EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Το νέο χτύπημα της Τρανσέξουαλ ιδεολογίας στα παιδιά – Βίντεο

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Στο τεύχος του National Geographic που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο περιγράφεται μια καταπληκτική περίπτωση η οποία υποτίθεται ότι καταρρίπτει τις υπάρχουσες αντιλήψεις περί διαχωρισμού των φύλων σε αρσενικό και θηλυκό.

Δηλαδή άλλη μια προσπάθεια επιβολής της τρανσέξουαλ ιδεολογίας πάνω στην φύση του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται η περίπτωση του 9χρονου αγοριού Άβερι Τζάκσον (Avery Jackson) που προβάλλεται ως ακτιβιστής και είχε το πρωτοποριακό «θάρρος» να δηλώσει δημόσια πως «επιτέλους είμαι κορίτσι».


«Το ωραιότερο πράγμα του να είμαι κορίτσι είναι πως τώρα πλέον δεν χρειάζεται να προσποιούμαι ότι είμαι αγόρι», είναι τα λόγια του αγοριού στο εξώφυλλο του National Geographic.

Το τεύχος του περιοδικού αυτού θα κυκλοφορήσει στις 27 Δεκεμβρίου. Μαζί θα κυκλοφορήσει ένα συνοδευτικό ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς με επιμελήτρια την Katie Couric.

Η αρχισυντάκτρια του National Geographic, Susan Goldberg, μιλώντας στο κανάλι NBC, αναφέρει πως τόσο το ντοκιμαντέρ όσο και το ερχόμενο τεύχος έχουν ως σκοπό την διήγηση ιστοριών τρανσέξουαλ ανθρώπων που αλλιώς δεν θα έβγαιναν στη δημοσιότητα.

«Θέλαμε να δούμε πως είναι οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων παγκοσμίως, αλλά επίσης να μελετήσουμε το φύλο σαν ένα ευρύ φάσμα. Υπάρχει μεγάλη κάλυψη ρεπορταζ για διασημότητες, ενώ δεν υπάρχει επεξήγηση για τους ανθρώπους γύρω μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε σχολικές αίθουσες ή στη δουλειά σχετικά με το φύλο τους», λέει η αρχισυντάκτρια Susan Goldberg.

Η ιστορία αυτή άρχισε πριν από ένα χρόνο και με την περίπτωση αυτή βρήκε την ευκαιρία όλο αυτό το τρανσέξουαλ κατεστημένο που επιδιώκει ακόμα και δια νόμων να διαστρέψει τη φύση του ανθρώπου, να καταδείξει πως ένα μικρό αγοράκι δηλώνει δημόσια ότι είναι κορίτσι γενόμενο έτσι το σύμβολο του αγώνα υποτίθεται κατά της ομοφοβίας.

Β Τιμ. 3,1-2 Μαθε δε τούτο• ότι κατά τας τελευταίας ημέρας που θα επακολουθήσουν, θα παρουσιασθούν στον δρόμον της Εκκλησίας καιροί δύσκολοι, περιστάσεις επικίνδυνοι, διότι οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζονικοί, υπερήφανοι, φιλοκατήγοροι και ύβρισται, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, χωρίς ιερόν και όσιον,

Β Τιμ. 3,3-4 γυμνοί και από την στοιχειώδη στοργήν προς τους οικείους, αδιάλλακτοι και ασυμβίβαστοι, διαβολείς και συκοφάνται, άγριοι και σκληροί, χωρίς καμμίαν αγάπην προς το αγαθόν, προδόται, παράφοροι και αυθάδεις, φουσκωμένοι και σκοτισμένοι από οίησιν, θα αγαπούν περισσότερον τας ηδονάς παρά τον Θεόν•
Συντακτική Ομάδα ΧειλαδάκηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

THOMSEN: H Eλλάδα σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ πριν τις γερμανικές εκλογές

Και τώρα η οργισμένη απάντηση του Θείου Σαμ στις προκλήσεις και την επιθετικότητα Τσίπρα απέναντι στο ΔΝΤ. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Ινστιτούτο Πέτερσον οι αναλύσεις του οποίου έχουν βαρύνουσα σημασία στα διεθνή οικονομικά. Το Ινστιτούτο θεωρεί αδικαιολόγητη την επιθετικότητα του Τσίπρα απέναντι στο Ταμείο-προφανώς γιατί οι άνθρωποι υπολογίζουν την αντίδραση της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ.

