EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Διπλασιασμός των πλειστηριασμών παρά την αποχή των συμβολαιογράφων

Μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα έγιναν 545 πλειστηριασμοί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό τον σκοπό και η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, είτε από τράπεζες είτε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, διπλασιάστηκαν, καθώς, όπως σημειώνει η «Καθημερινή», μόλις χθες ανακοινώθηκαν 1.125 πλειστηριασμοί με ημερομηνίες πραγματοποίησης είτε το 2016 είτε το 2017.

Στις 10 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, είχαν ανακοινωθεί 580 πλειστηριασμοί. Στις 10 Νοεμβρίου, ο αριθμός τους είχε σχεδόν διπλασιαστεί, αφού ήρθαν να προστεθούν άλλοι 545.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι προβλέπει το ν/σ για το νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Βασική καινοτομία του προτεινόμενου συστήματος είναι ο εθελοντικός χαρακτήρας της κινητικότητας (μετατάξεις, αποσπάσεις), ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των κενών θέσεων. Προβλέπεται η δημιουργία σε βάση δεδομένων Οργανογράμματος της Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο οποίο αποτυπώνονται η διάρθρωση και η στελέχωση όλων των φορέων του Δημοσίου.

Στο νέο σύστημα υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των καταστημάτων κράτησης και οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Το πρόγραμμα κινητικότητας διενεργείται σε τρεις κύκλους κάθε έτος και αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και στην προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων με τη θέση που διεκδικούν, οι εκθέσεις αξιολόγησής τους, η εμπειρία τους σε συναφές αντικείμενο και κάθε στοιχείο του προσωπικού τους μητρώου που τεκμηριώνει την καταλληλότητά τους

- Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην κινητικότητα είναι:

α) η συμπλήρωση διετίας από το διορισμό ή, εφόσον ο διορισμός έγινε με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής. Αν η υποχρέωση παραμονής αφορά νομό, νησί ή παραμεθόριο περιοχή είναι δυνατή η συμμετοχή του υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής για μετάταξη ή απόσπαση σε υπηρεσίες εντός των ορίων της περιοχής όπου υφίσταται η δέσμευση. Ειδικά στην περίπτωση της συνυπηρέτησης συζύγων επιτρέπεται η μετάταξη ή η απόσπαση σε υπηρεσία άλλης περιοχής, εφόσον ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει τον μισό υποχρεωτικό χρόνο παραμονής.

β) η συμπλήρωση διετίας από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης. Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης-παραμεθόριας περιοχής και ορεινού–νησιωτικού δήμου, καθώς και όσοι μετατάσσονται αμοιβαία και όσοι αποσπώνται για συνυπηρέτηση.

- Δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής για προσαρασσόμενες θέσεις έχουν επίσης: α) οι υπάλληλοι του οικείου φορέα, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα β) οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου σε υπηρεσίες απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών με δέσμευση δεκαετούς παραμονής και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον επτά έτη υποχρεωτικής παραμονής. Ειδικά οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε έτη υποχρεωτικής παραμονής έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τις διαδικασίες επιλογής σε θέσεις εντός της απομακρυσμένης-παραμεθορίου περιοχής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη σύσταση Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό και επίβλεψη εφαρμογής του ενιαίου συστήματος κινητικότητας, ενώ θα αξιολογεί τα αιτήματα των φορέων για την αναγκαιότητα διενέργειας αποσπάσεων λόγω σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε λίγες μέρες, Σπάρτη και Καλαμάτα, γίνονται... προάστια της Αθήνας (φωτο)

Σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία τίθεται ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του υπουργού υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην Καλαμάτα, όπου μαζί με τον υπουργό επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση επισκέφθηκαν έργα που υλοποιεί η κυβέρνηση στην πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Σπίρτζης θέτοντας ως βασικές προτεραιότητες την έγκαιρη ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα, αλλά και τη θωράκιση της πόλης της Καλαμάτας από τις καταστροφικές πλημμύρες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τελείωσε η λογική του "καλοχαιρέτα" και του παλαιοκομματισμού. Τα έργα προγραμματίζονται και υλοποιούνται». Επιπλέον, αφού επισκέφθηκε το πρώτο τμήμα των αντιπλημμυρικών έργων από τη Θουρία ως το νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «δεν θα ξαναζήσουν οι φτωχογειτονιές της Καλαμάτας αυτό που έζησαν φέτος», καθώς εξήγγειλε τη χρηματοδότηση και νέων αντιπλημμυρικών έργων στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.

Για τον αυτοκινητόδρομο Μορέα ενόψει της οριστικής παράδοσης του στους πολίτες της Πελοποννήσου στα μέσα Δεκεμβρίου ο κ. Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της σύμβασης και η ολοκλήρωσή του αποτελεί μια δικαίωση για όλους μας», αναφέροντας ότι «δυστυχώς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις φρόντισαν όλες οι παραχωρήσεις να έχουν συμβάσεις που δεν ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ του πολίτη».

«Δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε για να προχωρήσουμε τα αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους όπως έχουμε συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά, αλλά και για να ολοκληρώσουμε τις υποδομές στη χώρα», τόνισε ο κ. Σπιρτζης.

