728x90 AdSpace

 • Epiosy News

  Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

  ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ, ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΕΒΑ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΣ...

  Βρεθήκαμε χθες στα δικαστήρια για να βοηθήσουμε κάποιον (θα γράψουμε στην ώρα του..) τον οποίο κυνηγάει κάποιο στέλεχος του πρώην ΔΟΛ, το οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διορίσει σε κορυφαία κρατική θέση.

  Του ασκήθηκε κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής αυτής υπηρεσίας από το σύνολο του τύπου σχεδόν και στράφηκε εναντίον ενός που κατά σύμπτωση διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Πάνο Καμμενο.

  Απτόητοι παρά την αποκάλυψη οικονομικών οργίων στον ΔΟΛ από τον οποίο σιτίζονταν, συνεχίζουν να θεωρούν συκοφαντική δυσφήμηση την κριτική για αυταρχικό τρόπο διεύθυνσης και να θεωριούν ...δημοσιογράφο τον Σταύρο Ψυχάρη. Ως να είναι φυσιολογικές οι βίλες, τα δάνεια των δεκάδων εκατομμυρίων, οι παραπομπές απο την Δικαιοσύνη για τέτοια ποσά, η ανταλλαγή των γνωστών μηνυμάτων με τον πατέρα Φλώρο σε ένα σκάνδαλο που έχει λεηλασία κρατικού χρήματος, σφαίρες, απόπειρες και δολοφονίες...

  Εκεί, στο περιθώριο της δίκης που αναβλήθηκε για τον Φλεβάρη, συναντήσαμε μια επιθεωρήτρια του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία έκλαιγε σε μια γωνιά.

  Το πρόβλημά της;

  Είχε κάνει με εντολή της Υπηρεσίας ελέγχους και έρευνες και μεταξύ των άλλων αποκάλυψε ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο αναφέρεται σε επώνυμους, σε εικονικά και πλαστά, σε ιδρύματα και λεηλασία κρατικού χρήματος κλπ.

  Φυσικά στη συνέχεια οι επιθεωρητές καλούνται ως μάρτυρες.

  Στην Ελλάδα, όμως οι δίκες κρατούν χρόνια και πάνε με ρυθμό χελώνας, όταν συμφέρει αυτός ο ρυθμός τους ισχυρούς που εμπλέκονται. Αυτός ο ρυθμός έχει και σκοπιμότητες. Οταν συνταξιοδοτηθούν οι μάρτυρες είναι ευάλωτοι σε πιέσεις και επιθεσεις, αφού η Υπηρεσία δεν τους υπερασπίζεται με κανέναν τρόπο και πολύ περισσότερο με το Νομικό Σύμβουλο, του Υπουργείου Οικονομικών.

  Έτσι οι μάρτυρες, όταν βρεθούν με μηνύσεις και αγωγές σε βάρος τους πάνε στις γωνίες και...κλαίνε, όπως η εν λόγω Επιθεωρήτρια. Οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον των μαρτύρων γίνονται με στόχο τον πυρήνα των κατηγοριών στα υπηρεσιακά πορίσματα. Τα θεωρούν συκοφαντική δυσφήμηση και έτσι σέρνουν τις δίκες μέχρι να εξουθενωθούν οι μάρτυρες.

  Αυτό ήταν και το πρόβλημα της επιθεωρήτριας, η οποία είχε πιάσει μεταξύ άλλων και επώνυμο με χρήματα σε φορολογικό παράδεισο...

  Μόλις την ίδια ημέρα αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει και 3ος μάρτυρας υπο προστασία, ο οποίος κάνει αποκαλύψεις για το σκάνδαλο NOVARTIS.

  "Καταβάλλεται προσπάθεια να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες αυτοί και να υποστούν τις φοβερές πιέσεις που υφίσταται ο μάρτυρας στο σκάνδαλο Καρούζου "μας είπε ο δικηγόρος του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον "τυχαίο" θάνατο κρίσιμου μάρτυρα στο σκάνδαλο αυτό που έχει πάρτι με οφ σορ εταιρείες...
  Προχθές το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε ότι παρεγράφησαν τα σκάνδαλα της λίστας Λαγκάρντ. 

  Αλλά γιατί δεν τιμωρούνται όσοι τα καθυστέρησαν;

  Και γιατί δεν παραπέμπονται για άλλο αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί;  Την ώρα που ψάχναμε αυτή την ιστορία μας ήρθε μια ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος την κατέθεσε και αναχώρησε για την Κίνα με κοινοβουλευτική αποστολή και αναζήτηση κινεζικών επενδύσεων.

  Η ερώτηση αναφέρεται στις επενδύσεις που κάνουν Ελληνες και μεταξύ αυτών και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

  Κατά τις επενδύσεις αυτές προέκυψαν θέματα επι των οποίων ζητεί απαντήσεις ο κ.Νικολόπουλος, χωρίς βέβαια να αναφέρεται στην κατάπτυση ηθικά (κατά τη γνώμη μας ) επένδυση της Μαρέβας στο σπίτι του Βολταίρου.

