τα βίντεο:


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τα δεδομένα είναι το νέο πετρέλαιο»

Τέλος στην οδήγηση όπως την ξέραμε

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία Intel, η οποία ειδικεύεται, στην κατασκευή ψηφιακών επεξεργαστών, παρεμβαίνει στα αυτοκίνητα.

Το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του διευθύνοντος συμβούλου της, Μπράιαν Κράζανιτς, στο Λος Άντζελες, ήταν η φράση «Data is the new Oil - Τα δεδομένα είναι το νέο πετρέλαιο».

Όπως εξήγησε, ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα

θα πρέπει να διαχειρίζεται 4.000 Gb δεδομένων. Τα δεδομένα θα είναι πλέον η «καρδιά» οποιουδήποτε προϊόντος στο μέλλον.

Όπως σχολιάζεται, το πετρέλαιο επέτρεψε την εξάπλωση της βιομηχανικής επανάστασης τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Παρομοίως και η αύξηση της ικανότητας διαχείρισης δεδομένων των επεξεργαστών θα οδηγήσουν στην ψηφιακή επανάσταση του 21ου αιώνα.

Τουτέστιν σε μια δομική αλλαγή του τρόπου που ζούμε και κινούμαστε.

Έτσι, η Intel ανακοίνωσε στον κόσμο του αυτοκινήτου ότι επενδύει άμεσα 250.000.000 δολάρια στην έρευνα και στην ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης κίνησης οχημάτων.

Φυσικά, τα «αυτόνομα» αυτοκίνητα θα ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη του κράτους με την οδήγηση να γίνειται πλήρως ελεγχόμενη στα πρότυπα της Ατζέντας 21.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότερη ατζέντα 21 εντός ολίγου στη Γερμανία

Με κίνητρο την...πράσινη ανάπτυξη, η κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία αναδιαμόρφωσε προς τα πάνω τους στόχους για την μείωση των εκπομπών αερίου, σε 80% με 95% έως και το 2050.

Αυτό συνεπάγεται και αναδιαμόρφωση των μέτρων που προβλέπονταν για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, αφού πλέον θα είναι επιτακτικότερη η λήψη μέτρων που θα περιορίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

"Άλλες χώρες θα ακολουθήσουν τα χνάρια της φιλόδοξης πολιτικής μας για το κλίμα, μόνο αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την προστασία των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία, ακόμη και σε τομείς εντατικής κατανάλωσης ενέργειας", δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απαντώντας σε εκείνους που εκφράζουν τους φόβους για κλείσιμο εργοστασίων παραγωγής ενέργειας και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί οι Ε.Δ. των ΗΠΑ ετοιμάζονται για τον πόλεμο των πόλεων;

Κάθε μέρα που κυλάει αποδεικνύεται πως ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ασταθής, μη μπορώντας κανείς με τα σημερινά δεδομένα να προβλέψει τις εξελίξεις, που είναι ραγδαίες.

Με τις δυτικές κοινωνίες να είναι ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση, οι "μεγάλες δυνάμεις" προετοιμάζονται για το χειρότερο δυνατό σενάριο, εκεί όπου η αναρχία, ο φόβος και ο πόλεμος θα κυριαρχήσουν.

Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε τις ασκήσεις προσομοίωσης που έκανε σε αστικό περιβάλλον ο αμερικανικός στρατός, με τη συμμετοχή των επιθετικών ελικοπτέρων  UH-1Y Venom και πλήθος άλλων όπλων.

Πρόκειται ίσως για το δυσκολότερο είδος πολέμου, μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, για τον οποίο ορισμένοι διαρκώς προετοιμάζονται.

Τι πρόκειται να ακολουθήσει;


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη μαρτυρία από τη Γερμανία για τα δεινά που έρχονται

Οι παγκοσμιοποιητές ωστόσο τώρα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, επιφέροντας το χάος στις δυτικές κοινωνίες, από τη στιγμή ειδικά που έχουν καλωσορίσει όλοι οι "προοδευτικοί" Ευρωπαίοι τον εχθρό στα σπίτια τους.