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα στην τελική φάση ολοκλήρωσης αυτού του πολύ σημαντικού έργου, δεν έγινε με το πάτημα ενός κουμπιού», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «Έγινε μετά από μια πολύ συντονισμένη δουλειά όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, με βεβαίως πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό να έχει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα τα οποία δεν είχαν αντιμετωπιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Εκ μέρους της κοινοπραξίας ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. Λεωνίδας Μπόμπολας δήλωσε: «Είναι το πρώτο έργο από τα σημαντικά έργα παραχώρησης που ολοκληρώνεται. Το μόνο έργο που έχει γίνει μόνο από ελληνικές εταιρείες. Έχουμε επενδύσει 110 εκατομμύρια και έχουμε άλλα δέκα εκατομμύρια θα επενδυθούν, αν χρειαστούν. Ποσά, τα οποία δεν έχουν υψηλή απόδοση. Παρόλα αυτά, επιμείναμε να στηρίξουμε το έργο. Είμαστε υπερήφανοι και ελπίζουμε η Καλαμάτα να χαρεί αυτό το έργο».

Αμέσως μετά την επίσκεψη στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα οι κύριοι Σπίρτζης, Βερναρδάκης και Χαρίτσης επισκέφτηκαν το αντιπλημμυρικό έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας».

«Αν αυτό το έργο είχε γίνει εγκαίρως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θα είχαμε τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη της Καλαμάτας, στις φτωχογειτονιές της Καλαμάτας», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, επιρρίπτοντας επίσης ευθύνες για καθυστερήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατόπιν, οι τρεις υπουργοί συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα στο δημαρχείο της πόλης και πραγματοποίησαν σύσκεψη για την εξέλιξη και ολοκλήρωση των λιμενικών, οδικών και αντιπλημμυρικών έργων βάσει του σχεδιασμού που προωθεί η κυβέρνηση και τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθούν τρία νέα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσήνη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, οι χρόνιες παθογένειες δεν αποτελούν άλλοθι για «να αφήσουμε τις φτωχές γειτονιές της Καλαμάτας και των αστικών κέντρων να πλημμυρίζουν γιατί κάποιοι δεν πρόβλεψαν να ολοκληρώσουν το χωροταξικό σχεδιασμό και να κάνουν αυτά που έπρεπε για να συμπληρώσουν τις κοινωνικές υποδομές».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «όλα αυτά τα σπουδαία που γίνονται» όπως είπε, ειδικά δε, για τον περιμετρικό δακτύλιο της πόλης, «ένα έργο για το οποίο δούλεψαν αλλεπάλληλες κυβερνήσεις, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες». «Περνάμε δύσκολα ως λαός και τέτοια έργα μας γεμίζουν αισιοδοξία» ανέφερε ο κ. Νίκας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση σε σχέση με τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλη.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος έχουν πραγματικά πάρα πολλές ευκαιρίες να βοηθήσουν τη χώρα αποκτώντας παραγωγική δομή: «Να βγούμε από τη μιζέρια των υπηρεσιών και να περάσουμε σε εποχές της παραγωγής. Αρκεί να συμπληρωθούν οι κοινωνικές υποδομές και οι υποδομές που απαξιώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Γι' αυτό και δίνεται έμφαση στην ωρίμανση του έργου του λιμανιού στο master plan, στους οδικούς άξονες, στο σιδηρόδρομο που είχε σταματήσει, στην οδοποιία την τοπική μέσα στη Μεσσηνία» δήλωσε.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σενάρια για απομείωση του χρέους κατά 65 δισ με πακέτο μέτρων σε 12 νομοσχέδια

Aγώνα δρόμου για να κλείσει η συμφωνία για απομείωση χρέους 65 δις με συγκεκριμένα μέτρα που θα κατατεθούν σε 12 νομοσχέδια, επιδιώκει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων που θα πρέπει να περάσουν το ταχύτερο από τη Βουλή και θα οδηγούν σε λιγότερο χρέος κατά 65 δις, κι όχι κατά 40 δις που ήταν το αρχικό σχέδιο.

Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία βάζει πάγο σε οποιαδήποτε λύση με «κούρεμα» και ο Σόιμπλε επιμένει στη σκληρή γραμμή, η Αθήνα εκτιμά ότι μπορεί να επέλθει η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα προβλέπουν μείωση επιτοκίων και αύξηση του χρόνου αποπληρωμής έτσι ώστε να μειωθούν και οι ετήσιες ανάγκες του κράτους για την αποπληρωμή των χρεών προς τους δανειστές.

Τα μέτρα που υπόσχονται οι δανειστές είναι όμως βραχυπρόθεσμα και αφορούν σε επιμήκυνση ως περίπου πέντε έτη. Προσθέτουν στα 40 από τα 320 δισ. του χρέους άλλα 25 δισ. του EFSF. Το σχέδιο προβλέπει την επιμήκυνση των λήξεων ομολόγων από 28 σε 32 χρόνια και τη μετατροπή του κυμαινόμενου επιτοκίου σε σταθερό, με τρόπο ώστε και να μην υπάρχουν «εκτινάξεις» για κάποια περίοδο, αλλά και να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να υπολογίζει τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει ως δόσεις αποπληρωμών.

