EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Απεργία, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016: Ποιοι απεργούν;

Γενική απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζοντας και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Πέμπτη: στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ενόψει της 24ωρης απεργίας η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά περίπου 370.000 και από 936.000 το 2011 ο αριθμός τους είναι σήμερα, μαζί με τους ένστολους, 567.000. Έτσι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ επιχείρησαν να δείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν επίσης και τα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ επισήμαναν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ενώ αναφέρθηκε ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών.

Στην απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι ναυτικοί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων έθεσαν σειρά ζητημάτων όπως αυτό της ανεργίας, του ασφαλιστικού, του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας αλλά και το θέμα της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία που εκκρεμεί από το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα της ανεργίας οι συνδικαλιστές των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν τη ναυτολόγηση ναυτικών στα πλοία να γίνεται μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, βάση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ έθεσαν και θέμα τροποποίησης του νόμου 4150/13 που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό για τα πλοία της ακτοπλοΐας που προσεγγίζουν σε λιμάνια του εξωτερικού να καθορίζει τη σύνθεση κατ εξαίρεση, με αποτέλεσμα στα πλοία αυτά να απολύεται το χειμώνα το 50% περίπου το προσωπικό των ειδικών κατηγοριών. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, τα κοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Για την κατάσταση στον χώρο της υγείας διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία, όπως αναφέρει, «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία». Επίσης, κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές», καθώς και για «επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας». Ακόμη, η ΟΕΝΓΕ προγραμματίζει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ προγραμματίζει και παναττική στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00. Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αν και πώς θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία. Από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει πάντως, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου τα πλοία, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Στην απεργία, που θα ξεκινήσει από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους, λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Η ΠΝΟ υποστηρίζει ότι καταβάλλεται προσπάθεια εκ μέρους των δανειστών να πληγεί η ναυτική εργασία και οι συνταξιούχοι ναυτικοί. «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του Κεφαλαίου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, ο επαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεων μας με σαφή μείωση τους, η άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου των Ελλήνων ναυτικών.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, με εξώδικη επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, έχουν διατυπώσει μια σειρά από 13 ζητήματα που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων, η υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, που εκκρεμεί από το 2010, το θέμα της ανεργίας, η παραβίαση των ωρών εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας, η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία των διεθνών γραμμών και η υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρελάθηκαν: 20 βαθμούς Κελσίου πάνω η θερμοκρασία στον Βόρειο Πόλο

Οι αρκτικές θάλασσες εμφανίζουν, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι «ειδικοί»», υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, που εμποδίζουν τον σχηματισμό νέων πάγων και δημιουργούν υποψίες ότι η υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή ίσως άρχισε ήδη να έχει χειρότερες επιπτώσεις των αναμενομένων.

Βιάζονται για την «οικολογική» παγκόσμια κυβέρνηση που θα μας «σώσει» από την καταστροφή ή θέλουν κάτι άλλο;

Όπως αναφέρουν, oι θερμοκρασίες του αέρα είναι έως 20 βαθμοί Κελσίου πάνω από τις αναμενόμενες για μήνα Νοέμβριο, ενώ των αρκτικών υδάτων σχεδόν τέσσερις βαθμοί μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες γι' αυτή την εποχή».

Δείτε σχετικό βίντεο:πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα σπίτια μας οι ελεγκτές της εφορίας

Ποιες οι προϋποθέσεις σύμφωνα με εγκύκλιο

Οι ελεγκτές της εφορίας θα εισέρχονται πλέον στα σπίτια μας για έλεγχο αλλά μόνο με την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις που παρίσταται ανάγκη να εισέλθει η φορολογική διοίκηση στα πλαίσια διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογούμενου, εκτός από τη σχετική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα για την πραγματοποίηση του ελέγχου, απαιτείται και η παρουσία δικαστικού λειτουργού. Με το προηγούμενο, μοναδική προϋπόθεση ήταν η εντολή έκδοση εισαγγελικής εντολής.

Με την εγκύκλιο, διευκρινίζονται επίσης μια σειρά από προϋποθέσεις, για την διενέργεια των φορολογικών ελέγχων.

Έτσι εκτός των άλλων επισημαίνεται ότι:
  • Η φορολογική διοίκηση μπορεί να διενεργεί επανέλεγχο (μετά τη διενέργεια πλήρους ελέγχου) στις περιπτώσεις που προκύπτουν νέα στοιχεία, δηλαδή στοιχεία που δεν θα μπορούσαν να είναι γνωστά στη φορολογική διοίκηση κατά τον αρχικό φορολογικό έλεγχο, από τα οποία προκύπτει ότι η φορολογική οφειλή υπερβαίνει αυτήν που είχε προσδιορισθεί κατόπιν του αρχικού ελέγχου.
  • Στις περιπτώσεις που η φορολογική διοίκηση διενεργεί έλεγχο από το γραφείο, αξιοποιεί εκτός των στοιχείων που έχει στην κατοχή της (οικονομικές καταστάσεις, δηλώσεις και λοιπά στοιχεία που υποβάλλει ο φορολογούμενος, έγγραφα ή πληροφορίες που περιήλθαν από τρίτους) και τα βιβλία και λογιστικά αρχεία που προσκομίζονται από το φορολογούμενο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.
  • Στις περιπτώσεις που τα βιβλία και τα στοιχεία μιας επιχείρησης τηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή, η φορολογική διοίκηση έχει δικαίωμα πρόσβασης σε οποιαδήποτε σχετιζόμενα αρχεία. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ο φορολογούμενος υποχρεούται να παράσχει κάθε απαραίτητη πληροφορία για την απρόσκοπτη πρόσβαση στον οριζόμενο υπάλληλο της φορολογικής διοίκησης. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όσοι τρίτοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες προς τον φορολογούμενο, οι οποίες σχετίζονται με την αποθήκευση και επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων, εφ’ όσον αυτό ζητηθεί από την φορολογική διοίκηση.
  • Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις, για τις οποίες εκδίδεται το ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό, υποχρεούνται να αναθέτουν, ανά πέντε έτη, την έκδοσή του σε διαφορετικό νόμιμο ελεγκτή ή σε διαφορετικό ελεγκτικό γραφείο. Η ως άνω υποχρέωση, η οποία δεν υπήρχε στις προϊσχύουσες διατάξεις, ισχύει για τα φορολογικά πιστοποιητικά που εκδίδονται για φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2016.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρωσική εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας: Hackers στοχεύουν ATMs και κλέβουν τα μετρητά σας

Ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας προειδοποιεί σχετικά με το κίνδυνο συντονισμένων «επιθέσεων» από hacker σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATMs).

Η εταιρεία Group IB έχει ανακαλύψει μια ομάδα hacker με την ονομασία ''Cobalt'' που έχει ''επιτεθεί'' σε ATMs σε περισσότερες από μια χώρες σε Ευρώπη και Ασία, συμπεριλαμβανομένων Βρετανία και Ρωσία.

Οι hackers στοχοποιούν το κεντρικό σύστημα των τραπεζών με αποτέλεσμα πληθώρα ATM να βγάζουν ταυτόχρονα χρήματα, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως «ανέπαφο τζακπότ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Group IB.

Οι hackers δεν χρειάζεται καν να πλησιάσουν τα μηχανήματα, παρά έχουν ανθρώπους τους να περιμένουν έως ότου το ATM βγάλει τα χρήματα ώστε να τα πάρουν.

Μέχρι τώρα, οι χώρες που είναι γνωστό ότι έχουν πληγεί από αυτή τη διαδικασία είναι η Αρμενία, η Εσθονία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία και η Βρετανία.

Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε να κατονομάσει συγκεκριμένες τράπεζες.

Ο Dmitry Volkov της Group IB δήλωσε στο BBC ότι από μια επιτυχημένη επίθεση οι χάκερς θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν έως και 400.000 δολάρια (περίπου 380.000 ευρώ) από ένα και μόνο μηχάνημα.
«Έχουμε δει τέτοιου είδους επιθέσεις στη Ρωσία από το 2013. Η απειλή είναι σοβαρή. Οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο της τράπεζας και στα συστήματα πληροφοριών. Αυτό τους επιτρέπει να ληστέψουν την τράπεζα» δήλωσε ο Volkov.

Δύο κατασκευάστριες εταιρείες ATM, η Diebold Nixdorf και η NCR Corp, δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι έχουν επίγνωση της απειλής.

Ο διευθυντής της Diebold Nixford, Nicholas Billett, δήλωσε: «Ανεβάζουν τις επιθέσεις τους στο επόμενο επίπεδο με το να είναι σε θέση να προσβάλουν έναν μεγάλο αριθμό μηχανημάτων ταυτόχρονα».

«Γνωρίζουν ότι θα συλληφθούν αρκετά γρήγορα, οπότε οργανώνουν τις επιθέσεις τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να πάρουν χρήματα από όσο περισσότερα ATM γίνεται».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή η εταιρεία μπορεί να διεισδύσει στα μυστικά του κινητού σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Μερικά δευτερόλεπτα αρκούν σ' έναν εργαζόμενο μιας από τις κορυφαίες εταιρείες του τομέα της ηλεκτρονικής πειρατείας, η οποία έχει την έδρα της στο Ισραήλ, για να ξεκλειδώσει το κινητό τηλέφωνό σας και να αποσπάσει τα δεδομένα που περιέχει.

Η Cellebrite, η οποία είναι εγκατεστημένη στην Πετάχ Τίκβα, προάστιο του Τελ Αβίβ, έχει συνάψει συμβόλαια σε μια εκατοστή χώρες, πολλά από τα οποία με κυβερνήσεις, προσφέροντας νέες δυνατότητες στις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και προκαλώντας την ανησυχία των υπερασπιστών της ιδιωτικής ζωής.

Η εταιρεία έκανε να μιλήσουν γι' αυτήν τον Μάρτιο, όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η τεχνολογία της είχε χρησιμοποιηθεί από το FBI για να αποσπαστούν δεδομένα από το iPhone ενός από τους δολοφόνους του Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν στη συνέχεια το αντίθετο. Η εταιρεία από την πλευρά της σιωπά ως προς το θέμα αυτό.

