728x90 AdSpace

 • Epiosy News

  Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

  Για πρώτη φορά στην ιστορία: η Πολωνία στερείται του δικαιώματος ψήφου στην ΕΕ

  © AFP 2017 / Janek Skarzynski Η διαμαρτυρία κατά της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος στο Προεδρικό Μέγαρο στην Βαρσοβία Ivan Danilov, συγγραφέας του blog Crimson Alter Η υπομονή της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας ξεπέρασε τα όρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει εφαρμόσει πειθαρχικά μέτρα κατά κράτους μέλους της ΕΕ που προβλέπονται στο άρθρο 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Η Εφαρμογή του άρθρου 7, θεωρείται «πυρηνική επιλογή» της Ευρωπαϊκής πολιτικής, λόγω των σοβαρών συνεπειών που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να στερήσει από την παραβατική χώρα το δικαίωμα ψήφου στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, που μετατρέπει στην πραγματικότητα την χώρα που έχει πληγεί στο σύγχρονο ισοδύναμο της αποικίας: Στην πληγείσα χώρα παραμένουν όλες οι υποχρεώσεις προς τις Βρυξέλλες και τις δομές της ΕΕ, και η δυνατότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στις ευρωπαϊκές δομές εξαφανίζονται [1].

  Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η εισαγωγή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας άνοιξε σήμερα « το κουτί της Πανδώρας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση: τώρα οι Βρυξέλλες φαίνεται ότι για κάθε γεωπολιτικό πρόβλημα μπορούν να το λύνουν χρησιμοποιώντας ένα σωστά επιλεγμένο πακέτο κυρώσεων και κατηγοριών για παραβίαση των Δημοκρατικών ιδεωδών.

  Έτσι το πρώτο θύμα των ενδο Ευρωπαϊκών πολιτικών κυρώσεων θα είναι η Πολωνία, η οποία τόσο ενεργά επιδίωξε να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

  Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, δήλωσε στο Twitter ότι ήταν θλιβερό να χρησιμοποιήσει τα εν λόγω μέτρα κατά της Πολωνίας, αλλά άλλη επιλογή δεν υπήρχε: (.. λόγω της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης )
  «Με βαριά καρδιά ενεργοποιήσαμε το άρθρο επτά, Αλλά τα γεγονότα δεν μας αφήνουν καμιά άλλη επιλογή. Δεν είναι μόνο η Πολωνία, είναι θέμα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει ένα παραγωγικό διάλογο [2]. » Οι Ρώσοι αναγνώστες, οι οποίοι για πολλά χρόνια ήδη έχουν μελετήσει τα χαρακτηριστικά του πολιτικού λεξικού των Ευρωπαίων αξιωματούχων σίγουρα θα κατανοήσουν ότι ο όρος «παραγωγικός διάλογος» σε αυτή την περίπτωση γίνεται λόγος για «συνολική συνθηκολόγηση.»

  Από τυπική άποψη, την Πολωνία προσπαθεί να την τιμωρήσει για μια υποχώρηση από τις δημοκρατικές αξίες και την υιοθέτηση των νόμων που στερούν δήθεν της ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική εξουσία, αλλά όπως συμβαίνει με τις ρωσικές κυρώσεις, είναι απλά μια δικαιολογία.

