EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για το voucher 29-64 ετών

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Από αύριο και μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr.

Μέσω της ιστοσελίδας οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τους όρους συμμετοχής που ορίζει η σχετική πρόσκληση, θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση, αλλά και για τυχόν θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

Η επιλογή των ωφελουμένων για την ειδικότητα στην οποία θα καταρτισθούν θα γίνει μέσω της πρώτης συμβουλευτικής συνεδρίας. Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί.

Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε 10.000 από τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23 χιλιάδες άνεργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς. Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες.

Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Πλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων, ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε το Blue Star Paros να δίνει μάχη με τα κύματα στο στενό Τήνου-Μυκόνου

Tο Blue Star Paros βρέθηκε στο στενό Τήνου-Μυκόνου και ο πλοίαρχος έδωσε μάχη με τα κύματα, τα οποία σκέπαζαν το καράβι, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο τάραξαν τη θάλασσα και σήκωσαν τεράστια κύματα.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο τραβηγμένο από τη στεριά, στο οποίο φαίνεται η μάχη του καπετάνιου, του πληρώματος και των επιβατών απέναντι στις καιρικές συνθήκες.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ναυάγησε η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους Αζέρους για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς οι επενδυτές δεν έκαναν δεκτή την ελληνική πρόταση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεχτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν..

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών SOCAR και Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εποικοδομητικό. Εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα οι επενδυτές ζητούσαν να καταβάλουν άμεσα 300 εκατ. ευρώ και σε δεύτερη φάση 100 εκατ. ευρώ, επιμένοντας ότι η απομείωση της αξίας του ΔΕΣΦΑ που έχει συντελεστεί με τροπολογία που έφερε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης στη Βουλή θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποτυπωθεί και στο τίμημα ή στον τρόπο καταβολής του.

Να τονισθεί πως η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη κρατική εταιρεία, προέκυψε καταρχήν λόγω της εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε μη συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο τον έλεγχο πέραν του 50% του ΔΕΣΦΑ από καθετοποιημένη κρατική ενεργειακή εταιρεία κράτους μη μέλους της ΕΕ η οποία δεν έχει ενσωματώσει το συγκεκριμένο δίκαιο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επαφές για την εύρεση ευρωπαϊκής εταιρείας που θα εξαγόραζε ποσοστό άνω του 17% του ΔΕΣΦΑ ώστε να μείνει η SOCAR με ποσοστό μικρότερο του 50%.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΔΩ Ο ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΤΩΝ 38 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ;

Έθεσε ένα Κουίζ ο προχθεσινός Βηματοδότης του συγκροτήματος του ΔΟΛ: Ποιανού πολιτικού αρχηγού το όνομά του οποίου βρέθηκε στη Λίστα Μπόγιαρνς και τρέχει τώρα να δικαιολογήσει τα ποσά; Μου λένε πάντως ότι μπορεί να τα δικαιολογήσει. Ποιανού παιδί πολιτικού βρέθηκε το όνομά του στην ίδια λίστα και ίσως βάλει σε μπελάδες τον διάσημο πατέρα του; Ποια χήρα πολιτικού δεν αποποιήθηκε την κληρονομιά που της άφησε ο αποθανών σύζυγός της (κάπου 1,3 εκατ. ευρώ) και προσπαθεί να κάνει συμβιβασμό με την εφορία;


Ποιου πολιτικού αρχηγού είναι τα 38 εκατ. ευρώ;

Από αυτή τη δημοσίευση, εμπνεύστηκε ο έγκυρος διαδικτυακός τόπος kourdistoportocali.gr την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 την παρακάτω ανάρτηση με θέμα: “Πυρηνική Βόμβα: Πολιτικός αρχηγός με 38 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία”. Και αναρωτιέται το Κουρδιστό Πορτοκάλι: “Ποιανού πολιτικού αρχηγού το όνομα του οποίου βρέθηκε στη Λίστα Μπόγιαρνς και τρέχει τώρα να δικαιολογήσει τα ποσά; Μου λένε πάντως ότι μπορεί να τα δικαιολογήσει. 

Η ανάρτηση που πονοκεφαλιάζει πολλούς.

«Αυτό το κουίζ προκαλεί ανατροπές στο κομματικό τοπίο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό για το οποίο μιλάμε αγγίζει τα 38.000.000 εκατ. ευρώ και αφορά πρόσωπο που βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου. Το κουίζ του Βηματοδότη λοιπόν αφορά ένα από τα εντός της Βουλής κόμματα. Σας θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής θα έκανε την εξής αναφορά στην συγκεκριμένη λίστα: “Θέλω να ενημερώσω το Σώμα ότι μόλις πριν από δέκα ημέρες οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από τις αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, από το Υπουργείο του κ. Μπόργιανς, με 475 μεγαλο-καταθέτες σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης. Και ξέρετε ποιο είναι το ενδιαφέρον σε αυτή τη νέα λίστα; Πρόκειται για στοιχεία του 2010, δηλαδή για μια χρονιά που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για παραγραφή αδικημάτων. Και η λίστα αυτή έχει ήδη παραδοθεί εκεί που πρέπει, όχι στα συρτάρια μας, αλλά στις εισαγγελικές αρχές για τις απαραίτητες ενέργειες. Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη επιτυχία και θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις διωκτικές και ελεγκτικές αρχές για την πλήρη ταυτοποίηση και αξιοποίηση και αυτής της λίστας”…

Ποιον πολιτικό αρχηγό δείχνει ο Πρωθυπουργός; 

…Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωνε πανηγυρικά την απόκτηση της λίστας. Αυτό που δεν απεκάλυψε όμως ο πρωθυπουργός είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται και όνομα πολιτικού προσώπου η αποκάλυψη του οποίου θα προκαλέσει πάταγο. Μια “απρόσμενη και ανεξήγητη πολιτικά συμπεριφορά” που ακολούθησε της αποκάλυψης του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για την λίστα Μπόργιανς αποδίδεται από συγκεκριμένους κύκλους σ΄αυτή ακριβώς την αποκάλυψη. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ονόματος επιταχύνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την παρουσίαση νέου κόμματος που βρίσκεται στα σκαριά. Το συγκεκριμένο πολιτικό όνομα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό της Ελβετίας. Ήδη η εμπλοκή του ονόματος έχει προκαλέσει αίσθηση στα δημοσιογραφικά γραφεία, γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Αν λοιπόν αφαιρέσουμε από το κάδρο το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα που έκανε την καταγγελία πολιτικοί αρχηγοί είναι: O Kυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μαθαίνουμε ότι σε κυριακάτικη εφημερίδα θα υπάρξει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το θέμα. Για να κατανοήσετε τι σημαίνουν 38.000.000 εκατ. ευρώ δεν έχετε παρά να τα συγκρίνετε με τα 400 εκατ. ευρώ που πουλήθηκε ολόκληρη η Χερσόνησος του Αστέρα Βουλιαγμένης…”.

Θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι, πολύ σωστά θεωρεί υποχρέωση όλων των πολιτικών αρχηγών να τοποθετηθούν επί του δημιουργηθέντος ζητήματος. Ενός ζητήματος που θα δυναμιτίσει όλο το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας, όταν ο λαός μας καθημερινά φτωχοποιείται από τα Μνημόνια. Από πλευράς μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι έχουμε την πληροφορία για το ποιος είναι ο πολιτικός αρχηγός, αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζετε και εσείς, δεν μπορούμε δημόσια να το αποκαλύψουμε, από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποιο ατράνταχτο στοιχείο που να αποδεικνύει τη συγκεκριμένη εξωπραγματική κατάσταση. Γιατί, το νούμερο είναι δυσθεώρητα τρελό. Ίσως θα πρέπει να το αποκαλύψει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!!

Η διαρροή χρησιμεύει σε αλλαγές πολιτικού σκηνικού.

Όλα αυτά γίνονται σε ένα νεφελώδες τοπίο, όπως είναι το πολιτικό, αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή. Όταν το πολιτικό προσωπικό της Πατρίδος μας είναι απόλυτα απαξιωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Έτσι, έχουν βγει στο τραπέζι μεγάλα μαχαίρια και όποιος αντέξει περισσότερο. Με τα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων να  επεξεργάζονται διάφορα σενάρια αυτοσυντήρησης με τη σκέψη για δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών. Ενός που θα εξυπηρετεί την κεντροδεξιά και του άλλου που θα εξυπηρετεί την κεντροαριστερά. Με αυτή τη λογική, θα δείτε στη συνέχεια, παραδοσιακά κόμματα (;;;) να συνθλίβονται και τα επιτελικά τους στελέχη να μετακομίζουν σε νέους σχηματισμούς ή να ενδυναμώνουν υπάρχοντες που θα αλλάξουν ωστόσο, τις δομές τους!!

Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τους νέους συνασπισμούς.

Πάντως, εδώ και πολύ καιρό σας έχουμε ενημερώσει για την πιθανή μετακίνηση των Χρυσοχοΐδη, Διαμαντοπούλου κ.α. στο κεντροδεξιό συνασπισμό της ΝΔ. Της Νάς Δημοκρατίας του Κέντρου (;;;). Της Νέας, Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπου η δεξιά, δεξιά πτέρυγα της ΝΔ δεν έχει καμιά τύχη. Αυτό άλλωστε, φάνηκε και στον πρόσφατο “ανασχηματισμό” που έκανε στο κόμμα ο ”Κεντρώος” Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μάχη χαρακωμάτων στη ΝΔ, από Σαμαρικούς και Καραμανλικούς, μόλις έχει ξεκινήσει. Από την άλλη μεριά, επίσης σας είχαμε ενημερώσει για την επανάκαμψη στο πολιτικό σκηνικό των πρώην Πρωθυπουργών, Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Οι οποίοι βεβαίως, δεν μπορούν να “ανεχθούν” στο ΠΑΣΟΚ ως αρχηγό την Φώφη Γεννηματά. Εξ ου και μεθοδεύεται η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και η ίδρυση του κεντροαριστερού συνασπισμού. Τι είπατε; Αν συνδέονται όλα τα παραπάνω μεταξύ τους; Συνδέονται, συνδέονται…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΝΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»«ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΝΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟπηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

AYΞΗΣΕΙΣ 2% οι Γερμανοί στους μισθούς τους…….ΚΑΙ ΣΥ ΕΛΛΗΝΑ φάε σκ@τ@

Οι μισθοί για 19 εκατομμύρια Γερμανούς εργαζομένους με συλλογικές συμβάσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 2% φέτος, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αποδοχών που τυχόν λαμβάνουν, ποσοστό που αποτελεί τη μικρότερη αύξηση από το 2011, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Αυτό θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη μελλοντική εγχώρια στήριξη στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας σε μια περίοδο κατά την οποία η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην ιδιωτική κατανάλωση για να τονώσει την ανάπτυξη.

Ο πληθωρισμός, που αυξάνεται και πάλι σταδιακά στη Γερμανία, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες. Η ομάδα των οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησης προβλέπει ετήσιο πληθωρισμό 0,5% φέτος, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών μόνο κατά 1,5%.

Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,5% το 2015, η μεγαλύτερη αύξηση από το 1992, το οποίο έδωσε πρόσθετη ώθηση στις δαπάνες των νοικοκυριών.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Πολωνία ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ τον Χριστό… ΒΑΣΙΛΙΑ της χώρας! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) .

Στις 19. Νοεμβρίου 2016, μία πρώην κομμουνιστική χώρα, η Πολωνία διακήρυξε επισήμως εκ νέου τον εαυτό της ως ένα χριστιανικό έθνος, αποκηρύσσοντας ουσιαστικά το άθεο παρελθόν της.
Την ώρα μάλιστα που η Ευρώπη βάσει σχεδίου ισλαμοποιείται.

Σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στον Καθολικό Ναό του Θείου Ελέους στην Κρακοβία της Πολωνίας, οι Καθολικοί Επίσκοποι της Πολωνίας με την παρουσία του Προέδρου Andrzei Duda και πολλών καθολικών προσκυνητών, αναγνώρισαν επίσημα τον Ιησού Χριστό ως Βασιλιά της Πολωνίας και Τον κάλεσαν να καθοδηγήσει το έθνος τους, το λαό τους και τους πολιτικούς τους ηγέτες.
Στην Ελλάδα αντίθετα, χάρη στις αποστασίες των πολιτών, το κράτος επιδιώκεται να κηρυχθεί σε ουδετερόθρησκο, προπομπό του αθεϊσμού.