Η Cellebrite υποστηρίζει πως μπορεί να ανακτήσει από ένα τηλέφωνο μια ολόκληρη γκάμα πληροφοριών, όπως τον εντοπισμό της θέσης του χρήστη του σε οποιαδήποτε στιγμή ή μηνύματα SMS ακόμη κι όταν έχουν διαγραφεί εδώ και χρόνια, με την προϋπόθεση ότι είναι με φυσικό τρόπο συνδεδεμένη με μια από τις συσκευές της.

«Υπάρχουν πολλά κινητά που είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που μπορούμε να τα ξεκλειδώσουμε», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Λιόρ Μπεν Πέρετζ, ένας από τους διευθυντές της εταιρείας.

Ένας δημοσιογράφος του AFP θέλησε να το επιβεβαιώσει εισάγοντας ο ίδιος έναν κωδικό σ' ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν για πρώτη φορά και τραβώντας μ' αυτό φωτογραφίες. Σε μερικά δευτερόλεπτα, ο κωδικός είχε εξουδετερωθεί και οι φωτογραφίες είχαν εμφανιστεί σε οθόνη υπολογιστή, με τον τόπο και την ώρα λήψης τους.

Η αληθινή πρόκληση, σύμφωνα με τον Μπεν Πέρετζ, είναι «το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι» που είναι απαραίτητο ώστε η εταιρεία να παρακολουθήσει τους ολοένα και πιο καινοτόμους μηχανισμούς ασφαλείας των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων.

Το εργαστήριο της Cellebrite διαθέτει 15.000 μοντέλα και παραλαμβάνει 150 έως 200 νέα μοντέλα κάθε μήνα.

Μόλις πρωτοεμφανίζεται ένα καινούριο κινητό τηλέφωνο, εξηγεί ο Μπεν Πέρετζ, τα 250 πρόσωπα της ομάδας έρευνας αρχίζουν μια κούρσα κόντρα στον χρόνο για να «αφαιρέσουν τα δεδομένα, να τα αποκωδικοποιήσουν, να τα ομαλοποιήσουν, να είναι σε θέση να τα διαβάσουν, να τα αναλύσουν και τελικά να τα παρουσιάσουν».

Αυτό μπορεί να απαιτήσει μερικές ημέρες ή μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Λιόρ Μπεν Πέρετζ, κανένα κινητό τηλέφωνο που κυκλοφορεί στην αγορά δεν είναι απαραβίαστο: «Είναι αλήθεια πως το πράγμα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, πιο περίπλοκο (...), αλλά τα καταφέρνουμε πάντα, ακόμη και με τις τελευταίες συσκευές και με τα τελευταία λειτουργικά συστήματα».

Η εταιρεία πουλάει σε υπηρεσίες ασφαλείας σ' όλον τον κόσμο και όλο και περισσότερο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η ίδια αναφέρει πως ο παγκόσμιος τζίρος της σημειώνει αύξηση κατά 15% τον χρόνο, όμως αυξάνεται πολύ περισσότερο στην Ασία.

Η δραστηριότητα αυτή προκαλεί ανησυχίες, ιδιαίτερα στους κόλπους οργανώσεων για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, όσον αφορά τον κίνδυνο οι τεχνολογίες αυτές να πέσουν σε κακά χέρια, όπως σε δικτατορικά καθεστώτα. Ο Ελιόρ Μπεν Πέρετζ διαβεβαιώνει πως η Cellebrite έχει διαδικασίες ελέγχου των πελατών της και σέβεται τις νομοθεσίες των χωρών στις οποίες επιχειρεί. Όμως σε τελική ανάλυση, προσθέτει, οι πρώτοι υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σε πέντε χρόνια θα δίνουμε δωρεάν τα εισιτήρια» - Δείτε ποια αεροπορική εταιρεία το ανακοίνωσε

«Σε πέντε ως δέκα χρόνια η εταιρεία μας δεν θα χρεώνει απολύτως τίποτα για τα εισιτήρια και όλο το εισόδημά μας θα προέρχεται από τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με τα αεροδρόμια».

Αν η συγκεκριμένη δήλωση ακούγεται προκλητική, δεν πρέπει να προκαλείται καμία εντύπωση. Προέρχεται από τον Μάικλ Ο' Λίρι, το «ανατρεπτικό» αφεντικό της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, ο οποίος είναι γνωστός για τις κατά καιρούς προκλητικές του δηλώσεις.

Ο Ο' Λίρι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ανέφερε ότι ο στόχος η εταιρεία του να μην χρεώνει τίποτα για τα εισιτήρια έρχεται ως απόρροια εξαιρετικά καλών συμφωνιών που έχει κάνει με ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αλλά και της πρόθεσης να καταργηθεί το τέλος που επιβάλλεται στους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων.

Εξήγησε ότι η εταιρεία του, που ούτως ή άλλως διαρκώς προσπαθεί να μειώσει την τιμή των ναύλων, το αργότερο σε μια δεκαετία θα μπορεί να μην χρεώνει καθόλου τα εισιτήρια, καθώς θα παράγει εισόδημα από τα καταστήματα και τα εστιατόρια των αεροδρομίων με τα οποία έχει ήδη κλείσει συμφωνίες.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Είστε βρωμερές πόρνες» - Έκρηξη Σλοβάκου πρωθυπουργού κατά δημοσιογράφων

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο χαρακτήρισε σήμερα δημοσιογράφους «βρομερές πόρνες που στρέφονται κατά της Σλοβακίας», έπειτα από ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με καταγγελίες που έγιναν για παράβαση κανόνων σύναψης δημοσίων συμβάσεων για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων για την εκ περιτροπής προεδρία της Σλοβακίας στην Ε.Ε.
 
Κατά την σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, έπειτα από την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, ο Φίτσο εξοργίστηκε όταν του τέθηκε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη την Κυριακή η Σουζάνα Χλάβκοβα και η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.
 
«Κάποιοι από εσάς είστε βρομερές πόρνες που στρέφεστε ενάντια της Σλοβακίας και επιμένω σε αυτό», τόνισε ο Φίτσο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. «Δεν προσφέρετε ενημέρωση, πολεμάτε την κυβέρνηση», πρόσθεσε.
 
Όπως υποστήριξε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, οι σχετικές καταγγελίες αποτελούν μια στοχευμένη επίθεση δυσφήμισης της προεδρίας της Σλοβακίας στην ΕΕ, η οποία λήγει τον Δεκέμβριο.
 
Η Χλάβκοβα συμμετείχε σε μια ομάδα στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και της είχε ανατεθεί η διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων για τον εορτασμό της σλοβακικής προεδρίας στην ΕΕ, όπως μια εκδήλωση τον Φεβρουάριο για τα αποκαλυπτήρια του λογοτύπου της σλοβακικής προεδρίας.
 
Σε μια συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη την Δευτέρα, από κοινού με την Διεθνή Διαφάνεια, η Χλάβκοβα κατηγόρησε τους προϊσταμένους της ότι της άσκησαν πίεση για να παρακάμψει τους κανόνες για την σύναψη δημοσίων συμβάσεων και να επιλέξει ένα πρακτορείο διοργάνωσης εκδηλώσεων που σχετιζόταν με το αριστερό κόμμα Σμερ του Φίτσο για την διοργάνωση των αποκαλυπτηρίων του λογοτύπου.
 
Παράλληλα κατήγγειλε ότι μια συναυλία για τον εορτασμό της έναρξης της προεδρίας τον Ιούλιο διοργανώθηκε χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες δημοσίων συμβάσεων και πως τα έξοδα διοργάνωσης της συναυλίας υπερκοστολογήθηκαν.
 
Η Διεθνής Διαφάνεια ανέφερε στον ιστότοπο της ότι οι «εικονικές δημόσιες συμβάσεις», συνιστούν έγκλημα, σημειώνοντας πως ζήτησε από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς της χώρας να προχωρήσουν σε έρευνα της υπόθεσης.
 
Οι σχέσεις του Φίτσο με τα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στον ίδιο και την κυβέρνηση του είναι από καιρό προβληματική, και σε πολλές περιπτώσεις έχει αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις συγκεκριμένων δημοσιογράφων, ενώ σε κάποιες άλλες έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον εκπροσώπων του Τύπου.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον Φίτσο, επίσης αντέκρουσε τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν σύννομα.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση και πάλι λόγω πλειστηριασμών – Ετοιμάζονται αντίμετρα

Στην ματαίωση δυο πλειστηριασμών, οι οποίοι δεν αφορούσαν πρώτη κατοικία, προχώρησαν διάφορα κινήματα και κόμματα.

Κατά την είσοδο των συμβολαιογράφων στην αίθουσα 9 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, υπήρξε μικροένταση μεταξύ των συμβολαιογράφων και των συγκεντρωμένων.

Έπειτα από απαίτηση των συγκεντρωμένων, οι συμβολαιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα και οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν.

Ωστόσο, ετοιμάζονται ως «λύση» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι δεν θα ρωτάνε καν, προκειμένου να αρπαχτούν τα σπίτια των πολιτών.Δείτε το βίντεο:

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίωξη για προσυνεννοημένους διαγωνισμούς δημοσίων έργων σε δυο κατασκευαστικές

Η πρώτη κακουργηματική ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για την ύπαρξη καρτέλ στα δημόσια έργα, απαγγέλθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των υπευθύνων δύο μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών.
 
Η κατηγορία αφορά τους υπευθύνους των εταιριών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ και σχετίζεται με προσυνεννόηση που είχαν πριν την υποβολή προσφορών κατά τη δημοπράτηση του έργου επέκτασης κρηπιδόματος στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων προβλήτας του ΟΛΘ, και της ανακαίνισης της υποδομής της γραμμής του ΗΣΑΠ Ομόνοια-Μοναστηράκι, με ενίσχυση και της σήραγγας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία για τις δύο εταιρίες, περιλαμβάνει στοιχεία μεταξύ των οποίων και οι επιστολές που αντάλλαξαν οι υπεύθυνοί τους από το 2008 έως το 2012. Από το υλικό αυτό ,φαίνεται να προκύπτει προσυνεννόηση μεταξύ των δύο κατασκευαστικών εταιρειών, προκειμένου να αποσυρθεί η εταιρεία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ στην οποία είχαν ανατεθεί τα δύο έργα, καθώς είχε υποβάλει την πιο συμφέρουσα για το Δημόσιο προσφορά, ώστε να τα αναλάβει τελικά η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ακολουθούσε στον πίνακα μειοδοσίας.
 