Όπως τονίζει στο «Έθνος» κυβερνητικός αξιωματούχος, εφόσον υπάρξει συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ψηφιστούν μέσα στη χρονιά τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα. Υπολογίζεται πως πρόκειται για 12 νομοσχέδια, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων εργασιακά, αδήλωτα εισοδήματα, πλαστικό χρήμα, εξωδικαστικό συμβιβασμό, κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ουσιαστικά αυτή την ώρα υπάρχει ένας αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση να υπάρξει μια βασική συμφωνία μέχρι το euroworking geroup της 28ης του μήνα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επικύρωση της συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν κρίσιμες διαπραγματεύσεις

Κυβερνητική πηγή εξέφραζε την αισιοδοξία ότι σε όλα τα ανοικτά ζητήματα θα υπάρξει τελική συμφωνία, η οποία θα αποτυπωθεί στο EuroWorking Group, που θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου. Το EWG θα ανάψει με τη σειρά του το πράσινο φως για την διεξαγωγή του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, το οποίο θα κλείσει και τον δεύτερο κύκλο της πρώτης αξιολόγησης.
Συνολικά μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από 15 ημέρες, θα κατατεθούν 12 νομοσχέδια.
Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα


Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, αναμένεται να κινούνται στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

- Ομαλοποίηση των πληρωμών τόκων. Ο στόχος αυτής της παρέμβασης είναι να μην υπάρξουν, «βουνά» πληρωμών αποκλειστικά για τόκους όπως αυτά που εντοπίζονται αυτή τη στιγμή κυρίως μετά το 2021. Ειδικά το 2021 και το 2022, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει περισσότερα από 17 δις. ευρώ σε τόκους ποσό που αντιστοιχεί σε πάνω από 8% του ΑΕΠ. Η ομαλοποίηση, μπορεί να γίνει με χρονική μετάθεση των πληρωμών, ουσιαστικά με αλλαγή των όρων των δανειακών συμβάσεων.

- Μείωση επιτοκίων σε συγκεκριμένο κομμάτι του χρέους. Στην απόφαση του Eurogroup αναφέρεται ότι «μπορεί να γίνει χρήση της χρηματοδότησης από EFSF /ESM για τη μείωση του κινδύνου από τα επιτόκια χωρίς να συνεπάγεται κανένα επιπλέον κόστος». Αυτό μπορεί να γίνει πρακτικά με «αγορά» παλαιού και ακριβότερου χρέους με νέα δάνεια τα οποία θα δοθούν από τον ESM. Αυτή η ανταλλαγή χρέους, θα φέρει μείωση επιτοκίου και κατά συνέπεια τόκων.

- Σταθεροποίηση των επιτοκίων, προκειμένου να μειωθεί το ρίσκο, μέσω της αξιοποίησης εργαλείων του ESM. Τα σταθερά επιτόκια δημιουργούν ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον καθώς αφαιρούν την αβεβαιότητα που προκύπτει από τα κυμαινόμενα. Ειδικά στην Ελλάδα όπου το κυμαινόμενο κομμάτι του χρέους ξεπερνά το 70% του συνόλου, ο κίνδυνος αύξησης των επιτοκίων στο μέλλον είναι τεράστιος καθώς ακόμη και μια ποσοστιαία μονάδα αύξησης, συνεπάγεται επιβάρυνση άνω των 2,5 δις. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τη σταθεροποίηση του επιτοκίου πληροφορίες φέρουν τον ESM να συζητά με τον ΟΔΔΗΧ το ενδεχόμενο το μέτρο να αφορά σε κομμάτι του χρέους της τάξεως των 25 δις. ευρώ.
Tο ΔΝΤ


Βασικό θέμα στη δεύτερη αξιολόγηση είναι τα εργασιακά, όπου η κυβέρνηση καλείται να αποκρούσει τις σκληρές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επί τάπητος έχουν μπει και άλλα «καυτά» θέματα, από τα προνοιακά επιδόματα και τα ειδικά μισθολόγια μέχρι τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Τα κομμάτια στο «παζλ» των διαπραγματεύσεων έχουν αρχίσει να συμπληρώνονται και η κατάσταση -σύμφωνα με πληροφορίες- διαμορφώνεται ως εξής:

• Ομαδικές απολύσεις: Λύση μπορεί να βρεθεί με τη «μεταφορά» της έγκρισης από τον υπουργό σε κάποιον Οργανισμό (όπως ο ΟΜΕΔ). Εκεί θα εξετάζεται το σχετικό αίτημα, ενώ στόχος είναι να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας (όπως για παράδειγμα επιδότηση εισφορών για όσους είναι κοντά στη σύνταξη). Οι δανειστές ζητούν η ρύθμιση να περιληφθεί στην τελική συμφωνία, καθώς εκτιμούν πως η απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (όπου έχει γίνει προσφυγή) θα καθυστερήσει. Η ελληνική πλευρά δεν συζητά αύξηση του ποσοστού από 5% σε 10%.

• Τρόπος προκήρυξης απεργιών: Το «μοντέλο» της ΟΛΜΕ μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη συμφωνία. Το διοικητικό συμβούλιο κάνει πρόταση και πρέπει να ψηφιστεί τουλάχιστον από το 50% των ΕΛΜΕ (δηλαδή των πρωτοβάθμιων οργανώσεων). Μια ανάλογη φόρμουλα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς κλάδους, όπως για παράδειγμα στις τράπεζες. Να σημειωθεί πως οι δανειστές έχουν ζητήσει οι αποφάσεις για απεργίες να λαμβάνονται από το 50% συν ένα των εργαζομένων. Ωστόσο η ελληνική πλευρά επισημαίνει πως αυτό είναι ανεφάρμοστο.

