EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμα μία εβδομάδα για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορία

Μία εβδομάδα απομένει στους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου. Καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης είναι η 31η Δεκεμβρίου και από 1ης Ιανουαρίου του 2017, όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας επιβαρύνονται με πρόστιμο 100% της αξίας των τελών.

Όπως έχει ήδη τονιστεί από την ΓΓΔΕ, δεν δίδεται καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2017.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kίνα: Έντεκα άτομα κατηγορούνται ότι μόλυναν με τόνους σκουπιδιών τον ποταμό Γιανγκτσέ

Οι αρχές της Κίνας έθεσαν υπό κράτηση 11 ανθρώπους με την κατηγορία πως έριξαν 2.900 τόνους σκουπιδιών στον ποταμό Γιανγκτσέ στην επαρχία Τζιανγκσού, όπως μετέδωσε αργά χθες βράδυ το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Τα απορρίμματα κατέληξαν στον ποταμό νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού δύο εταιρείες στις οποίες είχε ανατεθεί η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων προσέλαβαν υπεργολάβους, ανέφερε το Νέα Κίνα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν αρχίσει μια εκστρατεία για να πατάξουν τη ρύπανση, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί στο νερό, στο έδαφος και στην ποιότητα του αέρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όμως αξιωματούχοι παραδέχονται ότι οι έλεγχοι και η επιβολή του νόμου συνεχίζουν να μην επαρκούν.

Καθώς οι περισσότερες από τις πόλεις της Κίνας περιβάλλονται από χωματερές, η Κίνα, η οποία αστικοποιείται με ταχείς ρυθμούς, δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις αυξανόμενες πο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι 246 μεγάλου και μεσαίου μεγέθους πόλεις παρήγαγαν 185 εκατομμύρια τόνους αστικών απορριμμάτων το 2015, ενώ τα βιομηχανικά απόβλητα υπολογίζεται ότι ανήλθαν σε 1,91 δισεκ. τόνους την ίδια χρονική περίοδο.
Η κινεζική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο ένα σχέδιο που προβλέπει ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν 192,4 δισεκατομμύρια γιούαν (27,7 δισεκ. δολάρια) από το 2016 ως το 2020 για να βελτιωθεί ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόσχα: Φάρσα οι απειλές για βόμβες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

Κακόγουστη φάρσα αποδείχτηκαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, αφού οι αστυνομικοί που ερεύνησαν εξονυχιστικά τους χώρους αυτούς δεν βρήκαν κανένα ύποπτο αντικείμενο.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, ανακοίνωσαν ότι τα δρομολόγια των τρένων δεν επηρεάστηκαν από την εκκένωση των τριών σταθμών και τις έρευνες που ακολούθησαν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΔΕΗ βάλλεται πανταχόθεν και πάει για έμμεσο δανεισμό από τους πελάτες της – Δείτε πώς

Το 2017 αναμένεται να είναι ένα δύσκολο έτος για τη ΔΕΗ. Πέρα από τον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που κερδίζουν συνεχώς έδαφος, συρρικνώνοντας το μερίδιο αγοράς της άλλοτε μονοκράτειρας Επιχείρησης, είναι ορατό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ιδιαίτερα τον ερχόμενο Μάιο, όταν και λήγει ένα ομόλογο αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά οι υποχρεώσεις της αναμένεται να ανέλθουν το ερχόμενο έτος στα 700 εκατομμύρια ευρώ. Πώς θα εξασφαλίσει αυτούς τους πόρους η ΔΕΗ σε μία περίοδο όπου οι κάνουλες έχουν κλείσει και τα έσοδά της βαίνουν μειούμενα;

Η ιδέα που ακούγεται πολύ έντονα είναι η παροχή μίας έκπτωσης (της τάξεως του 6%) σε όσους πελάτες της ΔΕΗ προπληρώσουν στην αρχή του έτους το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που θα καταναλώσουν το 2017, όπως άλλωστε έγινε ήδη και στην περίπτωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι συνιστά έναν έμμεσο δανεισμό, αφενός οι πελάτες της ΔΕΗ (και ειδικά αυτοί με μεγαλύτερη κατανάλωση, που είναι και εκείνοι που κατά κύριο λόγο εγκαταλείπουν τη ΔΕΗ για άλλες εταιρείες) θα έχουν ένα ισχυρό κίνητρο για να παραμείνουν πελάτες της για τουλάχιστον ένα 12μηνο ακόμα, αφετέρου δε η Επιχείρηση θα εξασφαλίσει μία πολύτιμη ρευστότητα (από το deal με την Αλουμίνιον η ρευστότητα που εξασφάλισε ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ).

