EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Νέα διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα–Λιανοκλάδι–Δομοκός

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το κεντρικό εργοτάξιο του έργου της νέας διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός για να επιθεωρήσει την εξέλιξη και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνο Βούρδα διαπίστωσε κατά την επιθεώρηση των έργων ότι οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα. Κατά συνέπεια ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα της χώρας που αναμένεται να μειώσει σε τρεισήμισι ώρες το χρόνο διαδρομής από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμο και πλήρως λειτουργικό τον Μάρτη του 2018. Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2017 θα δοθεί σε κυκλοφορία το πρώτο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε στη συνέχεια τη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26 του εν λόγω έργου, το οποίο θα σηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου και θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε, ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου να δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών «ώστε να γίνει η χώρα μας ένας διεθνής κόμβος συνδυασμένων μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ έχουν προγραμματιστεί και τα έργα από Θεσσαλονίκη προς τις δύο εξόδους της χώρας, προς Σκόπια δηλαδή και προς Βουλγαρία. Ο στόχος μας είναι να ωριμάσουμε και να τρέξουμε μέχρι το 2018 τους διαγωνισμούς για τη σιδηροδρομική Εγνατία και τα εμπορευματικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος».
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόναχο: Δικαστήριο άναψε το πράσινο φως για νέα απεργία στους πιλότους της Lufthansa

Δικαστήριο στο Μόναχο απέρριψε την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων από την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa που αποσκοπούσε στο να εμποδίσει τους πιλότους της να προχωρήσουν σε νεότερη απεργία, σε μια μακροχρόνια διαμάχη για αυξήσεις στους μισθούς των.

Η εταιρεία αιτήθηκε τα μέτρα μετά από την ακύρωση 2.800 πτήσεων λόγω μιας τετραήμερης απεργίας την περασμένη εβδομάδα και είπε χθες ότι η απεργία των πιλότων αύριο και μεθαύριο θα επιφέρει την ακύρωση άλλων 1.700 πτήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι προβλέπει το νέο ασφαλιστικό για τις συντάξεις χηρείας - Η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ και παραδείγματα

Διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας θανόντων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς και τα ποσοστά κατανομής της σύνταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, για περιπτώσεις που ο θάνατος έχει επέλθει από 13.05.2016 και μετά, δίνει ο ΟΑΕΕ με εγκύκλιο που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης, λόγω θανάτου συνταξιούχου (μεταβιβάσεις), οι οποίοι είχαν συνταξιοδοτηθεί έως 13.05.2016 και απεβίωσαν, μετά την ημερομηνία αυτή και έως σήμερα παρέμεναν σε εκκρεμότητα, το αρμόδιο υπουργείο, με έγγραφό του, γνωστοποίησε ότι, μέχρι την έκδοση από τις υπηρεσίες του των ερμηνευτικών εγκυκλίων οδηγιών και των λοιπών προβλεπόμενων από το νόμο κανονιστικών πράξεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, ώστε να είναι εφικτή η έκδοση των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης, θα χορηγείται στα δικαιοδόχα μέλη ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι η εθνική σύνταξη που αντιστοιχεί σε 15 έτη ασφάλισης ανέρχεται σε 345,60 ευρώ, μηνιαίως (εθνική σύνταξη 20 ετών ασφάλισης, δηλαδή 384,00 ευρώ, μειωμένη κατά 10%).

Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:
Ποσό σύνταξης


Το προσωρινό ποσό σύνταξης ορίζεται 345,60 ευρώ, μηνιαίως, πλην σχετικών κρατήσεων, εφ' όσον η συνταξιοδότηση, λόγω θανάτου, έλκει το δικαίωμά της από πλήρη σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας. Το ποσό αυτό επιμερίζεται στα δικαιοδόχα μέλη κατά τα ποσοστά που τους αναλογούν, ως εξής:

Σε μόνη δικαιούχο τη χήρα: 345,60.

Σε μόνο δικαιούχο ένα τέκνο: 345,60.

Σε χήρα και ένα τέκνο: 230,40 + 115,20 = 345,60.

Σε χήρα και δύο τέκνα: 172,80 + (86,40*2) = 345,60.

Σε χήρα και τέσσερα τέκνα: 172,80 + (43,20 * 4) = 345,60

Σε περίπτωση που η σύνταξη, λόγω θανάτου, έλκει το δικαίωμά της από μειωμένη σύνταξη, λόγω γήρατος, μειώνεται αναλόγως, δηλαδή κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται του πλήρους ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης γήρατος.

Παράδειγμα: Νέος ασφαλισμένος ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, λόγω γήρατος, σε ηλικία 63 ετών με μειωμένο ποσό σύνταξης, απεβίωσε μετά την 13/5/2016. Τα δικαιοδόχα μέλη δικαιούνται συνολικά μηνιαία σύνταξη ποσού 262,70 ευρώ, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης (345,60 μειωμένο κατά 48/200). Επειδή το μέγιστο ποσοστό μείωσης της σύνταξης, λόγω γήρατος, νέου ασφαλισμένου είναι το 60/200, η σύνταξη δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 241,90 ευρώ.