Ο μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί το Φεβρουάριο του 2011, με τη δαπάνη του έργου να ανέρχεται στα περίπου 74 εκ. ευρώ. Ο ΑΚΤΩΡ είχε υποβάλει στο διαγωνισμό αυτό τη δεύτερη πιο συμφέρουσα προσφορά.
 
Η σύμβαση για την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια-Μοναστηράκι υπογράφηκε το 2008 με τελικό ανάδοχο την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ αν και ήταν τρίτη στο σχετικό πίνακα μειοδοσίας.
 
Η δικογραφία για τις δύο εταιρίες ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα προσωποποιήσει την κατηγορία σε βάρος κάθε υπαιτίου.
 
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία διενεργεί μεγάλη έρευνα για την ύπαρξη καρτέλ κατασκευαστικών εταιριών δημοσίων έργων με βάση αναφορά της εισαγγελίας Διαφθοράς, προς την οποία είχαν αποσταλεί στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού . Η Επιτροπή, με ανακοίνωση της τον περασμένο Μάιο έκανε λόγο για «καρτελικές» συμπράξεις μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών, που τα τελευταία 27 χρόνια «χειραγωγούσαν» τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων. Στον φάκελο της Επιτροπής που παρέλαβε η κ. Γνεσούλη, περιέχονται στοιχεία προς διερεύνηση για πολλές εταιρίες και δεκάδες έργα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από τα στοιχεία που συνέλεξε στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνάς της, «οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις προέβαιναν σε συνεννοήσεις αναφορικά με: τον προσδιορισμό, εκ των προτέρων, του αναδόχου ανά διαγωνισμό, τον καθορισμό του ύψους των προσφερόμενων εκπτώσεων, την μη υποβολή οικονομικών προσφορών σε διαγωνισμούς έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, την από κοινού εκτέλεση των έργων παρά τη συμμετοχή τους σε φαινομενικά ανταγωνιστικά σχήματα, μέσω επαφών σε χρόνο πριν από την υποβολή οικονομικών προσφορών, ή και την παραίτηση από τη διεκδίκηση διαγωνισμών με αντάλλαγμα την από κοινού συμμετοχή στην εκτέλεση των έργων».
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί λουκάνικα

Στην ανάκληση προϊόντων με βάση το κρέας, αλλαντικών, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο ελέγχου στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας «ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΕΒΕ» που βρίσκεται στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου Κρήτης, διαπίστωσε την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων με την ονομασία «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό», για την παρασκευή των οποίων προστέθηκε φυτική πρωτεΐνη σόγιας, η οποία δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών με σαφή αναφορά της ονομασίας της. Η σόγια είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» 275g και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό» 200g με ημερομηνία παραγωγής : 19/10/2016 και ημερομηνία ανάλωσης έως : 07/01/2017.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας των εν λόγω προϊόντων και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει εκκινήσει την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στη σόγια, να μην τα καταναλώσουν.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς αποδείξεις οι δηλώσεις του 2016

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος.

Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο θα συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με το ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου μέσω πλαστικού χρήματος.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματος με βάση τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει αλλαγές.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ματαιώνονται 1800 πτήσεις της Lufthansa, για αύριο και μεθαύριο - Απεργούν οι πιλότοι

Οι πιλότοι της μεγαλύτερης εταιρείας αερομεταφορών της Γερμανίας, της Lufthansa, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα παρατείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για άλλες 24 ώρες, κάτι που θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων εσωτερικού και εξωτερικού.

Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit, το οποίο εκπροσωπεί τους χειριστές της Λουφτχάνσα, προκήρυξε μια 48ωρη απεργία από σήμερα Τετάρτη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περίπου 1.800 πτήσεις. Η απεργία προκηρύχθηκε εξαιτίας του αδιεξόδου στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά των πιλότων.

Ενώ οι σημερινές και οι αυριανές κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, η συνέχιση της απεργίας των χειριστών την Παρασκευή αναμένεται να πλήξει κυρίως πτήσεις εξωτερικού μικρών αποστάσεων, διευκρίνισε το σωματείο.

«Εξαιτίας της παράτασης της απεργίας, περίπου 115.000 επιβάτες θα επηρεαστούν αύριο από τη ματαίωση 912 πτήσεων, μεταξύ των οποίων 82 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρεία. Καλεί επίσης και πάλι το συνδικάτο Cockpit να αποδεχθεί μια διαδικασία διαιτησίας ώστε να τερματισθεί η σύγκρουση για μισθολογικά ζητήματα που συνεχίζεται από το 2014.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόρος Netflix - Η ψυχαγωγία της Νέας Τάξης κοστίζει

Η βιομηχανία του streaming αυξάνεται διαρκώς, ενώ το Netflix, με σειρές και ταινίες που σύμφωνα με μη Αμερικανούς προωθούν τον παγκοσμιοποιητικό τρόπο ζωής στα σπίτια του πλανήτη, φαίνεται να κατέχει τα πρωτεία.

Η αύξηση των εσόδων της εταιρείας αλλά και η εμφάνιση νέων ισχυρών ανταγωνιστών στην βιομηχανία του streaming, όπως το Hulu, το Amazon, κ.α., δείχνει να δημιουργεί τον μελλοντικό χάρτη της «οικιακής ψυχαγωγίας», τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών , η αξία της βιομηχανίας του video streaming θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το έτος!!!

Φυσικά, η μεταβολή του τρόπου με τον οποίο μεταδίδεται και αγοράζεται το οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει προκαλέσει ζυμώσεις σχετικά με τον τρόπο, κατά τον οποίο θα ακολουθήσει τις εξελίξεις και η φορολόγηση της υπηρεσίας στην ευρωπαϊκή αλλά και στην αμερικανική ήπειρο.

Ήδη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις η απόφαση της δημοτικής αρχής του Σικάγο, να φορολογήσει τις υπηρεσίες cloud, ενώ τη φορολόγηση υπηρεσιών streaming εξετάζει και η ηγεσία της Pasadena.

Παρότι, η συζήτηση για την εφαρμογή του φόρου «Netflix» είναι αρκετά πρόωρη – καθώς ούτε η αγορά έχει διαμορφωθεί αλλά ούτε και η μέθοδος εφαρμογής του – θεωρείται δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα εφαρμοστεί, ακολουθώντας τις συνήθειες και τα... πορτοφόλια των χρηστών.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γενετικά τροποποιημένα φυτά με φωτοσύνθεση «τούρμπο»

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια γενετική μέθοδο με την οποία ενισχύουν τεχνητά τη φυσική διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Με αυτόν τον τρόπο, προσδοκούν ότι θα αυξήσουν την παραγωγικότητα των φυτών και τις αποδόσεις των γεωργικών καλλιεργειών στο μέλλον, έτσι ώστε να ταΐζουν τις μάζες με γενετικά τροποποιημένα λαχανικά και φρούτα.

Έχουν κατά καιρούς γίνει διάφορες προσπάθειες τεχνητής ή ενισχυμένης φωτοσύνθεσης, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο φέρνει πειστικά για το επιστημονικό κατεστημένο αποτελέσματα όχι στο εργαστήριο αλλά στο χωράφι.

Οι ερευνητές πέτυχαν να αυξήσουν μετά από τρεις εβδομάδες κατά 11% έως 14% τη φωτοσυνθετική ικανότητα και κατά 14% έως 20% τη βιομάζα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας των φυτών Στέφεν Λονγκ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Science», δήλωσαν αισιόδοξοι ότι βρήκαν μια τεχνική που «δουλεύει» με όλα τα φυτά και, όπως φαίνεται, χωρίς κάποιες παρενέργειες.

Φυσικά τα φυτά αυτά θα είναι γενετικά τροποποιημένα.

Τα Ηνωμένα Έθνη πάντως προβλέπουν ότι έως το 2050 η ανθρωπότητα θα χρειάζεται να παράγει περίπου 70% περισσότερα γεωργικά τρόφιμα.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χρηματοδότησε τη νέα έρευνα, με την αίρεση ότι οποιαδήποτε νέα τεχνολογία προκύψει, θα διατεθεί ελεύθερα στους φτωχούς αγρότες της Αφρικής και της Ασίας, όπου γίνονται τα πρώτα πειράματα πάντα.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραμπ και τραμπούκοι…

Απ’ τις προεκλογικές λασπομαχίες και ιδιαίτερα τις αστείες «βατραχομυομαχίες» κατά τα ντιπέιτ σχηματίσαμε την πλέον αρνητική εικόνα σχετικά με τους υποψήφιους για την προεδρεία των ΗΠΑ. Και το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος ήταν πως ο ένας τους ήταν χειρότερος του άλλου. Παρότι τα Μαφιόζικα Μέσα Εξαπάτησης (ΜΜΕ) και αστέρες του Χόλυγουντ και πολλές αρτίστες αγωνίστηκαν να πείσουν τον αμερικάνικο λαό ότι 99% θα εκλεγόταν η κ. Κλίντον.

Αλλά να όμως που ο λαός δεν άκουσε, όπως φαίνεται, τις απατηλές διακηρύξεις τους αλλά είδε την πραγματικότητα της ζωής του. Όπως πρωτύτερα συνέβη και με την περίπτωση του Brexit αλλά και με το δικό μας το δημοψήφισμα. Γιατί ο λαός κατάλαβε με ποιους απατεώνες και δήμιους έχει να κάμει. Με τη διαφορά βέβαια ότι στις δύο πρώτες περιπτώσεις φαίνεται ότι εκ πρώτης όψεως γίνεται σεβαστή η θέληση του λαού, αλλά όχι και στη δική μας. Όπου δυστυχώς το περήφανο ΟΧΙ του λαού έγινε κλοτσοσκούφι του ΝΑΙ της ηγεσίας του.

Και τώρα μετά την εκλογή του κ. Τραμπ φαίνεται σάμπως να βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροσδιόριστη πραγματικότητα. Γιατί βέβαια απ’ την οικογένεια Κλίντον αλλά και την κ. Χίλαρι είχαμε πολλά δείγματα γραφής και μάλιστα αποκρουστικά. Όπως, για παράδειγμα, σχετικά με την καταστροφή της Σερβίας και της Λιβύης και τη δολοφονία των ηγετών τους αλλά και τη δημιουργία του ISIS με τη συνεχιζόμενη καταστροφή της Συρίας. Ενώ σχετικά με τον κ. Τραμπ δεν υπήρχε προϊστορία, εκτός βέβαια απ’ τον μεγάλο του πλούτο και τις περί το υπογάστριο αταξίες του.