«Αθάνατε Βασιλέα των Αιώνων Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ μας και Σωτήρα μας, σκύβοντας τα κεφάλια μας ενώπιόν Σου, Βασιλέα του Σύμπαντος, αναγνωρίζουμε την κυριαρχία Σου πάνω από την Πολωνία, σε εκείνους που ζουν στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο. Επιθυμώντας να προσκυνήσουμε το μεγαλείο της δύναμής Σου και της δόξας Σου, με μεγάλη πίστη και αγάπη, θα φωνάξουμε: κυβέρνησέ μας, Χριστέ!», ανέφεραν οι Πολωνοί.

Επιπλέον, νεαρή Πολωνέζα ορθώνει ανάστημα απέναντι στην Νέα Τάξη και το Ισλάμ τονίζοντας στους ιμάμηδες πως δεν πρόκειται να εφαρμόσουν στην Πολωνία του νόμους του Αλλάχ, καθώς στην χώρα της ο βασιλιάς είναι ο Ιησούς Χριστός.

00

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφορολόγητοι οι Εβραίοι στην ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Ελλαδα. Τελικά σε ποιο κράτος ζούμε …. ΑΙΙΙΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑΑΑΑΑ!!!!

Αυτό το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ το ξέρατε;

Δείτε το ΦΕΚ εδώ!

– Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!
Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) (ΚΙΣ) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο!!!
Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν
πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα.

Το Κ.Ι.Σ. πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να δέχεται περιουσίες Εβραίων και να φορολογεί αυτούς, υποκαθιστώντας το ελλαδικό κράτος, γεγονός πρωτοφανές, είναι παράλληλα απαλλαγμένο και το ίδιο από την καταβολή φόρων, όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του. Επιπλέον το Κ.Ι.Σ. δεν καταβάλλει κανέναν φόρο στο ελλαδικό κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δικαιούται να εισάγει αδασμολόγητα προϊόντα προς εβραϊκή χρήση.

Κατ’ επέκταση, το Κ.Ι.Σ. έχει συγκροτήσει όπως προκύπτει από τον εσωτερικό του κανονισμό, έναν αυτάρκη και αυτοδιοικούμενο οργανισμό που επεκτείνεται σε όλους τους νομοθετικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, διοικητικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, κ Α. τομείς, υποδομή η οποία
απαιτείται για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει δημιουργηθεί ένα «κράτος εν κράτη» από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα.
Και μάλιστα, αυτό το «κράτος» δεν μετέχει σε καμία υποχρέωση έναντι του ελληνικού κράτους και απλά εισπράττει χωρίς ποτέ να αποδίδει τίποτε προς το ελληνικό δημόσιο…!

Μετά από αυτά, δικαίως αναρωτιέται ο γράφων, αλλά και ο κάθε Έλληνας πολίτης: Και γιατί κύριοι πολιτικοί, να πληρώνουν οι απλοί Έλληνες πολίτες τη στιγμή που άλλοι Έλληνες πολίτες (Εβραίοι στο θρήσκευμα) δεν συμπαρατάσσονται στην στήριξη της οικονομίας αυτής της χώρας, αλλά και δεν συνδράμουν για την οικονομική της σωτηρία; Γιατί, άραγε, θα πρέπει εις έκαστος μισθωτός, συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος, να ανεχθεί την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης, όταν κάποιοι άλλοι (Εβραίοι) πολίτες απολαμβάνουν ειδικής μέριμνας, προστασίας και ουσιαστικής απαλλαγής από τις εισφορές φόρων; ΑΝ αναλογιστούμε μάλιστα πως μεγάλες (έως τεράστιες) βιομηχανίες Εβραϊκών συμφερόντων που λειτουργούν στη χώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ως φόρο και χάνονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, λόγω ειδικού νόμου, με ποια σοβαρότητα έρχεται σήμερα το κράτος να κυνηγήσει τον μικροεπιχειρηματία που «φοροδιαφεύγει»;.

Άμεσα οφείλετε να ανακοινώσετε δεκαετή αναδρομική καταβολή φόρων της εβραϊκής κοινότητας (καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας). Πιστέψτε με δεν θα φτωχείνουν, καθώς και όλων εκείνων των Ελλήνων χριστιανών που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. Εκτός εάν στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, με βάση τη θρησκεία τους. και σε αυτή την περίπτωση, διαβλέπω πως -τελικά- οι χριστιανοί αποτελούν πολίτες γ’ κατηγορίας, αφού ως α’ κατηγορίας αντιμετωπίζετε τους Εβραίους και ως β’ κατηγορίας τους μουσουλμάνους (οι οποίοι στην Ελλάδα χρήζουν ειδικής κρατικής μέριμνας σε πλείστες όσες των περιπτώσεων).

Ζητείστε-απαιτείστε λοιπόν τα χρωστούμενα από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα και το καθοδηγητικό της όργανο (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και να είστε βέβαιος πως όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λυθούν ως δια μαγείας. (μην σας πω και πως οι τοκογλύφοι θα
σκεφτούν πολύ σοβαρά να μας δανείσουν και χωρίς τόκο.)!!

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλό... Φεβρουάριο το πρώτο επίδομα θέρμανσης!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να διαθέσει και για την περίοδο Οκτωβρίου 2016-Απριλίου 2017 το ποσό των 105 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Ταυτόχρονα όμως αποφάσισε να αλλάξει και ορισμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή του διαθέσιμου ποσού των 105 εκατ. ευρώ.

Κάπως έτσι τα δεδομένα αλλάζουν, ο υπολογισμός θα πρέπει να γίνει από την αρχή και αυτό σημαίνει καθυστερήσεις.

Μπορεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, να έχουμε κρύο μόλις τις τελευταίες ημέρες, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα εδώ και έναν μήνα οι κάτοικοι των ορεινών κυρίως περιοχών έχουν αρχίσει να βάζουν πετρέλαιο και είναι σε... αναμονή του επιδόματος.

