EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Μεταλλαγμένα τρόφιμα

 

Ένα ακόμα βίντεο που ξεμπροστιάζει την Νέα Τάξη:
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομη η περικοπή σύνταξης δημοσίου υπαλλήλου λόγω καταδίκης του

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι η οριστική και πλήρης περικοπή της σύνταξης δημόσιου και στρατιωτικού υπαλλήλου, λόγω οριστικής καταδίκης του με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, είναι αντίθεση στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.).

Ειδικότερα, ο Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων προβλέπει ότι οι υπάλληλοι -είτε όταν ήταν εν ενεργεία, είτε ως συνταξιούχοι- οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα σε κάθειρξη για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, πλαστογραφίας, απιστίας, παραποίησης ή καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τα αδικήματα της δωροδοκίας ή δωροληψίας κατά του Δημοσίου ή κατά νομικών προσώπων, χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Το Ε.Σ. απασχόλησε περίπτωση, πρώην υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομίας ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 2 έτη για το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση πλαστογραφίας με χρήση σε βάρος του Δημοσίου. Η ποινή επικυρώθηκε με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου και διακόπηκε η χορήγησή της σύνταξή του.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο προσέφυγε ο πρώην υπάλληλος, αποφάνθηκε ότι η πλήρης διακοπή της σύνταξης «συνιστά κύρωση υπερβολικά επαχθή» και «η πλήρης και αυτοδίκαιη αποστέρηση της σύνταξης και, μάλιστα, ανεξαρτήτως του εάν μέρος της αντιστοιχεί σε καταβληθείσες από τον υπάλληλο εισφορές, συνεπαγόμενη, περαιτέρω, την απώλεια και κάθε κοινωνικής κάλυψης, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης υγείας, συνιστά μέτρο εξαιρετικά επαχθές».

Η αποστέρηση της σύνταξης είναι επαχθές μέτρο, συνεχίζει το ΕΣ «που ακολουθεί τον υπάλληλο μέχρι το πέρας του βίου του και θέτει σε κίνδυνο τη διαβίωσή του, στερώντας από αυτόν το βασικό μέσο για την αντιμετώπιση των βιοτικών του αναγκών, σε μία ηλικία κατά την οποία η δυνατότητα αναπλήρωσης της σύνταξης μέσω άλλων πόρων είναι σε μεγάλο βαθμό αβέβαιη, αν όχι ανύπαρκτη, με συνέπεια την προσβολή και της προστατευόμενης από το άρθρο 2 του Συντάγματος ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του».

Τελικά, η Ολομέλεια του ΕΣ έκρινε ότι η επίμαχη διάταξη του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων είναι ανίσχυρη και μη εφαρμοστέα καθώς έρχεται σε αντίθεση τόσο με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, όσο και με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α.

πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι λειτουργούν τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε παράνομα μετανάστες με ένα παλαιό και ιδιαίτερα κακοσυντηρημένο  ψαροκάικο έναντι χρηματικής αμοιβής  προέβησαν οι ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα η πολυμελής σπείρα δραστηριοποιείτο στη δια θαλάσσης διευκόλυνση των αλλοδαπών να μεταβούν από την ελληνική επικράτεια στην ιταλική χερσόνησο. Μετά από στενή παρακολούθηση που διήρκησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο από πλευράς των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε η επ’ αυτοφώρω σύλληψη ανοιχτά των νήσων Παξών ενώ επιχειρούνταν η διακίνηση των αλλοδαπών.

Εγκέφαλοι της εγκληματικής ομάδας φέρονται να είναι δύο Έλληνες ηλικίας 50 και 60 ετών που χρηματοδότησαν αρχικά την αγορά των πλωτών μέσων αλλά και συντόνιζαν τα βήματα της όλης δράσης. Βασικός συνεργάτης ήταν και ένας Ινδός, κάτοικος Πατησίων Αττικής. Μαζί τους, επιπλέον ως συνεργούς στην παράνομη δραστηριότητα, είχαν και άλλους αλλοδαπούς από την Ινδία, το Πακιστάν και την Αλβανία, που συντελούσαν είτε στον εντοπισμό υποψήφιων διακινούμενων, είτε τους μετέφεραν προς τα επίμαχα σημεία για την επικείμενη διακίνηση προς την Ιταλία. Ορισμένοι, μάλιστα από τους κατηγορουμένους συμμετείχαν επιπλέον και στην αρχική είσοδο των μεταναστών στη χώρα μας από την Τουρκία.

Τα κέρδη από τη δραστηριότητα ανήλθαν στο ποσό των 100.000 ευρώ.

Το χρονικό

Ήταν αρχές του 2016 και ειδικότερα τον Ιανουάριο, όταν η αστυνομία έλαβε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ύποπτη δραστηριότητα που πραγματοποιούνταν από την παράκτια Δυτική Ελλάδα (ακτές Πρεβέζης), προς τη γείτονα χώρα της Ιταλίας. Τότε, ξεκίνησε μια ενδελεχής έρευνα των αρχών, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος αλλά και οι ενέργειες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, προσώπων.

Μετά από τη διασύνδεση και σταχυολόγηση των επικοινωνιών μεταξύ των 29 κατηγορουμένων, καθώς και από τα στοιχεία που προέκυπταν από τις καταθέσεις και τις δραστηριότητες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες για την ύπαρξη της σπείρας.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά στη σχηματισθείσα δικογραφία, η εγκληματική ομάδα είχε αναπτύξει διαρκή δράση, με την  έναρξη της διακίνησης των ατόμων προς την Ιταλία να καθυστερεί λόγω διαφωνιών μεταξύ τους αλλά και άλλων απροόπτων που εμφανίστηκαν.

Για την υλοποίηση του σχεδίου είχαν φροντίσει να αγοράσουν αρχικά ένα σκάφος, μια ξύλινη, συγκεκριμένα, λάντζα που βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας αλλά και συντήρησης. Μάλιστα, ήταν τόσο παλιό που σάπισε με το πέρασμα του χρόνου και αναγκάστηκαν να αγοράσουν επιπλέον δύο ακόμη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών σε παρόμοια όμως κατάσταση.

Ενώ το μέσο της μεταφοράς των ανθρώπινων ψυχών αποτελούσε ξεκάθαρο κίνδυνο για τη ζωή των μεταναστών, αυτό δεν εμπόδισε τους κατηγορούμενους να συνεχίσουν τα σχέδια τους . Η επιλογή βέβαια παλαιών σκαφών μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς έγινε με σκοπό ώστε να μην κινηθούν υποψίες που θα οδηγούσε στην αποκάλυψη του ένοχου μυστικού.

Αυτό διαπιστώνεται και από τον σοκαριστικό διάλογο μεταξύ των κυρίων κατηγορουμένων όπου μεταξύ άλλων καταγράφεται: «Και να το δουν φερειπείν, σου λέει ψαράδικο είναι… Έχουμε βρει μια βάρκα μεγάλη, θα βάλουμε καμιά καστοστάρα (ανθρώπων) μέσα….. Αυτοί τα έχουνε δώσει τα λεφτά, δεν τους νοιάζει ρε. Να πνιγούνε δεν τους ενδιαφέρει.»

Το σχέδιο δράσης

Τη μεταφορά των αλλοδαπών από την πρωτεύουσα όπου αρχικά βρισκόντουσαν θα αναλάμβανε άλλος κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εργάζονταν σε ταξιδιωτικό γραφείο.  
Μέσω λεωφορείων λοιπόν γίνονταν η διακίνηση των προσώπων προς την Πρέβεζα αφού πρώτα είχαν «ψαρέψει» υποψήφιους διακινούμενους από διάφορες περιοχές της Αττικής. Φτάνοντας στην Πρέβεζα υπήρχε οίκημα όπου παρέμεναν μέχρι την αναχώρηση προς Ιταλία. Εκεί επικρατούσε καθεστώς απόλυτης υποταγής των αλλοδαπών, όπου τους επιβάλλονταν να κλείνουν τηλέφωνα και να μην δημιουργούν περαιτέρω «προβλήματα».

Η συνολική αμοιβή που αξίωσε η εγκληματική οργάνωση ανήλθε στα 100.000 ευρώ,  με το κόστος από κάθε άτομο να κυμαίνεται μεταξύ 2.000 έως 2.500 ευρώ.

Άλλοι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει επίσης δίκτυο με συνεργούς από Τουρκία και Ινδία και δραστηριοποιούνταν για να μπορέσουν να περάσουν οι μετανάστες λαθραία στην Ελλάδα.

