EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Νέο χαράτσι 6% στους λογαριασμούς σταθερού τηλεφώνου από την Πρωτοχρονιά

Μετά τα κινητά τηλέφωνα, ήρθε η ώρα για να επιβληθεί χαράτσι και στα σταθερά και στο ίντερνετ αφού, με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα λογιστήρια των εταιριών παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών που εκδίδουν τους μηνιαίους λογαριασμούς, υποχρεούνται να επιβάλουν σε όλους τους πελάτες τους  το Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας.

Η εγκύκλιος (ΠΟΛ 1184/2016) προβλέπει ότι το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%, όπως ψηφίστηκε με τον ν.4389 πριν 6 μήνες, επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24% και φτάνει τελικά έτσι στο 6,2% επί του λογαριασμού που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το τέλος δεν είναι κλιμακωτό με βάση το ύψος του λογαριασμού, αλλά αναλογικό  και βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας, είτε αν παρέχεται μόνον υπηρεσία φωνής, είτε και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet). Υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

Οι αυξήσεις επιλαμβάνονται  στους λογαριασμούς που εκδίδονται από 1.1.2017 και μετά.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινούν διαγραφές ανέργων από τον ΟΑΕΔ - Στον «πάγο» οι ρυθμίσεις για δάνεια

Μια ιδιαίτερα απαξιωτική πραγματικότητα βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ στο εργασιακό τους περιβάλλον, όπως καταγγέλλουν σε δελτίο Τύπου, προαναγγέλλοντας θέμα επερχόμενης διαγραφής ανέργων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλ. ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΕ τονίζει για τον νέο κανονισμό υποχρεώσεων των ανέργων που ψηφίστηκε την προηγούμενη Τρίτη στο Δ.Σ ΟΑΕ καθώς και ενημερώνει για το πάγωμα των ρυθμίσεων των ανέργων δανειοληπτών του ΟΕΚ προτού καν αρχίσουν:


«Δεν αρκεί που δεν αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους χιλιάδες των ανέργων, αλλά κάθε πρωί που πηγαίνουμε στη δουλειά μας δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να έχουμε ηλεκτρονική πρόσβαση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ. Εδώ και τέσσερα χρόνια, παρότι όλες οι Διοικήσεις και Υπουργοί Εργασίας γνωρίζουν, όλοι ανεξαιρέτως, ότι οι ιδιώτες που διαχειρίζονται το ΟΠΣ του Οργανισμού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις λειτουργίας του, εντούτοις δεν προχωρούν στην επίλυση του κυριότερου προβλήματος λειτουργίας του ΟΑΕΔ.

Μοναδική λύση, την οποία όλοι ενστερνίζονται, είναι η απαλλαγή από κάθε παροχή εργασίας από τους ιδιώτες, η προμήθεια νέας τεχνολογίας κεντρικών Η/Υ (servers) και η άμεση πρόσληψη ή μετάταξη από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μονίμων υπαλλήλων καταρτισμένων στα πληροφοριακά συστήματα. Η σημερινή Διοίκηση έχει προγραμματίσει την πρόσληψη 360 εργασιακών συμβούλων μέσα στο 2017 αλλά έχει αδιαφορήσει εγκληματικά στην πρόσληψη υπαλλήλων ειδικότητας Πληροφορικής έτσι ώστε να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσες χιλιάδων ανέργων, επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων.  Καλά θα κάνουν λοιπόν όλοι οι Διοικούντες να μη μας θεωρούν αφελείς και να πάρουν  όλες εκείνες τις αποφάσεις για να έχουν επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ τα «κλειδιά» του ΟΠΣ ΟΑΕΔ αφού είναι απαράδεκτο όλα τα αποτελέσματα επιλογής των επιχειρήσεων και μοριοδότησης των ανέργων όλων ανεξαιρέτως των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ να διαχειρίζονται αποκλειστικά από τον ιδιώτη. Είναι μια παθογένεια που πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος, έτσι ώστε να μη δίνουμε επιχειρήματα σε όσους σχεδιάζουν την υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, υπονομεύοντας τις υπηρεσίες και τον κόπο μας. 

Η αδιαφορία όμως των Διοικούντων, σε συνδυασμό με την προχειρότητα και ανικανότητα επίλυσης των τεχνικών λειτουργιών, αλλά και τη μηδενική βαρύτητα για τον τομέα της στέγασης, δίνουν στους πολίτες μια εικόνα εγκατάλειψης του,  παρότι ο ΟΑΕΔ είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας στέγασης στην Ελλάδα. Από τις 30 Οκτωβρίου 2016 έχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η ρύθμιση για τους άνεργους δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ και τους δίνει τη δυνατότητα να παγώσουν τη καταβολή της δόσης τους για ένα χρόνο. Στη ρύθμιση που ψηφίστηκε αναφέρεται ρητά ότι μετά από γνώμη του Δ.Σ ΟΑΕΔ θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες υλοποίησης του Νόμου. Έχουν περάσει 50 ημέρες από τη δημοσίευση του ΦΕΚ και ενώ χιλιάδες των ανέργων δανειοληπτών απευθύνονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ για να κάνουν την σχετική αίτηση οι υπάλληλοι δεν έχουν καμιά απολύτως ενημέρωση από τη Διοίκηση για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ που συμμετέχουμε ως εκπρόσωποι εργαζομένων, ρωτήσαμε σχετικά σε δύο συνεδριάσεις για τις ρυθμίσεις αυτές και όχι μόνο δεν υπήρξε καμιά απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο οι άνεργοι θα κάνουν τις σχετικές αιτήσεις αλλά δεν γνώριζε κανείς ούτε καν την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τις αιτήσεις τους. 

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ εισέπραξε 40 εκ ευρώ για το 2016 από τις εισπραττόμενες κρατήσεις των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ & Εργατικής Εστίας (1,35%) αλλά και επιπλέον 40 εκ ευρώ από τις δόσεις των χορηγούμενων δανείων του ΟΕΚ. Δυστυχώς είμαστε πλήρως απογοητευμένοι από τον τρόπο που η σημερινή Διοίκηση αλλά και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους που πληρώνουν τις εισφορές τους για τη στέγαση, αφού ούτε καν τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις των καθυστερήσεων καταβολής των δόσεων αυτών, ύψους 11,3 %  δε μείωσαν.

Η απογοήτευση αυτή όμως δεν θα ακολουθηθεί από την παραίτηση από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, απεναντίας μας ωθεί στην κλιμάκωσή τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν καλά ότι είναι παράνομο οι δόσεις των δανείων του ΟΕΚ να χρησιμοποιούνται σε αλλότριους σκοπούς. Τα χρήματα που έχουν δοθεί προέρχονται από το ανακυκλούμενο, στεγαστικό  κεφάλαιο του ΟΕΚ για τον αποκλειστικό σκοπό της στέγασης των εργατοϋπαλλήλων και δε νομιμοποιούνται να τα χρησιμοποιούν για να υποκαταστήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις του Κράτους για τη μείωση της ανεργίας.