Ηδη ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Τόμσεν και του είπε να αποσυρθεί από την Ελλάδα η οποία επιστρέφει σε Εθνικό Νόμισμα. Θα ακολουθήσουν και άλλες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ. Τόσο ο Τόμσεν όσο και η Λαγκάρντ βλέπουν την Ελλάδα να επιστρέφει στη Δραχμή πριν τις γερμανικές εκλογές κάτι που θα απογειώσει τα ποσοστά της Μέρκελ και φυσικά θα ενισχύσει τη δημοφιλία του Σόιμπλε.

-Οι Ελληνες είναι διπλά άτυχοι-εξομολογείται ο Πολ Τόμσεν σε Ελλληνα δημοσιογράφο-εκτός από χρεοκοπημένοι διαθέτουν και ανίκανους ηγέτες. Η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές. Εκτός αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές για να τις χάσει μέσα στον Ιανουάριο. Στην συνέχεια δεν θα μπορεί να προλάβει τις καταιγιστικές εξελίξεις…

πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Facebook βάζει το IFCN (George Soros κ.α) υπεύθυνο καθορισμού «αμφισβητούμενων» ειδήσεων!

Η οργάνωση που συνεργάζεται με το Facebook για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν μια συγκεκριμένη ιστορία «αμφισβητείται», χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο George Soros και σε μεγάλο ποσοστό από άλλους αριστερούς χρηματοδότες.

Το International Fact-Checking Network (IFCN) συνέταξε έναν κώδικα 5 αρχών που πρέπει να αποδεχθούν τα ιντερνετικά σάιτ ειδήσεων, ανακοινώνοντας ότι θα συνεργαστεί με «τρίτα-μέρη οργανισμών που ελέγχουν τα γεγονότα», αν αυτά αποδεκτούν αυτόν τον κώδικα αρχών.

Το facebook λέει, ότι αν «οι οργανώσεις ελέγχου γεγονότων» καθορίσουν μια συγκεκριμένη ιστορία ως ψεύτικη, θα επισημαίνεται ως αμφισβητούμενη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook: «θα υπάρχει μια σύνδεση με το αντίστοιχο άρθρο που εξηγεί το γιατί. Ιστορίες που έχουν αμφισβητηθεί μπορεί επίσης να εμφανίζονται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων (News Feed) ».

Το IFCN φιλοξενείται από το Poynter Institute for Media Studies. Μια βιαστική αναζήτηση της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Poynter διαπιστώνει ότι το IFCN του Poynter χρηματοδοτείται ανοιχτά από την Open Society Foundations του Σόρος, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, την Google κ.α.
πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η επικίνδυνη αφύπνιση του σκατοψυχη …

Παίρνουμε λίγο λάσπη και με αυτή δημιουργούμε μια κανάτα…

Παίρνουμε λίγα ξύλα και δημιουργούμε μια ρόδα για ένα καρο …

Παίρνουμε Πέτρες και δομικά υλικά και δημιουργούμε ένα σπίτι…

Σε όλα αυτά δημιουργήσαμε από το υπαρκτό (το υλικό) κενούς χώρους ώστε να μας είναι χρήσιμοι…
Χρησιμοποιήσαμε το υπαρκτό αλλά χρήσιμο για εμάς είναι το ανύπαρκτο …

Η λάσπη που είναι υπαρκτή για εμάς ..δημιούργησε ένα κενό να χωρά το υγρό στην κανάτα ..που το κενό είναι το χρήσιμο για εμάς !