Το επίδομα όμως αργεί. Ενώ η τιμή έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με πέρυσι (κατά 7 με 10 λεπτά το λίτρο) όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ακόμα και αν λυθούν τα προβλήματα με τον επανακαθορισμό και να εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση, ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι να υποβληθούν οι αιτήσεις, να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία, να εγκριθούν οι πληρωμές και να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων υπολογίζεται σε δύο μήνες.

Με λίγα λόγια θα έχει φτάσει ο Φεβρουάριος για να πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι, περί τα τέλη του χειμώνα δηλαδή!
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος φόρος έφερε αντί για έσοδα καλύτερη... οργάνωση των λαθρεμπόρων!

Σε αποτυχία οδηγήθηκε άλλος ένας «σκληρός» και πολυσυζητημένος φόρος που επιβλήθηκε πέρσι από την κυβέρνηση. Πρόκειται για έναν από τους λεγόμενους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στο κρασί, που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη άνθιση και οργάνωση το λαθρεμπόριο στον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας.

Σε λίγες ημέρες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης κλείνει τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, αλλά οι εισπράξεις για τα ταμεία του κράτους απέχουν πολύ από τα 65 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει και παρουσιάσει στους δανειστές.

Αντίθετα, οργανώθηκε πλήρως το λαθρεμπόριο κρασιού, όπως καταγγέλλουν οι οινοποιοί, οι οποίοι περιγράφουν πώς κυκλώματα έχτισαν δεξαμενές κρασιού κάτω από την γη για να μην φαίνονται στον έλεγχο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπολογίζεται ότι μόνο το 35% της συνολικής ποσότητας κρασιού διακινείται με νόμιμα παραστατικά.

Επιπλέον, από τους 111.000 αμπελουργούς της χώρας, μόνο 26.000 καταθέτουν δήλωση συγκομιδής, όμως κανένα πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί.

Η παραγωγή οίνου είναι ένας από τους ελάχιστους παραγωγικούς κλάδους που κατάφερε να αναπτυχθεί παρά την κρίση στις εξαγωγές και άρα φέρνει χρήματα στη χώρα. Σήμερα, στο παιχνίδι έχουν μπει μεγάλοι παίκτες.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, χτίστηκαν δεξαμενές κρασιού κάτω από τη Γη για να μη φαίνονται.

Ο ΕΦΚ είναι τελικά μια τιμωρία για όσους θέλουν να λειτουργούν νόμιμα», λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Γιάννης Βογιατζής, Βορειοελλαδίτης οινοποιός.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμβιβασμός Αθήνας – Βρυξελλών – Ουάσιγκτον για πλεονάσματα, μέσω... κοινωνικών επιδομάτων

Στα κοινωνικά επιδόματα (οικογενειακά, προνοιακά, φοιτητικά κ.ά.) αναμένεται να πέσει το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2018, σε περίπτωση που δεν καμφθούν οι ανησυχίες του ΔΝΤ για το στόχο του πλεονάσματος. Οι Βρυξέλλες κάνουν λόγο για αναπόφευκτο συμβιβασμό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «διαζύγιο» των Ευρωπαίων με την Ουάσιγκτον.

Χθες, ο Πιέρ Μοσκοβισί παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των Θεσμών, αλλά τόνισε με έμφαση ότι το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο ελληνικό Πρόγραμμα και ως εκ τούτου πρέπει να συμμετέχει διότι αποτελεί εγγύηση για όλες τις πλευρές. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει μία μίνιμουμ υποχώρηση τόσο του Ταμείου, όσο και των Ευρωπαίων (αλλά και της Ελλάδας) από τις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, το πρώτο σημείο στο οποίο φάνηκε από τις δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί, αλλά και του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων, είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Δηλαδή, για την περίοδο από το 2019 και μετά. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός από τις Βρυξέλλες να μειώσουν τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα κοντά στο 2% ή 2,5% του ΑΕΠ, και ταυτόχρονα να κάνουν το χατίρι του ΔΝΤ και να μειώσουν, ελαφρώς, τις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους μέσω επέμβασης στα επιτόκια ή στην περίοδο χάριτος. Ταυτόχρονα όμως και το Ταμείο θα πρέπει να αποδεχτεί ως ρεαλιστικούς αυτούς τους στόχους.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν υπάρξει σύγκλιση στα παραπάνω ζητήματα, παραμένει ανοικτό το θέμα του πλεονάσματος για το 2018. Επί του παρόντος, η απόσταση των 600 εκατ. ευρώ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς, φαίνεται να μην έχει γεφυρωθεί. Αν και επισήμως η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετα μέτρα το 2018, τα σενάρια για έκτακτες παρεμβάσεις έχουν φουντώσει.

Το «κοινωνικό κράτος» φαίνεται να αποτελεί τον πρώτο στόχο των δανειστών. Ο όρος που χρησιμοποίησε χθες ο κ. Μοσκοβισί για τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγεί το κράτος, είναι «επανασχεδιασμός» και «επαναξιολόγηση». Ακόμα και στην κυβέρνηση συμφωνούν ότι υπάρχει ανάγκη για καλύτερη στόχευση ορισμένων επιδομάτων (οικογενειακό, φοιτητικό, αναπηρικά, πολυτεκνικά κ.ά.) ώστε να κατευθύνονται στις πιο ασθενείς ομάδες του πληθυσμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται είναι η αυστηροποίηση των εισοδηματικών, περιουσιακών και κοινωνικών κριτηρίων, για τη χορήγηση αυτών των επιδομάτων. Η εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου 200 – 400 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα αλλάξουν τα όρια των κριτηρίων χορήγησης.

 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Arteon: Το όνομα του νέου VW CC

 

Το αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί τον διάδοχο του CC, ονομάζεται πλέον Arteon και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε το σκίτσο και το teaser video που έδωσε η Volkswagen:
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ΟΑΕΔ και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων 2016.

