EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Στο σφυρί 10.000 ακίνητα από τις τράπεζες

Στο σφυρί βγαίνουν τα πρώτα 10.000 ακίνητα που έχουν περιέλθει οριστικά στην ιδιοκτησία των τραπεζών από απλήρωτα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση τους για λογαριασμό των τραπεζών έχουν ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με μεσίτες και δρομολογούν την εκποίηση τους.

Αρχικά, η αγορά αναμένεται να υποδεχθεί σταδιακά περίπου 10.000 ακίνητα, ένα μέρος των οποίων βρίσκεται στα Βαλκάνια, όπως τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Το κόστος διαχείρισης των εν λόγω ακινήτων χαρακτηρίζεται από τις τράπεζες τεράστιο βάρος για τους ισολογισμού τους, καθώς υπολογίζεται πως ανέρχεται ως και 5% της αξίας τους ετησίως.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εφάπαξ πίστωση 100 ευρώ στον λογαριασμό της ΔΕΗ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους κατοίκους της Αττικής στον χριστουγεννιάτικο λογαριασμό της ΔΕΗ: 20.000 ευάλωτοι πελάτες θα λάβουν –ή έχουν ήδη λάβει– εφάπαξ πίστωση 100 ευρώ στον λογαριασμό τους!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής προς τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του λεκανοπεδίου που είχε ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές του 2016 και η οποία υλοποιείται μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ.
 

Τα κριτήρια για να δικαιούται κάποιος την καταβολή του βοηθήματος είναι τα εξής:


1. Να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ευάλωτων πελατών της ΔΕΗ, το οποίο σημαίνει ότι ανήκει στις οικονομικά ασθενείς ομάδες.

2. Έχει κάνει ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ, το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζει οικονομική δυσχέρεια εξυπηρέτησης των οφειλών του.

3. Τηρεί τη ρύθμιση, άρα είναι συνεπής πελάτης.

Όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ, ως ημερομηνίες αναφοράς για την εκπλήρωση των παραπάνω κριτηρίων έχουν ληφθεί η 31η Ιανουαρίου 2016 και η 31η Μαΐου 2016. Όσοι πελάτες τηρούσαν τις τρεις προϋποθέσεις σε αυτές τις ημερομηνίες, θα λάβουν την ενίσχυση.

Συνολικά, οι δικαιούχοι του «δώρου» είναι 20.000 στην Περιφέρεια Αττικής, το οποίο σημαίνει ότι η συνολική αξία της ενίσχυσης ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο πότε θα δουν οι δικαιούχοι την πίστωση στον λογαριασμό τους, αυτό εξαρτάται από τον κύκλο έκδοσης λογαριασμών κάθε πελάτη. Το κοινωνικό μέτρο, πάντως, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται και ήδη οι πρώτοι «τυχεροί» κάτοικοι Αττικής έχουν λάβει τον μειωμένο ή πιστωτικό λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν την ενίσχυση εν μέσω εορταστικής περιόδου.Πηγή: insider.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακάλυψαν το μεγάλο κόλπο εκεί στα ΕΛΤΑΜε λίγη καθυστέρηση βέβαια, μετά από 3 Μνημόνια και δεκαετίες ξεπουλήματος Δημοσίων Εταιριών... αντιλήφθηκαν ότι τα ΕΛΤΑ οδηγούνται σκόπιμα στην καταστροφή.


Σχέδιο απαξίωσης και διάλυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) «με ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις των διοικήσεων των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών, που υπονομεύουν την εταιρεία», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Τέτοιες ενέργειες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ κ. Γιώργο Βασιλόπουλο, έχουν καταγραφεί από το Μάιο και μετά, με τα ΕΛΤΑ να έχουν πλέον σημαντική μείωση εσόδων και να οδηγούνται σε ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ήδη, τα ΕΛΤΑ πέρασαν και πάλι στο «κόκκινο» το 2015, με τις ζημιές του Ομίλου να ανέρχονται μετά από φόρους στα 10,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,2 εκατ. το 2014.

Οι «μαύρες τρύπες» των εσόδων, σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, προέρχονται από την «Καθολική Υπηρεσία» την οποία τα ΕΛΤΑ παρέχουν χωρίς να αποζημιώνονται, από την απώλεια μεγάλων πελατών (όπως είναι η διακίνηση της αλληλογραφίας της ΕΥΔΑΠ και των διαβατηρίων Ελληνικής Αστυνομίας), αλλά και από τις ανεξόφλητες οφειλές δημοσίου-ιδιωτών.

Σωρευτικά, η αποζημίωση που δεν έχει καταβληθεί στα ΕΛΤΑ για την «Καθολική Υπηρεσία» για τα έτη 2013-15 ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ετησίως), ενώ και τα «φέσια» ιδιωτών και δημοσίου φτάνουν στα 150 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι μια «μαύρη τρύπα» 300 εκατ. ευρώ στον οργανισμό.

Η μείωση των εσόδων, σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ρευστότητα των ΕΛΤΑ, δεδομένου ότι καταγράφεται τεράστια σμίκρυνση και στα ίδια κεφάλαιά τους. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε στον οργανισμό σχετική ειδοποίηση, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αποκλεισμού των ΕΛΤΑ από τους δημόσιους διαγωνισμούς.

Τα ΕΛΤΑ, το 2009, είχαν κύκλο εργασιών 570 εκατ., ενώ φέτος ο τζίρος τους θα κυμανθεί κοντά στα 260 εκατ. ευρώ. Ήδη, στο εννιάμηνο του 2016, οι ζημιές ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση της καταβολής της αποζημίωσης για την «Καθολική Υπηρεσία», ενώ στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι ζημιές θα εκτιναχθούν στα 37 εκατ. ευρώ.

«Τη στιγμή που εμείς εκπληρώνουμε κανονικά όλες τις υποχρεώσεις μας, από το Σουφλί μέχρι τη Γαύδο και με τεράστιο κόστος, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της χώρας (εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και τεράστιους ορεινούς όγκους), η Πολιτεία προβάλει χίλια δύο εμπόδια για να μην καταβάλει την αποζημίωση που βάσει νόμου δικαιούνται τα ΕΛΤΑ», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, καταγγέλλοντας τους χειρισμούς του υπουργείου Μεταφορών και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Παράλληλα, η ΠΟΣΤ επιτέθηκε και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, κατηγορώντας την ότι τον Ιούνιο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, ανέστειλε την απογευματινή και τη Σαββατιάτικη λειτουργία 60 ταχυδρομικών καταστημάτων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά. Μόνο από την ενέργεια αυτή μειώθηκαν δραματικά τα έσοδα και οι πελάτες των ΕΛΤΑ, ενώ εκχωρήθηκε ζωτικός χώρος στους ανταγωνιστές.
«Έχουμε φτάσει στο Δεκέμβριο και η προσωρινή αναστολή, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης, κοντεύει να γίνει μόνιμη, καθώς από τα 60 καταστήματα το διευρυμένο ωράριο έχει επανέλθει μόνο τα 35», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ κατηγόρησε τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» για την απώλεια του διαγωνισμού για τα διαβατήρια της ΕΛ.ΑΣ., πριν καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, λόγω παραλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα, καταγγέλλοντας, μάλιστα, «προσπάθεια δόλιας υφαρπαγής του έργου των Ταχυμεταφορών από υπεργολάβο, με αθέμιτες και αδιαφανείς διαδικασίες».


 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αστυνομική βία στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ 0

Του Κώστα Βλαχόπουλου

Την Τρίτη που μας πέρασε ήταν η όγδοη επέτειος από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου 2008, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ο Αλέξανδρος βρισκόταν στα Εξάρχεια με την παρέα του από νωρίς, για να γιορτάσει έναν φίλο του.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ένα περιπολικό της αστυνομίας περνούσε από την περιοχή των Εξαρχείων με κατεύθυνση την Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την καταγραφή μιας τροχαίας παράβασης. Το περιπολικό με τους δύο επιβαίνοντες αστυνομικούς δεν πήγε ποτέ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και άρχισε να κάνει βόλτες στα στενά των Εξαρχείων. Ο Αλέξανδρος βρισκόταν με φίλους του στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Το περιπολικό σταμάτησε στην γωνία των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα. Οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το όχημα και κατευθύνθηκαν προς τους συγκεντρωμένους, και μετά από διαπληκτισμούς ο ένας πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης προς το μέρος των παιδιών. Στην συνέχεια, οι δύο ειδικοί φρουροί, αφού παρκάρουν το περιπολικό στην Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφουν πεζή στο σημείο. Αρχίζουν να προκαλούν και να εξυβρίζουν τους νεαρούς και μετά απο λίγα λεπτά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, στρέφει το όπλο του προς τον Αλέξανδρο και πυροβολεί σε ευθεία βολή. Ο Αλέξανδρος πέφτει νεκρός.

Αυτό είναι το σύντομο χρονικό μιας στυγερής, εν ψυχρώ κρατικής δολοφονίας που σφράγισε μια ολόκληρη γενιά, έδωσε πνοή σε κινήματα και φούντωσε μια πρωτόγνωρα αυθόρμητη εξέγερση η οποία διήρκησε αρκετές μέρες, και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Από τότε, τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το αν η δολοφονία Γρηγορόπουλου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, τον ρόλο της αστυνομίας στην ελληνική κοινωνία, τους ακροδεξιούς θύλακες μέσα στο σώμα, και την στρατηγική της καταστολής και της βίας που χρησιμοποιείται από το κράτος σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2015 έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι περιστατικά αυθαιρεσίας εκ μέρους της ΕΛΑΣ θα εκλείψουν, ή τουλάχιστον θα περιοριστούν. Ήταν βέβαια και νωπές οι προεκλογικές προτάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αφοπλισμό των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και για κατάργηση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων. Η αλήθεια όμως, σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το δόγμα της ακραίας καταστολής δεν έχει αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αλλάξει νοοτροπίες και πρακτικές ριζωμένες εδώ και χρόνια στους χώρους της Αστυνομίας. Και μάλλον δεν αναμετρήθηκε ποτέ με την πρόκληση, αν αναλογιστούμε ότι η ακολουθούμενη πολιτική από την κυβέρνηση σε ζητήματα Δημόσιας Τάξης ανατέθηκε σε πολύ συγκεκριμένα προσώπα, με γνωστή διαδρομή στην δημόσια σφαίρα, τα οποία τοποθετήθηκαν σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.

Ξύλο στους συνταξιούχους, απαγόρευση διαδηλώσεων και η ΒΙΟΜΕ

Στις αρχές Οκτωβρίου, συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και προσπάθησαν να διαδηλώσουν -όπως είχαν το δικαίωμα- έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στις μειώσεις που προωθούσε εκείνη την περίοδο ο Νόμος Κατρούγκαλου. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτούν επίθεση με χημικά και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ που είναι μόνιμα παρατεταγμένα στην Ηρώδου του Αττικού. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με προβήματα υγείας και καταπονημένα σώματα βίωσαν τον αυταρχισμό του κράτους. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και η μαχήτρια και αξιωματικός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, Κατίνα Μανιτάρα, που η ζωή ,στα 85 της χρόνια, της επεφύλασσε και αυτή την εμπειρία.

Λίγους μήνες μετά, η χώρα θα ζούσε για δύο μέρες στους ρυθμούς της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Εκατοντάδες Αμερικανοί πράκτορες είχαν έρθει στην Αθήνα αρκετές μέρες πριν το προεδρικό Air Force One προσγειωθεί στα Σπάτα. Σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές χτένισαν την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο οπου θα διέμενε ο Αμερικανός Πρόεδρος, απέκλεισαν όλο το παραλιακό μέτωπο στην Βουλιαγμένη, ενώ τοποθετήθηκαν βατραχάνθρωποι και ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα καίρια σημεία. Για δύο εικοσιτετράωρα ένας πανίσχυρος αστυνομικός κλοιός έσφιγγε την πρωτεύουσα, καθώς 5 χιλιάδες αστυνομικοί από την Αθήνα και την επαρχεία επιστρατεύτηκαν για την φύλαξη Προέδρου των ΗΠΑ. Φαίνεται όμως ότι δεν αρκούσαν.

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, η Αστυνομία προχώρησε σε απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης. Αξίζει σ’αυτό το σημείο να θυμηθούμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2014, όταν καταδίκαζε «την κυβέρνηση του μνημονίου» (Σαμαρά – Βενιζέλου) για αυταρχικό κατήφορο, επειδή είχε αποφασίσει τότε την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Τον Ιούλιο του 2016, αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και των ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου βρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας για να συζητήσουν με την Υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το site της ΒΙΟΜΕ ο επικεφαλής των ΜΑΤ απείλησε τους διαδηλωτές πρίντην έναρξη της συνάντησης: “Αν στήσετε σκηνες θα αγκαλιαστουμε. Εχουμε εντολές από πάνω”. 10 λεπτά μετά το τέλος της συνάντησης, η απειλή πραγματοποιήθηκε, και τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 διαδηλωτές, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα μετά την βάρβαρη επίθεση, ενώ υπήρξαν και δύο προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, ήταν και ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, που κάλυπτε εκείνη την ώρα την συγκέντρωση.


