728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

  Ξεκινά το ταμείο Υποδομών - Δύο σημαντικά οικονομικά εργαλεία μέσα στο 2017

  Με «προίκα» 400 εκατ. ευρώ ξεκινά το νέο Ταμείο Υποδομών. Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, θα ξεκινήσουν δύο νέα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως γνωστοποίησε, πρόσφατα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

  ♦  Με το νέο Ταμείο Υποδομών θα επιτευχθεί χρηματοδότηση συγκεκριμένων κατηγοριών υποδομών, όπως η ενεργειακή εξοικονόμηση σε δημόσια κτήρια και η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών.

  ♦  Με το Ταμείο Μικροπιστώσεων θα δοθεί βάρος στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων, καθώς και στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

  Ο ορθολογικός σχεδιασμός των έργων υποδομής με έμφαση στις μεταφορές, την ενέργεια και το περιβάλλον είναι ένα από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τελικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας, η δημιουργία ενός Επενδυτικού Ταμείου Υποδομών, το οποίο θα εστιάζει σε συνέργειες δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, είναι ένα επιπλέον μέσο για τη μέγιστη και βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, ιδιαίτερα σήμερα που η έλλειψη ρευστότητας αποτελεί την κύρια τροχοπέδη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομών.

  Το Ταμείο θα συσταθεί με διαχειριστή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Το αρχικό κεφάλαιο θα αποτελείται από συγχρηματοδοτούμενους πόρους των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων με τη συνδρομή των διαρθρωτικών Ταμείων της Ε.Ε. και θα ανέρχεται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ.
  Περαιτέρω, μέσω της μόχλευσης θα προσελκυστούν πρόσθετοι δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι, ώστε να διαμορφωθεί ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 400 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ένα ικανοποιητικό αρχικό κεφάλαιο για παρεμβάσεις στους τομείς που αφορά.

  Η σύσταση του Ταμείου Υποδομών εκτιμάται ότι θα βοηθήσει, μεταξύ των άλλων, στην περαιτέρω προώθηση των συνεργασιών δημόσιου - ιδιωτικού τομέα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ με αυτό τον τρόπο θα υλοποιηθεί σειρά σημαντικών και κρίσιμων για την ελληνική κοινωνία έργων, που δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν διαφορετικά.

  Έργα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας, της αστικής ανάπτυξης, στον τομέα του τουρισμού, σε μαρίνες και αλιευτικά καταφύγια θα μπορέσουν να υλοποιηθούν καλύπτοντας υπάρχουσες ανάγκες στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της απασχόλησης, την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων.  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: Ξεκινά το ταμείο Υποδομών - Δύο σημαντικά οικονομικά εργαλεία μέσα στο 2017 Rating: 5 Reviewed By: Chris Prekanik
  Scroll to Top