Ομοίως, μειώνεται αναλόγως και η σύνταξη, λόγω θανάτου, η οποία έλκει το δικαίωμά της από μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας.

Παράδειγμα: Νέος ασφαλισμένος ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, λόγω αναπηρίας, με μειωμένο στο 75% ποσό σύνταξης, λόγω π.α. 70%. Μετά το θάνατό του, τα δικαιοδόχα μέλη δικαιούνται συνολικά μηνιαία σύνταξη 259,20 ευρώ (345,60 μειωμένη στο 75%), μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης. Ως προς τον επιμερισμό στα δικαιοδόχα μέλη, ισχύουν τα αναφερόμενα για το πλήρες ποσό αναλογικά.
2. Περιορισμοί - Διαδικασία - Συμψηφισμός


Για τη χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής, θα πρέπει να εξετάζεται, αν ο υποψήφιος συνταξιούχος έχει υποβάλει ανάλογο αίτημα σε άλλον φορέα και στην περίπτωση που δικαιούται ή έχει ήδη δικαιωθεί το εν λόγω ποσό σύνταξης και τότε δεν θα χορηγείται από τον οργανισμό.

Τα παραπάνω ποσά των περιπτώσεων αυτών θα συμψηφιστούν μελλοντικά με την έκδοση οριστικών αποφάσεων, πλην, όμως, τυχόν δόσεις οφειλών του θανόντος εξακολουθούν να παρακρατούνται από τους δικαιούχους.

Για την εφαρμογή των παραπάνω, οι δικαιούχοι θα καλούνται να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα εκφράζουν τη βούλησή τους για τη λήψη του ποσού αυτού, θα δηλώνουν, αν έχουν αιτηθεί ή δικαιωθεί το ποσό αυτό και από άλλον φορέα και θα ενημερώνονται για τους όρους συμψηφισμού με το ποσό της οριστικής σύνταξης.

Τέλος, ευνόητο είναι ότι, σε περιπτώσεις θανάτου συνταξιούχου, που ο θάνατος έχει επέλθει, μετά τις 13.05.2016 και είχαν καταστεί συνταξιούχοι, λόγω γήρατος ή αναπηρίας με προσωρινή σύνταξη του άρθρου 29 του Ν. 4387/2016, στα δικαιοδόχα μέλη θα μεταβιβάζεται το προβλεπόμενο από το άρθρο 12 του ίδιου νόμου ποσοστό, επί του ποσού της προσωρινής σύνταξης που είχε δικαιωθεί ο θανών.
 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνι και παγωνιά μέχρι την Πέμπτη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε συνέχεια εκείνου που είχε εκδοθεί την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα προβλέπει:

Για την Τρίτη (29/11/2016):

1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:
  • της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (κάτω από 300 μέτρα)
  • ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 έως 500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως της νύχτα προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (από τα 500 μέτρα).
2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
3. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμου 8 και 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο
4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους)

Την Τετάρτη (30/11/2016):

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:
  • στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου (κάτω από 200 μέτρα υψόμετρο)
  • σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου, και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από 400 έως 600 μέτρα υψόμετρο)
2. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί
3. Βορειοανατολικοί άνεμοι που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ
4. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς Πέμπτη (1/12/2016) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.


Πάντως τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουνπηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κολομβία: Συνετρίβη αεροπλάνο με 72 επιβαίνοντες και 9 μέλη πληρώματος

Αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 81 άνθρωποι- εκ των οποίων 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος- και μάλιστα ανάμεσα τους μια ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας συνετρίβη στην Κολομβία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Από την πλευρά του το νοσοκομείο του San Vicente όπου μεταφέρονται επιβεβαιώνει πως, μέχρι στιγμής, 6 είναι οι επιζήσαντες.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατευθυνόταν από τη Βολιβία προς το αεροδρόμιο του Rionegro όταν συνετρίβη, εξαιτίας έλλειψης καυσίμων περίπου στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo στην επαρχία La Union.

Η ομάδα θα έπαιζε εναντίον της Atletico Nacional στο πλαίσιο του Βορειοαμερικανικού πρωταθλήματος.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και ήδη έχει εκκενωθεί ο χώρος και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης ζωντανών επιβατών. Όπως μεταδίδει το δίκτυο TeleSur, οι αρχές μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο στην La Ceja, ενώ και το αεροδρόμιο Χαοσέ Μαρία Κόρντοβα στο Rionegro έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στην επιχείριση διάδωσης.

Πρώτες εικόνες από το σημείο του ατυχήματος: 
Το νοσοκομείο του San Vicente αναμένει την μεταφορά των τραυματιών

Η βραζιλιάνικη ομάδα που μετέβαινε στο αεροπλάνο:


 


Η λίστα επιβατών της ποδοσφαιρικής ομάδας:

Με κάθε επιφύλαξη το δίκτυο RNC της Κολομβίας μεταδίδει την παρακάτω εικόνα λέγοντας πως πιστεύεται πως τραβήχθηκε λίγες στιγμές πριν την συντριβή του αεροπλανου
Παράλληλα, το δίκτυο Fox Sport της Βραζιλίας επιβεβαίωσε πως στο αεροπλάνο επέβαιναν 6 δημοσιογράφοι
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!