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαίου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους. δικαιούνται:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς τους που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης. Σ αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.
Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τα δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφ’όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

· Το επίδομα αδείας . Για να τον υπολογισμό στο δώρο της αναλογίας του επίδοματος αδείας θα πολλαπλασιασθεί με το συνολικό ποσό του δώρου που δικαιούται ο μισθωτός επί τον συντελεστή 0,041666. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και να το προσέξουν οι εργαζόμενοι ,ότι στις τακτικές αποδοχές των μισθωτών βάσει των οποίων υπολογίζεται το δώρο Χριστ. συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα αδείας συνεπώς το δώρο θα πρέπει να υπολογισθεί προσαυξημένο με την αναλογία του συντελεστή επιδόματος αδείας που είναι 0,041666 οπότε εργαζόμενος με δώρο Χριστουγέννων 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

· Η αμοιβή για εργασία την Κυριακή και σε εξαιρέσιμες γιορτές ή σε νυκτερινές ώρες, εφ' όσον η απασχόληση είναι τακτική και μόνιμη.

· Η αξία του χορηγούμενου γάλατος ημερησίως.

· Η πρόσθετη αμοιβή που δίνεται από τον εργοδότη οικειοθελώς για μεγαλύτερη παραγωγική απόδοση (πριμ), όταν επαναλαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα φιλοδωρήματα που δίνονται στους μισθωτούς από τρίτους.
 
Τα οδοιπορικά έξοδα, όταν δεν εξαρτώνται από την πραγματοποίηση υπηρεσιακών μετακινήσεων, δεν υπόκεινται σε απόδοση λογαριασμού και δεν διακόπτονται κατά την διάρκεια ασθένειας ή άδειας.
 
Η αμοιβή της νόμιμης υπερωρίας ,εφ' όσον παρέχεται τακτικά.
 
Η αμοιβή της υπερεργασίας, εφ' όσον η εργασία αυτή πραγματοποιείται τακτικά.
 
Η αμοιβή από προμήθειες.
 
Το επίδομα μη απουσίας (τακτικότητας).
 
Το επίδομα κατοικίας.
 
Το επίδομα ισολογισμού, εφ' όσον καταβάλλεται τακτικά κάθε χρόνο.
 
Δεν συμπεριλαμβάνεται στις τακτικές αποδοχές το πριμ παραγωγικότητας το οποίο χορηγείται με την προϋπόθεση της επίτευξης ορισμένου σκοπού και με την επιφύλαξη της περικοπής του οποτεδήποτε.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νησιά του Β. Αιγαίου, για τον ΦΠΑ

«Νέκρωσε» σήμερα κάθε κίνηση στο βόρειο Αιγαίο. Διεκδικώντας τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου επιχειρήσεις κάθε λογής έκλεισαν σήμερα σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Σάμο. Κλειστές παραμένουν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και όλων των δήμων. Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο και στο Βαθύ της Σάμου.

Συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο.

«Η διαφαινόμενη επιβολή, από τις αρχές του 2017, νέου αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, συνιστά ένα ακόμη βαρύ φορολογικό μέτρο που δεν συνάδει με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο η Πολιτεία, στις αποφάσεις της, υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους» σημειώνει με ανακοίνωση της η πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνοντας τη συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «το μέτρο της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ θα οδηγήσει σε μαρασμό την επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στα νησιά υπό δύσκολες συνθήκες, αφού θα βρεθεί σε καταστάσεις ακραία άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με την υπόλοιπή χώρα. Ουσιαστικά, η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ θα καταστήσει μη ανταγωνιστικά πολλά τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, πλήττοντας - μεταξύ άλλων - και τον τομέα του τουρισμού».

Και η ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής καταλήγει: «Η οριστική κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα αποτελέσει βαρύτατα επιβαρυντικό παράγοντα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της ανταγωνιστικότητας των νησιών μας, λειτουργώντας τιμωρητικά προς τους ανθρώπους που αγωνίζονται στα νησιωτικά σύνορα της χώρας. Δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν μπορεί να υπάρχουν άλλες σκέψεις, απαιτείται να ληφθεί η μόνη δίκαιη απόφαση, στην κατεύθυνση των προβλέψεων του συνταγματικού νομοθέτη: Άμεση και ουσιαστική στήριξη των Νησιών και των Ανθρώπων τους».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναρτήθηκαν στο taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας - Πώς θα τα εκτυπώσετε

Άνοιξε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι παραμένουν αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 με τους ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώνουν όσα και την φετινή χρονιά, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έκρινε σκόπιμο να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό τους. Το δημόσιο περιμένει να εισπράξει περίπου τα 1,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου


Οι φορολογούμενοι έχουν δυο δυνατότητες για να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr:
  • Κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxisnet 
  • Χωρίς χρήση κωδικών αλλά μόνο με τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τον αριθμό κυκλοφορίας
Το ειδοποιητήριο αναγράφει ειδική ταυτότητα οφειλής με την οποία μπορεί να πληρωθεί το τέλος είτε σε τράπεζα και ταχυδρομείο είτε μέσω e-banking.

Σημειώνεται ότι τυχόν εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών επιβαρύνεται με πρόστιμο ισόποσο με την αξία τους. Η εμπρόθεσμη εξόφληση των τελών γίνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά πώς θα τα εκτυπώσετε

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο Taxisnet και ειδικότερα στην εφαρμογή των Τελών Κυκλοφορίας.
Για να μπείτε στην φόρμα πρέπει να πατήσετε στην ένδειξη «είσοδος».

Αμέσως μετά, η φόρμα σάς ζητάει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας. Αφού τα συμπληρώσετε δεν έχετε παρά να πατήσετε “εκτύπωση”.


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη εξέλιξη με την τεχνητή νοημοσύνη!

Επιδιώκεται η τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει εκ μέρους του παγκόσμιου ηγέτη την διοίκηση του πλανήτη, η οποία θα είναι άκαμπτη για όλους, απαλλαγμένη από ανθρώπινα συναισθήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έρχεται για να φέρει τα πάνω κάτω καθώς μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή καλύτερα να το καθορίσει.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδεται, αν τροφοδοτηθεί με μία εικόνα ο εξελιγμένος αλγόριθμος του συστήματος δημιουργεί ένα σύντομο βίντεο που -ανάλογα με το περιεχόμενο της εικόνας- δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

Αρκεί μια μόνο εικόνα στο σύστημα -που συνδυάζει την υπολογιστική όραση με τη «βαθιά» μηχανική μάθηση- για να γεννήσει τα επόμενα «καρέ» της ιστορίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Καρλ Βόντρικ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, θα παρουσιάσουν το σύστημά τους σε συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης στη Βαρκελώνη στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το "New Scientist".