• Συλλογικές συμβάσεις: Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο η υπερίσχυση των κλαδικών συμβάσεων, ωστόσο αυτό συναντά ενστάσεις από τους δανειστές. Επίσης το κουαρτέτο φαίνεται πως παραπέμπει στο μέλλον το θέμα του υποκατώτατου μισθού για τους νεοεισερχόμενους.

• Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Κοντά σε συμφωνία είναι κυβέρνηση και δανειστές για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά 400.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες με καθυστερούμενες οφειλές σε τράπεζες, Εφορίες, Ταμεία και προμηθευτές. Η τελική ρύθμιση θα προβλέπει «κούρεμα» έως 50% αλλά και ρυθμίσεις σε πολύμηνες δόσεις.

• Κοινωνικό εισόδημα και προνοιακά επιδόματα: Οσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα, θα καταργηθούν όσα επικαλύπτονται. Για το κοινωνικό εισόδημα κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως υπάρχει προσέγγιση για τον τρόπο χρηματοδότησης το 2017 (θα αξιοποιηθούν κονδύλια από το πλεόνασμα), ωστόσο το κουαρτέτο ζητά περισσότερα στοιχεία για το 2018. Το οικονομικό επιτελείο έχει παρουσιάσει πρόταση με βάση την οποία το 2018 θα αξιοποιηθούν χρήματα που θα προκύψουν από τον έλεγχο των δαπανών στα υπουργεία (spending review).

Κεντρικό θέμα στη διαπραγμάτευση είναι το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων τη διετία 2019-2020. Το ΔΝΤ ζητά να πέσουν στο 1,5%, με τους Ευρωπαίους να επιμένουν στη διατήρησή τους στο 3,5%. Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πρόταση για σταδιακή υποχώρηση στο 2,5% το 2019 και στο 2% το 2020, ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς η σχετική πρόβλεψη θα πρέπει να μπει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεν αποκλείεται να κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο με πρόβλεψη για 3,5%, αλλά με έναν αστερίσκο, ώστε αυτό να μπορεί να επανεξεταστεί.

Πηγές από το οικονομικό επιτελείο σημειώνουν πως -με βάση και τη μέχρι τώρα πορεία των εσόδων- ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018 μπορεί να επιτευχθεί. Ωστόσο αναγνωρίζουν πως ελάχιστες χώρες μπόρεσαν να διατηρήσουν τόσο υψηλά πλεονάσματα για μία πενταετία, γεγονός που δείχνει πως θα πρέπει να υπάρξει μελλοντικά επανεξέταση του θέματος.

Πηγή: ΕΘΝΟΣΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H ευαισθησία αποδεικνύει στην πραγματικότητα τη δύναμή σας

Πόνος. Όλοι τον έχουμε νιώσει σε κάποια μορφή.

Υπάρχουν δύο τύποι του πόνου, o σωματικός και ο συναισθηματικός. Και οι δύο είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά και τόσο όμοιοι. Μπορεί να μας θεραπεύσουν, ή να μας βλάψουν στη ζωή. Οι άσχημες μνήμες της παιδικής ηλικίας μπορεί να μας βλάψουν, αν δεν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε και να μάθουμε να τις αναγνωρίζουμε. Οτιδήποτε μπορεί να μας πληγώσει, ή να μας τραυματίσει, και να μας αφήσει ευάλωτους.

Μην φοβάστε να γίνετε ευάλωτοι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να νιώσει ευάλωτος. Για παράδειγμα, όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά μια σχέση με ένα άτομο που πραγματικά σας αρέσει, αλλά την ίδια στιγμή δεν είστε ακόμα σίγουροι αν είναι το σωστό πρόσωπο. Εκφοβιστικές σκέψεις τρέχουν στο μυαλό σας και αναρωτιέστε αν σας κάνει κακό, ή σας εξαπατήσει. Αν δεν αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο, αν δεν είναι αυτοί που λένε ότι είναι.

Τι γίνεται αν σας συμβεί ένα σημαντικό γεγονός, όπως έχας χωρισμός, μια απώλεια εργασίας ή ακόμη και θανάτου; Ο καθένας μπορεί να χαθεί μέσα απο άσχημες καταστάσεις που ίσως δεν σκέφθηκε. Είναι μέρος της ζωής. Γιατί μελαγχολείτε, όταν γύρω σας τόσοι άλλοι έχουν περάσει από αυτό το σημείο;

Φοβάστε να δοκιμάσετε την επιχειρηματική ιδέα που πάντα είχατε στα σχέδιά σας. Σκέφτεστε ότι ίσως να γελάσουν με την ιδέα σας. Τι θα συμβεί αν κανείς δεν θέλει το προϊόν; Τι γίνεται αν δεν είμαι αρκετά καλός; Τι θα συμβεί αν αποτύχει;

Φόβος. Όλοι ξέρουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να μας σταματήσει από το να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Βλέπουμε αποσπάσματα αποτυχημένων σεναρίων σε απευθείας σύνδεση καθημερινά μέσα μας και αναγνωρίζουμε ότι ο φόβος βρίσκεται μέσα μας υποσυνείδητα.

Ο φόβος δείχνει ότι είστε ευάλωτοι. Γιατί θέλουμε να γίνουμε ευάλωτοι, όταν μπορούμε απλά να κάνουμε αυτό που μας δίνει την αίσθηση της άνεσης, και στης ασφάλειας; Είναι μια χαρά, σωστά;

Η ζωή αρχίζει όταν βγαίνετε απο τη ζώνη άνεσής σας, που είναι ένα όμορφο μέρος, αλλά τίποτα δεν μεγαλώνει ποτέ εκεί.

