728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

  ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ…..ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

  Το Διαχρονικό δούλεμα … της ανθρωπότητας

  … κομμάτι από τον «Κόσμο Φυλακή»

  Παλαιός

  Νά κανάλια … νά οπτασίες … νά … νά

  Θεοί, άγγελοι και άγιοι να σκοτώνονται με σατανάδες και «δαιμόνους» ποιός πρώτος θα αρπάξει την καλύτερη μερίδα από το χαύνον πόπολο, ποιός θα καβατζώσει τους περισσότερους … ποιός … ποιός …

  Και να Διαχρονικά … και όχι μόνο χθές ή σήμερα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, απ’ άκρου είς άκρον, σε ανατολή και δύση, βορρά και νότο … εμφανίζονται λέει, άγιοι, όσιοι (ποιός διάολο τους ανακήρυξε αγίους, και με τι σκοπό και τι πεσκέσι), χριστοί, παναγίες και προφύτες … δίες, αθηνές, απόλλωνες … και ότι άλλο κακό συναπάντημα μπορεί να διανοηθεί κάποιος, και παρελαύνουν σε οράματα, όνειρα, διαλογισμούς και μυητικές μπουρδολογίες, μπρός στα έκπληκτα μάτια των άνοων χαύνων, των πιστών προβάτων κάθε θρησκείας και σέχτας

  Νά το ένα … νά το άλλο … το παράλλο … να αγγέλματα, διαγγέλματα, συμβουλές και παραινέσεις, νά κανάλια και επικοινωνίες, νά βοήθειες που όλο έρχονται αλλά ποτέ δεν φτάνουν, νά φύλακες που γρηγορούν και εποπτεύουν, νά το ένα … νά το άλλο … νά άγγελοι, αρχάγγελοι, νά πτηνά και πούπουλα, νά ανδρομέδιοι και αστροστόλοι, νά ήξεις αφήξεις και σκατά στην μούρη τους να ρίξεις.

  Άν και όλα είναι μπροστά στα μάτια τους … οι κομπάρσοι, οι ηθοποιοί, τα σκηνικά … τα ζωντόβολα δεν παίρνουν όμως χαμπάρι με τίποτα.

  Τόσες και τόσες φορές, ενθυμηθέντες και πραγματικοί δάσκαλοι, είπαν και εξήγησαν, στα χάπατα, το πως έχουν τα πράγματα … τους έδειξαν τον δρόμο, τους είπαν τον τρόπο, και άλλες τόσες και περισσότερες, τα παπαδαριά με τα ιερατεία τους, εξάλειψαν ή διαστρέβλωσαν αυτήν την γνώση.

  Δεν θα το πάω μακριά … καθώς τούτο αποτελεί τμήμα του μεγάλου άρθρου και των συναφών εκείνου του «Ο Κόσμος Φυλακή», απλά θα το εστιάσω σε αυτό που κάποιοι θέλουν να αποκαλούν πατρώα θρησκεία … τους δωδεκαθεϊστές ντέ, σε συνδυασμό και επέκταση του άρθρου «Πατρώα θρησκεία» .

  Όπως και τα άλλα χάπατα, στις διάφορες εποχές και τόπους, έτσι και εκείνα του ελλαδοκαφριστάν, κατά πως ιστορικά λέγεται από την δεύτερη πρώην χιλιετία μέχρι και τα μισά της πρώτης χιλιετίας της νέας χρονοθέτησης … οραματίζονταν και επικοινωνούσαν με τους λεγάμενους λέει ολύμπιους κόπρους, όταν δεν τους έβλεπαν να σουλατσάρουν ανάμεσά τους και να τους πηδάνε ή να τους σφάζουν, ή οργανώνοντας κάθε είδους ίντριγκα και απατεωνιά.

  Τώρα τι σκατά θεοί ήταν όλοι αυτοί, το δικό μου κεφάλι αδυνατεί να το χωρέσει, αλλά εκείνων των χάπατων καθώς και κάποιων σημερινών, φαίνεται ότι μιά χαρά το χωράει.