Το κενό που δεν αντιλαμβανόμαστε … είναι φαινομενικά ανύπαρκτο … άλλα αυτό το ανύπαρκτο είναι το χρήσιμο!

Έχουμε γίνει όλοι «γκουρού» φαστ φουντ , μασημένη πληροφορία και φιλοσοφία … την χωνεύομαι μέσα μας και μετά γινόμαστε παπαγάλοι της … χωρίς να αναγνωρίζουμε πόσο κακό μπορούμε να κάνουμε στην πραγματική αλήθεια !

Ο κόσμος μας είναι ένας κόσμος των παραισθήσεων , το σπήλαιο είναι ο ψεύτικος κόσμος …αλλά βγαίνοντας από το σπήλαιο ..συναντούμε τον αληθινό κόσμο!

Αρα .. υπάρχει αληθινός κόσμος !!… μέσα στο κόσμο όπου εμείς βιώνουμε!

Δεν είναι όλα ψέματα , δεν είναι όλα μια πλάνη , δεν ανήκουν όλα στον ψευτοδημιουργο !

Δεν είναι ο αέρας ψεύτικος , οι ιδιότητες του αέρα μπορεί να είναι πληροφοριακά λίγες , μπορεί να γνωρίζουμε πολυ λίγα για το τι μπορεί να κάνει μέσα μας το οξυγόνο ,πως λειτουργεί η ανάσα μας , με ποιο τρόπο θα έπρεπε να αναπνέουμε … αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αέρας ..είναι ψεύτικος!

Το ματριξ , η ταινία, αυτό που όλοι εύκολα αναμασάμε για να δείξουμε ότι είμαστε πλέον αφυπνισμενοι δεν μίλησε για έναν ψεύτικο κόσμο στο κύτταρο του …μίλησε για έναν ψεύτικο θίασο όπου από τον αληθινό κόσμο μπορείς να κατανοήσεις ..πόσο ψεύτικος είναι!

Αλλά και στις δυο υπάρξεις ..και στον ψεύτικο θίασο και στον αληθινό κόσμο ….υπήρχε και θα υπάρχει πάντα ..ο αρχικός κόσμος !

Το κύτταρο , η θεμελιώδης αρχή , η γέννηση , η αρχική δημιουργία … !

Η οποία υπάρχει και αυτός είναι και ο λόγος να θες να ξυπνήσεις από τον λήθαργο!

Αν δεν υπάρχει αληθινή δημιουργία και ένας αρχικός υπερνους …τότε ποιος ο λόγος να αφυπνιστείς;

Ποιος ο λόγος να έχεις μια Ζωή όταν η οποιαδήποτε αφυπνιστική διδασκαλία σου λέει ..ότι όλα είναι ψέματα , ότι ο κόσμος που ζεις είναι του ψευτοδημιουργου , ότι τα παιδιά σου η γυναίκα σου είναι ένα ψέμα;

Αν όλα είναι ψέμα .. τότε και η διδασκαλία είναι ψέμα !

Αν δεν υπάρχει κύτταρο αρχικό που είναι η αλήθεια τότε δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις για αυτή την αλήθεια με το να αφυπνιστείς!

Πρέπει λοιπόν να ξεχωρίσουμε την μασημένη πληροφόρηση από αφυπνισμενους «γκουρου» δίπλα μας για να μπορέσουμε να δούμε πίσω από το πέπλο και να φτάσουμε στο κύτταρο της αληθινής δημιουργίας !

Αλλιώς για ποιο λόγο να κάνεις το οτιδήποτε .. γιατί να ασχοληθείς και να μην σκεφθείς ..όσα αρπάξει ο κώλος μου μέσα σε αυτό το ψέμα;

Αυτοί που προσπαθούν να σε κάνουν να νομίζεις ότι όλα είναι ένα ψέμα έχουν την αφύπνιση του σκατοψυχη…αυτό τον βολεύει αυτό κανει !

