EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Η ασυδωσία πλασάρεται ως αρχή της ενηλικίωσης

Όπως λένε ορισμένοι νορβηγοί αναλυτές , πρόκειται για μία εθιμική τελετουργία, που συμβολίζει τη μετάβαση από την εφηβεία και την εξάρτηση από τους γονείς, στην ελεύθερη και δίχως περιορισμούς ζωή του ενήλικα.

Κορίτσια και αγόρια πετούν τα ρούχα τους και κάνουν σεξ έξω από αυλές σπιτιών όπου μένουν καθηγητές τους, για να τους θαυμάζουν άραγε;

Καταναλώνουν άφθονο αλκοόλ και κάνουν διάφορα δοκιμάζοντας τις αντοχές τους και καταρρίπτοντας τις αναστολές τους.

Τώρα βέβαια αυτά τα πρότυπα προωθούνται σε όλες τις χώρες κι αποσκοπούν στην αποβλάκωση της νεολαίας και την παράδοσή της στην ασυδωσία, ώστε να είναι εύκολα διαχειρίσιμη από τους παγκόσμιους εξουσιαστές.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή για την εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριας στο σπίτι του

Η απόφαση του Jay Nygard να εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην ιδιοκτησία του τον έβαλε φυλακή.

Είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ποινικοποιήσει τη διαβίωση κατά το δοκούν και υπονομεύει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών ακινήτων.

 Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και πολλές πολιτείες έχουν πατάξει τα ατομικά δικαιώματα ιδιοκτησίας και την άνετη διαβίωση εδώ και κάποιο διάστημα. Χάρη στην εφαρμογή της Ατζέντας 21, είναι πλέον παράνομο σε μέρη των ΗΠΑ να έχουν κήπο, να συλλέγουν το νερό της βροχής οι ιδιοκτήτες ή να ζήσει κάποιος εκτός συστήματος.

Μπορείτε ακόμη και να συλληφθείτε μέσα στο σπίτι σας, επειδή διαμαρτύρεστε για την εγκατάσταση ενός αγωγού για τον οποίο ποτέ δεν συναινέσατε. Το "σύστημα" σε γενικές γραμμές, επιθυμεί να αποτρέψει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού από το να είναι ανεξάρτητο και αυτάρκες.

Παράδειγμα του πολέμου της αμερικάνικης κυβέρνησης στους ιδιώτες γαιοκτήμονες είναι η εξαετής νομική μάχη ενός ανθρώπου από τη Μινεσότα  που είχε μια ανεμογεννήτρια στην ιδιοκτησία του. Το πρόβλημα ξεκίνησε για τον Jay Nygard όταν εγκατέστησε μια ανεμογεννήτρια ύψους 29 ποδών δίπλα στο σπίτι του, το 2010. Ο Nygard είναι ο ιδιοκτήτης της Go Green Energy, μιας εταιρείας που παράγει μινιατούρες ανεμογεννητριών, καθώς και την ανεμογεννήτρια της ίδιας μάρκας που εγκατέστησε κοντά στο σπίτι του.

Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι εγκατέστησε την ανεμογεννήτρια για να επωφεληθεί από τα προϊόντα που πωλεί για τα προς το ζην. Αρχικά, τα νομικά ζητήματα προέκυψαν όταν οι γείτονες παραπονέθηκαν, λέγοντας ότι η ανεμογεννήτρια του Nygard ήταν "μια αηδία".
Ένας από τους γείτονές που τον μήνυσε δήλωσε, ότι η δυσάρεστη όψη της ανεμογεννήτριας εξαφάνισε "την ελευθερία του και την απόλαυση" της περιουσίας του.

Ο Nygard πολέμησε τα δικαστήρια, που τον διέταξαν να βγάλει την ανεμογεννήτρια περισσότερες από μία φορά, εδώ και χρόνια. Αν και ο ίδιος αντιστάθηκε, τελικά υπέκυψε στην πίεση κι αφαίρεσε την ανεμογεννήτρια. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για την πόλη που απαίτησε επίσης να αφαιρεθεί η βάση από τσιμέντο. Παρά το γεγονός ότι οι τρεις μηχανικοί, δήλωσαν ότι η κατάργηση της βάσης θα προκαλέσει δομικές ζημιές στο σπίτι του Nygard, η πόλη συνέχισε να απαιτεί την απομάκρυνσή της.

Σύμφωνα με τον γιο του Nygard, αυτός προσπάθησε ακόμη και να προσθέσει έναν όρο στο συμβόλαιο του σπιτιού λέγοντας, ότι όταν το σπίτι κατεδαφιστεί πρέπει να αφαιρεθεί και η βάση. Κατάφερε να αφαιρέσει το 50% της βάσης, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς στο σπίτι της οικογένειάς του. Παρά τις προσπάθειές του, όμως ο Nygard τελικά τιμωρήθηκε με έξι μήνες φυλάκιση για την αποτυχία του να αφαιρέσει το 100% της βάσης

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στημένα τηλεπαιχνίδια IV

Είναι τόσο στημένα αυτά τα παιχνίδια που πλέον μπορεί κανείς να μαντέψει ακόμα και τα "λάθη" που θα κάνουν δήθεν οι τηλεθεατές μέχρι να βρεθεί η λύση. 

Έχουν εντοπίσει λέξεις που ιντριγκάρουν τους τηλεθεατές και που τους αποφέρουν πολλά χρήματα τις οποίες επαναλαμβάνουν συχνά... όπως επαναλαμβάνονται με συνέπεια τα υποχρεωτικά "λάθη" για να "κουρδιστούν" οι τηλεθεατές και να τηλεφωνήσουν. 
 
Είναι γλυκό, αρχίζει από ΚΟΥ..., το κάνουν τα Χριστούγεννα... κι ακούς τυχερούς τηλεθεατές που επιλέχθηκαν από χιλιάδες τηλεφωνήματα να απαντούν... ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ κλπ...
 