Για να αναπτύξουν το νέο σύστημα, οι δημιουργοί του το «εκπαίδευσαν» με ακίνητες εικόνες και με δύο εκατομμύρια βίντεο από το Flickr, έτσι ώστε σταδιακά να καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος και τι έπεται συνήθως στην συνέχεια.

Όπως σχολιάζουν οι… «ειδικοί», αυτό που συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, κανείς -ούτε άνθρωπος, ούτε μηχανή- δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τι θα συμβεί.

Ωστόσο, προσθέτουν, ένα τέτοιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, όταν βελτιωθεί, θα μπορεί να προβλέψει εναλλακτικά μέλλοντα.

Με λίγα λόγια να καθορίσει το ιδανικό για την παγκόσμια εξουσία μέλλον, το οποίο θα δέχονται οι μάζες, προκειμένου να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα «αγαθά» του ενός ηγέτη.

 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΗ παρέμβαση της Νέας Τάξης μέσω του Guardian

Φουντώνει για τα καλά η κόντρα Παλαιάς και Νέας Τάξης  για την κυριαρχία του πλανήτη, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.

Άρθρο του «Guardian», το οποίο υπογράφει ο παγκοσμιοποιητής συγγραφέας, Τζορτζ Μονμπιό, αποκαλύπτει πως η ανθρωπότητα (δηλαδή η παγκόσμια εξουσία) θα κληθεί μέσα στις επόμενες δεκαετίες να βρει λύση σε 13 μεγάλες κρίσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση σημαντικό τμήμα του πληθυσμού θα απειληθεί με αφανισμό!!!

Εν ολίγοις καλείς τους ανθρώπους να αποδεχθούν την παγκόσμια εξουσία της Νέας Τάξης, προκειμένου να μην εξαφανιστούν.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν, τονίζει, τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών ως απόρροια της μη επίλυσης των κρίσεων αυτών, δημιουργείται ένα «εκρηκτικό» μείγμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Οι 13 κρίσεις κατά τον Τζορτζ Μονμπιό, οι οποίες απεικονίζουν επ’ ακριβώς τα προβλήματα που θέτει η Νέα Τάξη για να δώσει τις «λύσεις».

Κυριαρχούν η εκλογή Τραμπ, η παγκόσμια οικονομία, η δήθεν υπερθέρμανση και η δήθεν επισιτιστική κρίση:

Ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ «μοιάζει με άνθρωπο που δεν έχει τις ικανότητες της αυτοσυγκράτησης και της διατήρησης των ισορροπιών, αλλά χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη εκδικητικότητα. Έχει τα χέρια του ελεύθερα, με το Κογκρέσο και τη Γερουσία υπέρ του. Πλαισιώνεται από ανθρώπους που η κρίση και η γνώση του κόσμου είναι στην καλύτερη περίπτωση περιορισμένη. Αναλαμβάνει τις τύχες της μεγαλύτερης πυρηνικής -αλλά και αυτής με το μεγαλύτερο συμβατικό οπλοστάσιο- δύναμης στον κόσμο, αλλά και μιας χώρας με τις πιο εξελιγμένες μορφές παρακολούθησης που έχει αναπτύξει κράτος».

Ο σύμβουλός του για την εθνική ασφάλεια

Ο σύμβουλός του για τα θέματα εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν είναι ένας επικίνδυνος εξτρεμιστής, σύμφωνα με τον Τζορτζ Μονμπιό, και έχει ελεύθερα τα χέρια του να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, ακόμα και χωρίς τη συγκατάθεση του Κογκρέσου.

Η υπόλοιπη ομάδα του

Το επιτελείο του Τραμπ αποτελείται εν μέρει από επαγγελματίες λομπίστες των κλάδων του πετρελαίου, του καπνού, των χημικών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος κι άλλους δισεκατομμυριούχους. Η προτεραιότητά τους, λοιπόν, θα είναι να αποφύγουν τους κανονισμούς και τη φορολογία. Αυτοί οι άνθρωποι -ή καλύτερα τα συμφέροντα που εκπροσωπούν- έχουν πλέον τον έλεγχο. Πέρα από τις επιπλοκές στη δημόσια υγεία, στην οικονομία και τη σταθερότητα, αυτό αποτελεί και μια δικαίωση του πολιτικού μοντέλου που επιχείρησαν να λανσάρουν οι καπνοβιομηχανίες τη δεκαετία του '60. Αυτό το μοντέλο αποδεικνύει ότι αν σπαταλήσεις αρκετά χρήματα σε «δεξαμενές σκέψης», ακαδημαϊκούς και δήθεν κινήματα και «δουλέψεις» με τα ΜΜΕ ώστε να τους δώσεις μια πλατφόρμα, μπορείς να αγοράσεις όσους πολιτικούς χρειαστεί και η Δημοκρατία καταλήγει ένα κενό γράμμα.

Το Brexit

Η προσπάθεια της Βρετανίας να απαγκιστρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπεται σε... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, καθώς διαμορφώνονται τα ακόλουθα ενδεχόμενα για το Λονδίνο:
α) είτε συμφωνεί με την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση στην ελεύθερη αγορά, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση το στρατόπεδο του Brexit δεν θα έχει κερδίσει τίποτα πέρα από μια μεγάλη ντροπή ή β) η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τις πόρτες. Όχι μόνο είναι πιθανό να απορρίψει τους όρους που προτείνει η βρετανική κυβέρνηση, αλλά θα μπορούσε να παρουσιάσει και έναν λογαριασμό περίπου 60 δισεκατομμυρίων στους Βρετανούς, λόγω του κόστους της αποχώρησης. Αυτό το ποσό θα ήταν πολιτικά αδύνατο να πληρωθεί από την κυβέρνηση και θα οδηγούσε σε μια αδιαπραγμάτευτη ρήξη και το σκληρότερο δυνατό Brexit.

