728x90 AdSpace

  • Ροη Ειδησεων

    Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

    Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

    Έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο Από τη ζωή έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:25, ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης.

    Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

    Η πάλη -αρχικά- με τον καρκίνο του πνεύμονα έγινε όμως άνιση όταν εντοπίστηκαν μεταστάσεις. Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξάντλησε κάθε «όπλο» που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

    Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

    Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).

    Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

    Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

    Η χρυσή δεκαετία του ’80

    Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένα είδωλο της δεκαετίας του ’80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία. Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσεις τις ατάκες «Κούλα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» ή «Βασικά καλησπέρα σας» που χάρισαν το γέλιο σε γενιές και γενιές.

    Οι ατάκες του Στάθη Ψάλτη τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το YouTube συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views.

    Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα, αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του ΄80 που τον καθιέρωσε στο κοινό. «Η δεκαετία 83-93 ήταν η χρυσή εποχή του κινηματογράφου, όχι μόνο για μένα αλλά για πάρα πολλά νέα παιδιά. Όσοι επέλεγαν σωστές ταινίες, παρέμειναν και στο θέατρο. Όσοι ήθελαν να κάνουν κινηματογράφο για να κάνουν και δεν πρόσεχαν καθόλου τα σενάρια, δυστυχώς τώρα πια είναι μακριά από το θέατρο. Αν έχεις δει ταινίες δικές μου, υπάρχουν σε όλες μερικές σκηνές που έχουν μία διαχρονικότητα, όπως εκείνες στο ΙΚΑ ή στην εφορία, για παράδειγμα. Χαλαλούσα πάρα πολλές ώρες στο να διαβάζω το σενάριο και να προσπαθώ να φτιάχνω – με όσο τάλαντο συγγραφικό έχω, που δεν έχω και τίποτα σοβαρό – και να συμπληρώνω το σενάριο του κ. Μιχαηλίδη ή του κ. Δαλιανίδη. Και όλοι μαζί βγάζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Η επιτυχία ποτέ δε με επηρέασε. Θεωρούσα και θεωρώ όλο αυτό μια τέχνη. Κάνω αυτό που κάνω. Παραμένω αυτός που είμαι. Δεν έχω αλλάξει πουθενά και σε τίποτα. Δεν έχω καμία ιδιαιτερότητα. Δεν έχω καμία διαφορά από τον οποιονδήποτε άλλο απλό άνθρωπο», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2016, στη Popaganda.




    H φιλμογραφία του Στάθη Ψάλτη

    1990 Ο εραστής Στάθης Μπιρμπιτσόλης
    1989 Απαγωγή στα τυφλά Στάθης Καραπίδας
    1989 Και δειλός και τολμηρός Μάρκος Τρέμουλας
    1989 Ο πανταχού παρών Λάζαρος Λαζάρου
    1989 Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα Στάθης Ξετρύπης
    1989 Τρελάδικο πολυτελείας Στάθης Ξετρύπης
    1988 Ο καβαλάρης των F.M. Stereo Στάθης Παπαστάθης
    1988 Ακαταμάχητος πιλότος Αλέξης Τόμπρας
    1988 Ένας αλλά Λέων Στάθης Φρουτάκης
    1988 Ξενοδοχείο Kastri Τιμόλαος Χατζητιμολάου
    1988 Ο μεγάλος παραμυθάς Χαρίλαος Καραπαύλος
    1987 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε… αλλά ο Ψάλτης μένει Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
    1986 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Στάθης Τιμόπουλος
    1986 Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας Ηρακλής Σπίνος
    1986 Ψηλός λιγνός και ψεύταρος Πίπης Παρλαπίπας
    1985 Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω Μιχάλης Βίδας
    1985 Ο ταξιτζής μας Άλκης (τηλεοπτική σειρά)
    1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Στάθης
    1984 Μάντεψε τι κάνω τα βράδια Κοσμάς Παπακοσμάς
    1983 Καμικάζι αγάπη μου Στάθης Σγουρός
    1983 Πέστα βρωμόστομε Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
    1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Στάθης Κουμπάρης
    1982 Και ο Πρώτος Ματάκιας Σίμος Αυτιάς
    1982 Τα σαΐνια Σίσυφος
    1981 Είσαι στην ΕΟΚ… μάθε για την ΕΟΚ Τηλεπαρουσιάστρια
    1981 Πάμε γιά καφέ;! «Τσίμπλας»
    1981 Τα καμάκια Ορφέας
    1981 Τροχονόμος Βαρβάρα Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
    1980 Γεύση απο Ελλάδα Συνταξιούχος
    1980 Ο Κώτσος στην ΕΟΚ Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου
    1980 Ο παρθενοκυνηγός Μάνος Μπιλάλης
    1980 Ο ποδόγυρος Ηρακλής
    1979 Οι φανταρίνες Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής
    1979 Τα παιδιά της πιάτσας Τηλέμαχος
    1972 Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα Κοσμηματοπώλης





    πηγη

    Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook





    ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

    Item Reviewed: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης Rating: 5 Reviewed By: Chris Prekanik
    Scroll to Top