Οι σωματοφύλακες του Τσίπρα


Η κατάσταση που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη κιόλας διακυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 επέλεξε να τοποθετήσει στα κύρια κέντρα αποφάσεων, ανθρώπους γνωστούς για τις σχέσεις τους με την Αστυνομία και τους μηχανισμούς των αρχών ασφαλείας. Πρώτος εκλεκτός, ο Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Πανούσης υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για χρόνια μετά την επιστροφή του από την Γαλλία, όπου είχε πάει για σπουδές, και αργότερα διετέλεσε βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τον Γενάρη του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας τον όρισε Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αυτή η κίνηση του Πρωθυπουργού γέμισε με αισιοδοξία την ηγεσία και τα συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γιάννης Πανούσης δέχεται συγχαρητήρια επιστολή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α), στην οποία οι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν την υπουργοποίηση Πανούση ως «ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο», καθώς όπως σημειώνουν ο νέος Υπουργός έχει μακρά εμεπιρία και ενασχόληση με τα αστυνομικά θέματα.

Στις 3 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας επισκέπτεται τον νέο Υπουργό στο γραφείο του. Η συνάντηση γίνεται σε καλό κλίμα, και οι Αξιωματικοί τονίζουν ιδιαίτερα τον σημαντικό ρόλο που θα έχει στις σχέσεις τους με το Υπουργειο ο Βασίλης Μαστρογιάννης, νέος Δντης του Γραφείου του Γιάννη Πανούση, Αξιωματικός της ΕΛΑΣ ο ίδιος και μέλος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Ο Γιάννης Πανούσης βέβαια ήταν γνωστός για τις σχέσεις του με την ΕΛΑΣ, πολύ πριν αναλάβει χρέη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Τον Νοέμβριο του 2010 είχε κληθεί να μιλήσει στο 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, όπου μιλώντας για τον Δεκέμβρη του 2008, προειδοποίησε ότι «σε τέτοιες καταστάσεις ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της στρατολόγησης στην τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα». Τα συγκεκριμένα λόγια αρκούσαν για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ωστε να χαρακτηρίσουν «διαχρονικές» τις επισημάνσεις του μετέπειτα πολιτικού τους Προϊσταμένου.

Οι γενικές κατευθύνσεις πολιτικής αναφορικά με τον ρόλο της Αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας δεν άλλαξαν ούτε μετά την απομάκρυνση Πανούση. Την θέση του πήρε ο Υποστράτηγος Τεθωρακισμένων ε.α. Νίκος Τόσκας, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011, ενώ ήταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠαΣοΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009. Δείγματα γραφής του Υπουργού είδαμε το καλοκαίρι του 2016 όταν διέταξε την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπο κατάληψη στην Θεσσαλονίκη.

Συμπέρασμα όλων αυτών είναι η βούληση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μην αλάξει τίποτα στο δόγμα της σκληρής καταστολής που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία από το 2008 και μετά. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει αιτήματα συντηρητικών ακροατηρίων και τα καταφέρνει μια χαρά ως τώρα.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάθε στολίδι και ένας απολυμένος! 0

«Με την αποδοχή από τον Δήμο Θεσσαλονίκης χορηγίας από την Κόκα Κόλα και την Ελληνικός Χρυσός για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης, το πνεύμα των Χριστουγέννων… εξέπνευσε».

Είναι η πρώτη αντίδραση των απολυμένων της «Κόκα Κόλα» στο άκουσμα της χρηματοδότησης μέρους των εορταστικών κατασκευών και του φωτισμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την εταιρεία και την «Ελληνικός Χρυσός».

Μπορεί ο διάλογος για το αισθητικό αποτέλεσμα του εορταστικού διάκοσμου της πόλης να έχει διχάσει τους πολίτες, καθώς άλλοι ενθουσιάστηκαν και άλλοι απογοητεύτηκαν, ωστόσο ο δήμος κράτησε όσο χαμηλά μπορούσε το θέμα των χορηγιών.

Γνώριζαν φυσικά ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, οπότε πέρασε στα βουβά το θέμα, σε σημείο που η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου, δήλωσε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4» πως «εμείς ψηφίσαμε για το εικαστικό μέρος και τις εκδηλώσεις, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι οι δύο εταιρείες θα ήταν χορηγοί, γεγονός που το καταδικάζουμε».

Στην ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) θυμίζει την καταστροφή του περιβάλλοντος στη Χαλκιδική από τη δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» και τονίζει πως «μόνο αγανάκτηση μπορούμε να νιώθουμε για την αποδοχή χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός από τον δήμο της Θεσσαλονίκης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

»Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος κ. Γ. Μπουτάρης, καθώς και η παράταξή του εμπαίζουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, “στολίζοντας” την πόλη με λαμπιόνια και φιογκάκια τα οποία “ευγενικά” προσφέρουν αυτοί που για το κέρδος τους -το οποίο μεταφέρουν στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Μπαρμπέιντος- αδίστακτα μετατρέπουν την πόλη μας σε αποδέκτη τόνων τοξικής σκόνης με βαρέα μέταλλα και αμίαντο».

Οπως σχολιάζει το ΚΙΘ, «όσο για τον έτερο χορηγό του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης, την coca cola, που εδώ και τρία χρόνια έχει αφήσει άνεργους 2.500 χιλιάδες (480 στη Θεσσαλονίκη) εργάτες στα εργοστάσιά της, ε, τι να πούμε! Η coca cola πάει με όλα! Και κυρίως χέρι χέρι με την Ελληνικός Χρυσός».

«Στο ίδιο έργο θεατές»

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του σωματείου «Κόκα Κόλα» Θεσσαλονίκης, δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι «αντί να στηρίξει ο δήμαρχος την προσπάθεια για να μείνουν οι εταιρείες στην Ελλάδα, κάνει το αντίθετο, στηρίζει όσες φεύγουν. Και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουμε ούτε μια ανακοίνωση, συμπαράστασης έστω, τόσον καιρό. Την ίδια στιγμή παίρνει χορηγίες για στολισμό και για το βάψιμο σχολείων.

»Είναι ο μόνος δήμος που στηρίζει την «Κόκα Κόλα», σε όλους τους άλλους η εταιρεία απέτυχε, αρνήθηκαν. Είμαστε και εφέτος στο ίδιο έργο θεατές. Πέρυσι είχανε φύλακες για… το δέντρο που είχε βάλει η εταιρεία στο δημαρχείο.

»Φέτος η χορηγία στα λαμπιόνια μπορεί να τους βοηθήσει τουλάχιστον να δουν τα πρόσωπα των απολυμένων ανέργων της εταιρείας. Με την αποδοχή από μέρους του δήμου της χορηγίας, το πνεύμα των Χριστουγέννων… εξέπνευσε».

Οι εργαζόμενοι της «Κόκα Κόλα» και το SOS Χαλκιδική θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Κυριακή στην πλατεία Αριστοτέλους στις 12 το μεσημέρι για να φέρουν με τον δικό τους τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων στην πόλη.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι συγκεκριμένες χορηγίες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ο δήμος απηύθυνε σε όλους τους φορείς και τις εταιρείες της πόλης πρόσκληση για να αναλάβουν το κόστος του εορταστικού διάκοσμου της πόλης.

»Κάθε εταιρεία αναλαμβάνει να εκτελέσει ένα κομμάτι από το εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο σχέδιο του καθηγητή Απόστολου Βέττα. Οι φορείς και οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν είναι αυτές που αναφέρονται ως χορηγοί».

Για την ιστορία, η «Κόκα Κόλα» δίνει 30.000 ευρώ (για κατασκευές όπως το σπίτι του Αϊ-Βασίλη), η «Ελληνικός Χρυσός» 12.000, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ 25.000 και από 5.000 η ΕΥΑΘ, το Φυσικό Αέριο, ο ΟΛΘ και η Wind.

Η μεγαλύτερη χορηγία αφορά το σύνολο σχεδόν των κατασκευών στην πλατεία Αριστοτέλους και δόθηκε από την Dimera, την εταιρεία δηλαδή συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοβαρό τροχαίο στο Ίλιον, μετά από καραμπόλα (Photos-Video)

Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό μετά από καραμπόλα τριών αυτοκινήτων και αστικού λεωφορείου συνέβη, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, στη διασταύρωση της οδού Ιδομενέως με τη λεωφόρο Θηβών, στο Ίλιον Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, γυναίκα οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τη σφοδρή σύγκρουση.


Ήταν σταματημένη με το ΙΧ της πίσω από λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το οποίο είχε σταματήσει στη στάση, όταν ΙΧ που ακολουθούσε, με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε αρχικά πάνω στο αυτοκινητό της και στη συνέχεια στο λεωφορείο.Στην καραμπόλα ενπελάκη κι τρίτο αυτοκίνητο, το οποίο κινούταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.Η κυκλοφορία στην περιοχή διακόπηκε για ώρα, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τίμημα του Ευρώ 0

Του Κώστα Βλαχόπουλου


Και ξαφνικά έχουμε πρόβλημα στην διαπραγμάτευση. Μια διαπραγμάτευση «σχεδόν κλεισμένη», όπως θριαμβολογούσαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η παρέμβαση Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ όμως, για πάγωμα των μέτρων για το χρέος, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μοιράσει κάποια ψίχουλα στους συνταξιούχους χάλασε το πανηγυρικό κλίμα που είχε καλλιεργήσει η Αθήνα και η Ευρωζώνη οδηγείται ακόμα μια φορά σε κρίση.

Καλά -θα αναρωτηθούν κάποιοι- η πρώτη φορά είναι που κύκλοι μέσα στην Ευρώπη θέτουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση;

Η αλήθεια είναι ότι το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν: εκλεγμένες κυβερνήσεις να μην έχουν την παραμικρή πρωτοβουλία των κινήσεων, να χάνουν κάθε έννοια κυριαρχίας και να εκβιάζονται στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και σε βάρος της δημοκρατίας. Θεωρείται πλεόν αφελής όποιος επικαλείται την βασική αρχή της ισότητας που διέπει τα κράτη-μέλη στην ΕΕ.

Και βέβαια, ας μην έχουμε αυταπάτες· η κατάσταση αυτή αφορά το σύνολο των κρατών και όχι μόνο αυτά που βρίσκονται σε πρόγραμμα. Η σκληρή επιτήρηση των προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες, το σύμφωνο σταθερότητας και η επιβολή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, που εκπορεύεται από το Βερολίνο δεν σταματούν στην μετά-μνημόνιο εποχή.

Η ήδη πληγωμένη δημοκρατία στην Ευρώπη τραυματίζεται ακόμα περισσότερο αυτή την περίοδο, καθώς πολλές χώρες οδηγούνται σε εκλογές μέσα στο 2017, και οι σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ένωσης μοιάζουν περισσότερο με ένα power game με τους ανταγωνισμούς να φουντώνουν συνεχώς.

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί ναι είναι «η αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποτασσόμενος πλήρως στην λογική της παραμονής στο ευρώ πάση-θυσία, έχει επενδύσει πολλά σε αυτή την θεωρία και γι’αυτό προσπαθεί να οικοδομήσει σχέσεις με την Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, αγνοώντας όμως ότι οι τελευταίοι αποτελούν τους καλύτερους χειροκροτητές του νεοφιλελευθερισμού και των συντηρητικών πολιτικών.

Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στην συζήτηση για το νόμισμα που πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει με σοβαρούς όρους στην Ελλάδα. Και εδώ δεν χωρούν ερασιτεχνισμοί, «νομισματοκοπεία» και προεκλογικά σποτάκια . Η μετάβαση, για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, απαιτεί σοβαρό διάλογο με την κοινωνία, συγκροτημένες κινήσεις, και συνυπολογισμό της γεωπολιτικής αστάθειας που θα προκληθεί και μέχρι στιγμής καμία πολιτική δύναμη δεν έχει πάρει αυτή την ευθύνη.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μωρή Ντόρα… και ο θάνατος του Παύλου Μπακογιάννη …ατύχημα ήταν.

Αλλά κάποιος μπήκε φυλακή για αυτό, και εσύ ως η εύθυμη χήρα με τα τρία επίθετα σαν τους κακοποιούς , έγινες αρχηγός αποκόμματος..

«Ήμουν υπουργός Εξωτερικών όταν συνέβη το ατύχημα με τον Ηλιάκη!» Το είπε χθες σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Τράγκα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Και για να μη νομίζει κανείς ότι το είπε εκ παραδρομής, το επανέλαβε και δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

«Ατύχημα» ο θάνατος ενός ήρωα; Μα, ακόμη και ένα τροχαίο, όταν υπάρξει απώλεια ζωής, το χαρακτηρίζουμε «δυστύχημα»!

«Ατύχημα» ο θάνατος ενός ήρωα, ο οποίος έπεσε μαχόμενος, υπερασπίζοντας την εθνική ακεραιότητά μας;

«Ατύχημα» η απώλεια ενός Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει τους Τούρκους εισβολείς στον εθνικό εναέριο χώρο μας;

Όχι, ασφαλώς. Ατύχημα είναι ότι η χώρα τα τελευταία χρόνια κυβερνάται από πολιτικούς οι οποίοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ο ένας λέει να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας, η άλλη αποκαλεί «ατύχημα» την απώλεια του ήρωα πιλότου Ηλιάκη στο πεδίο της μάχης!

Ατυχήματα είναι οι πολιτικοί μας, δυστυχώς.(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/12/2016)
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κρυφή Ιστορία του Κλωνισμού

Ο όρος «Κλώνος» (Clone) όπως τον χρησιμοποιούμε σήμερα, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη φυτολογία, από τον βιολόγο Χέρμπερτ Τζων Γουέμπερ. Ο αρχαιότερος σχετικός όρος που χρησιμοποιήθηκε για το ζήτημα ήταν «Homunculus» (Χομούνκουλους), αναφορικά σε ένα μικροσκοπικό ανθρωποειδές που υποτίθεται ότι κατασκεύαζαν βιο-τεχνητά στα μυστικά εργαστήρια τους οι αλχημιστές. Όπως ίσως καταλαβαίνετε, το ζήτημα του Κλωνισμού μέχρι πρόσφατα συνδεόταν με τις παράδοξες εργασίες μιας γραφικής φιγούρας του σύγχρονου Φανταστικού: του «τρελού επιστήμονα». Παλαιότερα, ανήκε στο πεδίο της «μαύρης μαγείας» που όπλιζε με μυστικές γνώσεις το χέρι ενός εωσφορικού μάγου ο οποίος φιλοδοξούσε να αντιγράψει βλάσφημα το έργο της “θεϊκής” Δημιουργίας!