Βέβαια, στη θεωρία το σχέδιο αυτό ακούγεται καλό, όμως υπάρχει ένα ζήτημα: πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να προπληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού για όλο το χρόνο στην αρχή του, όταν το ποσό αυτό μπορεί να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ενώ το όφελος που θα έχουν θα είναι μάλλον πενιχρό, και στις περισσότερες περιπτώσεις μικρότερο από το όφελος που θα είχαν αν άλλαζαν πάροχο (καθώς οι προσφορές των ιδιωτών παρόχων είναι άκρως ελκυστικές);

Επιπλέον, πώς θα αντιδράσουν οι δανειστές σε αυτήν την κίνηση της ΔΕΗ; Είναι πολύ πιθανό να την ερμηνεύσουν ως μία ακόμα προσπάθεια υπονόμευσης του ανοίγματος της αγοράς και να ζητήσουν την επιβολή διαρθρωτικών μέτρων, όπως είναι η πώληση μονάδων, στην οποία αντιστέκεται σθεναρά τόσο η διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και η κυβέρνηση.

Πάντως, με δεδομένο ότι οι καιροί ου μενετοί, η εισήγηση για αυτή την έκπτωση της τάξεως του 6% μοιάζει να είναι ένα (επαρκές;) σωσίβιο για τη ΔΕΗ, που μπορεί να διορθώσει έστω και προσωρινά την κατάσταση για τη βαλλόμενη πανταχόθεν Επιχείρηση.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα 2016 για γερά νεύρα και ένα 2017 με πολλά ακόμα που μας περιμένουν…

Του Πρόδρομου Πέιου

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα έτη που είχαμε ζήσει ποτέ πλησιάζει στο τέλος του, το 2016 αποτέλεσε σε πολλούς τομείς ένα έτος που μας έμαθε πολλά και έφερε στην επιφάνεια πτυχές του χαρακτήρα μας που ούτε φανταζόμασταν.

Δεν θα κάνω μια εξειδικευμένη ανασκόπηση, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω γεγονότα που θα μας απασχολήσουν και το 2017, όπως την κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ως 45ου Αμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και φυσικά την συνέχιση της «διακυβέρνησης» (ο Θεός να την κάνει) της χώρας μας από μια Κυβέρνηση απάτριδων, άθεων και αμόρφωτων, ίσως το πιο μελανό κομμάτι του του 2016…

Μιλώντας για το 2016 πρέπει να θυμηθούμε και κάτι το οποίο αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν ως επάγγελμα τους αυτό ακριβώς που ένας απλός πολίτης όπως εγώ μετά βίας φέρνει εις πέρας, την δημοσιογραφία, τον αριθμό των καναλιών και το γύφτικο πάρτι που στήθηκε γύρω από τις άδειες και τον κ. Παππά που επιθυμούσε απολύσεις σε ιδιωτικούς φορείς με παρέμβαση του κράτους και «μαύρο» σε ανθρώπους με τους οποίους επί του προσωπικού μας χωρίζουν πολλά πιθανώς, όμως επί του θέματος μας βρίσκουν ενωμένους. Στο μαύρο του κ. Παππά βέβαια απάντησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, αποτελεί την αρχή για το «μαύρο» στην κυβέρνηση αυτών που αποκάλεσαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», άφησαν την Αλβανία να θέσει θέμα Τσαμουριάς και φυσικά μιλάμε για τους ίδιους απατεώνες που το μόνο κοινό που τους έχει απομείνει πλέον, είναι οι καρέκλες και τα υπουργεία.

Παραλίγο να ξεχάσω ότι το 2016 δεν ήταν μόνο οι Συριζανελ, βλέπεται το 2016 είχε ακόμα ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το τουρκικό «Πραξικόπημα» της 15ης Ιουλίου όπου την επόμενη μέρα ο Ερντογάν βγήκε ως ο εθνικός ηγέτης της Τουρκίας και λίγο αργότερα άρχισαν οι αναφορές σε σύνορα καρδιάς και σύνορα μυαλού, να είστε βέβαιος κ. Ερντογάν ότι όλος ο ελληνισμός έχει τα δικά του σύνορα καρδιάς στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, την Ίμβρο και την Τένεδο, το Πατριαρχείο της Πόλεως και φυσικά τον υδάτινο τάφο των Ιμίων, εκεί όπου αναπαύονται εν ειρήνη 3 ήρωες, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, τους οποίος θα θυμόμαστε πάντα κ. Σημίτη και κ. Πάγκαλε. Οπότε μέχρι να μάθετε στον στρατό σας να μην χάνει άρματα μάχης από τζιχαντιστές με αγροτικά τζιπ, μην μιλάτε καλύτερα για την Συνθήκη της Λωζάννης.

Μιλήσαμε νομίζω αρκετά για το 2016, μέσα στο 2017 τι μέλει γενέσθαι όμως; Μια προσωπική εκτίμηση λέει ότι μέσα στο 2017 θα έχουμε κάλπη, τώρα τι ακριβώς κάλπη θα σας γελάσω, όλα είναι πιθανά, από εθνικές εκλογές, μέχρι δημοψήφισμα. Όσων αφορά τις διεθνείς εξελίξεις, πριν λίγο ένα ρωσικό αεροσκάφος κατέπεσε στην Συρία και δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό, σε κάθε περίπτωση το 2017 δεν θα είναι ένα εύκολο έτος και θα υπάρξουν πολλά σκαμπανεβάσματα, ο χρόνος θα δείξει.