Τέλος, θα πρέπει να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι θα παρακολουθούμε πολύ στενά την εφαρμογή του κανονισμού των υποχρεώσεων των ανέργων, που ψηφίστηκε από το Δ.Σ του ΟΑΕΔ και υποχρεώνει όλους τους άνεργους να αποδεικνύουν, συνεχώς το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση εργασίας και εφόσον διαπιστώσουμε ότι χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για τη διαγραφή ανέργων και την πλασματική μείωση των δεικτών ανεργίας τότε θα επέμβουμε με κάθε νόμιμο μέσο και θα καταγγείλουμε τα περιστατικά χωρίς κανένα δισταγμό. Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαγράφει τους ανέργους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και να τους αποκλείει ακόμη και από τις ελάχιστες παροχές όπως αυτής της δωρεάν μετακίνησης τους αν αποδεδειγμένα δεν έχει τα ανάλογα στοιχεία.»

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

TA ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΗΚΑΜΕ ΣΕ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΘΕΣ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 751/2015 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΟ ΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
 
 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες παγίδες στήνει το ΥΠΟΙΚ για «πλαστικό» και «ηλεκτρονικό» χρήμα - Παραδείγματα προς... αποφυγήν!

Σε... ανύπαρκτα εισοδήματα θα καλούνται να πληρώνουν υπέρογκους φόρους κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι, περιστασιακά απασχολούμενοι ακόμη και άποροι πολίτες!

Κι αυτό εφοσον εφαρμοστούν ως έχουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρέωσή τους να καλύπτουν με δαπάνες εξοφληθείσες είτε δια "πλαστικού" ή "ηλεκτρονικού" χρήματος είτε τοις μετρητοίς ποσοστά από 10% έως και 18,75% του ετησίου εισοδήματός τους.

Γιατί όμως υπάρχει αυτός ο κίνδυνος; Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, αιτία είναι το γεγονός ότι το ετήσιο εισόδημα το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού δαπάνης που πρέπει να καλύπτεται με ηλεκτρονικές πληρωμές θα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικά αποκτηθέν, αν τα τεκμήρια προσδιορίζουν το ύψος του σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο προβλέπουν, συγκεκριμένα, ότι:

1) Οι φορολογούμενοι οι οποίοι αποκτούν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι, κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους, δικαιούνται ετήσιας έκπτωσης φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ θα έχουν από την 1η-1-2017 την υποχρέωση εξόφλησης δαπανών αξίας από 10% έως και 18,75% του ετησίου ατομικού φορολογητέου εισοδήματος του έτους 2017 με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα.

Ειδικότερα:

α) Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ πρέπει να καλύπτει το 10% του εισοδήματός του αυτού με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.

β) Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ προερχόμενο από μισθούς ή συντάξεις καθώς επίσης και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ πρέπει να καλύπτει ποσοστό 10% του τμήματος του εισοδήματός του μέχρι τα 10.000 ευρώ και ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τα 10.000 ευρώ με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλου είδους ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούται την έκπτωση φόρου μέχρι ποσού 1.900-2.100 ευρώ.

γ) Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ προερχόμενο από μισθούς ή συντάξεις, καθώς και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ πρέπει να καλύπτει ποσοστό 10% του τμήματος εισοδήματός του μέχρι τα 10.000 ευρώ, ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τα 10.000 και έως τα 30.000 ευρώ και ποσοστό 20% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τα 30.000 ευρώ με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών για να κατοχυρώσει έκπτωση φόρου που φθάνει μέχρι τα επίπεδα των 1.800-2.000 ευρώ.

2) Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού με δαπάνες εξοφληθείσες από τέτοιου είδους μέσα πληρωμής, ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.

3) Από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής εξαιρούνται οι φορολογούμενοι από 70 ετών και άνω, άτομα με αναπηρία 80% και άνω , όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, καθώς επίσης και οι φορολογικοί κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Όμως κι αυτές οι κατηγορίες θα υποχρεούνται να καλύπτουν τα παραπάνω ποσοστά του ετησίου φορολογητέου εισοδήματός τους με δαπάνες πληρωθείσες με μετρητά, συλλέγοντας και τις σχετικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών!

Οι παραπάνω διατάξεις του πολυνομοσχεδίου κρύβουν μια πολύ μεγάλη παγίδα για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Η παγίδα κρύβεται πίσω από τη φράση "ετήσιο φορολογητέο εισόδημα". Ως "ετήσιο φορολογητέο εισόδημα" για τον υπολογισμό του απαιτούμενου ποσού δαπανών το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί είτε με πληρωμές σε "πλαστικό" ή "ηλεκτρονικό" χρήμα είτε με πληρωμές σε μετρητά (βάσει προσκομιζόμενων αποδείξεων) θα λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο ποσό μεταξύ:

(α) του συνολικού δηλούμενου "ετήσιου φορολογητέου εισόδηματος" από μισθωτές υπηρεσίες για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ή από αγροτικές δραστηριότητες για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

και (β) του προσδιοριζόμενου βάσει τεκμηρίων "ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος" το οποίο φορολογείται επίσης με βάση την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων

Και στην περίπτωση (α) και στην περίπτωση (β) ο υπολογισμός του φόρου θα γίνεται με αφαίρεση, από τον αναλογούντα βάσει της κλίμακας φόρο, της ετήσιας έκπτωσης που μπορεί να φθάνει μέχρι τα 1.900 - 2.100 ευρώ, υπό την προϋπόθεση της κάλυψης του απαιτούμενου ποσού με δαπάνες εξοφληθείσες είτε με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής είτε με μετρητά. Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με βάση την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων υπολογίζεται ο φόρος και επί του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει στις περιπτώσεις: - απόρων πολιτών με μηδενικό πραγματικό εισόδημα - φορολογουμένων με ετήσια πραγματικά εισοδήματα κάτω των 6.000 ευρώ από περιστασιακή απασχόληση (άνεργοι, φοιτητές, νοικοκυρές κ.λπ.)

Με βάση τα παραπάνω:

1) Εάν ένας μισθωτός ή κατά κύριο επάγγελμα αγρότης δηλώσει ετήσιο ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά το εισόδημα που θα προσδιοριστεί γι’ αυτόν με βάση τα τεκμήρια είναι 15.000 ευρώ, τότε το συνολικό ποσό των δαπανών που πρέπει να καλύψει με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής δεν θα υπολογιστεί με βάση το δηλούμενο εισόδημα των 10.000 ευρώ, αλλά με βάση το μεγαλύτερο ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος των 15.000 ευρώ. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, το ποσό δαπανών που θα πρέπει να καλυφθεί με "πλαστικό" ή "ηλεκτρονικό" χρήμα δεν θα είναι 1.000 ευρώ (το 10% των 10.000 ευρώ), αλλά 1.750 ευρώ (το 10% των 10.000 ευρώ συν το 15% των επόμενων 5.000 ευρώ του ετησίου τεκμαρτού εισοδήματος)! Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος όμως θεωρώντας ότι θα ληφθεί υπόψη το πραγματικό του εισόδημα μπορεί να αρκεστεί στην πληρωμή με "πλαστικό" ή "ηλεκτρονικό" χρήμα μόνο των 1.000 ευρώ και να αφήσει "ακάλυπτο" το ποσό των 750 ευρώ που υπολείπεται μέχρι τα 1.750 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή το εκκαθαριστικό που θα του σταλεί για την φορολογική δήλωση που θα υποβάλει το 2018 θα περιλαμβάνει μια δυσάρεστη έκπληξη: την βεβαίωση επιπλέον ποσού φόρου εισοδήματος ίσου με το 22% του "ακάλυπτου" ποσού των 750 ευρώ, δηλαδή τον καταλογισμό επιπλέον φόρου 165 ευρώ (22% Χ 750 ευρώ) ως "πέναλτυ" για τη μη κάλυψη του απαιτούμενου ποσού δαπάνης των 1.750 ευρώ με "πλαστικό" ή "ηλεκτρονικό" χρήμα! Μάλιστα, η απρόβλεπτη πρόσθετη επιβάρυνση δεν θα σταματήσει στο ύψος των 165 ευρώ αν ο φορολογούμενος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Κι αυτό διότι στην περίπτωση αυτή θα κληθεί να καταβάλει επί του πρόσθετου ποσού φόρου εισοδήματος των 165 ευρώ και προκαταβολή φόρου με συντελεστή 100%, δηλαδή άλλα 165 ευρώ επιπλέον, με συνέπεια η συνολική του πρόσθετη χρέωση να φθάσει τελικά στα 330 ευρώ!