Ασχοληθείτε με δυσκολίες

Ας πάμε στο πρόσωπο που έχετε σχέση και τα αισθήματα που έχετε για αυτό το πρόσωπο. Γιατί δεν τους αφήνετε να γνωρίσουν πώς αισθάνεστε; Γιατί να μην πάρετε το ρίσκο να τους μάθετε περισσότερο, και να δείτε αν αξίζει τον κόπο; Αν ρωτήσετε, η απάντηση θα είναι πάντα .. όχι. Κατά βάθος, όλοι θα ήθελαν να βρούν κάποιον και να μοιραστούν τις σκέψεις, τους φόβους τους, τη χαρά, ή ακόμη και τη ζωή τους. Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί; Δεν αισθάνονται το ίδιο;

Δεν χρειάζεται να χάνετε το χρόνο σας, ενώ μπορείτε να ανοίξετε τον εαυτό σας και σε άλλες προοπτικές. Τη στιγμή που θα αρχίσετε να βλέπετε ότι δεν είναι το πρόσωπο που οι ίδιοι ζωγράφισαν, φεύγετε. Δοκιμάσατε, και δεν ήταν η σωστή εφαρμογή. Τουλάχιστον τώρα μάθατε κάτι από αυτή την εμπειρία.

Τι κι αν απολυθήκατε, σας παράτησαν, ή κάποιος δικός σας έφυγε. Δεν χρειάζεται να πούμε στον κάθε ένα που θα συναντήσουμε τα προβλήματά μας, αλλά με την ίδια λογική, σίγουρα δεν πρέπει να τα κρατήσετε όλα μέσα σας και να υποφέρετε στη σιωπή. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που προσφέρει η ζωή είναι η φίλοι, που θα είναι εκεί για σας. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να είστε ευτυχισμένοι.

Ναι, ο καθένας μπορεί να περάσει μέσα απο ένα λαβύρινθο εμπειριών, και όλοι γνωρίζουμε πόσο μπορεί να μας βλάψει μια άτυχη στιγμή. Φωνάξτε, πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας, και κάνετε πράγματα που αγαπάτε. Κλειδώστε τον εαυτό σας και παρακολουθήσετε ταινίες για μέρες. Κάντε ότι αισθάνεστε ότι είναι καλύτερο, και πιστεύετε ότι θα σας να θεραπεύσει. Είναι ανθρώπινη αίσθηση ο πόνος. Μην τον απορρίπτετε. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε πραγματικά να προχωρήσετε. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ο χρόνος πραγματικά επουλώνει τις πληγές. Δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσετε, αλλά με τον καιρό, θα πάψει να πονάει.

Τι γίνεται με την επιχειρηματική ιδέα που είχατε; Αν το εμπόδιο δεν ήταν τα χρήματα, θα την επιλέγατε; Φανταστήκατε πόση χαρά θα παίρνατε αν μπορούσατε να λειτουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Γιατί να μην κάνετε αυτό το βήμα; Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε την αποτυχία, ούτε και την επιτυχία, αλλά αν δεν το προσπαθήσετε, δεν θα ξέρετε ποτέ.

Αν αποτύχει; Τουλάχιστον θα είχετε το θάρρος να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Αν εξετάσετε το παρελθόν των επιτυχημένων ανθρώπων, θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς έχουν αποτύχει περισσότερο από μία ή δύο φορές. Η διαφορά των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ο σκληρός δίσκος τους, και η διαφορετική ματιά που έδωσαν στο θέμα της αποτυχίας. Έκαναν λάθη προσπαθώντας για το καλύτερο. Ποιος νοιάστηκε την προσπάθειά τους; Κανείς. Μην σας νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι. Είναι προτιμότερο να αποτύχετε στην προσπάθεια να κάνετε κάτι μεγάλο, παρά να το αποφύγετε και να μην κάνετε τίποτα. Δείτε το σαν δική σας καινοτομία και προσπαθείστε να προπορεύεστε ένα βήμα από τους υπόλοιπους.
 
Η ευαισθησία είναι δύναμη

Βάζοντας τον εαυτό σας σε αυτή την προσπάθεια, δείχνει ότι δεν φοβάστε να είστε ευαίσθητος, καθώς χρειάζεται πολύ περισσότερο θάρρος και δύναμη από ό, τι η σιωπή και η απραξία. Όταν μπορείτε να δεχτείτε τον πόνο σημαίνει ότι είστε δυνατοί. Είναι πιο υγιές να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αναγνωρίσει το πρόβλημα, παρά να το κρατήσετε μέσα σας, και να υποκριθείτε ότι είναι μια χαρά. Χρειάζεται πολύ περισσότερο θάρρος να εκθέσετε τον εαυτό σας, παρά να συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο πράγμα που κάνετε καθημερινά.

Χρειάζεται θάρρος να φλερτάρετε με την επιτυχία, με τον άνθρωπο που θέλετε, και να εξωτερικεύσετε τα αισθήματά σας. Παίρνοντας τον κίνδυνο ως δεδομένο, χάνετε την ευκαιρία να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Η δημιουργία ξεκινάει πάντα με ένα όραμα, και όχι με το φόβο.