  Τώρα βέβαια πώς εκείνοι οι παντοδύναμοι θεοί, οι συμπαντικοί δημιουργοί, στην πορεία φάγανε κλωτσιά, και πήραν δρόμο, αδειάζοντάς μας την γωνιά, για να έρθουν να κατσικωθούν οι οβραιοχριστιανοταλιμπάνοι, και οι πατημένες μουτσούνες των πορνοβδελυγμάτων τους … δεν μπορούν να το απαντήσουν … αλλά και όταν το επιχειρούν μιλάνε για μεταμόρφωση (τον Λύκο που άλλαξε τομάρι … κουστουμάκι ντέ και αντί για λευκά έβαλε κατάμαυρα) … γιατί από τον πολύ καιρό είχαν βαρεθεί τα περιφέρονται με την ίδια και την ίδια συνεχώς περιβολή και μουτσούνα … χρειάζονταν λέει αλλαγή και ανανέωση.

  Παρακολουθώντας όλες αυτές τις βλακείες … χάνει κάποιος ότι, και αν, διαθέτει από μυαλό και λογική, μένοντας ενεός να αναρωτιέται μπρός σε όλη αυτή την ηλιθιότητα, σ’ όλην αυτήν την βλακεία, που δέρνει διαχρονικά και δια-τοπικά τον κόσμο, την ανθρωπότητα ολάκερη.

  Κανείς απ’ όλα τα χάπατα δεν αναρωτιέται … γιατί υπάρχουν τόσες θρησκείες, τόσοι θεοί, τόσοι δημιουργοί, τόσοι … τόσοι … ποιός διάολο απ’ όλους αυτούς είναι ο πρώτος, ποιός κάνει πραγματικά κουμάντο, ποιοί είναι τσιράκια … ποιοί είναι αληθινοί, αν υπάρχει τέτοιος κανείς, ποιοί ψεύτες, υποκριτές και λαοπλάνοι … ποιοί … ποιοί …

  Δεν έχει το μυαλό να αναρωτηθεί, αν κάποιοι και ποιοί, τον δουλεύουν αγρίως διαχρονικά … αλλά τι να σκεφτεί … τι να αναρωτηθεί … σκέφτονται και αναρωτιούνται τα ζωντόβολα … τα χάπατα ;; … ούτε σκέφτονται … ούτε και αναρωτιούνται !! … αν αυτό το έκαναν, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός … θα υπήρχαν απτές αποδείξεις … θα το είχαμε δεί … αλλά ΔΕΝ !!!

  Και όμως κάποιοι τους τα έχουν πεί … ακόμα και σήμερα τους τα λένε … αλλά ο κόσμος ούτε άκουσε … αλλά ούτε και θέλει να ακούσει και να μάθει !!

  Δεν θα σταθώ εδώ αναλυτικά, στα όσα πολλοί Έλληνες Φιλόσοφοι, Ποιητές, Συγγραφείς, Τραγωδοί, κλπ. (Ξενοφάνης, Ηράκλειτος, Αναξίμανδρος, Εμπεδοκλής, Παρμενίδης, Αναξαγόρας, Μητρόδωρος, Πρωταγόρας, Ηρόδοτος, Επίχαρμος, Πρόδικος, Πίνδαρος, Αντισθένης, Θεόφραστος, Ευριπίδης, Πλάτων, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Ζήνων, Λεύκιππος, Δημόκριτος, Επίκουρος, Καρνεάδης, Θεόδωρος και λοιποί και λοιποί) έλεγον στον κόσμο, αποδομώντας το δωδεκάθεο, και ομιλούντες περί της μιάς Αρχής, που οι άνθρωποι λησμόνησαν στο διάβα του χρόνου, με την επιβουλή και χειραγώγηση των ιερατείων, ότι από πάντα ζούσε μέσα στο στήθος τους, μέσα στην συνείδησή τους.