Κάπως έτσι, το ποσό θα πάει στα 4.500 € ...αυτοί θα μαζέψουν 50.000€ από τα τηλεφωνήματα και θα τα δώσουν ...σε κάποιον "τυχερό" δικό τους άνθρωπο. 
Το κράτος παίρνει ΦΠΑ και φόρους από το παιχνίδι και δεν έχει λόγο να ελέγξει την αξιοπιστία του, όπως δεν κάνει για πολλά άλλα τυχερά παιχνίδια.

 


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Obama: Ο άνθρωπος των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χρέους

Ο Obama, ο άνθρωπος των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Δημόσιο Χρέος των ΗΠΑ σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη θητεία του.

Όταν ο Πρόεδρος Obama υπέγραψε στις 31.10.2016 τη νέα διετή συμφωνία, η κίνησή του αυτή έφερε στο επίκεντρο ένα μέρος της κληρονομιάς του για την οποία δεν θέλει να μιλήσει: Είναι ο άνθρωπος των 20 τρις δολαρίων. 
 
Η συμφωνία δαπανών του Obama με το Κογκρέσο αναστέλλει το όριο του χρέους της χώρας και επιτρέπει στο αμερικανικό Δημόσιο να δανειστεί άλλο 1,5 τρις δολάρια περίπου μέχρι το τέλος της θητείας του το 2017. Προσθέτοντάς το στο τρέχον συνολικό εθνικό χρέος των 18,150 τρις, η κόκκινη καμπύλη θα φτάσει κατά πάσα πιθανότητα στο όριο των 20 τρις δολαρίων, τη χρονική στιγμή όταν ο Obama αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.
 
Όταν ο Obama ανέλαβε την Προεδρία τον Ιανουάριο του 2009, το συνολικό δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 10,6 τρις. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της θητείας του, και υπάρχει πολύ μεγαλύτερο χρέος μπροστά μας με την εγκατάλειψη της «απόσυρσης» της οροφής δαπανών που θεσπίστηκε το 2011. 
 
«Το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος μόλις συμφώνησαν να αναιρέσουν τον μοναδικό επιτυχημένο μηχανισμό δημοσιονομικής πειθαρχίας μιας γενεάς», δήλωσε ο Pete Sepp, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Φορολογούμενων. «Η πρόοδος της μείωσης των δαπανών και το έλλειμμα μόλις έγιναν πολύ πιο προβληματικά».
 
Ορισμένοι αναλυτές γελούν με τον ισχυρισμό του προέδρου του Κογκρέσου John A. Boehner (Ρεμπουπλικανός από το Οχάιο), ότι η συμφωνία των 112 δις για την αύξηση των δαπανών χρηματοδοτείται πλήρως από άλλες περικοπές. 
 
«Η συμφωνία δαπανών Boehner-Obama επιτρέπει στο Δημόσιο να δανείζεται απεριόριστα μέχρι τον Μάρτιο του 2017», δήλωσε ο Paul Winfree, διευθυντής των σπουδών οικονομικής πολιτικής στο ίδρυμα Heritage. «Αυτή η συμφωνία συσσωρεύει δισεκατομμύρια δολαρίων στο δημόσιο χρέος με την αύξηση των δαπανών στα επόμενα τρία χρόνια και στη συνέχεια δεν θα αποπληρώνεται για μια δεκαετία – χωρίς τα μισά αντισταθμιστικά οφέλη μέχρι το 2025».

 


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα έξι πρόσωπα του Φιντέλ Κάστρο και οι 600 απόπειρες δολοφονίας

Διέφυγε από περισσότερες από 600 απόπειρες δολοφονίας του, αψήφησε έντεκα αμερικανούς προέδρους και ανάδευσε 50 χρόνια Ιστορίας: το Γαλλικό Πρακτορείο παρουσιάζει τα έξι πρόσωπα του Φιδέλ Κάστρο, ηγέτη της κουβανικής επανάστασης που πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών.

Λατρεμένος αλλά και απεχθής, άσπονδος εχθρός και μεγάλος πλάνος, ο "λίδερ Μάξιμο" ήταν ένας από τους τελευταίους πολιτικούς γίγαντες του 20ού αιώνα.

Ο δεινός τακτικιστής

Το 1959,ο Φιδέλ εισέρχεται θριαμβευτικά στην Αβάνα. Χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση, αυτός ο 32χρονος διδάκτορας της Νομικής με τη μαύρη γενειάδα και τη χακί στολή νίκησε έναν στρατό αποτελούμενο από 80.000 άνδρες με τους "barbudos" του και ανέτρεψε τον Φουλχένσιο Μπατίστα, τον δικτάτορα που είχε καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα το 1952.

Εφαρμόζοντας το "δικό του στρατιωτικό δόγμα", "μετέτρεψε ένα αντάρτικο σε μια παράλληλη εξουσία, που αποτελείτο από ένα αντάρτικο και μυστικές και λαϊκές οργανώσεις" δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άλι Ροδρίγκες, πρώην αντάρτης και νυν πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Κούβα.

Ματαιώνοντας τις συνωμοσίες που υποστηρίζονταν από την Ουάσινγκτον, ο Φιδέλ έστειλε 386.000 Κουβανούς να πολεμήσουν στην Ανγκόλα, την Αιθιοπία, την Αλγερία. Από το 1958 έως το 2000, διέφυγε από 634 απόπειρες δολοφονίας, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής των κουβανικών μυστικών υπηρεσιών Φαμπιάν Εσκαλάντε.

"Μακάρι όλοι να πεθάνουμε από φυσικό θάνατο, αυτό που θέλουμε είναι η ώρα του θανάτου να έρθει σε ένα μόνο δευτερόλεπτο", δήλωνε ο Φιδέλ ο οποίος σπάνια αποχωριζόταν το πιστόλι του, ένα Μπράουνινγκ.

Ο πλάνος

"Έίχα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ! Δεν μπορούσα παρά να τον κοιτάζω και να λέω: τον αγαπώ". Η Μερσέδες Γκονσάλες, μια Κουβανή 59 ετών, είχε δει μόνο δύο φορές τον κουβανό ηγέτη από κοντά αλλά υπέκυψε στην "επιρροή Φιδέλ".