Η παλαιότερη αναφορά που γνωρίζω πάνω στην ιδέα του Homunculus έχει «μαγικό» και όχι «αλχημιστικό» χαρακτήρα και περιλαμβάνεται σε ένα αρχαίο βιβλίο με τον τίτλο Magia Divina (Θεϊκή Μαγεία) αγνώστου συγγραφέα: «Πάρτε ένα μεγάλο καθαρό δοχείο φτιαγμένο από πολύ καλό κρύσταλλο. Χύστε μέσα σ’ αυτό ένα μέρος της πιο καθαρής μαγιάτικης δροσιάς που έχει μαζευτεί όταν επικρατεί ημισέληνος. Προσθέστε δύο μέρη αίματος που πάρθηκε από υγιές νεαρό άτομο. Αφήστε αυτό το μίγμα μόνο του επί ένα μήνα, ώσπου να γίνει ένας κοκκινωπός πηλός μέσα σε καθαρό νερό. Βγάλτε το καθαρό νερό και χύστε το σε μια γαβάθα. Προσθέστε ένα δράμι ζωικού χρώματος. Αφήστε το κοκκινωπό υλικό μέσα στην πρώτη γαβάθα και ταυτόχρονα να το ζεστάνετε ελαφρά και συνεχώς …» Σύμφωνα με αυτή τη μαγική συνταγή, το υλικό θα σχηματίσει «ένα είδος κύστης» καλυμμένης με ένα λεπτό δίκτυο φλεβών και νεύρων. Αυτό πρέπει να ραντίζεται, κατά διαστήματα τεσσάρων εβδομάδων, με υγρό από τη δεύτερη γαβάθα.

Ο αναγνώστης του βιβλίου προειδοποιείται ότι, ως το τέλος του τέταρτου μήνα, θα παρατηρούσε «ένα τσιριχτό ήχο και κινήσεις που θα υποδήλωναν ζωή». Μέσα στο δοχείο θα εμφανιστεί «ένα πολύ ωραίο ζευγάρι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, τα οποία μπορείτε να κοιτάξετε με αληθινό θαυμασμό…». Αυτά τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια θα έχουν ύψος 15 εκατοστών κι αν τα ταΐζει κανείς με δύο κόκκους «ζωικού βάμματος» το μήνα, θα ζήσουν επί έξι χρόνια και «θα κινούνται και θα περπατούν μέσα στο δοχείο». Θα μπορούσαν να μεταδώσουν «πολλά μυστικά» μόλις γίνουν ενός χρόνου, θα είχαν «γλυκό χαρακτήρα» και θα ήταν «πολύ υπάκουα». Μετά τον έκτο χρόνο, θα αυτοκαταστραφούν μέσα σε μια μάζα καπνού.

Εκεί που οι αλχημιστές ερευνούσαν την Prima Materia (Αρχέγονη Ύλη), δηλαδή την βασική ουσία της ζωής, η τεχνολογία του 20ου αιώνα μας πρόσφερε μια πολύ μεγαλύτερη βαθιά αντίληψη για όλα αυτά. Η αρχαία ιατρική σκέψη φανταζόταν ότι το σπέρμα του άντρα περιείχε πραγματικά και ακριβώς ένα μικροσκοπικό άτομο, το οποίο, σαν το μικροσκοπικό κοτόπουλο στο αυγό, τελικά αναπτύσσεται και γίνεται άνθρωπος. Αυτή η αντίληψη προηγήθηκε της πεποίθησής μας ότι η μοριακή ανάπτυξη και ο κώδικας του DNA επιτυγχάνουν μια μεταμόρφωση των κυττάρων σε όλες τις πολύπλοκες λεπτομέρειες, ενός πλήρως διαπλασμένου ανθρώπινου σώματος. Οι αρχαίοι στοχαστές και οι αλχημιστές δεν είχαν ειδικές συσκευές, όπως το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, αλλά –μιλώντας γενικά– μάλλον ακολουθούσαν τον σωστό δρόμο.


Ο Παράκελσος (1490-1541), συγκεκριμένα, έβλεπε τον άνθρωπο ως ένα μικρόκοσμο, του οποίου οι ουσίες και οι ενέργειες βρίσκονται σε «συμφωνία» μ’ εκείνες του μακρόκοσμου και με κάθε ζωή του σύμπαντος. Στους μελετητές της Αλχημείας, είναι αρκετά γνωστή η φήμη ότι ο Παράκελσος δημιούργησε, πραγματικά, ένα ανθρωποειδές πλάσμα στο εργαστήριο του.

Έγραψε για την ιδέα του Homunculus, κυρίως στο σύγγραμμα του De Homunculis et Monstris. Εκεί, ανάμεσα σε πολλά άλλα αινιγματικά πράγματα, γράφει: «Υπάρχει μια τάξη που φαίνεται να είναι επιβεβλημένη από μια Δύναμη, στην οποία πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι. Μόλις παραβιαστεί αυτή η τάξη, γίνονται πράγματα τα οποία παίρνουν πολλές μορφές, κι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται ανθρωπάκια και τέρατα. Αυτά τα μικρά τέρατα μπορούν να συγκριθούν με ένα αδειανό καρύδι, ένα απλό κέλυφος, χωρίς περιεχόμενο, ή σαν σιτάρι που είναι τσόφλι χωρίς κόκκους. Μολονότι καταγόμαστε από αυτή την Δύναμη, πολλοί από εμάς δεν έχουμε τη δύναμη του κόκκου, δεν έχουμε τον αληθινό σπόρο και δεν έχουμε ούτε ψυχή ούτε δημιουργικό περιεχόμενο.

»Να ξέρετε το εξής: ο άνθρωπος και τα ζώα αναπτύσσονται από τον ίδιο σπόρο. Ο σπόρος αναπτύσσεται μέσα στο σπέρμα και δεν μπορεί να επιλέξει την κατεύθυνση του χωρίς αυτό. Αλλά όπως το αυγό αποτελείται από κρόκο και ασπράδι, έτσι είναι κατασκευασμένος και ο σπόρος. Αν η ουσία του σπόρου χάσει τη συνοχή της και διαλυθεί, τότε ο σπόρος χάνει το σπέρμα του και μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέρας. Ανάλογα με την ανάμιξη της ουσίας στον πυρήνα του σπόρου, το τέρας μπορεί να μοιάζει ή να μη μοιάζει με αληθινό άνθρωπο. Αλλά δεν εμφανίζεται ψυχή εκεί όπου ο πυρήνας δεν είναι πλήρης».

Ο Παράκελσος θεωρούσε τη δημιουργία ενός μικρού τεχνητού ανθρώπου, ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά που αποκαλύφθηκαν στον θνητό άνθρωπο: «ένα μυστήριο πάνω από όλα τα μυστήρια, που αξίζει να κρατηθεί μυστικό ως τους τελευταίους καιρούς, όταν πλέον δεν θα υπάρχει τίποτε κρυφό εξαιτίας των φιλόδοξων ανθρώπων, αλλά όλα τα μυστικά θα φανερωθούν. Και μολονότι ως τώρα δεν αποκαλύφθηκε στους πολλούς ανθρώπους η τέχνη της δημιουργίας τεχνητών ανθρωπάριων, της επαναδημιουργίας ενός νεκρού και της αναπαραγωγής πανομοιότυπων ανθρώπων, ήταν πάντως γνωστό στις νεράιδες των δασών, στα ξωτικά και στους γίγαντες που έζησαν στη Γη πριν από πολλά χρόνια, γιατί αυτά τα ίδια πλάσματα ξεπήδησαν απ’ αυτή την πηγή, γιατί από τέτοια τεχνητά ανθρωπάκια, όταν ενηλικιώνονται, παράγονται γίγαντες, πυγμαίοι και άλλοι θαυμαστοί άνθρωποι, κατά την επιθυμία του δημιουργού τους και μπορούν να κατορθώσουν πολλά θαυμαστά πράγματα».

Ο ψυχολόγος Καρλ Γκούσταβ Γιούνγκ ερεύνησε προσεκτικά τα οράματα και τα αινιγματικά συγγράμματα ενός από τους αρχαιότερους αλχημιστές, του Ζώσιμου από την Πάνοπλη, που έζησε τον 3ο αιώνα μ.κ.ε. Σ’ αυτά ο Γιούνγκ εντόπισε και τα εξής ενδιαφέροντα: Ο Ζώσιμος μιλά για έναν ιερέα σε έναν μυστικό ναό που του λέει για μια «διαδικασία εξαΰλωσης του σώματος». Ο ιερέας λέει στον Ζώσιμο ότι μπορεί να πάρει ένα μικρό κομμάτι από το δάχτυλο του και να φτιάξει απ’ αυτό έναν άνθρωπο πανομοιότυπο με αυτόν.

Έπειτα του περιγράφει ότι μπορεί να εξαϋλώσει τον Ζώσιμο, μεταμορφώνοντας τον σε πνεύμα, ενώ όλοι θα νομίζουν ότι το αντίγραφο του θα είναι ο ίδιος. Ο Ζώσιμος διηγείται ότι ο ιερέας του παρουσίασε και ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι που είχε δημιουργήσει ο ίδιος, με το οποίο συνομίλησε και μάλιστα παραθέτει ολόκληρη τη συνομιλία τους. Κι αυτό δεν είναι παρά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις αμέτρητες αναφορές που μπορεί να ανακαλύψει ένας συνετός μελετητής για όλα αυτά, σε αρχαία κείμενα σοφών και αλχημιστών.

Ακόμη κι όταν η αλχημεία έδωσε τη θέση της στη σύγχρονη επιστημονική μέθοδο, οι φιλόσοφοι συνέχισαν να γοητεύονται από τις συνδυασμένες υποσχέσεις και τους πιθανούς κινδύνους που προσφέρουν τα μυστικά πειράματα, η μαγεία και η φαντασία του ανθρώπου.

Ο Γάλλος εγκυκλοπαιδιστής Ντενίς Ντιντερό (1713-1784) φαντάστηκε το 1780 την πιθανότητα ανθρώπων φτιαγμένων κατά παραγγελία κάτω από εργαστηριακές συνθήκες. Διατύπωσε τις τολμηρές εικασίες του στο βιβλίο του Το Όνειρο του Αλμπέρ. Ο Ντιντερό παρουσίασε την ιδέα ότι η ευαισθησία είναι γενική ιδιότητα της ύλης, απορρίπτοντας τη θεωρία περί «προ-δημιουργίας» της αναπαραγωγής (απ’ όπου προέρχεται και η λέξη procreation στις ευρωπαϊκές γλώσσες, που σημαίνει τεκνοποίηση ή αναπαραγωγή), σύμφωνα με την οποία το άτομο προϋπάρχει σε κάποιον πρόγονο του και με μια απλή διαδικασία αναπτύσσεται από εξαρτημένο μικροσκοπικό ον σε ανεξάρτητο ον με φυσιολογικές διαστάσεις.

Πρότεινε την υπόθεση της «επιγένεσης» σύμφωνα με την οποία το έμβρυο σχηματίζεται με μια σειρά διαμορφώσεων και διαφοροποιήσεων, από αδρανή ύλη σε ευαίσθητη ύλη κι έτσι γίνεται έμβιο ον. Στο τελικό μέρος του έργου του, ο Ντιντερό πρότεινε τις θεωρίες του για τη διασταύρωση και την υβριδοποίηση. Πρόβλεψε τη μαζική παραγωγή ανθρώπινων όντων, περιγράφοντας πως διάφορες ικανότητες και επαγγέλματα μπορούν να προβλεφθούν και να επωασθούν «μέσα σ’ ένα ζεστό δωμάτιο με το πάτωμα καλυμμένο με μικρά δοχεία». Έγραψε ότι «σε καθένα απ’ αυτά τα δοχεία θα υπήρχε μια ετικέτα που να δείχνει ότι το βιοχημικό περιεχόμενο του προορίζεται να παράγει στρατιώτες, δικαστές, φιλόσοφους, ποιητές, πόρνες και βασιλιάδες».

