EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Ακτινοβολία στο σπίτι: Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα

Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. Όμως οι ακριβείς πιθανές βλάβες είναι ακόμα απροσδιόριστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στους πολίτες.

Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε εκτεθειμένοι στη γήινη και κοσμική ακτινοβολία και το πιο σημαντικό στην ακτινοβολία του ήλιου.

Επιπλέον, υπάρχουν και οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από πάσης φύσεως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές WiFi ή Bluetooth εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της.

Η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά χημικούς δεσμούς, δηλαδή δεν προκαλεί βλάβη στο DNA, το οποίο είναι μια πιθανή αιτία για την εμφάνιση καρκίνου.

Αν και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα βλάβες, μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως μετά από μακροχρόνια έκθεση.

Πώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τον οργανισμό

Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί την κύρια βιολογική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αυτό το φαινόμενο αξιοποιείται στους φούρνους μικροκυμάτων και επιτρέπει να ζεσταίνουμε γρήγορα το φαγητό.

Τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.

Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από το όριο, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης.

Ποιες οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για τις πιθανές βλαπτικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και για το λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα.

Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου και του δέρματος, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία και κατάθλιψη.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αρκετές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των ασθενειών που έχουν ενοχοποιηθεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις έρευνες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον αυξημένο κίνδυνο, ωστόσο υπογραμμίζει πως απαιτείται επιπλέον έρευνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Εφόσον το τοπίο είναι ακόμα θολό σχετικά με την επικινδυνότητα των συσκευών καλό θα ήταν να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Τι πρέπει να κάνετε

Κάποιες απλές οδηγίες που αν τις ακολουθήσουμε μπορεί να σώσουν την υγεία μας είναι οι εξής:
  • Αποφύγετε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί τότε η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας)
  • Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάτε στο κινητό είναι να το έχετε στο μεγάφωνο και να υπάρχει μία απόσταση από τον εγκέφαλο. Διαφορετικά να προτιμάτε να μιλάτε με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.
  • Προσπαθήστε να μειώσετε γενικά τις ώρες που μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο.
  • Μην έχετε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.
  • Αντικαταστήστε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού ή της δουλειάς με ένα ενσύρματο.
  • Αποφύγετε τις πολλές ασύρματες συσκευές στην κατοικία σας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, συσκευές Bluetooth, ηχεία κ.ά.)
  • Κλείνετε όλες τις συσκευές όταν πάτε για ύπνο (υπολογιστής, τηλέφωνο κλπ). Το ίδιο ισχύει και για το ασύρματο ρούτερ.
  • Το ασύρματο ρούτερ είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείται πολύ.
  • Αποφύγετε να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμάστε (προστατεύστε ιδίως το κεφάλι σας)
  • Απομακρυνθείτε από το φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι ενεργός. πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρόμος στη Φλόριντα - Πυροβολισμοί στο διεθνές αεροδρόμιο - Τουλάχιστον πέντε νεκροί, συνελήφθη ο 20χρονος δράστης

Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο στο διεθνές αεροδρόμιο στη Φλόριντα. Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους πυροβολισμούς.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός με πολίτες να προσπαθούν να μην βρεθούν στα πυρά του δράστη κι επιβάτες να τρέχουν πίσω στα αεροπλάνα από τα οποία είχαν αποβιβαστεί λίγο πριν.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. Το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα παραλαβής των αποσκευών, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί και 13 τραυματίες από το περιστατικό που έγινε ανάμεσα στους τερματικούς 2 και 3, ενώ οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο δράστης που φορούσε μια μπλούζα με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων άνοιξε πυρ σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, προτού αστυνομικοί τον συλλάβουν και τον θέσουν υπό κράτηση, γνωστοποίησαν οι αρχές και περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, δεν φέρεται να είπε τίποτα την ώρα του περιστατικού, ενώ τον πυροβόλησαν αστυνομικοί καθώς επιχειρούσε να γεμίσει εκ νέου το όπλο του, μετέδωσε το MSNBC, επικαλούμενο μαρτυρίες.

Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν "σιωπηλό άνδρα" που "πυροβολούσε εναντίον μας", την ώρα που "οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους".

"Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι" τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

"Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα" είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.55 τοπική ώρα (19.55 ώρα Ελλάδας).

Από το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, περνούν πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρες ή που μεταβαίνουν σε κάποια χώρα της Καραϊβικής.

Το κίνητρο της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστο, υπογράμμισε η Μπάρμπαρα Σέριφ, τοπική αξιωματούχος.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άρι Φλέιτσερ, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, έγραψε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και όλοι τρέχουν, ενώ αργότερα ότι όλα πλέον είναι ήρεμα, όμως η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να βγει από το αεροδρόμιο.

Το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντέιλ βρίσκεται 34 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Μαϊάμι.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς αυξήθηκε το ωριαίο κόστος στο Δημόσιο - Νέα μείωση στον ιδιωτικό τομέα

Αυξημένο ωριαίο κόστος αλλά και προσλήψεις στο Δημόσιο καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα το 2016, εν αντιθέσει με τον ιδιωτικό τομέα όπου το μισθολογικό κόστος μειώνεται κυρίως λόγω των αθρόων απολύσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στη χώρα μας το ωριαίο κόστος εργασίας στο Δημόσιο το τρίτο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε κατά 4,5%, ενώ το αντίστοιχο κόστος στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 3,1%. Συνολικά, το ωριαίο κόστος εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,5%. Σημειωτέον ότι στο κόστος εργασίας υπολογίζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι μισθοί και τα μπόνους, καθώς και το μη μισθολογικό κόστος που αφορά τις εισφορές των εργοδοτών.

Ανοδική πορεία στο συνολικό ωριαίο κόστος εργασίας (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) καταγράφεται από την Eurostat και όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τη μικρότερη αύξηση στο συνολικό κόστος εργασίας στο Δημόσιο, καθώς το ποσοστό αύξησης είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο τρίτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκε συνολική αύξηση 1,5% στο συνολικό ωριαίο κόστος εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους ήταν 1%. Αντίστοιχα, στις χώρες της Ε.Ε. καταγράφεται αύξηση 1,9% το γ΄ τρίμηνο, έναντι 1,4% το β τρίμηνο του 2016. Η αύξηση στο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ευρωζώνη αποδίδεται στην ενίσχυση του μισθολογικού κόστους κατά 1,6% και του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,2%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις χώρες της Ε.Ε. είναι αύξηση 2% και 1,5%, αντίστοιχα.

Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, μιλώντας στην «Καθημερινή», αποδίδουν την αύξηση του ωριαίου κόστους εργασίας στο Δημόσιο στην αύξηση των προσλήψεων που καταγράφεται. Συνεκτιμώμενων των συνταξιοδοτήσεων, το 2016 το ελληνικό Δημόσιο αυξήθηκε κατά 6.803 άτομα.

Την ίδια ώρα, ο ιδιωτικός τομέας τον περασμένο Νοέμβριο μειώθηκε κατά 37.667 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης για τον ιδιωτικό τομέα, τον Νοέμβριο του 2016 οι προσλήψεις ανήλθαν σε 157.385, ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.052. Εκ των αποχωρήσεων, οι 66.978 ήταν οικειοθελείς και οι 128.074 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή από λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Συνολικά, πάντως, το 2016 στην Ελλάδα το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 125.128 θέσεις εργασίας. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 οι προσλήψεις ανήλθαν σε 1.987.838 και οι αποχωρήσεις σε 1.862.710. Εκ των αποχωρήσεων οι 1.059.001 προήλθαν από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξη συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 803.709 ήταν οικειοθελείς.

Το ζήτημα των προσλήψεων στο Δημόσιο και δη των μετακλητών έχει αποτελέσει επανειλημμένως σημείο αντιπαράθεσης στη Βουλή, με την αντιπολίτευση να αποδίδει στην κυβέρνηση ότι «βολεύουν ημετέρους». Απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση 33 βουλευτών της Ν.Δ. στη Βουλή, η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί στο στενό Δημόσιο, ως υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, συνολικά 2.224 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι προσλήψεις σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, εκ των προσλήψεων αυτών οι 1.756 έγιναν λόγω αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, οι 465 αφορούσαν λοιπές προσλήψεις και τρεις αφορούν προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ΟΤΑ.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τελευταίες πέντε φοροαπαλλαγές που καταργούνται στο 2017

Εκατομμύρια φορολογούμενοι το 2017 θα έρθουν αντιμέτωποι με δυσάρεστες φορολογικές εκπλήξεις που σχετίζονται πέρα από όλα τα άλλα, και με τις φοροαπαλλαγές.

Στην προσπάθειά του να βρει μέτρα για να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με τους "θεσμούς", το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει επιδοθεί στην αναζήτηση νέων φόρων. Και στην αναζήτηση αυτή ξύνει τον πάτο του βαρελιού, αφού και οι περισσότερες φοροαπαλλαγές έχουν ήδη καταργηθεί, ενώ και όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες φορολογούνται αδρά. Έτσι, το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Πιο συγκεκριμένα, για κατάργηση οδεύουν:

-Η έκπτωση φόρου 10% επί των ιατρικών δαπανών. Η έκπτωση δίνεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος έχει συνολική ιατρική δαπάνη η οποία ξεπερνά το 5% του συνολικού εισοδήματός του.

-Η έκπτωση φόρου 1,5% που γίνεται στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων. Από την κατάργηση της έκπτωσης θα επιβαρυνθούν κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι με πολύ χαμηλό εισόδημα, αφού θα αυξηθεί η μηνιαία παρακράτηση του φόρου τους (δεν θα καρπώνονται τη διαγραφή ποσού έως 30 ευρώ κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης).

Ακόμη:

-Θα επιβάλλεται φόρος 5% στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας (π.χ., AirBNB).

-Θα επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, με κατάργηση αυτών που θα κριθούν άδικες και αναποτελεσματικές.

-Θα υπάρξει αλλαγή του ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης της ναυτιλίας υπό τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι κρυφές κάμερες στα γραφεία της Novartis «καίνε» 4 υπουργούς!