2) Ένας άγαμος χαμηλόμισθος που λαμβάνει μηνιαίο μισθό 300 ευρώ έχει πραγματικό "ετήσιο εισόδημα" μόλις 4.200 ευρώ (300 ευρώ Χ 14 = 4.200 ευρώ). Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μπορεί να νομίσει ότι ξεμπερδεύει με την Εφορία πραγματοποιώντας το επόμενο έτος δαπάνες ύψους μόλις 420 ευρώ με "πλαστικό" χρήμα ή με πληρωμές μέσω e-banking (το 10% του πραγματικού εισοδήματος των 4.200 ευρώ). Όμως το ποσό της δαπάνης που πρέπει να καλύψει στην πραγματικότητα με "πλαστικό" χρήμα ή μέσω e-banking δεν θα είναι 420 ευρώ αλλά πολύ μεγαλύτερο, εφόσον διαμένει σε ιδιόκτητο ή δωρεάν παραχωρούμενο ή ενοικιαζόμενο διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων και κατέχει κι ένα παλιό Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.300 κυβικών εκατοστών 15ετίας. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση αυτή, η Εφορία θα τού καταλογίσει τεκμαρτό εισόδημα συνολικού ύψους 8.500 ευρώ. Το εισόδημα αυτό θα προκύψει βάσει του ελάχιστου τεκμηρίου διαβίωσης των 3.000 ευρώ που προβλέπεται για τον άγαμο, του τεκμηρίου διαβίωσης για την χρήση κατοικίας, το οποίο ανέρχεται σε 3.200 ευρώ και του τεκμηρίου διαβίωσης του Ι.Χ., το οποίο ανέρχεται σε 2.300 ευρώ (3.000 ευρώ + 3.200 ευρώ + 2.300 ευρώ = 8.500 ευρώ).

Συνεπώς, το πραγματικό ποσό ετήσιας δαπάνης που θα απαιτηθεί να καλύψει ο συγκεκριμένος χαμηλόμισθος δεν θα είναι μόνο 420 ευρώ (το 10% του πραγματικού εισοδήματος των 4.200 ευρώ) αλλά 850 ευρώ (το 10% του τεκμαρτού εισοδήματος των 8.500 ευρώ, που είναι μεγαλύτερο). Αν ο φορολογούμενος αρκεστεί να καλύψει μόνο τα 420 ευρώ, τότε με το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης για το εισόδημα του 2017 θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο εισοδήματος 94,60 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 22% του ακάλυπτου ποσού των 430 ευρώ (στο 22% επί της διαφοράς μεταξύ 850 και 420 ευρώ). 3) Ένας άπορος, άγαμος, με μηδενικό εισόδημα, ο οποίος διαμένει σε δωρεάν παραχωρηθέν διαμέρισμα 50 τ.μ. (όχι ως "φιλοξενούμενος") μπορεί να θεωρήσει ότι το 2017 δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει καμία δαπάνη με "πλαστικό" ή "ηλεκτρονικό" χρήμα, αφού δεν έχει εισόδημα. Όμως στην πραγματικότητα μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσει δαπάνες με "πλαστικό" ή "ηλεκτρονικό" χρήμα συνολικού ύψους 500 ευρώ, καθώς η Εφορία θα τού προσδιορίσει για το 2017 ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 5.000 ευρώ! Το εισόδημα αυτό θα προκύψει με βάση το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ που προβλέπεται για τον άγαμο καθώς επίσης και με βάση το τεκμήριο του σπιτιού το οποίο ανέρχεται σε 2.000 ευρώ. Συνεπώς, αν δεν λάβει υπόψη του το τεκμαρτό εισόδημα των 5.000 ευρώ ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος 110 ευρώ, ο οποίος θα αντιστοιχεί στο 22% του "ακάλυπτου" ποσού των 500 ευρώ. Εάν ο συγκεκριμένος φορολογούμενος συμπεριληφθεί, τελικά, στις εξαιρέσεις από την υποχρέωση κάλυψης ποσοστού 10%-18,75% του ετησίου (τεκμαρτού) εισοδήματος με δαπάνες πληρωθείσες με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, θα χρειαστεί να μαζέψει και να προσκομίσει αποδείξεις αξίας 500 ευρώ (πληρωθείσες με μετρητά) για να γλιτώσει από το "χαράτσι" του 22%!

 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

OI ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΤΡΕΝΟ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Σήμερα στην βουλή η κυβέρνηση κατέθεσε σχετική τροπολογία όπου στην ουσία δίνει αμνηστία σε όλα αυτά τα λαμόγια που βγάλανε τα χρήματα τους εκτός χώρας..
Οι λόγοι που θα επικαλεστούν όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι της πολιτικής είναι για να μας πείσουν πως έτσι θα καταφέρουν να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα..Δεν μας λένε όμως πως κλείνει η τρύπα των καταθέσεων και του ύψους του ΑΕΠ που φτάνει περί των 60 δις και αυτά βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους αλλά και σε τράπεζες της Ευρωζώνης.

Ο σχεδιασμός των τραπεζιτών για το έλεγχο του Ελληνικού ΑΕΠ σε ποσοστό 38% βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα. Οποίοι είναι καλά παιδιά τρέξτε να τα δηλώσετε γιατί το επόμενο βήμα που θα σας κάνουν οι τραπεζίτες είναι να πατήσουν το μαγικό κουμπάκι του delete και τα βιβλιάρια σας θα τα έχετε ως αναμνηστικά κάδρα

Εδώ και η σχετική τροπολογία: 
 
 
 
 


 


 


 


 


 


 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

MARIO ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΠΑΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ.
ΠΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΝΩΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ DRAGHΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....
 
 
 
 


 


 


 


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας

Έκτακτη κινητοποίηση στην Κολωνία της Γερμανίας, έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.


Όπως μεταδίδεται, τα δρομολόγια των γερμανικών σιδηροδρόμων έχουν διακοπεί προσωρινά, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να εκκενώσει τον «Hauptbahnhof».
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τα δηλητηριασμένα τρόφιμα - «Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η έρευνα για ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)», στην οποία εκφράζεται η απειλή ότι, αφαιρέθηκαν από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά συγκεκριμένων εταιρειών, τα δηλητηρίασαν διοχετεύοντας χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα τα επανατοποθετήσουν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ, ο ΕΦΕΤ, καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

Σημειώνεται ότι ανάλογη απειλή είχε εκτοξευθεί με τον ίδιο τρόπο και το 2013.

«Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ

Μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

•    “COCA - COLA L IGHT” 500ml σε πλαστική φιάλη
•    “NESTEA ICE TEA ” λεμόνι 500ml σε πλαστική φιάλη
•    “NESTEA ICE TEA ” ροδάκινο 500ml σε πλαστική φιάλη
•    Φρέσκο  Γάλα  Πλήρες ΔΕΛΤΑ 1   λίτρου  σε χάρτινη συσκευασία  μπλε χρώματος
•    Hellmann’s Caesar salad dressing σε πλαστικό μπουκάλι των 235 ml
•    Pummaro «κλασικό» σε χάρτινη συσκευασία των 500g
•    Pummaro «πιο συμπυκνωμένο» σε χάρτινη συσκευασία των 520g
Επίσης, καλούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.


Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά, ή παράγουν τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και  αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.
Ο ΕΦΕΤ θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έχεις αίμα στα χέρια σου»: Τα social media «τσακίζουν» τη Μέρκελ - Φόβοι για ακρότητες στη Γερμανία (Photos)

Ακόμα κι αν το... επιθυμούσε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να σκεφθεί χειρότερο τρόπο για να κλείσει το 2016 και για να «ανοίξει» η προεκλογική περίοδος του 2017 από τη χθεσινοβραδινή επίθεση με φορτηγό σε ανοιχτή χριστουγεννιάτικη αγορά στην «καρδιά» του Βερολίνου, η οποία μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 12 άτομα και έχει στείλει δεκάδες άλλους στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι η Μέρκελ έχει ήδη δεχθεί σφοδρότατη κριτική για την πολιτική που ακολούθησε η Γερμανία για το ζήτημα των προσφύγων από τη Συρία (έχει υποδεχθεί περίπου ένα εκατομμύριο), και το ακροδεξιό και ξενοφοβικό AfD -και ακόμα περισσότερο η οριακά φασιστική οργάνωση Pegida- έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ και αναμένεται να γίνει ο ρυθμιστής των εκλογών του 2017 στη χώρα.

Μετά, λοιπόν, το χθεσινό πολύνεκρο περιστατικό, που έφερε στο μυαλό μνήμες από Νίκαια, οι χρήστες των social media στη Γερμανία κυριολεκτικά πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα με δηλητηριώδη σχόλια για την Μέρκελ, από κατηγορίες ότι «έχει αίμα στα χέρια της», μέχρι απαιτήσεις για παραίτηση εδώ και τώρα λόγω απότυχίας στο μεταναστευτικό προσφυγικό.

Το κλίμα στη Γερμανία έχει βαρύνει αφάνταστα και οι αρχές εκφράζουν φόβους ακόμα και για ακραίες αντιδράσεις εις βάρος προσφύγων και μεταναστών, ενώ η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην ρεαλιστική πολιτική και την προεκλογική πίεση.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντιπαράθεση Τσίπρα με αγρότες και δημοσιογράφους - «Αν θέλετε θέατρο στις κάμερες, κάντε το έξω!» (Video)

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, είχε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Σύμφωνα με το CretaPost.gr, μόλις ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την εισαγωγική του τοποθέτηση, ζήτησε από τα ΜΜΕ να αποχωρήσουν από το χώρο της σύσκεψης, λέγοντας ότι «εδώ δεν είναι εκπομπή», ενώ απευθυνόμενος στους αγρότες «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».
Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι. Ο κ. Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».Συγκεκριμένα, μεταξύ του πρωθυπουργού και εκπροσώπους των ΜΜΕ και των αγροτών, διημείφθη ο εξής διάλογος

Αλέξης Τσίπρας: Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. (αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω.
Δημοσιογράφοι: Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;
Αλέξης Τσίπρας: Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, (απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο) ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε, ανέφερε στους αγρότες.
Από τα μεγάφωνα: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία
Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι  να φύγουμε;
Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε.
Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η σύσκεψη;
Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.
(πηγή: cretapost.gr)ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί: “Χαράτσι” 27% σε ασφαλιστικές εισφορές για τη 2η απασχόληση από το 2017

Αλλάζει ο τρόπος που θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιανουαρίου του 2017 για τους γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς που ασκούν και δεύτερη επαγγελματική δραστηριότητα. Πλέον θα υποχρεούνται να καταβάλλουν δύο νέες ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες θα  ανέλθουν στο 20% επί των αποδοχών τους (6,7% για τον ασφαλισμένο, 13,3% για τον εργοδότη) υπέρ της κύριας ασφάλισης και 7,1% για την υγειονομική περίθαλψή τους. 

Πιο αναλυτικά, με την εγκύκλιο Φ.10043/οικ.58770/1442/19.12.2016 δίνονται διευκρινίσεις, παραδείγματα και οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 36 του ν.4387/2016 με το οποίο ρυθμίζεται το καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων που ασκούν περισσότερες της μιας επαγγελματικές δραστηριότητες ή για την ίδια επαγγελματική δραστηριότητα έχουν υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση περισσότερων του ενός φορέων κοινωνικής ασφάλισης ή του Δημοσίου, βάσει των γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ φορέων, όπως ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4387/2016.

ΘΕΜΑ : «Εφαρμογή του άρθρου 36 του ν.4387/2016 σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ»
 
Με τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν.4387/2016 ρυθμίζεται το καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων που ασκούν περισσότερες της μιας επαγγελματικές δραστηριότητες ή για την ίδια επαγγελματική δραστηριότητα έχουν υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση περισσότερων του ενός φορέων κοινωνικής ασφάλισης ή του Δημοσίου, βάσει των γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ φορέων, όπως ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4387/2016.
 
Ειδικότερα, με τις παραγράφους 3, 4 και 5 ρυθμίζεται το καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων που για την ίδια απασχόληση υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση δύο φορέων κύριας ασφάλισης ή ενός φορέα κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου (π.χ μηχανικός του Δημοσίου που υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ ή ιατρός του ΕΣΥ που υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ).

Α. Καταβολή Εισφοράς

 
Ι. Με τις διατάξεις της παρ. 3 του ανωτέρω άρθρου προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι, πριν και μετά την 1/1/1993, για τους οποίους για την ίδια απασχόληση προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης σε περισσότερους του ενός φορείς κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καταβάλλουν υποχρεωτικά από 1/1/2017 μία ασφαλιστική εισφορά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016 για τους εμμίσθους ασφαλισμένους.
 
Για τους μέχρι 31/12/1992 (παλαιούς) ασφαλισμένους της ανωτέρω κατηγορίας δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής καταβολής δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς, κατόπιν σχετικής αίτησής τους, προκειμένου να θεμελιώσουν δεύτερο συνταξιοδοτικό δικαίωμα γήρατος ή αναπηρίας ή να προσαυξήσουν το χρόνο ασφάλισής τους.

Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος καταβάλλει το συνολικό ποσοστό εισφοράς (ασφαλισμένου και εργοδότη), το οποίο ανέρχεται σε 20%. Συνεπώς, από 1/1/2017 και μετά προκύπτει υποχρέωση καταβολής μίας υποχρεωτικής ασφαλιστικής εισφοράς (υπέρ ΕΦΚΑ), το ύψος της οποίας καθορίζεται σε 6,67% για τον ασφαλισμένο και σε 13,33% για τον εργοδότη (με κατά περίπτωση μεταβατικές διατάξεις μέχρι 31-12-2019), επί των αποδοχών του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 38 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ.111482/0092/2016 ΚΥΑ (Β’ 4005).
 
Το ύψος της εισφοράς για την προαιρετική ασφάλιση ορίζεται σε 20%, επί των αποδοχών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016 και παρακρατείται από τον εργοδότη και αποδίδεται στον ΕΦΚΑ. Το δικαίωμα καταβολής δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε.

Επίσης, λόγω του προαιρετικού της χαρακτήρα, μπορεί να διακοπεί οποτεδήποτε, χωρίς αναδρομικότητα, ο δε ασφαλισμένος, μπορεί να επανέλθει με νέα αίτησή του και να συνεχίσει την προαιρετική καταβολή, για όσες φορές επιθυμεί. Επισημαίνεται όμως ότι, οι σύμφωνα με τα προαναφερόμενα καταβληθείσες εισφορές σε καμία περίπτωση δεν επιστρέφονται.

ΙΙ. Ως προς την επικουρική ασφάλιση τα ανωτέρω πρόσωπα ασφαλίζονται στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. καταβάλλοντας την εισφορά των εμμίσθων ασφαλισμένων. Ως προς την ασφάλιση για πρόνοια οι ασφαλισμένοι, πριν και μετά την 1/1/1993, για τους οποίους για την ίδια απασχόληση προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης σε περισσότερους του ενός φορείς πρόνοιας, καταβάλλουν υποχρεωτικά από 1/1/2017 μία ασφαλιστική εισφορά στον κλάδο εφάπαξ παροχών του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., μετά από επιλογή τους.

Για τους ασφαλισμένους της ανωτέρω κατηγορίας δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής καταβολής δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς αν αυτό προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, κατόπιν σχετικής αίτησης. Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος καταβάλλει το συνολικό ποσοστό εισφοράς (ασφαλισμένου και εργοδότη). Συνεπώς, από 1/1/2017 και μετά προκύπτει υποχρέωση καταβολής μίας υποχρεωτικής ασφαλιστικής εισφοράς (υπέρ ΕΤΕΑΕΠ), το ύψος της οποίας καθορίζεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 35 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 ΚΥΑ (Β’ 4005).

ΙΙΙ. Όσον αφορά στην ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης εφαρμόζεται υποχρεωτικά η παρ. 1 του άρθρου 41.
 
Ειδικότερα, η εισφορά υπολογίζεται σε ποσοστό 7,10% και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος (εκ του οποίου 2,15% βαρύνει τον ασφαλισμένο και 4,30% βαρύνει τον εργοδότη), και ποσοστό 0,65% για παροχές σε χρήμα (εκ του οποίου 0,40% βαρύνει τον ασφαλισμένο και 0,25% βαρύνει τον εργοδότη).
 
Για τους υπακτέους στον ΕΦΚΑ – προερχόμενους από το ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ εξακολουθεί να καταβάλλεται και η εισφορά υπέρ της Στέγης Υγειονομικών, όπως ισχύει (2€ μηνιαίως). Σε περίπτωση επιλογής προαιρετικής καταβολής δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς δεν καταβάλλεται δεύτερη εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης.

Παράδειγμα 1
 
Μηχανικός του Δημοσίου, ασφαλισμένος μέχρι 31/12/1992 (παλαιός ασφαλισμένος) που έχει διοριστεί στο Δημόσιο μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, υπάγεται σήμερα υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ. Από 1/1/2017 και μετά, ο εν λόγω ασφαλισμένος καταβάλλει μία ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ. Μέχρι 31/12/2016, για το εν λόγω ασφαλισμένο οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
 
α. Για την ασφάλιση του Δημοσίου, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους 6,67% και δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά
 
β. Για την ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους 6,67% και ο εργοδότης ύψους 13,33%. Συνεπώς, από 1/1/2017, για την υποχρεωτική ασφάλιση καταβάλλεται μηνιαία εισφορά ύψους 6,67% από τον ασφαλισμένο και 13,33% από τον εργοδότη, επί των αποδοχών του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 38 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 ΚΥΑ (Β’ 4005).

Εάν ο εν λόγω ασφαλισμένος επιλέξει να καταβάλλει προαιρετικά δεύτερη ασφαλιστική εισφορά, το ύψος αυτής διαμορφώνεται σε 20% επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016.

Παράδειγμα 2

Ιατρός του ΕΣΥ, ασφαλισμένος μέχρι 31/12/1992 (παλαιός ασφαλισμένος) που έχει διοριστεί στο Δημόσιο μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, υπάγεται σήμερα υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ. Από 1/1/2017 και μετά, ο εν λόγω ασφαλισμένος καταβάλλει μία ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ. Μέχρι 31/12/2016, για τον εν λόγω ασφαλισμένο οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

α. Για την ασφάλιση του Δημοσίου, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους 6,67% και δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά
 
β. Για την ασφάλιση του ΤΣΑΥ, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους €188,30 και ο εργοδότης ύψους 13,33%. Συνεπώς, από 1/1/2017, για την υποχρεωτική ασφάλιση καταβάλλεται μηνιαία εισφορά ύψους 6,67% από τον ασφαλισμένο και 13,33% από τον εργοδότη, επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 38 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 ΚΥΑ (Β’ 4005). Εάν ο εν λόγω ασφαλισμένος επιλέξει να καταβάλλει προαιρετικά δεύτερη ασφαλιστική εισφορά, το ύψος αυτής διαμορφώνεται σε 20% επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016.

Παράδειγμα 3

Φαρμακοποιός του Δημοσίου, ασφαλισμένος μέχρι 31/12/1992 (παλαιός ασφαλισμένος) που έχει διοριστεί στο Δημόσιο μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, υπάγεται σήμερα υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ. Από 1/1/2017 και μετά, ο εν λόγω ασφαλισμένος καταβάλλει μία ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ. Μέχρι 31/12/2016, για το εν λόγω ασφαλισμένο οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
 
α. Για την ασφάλιση του Δημοσίου, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους 6,67% και δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά β. Για την ασφάλιση του ΤΣΑΥ, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους €188,30 και δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά

Συνεπώς, από 1/1/2017, για την υποχρεωτική ασφάλιση καταβάλλεται μηνιαία εισφορά ύψους 6,67% από τον ασφαλισμένο και 3,34% από τον εργοδότη από 1/1/2017 (μεταβατική προσαρμογή της εργοδοτικής εισφοράς : 6,67% από 1/1/2018, 10,00% από 1/1/2019 και 13,33% από 1/1/2020), επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 38 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 ΚΥΑ (Β’ 4005). Εάν ο εν λόγω ασφαλισμένος επιλέξει να καταβάλλει προαιρετικά δεύτερη ασφαλιστική εισφορά, το ύψος αυτής διαμορφώνεται σε 20% επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016.