Το σχέδιο ακαριαίας διάλυσης των δυτικών κοινωνιών, αποκαλύπτει με τον πιο γλαφυρό τρόπο μία Γερμανίδα μεταφράστρια που εργάζεται στους προσφυγικούς καταυλισμούς της χώρας. Η ίδια αποκαλύπτει στη Daily Mail την πραγματική νοοτροπία των μουσουλμάνων μεταναστών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν δια της βίας να εξισλαμίσουν την Ευρώπη.

"Οι μουσουλμάνοι μετανάστες νιώθουν έχθρα κατά των Χριστιανών και θέλουν η χώρα να εξισλαμιστεί. Για τον σκοπό αυτό οι γυναίκες γίνονται το όπλο τους γεννώντας περισσότερα παιδιά για να καταστρέψουν τους Χριστιανούς", αποκάλυψε η μεταφράστρια.

Προχωρώντας στη συνέντευξή της, η 39χρονη ανώνυμη Γερμανίδα μεταφράστρια υποστήριξε πως σε συζητήσεις που είχε με τους μετανάστες, έμαθε πως σύμφωνα με τη πίστη τους (στον Γιαχβέ ή Αλλάχ) το να βοηθά κάποιος έναν άπιστο (Χριστιανό) θεωρείται μεγάλη αμαρτία.

Ας αντιληφθούν επιτέλους όλοι το τι πραγματικά έρχεται και πως μεθοδικά ανά πάσα στιγμή μπορούν τα πάντα να καταρρεύσουν, με τους φανατικούς μουσουλμάνους να γίνονται μονομιάς σε επίδοξους σφαγείς.

Ποιος θα ξέρει τότε να αμυνθεί;
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο Rezvani Beast Alpha (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Beast Alpha αποτελεί το νέο μοντέλο του Καλιφορνέζου κατασκευαστή Rezvani.

Το Beast Alpha χρησιμοποιεί ένα αλουμινένιο σασί της Lotus. το μοτέρ έχει απόδοση 500 άλογα με βάρος 884 κιλά. Το αυτοκίνητο πιάνει από στάση τα πρώτα 60 mph (0-96 km/h) σε 3,2” και να πιάνει στην ευθεία τα 282 km/h.

Η τιμή του Rezvani Beast Alpha από ξεκινά από $200.000.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγαστή συνεργασία τρομοκρατών, μυστικών υπηρεσιών και ΜΜΕ

Το Reuters αναφέρει ότι πληροφοριοδότης που γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες για τον αρχηγό της ISIS... χωρίς να είναι μέλος της ISIS... (μη γελάτε!)... στέλνει SMS στις Ιρακινές Μυστικές Υπηρεσίες. 

Την ταυτότητα του πληροφοριοδότη... που ζει στη Μοσούλη, που ελέγχεται από την ISIS εδώ και λίγα χρόνια... την γνωρίζει μόνο το "Αμερικάνικο" πρακτορείο! (Μη γελάτε λέμε!).
Κατά έναν διαβολικό τρόπο οι αποκεφαλιστές έχουν πάντα ανοιχτές τις πόρτες για ανθρώπους της Δύσης. Επιτρέπουν μέχρι και την παρουσία καμερών και δημοσιογράφων του ΒΒC, του VICE κλπ χωρίς να φοβούνται ότι οι δημοσιογράφοι θα προδώσουν τη θέση τους κλπ. Άλλωστε δουλεύουν για τα ίδια αφεντικά και υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη.


 


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιά στον ΟΑΣΑ από πλαστά εισιτήρια - Συνελήφθησαν οι συνιδιοκτήτες τυπογραφείου στις Αχαρνές (Photos)

Πάνω από 59.000 πλαστά εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών κατασχέθηκαν, ύστερα από την σύλληψη δύο συνιδιοκτητών τυπογραφικής εταιρείας στις Αχαρνές Αττικής, ηλικίας 48 και 58 ετών, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης, προκαλώντας οικονομική ζημία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελία του Ο.Α.Σ.Α., διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους χώρους τυπογραφείου στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

- 59.470 πλαστά εισιτήρια.