  Μαζί με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Πολωνία πήρε το ρόλο του επικεφαλής υπερασπιστή των συμφερόντων των ΗΠΑ στην ΕΕ, στην οποία , σύμφωνα με την άποψη των περισσότερων στην Βαρσοβία, στην Πολωνία θα πρέπει να παρέχουν ορισμένα προνόμια, καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολιτικούς εκβιασμούσ με την ατιμωρησία τους, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
  Αρκεί να υπενθυμίσουμε τουλάχιστον τις προσπάθειες της Πολωνικής κυβέρνησης να λάβει αποζημίωση από τη Γερμανία το 2017 για τις ζημίες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο πολύ αφελείς Πολωνοί εθνικιστές θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι η επίσημη δήλωση της ανάλυσης του Προεδρείου της Πολωνικής Δίαιτας σχετικά με το ότι η Γερμανία πρέπει να πληρώσει [3] 48.800.000.000 δολάρια, θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητο. Ένα άλλο σημαντικό προνόμιο που περίμενε η Πολωνική κυβέρνηση ήταν η ευκαιρία να αγνοήσουν με βεβαιότητα τις ποσοστώσεις μετανάστευσης που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η Σκληρή και κατηγορηματική άρνηση να δεχτούν και να συμπεριλάβουν “τους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής” από την μια πλευρά, έχει γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία υποστήριξης για το κυβερνών Πολωνικό κόμμα «Νόμος και δικαιοσύνη», καιι από την άλλη πλευρά – το αιώνιο πρόβλημα των δημοσίων σχέσεων για την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έπρεπε να εξηγήσει στους ψηφοφόρους της γιατί οι Πολωνοί μπορεί να αρνηθούν να δεχτούν και να κρατήσουν τους μετανάστες, και οι Γερμανοί δεν το κάνουν.
  «Το θάρρος της Κυβέρνησης της Beata Szydlow και του διάδόχου της, Ματέους Moravetsky εξαρτάται από την αιγίδα της Ουάσιγκτον και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Donald Trump στη Βαρσοβία.

  Φτάνοντας στην Πολωνία, ο Trump υποσχέθηκε στο τοπικό πολιτικό κατεστημένο πλήρη υποστήριξη και τα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η επίσκεψη του ήταν ένα ιστορικό γεγονός που λαμβάνει η Πολωνία τον βαθμό του κύριου Συμμάχου των ΗΠΑ στην ΕΕ.
  Το μήνυμα του Trump ήταν επικεντρωμένo στην τον ηρωισμό της Πολωνίας στα πλαίσια τoυ Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου, από την οποία πολλοί Πολωνοί πολιτικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ουάσιγκτον ενέκρινε και υποστήριξε την προκλητική πολιτική προς τη Ρωσία και ιδιαίτερα προς την Γερμανία.

  Ακόμα και η Βρετανική «Guardian» γράφει ότι η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη, με «την επίσκεψη του Trump [4] – είναι η υποστήριξη της Πολωνικής κυβέρνησης, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.» Η εντύπωση αποδείχθηκε σωστή, αλλά η τακτική επίθεση του ιππικού της Πολωνικής πολιτικής ελίτ απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας τελείωσε με θλίψη για την ίδια.

  Το γεγονός ότι το καθεστώς του «Κυρίως Συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» συνεπάγεται σημαντικό κόστος και κινδύνους: Θα πρέπει να αγοράσουν αμερικανικά όπλα, θα πρέπει να αγοράσουν ένα πολύ ακριβό Αμερικανικό LNG και την ανάγκη δοκιμάσουν σε όλα να έλθουν σε αντίθεση με Γερμανία, ειδικά όταν πρόκειται για Ρωσικά-Γερμανικά έργα όπως η Nord Stream 2. Η Πολωνία έχει ήδη υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη Γερμανία να μπλοκάρει το ήμισυ της χωρητικότητας του ήδη δομημένου νήματος της Nord Stream, και τώρα ενεργά επιδιώκει μέσω των αντιπροσώπων για την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατασκευή του «Nord Stream-2», δημιουργώντας για την στήριξη της θέση της ειλικρινά ρωσόφοβα επιχειρήματα σχετικά με την αναγκαιότητα της «αποτροπής της Ρωσίας», και επίσης πολιτική στήριξης της Ουκρανίας σε βάρος της «Gazprom» και των Γερμανών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

  «Πιστεύουμε ότι η Nord Stream 2 – είναι ένα έργο πολύ επιβλαβές, που απειλεί την ασφάλεια της Κεντρικής Ευρώπης, ένα έργο που θα μπορούσε ακόμα και να αποβεί μοιραίο για την Ουκρανία, τον άμεσο γείτονα μας.», – δήλωσε [5] Ο Πρωθυπουργός Mateus Moravetsky στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Szczecin ».

