EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Τα ΜΜΕ της «λευκής» Ευρώπης και της Κολομβίας των Βαλκανίων απέκρυψαν αυτή την είδηση

Ο Jerome Cahuzac πρώην Γάλλος υπουργός (2012) γνωστός για τις προσπάθειες του να πιάσει φοροφυγάδες καταδικάστηκε σε τρία χρόνια στη φυλακή την Πέμπτη (8.12.2016) για την απόκρυψη εκατομμύρια δολάρια σε offshore λογαριασμούς (Τα ΜΜΕ της «λευκής» Ευρώπης και της Κολομβίας των Βαλκανίων το απέκρυψαν)


Ο Jerome Cahuzac, άνθρωπος του Γάλλου  Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή, τα μαύρα χρήματα επί δύο δεκαετίες τα έστελνε σε λογαριασμούς στην Ελβετία, τη Σιγκαπούρη και τη Νήσο του Μαν. (όπως έκαναν και κάνουν οι δικοί μας, ειδικότερα ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΗΜ. η πρώτη εταιρεία με το σκάφος τους ήταν στη νήσο ΜΑΝ),.

Ο Cahuzac αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, αλλά τελικά παραδέχθηκε την ενοχή, τον Απρίλιο του 2013, ένα μήνα αφού είχε παραιτήθηκε από υφυπουργός.

Τον διέγραψαν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την παραίτησή του.

Ο Cahuzac θα ασκήσει έφεση στην ποινή φυλάκισης με το σκεπτικό ότι ο ίδιος και του πρώην συζύγου Patricia Menard έχουν ήδη καταβάλει φόρους  € 2.500.000 τα οποία προφανώς τα αποταμίευσε μετά από πολύ ιδρώτα, όπως ακριβώς όλοι οι εκατομμυριούχοι δικοί μας πολιτικοί-κλέφτεςπηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλες οι συναλλαγές για επιχειρήσεις - επαγγελματίες απευθείας στο Taxis - Τι αλλάζει

Αλλάζουν τα δεδομένα για 1 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με το νέο νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» και τις άλλες διατάξεις που προβλέπονται σε αυτό.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real FM, εξήγησε πως με βάση το άρθρο 69, όλοι οι φορολογικοί μηχανισμοί (ταμειακές μηχανές, υπολογιστές κλπ) θα είναι υποχρεωτικά συνδεδεμένοι με το σύστημα του Taxis, κάτι το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.

Και αυτό γιατί θα περνούν αυτομάτως όλες οι συναλλαγές και πόσες αποδείξεις ή τιμολόγια κόπηκαν στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται για παράδειγμα να αποστέλλεται κλιμάκιο για ελέγχους στις επιχειρήσεις. Η φορολογική πληροφορία θα είναι άμεση.

Όσον αφορά στο πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο και το ποιες αποδείξεις θα μετρούν και ποιες θα εξαιρούνται, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν όλα αυτά και υπογράμμισε πως αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αθήνα - Πάτρα σε 110 λεπτά (photo)

Με στόχο τα τέλη Μαρτίου του 2017 το τμήμα της «Ολυμπίας Οδού» Κόρινθος – Πάτρα μήκους 120 χλμ. να έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι κατασκευαστικές εργασίες, όσο και οι δοκιμές των επιμέρους μηχανολογικών και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Με τη συνολική πρόοδο της κατασκευής να βρίσκεται σε ποσοστό 88%, η εταιρία «Ολυμπία Οδός» (στην εκμετάλλευση της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο τμήμα από το 2008 με παραχώρηση για 30 χρόνια), φιλοδοξεί μέσα σε τρεις περίπου μήνες να μετατρέψει την -κακή- πραγματικότητα ενός «εθνικού» δρόμου -η χάραξη του οποίου στηρίχτηκε σε δεδομένα των αρχών του ’70- σε… παρελθόν.


Για να συμβεί αυτό, η κατασκευαστική κοινοπραξία «Άπιον Κλέος» (VINCI, J&P Άβαξ, HOCHTIEF, ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), έχει διαιρέσει το τμήμα σε 6 εργοτάξια, που ενεργούν σε συνολικά 20 εργοταξιακές ζώνες με πάνω από 3.000 εργαζόμενους, προκειμένου να κατασκευάσει έναν σύγχρονο, άνετο και κυρίως ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο.