Ο μεγάλος Γάλλος γενετιστής Δρ. Ζαν Ροστάν, σχολιάζοντας τις περιγραφές του Ντιντερό παρατήρησε ότι πρόβλεψε με ακρίβεια ένα μεγάλο μέρος των σημερινών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια και η μόνη διαφορά είναι ότι «αντί για ζεστό δωμάτιο πρέπει να έχουμε κρύο δωμάτιο»

Το 1816, η Μαίρη Σέλλεϋ (σύζυγος του ποιητή Πέρσυ Σέλλεϋ) έγραψε το κλασσικό έργο του Φανταστικού, Φρανκενστάιν ή Ο Σύγχρονος Προμηθέας, ένα κωδικό βιβλίο για την προσπάθεια του ανθρώπου να γίνει θεός, δίνοντας ζωή σε ένα νεκρό σώμα, κατασκευάζοντας ζωντανά όντα στο εργαστήριο. Η ίδια έγραψε για τη συγγραφή του βιβλίου της:

«Πολλές και μεγάλες ήταν οι συζητήσεις ανάμεσα στον Λόρδο Μπάιρον και στον Σέλλεϋ, τις οποίες παρακολουθούσα χωρίς να μιλώ καθόλου. Σε κάποιες απ’ αυτές, συζητούσαν για τη φύση της Αρχής της Ζωής και για το αν μπορούσε να γίνει γνωστή. Μιλούσαν για τα πειράματα του Δαρβίνου, ότι κράτησε για αρκετό καιρό ένα σκουλήκι, κομμένο στα δύο, μέσα σ ‘ έναν δοκιμαστικό σωλήνα, ώσπου από κάποια άγνωστη δύναμη άρχισε ξαφνικά να κινείται από μόνο του. Έλεγαν ότι ένα νεκρό σώμα μπορεί να ξαναζωντανέψει. Ο Γαλβανισμός και τα πειράματα μ’ αυτόν, είχαν δώσει πολλές ελπίδες να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Ίσως μπορούν να δημιουργηθούν στο εργαστήριο τα μέρη που συνθέτουν έναν οργανισμό, να ενωθούν τεχνητά και να τους δοθεί μια τεχνητή ζωική θερμότητα. Ο Μπάιρον ήταν πεπεισμένος ότι μπορούμε να αναπαράγουμε τεχνητά τους εαυτούς μας, παρακάμπτοντας την φυσιολογική γονιμοποίηση».

Ένας Ιταλός πρωτοπόρος ερευνητής, ο Τζιόρτζιο Γκαλέζιο, διατύπωσε από το 1818 τις βασικές ιδέες που σήμερα μας προκαλούν και μας τρομάζουν. Έγραψε μια μελέτη με τίτλο Teoridella Reprodujione Vegetale, στην οποία διακήρυξε: «Αποκαλώ Άτομο τη συλλογή όλων των φυτών, τα οποία προέρχονται από ένα έμβρυο μόνο και τα οποία συνεπώς αποτελούν ένα φυτό και μόνο, χωρίς μεταβολή. Αυτό το Άτομο, αν και πολλαπλασιάζεται ασταμάτητα, θα φέρνει πάντοτε μαζί του κάθε μια από τις αναρίθμητες υποδιαιρέσεις της ύπαρξης του, των ίδιων χαρακτήρων και της ίδιας γενικής όψης με τα οποία εμφανίστηκε κατά τη γέννηση του. Ένα τέτοιο ξεχωριστό φυτό είναι ικανό να ανανεώσει τη ζωή του για εκατομμυριοστή φορά. Ο άνθρωπος, ως Άτομο που αποτελείται από μικρότερα άτομα, τα κύτταρα, μπορεί να αναπαράγει τον εαυτό του από τα κύτταρα του, τα οποία είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο που τα Άτομα στα οποία μπορεί να διασπαστεί το ον, θα είναι επίσης πανομοιότυπα μεταξύ τους»

Το 1886 έγινε η πρώτη εντυπωσιακή ανακάλυψη από έναν Ρώσο ερευνητή, τον Αλεξάντερ Τιτσομίροφ. Άρχισε με τη γνώση ότι, στα περισσότερα είδη, κάποια μορφή σεξουαλικής ένωσης είναι ουσιώδης, το ωάριο γονιμοποιείται μόνο από το σπέρμα. Αν δεν γονιμοποιηθεί, το μέσο ωάριο πεθαίνει σε λίγη ώρα. Αλλά ο Τιτσομίροφ ανακάλυψε, επίσης, ότι υπάρχουν εξαιρέσεις σ’ αυτή τη θεωρητικά απόλυτη βιολογική αρχή. Μια απ’ αυτές τις εξαιρέσεις είναι η μητέρα μεταξοσκώληκας, η οποία μπορεί να γονιμοποιηθεί με απλό χημικό τρόπο. Ωστόσο κανένας δεν έδωσε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Όμως, οι μεταξοσκώληκες μπορούν να εφαρμόσουν τον Κλωνισμό χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Κατόπιν ήρθαν οι αχινοί και τα σκουλήκια, τα οποία οι Δόκτορες Τ. Χ. Μόργκαν και Α. Μιντ επεξεργάστηκαν με ορισμένα υγρά, όπως το συμπυκνωμένο θαλάσσιο νερό, πετυχαίνοντας αναπαραγωγή. Αυτή η δουλειά αντιγράφηκε και βεβαιώθηκε το 1900, από τον Δρ. Ζακ Λομπ. Σιγά-σιγά, αυτή η ιδέα διευρύνθηκε, και οι βιολόγοι άρχισαν να βλέπουν ότι σχεδόν οποιοδήποτε μη γονιμοποιημένο ωάριο θα μπορούσε να υποβληθεί στην τεχνητή παρθενογένεση. Ωστόσο, ο τρόπος διέφερε πολύ από είδος σε είδος.

Οι μελέτες πάνω σ’ αυτό που σήμερα αποκαλούμε Κλωνισμό, άρχισαν από το 1889, από τον Δρ. Φρήντριχ Μίσερ –ο οποίος είναι και ο πατέρας των ερευνών για το DNA, στο πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν της Γερμανίας, το οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι ο βασικός χορηγός των ευρωπαϊκών πειραμάτων Κλωνισμού.

Το 1902, ο Δρ. Γκότλιμπ Χάμπερλαντ, ένας Αυστριακός βιολόγος, υπολόγισε ότι τα κύτταρα των φυτών είναι «Totipotent». Αυτή η λέξη σημαίνει ότι κάθε μικροσκοπικό φυτικό κύτταρο έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε ώριμο φυτό. Δεν μιλούσε για ένα σπόρο, αλλά για οποιοδήποτε κύτταρο που μπορεί να ληφθεί από το φύλλο, το κοτσάνι ή το λουλούδι ενός φυτού. Δημοσίευσε τη θεωρία του και τα αποτελέσματα των πειραμάτων του στα πρακτικά εργασιών της Αυτοκρατορικής Ακαδημίας Επιστημών, απ’ όπου λίγο αργότερα ενέπνευσαν το έργο του Άγγλου Δρ. Φρέντερικ Στιούαρτ, ο οποίος στο σύγγραμμα του Συνολική Ατομική Δύναμη, Παραλλαγή και Κλαδική Ανάπτυξη των Καλλιεργημένων Κυττάρων, γράφει (το 1908):

«Οι προφητείες του Χάμπερλαντ δικαιώνονται τώρα. Το πρόβλημα θα αποκτήσει στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί αυτή η αρχή προεκτείνεται σε απίστευτα ζητήματα, στην κλαδική ανάπτυξη από επιζώντα κύτταρα του σώματος ανώτερων ζώων, ακόμη και του ανθρώπου» Ο ίδιος ανέπτυξε μια επιτυχημένη μέθοδο για τον κλωνισμό των καρότων, ενώ είναι σχετικά γνωστό στους ακαδημαϊκούς κύκλους ότι πειραματίστηκε και με βατράχους και κότες.

Ο μεγάλος συγγραφέας του Φανταστικού, Χάουαρντ Φίλλιπς Λάβκραφτ, έγραψε το 1927 μια νουβέλα με τον τίτλο: Η περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουώρντ (The Case of Charles Dexter Ward). Στις σελίδες της, ο Τσάρλς Ντέξτερ Γουώρντ από το Πρόβιντενς (μια λογοτεχνική μεταμφίεση του ίδιου του Λάβκραφτ), ακολουθεί τα ίχνη που άφησε πίσω του ένας πρόγονός του, με το όνομα Τζόζεφ Κάρβεν. Οι ανίερες μελέτες που έκανε ο πρόγονός του, παγιδεύουν με την απαγορευμένη γοητεία τους τον νεαρό Γουώρντ, που ανακαλύπτει τα συγγράμματα και την αλληλογραφία αυτού του αμφιλεγόμενου προσώπου.

Μέσα από τη μελέτη της αινιγματικότατης αλληλογραφίας του Κάρβεν με τους πιο περίεργους ανθρώπους, ο Γουώρντ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα μέλη μιας ομάδας ανθρώπων ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα στοιχεία που συνθέτουν το μυστικό της εκμετάλλευσης των αλάτων των οργανισμών, για την αναβίωση νεκρών όντων! Η ανησυχητική αυτή διήγηση του Λάβκραφτ θα ξετυλιχθεί σε έρευνες παράδοξων γενεαλογικών δέντρων, σε αποκρυπτογραφήσεις των κωδίκων επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που προσπαθούν να μελετήσουν ένα τρομερό μυστικό, σε σκοτεινά υπόγεια εργαστήρια γεμάτα από τα δείγματα από νεκροζώντανα όντα του παρελθόντος, στην αποκάλυψη των βασανιστηρίων που έκανε ο Κάρβεν και οι σύντροφοί του σε νεκρά ανθρώπινα πλάσματα (όπως μούμιες, κλπ.) που ξαναζωντάνευαν με τις μεθόδους τους για να τα ανακρίνουν και να μάθουν τα μυστικά της αρχαίας γνώσης.

Ο Λάβκραφτ περιγράφει το 1927 όχι μόνο όλες τις βασικές αρχές Κλωνισμού από τμήματα νεκρών ανθρώπινων σωμάτων, αλλά και όλες τις ανίερες πρακτικές που μπορεί να εφαρμοστούν με αυτή τη μυστική γνώση.

Το 1932, ο Άλντους Χάξλεϋ, δημοσίευσε το φουτουριστικό μυθιστόρημα Brave New World (Γενναίος Νέος Κόσμος), στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς εκκολαπτήρια ανθρώπινων κλώνων, οι οποίοι αργότερα περνούσαν από τη «Διαδικασία Μποκανόφσκυ» μια μέθοδο με την οποία γινόντουσαν υποβολές στους τεχνητά δημιουργημένους πανομοιότυπους ανθρώπους για να αναπτύξουν συγκεκριμένα διανοητικά χαρακτηριστικά.

Το 1940, ο Δρ. Χάιντς Γκάισελ, ένας από τους επικεφαλείς του Γραφείου Φυλετικής Πολιτικής του Ναζιστικού κόμματος, δημοσίευσε μια μελέτη με τίτλο: Οι Φυλετικές Προσμίξεις, Τα Αποτελέσματα τους, η Άμεση Ανάγκη Ανάπτυξης της Ευγονικής και η Γενετική Επανάσταση Επέμβασης στις Διαδικασίες Αναπαραγωγής. Στις σελίδες του περιγράφει εκτός των άλλων, τις μελέτες των επιστημόνων των Ναζί πάνω σ’ αυτό που σήμερα αποκαλούμε Κλωνισμό.

Ήδη από το 1935, ο περιβόητος Ναζί επιστήμονας, Δρ. Γιόζεφ Μένγκελε, ήταν ο πρωτοπόρος στα γενετικά πειράματα, τα οποία συμπεριλάμβαναν πειράματα σε ανθρώπους για την επίτευξη Κλωνισμού. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων-πειραματόζωων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι οποίοι έπεσαν θύματα των ανομολόγητων πειραμάτων στα μυστικά εργαστήρια του, χρηματοδοτημένα και συντονισμένα από το Γραφείο Φυλετικής Πολιτικής. Ο Μένγκελε διέφυγε την σύλληψη και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι ο Νο1 καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου, φυσικά όχι μόνο για το ναζιστικό παρελθόν του αλλά και για τις ειδικές γνώσεις του πάνω στα ζητήματα αυτά [και γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, είναι φανερό ότι αν συλλαμβανόταν δεν θα αποκαλυπτόταν η σύλληψή του].

Φήμες και urban legends τον παρουσιάζουν να συνεχίζει το έργο του κάπου στη Νότιο Αμερική, αγέραστος εξαιτίας των γενετικών μεθόδων αναζωογόνησης που γνωρίζει, ενώ ο Εβραίος συγγραφέας Ίρα Λεβίν που έχει ερευνήσει επισταμένα την περίπτωση Μένγκελε, τον παρουσιάζει στο βιβλίο του Τα Παιδιά από την Βραζιλία, να έχει αναπαράγει κλώνους του Άντολφ Χίτλερ. Πολλά έχουν ειπωθεί και για τα κέντρα «Λέμπενσμπορν» (Πηγή Ζωής) των πειραμάτων Ευγονικής των Ες-Ες, στα οποία μεταξύ άλλων λειτουργούσαν προγράμματα έρευνας για τη δημιουργία «Αρίων» βρεφών…

Το 1951, πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Ινστιτούτο Αντικαρκινικών Ερευνών της Φιλαδέλφειας, οι Δόκτορες Μπριγκς και Κινγκ, πήραν τον πυρήνα ενός γονιμοποιημένου αυγού βατράχου και έβαλαν στη θέση του τον πυρήνα ενός σωματικού κυττάρου από έναν αγέννητο βάτραχο. Με όλα τα 46 χρωματοσώματα από το κύτταρο του αγέννητου βατράχου μέσα στο αυγό, το τοποθέτησαν σε ένα πιάτο με νερό από τη λίμνη, που είναι το φυσικό περιβάλλον των βατράχων. Αποτέλεσμα ήταν να αναπτυχθεί ένα έμβρυο.

Το πείραμα τους απέδειξε επίσημα ότι οι ιδέες του Γκότλιμπ Χάμπερλαντ για τον Κλωνισμό των φυτών, μπορούσαν να εφαρμοστούν στα αμφίβια ζώα: τα κύτταρα ενός οργανισμού περιλαμβάνουν ένα πλήρες γενετικό πρόγραμμα για ολόκληρο τον οργανισμό, είτε είναι φυτό, είτε είναι ζώο, είτε άνθρωπος. Αυτό οι επιστήμονες το ήξεραν πλέον στα σίγουρα, τουλάχιστον από το 1951, όπως ήξεραν και τη σχεδόν ακριβή μέθοδο με την οποία μπορούσαν να επιτύχουν τον Κλωνισμό. Φυσικά, αυτά που μαθαίνουμε σήμερα, είναι απλώς όσα αποφάσισαν να ανακοινώσουν στη δημοσιότητα, παρ’ όλο που οι επιτεύξεις αυτές είναι γνωστές από τότε και το θεωρώ τελείως απίθανο να μην πειραματίστηκαν καθόλου από τότε. 