ΥΓ: Το 2017 θα είναι ένα έτος με μεγάλες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, ίσως και συντομότερα απ’ ότι πιστεύουμε…


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο... σφυρί οι βίλες των κακοπληρωτών, από το 2017

Με προγράμματα πλειστηριασμών θα κάνει ποδαρικό το 2017 για τους μπαταχτσήδες, καθώς οι τράπεζες δείχνουν αποφασισμένες να δείξουν... πόρτα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να στείλουν σαφές μήνυμα στην αγορά ότι το «πάρτι» για εκείνους που έχουν, αλλά δεν πληρώνουν, έληξε.

Σε πρώτη φάση στο σφυρί θα βγουν πολυτελή ακίνητα, διαμερίσματα, βίλες και εξοχικά που είναι δηλωμένα ως πρώτη κατοικία και ανήκουν σε «πτωχευμένους» επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Οι λίστες με τα «χρυσά ακίνητα» που βρίσκονται στα βόρεια ή νότια προάστια της Αθήνας, σε ακριβές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, σε κοσμοπολίτικα νησιά καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι έτοιμες. Σε αυτές περιλαμβάνονται 8.000 με 10.000 τέτοιου είδους ακίνητα, τα οποία θα είναι και τα πρώτα που θα ξεκινήσουν να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς από την αρχή του 2017.

Η πρόσφατη έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνει ότι οι 6 στις 10 επιχειρήσεις ανήκουν στην κατηγορία του στρατηγικά κακοπληρωτή και δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους για διάστημα μεγαλύτερο της 3ετίας.

«Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε ακριβά ακίνητα στο σφυρί, και να στείλουμε προς όλους σαφές μήνυμα ότι τα ψέματα τελείωσαν» λέει στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας και διευκρινίζει ότι: Στις λίστες περιλαμβάνονται συγκεκριμένα ακίνητα και όχι τα σπίτια του «κοσμάκη».

«Οταν έχω τη βίλα του εφοπλιστή που δεν πληρώνει, θα τη βγάλω στο σφυρί. Τη βίλα και όχι το διαμέρισμα στην Καλλιθέα ή στο Αιγάλεω. Αυτή είναι η πρόθεσή μας, διότι πρέπει να μπει φρένο στον εμπαιγμό από τους κακοπληρωτές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία και τις διασταυρώσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι τράπεζες υπολογίζεται ότι σχεδόν 60.000-70.000 άτομα είναι στρατηγικά κακοπληρωτές, δηλαδή, αν και μπορούν, συστηματικά δεν πληρώνουν. Από αυτούς το 50% έχει δάνεια λιανικής (στεγαστικά - καταναλωτικά) και το 50% επιχειρηματικά.

Για να καταλήξουν στις λίστες με τα ακριβά ακίνητα στάθμισαν συγκεκριμένες παραμέτρους όπως:

Το είδος του δανείου, το ποσό του δανείου, το διάστημα που δεν εξυπηρετείται, την ανταπόκριση συνεργασίας από τον δανειολήπτη, αν πρόκειται για κατοικία ή επαγγελματικό ακίνητο, την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τέλος την εμπορευσιμότητα.

Σήμερα, οι τράπεζες μέσω των δανείων που έχουν καταστεί μη εξυπηρετούμενα διαθέτουν περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα.

Στο «κόκκινο» είναι περισσότερα από 2,7 εκα­τομμύρια δάνεια με συνολικές οφειλές σχεδόν 98,5 δισ. ευρώ, ενώ, αν μετρηθούν και τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, ο αριθμός ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια και η οφειλή τα 108 δισ. ευρώ.

Τα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν ακόμα πως πλέον υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι για την ετήσια μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Και όπως λένε το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτελεί τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο «να μην πετύχουμε τους στόχους για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων, γεγονός που θα επιφέρει κυρώσεις, και σε ακραία περίπτωση μπορεί οι τράπεζες να χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση».

Για τις τράπεζες η αποτελεσματική και δραστική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων των στρατηγικά κακοπληρωτών αποτελεί βασική δέσμευση και συμπεριλαμβάνεται στους στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν υποβάλει στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνουμε ότι το θέμα των πλειστηριασμών είναι από τις βασικές ενότητες της διαπραγμάτευσης -για την αξιολόγηση του προγράμματος- με τους θεσμούς.

Οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ επιμένουν στις θέσεις τους και ζητούν την άμεση άρση των εμποδίων.

Το τελευταίο διάστημα στο τραπέζι έχει πέσει ως εναλλακτική πρόταση, η λύση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι θα διεξάγονται μέσα από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργεί στα πρότυπα της πλατφόρμας που διαθέτει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για να κάνει τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίδομα Εισοδηματικής Ενίσχυσης: Ποιοι δικαιούνται ως 600 ευρώ

Έως και 600 ευρώ επιδότηση δικαιούνται όσοι καταθέσουν αιτήσεις για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών».