Ένα σκάνδαλο ολκής ίσως προκύψει τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, ακόμα πιο ηχηρό και από αυτό της Siemens.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, το οπτικοακουστικό υλικό από το εσωτερικό κύκλωμα της εταιρείας στην Ελλάδα “προκαλεί δέος” καθώς όπως αναφέρεται ακούγονται ονόματα πολιτικών οι οποίοι ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της εταιρείας, να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ακούγονται διαβεβαιώσεις πρώην στελέχους της Novartis για πιέσεις σε υπουργούς οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους ενώ άλλο ανώτατο στέλεχος εμφανίζεται να “ασχολείται προσωπικά” με την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας.
 
Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το FBI είναι σε γνώση του περιεχομένου του video, γνωρίζουν ότι ακούγονται ονόματα τεσσάρων πρώην υπουργών μεγάλου βεληνεκούς τους οποίους το μεγαλοστέλεχος της Novartis επικαλείται λέγοντας πως θα παρέμβουν προκειμένου να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα για την εταιρεία.

Η έρευνα για αθέμιτες μεθόδους με μίζες για την προώθηση των προϊόντων της Novartis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την έφοδο των ελληνικών αρχών στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικό υλικό.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέγα σκάνδαλο στην Βουλγαρία από την αποστολή πυρομαχικών μέσω ΗΠΑ στους Τζιχαντιστές στην Συρία

Μέγα σκάνδαλο στην γειτονική Βουλγαρία με την εμπλοκή μεταφοράς πυρομαχικών μέσω ναυλωμένων πλοίων από τις ΗΠΑ  σε Ιράκ και Σ. Αραβία και από εκεί στην Συρία προκαλεί την Ρωσία, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Η εισαγγελία της Σόφιας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα μετά την ανακάλυψη δεκάδων κιβωτίων πυρομαχικών βουλγαρικής προελεύσεως στο Χαλέπι,  τα οποία  παράγονται από το εργοστάσιο  στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα «Trud», ο λόγος για την έρευνα του εισαγγελέα αφορά το  υλικό που απέστειλε  ο Βούλγαρος  ανταποκριτής της εφημερίδας  Diehl Gaytandzhievoy από την Συρία.

Ο Βούλγαρος  δημοσιογράφος έστειλε φωτογραφίες με τα  δεκάδες κιβώτια πυρομαχικών, που παράγονται στη Βουλγαρία προκαλώντας σάλο στην χώρα εμπλέκοντας μέχρι και τον πρωθυπουργό Μ.Μπόρισωφ.

Αυτοί ήταν βουλγαρικής κατασκευής πύραυλοι των  122mm του συστήματος «Grad» , που αποτελεί το πιο θανατηφόρο όπλο των  τζιχαντιστών .

Στην είδηση αυτή υπήρξε έντονη και σφοδρή αντίδραση ως γνωστόν της  εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα . Η ίδια είπε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα προς τη βουλγαρική πλευρά.

Οι Βούλγαροι εισαγγελείς στην συνέχεια είχαν και οι ίδιοι πολλές  ερωτήσεις σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στη Συρία , οι οποίες αφορούν την εταιρεία όπλων  Arcus,   αν κρίνουμε από τις ετικέτες στα κιβώτια πυρομαχικών, τα οποία βρέθηκαν εκεί .

Σύμφωνα με την «Trud»,  εισαγγελείς και  αστυνομία επί του παρόντος ελέγχουν τις  άδειες εξαγωγής της Arcus για την παραγωγή και διακίνηση πυρομαχικών. Μερικά από τα έγγραφα κατασχέθηκαν από το υπουργείο άμυνας, το οποίο πρέπει  να αποσαφηνίσει την διακίνηση αυτή .

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία παραβίαση. Εάν κατά τον έλεγχο αποδειχθούν και βρεθούν ενδείξεις και ίχνη  εγκλήματος, τότε θα ξεκινήσουν  οι προδικαστικές διαδικασίες »,  δήλωσε λακωνικά το γραφείο του εισαγγελέα της Gorna Oryahovitsa.

Με προτροπή του νέου Βούλγαρου προέδρου ο  εισαγγελέας θα πρέπει να δώσει απάντηση στα πολυάριθμα περιστατικά προμηθειών βουλγαρικών όπλων στους Σύρους τζιχαντιστές.

Πληροφορίες εμπλέκουν άμεσα  Βούλγαρους  αξιωματούχους οι οποίοι έλαβαν μεγάλα ποσά σε  μετρητά για την πώληση όπλων μέσω ενδιάμεσου φορέα, και αυτό είναι που ενδιαφέρει τους ερευνητές.

Φέτος  η Arcus αύξησε τα έσοδά τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν  σε περίπου  45 εκατομμύρια δολάρια .

Κατά τις έρευνες ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων (EADaily) οι λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα της πώλησης και παράδοση των βουλγαρικών όπλων προς τη Συρία, επιβεβαιώνεται από  επίσημα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, καθώς και την ίδια η Βουλγαρία.

Το κύκλωμα δεν απαιτούσε  κανέναν  διαμεσολαβητή, και εμπλέκει και την βουλγαρική κυβέρνηση επισήμως με τους  τζιχαντιστές.

Τα βουλγαρικά όπλα αγοράζονταν από εταιρείες των ΗΠΑ όπως την Orbital ATK, για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το κρατικό πρόγραμμα στήριξης των συμμάχων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Μιλάμε για εκατομμύρια πυρομαχικά όπως οβίδες πυροβολικού,  εκτοξευτές χειροβομβίδων,  αντιαρματικούς  πυραύλους, σφαίρες,  τα οποία ξαφνικά βρισκόντουσαν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Μόνο φέτος, χάρη στις παραγγελίες από εταιρείες των ΗΠΑ η βουλγαρική βιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις όπλων 12 φορές κερδίζοντας 170 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Αμερικανοί παρείχαν  την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή  στη Βουλγαρία.

Τα όπλα και πυρομαχικά φορτώνονταν στο Μπουργκάς σε ναυλωμένα πλοία με διάφορες σημαίες όπως της Δανίας και  πλοία των εταιρειών  H. Folmer & Co. και Karina Danica, τα οποία κατέπλεαν στην συνέχεια  στο Ιράκ αλλά και προς το λιμάνι της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται όμως ότι η Σαουδική Αραβία  δεν χρησιμοποιεί  όπλα και  πυρομαχικά που ακολουθούν  τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Οι  αποστολές όπλων από τη Σαουδική Αραβία στην συνέχεια αποστέλλονταν  απευθείας στη Συρία μέσω τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Επισήμως, οι βουλγαρικές αρχές θα μπορούσαν να προσποιηθούν  ότι δεν γνώριζαν  τον τελικό προορισμό. Ωστόσο, είναι απίθανο ότι δεν είχαν  πληροφορίες για το πού να ταξίδευαν τα ναυλωμένα πλοία από Αμερικανούς.

Ως εκ τούτου, στην ιστορία της προμήθειας όπλων από την Βουλγαρία εκτός όλων των άλλων είναι και θέμα ηθικής, φέρνοντας σε πλήρη αμηχανία τις βουλγαρικές αρχές.
pentapostagma


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν αφήνουν άγγιχτες ούτε τις αναπηρικές συντάξεις - Τι θα ισχύσει με τον νέο χρόνο

Ο συνδυασμός του νόμου Κατρούγκαλου και όσων θα ισχύσουν στο νέο ασφαλιστικό φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο "Ελεύθερος Τύπος":

Ο κορμός της πρότασης είναι η πλήρης εναρμόνιση όλων των παλαιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων με τα συντάξιμα ποσοστά αναπηρίας, τα επιδόματα, καθώς και τους κανόνες θεμελίωσης δικαιώματος αναπηρικής σύνταξης που ισχύουν για τους νέους από 1ης/1/1993 και μετά ασφαλισμένους.

Η ανατροπή αυτή φέρνει τα πάνω κάτω για περισσότερους από 400.000 ασφαλισμένους πριν από το 1992, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, καθώς θα συνδυαστεί και με τις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν μικρότερες συντάξεις για όσους βγαίνουν με αναπηρική σύνταξη από 13/5/2016 και μετά.

Το νέο καθεστώς θα εφαρμοστεί όμως και στους ήδη συνταξιούχους και εκεί οι διαφορές θα είναι τεράστιες στα ποσά της σύνταξης.

Με το νέο καθεστώς για τις αναπηρικές συντάξεις, οι παλαιοί μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι που κρίνονται με συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας από 13/5/2016 και μετά, θα παίρνουν ανεξάρτητα από το Ταμείο από το οποίο προέρχονται ή ασφαλίστηκαν:

· Το 50% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 50% ως 66,69%.

· Το 75% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 67% ως 79,99%.

· Το 100% της σύνταξης για τους βαριά ανάπηρους από 80% και άνω.

Οι αλλαγές θα επεκταθούν και στις προϋποθέσεις θεμελίωσης και θα ισχύσουν για όλους οι όροι συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, που προβλέπουν ότι η αναπηρική σύνταξη θα καταβάλλεται:

* Με ένα έτος ασφάλισης εφόσον ο ασφαλισμένος δεν συμπλήρωσε το 21ο έτος της ηλικίας του και για κάθε έτος πέραν του 21ου απαιτούνται 120 επιπλέον ημέρες εργασίας κάθε έτος και μέχρι να συμπληρωθούν 1.500 ή 5 έτη εργασίας.

* Με 5 έτη εργασίας εφόσον τα 2 τελευταία έτη ασφάλισης είναι στα πέντε τελευταία χρόνια από το έτος που έγινε ανάπηρος, ανεξαρτήτως της ηλικίας του ασφαλισμένου.

* Με 15 έτη εργασίας οποτεδήποτε.

Και στις τρεις περιπτώσεις η σύνταξη θα είναι 50% με αναπηρία 50% ως 66,69%, 75% με αναπηρία από 67% ως 79,99% και 100% με αναπηρία από 80% και άνω.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tο Σάββατο και την Κυριακή οι σταθμοί Συγγρού-Φιξ και Πανόρμου θα παραμείνουν κλειστοί προκειμένου να εγκατασταθούν οι μπάρες.