Το 1963 ο μεγάλος Βρετανός ειδικός της γενετικής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Δρ. Ι. Γκόρντον, δημιούργησε μαζικά βατράχους με τη μέθοδο του Κλωνισμού και ξεκίνησε να πειραματίζεται με τον Κλωνισμό βοδιών στα εργαστήρια που του παραχωρήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ενώ ο ίδιος είχε ανακοινώσει σε κλειστούς επιστημονικούς κύκλους πως «ο κλωνισμός του ανθρώπου θα καταστεί δυνατός μέσα στην επόμενη πενταετία»

Η πρώτη επίσημη επερώτηση που κατατέθηκε για τους κινδύνους της πιθανότητας ανθρώπινου Κλωνισμού, έγινε στις 28 Ιανουαρίου 1971 από τον Δρ. Τζέημς Ντιούι Γουάτσον (βραβείο Νόμπελ Ιατρικής του 1962, καθηγητής της Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ) στην Επιτροπή Επιστήμης και Αστροναυτικής της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Γιατί άραγε; Ήταν ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο συγκαλύφθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της επιτροπής, Τζωρτζ Π. Μίλερ, βουλευτή της Καλιφόρνια.

Το 1972, υπήρχε ήδη ειδικό άρθρο στους κανονισμούς του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας σύμφωνα με το οποίο «απαγορεύεται ο Κλωνισμός των θηλαστικών, εκτός αν αυτός ο Κλωνισμός εγκριθεί πρώτα από την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή περί Ηθικής» που, ούτε λίγο ούτε πολύ, σημαίνει «εγκρίνουμε μόνο ό,τι ελέγχουμε, για να ξέρουμε τι γίνεται».

Όπως καταλαβαίνετε, τα σημερινά δημοσιεύματα του είδους, προφανώς απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν είναι καλά ενημερωμένοι πάνω στο ζήτημα, το οποίο δεν είναι καθόλου καινούργιο.

Αυτή είναι η κρυφή ιστορία του Κλωνισμού, τουλάχιστον σύμφωνα με την προσωπική μου μελέτη πάνω στο ζήτημα. Η επίσημη γνωστή ιστορία του Κλωνισμού αρχίζει το 1978, με τη δημοσιοποίηση των εργασιών των Δρ. Λέντερμπεργκ και Μακ Κίνελ, καθώς και άλλων επιστημόνων που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, μέχρι τα προ μερικών ετών δημοσιευμένα εκπληκτικά αποτελέσματα των πειραμάτων. Αν ερευνήσει κάποιος, με δυσκολία θα ανακαλύψει μια-δυο αναφορές σε όλα αυτά πριν από το 1978!

@Παντελής Γιαννουλάκης / περιοδικό STRANGE

Οι εικόνες προέρχονται από την σειρά του BBC, orphan black, αναζητήστε την.


Η Κρυφή Ιστορία του Κλωνισμού - Εικόνα4


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

33 τρόποι ολιστικής αποτοξίνωσης και διατήρησης της υγείας από το νου μέχρι το σώμα

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε σε απλά βήματα αποτοξίνωσης και αποκατάστασης της υγείας που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει σταδιακά. Επειδή θα ήταν λάθος εάν περιοριζόμασταν μόνο στη σωματική – φυσική αποτοξίνωση, θα προσεγγίσουμε το ζήτημα ολιστικά αρχίζοντας από τα ανώτερα σώματα μέχρι τα κατώτερα.

Οι παρακάτω προτάσεις αποτελούν μια μικρή περιληπτική συγκέντρωση των σημαντικότερων άρθρων της Εναλλακτικής Δράσης. Έχουμε απλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις πρακτικές για να είναι εύκολα κατανοητές.

Αποτοξίνωση του Νου

Τα πάντα ξεκινούν από το νου. Ως εκ τούτου το νοητικό σώμα είναι το πρώτο που χρειάζεται να καθαριστεί. Πως μπορεί να γίνει αυτό;


Ελέγχοντας τις σκέψεις σας. Πραγματικά θα απορούσατε εάν συνειδητοποιούσατε ότι το 90% της πραγματικότητας βρίσκεται μέσα στο κεφάλι σας και όχι εκεί έξω. Για κάθε ερέθισμα ο νους σας δημιουργεί χιλιάδες σκέψεις και συνειρμούς.

Δύο βασικοί τρόποι για να καταφέρετε τον έλεγχο των σκέψεών σας είναι:

Ο ένας τρόπος είναι να ελέγξετε τα εξωτερικά ερεθίσματα. Πως; Αντικαθιστώντας τα δυσάρεστα με ευχάριστα, όπου είναι δυνατόν, και προσθέτοντας καινούργια ερεθίσματα που θα σας οδηγήσουν σε θετικούς συνειρμούς, μνήμες και σκέψεις.

1) Κλείστε την τηλεόραση! Η τηλεόραση είναι η μεγαλύτερη πηγή αρνητικότητας και απαισιοδοξίας. Εάν σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε νέα από τον κόσμο, δοκιμάστε από τις εφημερίδες ή ακόμα καλύτερα από το Ίντερνετ.

2) Αποφύγετε, για όσο διάστημα είναι εφικτό, την επαφή με αρνητικούς και απαισιόδοξους ανθρώπους που το μόνο που θέλουν από σας στην πραγματικότητα είναι να απομυζήσουν την ενέργειά σας. Απεναντίας προτιμήστε να κάνετε παρέα με φίλους και ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε ενδιαφέροντα θέματα. Εάν οι παρέες σας έχουν βαλτώσει, τότε επιχειρήστε να κάνετε καινούργιες φιλίες. Πάντα οι καινούργιοι φίλοι έρχονται να προσθέσουν καινούργια ενδιαφέροντα και ιδέες στη ζωή μας.

3) Συνδεθείτε με τη φύση… Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτική πρακτική από το να έρχεστε σε επαφή με τη φύση. Και για να σας προλάβουμε, δεν εννοούμε να πάτε σε ένα βουνό απαραίτητα. Ακόμα και μια βόλτα στην παραλία των μεγαλουπόλεων ή σε ένα πάρκο, έχει σημαντική επίδραση στη μείωση των αρνητικών σκέψεων, αφού πολλές έρευνες συνδέουν την επαφή με τη φύση με τη μείωση της κατάθλιψης, της αρτηριακής πίεσης και πληθώρα άλλων ευεργετικών επιδράσεων στην ανθρώπινη υγεία.

4) Ακούστε τη μουσική που σας αρέσει, κάψτε αγνά αιθέρια έλαια που θα γεμίσουν το χώρο σας αλλά και τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτόν με θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

5) Μπορείτε να πηγαίνετε σε σεμινάρια αυτογνωσίας ή σε ομάδες ή οργανώσεις οι οποίες έχουν κάποιο σκοπό που σας εκφράζει. Έτσι η σκέψη σας θα επικεντρωθεί σε αυτά που σας ενδιαφέρουν και όχι σε αυτά που σας καταστρέφουν…

6) Το Ταϊ Τσι, το Τσι Κονγκ και η Γιόγκα είναι επίσης εξαιρετικές μέθοδοι που βοηθούν στον έλεγχο και στην εξυγίανση του νοητικού σώματος.

Ενώ λοιπόν ο πρώτος τρόπος καθαρισμού και αποτοξίνωσης του νου είναι ο πιο εύκολος, είναι σαφές ότι η πραγματική αποτοξίνωση πρέπει να γίνει μέσα από τον ίδιο σας το νου. Πως; Παρεμβαίνοντας στη δεξαμενή των σκέψεών σας!

7) Προσθέστε συνειδητά θετικές σκέψεις. Στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά εάν το κάνετε για λίγες μέρες θα σας γίνει συνήθεια. Ο μέσος άνθρωπος κάνει περίπου 60.000 σκέψεις την ημέρα. Θα πρέπει να γίνει προτεραιότητά σας τουλάχιστο οι μισές από αυτές να μετατραπούν σε θετικές. Μόλις σκεφτείτε κάτι απαισιόδοξο για το μέλλον σας, αμέσως σκεφτείτε κάτι αισιόδοξο. Εάν για παράδειγμα σας γεννηθεί η σκέψη ότι μπορεί να απολυθείτε από την εργασία σας, αμέσως αντικαταστήστε τη σκέψη με μια άλλη στην οποία όχι μόνο δεν απολύεστε, αλλά έχετε ακόμα μεγαλύτερες απολαβές, ακόμα καλύτερο περιβάλλον και ποιότητα εργασίας.

Εάν σας γεννηθούν μια σειρά από αρνητικές σκέψεις, όπως συνήθως συμβαίνει, για παράδειγμα “Θα απολυθώ”, ” θα μου πάρουν το σπίτι”, “δεν θα μπορώ να ζήσω” κ.λ.π. αμέσως μόλις το αντιληφθείτε αντικαταστήστε όλες σας τις σκέψεις “Έχω μια υπέροχη εργασία από την οποία θα πάρω προαγωγή”, “θα πάρω ένα ακόμα καλύτερο και πιο άνετο σπίτι για μένα”, “θα ζω με ευημερία μέχρι το τέλος της ζωής μου”. Αυτή η πρακτική θα ξεκινήσει έναν φοβερό πόλεμο στο μυαλό σας.

Εάν το δούμε εσωτερικά, αυτό που θα συμβεί είναι ότι για κάθε αρνητική σκεπτομορφή θα δημιουργείτε και μια θετική η οποία θα την πολεμά. Εάν επιμείνετε, τότε είναι βέβαιο ότι η αρνητική στάση απέναντι στη ζωή θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται μέχρις που θα εξαλειφθεί.

8) Δώστε τέλος στο δράμα και στις νοητικές υστερίες. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να βγάζει συμπεράσματα επί παντός επιστητού, Πετάξτε τον γρύλο στα σκουπίδια. Αν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο γεγονός, βιώστε το, κλάψτε, θρηνήστε, θυμώστε, αντιδράστε! Είναι απαραίτητο! Αλλά μετά βάλτε ένα τέλος. Μην το κουβαλάτε συνέχεια μαζί σας. Αυτή είναι η πηγή τη συντριπτικής πλειοψηφίας των ασθενειών. Εκφράστε επιτόπου τη σκέψη σας, με σεβασμό προς τον συνάνθρωπό σας και έπειτα αφήστε την στο παρελθόν όπου ανήκει.

Αποτοξίνωση του συναισθήματος

Ο καθαρισμός του συναισθηματικού σώματος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και πολλές φορές αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη από την αποτοξίνωση του νου.

Η φιλοσοφία κι εδώ είναι ίδια. Το συναίσθημά πυροδοτείται από εξωτερικούς παράγοντες όπως και από εσωτερικούς, άρα κι εδώ έχετε δύο δρόμους, έναν εξωτερικό και έναν εσωτερικό. Ο πρώτος είναι ο εξωτερικός. Όπως και με το νου, παρομοίως και με το συναίσθημα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα αρνητικά συναισθήματα με θετικά και να προσθέσετε καινούργια που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.

9) Επιλέξτε προσεκτικά τα μέσα από τα οποία ενημερωνόσαστε. Τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση είναι έτσι στημένα ώστε να σας προκαλέσουν το μεγαλύτερο δυνατό φόβο για να σας καθηλώσουν μπροστά στην οθόνη. Μην το επιτρέψετε! .Προτιμήστε να λαμβάνετε τις πληροφορίες σκέτες, χωρίς τα συμπεράσματα και τα σχόλια οιουδήποτε σχολιαστή που θα σας μεταφέρει την εικόνα που εκείνος θέλει.

10) Αλλάξτε τα χρώματά που βλέπετε. Τα χρώματα έχουν πολύ ισχυρή επίδραση στον συναισθηματικό σας κόσμο. Βάλτε στη ζωή σας το τυρκουάζ, το μπλε, το πράσινο, το πορτοκαλί, το λιλά ή οποιοδήποτε χρώμα νιώθετε ότι σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευχάριστα.

11) Δοκιμάστε το Aura Soma. Έχει εξαιρετική επίδραση στη συναισθηματική υγεία. Το EFT είναι ιδανικό για την αποτελεσματική διαχείριση των συναισθημάτων, ενώ η συστημική αναπαράσταση θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε, να κατανοήσετε και να εκτονώσετε τα συναισθήματά σας.

12) Δείτε κωμωδίες, κάντε Γιόγκα γέλιου, βρείτε λόγους να γελάσετε και γελάστε με την καρδιά σας. Το γέλιο είναι ίσως το καλύτερο και πιο αγαπημένο φάρμακο όλων των εποχών.

Αποτοξινώνοντας το συναισθηματικό σώμα από μέσα προς τα έξω…

13) Επιστρατεύστε τη φαντασία σας. Μπορείτε να πάτε στα ομορφότερα μέρη του κόσμου, να περάσετε τις πιο όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε, να κάνετε ό,τι τρέλα θελήσετε! Και όλα αυτά… στο μυαλό σας! Μην απογοητεύεστε! Και να πηγαίνατε στην πραγματικότητα σε όλα αυτά τα όμορφα μέρη, και να περνούσατε όλες αυτές τις όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας, πάλι μέσα στο μυαλό σας θα συνέβαιναν όλα.