  Βρείτε (ακόμη και μέσα από το διαδίκτυο) ότι διεσώθει από τα έργα τους και δείτε τι λένε, ΟΛΟΙ αυτοί, και αν έχετε πρόβλημα με την Γλώσσα αλλά και βαριέστε να διαβάσετε όλο τον όγκο των διασωθέντων, δείτε υπάρχουν κριτικές μελέτες, περιληπτικές αναφορές αλλά και μεταφορές στην νεο-ελληνική.

  Από τον 6-έκτο πρότερο αιώνα (καθώς δεν έχουμε και πολλά προηγούμενα) και μετά, γίνεται κυριολεκτικά το έλα να δείς.

  ΟΛΟΙ αυτοί, που ανέφερα παραπάνω, καταφέρθησαν εναντίων των απαράδεκτων θρησκευτικών αντιλήψεων και βλακειών του Δωδεκαθέου και όχι μόνο.

  Θα αναφέρω ενδεικτικά :

  Τον φιλόσοφο Ξενοφάνη τον Κολοφώνιο (570-475 πρότερης), ο οποίος θεωρείται και ως ο πρώτος που τα έβαλε με τις κρατούσες απόψεις και τα είπε χύμα και τσουβαλάτα, λέγοντας και διακηρύσσοντας ότι οι θεοί είναι ανθρώπινα αποκυήματα :

  «Είς Θεός, εν τε θεοίσι καί ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσι όμοιος ουδέ νόημα»

  «πάντα θεοίσ’ ανέθηκαν Όμηρος θ’ Ησίοδος τε… όσσα παρ’ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν»

  Τον φιλόσοφο Πρωταγόρα τον Αβδηρίτη (490-420 πρότερης), που τον κυνήγησαν να το φάνε, με το κοροϊδευτικό παίγνιόν του στο διασωθέν αποσπασματικό σπάραγμα από το «Περί Θεών» έργον του :

  « περὶ μὲν θεῶν οὐκ ἔχω εἰδέναι͵ οὔθ΄ ὡς εἰσὶν οὔθ΄ ὡς οὐκ εἰσὶν οὔθ΄ ὁποῖοί τινες ἰδέαν· πολλὰ γὰρ τὰ κωλύοντα εἰδέναι ἥ τ΄ ἀδηλότης καὶ βραχὺς ὢν ὁ βίος τοῦ ἀνθρώπου ».

  Επίσης το απόσπασμα από το έργο Σίσυφος, του Κριτία (460-403 πρότερης) – ενός εκ των 30 τυράννων, μαθητού του Σωκράτη, Γοργία και λοιπών, που του αποδίδει ο Σέξτος ο Εμπειρικός, ενώ ο Αέτιος αποδίδει στον Ευριπίδη, και βρίσκουμε στις εργασίες των :

  – B. Snell in TrGF vol. I, 43 (Critias fr. 19 )

  http://www.academia.edu/7403616/Sophistic_Ethics_Old_Atheism_and_Critias_on_Religion

  – H. Diels and W. Kranz, Die Fragmente der Vorsokratiker, 6th ed. (Berlin 1952) (VS88 B25)

  http://www.gottwein.de/Grie/vorsokr/VSKritias01.php

  αλλά και σε αυτές πολλών άλλων.

  εκ του έργου του Κριτίου

  « ἦν χρόνος, ὅτ’ ἦν ἄτακτος ἀνθρώπων βίος καὶ θηριώδης ἰσχύος θ’ ὑπηρέτης, ὅτ’ οὐδὲν ἆθλον οὔτε τοῖς ἐσθλοῖσιν ἦν οὔτ’ αὖ κόλασμα τοῖς κακοῖς ἐγίγνετο.

  κἄπειτά μοι δοκοῦσιν ἄνθρωποι νόμους θέσθαι κολαστάς, ἵνα δίκη τύραννος ᾖ τήν θ’ ὕβριν δούλην ἔχῃ ἐζημιοῦτο δ’ εἴ τις ἐξαμαρτάνοι.