Οι λαθρομετανάστες έφταναν στον Έβρο δια μέσου Τουρκίας, όπου είχαν αναπτύξει δίκτυο μεταξύ και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση που διευκόλυναν τη διακίνηση προς την Ελλάδα. Μάλιστα οι βασικοί κατηγορούμενοι είχαν συντελέσει στο να περάσουν στη χώρα 400 αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη

Μετά από την παρακολούθηση των δραστών κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, σήμανε η έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης για την σύλληψη των δραστών και την εξάρθρωση της σπείρας. Ενώ το σκάφος λοιπόν βρισκόταν ανοιχτά των Παξών, το ειδικό κλιμάκιο το ακινητοποίησε. Εκεί επέβαιναν 33 διακινούμενοι υπήκοοι Θιβέτ, Πακιστάν και Ινδίας.

Οι άντρες του Λιμενικού μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν στο σκάφος διαπίστωσαν πλήθος παραλείψεων ασφαλείας που μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και κίνδυνο ζωής για τους επιβαίνοντες. Δεν υπήρχαν σωσίβια, η μηχανή παρουσίαζε πρόβλημα, τα καύσιμα δεν επαρκούσαν καν για την άφιξη μέχρι την Ιταλία αλλά και η χωρητικότητα του σκάφους δεν προορίζονταν για το τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων που μετέφερε.

Τα χρήματα κατασχέθηκαν, όπως επίσης ένα όχημα αλλά και ορισμένη ναρκωτική ουσία που εντοπίστηκε.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

MΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

MΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ;;;

Ή ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ;;; ΕΦΟΣΟΝ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ…

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!! ΟΙ ΕΥΧΕΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ!!!


ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ «ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ» ΒΑΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ…Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.

ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΤΟΣ..ΤΟ ΕΤΟΣ 2017… ΟΝΤΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ…!!!!

ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΗ…ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΠΟΥ ΣΦΙΓΓΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ..;;; ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ;;;

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΥΧΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 1,90.. ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ 2,00 ΚΑΙ 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 0,30 ΛΕΠΤΑ;;;

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝ0 ΟΤΑΝ Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 6-8 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ;;;

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ 2017 ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ «ΑΔΕΙΟ» ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ;;;

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;;; ΠΟΙΑ Η ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΡΥΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ;;;

ΠΟΙΑ Η ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ;;; ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ…ΣΠΙΤΙΑ…ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΕΣ…ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;;

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ… ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.. ΠΡΟΔΟΤΕΣ…ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ…ΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ 2,45 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…
ΤΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΡΙΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΣΟΥ;;;

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!

ΤΟ 2017 ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟ….ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΣΟΥ

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ!!! ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ 2017!!!!
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ..ΓΙΝΕΙΣ ΛΕΟΝΤΑΣ!!!

ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΟΥΝ.


ΚΟΡΑΞ
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To σύμφωνο συμβίωσης από μια μη-κρατιστική οπτική.

Εξ αρχής ήμουν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η συλλογιστική μου ήταν απλοϊκή. Είμαστε όλοι άνθρωποι, φορολογούμενοι και πολίτες,

άρα γιατί κάποιοι να έχουν λιγότερα δικαιώματα από κάποιους άλλους;

Μετά όμως το είδα το όλο θέμα από την σκοπιά του ανθρώπου που δεν εμπιστεύεται το κράτος.


Εγώ δεν θα πω στον καθένα τι θα κάνει και αν θα υπογράψει ένα σύμφωνο το οποίο είναι αρχειοθετημένο στον δήμο στον οποίο μένει. Θα δώσω όμως μερικά δεδομένα.

Είναι γνωστό ότι πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία υπήρχε στην Γερμανία αντί-ομοφυλοφιλικός νόμος ο οποίος όμως στην πράξη δεν εφαρμόζονταν. Τα γκέι μπαρ λειτουργούσαν σχετικά ελεύθερα αλλά η αστυνομία μιας και στην θεωρία ήταν παράνομα, φακέλωνε τους υπεύθυνους και τους θαμώνες για κάθε ενδεχόμενο.

Όταν ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία είχε στα χέρια του μια λίστα με τους ομοφυλόφιλους της Γερμανίας τους οποίους έστειλε σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω, είναι ότι εκτός κι αν είμαστε ακτιβιστές (οπότε δεχόμαστε τις συνέπειες), καλό είναι να μην εκχωρούμε τα προσωπικά δεδομένα σε ένα ρευστό και παντοδύναμο (επάνω στην ζωή του πολίτη), κράτος το οποίο μπορεί να αλλάξει στάση.

Αύριο το κράτος αυτό μπορεί να κυβερνάται από κάποια ριζοσπαστική κυβέρνηση που θα μισεί οτιδήποτε δεν συμμορφώνεται στην ιδεολογία του. Θέλεις αυτή η κυβέρνηση και οι παρανοϊκοί που θα την απαρτίζουν να γνωρίζει τα προσωπικά σου δεδομένα.

Αν ο νομοθέτης ήταν υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων θα φρόντιζε αυτό το σύμφωνο να είναι ιδιωτικό, να το ξέρουν μόνο όσοι το υπογράφουν και ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράγος και να το επιδεικνύουν μόνο σε περίπτωση ανάγκης (πχ νοσηλεία ενός εκ των δυο μελών σε κάποιο νοσοκομείο, κληρονομικά κλπ). Επίσης θα έπρεπε να μην το συνδέει με την έννοια της οικογένειας ώστε θεωρητικά να μπορούν να το υπογράφουν και άτομα με βαθιά φιλία χωρίς σεξουαλικές σχέσεις (δηλαδή να μην αποτελεί αποδεικτικό της όποιας σεξουαλικής κατεύθυνσης αλλά αποδεικτικό ότι δυο άτομα αποφάσισαν να συζούν και να μοιράζονται κάποια πράγματα και ευθύνες).

Καλό είναι να μην εμπιστευόμαστε το κράτος και να μην του δίνουμε γνώση για πράγματα που δεν το αφορούν.

-Απρεπή σχόλια δεν θα εγκρίνονται, οπότε αν σας έρθει η παρόρμηση να γράψετε κάτι που εκθέτει την αγωγή σας, αναδιατυπώστε γιατί θα πέσετε σε τοίχο-πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τέλος των ευχών

Ας οραματιστούμε το αύριο που θέλουμε, με πίστη και αγάπη αλλά και αισιοδοξία να σχεδιάσουμε κάθε στιγμή του νέου έτους. Δεν πέφτουμε στο λάκο του φόβου και του πανικού γνωρίζοντας όμως της μεγάλες δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Αφού έχουμε όλα τα δεδομένα παύουμε να κλαίμε και πράττουμε για ένα καλύτερο μέλλον προσωπικό,οικογενειακό, κοινωνικό, επαγγελματικό. Ας βρούμε της λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν και με Σοφία και πίστη να τα πραγματοποιήσουμε, η πνευματική μάχη δεν τελειώνει έως ότου η θεωρεία γίνει πράξη. Κατάλληλος χρόνος για την δημιουργία της πραγματικότητας μας είναι από της αρχές του έτους μία του μήνα έως και της επτά του μήνα.

Με παρατηρητικότητα, επιμονή, σχεδιάζουμε για το καλό μας και των συνανθρώπων μας. Προσοχή στα γεγονότα που αμφιβάλλετε έστω και λίγο να τα προς περνάτε προτού να σφάλουν στα μάτια σας, με διάκριση να προλάβετε κάθε δύσκολη ημερομηνία όπως π.χ αρχές Φλεβάρη ή και της αρχές του Απριλίου. Υπολογίζουμε όλα τα ενδεχόμενα έως ότου να έχουμε διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για κάθε πιθανή εξέλιξη όταν δεν βρεθούμε εξ απροόπτου τότε αντιδρούμε ορθά και με σύνεση. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη ούτε για αδιαφορία παίρνουμε όσα μας δίνουν αφού εμείς δεν δημιουργούμε ούτε καθοδηγούμε το μέλλον μας. Καλή και ευλογιμένη χρονιά με αγάπη ελπίδα και προκοπή σε όλο των κόσμο. Πράττουμε γα το αληθές και το αδύνατον για τους πολλούς. Οδηγούμε της εξελίξεις και όχι να σερνόμαστε πίσω από αυτές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο όλα έρθονται με περιοδικότητα στην ζωή ως ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

Ψιχάλισε και είπανε
Θα απλώσει η το χιόνι
Εννιά στα δέκα ψώμματα
Ο νους για να θολώνει
Όλο για μέτρα μουγκρίζουνε
Και κάλπικες εικόνες
να χεις χαμηλά τη κεφαλή
Σα πρόσφυγας στους κοιτώνες
Σκοπός να σε μειώνουνε
Αντίληψη μην έχεις
Να αδιαφορείς τι θα συμβεί
Σα σκλάβος μόνο να τρέχεις
Εδά δεν υπάρχουν κάγκελα
Για να σε φυλακίσουν
Μα το μυαλό ελέγχουνε
Οι ελίτ για να κερδίσουν