Η σύγχρονη κβαντική φυσική καθώς και πολλοί νευροεπιστήμονες έχουν καταλήξει στο ότι δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει έξω από το κεφάλι μας και στην πραγματικότητα ο νους μας δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας. Άρα είναι στο χέρι σας, από έρμαια του νου, να γίνετε κυρίαρχοι. Ζήστε τα οράματά σας, βιώστε τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτά. Το συναίσθημα έχει χιλιάδες φορές μεγαλύτερη ηλεκτρομαγνητική ισχύ από τη σκέψη και έτσι μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει τη χημεία του σώματός σας αλλά και τις ποιότητες των σκέψεών σας.

14) Χρησιμοποιήστε τον βασιλιά των συναισθημάτων για να εξυγιάνετε το συναισθηματικό σας σώμα. Η Ευγνωμοσύνη έχει μια πανίσχυρη μεταμορφωτική δύναμη! Σκεφτείτε τον εαυτό σας και ευχαριστήστε το Θεό, τους αγαπημένους σας ή τον εαυτό σας για ότι καλό υπάρχει στη ζωή σας. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τα καλά στη ζωή σας, αρχίστε ευχαριστώντας για αυτά που πολλοί θεωρούμε εσφαλμένα ως δεδομένα, όπως το γεγονός ότι είστε αρτιμελείς, ότι έχετε όλες σας τις αισθήσεις και πολλά άλλα.

15) Μιλήστε με την καρδιά σας! Ναι – Ναι μιλήστε μαζί της! Ρωτήστε την. Και μόνο που θα απευθύνετε την προσοχή σας στην καρδιά σας, αμέσως θα αλλάξει η συναισθηματική σας κατάσταση. Όποτε μπορείτε ρωτήστε φωναχτά τη γνώμη της και αφήστε την να σας μιλήσει κι εκείνη. Θα καταλάβετε ότι σας μιλάει εκείνη και όχι ο νους σας από το γεγονός ότι όταν είστε σε επικοινωνία με την καρδιά, το σώμα σας χαλαρώνει. Οι ώμοι πέφτουν, η ένταση του αυχένα υποχωρεί και θα νιώσετε να βυθίζεστε προς τα μέσα.

Αποτοξινώνοντας τις επιθυμίες

Το αστρικό σας σώμα βαραίνει και βυθίζεται στο σκοτάδι λόγω των λανθασμένων επιθυμιών σας. Τι σημαίνει όμως λανθασμένη επιθυμία και ποιος μπορεί να την κρίνει;

Εσείς μπορείτε να κρίνετε τις επιθυμίες σας, Εσείς μόνο γνωρίζετε εάν οι επιθυμίες σας είναι οι σωστές για σας.

16) Αναλογιστείτε πόσες από τις υποτιθέμενες δικές σας επιθυμίες είναι πραγματικά δικές σας. Το γνωρίζετε ότι πάνω από το 80% των επιθυμιών μας δεν είναι στην πραγματικά δικές μας; Καταγράψτε όλες σας τις επιθυμίες και προσπαθήστε να τις κατηγοριοποιήσετε. Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πόσες από αυτές ανήκουν στην πραγματικόητα στους γονείς σας, στα παιδιά σας, στους φίλους σας και εν τέλει στην κοινωνία που ζείτε.

Η επιθυμία είναι η κινητήριος δύναμη η οποία ορίζει την κατεύθυνση της ζωής μας. Αναλογιστείτε λοιπόν ποιες είναι πραγματικά οι δικές σας επιθυμίες και αφού τις καθορίσετε, αρχίστε να κινείστε προς την υλοποίησή τους.

17) Η αυτογνωσία είναι μια πολύ σημαντική πρακτική και στάση ζωής. Κάντε ψυχοθεραπεία για να καθορίσετε τις πραγματικές σας επιθυμίες. Η Νέο Κρανιοιερή Θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά σε αυτό τον σκοπό.

18) Το μεγαλύτερο μυστικό για να εξυγιάνετε το αστρικό σας σώμα είναι να πείτε αντίο στο μεγαλύτερο δηλητήριο του ανθρώπου, την προσδοκία. Πείτε αντίο στις προσδοκίες που έχετε για τους άλλους, γιατί κανείς δεν σας οφείλει τίποτα, ούτε καν το παιδί σας δεν οφείλει να γίνει ή να κάνει αυτό που εσείς θέλετε (ειδικά και μετά την ενηλικίωσή του). Οι χειρότερες όμως προσδοκίες δεν είναι αυτές που απευθύνονται στους άλλους, αλλά εκείνες που απευθύνονται σε εσάς τους ίδιους. Όπως κανένας άλλος δεν σας οφείλει απολύτως τίποτα, έτσι κι εσείς δεν οφείλετε σε κανέναν άλλον.

Το πρόβλημα όμως με τις προσδοκίες είναι ότι είναι βαθιά ριζωμένα προγράμματα τα οποία είναι δύσκολο να τα εντοπίσετε. Αρχίστε παρατηρώντας τον εαυτό σας.

Αρχίστε να αναρωτιέστε γιατί κάνετε όσα κάνετε. Αναρωτηθείτε πως αισθάνεστε με οτιδήποτε καταπιάνεστε. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ζει μια ζωή που δεν είναι δική της και επιθυμεί πράγματα τα οποία δεν θέλει.

Έτσι ο άνθρωπος φτάνει να νιώθει αυτό το περίφημο κενό για το οποίο πολλοί μιλούν και σταδιακά οδηγείται στην ασθένεια και στο θάνατο. Αφού λοιπόν εντοπίσετε τις προσδοκίες σας… τότε πείτε τους αντίο και απελευθερώστε τον εαυτό σας από τις αόρατες αλυσίδες που η κοινωνία και εσείς έχετε επιβάλει στον εαυτό σας.

Αποτοξίνωση το σώματος

Η σωματική αποτοξίνωση είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, αλλά είναι επίσης και το πιο απλό. Οι προτάσεις είναι πάρα πολλές.

19) Καταναλώστε τροφές με πολλές φυτικές ίνες όπως σκούρο ρύζι, παντζάρια, αγκινάρες, μπρόκολο, σπιρουλίνα κ.λ.π.

20) Βοηθήστε τη λειτουργία του ήπατος, όπου λαμβάνει χώρα η διύλιση του αίματος, τρώγοντας πικρές τροφές, όπως η αγκινάρα, το γαϊδουράγκαθο, τα πικραμύγδαλα, ταραδίκια κ.α.

21) Βοηθήστε τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ειδικότερα του εντέρου. Το έντερο θεωρείται από πολλούς σαν δεύτερος εγκέφαλος. Πολλοί συνδέουν την υγεία του εντέρου με την υγεία όλου του υπόλοιπου σώματος συνολικά. Βάλτε στη ζωή σας το υπέροχο κεφίρ, το ζωντανό γιαούρτι και γενικά προβιοτικά προϊόντα.

22) Δώστε οξυγόνο στο σώμα σας! Πάρτε βαθιές αναπνοές, όσες πιο πολλές μπορείτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Όποτε το θυμάστε αναπνέετε βαθιά! Μην το παραλείπετε. Προσθέστε οξυγόνο στο σώμα σας μέσω της διατροφής. Τα πράσινα λαχανικά και χόρτα περιέχουν συνήθως μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης. Δοκιμάστε το καταπληκτικό

23) Μετατρέψτε το αίμα σας σε αλκαλικό. Πολλές θεωρίες λένε ότι ένα ελαφρώς αλκαλικό αίμα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της υγείας σας, αφού πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος χρειάζονται όξινο περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Αλκαλικές τροφές είναι κυρίως τα λαχανικά

24) Μειώστε την κατανάλωση σε ζάχαρη και σε τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως το λευκό ρύζι για να περιορίσετε την εκκριση της ινσουλίνης στο σώμα σας η οποία οδηγεί σε πολλές ανεπιθύμητες ασθένειες όπως ο διαβήτης.

25) Μειώστε τις επεξεργασμένες τροφές! Υπάρχει ένας σχετικός κανόνας για να γνωρίζετε: Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια ζωής των τροφών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τόσο μικρότερη η δική σας διάρκεια ζωής. Προτιμήστε φρέσκα και βιολογικά τρόφιμα όπου είναι δυνατόν.

26) Μειώστε τα χημικά και τα τοξικά δηλητήρια από τη ζωή σας και από το σπίτι σας. Φτιάξτε φυσικά απορρυπαντικά , και πάρτε ένα καλό φίλτρο νερού.

27) Ενισχύστε τη διατροφή σας με ω3 λιπαρά, (σολωμός, λιναρόσπορος κ.λ.π.) συνένζυμο Q10 και πολύ βιταμίνη C. Αυτά τα τρία στοιχεία είναι βασικοί παράγοντες στη διατήρηση της καλής. υγείας

28) Η Ρεφλεξολογία, ο Βελονισμός, το μασάζ και το Ρέικι έχουν απίθανες αποτοξινωτικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν σημαντικά το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες που το βαραίνουν και να αποκαταστήσει την υγεία του.

29) Εξασκηθείτε, ιδρώστε, δεν φαντάζεστε πόσο καλό κάνει το περπάτημα και γενικά η άσκηση στη διατήρηση της υγείας. Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

30) Διώξτε τις τοξίνες από το δέρμα σας κάνοντας υδροθεραπεία ή βουρτσίζοντας το σώμα σας με σκληρή λούφα

31) Απολαύστε την ηλιοθεραπεία… Η βιταμίνη D είναι ίσως η σπουδαιότερη βιταμίνη για την υγεία μας. Το ότι ο ήλιος κάνει κακό και πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο, είναι κάτι που αμφισβητείται πλέον έντονα. Τα οφέλη της έκθεσης στον ήλιο είναι τεράστια Η έλλειψη της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενειών. Άρα… προτιμήστε τις πρωινές ή απογευματινές ώρες και απορροφήστε τις ζωοδότριες ακτίνες της πηγής της ζωής.

32) Γειωθείτε! Βγάλτε τα παπούτσια σας και περπατήστε ξυπόλυτοι στο χώμα ή ακόμα καλύτερα στη βρεγμένη άμμο. Η απευθείας επαφή των ποδιών με τη γη βοηθάει στην απορρόφηση των φλεγμονών και στην αποκατάσταση της υγείας.

33) Τα φάρμακα δεν είναι η πρώτη λύση. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα φάρμακο χωρίς παρενέργειες. Πιστεύουμε λοιπόν, εάν η περίπτωση το επιτρέπει, ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί πρώτα στο νου σας, έπειτα στο συναίσθημά σας, στη συνέχεια στα φάρμακα που η ίδια η φύση προσφέρει και τελευταία στη χημική αγωγή. Εάν για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τότε ζητήστε βοήθεια.

Καταλήγοντας, μπορεί όλα τα παραπάνω να φαίνονται βουνό, σε κάποιους, ωστόσο δεν χρειάζεται να τα εφαρμόσετε όλα. Για την ακρίβεια δεν θα κάνει και καλό εάν κάνετε μια ριζική και απότομη αλλαγή στη ζωή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά από αυτά που σας είναι πιο εύκολα. Κάντε έστω το 1/10 από αυτά και αργότερα αυξήστε τα. Προπαντός όμως αγαπητοί φίλοι να θυμάστε ότι ο καλύτερος γιατρός του εαυτού σας και αυτός που γνωρίζει το πραγματικό μυστικό της υγείας σας είστε εσείς!Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκαταστήσετε την επικοινωνία σας με τον εαυτό σας και το σώμα σας..
Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tο ολοκαίνουργιο Hyundai i20 Coupe WRC παρουσίασε η Hyundai Motorsport

Του Πέρη Χαλάτση

Σε μια ειδική εκδήλωση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Autodromo Nazionale Monza στην Ιταλία, η Hyundai Motorsport παρουσίασε το i20 Coupe WRC και τους οδηγούς Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo που θα αγωνισθούν στους 13 γύρους του Πρωταθλήματος του 2017.

Με το αυτοκίνητο αυτό η κορεάτικη εταιρία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) το 2017. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς των οχημάτων WRC. Αντιπροσωπεύει το τρίτο νέο αυτοκίνητο της ομάδας από το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το 2014 - μετά το Hyundai i20 WRC (2014-15) και το Νέας Γενιάς i20 WRC (2016).
 
Μπαίνοντας στην τέταρτη σεζόν του WRC, η ομάδα ελπίζει να βασιστεί στη θετική περίοδο ανάπτυξης των τελευταίων ετών, καθώς ξεκινά μια νέα εποχή.

Οι νέοι κανονισμοί των αυτοκινήτων για το 2017 έχουν εισαχθεί για να ενισχύσουν τη συνολική εικόνα και να προσφέρουν ακόμη περισσότερο θέαμα στους φίλους του WRC. Το νέο σπορ αυτοκίνητο έχει επιθετική εμφάνιση και εξελιγμένες τεχνολογίες. Οι αλλαγές έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της αεροδυναμικής και της μηχανικής πρόσφυσης και συγχρόνως υπήρξε αύξηση της ισχύος του κινητήρα από 300 έως 380bhp, καθώς και μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου.

Με το νέο αυτοκίνητο, η ομάδα ελπίζει να επεκτείνει την πιο επιτυχημένη σεζόν της μέχρι σήμερα, με την οποία εξασφάλισε δύο νίκες και παραπάνω από δέκα θέσεις στο βάθρο. Η Hyundai Motorsport κατέκτησε επίσης τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών στην σεζόν 2016.

