728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

  Ο Εξαφανισμένος Αρχηγός της Συμμορίας που αλλοιώνει επισκεψιμότητες

  Τα ίχνη του ΜΑΥΡΟΥ χρήματος (που διοχετεύθηκε από τις τράπεζες της Κύπρου) του αρχηγού της Συμμορίας που εμπορεύεται την αλλοίωση των επισκεψιμοτήτων μέσα από την σελίδα της Yahoo Ελλάδος αλλά και από τουλάχιστο δύο Επαγγελματικές σελίδες στο Facebook αναζητούν οι Αρχές Ασφαλείας τόσο της Ελλάδος όσο και της Κύπρου.

  Ο Α.Μ. είχε στήσει ένα παραμάγαζο ντοπαρίσματος επισκεψιμοτήτων έναντι αδράς αμοιβής και μαζί με “σεσημασμένους” συνεργάτες του τριγυρνούσε στα γραφεία προθύμων εκδοτών που ήθελαν να ντοπάρουν τις επισκεψιμότητες των site για να κονομάνε διαφήμιση που δεν τους αναλογούσε.
  Πρόκειται για ιστοσελίδες που εμφανίζονται ανάμεσα στις πρώτες ενώ δεν είναι παρά μια αντιγραφή από την αρχή ως το τέλος. Mάλιστα οι ιδιοκτήτες τους αναζητούν απεγνωσμένα τον Α.Μ. που έχει εξαφανιστεί. Στην θέση του εμφανίζεται μια γυναίκα με τα αρχικά Ε.Σ ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτη ιστοσελίδων του Πειραιά που διατηρούσε γνωριμία με τον Α.Μ.

  Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία του νέου ιδιοκτήτη της Yahoo, της Verizon Communications η οποία ενημερώθηκε από σχετικές καταγγελίες που έγιναν στις ελληνικές αρχές.


  Οπως γράφαμε σε παλαιότερη ανάρτησή μας σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ειδικοί επιθεωρητές ακουμπάνε την εγχώρια συμμορία η οποία εμπορεύεται πάνω από 1 εκατομμύριο χακαρισμένους λογαριασμούς της Yahoo στην Ελλάδα. Καταγγελία-φωτιά στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon Communications για την συμμορία που αλλοιώνει τις επισκεψιμότητες ιστοσελίδων στην Ελλάδα εμπορευόμενη τη μηχανή αναζήτησης, την υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τη διαδικτυακή πύλη της Yahoo, τα οποία εξαγοράστηκαν αντί 4,83 δισεκατομμυρίων από την Verizon. Οι Ελληνες “ατσίδες” πουλάνε τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που δηλώνουν “πρώτες” σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα.

  Σήμερα κυκλοφόρησε μία ακόμη είδηση-την αναδημοσιεύει το Πρώτο Θέμα-για τον Τιτανικό της Yahoo:Ένα από τα τελευταία κεφάλαια των αποτυχημένων προσπαθειών της εταιρείας να ανακάμψει, έκλεισε το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, όταν η Yahoo ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το όνομά της όταν ολοκληρωθεί η πώληση των βασικών της δραστηριοτήτων στη Verizon. Μάλιστα, έξι διευθυντές, συμπεριλαμβανομένης και της CEO, Marissa Mayer, θα παραιτηθούν από το διοικητικό συμβούλιο. Η Mayer πιθανώς θα διατηρήσει την κορυφαία θέση του μάνατζμεντ.

  Νέος πρόεδρος της εταιρείας ορίσθηκε από χθες ο Έρικ Μπραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, τη βρετανική «Γκάρντιαν» και την «Ουάσιγκτον Ποστ».

  Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon Communications συμφώνησε πέρυσι τον Ιούλιο να αγοράσει αντί 4,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη μηχανή αναζήτησης, την υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τη διαδικτυακή πύλη της Yahoo, τα οποία θα διατηρήσουν το σημερινό όνομά τους.

  Η υπόλοιπη Yahoo, που δεν θα πωληθεί, θα λέγεται πλέον Altaba (συνδυασμός των λέξεων alternative και Alibaba), η οποία θα είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία συμμετοχών (holding company). Πρόκειται για τον τωρινό επενδυτικό βραχίονα της Yahoo, που θα παραμείνει στα χέρια των σημερινών μετόχων της εταιρείας και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μεγάλης αξίας μερίδια συμμετοχών 36% στη Yahoo Ιαπωνίας και 16% στην κινεζική Alibaba. Αυτό το επενδυτικό τμήμα της Yahoo δεν έχει ούτε προϊόντα, ούτε προσωπικό.

  Η συμφωνία εξαγοράς, που θέτει τέλος στην 21 ετών ιστορία της ανεξάρτητης Yahoo, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

  Όταν η Mayer ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος, το Yahoo ήταν μια εταιρεία με 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα, 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Μετά την διάσπασή της σε κομμάτια, δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια «εναλλακτική Alibaba.”

  O EΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ YAHOO ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ Η VERIZON


  Πρώην στέλεχος της Yahoo Eλλάδος τριγυρνάει στα γραφεία των εκδοτών του διαδικτύου και μαζεύει πεντοχίλιαρα κάθε μήνα.

  Στη πραγματικότητα εμπορεύεται τους 600.000 φίλους που είχε ο παγκόσμιος κολοσσός στην Ελλάδα πριν φαληρίσει μια και τα στελέχη του με λαμογιές που θυμίζουν Νεοέλληνα και τρελές σπατάλες εφήμερου glamour για το θεαθήναι-όπως γράφει το Πρώτο Θέμα-“κατάφεραν” μια εταιρία που άξιζε 125 δισ. δολάρια να άλλαξει χέρια για μόλις 5 δισ.!

