728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

  ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ «ΑΜΑΡΤΙΩΝ» ΤΗΣ SIEMENS – Που είναι μωρέ ο Κόκκαλης;

   Ποιος θα ερευνήσει την offshore εταιρεία Clap hand;
  Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
  Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
  Η δική για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens συνεχίζεται την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία θα καταθέσει ο μάρτυρας “βόμβα” όπως πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ, κ. Ευάγγελος Σέκερης, εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens και μπατζανάκης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!
  Κατά την ακροαματική διαδικασία την περασμένη Τετάρτη, κατά την δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του, ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης έδωσε πολλή τροφή για συζητήσεις και είχε πάρα πολλούς αποδέκτες η κατάθεσή του που ήταν πολύ αποκαλυπτική και εξόχως καταγγελτική!
  Η προστασία των ΜΜΕ
  Δυστυχώς όμως, τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας, όπου δεν λειτουργεί η ελευθερία του Τύπου, όταν ιδιοκτήτες είναι επιχειρηματίες που στήνουν πολιτικά παιχνίδια Εξουσίας με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, δεν αναφέρθηκαν σε επίμαχα και σημαντικά σημεία της κατάθεσης του μάρτυρος, αλλά προσπάθησαν να στρέψουν την προσοχή των αναγνωστών τους σε σημεία μη ενδιαφέροντος, παραμυθολογώντας!
  Μοναδική εξαίρεση η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, που κατά κοινή ομολογία πολλών εμπλεκομένων σ΄ αυτήν την βρωμερή υπόθεση χρηματισμού πολιτικών – κυβερνητικών προσώπων, με τη συνεχή έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που σας παρέχει, κράτησε επί μήνες – χρόνια την πολύκροτη αυτή υπόθεση “ζωντανή”!
  Παρουσιάζοντας ατράνταχτα ντοκουμέντα κατ΄ αποκλειστικότητα, που θεωρούμε πως σήμερα υποβοηθούν και το έργο της Δικαιοσύνης!
  Γιατί, εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από το δάχτυλό μας αποκρύπτοντας ή διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, και σας πληροφορούμε θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει (;;;;)!
  Πάντως, για την απόλυτη τάξη να πούμε πως, και η εφημερίδα “Παραπολιτικά” το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου 2017 αφιέρωσε ένα δισέλιδο για την υπόθεση της Siemens και την κατάθεση του μάρτυρα Ευαγγέλου Σέκερη!
  Ωστόσο, από το ενημερωτικό αυτό αφιέρωμα απουσίαζε παντελώς το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σωκράτη Κόκκαλη, παρ΄ ότι ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στα δυο αυτά πρόσωπα! Εμείς ρωτάμε: Διέλαθε της προσοχής από την εφημερίδα, των σημείων αναφοράς του μάρτυρος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωκράτη Κόκκαλη;;;
  Απλά ρωτάμε!
  Που είναι μωρέ ο Κόκκαλης;
  Γιατί, ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης αναφέρθηκε πολλές φορές στο βασικό προμηθευτή του ΟΤΕ, των τελευταίων 40 ετών, την Intracom λέγοντας και ξανά λέγοντας πως, η Siemens κατείχε το 30 με 35% της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και το υπόλοιπο 60 με 65% το κατείχε η Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη!
  Αναφέρθηκε επίσης, στα μαγειρέματα που γίνονταν τη δεκαετία του ΄90, όπου χάνει η Siemens τους διαγωνισμούς και να τους κερδίζει το “χωριό”!
  Και στην ερώτηση του Προέδρου, ποιο είναι το “χωριό”, ο κ. Σέκερης απάντησε πως στην πιάτσα “χωριό” έλεγαν την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!
  Αυτά δεν γράφτηκαν πουθενά! Και ρωτάμε εμείς για άλλη μια φορά: Ποιοι κρύβουν επιμελώς, προστατεύοντας τον Σωκράτη Κόκκαλη;;
  Γιατί η Siemens είναι κατηγορούμενη και όχι η Intracom;;
  Θα μου πείτε πως Intracom και Σωκράτης Κόκκαλης δεν είναι ούτε μάρτυρες στη δίκη! Τι άλλο μπορεί να συμβεί τελικά, σ΄ αυτήν την χώρα του παραλόγου;;
  Η “αθώωση” Χριστοφοράκου και οι “μαντικές” ικανότητες του Ηλία Γεωργίου
  Ο μάρτυρας τόνισε πολλές φορές ότι ο Χριστοφοράκος δεν γνώριζε ούτε που πέφτει το διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες για τα “μαύρα” ταμεία στους Γεωργίου, Καραβέλα, αλλά και στον αντικαταστάτη του Γεωργίου στην εποχή Χριστοφοράκου, Πρόδρομου Μαυρίδη! Για τον αντικαταστάτη του Καραβέλα, Αλέξανδρο Αθανασιάδη είπε πως, οι αρμοδιότητές του ήταν πολύ λιγότερες αυτών που είχε ο Καραβέλας!
  Άλλωστε όπως επίσης είπε, ο Χριστοφοράκος ανέλαβε τα ηνία όταν πλέον η σύμβαση είχε υπογραφεί και βρισκόταν στο στάδιο της υλοποίησης!