Θα αντικαταστήσει δηλαδή, τη μία λωρίδα και έρεισμα ανά κατεύθυνση με δύο και Λωρίδα Έκτατης Ανάγκης (ΛΕΑ), τις κορύνες με διαχωριστικά στηθαία ανάμεσα στους δύο κλάδους κυκλοφορίας, τα εικονοστάσια με μεταλλικές μπάρες, την απουσία ελέγχου και συντήρησης με 2 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης, 2 Τεχνικές Βάσεις και 2 Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας, καθώς και εκείνες τις αλήστου μνήμης τεράστιες κίτρινες ανακλαστικές πινακίδες, που προειδοποιούσαν συχνά πυκνά πως: «Στα επόμενα 2 χλμ. υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος»…

Φιλοδοξώντας λοιπόν, μέσω των σύγχρονων προτύπων οδικής ασφάλειας, να μειώσει τα ατυχήματα (που  μέχρι πρόσφατα αποτυπώνονταν στατιστικά με διψήφια νούμερα το χρόνο) στο ελάχιστο, ο νέος, σύγχρονος και άνετος αυτοκινητόδρομος θα προσφέρει μια αναβαθμισμένη και ασφαλέστερη σύνδεση προς το νοτιοδυτικό τμήμα της Ελλάδας και συγκεκριμένα προς και από το λιμάνι της Πάτρας, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις τουριστικές περιοχές, ενισχύοντας παράλληλα τις μεταφορές και τις αγροτικές εξαγωγές.

Ένα ΙΧ θα χρειάζεται κάτι λιγότερο από 12 ευρώ σε διόδια και κοντά 2 ώρες, για να μεταβεί με ασφάλεια από την Αθήνα στην Πάτρα η το ανάποδο.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 1,487 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ένα συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων (τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια), ευρωπαϊκών κονδυλίων, διοδίων και φυσικά της συμμετοχής και των αποζημιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Ολυμπία Οδός είναι το μοναδικό έργο από τους υπόλοιπους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου, καθιστώντας το έτσι ένα από τα δυσκολότερα έργα που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα. Η διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού είναι σε άλλα σημεία μονόπλευρη και σε άλλη αμφίπλευρη, με αποτέλεσμα οι προκλήσεις του έργου να είναι:

Ο μεγάλος αριθμός κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και η αποτελεσματική διαχείριση της κυκλοφορίας.
Η κατασκευαστική δραστηριότητα με ταυτόχρονη ανάπτυξη των εργασιών σε όλο το μήκος της ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών και όχι τμηματικά.
Η διέλευση κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Το απότομο ανάγλυφο (τεκτονικά ρήγματα, κίνδυνος κατολισθήσεων, στενότητα χώρου κα.).


Ο μεγάλος αριθμός των υφιστάμενων τεχνικών έργων που χρήζουν επεμβάσεων ή καθαιρέσεων.
Και τέλος -το σημαντικότερο ίσως όλων- η παράλληλη κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής (ΕΡΓΟΣΕ) που ήταν και η σημαντικότερη αιτία καθυστέρησης των εργασιών, μαζί με τις απαλλοτριώσεις και τις αρχαιολογικές έρευνες.

Το συγκεκριμένο αυτό τμήμα της Ολυμπίας Οδού, κατασκευάζεται σε ένα ιδιαίτερα ασταθές γεωλογικό περιβάλλον. Τα 380 μεγάλα τεχνικά έργα (σήραγγες, γέφυρες, άνω και κάτω διαβάσεις κα.) της Κορίνθου – Πατρών, πέρα από το ότι αποτελούν θεαματικές κατασκευές, συμπληρώνονται με πάνω από 400 έργα αντιστήριξης και από μεγάλη πυκνότητα κόμβων.

Ο αυτοκινητόδρομος που «αγκαλιάζει» τη βόρεια ακτογραμμή της Πελοποννήσου, έχει εξαντλήσει τη σχετική βιβλιογραφία ως προς τα έργα αντιστήριξης, αφού σε αυτόν χρησιμοποιούνται όλες οι γνωστές μέθοδοι και οι συνδυασμοί τους.