Εως το τέλος Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ για αιτήσεις.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Ως “οικογένεια” θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα ( ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.
 
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
  • Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και
  • Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).
Δικαιολογητικά
  1. Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από τη οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διανομή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ. Θα γράφεται η συγκεκριμένη κοινότητα κατοικίας.
  2. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015)
  3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια για το ίδιο έτος.
  4. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου όπου αναγράφεται o IBAN του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου ή βεβαίωση της τράπεζας για το IBAN.
  5. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου του δικαιούχου.
Oι αιτήσεις για το επίδομα  έτους 2016 γίνονται σε συγκεκριμένα ΚΕΠ που έχουν καθορίσει οι δήμοι.

Δείτε τις περιοχές που οι κάτοικοι δικαιούνται το επίδομα ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνεται το μετρό της Μόσχας - Τηλεφωνήματα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρεις σταθμούς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Reuters, οι αστυνομικές Αρχές της Μόσχας εκκενώνουν τρεις σταθμούς, τους Καζάνσκι, Λενινγκράντσκι και Γιαροσλάβσκι λόγω ανώνυμων απειλητικών τηλεφωνημάτων. Έβγαλαν έξω από το μετρό της Μόσχας μέχρι στιγμής 3000 ανθρώπους.

Η Αστυνομία χρησιμοποιεί στην έρευνα ειδικά σκυλιά, ενώ και οι τρεις σταθμοί βρίσκονται στο ίδιο τετράγωνο της Μόσχας.

Περισσότερα σε λίγο...ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαύρη Θάλασσα: Ο τραγικός απολογισμός – Κανένας επιζών από το Τουπόλεφ (video)

Κανένας επιζών δεν βρέθηκε από την τραγωδία που σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συνετρίβη το πρωί των Χριστουγέννων ένα ρωσικό Τουπόλεφ, όπως ανακοίνωσε ο αρχιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, διέταξε την συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ με σκοπό τη διαπίστωση των αιτίων της συντριβής του αεροσκάφους.


Τουπόλεφ


Συγκεκριμένα, ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να «συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι», όπως σχετικά ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, διευκρινίζοντας την ίδια στιγμή πως ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού (χορωδία Αλεξαντρόφ) που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους Ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία.Τουπόλεφ


Στη θαλάσσια περιοχή 2-3 χιλιόμετρα από την παραλία του Σότσι, αρμάδα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, μαζί και ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και 63 δύτες πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το Τουπόλεφ.

Προς το παρόν, το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, ενώ δύτες ανέσυραν τα πτώματα επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες καθώς εκτελούνται σε μεγάλο βάθος αλλά για το λόγο ότι οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.


Τουπόλεφ


Αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Από την άλλη, ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυστυχήματος, αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας και ο εναέριος χώρος ρωσικός.

Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω από τη θάλασσα, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε, όπως εξηγεί ο Όζεροφ.


Δείτε το video με την τελευταία απογείωση του Τουπόλεφ:
«Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι εικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας», τονίζει χαρακτηριστικά και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.


Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα πάντα με πλαστικό χρήμα αλλιώς...πρόστιμο!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτά θα ισχύσουν από 1/1/2017.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα που πέρασε από τη Βουλή την περασμένη βδομάδα και επικυρώθηκε με την ψήφιση του προϋπολογισμού, όσοι δεν υιοθετήσουν άμεσα τις ανέπαφες συναλλαγές και τους τρόπους συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, θα...τιμωρούνται με πρόστιμα και περικοπές σε τυχόν φοροαπαλλαγές.

Η νέα εποχή στις συναλλαγές έφτασε και στην Ελλάδα, με το πλαστικό χρήμα να γίνεται αναγκαστικά και σταδιακά ο νέος υποχρεωτικός τρόπος συναλλαγών.

Αναλυτικά τι προβλέπεται σε μερικά πολύ βασικά σημεία:

-Απειλούνται με πρόστιμο 22% όσοι δεν πραγματοποιούν μέσω κάρτας τις δαπάνες που ζητά το κράτος.

-Υποχρεώνονται ακόμα και οι άποροι να πραγματοποιούν αγορές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και με χρήματα που δεν έχουν για το τεκμαρτό εισόδημα που τους βαραίνει.

-Άνεργοι ή νοικοκυρές χωρίς εισόδημα δεν καλύπτονται από τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο/η σύζυγός τους που έχει κάρτα και εισοδήματα, αλλά απαιτείται να εμφανίσουν δικές τους δαπάνες.