  Όμως, εκτός του Χριστοφοράκου εξαίρεσε και τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της μητρικής Siemens AG, Φον Πίρερ, λέγοντας κατηγορηματικά ότι τα δύο αυτά πρόσωπα δεν ήταν δυνατό να γνωρίζουν αν κάποια πρόσωπα στον ΟΤΕ έπαιρναν μίζες !
  Όσον αφορά στο χρηματισμό πολιτικών κομμάτων μπορεί να μην έδωσε σαφή απάντηση άνοιξε όμως, το δρόμο στους Δικαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και για το τρίτο μικρό κόμμα που φέρεται να χρηματίστηκε, αναφέροντας το παράδειγμα με την επιστολή προς τον καθηγητή Καρακώστα και την πρόβλεψη του Γεωργίου ότι, θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα έχουμε εκλογές μετά την Άνοιξη του ΄93!
  Έγγραφο που είχαμε κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύσει και το δημοσιεύουμε σήμερα εκ νέου, ζητώντας να εστιάσετε την προσοχή σας στην τελευταία παράγραφο, όπου ο κ. Ηλίας Γεωργίου λέγει στον Νομικό Σύμβουλο της Siemens και ακολούθως – όταν έγινε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς (2012) – Νομικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού:
  «Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι το όλο θέμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται να προωθηθεί ταχύτατα και να τελειώσει εντός των επομένων μηνών, προφανώς ίσως άλλωστε και για τον λόγο, ότι μετά την Άνοιξη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Κατά συνέπεια η “νομική μελέτη” για να έχει αξία και να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα»!
  Να σημειωθεί πως η επιστολή είχε ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 1993 και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους!
  Δείτε παρακάτω και τις εκβιαστικές επιστολές της Siemens, στις οποίες αναφέρθηκε ο μάρτυρας και οι οποίες εστάλησαν στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στέφανο Μάνο (27/8/1993) και στον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (30/8/1993), λίγες μόνο ημέρες πριν πέσει η κυβέρνησή του!
  Η Telepassport Hellas AE ήταν εταιρεία ξέπλυμα;;
  Ο Ευάγγελος Σέκερης έκανε αναφορά στην πάροχο εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telepassport Hellas AE (Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών την 28/12/1998 με αριθμό Μητρώου 41844/01ΑΤ/Β/9827) που ιδρύθηκε το 1998 με τη συμμετοχή ως μετόχου του κατηγορουμένου Ηλία Γεωργίου, Γενικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens! Στην οποία συμμετείχαν ως μέτοχοι και τα δυο παιδιά του, Σωτήριος και Αρχοντία (σημ. η κόρη του έχει παντρευτεί τον γιο του Δημητρίου Νέγρη, υπεύθυνου τομεάρχη της Α΄ ΝΟΔΕ επί προεδρίας στη ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ και μετέπειτα Αντιπροέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί Προεδρίας στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή)!
  Θυμίζουμε επίσης, την εμπλοκή του Δημητρίου Νέγρη στα “μαύρα ταμεία” της Siemens με τη συμμετοχή της εφοριακού Αντωνίας Μάρκου με την οποία διατηρούσε 20ετή παράνομο δεσμό! Στην εν λόγω εταιρεία σύμφωνα με τον μάρτυρα, Αντιπρόεδρος στο ΔΣ ήταν ο Γεώργιος Σκαρπέλης (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ), Σύμβουλος ΔΣ ήταν ο Γεώργιος Καραπλής (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών του ΟΤΕ)!
  Επίσης, ανέφερε και το όνομα του Νικολάου Μαρνιέρου, ο οποίος ήταν και αυτός μέτοχος στην Telepassport Hellas AE (πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ)! Εδώ λοιπόν, διαπιστώνουμε ένα μυστήριο αλισβερίσι μεταξύ πρώην υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ καθώς και παιδιών του Ηλία Γεωργίου, που ασφαλώς κάτι πολύ σοβαρό μπορεί να υποκρύπτει και σίγουρα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης!
  Δείτε παρακάτω τους μετόχους της Telepassport Hellas και το ΔΣ της!

  Ποιος θα ερευνήσει την offshore εταιρεία Clap hand;;
  Είχαμε γράψει πως αξιοσημείωτο σημείο της καταθέσεως του μάρτυρος Ευαγγέλου Σέκερη, ήταν και η αναφορά του, εμμονή του θα λέγαμε, στην ύπαρξη μιας offshore εταιρείας με την επωνυμία Clap hand (μεταφορά στα ελληνικά: παλαμάκια) που κατείχε ποσοστό μετοχών άνω του 50% στην Telepassport Hellas AE! Μια αποκάλυψη που πιστεύουμε πως θα έχει συνέχεια, αφού μπορεί να υποκρύπτει διαδρομές “μαύρου” χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα!
  Και το ερώτημα που εγείρεται είναι αν θα προχωρήσει επιτέλους η διερεύνηση της εταιρείας αυτής στην οποία λέγεται ότι μετέχουν μεγάλα ονόματα κυρίως από το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ «ΑΜΑΡΤΙΩΝ» ΤΗΣ SIEMENS – Που είναι μωρέ ο Κόκκαλης; Rating: 5 Reviewed By: Epiosy