Αλλά και αυτόν ένα κύτταρο τον δημιούργησε , και αυτόν ένας υπερνους του έδωσε την επιλογή να διαλέξει !

Ναι ο θίασος είναι ψέμα , ναι το σπήλαιο μας δείχνει ένα ψέμα …αλλά έξω από αυτό τι;

Η αλήθεια …!!

Το σπίτι που φτιάξαμε με τα δομικά υλικά έχει χώρους ,παράθυρα , πόρτες ..όλα κενά μέσα στον ψεύτικο κόσμο ώστε να μας φιλοξενήσουν … το ανύπαρκτο έγινε χρήσιμο..αλλά για να δημιουργήσεις το ανύπαρκτο …χρησιμοποίησες το υπαρκτό αυτού του κόσμου …που είναι ψεύτικο…!!!

Η δόνηση της πέτρας , η ενέργεια της πέτρας , είναι υπαρκτή ..είναι πληροφορία .. είναι το κύτταρο… !

Όταν την κοιτάς εσύ βλέπεις μια πέτρα …αλλά επί της ουσίας είναι μόνο ενέργεια … !Κενός χώρος όπου άτομα και μόρια στήνουν χορό … μέσα σε ένα τεράστιο σύμπαν για αυτά !

Τα βήματα του χορού αυτού είναι η αλήθεια !

Το οτι οι αισθήσεις μας είναι περιορισμένες και ότι η συχνότητα (κεραία μας) αντίληψης μας έχει μικρο φάσμα απόδοσης είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει ένας κόσμος πολύ διαφορετικός από αυτόν που πιστεύουμε!

Να πεις ναι… υπάρχουν και άλλες συχνότητες ραδιοφωνικής πραγματικότητας που δεν πιάνει η κεραία μου … είναι σωστό …να πεις ότι το ραδιόφωνο , η κεραία (εσύ) οι συχνότητες , αλλά και ο υπερνους που τα έβαλε να εκπέμπουν είναι όλα ψεύτικα … είναι μάλλον χαζουλικο!

Τώρα θέλοντας να καλύψεις τις ταμπέλες σου προσπαθείς να δώσεις εξηγήσεις σε υψηλού πνευματικού επίπεδου θέματα … και εκεί αμολάς ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι του θεου (Υπερνους) αλλά του σκατοψυχη …!

Αυτός ο θίασος είναι του σκατοψυχη ναι… αλλά ο σκατοψυχης είναι νοικάρης του αρχικού δημιουργού!

Ο θίασος του είναι πάνω στην πλατφόρμα του Υπερνου…. Αν δεν είχε δημιουργήσει ο Υπερνους το κενό ( ανύπαρκτο = χρήσιμο) τότε ο σκατοψυχης ακόμα θα έπαιζε βόλους μέσα στα κύτταρα νόησης του Υπερνου!

Οι κενοί χώροι , οι χρήσιμοι χώροι θα είναι πάντα του Υπερνου , όλα όσα στηρίζεται η Ζωή , όλα όσα δεν πιάνεις , όλα όσα δεν βλέπεις , η αρχική εξίσωση ,νόμοι και λειτουργίες της πλατφόρμας Ζωή είναι Ο Υπερνους … χρήστες του είμαστε όλοι … σε ποιο επίπεδο μπορείς να φτάσεις μέσα στο θίασο; … πάλι είναι επιλογή σου !…Πότε και αν θα βγεις από τον θίασο πάλι είναι επιλογή σου ..

Πότε θα μάθεις ολους τους νόμους και κανόνες πάλι είναι επιλογή σου …αλλά θα έχεις σαν αντίπαλο να σε εμποδίζει τον σκατοψυχη !

Η ροδα του καρου δημιουργειτε απο ακτινες ξυλου σωστα τοποθετημενες σε ενα κυκλο , κενα και υλικο  δημιουργουν ενα εργαλειο κινησης , ανυπαρκτο και υπαρκτο δημιουργουν το εργαλειο κινησης !