Σήραγγες Παναγοπούλας

Για το λόγο αυτό και στο τμήμα κατασκευάζονται 12 σήραγγες συνολικού μήκους 16 χλμ. Οι τέσσερις από αυτές, μήκους 8,2 χλμ., αποτελούν ένα σύμπλεγμα σηράγγων στην περιοχή της Παναγοπούλας, μεταξύ Αιγίου και Ρίου. Εκεί κατασκευάζεται και η μεγαλύτερη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου, μήκους 4 χλμ., η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα. Οι σήραγγες διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, 5 παρκινγκ ανά κατεύθυνση και 10 συνδετήριες σήραγγες (πέντε πεζών και πέντε οχημάτων).


Πέρα από τις μελέτες που χρειάστηκαν λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της περιοχής, μια ακόμη ιδιαιτερότητα είναι ότι παράλληλα, πολύ κοντά και κάτω από τις σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου, κατασκευάζονται και οι σήραγγες του σιδηρόδρομου, καθιστώντας το έργο τεχνικά ακόμη πιο δύσκολο.

Σήραγγες Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα:


                           Κατεύθυνση Κόρινθος          Κατεύθυνση Πάτρα
Δερβένι                      670μ. + 535μ.                          --
Μαύρα Λιθάρια          1.246μ.                                1.218μ.
Ακράτα                      846μ. + 308μ.                          --
Πλάτανος                   1.870μ.                                1.626μ.
Παναγοπούλα             548μ. + 581μ. + 4.033μ.        3.179μ.


Οι 209 γέφυρες του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα και συγκεκριμένα 47 γέφυρες, 22 άνω διαβάσεις και 140 κάτω διαβάσεις ξεπερνούν σε ποσοστό ολοκλήρωσης το 92%.  Οι 43 απ’ αυτές είναι μεγαλύτερες από 25μ. και η μεγαλύτερη είναι του ποταμού Κράθι και έχει μήκος 190 μέτρα.

Ο αυτοκινητόδρομος διαθέτει συνολικά 29 Ανισόπεδους Κόμβους, που τον συνδέουν με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και τις παρόδιες περιοχές. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο κόμβων, αφού κατά μέσο όρο αντιστοιχεί ένας κόμβος σε κάθε 7 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου.

Ο «υπέρ» Κόμβος του Ρίου

Ο Κόμβος του Ρίου είναι ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, γιατί λόγω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και της σύνδεσης της με την «Ιόνια Οδό», εξυπηρετεί συνολικά 8 διαφορετικές κατευθύνεις. Στην τελική του μορφή ο κόμβος θα περιλαμβάνει:

3 άνω διαβάσεις

6 κάτω διαβάσεις

2 γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου

Πολλαπλές ράμπες εισόδου/εξόδου.

Η συμβατική υποχρέωση είναι τον Μάρτιο του 2017 να παραδοθεί λειτουργικός ο αυτοκινητόδρομος σε όλο το μήκος του και οι όποιες εκκρεμότητες να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο του 2017.
Στο μεσοδιάστημα παραδίδεται σε λειτουργία κάθε τμήμα του έργου που είναι δυνατό να λειτουργήσει αυτόνομα.

Έτσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου δόθηκαν σε κυκλοφορία:

Τα πρώτα 20 χλμ. ολοκληρωμένου νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, από τον Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι τον Κόμβο Κιάτου.

Δύο νέες σήραγγες στην περιοχή του Δερβενίου Κορινθίας. Οι δύο αλλεπάλληλες σήραγγες έχουν συνολικό μήκος 1.210 μ., ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρα 120 μ. και εντάσσονται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα μήκους 2 χλμ.

Νωρίτερα (Μάιος 2016) είχαν δοθεί σε κυκλοφορία οι δύο αλλεπάλληλες σήραγγες στην περιοχή Ακράτας - Αιγείρας, μήκους περίπου 1.150 μέτρων.


Ενώ τέλος, ο επόμενος άμεσος στόχος (Ιανουάριος) είναι η παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Κιάτο – Ξυλόκαστρο, μήκους 14 χλμ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσδεθείτε: Έρχεται νέα κρίση στην Ευρωζώνη!

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι έρχεται στην Ευρωζώνη νέα κρίση, και μάλιστα σύντομα, κάνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφο των Times.