Διχόνια μίσος σπέρνουνε


Φτώχεια και δυστυχία
Ομάδες μας σε θέλουνε
Με ασυνεννοησία
Ηγέτες που χουν πουληθεί
Με ευρώ η του διαόλου
Πιόνια μας διαφεντεύουνε
Τεχνίτες του διπόλου
Αν δεν μετανοήσουμε
Οι ανθρώποι να ενωθούμε
Μαζί να πολεμήσουμε
Στο σκότος θα χαθούμε
Άμα δεν πράττουμε μαζί
Για το καλό του τόπου
Θα σβήσουμε σα το κερί
Στο μίσος ενός ανθρώπου
Μαζί με πίστη προσευχή
Όραμα και ελπίδα
Την μάχη κ αν χάσουμε
Το νου η στην πυξίδα

Μην χάσουμε την ανθρωπιά
Και την ταυτότητα μας
Είμαστε, Έλληνες εμεις
Η γνώση είναι δικιά μας
Πλούτος δεν είναι τα λεφτά
Ούτε στη γη το χώμα
Μα η γνώση που ναι ιερή
Απού δεν φθίρει σώμα

επιμέλεια κειμένου : Κατερίνα Imago
πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ !!!!

Oδηγίες με κάθε λεπτομέρεια, για το πως να αποφύγουμε τα διόδια από Αθήνα προς
Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, των οποίων το αντίτιμο ανέρχεται στα 60 – 70 ευρώ.ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ !!!!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ !!!! Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑ

ΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ; ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΕΕ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ; ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΗ; ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ;

Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ Η ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ..ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥΣ;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ …ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ..ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ…ΦΤΑΝΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ…!

ΒΛΕΠΕ ΣΩΡΡΑ , ΒΛΕΠΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΒΛΕΠΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ …. ΤΥΧΑΙΟ ΕΕ;


ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ..ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ…ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ …ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΗ Η ΠΡΑΚΤΟΡΑ !

ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ …ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ..ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ !

ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ …

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ Γ@ΜΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ….

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ..ΕΝΑΝ ΕΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ !

ΝΙΚΗΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ …..ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΗΓΕΤΗ … ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ …ΠΙΘΙΚΙΑ!

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ…ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΕ ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΙΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ;

ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ;πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΤΟ ΦΩΣ Η… ΑΠΑΤΗ! Ψεύτικες Ειδήσεις από την Ένωση για να ΣΩΣΟΥΝ….Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ….

Οι ψεύτικες ειδήσεις κάνει τώρα τον γύρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο πριν τις εκλογλές, σε μια δύσμοιρη προσπάθεια η Ένωση να εξασφαλίσει την… εγκατάσταση της Γερμανίας στην Ε.Ε.         

hellasforce.com


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο… ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία Πολάκης και η αντίδραση του Άδωνι (Video)

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο παπαδάκη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας.

Ο κ. Πολάκης πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα, ενώ ακολούθησε έντονη συνομιλία με τον συνεργάτη του Γιώργου Παπαδάκη, Ντίνο Σιωμόπουλο, ο οποίος έχασε πρόσφατα τον πατέρα του, καταγγέλλοντας προς τον αναπληρωτή υπουργό μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρου.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει με την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο ο κ. Πολάκης σημείωσε:

«Μάλλον ζήλεψε τον κ. Γλύξμπουργκ που είχε αποκαλέσει κάτι αντίστοιχες μέρες πριν από 50 χρόνια, μιάσματα τους κομμουνιστές».

Κατηγόρησε επίσης την ΠΟΕΔΗΝ για «οχετό ψεμάτων για τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της υγείας», αναφορικά με το άρθρο του guardian.

«Την καταστροφή που προκάλεσαν οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις προσπαθεί να τη φορτώσει στην σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με έναν εξοργιστικά χυδαίο τρόπο» επεσήμανε ο κ. Πολάκης.

Η συνέντευξη του κ. Πολάκη στον ΑΝΤ1 διεκόπη ξαφνικά, με τον αναπληρωτή υπουργό να κλείνει το τηλέφωνο.

Λίγη ώρα μετά την συνέντευξη ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε μέσα από το Twitter τα όσα δήλωσε ο κ.Πολάκης.«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένα επιπλέον σχόλιο....ο άνθρωπος είναι ευχαριστημένος», έγραψε ο κ/ Γεωργιάδη.            


πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακυρώνει τα υπέρογκα πρόστιμα της εφορίας το ΣτΕ

Απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει υπέρογκα πρόστιμα της εφορίας που επιβάλλονται στους φορολογούμενους. Οι ελεγκτές έως σημερα θεωρούν τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ των τραπεζικών λογαριασμών και των δηλωθέντων εισοδημάτων ως αδήλωτο εισόδημα και παράνομη προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα να προχωρούν στην επιβολή υψηλών προστίμων, επειδή δεν εκδόθηκαν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Την τακτική αυτή όμως ανατρέπει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, του Συμβούλιου της Επικρατείας η οποία κρίνειμ μη νόμιμη τη συγκεκριμένη πρακτική υπογραμμίζοντας ότι η εφορία φέρει το βάρος να αποδείξει ότι τα ποσά αυτά εισέπραξε ο ελεύθερος επαγγελματίας ή επιτηδευματίας ως αμοιβή για παροχή υπηρεσιών, κ.λπ.

Ειδικότερα, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε δικηγόρο των Αθηνών, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε άρση του τραπεζικού απορρήτου του και διασταύρωση των τραπεζικών καταθέσεων που προέκυψαν με τα δηλωθέντα εισοδήματά του. Από την αντιπαραβολή των τραπεζικών καταθέσεων του δικηγόρου και των δηλωθέντων εισοδημάτων του προέκυψε ότι, οι τραπεζικές καταθέσεις του υπερέβησαν τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Συγκεκριμένα, οι φορολογικές αρχές θεώρησαν ότι τα ποσά που υπήρχαν στον τραπεζικό λογαριασμό του δικηγόρου και ήταν πάνω από τα ποσά που αναγραφόντουσαν στα δελτία παροχής υπηρεσιών, αποτελούσαν αποκρυβείσα αμοιβή, που εισέπραξε για «την υπ ’αυτού παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός του». Κατόπιν αυτών σε βάρος του δικηγόρου επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα, με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), συνολικού ύψους 634.178 ευρώ , λόγω μη έκδοσης αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κατά τα έτη 2001- 2009.

Από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τα πρόστιμα των 634.178 ευρώ μειώθηκαν στα 316.554 ευρώ. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από αναίρεση του δικηγόρου.

Το ΣτΕ έκρινε ότι οι φορολογικές αρχές φέρουν καταρχήν, το βάρος απόδειξης των στοιχείων που συγκροτούν την παράβαση του ΚΒΣ για υποχρέωση του ελεύθερου επαγγελματία προς έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών και η φορολογική αρχή «πρέπει, ιδίως, να διαπιστώσει, κατά τρόπο αρκούντως τεκμηριωμένο (ακόμα και με έμμεσες αποδείξεις), ότι ο επιτηδευματίας εισέπραξε το επίμαχο ποσό ως αμοιβή για την παροχή υπηρεσιών, στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας». Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ η φορολογική αρχή εάν δεν προβεί σε τεκμηριωμένη κρίση, αλλά «απλώς θεωρεί ότι πρόκειται για περιουσιακή προσαύξηση άγνωστης προέλευσης (επομένως, δυνάμενη να προέρχεται και από πηγή ή αιτία μη αναγόμενη στην άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος) και, συνακόλουθα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 48 παρ. 3 του ΚΦΕ, για εισόδημα από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων», τότε στην περίπτωση αυτή δεν ανταποκρίνεται στο βάρος της απόδειξης όπως έχει την υποχρέωση και τα πρόστιμα ακυρώνονται. Μετά την απόφαση του ΣτΕ τα πρόστιμα ακυρώθηκαν.

Η απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μη νόμιμα, ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για να βρεθούν «στον αέρα» πολλά παρεμφερή πρόστιμα που έχουν μπει στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων και έχουν προσβληθεί με πληθώρα αγωγών στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.

Λόγω «μείζονος σπουδαιότητας», η υπόθεση απασχόλησε μεγάλη σύνθεση του φορολογικού τμήματος ΣτΕ, καθώς θα είχε συνέπειες για ευρύτατο κύκλο προσώπων και με δεδομένο ότι η νομολογία έχει ήδη «προειδοποιήσει» εκδίδοντας ακυρωτικές αποφάσεις για πρόσθετους φόρους και πρόστιμα που σχετίζονται με ανοίγματα τραπεζικών καταθέσεων.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ μετά το ναυάγιο της Socar

Το νέο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο με την Socar. Στόχος, να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, η διατήρηση δηλαδή ποσοστού 51% από το Δημόσιο.

Θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή δύο ευρωπαϊκών εταιρειών, της βελγικής Fluxys και της ρουμανικής Transgaz, που είναι ο Διαχειριστής του Συστήματος Φυσικού Αερίου της χώρας.

Βασική εκκρεμότητα είναι η καταγγελία της σύμβασης που υπεγράφη το 2013 μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Socar για τη μεταβίβαση του 66%.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ειδοποιητήρια-φωτιά με τις νέες εισφορές σε 1,6 εκατ. ασφαλισμένους

Ειδοποιητήρια-φωτιά με τις νέες εισφορές του 2017 θα λάβουν στο διάστημα από 16 μέχρι 31 Ιανουαρίου από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια ασφαλισμένοι που προέρχονται από τον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ, τις οποίες μάλιστα θα έχουν το δικαίωμα να πληρώνουν έναντι και όχι όλο το ποσό κάθε μήνα, καταβάλλοντας ακόμη και συμβολικά ποσά του ενός (1) ευρώ, αλλά ο τελικός λογαριασμός σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ φουσκωμένος.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εκτυπώσουν τις νέες εισφορές ως τις 31/1/2017, με τη χρήση των κωδικών τους στο Taxis, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και πληκτρολογώντας στον υπολογιστή τους την ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr.

Θα πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος Φεβρουαρίου στον ΕΦΚΑ που ξεκινά τη λειτουργία του… με έλλειμμα 1 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος παρά ταύτα, το υπουργείο Εργασίας με διάταξη που ψηφίστηκε σε πρόσφατο νόμο ανακοίνωσε χθες και επίσημα τη μερική πληρωμή εισφορών. Οι ασφαλισμένοι αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες μπορούν να πληρώνουν δηλαδή… όσο θέλουν στην αρχή, αλλά εκείνο που δεν είπαν ούτε η υπουργός Ε. Αχτσιόγλου ούτε ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος είναι ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η έναντι πληρωμή θα έχει τσουχτερό τόκο (8%), δεν θα παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα και σε καμία περίπτωση δεν «παγώνουν» κατασχέσεις για παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οι νέες εισφορές θα ξεκινούν με ποσοστά 21,2% για τους αγρότες, 26,95% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και 37,95% για τους επιστήμονες, με κατώτατα ποσά από 87 ευρώ το μήνα για τους αγρότες με ετήσιο εισόδημα ως 4.923 ευρώ, από 158 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα ως 7.033 ευρώ και από 222 ευρώ για επιστήμονες (γιατρούς, μηχανικούς δικηγόρους).

Οσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα θα καταβάλουν αντίστοιχα και μεγαλύτερες εισφορές.

Βάση υπολογισμού των εισφορών θα είναι το εισόδημα του 2015 και όταν δηλωθεί το εισόδημα του 2016 θα γίνει και ο επανυπολογισμός και θα ακολουθήσει συμψηφισμός μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Για να γίνει αντιληπτό τι θα πληρώσουν με τον τελικό λογαριασμό όσοι επιλέξουν να καταβάλουν τις νέες εισφορές έναντι, ιδού μερικά παραδείγματα, έτσι όπως τα περιέγραψαν αρμόδια στελέχη χθες στον Ελεύθερο Τύπο:

1. Εισφορά 2017 στον ΕΦΚΑ 800 ευρώ το μήνα για μηχανικό του πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Πληρώνει έναντι 150 ευρώ κάθε μήνα. Αφήνει ανεξόφλητο ποσό 650 ευρώ κάθε μήνα. Ο τελικός λογαριασμός θα λέει: Οφειλόμενη εισφορά 2017 9.600 ευρώ (800*12=9.600). Πληρώθηκαν 1.800 ευρώ (150*12=1.800). Οφειλόμενα: 7.800 ευρώ (650*12=7.800). Τελικό ποσό οφειλής μετά τις προσαυξήσεις (8%): 8.138 ευρώ. Στην πραγματικότητα θα επιβαρυνθεί με 332 ευρώ πρόστιμο, αν αντί για 800 επιλέξει να πληρώνει 150 ευρώ το μήνα από τις νέες εισφορές.

2. Εισφορά στον ΕΦΚΑ 300 ευρώ το μήνα, με έναντι καταβολή 150 ευρώ. Υπόλοιπο 200 ευρώ κάθε μήνα (2.400 ευρώ συνολικά), αλλά με τόκο 8% στο τέλος του 2017 θα πρέπει να πληρώσει 2.504 ευρώ.

Ο ΕΦΚΑ θα έχει 8.650 υπαλλήλους και θα στελεχωθεί μέσα το 2017 με 1.000 ελεγκτές για την εισφοροδιαφυγή σε 11 περιφέρειες.

Ο νέος φορέας παρουσιάστηκε χθες… σαν αετός στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας χρονιάς από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Φαίνεται όμως ότι ο αετός του ΕΦΚΑ μπορεί να μην προλάβει καν να πετάξει καθώς ο νέος προϋπολογισμός του δείχνει ότι θα μπαίνει μέσα 87 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Χρειάζεται 3,42 δισ. το μήνα για να πληρώνει συντάξεις, αλλά προβλέπει να εισπράττει 3,33 δισ. από εισφορές και κρατική επιχορήγηση, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Το πώς θα κλείσει είναι άγνωστο, αλλά η υπουργική απόφαση λέει (όπως συνηθίζεται) ότι «το έλλειμμα θα καλυφθεί από τα ταμειακά του διαθέσιμα και από αύξηση της επιχορήγησης».

Την ίδια στιγμή ανατροπές έρχονται στις εισφορές για τα μπλοκάκια. Εντός εβδομάδας βγαίνει η εγκύκλιος και όπως ανέφερε η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Στ. Βρακά (σ.σ.: προερχόμενη από το γραφείο του υφυπουργού Πετρόπουλου) θα υπάρχει ειδική «φόρμα» για να δηλώνουν οι εργαζόμενοι αν έχουν σύμβαση για το δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλιώς θα πέφτει χαράτσι 20% στο σύνολο των αμοιβών τους από έναν ή περισσότερους εργοδότες.

Σε αυτό βέβαια υπάρχει το παράδοξο να είχε ένας εργαζόμενος μπλοκάκι με σύμβαση εργασίας το 2015 που θα υπολογιστούν οι εισφορές, αλλά η εταιρία να έκλεισε και ως εκ τούτου να μην υπάρχει ενεργός εργοδότης, οπότε θα καταβάλλει ο ίδιος ο ασφαλισμένος το 20% επί του εισοδήματος που είχε το 2015 και όταν γίνει συμψηφισμός με τις εισφορές για το εισόδημα του 2016, να έχει πιστωτικό ή χρεωστικό υπόλοιπο.
 πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπέρδεμα με τα μπλοκάκια- Καμία εισφορά για όσους δεν έχουν εισόδημα, λέει ο Πετρόπουλος

Έτοιμος να λειτουργήσει θα είναι ο ΕΦΚΑ, στις 15 Ιανουαρίου, μετά τη μεταφορά όλων των αρχείων, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ανεξαρτήτως φορέα ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους, τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν σε 18 μέρες μετά την έναρξη του νέου συστήματος, όταν βγει ο πρώτος συνταξιούχος. Συμπλήρωσε πως το ίδιο θα ισχύσει και για τους παλαιότερους ασφαλισμένους όταν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της ενοποίησης και σημείωσε ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια των εισφορών που θα εκδίδονται σε μηνιαία βάση θα βγουν τον Ιανουάριο. Το σύστημα θα δέχεται οποιοδήποτε ποσό καταβάλλλεται, διευκρίνισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι το ειδοποιητήριο πηγαίνει σε εκείνον που πρέπει να πληρώσει.

Για τα μπλοκάκια ανέφερε πως για όσους έχουν ως δυο εργοδότες επιμερίζεται η εισφορά σε εργαζόμενο και εργοδότη. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που απασχολούνται με μπλοκάκι να καταβάλουν εισφορές για ΟΑΕΔ και κλπ, όπως τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι αν κάποιος έχει εισόδημα από μισθωτή εργασία και δεν έχει έσοδα από μπλοκάκι δεν θα πληρώνει τίποτα.

Όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα από μπλοκάκι θα ωφεληθούν με τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών, υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος. Ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόνοια για να ρυθμιστούν προβλήματα, όπως οι εισφορές του 2016 των δικηγόρων, που πρέπει ακόμη και εάν δεν είχαν εισοδήματα να πληρώσουν με βάση το προηγούμενο σύστημα.