Ο λογος ειναι μαθηματικα , η εννοιες και τα συμπερασματα μπορουν να εξαγονται μονο με μαθηματικους κανονες , οταν λοιπον πεις … Ειναι ολα ψεματα … εννοιολογικα εισαι ατοπος … γιατι το ψεμα ειναι υπαρκτο λογο της υπαρξης της αληθειας σαν αντιποδας …Αν λοιπον ειναι ολα, ψεμα ..τοτε εχουμε ανυπαρξια αληθειας …Ετσι λοιπον το ψεμα δεν μπορει να ειναι ψεμα ..παρα να ειναι η μονη αληθεια ! Αν θεωρησουμε λοιπον οτι Υπαρχει το Ψεμα …τοτε θα πρεπει να αφαιρεσουμε απο την εξισωση το απειρο= ΟΛΑ… για να μπορει να υπαρχει σαν αξια και το ψεμα και η αληθεια !

Αρα η σωστη εκφραση (και δονηση) ..ειναι ..Ζουμε σε ενα ψεμα οπου πρεπει να το κατανοησουμε για να βρουμε την εξοδο προς την Αληθεια …

Ελπίζω να βοήθησα την συνείδηση σου να μην πέσει σε απαξιωτικές θεωρήσεις και κινδυνεύσει απο την αντινοηση !Stranger…
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Γράφει ο Φάρος για τα κατοχικά νέα.

Οργανώνουμε από την αρχή κάθε κοινωνικό, ιστό κάθε παραγωγική τάξη, να ανασυντάξουμε όλες μας της δυνάμεις με τους Έλληνες του εξωτερικού που αγαπούν την πατρίδα όσο εμείς και παραπάνω αφού ζουν μακριά της και πονάνε να βλέπουν να την τρομάζουν οι κατσαπλιάδες. Η πατρίδα μας ματώνει καθημερινώς εμείς έως πότε θα αδιαφορούμε χειροκροτώντας τους διορισμένους σωτήρες μας. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας στέσει αν εμείς το θελήσουμε.

Η μάνα μας η Ελλάς οδεύει στην καταστροφή και έχει τα κοπέλια Τζι να την βοηθήσουν. Το χουμε, αποδίδει αιώνες εδά πως στης κρίσιμες στιγμές μπορούμε να κάνουμε θαύματα όταν όλοι μαζί ως ένα έθνος αντισταθούμε. Δεν μασ φωτίζει το πλαστικό χρήμα ούτε τίποτα δεν φοβόμαστε το σφράγισμα δεν θα πέσουμε στα γόνατα να προσκυνήσουμε τον αντίθεο τους, με γνώση πίστη και ελπίδα προχωρούμε το λίκνο του πολιτισμού των Ελλήνων δεν θα σβήσει.

Έχουμε χάσει την μάχη που δεν κάναμε ποτέ και αυτό το γνωρίζουν. Εμείς εστέσαμε της θερμοπύλες μα και η ράτσα μας έβγαλε τον τούρκικο ζυγό μετά από σχεδόν τέσσερις αιώνες μα και τσι ΝΑΖΙ η φάρα μας τσι κατατρόπωσε δεν φΟβειθξ´καμε ποτέ ούτε και εδά μα για να γενεί αυτό θα σπάσουμε τα δεσμά μας από το κακό προηγούμενο την εμφύλια διαίρεσης και των αφορισμό των πάντων σαν εμείς να βγήκαμε εδά από την κοιλιά της μάνας μας.

Τα λάθη μας να γίνουν οδηγός μας που να τα αποφύγουμε στο μέλλον. Η πατρίδα Έλληνα σε χρειάζεται εσύ θα είσαι με ποιον, με τα κόμματα η με το κοινό συμφέρον του τόπου μας.


Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα imago
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφορολόγητο: Πώς να το "χτίσετε" με πλαστικό χρήμα. Αναλυτικός οδηγός

Αλλάζουν όλα από την 1η Ιανουαρίου 2017 στον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα «χτίζουν» το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Το αφορολόγητο για τα εισοδήματα του 2017 και των επόμενων ετών θα συνδέεται υποχρεωτικά με δαπάνες που θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών. Το ύψος των δαπανών αυτών θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος.

Η "ακτινογραφία" του Νόμου

Ετσι, όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, οι δαπάνες που θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος για να «χτίζεται» το αφορολόγητο θα ανέρχονται:

- Στο 10% του δηλωθέντος εισοδήματος για ύψος εισοδήματος έως 10.000 ευρώ,

- Στο 15% για το κλιμάκιο του εισοδήματος από 10.001 ευρώ ευρώ 30.000 ευρώ,

- Στο 20% για το υπερβάλλον εισόδημα και μέχρι ποσού 30.000 ευρώ συνολικά.
Παραδείγματα

Αυτό σημαίνει ότι ένας μισθωτός με εισόδημα 10.000 ευρώ για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό θα πρέπει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους να πραγματοποιήσει με τη χρήση πλαστικού χρήματος δαπάνες 1.000 ευρώ.

- Για εισόδημα 15.000 ευρώ οι δαπάνες μέσω καρτών θα πρέπει να ανέρχονται σε 1.750 ευρώ.

- Για εισόδημα 20.000 ευρώ το ύφος των απαιτούμενων δαπανών μέσω καρτών ανέρχεται σε 2.500 ευρώ.

- Για εισόδημα 30.000 ευρώ θα απαιτούνται ανάλογες δαπάνες 4.000 ευρώ

- Για εισόδημα 50.000 ευρώ δαπάνες 8.000 ευρώ

- Για εισόδημα 80.000 ευρώ δαπάνες 14.000 ευρώ.

Αν δεν καλύπτεται;
Στη περίπτωση που δεν καλύπτεται το απαιτούμενο όριο δαπανών με πλαστικό χρήμα με το πραγματικό, στη διαφορά τους θα υπολογίζεται φορολογικός συντελεστής 22%.

Έτσι στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ πραγματοποιήσει δαπάνες με πλαστικό χρήμα 3.000 ευρώ αντί για 4.000 ευρώ που απαιτούνται για να πάρει το αφορολόγητο τότε επι της διαφοράς των 1.000 ευρώ θα υπολογιστεί φόρος 22%. Δηλαδή 220 ευρώ.
Ποιοί εξαιρούνται

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι δαπάνες που δεν θα μετρούν για το χτίσιμο του αφορολόγητου, οι κατηγορίες των φορολογουμένων που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, καθώς και τα επιπλέον κίνητρα για φορολογούμενους οι οποίοι υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά ελάχιστης δαπάνης.

Σε πρώτη φάση, το νομοσχέδιο ορίζει ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε καθώς και όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικό κατάστημα ή είναι φυλακισμένοι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις ιατρικές δαπάνες η προβλεπόμενη μείωση του φόρου θα ισχύει εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση καρτών ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

Στην ενίσχυση των πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος, άρα και στην συγκέντρωση του απαιτούμενου ύψους δαπανών μέσω της χρήσης του, αναμένεται να συμβάλει και η υποχρεωτική πληρωμή με κάρτες ή άλλον ηλεκτρονικό τρόπο δαπανών άνω των 500 ευρώ. Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο από την 1η Ιανουαρίου, δεν θα επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά για συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων αξίας μεγαλύτερης των 500 ευρώ. Σήμερα το όριο αυτό είναι 1.500 ευρώ. Κίνητρο για αγορές με πλαστικό χρήμα θα είναι οι κληρώσεις που θα διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών με βάση τους αριθμούς των αποδείξεων αυτών.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου από τον Ιανουάριο 2017 - Για ποιους θα ισχύσουν