  ἔπειτ’ ἐπειδὴ τἀμφανῆ μὲν οἱ νόμοι ἀπεῖργον αὐτοὺς ἔργα μὴ πράσσειν βίᾳ, λάθρᾳ δ’ ἔπρασσον, τηνικαῦτά μοι δοκεῖ πυκνός τις καὶ σοφὸς γνώμην ἀνήρ δέος θνητοῖσιν ἐξευρεῖν, ὅπως εἴη τι δεῖμα τοῖς κακοῖσι, κἂν λάθρᾳ πράσσωσιν ἢ λέγωσιν ἢ φρονῶσί .

  ἐντεῦθεν οὖν τὸ θεῖον εἰσηγήσατο, ὡς ἔστι δαίμων ἀφθίτῳ θάλλων βίῳ, νόῳ τ’ ἀκούων καὶ βλέπων, φρονῶν τ’ ἄγαν προσέχων τε ταῦτα, καὶ φύσιν θείαν φορῶν, ὃς πᾶν τὸ λεχθὲν ἐν βροτοῖς ἀκούσεται, δρώμενον δὲ πᾶν ἰδεῖν δυνήσεται.

  ἐὰν δὲ σὺν σιγῇ τι βουλεύῃς κακόν, τοῦτ’ οὐχὶ λήσει τοὺς θεούς· τὸ γὰρ φρονοῦν ἔνεστι.

  τούσδε τοὺς λόγους λέγων διδαγμάτων ἥδιστον εἰσηγήσατο ψευδεῖ καλύψας τὴν ἀλήθειαν λόγῳ.

  ναίειν δ’ ἔφασκε τοὺς θεοὺς ἐνταῦθ’, ἵνα μάλιστ’ ἂν ἐξέπληξεν ἀνθρώπους λέγων, ὅθεν περ ἔγνω τοὺς φόβους ὄντας βροτοῖς καὶ τὰς ὀνήσεις τῳ ταλαιπώρῳ βίῳ, ἐκ τῆς ὕπερθε περιφορᾶς, ἵν’ ἀστραπάς κατεῖδεν οὔσας, δεινὰ δὲ κτυπήματα βροντῆς, τό τ’ ἀστερωπὸν οὐρανοῦ δέμας, Χρόνου καλὸν ποίκιλμα τέκτονος σοφοῦ, ὅθεν τε λαμπρὸς ἀστέρος στείχει μύδρος ὅ θ’ ὑγρὸς εἰς γῆν ὄμβρος ἐκπορεύεται.

  τοίους δὲ περιέστησεν ἀνθρώποις φόβους, δι’ οὓς καλῶς τε τῷ λόγῳ κατῴκισεν τὸν δαίμον’ οὗ κἀν πρέποντι χωρίῳ, τὴν ἀνομίαν τε τοῖς νόμοις κατέσβεσεν.

  καὶ ὀλίγα προσδιελθὼν ἐπιφέρει· »

  Και περιληπτικά, γιατί βαριέμαι να κάνω την πλήρη μεταφορά στην νεοελληνική, μας λέει :

  «Παλαιά η ζωή των ανθρώπων ήταν θηριώδης, όπου ίσχυε το δίκαιον του ισχυρότερου. Αργότερα οι άνθρωποι έφτιαξαν νόμους και τιμωρούσαν τις αδικίες, όμως ενω φανερά απέφευγαν να παρανομούν, κρυφά συνέχιζαν να το κάνουν, Για τούτο κάποιος Σοφός επινόησε τους θεούς ως επιτηρητές, για να φοβούνται την θεϊκή τιμωρία και να μην πράττουν άδικα. Είπε δε πως οι θεοί είναι παντογνώστες, ακόμα και των σκέψεων, καθώς βρίσκονται παντού και γύρω τους, και τους έπεισε ότι τα φυσικά φαινόμενα είναι δείγματα της παρουσίας τους.»