  Διαβάστε την ερώτηση και απολαύστε την ευφυία και την επιτυχία στα οικονομικά Ελλήνων και απορήστε πως δεν τα καταφέρνουν οι πολιτικοί μας άσοι τόσο καλά και στα κρατικά οικονομικά.

  Σημειώστε ημερομηνίες, εταιρείες, ονόματα προσώπων και ύστερα κάνετε τις συγκρίσεις και εξάγετε κρίσεις για την δίκαιη δίκη, για την μεταχείριση που έχουν επώνυμοι, ανώνυμοι, για το εάν ενθαρρύνονται η αποθαρρύνονται οι μάρτυρες, οι έντιμοι πολίτες και υπάλληλοι κλπ.

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  Θέμα: Τα ψέματα για την offshore της Μαρέβας και η συγκάλυψη των ελεγκτικών αρχών.

  Τον Φεβρουάριο του 2017 το Documento αποκάλυψε τη σχέση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με την offshore εταιρεία Εternia Capital Management. Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου καταθέσαμε ερωτήσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ήρθε στη Βουλή και απάντησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης ο οποίος δυστυχώς δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση για την offshore, αλλά έβγαλε λόγο γενικό και αόριστο. Στην ίδια συνεδρίαση πήρε τον λόγο ο Βουλευτής Ν. Δένδιας ο οποίος κατά παραβολή του κανονισμού της Βουλής, αλλά προφανώς και εντολή του Κ. Μητσοτάκη, κατήγγειλε «πολιτική συμπαιγνία και συκοφαντία».

  Στις 07.02.2017, με δημόσια τοποθέτησή της, η κ. Γκραμπόφσκι έχει αναφέρει ότι τον λόγο πλέον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Από τότε στις συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή παίρνουμε μόνον αόριστες απαντήσεις.

  Επειδή, και η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την περίοδο εκείνη το κόμμα του κ. Μητσοτάκη καταγγέλθηκε δημοσίως ότι ψευδόταν, αφού στο βιογραφικό της στο LinkedIn η σύζυγος του αναφέρει την Εternia Capital Advisors και όχι την offshore Εternia Capital Management, η οποία εντοπίστηκε στα Paradise Papers με μέτοχο την κ. Γκραμπόφσκι. Οκτώ μήνες μετά το δημοσίευμα του Documento το οποίο Επειδή και άλλο παρεμφερές το σχετικό δημοσίευμα του έγκυρου περιοδικού «Επίκαιρα» (τεύχος 326ο, 04/02/2016) με θέμα τη συμμετοχή Παπασταύρου οτο Δ.Σ. της νομίμου εταιρείας MG Capital Advisors Α.Ε. της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη πήγαμε στη Βουλή με την Α.Π 601/01-03-2016 ερώτηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, όπου και τα εννέα ερωτήματα δυστυχώς φαίνεται δεν κινητροδότησαν τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ.Πιτσιλή ούτε και τις άλλες αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές.  Επειδή, σχεδόν ταυτόχρονα σε ανασκευή των όσων είχε αναφέρει παλιότερα στο Documento προχώρησε και ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης, ο –κατά δήλωσή του– ιδιοκτήτης της Eternia Capital Advisors, συμβουλευτικής εταιρείας στην Ελβετία, που δηλώνει η κ. Γκραμπόφσκι στο βιογραφικό της. Οταν το Documento είχε εντοπίσει κοινό διαφημιστικό και κοινή διεύθυνση της Eternia Capital Advisors με την offshore της Μ. Γκραμπόφσκι Eternia Capital Management, ο κ. Κυρκίνης είχε δηλώσει πως «με την Eternia Capital Management δεν έχω καμία σχέση, περί αυτού σας διαβεβαιώ», ενώ στη συνέχεια ανέφερε «δεν την ξέρω την Eternia Capital Management».

  Σε δηλώσεις του, όμως, στο «Εθνος» αναφορικά με την offshore εταιρεία που μας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν ξέρει, ο κ. Κυρκίνης δήλωσε πως «στο πλαίσιο συνεργασίας μου με τους συνιδιοκτήτες της παραπάνω εταιρείας στα Κέιμαν, περί τον Μάιο του 2012, μου ζητήθηκε από τους ίδιους να επικοινωνήσω με τη δικηγορική εταιρεία που την είχε φτιάξει και να ζητήσω τη λύση της, όπως και έπραξα».

  Όταν, όμως, εκ νέου από το Documento επικοινώνησαν με τον κ. Κυρκίνη, προκειμένου να διαπιστώσουν την αιτία της διαφοροποίησης των δηλώσεών του: «Ισως είχε γίνει παρερμηνεία. Αυτό που είχα καταλάβει από την ερώτησή σας ήταν αν είναι δική μου η Eternia Capital Management ή αν υπάρχει ιδιοκτησιακή ή εταιρική σχέση αυτής με τη δική μου συμβουλευτική εταιρεία, την Eternia Capital Advisors. Οπότε αυτό εννοούσα, όχι ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με την εταιρεία. Είχα μια συνεργασία με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και μου ζήτησαν, επειδή έκλεισε το fund, να κλείσουμε την εταιρεία που δεν είχε πια δραστηριότητα. Αυτό έπραξα και δεν είχα κάποια περαιτέρω συνεργασία».