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο φέρνουν οι αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» οι μειώσεις θα γίνουν άμεσα αντιληπτές τον επόμενο μήνα και με αναδρομικές χρεώσεις για τους μισθούς Ιανουαρίου που πληρώνονται 27 Δεκεμβρίου. Θα κυμαίνονται από από 2 έως και 83 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου από 1/1/2017 η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων 6,67% για κύρια σύνταξη στους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο και επιπρόσθετα το 6,67% θα επιβάλλεται στα επιδόματα θέσης που κυμαίνονται από 150 ευρώ το μήνα.

Μειώσεις αποδοχών από 14 έως 23 ευρώ το μήνα θα έχουν οι πτυχιούχοι ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας με 26 έως 38 χρόνια υπηρεσίας χωρίς επίδομα θέσεις και ανθυγιεινό.

Περικοπές έως 46 ευρώ το μήνα θα έχουν όσοι παίρνουν και επίδομα θέσης.

Μειώσεις έως 83 ευρώ θα έχουν οι γενικοί διευθυντές που λαμβάνουν και το υψηλότερο επίδομα θέσης των 1.000 ευρώ.

Οριακές αυξήσεις έως 4 ευρώ κατά μέσο όρο θα έχουν οι χαμηλόβαθμοι χωρίς πτυχίο, χωρίς ανθυγιεινό επίδομα.

Όσοι λαμβάνουν και το μεγαλύτερο ποσό από το ανθυγιεινό επίδομα, δηλαδή τα 150 ευρώ, θα έχουν απώλειες στις αποδοχές τους.

Πως υπολογίζονται οι εισφορές

Οι ασφαλιστικές εισφορές, που υπολογίζονται επί των μηνιαίων συνταξίμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά, καταβάλλονται με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων από το φορέα από τον οποίο μισθοδοτούνται και αποδίδονται στον ΕΦΚΑ, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ) ή της αρμόδιας, κατά περίπτωση Υπηρεσίας, με τη διαδικασία που ίσχυε, μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν. 4387/2016), για την απόδοση στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς, των εισφορών για κύρια σύνταξη ασφαλισμένου και εργοδότη.

Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου ανέρχεται, μηνιαίως, σε ποσοστό 6,67% επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά.

Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη ανέρχεται, μηνιαίως, σε ποσοστό επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και διαμορφώνεται κατ’ έτος, ως εξής:

Έτος 2017-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 3,33%.

Έτος 2018-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 6,67%.

Έτος 2019-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 10%.

Έτος 2020 και εξής-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 13,33%.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 10 αλήθειες που δεν πρέπει να ξεχνάς στη ζωή σου

Μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας συνήθως ξεχνάμε να θυμόμαστε 10 σημαντικές αλήθειες της ζωής. Πάμε να τις φρεσκάρουμε μαζί…

1. Το παρελθόν δεν αλλάζει.

2. Οι γνώμες των άλλων δεν καθορίζουν τη δική μας πραγματικότητα.

3. Το ταξίδι ζωής είναι διαφορετικό για τον καθένα.

4. Ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές.

5. Η ευτυχία είναι μέσα μας.

6. Οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε θετικές πράξεις.

7. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό.

8. Η καλοσύνη δεν κοστίζει.

9. Αποτυγχάνουμε μόνο όταν παραιτούμαστε.

10. Ό,τι δίνουμε, παίρνουμε.
Πηγή: bimag.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ώρες ύπνου & οδήγηση: Πότε αυξάνεται κατά 11 φορές ο κίνδυνος τροχαίου!

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των ανθρώπων κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες, πράγμα που καθιστά πολλούς από αυτούς πιο επιρρεπείς σε τροχαίο.

Ο αμερικανικός οργανισμός AAA Foundation for Traffic Safety (Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας) ρίχνει φως στον κρίσιμο ρόλο που παίζει ο ύπνος στη ζωή μας και τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά.