Δείχνει δύναμη όταν μπορείτε να παραδεχτείτε τον πόνο, και αγώνα να τον διαχειριστείτε. Δείχνει δύναμη όταν μπορείτε να καταπιείτε την υπερηφάνειά σας και να ζητήσετε βοήθεια. Είναι απόλυτα φυσικό να βιώσετε δύσκολες στιγμές και δεν βρίσκεστε πάντα σε υψηλά επίπεδα.

Χρειάζονται κότσια να είστε ευάλωτοι με τον εαυτό σας όταν ξεκινήσετε μια επιχειρηματική ιδέα. Ανοίξτε τον εαυτό σας σε μια πιθανή αποτυχία, και μπορεί να πετύχετε.

Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αλλά μπορείτε να μάθετε να οδηγείτε το τιμόνι μέσα απο τα κύματα. Ρισκάρετε! Βάλτε τον εαυτό σας, να κυνηγήσει τα όνειρά σας, και επιτρέψετε στον εαυτό σας να αγαπήσει. Γίνετε ευάλωτοι και βγείτε απο τη ζώνης ασφάλειας και άνεσης που σας καθηλώνει στη δυστυχία. Μάθετε να αναπνέετε. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μαύρη οικονομία στην Ελλάδα φέρνει πιο κοντά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Δίνουν το "χρόνιο" πρόβλημα, παρέχουν και τη λύση.

Στο προσκήνιο επανέρχεται για πολλοστή φορά η μαύρη οικονομία που ανθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και προκαλεί τεράστια "χασούρα' για το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μαύρη οικονομία έχει επιφέρει ζημιά 40 δισεκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, παρόλο που η δραστηριότητά της έχει πέσει κατακόρυφα από την αρχή της κρίσης. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, την ώρα που οι φόροι αυξάνονται και τα μέτρα οικονομικής καταστολής είναι άγρια.

Η πολιτική λιτότητας και συνεχών περικοπών δίχως πρόγραμμα, οδηγεί σε αναγκαστική προσφυγή των Ελλήνων στην μαύρη οικονομία.

Η "λύση" που πλασάρεται και μέχρι τώρα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε πανικό η κυβέρνηση: Βλέπουν "τρύπα" 600εκ.ευρώ στον προϋπολογισμό

Αυτό συνεπάγεται και αυτόματη ενεργοποίηση του "κόφτη";

Σύγχυση έχει προκαλέσει στους κόλπους της κυβέρνησης η διαπίστωση των δανειστών για νέα μεγάλη "μαύρη τρύπα" στα έσοδα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, τινάζοντας όλη τη διαπραγμάτευση στον αέρα.

Το νέο κείμενο - "βόμβα" της συμφωνίας (SMoU) που έφτασε σήμερα στο Μαξίμου εγείρει τεράστια ερωτηματικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ψηφίστηκαν και πολλά από τα οποία ήδη εφαρμόζονται.

Το κενό είναι σχετικά μικρό (50 εκατομμύρια ευρώ) για το 2017, ωστόσο εκτοξεύεται στα 600εκ. ευρώ για το 2018, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως στη συμφωνία του καλοκαιριού υπάρχει ρητός όρος σύμφωνα με τον οποίο εάν παρατηρηθεί κάποια απόκλιση από τα έσοδα των μέτρων, τότε το "μπάλωμα" θα γίνεται με νέα οριζόντια μέτρα.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Το όπλο της ΝΤΠ

Ο φόβος της άγνωστης παγκόσμιας εξουσίας εντείνεται.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σίγουρα δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία, ωστόσο για πρώτη φορά πρόκειται να εισαχθούν στην νέα πραγματικότητα , με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Πρόκειται ίσως για τον πιο...αναίμακτο τρόπο πλειστηριασμού ενός σπιτιού, που δεν θα χρειάζεται την φυσική παρουσία συμβολαιογράφων και θα γίνεται μόλις με ένα "κλικ" από απόσταση.

Σύμφωνα με τη Realnews, οι δημοπρασίες θα διενεργούνται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί στα πρότυπα των αντίστοιχων του ΤΑΙΠΕΔ ή του “Τειρεσία”, ενώ οι δανειστές πιέζουν να εκποιηθούν τα ακίνητα 12.000 οφειλετών έως το τέλος του 2017 και επιμένουν να επαναληφθούν οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν φέτος λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων και της αποχής των συμβολαιογράφων.

Ο λόγος είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα οι συμβολαιογράφοι από αγανακτισμένους ενοίκους ή υποστηριχτές τους, καθώς σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Υπενθυμίζουμε πως για το 2017 έχουν ήδη δρομολογηθεί πάνω από 200.000 πλειστηριασμοί, πολλοί από τους οποίους αφορούν πρώτες κατοικίες.

Οι τράπεζες και οι δανειστές φαίνεται θετικοί στην πρόταση της κυβέρνηση, που φέρνει νέα δεδομένα και μία σκοτεινή εποχή για την ελληνική κοινωνία.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εφιαλτικές μέρες έρχονται για την Ελλάδα - Τι προτείνουν στην Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα απέραντο hot spot θα μετατρέψουν τη χώρα μας.

Όλα κρέμονται από μία κλωστή, την ώρα που οι σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε. είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο και η ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό είναι πολύ πιθανή.

Τα σχέδια που μελετούν οι...φίλοι μας Ευρωπαίοι κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι για το μέλλον της χώρας, καθώς προτείνεται η λύση αλά Αυστραλία σε περίπτωση που ακυρωθεί βίαια η συμφωνία για τους μετανάστες.