Τη θέση τους σε σταθμούς του μετρό ξεκινούν να παίρνουν οι μπάρες, που θα αποτρέπουν την είσοδο σε τζαμπατζήδες. Αύριο και μεθαύριο πρόκειται να τοποθετηθεί ο σχετικός εξοπλισμός (τουρνικέ) του συστήματος «Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου», του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σε δύο σταθμούς του μετρό. Ετσι, το Σάββατο και την Κυριακή οι σταθμοί Συγγρού-Φιξ και Πανόρμου θα παραμείνουν κλειστοί προκειμένου να εγκατασταθούν οι μπάρες. Τις δύο αυτές ημέρες οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Στόχος των ΣΤΑΣΥ είναι έως τον Φεβρουάριο να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση όλων των συστημάτων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ. Η ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών για τις γραμμές 2 και 3 του μετρό τοποθετείται στα τέλη Μαρτίου. Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, που ήθελε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε πρώτη φάση στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται στην ταυτόχρονη έναρξη χρήσης του «έξυπνου» εισιτηρίου σε όλα τα μέσα, το ερχόμενο καλοκαίρι, με παράλληλη χρήση του χάρτινου το πρώτο διάστημα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάνω από 1,1 εκατ. τα ακινητοποιημένα ΙΧ! Τι ζητούν οι εφορίες για κατάθεση πινακίδων

Το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου αναμένεται να «σπάσουν» φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στην τελευταία 7ετία οι οποίες και αποτελούν «πονοκέφαλο» για οικονομικό επιτελείο.

Αν βέβαια στα παραπάνω προστεθούν και οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες που κινούν παράνομα τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, δεν έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) τότε ο «πονοκέφαλος» μετατρέπεται σε τεράστιο «αγκάθι» για το ΥΠΟΙΚ.

Αν στα παραπάνω υπολογίσει κανείς πως χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες αλλά τις έχουν «αντικαταστήσει» με πλαστές και κινούν παράνομα τα οχήματά τους τότε το τεράστιο «αγκάθι» αποτελεί «γόρδιο δεσμό» για το οικονομικό επιτελείο.

Ουρές στις εφορίες

Μαζική αναμένεται να είναι και φέτος η κατάθεση των πινακίδων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων για να γλιτώσουν από τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για όσα ΙΧ έχουν κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω και έχουν ηλικία μικρότερη των δέκα ετών.

Η λήξη της παράτασης για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας όπως επίσης και της εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας 2017 λήγει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και αν κάποιος δεν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας αλλά δεν έχει εξοφλήσει και τα Τέλη Κυκλοφορίας μέχρι την παραπάνω ημερομηνία αυτομάτως θα τους βεβαιωθεί στο Taxisnet το διπλάσιο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός του.

Ήδη στη Λάρισα έχει καταγραφεί ρεκόρ κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας με πάνω από 5.000 ιδιοκτήτες να έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους!

Επίσης αυξημένη κατά 11,2% σε σύγκριση με πέρυσι ήταν η ακινητοποίηση οχημάτων στην Καβάλα, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής Δ.Ο.Υ και με βάση τον αριθμό των πινακίδων, που παραδόθηκαν στην υπηρεσία μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, στις 2.410 ανήλθε ο αριθμός των πινακίδων επιβατικών αυτοκίνητων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης, που παραδόθηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2016 στο Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας.

Το 2012 είχαν παραδοθεί 3.694 πινακίδες. Την επόμενη χρονιά, το 2013, ο αριθμός των πινακίδων που παραδόθηκαν ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών φτάνοντας τις 4.500. Το 2014 είχαν παραδοθεί συνολικά 3.500 πινακίδες, αριθμός που μειώθηκε αισθητά το 2015.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Τμήματος Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας, στις περισσότερες περιπτώσεις παράδοσης πινακίδων πρόκειται για το μοναδικό όχημα του νοικοκυριού που τις παραδίδει. Μετά την παράδοσή τους, οι ιδιοκτήτες συνήθως ακινητοποιούν τα οχήματα, ενώ σε μικρότερο βαθμό προχωρούν σε πωλήσεις είτε των αυτοκινήτων είτε των μοτοσικλετών τους.

Υπάρχουν επίσης κι εκείνοι, που επειδή αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στα τέλη κυκλοφορίας, παραδίδουν τις πινακίδες για να τις παραλάβουν από το Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. μερικές μέρες ή και μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν υπάλληλοι της υπηρεσίας, κυριότερος λόγος για την παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας είναι η μείωση του εισοδήματος των πολιτών, σε συνδυασμό με τα υψηλά ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τις δαπάνες συντήρησης των οχημάτων.

Επίσης ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων σχεδόν σε όλες τις εφορίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όποτε και λήγει η παράταση που είχε δώσει το υπουργεί ο Οικονομικών.

Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Enikonomia.gr πως οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας αναμένεται να ξεπεράσουν τις 70.000 και φέτος όπως και πέρυσι με αποτέλεσμα από το 2010 να έχουν κατατεθεί πάνω από 1,115 εκατ. πινακίδες κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια. Δηλαδή σε ακινησία βρίσκεται ένα στα πέντε αυτοκίνητα του συνολικού στόλου οχημάτων!

Ειδικότερα το 2015 κατατέθηκαν περίπου 70.000 πινακίδες κυκλοφορίας, το 2014 πάνω από 100.000, το 2013 περίπου 135.000, το 2012 πάνω από 365.000, το 2011 περίπου 205.000 και το 2010 παραδόθηκαν 170.000 πινακίδες κυκλοφορίας.

Ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι» για το υπουργείο Οικονομικών αποτελούν οι ιδιοκτήτες που δεν καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους αλλά ούτε και πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλεια και βέβαια δεν τα περνούν και από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) τα οποία εκτός από το γεγονός ότι κυκλοφορούν παράνομα αποτελούν και κινούμενες «βόμβες» τόσο για τον περιβάλλον και την οδική ασφάλεια όσο και για τους υπόλοιπους διερχόμενους οδηγούς σε περίπτωση ατυχήματος…

Τα έγγραφα που χρειάζονται για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους στις Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να προσκομίσουν:

α) την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

β) τις πινακίδες κυκλοφορίας.

γ) φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

δ) απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2013.

ε) υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

στ) αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Στον «αέρα» τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας το 2017

'Οσον αφορά στην καταβολή των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας για το 2017 το οικονομικό επιτελείο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει και το 2017.

Πάντως το 2016 η απόφαση που ενεργοποιούσε την καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου με αποτέλεσμα να μην κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά πάρα πολλές εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης οχημάτων…

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tι συνέβη στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ του ΟΑΣΑ;

Εξαλλοι είναι οι θαυμαστές της μουσικής επιμελήτριας που προσέλαβε ο OAΣΑ για να βάζει μουσική στα λεωφορεία. Πέρασαν τόσοι μήνες και μουσική δεν έπαιξε στα λεωφορεία. Ποιος “σκότωσε” την μουσική επιμελήτρια;
 
Γράφει σχετικά ο Γιάννης Καρακατσάνης [johnkarak.gr]
Μουσική στα λεωφορεία πότε θα ακούσουμε;
 
Τον Οκτώβριο ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας με σύμβαση που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου (άγνωστο αν ανανεώθηκε ή όχι) και αμοιβή συνολικά 3.900 ευρώ.
 
Η δουλειά της μουσικής επιμελήτριας ήταν να επιλέξει τη μουσική που θα ακούμε στα λεωφορεία, να σχεδιάσει και να προετοιμάσει μουσικές εκδηλώσεις και δράσεις σε χώρους του μετρό και άλλους δημόσιους χώρους και να προετοιμάσει/σχεδιάσει τη δράση «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο».
Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο, που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να ακούμε τις μουσικές επιλογές της κυρίας μουσικής επιμελήτριας στα λεωφορεία. Τα λεωφορεία βέβαια δεν διαθέτουν ηχοσύστημα, αλλά θα μου πεις κολλάω σε κάτι λεπτομέρειες.
 
Εδώ η επόμενη στάση ίσα που ακούγεται από τα ψόφια ηχεία που διαθέτουν τα περισσότερα σαράβαλα λεωφορεία.
 
Επίσης ούτε καμία ενέργεια/δράση έχω δει αυτούς τους μήνες στο μετρό, με το οποίο μετακινούμαι καθημερινά, όπως και με τα λεωφορεία, ούτε τη δράση «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο» είδα πουθενά.
 
Θα μου πεις βέβαια η συγκεκριμένη εργαζόμενη μπορεί τη δουλειά της να την έκανε, να έφτιαξε τις play list με τα τραγούδια που θα έπρεπε να ακούμε στα λεωφορεία, μπορεί να προγραμμάτισε και να σχεδίασε και τις σχετικές δράσεις και να μην ευθύνεται εκείνη για το ότι ούτε μουσική ακούμε στα λεωφορεία, ούτε τις σχετικές δράσεις είδαμε.
 
Ποιος ευθύνεται όμως για αυτό το μπάχαλο; Κάποιος ευθύνεται.
 
Για το θέμα αυτό έστειλα μήνυμα μέσα από τη σελίδα του ΟΑΣΑ στο Facebook, το μήνυμα διαβάστηκε αλλά φυσικά δεν απάντησε κανείς.
 
Όπως κανείς δεν απαντάει στις δεκάδες αξιολογήσεις των χρηστών – επιβατών που ποστάρουν τα σχόλιά τους για τα λίγα δρομολόγια και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους.
 