Η ακατέργαστη πλευρά του αντάρτη και οι μαραθώνιες ομιλίες του μαγνήτιζαν τόσο τα πλήθη όσο και τις γυναίκες, τους πολιτικούς ή τους καλλιτέχνες.

"Εκπέμπει μια πολύ ελκυστική δημόσια εικόνα", αυτό "αποτελεί μέρος του μύθου του", λέει ο Σάλαμον Σούσι, συγγραφέας του Λεξικού σκέψεων του Φιδέλ Κάστρο.

Λαμπερός και εξωστρεφής, αλλά διακριτικός για την ιδιωτική ζωή του: δύο γάμοι και επτά παιδιά από τρεις γυναίκες, είναι όλο κι όλο αυτό που άφησε να γίνει γνωστό. "Η ιδιωτική ζωή, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να είναι εργαλείο δημοσιότητας ή πολιτικής", έλεγε.

Ο εχθρός

"Ο άνδρας των τριών έψιλον: εγωτιστή, εγωιστή και εγωκεντρικό" τον περιγράφει η αντίπαλος του καθεστώτος Μάρτα Μπεατρίς Ρόκε, 71 ετών. Εκείνοι που τολμούσαν να προβάλουν αντίσταση, προσθέτει, γνώρισαν τη "φυλάκιση, το μαστίγιο και πράξεις αποκήρυξης".

Μέσα σε μισό αιώνα, ο Φιδέλ αψήφησε έντεκα προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών και κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή, ακολουθώντας μια πολιτική καταστολής της αντιπολίτευσης που οδήγησε σε πολλές καταδίκες της Κούβας από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Το 1959, ο διοικητής Ούμπερ Μάτος, σύντροφος στη μάχη ο οποίος αποσκίρτησε, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών. Στη διάρκεια της "μαύρης άνοιξης" του 2003, 75 αντιφρονούντες φυλακίστηκαν και τρεις εκτελέστηκαν.

Απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για άνοιγμα και χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους του "μισθοφόρους", "θα μείνει (στην Ιστορία) ως δικτάτορας", εκτίμησε η Ρόκε.

Ο μύθος

Όταν ο Φιδέλ ανακήρυξε τον θρίαμβο της επανάστασης το 1959, τον περιέβαλλαν πολλά περιστέρια. Ένα από αυτά κάθισε στον ώμο του. Πολλοί είδαν σε αυτή την κίνηση ένα υπερφυσικό σημάδι. Ο μύθος ξεκίνησε.

Σε μια χώρα όπου ο χριστιανισμός αναμειγνύεται με τις αφρικανικές λατρευτικές παραδόσεις, οι Κουβανοί πιστεύουν πως ο Φιδέλ είχε την προστασία της Ομπατάλα, της πιο ισχυρής από τις θεότητες "ορίσα".

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να θεωρείται περίπου αθάνατος μέχρι που ασθένησε βαριά το 2006.
"Μπορεί να τον έχουν αγγίξει οι θεοί και να έχει το 'ατσέ' (τύχη και δύναμη), όπως λένε", συνοψίζει η ειδική στις αφρικανικές θρησκείες Ναταλία Μπολίβαρ.

Εμπνέοντας φόβο και σεβασμό, η πατρική φιγούρα του "κομαντάντε" είναι πανταχού παρούσα στο νησί.

Ο εμπνευστής

Να διηγηθούμε τον 20ό αιώνα χωρίς τον Φιδέλ; Αδύνατον. Στη δεκαετία του 1960 υποστηρίζει τους αντάρτες στην Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, υιοθετεί πολιτικά τον Βενεζουελάνο Ούγο Τσάβες. Σήμερα η Κούβα φιλοξενεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και την κολομβιανή κυβέρνηση.

Η επανάστασή του "δίνει (...) την επιθυμία για μάχη, για αντίσταση, σε κάνει να θέλεις να πάρεις ένα τουφέκι και να προσπαθήσεις να αλλάξεις τα πράγματα", δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιβάν Μάρκες, δεύτερος στην ιεραρχία των Farc. Αλλά είναι επίσης "χάρη στην Κούβα που μπορέσαμε να προχωρήσουμε τόσο πολύ. Καμία άλλη προσπάθεια για ειρήνευση στην Κολομβία (...) δεν κατάφερε αυτό που έγινε εδώ", προσθέτει.

Ο Δον Κιχώτης

"Θα επιστρέψουν". Το 2001, ο Κάστρο υπόσχεται να φέρει πίσω πέντε κουβανούς πράκτορες που είχαν συλληφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τρία χρόνια πριν.

"Όταν ο Φιδέλ είπε 'θα επιστρέψουν', είπε στον κουβανικό λαό: θα πάτε να τους φέρετε", εξηγεί ο Ρενέ Γκονσάλες, ένας από αυτούς τους Κουβανούς που απελευθερώθηκαν από την Ουάσινγκτον μεταξύ των ετών 2011-2014. καταδεικνύοντας την ικανότητα του ηγέτη να διαδίδει τις ιδέες του, όσο απίθανες κι αν μοιάζουν.

Ο Δον Κιχώτης της Κούβας είχε ορκιστεί επίσης να κάνει την Κούβα "μια ιατρική δύναμη" όταν στη χώρα δεν υπήρχαν παρά μόνο 3.000 γιατροί έναντι 88.000 σήμερα - ένας για κάθε 640 κατοίκους.
Ωστόσο δεν έχουν εκπληρωθεί όλες οι υποσχέσεις του: δεν μπόρεσε να παραγάγει 10 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης το 1970, ούτε να ανακτήσει την περιοχή του Γκουαντάναμο που είχε παραχωρηθεί περισσότερο από έναν αιώνα πριν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής δίνουν €1,8 εκατ. σε 186 κομματόσκυλα υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

Το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ επιχειρεί να μοιράσει σε 186 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση, επικαλούμενη… την ανάγκη εντατικοποίησης των φορολογικών ελέγχων προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα.