Συνοπτικά το σχέδιο που μελετούν σε ανώτατο επίπεδο στη Γερμανία, προβλέπει την απομόνωση της Ελλάδας με ταυτόχρονο κλείσιμο όλων των ευρωπαϊκών συνόρων, μετατρέποντάς την σε μία πραγματική δεξαμενή απορρόφησης προσφύγων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ το σοκαριστικό αύριο που περιμένει την Ελλάδα:

Με τον απρόβλεπτο Ερντογάν να συνεχίζει τις απειλές του για σπάσιμο της συμφωνίας, η Ελλάδα θα βρεθεί προ των εξελίξεων, ξαφνικά με εκατομμύρια μετανάστες που δεν θα μπορεί ανακόψει την πορεία τους.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοσιογράφος "Αυγής": Ένα απλό πανί είναι η σημαία, δεν σημαίνει κάτι! - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα δείγμα από την..."πατριωτική" Αριστερά.

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Αυγής" Ανδρέας Πετρόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή την κίνηση πεμπτοφαλαγγίτων να κάψουν την ελληνική σημαία.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν...τρέχει και κάτι, καθώς η ελληνική σημαία είναι ένα απλό πανί και δεν συμβολίζει κάτι.

Δείτε το βίντεο και τα σχόλια δικά σας:

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΕΕΡΦΑ: Δεν είναι ανθέλληνες... είναι έμμισθοι πράκτορες

Στην υγειά της Μοσάντ λοιπόν που δίνει μεροκάματα σε Έλληνες και ξένους για να καίνε όλες τις σημαίες ...πλην αυτής του Ισραήλ.

Ο Sabetay Benacki Mazza ή με το ψεύτικο όνομα Σάββας Μιχαήλ... όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει... για τους φιλοϊσραηλινούς «αντιφασίστες». Συχνάζει κι αυτός στις γιάφκες του ΚΕΕΡΦΑ και του Indymedia. Οι άνθρωποι της ΕΥΠ... βρήκαν σε χρόνο μηδέν το κλεμμένο κινητό της μαμάς του Αλέξη Τσίπρα... αλλά να παρακολουθήσουν τηλέφωνα πρακτόρων της Μοσάντ... ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα... CIA και Μοσάντ επιβλέπουν τις Ελληνικές Υπηρεσίες και λειτουργούν ανενόχλητες και πάνω από τον νόμο. 
Να μην ξεχνάμε ποιοι παρακολουθούσαν την κυβέρνηση Καραμανλή ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ... με τις ευλογίες τις ΕΥΠ και ποιες υπηρεσίες εμπλέκονται στην απόπειρα κατά του Καραμανλή και πάλι με τις ευλογίες τις ΕΥΠ.

 


 
 

 
 

 
 
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιλιάδες πολίτες αποποιούνται κληρονομιές λόγω φόρων

Προμελετημένο και καλοσχεδιασμένο έγκλημα κατά των πολιτών από το κράτος-εγγυητή των ξένων συμφερόντων. Γνωρίζοντας τις συνέπειες της υπερφορολογήσης... θα μεταφέρουν στο Υπερταμείο (πρώην ΤΑΙΠΕΔ)... χιλιάδες ακίνητα που θα ξεπουλήσουν κατόπιν στα ξένα αφεντικά τους. 

Λίγα χρόνια μετά, τα παιδιά μας θα νοικιάζουν τα ίδια μας τα σπίτια ...από τους Rothschild.
 
 Φορολογικά βάρη και χρέη προς τις τράπεζες καθιστούν ασύμφορες τις μεταβιβάσεις. Για χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα, κυρίως στην επαρχία, μιλούν οι συμβολαιογράφοι.

Κίνημα... «Δεν κληρονομώ» φαίνεται πως διαμορφώνεται σταδιακά τους τελευταίους μήνες, καθώς τα μεγάλα βάρη που έχουν οι περισσότερες κληρονομιές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιβάρυνση στα ακίνητα, οδηγούν πολύ κόσμο σε αποποίηση κληρονομιών.

Σε τυχαίες επισκέψεις που πραγματοποίησε το «Έθνος» στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το μεγαλύτερο της χώρας, διαπιστώθηκε ότι κάθε ώρα οι αιτήσεις για αποποιήσεις κληρονομιάς κυμαίνονταν σε διψήφια νούμερα, πάνω από δέκα.

Αυτό σε επίπεδο εβδομάδας μεταφράζεται σε περισσότερες από 250 αιτήσεις, με τη φετινή χρονιά να αναμένεται να κλείσει πολύ πάνω από τις 10.000 αιτήσεις (μέχρι και τις 12.000 αιτήσεις αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί), όταν πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις 6.000.

«Ήρθαμε να κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς» είπε στην εφημερίδα ο Κώστας που βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με τη γιαγιά του τονίζοντας ότι τα ακίνητα με τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους που έχουν επιβληθεί, έχουν υψηλό κόστος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα.

Αντίστοιχη με αυτή της Αθήνας είναι η εικόνα και σε άλλα Ειρηνοδικεία της Αττικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις για αποποίηση κληρονομιάς αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τις 5.000, όταν προ κρίσης το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα επίπεδα των 2.000 αιτήσεων.