Εκείνο όμως που φαίνεται εξαιρετικά περίεργο και προκαλεί το ενδιαφέρον είναι ότι η περίπτωση Τραμπ αιφνιδίασε πολύ δυσάρεστα τον εσμό των παραδοσιακών τραμπούκων και μαφιόζων. Αυτών που δίνουν ρεσιτάλ αλητείας τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε βάρος της πατρίδας μας. Εκ των οποίων μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς διαπρεπείς εκπρόσωποι του φασισμού και του ναζισμού έσπευσαν να του κάμουν και κήρυγμα ακριβώς περί των ανύπαρκτων δημοκρατικών αρχών και αξιών τους. Όπως επίσης και ο εξοχότατος Γραμματέας του ΝΑΤΟ του έκαμε, όπως φαίνεται, αυστηρές συστάσεις.

Κι όμως σε κάποια απ’ αυτά που είπε οκ. Τραμπ ή του αποδόθηκαν φαίνεται να έχει δίκιο: Όπως, για παράδειγμα, σχετικά με το διαβόητο ΝΑΤΟ. Του οποίου ο κανιβαλικός μηχανισμός δεν έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα, τίποτε, εκτός από καταστροφές και θάνατο. Όπου το αίμα και ο ιδρώτας των λαών θυσιάζονται στα συμφέροντα των εμπόρων του θανάτου. Αποτέλεσμα της εγκληματικής δραστηριότητας του οποίου είναι και το, λεγόμενο, προσφυγικό πρόβλημα. Γιατί βέβαια δεν έχει καμιά λογική να σωριαστούν όλοι οι λαοί της Γης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αφού οι μετακινήσεις τους δεν οφείλονται στο ότι οι πατρίδες τους είναι τάχα φτωχές και δεν επαρκούν να τους συντηρήσουν. Δεδομένου ότι κάποιες απ’ αυτές είναι πλούσιες. Και το γεγονός ότι οι λαοί τους παραμένουν φτωχοί και λιμοκτονούν οφείλεται στα αποικιοκρατικά καθεστώτα, που τους κυβερνούν. Τα οποία αγνοούν τη δυστυχία των λαών και ευνοούν τη ληστρική εκμετάλλευσή τους απ’ τους παγκόσμιους μαφιόζους…

Κι εδώ φαίνεται να αναδύονται κάποια εύλογα ερωτηματικά: Τι είναι αυτό που φοβούνται απ’ τον Τραμπ οι παγκόσμιοι τραμπούκοι και τα ανδρείκελά τους; Με αποτέλεσμα πολλοί απ’ αυτούς να καταπιούν τη γλώσσα τους και να χάσουν τη φωνή τους. Μήπως φοβούνται ότι ο ζορμπάς Τραμπ απειλεί να χαλάσει το χυλό της παγκοσμιοποίησης και της «Νέας Τάξης» εγκλημάτων; Μήπως έπεσαν σε κάποια παγίδα ανάλογη με αυτές που στήνουν σε βάρος των άλλων λαών; Ή μήπως έπεσαν στην παγίδα των κάλπικων δημοσκοπήσεων και των χολιγουντιανών εξορμήσεων , προκειμένου να υποστηριχθεί η κ. Κλίντον; Δεν είναι ο κ. Τραμπ ακραιφνής καπιταλιστής; Ή μήπως, επειδή ενδεχομένως δεν έχει βαπτιστεί σε κάποια κολυμβήθρα ωσάν αυτή της Μπίλντεμπεργκ, στην οποία σπεύδουν να βαπτιστούν κάποιοι ολέθριοι δικοί μας εθνοσωτήρες ; Και λέμε μήπως γιατί εδώ που φτάσαμε σήμερα δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί από τον οποιονδήποτε κάτι καλό στην ανθρωπότητα και ενδεχομένως και στον τόπο μας. Μια και είδαμε τόσους μέχρι τώρα ξένους και ντόπιους, που η εκλογή τους έγινε αποδεκτή απ’ το λαό με έξαλλους πανηγυρισμούς, να πράξουν στη συνέχεια ο, τι θα μπορούσαν χειρότερο σε βάρος του. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν, όπως φαίνεται, οι πάσης φύσεως ηγέτες κατά κανόνα δεν είναι παρά παθητικές μαριονέτες του big brother κάποιου αόρατου διευθυντηρίου. Το οποίο, σφυγμομετρώντας την κοινή γνώμη, προωθεί κάθε φορά αυτούς που θα εξυπηρετήσουν τα σχέδιά του. Κι αν δυσκολεύεται να τους προσαρμόσει δεν έχει ενδοιασμούς, προκειμένου να τους βγάλει από τη μέση, Χαρακτηριστική η περίπτωση των αδελφών Κένεντι…

Ας μην κάνουμε, λοιπόν, τις οποιεσδήποτε παρακινδυνευμένες προβλέψεις κι ας περιμείνουμε μα ιδούμε ποια θα είναι η συνέχεια: Αν θα είναι, δηλαδή, ρηξικέλευθη η πορεία του κ. Τραμπ και προς ποια κατεύθυνση ή θα τον απορροφήσει, όπως και τόσους άλλους το σύστημα των παγκόσμιων τραμπούκων. Γιατί, για παράδειγμα, ο «αγκαλίτσας» κ. Γιούνγκερ αποφάνθηκε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστο δυο χρόνια μέχρις ότι τον προσαρμόσουν στα εγκληματικά τους σχέδια. Έτσι ώστε να τον κάνουν, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, «υιόν γεέννης διπλότερον αυτών». Και αυτό που πάνω απ’ όλα ενδιαφέρει εμάς είναι να ιδούμε ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν οι οποιεσδήποτε θετικές ή αρνητικές ενέργειές του για την πατρίδα μας και το λαό μας…

Απ’ τις προεκλογικές λασπομαχίες και ιδιαίτερα τις αστείες «βατραχομυομαχίες» κατά τα ντιπέιτ σχηματίσαμε την πλέον αρνητική εικόνα σχετικά με τους υποψήφιους για την προεδρεία των ΗΠΑ. Και το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος ήταν πως ο ένας τους ήταν χειρότερος του άλλου. Παρότι τα Μαφιόζικα Μέσα Εξαπάτησης (ΜΜΕ) και αστέρες του Χόλυγουντ και πολλές αρτίστες αγωνίστηκαν να πείσουν τον αμερικάνικο λαό ότι 99% θα εκλεγόταν η κ. Κλίντον.

Αλλά να όμως που ο λαός δεν άκουσε, όπως φαίνεται, τις απατηλές διακηρύξεις τους αλλά είδε την πραγματικότητα της ζωής του. Όπως πρωτύτερα συνέβη και με την περίπτωση του Brexit αλλά και με το δικό μας το δημοψήφισμα. Γιατί ο λαός κατάλαβε με ποιους απατεώνες και δήμιους έχει να κάμει. Με τη διαφορά βέβαια ότι στις δύο πρώτες περιπτώσεις φαίνεται ότι εκ πρώτης όψεως γίνεται σεβαστή η θέληση του λαού, αλλά όχι και στη δική μας. Όπου δυστυχώς το περήφανο ΟΧΙ του λαού έγινε κλοτσοσκούφι του ΝΑΙ της ηγεσίας του.

Και τώρα μετά την εκλογή του κ. Τραμπ φαίνεται σάμπως να βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροσδιόριστη πραγματικότητα. Γιατί βέβαια απ’ την οικογένεια Κλίντον αλλά και την κ. Χίλαρι είχαμε πολλά δείγματα γραφής και μάλιστα αποκρουστικά. Όπως, για παράδειγμα, σχετικά με την καταστροφή της Σερβίας και της Λιβύης και τη δολοφονία των ηγετών τους αλλά και τη δημιουργία του ISIS με τη συνεχιζόμενη καταστροφή της Συρίας. Ενώ σχετικά με τον κ. Τραμπ δεν υπήρχε προϊστορία, εκτός βέβαια απ’ τον μεγάλο του πλούτο και τις περί το υπογάστριο αταξίες του.

Εκείνο όμως που φαίνεται εξαιρετικά περίεργο και προκαλεί το ενδιαφέρον είναι ότι η περίπτωση Τραμπ αιφνιδίασε πολύ δυσάρεστα τον εσμό των παραδοσιακών τραμπούκων και μαφιόζων. Αυτών που δίνουν ρεσιτάλ αλητείας τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε βάρος της πατρίδας μας. Εκ των οποίων μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς διαπρεπείς εκπρόσωποι του φασισμού και του ναζισμού έσπευσαν να του κάμουν και κήρυγμα ακριβώς περί των ανύπαρκτων δημοκρατικών αρχών και αξιών τους. Όπως επίσης και ο εξοχότατος Γραμματέας του ΝΑΤΟ του έκαμε, όπως φαίνεται, αυστηρές συστάσεις.

Κι όμως σε κάποια απ’ αυτά που είπε οκ. Τραμπ ή του αποδόθηκαν φαίνεται να έχει δίκιο: Όπως, για παράδειγμα, σχετικά με το διαβόητο ΝΑΤΟ. Του οποίου ο κανιβαλικός μηχανισμός δεν έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα, τίποτε, εκτός από καταστροφές και θάνατο. Όπου το αίμα και ο ιδρώτας των λαών θυσιάζονται στα συμφέροντα των εμπόρων του θανάτου. Αποτέλεσμα της εγκληματικής δραστηριότητας του οποίου είναι και το, λεγόμενο, προσφυγικό πρόβλημα. Γιατί βέβαια δεν έχει καμιά λογική να σωριαστούν όλοι οι λαοί της Γης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αφού οι μετακινήσεις τους δεν οφείλονται στο ότι οι πατρίδες τους είναι τάχα φτωχές και δεν επαρκούν να τους συντηρήσουν. Δεδομένου ότι κάποιες απ’ αυτές είναι πλούσιες. Και το γεγονός ότι οι λαοί τους παραμένουν φτωχοί και λιμοκτονούν οφείλεται στα αποικιοκρατικά καθεστώτα, που τους κυβερνούν. Τα οποία αγνοούν τη δυστυχία των λαών και ευνοούν τη ληστρική εκμετάλλευσή τους απ’ τους παγκόσμιους μαφιόζους…