-Βαριά ανάπηροι ή ηλικιωμένοι που ζουν καθηλωμένοι στα σπίτια τους ή σε μικρά χωριά απαιτείται και πάλι να προσκομίζουν αποδείξεις (!) για να καλύψουν το 10%-20% του πραγματικού ή πλασματικού εισοδήματός τους, όπως το υπολογίζει η εφορία.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέθανε στα 53 του ο διάσημος τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ - Οι μεγάλες στιγμές στην καριέρα του (Video)

Ακόμα ένα χτύπημα για τον καλλιτεχνικό κόσμο μέσα στο 2016. Έφυγε από τη ζωή, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο διάσημος τραγουδιστής του συγκροτήματος των Wham, Τζορτζ Μάικλ, στα 53 του χρόνια.

Ο εκπρόσωπός του εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:

«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιός, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, το ασθενοφόρο εκλήθη στο σπίτι του στο Λονδίνο στις 13:42.

Ο Τζορτζ Μάικλ (Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου) γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963 κι έγινε παγκοσμίως γνωστός τις δεκαετίες 1980 και 1990, με τους Wham και στη συνέχεια με σόλο καριέρα. Έχουν αγοραστεί περισσότεροι από 100.000.000 δίσκοι του.

Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια.

Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του Τζορτζ Μάικλ ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981 (διαλύθηκαν το 1986).

Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 στο ΗΒ το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper το οποίο έφτασε στο Νο.1 σε 25 χώρες.

Μετά τη διάλυση των Wham! ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Έχει κερδίσει πολυάριθμα μουσικά βραβεία.

Το 1992 η βρετανική εφημερίδα Sunday Times τον συμπεριέλαβε στους πλουσιότερους Άγγλους.

Το 1998 δημοσιοποίησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες, ενώ το 2006 συνελήφθη για κατοχή παράνομων ουσιών, κάτι που επαναλήφθηκε το 2010, ενώ οδηγούσε, με συνέπεια να καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 εβδομάδων.
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δυτ. Ελλάδα: Εφιαλτικό το 2017 για τις επιχειρήσεις με χρέη – Ποιες θα βάλουν λουκέτο

«Λουκέτα», ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων προς όφελος των τραπεζών, του Δημοσίου, προμηθευτών, αναγκαστικές αποβολές δύστροπων μετόχων, μετοχοποιήσεις δανείων και πώλησή τους σε τρίτους. Αυτή θα είναι η εικόνα που θα αρχίσει να σχηματοποιείται το 2017 και θα παγιωθεί τα επόμενα τρία, ίσως και περισσότερα χρόνια, για τον επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες εταιρείες που βρίσκονται στη μέγγενη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα βρεθούν μπροστά σε πολύ επώδυνες αποφάσεις. Άλλες φορές θα καταφέρουν να επιβιώσουν, άλλες όμως θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Τράπεζα της Ελλάδος και εμπορικές τράπεζες δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν μια γενικευμένη κατάρρευση επιχειρήσεων, μικρομεσαίων και μεγάλων, ώστε να αποφευχθεί και ο σοβαρός κίνδυνος δραματικής αύξησης των ανέργων. Όπως όλα δείχνουν, και όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ένα νέο, ποιοτικό χαρακτηριστικό των οικονομικών των επιχειρήσεων θα αποτελέσει το «κλειδί» για τις μαζικές αναδιαρθρώσεις δανείων ώστε να διασωθεί, στο μεγαλύτερο μέρος της, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Το ποιοτικό αυτό στοιχείο είναι τα EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation, and Amortization) δηλαδή τα κέρδη μίας επιχείρησης πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και απόσβεση.

                                         

Οσες επιχειρήσεις έχουν αρνητικό EBITDA για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να βρίσκονται πιο κοντά στο λουκέτο. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που ασχολείται με τα «κόκκινα δάνεια» εάν μια επιχείρηση έχει για μια τριετία αρνητικό EBITDA ίσως να μην μπορεί να επιβιώσει, ακόμη και μετά τις προσπάθειες που θα γίνουν για να διασωθεί. «Εφόσον υπάρξει ταχύτατη και γενναία αναδιάρθρωση με μειώσεις λειτουργικού κόστους και γενικότερα των δαπανών, ενδεχομένως να έχουν πιθανότητες να κρατηθούν στη ζωή», τονίζει ο κυβερνητικός παράγοντας.

Όπως είπε πρόσφατα ο κ. Στουρνάρας: «Οι εταιρείες που βρέθηκαν να είναι βιώσιμες θα μπορούν να λάβουν νέα ρευστότητα και γι’ αυτές το πρόβλημα θα έχει λήξει. Όμως, για εκείνες που δεν είναι βιώσιμες, οι τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση. Άρα, τα EBIΤDA είναι η «μαγική λέξη». Οι εταιρείες που θεωρείται ότι θα έχουν αρνητικό EBITDA ακόμα και μετά τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ίσως να μην επιβιώσουν». Αρνητικό EBITDA σημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να καλύψει τους τόκους των δανείων της.