Συγκεκριμένα, ο Bruno Waterfield, ρεπόρτερ των Times στις Βρυξέλλες, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την εξής είδηση:

«Πηγή της Ε.Ε.: "νέα κρίση στην Ευρωζώνη είναι στο ραντάρ".

Εγώ: "εννοείς ότι είναι πιθανή, ε;"

Πηγή: "όχι, τη βλέπουμε να έρχεται, είναι στο δρόμο, είναι ήδη στο ραντάρ"».
Να θυμηθούμε τον μεγάλο Μιχάλη Κατσαρό; «Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Forbes: Αυτός είναι ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, μπροστά από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο για το 2016 του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σε ηλικία 64 ετών, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατακτά την κορυφή στην κατάταξη των ισχυρότερων προσωπικοτήτων παγκοσμίως για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

«Από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του» υπογραμμίζει το Forbes.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη.

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο που καταρτίζει το Forbes, στον οποίο βρίσκονται συνολικά τρεις γυναίκες στις 20 πρώτες θέσεις: η Τζάνετ Γέλεν, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι στην 6η θέση και η Τερέζα Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας στην 13η.

Πίσω από τον Πούτιν, τον Τραμπ και την Μέρκελ ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην 4η θέση και ο πάπας Φραγκίσκος στην 5η θέση.

Οι επικεφαλής των ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη.

Τον ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, στην 10η θέση, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon (14ος) και ο Ουόρεν Μπάφετ (15ος).

Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τίλερσον βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον εισαγγελέα στέλνει την υπόθεση Novartis ο Κοντονής

Tην παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προκάλεσαν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τις καταγγελίες δύο πρώην στελεχών της εταιρείας Novartis στην Ελλάδα, οι οποίοι κατέθεσαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για τις αθέμιτες πρακτικές που ακολούθησε η εταιρεία στη χώρα μας δωροδοκώντας χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους για να συνταγογραφούν φάρμακα της Novartis.

Ο Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου αντίγραφα των δημοσιευμάτων και ζήτησε τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών.

Δύο ημέρες πριν, στις 12 Δεκεμβρίου, το iefimerida.gr αποκάλυψε τις καταθέσεις δύο πρώην στελεχών της Novartis στην Ελλάδα στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, για για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Η αναφορά με τις καταγγελίες των δύο πρώην στελεχών της Novartis Ελλάδος κατατέθηκεν στις αρχές των ΗΠΑ από μεγάλο δικηγορικό γραφείο στις 12 Αυγούστου του 2016.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι -τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην διάθεση του iefimerida.gr- σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες βρίσκονται στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτές τις ημέρες.

Οι πληροφοριοδότες είναι Ελληνες πολίτες που εργάζονταν στη Novartis από το 2008, ως επικεφαλής επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης ο ένας και ως υπεύθυνος πωλήσεων ο δεύτερος.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

Η εταιρεία είναι υπότροπος, αφού ελέγχεται για παρόμοιες πρακτικές σε άλλες χώρες, όπως σε Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Τουρκία και Κίνα.

Η απάντηση της Novartis


«Εχουμε λάβει γνώση του δημοσιεύματος και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Δεν σχολιάζουμε μη εμπεριστατωμένες πληροφορίες».

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για απαλλαγή από το παράβολο στα ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και άπορους

Απαλλάσσονται οι άποροι ανασφάλιστοι από την υποχρέωση καταβολής του υφιστάμενου παράβολου για την εξέτασή τους από τα ΚΕ.Π.Α., σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85)».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με την προτεινόμενη διάταξη, θεσμοθετείται η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παράβολου των 46,14 ευρώ για τη χρήση των υπηρεσιών ΚΕΠΑ για τους ανασφάλιστους και άπορους, οι οποίοι είναι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, όπως ορίζονται στην ΚΥΑ Α3/25132/2016 «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» (Β΄ 908).