Κι εδώ φαίνεται να αναδύονται κάποια εύλογα ερωτηματικά: Τι είναι αυτό που φοβούνται απ’ τον Τραμπ οι παγκόσμιοι τραμπούκοι και τα ανδρείκελά τους; Με αποτέλεσμα πολλοί απ’ αυτούς να καταπιούν τη γλώσσα τους και να χάσουν τη φωνή τους. Μήπως φοβούνται ότι ο ζορμπάς Τραμπ απειλεί να χαλάσει το χυλό της παγκοσμιοποίησης και της «Νέας Τάξης» εγκλημάτων; Μήπως έπεσαν σε κάποια παγίδα ανάλογη με αυτές που στήνουν σε βάρος των άλλων λαών; Ή μήπως έπεσαν στην παγίδα των κάλπικων δημοσκοπήσεων και των χολιγουντιανών εξορμήσεων , προκειμένου να υποστηριχθεί η κ. Κλίντον; Δεν είναι ο κ. Τραμπ ακραιφνής καπιταλιστής; Ή μήπως, επειδή ενδεχομένως δεν έχει βαπτιστεί σε κάποια κολυμβήθρα ωσάν αυτή της Μπίλντεμπεργκ, στην οποία σπεύδουν να βαπτιστούν κάποιοι ολέθριοι δικοί μας εθνοσωτήρες ; Και λέμε μήπως γιατί εδώ που φτάσαμε σήμερα δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί από τον οποιονδήποτε κάτι καλό στην ανθρωπότητα και ενδεχομένως και στον τόπο μας. Μια και είδαμε τόσους μέχρι τώρα ξένους και ντόπιους, που η εκλογή τους έγινε αποδεκτή απ’ το λαό με έξαλλους πανηγυρισμούς, να πράξουν στη συνέχεια ο, τι θα μπορούσαν χειρότερο σε βάρος του. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν, όπως φαίνεται, οι πάσης φύσεως ηγέτες κατά κανόνα δεν είναι παρά παθητικές μαριονέτες του big brother κάποιου αόρατου διευθυντηρίου. Το οποίο, σφυγμομετρώντας την κοινή γνώμη, προωθεί κάθε φορά αυτούς που θα εξυπηρετήσουν τα σχέδιά του. Κι αν δυσκολεύεται να τους προσαρμόσει δεν έχει ενδοιασμούς, προκειμένου να τους βγάλει από τη μέση, Χαρακτηριστική η περίπτωση των αδελφών Κένεντι…

Ας μην κάνουμε, λοιπόν, τις οποιεσδήποτε παρακινδυνευμένες προβλέψεις κι ας περιμείνουμε μα ιδούμε ποια θα είναι η συνέχεια: Αν θα είναι, δηλαδή, ρηξικέλευθη η πορεία του κ. Τραμπ και προς ποια κατεύθυνση ή θα τον απορροφήσει, όπως και τόσους άλλους το σύστημα των παγκόσμιων τραμπούκων. Γιατί, για παράδειγμα, ο «αγκαλίτσας» κ. Γιούνγκερ αποφάνθηκε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστο δυο χρόνια μέχρις ότι τον προσαρμόσουν στα εγκληματικά τους σχέδια. Έτσι ώστε να τον κάνουν, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, «υιόν γεέννης διπλότερον αυτών». Και αυτό που πάνω απ’ όλα ενδιαφέρει εμάς είναι να ιδούμε ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν οι οποιεσδήποτε θετικές ή αρνητικές ενέργειές του για την πατρίδα μας και το λαό μας…πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 6 τροφές που «σβήνουν» τη φλεγμονή από το σώμα

Η φλεγμονή αποτελεί ένα ύπουλο εχθρό της υγείας, καθώς ευθύνεται για δεκάδες παθήσεις.
Για να την αντιμετωπίσετε φυσικά, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε την κατάλληλη διατροφή.

Οι παρακάτω 6 τροφές καταπολεμούν τις φλεγμονές και μας προστατεύουν από πολλές σύγχρονες παθήσεις, όπως οι καρδιοπάθειες, η αρθρίτιδα ή το Αλτσχάιμερ.

Ελαιόλαδο

Το extra παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα καλά λιπαρά. Πρόκειται για λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές στα κύτταρα και τις αρθρώσεις. Σύμφωνα με έρευνες, το ελαιόλαδο είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο και ορισμένα γνωστά αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, για να αποκομίσετε τα οφέλη του ελαιολάδου αρκούν 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα περιορίζει τα οιδήματα όλων των μορφών λόγω ενός φλαβονοειδούς που περιέχει, την κουερσιτίνη, η οποία περιέχεται και στη φλούδα του κόκκινου κρεμμυδιού. Η συγκεκριμένη ουσία περιορίζει επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών, καρδιακού επεισοδίου, Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και καρκίνου του προστάτη και των πνευμόνων. Προτιμήστε τα κόκκινα μήλα επειδή περιέχουν περισσότερα φλαβονοειδή.

Μαύρη σοκολάτα

Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στην μαύρη σοκολάτα εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων, ιδιότητα που περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, πνευμονικής εμβολής και καρδιακής προσβολής. Επειδή είναι πλούσια σε θερμίδες, περιοριστείτε στην κατανάλωση μιας μικρής μπάρας μαύρης σοκολάτας την ημέρα που να περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης όπως το μαύρο ρύζι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες περιορίζουν τις φλεγμονές και κρατούν την καρδιά και το έντερο υγιή. Προσέξτε όμως γιατί δεν είναι όλα τα ψωμιά ή οι φρυγανιές που διαφημίζονται ως ολικής άλεσης υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Διαβάζετε τις ετικέτες με προσοχή λοιπόν και αναζητάτε τα συστατικά που περιέχουν. Συνήθως τα προϊόντα που δεν είναι ολικής άλεσης περιέχουν υψηλές ποσότητες λίπους που επιδεινώνει τις φλεγμονές.

Λιπαρά ψάρια

Το σκουμπρί, η σαρδέλα, ο σολομός και τα υπόλοιπα «παχιά» ψάρια περιέχουν υψηλή δόση ω3 λιπαρών οξέων τα οποία προστατεύουν την καρδιά, τους πνεύμονες, τις αρθρώσεις και τον εγκέφαλο. Αποφύγετε τα ψάρια ιχθυοτροφείου καθώς περιέχουν μη αποδεκτά επίπεδα ω6 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο λίπος αυτών των ψαριών μειώνουν την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου. Για να αποκομίσετε τα οφέλη τους τρώτε 4 μερίδες την εβδομάδα.

Αμύγδαλα

Αποτελούν ένα ενεργειακό σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε κακή χοληστερόλη, πλούσιο σε φυτικές στερόλες και ωφέλιμο για τους διαβητικούς εξαιτίας της ιδιότητάς του να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Είναι ακόμη πλούσια τροφή σε αμινοξέα τα οποία ενισχύουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Καταναλώνετε το 1/3 του φλιτζανιού αμυγδάλων με τη φλούδα τους την ημέρα.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη προσοχή: Μη δεχτείτε το αίτημα φιλίας από αυτόν τον χρήστη στο Facebook (Photo)

Ένας νέος ιός άρχισε να κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Facebook και αφορά έναν χρήστη που στέλνει μηνύματα και αιτήματα φιλίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως είναι η ασφάλεια του facebook «policy security» σε μήνυμα όμως είναι ιός.

Το Facebook θα στείλει email αν υπάρξει κάποιο θέμα με το λογαριασμό μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απέχουν ξανά οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε και  σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών.
Κατ' εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, έπειτα από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Η συντονιστική επιτροπή, σε σχετική ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Champions League: Μυθική Ντόρτμουντ, μυθικό ρεκόρ! - Διπλό με ανατροπή η Γιουβέντους

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που θα το θυμόμαστε χρόνια, η Ντόρτμουντ επικράτησε με το τρομερό 8-4 της Λέγκια, σε ματς που έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ συνολικά στο champions league, με το προηγούμενο να ρεκόρ να είναι στο Μονακό-Λα Κορούνια (8-3). Μεγάλο διπλό για τη Γιουβέντους στην Ισπανία.Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στο Champions League:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λεβερκούζεν     1-1
Μονακό - Τότεναμ               2-1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντόρτμουντ - Λέγκια Βαρσοβίας  8-4
Σπόρτινγκ Λισ. - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Κοπεγχάγη - Πόρτο              0-0
Λέστερ - Μπριζ                 2-1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λιόν        0-1
Σεβίλη - Γιουβέντους           1-3


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχίζει το Φεβρουάριο η δίκη της Siemens - Μεταφράστηκε το βούλευμα

Για τις 24 Φεβρουαρίου του 2017 προσδιορίστηκε η δίκη για την «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με την Siemens, η οποία, το περασμένο καλοκαίρι, οδηγήθηκε σε επ’ αόριστον αναβολή, εξαιτίας της μη έγκαιρης μετάφρασης του ογκώδους παραπεμπτικού βουλεύματος για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.
 
Το βούλευμα έχει πλέον μεταφραστεί στην γερμανική και στην γαλλική γλώσσα, καθώς ξεπερνούν τους 15 οι Γερμανοί κατηγορούμενοι, ενώ στο εδώλιο καλείται και ένας Γάλλος, πρώην τραπεζικό στέλεχος και έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, με πολλές επιμέρους κατηγορίες δωροδοκίας να κινούνται σε χρόνους αντίστροφους για την παραγραφή τους.
 
Για την επίμαχη δικογραφία, που θεωρείται και η πιο χαρακτηριστική στην μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς, υπό τον τίτλο Siemens για την χώρα, καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
 
Η υπόθεση αφορά την σύμβαση που υπεγράφη το 1997, ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του, με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, τα ποσά που αποτέλεσαν «ωφέλιμες πληρωμές» -όπως στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας αποκαλούσαν τις «μίζες»- εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου.
 
Ωστόσο, ο προσδιορισμός της ζημίας του Δημοσίου θα απασχολήσει ιδιαίτερα την δίκη, καθώς η πλευρά των κατηγορουμένων, πρώην στελεχών του Οργανισμού, αμφισβητεί τόσο την ύπαρξη ζημιάς, όσο και το ύψος ζημίας του ΟΤΕ. Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο, τα παραπεμπόμενα πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται να λογοδοτήσουν καθώς δεν προστάτεψαν τα συμφέροντα του οργανισμού και επιπλέον ότι δεν κινήθηκαν με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κρατικής -τότε- επιχείρησης.
 
Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων. Υπόλογος επίσης είναι ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κα, όπως και οι καταζητούμενοι, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας. Επίσης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας κ.α. Οι ιδιώτες, χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς κ.α. Κατηγορούμενοι είναι επίσης τα δύο τραπεζικά στελέχη, Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κόφτης» σε εκατοντάδες φοροαπαλλαγές - Περικοπές σε εισοδήματα

Σε περικοπές και καταργήσεις πλήθους διατάξεων που προβλέπουν φοροαπαλλαγές αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2017 το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να διασφαλίσει την περαιτέρω αύξηση των φορολογικών εσόδων τα επόμενα έτη αλλά και να εξοικονομήσει πόρους για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Όπως προκύπτει από έναν αναλυτικό τόμο 313 σελίδων που κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή μαζί με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, οι διατάξεις του ελληνικού φορολογικού συστήματος που προβλέπουν απαλλαγές από την επιβολή φόρων, εκπτώσεις φόρων ή εφαρμογή μειωμένων φορολογικών συντελεστών ξεπερνούν τις 670, ενώ το συνολικό δημοσιονομικό κόστος όσων εξ αυτών έχουν αποτιμηθεί υπερβαίνει τα 3,56 δισ. ευρώ, επισημαίνει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δεσμευτεί με το Συμπληρωματικό Μνημόνιο που υπέγραψε τον περασμένο Μάιο να απλοποιήσει την ελληνική φορολογική νομοθεσία προχωρώντας στην κατάργηση μεγάλου αριθμού φοροαπαλλαγών.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει αποδεχτεί να προχωρήσει σε:

1) Επανεξέταση όλων των κινήτρων που υπάρχουν στη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων και ενσωμάτωση σε ενιαία νομοθεσία των φοροαπαλλαγών, με ταυτόχρονη κατάργηση εκείνων που κρίνονται αναποτελεσματικές ή άδικες.

2) Αναθεώρηση του καθεστώτος προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης του κλάδου της ναυτιλίας υπό το πρίσμα των υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

3) Απλοποίηση του καθεστώτος της φορολογίας εισοδήματος και διασφάλιση της συνοχής της φορολογικής βάσης για το φόρο εισοδήματος και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται κάτω από το όριο απαλλαγής από τον ΦΠΑ.

4) Τροποποίηση της νομοθεσίας για τη φορολογία εισοδήματος των εταιριών, η οποία καλύπτει τις συγχωνεύσεις, τις εξαγορές και τους εταιρικούς λογαριασμούς αποθεματικών.

5) Απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα, εξάλλου με πληροφορίες, στο νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο που θα κληθεί σύντομα να υπογράψει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα περιλαμβάνεται δέσμευση της ελληνικής πλευράς για περικοπή σημαντικού αριθμού φοροαπαλλαγών προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω τα φορολογικά έσοδα και να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3% του ΑΕΠ το 2018 αλλά και να εξασφαλισθούν πόροι για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε πανελλαδική κλίμακα από το 2018. Σύμφωνα με τον τόμο των φοροαπαλλαγών που συνοδεύει τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Εθνική Τράπεζα χρησιμοποίησε πλαστό έγγραφο!

Χρησιμοποίησαν η Εθνική Τράπεζα και οι δικηγόροι της πλαστά έγγραφα για να εξαπατήσουν αντίδικους και δικαστές; (Μέρος Α)

Του Ελευθέριου Ρήνου

Σύμφωνα με ειδική δικαστική γραφολόγο, την αμερικανίδα κυρία Emily J. Will, η οποία έχει εξειδίκευση στη διαπίστωση της γνησιότητας υπογραφών και χειρόγραφων κειμένων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και μια σειρά από εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται υψηλόβαθμοι έμμισθοι δικηγόροι, υπεύθυνοι επικοινωνίας του τμήματος μετόχων, υπάλληλοι του ιστορικού αρχείου της τράπεζας, πήραν μέρος στη χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου, το οποίο έχει αποτελέσει μέρος καταλόγου εγγράφων που κατατέθηκε από τους εντεταλμένους δικηγόρους της ΕΤΕ σε δικαστική διαμάχη.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας (βλ. «Χρησιμοποίησαν η Εθνική Τράπεζα και οι δικηγόροι της πλαστά έγγραφα για να εξαπατήσουν αντίδικους και δικαστές; (Μέρος Α)» – http://banquedorient.org/web/?p=5346) είχαμε αναφερθεί στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν από τη χρήση ενός συγκεκριμένου εγγράφου από την Εθνική Τράπεζα. Το έγγραφο αυτό έχει τίτλο «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Κατάστασις του Λογιστικού της Εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής τη 30 Ιουνίου 1936» και αποτελεί μέρος «Καταλόγου Εγγράφων» που συντάχθηκε από τους υπεύθυνους της Εθνικής Τράπεζας, για να ικανοποιήσουν αιτήματα επίδειξης εγγράφων κατόχων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής. Τα ερωτήματα τέθηκαν λοιπόν, καιρός για απαντήσεις!

ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να υποστηρίζει με σθένος ότι ολοκλήρωσε την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής κάποια στιγμή στο τέλος του 1936 και για την ακρίβεια, την 28η Δεκεμβρίου 1936. Όπως έχω αναφέρει ήδη αρκετές φορές , το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας και ειδικότερα ο πρώην Διοικητής αυτού Μιλτιάδης Σταθόπουλος και ο δικηγόρος Ιωάννης Λιναρίτης, για να αποδείξουν ότι η εκκαθάριση δεν είχε κέρδος, αλλά αντίθετα άφησε «άνοιγμα», ενέκριναν τη χρήση και χρησιμοποίησαν ανυπόγραφες λογιστικές καταστάσεις. Xωρίς την παραμικρή υπογραφή, oi δικηγόροι της Εθνικής Τράπεζας πιστοποίησαν τα φωτοαντίγραφα των ανυπόγραφων καταστάσεων σαν αντίγραφα εκ του πρωτοτύπου. Πιστοποίησαν δηλαδή ένα συνονθύλευμα λέξεων που νομικά δεν αποτελεί έγγραφο!

Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι έμμισθοι δικηγόροι της τράπεζας κάλεσαν τους αντιδίκους τους να παραλάβουν μια σειρά από έγγραφα, με περισσότερες από 8000 σελίδες προς 50 λεπτά του ευρώ τη σελίδα. Αν δεν γινόταν η σχετική κατάθεση, με μια διαδικασία που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει έξοδα και χρονοτριβή στους ενδιαφερόμενους, δεν ξεκινούσε καν η αναπαραγωγή των φωτοαντιγράφων.

Η εξώδικη δήλωση της Εθνικής Τράπεζας ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Ειδικότερα, ως προς το δικαστικώς προβαλλόμενο αίτημά σας για επίδειξη εγγράφων και παροχή αντιγράφων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Μέσω της Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας και επ’ αφορμή παλαιότερης ομοειδούς αιτήσεως παροχής πληροφοριών, έλαβαν χώρα ενέργειες έρευνας και εντοπισμού εγγράφων ως αυτών που μνημονεύετε στην αίτησή σας. Με βάση τις σχετικές ενέργειες, κατά την κρίση της Τράπεζας, από τους εκατοντάδες φακέλους και υποφακέλους που αφορούν την παλαιά Τράπεζα της Ανατολής, έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα έγγραφα / κατάστιχα συνολικά περίπου 8.500 σελίδων, τα οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι εμπίπτουν και αφορούν σε έγγραφα που περιγράφονται και στη δική σας αίτηση (εάν και στο μέτρο φυσικά που από αυτήν καθίσταται – αντικειμενικά και κατά την αντίληψη της Τράπεζας – δυνατός ο προσδιορισμός συγκεκριμένων εγγράφων, και εάν και για όσες περιπτώσεις φυσικά πρόκειται για έγγραφα τα οποία κάποτε υπήρξαν και συνέχισαν να υπάρχουν μέχρι σήμερα στην κατοχή της Εθνικής Τράπεζας). Σας επισυνάπτουμε σχετικό εκπονηθέντα συνοπτικό πίνακα με βάση τον οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για 4814 σελίδες εγγράφων και 3760 σελίδες καταστίχων, ήτοι συνολικά 8574 σελίδες, ως κατωτέρω».

Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει στην «Εξώδικη Δήλωση και Προσφορά Καταλόγου» που απέστειλε:

«Ενόψει των ανωτέρω, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να προσέλθετε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας (Μέγαρο Διομήδη, οδός Γ’ Σεπτεμβρίου αρ. 146), προκειμένου να σας επιδειχθούν τα ανωτέρω έγγραφα (όσα υπάρχουν και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εμπίπτουν, αντικειμενικά και κατά την αντίληψη των αρμοδίων στελεχών της Τράπεζας, στο περιεχόμενο της αίτησής σας), και όσα άλλα κρίνετε χρήσιμα για τους σκοπούς σας, καθώς και για να παραλάβετε αντίγραφα (ήδη των ανωτέρω, αλλά και όσων επιπρόσθετα επιλέξετε) καταβάλλοντας το κατά τα ανωτέρω κόστος αντιγράφων στο λογαριασμό της Τράπεζας με την ένδειξη “Διεύθυνση Προμηθειών 028″ (Σε οποιοδήποτε Κατάστημά μας) (αιτιολογία: “έξοδα φωτοτυπιών / πολλπλ. εκτυπ.”, υπογράφοντας βεβαίως (εσείς ή ο πληρεξούσιός σας) σχετικό αποδεικτικό για την παραλαβή των εγγράφων».

Οι υπογραφές των έμμισθων δικηγόρων της Εθνικής Τράπεζας Μιλτιάδη Σταθόπουλου και Ιωάννη Λιναρίτη στον προσφερόμενο «Κατάλογο Εγγράφων» που περιλαμβάνει το ύποπτο για πλαστογραφία έγγραφο (πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε ολόκληρη τη σελίδα της εξωδίκου δηλώσεως).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ίδιο «Κατάλογο Εγγράφων» έχουν υπογράψει σε πολλαπλές εξώδικες δηλώσεις οι έμμισθοι δικηγόροι της Εθνικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Φραγκανδρέας, Ιωάννης Λιναρίτης και ο τότε Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών και Εταιρικής Διακυβέρνησης Μιλτιάδης Σταθόπουλος. 

Οι υπογραφές των έμμισθων δικηγόρων της Εθνικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Φραγκανδρέα και Ιωάννη Λιναρίτη σε προσφερόμενο «Κατάλογο Εγγράφων» προς άλλους μετόχους. Και αυτός ο κατάλογος περιλάμβανε το ύποπτο για πλαστογραφία έγγραφο.