Στην Πάτρα, στο ξεκίνημα της κρίσης, δηλαδή το 2000 οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς έφθαναν τις 500-600 το χρόνο, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2016 κάνουν λόγο ακόμη και για τριπλασιασμό καθώς αναμένεται να πλησιάσουν τις 1.600.

Στο νομό Λάρισας οι αιτήσεις εκτιμάται ότι φέτος μπορεί να «σπάσουν» το φράγμα των 1.000 αιτήσεων ενώ πριν εισέλθει η οικονομία σε ύφεση οι αιτήσεις κυμαίνονταν κάτω από 500.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας καθώς από 131 αιτήσεις που ήταν καταγεγραμμένες το 2011, πέρυσι η χρονιά έκλεισε με 356 αιτήσεις, ενώ και φέτος αναμένεται αύξηση.

Τέλος στο Ειρηνοδικείο Βόλου έγιναν πέρυσι πάνω από 600 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς όταν το 2013 είχαν καταγραφεί 357 δηλώσεις.
  πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γεγονός η πρώτη απόδραση κρατούμενης με βραχιολάκι

Σαράντα τριάχρονη -η οποία έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Energa και επιβαρύνεται με τα αδικήματα του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- κατέχει από χθες τον τίτλο της πρώτης απόδρασης κρατούμενης/ου με βραχιολάκι στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 43χρονη, στην οποία είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος του κατ' οίκον εγκλεισμού, εξαφανίστηκε αρχικά από την περιοχή της Ομόνοιας, όπου είχε δηλώσει τη διεύθυνση κατοικίας της και στη συνέχεια από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου οι Αρχές βρήκαν μόνο του το βραχιολάκι.

Το πρώτο σήμα από τον πομπό που ενημέρωνε για απουσία από το σπίτι της στην Ομόνοια δόθηκε στις 18:58 και το τελευταίο στις 19:09.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν μόνο το βραχιολάκι. Η 43χρονη Μ.Σ. καταζητείται.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θυσία στο ΔΝΤ οι κύριες συντάξεις στο βωμό ελάφρυνσης του χρέους

Βόμβα μειώσεων από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις έριξε το ΔΝΤ απαιτώντας να εξισωθούν στα επίπεδα των νέων και μικρότερων συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, με κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό τους με τα ποσοστά αναπλήρωσης του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Αυτό αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, που αναφέρει ότι το «οι μειώσεις που ζητά το ΔΝΤ -με τη σιωπηρή αποδοχή προς το παρόν από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών, αλλά και χωρίς κάποια ηχηρή απάντηση που να απορρίπτει τέτοια εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας- κυμαίνονται από 1,8% έως και 32,5% για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, με 15 έως 40 χρόνια ασφάλισης, από 13% έως 27% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με 25 έως 35 έτη, από 0,34% έως 42,4% για τον ΟΑΕΕ με 25 έως 40 έτη ασφάλισης (κυρίως για συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ) και από 10% έως 22,6% για συνταξιούχους ΔΕΚΟ-τραπεζών με 35 έτη».

Στους πίνακες που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και προέρχονται από επίσημα στατιστικά δεδομένα των Ταμείων, και κυρίως του ΙΚΑ, φαίνονται οι προσωπικές διαφορές, που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων με την προσαρμογή τους στα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα, δε, με πίνακες-ντοκουμέντα του ΙΚΑ που εξασφάλισε και έχει στην κατοχή του η εφημερίδα μας, φαίνεται ότι ο επανυπολογισμός κύριων συντάξεων είχε ξεκινήσει πριν καν έρθει ο νόμος Κατρούγκαλου! Στους πίνακες που έχει στην κατοχή του ο «Ε.Τ.» της Κυριακής καταγράφονται από τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ δεκάδες περιπτώσεις καταβαλλόμενων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου με βάση την ηλικία των συνταξιούχων, την ασφαλιστική κλάση που είχαν όταν πήραν τη σύνταξη και το τελικό -σημερινό- ποσό μετά τις μειώσεις. Οταν ξεκινούσε η συζήτηση των αλλαγών για το ασφαλιστικό, το ΙΚΑ είχε κάνει σχέδιο επανυπολογισμού των σημερινών συντάξεων και μετέτρεψε τα σημερινά ποσά στα ποσά συντάξεων που θα προέκυπταν αν εφαρμοζόταν ο τρόπος υπολογισμού που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα (2084/1992). Αυτό άλλαξε στη συνέχεια και τελικώς ο επανυπολογισμός των συντάξεων θα γίνει με τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.

Ο ασφαλιστικός νόμος λέει ότι για τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων θα ληφθούν υπόψη οι ίδιες αποδοχές με τις οποίες υπολογίστηκε η αρχική σύνταξη.

 πηγη


 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγωδία στην Ινδία: Εκτροχιάστηκε τρένο - Πάνω από 119 νεκροί (Video)

Τους 119 ξεπέρασε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας νωρίς σήμερα το πρωί στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ ο αριθμός των τραυματιών φθάνει τους 150.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων, παγιδευμένων στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπερταχείας συνεχίζονται, αλλά οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Η υπερταχεία με 14 βαγόνια ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της πόλης Ιντόρε στην κεντρική Ινδία, όταν εκτροχιάστηκε στην περιοχή Πουχραγιάν, 65 χλμ. νότια της Καμπούρ, σύμφωνα με αξιωματούχους των σιδηροδρόμων. Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, όταν οι περισσότεροι από τους 500 επιβάτες κοιμόντουσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!