Παράδειγμα 4

Δικαστικός υπάλληλος, ασφαλισμένος μέχρι 31/12/1992 (παλαιός ασφαλισμένος) που έχει διοριστεί στο Δημόσιο μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, υπάγεται σήμερα υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ – Τομέας Ασφάλισης Νομικών. Από 1/1/2017 και μετά, ο εν λόγω ασφαλισμένος καταβάλλει μία ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ. Μέχρι 31/12/2016, για το εν λόγω ασφαλισμένο οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

α. Για την ασφάλιση του Δημοσίου, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους 6,67% και δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά
 
β. Για την ασφάλιση του Τομέα Ασφάλισης Νομικών, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους €61,66 και δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά
 
Συνεπώς, από 1/1/2017, για την υποχρεωτική ασφάλιση καταβάλλεται μηνιαία εισφορά ύψους 6,67% από τον ασφαλισμένο και 3,34% από τον εργοδότη από 1/1/2017 (μεταβατική προσαρμογή της εργοδοτικής εισφοράς : 6,67% από 1/1/2018, 10,00% από 1/1/2019 και 13,33% από 1/1/2020), επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 38 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 ΚΥΑ (Β’ 4005). Εάν ο εν λόγω ασφαλισμένος επιλέξει να καταβάλλει προαιρετικά δεύτερη ασφαλιστική εισφορά, το ύψος αυτής διαμορφώνεται σε 20% επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016.

Παράδειγμα 5

Μηχανικός του Δημοσίου, ασφαλισμένος μέχρι 31/12/1992 (παλαιός ασφαλισμένος) που έχει διοριστεί στο Δημόσιο μετά την 1/1/1993, υπάγεται σήμερα υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ και προαιρετικά στο Δημόσιο.
 
Από 1/1/2017 και μετά, ο εν λόγω ασφαλισμένος καταβάλλει μία ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ. Μέχρι 31/12/2016, για το εν λόγω ασφαλισμένο οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

α. Για την ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ, ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους 6,67% και ο εργοδότης εισφορά ύψους 13,33%.
 
β. Για την προαιρετική ασφάλιση του Δημοσίου ο ασφαλισμένος καταβάλλει εισφορά ύψους 6,67% Συνεπώς, από 1/1/2017, για την υποχρεωτική ασφάλιση καταβάλλεται μηνιαία εισφορά ύψους 6,67% από τον ασφαλισμένο και 13,33% από τον εργοδότη, επί των αποδοχών σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 38 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 ΚΥΑ (Β’ 4005).
 
Εάν ο εν λόγω ασφαλισμένος συνεχίσει την προαιρετική του ασφάλιση εξακολουθεί να καταβάλλει μηνιαία εισφορά ύψους 6,67% επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016.

Παράδειγμα 6
 
Οδοντίατρος του ΕΣΥ, ασφαλισμένος από 1/1/1993 (νέος ασφαλισμένος) υπάγεται σήμερα υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ, καταβάλλοντας ο ασφαλισμένος εισφορά ύψους 6,67% και ο εργοδότης 13,33%. Από 1/1/2017 και μετά, ο εν λόγω ασφαλισμένος καταβάλλει μία ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ, ύψους 6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον εργοδότη, επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του ν.4387/2016.
Εάν πρόκειται για οδοντίατρο του Δημοσίου, για τον οποίο δεν προβλέπεται η καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, το ύψος της υποχρεωτικής εισφοράς ανέρχεται σε 6,67% για τον ασφαλισμένο και σε 3,33% για τον εργοδότη από 1/1/2017 (μεταβατική προσαρμογή της εργοδοτικής εισφοράς : 6,67% από 1/1/2018, 10,00% από 1/1/2019 και 13,33% από 1/1/2020), επί των αποδοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 5 (παρ. 2γ) και 38 του ν.4387/2016, καθώς και στην αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 ΚΥΑ (Β’ 4005).

Β. Αξιοποίηση του χρόνου ασφάλισης
 
Σύμφωνα με την παρ. 5 του κοινοποιούμενου άρθρου, για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης των προσώπων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των παρ. 3 και 4 για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 8 και 28 του ν.4387/2016, και η επιπλέον παροχή, για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα (1%) επιπλέον εισφοράς.
 
Ο συντάξιμος μισθός σε αυτή την περίπτωση προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη τη βάση υπολογισμού της επιπλέον εισφοράς.
 
Επισημαίνουμε ότι ο χρόνος από 1/1/2017 και εφεξής θεωρείται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, και οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν κατά τη συνταξιοδότησή τους σε ποιόν από τους ενταχθέντες στον ΕΦΚΑ φορείς κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο θα προσμετρήσουν το χρόνο αυτό.
 
Από τον συνδυασμό των παρ. 4 και 5 του κοινοποιούμενου άρθρου, διακρίνονται οι εξής περιπτώσεις ως προς την αξιοποίηση του χρόνου ασφάλισης: α) οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι που είχαν υποχρεωτικά δύο φορείς ασφάλισης (για παράδειγμα Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ ή Δημόσιο και ΤΣΑΥ), εάν δεν προβούν σε προαιρετική ασφάλιση για τη θεμελίωση δεύτερου συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος ή αναπηρίας, θα λάβουν προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του κοινοποιούμενου άρθρου, για το χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι 31/12/2016 στο φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο χωρίς να ελέγχεται εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του δεύτερου φορέα.

Παράδειγμα 7
 
Μηχανικός του Δημοσίου με υποχρεωτική ασφάλιση στο Δημόσιο και το ΤΣΜΕΔΕ, καταβάλλει από 1/1/2017 στον ΕΦΚΑ μόνο την προβλεπόμενη υποχρεωτική εισφορά (6,67% εισφορά ασφαλισμένου, 13,33% εισφορά εργοδότη). Ο ασφαλισμένος επιλέγει κατά τη συνταξιοδότησή του να προσμετρήσει το χρόνο ασφάλισης στον ΕΦΚΑ στο χρόνο ασφάλισης του Δημοσίου που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι 31/12/2016, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί με προϋποθέσεις Δημοσίου.

Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος θα λάβει ανταποδοτική σύνταξη σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4387/2016 για το χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, και προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης σύμφωνα με την παρ. 5 για το χρόνο ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ μέχρι 31/12/2016. Αντίστοιχα, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει κατά τη συνταξιοδότησή του να προσμετρήσει το χρόνο ασφάλισης στον ΕΦΚΑ στο χρόνο ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ, που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι 31/12/2016, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί με προϋποθέσεις ΤΣΜΕΔΕ. 

Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος θα λάβει ανταποδοτική σύνταξη σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 28 του ν.4387/2016 για το χρόνο ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ και τον ΕΦΚΑ, και προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 17 του ν.4387/2016.
 
β) οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι που είχαν υποχρεωτικά δύο φορείς ασφάλισης (για παράδειγμα Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ ή Δημόσιο και ΤΣΑΥ), εάν προβούν σε προαιρετική ασφάλιση για τη θεμελίωση δεύτερου συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος ή αναπηρίας, θα λάβουν δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 8 και 28 του ν.4387/2016.