- 1.000.000 εκτυπωμένα εισιτήρια, έτοιμα προς κοπή, συσκευασία και πώληση, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται,

- 12.500 εντυπώματα εισιτηρίων με το λογότυπο του Ο.Α.Σ.Α.,

- 12 εκτυπωμένα ρολά εισιτηρίων χωρίς πρόσθετα ασφαλείας, μόνο με το σήμα του Ο.Α.Σ.Α,

- 12 τυπογραφικά μηχανήματα και

- το χρηματικό ποσό των -13.500- ευρώ

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συμφωνά με ρεπορτάζ, ο ΟΑΣΑ είχε κάνει σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία για την παραγωγή και το τύπωμα των εισιτηρίων με υδατογράφημα για το εργοστάσιο που λειτουργούσε στην Λετονία, γιατί το εργοστάσιο εδώ δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και δεν διέθετε CE και ΙSO.

´Ομως οι ιδιοκτήτες της εταρείας , η οποία - σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ - είναι η ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΒΕΕ, τύπωναν παράνομα εκατομμύρια εισιτήρια και εδώ, τα οποία ουσιαστικά διοχέτευαν στη μαύρη αγορά και σε περιπτεριούχους ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη που φυσικά

Δεν απέδιδαν στον ΟΑΣΑ, ο οποίος υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά. Οι δυο συνιδιοκτήτες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΠΟΙΚ: Καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Όπως ήταν αναμενόμενο, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε «βεβιασμένες τροποποιήσεις» αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2017
 
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο επεξεργάζεται τη δημιουργία εφαρμογής που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα ανά έτος μελλοντικά.
 
Συγκεκριμένα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).
 
Με τον τρόπο αυτό:
  • Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
  • Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
  • Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 -αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια- κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία - Αναφορές για τραυματίες (Photos)

Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν ένα φορτηγό που μετέφερε γάλα συγκρούσθηκε με τρένο στη βόρεια Ολλανδία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι στην συνέχεια ο συρμός εκτροχιάσθηκε.

«Το φορτηγό είχε ξεκινήσει από αγρόκτημα και πιθανότατα συγκρούσθηκε με το τρένο καθώς διερχόταν από μη φυλασσόμενη διάβαση», ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο μηχανοδηγός δεν συγκαταλέγεται στους τραυματίες.

«Οι περισσότεροι είναι ελαφρά τραυματισμένοι, αλλά ένα άτομο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Το ατύχημα συνέβη σε περιοχή όπου οι γραμμές διασχίζουν αγροτικές εκτάσεις και κινούνται κατά μήκος καναλιού. Το τρένο δε ανατράπηκε, αλλά έγειρε προς την πλευρά του καναλιού.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από τον συρμό, ενώ η κίνηση των τρένων έχει σταματήσει επ΄αόριστον στην περιοχή.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιλή: Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο, μία ημέρα αφότου το Κογκρέσο της Χιλής ενέκρινε μια σχετικά μικρή αύξηση των μισθών τους για το 2017.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα, έφτασαν σε απόσταση μερικών μέτρων από το προεδρικό μέγαρο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να αποκλείσουν την περιοχή.
Ακολούθησαν συγκρούσεις στη μεγάλη πλατεία μπροστά από το κτίριο αλλά οι αστυνομικοί, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, κατάφεραν τελικά να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

«Είναι απολύτως λογικό, οι άνθρωποι απογοητεύτηκαν, αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία δύναμη λόγω της άθλιας αύξησης που εγκρίθηκε», είπε ο Εστέμπαν Ματουράνα, ο πρόεδρος του συνδικάτου Confusam.

«Αυτό που συμβαίνει είναι η αντίδραση ανθρώπων που έχουν απαυδήσει», πρόσθεσε.Την Τετάρτη, το Κογκρέσο ενέκρινε αυξήσεις της τάξης του 3,2% για τον δημόσιο τομέα – σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον πληθωρισμό.

Τα συνδικάτα ζητούσαν αύξηση 4%.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!