  Μένοντας λοιπόν στο πανηγύρι της ηλιθιότητας του δωδεκαθέου, να πούμε ότι … από αρκετά παλιά, πολλοί τόλμησαν, άλλοι αλληγορικά, άλλοι αναφορικά, άλλοι έτσι, άλλοι αλλιώς, αλλά και άλλοι ξεκάθαρα ή σχεδόν (έστω και αν ήξεραν ότι υπέγραφαν την θανατική τους καταδίκη) και μίλησαν … προσπαθώντας να πούνε στον κόσμο τι πραγματικά γίνεται, τι συμβαίνει, πως έχουν τα πράγματα … αλλά μόνο από έναν έφτασαν σε μας λίγα ψήγματα και αυτά μέσα από αντιγραφές άλλων για το τι λέγαν τότε -όχι τα παπαδαριά… αλλά οι φιλόσοφοι- ότι ήταν οι θεοί.

  Ευήμερος ο Μεσσήνιος (330-250 πρότερης χρονολόγησης) διά της «Ιεράς Αναγραφής» του, που τμήματα-αποσπάσματα του έργου του διέσωσαν ο Διόδωρος ο Σικελιώτης (90-30 πρότερης), και ο Σέξτος ο Εμπειρικός (160-210 νέας χρον.), μας λέει ότι οι ολύμπιοι δεν ήσαν θεοί, αλλά ονομαστοί άνθρωποι, που στο διάβα της λήθης του χρόνου θεοποιήθηκαν.

  Βασικά αυτό που είχε ‘πεί ο Ευήμερος ήταν ότι, παλαιά οι άνθρωποι τιμούσαν τους ιδιαίτερους ανθρώπους, ήρωες, σοφούς, στρατηγούς, και τους έστηναν ενθυμητικά μνημεία.

  Σύν τω χρόνω όμως, η γνώση αυτή χάθηκε, αλλά τα μνημεία συνέχισαν και έστεκαν εκεί, οπότε τα παπαδαριά-ιερατεία, που είχαν εν τω μεταξύ βάλει πόδι, πατώντας στην άγνοια και στην βλακεία του κόσμου, το εκμεταλλεύθηκαν, και από ανθρώπους τους ανηγόρευσαν σε κάτι παραπάνω, που χρόνο με το χρόνο έφτασαν να θεωρούνται θεοί.

  Αυτό που, στο σατυρικόν του πόνημα, αναφέρει παραπάνω ο Κριτίας … ο Ευήμερος μας λέει ότι έλαβε σάρκα και οστά.

  Καθώς ελάχιστα άφησαν, τα καθάρματα, να φτάσουν σε μας, πολλή γνώση χάθηκε, αυτά που έλεγαν σοφοί και φιλόσοφοι, κάηκαν, καταστράφηκαν, σκυλεύθηκαν και αλλοιώθηκαν.

  Να μην σας κρατάω όμως σε αγωνία, ας πάμε στο κομμάτι που αναφέρεται στον «Κόσμο Φυλακή», το οποίο δεν είχα σκοπό να δώσω τόσο νωρίς αλλά, λόγω των Αισυμνητικών αναρτήσεων, αποφάσισα να το δέσω σε γνώση σας, το οποίο όμως θα βγάλει πολλούς από ‘σάς έξω από τα ρούχα τους … καθώς θα ανατρέψει παγιωμένες απόψεις και πιστεύω χιλιετηρίδων.

  Δεν θα το μακρύνω πολύ, εδώ γύρω θα το απλώσω, και μάλιστα θα πάμε κατευθείαν στην Φυλή των Ελλήνων.