Στην περίπτωση αυτή για τη χορήγηση της δεύτερης ανταποδοτικής σύνταξης ελέγχεται εάν κατά την ημερομηνία συνταξιοδότησης πληρούνται οι προϋποθέσεις λήψης δεύτερης σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας, σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους διπλοσυνταξιούχους (67ο έτος της ηλικίας και 20 έτη ασφάλισης ή 16 έτη ασφάλισης για μειωμένη σύνταξη κατά 50% ή οι προϋποθέσεις που ισχύουν ανά φορέα για τη λήψη σύνταξης σε περίπτωση ταυτόχρονης συνταξιοδότησης ή 12 έτη ασφάλισης για συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας).
 
Εάν δεν συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις για τη λήψη δεύτερη ανταποδοτικής σύνταξης, ο ασφαλισμένος λαμβάνει προσαύξηση της πρώτης ανταποδοτικής σύνταξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του κοινοποιούμενου άρθρου. Εάν τα εν λόγω πρόσωπα έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα για τη λήψη δεύτερης ανταποδοτικής σύνταξης μέχρι 31/12/2016, έχουν τη δυνατότητα να μην προβούν σε προαιρετική καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς από 1-1-2017, θα λάβουν όμως δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη, για το χρόνο ασφάλισης που έχουν συμπληρώσει μέχρι 31/12/2016. Σημειώνουμε ότι το δικαίωμα για τη λήψη της δεύτερης ανταποδοτικής σύνταξης λόγω γήρατος ή αναπηρίας θα πρέπει να έχει θεμελιωθεί κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
 
Σε αντίθετη περίπτωση ο ασφαλισμένος λαμβάνει προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του κοινοποιούμενου άρθρου.

Παράδειγμα 8
 
Μηχανικός του Δημοσίου με υποχρεωτική ασφάλιση στο Δημόσιο και το ΤΣΜΕΔΕ, καταβάλλει από 1/1/2017 στον ΕΦΚΑ την προβλεπόμενη υποχρεωτική εισφορά (6,67% εισφορά ασφαλισμένου, 13,33% εισφορά εργοδότη) και την προαιρετική εισφορά ύψους 20%. Εάν ο ασφαλισμένος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ έχει θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα τόσο με τις προϋποθέσεις του Δημοσίου όσο και με τις προϋποθέσεις του ΤΣΜΕΔΕ, τότε ο ασφαλισμένος θα λάβει δύο ανταποδοτικές συντάξεις σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 28 του ν.4387/2016:
 
α. η πρώτη ανταποδοτική σύνταξη θα αφορά το χρόνο ασφάλισης μέχρι 31/12/2016 σε έναν από τους δύο προγενέστερους φορείς (Δημόσιο ή ΤΣΜΕΔΕ) και τον χρόνο υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017.
 
β. η δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη θα αφορά το χρόνο ασφάλισης μέχρι 31/12/2016 στον έτερο από τους δύο προγενέστερους φορείς (Δημόσιο ή ΤΣΜΕΔΕ) και το χρόνο προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017. Αντίθετα, εάν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ ο ασφαλισμένος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τις προϋποθέσεις ενός μόνο φορέα (για παράδειγμα του Δημοσίου), ο ασφαλισμένος θα λάβει μία ανταποδοτική σύνταξη για το χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο μέχρι 31/12/2016 και το χρόνο υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017, ενώ για το χρόνο ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ μέχρι 31/12/2016 και τον προαιρετικό χρόνο ασφάλισης στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 θα λάβει προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του κοινοποιούμενου άρθρου.
 
γ) οι από 1/1/1993 ασφαλισμένοι που βάσει του άρθρου 39 του ν.2084/1992, όπως ίσχυε είχαν έναν υποχρεωτικό φορέα ασφάλισης, εξακολουθούν να καταβάλλουν μία υποχρεωτική ασφαλιστική εισφορά και συνεπώς θα λάβουν ανταποδοτική σύνταξη σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 8 και 28 του ν.4387/2016. Σε περίπτωση που είχαν υπαχθεί σε προαιρετική ασφάλιση, μπορούν να συνεχίσουν την προαιρετική ασφάλισή τους προκειμένου να λάβουν δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας.
 
Εάν τα πρόσωπα αυτά διακόψουν την προαιρετική τους ασφάλιση χωρίς να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα, τότε για το χρόνο προαιρετικής ασφάλισης πριν και μετά την 1/1/2017 θα λάβουν προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του κοινοποιούμενου άρθρου.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς “δώρο Χριστουγέννων” οι μετακινήσεις με ταξί φέτος

Οι διαδρομές με ταξί κατά τη διάρκεια των εορτών δεν θα επιβαρύνονται με το γνωστό “δώρο Χριστουγέννων”. Συγκεκριμένα, δεν θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση για τις εορτές Χριστουγέννων 2016 στους οδηγούς Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητων (ΤΑΧΙ), σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. Α 81196-5487/6.12.2016 έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι, επειδή το κόμιστρο κάθε διαδρομής αυτοκινήτου (Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ) αυτοκινήτου δεν θα επιβαρυνθεί, λόγω μη χορήγησης τέτοιας ενίσχυσης, δεν θα καταβληθούν και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για Δώρο Χριστουγέννων οδηγών ταξί, που αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές έτους 2016 και κατατάσσονται σε ασφαλιστική κλάση τεκμαρτού ημερομισθίου.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χορήγηση δωροεπιταγών στα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠΑπό την Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες, που θα μπορούν να προσέρχονται τα μέλη τους στα γραφεία του σωματείου για την παραλαβή των δωροεπιταγών (100€), καθώς και των καρτών της Ευρωκλινικής.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρία κατεστραμμένα τρόλλεϋ, από επίθεση αντιεξουσιαστών στην Πατησίων, μπροστά από το ΠολυτεχνείοΑντιεξουσιαστές αιφνιδιαστικά έκλεισαν την οδό Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο, σταμάτησαν τρία διερχόμενα τρόλλεϋ μισή ώρα μετά τις 10 το βράδυ και αφού κατέβασαν τους επιβάτες και τους οδηγούς με απειλές βίας, έριξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό τους και τους έβαλαν φωτιά.

Οι δράστες αμέσως μετά την επίθεσή τους τράπηκαν σε φυγή προς τα Εξάρχεια ενώ στο σημείο έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων έχει σταματήσει και στα δύο ρεύματα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο τρόλλεϋ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το τρίτο έχει υποστεί ζημιές στο εμπρόσθιο μέρος. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθειες ώστε να απομακρυνθούν τα οχήματα με τη συνδρομή γερανών ιδιωτικής εταιρείας.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήλθε η ώρα του εισαγγελέα για την ΕΥΔΑΠ και την διοίκηση της. Να πώς έχασαν 17 εκ ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά

Στα τέλη του 2015 η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής έλαβε μια απόφαση. Υπό την διοίκηση των κ. Γαμβρίλη και Αντωνόπουλου αποφάσισε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ενώ λοιπόν η μετοχή στο ταμπλό ήταν στα 0,25 λεπτά η αύξηση ορίστηκε στα 0,30 λεπτά. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά όποιος έβαζε τα λεφτά του στην ΑΜΚ θα έχανε αμέσως 5 λεπτά ανά μετοχή. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο συμφέρον θα ήταν να αγόραζε κάποιος μετοχές από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου παρά εάν έμπαινε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό. Έστω ότι κάποιος ήθελε να αγοράσει 100.000 μετοχές της Τράπεζας Αττικής. Εάν τις αγόραζε από το χρηματιστήριο θα έδινε 25.000 ευρώ.  Εάν τις αγόραζε μέσω της ΑΜΚ θα έδινε 30.000 ευρώ. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να το έκανε  αυτό. Εκτός εάν υπήρχαν τεράστια συμφέροντα.

