728x90 AdSpace

 • Epiosy News

  Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

  ΣΟΚ ! ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΑ!

  Θυμάστε εκείνη την άθλια φωτογραφία,στην οποία ο Χρήστος Λαμπράκης στεκόταν όρθιος και είχε βάλει στις καρέκλες να κάθονται τα ζευγάρια της τότε εξουσίας Παπανδρέου-Λιάνη και Εβερτ στο Μέγαρο Μουσικής;

  Είχαμε πάθει σοκ με το μήνυμα της φωτογραφίας.

  Αντι να είναι μια φωτογραφία με αυστηρούς αρχηγούς Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης απέναντι σε έναν σεμνό τύπο,υπόλογο για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έλαβε για να φτιάξει "ιδιωτικό ίδρυμα" αντι να αναπτυχθεί η Λυρική Σκηνή και το Ηρώδειο,βλέπαμε έναν τυπάρα σε στάση "σας έχω σήκω-κάτσε".
  Αυτό πράγματι ήταν η ουσία.Ο ΔΟΛ είχε απλά "σήκω -κάτσε" την τότε γαλαζοπράσινη εξουσία και τη μία μέρα στήριζε την πράσινη,την άλλη τη γαλάζια.
  Ηταν οι εποχές της Μεγάλης Λεηλασίας.Δημοσιογράφοι απόφοιτοι Λυκείου έμεναν σε βίλες χλιδής με ...δανεικά απο Τράπεζες που έπαιρναν εντολές απο τις γαλαζοπράσινες εξουσίες.
  Τυπικό δείγμα ο Ψυχάρης!Με σπουδές μηδενικές τον κατέστησαν ...πνευμαιτκό ηγέτη της χώρας μέσω του κουμάντο στον ΔΟΛ,ο οποίος κατασκεύαζε καθηγητές Πανεπιστημιου,φροντιζε άλλοι καθηγητές να πλουτίζουν μέσω προγραμμάτων και λοιπων αμοιβών κλπ

  Ενας μεγαλοκαθηγητής Ιατρικής ακόμα και πριν όχι πολύ καιρό μας έλεγε:
  " Θα πάρει ο Ψυχάρης που είναι πολύ φιλος μου τον Υπουργό και όποιον χρειαστεί και θα κάνουμε αυτό και θα συντονίσω και τους Υπουργούς"
  Με ποιά προσόντα ο Ψυχάρης τα κάνει αυτα τον ρωτήσαμε;
  -Κουμάντο στο ΔΟΛ κάνει Γιάννη μου...Κορόϊδο σαν κι εμάς να φάμε χρόνια στο Πανεπιστήμιο ήταν.Ο Λαμπράκης φρόντισε...
  Τακτικός θαμώνας της πνευματικής ....Αθηναίκής Λέσχης,του "πνευματικού ιδρύματος" της πλατείας Κολωνακίου, ιδιοκτήτης σπιταρώνας στο κέντρο του Κολωνακίου, βιλάρας στα παράλια...
  Οταν έπεσε η εξουσία των γαλαζοπράσινων θυμηθείτε με πόσο ιταμό τρόπο εξευτέλειζε τον Αλέξη Τσίπρα με διάφορες αφορμές και με τη ...γάτα Ιμαλαίων παριστάνοντας ότι όλοι τον γλείφουν...
  Προφανώς ήθελε να δείξει στους δικαστές ότι ο Τσίπρας ήταν "κάτι προσωρινό" και ο ίδιος και η οικογένειά του είναι μακροβιότεροι του Μουγκάμπε.
  Οταν οι δικαστές άρχισαν να ερευνούν τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΌ ΧΡΉΜΑ μέσω διαφημίσεων κλπ εξέδωσε μια ανακοίνωση μνημειώδους θράσους...
  Οπως εκείνου του κρατικού καθηγητή που συμβουλεύει τον κρατικό καθηγητη Μπαμπινιώτη να μην συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση...
  Στην ανακοίνωση ο ΔΟΛ γράφει ότι δεν ανησυχεί με τις δικαστικές έρευνες γιατί είναι κάτι προσωρινό.
  Όπως είναι ήδη γνωστό η υπόθεση αφορά θηριώδη ποσά, την ώρα που υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να λάβουν δάνεια 5-10.000 ευρώ
  Τα ποσά των δανείων και των τόκων έφτασαν σχεδόν τα 190 εκατ. ευρώ. Εκτός από την Αlpha Bank που αποτέλεσε το μεγαλύτερο πιστωτή το ΔΟΛ, δάνεια είχαν χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα (73 εκατ. Ευρώ), η Τράπεζα Πειραιώς (21 εκατ. ευρώ) και η Eurobank (5 εκατ. ευρώ).
  Οπως θα δείτε ο Ψυχάρης ισχυριζόταν στην ανακοίνωση ότι όλα ήταν εξασφαλισμένα.