Όπως αναφέρεται, η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που οφείλει κατά το Σύνταγμα να λαμβάνει το κράτος προς τις ευπαθείς ομάδες των αναπήρων, απόρων και ανασφάλιστων ατόμων.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας πει κάποιος στα ηλίθια κομματόσκυλα του Μαξίμου ότι η Λέσβος είναι το νησί και η Μυτιλήνη η πρωτεύουσά του και δεν είναι διαφορετικά νησιά επιτέλους (ΦΩΤΟ έγγραφο)

Η πρεμούρα να εκλαϊκεύσει τα μέτρα για τα νησιά που εξήγγειλε από την Νίσυρο ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε το Μαξίμου σε μια γκάφα… ολκής. Εκαναν την Λέσβο και την Μυτιλήνη (την πρωτευουσά της) δύο διαφορετικά νησιά!

Στο non paper που διένειμε το Μαξίμου, στο σημείο 21 για τα μέτρα ελάφρυνσης των νησιών ανέφερε: «Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση».

Αρκετές ώρες αργότερα, κάποιος εντόπισε την γκάφα και εστάλη ορθή επανάληψη:
21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται το συγκεκριμένο μπέρδεμα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στις 5 Νοεμβρίου του 2015, στις δηλώσεις του από τη Λέσβο μετά την επίσκεψή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για το προσφυγικό είχε δηλώσει:

«Ηρθαμε για να δούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Λέσβος, η Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά…»
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Ρώσος ενεργειακός γίγαντας που θέλει να... σώσει την Jetoil

Σενάρια διάσωσης α λά Μαρινόπουλου ίσως δούμε προσεχώς με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά την εταιρεία πετρελαιοειδών Jetoil. Μετά από μία παρέλαση ενδιαφερόμενων επενδυτών τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι η παρουσία μιας εταιρείας ρωσικών συμφερόντων με σοβαρές διασυνδέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για τη διάσωση της πετρελαϊκής εταιρείας.

Αν και επισήμως δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση, πηγές της αγοράς που κλήθηκαν χθες να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες, χαρακτήριζαν τον εν δυνάμει επενδυτή ως "σοβαρή, μεγάλη εταιρεία". Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε θα πρόκειται για μια πρώτου μεγέθους έκπληξη, αφού στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας που δραστηριοποιείται στο trading, με έδρα την Αυστρία, φέρεται να μετέχει με ποσοστό 19% η κρατική ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft μαζί με άλλα επενδυτικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με το capital.gr, εκπρόσωπος του ενδιαφερόμενου επενδυτή, αναμένεται να δώσει το παρών στη σημερινή εκδίκαση του αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 99 στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι στιγμής, το ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται ως σοβαρό, και όπως εκτιμάται ο νέος επενδυτής έχει ως σκοπό την αξιοποίηση του βασικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, δηλαδή των αποθηκών της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο σχεδιασμών που υπάρχουν για εμπορία πετρελαϊκών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Αντίθετα φαίνεται ότι εκτός του ενδιαφέροντος του βρίσκεται η δραστηριότητα εμπορίας εντός της ελληνικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προχθές ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ιδιωτικοποίηση του 19% της μέχρι πρότινος 100% κρατικής Rosneft, με το μειοψηφικό μερίδιο να περνά έναντι 10,2 δις δολάρια στη Glencore και την Qatar Investment Authority.

Υπό το πρίσμα αυτό παραμένει ανοιχτό το τι μέλλει γενέσθαι στη σημερινή εκδίκαση του αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 99 του ομίλου Jetoil που από το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε – με τραγικό όπως εξελίχθηκε – τρόπο στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αρχικά οριστεί για το Νοέμβριο, ωστόσο δόθηκε αναβολή για σήμερα, μετά από αίτημα του Δημοσίου. Εφόσον το ενδιαφέρον της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας κριθεί ως σοβαρό, τότε εκτιμάται ότι η πιθανότερη εξέλιξη θα είναι να δοθεί νέα αναβολή.