Και, μάλιστα, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες, 1,5 ώρα πριν την ψήφιση νομοσχεδίου, όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο twitter το στέλεχος του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Προβολή εικόνας στο Twitter


Η σχετική αιτιολογική έκθεση, υπογεγραμμένη από τον Ευ. Τσακαλώτο, αναφέρει πως «η φορολογική διοίκηση αντιμετωπίζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορολογικών υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής, ενώ αντίστοιχα διαθέτει πολύ μικρό αριθμό ελεγκτών σε σχέση πάντα με τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (…)».

«Για να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για αύξηση των δημοσίων εσόδων κρίνεται σκόπιμη η παρούσα διάταξη για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού. Η παρούσα διάταξη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της υφιστάμενης συγκυρίας, η οποία απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».


Σύμφωνα με την τροπολογία, «από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη ύψους 1,8 εκατ. ευρώ περίπου, από τον επανακαθορισμό των αποδοχών των οριζόμενων 186 υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην ουρά για ένα κραγιόν……για τους κλέφτες πολιτικούς όμως στο μ….ι σας !!

Μαύρη Παρασκευή… Μαύρη κι άραχνη όπως φυσικά όλες οι υπόλοιπες ημέρες σε αυτόν εδώ το δύσμοιρο τόπο. Τα αμερικανόφερτα ήθη κι έθιμα αντικαθιστούν τα δικά μας. Μετά τις κολοκύθες του Halloween, ήταν η σειρά της Black Friday.

Στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε μια τεράστια ουρά γιατί θα δινόταν δώρο ένα κραγιόν. Γενικά στην Ελλάδα όπου βλέπεις τζάμπα, μαζεύεται κόσμος. Πάρτε παράδειγμα τα πορτοκάλια και τα ροδάκινα που μοιράζουν οι δήμοι.

Κι αναρωτιέσαι, τους έλειπαν τα χρήματα ή έχουν τόσο πολύ ανάγκη ένα κραγιόν; Ο άνθρωπος που αισθάνεται όμορφα, είναι και όμορφος. Μπογιά και σοβάτισμα βάζεις μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα.

Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι αυτό.
Στεκόμαστε επί μακρόν πρόθυμα στις ουρές για ένα κραγιόν, το οποίο δεν πρόκειται να καθορίσει τη ζωή μας. Το πιθανότερο είναι να ανακατευθεί με άλλα μικροαντικείμενα σε κάποιο τσαντάκι.

Δε στεκόμαστε όμως τα ελάχιστα λεπτά που απαιτούνται για να συμμετάσχουμε ενεργά στην απόφαση του ποιοι/ες θα αναλάβουν τις ευθύνες της χώρας.

Σε παλαιότερο κείμενό μας, είχαμε αναδείξει το πως οδηγηθήκαμε σε αυτό το κατάντημα. Συγκρίνετε πόσοι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές του 2000 και πόσοι του 2015. Θα δείτε πως είμαστε περίπου 2.000.000 λιγότεροι.

Αυτά τα 2.000.000, των οποίων η πλειοψηφία βρίσκεται στη ζωή, σταδιακά και ελέω της κατάργησης του τότε εκλογικού βιβλιαρίου / υποχρεωτικότητας της ψήφου, παραμέρισαν.

Και με την αυτο-απόσυρσή τους δικαίωσαν όσους οδήγησαν τη δημοκρατική διαδικασία στη χαλαρότητα με την πεποίθηση ότι η μη συμμετοχή θα φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Άλλωστε επιλογές πάντα υπάρχουν. Δεκάδες είναι τα ψηφοδέλτια τα οποία δίνονται πριν την είσοδο στο παραβάν, όχι μόνο 7-8.

Το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, δεν είναι σύμπτωση, ούτε μας φταίνε οι παγκόσμιες συνωμοσίες, άλλωστε για να υπάρξουν θύτες, είναι απαραίτητο να βρεθούν τα πρόθυμα θύματα. Και εμείς δυστυχώς που στεκόμαστε σε ατελείωτες ουρές για ένα κραγιόν (ή ο,τιδήποτε άλλο αντικείμενο ή κοσμική περίσταση) αλλά όχι για να αποφασίσουμε για τις τύχες τις πατρίδας μας, είμαστε τα καλύτερα θύματα ενός εγκλήματος.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ συνεχίζει να πιέζει το ΔΝΤ

Ισχυρές πιέσεις για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 5.000 ευρώ συνεχίζει να ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς, όπως αναφέρει η Καθημερινή, θεωρεί ότι η μεταρρύθμιση στη φορολογία δεν έχει αντιμετωπίσει τις πολύ γενναιόδωρες απαλλαγές στην Ελλάδα, οι οποίες επιτρέπουν σε πάνω από τους μισούς μισθωτούς να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι της τάξεως του 8%.

Ανησυχία στην Αθήνα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι πιέσεις αυτές έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία φοβάται ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ και ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα θα υιοθετηθεί η θέση του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου ορίου. Άλλωστε, τόσο η τρόικα όσο και το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2018, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να το καλύψει, χωρίς ωστόσο να λάβει μέτρα όπως αυτά που ζητεί το ΔΝΤ.

Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στη διαπραγμάτευση.

Την ίδια στιγμή, o Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι η διάρθρωση της φορολογίας πρέπει να αναθεωρηθεί με το φορολογικό βάρος να κατανέμεται σε περισσότερους ώμους, παίρνοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο ΣΕΒ, επιβάλλεται η μείωση του αφορολογήτου, των φορολογικών συντελεστών στον φόρο νομικών προσώπων και του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να δοθεί ώθηση στη δημιουργία εισοδημάτων και θέσεων εργασίας και να ανατραπεί η μη ισόρροπη κατανομή βαρών που δρα ανασταλτικά στην υγιή αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Νέες επιβαρύνσεις

Στην περίπτωση που το ΔΝΤ "πείσει" τους δανειστές και εφαρμοσθεί από το 2018 μειωμένο αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα, τότε μισθωτοί και συνταξιούχοι ακόμη και όσοι αποκτούν πολύ χαμηλά εισοδήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις περίπου κατά 800 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Επί της ουσίας, η έκπτωση φόρου των 1.900 ευρώ που ισχύει σήμερα για έναν άγαμο θα μειωθεί στα επίπεδα των 1.100 ευρώ.