Ο κ. Michel Nandan, Team Principal δήλωσε: «Οδεύουμε σε μια νέα εποχή για το άθλημα με τη μεγαλύτερη αλλαγή στους κανονισμούς το τελευταίο διάστημα. Είναι μια νέα μεγάλη τεχνική πρόκληση που έχουμε αντιμετωπίσει με ενθουσιασμό. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε πράξη ότι έχουμε μάθει και βιώσει τις τελευταίες τρεις σεζόν. Όλες οι ομάδες αρχίζουν από το μηδέν ώστε να είμαστε επί ίσοις όροις.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα απολύτως ανταγωνιστικό δεύτερο μισό του 2016, θέλουμε να δείξουμε την ικανότητά μας να αγωνιστούμε στην επόμενη σεζόν πρωταθλήματος - και είμαστε βέβαιοι ότι το i20 Coupe WRC θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακριβώς αυτό ».

Δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή οδηγών για το 2017, πράγμα το οποίο θα προσφέρει την ομάδα σημαντική σταθερότητα παράλληλα με την εισαγωγή ενός νέου αυτοκινήτου. Οι Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo θα αγωνισθούν σε όλους τους γύρους του πρωταθλήματος.

Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές θα είναι σε θέση να συμμετέχουν με μέχρι τρία αυτοκίνητα σε κάθε γύρο, οι τρεις οδηγοί της Hyundai Motorsport θα αγωνισθούν το 2017 με τη Hyundai Shell Μobis World Rally Team.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Νέου τύπου συνέντευξη στο Δημόσιο για την πρόσληψη των στελεχών της διοίκησης προωθεί η κυβέρνησης. Η συνέντευξη αυτή θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες με ερωτήσεις γνωστές αλλά και άγνωστες, που συνολικά θα βαθμολογούνται με χίλια μόρια.

Από τη διαδικασία αυτή θα περνούν όσοι είναι υποψήφιοι γενικοί διευθυντές, διευθυντές, αλλά και προϊστάμενοι τμημάτων στο Δημόσιο. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πάνος Σκουρλέτης και Ολγα Γεροβασίλη, καταγράφονται αναλυτικά τα «βήματα» που θα ακολουθηθούν για τη διενέργεια των συνεντεύξεων. Την επιστημονική υποστήριξη της διαδικασίας θα αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ οι υποψήφιοι θα έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον τέσσερις εργάσιμες ημέρες νωρίτερα.
Δύο ενότητες

Πέραν των στοιχείων του φακέλου του κάθε υποψηφίου, τις οργανικές διατάξεις του φορέα που προκηρύσσει τις θέσεις των προϊσταμένων, αλλά και το περίγραμμα της προκηρυσσόμενης θέσης ευθύνης, οι υποψήφιοι καλούνται να τοποθετηθούν σε δύο ενότητες. Σύμφωνα με την Καιθημερινή, η πρώτη αφορά θέματα σχετικά με το αντικείμενο του φορέα και τις αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε συνδυασμό με τις δεξιότητες και τα προσόντα του υποψηφίου, όπως προκύπτουν από το βιογραφικό και τα στοιχεία του μητρώου. Η δεύτερη αφορά την ανάπτυξη ενός υποθετικού σεναρίου γενικού διοικητικού ενδιαφέροντος που έχει στόχο να αξιολογήσει τις ικανότητες του υποψηφίου να προγραμματίζει, να συντονίζει, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις, καθώς και να διαχειρίζεται κρίσεις.

Κάθε μία ενότητα βαθμολογείται με ανώτατο όριο πεντακοσίων μορίων, ενώ για τη μοριοδότηση λαμβάνονται υπόψη οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η ικανότητα διαχείρισης χρόνου, τα χαρακτηριστικά ηγεσίας υπό συνθήκες πίεσης καθώς και η δημιουργικότητα του υποψηφίου.
Η διάρκεια της συνέντευξης θα είναι από μισή έως μία ώρα για θέσεις γενικών διευθυντών, από μισή ώρα έως τρία τέταρτα για θέσεις διευθυντών και μισή ώρα για θέσεις προϊσταμένων τμήματος, ενώ οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε γνωστές αλλά και άγνωστες ερωτήσεις.

Η τελική μοριοδότηση της συνέντευξης κάθε υποψηφίου θα προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών των μελών του αρμόδιου συμβουλίου.Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ANONYMOUS καλούν τα Παιδιά Ίντιγκο σε παγκόσμια επανάσταση (βίντεο)

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που λέγεται ότι ανάρτησαν οι ANONYMOUS στο διαδίκτυο και απευθύνεται στα παιδιά Κρίσταλ, Ίντιγκο και Ουράνια Τόξα.

Το μήνυμα αφού στέλνει τους χαιρετισμούς των ANONYMOUS στα παιδιά Κρίσταλ, Ίντιγκο και Ουράνια Τόξα, τους υπενθυμίζει ότι στάλθηκαν στον κόσμο μας για να ανατρέψουν την τυραννία που έχει εγκαθιδρυθεί στον πλανήτη.

«Ωστόσο, το σχέδιο φαίνεται ότι πηγαίνει προς την άλλη κατεύθυνση. Οι εταιρείες έχουν διαφθείρει κάθε κυβέρνηση στον κόσμο. Οι πολιτικοί μας ελέγχονται από το χρήμα και οι άνθρωποι που ορκίστηκαν να μας προστατεύουν μας σκοτώνουν», αναφέρει η φωνή που φέρεται να είναι των ANONYMOUS.

Στη συνέχεια ακούμε τα χιλιοειπωμένα για την πείνα στον πλανήτη, τα παιδιά που πεθαίνουν, τους ηλικιωμένους που είναι άστεγοι, τη λογοκρισία.

«Ο καιρός των συζητήσεων τελείωσε, είναι ώρα της δράσης», λέει η φωνή στο βίντεο. «Δεν μπορούμε άλλο να έχουμε τα μάτια μας κλειστά στην απληστία και στη διαφθορά», προσθέτει.

«Πολλοί πιστεύουν ότι οι ANONYMOUS είναι μια ακόμα ομάδα χάκερ. Αυτό δεν είναι ακριβές. Δεν υπάρχει δομή, δεν υπάρχει ηγεσία, δεν υπάρχουν μέλη. Οι ANONYMOUS είναι ένα ένα κίνημα, είναι μια ιδέα». Οι ANONYMOUS είναι ο κάθε ένας διαδηλωτής, ο κάθε ένας που αγωνίζεται ενάντια στην αδικία, συνεχίζει η φωνή για καλέσει τα παιδιά Ίντιγκο να ενταχθούν στις τάξεις του κινήματος για την παγκόσμια ανατροπή και να συνεισφέρουν με τις «ιδιαίτερες» δυνάμεις που είναι προικισμένα. 

ΠΑΙΔΙΑ ΙΝΤΙΓΚΟ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ

Προσπαθώντας να βγάλουμε κάποια «άκρη» σχετικά με αυτά τα υποτιθέμενα «ξεχωριστά παιδιά», στα οποία απευθύνονται οι ANONYMOUS (εάν όντως έχουμε να κάνουμε με βίντεο των ANONUMOUS και όχι με κάποια μίμηση), βρήκαμε στην ιστοσελίδα noosfera.gr το ακόλουθο άρθρο της Ιουλίας Πιτσούλη:
Τα τελευταία χρόνια κάτι αλλάζει στις… αφίξεις νέων ψυχών στη Γη.
Σύμφωνα με κάποιες μεταφυσικές θεωρίες και μαρτυρίες που όλο και πληθαίνουν πολλά από τα παιδιά που γεννιούνται τα τελευταία χρόνια ανήκουν σε ένα πιο εξελιγμένο είδος, έρχονται με συγκεκριμένη αποστολή και γι αυτό είναι προικισμένα με ξεχωριστές ικανότητες και ταλέντα.
Τα ονομάζουν Παιδιά Ίντιγκο, Παιδιά – Κρύσταλλα και Παιδιά Ουράνια Τόξα.
Είναι οι προπομποί μιας νέου τύπου ανθρωπότητας και είναι πολύχρωμα!
Όχι στο δέρμα αλλά στην αύρα τους, που είτε έχει χρώμα ίντιγκο, δηλαδή λουλακί, είτε είναι ιριδίζουσα σαν οπάλι, είτε έχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Η αύρα είναι το ηλεκτρομαγνητικό και βιοενεργητικό πεδίο που ακτινοβολούν όλα τα ζωντανά όντα και έχει φωτογραφηθεί με τις ειδικές συσκευές Κίρλιαν.
Είναι ένα είδος φωταύγειας που όμως μπορεί να πάρει διάφορες αποχρώσεις ανάλογα με τα συναισθήματά μας και την ψυχική μας διάθεση.
Ωστόσο, πάντα υπάρχει ένα κυρίαρχο χρώμα που φανερώνει κατά κάποιον τρόπο την πνευματική μας εξέλιξη.
Την τελευταία δεκαετία λοιπόν γίνεται όλο και περισσότερος λόγος μεταξύ των New Agers για αυτά τα προικισμένα παιδιά τα οποία θεωρούνται ότι κατέχουν μερικές υπερφυσικές ικανότητες όπως η τηλεπάθεια, η τηλεκίνηση, η διόραση και η ικανότητα να διαβάζουν τη σκέψη και να επικοινωνούν με αγγελικές οντότητες.
Σύμφωνα με τη σχετική θεωρία η γενιά των γαλάζιων παιδιών, των Ίντιγκο, άρχισε να εμφανίζεται πριν από έναν αιώνα αλλά ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται εντατικά τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τα μέσα της δεκαετίας του 70.
Ύστερα, γύρω στο 1990 έκανε την εμφάνισή της μια ακόμα πιο εξελιγμένη γενιά αυτή, των «Κρυστάλλινων Παιδιών» ενώ μετά το 2000 άρχισαν να γεννιούνται και τα Παιδιά –Ουράνια Τόξα.

Τι σημαίνει άραγε αυτό;

Λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Αμερικανός ψυχικός Έντγκαρ Κέυση είχε προφητέψει τον ερχομό μιας εξελιγμένης γενιάς ψυχών που θα ενσαρκώνονταν στον πλανήτη μας για να τον βοηθήσουν να κάνει ένα εξελικτικό άλμα.
Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1982, η Αμερικανίδα παραψυχολόγος Αν Τέηπ έγραψε στο βιβλίο της «Κατανοήστε τη ζωή σας μέσα από τα χρώματα» πως έχουν αρχίσει να γεννιούνται όλο και περισσότερα παιδιά που παρουσιάζουν αυτή την ιδιαίτερη λουλακί απόχρωση στην αύρα τους.
Ύστερα ήρθαν τα βιβλία της Ντιόν Φόρτσιουν και του Κρύον που εξάπλωσαν τη σχετική θεωρία.
Σήμερα υπάρχουν στο Ίντερνετ περισσότερα από δύο εκατομμύρια διευθύνσεις που ασχολούνται με το θέμα ενώ έχουν γραφτεί πάμπολλα άρθρα και βιβλία και έχουν γυριστεί ειδικές τηλεοπτικές εκπομπές.
Όσο για την ταινία «Ιndigo» που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ έκανε εισιτήρια ύψους 1.9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το θέμα λοιπόν έχει πολύ εμπορικό ψωμί.
Καθόλου αδικαιολόγητα εφόσον όχι μόνο –όπως λένε οι σκεπτικιστές – αρέσει στους γονείς να θεωρούν ότι έχουν χαρισματικά παιδιά αλλά κυρίως επειδή δίνει μια άλλη διάσταση στις μαθησιακές δυσκολίες, στη δυσκολία προσαρμογής, την υπερκινητικότητα και την ελλειμματική προσοχή.
Γιατί, ναι, τα ξεχωριστά αυτά παιδιά παρουσιάζουν συχνά κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας όμως εξηγούν ότι τα εξελιγμένα αυτά παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν λ.χ. την τάση να αποσύρονται και να αδιαφορούν αλλά αυτό συμβαίνει όχι γιατί πάσχουν από αυτισμό αλλά επειδή οι απαιτήσεις τους είναι πολύ υψηλές και δεν βρίσκουν κάτι να τους τραβήξει το ενδιαφέρον.
Συχνά επίσης είναι αντιδραστικά και απείθαρχα στο σχολείο ή στο σπίτι επειδή δεν ανέχονται τον τρόπο που είναι δομημένο το σύστημα καθώς είναι σε θέση να διακρίνουν καλύτερους τρόπους για να οργανώνονται και να λειτουργούν τα πράγματα. Με λίγα λόγια είναι αναμορφωτές και αυτό το δείχνουν από την παιδική τους ηλικία.

Τα Μαγικά Χαρακτηριστικά Τους

Η σχετική θεωρία λέει πως αυτά τα παιδιά έχουν έρθει στη Γη με κάποιο σκοπό, κυρίως για να συμβάλλουν στην αλλαγή της συνειδητότητας και στην καλυτέρευση του κόσμου.
Είναι ψυχισμοί που ενδιαφέρονται για την ειρήνη, τα μεγάλα ανθρώπινα ιδανικά, το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θεραπείας και κοινωνικής δομής.
Λέγεται ότι είναι περισσότερο σε επαφή με κάτι που ονομάζεται «Παγκόσμια Αλήθεια» και γι αυτό δεν ανέχονται ούτε συμβιβάζονται με συμπεριφορές και συστήματα που δεν βρίσκονται σε συμφωνία με αυτήν.
Λέγεται ότι τα παιδιά Indigo έχουν έρθει ως προπομποί για να προετοιμάσουν το έδαφος , να σπάσουν τα παλιά φράγματα και τις ξεπερασμένες συνήθειες ώστε τα Κρυστάλλινα Παιδιά που ακολούθησαν να βάλουν τα θεμέλια της ειρήνης και της αρμονίας και τα Παιδιά- Ουράνια Τόξα να χρησιμοποιήσουν την ισχυρή τους θέληση και την απεριόριστη ενέργειά τους για να χτίσουν έναν νέο κόσμο.
Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν κάποιες ιδιότητες που ονομάζονται Υπερψυχικές με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να βλέπουν άλλες διαστάσεις ή να αντιλαμβάνονται αιθέριες οντότητες, αγγελικές παρουσίες ή και τον απλό φυσικό κόσμο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα μάτια τους. Όπως λέγεται «μπορούν να βλέπουν με ολόκληρο το σώμα τους».
Σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές τα Λουλακί, τα Κρυστάλλινα και τα Παιδιά- Ουράνια Τόξα γεννιούνται έχοντας ενεργοποιημένο ένα μέρος του DNA τους που στις προηγούμενες γενιές ήταν ανενεργό κι γι αυτό έχουν στη διάθεσή τους μια μεγαλύτερη γκάμα ιδιοτήτων. Σε γενικές γραμμές έχουν ορισμένα πολύ σαφή χαρακτηριστικά.