Και ξανα ρωτάω: Μουσική στα λεωφορεία πότε θα ακούσουμε;
 
 

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΒΟΥΛΟ ΟΝ»

 «ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΒΟΥΛΟ ΟΝ»
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρώ ή εθνική επιβίωση;

Του Νίκου Ιγγλέση

Το 2002 ένα ξένο νόμισμα, το ευρώ, αντικατέστησε το εθνικό νόμισμα της χώρας μας, τη δραχμή. Αποκαλούμε το ευρώ ξένο νόμισμα γιατί αυτό δεν το εκδίδει η Ελλάδα, όπως γινόταν με τη δραχμή, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το ελληνικό κράτος, από το 2002, δεν έχει καμία εξουσία στο νόμισμα που κυκλοφορεί στη χώρα και δεν μπορεί να εκδίδει την ποσότητα του χρήματος που απαιτείται (ρευστότητα) για τη λειτουργία της οικονομίας, ούτε να καθορίζει τα επιτόκια και τη συναλλαγματική ισοτιμία του.
Η νομισματική και συναλλαγματική πολιτική καθορίζεται από την ΕΚΤ, η οποία από τις Συνθήκες Ίδρυσης και Λειτουργίας της ΕΕ απαγορεύεται να δανείζει τα κράτη-μέλη, όπως κάνουν όλες οι κεντρικές τράπεζες των χωρών που διαθέτουν το δικό τους εθνικό νόμισμα (ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία κλπ.).

Χωρίς εθνικό νόμισμα το ελληνικό κράτος για να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων και των νοσοκομείων, να ασκεί κοινωνική πολιτική, να εξασφαλίζει την αμυντική θωράκιση της χώρας, να κάνει δημόσιες επενδύσεις και να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια του Δημόσιου Χρέους πρέπει είτε να εισπράττει περισσότερους φόρους είτε να δανείζεται. Γι’ αυτό αυξάνονται συνεχώς οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι ενώ παράλληλα μειώνονται οι δαπάνες (μισθοί, συντάξεις κλπ.) προκειμένου να απαιτείται μικρότερος δανεισμός. ‘Ολη η πρόσφατη φοροεπιδρομή του τρίτου Μνημονίου αποσκοπεί στην επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος (3,5% του ΑΕΠ, το 2018) με το οποίο θα πληρώνονται μόνο οι τόκοι του Δημόσιου Χρέους.

Οκτώ χρόνια μετά την είσοδό της στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα ουσιαστικά χρεοκόπησε γιατί δεν μπορούσε να δανείζεται από τις «αγορές» και μπήκε στα Μνημόνια, δηλαδή, στο «αναμορφωτήριο» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Από το 2010 ο δανεισμός, που δεν αποπληρώνει αλλά ανακυκλώνει το χρέος, γίνεται από τους μηχανισμούς της ΕΕ (EFSF – ESM) και το ΔΝΤ.
Ακόμη και σήμερα, που διανύουμε τον έβδομο χρόνο καταστροφής και λεηλασίας της χώρας, πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ρόλο της ξένου νομίσματος, του ευρώ, στην αποσάθρωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ο επί 21 χρόνια, μέχρι το 1948, πρωθυπουργός του Καναδά McKenzie King είχε πεί: «Άπαξ ένα έθνος εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της πίστωσης, δεν έχει σημασία ποιός θεσπίζει τους νόμους του κράτους. Η τοκογλυφία (σσ. του χρέους)  άπαξ και επικρατήσει θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος. Μέχρι να επανέλθει ο έλεγχος του νομίσματος και της πίστωσης στην κυβέρνηση και αναγνωριστεί ως η πιο περίοπτη και ιερή ευθύνη της, όλες οι συζητήσεις περί εθνικής κυριαρχίας, περί Κοινοβουλίου και περί Δημοκρατίας είναι ανώφελες και μάταιες».

Το Δημόσιο Χρέος από το 2002, που η χώρα μας εισήλθε στο ευρώ, μέχρι το 2016 αυξήθηκε κατά 109% (από 156 σε 324 δις.) ενώ το ΑΕΠ μόνο κατά 34% (από 131 σε 175 δις.). Θυμίζουμε  ότι το 2001 το 75% του χρέους ήταν σε δραχμές (εσωτερικό χρέος) και μόνο το 25% σε συνάλλαγμα. Άρα το 75% των τοκοχρεολυσίων πληρωνόντουσαν σε δραχμές. Σε μια νύχτα όλο το χρέος μετατράπηκε σε ευρώ, δηλαδη σε συνάλλαγμα. Το αντίστροφο θα γίνει όταν η χώρα επανέλθει στη δραχμή. Όλο το σημερινό χρέος της σε ευρώ θα μετατραπεί στο νέο εθνικό νόμισμα. Ένα κράτος δε χρεοκοπεί ποτέ όταν χρωστάει (όσα κι αν χρωστάει) στο εθνικό νόμισμά του. Εκδίδει χρήμα και πληρώνει. Ένα κράτος χρεοκοπεί όταν πρέπει να πληρώσει σε άλλο νόμισμα (συνάλλαγμα) που δεν έχει. Αυτή είναι η περίπτωση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ, αφού δεν μπορεί να εκδώσει ευρώ.

Η έξοδος από την Ευρωζώνη αποτελεί προϋπόθεση, όχι απλά βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αλλά, επιβίωσης της ελληνικής εθνικής οντότητας. Το εγχείρημα πρέπει να είναι εθνική επιλογή,  όχι επιλογή των δανειστών (π.χ. σχέδιο Σόϊμπλε), που θα αποφασιστεί από μια ελληνική κυβέρνηση και θα βασίζεται σ’ένα καλά μελετημένο, σ’ όλες τις λεπτομέρειές του, σχέδιο. Τα βασικά σημεία ενός τέτοιου σχεδίου είναι:

Η ισοτιμία

Εισαγωγή του εθνικού νομίσματος με ισοτιμία ένα προς ένα, δηλαδή, μια Νέα Δραχμή προς ένα ευρώ. Όλα, μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα, οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, τα δάνεια και όλες οι άλλες αξίες θα μετατραπούν, από την πρώτη στιγμή, στο νέο εθνικό νόμισμα μ’ αυτή την ισοτιμία. Αμέσως μετά, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος που θα έχει αποδεσμευτεί από το Ευρωσύστημα, η ισοτιμία αυτή θα «κλειδώσει». Η Νέα Δραχμή, δηλαδή, δε θα είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη στα χρηματιστήρια συναλλάγματος και δε θα μπορεί να δεχτεί κερδοσκοπικές – υποτιμητικές επιθέσεις για λόγους οικονομικούς αλλά και πολιτικούς. Με αυτόν τον τρόπο μετάβασης δε θα αυξηθούν οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών και έτσι δε θα υπάρξει πληθωρισμός.

Το «κλείδωμα» της ισοτιμίας ενός νομίσματος είναι εθνική επιλογή μιας χώρας και δεν εξαρτάται από ξένα κέντρα όπως κυβερνήσεις, χρηματιστήρια κλπ. Ουσιαστικά το «κλείδωμα» καθορίζει την ισοτιμία που οι εγχώριες τράπεζες θα πωλούν συνάλλαγμα, έναντι δραχμών, στους ενδιαφερόμενους π.χ. εισαγωγικές εταιρείες. Θυμίζουμε ότι για 20 χρόνια, από το 1953 μέχρι το 1973, η Ελλάδα είχε «κλειδώσει» την ισοτιμία της δραχμής με το δολάριο (ένα δολάριο προς 30 δραχμές). Η Ελβετία είχε «κλειδώσει» από το 2011 μέχρι το 2015 την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ. Η Ρωσία και η Αργεντινή είχαν «κλειδώσει» τα νομίσματά τους με το δολάριο. Η Βουλγαρία έχει σήμερα «κλειδωμένη» την ισοτιμία του λέβα με το ευρώ. Η «κλειδωμένη» ισοτιμία, ένα προς ένα, θα παραμείνει καθ’ όλο το μεταβατικό διάστημα σταθεροποίησης του νέου εθνικού νομίσματος και μέχρις ότου αρχίσει η ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Οι υπάρχουσες καταθέσεις σε ευρώ θα έχουν ρήτρα συναλλάγματος ώστε να μην υπάρχει κανένας φόβος στους πολίτες για τυχόν υποτίμηση της Νέας Δραχμής. Επειδή από την πρώτη στιγμή όλες οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται στο νέο εθνικό νόμισμα, όταν εκταμιεύονται οι καταθέσεις στην εσωτερική αγορά θα μετατρέπονται σε δραχμές, πάντα με ισοτιμία ένα προς ένα, όταν εκταμιεύονται για εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, για εξωτερικό τουρισμό, για σπουδές στην αλλοδαπή και για λόγους υγείας, σε ευρώ.

Το Ισοζύγιο

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να εμφανιστεί στην τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς με εισαγόμενα προϊόντα. Το Ισοζύγιο Αγαθών και Υπηρεσιών, λόγω της εσωτερικής υποτίμησης των τελευταίων ετών, έχει ισοσκελιστεί. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από τις εξαγωγές αγαθών που κάνει, από τον τουρισμό και τη ναυτιλία εισπράττει το απαραίτητο συνάλλαγμα για να πληρώνει όλες τις εισαγωγές που πραγματοποιεί σήμερα. Ούτε ελλείψεις σε προϊόντα θα υπάρξουν, ούτε δελτίο χρειάζεται να επιβληθεί σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, όπως λένε όσοι θέλουν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες για να μην αντιδράσουν στην καταστροφή και τη λαφυραγώγηση της χώρας τους.

Απ’ όλα τα ανωτέρω είναι φανερό ότι οι σημερινές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας (εσωτερική υποτίμηση – ισοσκελισμένο Ισοζύγιο) δεν απαιτούν, για τη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή, υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος. Η υποτίμηση έχει γίνει ήδη, είναι η εσωτερική υποτίμηση των μνημονιακών χρόνων, δεν απαιτείται πρόσθετη νομισματική υποτίμηση. Μια χώρα υποτιμά το νόμισμά της για ένα και μοναδικό λόγο, για να μειώσει ή να εξαλείψει το έλλειμμα στο Ισοζύγιό της. Αυτό έχει γίνει ήδη στη χώρα μας.  