Ειδικότερα:

• Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 5.001 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο εισοδήματος από 20 έως και 800 ευρώ ετησίως. Σήμερα, μισθωτός χωρίς παιδιά με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 9.000 ευρώ, πληρώνει μόλις 80 ευρώ τον χρόνο. Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, η φορολογική του επιβάρυνση θα εκτοξευθεί στα 880 ευρώ τον χρόνο.

• Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ετήσια εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω οι ετήσιες επιβαρύνσεις ανέρχονται στα 800 ευρώ.

Για παράδειγμα, ένας άγαμος μισθωτός με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 15.000 ευρώ, σήμερα επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνολικού ύψους 1.466 ευρώ.

Αν το αφορολόγητο όριο μειωθεί στις 5.000 ευρώ, τότε ο συγκεκριμένος μισθωτός θα δει τη συνολική φορολογική επιβάρυνσή του να αυξάνεται κατά 800 ευρώ και να διαμορφώνεται σε 2.266 ευρώ.

Από 12.000 σε 5.000

Σημειώνεται ότι τη διετία 2011-2012 είχε μειωθεί το αφορολόγητο όριο στις 5.000 (από 12.000 ευρώ το 2010). Ωστόσο, οι φορολογούμενοι με παιδιά απολάμβαναν υψηλότερο αφορολόγητο, καθώς προσαυξανόταν κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο μέχρι τα δύο και κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και μετά.

Ταυτόχρονα, την προαναφερθείσα διετία ίσχυαν οι περισσότερες φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρου (ενοίκια, δίδακτρα κ.λπ.) που περιόριζαν σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση και οι οποίες έχουν καταργηθεί σήμερα.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ.


ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΑ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ


ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η εξαθλίωση των Ελλήνων από την παγκόσμια εξουσία σε αριθμούς

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ΟΟΣΑ από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, αποδεικνύουν στην πράξη την εξαθλίωση των Ελλήνων εν έτει 2016 σε όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες.

Όπως σε προηγούμενες μετρήσεις, έτσι και τώρα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του, οδηγώντας το 32,5% στο όριο της φτώχειας, δηλαδή 1 στους 3 συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει:

Αναφέρεται ακόμη πως στην Ελλάδα η ανεργία αυξήθηκε μετά το 2010 και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%, με τα εισοδήματα να μειώνονται 12% κατά μέσο όρο μεταξύ 2010 και 2014. Παράλληλα η επίμονη μακροχρόνια ανεργία και αργή αύξηση των μισθών εμπόδισε την αύξηση των εισοδημάτων των φτωχότερων νοικοκυριών σε πολλές χώρες, αναφέρεται στην έκθεση, ενώ όπως σημειώνεται τα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος επωφελήθηκαν περισσότερο από την ανάκαμψη από ό,τι τα άτομα με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Στις νέες ηλικίες δε τα πράγματα είναι ακόμη πιο δυσοίωνα, καθώς παρατηρείται αύξηση της φτώχειας σε παιδιά κάτω των 17 ετών, ενώ αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ποσοστό ανεργίας στις νέες ηλικίες που αγγίζει το 60%.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γούρι έφερε ο Obama στην Eldorado Gold

Δεν πρόλαβε να φύγει από την Ελλάδα... και η κυβέρνηση έπαθε «φιλελευθερισμό». Το περιβαλλοντικό έγκλημα στις Σκουριές ...συνεχίζεται κανονικά με απόφαση Σταθάκη του ..."ξεχασιάρη". 

Έτσι κι αλλιώς οι κινητοποιήσεις και οι κόντρες μεταξύ εργαζομένων και διαδηλωτών... έκαναν μεγάλη ζημιά στον τουρισμό της περιοχής. Κι ως γνωστόν... οι τοκογλύφοι που βρίσκονται πίσω από από την εξόρυξη χρυσού... δεν λογαριάζουν ποτέ το κόστος ...εφόσον δεν το πληρώνουν οι ίδιοι αλλά όλοι οι άλλοι.

  
Ενώ το 2014 κόμπαζε "Η ΑΥΓΗ":

 
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Black Friday: Καταναλωτικός παροξυσμός


Μια ακόμη κοροϊδία εις βάρους του απλού ανθρώπου με εκπτώσεις έως 20 % και προϊόντα εξαφανισμένα επ'τα ράφια !!!!!!!!!!!!!! 

Η φωτογραφία…ολόκληρη από τα Public, όπου έχουν ξεχάσει το χθεσινό ταμπελάκι. Όπως βλέπετε και παρακάτω στο τραπεζάκι γράφει € 669, η ετικέτα του Black Friday γράφει € 749 και σε “προσφορά” € 689. € 20 ακριβότερα από την αρχική τιμή.
 
Μετά από ένα 12ωρο πανζουρλισμού, ολοκληρώθηκε η Black Friday – η ημέρα «ύμνος στον καταναλωτισμό», αφήνοντας πίσω της φωτογραφικά καρέ που θυμίζουν Αμερική, αρκετή ταλαιπωρία στους οδηγούς, αλλά και μοναδικές αγορές σε όσους υπέμειναν στωικά στις ουρές προκειμένου να αγοράσουν τα αγαπημένα τους προϊόντα με έκπτωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε ακόμη και το -80%!


kinisi


1


Οι ουρές ξεκίνησαν να σχηματίζονται από τις 7.00 το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους καταναλωτές να περιμένουν να ανοίξουν οι πόρτες των καταστημάτων προκειμένου να επωφεληθούν από τις μοναδικές προσφορές και τις εκπτώσεις, σε εικόνες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα.


ermou1

6

metromall


Ουρές σχηματίστηκαν σε γνωστό κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη και βιβλία στην πλατεία Συντάγματος, καθώς επίσης και στα Mall αλλά και στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα που αν και η πρόσβαση δεν είναι εύκολη οι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές πριν τις 7. Πολύς κόσμος επισκέφθηκε και τα μαγαζιά στην οδό Ερμού.