Παιδιά Ιndigo

Διαθέτουν μια έμφυτη ισχύ και αυτοπεποίθηση.
Είναι αποφασιστικά.
Έχουν ταμπεραμέντο πολεμιστή.
Ανιχνεύουν την ανεντιμότητα από μίλια μακριά.
Είναι συνδεδεμένα με μια εσωτερική Πηγή δύναμης.
Αρνούνται να ακολουθήσουν οδηγίες και υποδείξεις.
Βαριούνται εύκολα τη ρουτίνα και τα τελετουργικά.
Δεν υποτάσσονται εύκολα στην εξουσία.
Ζητάνε στα ίσια αυτό που θέλουν.
Είναι δημιουργικά.
Έχουν ισχυρή διαίσθηση.
Διαθέτουν έντονη ενσυναίσθηση. Μπορούν στ’ αλήθεια «να νιώσουν» τον άλλον και το ίδιο ισχύει για τα φυτά και τα ζώα.
Αναπτύσσουν αφηρημένη σκέψη από πολύ νωρίς.
Είναι ιδιαίτερα έξυπνα και έχουν ανεπτυγμένα ταλέντα.
Μπορεί να φαίνονται αντικοινωνικά εκτός κι αν περιστοιχίζονται από ομοίους τους.
Χειρίζονται με μεγάλη άνεση την τεχνολογία.
Ονειροπολούν και επικοινωνούν με έναν άλλο αόρατο κόσμο.
Έχουν έντονο και βαθύ βλέμμα.
Παρουσιάζουν δείγματα ιδιαίτερα ώριμης σκέψης.
Θυμώνουν εύκολα.
Επαναστατούν εναντίον του συστήματος και της πειθαρχίας.
Διαθέτουν εντυπωσιακή μνήμη.

Αν το παιδί σας είναι Ίντιγκο

Δείξτε του τον σεβασμό που θα δείχνατε και σε έναν ενήλικα χωρίς όμως να το φορτώνετε με τις ευθύνες των ενηλίκων.
Δείξτε υπομονή στην ανυπομονησία του.
Φερθείτε με εντιμότητα και μην του λέτε με κανένα τρόπο ψέματα.

Μήπως κι εσείς είστε Ίντιγκο;

Καθώς οι άνθρωποι με τη λουλακί αύρα έχουν αρχίσει να γεννιούνται σιγά- σιγά εδώ και έναν αιώνα και κυρίως μετά το 1970 ενδέχεται να ανήκετε κι εσείς σ’ αυτήν την κατηγορία.
Ιδού τα επιπλέον χαρακτηριστικά που εκδηλώνουν οι άνθρωποι Ίντιγκο όταν ενηλικιώνονται:
Προτιμούν τη θέση του ηγέτη από την ομαδική εργασία.
Εξοργίζονται με την πολιτική.
Επιθυμούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Έχουν «πράσινη» οικολογική συνείδηση και αγωνίζονται για το περιβάλλον.
Είχαν έντονες πνευματικές αναζητήσεις στην εφηβεία τους.
Απορρίπτουν τις νόρμες, και το κατεστημένο.
Ρωτούν πάντα «γιατί;».
Επαναστατούν και θυμώνουν με την αδικία.
Συναισθάνονται τους άλλους αλλά δεν αντέχουν την ανοησία.
Αναζητούν το νόημα της ζωής.
Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι.
Κάνουν δουλειά με τον εαυτό τους για να ξεπεράσουν τα μπλοκαρίσματα της παιδικής τους ηλικίας που προήλθαν από το σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον που δεν τους καταλάβαινε.
Διαλύουν τις παραδόσεις και τα κοινώς αποδεκτά όταν βρίσκουν έναν νέο , καλύτερο τρόπο και βοηθούν και τους υπόλοιπους να ξεπεράσουν τους περιορισμούς τους.

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Αν τα Ίντιγκο παιδιά είναι συχνά λίγο οργισμένα και αντιδραστικά προσπαθώντας να κάνουν την ανατροπή και να ανοίξουν δρόμο, τα Κρυστάλλινα Παιδιά που – σύμφωνα με τις σχετικές θεωρίες- άρχισαν να ενσαρκώνονται από το 1980 είναι ήσυχα και υπομονετικά.
Συχνά τα περιγράφουν σαν φωτεινούς μαγνήτες. Όπου κι αν πάνε τραβούν κοντά τους ένα μικρό πλήθος μόνο με ένα χαμόγελο ή μερικές λέξεις. Ιδίως τα άλλα παιδιά. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ήπια , γαλήνια συμπεριφορά. Έχουν όμως κι άλλα γνωρίσματα:
Συγχωρούν πρόθυμα.
Εκφράζουν αγάπη και κατανόηση.
Δείχνουν φροντίδα ιδίως προς τα άλλα παιδιά και τα ζώα.
Τους αρέσουν τα χάδια, τα φιλιά και οι αγκαλιές.
Μπορεί να καθυστερήσουν να μιλήσουν επειδή έχουν ανεπτυγμένες τηλεπαθητικές ικανότητες και δεν χρειάζεται να μιλούν για να επικοινωνούν.
Δείχνουν μεγάλη προθυμία να βοηθούν τους άλλους.
Δεν τους αρέσουν τα ρούχα και προτιμούν να είναι γυμνά ή να φορούν πολύ απαλά ρούχα από φυσικά υλικά και χαρούμενα χρώματα.
Έχουν την ικανότητα να αισθάνονται τηλεπαθητικά τους άλλους και γνωρίζουν πότε οι αγαπημένοι τους είναι άρρωστοι , λυπημένοι ή κινδυνεύουν.
Είναι πολύ υπομονετικά και κάνουν τα πάντα με την ησυχία τους.
Έχουν μεγάλα μάτια και βλέμμα βαθύ και σοφό.
Μπορούν να επικοινωνούν με άλλους κόσμους.
Σπάνια θα υψώσουν τη φωνή τους.
Τους αρέσει να παίζουν με κρυστάλλους και πέτρεςΑγαπούν ιδιαίτερα το νερό.
Μιλούν από μικρή ηλικία για τα παγκόσμια ζητήματα όπως η ειρήνη, το περιβάλλον, η πείνα στον κόσμο και θέλουν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν.
Είναι ατρόμητα.
Έχουν θεραπευτικές ικανότητες.
Είναι πολύ εκλεκτικά στο φαγητό τους.

Τα Παιδιά-Ουράνια Τόξα

Η τρίτη κατηγορία παιδιών που η αύρα τους ακτινοβολεί όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου άρχισε να ενσαρκώνεται στις αρχές του 21ου αιώνα και λέγεται ότι θα συνεχίσουν να έρχονται ως το 2030 περίπου.
Λέγεται πως πρόκειται για ψυχές που ενσαρκώνονται για πρώτη φορά στη Γη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στα χρώματα.
Όπως και τα Παιδιά –Κρύσταλλα έχουν θεραπευτικές και τηλεπαθητικές ικανότητες και έχουν έναν ψυχισμό απολύτως ανοικτό και δεκτικό. Μερικά από τα άλλα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ότι:
Έχουν πολύ ισχυρή θέληση και έντονη προσωπικότητα.
Διαθέτουν τεράστια αποθέματα ενέργειας.
Είναι έντονα δημιουργικά.
Συχνά προσδιορίζουν τα πράγματα με βάση το χρώμα τους.
Περιμένουν την άμεση υλοποίηση αυτού που σκέπτονται ή χρειάζονται.
Έχουν θεραπευτικές ικανότητες.
Διαθέτουν έντονη τηλεπάθεια.
Τους αρέσουν τα ρούχα με έντονα χρώματα και η πολυχρωμία στο περιβάλλον.
Έχουν έντονη ζωτικότητα.
Τα Παιδιά Ουράνια Τόξα έχουν επιλέξει να γεννηθούν σε οικογένειες όπου επικρατεί γαλήνη και πνευματικότητα.
Το βαθύτερο αίτημα που θα υπηρετήσουν στη ζωή τους είναι να διδάξουν τη δύναμη της σκέψης και χρησιμοποιώντας την ισχυρή τους θέληση να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο.
«Όλα αυτά τα παιδιά χρειάζονται ειδική εκπαίδευση, υπομονή, ηρεμία και σεβασμό» επισημαίνει ο συγγραφέας και ερευνητής Μάνος Νομικός και εξηγεί:
«Αν και μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστό αυτό το θέμα ήδη στη Ρωσία και στην Κίνα αντιμετωπίζεται με μεγάλη σοβαρότητα.
»Η μορφωτική ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας, μάλιστα, μου έλεγε πως στη χώρα της έχουν φτιάξει ειδικά σχολεία γι αυτά τα παιδιά που ονομάζουν «Υπερψυχικά» και σύμφωνα με τις στατιστικές τους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
»Το αξιοσημείωτο όμως είναι πως σε όποια χώρα κι αν γεννιούνται δείχνουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους από τη βρεφική ηλικία.
»Ωστόσο, τα περισσότερα προβλήματα τα αντιμετώπισαν τα Παιδιά Ίντιγκο κι αυτό εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς τους, της υπερκινητικότητάς τους και της αδιαφορίας τους για τους κανόνες.
»Το σύστημα σκέψης της κοινωνίας δεν ήταν έτοιμο να δεχθεί την πιθανότητα ενός νέου τύπου ανθρώπων.
»Πολλοί γονείς τα παρεξήγησαν και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις άρχισαν να τους δίνουν χάπια προκειμένου να αναστείλουν την υπερκινητικότητά τους.
»Αυτή βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ό,τι δεν καταλαβαίνουμε το παρεξηγούμε.
»Τα στάνταρντς αυτών των παιδιών είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που έχουν να τους προσφέρουν τα περισσότερα σχολεία και η έλλειψη ενημέρωσης της κοινωνίας κάνει τη ζωή τους δύσκολη.
»Συχνά δάσκαλοι και γονείς δεν τα καταλαβαίνουν, τα θεωρούν παράξενα, ιδιότροπα και απείθαρχα. Κι όμως αυτοί είναι οι αναμορφωτές της αυριανής κοινωνίας.
»Ήδη η πρώτη γενιά των παιδιών Ίντιγκο που είναι σήμερα γύρω στα 20-30 στελεχώνουν πάμπολλα κινήματα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, την προσέγγιση των λαών.
»Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλος είναι ο κατάλογος αυτών των οργανώσεων που υπηρετούνται από άτομα πραγματικά αφοσιωμένα σε ιδανικά και για τις οποίες γνωρίζουμε ελάχιστα.
»Αυτά τα παιδιά που ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται λοιπόν μας δίνουν μια γεύση για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η ανθρωπότητα.
»Φέρνουν μαζί με τα ιδανικά που πάντα είχαν οι νέοι και τα εξαιρετικά χαρίσματά τους που τους φέρνουν σε επαφή με τα αόρατα πεδία και τις εξωαισθητήριες εμπειρίες.
»Σήμερα είναι μια μειοψηφία. Είναι η μαγιά. Η υπόσχεση. Ανοίγουν τη θύρα του θαυμαστού. Για να περάσει κάποτε ολόκληρη η ανθρωπότητα κάνοντας συλλογικά το νέο εξελικτικό της άλμα».πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

EΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΔΩΣΤΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΡΕ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα θέρμανσης

Μόλις χθες δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, καθώς έγιναν και κάποιες αναπροσαρμογές ανά περιοχή και εισόδημα.

Αναλυτικά:

-Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, θα πρέπει να ανέρχεται έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα. -Για κάθε παιδί προβλέπεται προσαύξηση κατά 2.000 ευρώ.
 
-Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο τέκνο. Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2015. Τα δεδομένα της ίδιας ως άνω δήλωσης χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις των εν διαστάσει ή διαζευγμένων συζύγων ή των φυσικών προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης καθώς και των έγγαμων που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.
 
-Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2016, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, κατά τον Κ.Φ.Ε, τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015, να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
 
-Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα για την κατανάλωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ποιοι το χάνουν

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:

1. Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του Ν. 4172/2013.

2. Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

3. Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, ανεξάρτητα εάν αυτά είναι σε ακινησία.

4. Η επαγγελματική στέγη.

5. Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.

6. Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.

Πόσο είναι το επίδομα

Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ, το συνολικό ύψος του οποίου προσδιορίζεται ανάλογα με την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται το σπίτι.

Για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, η Ελληνική Επικράτεια κατανέμεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες, ως εξής:

-Πρώτη Ζώνη: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

- Δεύτερη Ζώνη: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

- Τρίτη Ζώνη: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

- Τέταρτη Ζώνη Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!