  Το Βερολίινο έδωσε μια λογική απάντηση αποδεικνύοντας και πάλι ότι η Πολωνία δεν μαθαίνει από τα ιστορικά της λάθη.
  Κάθε φορά Βαρσοβία βασίζεται στις επίσημες υποσχέσεις των δυτικών δυνάμεων, οι οποίες εγγυώνται την πλήρη πολιτική, στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στον αγώνα με τους γείτονες της Πολωνίας, τελειώνει με την προδοσία και την ιστορική καταστροφή για τον εαυτό της. Έτσι, αυτή τη φορά, επικαλούμενος την άνευ όρων στήριξη της Ουάσιγκτον, ο Πρωθυπουργός Moravetsky δεν συνειδητοποιεί ότι η Πολωνία – είναι ακόμα μέλος της ΕΕ, αντί της NAFTA, και η οικονομία της εξαρτάται από τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Βερολίνου και όχι από την εύνοια της διοίκησης του Trump
  Η Angela Merkel και οι υποστηρικτές της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλαζονικά αλλά ουσιαστικά αντέγραψαν την κλασσική μέθοδο της Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής
  Οι Αμερικανοί βρίσκουν συστηματικά παραβιάσεις στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στις χώρες όπου βρίσκεται το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, που θα ήθελαν να παράγουν και να πωλούν στις αμερικανικές εταιρείες. Οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες βρήκαν επειγόντως μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια προδοσία του Ευρωπαϊκού ιδεώδους της Δημοκρατίας στη χώρα, που αμφισβήτησε τα Γερμανικά συμφέροντα στην ΕΕ. Η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να προσφύγει στο Πολωνικό πολιτικό κατεστημένο με μια παράφραση της ερώτησης του Γκόγκολ: «Λοιπόν, Πολωνοί θα σας βοηθήσει ο Trump σας;»

  Λίγες μέρες πριν, τα μέσα ενημέρωσης του Πολωνικού κράτους ανέφεραν ότι το Βερολίνο ήταν πράγματι γονατιστό μπροστά από τη Βαρσοβία και η Angela Merkel προσέφερε στην Πολωνική ηγεσία την ανταλλαγή: Η Γερμανία αρνείται το «Nord Stream-2 [6]» ως αντάλλαγμα για την απόρριψη της Πολωνίας από τις απαιτήσεις για τις Επανορθώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όριο για τις χαρές των Πολωνών σχολιαστών. Μετά την χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ώρα να μιλήσουμε για το τι θα είναι έτοιμη να αρνηθεί την κυβέρνηση του Moravetsky σε αντάλλαγμα για μια ευκαιρία να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα του κράτους μέλους της ΕΕ. Σύμφωνα με τη νομική διαδικασία για την εφαρμογή του άρθρου 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Πολωνία θα προτείνει μια λίστα μέτρων που λαμβάνονται για τη διόρθωση των παραβιάσεων που εντοπίστηκαν στις «ευρωπαϊκές αρχές και αξίες». Εάν δεν πληρείται το τελεσίγραφο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή το ανώτατο πολιτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελείται από το αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Πολωνίας και η στέρηση της σε ορισμένα ή όλα τα δικαιώματα του κράτους μέλους της ΕΕ, θα επιβληθεί, διατηρώντας πλήρως τα καθήκοντα της.

  Είναι απίθανο ότι Βερολίνο θα κινούσε αυτή την διαδικασία [7], εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Γερμανικό κατεστημένο, δεν είχε τη βεβαιότητα ότι σε τελική ανάλυση ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Κοινοβούλιο θα υποστηρίξουν την τιμωρία της Πολωνίας, εάν είναι απαραίτητο.

  Εάν εξετάσουμε τα πράγματα ρεαλιστικά, τότε η «ενδεικτική μαστίγωση» που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή και η Γερμανική γραφειοκρατία στην Πολωνική κυβέρνηση θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας. Οι αυστηρές κυρώσεις (ή μια σοβαρή απειλή επιβολής αυστηρών κυρώσεων) κατά των Αμερικανικών μαριονετών εντός της ΕΕ ενδέχεται να αποκλείσουν ορισμένες χώρες από την κακή συνήθεια να υπονομεύουν τη Ρωσική-Ευρωπαϊκή οικονομική συνεργασία. Η Gazprom, και επομένως ο Ρωσικός προϋπολογισμός, θα επωφεληθούν από αυτό.
  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: Για πρώτη φορά στην ιστορία: η Πολωνία στερείται του δικαιώματος ψήφου στην ΕΕ Rating: 5 Reviewed By: Epiosy