7

metromall5


Ατελείωτες ουρές όμως σχηματίστηκαν και στην Θεσσαλονίκη όπου δεκάδες άνθρωποι στήθηκα έξω από κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη για να προλάβουν τις μεγάλες προσφορές.
2

syntagma


Ίδια εικόνα υπήρχε και σε καταστήματα των Χανίων, του Ηρακλείου και της Πάτρας, που συμμετέχουν στη «Μαύρη Παρασκευή».

Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε σε καταστήματα ειδών υψηλής τεχνολογίας με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν τα ηλεκτρονικά είδη όπως κινητά, tablets, laptops, παιχνίδια  αλλά και ηλεκτρικές συσκευές και αθλητικά είδη.


3


Στη Black Friday συμμετείχαν τα εμπορικά κέντρα River West και Athens Metro Mall, τα εκπτωτικά χωριά στα Σπάτα McArthurGlen και Smart Park, οι αλυσίδες τεχνολογικών προϊόντων Public και Πλαίσιο, η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt, η αλυσίδα επίπλων ΕΝΤΟΣ, η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού JYSK, η αλυσίδα κοσμημάτων και αξεσουάρ Folli Follie, η GAP, τα Marks and Spencer και πολλές ακόμα εμπορικές επιχειρήσεις (αλυσίδες ή εμπορικά καταστήματα).

Τις τιμές τους, ωστόσο, έριξαν και αρκετά συνοικιακά καταστήματα για την ημέρα, προκειμένου να αυξήσουν και αυτά με την σειρά τους την πελατεία τους.


8


Σημειώνεται ότι κάποιες αλυσίδες καταστημάτων θα συνεχίσουν τις προσφορές και το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, η Media Markt έχει ανακοινώσει πως θα συνεχίσει τις εκπτώσεις μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Επίσης, η αμερικανική εταιρεία ρουχισμού GAP θα συνεχίσει τις  μοναδικές προσφορές στα καταστήματά της και το Σάββατο , ενώ και ο Γερμανός συμμετέχει στη Black Friday, με προσφορές 10 ημερών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.


Πηγή φωτογραφιών & βίντεο: protothema.gr & newsit.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μια συνέντευξη που ο Soros προσπάθησε να θάψει...Επανακυκλοφόρησε, μετά από σχεδόν 10 χρόνια, μια συνέντευξη που ο Soros ευχόταν να μην είχε λάβει μέρος ποτέ, την οποία είχε παραχωρήσει στην εκπομπή "60 Minutes" του CBS.

Στη συνέντευξη αυτή μιλά για τον εαυτό του και την διεθνή οικονομία, την σχέση του με την υποτίμηση του Ρουβλίου, που προκάλεσε μεγάλο πανικό στη χώρα και πυροδότησε το οικονομικό κραχ της Ρωσίας, αλλά και την σχέση του με τους Κλίντον στην υπόθεση της Αϊτής.

Και σήμερα ακόμη αιωρείται αυτό το σκάνδαλο επάνω από το Ίδρυμα Κλίντον. Πρόκειται για την κλοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας έκτακτης ανάγκης, που κατέληξε στις τσέπες των Κλίντον. Η Κλίντον είχαν προλειάνει και προετοιμάσει το έδαφος στην Αϊτή σχεδόν 6 χρόνια πριν από τον μεγάλο σεισμό.

Επίσης μπορείτε να ακούσετε από τον ίδιο, πως μαζί με τον πατέρα του "οικειοποιήθηκαν" τις περιουσίες των Εβραίων της Βουδαπέστης, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου...


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ε.Ε. κατάργησε τις βίζες για τους Ουκρανούς

Τρέχουν να εξευρωπαΐσουν την Ουκρανία άρον-άρον ...μην ξαναβρεθεί κάτω από την επιρροή της Ρωσίας.

Την εξαίρεση επί της αρχής από την υποχρέωση να εξασφαλίζουν θεωρήσεις διαβατηρίου (βίζες) για τους υπηκόους της Ουκρανίας που επιθυμούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη για έως και τρεις μήνες, ενέκριναν την Πέμπτη οι 28 χώρες της Ε.Ε. 

Το να τεθεί πάντως σε ισχύ το μέτρο υπόκειται, και στις δύο περιπτώσεις, στο πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως επίσης και η υιοθέτηση από την ΕΕ ενός νέου μηχανισμού, που αποκαλείται «πέδη ανάγκης» κι επιτρέπει την κατεπείγουσα αναστολή του καθεστώτος εξαίρεσης από τις βίζες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποφανθεί τον Δεκέμβριο του 2015 ότι η Ουκρανία εκπληρώνει όλα τα κριτήρια προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρέωση να υποβάλλουν αιτήσεις να τους δίνονται βίζες οι υπήκοοι της, υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξ ονόματος των 28.
Ομως η υιοθέτηση του μέτρου καθυστέρησε, κυρίως λόγω της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάστηκε να καταρτίσει και να παρουσιάσει τον Μάιο τροποποιημένες προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών για την κατάργηση των θεωρήσεων διαβατηρίου για συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους: όχι μόνο τους πολίτες της Ουκρανίας και της Γεωργίας αλλά και του Κοσόβου και πάνω απ’ όλα της Τουρκίας, παρότι η τελευταία προς το παρόν δεν θεωρείται πως πληροί τα κριτήρια της ΕΕ.

Το Παρίσι και το Βερολίνο ειδικά αξίωσαν να υπάρξει η «πέδη ανάγκης», που θα επιτρέπει να αναστέλλεται η άρση των θεωρήσεων εισόδου άμεσα.