  Ο κ. Κυρκίνης, φερόμενος ως ιδιοκτήτης της Eternia Capital Advisors που η κ. Γκραμπόφσκι αναφέρει ότι ίδρυσε, έχει συνεργαστεί ξανά με την τελευταία. Υπήρξαν μέλη ελβετικής εταιρείας που διαχειριζόταν κεφάλαια, της Dara Capital AG. Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 ο κ. Κυρκίνης αντικαθιστά τον Σταύρο Παπασταύρου στο ΔΣ της MG Capital Advisors, την οποία ίδρυσε η κ. Γκραμπόφσκι και στη συνέχεια μετατράπηκε στην εταιρεία ρούχων Zeus & Dione. Ο κ. Κυρκίνης είναι στο ΔΣ της γνωστής εταιρείας online delivery e-Food και δραστηριοποιείται στη γνωστή επιχείρηση υποδηματοποιίας Toms. Στο παρελθόν εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων.

  Επειδή, την ύπαρξη της Eternia Capital Management τελικά φαίνεται ότι γνώριζε και ο κ. Παπασταύρου, αφού όπως ανέφερε ο ίδιος στο «Eθνος» «πρόκειται για εταιρεία πελάτη του» με την οποία είχε «επαγγελματική σχέση ως δικηγόρος με το fund Voyager 360 Ltd, το οποίο διαχειρίζεται η Eternia Capital Management.  Όταν, όμως, τον Φεβρουάριο του 2017 το Documento επικοινώνησε με τον κ. Παπασταύρου και του έθεσε το ερώτημα εάν έχει οποιαδήποτε σχέση με την Eternia Capital Management, είχε απαντήσει πως δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

  «Ουδέποτε υπήρξα μέτοχος, ιδιοκτήτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, νόμιμος εκπρόσωπος ή διαχειριστής της εταιρείας Eternia Capital Management», είχε ισχυριστεί χαρακτηριστικά στο Documento. Παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι η offshore εταιρεία ανήκει σε «πελάτη» του και ότι ο ίδιος είχε επαγγελματική σχέση με το fund το οποίο διαχειριζόταν η συγκεκριμένη offshore.

  Επειδή, εάν έχουν αποτυπωθεί ορθά οι δημόσιες δηλώσεις των ανωτέρω προσώπων, υπάρχουν «περίεργες» συμπτώσεις και, ταυτόχρονα, «περίεργες» παρεξηγήσεις των λεγομένων τους.

  Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

  Οι αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές μήπως διερεύνησαν ποια ήταν τελικά, η σχέση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφκσι με την εταιρεία Eternia Capital Management;
  Οι περίεργες συμπτώσεις της υπόθεσης σε ποια κατεύθυνση έχουν οδηγήσει τις ελεγκτικές αρχές και τι προτίθεσθε να πράξετε εσείς οι συναρμόδιοι Υπουργοί για την διαλεύκανσή τους προκειμένου να προστατευθεί η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον;
  Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ;
  Έχουν ζητηθεί από το ΣΔΟΕ, την Γενική Γραμματέα Εσόδων και από τους Οικονομικούς 

  Εισαγγελείς τα «πόθεν έσχες» του Κυριάκο Μητσοτάκη τωυ ετών 2007-2012, το διάστημα δηλαδή που στο Δ.Σ της εταιρείας ήταν ο -εμπλεκόμενος και ελεγχόμενος για τη Λίστα Λαγκάρντ- κ. Σταύρος Παπασταύρου; Εάν όχι θα ζητηθούν;
  Έχουν ζητηθεί από το ΣΔΟΕ, την Γενική Γραμματέα Εσόδων και από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς όλοι οι ισολογισμοί και οι συμβάσεις του Δημοσίου για έργα που ενδεχομένως είχε αναλάβει η εν λόγω εταιρεία και με ποιο καθεστώς; Εάν όχι θα ζητηθούν;
  Κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Υπουργός και ο κ. Παπασταύρου Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και, αν ναι, σε ποιους και ποια έργα ανέλαβε;
  Οι αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως αυτές προκύπτουν από το Μετοχολόγιο, έγιναν με ίδια κεφάλαια και, αν ναι, οι αρμόδιες εκλεκτικές και δικαστικές αρχές διερεύνησαν εάν αυτές εμφανίζονται στο «πόθεν έσχες» του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη;
  Έχει ελεγχθεί η εν λόγω εταιρεία από την αρμόδια ΦΑΕ όλα αυτά τα έτη;
  Είναι έγκυρο το ΦΚ ΑΦ4291 που δημοσιεύουν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», πράγματι σε αυτό έχει δημοσιευτεί η Α.Ε. της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι;  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ, ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΕΒΑ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΣ... Rating: 5 Reviewed By: Epiosy