Βασικός παράγοντας επιτυχίας του εγχειρήματος επιστροφής στο εθνικό νόμισμα είναι η διατήρηση ισοσκελισμένου του Ισοζυγίου Αγαθών και Υπηρεσιών. Πρέπει από την πρώτη στιγμή να διασφαλιστεί, με κατάλληλες ρυθμίσεις, ότι το συνάλλαγμα από τις εξαγωγές και τον τουρισμό δε θα διαφεύγει σε τράπεζες του εξωτερικού, με υποτιμολογήσεις εξαγωγών και τουριστικών υπηρεσιών και υπερτιμολογήσεις εισαγωγών. Παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα να εξακολουθήσει να εισρέει στη χώρα.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση   

Με όπλο το εθνικό νόμισμα και τη δυνατότητα αύξησης της κυκλοφορίας του, η κυβέρνηση θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία για να αναπτύξει (όχι μεγεθύνει) την ελληνική οικονομία και να βελτιώσει την παραγωγικότητά της. Στην πρώτη φάση η αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας πρέπει να κατευθυνθεί μόνο σε παραγωγικές επενδύσεις και όχι στην αύξηση των εισοδημάτων που θα ανατρέψουν το Ισοζύγιο. Οι επενδύσεις προοδευτικά θα αυξάνουν τον πλούτο της χώρας, θα βελτιώνουν τα εισοδήματα και θα μειώνουν την ανεργία. Η αύξηση των εισοδημάτων πρέπει να έπεται της αύξησης του ΑΕΠ και όχι το αντίθετο.

Η έξοδος από την Ευρωζώνη και η θωράκιση της οικονομίας με τη Νέα Δραχμή είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα ώστε η χώρα να πάψει να εκβιάζεται από τους δανειστές και να πάψει να αποτελεί γερμανική αποικία. Για να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Ο Νίκος Ιγγλέσης είναι δημοσιογράφος και  συγγραφέας του βιβλίου
«Η Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο», εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη,
καθώς και του Δοκιμίου «Το νόμισμα και τα φετίχ του»
που έχει αναρτηθεί στο
http://greekattack.wordpress.com
        Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο μηνιαίο περιοδικό PointZero (τεύχος Ιανουαρίου) που κυκλοφόρησε στις 5-1-2017.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΦΕΤΕΙΟ: Ο ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΖΗΜΙΩΣΑΝ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Πρωτοφανής δικαστική απόφαση δίνει άλλη τροπή στο σκάνδαλο της Χαλκιδικής

Η Εισαγγελία θα διερευνήσει την υπόθεση;

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο Χρήστος Πάχτας πήγε για μαλλί με δικαστική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και έμπλεξε σε περιπέτειες ο ίδιος, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και ίσως και η κυβέρνηση Σημίτη!

Τα πράγματα με τη σειρά:

Μέχρι σήμερα πολλές δικαστικές αποφάσεις έχουν κρίνει αν αποτελεί  συκοφαντική δυσφήμηση η χρήση της λέξης «σκάνδαλο» για ένα πρόσωπο και είτε την δικαιολογούσαν, είτε την όχι.

Όμως όλες οι μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις είχαν αποφύγει να δώσουν τον ορισμό του σκανδάλου.

Πολύ περισσότερο σε ότι αφορά τη λέξη «διαπλοκή». Ως σήμερα καμία δικαστική απόφαση δεν έκρινε αν η λέξη «διαπλοκή» αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση. Πολύ περισσότερο δεν όρισε καμία τον ορισμό της λέξης αυτής.

Για όλα όμως υπάρχει μια αρχή.

Η δικαστική απόφαση που φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα δίνει τον ορισμό του σκανδάλου και της διαπλοκής.

Και ύστερα αποφαίνεται ότι αυτές τις δυο λέξεις  αν τις αποδώσει κανείς στη δράση του Χρήστου Πάχτα στην υπόθεση της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στη  Χαλκιδική, δεν κάνει συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του εν λόγω πολιτικού. Διαπράττει μεν το αδίκημα της απλής δυσφήμησης, αλλά αυτό δεν τιμωρείται γιατί προέχει η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων και δικαιωμάτων πολιτών της περιοχής που υφίσταται σοβαρότατα πλήγματα από την εξόρυξη μεταλλευμάτων στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή που εξέδωσε ο εφέτης Γιάννης Λαμπρόπουλος στο Εφετείο Πειραιά θέτει τελεσίδικα και ένα ακόμα πιο σοβαρό θέμα από το αν δικαιολογείται η χρήση των λέξεων «σκάνδαλο» και «διαπλοκή’ όταν «συντάσσεται» με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και τον Χρήστο Πάχτα.

Η απόφαση διαπιστώνει οριστικά και τελεσίδικα ότι ο ίδιος ο Χρήστος Πάχτας ως υφυπουργός Οικονομίας το 2003 με τις υπογραφές που έβαλε στην παραχώρηση των εκτάσεων της Χαλκιδικής στην Ελληνικός Χρυσός», διέπραξε παράνομες πράξεις από τις οποίες τα ελληνικά ταμεία ζημιώθηκαν με ποσό τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διαπίστωση αυτή είχε γίνει και με πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, αλλά ο Χρήστος Πάχτας είχε ασκήσει έφεση αμφισβητώντας και ότι διέπραξε σκάνδαλο και ότι είναι διαπλεκόμενος και επίσης ότι διέπραξε παρανομίες στην υπόθεση αυτή, την οποία απέδωσε σε συλλογική κυβερνητική θέση. Κάτι ανάλογο ισχυρίζεται και ο Ακης Τσοχατζόπουλος για τα εξοπλιστικά και δεν έχουν άδικο.

Είναι αδιανόητο να θεωρήσει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός απλώς προήδρευε του ΚΥΣΕΑ και της κυβέρνησης που αποφάσισε να δώσει χωρίς διαγωνισμό τη Χαλκιδική στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το ποιός «στόλισε» τον Χρήστο Πάχτα με τα προαναφερόμενα για σκάνδαλο, διαπλοκή και παρανομίες και δικαιώθηκε απο τα δικαστήρια του Πειραιά: ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η πρώτη απόφαση (Πρωτοδικείο Πειραιά) που δικαίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το 2014 με κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και δεν μπορεί να παραπονεθεί ο κ.Πάχτας για δικαστικό καταπέλτη εναντίον του με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η απόφαση του Εφετείου εκδόθηκε πριν 3 μήνες από το Εφετείο Πειραιά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς μένει ως σήμερα στις δάφνες της δικαίωσης χωρίς να κάνει το οφειλόμενο παραπέρα βήμα.

Ποιό είναι αυτό;

Μα οι παρανομίες που διαπιστώνει η δικαστική απόφαση ότι έγιναν με υπογραφή Πάχτα.

Το δικαστήριο κάνει εκτεταμένη ανάλυση και παρουσίαση στοιχείων με βάση τα οποία τα ελληνικά ταμεία ζημιώθηκαν με 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν λίγο καιρό παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη δεκάδες υπάλληλοι γιατί είχαν χρησιμοποιήσει (και) απολυτήρια Λυκείου πλαστά η πτυχία πανεπιστημίου, επίσης πλαστά.

Σε μερικές περιπτώσεις η ζημιά του Δημοσίου είναι απο την διαφορά βαθμού που θα είχαν αν δεν χρησιμοποιούσαν πλαστούς τίτλους σπουδών και το ποσό της ζημιάς ανέρχεται σε περίπου 10.000 ευρώ για αρκετά χρόνια.

Όμως η Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητα και υπολογίζει ότι  χωρίς το πτυχίο δεν θα υπήρχε καν πρόσληψη, άρα και δεν θα καταβάλλονταν μισθοί. Έτσι υπολογίζει το σύνολο των μισθών και αυτό το σύνολο για όλα τα χρόνια φτάνει και στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Οι ποινές λοιπόν που έχουν ως τώρα επιβληθεί είναι 14-15 χρόνια κάθειρξης «γιατί η πράξη έχει ηθική απαξία»,όπως τονίζεται στις αποφάσεις.

Στην περίπτωση Πάχτα οι δικαστές δεν έβγαλαν τις ζημίες από το …κεφάλι τους.

Επί χρόνια για την υπόθεση αυτή είχε διενεργηθεί έρευνα απο τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ελληνικό κράτος είχε απεριόριστο χρόνο και μέσα να δείξει ότι δεν έγιναν καμία παρανομία, αλλά μετά πολλά χρόνια ερευνών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η παράδοση των εκτάσεων στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ήταν παράνομη, δεν έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό και η ζημιά έφτασε στα 15 εκατομμύρια ευρώ

Οι υποθέσεις με τις καθαρίστριες κινήθηκαν και ολοκληρώθηκαν σε  1-2 χρόνια με βαρύτατες καταδίκες.

Το «σκάνδαλο» και η «διαπλοκή» Πάχτα-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ξεκίνησε  το 2002-2003 όταν η κυβέρνηση Σημίτη αισθανόταν παντοδύναμη.

Τότε η Κυβέρνηση Σημίτη διαφήμιζε ότι είχε πρωθυπουργό που αγρυπνούσε με το μπλοκάκι και παρακολουθούσε τα πάντα σε 24ωρη βάση.

Με βάση αυτό το «προσόν» του κ. Σημίτη ζητούσε από τον ελληνικό λαό να τον ξαναψηφίσει αφού ήταν «κέρβερος πάνω από τους Υπουργούς»

Τότε μάλιστα πολλοί έσπευδαν να παραδίδουν «σκάνδαλα σε φακέλους στο πρωθυπουργικό γραφείο».

Στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου κρίθηκε ότι ο Ακης τα έκανε μόνος του γιατί ήταν «μοναχοφάης» και είχε αυτονομηθεί από τον αντίπαλο Σημίτη».

Ο Χρήστος Πάχτας υποστήριξε ότι η υπόθεση Χαλκιδική ήταν «παρέμβαση της κυβέρνησης δια των αρμοδίων υπουργών ,ως συλλογικό όργανο και όχι επιλογή Πάχτα» και άρα δεν είναι υπόλογος ο Πάχτας.

Το δικαστήριο με τις αποφάσεις του έκρινε ότι ο Χρ.Πάχτας έβαλε την υπογραφή του στις επίμαχες συμβάσεις.

Άρα του είπε ουσιαστικά «να προσέχει κανείς που βάζει την υπογραφή του» και αυτό παραπέμπει σε παραιτήσεις Υπουργών(π.χ. Σούρλας, Νικολόπουλος κ.α.) που δεν ήθελαν να βάλουν υπογραφές σε «σκάνδαλα».