Ο μηχανισμός αυτός, που αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ και το ΕΚ, μπορεί να ενεργοποιείται και για νέους λόγους, όπως για παράδειγμα μια μαζική μετάβαση υπηκόων τρίτων χωρών στο χώρο Σένγκεν ή η παραμονή τους σε ευρωπαϊκές χώρες πέραν της εγκεκριμένης διάρκειας χωρίς βίζα.

Η εξαίρεση από τις βίζες θα μπορεί επίσης να αναστέλλεται αν μια χώρα η οποία ωφελείται από αυτή δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την «επανεισδοχή» των υπηκόων της που διαπιστώνεται πως παραμένουν παράτυπα στην ΕΕ, ή μεταναστών που μεταβαίνουν παράτυπα από το έδαφός τους στην Ευρώπη.

Μία εβδομάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας, η σημερινή απόφαση έχει στόχο να «σταλεί ένα θετικό μήνυμα» στο Κίεβο, αναφέρει η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, κατά το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανακοίνωση δόθηκε από τις Βρυξέλλες στη δημοσιότητα ακριβώς τρία χρόνια μετά την φιλοευρωπαϊκή εξέγερση της 21η Νοεμβρίου 2013 στο Μαϊντάν, στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η εξέγερση εκείνη είχε οδηγήσει τρεις μήνες αργότερα στην αποπομπή από το κοινοβούλιο του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

 
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο ΟΑΣΘ για να «μπλοκάρει» την επίσχεση εργασίας

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΟΑΣΘ, για να πετύχει την άρση της επίσχεσης εργασίας, στην οποία θα προχωρήσουν από αύριο οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την επίσχεση, παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός έχει ήδη υπογράψει την ΚΥΑ για την άμεση καταβολή στον Οργανισμό του οφειλόμενου ποσού, που προκύπτει από την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23 % και 24%. Αυτό σημαίνει ότι «εντός των προσεχών ημερών θα καταβληθεί άμεσα ολόκληρη η οφειλόμενη προς τους εργαζόμενους μισθοδοσία των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΟΑΣΘ επισημαίνει ότι «η κήρυξη της εν λόγω επίσχεσης δεν επιλύει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω οικονομικά προβλήματα στον Οργανισμό και το κυριότερο, στερεί από τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αν και παράνομος ο ΕΝΦΙΑ σε 4 δήμους, δεν επιστρέφεται ούτε 1 €

Παράνομος ο ΕΝΦΙΑ, δεν επιστρέφεται ούτε ευρώ και κανένας πολιτικός δεν θα υποστεί συνέπειες για την σκόπιμη παραβίαση του Συντάγματος. Το ΣτΕ στηρίζει την καταστροφή των πολιτών με όλες του τις δυνάμεις.

«Βόμβα» από το ΣτΕ που «άδειασε» τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών - Το ΥΠΟΙΚ είναι υποχρεωμένο μέσα σε 45 μέρες να αλλάξει αντικειμενικές τιμές σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Βουτζά και Δελφούς Αμφίσσης .

Ούτε φράγκο πίσω δεν φαίνεται πως θα πάρουν τελικά οι φορολογούμενοι των δήμων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τις υψηλές αντικειμενικές αξίες που επέβαλε πέρυσι τον Μάιο το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμα και στις περιοχές όπου το Β΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε παράνομο τον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών, το ανώτατο δικαστήριο προτάσσει λόγους δημοσίου συμφέροντος (δηλαδή την ανάγκη να μην τεθεί σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού του 2016) και κρίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα δουν να μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ που οφείλουν να πληρώσουν φέτος.

Υπουργείο Οικονομικών, δήμοι και φορολογούμενοι πολίτες περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους καθαρογραμμένη τη δικαστική απόφαση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Στην πράξη, με βάση το σκεπτικό της απόφασης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣτΕ, το υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο μέσα σε 45 μέρες, έως τις 31.12.2016, να αλλάξει αντικειμενικές τιμές στις 4 συγκεκριμένες περιοχές (Φιλοθέης, Ψυχικού, Βουτζά και Δελφών Αμφίσσης) των οποίων οι δήμοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Κατά προέκταση όμως, όπως απορρέει από την απόφαση, θα όφειλε να πράξει το ίδιο και για δεκάδες άλλες -ακριβές κατά βάση- περιοχές της χώρας (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Εκάλη, Μύκονος κλπ) όπου οι αντικειμενικές τιμές ζώνης φτάνουν ή ξεπερνούν και τις 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, επειδή το υπουργείο Οικονομικών τον Μάιο του 2015 επέλεξε να τις αφήσει αμείωτες, με πολιτικά κριτήρια και παραβλέποντας την κρίση στην κτηματαγορά. Ενδεχομένως θα πρέπει όμως και να εφαρμόσει το ίδιο και για όλες τις άλλες όπου δεν έλαβε υπόψη τις υποδείξεις των τοπικών φορέων, όπως απαιτείται σύμφωνα με την απόφαση.

Οι δικαστές, επικαλούμενοι λόγους ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος (κρατικός προϋπολογισμός), έκριναν ότι η ακύρωση των αντικειμενικών αξιών έχει ισχύ από τον Ιούνιο του 2016 που έφτασε η υπόθεση στο ΣτΕ, και όχι από τον Μάιο του 2015 ή ούτε καν από 1.1.2016 που ίσχυαν οι νέες τιμές.
Αν το έκανε αυτό, ο ΕΝΦΙΑ του 2016 που υπολογίζεται στην τιμή ζώνη που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου θα έβγαινε άκυρος και θα έπρεπε να επιστραφούν χρήματα στους πολίτες. Επίσης θα έβγαινε άκυρος και ο φόρος μεταβίβασης για αγοραπωλησίες μετά τον Μάιο του 2015. Δικαίωμα επιστροφής φόρου μεταβίβασης θα έχουν μόνον οι ιδιοκτήτες ακινήτων που άλλαξαν χέρια μετά τις 8.6.2016, ημερομηνία δηλαδή που έφτασαν οι υποθέσεις να συζητηθούν στο δικαστήριο.