  Αίσθηση ωστόσο είχε προκαλέσει η «ομολογία του Παναγιώτη Ψυχάρη, πριν από ένα χρόνο, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλή πως πήραν τα δάνεια «με αέρα».

  Αρχικά, στους οικονομικούς εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα, είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις εκτός από τον κ. Ψυχάρη 50 υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη χωρίς ωστόσο να προκύψουν τελικά στοιχεία εμπλοκής για όλους παρά μόνο για 10 απ’ αυτούς.

  Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων εστιάστηκε στους όρους και τις εγγυήσεις που είχαν δοθεί για τη χορήγηση των δανείων, αν δηλαδή πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τα λάβουν, την εξυπηρέτησή τους αλλά και τους όρους αποπληρωμής που τέθηκαν.

  Στην ανακοίνωση ο Ελληνας Μουγκάμπε αναφέρει:  "Η πλειστάκις προαναγγελθείσα δίωξη για τα δήθεν "θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ" ασκήθηκε χθες. Δεν αφορά όμως τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, ή των θυγατρικών του, σημαντικών σε αριθμό και ακόμη σημαντικότερου ύψους. Κρίθηκε ότι το σύνολο των δανείων αυτών έχουν χορηγηθεί νομίμως, είναι επαρκώς εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά. Αφορά ουσιαστικώς μία και μόνον ενδιάμεση δανειοδότηση, του μετόχου και όχι της εταιρείας, που τίθεται πλέον υπό αναλυτική δικαστική διερεύνηση. Η χρηματοδότηση αυτή – απολύτως διαφανής όπως και οι άλλες - χρησίμευσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, στην εξαγορά των μετοχών της μειοψηφίας και στην έξοδο του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο. Και είναι αυτή που επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων.

  Γιατί η δανειοδότηση αυτή διαφέρει από τις άλλες, γιατί μία τράπεζα κρίθηκε ότι ενήργησε διαφορετικά από ότι οι άλλες δύο, γιατί ένα δάνειο που είναι εξασφαλισμένο και εξυπηρετείται όπως και τα υπόλοιπα τυγχάνει διαφορετικής μεταχειρίσεως, αποτελεί μυστήριο που ασφαλώς θα λύσει η περαιτέρω δικαστική έρευνα, στην οποία – εννοείται – προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη. Όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα σημεία των καιρών - την συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων και την επιθετική πολιτική ρητορεία ορισμένων κατά των ΜΜΕ – που διαμορφώνουν το όζον πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα κινείται. Αντιλαμβανόμεθα καλύτερα από όλους τη σκοπιμότητα που το περιβάλλον αυτό υπηρετεί. Ξέρουμε επίσης ότι είναι προσωρινό".
  Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;
  Διότι η Εισαγγελέας Εφετών κ.Αντωνίου και το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισαν να μην είναι και τόσο προσωρινά όλα αυτά. Παραπέμπει τον Ελληνα Μουγκάμπε (πολιτικά τον κρίνουμε έτσι...) να δικαστεί για κακούργημα λεηλασίας μέσω των θαλασσοδανείων 44 εκατομ. ευρώ μαζί με 10 στελέχη της ΑΛΦΑ Τράπεζας
  Για απλό πολίτη αυτή η κατηγορία με καταδίκη σημαίνει ισόβια.

  Ψυχάρης προφανώς θεωρεί ότι θα είναι προσωρινή κατηγορία και θα αθωωθεί στο ακροατήριο...
  Γιατί εμείς δεν το πιστεύουμε και βλέπουμε να παλεύει για ελαφρυντικά να μαλακώσει η ποινή;

  Αλήθεια μήπως για να σωθούν όλοι αυτοί "σπρώχνουν" και απόρρητα έγγραφα στη φόρα που αφορούν διακρατικές οπλικές συμφωνίες όπως π.χ. υπόθεση που εξελίσσεται για να πλήξουν Πάνο Καμμένο-Τσίπρα με Σαουδαραβία;  Τυχαία είναι η τροπή που πήρε με αναβολή συζήτησης στη Βουλή, ώστε να είναι και ο πρωθυπουργός, δέσμευση των εγγράφων από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη,ώστε να μην γίνουν φεϊγ βολάν κλπ.

  Μήπως κάποιοι αισθάνονται οτι μετά τη λεηλασία δημοσίου χρήματος (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ) δεν θα είναι και τόσο προσωρινή η εμπλοκή τους με τη Δικαιοσύνη;  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: ΣΟΚ ! ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΑ! Rating: 5 Reviewed By: Epiosy