  Στη χώρα μας έχουμε συνηθίσει από ασυδοσίες εταιρειών. Το ιστορικό της μερικώς ασθενούς επιχειρηματικότητας που χαρακτηρίζει την Ελλάδα είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

  Ετσι ο Ελληνας ατσίδας πρώην στέλεχος της Υahoo άρχισε να τριγυρνάει τα γραφεία ιστοσελίδων (ανάμεσά τους πολλές που εμφανίζονται πρώτες σε επισκεψιμότητα) και να μαζεύει πεντοχίλιαρα. Ποια είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί;

  Τόσο στην εγχώρια σελίδα της Yahoo όσο και σε 2-3 άλλες σελίδες στο facebook αναπαράγει ειδήσεις από τα site των εκδοτών που του σπρώχνουν την κασαδούρα. Oι συγκεκριμένες 2-3 σελίδες στο facebook έχουν σαν φίλους μια βιομηχανία με ψεύτικα προφίλ-ρομπότ. Χιλιάδες σελίδες των φίλων είναι πανομοιότυπες. Μόνο 3-4 φωτογραφίες και τίποτε άλλο. Ολόκληρη μπίζνα στημένη πάνω σε μια απάτη.


  Αποτέλεσμα η δική τους επισκεψιμότητα να ντοπάρεται με τεχνητό τρόπο και να εμφανίζουν μεγάλα νούμερα. Στην συνέχεια οι εκδότες με τα ντοπαρισμένα νούμερα πηγαίνουν στα media shops και παίρνουν διαφημιστικό χρήμα αναντίστοιχο με εκείνο της πραγματικής επισκεψιμότητας που έχουν.

  Στο τέλος οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι πελάτες των διαφημιστικών εταιρειών που αποδέχονται τις εισηγήσεις τους για να διαφημισθούν σε sites που δεν διαβάζονται και στα οποία ο αναγνώστης έχει ελάχιστη παραμονή.

  Απλά μπαίνει σπρωγμένος από τη σελίδα της yahoo (;) και τις δύο-τρεις σελίδες του fb και στην συνέχεια φεύγει τρέχοντας. Δεν διαβάζει κείμενα (έτσι κι αλλιώς όλοι αυτοί τις ίδιες ειδήσεις αναπαράγουν) με αποτέλεσμα να μην βλέπει και τις διαφημίσεις που φιλοξενούν.

  Μιλάμε για μεγάλη παράγκα σε βάρος των διαφημιζόμενων.

  Οι επιχειρηματίες εάν δεν θέλουν να καταστραφούν πρέπει να απαιτούν από τα media shops να μάθουν τα πάντα για την συγκεκριμένη κομπίνα.

  Διαφορετικά πετάνε τα λεφτά τους σε πηγάδι χωρίς πάτο και κάποιοι διάγουν πολυτελή ζωή σε βάρος των κορόιδων.

  Ειδικά η λίστα της ALEXA είναι τόσο μαιμού εξαιτίας παρόμοιων κομπιναδόρων που είναι εντελώς αναξιόπιστη σαν εργαλείο.

  Για δε την συγκεκριμένη υπόθεση τρέχει αυτό το διάστημα μια καταγγελία φωτιά…


  Οπως αποκαλύψαμε σε συνεχείς αναρτήσεις μας οι χακαρισμένοι λογαριασμοί της εταιρίας γίνονται όργανο αλλοίωσης επισκεψιμοτήτων των sites που δηλώνουν “πρώτα” στη χώρα μας ενώ οι ιδιοκτήτες τους εξαπατούν τα media shops δηλώνοντας ότι έχουν 200.000 και 300.000 μοναδικούς επισκέπτες και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις εμφανίζουν ακόμη και 1.000.000 εκατ. μοναδικούς αναγνώστες την ημέρα.

  Με βάση αυτά τα πλασματικά στοιχεία εξαπατούν τα media shops κι αυτά άθελά τους τούς επιχειρηματίες πελάτες τους. Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” έχει κατ΄επανάληψη αναφερθεί σ΄αυτούς τους λογαριασμούς σαν μέσο αλλοίωσης των επισκεψιμοτήτων των sites στην Ελλάδα.

  Μάλιστα οι εγχώριοι “ειδικοί” έχουν το θράσος να διατηρούν και μια ελληνική ψευδοεκδοχή.

  Οι χακαρισμένοι λογαριασμοί της Yahoo έχουν γίνει μάλιστα και σελίδες στο facebook από τους εγχώριους ειδικούς οι οποίοι εμπορεύονται τους χακαρισμένους λογαριασμούς της Yahoo. Σε πολλά site από αυτά που εμφανίζονται πρώτα στην διαβόητη λίστα της Alexa οι χακαρισμένοι λογαριασμοί της Yahoo από τους Ελληνες ειδικούς έχουν συμβάλλει στο ντοπάρισμα. Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται η Υahoo ανάμεσα στις πηγές επισκεψιμότητας του site. Δηλαδή οι χακαρισμένοι λογαριασμοί της εταιρίας. Στο τέλος της μέρας οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που διαφημίζονται σ΄αυτά τα sites πληρώνουν για χρυσάφι τους πέτσινους αναγνώστες.

  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: Ο Εξαφανισμένος Αρχηγός της Συμμορίας που αλλοιώνει επισκεψιμότητες Rating: 5 Reviewed By: Chris Prekanik