Χθες πάντως κάποιοι εκ των πιστωτών, δήλωναν την πρόθεσή τους να προσέλθουν στο δικαστήριο με πρόθεση την εκδίκαση της υπόθεσης και με σκοπό να "αντιλέξουν” στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος λόγος για τις εξελίξεις συνεχίζει να βρίσκεται στις πιστώτριες τράπεζες οι οποίες έχουν απαιτήσεις για πάνω από το 40% των συνολικών οφειλών και το 90% των εμπράγματων εξασφαλίσεων της Jetoil. Επομένως η συμφωνία των τραπεζών είναι απαραίτητη για να προχωρήσει οποιοδήποτε σχέδιο, ενώ εκτός από τις τράπεζες διεκδικήσεις έχουν και άλλοι προμηθευτές όπως τα ΕΛΠΕ.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσα πρέπει να δαπανήσετε με κάρτα για να έχετε αφορολόγητο - Το Kolpo Grosso της πολιτικής μαφίας στην Ελλάδα- Παραδείγματα

Τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός τους θα πρέπει να δαπανήσουν από το επόμενο έτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή προβλέπουν ποσοστό από 10% έως και 20% ανάλογα με το ύψος του συνολικού εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, από το 2017, όσοι έχουν εισόδημα ως 10.000 ευρώ, για να δικαιούνται το αφορολόγητο θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δαπάνες με τη χρήση κάρτας για το 10% του εισοδήματος τους. Για εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 15%, και για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, σε 20% και μέχρι ποσού 30.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που οι δαπάνες μέσω καρτών υπολείπονται του προβλεπόμενου ποσοστού δαπανών για το αφορολόγητο, τότε επί της διαφοράς θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 22%.

Παραδείγματα


  • Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 16.000 ευρώ. Θα πρέπει να δαπανήσει με κάρτα τουλάχιστον το ποσό των 1.900 ευρώ (10% για τα πρώτα 10.000 και 15% για τα υπόλοιπα 5.000). 
10% 10.000 1.000
15% 6.000 900

Αν έχει δαπανήσει με κάρτα το ποσό των 900 ευρώ, τότε για τα 1.000 ευρώ που δεν δαπάνησε με κάρτα θα κληθεί να πληρώσει φόρο 22%, δηλαδή 220 ευρώ.
  • Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ. Θα πρέπει να δαπανήσει με κάρτα τουλάχιστον το ποσό των 5.000 ευρώ (10% για τα πρώτα 10.000, 15% για τα 20.000 και 20% για τα υπόλοιπα 5.000).
10% 10.000 1.000
15% 20.000 3.000
20% 5.000 1.000

Αν έχει δαπανήσει με κάρτα το ποσό των 3.000 ευρώ, τότε για τα 2.000 ευρώ που δεν δαπάνησε με κάρτα θα κληθεί να πληρώσει φόρο 22%, δηλαδή 440 ευρώ.
  • Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ. Θα πρέπει να δαπανήσει με κάρτα τουλάχιστον το ποσό των 8.000 ευρώ (10% για τα πρώτα 10.000, 15% για τα επόμενα 20.000 και 20% για τα υπόλοιπα 20.000).
10% 10.000 1.000
15% 20.000 3.000
20% 20.000 4.000

Αν έχει δαπανήσει με κάρτα το ποσό των 5.000 ευρώ, τότε για τα 3.000 ευρώ που δεν δαπάνησε με κάρτα θα κληθεί να πληρώσει φόρο 22%, δηλαδή 660 ευρώ.

Αναλυτικά τα ποσά και τα ποσοστά ετήσιου εισοδήματος που πρέπει να καλύπτονται με πληρωμές με κάρτα

Ετήσιο εισόδημα Θα πρέπει να δαπανήσει με κάρτα Ποσοστό εισοδήματος που πρέπει να δαπανηθεί με κάρτα
1000 100 10,00%
2000 200 10,00%
3000 300 10,00%
4000 400 10,00%
5000 500 10,00%
6000 600 10,00%
7000 700 10,00%
8000 800 10,00%
9000 900 10,00%
10000 1000 10,00%
11000 1150 10,45%
12000 1300 10,83%
13000 1450 11,15%
14000 1600 11,43%
15000 1750 11,67%
16000 1900 11,88%
17000 2050 12,06%
18000 2200 12,22%
19000 2350 12,37%
20000 2500 12,50%
21000 2650 12,62%
22000 2800 12,73%
23000 2950 12,83%
24000 3100 12,92%
25000 3250 13,00%
26000 3400 13,08%
27000 3550 13,15%
28000 3700 13,21%
29000 3850 13,28%
30000 4000 13,33%
31000 4200 13,55%
32000 4400 13,75%
33000 4600 13,94%
34000 4800 14,12%
35000 5000 14,29%
36000 5200 14,44%
37000 5400 14,59%
38000 5600 14,74%
39000 5800 14,87%
40000 6000 15,00%
41000 6200 15,12%
42000 6400 15,24%
43000 6600 15,35%
44000 6800 15,45%
45000 7000 15,56%
46000 7200 15,65%
47000 7400 15,74%
48000 7600 15,83%
49000 7800 15,92%
50000 8000 16,00%
51000 8200 16,08%
52000 8400 16,15%
53000 8600 16,23%
54000 8800 16,30%
55000 9000 16,36%
56000 9200 16,43%
57000 9400 16,49%
58000 9600 16,55%
59000 9800 16,61%
60000 10000 16,67%