Τι έκανε ο Γιάννης Μπενίσης της ΕΥΔΑΠ 

Και όμως υπήρχαν ιδιωτικές και κρατικές εταιρίες που επένδυσαν στην Αττικής μέσω της ΑΜΚ. Δηλαδή πήγαν να χάσουν λεφτά με το καλημέρα. Μια από αυτές τις εταιρίες ήταν η κρατική ΕΥΔΑΠ. Υπό την διοίκηση του κ. Γιάννη Μπενίση (σύντροφος της Ρένας Δούρου) η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να επενδύσει στην Τράπεζα Αττικής το θηριώδες ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Προφανώς δεν επένδυσε λεφτά δικά του αλλά της εταιρίας στην οποία ήταν και είναι διευθύνων σύμβουλος.

Γιάννης Μπενίσης. CEO ΕΥΔΑΠ
Γιάννης Μπενίσης. Επικεφαλής ΕΥΔΑΠ
Το mononews.gr ήταν από τα λιγοστά media που έγραφαν από τότε ότι η επένδυση αυτή γίνεται να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Μάλιστα 2 μήνες μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ (Φεβρουάριος 2016) η επένδυση της ΕΥΔΑΠ έφτασε να αποτιμάται 6 εκατ. ευρώ. Είχε δηλαδή ζημιές ( υποαξίες ) 14 εκατ. ευρώ. Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στις 9 Φεβρουαρίου γράφαμε:  ” Τριακόσια τριάντα εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε ένα μήνα το Ταμείο των Μηχανικών, το ΤΑΠΙΤΑΛΤ , η ΕΥΔΑΠ και το Ελευθέριος Βενιζέλος έχασαν  το 70% των χρημάτων που επένδυσαν στην Τράπεζα Αττικής. Μια κίνηση η οποία μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση η οποία υποχρέωσε τα ταμεία και τις διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ και του Ελ.Βενιζελος να επενδύσουν σε μια τράπεζα η οποία την ώρα που αγόραζαν μετοχές μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η αποτίμηση στο χρηματιστηριακό ταμπλό ήταν κατά 15% χαμηλότερη.

Δηλαδή ενώ στο ταμπλό η μετοχή είχε περίπου 0, 25 ευρώ οι διοικήσεις έδωσαν 0,30 ευρώ ανά μετοχή για να τοποθετηθούν στην ΑΜΚ. Συνολικά έχουν χαθεί από την περιουσία των εταιριών αυτών και των ταμείων 330 εκατ. ευρώ. Προφανώς ήλθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές για να διαπιστωθεί ποιος έδωσε την εντολή να επενδύσουν στην Attica Bank με αποτέλεσμα να χαθούν ολόκληρες περιουσίες των ταμείων και των  κρατικών αυτών εταιριών.”

Μάλιστα λίγες ημέρες μετά είχαμε αποκαλύψει και τα ονόματα των υπαλλήλων της τράπεζας Αττικής που επένδυσαν στην ΑΜΚ τα λεφτά τους και τα έχασαν όλα.

Παρέμβαση των εισαγγελέων  

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου η ΕΥΔΑΠ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έχασε 17 εκ ευρώ από την επένδυση των 20 εκ ευρώ που έκανε στην Τράπεζα Αττικής.  Είναι σαφές όμως ότι πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές και να διατάξουν προκαταρκτική έρευνα εναντίον της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ.

Ρένα Δούρου
Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής
H ΕΥΔΑΠ αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ζημιά


Για την ακρίβεια μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο πλαίσιο της ορθής και πλήρους ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει τα κάτωθι: Στην Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση για την περίοδο 1/1/2016-30/06/2016 η Εταιρεία ανέφερε ότι συμμετείχε στην ΑΜΚ της Attica Bank με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή εντάχθηκε στην κατηγορία των διαθεσίμων προς πώληση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και αποτιμήθηκε στην εύλογη αξία τους σύμφωνα με την επίσημη τιμή του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την 30/06/2016. Οι ζημίες που προέκυψαν λόγω μεταβολής της εύλογης αξίας καταχωρήθηκαν στα λοιπά συνολικά έσοδα, χωρίς να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της περιόδου.

Ως εκ τούτου, στην Εξαμηνιαία Έκθεση 2016 δεν αναγνωρίστηκε ζημία απομείωσης ύψους 14.066 χιλ. ευρώ στα αποτελέσματα της εν λόγω περιόδου, που αφορά στη διαφορά μεταξύ της εύλογης αξίας της επένδυσης της Εταιρείας σε μετοχές της Attica Bank ΑΤΕ και του κόστους κτήσης αυτής, η οποία είχε καταχωρηθεί απευθείας στα ίδια κεφάλαια μέσω λοιπών συνολικών εσόδων, σύμφωνα με την παρ. 67 του ΔΛΠ 39, παρότι υπήρχε αντικειμενική απόδειξη απομείωσής της, ήτοι σημαντική μείωση της εύλογης αξίας αυτής κάτω του κόστους κτήσης, σύμφωνα με την παρ. 61 του ΔΛΠ 39.

Η επίδραση που θα είχε η αναγνώριση της σχετικής ζημίας απομείωσης στα αποτελέσματα της περιόδου 1/1/2016-30/06/2016 σε ενοποιημένη και μη βάση σε βασικά οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής:

Τα αποτελέσματα προ φόρων θα ήταν μειωμένα κατά 14.066 χιλ. ευρώ, ήτοι από 26.246 χιλ. ευρώ σε 12.180 χιλ. ευρώ. Τα αποτελέσματα μετά φόρων θα ήταν μειωμένα κατά 9.987 χιλ. ευρώ ήτοι από 17.314 χιλ. ευρώ σε 7.327 χιλ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Η σχετική ζημία απομείωσης όπως διαμορφώνεται σήμερα, 19 Δεκεμβρίου 2016, ανέρχεται σε 17.000 χιλ.(τιμή κλεισίματος μετοχής Attica Bank ATE 16/12/2016).

Η Εταιρεία κατά τη σύνταξη, για σκοπούς διοικητικής πληροφόρησης, των 9μηνων Οικονομικών Καταστάσεων, αναγνώρισε την σχετική ζημία απομείωσης ποσού 17.000 χιλ. ευρώ στα αποτελέσματα της περιόδου 1/1/2016-30/9/2016 και τα βασικά οικονομικά μεγέθη διαμορφώθηκαν ως εξής: αποτέλεσμα προ φόρων 30.946 χιλ. ευρώ και αποτέλεσμα μετά φόρων 18.923 χιλ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, η ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2016 θα περιλαμβάνει τη σχετική ζημία απομείωσης.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!