Ευρωζώνη

Η ιταλική τραπεζική κρίση μπορεί ανά πάσα στιγμή να τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, την ώρα που το Βερολίνο εμμένει στην πολιτική της λιτότητας. Το οικονομικό μέγεθος της Ρώμης δεν επιτρέπει τη διάσωσή της με ένα πρόγραμμα βοήθειας αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε σε κράτη όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Παγκόσμια οικονομική κρίση

Επανάληψη μιας οικονομικής κρίσης, παγκόσμιας εμβέλειας, όπως αυτής που εκδηλώθηκε τη διετία 2007-2008, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη στη διαχείρισή της.

Μηχανές και αυτοματοποίηση

Η αυτοματοποίηση σε πολλά κομμάτια της παραγωγής αναμένεται να καταστρέψει θέσεις εργασίας και εξαιτίας της διείσδυσης της τεχνολογίας σε κάθε κομμάτι της οικονομίας δεν πρόκειται για κάποια μόδα που θα περάσει, αλλά για εξέλιξη που λαμβάνει μορφές «χιονοστιβάδας». Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κάποιος πώς θα αναπληρωθούν οι θέσεις εργασίας, εκτιμά ο Βρετανός συγγραφέας και προσθέτει ότι καμία κυβέρνηση ή μεγάλο κόμμα πουθενά στον κόσμο δεν δείχνει να καταλαβαίνει τη σημασία ή το μέγεθος αυτού του ζητήματος.

Αν η Μαριν Λε Πεν κερδίσει τις γαλλικές εκλογές

Η Μαρίν Λε Πεν έχει αρκετά καλές πιθανότητες να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας. Αν αυτό θα προκαλέσει την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι άγνωστο. Αν αυτή δεν είναι μια σαφέστατη κρίση, υπάρχουν άλλες που περιμένουν τη... σειρά τους (ιδιαίτερα με τα αναδυόμενα εθνικιστικά κινήματα σε όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη) και αναμένεται να δημιουργήσουν αλυσιδωτή αντίδραση. Νομίζω ότι, όταν ξεκινήσει, θα γίνει με τέτοια ταχύτητα που θα εκπλήξει τους πάντες. Από τον έναν μήνα στον άλλο, η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αμφισβητείται.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Αν η Λε Πεν κερδίσει, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εκπροσωπούνται από τους εξής: Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ζι Ζινπίνγκ, Τερέσα Μέι και Μαρίν Λε Πεν. Δεν το λες και καθησυχαστικό.

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα στα σκουπίδια

Τα εθνικά προγράμματα για την κλιματική αλλαγή δεν έχουν καμία σχέση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις στο Παρίσι. Ακόμα κι αν τα προγράμματα εφαρμοστούν κατά γράμμα στο εξής (που δεν θα συμβεί), θα είμαστε πολύ πίσω από αυτά που συμφωνήθηκαν. Και αυτή η παραδοχή γίνεται προτού μάθουμε τι ακριβώς θα κάνει ο Τραμπ.

Το μεταναστευτικό

Ο αντίκτυπος της κατάρρευσης της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή -πέρα από... μικρά πράγματα όπως οι πλημμύρες στις πόλεις, η απώλεια παραγωγής τροφίμων ή η μείωση των υδάτινων πόρων- θα είναι και η μαζική μετανάστευση, που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα τάση. Οι ανθρωπιστικές, πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες, τεράστιες.

Σιτηρά για ακόμη 60 χρόνια

Σύμφωνα με το τμήμα τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ, με βάση τα σημερινά δεδομένα των εδαφών μας μένουν ακόμη 60 χρόνια θερισμού σιτηρών!

Επιταχυνόμενη πορεία εξαφάνισης

Η πορεία εξαφάνισης εμφανίζεται -αν μη τι άλλο- επιταχυνόμενη. Φτάνει μέχρι εδώ; Δυστυχώς, όχι. Μια από τις ιδιαιτερότητες αυτού του πλέγματος της πολυεπίπεδης κρίσης είναι το γεγονός πως δεν μοιάζει να υπάρχει άλλος δρόμος για να ακολουθήσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος ένα ρεαλιστικό σενάριο, στο οποίο οι κυβερνήσεις χάνουν τη διάθεσή τους για παρακολουθήσεις και βομβαρδισμούς με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι δισεκατομμυριούχοι ξεχνούν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, η προβληματική Ευρωπαϊκή Ένωση επανασυντίθεται, η κλιματική αλλαγή γυρίζει πίσω, είδη επιστρέφουν από την εξαφάνιση και τα σιτηρά επιστρέφουν στο έδαφος. Όλες αυτές δεν είναι στιγμιαίες κρίσης, αλλά αποτελούν μέρος μιας μόνιμης κατάρρευσης. Οπότε το ερώτημα δεν είναι πώς να τις ξεπεράσουμε -αν αυτό είναι δυνατό- αλλά πώς θα τις αποφύγουμε. Μπορεί να συμβεί; Αν ναι, τι θα προϋπέθετε;

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Pagani: Το νέο εργοστάσιο και showroom της εταιρείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες εγκαταστάσεις για την Pagani στη Modena.

Εκεί υπάρχει το νέο εργοστάσιο και μια έκθεση αντάξια του κύρους της Pagani.
Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται ένα τετράγωνο μακριά από το παλιό, στο San Cesario Sul Panaro, στη Modena.

Τις νέες εγκαταστάσεις επιμελήθηκαν οι γιοι του Horacio Pagani, Leonardo και Christofer και το ατελιέ της Pagani Automobili.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ στη Γερμανία: Υπάλληλος της μυστικής υπηρεσίας ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση

Ένας Γερμανός πολίτης, υπάλληλος στην υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της χώρας, συνελήφθη καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε μια επίθεση ισλαμιστών εναντίον της έδρας της υπηρεσίας του στην Κολονία, όπως ανέφεραν το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Die Welt.
 
Σύμφωνα με τα δύο έντυπα, ο 51χρονος Γερμανός είχε κάνει φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο διαδίκτυο και αποκάλυψε πληροφορίες της υπηρεσίας Bundesverfassungsschutz (BfV).
 
Ένας εκπρόσωπος της BfV απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για τι δουλειά έκανε ο συλληφθείς στην υπηρεσία ή το πότε προσελήφθη. Δεν σχολίασε ούτε την πληροφορία της Die Welt ότι ο ύποπτος σχεδίαζε να πυροδοτήσει μια βόμβα στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Κολονία.
 