Ο παραπάνω «κατάλογος εγγράφων» χρησιμοποιήθηκε από τους δικηγόρους της Εθνικής Τράπεζας σε πολλαπλά δικαστήρια, για να δείξει η πλευρά της τράπεζας ότι δήθεν ήταν διαθέσιμη να δώσει τα αιτούμενα έγγραφα, κατά συνέπεια δεν υπήρχε λόγος για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της και να αποδυναμώσει τις σχετικές δικαστικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων, που απλά ζητούσαν από την τράπεζα να τους δώσει τη λογοδοσία της εκκαθάρισης.

Ανάμεσα στις δικαστικές διαμάχες ο «κατάλογος εγγράφων», που συνέταξε η Εθνική Τράπεζα, χρησιμοποιήθηκε και στην Εκουσία Δικαιοδοσία ορισμού εκκαθαριστών που είχε αποφασίσει πρωτόδικα ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής έχει ολοκληρωθεί νομότυπα στο τέλος του 1936. Πρόκειται για την εκουσία δικαιοδοσία που είχε προκαλέσει ο «τριλλιόνης» (εκ των trillions) Αρτέμιος Σώρρας πριν παραιτηθεί και εξαφανιστεί τρέχοντας από αυτή την υπόθεση, στην οποία όμως συμμετείχαν ανεξάρτητα αρκετοί μέτοχοι. Κατά της απόφασης αυτής έχει ασκηθεί έφεση, λόγω των τραγικών νομικών και λογικών λαθών που περιέχει.

Ένα από τα προσφερόμενα έγγραφα στο συγκεκριμένο «Κατάλογο Εγγράφων» είναι και η υπό διερεύνηση λογιστική κατάσταση, με τίτλο «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Κατάστασις του Λογιστικού της Εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής τη 30 Ιουνίου 1936»:

 

Το υπό κρίση έγγραφο, για το οποίο υποστηρίζεται πως η υπογραφή στο τέλος του δεν ανήκει στον τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Ιωάννη Δροσόπουλο. Στο κάτω μέρος η υπογραφή του Ιωάννη Δροσόπουλου σε μεγέθυνση.

Αυτή η λογιστική κατάσταση της 30ης Ιουνίου 1936 είναι η τελευταία που είδαν – στη δημοσιευμένη της μορφή – οι ειδικοί εκκαθαριστές κατά την εκατοστή ογδοηκοστή έβδομη (187) συνεδρίαση τους. Η Εθνική Τράπεζα μετά από μήνες απραξίας είχε καλέσει και πάλι τους εκκαθαριστές, αν και δεν είχαν συνεδριάσει για αρκετό καιρό και η εκκαθάριση ουσιαστικά είχε εγκαταλειφθεί. Άλλωστε με επιστολή τους στο τέλος του 1935, οι τρεις εκκαθαριστές έθεταν την τράπεζα προ των ευθυνών της και την ενημέρωναν ότι δεν ήταν δική τους ευθύνη το γεγονός ότι η εκκαθάριση δεν προχωρούσε πια. Ιστορικά η ευθύνη ανήκε στην Εθνική Τράπεζα, η οποία προσπαθούσε να φτιάξει ένα νέο διεθνή τραπεζικό οργανισμό, σε συμφωνία με Άγγλους και Γερμανούς και θα χρησιμοποιούσε τα υποκαταστήματα και την περιουσία της Τράπεζας της Ανατολής για τη δική της συμμετοχή. Το εγχείρημα κατέρρευσε με την πολιτική αλλαγή στην Αγγλία που οδήγησε και στην πλήρη κόντρα με τη ναζιστική Γερμανία. Στις αρχές του 1936 η ΕΤΕ πήρε την απόφαση να “βάλει μέσα” την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής και χρησιμοποιησε την εν λόγω λογιστική κατάσταση για να δείξει στους εκκαθαριστές ότι πλέον υπήρχε κινητικότητα.

Απόσπασμα του πρακτικού των ειδικών εκκαθαριστών της Τράπεζας της Ανατολής, το οποίο υπογράφει και ο αντιπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο αναφέρεται ότι η δημοσιευμένη κατάσταση του λογιστικού της εκκαθάρισης της 30ης Ιουνίου 1936 επιδείχθηκε στους εκκαθαριστές για να λάβουν γνώση.

Κατά συνέπεια, είναι σαφές πως η Εθνική Τράπεζα χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο έγγραφο, το απέστειλε δακτυλογραφημένο στις εφημερίδες της εποχής και στη συνέχεια πήρε το εκτυπωμένο φύλλο και το προσκόμισε κατά την παραπάνω συνεδρίαση, για να πείσει τους εκκαθαριστές της Τράπεζας της Ανατολής ότι όλα εξελίσσονταν κανονικά και ότι η εκκαθάριση βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η συγκεκριμένη λογιστική κατάσταση δημοσιεύτηκε στον τύπο και ειδικότερα στις εφημερίδες εκείνης της εποχής Ελεύθερο Βήμα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου 1936 και La Bourse Egyptienne της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 1937.


 

Δημοσίευση της λογιστικής κατάστασης της 30ης Ιουνίου 1936
στην εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου 1936. 


Δημοσίευση της λογιστικής κατάστασης της 30ης Ιουνίου 1936 στη γαλλόφωνη εφημερίδα
της Αιγύπτου La Bourse Egyptienne του Καϊρου της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 1937

ΠΟΡΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΟΥ:
ΠΛΑΣΤΗ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟ

Σύμφωνα με τη μελέτη των υπογραφών του Ι. Δροσόπουλου, από διάφορες πηγές, ανάμεσα στις οποίες και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», και τη σύγκρισή τους με την υπογραφή στη λογιστική κατάσταση με τίτλο «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Κατάστασις του Λογιστικού της Εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής τη 30 Ιουνίου 1936», η γραφολογική πραγματογνωμοσύνη της ειδικής γραφολόγου κυρίας Emily Will είναι καταπέλτης. 
Πίνακας με υπογραφές του Ιωάννη Δροσόπουλου, όπως καταρτίστηκε από την ειδική γραφολόγο κυρία Emily Will. Πάνω αριστερά είναι η υπογραφή από τη λογιστική κατάσταση που προσκομίζει η Εθνική Τράπεζα και οι υπόλοιπες έντεκα (11) προέρχονται από επιστολές του Ι. Δροσόπουλου προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Φυσικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτή η λογιστική κατάσταση στη μορφή που είχε το καλοκαίρι του 1936 έφερε την υπογραφή του τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Ι. Δροσόπουλου ή αν δημοσιεύτηκε με βάση την ανυπόγραφη μορφή της, ενώ η υπογραφή μπήκε αργότερα. Θα μπορούσε να είναι ανυπόγραφη, μέχρι τα επόμενα χρόνια οπότε και χρειάστηκε η Εθνική Τράπεζα να μπει στη διαδικασία να επιδείξει κάποια έγγραφα που να μην προκαλούν γέλιο.

Το σίγουρο είναι, ότι σύμφωνα με τη γραφολογική πραγματογνωμοσύνη που παρουσιάζουμε σήμερα, η λογιστική κατάσταση που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και η οποία έχει υποβληθεί ως μέρος του Καταλόγου Εγγράφων σε αντιδίκους τους με εξώδικες δηλώσεις και ως σχετικό αποδεικτικό σε δικαστήρια, είναι πλαστή. Η υπογραφή δεν ανήκει στον Ιωάννη Δροσόπουλο και κάποιος τρίτος έχει υπογράψει το έγγραφο!

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ελεγχθεί από τουλάχιστον τρεις (3) ειδικούς δικαστικούς γραφολόγους, δύο εντός της χώρας και μια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και οι τρεις συμφωνούν στο πόρισμά τους. Πρόκειται για ένα έγγραφο, στο οποίο τοποθετήθηκε υπογραφή από τρίτο πρόσωπο και όχι από τον Ιωάννη Δροσόπουλο.

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Το βέβαιο είναι ότι οι εκκαθαριστές εξαπατήθηκαν.  Το συγκεκριμένο έγγραφο που χρησιμοποιήθηκε, για να γίνει η δημοσίευση στις εφημερίδες ήταν πλαστό ή στην καλύτερη περίπτωση ανυπόγραφο εκείνη τη χρονική στιγμή. Αν ήταν ήδη υπογεγραμμένο το 1936 ήταν πλαστό από τότε. Αν η υπογραφή μπήκε αργότερα, τότε ο χρόνος που παστογραφήθηκε θα μπορούσε να τοποθετηθεί ανάμεσα στο 1936 και το 2012, οπότε και συντάχθηκε ο κατάλογος εγγράφων από την Εθνική Τράπεζα.

Στη συνέχεια η Εθνική Τράπεζα απομάκρυνε τους ειδικούς εκκαθαριστές την 23η Δεκεμβρίου 1936 και υποστηρίζει πως συνέταξε νέο ισολογισμό, αυτή τη φορά «τελικό», όπως τον ονομάζει, με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 1936. Στο δικαστήριο οι δικηγόροι της τράπεζας υπέβαλαν ανυπόγραφο αντίγραφο του ισολογισμού αυτού και μια δημοσίευση στην εφημερίδα La Bourse Egyptienne της 18ης Οκτωβρίου 1937, η οποία ελέγχεται και αυτή για τη γνησιότητά της. Μάλιστα, για δεύτερη φορά, το φύλλο της εφημερίδας La Bourse Egyptienne είναι αντικείμενο μελέτης ειδικού ερευνητή που έχει αναλάβει το θέμα στη Γαλλία, με δραματικά αποτελέσματα μέχρι αυτή τη στιγμή, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.


23/12/1936 - Η απόλυση των ειδικών εκκαθαριστών, εντελώς στα ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση.

23/12/1936 – Η απόλυση των ειδικών εκκαθαριστών, εντελώς στα ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση.