Οι εισφορές θα υπολογίζονται στα καθαρά έσοδα των επαγγελματιών σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος και τόνισε ότι όσο πιο υψηλές εισφορές πληρώνει κάποιος τόσο μεγαλύτερη σύνταξη απολαμβάνει.

Τυχόν εισφορές που έχουν καταβληθεί το 2015 και το 2016 θα αφαιρούνται από τον υπολογισμό που θα γίνει, διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία που θεωρούνται ως μη εισπράξιμα σημειώνοντας ότι οι θεσμοί δεν είναι πλέον άκαμπτοι.

Πολύ σύντομα το νέο ΔΣ του ΕΦΚΑ, όπως είπε, θα διευκολύνει όσους δικηγόρους ή μηχανικούς έχουν χάσει ρυθμίσεις, ενώ ανέφερε ότι θα δίνεται η δυνατότητα για διορθώσεις στις εισφορές, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, αν προκύπτουν αλλαγές στα εισοδήματα μετά από ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Φωτιά» τα καύσιμα μετά τις νέες αυξήσεις -Στον... πάγο σπίτια και ΙΧ

Φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών βάζει η ξέφρενη πορεία που ακολουθούν οι τιμές των καυσίμων. Από τη μια η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 1ης Ιανουαρίου το 2017 και από την άλλη η κούρσα ανόδου του αργού πετρελαίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα εκτίναξης του… οικογενειακού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πιο βαθιά στο χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι οδηγοί με οχήματα diesel και υγραερίου κίνησης, καθώς οι τιμές των εν λόγω καυσίμων καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου, μόνο από την αύξηση του ΕΦΚ το πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης ακριβαίνουν κατά 10 λεπτά το λίτρο, ενώ η αμόλυβδη κατά 4 λεπτά. «Τις τελευταίες 40 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 10 Νοεμβρίου οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν ανοδική πορεία εξαιτίας της αύξησης και των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ενώ με την αύξηση του ΕΦΚ και τη διόρθωση του ΦΠΑ από το 17% στο 24% η τελική επιβάρυνση είναι ακόμα μεγαλύτερη», δηλώνει χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Ασμάτογλου.

Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με αυξήσεις-σοκ είναι οι οδηγοί στα νησιά που δεν εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, στην Αμοργό η αμόλυβδη βρέθηκε να πωλείται μια ανάσα από τα 2 ευρώ το λίτρο αγγίζοντας χθες τα 1,91 ευρώ. Τα 1,89 ευρώ έφτασε η τιμή της αμόλυβδης στη Μήλο, τα 1,849 ευρώ στη Σαντορίνη και τα 1,82 ευρώ στην Κάρπαθο. Στα Δωδεκάνησα η τιμή της αμόλυβδης κυμάνθηκε χθες μεταξύ 1,585-1,829 ευρώ, ενώ χαμηλότερες ήταν οι τιμές στα νησιά του Ιονίου με τα πρατήρια του νομού Κεφαλληνίας να διαθέτουν τη βενζίνη έως και 1,782 ευρώ το λίτρο. Στην Κρήτη οι τιμές της αμόλυβδης κυμάνθηκαν χθες από 1,539 ευρώ έως 1,759 ευρώ το λίτρο με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο νομό Ηρακλείου (1,759 ευρώ).

Στην Αττική το εύρος τιμών για την αμόλυβδη βενζίνη ξεκινούσε χθες από τα 1,433 ευρώ και έφτανε μέχρι τα 1,658 ευρώ το λίτρο, ενώ σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης στις 30 Δεκεμβρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αττική ήταν 1,480 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, η βενζίνη χθες διετίθετο από 1,475 ευρώ έως 1,649 ευρώ το λίτρο, όταν η μέση τιμή στις 30 Δεκεμβρίου διαμορφωνόταν στα 1,474 ευρώ.

Γενικά, πάντως, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης στους περισσότερους νομούς της χώρας κυμαινόταν στα 1,65 ευρώ το λίτρο και η ελάχιστη στο 1,5 ευρώ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο αργό πετρέλαιο, χθες αργά το βράδυ η τιμή του διαμορφωνόταν στα 55,6 δολάρια έναντι 56,82 δολαρίων που ήταν το προηγούμενο κλείσιμο, παρουσιάζοντας μικρή πτώση.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με επιδόσεις που θυμίζουν supercars

Η νέα εταιρεία Faraday Future παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας των ΗΠΑ το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που προορίζεται για παραγωγή από το επόμενο έτος.

Το μοντέλο FF 91 είναι ένα ηλεκτρικό SUV πολυτελείας, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά στην αγορά, όταν αρχίσει να παράγεται στις αρχές του 2018. Μπορεί να επιταχύνει από μηδέν σε 97 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε μόνο 2,39 δευτερόλεπτα, ταχύτερα από το μοντέλο S της Tesla (το οποίο χρειάζεται 2,5 δευτερόλεπτα) ή όποιο άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βρίσκεται σήμερα σε φάση παραγωγής.

Η τιμή του αναμένεται να κινηθεί στα 180.000 δολάρια περίπου και ήδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν καταβάλλοντας 5.000 δολάρια ως προκαταβολή, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς. Η Faraday χρηματοδοτείται και ελέγχεται από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Ζία Γιουετίνγκ, επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας Leshi Holdings Co Ltd, γνωστής επίσης ως LeEco.

Το νέο αυτοκίνητο μπορεί να διασχίσει μια απόσταση περίπου 608 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση, απόσταση που αυξάνει στα 775 χιλιόμετρα, αν ο οδηγός κινείται με έως 90 χιλιόμετρα την ώρα. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες του οχήματος διαθέτουν μια συνδυασμένη ιπποδύναμη 1.050 ίππων.

Οι πόρτες δεν διαθέτουν χερούλια, αλλά ανοίγουν μόνες τους, όταν πλησιάζει ο οδηγός. Ολογράμματα θα προβάλλονται στο παρμπρίζ για να δίνουν πληροφορίες στον οδηγό ή να τον προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα στη διαδρομή του. Το αυτοκίνητο θα είναι επίσης εφοδιασμένο με κάμερες, διάφορους αισθητήρες και ραντάρ, ώστε να του επιτρέψουν να είναι αυτο-οδηγούμενο στο μέλλον.

Οι αναλυτές πάντως εκφράζουν κάποιο σκεπτικισμό λόγω των φημών περί δυσκολίας χρηματοδότησης της Faraday Future, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μελλοντικά. Από την άλλη, δεν έλειψαν τα κρυφοχαμόγελα των θεατών, όταν κατά την παρουσίασή του αυτοκινήτου στο Λας Βέγκας ενώπιον κοινού, το φιλόδοξο μοντέλο αρνήθηκε να «υπακούσει» στις εντολές του Ζία Γιουετίνγκ με την πρώτη, αλλά χρειάσθηκε δεύτερη προσπάθεια για να πάρει μπρος και να παρκάρει μόνο του. «ΟΚ, φαίνεται λίγο τεμπέλικο απόψε!», σχολίασε ψύχραιμα ο Κινέζος μεγαλοεπενδυτής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου ένα στα δέκα αυτοκίνητα στον κόσμο θα είναι ηλεκτρικό ή υβριδικό έως το 2020. Και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών αναμένεται σκληρός.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ..ΕΤΣΙ ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ. 5,1 ΕΚΑΤ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΟΙΑ ΜΜΕ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑ
5.100.000€ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΤΑΝ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΖΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΑ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ
 
 
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ανάπτυξη πάει εκεί που υπάρχουν ρομπότ

Ετοιμαστείτε για ένα αύριο χωρίς εργασία

Οκτώ μήνες από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο του μηχανικού John Crews για τη μελλοντική των ρομπότ, το παγκόσμιο πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει δραστικά. Η έρευνα της ‘τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης’ εξερευνά ένα αυτοματοποιημένο μέλλον στο οποίο οι κυβερνήσεις παρέχουν στους πολίτες ένα βασικό εισόδημα και οι ανησυχίες σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας είναι το τοπ θέμα στις ευρύτερες συζητήσεις

Οι πολιτικές υποσχέσεις περί Ανάπτυξης μοιάζουν με «λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο», αφού η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ότι η ‘Ανάπτυξη’ έχει αποφασίσει να πάει εκεί που υπάρχουν τα ρομπότ. Ο John Crews που γνωρίζει τα ρομπότ και τις δυνατότητές τους απαντάει σε ερωτήσεις του inverse.com σχετικά με το εργασιακό μέλλον και τι πρέπει να περιμένουμε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Donald Trump εξελέγη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένας από τους στόχους του είναι να φέρει θέσεις εργασίας για την κατασκευή πίσω στη χώρα. Πώς αυτό ταιριάζει με το μέλλον αυτοματισμού;

Η Βιομηχανία επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν παράγει θέσεις εργασίας. Οι εταιρείες μετακόμισαν την παραγωγή τους σε μέρη με πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό. Η προηγμένη επανάσταση αυτοματισμού θα κάνει το κόστος εργασίας άσχετο, καθιστώντας το σχεδόν μηδενικό. Το εργοστάσιο στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να βρίσκεται σε μια βέλτιστη θέση γειτνίασής του με τις πρώτες ύλες, τις αγορές, και τη φθηνή ενέργεια – το εργατικό κόστος δεν θα είναι ένας παράγοντας, όταν σχεδόν όλη η δουλειά είναι αυτοματοποιημένη, δήλαδή γίνεται από αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και τα ρομπότ.