  Οι Έλληνες που λέτε φίλοι αναγνώστ-ες/ριες, είχαν το έθιμο να στήνουν ΕΝΘΥΜΗΤΙΚΑ Μνημεία για να θυμούνται, και να τιμούν, πρωτίστως τους Δημιουργούς της Φυλής, τους δασκάλους αλλά και τους μεγάλους των Ήρωας, στρατηγούς και κυβερνήτες … κάτι σαν τα μνημεία «τω Αγνώστω Στρατιώτη» που έχουμε και σήμερα … μόνο που εκείνα δεν ήταν σε άγνωστα μέλη της Φυλής αλλά σε προβεβλημένα και ονομαστά.

  Με την πάροδο του χρόνου, όταν συνετελέσθησαν τα πρώτα Μεγάλα Λάθη, όταν οι Μνήμες άρχισαν να φθίνουν, και τα παπαδαριά-ιερατεία να βάζουν πόδι, τότε νομίσθηκαν τα μνημεία αυτά Βωμοί θεών … τη προτροπή των ιερατείων βεβαίως-βεβαίως, και άρχισαν λατρείες και προσφορές στους θεωρούμενους πλέον θεουτζήκους.

  Οι θεοί αυτοί οικειοποιήθηκαν τα πρότερα ονόματα, των Δημιουργών, δασκάλων, ηρώων κλπ.

  Ταυτόχρονα δε για να βρεί απήχηση, να ρίξει ρίζες και να αποχτήσει βάσεις, όλο αυτό το πανηγύρι, τα παπαδαριά έδωσαν ρέστα, χρησιμοποιώντας από τεχνολογία μέχρι ψυχοδυναμικά τερτίπια, δημιουργώντας οπτασίες, οράματα και λοιπά λοιπά.

  Όμως δεν έμειναν μόνο σ΄αυτό … κάλεσαν σε βοήθειά τους τα λαμόγια του «Συστήματος» … και τότε ήταν που οι θεοί περπάτησαν στην Γή, ενδεδυμένοι γνωστές μορφές, όπως αυτές ήσαν γνώριμες μέσα από τις παραδόσεις.

  Τέτοιοι ήσαν οι Ολύμπιοι, αλλά και όλοι οι άλλοι θεοί !!

  Τέτοιοι είναι και οι αργότερα αλλά και σήμερα εμφανιζόμενοι σε οπτασίες, οράματα, επικοινωνίες, επαφές κλπ κλπ. στους εκστασιαζόμενους, διαλογιζόμενους ή υπνώττοντες πιστούς, στον καθέναν βεβαίως σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω … πράγμα το οποίο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνεται και στα μετά θάνατον στάδια.

  Τέτοιοι είναι όλοι αυτοί … οι άγιοι, οι θεοί, οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι.

  Όλοι όμως οι μεγάλοι δάσκαλοι και ευεργέτες της ανθρωπότητας όταν τελείωνε το έργο τους έφευγαν, και κανένας τους δεν περιφέρεται πλέον εδώ … καμμία προσευχή και παράκληση δεν μπορούν να ακούσουν, αλλά και αν αυτό συμβεί, δεν έχουν το δικαίωμα να επέμβουν … οπότε ότι και οποιοσδήποτε και με όποιον τρόπο και να εμφανιστεί, πρέπει να ξέρετε ότι είναι μούφα, κάλπικος και ψεύτης, όσο φωταγωγημένος και να παρουσιάζεται.Αλλά ακόμη και αν δεν είναι κάλπικος, τότε πρέπει να ξέρετε ότι, για να είναι εδώ, τα έχει κάνει πλακάκια με το «Σύστημα» … και έτσι είναι ακόμα πιό χειρότερη η συγκεκριμένη περίπτωση.

  Καταλάβατε αγαπητοί μου, τι και ποιοί είναι οι δίες, οι αθηνές, οι απόλλωνες, οι χριστοί, οι παναΐες και οι άγιοι, που νομίζετε ότι έρχεστε σε επαφή ;;

  …. από κάλπικα κελύφη μέχρι λαμόγια του κερατά !!

  Τέτοιοι θα είναι και οποιουσδήποτε δείτε στο Μέλλον !!  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ…..ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Epiosy