Η δαπάνη με κάρτα, όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο, θα εφαρμοστεί στη θέση της ελάχιστης απαιτούμενης δαπάνης αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, δηλαδή την υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων που ίσχυε (κωδικός 049 στην φορολογική δήλωση).

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές θα συγκεντρώνονται αυτόματα από το υπουργείο Οικονομικών. Για όσους εξαιρεθούν από την υποχρεωτική χρήση καρτών, θα πρέπει να προσκομίσουν ανάλογης αξίας αποδείξεις αγοράς αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιο δύσκολα τα επιδόματα ανεργίας εντός της ΕΕ- Tι αλλάζει

Τη θεσμοθέτηση ακόμα πιο αυστηρών κανόνων για την παροχή επιδομάτων ανεργίας ετοιμάζει η ΕΕ. Η νέα κοινοτική πολιτική επιχειρεί να θέσει τέρμα στο λεγόμενο -κατά τη Γερμανία- «επιδοματικό τουρισμό», με θύματα χιλιάδες κοινοτικούς μετανάστες, ανάμεσά τους βέβαια και Έλληνες που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα σε χώρες μέλη της ΕΕ.

Συγκεκριμένα στους μετανάστες αυτούς θα χορηγείται επίδομα ανεργίας, μόνο εάν ο αιτών έχει συμπληρώσεις τρεις μήνες εργασίας, στη χώρα που έχει μεταναστεύσει

Σε διαφορετική περίπτωση ο αιτών θα δικαιούται να λάβει επίδομα μόνο από το ασφαλιστικό σύστημα που ήταν ασφαλισμένος, δηλαδή στην περίπτωση των Ελλήνων μεταναστών, από τον ελληνικό ΟΑΕΔ. Οι νέοι κανόνες αναμένεται να υιοθετηθούν σήμερα Τρίτη, για να ικανοποιήσουν χώρες όπως η Γερμανία και Αυστρία, που συχνά παραπονιούνται για «επιδοματικό τουρισμό» από κοινοτικούς μετανάστες, ειδικά από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, σε πάνω από το 40% των περιπτώσεων όπου κάποιος ζητά επίδομα με βάση τα χρόνια ασφάλισής του στο εξωτερικό δεν έχει καν συμπληρώσει τρεις μήνες εργασίας στη χώρα όπου πλέον βρίσκεται. Παράλληλα, οι νέοι κανόνες θα αλλάξουν το σημερινό καθεστώς για άτομα που κατοικούν σε μία ευρωπαϊκή χώρα αλλά εργάζονται σε μία άλλη. Με βάση τους σημερινούς κανόνες, εάν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος χάσει τη δουλειά του λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα από τη χώρα κατοικίας του, παρά το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εισφορές του καταβάλλονταν στη χώρα εργασίας του.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 751/2015 ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΦΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 0,3% ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ 0,2%. ΗΤΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ ΧΡΕΩΣΕΙ ΑΝΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ
 


 
 
ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΙΩΠΗ - SILENCE (trailer)

"Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες

αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, σύντομα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε προετοίμαζε την ταινία αυτή με μεγάλο πάθος για περισσότερα από 20 χρόνια."
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Jonas είναι 24 ετών και Σκoτώθηκε από το smartphone του. Ανοίξτε τα Μάτια σας!! (Σκληρό Βιντεο)Ο Jonas είναι 24 ετών, του αρέσει να ακούει μουσική και να συζητάει με τους φίλους του μέσω του smartphone του. Ο ίδιος είναι έτοιμος να περάσει μια εμπειρία που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιταλία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο Πάολο Τζεντιλόνι

Η νέα ιταλική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Πάολο Τζεντιλόνι έλαβε πριν από λίγο ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Υπέρ ψήφισαν 368 βουλευτές, ενώ κατά τάχθηκαν 105.