Αν αλλάξουν οι αντικειμενικές έως την 31.12.2016, όπως απαιτεί το δικαστήριο, τότε ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί στις τιμές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου. Ούτε έτσι όμως προκύπτει πως θα δουν μείωση του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες, γιατί και μετά την αλλαγή αυτή, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να αλλάξει τα ποσά και τους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ώστε το τελικό ποσό φόρου να είναι και πάλι αυτό που το ίδιο επιθυμεί.

Αν όμως οι αντικειμενικές άλλαζαν παντού όπου δεν είχαν αλλάξει τον Μάιο του 2015, τότε ίσως προέκυπταν, αντί για μειώσεις, αυξήσεις ΕΝΦΙΑ και φόρου μεταβίβασης. Και αυτό ισχύει για τις θεωρητικά πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας όπου, επίσης με πολιτικά κριτήρια, το υπουργείο Οικονομικών τις άφησε αμετάβλητες, επειδή –με οικονομικά κριτήρια- η αξία των περιοχών αυτών έχει ανέβει και θα έφταναν αυξημένα εκκαθαριστικά σε περιοχές όπως το Πέραμα και η Δραπετσών.
Ίσως τελικά οι μόνοι που μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, να αποδειχθούν... οι ίδιοι οι δήμοι που προσέφυγαν, εφόσον εισπράττουν δημοτικά τέλη με βάση την αντικειμενική τιμή που ενδεχομένως τώρα να μειωθεί αναδρομικά από τις 8.6.2016.

Σε άλλες περιπτώσεις πάντως στο παρελθόν, όπως προ διετίας περίπου, το ΣτΕ επέτρεπε στους ιδιοκτήτες να ζητήσουν χρήματα πίσω από την εφορία. Αν και ο ΕΝΦΙΑ δεν μειώθηκε, κάτοικοι του Ψυχικού και της Φιλόθεης που είχαν πληρώσει αδικαιολόγητα υψηλό ΦΑΠ φόρους, είχαν δικαίωμα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Τότε το υπουργείο Οικονομικών κατέφυγε στη λύση του συμψηφισμού των ποσών του ΦΑΠ, λόγω επανυπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων τους σε χαμηλότερα επίπεδα, με μελλοντικές οφειλές τους -αποκλειστικά όμως από φόρους ακινήτων και όχι από φόρους εισοδήματος κλπ.

Από τις όποιες αλλαγές γίνουν έως 31 Δεκεμβρίου του 2016 στις αντικειμενικές αξίες ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στα τεκμήρια αλλά, όπως όλα δείχνουν, τα τυχόν οφέλη θα περιοριστούν και αυτά στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος του 2017 που θα υποβληθούν το 2018.

 πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το παραδέχονται και στην Ευρώπη: Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό

Μετά τις νέες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκατομμύρια νέους πρόσφυγες που θα κατακλύσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, οι αντιδράσεις είναι ηχηρές και περιορίζονται μόνο σε...παρακλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα σχέδιο Β για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καλώντας την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα.

"Δεν έχω σχέδιο Β…είναι δύσκολο, αλλά εργάζομαι σκληρά για να διασφαλίσω ότι αυτό το σχέδιο εφαρμόζεται. Επίσης εργάζομαι σκληρά για να διασφαλίσω ότι θα επιτύχουμε παρόμοιες συμφωνίες με άλλες χώρες. Για αυτό το λόγο εμείς ως Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και η Τουρκία πρέπει να κάνει το ίδιο".

Τη νέα κρίση στις σχέσεις Ευρώπης - Τουρκίας, πυροδότησε η αρνητική στάση ορισμένων κρατών όσο αφορά τις ενταξιακές διαδικασίες της μουσουλμανικής χώρας, γεγονός που προκάλεσε και την επακόλουθη "έκρηξη" του Ερντογάν.

Ο Σουλτάνος απειλεί πλέον ξεκάθαρα να πλημμυρίσει την Ευρώπη με 3 εκατομμύρια μετανάστες σε χρόνο μηδέν και η πρώτη χώρα που θα βιώσει τα αποτελέσματα, θα είναι δυστυχώς η Ελλάδα.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θρήνος στην Κούβα- Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αδελφός του και πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο αξίωμα το 2006.

«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», είπε ο Ραούλ Κάστρο σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το οποίο αναμεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, απεβίωσε το βράδυ χθες Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αδελφός του και πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο αξίωμα το 2006.

«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 (χθες) το βράδυ», είπε ο Ραούλ Κάστρο σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το οποίο αναμεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων, των τροπολογιών και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στη δημοσία διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης και σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Στην τοποθέτησή της, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, παρατήρησε ότι κατά την τετραήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια δεν άκουσε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να κάνουν την αυτοκριτική τους «για το ρουσφετολογικό, κομματοκρατούμενο, γραφειοκρατικό και αντιπαραγωγικό Δημόσιο που παραλάβαμε ως κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε πως «τα παραπάνω δεν ήταν νομοτελειακά προδιαγεγραμμένα, αλλά καθορίστηκαν από συγκεκριμένες πολιτικές».

Απαντώντας στις προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί λόγω, κυρίως, αδυναμίας έκδοσης χρονοδιαγραμμάτων από τους φορείς, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση αυτή θα ολοκληρωθεί, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τη δημόσια διοίκηση και τους εργαζομένους της».

Ο υπουργός Επικρατείας και τέως αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι έχει τεθεί στις καλένδες το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, ανέφερε ότι 2.100 δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα έχουν υποβάλει, ήδη, αίτηση στο Μητρώο, οι οποίοι θα επιλεγούν για τη στελέχωση των επιτελικών θέσεων. Επίσης, σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως και οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, «θα βάλουν τάξη στο άναρχο τοπίο του δημοσίου τομέα».
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!