Η απομάκρυνση των ειδικών εκκαθαριστών έγινε την 23η Δεκεμβρίου 1936. Η ΕΤΕ συνέταξε ισολογισμό εκκαθάρισης, όπως ισχυρίζεται την 28η Δεκεμβρίου 1936. Ο Πρωτοδίκης Δικαστής Νικόλαος Πολυζωγόπουλος στην απόφασή του για την αίτηση εκουσίας δικαιοδοσίας ορισμού εκκαθαριστών έκρινε ότι αν οι εκκαθαριστές είχαν αντίρρηση για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης θα μπορούσαν να τις εκφράσουν. Όμως οι εκκαθαριστές απομακρύνθηκαν πριν φτιαχτεί ο ισολογισμός.
Πως θα μπορούσαν να γνωρίζουν το αποτέλεσμά του και να εκφράσουν και αντιρρήσεις για κάτι στο οποίο δεν συμμετείχαν!!!! Σύμφωνα με τη σύμβαση συγχώνευσης το τέλος του προσδιορισμού ρευστοποίησης δεν σήμαινε και το τέλος της ειδικής εκκαθάρισης, αφού υπήρχαν διαδικασίες στις οποίες δεν συμμετείχαν οι εκκαθαριστές. Ή ήταν μια τυπική εκκαθάριση του νόμου και έπρεπε να γίνουν δημοσιεύσεις σε ΦΕΚ ή δεν ήταν και η απομάκρυνση των εκκαθαριστών δεν σήμαινε λήξη της εκκαθάρισης. Ακόμα και αν οι εκκαθαριστές είχαν εκφράσει αντιρρήσεις προς την Εθνική Τράπεζα, η τράπεζα είναι η κάτοχος των αρχείων αυτών! Λέτε να τα μοιραζόταν μαζί μας;;;; Και φυσικά στο δικαστήριο υποβλήθηκε ο κατάλογος εγγράφων που περιέχει την πλαστή λογιστική κατάσταση της 30ης Ιουνίου 1936.

ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!

Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιούν, εκτός από το πλαστό έγγραφο, και την ανυπόγραφη λογιστική κατάσταση της 28ης Δεκεμβρίου 1936, για να αποδείξουν ότι η εκκαθάριση είχε «άνοιγμα». Η τράπεζα υποστηρίζει πως δημοσίευσε αυτό τον ισολογισμό στη γαλλόφωνη εφημερίδα La Bourse Egyptienne. Οι δικηγόροι της τράπεζας βεβαίωσαν το αντίγραφο της εφημερίδας La Bourse Egyptienne του Καϊρου της 18ης Οκτωβρίου 1937 ως αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου που τηρείται στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας. Από τη σχετική έρευνα αποκαλύφθηκε πως το Ιστορικό Αρχείο δεν διαθέτει το πρωτότυπο της εφημερίδας και οι εκπρόσωποι της τράπεζας πιάστηκαν να ψεύδονται σε πολλαπλά δικαστήρια για ακόμη μια φορά.

Η χρήση πλαστογραφημένου ή ανυπόγραφου εγγράφου από την Εθνική Τράπεζα στις δύο περιπτώσεις των λογιστικών καταστάσεων της 30ης Ιουνίου 1936 και της 28ης Δεκεμβρίου 1936 έχει αρκετές ομοιότητες. Πρόκειται για έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να δημοσιευθούν σε εφημερίδες, άσχετα αν το αρχικό ήταν «μαγειρεμένο» και «προβληματικό».

Το γεγονός πως η ανυπόγραφη λογιστική κατάσταση της 28ης Δεκεμβρίου 1936 δεν αντέχει οποιασδήποτε κριτικής, φαίνεται από τη ρευστοποίηση των ακινήτων της Τράπεζας της Ανατολής. Όπως έχουμε δείξει στο παρελθόν, η ρευστοποίηση του ακινήτου του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ανατολής στην Αθήνα, απέφερε στην εκκαθάριση 15 εκατομμύρια δραχμές με ημερομηνία εγγραφής στον αλληλόχρεο λογαριασμό 30/6/1936, ώστε να συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο εξαμηνιαίο ισολογισμό. Αντίστοιχα το ακίνητο του καταστήματος Θεσσαλονίκης απέφερε 3.5 εκατομμύρια δραχμές.

Το σύνολο της ρευστοποίησης των ακινήτων στη συγκεκριμένη λογιστική κατάσταση θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 18.5 εκατομμύρια δραχμές, ωστόσο η σχετική μερίδα «8) Ακίνητα και εγκαταστάσεις» είναι μόλις 10.001.386,90 δραχμές, δείχνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με τους δύο ισολογισμούς, που στη μερίδα αυτή είναι ακριβώς ίσοι. Το χειρότερο είναι ότι στο δεύτερο ισολογισμό της 28ης Δεκεμβρίου 1936, το ποσό έμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον πρώτο της 30ης Ιουνίου 1936, ενώ στο ενδιάμεσο είχε πραγματοποιηθεί περαιτέρω ρευστοποίηση εγκαταστάσεων, με κατάθεση των ποσών στον αλληλόχρεο λογαριασμό! Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα των ακινήτων της Τράπεζας της Ανατολής και την ασυνέπεια των λογαριασμών που εμφανίζει σήμερα η Εθνική Τράπεζα μπορεί να διαβάσετε το άρθρο «Η Εθνική Τράπεζα πιάστηκε με το δάκτυλο στο μέλι της Τράπεζας της Ανατολής» (http://banquedorient.org/web/?p=5276).

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Στο σημείο αυτό θα θέσω τα ακόλουθα δημοσιογραφικά  ερωτήματα, στα οποία αν θέλει η πλευρά της Εθνικής Τράπεζας μπορεί να απαντήσει και δεσμεύομαι ότι θα δημοσιεύσω την απάντησή της:

α) Γνώριζαν οι υπεύθυνοι της Εθνικής Τράπεζας ότι χρησιμοποιούν πλαστό έγγραφο;

β) Αν γνώριζαν ότι διέθεταν ένα πλαστό έγγραφο τι έπραξαν;

γ) Ήταν το θέμα της πλαστότητας γνωστό στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και στο διοικητικό συμβούλιο;

δ) Αν το ιστορικό αρχείο της Εθνικής Τράπεζας διαθέτει πλαστά έγγραφα, πως οι δικηγόροι της τράπεζας τα χρησιμοποιούν σε δίκες; Αν ένα είναι σίγουρα πλαστό, πως είναι βέβαιοι για τη γνησιότητα και την προέλευση των υπολοίπων;

ε) Ποιός έδωσε την εντολή να γίνει χρήση των εγγράφων αυτών;

Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μη μοιραστώ μαζί σας την απογοήτευση μου για το επίπεδο του νομικού τμήματος και την αξιοπρέπεια της Εθνικής Τράπεζας. Όπως θα δείξουμε στο Γ’ μέρος της έρευνας την επόμενη εβδομάδα, οι ιθύνοντες της Εθνικής Τράπεζας γνώριζαν έγκαιρα για την πλαστότητα του εγγράφου και είχαν ενημερωθεί σίγουρα στο παρελθόν, ενώ εκκρεμούσε η έκδοση δικαστικής απόφασης, όμως διάλεξαν να κερδίσουν ένα πρόσκαιρο δικανικό όφελος σε βάρος της αλήθειας. Το γνωρίζω πέραν κάθε αμφιβολίας και όπως πάντα θα αποδείξω ότι γνώριζαν και φρόντισαν να σιωπήσουν, ώστε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα όσα ψευδώς βεβαίωσαν.

Οι υπογραφές, με βάση τις οποίες αποδεικνύεται η πλαστότητα προέρχονται από το αρχείο του Ελευθέριου Βενιζέλου. Βέβαια, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα δείγματα των υπογραφών του Δροσόπουλου, τα οποία αποτέλεσαν πηγή και για άλλα συμπεράσματα, όπως για το χρονικό σημείο κατά το οποίο μπήκε η παράταιρη υπογραφή, αλλά και για το γεγονός ότι αυτός που την έβαλε δεν είχε την παραμικρή γνώση της υπογραφής του Ι. Δροσόπουλου. Η υπογραφή είναι τόσο πλαστή που δεν μοιάζει στο παραμικρό με την υπογραφή του τότε διοικητή της τράπεζας! Τα δείγματα πάρθηκαν από επιστολές του τότε διοικητή της ΕΤΕ προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, εν είδει μνημοσύνου για τον κρητικό πολιτικό, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τη πτώχευση της χώρας το 1932, ως συνέπεια των κερδοσκοπικών παιχνιδιών του Δροσόπουλου και της Εθνικής Τράπεζας σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος και της κυβέρνησης.

Κύριοι της Εθνικής Τράπεζας η Ιστορία δεν παίζει ! Η τράπεζά σας έχει πλαστογραφήσει έγγραφα, τα οποία επιδεικνύετε σε ερευνητές και ενδιαφερόμενους, ως μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της ανώνυμης εταιρείας, στην οποία κάποιοι έχετε αφιερώσει τη ζωή σας. Τουλάχιστον, για αυτούς που είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας το κατανοώ, γιατί νοιώθουν την τράπεζα πιο σημαντική και από την οικογένειά τους, όπως ισχύει και στην παραθρησκευτική οργάνωση Σώρρα, με την οποία η Εθνική Τράπεζα από ότι φαίνεται έχει αρκετά κοινά. Δική μας ιστορική επιταγή βέβαια είναι να γνωρίζουν οι μελλοντικές γενιές το ρόλο και τη δράση σας, που έφτασε μέχρι τη χρήση πλαστών εγγράφων, για να αποφύγετε να λογοδοτήσετε, εξαπατώντας τους κομιστές μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής εδώ και ογδόντα χρόνια.

Στη δική μου λογική, αυτοί που δόλια χρησιμοποιούν από κοινού πλαστά έγγραφα, για να προκαλέσουν ζημία στους άλλους και παράνομο κέρδος στον εαυτό τους, με παράλληλη χρήση στο δικαστήριο για να εξαπατήσουν τη δικαιοσύνη και να συκοφαντήσουν τους αντιδίκους τους, παρουσιάζοντας τους σαν οπορτουνιστές, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, αυτοί που παίρνουν εντολές από μια οργάνωση με καθαρά πυραμιδωτή διοικητική μορφή για να παρανομήσουν, να πλαστογραφήσουν, να βεβαιώσουν παράτυπα έγγραφα και να παραβιάσουν δικαστικές αποφάσεις, θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης και όχι εργαζόμενοι τράπεζας. Σκληρός χαρακτηρισμός, όμως είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, θα επιβεβαιώσει την άποψη μου, αν και αυτά που θα αποκαλυφθούν στο σύντομο μέλλον, θα κάνουν τη χρήση πλαστών εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος να μοιάζει με «παιχνιδάκι».

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας δούμε τη μετάφραση της μελέτης της γραφολόγου κυρίας Emily Will:Ακολουθεί η πλήρης έκθεση της κυρίας Will στην αγγλική γλώσσα:

 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!