Ιδού πως περιγράφει το δικαστήριο του Πειραιά τις παρανομίες με τις οποίες υπήρξε ζημιά 15 εκατομμυρίων:

«…Περαιτέρω αποδείχθηκε ότι μετά απο σχετική καταγγελία  ,ως προς τα μέτρα κρατικής ενίσχυσης που εφήρμοσε η Ελλάδα υπέρ της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Β.Μ.Χ. η ευρωπαϊκή Επιτροπή ,αφού εκκίνησε την προβλεπόμενη  διαδικασια έρευνας ,στις  23.02.2011  έκρινε ότι χορηγήθηκε …παράνομα από την Ελλάδα, κατά παράβαση  του άρθρου 108 της συνθήκης γιο τη λειτουργία της ευρωπαϊκής Ενωσης ,υπέρ της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ,κρατική ενίσχυση ύψους  15,34 εκατομ ευρώ με την πώληση περιουσιακών στοιχείων  και γης σε τιμή κατώτερη της αξίας τηςε και με την απαλλαγή της υποχρεωτικής καταβολής των συνδεομένων φόρων που είναι ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά ,όφειλε δε η Ελλάδα κατ επιταγή των άρθρων 2,3,4 να προβεί άμεσα σε ανάκτηση της ενίσχυσης αυτής(15,34 εκατομ ευρώ) με τους τόκους, Η Επιτροπή προέβη στην κρίση αυτή  ,αφού προηγουμένως  διέλαβε στο σκεπτικό της τα εξής: Στις 12.12.2003 τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάστηκαν από την ΤVX HELLAS  στο Ελληνικό Δημόσιο έναντι 11 εκατομ ευρώ υπό όρους εξώδικου διακανονισμού, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε συμψηφισμός αμοιβαίων αξιώσεων (οι αξιώσεις της  TVX HELLAS έναντι του ελληνικού Δημοσίου ανέρχονταν σε 293 εκατομ ευρώ, λόγω ζημιών που υπέστη από τις επενδύσεις στα Μεταλλεία και απο δαπάνες που πραγματοποίησε για την προστασία του περιβάλλοντος) και την ίδια μέρα το Δημόσιο προέβη στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έναντι  11 εκατομ χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού απο ανεξάρτητο εκτιμητή και χωρίς ανοικτό διαγωνισμό. Η πώληση περιελάμβανε τρια Μεταλλεία (Στρατωνίου ,Σκουριών και Ολυμπιάδας) τα σχετικά μεταλλευτικά δικαιώματα, γη, απόθεμα μεταλλευμάτων και τα πάγια στοιχεία ενεργητικού(εξοπλισμός εξόρυξης-επεξεργασίας, κατοικίες εργαζομένων και βιομηχανικά κτήρια) και η εταιρεία απηλλάγη  από την καταβολή οποιουδήποτε φόρου. Καταλήγοντας η επιτροπή έκρινε ότι το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανήλθε στα 15,34 εκατομ ευρώ έχοντας εξετάσει την τιμή των τριών επι μέρους μεταλλείων Στρατωνίου, Σκουριών, Ολυμπιάδας  που συναποτελούν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με βάση τους οικονομικούς παράγοντες που ίσχυαν κατά τη στιγμή πώλησης και την ικανότητα των εν λόγω Μεταλλέιων να καταστούν λειτουργικά ,η οποία αξία ανέρχεται για τα Μεταλλεία  Στρατωνίου και Σκουριών σε 21.5 εκατομ ευρώ,..β) την αγοραία αξία της γης …γ) την αξία του αποθ’εματος μεταλλευμάτων.. κοιτάσματα μολύβδου, ψευδαργύρου»

Η απόφαση σημειώνει ότι η εύλογη αξία των Μεταλλέιων Κασσάνδρας σύμφωνα με εταιρεία μέτοχο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ(European Goldfields) ανεχρχόταν σε 411 εκατομ ευρώ τον Ιούνιο του 2004….

Η απόφαση κρινει ότι το Ελληνικό Δημόσιο δια της κυβέρνησης Σημίτη δεν ήταν απλώς μεσάζων στην μεταβίβαση αυτή , αλλά ενεργό μέρος  των συναλλαγών και μάλιστα σε μία σύμβαση είχε τη θέση του πωλητή κλπ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει τότε δελτίο Τύπου και κατηγόρησε τον Χρήστο Πάχτα για σκάνδαλο, διαπλοκή και ότι πήρε το μέρος των επιχειρηματιών συμφερόντων με τη στάση του και την υπογραφή του.

Ακριβώς αυτά συνέβησαν κατά την απόφαση η οποία καταφεύγει στο λεξικό και δίνει τον ορισμό του σκανδάλου ως εξής: ΣΚΑΝΔΑΛΟ =Κάθε πράξη, γεγονός, κατάσταση που αντιβαίνει στις καθιερωμένες αντιλήψεις περι ηθικής, θίγει το κοινό αίσθημα προκαλώντας  δυσφορία και αγανάκτηση ή Σκάνδαλο+ πράξη ,ενέργεια, γεγονός, συμπεριφορά ,κατάσταση που προκαλεί σοκ, δυσμένεια αποδοκιμασία.

Στη λέξη διαπλοκή δίνει τον εξής ορισμό  η δικαστική απόφαση: Φαινόμενο μη θεμιτής  αμοιβαίας εξυπηρέτησης συμφερόντων μεταξύ παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Η  δικαστική απόφαση κρίνει ότι έτσι αποδόθηκε σωστά η ευνοϊκή μεταχείριση του ιδιώτη(ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ) από φορέα δημοσίας εξουσίας (Χρ. Πάχτα)που δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος»

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα η δικαστική απόφαση  κρίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει ζημιωθεί με 15 εκατομ ευρώ.

Η απόφαση εκδόθηκε σε πολιτικό δικαστήριο και εκεί δεν υπήρχε εισαγγελέας, ώστε να στείλει την  απόφαση για ποινική διερεύνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως σήμερα ειναι κυβέρνηση και θα έπρεπε να στείλει την απόφαση στην Εισαγγελία, ώστε να αρχίσει έρευνα για το ποιοί ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο. Τουλάχιστον έναν, τον Χρ. Πάχτα τον προσδιορίζει ρητά και κατηγορηματικά η απόφαση.

Όπως είναι φανερό όμως δεν είναι δυνατόν να μην έδωσε την έγκριση μετά μάλιστα από ενδελεχή ενημέρωση ο τότε πρωθυπουργός και ίσως και άλλοι υπουργοί, αν έγιναν συσκέψεις για το θέμα της Χαλκιδικής

Ο Χρ, Παχτάς είχε διακόψει απότομα μια συνέντευξη στο γαλλικό κρατικό κανάλι τότε επειδή η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είχε λάβει ανταλλάγματα. Δεν απάντησε λέγοντας «πως τολμάτε να με ρωτάτε τέτοιο πράγμα».

Η δημοσιογράφος ρώτησε την εταιρεία ELDORANDO και εκπρόσωπος απάντησε ότι τους ζητούσε ο Πάχτας να διορίσει όλους τους δικούς του.

Είναι αυτό δώρο  Ερευνήθηκε αν άλλοι έλαβαν ανάλογα ή άλλα δώρα με ανοίγματα λογαριασμών κλπ

Ιδού λοιπόν πεδίο έρευνας λαμπρό…

Υ.Γ. Ο Χρ. Πάχτας εκλέγεται και κόπτεται για την Χαλκιδική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έδρα στην Αθήνα. Ο κ. Πάχτας δίκασε την αγωγή του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στον… Πειραιά! Γιατί λέει μεταδόθηκε παντού η υπόθεση από τα ΜΜΕ. Αρα και στη… Γαύδο το επόμενο δικαστήριο.
Ελλάδα 2016 …
 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα Κυβερνητική ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ! Με τον νέο ΝΟΜΟ επωφελούνται οι φοροφυγάδες!!

«Υπό την πίεση των διεθνών δανειστών η Ελλάδα εισήγαγε ένα νέο σύστημα εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Στην πράξη επωφελούνται οι φοροφυγάδες. Όποιος από την άλλη πλευρά είναι ειλικρινής στο τι δηλώνει, πρέπει να ματώσει» αναφέρει σε ρεπορτάζ του από την Ελλάδα το Spiegel Online, σχετικά με το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου για τους αυτοαπασχολούμενους.

Το ρεπορτάζ, όπως αναφέρει η DeutscheWelle, ξεκινά με ένα παράδειγμα από την εργασιακή πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης: «Βάσει της φορολογικής τους δήλωσης συγκαταλέγονται στους πολύ φτωχούς: Ο Παναγιώτης Μ. και η Μαρία Κ. είναι γιατροί στη Θεσσαλονίκη, διατηρούν μαζί ένα ιατρείο για ιδιώτες ασθενείς. Πέρσι είχαν έσοδα μαζί 60.000 €. Ωστόσο στην εφορία δήλωσαν μόλις κάτι παραπάνω από 8.000 € -ακριβώς πάνω από αυτό που το κράτος θέτει ως όριο της φτώχειας. Ο Παναγιώτης δεν έχει όμως βάρος στη συνείδησή του. ‘Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε καταστραφεί από τη φορολογική νομοθεσία’ λέει ο ίδιος».

Σύμφωνα με το Spiegel Online η περίπτωση των δύο γιατρών δεν είναι τίποτα άλλο από μια «συνηθισμένη μορφή φοροδιαφυγής» αλλά και η «βασική αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας». Σύμφωνα με το νέο σύστημα καταβολής εισφορών καταργούνται οι μέχρι τώρα ισχύοντες κανόνες, βάσει των οποίων αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνταν να πληρώσουν ένα πάγιο ποσό για εισφορές υγείας και συντάξιμα, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, με δυνατότητα αύξησής τους ανά τριετία. Το Spiegel σημειώνει επίσης: «Πλέον οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης θα εισπράττονται συναρτήσει του εισοδήματος, όπως γίνεται καταρχήν και στη Γερμανία.