Στην ψηφοφορία και στην συζήτηση που προηγήθηκε δεν πήραν μέρος, όμως, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, της Λέγκας του Βορρά και η ομάδα βουλευτών που ανήκαν στις παρατάξεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Μάριο Μόντι.

Αύριο το απόγευμα, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία. Θεωρείται πολύ πιθανό η πλειοψηφία που θα εξασφαλίσει να είναι οριακή, καθώς δεκαοκτώ γερουσιαστές οι οποίοι ανήκαν στις παρατάξεις των Μόντι και Μπερλουσκόνι –και σε αυτή την περίπτωση– δεν αναμένεται να στηρίξουν την κυβέρνηση Τζεντιλόνι.

Αιτία της απόφασής τους είναι ότι κανένα μέλος της ομάδας "Αla-Scelta Civica", (Ala-Επιλογή Πολιτών), δεν ορίστηκε υπουργός, στο νέο κυβερνητικό σχήμα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτες κυβερνητικές δηλώσεις για την ελληνική σημαία - ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτες δηλώσεις γίνονται τον τελευταίο καιρό για την ελληνική σημαία, έπειτα από το περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου, όπου κουκουλοφόροι την έκαψαν απροκάλυπτα εμπρός από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης υποστηρίζοντας την άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου περί της ανάγκης αποποινικοποίησης του καψίματος της ελληνικής Σημαίας, ανέφερε:

«Άλλο αξία έχει η ελληνική Σημαία που βρίσκεται στα δημόσια κτίρια και άλλη η Σημαία που αγοράζεται από ένα κατάστημα».

Εν ολίγοις η σημαία έχει αξία μόνο αν βρίσκεται έξω από υπουργεία, όλες οι άλλες είναι απλά ένα πανί και πρέπει να καίγονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπ. Αγροτικής ανάπτυξης στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98:

«Ο κ. Παρασκευόπουλος ως βουλευτής πλέον και ως άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης έχει δίκιο θεωρητικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφορά και μην λαϊκίζουμε ανάμεσα στη σημαία που είναι το σύμβολο που είναι οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, στις σημαίες που όλοι μας όσοι υπηρετήσαμε σε μάχιμες μονάδες και υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας όταν σηκώναμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο. H σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη, και την έχει ο ίδιος, αυτή η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία , δεν μπορούμε να λέμε ότι κάθε σημαία είναι σύμβολο γιατί εκθέτουμε το σύμβολο με αυτόν τον τρόπο, είναι μια νομική διαφορά. Άλλο πράγμα η σημαία που είναι αναρτημένη σε έναν ιστό δημόσιο και άλλο πράγμα η σημαία που αγοράζω από τον Κοκκώνη. Εγώ προσωπικά ως Γιάννης Τσιρώνης θα υπερασπιζόμουν ακόμη και αυτη τη σημαία, αλλά δυστυχώς ζούμε σε δημοκρατία, κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά και με πρώτη ευκαιρία προβαίνουν σε αυτές τις ασχημονίες , αλλά άλλο πράγμα να καταδικάσουμε πολιτικά τις ασχημονίες και άλλο να ποινικοποιήσουμε διαρκώς και με νόμους να προσπαθούμε να προστατέψουμε με την αξία μας, οι πατριωτισμός μας φαίνεται από τις πράξεις. Εγώ πότε δεν θα ήθελα αυτό το πράγμα για το οποίο μάτωσαν οι πρόγονοι μου να πατιέται, να λερώνεται να πηγαίνει όπου να 'ναι, αλλά άλλοι άνθρωποι δυστυχώς διαφωνώ μαζι τους έχουν άλλη αντίληψη και κάνουν αυτές τις ασχημονίες».


Θυμηθείτε το βίντεο όπου οι «αναρχικοί» έσκισαν και έκαψαν την σημαία, γεγονός, το οποίο βάσει δηλώσεων δεν δείχνει να ενοχλεί την κυβέρνηση:

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!