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα από σχεδόν 4.600 σοβαρά τροχαία ατυχήματα που είχαν αναφερθεί στην αστυνομία και είχε απαιτηθεί η συνδρομή ιατρικού προσωπικού, ενώ τουλάχιστον ένα από τα οχήματα είχε απομακρυνθεί με γερανό.

Η αμερικανική τροχαία κατέγραψε τα χαρακτηριστικά των οδηγών και την ποσότητα του ύπνου τις τελευταίες 24 ώρες πριν από το ατύχημα, καθώς και τυχόν αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου τις προηγούμενες ημέρες. Όσο λιγότερο κοιμόταν ένας οδηγός τόσο περισσότερο κινδύνευε να προκαλέσει τροχαίο.

Ο επικεφαλής της έρευνας Brian Tefft, επιστημονικός συνεργάτης του αμερικανικού Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας, αναφέρει ότι οι κίνδυνοι από την οδήγηση υπό την επήρεια κόπωσης και υπνηλίας «είναι υποτιμημένοι».

Ο ανεπαρκής ύπνος επιβραδύνει το χρόνο αντίδρασης, μειώνει την ακρίβεια των αντιδράσεων και οδηγεί σε παρατεταμένη διαταραχή της προσοχής. Αν κάποιος κοιμηθεί λιγότερες από 4 ώρες το βράδυ, έχει πάνω από 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα σε σχέση με τους οδηγούς που κοιμούνται επαρκώς.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι για μια περίοδο 24 ωρών, ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος για τους οδηγούς που στερούνται ύπνου σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται επαρκώς τη νύχτα, δηλαδή 7-8 ώρες, είναι:

6-7 ώρες ύπνου: 1,3 φορές ο κίνδυνος σύγκρουσης
5-6 ώρες ύπνου: 1,9 φορές τον κίνδυνο σύγκρουσης
4-5 ώρες ύπνο: 4,3 φορές τον κίνδυνο σύγκρουσης
Λιγότερο από 4 ώρες ύπνου: 11,5 φορές ο κίνδυνος σύγκρουσης

Ο Tefft ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι οδηγοί που συνήθως κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα, οι οδηγοί που έχουν κοιμηθεί για λιγότερο από 7 ώρες τις τελευταίες 24 ώρες, και οι οδηγοί που έχουν κοιμηθεί έστω και 1 ώρα λιγότερο από το συνηθισμένο χρόνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν αυξημένα ποσοστά για τροχαίο ατύχημα.

Ο εκτιμώμενος κίνδυνος για τροχαίο ατύχημα μετά από 4-5 ώρες ύπνου ήταν παρόμοιος με τον κίνδυνο που προκύπτει όταν κάποιος οδηγεί έχοντας στο αίμα του ποσότητα αλκοόλ λίγο παραπάνω από το νόμιμο όριο στις ΗΠΑ.

Η μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι νέοι και οι μεγαλύτερης ηλικίας οδηγοί ήταν αυτοί που εμπλέκονταν συχνότερα σε τροχαία λόγω υπνηλίας. Οι οδηγοί που δεν ευθύνονταν για τα τροχαία ήταν κυρίως οι μεσήλικες.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστά τα περισσότερα χειρουργεία της Αττικής λόγω υποστελέχωσης

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς Ηλίας Σιώρας κατήγγειλε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι το 25% με 50% των χειρουργικών αιθουσών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και αναισθησιολογικού προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αττικό Νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με καταγραφή του Οκτωβρίου ήταν κλειστά επτά από τα 14 χειρουργεία.

Στο «Σισμανόγλειο», ανενεργά ήταν τέσσερα από τα δέκα χειρουργεία, ενώ στον «Ευαγγελισμό» λειτουργούν 13 από τις 15 αίθουσες, όπως κατήγγειλε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Σιώρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!