«Δεν υπάρχουν αποδείξεις μέχρι σήμερα ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος για την ασφάλεια της BfV ή των εργαζομένων της. Ο άνδρας κατηγορείται ότι έκανε φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα και ότι αποκάλυψε υλικό της υπηρεσίας σε διαδικτυακά τσατ-ρουμ» είπε.
 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Der Spiegel, η υπηρεσία αντικατασκοπείας αντιλήφθηκε τη δράση του πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες.
 
Η BfV υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 40.000 ισλαμιστές στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 9.200 είναι υπερσυντηρητικοί σαλαφιστές.
 
«Παραμένουμε στόχος της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και πρέπει να υποθέτουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις θα διαπράξουν μια επίθεση στη Γερμανία αν μπορέσουν», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολωνία: Δύο νεκροί μεταλλωρύχοι και έξι αγνοούμενοι μετά από σεισμό

Και δεύτερος μεταλλωρύχος βρέθηκε νεκρός μετά από έναν σεισμό στο ορυχείο ασημιού και χαλκού Ρούντνα στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ενώ τουλάχιστον έξι αγνοούνται, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP χθες.

Ο σεισμός που κατέγραψε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) ήταν 4,4 βαθμών και σημειώθηκε στις 9:09 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σε βάθος 10 χλμ μόνο, το οποίο μεγέθυνε την επίδρασή του στο ορυχείο, που ανήκε στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.

"Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους", είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.

Μεταξύ των εννέα εργατών που μεταφέρθηκαν εκτός του χώρου μετά τον σεισμό, ένας πέθανε. Οι διασώστες βρήκαν επίσης τη σορό ενός μεταλλωρύχου που πέθανε μέσα στο ορυχείο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιό βαριά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με το RMF. Οι τραυματισμοί τους είναι κυρίως στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο νοσοκομείο γυναίκα που παρασύρθηκε από τραμ

Ζωντανή απεγκλωβίστηκε, πριν από λίγα λεπτά, από τις γραμμές του τραμ, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Ολγας, μία γυναίκα που παρασύρθηκε απο το τραμ και διακομίζεται με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού της συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος στις ελεύθερες επισκέψεις σε γιατρούς από το 2017


Από… σαράντα κύματα θα πρέπει να περνούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μέχρι να κλείσουν τελικά ραντεβού για ιατρική επίσκεψη ή για κάποια εξέταση, ενώ ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως περιγράφεται στο σχέδιο του μνημονίου, το υπουργείο Υγείας θα πρέπει μέχρι το Μάρτιο να έχει καταρτίσει ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2017.

Το σύστημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το σχέδιο, για την
προέγκριση των επισκέψεων σε παρόχους του ιδιωτικού τομέα (ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα δίνεται στις δομές του ΠΕΔΥ και στα δημόσια νοσοκομεία. Ανάλογά όμως με τις δυνατότητές τους (θα έχει προηγηθεί "χαρτογράφηση" των υποδομών, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους) και με βάση το χρόνο αναμονής που χρειάζεται για την πραγματοποίηση των εξετάσεων, και εφόσον οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να κλείσουν εκεί ραντεβού, τότε μόνο θα δίνεται το "πράσινο φως" για πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα. Η πρόοδος του μέτρου μάλιστα θα αξιολογείται κάθε τρεις μήνες.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται στην κατεύθυνση της συγκράτησης των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και για την τήρηση των κλειστών προϋπολογισμών του, οι οποίοι συνεχίζουν και αυτή τη χρονιά να καταγράφουν μεγάλη υπέρβαση σε όλους τους κωδικούς (ενδεικτικά μόνο για το φάρμακο η "τρύπα" στον Οργανισμό θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για έναν ακόμη περιορισμό που τίθεται στους ασφαλισμένους από τη στιγμή που συστάθηκε ο ΕΟΠΥΥ το 2012, οπότε και έγινε το "άνοιγμα" στην ιδιωτική αγορά περίθαλψης. Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή "κόφτες" τόσο στις επισκέψεις σε γιατρούς (ώστε οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να επισκέπτονται περισσότερες από δύο φορές το μήνα γιατρό της ίδιας ειδικότητας, και αν χρειαστεί και τρίτη εξέταση, τότε θα πρέπει να έχουν την έγκριση του ΕΟΠΥΥ), όσο και στη συνταγογράφηση και εκτέλεση εξετάσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό οι θεσμοί έχουν ζητήσει να υπάρχει πλήρης ιατρικός φάκελος ανά ασθενή, όπου θα καταγράφονται οι διαγνωστικές εξετάσεις που έχει πραγματοποιήσει, τα φάρμακα που λαμβάνει, ειδικά όταν πρόκειται για θεραπείες υψηλού κόστους, οι ιατρικές επισκέψεις και οι νοσηλείες σε δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια. Έτσι με βάση το ιατρικό αυτό αρχείο, είτε θα δίνεται στους ασφαλισμένους η έγκριση για τη διενέργεια επιπλέον ιατρικών πράξεων, είτε ο ΕΟΠΥΥ θα βάζει φρένο στις επιπλέον παροχές Υγείας που καλύπτει.

Το ζήτημα όμως είναι, όπως σημειώνουν φορείς της ιδιωτικής αγοράς Υγείας σε μια πρώτη αποτίμηση του σχεδίου του μνημονίου, κατά πόσο οι δημόσιες δομές μπορούν να ανταποκριθούν στην υφιστάμενη ζήτηση και κυρίως μετά από πόσο χρόνο οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ποσοστό άνω του 90% των ασφαλισμένων απευθύνονται εξαρχής σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να κάνουν μια εξέταση.

Περιορισμοί πάντως αναμένονται και σε ότι αφορά στον ΕΣΥ.  Και αυτό γιατί έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν μπει και οι τελευταίες πινελιές στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα στηρίζεται πρωτίστως σε τοπικές μονάδες Υγείας (ιατρεία της γειτονιάς) και σε οικογενειακούς γιατρούς. Αυτό θα είναι το πρώτο και απαραίτητο στάδιο από το οποίο θα περνούν οι ασθενείς για να παραπέμπονται στη συνέχεια για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και δομές του ΠΕΔΥ.


 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!