728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

  Δύο κάρτες και ένα επαναφορτιζόμενο εισιτήριο στην μάχη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

  Ένα πολλαπλό εισιτήριο, το ATH.ENA Τicket που απευθύνεται σε περιστασιακούς επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών και μία κάρτα, την ATH.ENA Card, η οποία θα υποκαταστήσει, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας αποτελούν τα όπλα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ.
  Η κάρτα, για την οποία υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα η διευθέτηση του θέματος μετά την εισήγηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την χρήση των προσωπικών στοιχείων των κατόχων (π.χ ΑΜΚΑ), θα εκδίδεται σε δύο τύπους: την προσωποποιημένη με όλα τα στοιχεία του επιβάτη και την απρόσωπη, η οποία θα υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου αλλά θα είναι αξίας έως 25 ευρώ και αν χαθεί δεν θα αντικαθίσταται και δεν θα αποζημιώνεται.
  Οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αγορά του απλού (πολλαπλού) εισιτηρίου θα έχει αρχικά κόστος 4,5 ευρώ περιλαμβάνοντας αξία για ημερήσια κατανάλωση. Με την επαναφόρτιση του εισιτηρίου ο κάτοχος μπορεί να φορτώσει στο προϊόν την αξία ενός συμβατικού εισιτηρίου που είναι το 1,4 ευρώ.
  Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί 510.000 «έξυπνα» εισιτήρια και ανώνυμες κάρτες (λεωφορεία – τρόλεϊ), από τα οποία τα 400.000 από την ΟΣΥ και τα 110.000 από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), εκ των οποίων τα 15.000 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. Ευρώ.
  Σύμφωνα με τον Οργανισμό στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εισιτηρίου παρουσιάζεται αύξηση 14,6% τον Ιούνιο, σε σχέση με τις πωλήσεις του προηγούμενου μήνα (Μάιος 2017). Τα συνολικά έσοδα (χάρτινου και ηλεκτρονικού) προϊόντων κομίστρου, του Ιουνίου , εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 3,22%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.
  Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει παράλληλα με τα συμβατικά εισιτήρια τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου, καθώς το βάρος του ΟΑΣΑ θα πέσει στην εκπαίδευση του προσωπικού των συγκοινωνιών αλλά και του επιβατικού κοινού. Άλλωστε στην σύμβαση παραχώρησης ως μάξιμουμ χρόνος μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο περιγράφονται τα δύο χρόνια.
  Οι ενέργειες κατασκευής
  Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πυλών σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ (γραμμές 1 του Ηλεκτρικού, 2 και 3 του Μετρό, στους σταθμούς Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί και Αεροδρόμιο του Προαστιακού και στο στόλο λεωφορείων και τρόλεϊ). Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση πυλών στους υπόλοιπους σταθμούς του Προαστιακού. Επίσης ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού και από το σταθμό Αεροδρομίου, στον οποίο διατίθενται αποκλειστικά «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες.
  Σήμερα, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 250 μηχανήματα αυτόματης πώλησης, εξοπλισμός πώλησης εκδοτηρίων.
  Έχουν εγκατασταθεί επίσης και λειτουργούν τα νέα μηχανήματα Αυτόματης Έκδοσης στις γραμμές 1,2,3, ΤΡΑΜ και Αεροδρόμιο, καθώς και σε σημεία της πόλης (ΚΤΕΛ κ.λ.π.) και τα τερματικά έκδοσης καρτών της ΟΣΥ σε σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ. Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρχουν κέντρα έκδοσης «έξυπνων» καρτών σε 31 από τους 61 σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3.
  Ενέργειες Λειτουργίας
  -Λειτουργούν όλες οι πύλες των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ και του αεροδρομίου και επικυρώνουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
  -Λειτουργούν όλα τα Αυτόματα Μηχανήματα και εκδίδουν και επαναφορτίζουν εισιτήρια και κάρτες.
  -Όλα τα εκδοτήρια της σταθμών 1,2,3 εκδίδουν και επαναφορτίζουν εισιτήρια και κάρτες.
  -Λεωφορεία/ τρόλεϊ / ΤΡΑΜ. Όλα τα οχήματα έχουν εγκατεστημένο εξοπλισμό επικύρωσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία
  -Όλες οι γραμμές της ΟΣΥ από το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (γραμμές Χ) εκδίδουν μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο
  -Το εκδοτήριο της ΣΤΑΣΥ στο Αεροδρόμιο εκδίδει μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο.
  -Έχει υλοποιηθεί και διατίθεται από τον παραπάνω εξοπλισμό, η βάση προϊόντων του ΟΑΣΑ (ανώνυμες κάρτες, εισιτήρια 5 διαδρομών 90 λεπτών, αποθηκευμένη αξία).
  -Από την έναρξη λειτουργίας του ΑΣΣΚ διατίθενται από τα εκδοτήρια του συστήματος «έξυπνα» εισιτήρια και ανώνυμες «έξυπνες» κάρτες (πακέτο 5 εισιτηρίων αξίας 1,40 ευρώ, ημερήσιο αξίας 4,5 ευρώ, 3 ημερών/τουριστικό, 5 ημερών, όλα τα εισιτήρια αεροδρομίου λεωφορείου ή Μετρό, τα ομαδικά εισιτήρια αεροδρομίου Μετρό 2-3 ατόμων και μετ' επιστροφής).
  Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, στις ανώνυμες κάρτες υπάρχει η δυνατότητα φόρτωσης και αποθηκευμένης αξίας.
  Με την έκδοση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που έχει προταθεί από τον ΟΑΣΑ, θα διατίθεται από τον εξοπλισμό πώλησης του ΑΣΣΚ το πακέτο εισιτηρίων 10 + 1 δώρο.
  Σημεία έκδοσης «έξυπνων» εισιτηρίων και καρτών
  Οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν στα παρακάτω σημεία των ΟΣΥ & ΣΤΑΣΥ, από τα οποία διατίθενται & επαναφορτίζονται «έξυπνα» εισιτήρια κάρτες:
  1
  2
  Επίσης, εγκαθίστανται σταδιακά, με βάση τη ζήτηση, 600 συσκευές POS σε επιλεγμένα σημεία πώλησης

  Από τα σημεία αυτά, θα διατίθενται έξυπνα εισιτήρια και θα επαναφορτίζονται και οι «έξυπνες» κάρτες με τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου του ΟΑΣΑ.


  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: Δύο κάρτες και ένα επαναφορτιζόμενο εισιτήριο στην μάχη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου Rating: 5 Reviewed By: Chris Prekanik