728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

  Είναι πολλά τα λεφτά, Αρτέμη...

  Ο Σώρρας, τα δισ. και η διαστημική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων
   
  Η εμπειρία της Χρυσής Αυγής, της γιγάντωσης και εισόδου της στη Βουλή, έχει αποδείξει με τον πλέον σκληρό τρόπο ότι η φάρσα μπορεί να αποκτήσει επικίνδυνες διαστάσεις. Διότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που πριν από 15 χρόνια μπορούσαν να προβλέψουν τη ραγδαία άνοδο του κόμματος του Νίκου Μιχαλολάκου. Τότε, τα παλικάρια με τα μαύρα μπλουζάκια κινούνταν στο περιθώριο, και πολλοί δεν μπορούσαν να διαβλέψουν μια πραγματική απειλή.
   
  Όταν, όμως, οι άνθρωποι του (πολιτικού) περιθωρίου συνδέουν το όνομά τους και με χιουμοριστικά βίντεο που γίνονται viral στο Διαδίκτυο, τότε στο μείγμα μπαίνει και το γέλιο, και η απειλή αποφορτίζεται. Μέχρι να φουντώσει. Για παράδειγμα, και ποιος δεν γέλασε με τον ακατανόητο όρκο στη συμπαντική συνειδητότητα που πήραν οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα μέσα σε ένα καφενείο; Αυτή όμως είναι η κάπως αστεία πλευρά ενός τεράστιου παγόβουνου, πολύ πιο σοβαρού από λίγο τρολάρισμα στο Διαδίκτυο.
   
  Η δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία και η σχέση του θύτη και του θύματος με την πολιτική κίνηση Ελλήνων Συνέλευσις του Αρτέμη Σώρρα έφεραν πάλι στην επικαιρότητα τα περιβόητα 600 δισ., τα οποία επικαλούνται δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, παραπέμποντας τις τράπεζες να εισπράξουν από εκεί!
   
  Τα λεφτά, που θεωρητικά υπάρχουν, προέρχονται από την πώληση στους Αμερικανούς της διαστημικής τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων. Και όσο ο πρόεδρος του κόμματος, που έχει πάρει, όπως λέει, παράσημο από τη Ρωσία, βγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές ως πολυσυζητημένο πρόσωπο τόσο τα χαμόγελα σταματούν να είναι ευθυμίας. 
   
  Εν ολίγοις: Ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε το φθινόπωρο του 2012 λέγοντας πως κατέχει ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου συνολικής αξίας 600 δισ. δολαρίων, τα οποία προσφέρει στην αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας. Με τη δήλωσή του και μόνο αυτή, ο Σώρρας καθιστούσε τον εαυτό του πλουσιότερο και από τον πιο πλούσιο άνθρωπο αυτού του πλανήτη. Ωστόσο, η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε το απατηλό της «σωτηρίας» από τον Σώρρα. 
   
  Το «Έθνος της Κυριακής» το φθινόπωρο του 2014 έφερε στο φως της δημοσιότητας την απάντηση του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ προς την Τράπεζα της Ελλάδος. «Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής». 
   
  Και αντί το ζήτημα με τον Σώρρα να κλείσει με τον δέοντα τρόπο εκ μέρους των μηχανισμών της πολιτείας, φτάσαμε στο άλλο άκρο. Παρά τα ρεπορτάζ και την έρευνα και τις απαντήσεις των αρμόδιων αμερικανικών μηχανισμών, ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Αρτέμης Σώρρας διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια!…
   
  Το κόμμα με τα… τρισ.
   
  Έκτοτε, ο Αρτέμης Σώρρας δίνει συνεντεύξεις, δηλώνει ότι δεν έχει μόνο 600 δισ. δολάρια, αλλά κατέχει σήμερα 3 τρισ. δολάρια και ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβει υποψήφιος. Και ταυτόχρονα, έχουν ανοίξει εκατοντάδες γραφεία του… κόμματος, πλέον, σε όλη την Ελλάδα, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος και από αυτόν που διατηρούν τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα, χιλιάδες μέλη - ακόλουθοι, εύπιστοι και αφελείς καταθέτουν τον οβολό τους υπέρ της πολιτικής κίνησης του «σωτήρα» της χώρας μας και με μια δικαστική απόφαση ο Σώρρας περιφέρεται ανά την επικράτεια ενώ εσχάτως εμφανίζεται και σε βραδινές εκπομπές υψηλής τηλεθέασης. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την εικόνα σήμερα. Μια εικόνα το λιγότερο παρακμής, που δημιουργεί μέχρι και αισθήματα τρόμου, εδώ που τα λέμε, για το τι άλλο μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε ακόμα. 
   
  Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Άρειος Πάγος επικύρωσε δικαστική απόφαση με την οποία ο Σώρρας και η σύζυγός του καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού σε βάρος του δικηγόρου και κουμπάρου τους. Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Πατρών αποφάσισε την καταδίκη του Σώρρα σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή και της συζύγου του σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή. 
   
  Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για την υπόθεση με τα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Παράλληλα, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες. 
   
  Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρέχει οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του Νομικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών. Όπως επισημαίνουν μάλιστα κυβερνητικές πηγές, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
   
  Κύκλοι του Μαξίμου εφιστούν μάλιστα την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση, σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν. Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι με σημαντική χρονική καθυστέρηση κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.
   
  Με αφορμή σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα Σώρρα η Ν.Δ., το κυβερνητικό στρατόπεδο κάλεσε τη «γαλάζια» παράταξη, αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει τη συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.«Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει» σημείωναν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές. 
  πηγη  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: Είναι πολλά τα λεφτά, Αρτέμη... Rating: 5 Reviewed By: Chris Prekanik
  Scroll to Top