Όπως αναφέρουν ειδικοί που ασχολούνται με τα NPL’s, «όταν μια επιχείρηση έχει μηδέν ίδια κεφάλαια αλλά συνεχίζει να λειτουργεί, αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορεί «μαύρο» χρήμα. Αν αυτή η επιχείρηση δεν πληρώνει τα δάνειά της και ζητά αναδιάρθρωση, δεν θα εντάσσεται στη ρύθμιση, καθώς δείχνει την εικόνα μιας εταιρείας η οποία κινείται με «μαύρο» χρήμα και οι μέτοχοι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Θα είμαστε αμίληκτοι με αυτούς, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλουν λουκέτο», τονίζει.

Ο διοικητής της ΤτΕ έδωσε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η αναδιάρθρωση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι μπαίνει μια• κόκκινη γραμμή, ένας «κόφτης, που βασίζεται στα EBITDA και αν αυτά είναι θετικά ή όχι».

Βεβαίως, δεν θα είναι το μοναδικό «ζύγι» για να χαρακτηριστεί μια επιχείρηση βιώσιμη και να πετύχει μια συμφωνία με τις τράπεζες για «κούρεμα», νέα χρηματοδότηση, μικρότερα επιτόκια κ.λπ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή τα EBITDA δεν αντικατοπτρίζουν απόλυτα την εικόνα μιας εταιρείας, θα λαμβάνονται υπόψη και τα ίδια κεφάλαια. Υπάρχουν, άλλωστε και στο ΧΑ και εκτός αυτού, επιχειρήσεις με θετικά κέρδη προ φόρων, αλλά με αρνητικά ίδια κεφάλαια, υψηλό δανεισμό και παράλληλα χαμηλές ταμειακές ροές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μειώσουν τον δανεισμό τους αποπληρώνοντας τα δάνειά τους.

Οι τράπεζες θα προχωρούν στη μελέτη βιωσιμότητας αναλύοντας όλα τα στοιχεία, όμως, με τα αρνητικά EBITDA θα έχουν την πρώτη εικόνα για το ποιες επιχειρήσεις θα πάνε… στον κουβά, και ποιες άλλες θα διασωθούν. Οσες κρίνονται βιώσιμες θα μπορούν να λάβουν «φρέσκο» χρήμα, αφού πρώτα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των οικονομικών τους στοιχείων. Με μειώσεις των λειτουργικών εξόδων, ακόμη και με λουκέτο σε επιμέρους δραστηριότητες, απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.λπ.

Η μετοχοποίηση

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μπαίνει η μετοχοποίηση δανείων, που φαίνεται να αποτελεί την πρώτη επιλογή των τραπεζών. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, με τη νέα νομοθεσία, οι τράπεζες μπορούν να ανταλλάξουν δάνεια με μετοχές και στη συνέχεια να τις πουλήσουν σε επενδυτές. Εδώ ουσιαστικά μπαίνει θέμα αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή που θα θελήσει να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο μια «κόκκινης» εταιρείας. Κι αυτό «αγοράζοντας» χρέος το οποίο στο μεταξύ έχει γίνει μετοχές. Η αγορά θα γίνεται σε τιμές πολύ χαμηλότερες απ’ ό,τι μέσω του χρηματιστηρίου ή σε εποχές που θα κατέθετε προτάσεις με υψηλό τίμημα. Η είσοδος νέων μετόχων θα μπορεί να γίνει, λένε οι πληροφορίες, με δύο τρόπους:

Με τη συνεργασία των παλαιών μετόχων που θα απαλλαγούν από το βάρος των υψηλών δανείων, αλλά θα αναγκαστούν να έχουν συνέταιρο, ίσως και στρατηγικό επενδυτή που θα έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ετσι, όμως, η εταιρεία θα μπορεί να καταστεί βιώσιμη, να πάρει νέα κεφάλαια και να αναπτυχθεί. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει και γενναία αναδιάρθρωση στο εσωτερικό της εταιρείας.

Με βίαιο τρόπο. Αν οι παλαιοί μέτοχοι δυστροπούν τότε αναλαμβάνουν οι τραπεζίτες που θα προχωρούν σε εξαναγκαστική μετοχοποίηση, αφού πρώτα η υπόθεση εκδικαστεί στα ειδικά δικαστήρια, γνωστά και ως «πτωχοδικεία». Η διαδικασία, όμως, δεν θα διαρκεί πάνω από δύο με τρεις μήνες, αφού πρώτα γίνουν ασφαλιστικά μέτρα. Μετά τη μετοχοποίηση θα προσεγγίζονται επενδυτές οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να διαθέσουν κεφάλαια, μαζί με τις τράπεζες, σε μια επιχείρηση που έχει κριθεί βιώσιμη και δεν θα «φυτοζωεί».

Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή. Οι τράπεζες να αναγκάσουν τους μετόχους να βάλουν περισσότερα κεφάλαια στις επιχειρήσεις τους ώστε να αποπληρώσουν τα χρέη τους είτε να παραιτηθούν και στη θέση τους να μπουν άλλοι επενδυτές που βλέπουν προοπτικές στην εταιρεία και τον κλάδο γενικότερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις με αρνητικό EBITDA για περισσότερο από τρία χρόνια. Και εισηγμένες και όχι, όπως επίσης υπάρχουν εταιρείες που συνδυάζουν τα αρνητικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων με αρνητικά ίδια κεφάλαια. Στη διαχωριστική γραμμή που βάζουν οι τράπεζες είναι σίγουρο ότι κάποιες θα επιβιώσουν, άλλες θα οδηγηθούν σε λουκέτο κι άλλες στα χέρια Ελλήνων ή ξένων επενδυτών. Το σίγουρο είναι ότι οι τραπεζίτες σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να γίνουν• επιχειρηματίες και θα επιδιώξουν μέσω της μετοχοποίησης δανείων να προσελκύσουν επενδυτές.

Σκληρά μέτρα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων που θα κριθούν βιώσιμες
Πολυετές… μνημόνιο για όσους έχουν μεγάλα χρέη

«Μνημόνιο» διαρκείας για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, θα βάζουν οι τράπεζες στις οποίες οφείλονται τεράστια ποσά από δάνεια που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα. Ειδικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές το «μνημόνιο» θα είναι ιδιαίτερα σκληρό, θα χάνουν ακόμη και την περιουσία τους προκειμένου να μειωθεί ο δανεισμός τους. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της ΤτΕ, μία στις έξι επιχειρήσεις δεν πληρώνει γιατί δεν θέλει. Στη μελέτη της περιόδου 2010 -2015 πήραν δείγμα από 13 χιλιάδες επιχειρήσεις με υπόλοιπα δανείων πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα δάνεια έφταναν τα 57 δισ. κι επρόκειτο για καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα 19 δισ. Διαπιστώθηκε ότι μία στις έξι επιχειρήσεις εμφανίζει χαρακτηριστικά στρατηγικού κακοπληρωτή.

Συγκριτικά μεγαλύτερο ποσοστό στρατηγικών κακοπληρωτών εμφανίζεται σε κλάδους που σχετίζονται με τις κατασκευές και την αγορά ακινήτων, αλλά και σε εκείνους της βιομηχανίας, των πληροφοριών και επικοινωνιών, καθώς και των διοικητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Επιχειρήσεις με υψηλό δανεισμό ή χαμηλή αξία εξασφαλίσεων ή υψηλή κερδοφορία είναι πιθανότερο να εμφανιστούν ως στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ίδια συμπεριφορά φαίνεται να έχουν και οι επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους και ηλικίας. Ενδεικτικά, φαίνεται ότι οι μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις έχουν 30% μεγαλύτερη πιθανότητα από τις μικρού ή μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις να γίνουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, ενώ μεταξύ επιχειρήσεων που αθετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις εκείνες που εμφανίζουν υψηλή κερδοφορία εμφανίζουν κατά 62% αυξημένη πιθανότητα στρατηγικής αθέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Αρχής γενομένης από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι τράπεζες θα επιβάλλουν το δικό τους «μνημόνιο», το οποίο προβλέπει:

• Διωγμό των διοικήσεων που δεν μπορούν να υπηρετήσουν το business plan βιωσιμότητας που θα αποφασίζεται και από τα δικαστήρια και θα έχει τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης. Επομένως, κανείς δεν θα μπορεί να «προσβάλει» την όποια απόφαση, ούτε να τρενάρει επί χρόνια στα δικαστήρια τις διαδικασίες.

• Για να υπάρξει κούρεμα στα δάνεια των επιχειρήσεων θα πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα είναι επώδυνες για όλους. Από δραματικές μειώσεις στο προσωπικό, ψαλίδι στις απολαβές, ατομικές συμβάσεις που δεν θα έχουν καμιά σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και την προσωπική ευθύνη του κάθε επιχειρηματία. Αν δηλαδή διαπιστώνεται ότι ο μεγαλομέτοχος δεν μπαίνει στα νέα «καλούπια» τότε θα υποχρεώνεται από τους δανειστές να βρει κεφάλαια για την επιχείρησή του. Εννοείται πέραν των δραστικών περικοπών που θα κάνει, θα οφείλει να βρει ίδια κεφάλαια.

• Η μετοχοποίηση των χρεών που τόσο έχει καθυστερήσει, μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα. Ο βασικός στόχος είναι να μπει νέο χρήμα από επενδυτές που θα θελήσουν να επενδύσουν. Εδώ εκφράζονται φόβοι ότι ολόκληροι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας μπορεί να περάσουν στα χέρια ξένων επιχειρηματιών οι οποίοι είναι και οι μόνοι που διαθέτουν αυτή τη στιγμή κεφάλαια.

• Υποχρεωτικές συγχωνεύσεις θυγατρικών μιας επιχείρησης.