Το νέο σύστημα συγκροτήθηκε κατόπιν επίμονης απαίτησης των διεθνών πιστωτών και είναι επίσης ένας εκ των όρων της δανειακής σύμβασης. Στη θεωρία πρόκειται για ένα δικαιότερο σύστημα σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα της πάγιας καταβολής. Κάθε πολίτης οφείλει να πληρώσει μόνο ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες κι όχι πια ανάλογα με τα χρόνια αυτοαπασχόλησης. Αλλά εκεί που χωλαίνει η Ελλάδα είναι στην εφαρμογή». Κλείνοντας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «το νέο σύστημα θα είχε νόημα σε ένα κράτος, το οποίο θα πάτασσε τη φοροδιαφυγή με αξιοπιστία και σοβαρότητα». Μόνο έτσι θα μπορούσε το κράτος να αντλήσει έσοδα από τους πολίτες που έχουν υψηλότερα εισοδήματα, άρα και μεγαλύτερη ευχέρεια στην καταβολή υψηλότερων εισφορών. «Ωστόσο παραμένει αμφίβολο αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στήνονται δόκανα για όσους κλέβουν ρεύμα

Ο νέος Κώδικας με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του Διαχειριστή του Δικτύου Ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ) κάνει πιο αυστηρό το πλαίσιο για όσους επανασυνδέουν παράνομα τα κομμένα ρολόγια ή κλέβουν με οποιοδήποτε τρόπο ρεύμα.

Μια σημαντική εξέλιξη, που έρχεται να επαναπροσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της αγοράς στον τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έγκρισή του από την Ολομέλεια της ΡΑΕ δόθηκε προς δημοσίευση σε ΦΕΚ ο Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον καταστατικό χάρτη στον τομέα διανομής, η διαδικασία για την εκπόνηση του οποίου επιτέλους ολοκληρώθηκε, 15 ολόκληρα χρόνια μετά την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Μεταξύ άλλων ο Κώδικας ρυθμίζει όλα τα θέματα σχετικά με τη ρευματοκλοπή, η οποία, όπως παραδέχονται στελέχη της ΔΕΗ αλλά και του ΔΕΔΔΗΕ τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα του συστήματος ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με τον Κώδικα:

Ως ρευματοκλοπή ορίζεται κάθε αυθαίρετη και με δόλο επέμβαση σε εξοπλισμό ή/και εγκαταστάσεις του δικτύου, με συνέπεια την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς αυτή να καταγράφεται, ή χωρίς να αντιστοιχίζεται με εκπρόσωπο φορτίου, άρα δεν τιμολογείται.

Για παράδειγμα, περιπτώσεις ρευματοκλοπής συνιστούν οι κάθε είδους επεμβάσεις στις μετρητικές διατάξεις με σκοπό την αλλοίωση της καταγραφόμενης ενέργειας, οι απευθείας συνδέσεις της εσωτερικής εγκατάστασης με το καλώδιο παροχής ή το δίκτυο, η απευθείας σύνδεση με αγκίστρωση στους αγωγούς του εναερίου δικτύου, καθώς και η αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί, είτε υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ είτε όχι.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την ευθύνη να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για τον αποτελεσματικό εντοπισμό και την αποτροπή των περιπτώσεων ρευματοκλοπής.

Ταυτόχρονα, όμως, οι προμηθευτές οφείλουν να διερευνούν και να καταγγέλλουν άμεσα στο ΔΕΔΔΗΕ ασυνήθιστες ή αδικαιολόγητες μεταβολές στην καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών τους, οι οποίες εγείρουν βάσιμες υποψίες για ρευματοκλοπή.

Ο Κώδικας ορίζει επίσης τους κανόνες που οφείλει να τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, σχετικά με τους ελέγχους για διαπίστωση ρευματοκλοπής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ φέρει το βάρος της απόδειξης της ρευματοκλοπής, εφόσον διαπιστωθεί τέτοια περίπτωση, τότε διακόπτει άμεσα την παροχή εάν η εγκατάσταση ηλεκτροδοτείται χωρίς να υπάρχει σύμβαση προμήθειας ή η παροχή έχει απενεργοποιηθεί ή διακοπεί λόγω χρέους διαπιστώνεται αυθαίρετη επανενεργοποίηση, επανασύνδεση ή/και ρευματοκλοπή, καθώς και στην περίπτωση που ο τρόπος διενέργειας της ρευματοκλοπής ενέχει κινδύνους για τους καταναλωτές.

Στις περιπτώσεις πιθανολογούμενης ρευματοκλοπής, ο μετρητής αντικαθίσταται προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο, ώστε σε συνδυασμό με την εξέταση των καταναλώσεων του χρήστη να διερευνηθεί έχει πράγματι συντελεστεί ρευματοκλοπή ή όχι. Στις περιπτώσεις αυτές προηγείται έγγραφη ενημέρωση προς τον αντίστοιχο προμηθευτή, αλλά και τον χρήστη, σχετικά με τον τόπο και χρόνο ελέγχου του μετρητή.

Σε περιπτώσεις διαπιστωμένων ρευματοκλοπών, οι χρήστες υποχρεούνται να καταβάλλουν τίμημα που αντιστοιχεί στη μη καταγραφείσα ενέργεια. Το ύψος του τιμήματος υπολογίζεται βάσει διοικητικά οριζόμενης μοναδιαίας τιμής και ποσοστού προσαύξησης, τα οποία καθορίζονται με απόφαση της ΡΑΕ, η οποία λαμβάνει υπόψη το συνολικό (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) μέσο κόστος ενέργειας στην αγορά για έναν τυπικό οικιακό καταναλωτή χαμηλής τάσης του δικτύου και τις διαστάσεις του φαινομένου της ρευματοκλοπής και την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του.

Το ποσοστό προσαύξησης δύναται να διαφοροποιείται μεταξύ κατηγοριών καταναλωτών λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, καθώς επίσης και να αυστηροποιείται σε περίπτωση υποτροπής ή/και συστηματικής ρευματοκλοπής.

Το ύψος της μοναδιαίας χρέωσης για την αποζημίωση του Διαχειριστή καθορίζεται προϋπολογιστικά με απόφαση ΡΑΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο για την τακτοποίηση και την είσπραξή της διαπιστωμένης οφειλής. Συγκεκριμένα, μπορεί να επιβάλει περιορισμούς ως προς τη δυνατότητα του χρήστη να αποκτά πρόσβαση στο Δίκτυο μέσω άλλης παροχής, αλλά και ως προς τη διαδοχή χρηστών στην συγκεκριμένη παροχή, υπό τον ίδιο ή άλλο προμηθευτή.

Τα ποσά που συγκεντρώνονται από την καταβολή οφειλών λόγω διαπιστωμένων ρευματοκλοπών αξιοποιούνται για την αντιστάθμιση της οικονομικής ζημίας που υφίστανται οι καταναλωτές λόγω ρευματοκλοπών, μέσω πίστωσης των λογαριασμών που αφορούν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ, χρήσης συστήματος και δικτύου, καθώς και τη δημιουργία αποθεματικού για τη χρηματοδότηση δράσεων και την παροχή κινήτρων προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τους προμηθευτές για τον περιορισμό των ρευματοκλοπών.
 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περιουσιολόγιο: Τι θα πρέπει να καταχωρούμε και τι όχι

Σε έγγραφή απάντησή της η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου αναφέρει ότι στο περιουσιολόγιο του οποίου η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, θα περιλαμβάνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιρικών μεριδίων.

Αντιθέτως δεν θα περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές σε εταιρείες που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 2687/1953 (Α' 317) και του ν. 27/1975 (Α' 77).

Η υφυπουργός οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου απάντησε σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τα δημοσιεύματα εφημερίδων στα οποία αναφέρεται ότι με τη λειτουργία του περιουσιολογίου, θα έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα ο φορολογικός ελεγκτής να ελέγξει ακόμη και τις προσωπικές θυρίδες των πολιτών, αλλά και για τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για το αν θα δηλώνουν οι φορολογούμενοι όλα τα κινητά μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα ωστόσο με έγγραφο προκήρυξης που είχε δημοσιευτεί πριν μερικές εβδομάδες προβλεπόταν ότι θα πρέπει να δηλώνονται σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται στα... στρώματα, καταθέσεις σε τράπεζες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και … άλογα ιπποδρόμου.

Εντός της διετίας 2017-2018 θα πρέπει να δημιουργηθεί αυτή η τεράστια βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων και 250.000 εταιριών και λοιπών νομικών προσώπων. Η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου δρομολογήθηκε ήδη με την ένταξη του έργου στα προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δολοφονία Αμοιρίδη : Ο εραστής καρφώνει τη σατανική χήρα - Τι γνωρίζει η 11χρονη κόρη του

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση δολοφονίας του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, ωστόσο ο εξάδελφος του εραστή της φαίνεται πως την κατηγορεί για ακόμα μια φορά.

Ο εραστής της Φρανσουάζ ομολόγησε, ωστόσο προσπάθησε να την προστατέψει και να πάρει πάνω του την ευθύνη, με την ίδια να αρνείται την εμπλοκή της, κάτι που έκανε έξω φρενών τον ξάδελφό του και κατέθεσε στους αστυνομικούς πως η Φρανσουάζ όχι μόνο συμμετείχε, αλλά ήταν και ο «ενορχηστρωτής» του δολοφονικού σχεδίου.

Εκτός, λοιπόν, από το γεγονός ότι ο συγγενής του εραστή της «την έδωσε» στις Αρχές, τώρα της επιφέρει και νέο χτύπημα. Κι αυτό διότι, εκείνη όχι απλά αρνείται ότι τον γνωρίζει, αλλά έχει καταθέσει πως δεν τον έχει δει καν από κοντά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη βραζιλιάνικη O Dia, ο ξάδελφος του εραστή της Φρανσουάζ έχει καταθέσει πως οι τρεις τους συναντήθηκαν στις 26 Δεκεμβρίου σε μια πλατεία, κοντά σε ένα σταθμό τραίνου, στην συνοικία Duque de Caxias, της Baixada Fluminense.