Οι πολιτικοί θα πιστωθούν ότι έφεραν την μεταποίηση πίσω, αλλά στην πραγματικότητα θα δημιουργηθούν λίγες νέες θέσεις εργασίας. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι και οι πολιτικοί απλά δεν είναι έχουν επίγνωση τι επιπτώσεις θα έχει στην οικονομία και την κοινωνία μας ο προηγμένος αυτοματισμός. Όλο και περισσότερα θα είναι τα ρομπότ που θα παίρνουν και θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους.

Αυτή η αντίδραση γίνεται αισθητή αλλού. Η Βιομηχανική παρακμή έχει συμβάλει στην αύξηση των λαϊκιστικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη. Θα αποδεχτούν οι άνθρωποι τα ρομπότ αν κάνει τα πράγματα χειρότερα;

Ο σύνθετος αυτοματισμός θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, με την έννοια ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν. Αλλά θα κάνει επίσης τα πράγματα καλύτερα στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών με χαμηλότερες και χαμηλότερες τιμές. Αν οι άνθρωποι προσπαθήσουν να απορρίψει τα ρομπότ, είτε με την εφαρμογή νόμων που περιορίζουν τη χρήση ή την επιβολή υψηλών φόρων για τα ρομπότ τους, η παραγωγή, απλά θα μετακινηθεί σε χώρες φιλικές για τα ρομπότ.
Picture
Τι είναι ο «Μεγάλος αποπληθωρισμός»; Από το όνομα υποθέτω ότι δεν είναι κάτι καλό.


Αυτοματοποίηση σημαίνει τελικά ότι το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών που θα πέσει. Αυτό συνέβη το 1870, όταν το κόστος της υψηλής ποιότητας χάλυβα μειώθηκε απότομα λόγω των προηγμένων μεθόδων παραγωγής. Αυτό οδήγησε σε δραματική μείωση των τιμών. Οι τιμές μειώθηκαν περίπου κατά ένα τρίτο σε όλα τα είδη, καθώς και οι τιμές ορισμένων γεωργικών προϊόντων, κυρίως βαμβάκι και σιτάρι, μειώθηκαν κατά 80 τοις εκατό. Η περίοδος κατέληξε να είναι γνωστή ως ο «Μεγάλος αποπληθωρισμός».

Θα έχουμε ένα δεύτερο «Μεγάλο αποπληθωρισμός», όταν ο αυτοματισμός καταργείσει πλήρως το κόστος του εργατικού δυναμικού, μεταποίησης και υπηρεσιών. Οι τιμές σε πολλά είδη θα πέσουν 50 έως 75 τοις εκατό ή περισσότερο, μειώνοντας σημαντικά το κόστος διαβίωσης για όλους. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, τα πράγματα που κατέχετε θα αξίζουν λιγότερο, οι τιμές του σπιτιού σας, το αυτοκίνητό σας, οι επενδύσεις σας θα μειωθούν δραματικά.

Η Σκωτία πρόκειται να κάνει ό,τι και η Φινλανδία και η Ολλανδία, να δοκιμάσει το καθολικό βασικό εισόδημα. Θα χρειαστούμε στο μέλλον ένα βασικό εισόδημα λόγω των ρομπότ;

Εμείς θα φτάσει τελικά σε ένα σημείο όπου (σχεδόν) κανείς δεν θα είναι σε θέση να το εμπόριο εργασίας τους για τα χρήματα. Δεν έχει σημασία πόσο πάει χαμηλές τιμές, ένα άτομο χωρίς εισόδημα δεν είναι σε θέση να αγοράσουν οτιδήποτε. Μια καθολική βασικό εισόδημα θα είναι ο πιο δίκαιος τρόπος για την παροχή για τους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η UBI θα αντικαταστήσει σχεδόν όλα τα προγράμματα συνταξιοδότησης – πρόνοιας, Medicare, Medicaid, SNAP (κουπόνια τροφίμων), κλπ περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να κάνει μια UBI μισθό αμοιβή για όλα τα έξοδά τους – στέγαση, τροφή, ιατρική περίθαλψη, ψυχαγωγία, κ.λπ. Ευτυχώς, τα συστήματα AI θα βοηθήσει να καθοδηγήσει τις δαπάνες τους και να αποτρέψουν τα χρήματά τους από το να σπαταλώνται.

Ποια είναι η μεγαλύτερη άμεση απειλή του αυτοματισμού που θα πρέπει να χειριστούμε;

Σύνθετη αυτοματισμού αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μαζική ανεργία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει περίπου το 70 τοις εκατό των εσόδων της από τους φόρους επί της εργασίας, και ότι τα έσοδα θα χαθούν σε μια στιγμή όταν ένα UBI θα πρέπει να εφαρμοστούν. Στο βιβλίο μου, έχω να μπω σε λεπτομέρειες για το πώς η κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει τα έσοδα να προβλεφθεί UBI, όταν τα χρήματα από τους φόρους εισοδήματος και φόρους μισθωτών υπηρεσιών πέσει σχεδόν στο μηδέν.
Τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα;


Ο δρόμος προς το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολα. Ωστόσο, οι συνέπειες της ελεύθερης εργασίας για όλους είναι εκπληκτική. Αυτοματισμού θα μας ελευθερώσει από αγγαρεία, τον κίνδυνο, και θέλουν, και θα μας επιτρέψει να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Όπως ο Arthur C. Clarke είπε, «Ο στόχος για το μέλλον είναι γεμάτο ανεργίας, έτσι μπορούμε να παίξουμε». Τηλεφώνησέ μου αισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι το μελλοντικό κόσμο, ενώ δεν είναι τέλεια, θα είναι πολύ ασφαλέστερα, πιο ευτυχισμένο μέρος.

Αισιόδοξο δεν τον λες, ουτοπιστή στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί μας προδιαγράφει έναν μέλλον απόλυτης λιτότητας και ελέγχου των πολιτών, όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα αποφασίζει με πόσα και πως θα ζούμε και τι πρέπει να καταναλώνουμε. Π.χ. αν στο μπάτζετ αναφέρει κατανάλωση μεταλλαγμένων, δεν θα υπάρχει περιθώριο για οργανική ακριβή τροφή, παρά μόνο για την ελίτ. Ή αν δεν κάνεις το εμβολιάκι για τη γρίπη δεν θα προβλέπει φρέσκο χυμό πορτοκαλιών και χαρτομάντιλα για το συνάχι όταν αρρωστήσεις. Κι αν θες να δεις τη θεία σου στην άλλη άκρη της χώρας, θα μπορείς μόνο μέσω τεχνολογίας τύπου Σκάιπ.
Κι όλα αυτά, στην καλύτερη εκδοχή του σεναρίου, όπου οι κυβερνήσεις θα έχουν εξασφαλίσει για όλους ένα αξιοπρεπές βασικό εισόδημα – το πως απέφυγε να απαντήσει στη συνέντευξη. Γιατί, στη χειρότερη και μάλλον πιο πιθανή εκδοχή, το σενάριο προβλέπει ότι επέρχεται ένας Κοινωνικός και Οικονομικός Αρμαγεδδών!ΠΗΓΗ: antimedia
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ. ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ <<ΘΕΣΜΟΙ>> ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ <<ΕΘΝΑΡΧΗΣ>> ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 2008 ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3723 ΟΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31/06/2017
ΑΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ PAULSON ΚΑΙ WATSA ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
 


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ισραηλινή αστυνομία ανέκρινε τον Netanyahu για κατηγορίες διαφθοράς

Η ισραηλινή αστυνομία ανέκρινε τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu στην επίσημη κατοικία του στην Ιερουσαλήμ για κατηγορίες διαφθοράς που ρίχνουν ένα βαρύ πέπλο πάνω στη ηγεσία του.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η ομάδα των ερευνητών ανέκρινε τον 67χρονο ισραηλινό πρωθυπουργό για περίπου τρεις ώρες τη Δευτέρα το βράδυ «εφιστώντας του τη προσοχή» - που σημαίνει ότι τα λεγόμενά του θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο αν ασκηθεί δίωξη εναντίον του – με την υποψία ότι έλαβε παράνομα «εξτραδάκια» από επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός σχολίασε σε μια ανάρτηση στο Twitter την Τρίτη ότι «πολλά χρόνια καθημερινής δίωξης εναντίον μου και της οικογένειάς μου αποδείχθηκαν χθες πως δεν είναι τίποτα – τίποτα απολύτως. Επαναλαμβάνω: δεν θα βρεθεί τίποτα, διότι δεν υπάρχει τίποτα».