• «Πάγωμα» οφειλών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μπορεί να μη γίνεται απευθείας κούρεμα, αλλά οι οφειλές θα «παρκάρονται» και σε περίπτωση που η επιχείρηση συνεχίσει να λειτουργεί και βγάλει κέρδη τότε θα μπορεί να εξυπηρετήσει μέρος από τα συνολικά χρέη της. Αν δεν καταφέρει να καταστεί βιώσιμη τότε θα επιλέγεται το τελικό «κούρεμα» στα επίπεδα ακόμη και του 50% – 60%.

ΤτΕ , τράπεζες

Στο στόχαστρο ξενοδοχεία σε περιοχές με υψηλό τουρισμό

Τουριστικές επιχειρήσεις που χρωστούν παντού (σε τράπεζες, εφορίες, προμηθευτές, εργαζόμενους) και οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές που φιλοξενούν μεγάλο όγκο επισκεπτών κάθε χρόνο, βάζουν στο στόχαστρο ΤτΕ και τράπεζες.

Το σκεπτικό είναι απλό: «Δεν μπορεί σε μια περιοχή που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια έκρηξη του τουρισμού να συναντώνται ξενοδοχειακές μονάδες με υψηλό δανεισμό τον οποίο δεν μειώνουν. Ετσι, στην πρώτη γραμμή των ελέγχων και της αναδιάρθρωσης των δανείων μπαίνει ο ξενοδοχειακός κλάδος, ο οποίος εμφανίζει και υψηλό ποσοστό «κόκκινων» δανείων. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στους FT ο κ. Στουρνάρας είχε αναφέρει: «Υπήρξε μια ισχυρή τουριστική περίοδος σε ορισμένα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, ο τομέας της φιλοξενίας σε αυτές τις περιοχές έχει NPLs άνω του μέσου όρου. Έτσι μπορούν οι τράπεζες να βρουν ποιος μπορεί να πληρώσει και θα πρέπει να τους ζητήσουν να πληρώσουν αμέσως».

Ο ξενοδοχειακός κλάδος παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς σε σύνολο δανεισμού 12 δισ. ευρώ τα 4 δισ. έχουν «κοκκινήσει». Πολλά από αυτά αφορούν σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές υψηλής τουριστικής ανάπτυξης, στα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, την Χαλκιδική και οι τράπεζες βάζουν πρώτη προτεραιότητά τους αυτά τα δάνεια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων ξεκινούν συζητήσεις με τους επιχειρηματίες, αφού πρώτα ελέγξουν την οικονομική κατάσταση. Σε περίπτωση που υπάρχουν ίδια κεφάλαια, γίνεται ένας καλός ετήσιος τζίρος αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μειώνονται τα δάνεια τότε θα πέφτει «τσεκούρι». Θα ζητείται από τους ξενοδόχους να στηρίξουν την επιχείρησή τους με «φρέσκο» χρήμα. Αν δεν συνεργαστεί τότε θα μπορεί η τράπεζα να αποβάλει τη διοίκηση και να πάρει στα χέρια της την επιχείρηση.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι, θα κάνουν ένα πενταετές business plan το οποίο θα προβλέπει ακόμη και την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο προκειμένου να βάλει χρήμα για να κρατήσει όρθια την επιχείρηση. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει και μεγάλες αλλαγές στο management, ενδεχομένως κλείσιμο προβληματικών μονάδων, λουκέτο σε θυγατρικές ή σε άλλες δραστηριότητες.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερις γιατροί στην Κίνα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για “φακελάκια”

Τρεις γιατροί στη Σανγκάη κι ένας στην επαρχία Χουνάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς διεξάγονται έρευνες σε βάρος τους διότι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες, μετέδωσαν κινεζικά

ΜΜΕ.

Μια εκπομπή έρευνας του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου

CCTV που μεταδόθηκε το Σάββατο αποκάλυψε πως στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών προσπάθησαν να δωροδοκήσουν γιατρούς σε έξι νοσοκομεία στη Σανγκάη και στην Χουνάν.

Τα χρήματα που τους προσέφεραν ανέρχονταν στο 30 ως 40% της τιμής πώλησης των σκευασμάτων που τους ζητούσαν να προωθήσουν, σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή αυτή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σανγκάη ανακοίνωσαν ότι άρχισαν έρευνα. Οι αρχές της Χουνάν ανακοίνωσαν ότι θα βελτιώσουν τη διαδικασία ελέγχου των διαδικασιών που σχετίζονται με τη διάθεση φαρμάκων.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας ανακοίνωσε ότι στέλνει επίσης μια ομάδα για να διεξαγάγει έρευνα.

Τον Ιούνιο, ένας αξιωματούχος που έχει τεθεί επικεφαλής των προσπαθειών αντιμετώπισης της διαφθοράς κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ότι αδρανούν μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα της δωροδοκίας γιατρών για την προώθηση των πωλήσεων διαφόρων σκευασμάτων.

Το σύστημα υγείας της Κίνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού, εντάσεις μεταξύ ασθενών και προσωπικού, αλλά και φαινόμενα διαφθοράς. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!