Αυτό φυσικά μπορεί να ανατρέψει τα πάντα! Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι Αρχές του Ρίο προσπαθούν να βρουν τυθχόν εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή που έχει υποδείξει ο 24χρονος συνεργός.

Εάν τις βρουν, τότε ένα ακόμη «άλλοθι» -από τα πολλά που έχει παρουσιάσει- η Φρανσουάζ Αμοιρίδη θα καταρρεύσει και θα μετατραπεί σε μία ακόμη αντίφαση -επίσης από τις πολλές στις οποίες έχει υποπέσει- που θα είναι ικανή να την «κάψει».

Ο Eduardo Tedesch κατέθεσε πως σε αυτή την συνάντηση καταστρώθηκε το σχέδιο της δολοφονίας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Baixada, Evaristo Bridges.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης πως οι Αρχές έδειξαν φωτογραφία του 24χρονου στην Φρανσουάζ κι εκείνη απάντησε πως δεν γνωρίζει ποιός είναι.

Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν βρεθούν οι συγκεκριμένες εικόνες, τότε η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη θα βρεθεί σε αδιέξοδο και ίσως αναγκαστεί να ομολογήσει όσα της καταλογίζουν οι Αρχές και οι συνεργοί της.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πως έχουν καταγραφεί περισσότερες από δέκα τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ 20:00 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου και 01:00 το πρωί, ανάμεσα στην Φρανσουάζ και τον 28χρονο εραστή της, τον αστυνομικό Sérgio Gomes Moreira Filho.

Στις ώρες αυτές ο 28χρονος βρισκόταν μέσα στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη Αμοιρίδη, τον οποίο κατέθεσε πως σκότωσε όντας σε αυτοάμυνα μετά από λογομαχία και έντονο καβγά.

Έφτασε στο σπίτι με τον ξάδελφό του 20 λεπτά αφότου έφυγε η Φρανσουάζ Αμοιρίδη με την κόρη της, για να πάνε για ψώνια σε ένα εμπορικό κέντρο.

Οι επικοινωνίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως άλλοθι από την Φρανσουάζ Αμοιρίδη.Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως έδειξε το αρχείο κλήσεων του κινητού της στους αστυνομικούς λέγοντας πως ο 28χρονος αστυνομικός της τηλεφώνησε αμέτρητες φορές για να την ρωτήσει που βρισκόταν και λέγοντας πως ήθελε να την δει, χωρίς όμως να της πει οτιδήποτε για την δολοφονία.

Ένα ακόμη άλλοθι που χρησιμοποιεί η 40χρονη Βραζιλιάνα είναι η ίδια η διαρρύθμιση του σπιτιού. Υποστηρίζει συγκεκριμένα πως δεν είδε τίποτα όταν επέστρεψε γιατί μετά την εξώπορτα υπάρχει ένα τμήμα στο οποίο βρίσκονται τα δωμάτια και τα μπάνια.

Η δολοφονία έγινε στο καθιστικό, που βρίσκεται μακρυά από το σημείο αυτό και έτσι κατέθεσε πως δεν είδε τίποτα.

Αντιθέτως, ο ξάδελφος κατέθεσε πως η Φρανσουάζ πήγε στο δωμάτιο για να δει το πτώμα του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Την ίδια ώρα, τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η πιο τραγική, ίσως, φιγούρα αυτής της θλιβερής υπόθεσης, η 11χρονη κόρη της Φρανσουάζ, θα υποβληθεί σε εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί εάν όντως ήταν το βιολογικό παιδί του Έλληνα πρέσβη Αμοιρίδη.
Η Τζούλια, κόρη Αμοιρίδη βρίσκεται πλέον στο σπίτι μιας ξαδέλφης της Φρανσουάζ, η οποία είναι και η νονά της και το πιο συγκλονιστικό κομμάτι είναι πως θεωρεί ότι ο μπαμπάς της πέθανε σε τροχαίο.

Αυτό της είπε η Φρανσουάζ όταν συνελήφθη. Τα λόγια της μεταφέρει ένας επιθεωρητής που ήταν παρών στο περιστατικό: «Αγκάλιασε την κόρη της και της είπε:Ο  και το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Δεν τα κατάφερε. Θα πρέπει να λείψω για να τακτοποιήσω κάποιες λεπτομέρειες»
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σήμερα τα Φώτα και ο Φωτισμός: Έθιμα για τα Θεοφάνεια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη Δεξαμενή του Κολωνακίου, όπως κάθε χρόνο, θα παραστεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί τη Σαλαμίνα για την Εορτή των Θεοφανείων, όπου θα παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη, Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα παρακολουθήσουν, όπως κάθε χρόνο, τον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά.

Έθιμα για τα Θεοφάνεια

Σε όλη την Ελλάδα αναβιώνουν έθιμα και παραδόσεις σχετικά με τα Φώτα, καθώς γιορτάζεται όχι μόνο ο διωγμός των καλικάντζαρων αλλά και η βάφτιση του Χριστού. Ωστόσο, εκτός από τον αγιασμό των υδάτων που γίνεται σε όλη τη χώρα, κάθε περιοχή διατηρεί τα δικά της, ιδιαίτερα έθιμα.

Ειδικά η Μακεδονία είναι τόσο πλούσια σε έθιμα, που σχεδόν κάθε περιοχή της έχει ξεχωριστό τρόπο εορτασμού των Θεοφανείων. Μπαμπούγερα, Αράπηδες και Φωταράδες είναι μερικά μόνο από τα έθιμα που τηρούνται στη βόρεια Ελλάδα κι έχουν τις ρίζες τους στη διονυσιακή λατρεία.

Φωταράδες: Σύμφωνα με αυτό το έθιμο ένας άνδρας, ο "βασιλιάς" ο οποίος φοράει το ταλαγάνι και είναι φορτωμένος με κουδούνια, ανοίγει το χορό ακολουθούμενος από τους φωταράδες που κρατούν ξύλινα σπαθιά για να χτυπήσουν οποιονδήποτε προσπαθήσει να πάρει το λουκάνικο που στήνεται στη μέση του χωριού. Το συγκεκριμένο έθιμο αναβιώνει σε κάποια χωριά της Χαλκιδικής.

Καμήλα: Στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής για να γιορτάσουν τον αγιασμό των υδάτων στολίζουν μια καμήλα. Έξι άνδρες μπαίνουν κάτω από το ομοίωμα της καμήλας και βαδίζουν ρυθμικά- ή χορεύουν- κουνώντας κουδούνια και τραγουδώντας.

Το συγκεκριμένο έθιμο έχει ξεκινήσει από ένα πραγματικό περιστατικό, την απαγωγή μιας κοπέλας στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο αγαπημένος της για να την πάρει πίσω έστησε για αντιπερισπασμό ένα γλέντι και έφτιαξε ένα ομοίωμα καμήλας, κάτω από το οποίο κρύφτηκε ο ίδιος και οι φίλοι του, μπήκαν στο σπίτι των απαγωγέων και πήραν πίσω την κοπέλα.

Αράπηδες: Οι αράπηδες είναι ένα έθιμο που αναβιώνει σε χωριά της Καβάλας και της Δράμας. Σύμφωνα με την παράδοση, οι αράπηδες ήταν άνδρες που πολέμησαν στο πλευρό του Μεγαλέξανδρου και με τους αλαλαγμούς τους κατάφεραν να διώξουν του ελέφαντες των Ινδών αντιπάλων. Ακολουθώντας αυτή την παράδοση, οι σύγχρονοι αράπηδες ντύνονται με προβιές και ζώνονται κουδούνια και διώχνουν τους καλικάτζαρους και τα κακά πνεύματα από το χωριό, με τον ίδιο τρόπο που οι πρόγονοι τους έδιωξαν τους ελέφαντες.

Μπαμπούγερα: Τα μπαμπόυγερα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έθιμα κάποιων χωριών της Δράμας. Το έθιμο ξεκινά από την παραμονή των Φώτων, όταν οι γυναίκες παίρνουν στάχτη και τη σκορπίζουν με το δεξί χέρι γύρω από το σπίτι προφέροντας ξορκιστικές λέξεις για να φύγουν τα "καλακάντζουρα". Ανήμερα τα Φώτα και μετά τον αγιασμό των υδάτων, τα μπαμπούγερα συγκεντρώνονται έξω από την εκκλησία, φορώντας προβιές ζώων και κρατώντας ένα σακούλι-θεωρητικά- γεμάτο με στάχτη για να χτυπούν όσους συναντούν και να φοβερίζουν τα "καλακάντζουρα".

Ραγκουτσάρια: Στην Καστοριά ανήμερα των Θεοφανίων αναβιώνουν τα ραγκουτσάρια. Οι κάτοικοι μεταμφιέζονται και φορούν απαραιτήτως μάσκες που έχουν συμβολικό χαρακτήρα, αφού η όψη τους είναι τρομακτική αποσκοπώντας στο να ξορκίσουν το κακό από την πόλη.

Οι μασκαράδες έχουν τη συνήθεια να ζητιανεύουν από τον κόσμο την ανταμοιβή τους, επειδή διώχνουν τα κακά πνεύματα. Το ίδιο έθιμο αναβιώνει και σε χωριά της Δράμας με το όνομα ροκατζάρια. Οι κάτοικοι φορούν τρομακτικές μάσκες και κάνοντας εκκωφαντικούς θορύβους με τα κουδούνια που φέρουν περιφέρονται στους δρόμους.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό αλλά και των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων στις γραμμές Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος εκτελούνται μόνο κατ’ έγκριση των πλοιάρχων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε τα νέα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και πώς λειτουργούν (Photos + Video)

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στην Αττική μέσα στο 2017, μετά την τηλεματική η οποία είναι σε ισχύ από τον περασμένο Απρίλιο.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα ελέγχου των ηλεκτρονικών εισιτηρίων σε όλα τα αστικά λεωφορεία, αλλά και μηχανήματα έκδοσης σε σταθμούς του μετρό και τραμ.
Δείτε πώς είναι τα μηχανήματα έκδοσης στο σταθμό του τραμ στον Νέο Κόσμο:


Στη συνέχεια, δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργούν τα μηχανήματα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο:
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!