Ο Γενικός Εισαγγελέας Avichai Mandelblit διέταξε έρευνα τον περασμένο Ιούνιο, όταν η αστυνομία έλαβε πληροφορίες που αφορούν τον πρωθυπουργό. Η έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις από δεκάδες μάρτυρες στο Ισραήλ και το εξωτερικό, επεκτάθηκε πέρα από το αρχικό πεδίο εφαρμογής της, ανέφερε το Υπουργείο, χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στις υποψίες.

Πρόσθετες Πιέσεις

Η έρευνα προσθέτει πίεση στον Netanyahu, καθώς παλεύει με τις επιπτώσεις ενός πρόσφατου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που καταδικάζει τους ισραηλινούς εποικισμούς. Αν αυτή θα οδηγήσει σε κατηγορίες, και αν αυτές θα είναι αρκετά σοβαρές ώστε να απειλήσουν την πρωθυπουργία του, δεν είναι ακόμα σαφές.

Μέχρι στιγμής, ο Netanyahu δεν καλείται από την κυβέρνησή του να παραιτηθεί και ορισμένοι σύμμαχοι κατηγόρησαν τους ερευνητές για πολιτικό κυνήγι μαγισσών. Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, δεν υποχρεούται να παραιτηθεί αν δεν του ασκηθεί δίωξη.

Χωρίς να παρουσιάσει λεπτομέρειες σχετικά με τις υποψίες εναντίον του Netanyahu, ο Mandelblit έδωσε μια αναφορά άλλων ερευνών εναντίον του Netanyahu που έχουν εκπέσει, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Αυτές περιλαμβάνουν καταγγελίες για παρατυπίες κατά την προεκλογική εκστρατεία και άλλες καταγγελίες ότι έλαβε δώρα και πτήσεις από αλλοδαπούς επιχειρηματίες και διπλοχρεώσεις για ταξίδια.

Άνευ κατηγορητηρίου, η επίδραση που έχει μία ποινική έρευνα για έναν πρωθυπουργό, εξαρτάται από το πόσο ισχυρός είναι πολιτικά και προσωπικά, είπε ο Abraham Diskin, ομότιμος καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Και στις δύο περιπτώσεις, είπε, ο Netanyahu παραμένει πολύ ισχυρός.

«Δε βλέπω κατάρρευση της κυβέρνησης ή παραίτηση του Netanyahu τόσο σύντομα», δήλωσε ο Diskin. «Σε προσωπικό επίπεδο, ο Netanyahu είναι ένα πολύ ισχυρό πρόσωπο και οι αντιδράσεις του μέχρι σήμερα αποδεικνύουν, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Σε νομικό επίπεδο, υπάρχουν πολλά που απλά ακόμα δεν γνωρίζουμε, και θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».

Προτιμώμενος Ηγέτης

Ενώ το κόμμα του Netanyahu Likud ταλαιπωρήθηκε σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να τον προτιμούν ως Πρωθυπουργό.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις που ερευνώνται, μία που σχετίζεται με δώρα από επιχειρηματίες και άλλη μία τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο δισεκατομμυριούχος Ronald S. Lauder ήταν μεταξύ εκείνων που ερωτήθηκαν, αλλά δεν αποτελεί αντικείμενο της έρευνας, είπε η δικηγόρος του Helena Beilin, όπως ανέφερε ο Τύπος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Netanyahu έχει εμπλακεί σε ποινική έρευνα. Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός είχε αμφισβητηθεί κατά την πρώτη του θητεία σχετικά με το διορισμό ενός Γενικού Εισαγγελέα που παραιτήθηκε μία μέρα αργότερα, εν μέσω ερωτήσεων σχετικά με τα προσόντα του.
Υπήρχε υποψία ότι ο διορισμός ήταν μια ανταλλαγή για πολιτική στήριξη σε παραχωρήσεις στη Δυτική Όχθη, αλλά η υπόθεση έκλεισε και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Netanyahu.

Ο Guy Flanter, ένας πρώην εισαγγελέας και δικηγόρος ειδικευμένος στο ποινικό, στρατιωτικό και πειθαρχικό δίκαιο, δήλωσε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, όπως τα λαμβανόμενα προνόμια, είναι ασαφείς και δεν στέκονται στο ύψος ενός ποινικού αδικήματος, όπως περιγράφεται στο νόμο.

Προσεκτικές Κινήσεις

Ο Mandelblit προχωρά ακόμα αργά για να αποφύγει να βλάψει άσκοπα τη φήμη του Netanyahu, έτσι ώστε το γεγονός ότι η τρέχουσα έρευνα εξελίχτηκε σε ποινική έρευνα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι σοβαρή, δήλωσε ο Flanter.

«Μπορεί να εξελιχθεί σε καταγγελίες για δωροδοκίες, και μπορεί να εξελιχθεί στο απόλυτο τίποτα», είπε. «Η εμπειρία δείχνει, ότι αυτό μπορεί να πάρει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα».
Καταγγελίες περί οικονομικών ατασθαλιών προκάλεσαν κωλύματα στον Netanyahu καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης του δημοσίου χρήματος και της παράνομης δωροδοκίας, αλλά αρνήθηκε οποιοδήποτε αδίκημα και ποτέ δεν έχει καταδικαστεί. Πέρυσι, καταδικάστηκε ο Γάλλος μεγιστάνας Arnaud Mimran που ισχυρίστηκε ότι έκανε δωρεές στη προεκλογική εκστρατεία του Netanyahu, πολύ πάνω από τα νόμιμα όρια, ένας ισχυρισμός που ο πρωθυπουργός αρνήθηκε.

Η συμπεριφορά του επίσης βρέθηκε κάτω από τα πυρά σε μια κυβερνητική συμφωνία για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων, επειδή ο προσωπικός του δικηγόρος και ξάδερφος αντιπροσώπευε τον πράκτορα του ισραηλινού ναυπηγείου. Τόσο ο Netanyahu, όσο και ο δικηγόρος του David Shimron αρνήθηκαν το αδίκημα.

Ο προκάτοχος του Netanyahu, Ehud Olmert, βρίσκεται στη φυλακή μετά την καταδίκη του για δωροδοκία και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, ο πρώτος ισραηλινός πρωθυπουργός που βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet Shaked είπε ότι δεν θα εξετάσει απλά το ενδεχόμενο η νομοθεσία να προστατέψει έναν πρωθυπουργό από ορισμένους τύπους της ποινικής έρευνας, αλλά ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου ενίσχυσης της διακυβέρνησης, ανέφερε η εφημερίδα Haaretz.
Ένας βουλευτής από το κόμμα Likud του Netanyahu, ο David Amsalem, υπέβαλε ένα τέτοιο νομοσχέδιο την Δευτέρα, λέγοντας ότι οι έρευνες έχουν απασχολήσει διαδοχικά πρωθυπουργούς, κάτι που πληγώνει τη διακυβέρνηση. Ο βοηθός του Yafit Yona δήλωσε, ότι το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί αναδρομικά και δεν μπορεί να προστατεύσει τον Netanyahu σε αυτή την υπόθεση.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς τον ΑΜΚΑ η λίστα χειρουργείου στα νοσοκομεία

Για τη σειρά κατάταξής του στη λίστα χειρουργείου ο ασθενής θα ενημερώνεται από έναν αριθμό, που θα του δίνει το νοσοκομείο, θα είναι μοναδικός και δεν θα προέρχεται από τον ΑΜΚΑ, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση δυνατός ο προσδιορισμός της ταυτότητας του ασθενή.

Η αλλαγή στην οποία προέβη το υπουργείο Υγείας ήταν απαραίτητη μετά από την γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου ανέφερε ότι τα τελευταία 4 ψηφία του ΑΜΚΑ συνιστούν προσωπικά δεδομένα, καθώς, έστω και έμμεσα, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ταυτότητα των συγκεκριμένων ασθενών από τρίτους που αποκτούν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου. Η Αρχή είχε καλέσει το υπουργείο Υγείας να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους, αλλά και το ενδεχόμενο να προβεί σε βελτιώσεις διατυπώσεων του σχεδίου της υπουργικής απόφασης.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και βέλτιστης λειτουργίας της λίστας χειρουργείου με σκοπό τη διαφάνεια, την ισότητα και τη μείωση των χρόνων αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Για την ισότιμη πρόσβαση των ασθενών, καθορίστηκαν πέντε κατηγορίες χειρουργικών επεμβάσεων με βάση

α) τα συμπτώματα, τη δυσλειτουργία και την εξέλιξη της νόσου και

β)την εκτιμώμενη δυνατότητα χρόνου αναμονής.

Ο ασθενής θα εντάσσεται σε μια από αυτές τις κατηγορίες μετά την κλινική εκτίμηση του γιατρού. Οι ασθενείς που θεωρούν ότι παραβιάζεται η σειρά προτεραιότητας, θα μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών που θα λειτουργεί σε κάθε νοσοκομείο. Η σχετική υπουργική απόφαση για τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών, αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Σημαντικό στοιχείο για την ενίσχυση της διαφάνειας αποτελεί η δημοσιοποίηση της λίστας των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στις ιστοσελίδες των νοσοκομείων. Με την ανάρτηση της λίστας στο διαδίκτυο, ο ασθενής θα ενημερώνεται για την αναμονή ανά τμήμα και ανά νοσοκομείο. Η λίστα θα ανανεώνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε εβδομάδας, αφού ληφθούν υπόψη και τα εκτελεσθέντα χειρουργεία.

Από τη λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ωστόσο και αυτές οι επεμβάσεις θα δημοσιοποιούνται κάθε 15 μέρες στον ιστότοπο κάθε νοσοκομείου.

Σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ, ορίζεται ως υπεύθυνος παρακολούθησης και ελέγχου της διαδικασίας διαμόρφωσης της λίστας χειρουργείου ο αναπληρωτής διοικητής - και όπου δεν υπάρχει, ο διοικητής του νοσοκομείου. Για τη σύνταξη της λίστας ορίζεται υπεύθυνος ένας τουλάχιστον υπάλληλος του νοσοκομείου. Την ευθύνη της τήρησης της λίστας φέρει η επιτροπή χειρουργείου.

Κάθε χειρουργός, μετά την κλινική εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς, αξιολογεί τη σοβαρότητα της νόσου, κατατάσσει το περιστατικό και συντάσσει τεκμηριωμένο σημείωμα, ανεξάρτητα αν η κλινική εκτίμηση έγινε κατά την πρωινή ή την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση που το περιστατικό, κατά το χρονικό διάστημα αναμονής της χειρουργικής επέμβασης, παρουσιάσει επιπλοκές και κρίνεται σοβαρότερο από άλλο περιστατικό της ίδιας κατηγορίας, έτσι ώστε να απαιτείται η μετακίνησή του στη λίστα είτε η έξοδός του από αυτή, ο υπεύθυνος αναφέρεται σχετικά, με πρόσθετο σημείωμα το οποίο συντάσσεται υποχρεωτικά την ίδια μέρα που πραγματοποιείται η κλινική εκτίμηση.

Τα σημειώματα αυτά παραδίδονται το συντομότερο δυνατόν στον αρμόδιο υπάλληλο που έχει ορισθεί υπεύθυνος για τη σύνταξη της λίστας χειρουργείου. Ο εν λόγω υπάλληλος λαμβάνοντας υπόψη του το ως άνω σημείωμα, την κατανομή των χειρουργικών τραπεζών και τις ημέρες που χειρουργεί κάθε χειρουργός, ενημερώνει τον ασθενή για τις διαθέσιμες ημερομηνίες που υπάρχουν μέσα στο χρονικό διάστημα που πρέπει να διενεργηθεί η χειρουργική επέμβαση.

Ο υπάλληλος συντάσσει τη λίστα βάσει των παραπάνω στοιχείων, χωριστά για κάθε κλινική ή τμήμα του νοσοκομείου, η οποία, αφού εγκριθεί ως προς την ανάρτησή της από τον αναπληρωτή διοικητή ή τον διοικητή, παραδίδεται στην αρμόδια κλινική και στην επιτροπή χειρουργείου προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα χειρουργείου.

Ο υπάλληλος παρακολουθεί την ομαλή εκτέλεση της σειράς προτεραιότητας που έχει καθοριστεί με τη λίστα, καθώς και τις αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν λόγω επαναξιολόγησης της σοβαρότητας του περιστατικού (με το πρόσθετο σημείωμα από τον υπεύθυνο ιατρό) ή της αποδεδειγμένης αδυναμίας του ασθενούς να προσέλθει την ημερομηνία που του έχει ανακοινωθεί κλπ. Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής ενημερώνεται έγκαιρα για κάθε μεταβολή που τον αφορά, και αντιστοίχως ο ασθενής οφείλει να ενημερώσει σε περίπτωση κωλύματός του.

Στη λίστα καταχωρούνται:

- ο μοναδικός αριθμός που δίνεται σε κάθε ασθενή, κατά την εγγραφή του για την ένταξή του στη λίστα,

- το είδος του χειρουργείου,

- η κατηγορία στην οποία εντάσσεται το περιστατικό,

- η ημερομηνία κλινικής εκτίμησης της κατάστασης του ασθενούς,

- η ημερομηνία της χειρουργικής επέμβασης.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά η αίτηση συνταξιοδότησης

Από 1-1-2017 ο ΕΦΚΑ βρίσκεται παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση. Η νέα ιστοσελίδα θα βγει από σήμερα στον αέρα και θα αφορά στον ΕΦΚΑ. Η αίτηση για συνταξιοδότηση από τις 16 Ιανουαρίου θα μπορεί να υποβάλλεται πλέον ηλεκτρονικά. «Περνάμε στην ηλεκτρονική εποχή, στην εποχή του ΕΦΚΑ. Κάναμε σε 5 μήνες αυτό που έπρεπε να είχε γίνει σε 5 χρόνια», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, στην σημερινή συνέντευξη τύπου για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το τετραψήφιο 1555 λειτουργεί από χθες και δίνει κατευθύνσεις, ενημέρωση και απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στον ΕΦΚΑ. Η υπηρεσία αυτή θα επεκταθεί για να παρέχει τις υπηρεσίες της και αρχικά λειτουργεί από 8:00-14:00 κάθε μέρα. Παραμένουν, επίσης, σε λειτουργία τα γνωστά σημεία εξυπηρέτησης.

Έως το τέλος του μήνα, πρόκειται να αποσταλούν τα ειδοποιητήρια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, με το νέο ποσοστό (20% για κύρια σύνταξη, 6,95% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), σε δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Όπως προέκυψε από την νέα γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Στέλλα Βρακά, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την έναρξη λειτουργίας του νέου ΕΦΚΑ, θα προκύψει ένα μητρώο αναγγελίας πρόσληψης για όσους κατέχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές και από αυτή την πολύ ειδική κατηγορία, εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η καταβολή των εισφορών, στο εξής θα είναι μηνιαία, κάτι που σημαίνει ότι για τα ειδοποιητήρια που θα σταλούν εντός του τρέχοντος μήνα, η καταβολή τους θα πρέπει να γίνει έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Πάντως για να συμβούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει πρώτα να δημοσιοποιηθεί η επίμαχη εγκύκλιος για τα δελτία παροχής υπηρεσιών, κάτι που εκτιμάται ότι θα προκύψει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Όπως διευκρίνισε η αρμόδια υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου θα μπορούν στο εξής οι ασφαλισμένοι να καταβάλλουν μέρος των ασφαλιστικών εισφορών τους και να μην κινδυνεύουν από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αρκεί να προχωρούν σε συμψηφισμό την αμέσως επόμενη ασφαλιστική περίοδο.

Επίσης, ο κ. Πετρόπουλος, ως αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς και αγρότες, που μπορεί ακόμα να μην έχουν καταβάλλει ούτε τις εισφορές του 2016 και θα κληθούν να καταβάλλουν και τις εισφορές για τον πρώτο μήνα του 2017. «Δεν θα εφαρμοστεί κανένας διωκτικός μηχανισμός σε βάρος τους», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Πετρόπουλου.

Γενικότερα, πάντως, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις και με τους θεσμούς, όπως αποκάλυψε ο κ. Πετρόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα, σε μια προσπάθεια να πειστούν ότι δεν πρέπει να διώκονται όσοι μπορούν να καταβάλλουν έστω ένα μέρος από τα οφειλόμενα, αρκεί να συνεχίσουν να βρίσκονται στην παραγωγική διαδικασία.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!