EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Ξεφτιλίστηκε μία χώρα με 3 μέρες κρύο.

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δίνουν την δική του μάχη με τον πολικό ψύχος. Ολόκληρες περιοχές έχουν μείνει χωρίς νερό και κάποιες και χωρίς ηλεκτρικό. Η κρατική μηχανή παρέλυσε στη κυριολεξία με 3 μέρες ψύχος. Η τσαπατσουλιά των κατασκευαστών των εργολάβων και των κομπιναδόρων βγήκε στην επιφάνεια με την πρώτη δυσκόλευα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης το οποίο έχει 32.000 μόνιμους κατοίκους και δεν έχει σχεδόν κανένα σπίτι νερό με τον δήμο να αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ανίκανος να αντιμετωπίσει καταστάσεις κρύου.

Εχθές δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους γιατί κάποιοι στην Εθνική οδό δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και φυσικά όπως γίνεται πάντα σε αυτή τη χώρα υπεύθυνος δεν υπάρχει. Χιλιάδες οδηγεί ταλαιπωρούνται εδώ και 3 μέρες σε χιλιάδες σημεία στην Ελλάδα λόγο της ανικανότητας του κράτους να κάνει το αυτονόητο.

Μία απλή απορία που έχουν χιλιάδες αναγνώστες μας όπως και εμείς. Στην Σουηδία ή τον Καναδά που οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και -40 έχουν νερά και δρόμους;
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιους «θησαυρούς» αναζητούν στα εταιρικά βιβλία της Novartis

Οι εισαγγελικές Αρχές, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία της εταιρείας, έχουν στα χέρια τους πληθώρα στοιχείων, τα οποία σε συνδυσμό με τα ευρήματα άλλων δικογραφιών που έχουν πρόσφατα χειριστεί, αποτελούν «υπερόπλο» στα χέρια της Δικαιοσύνης. Δικαστικές πηγές που έχουν γνώση παρόμοιων ερευνών λένε στο «Εθνος» ότι τα βιβλία των εταιρειών μπορούν να αποδειχθούν «θησαυρός» αφού μέσα από τις δαπάνες που περνούν βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα. «Επιπλέον, κάποια πράγματα είναι περασμένα σε βιβλία γιατί έτσι φορούν τον μανδύα της νομιμοφάνειας» λένε οι ίδιες πηγές, θυμίζοντας την υπόθεση της Siemens.

Την ίδια ώρα, εισαγγελικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι απαντήσεις στο αίτημα δικαστικής συνδρομής δεν θα αργήσουν. Και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αμερικανοί είναι πολλά και σοβαρά, αφού οι δεκάδες μάρτυρες φέρονται να έχουν προσκομίσει έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό που εμπλέκουν κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμβούλους αλλά και στελέχη της εταιρείας. Δικαστική πηγή σημειώνει μάλιστα το «Εθνος» ότι η έρευνα θα στραφεί και στο ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αδικήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας, στην περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις ότι αποσύρονταν ή δεν έμπαιναν στην αγορά φάρμακα -τα οποία μπορεί να ήταν και αποδοτικότερα- για να προτιμηθούν φάρμακα της ελβετικής εταιρείας.


«Κλειδί» ο παρ' ολίγον αυτόχειρας

Ρόλο-κλειδί στην εισαγγελική έρευνα θα παίξει όμως και ο παρ' ολίγον αυτόχειρας, ο οποίος θα κληθεί -εάν δεν έχει ήδη- ενώπιον των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς για κατάθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 44χρονος, ο οποίος έφτασε σε αυτό το σημείο από την πίεση που αισθανόταν επειδή κάποιοι πίστευαν ότι ήταν εκείνος ένας από τα δύο βαθιά λαρύγγια που μίλησαν στους Αμερικανούς για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis (δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων και ιδιωτών γιατρών), ζητούσε να έρθει σε επαφή με έναν εισαγγελέα όταν κατέβηκε από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Χίλτον από όπου απειλούσε να δώσει τέρμα στη ζωή του.

Η φαρμακευτική αγορά, ωστόσο, γνώριζε ότι ο 44χρονος δεν θα μπορούσε να είναι ο πληροφοριοδότης, αφού εργάζεται ακόμη για την εταιρεία, και μάλιστα έχει μετατεθεί στα κεντρικά γραφεία στην Βασιλεία της Ελβετίας μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι και η ίδια υπάλληλος του ελβετικού κολοσσού.

Ρόλο-κλειδί στην εισαγγελική έρευνα θα παίξει και ο παρ' ολίγον αυτόχειρας, ο οποίος θα κληθεί -εάν δεν έχει ήδη- ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για κατάθεση.

Τι έσπρωξε λοιπόν τον 44χρονο χημικό από τη Θεσσαλονίκη σε αυτήν την κίνηση; Τι γνωρίζει και δεν πρέπει να βγει προς τα έξω; Είναι οι πωλήσεις που πέτυχε για το φάρμακο του διαβήτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως λένε κάποιοι, ή άλλοι λόγοι; Είναι η έρευνα της αμερικανικής Δικαιοσύνης και μέχρι πού μπορεί να φθάσει; 'Η δεν συμβαίνει τίποτε από όλα αυτά και η απόπειρα αυτοκτονίας σχετίζεται με προσωπικούς λόγους;

Το βέβαιο είναι ότι η απειλή του να βάλει τέρμα στη ζωή του δείχνει άνθρωπο σε απόγνωση... Μια έρευνα στην Αμερική ξεκινάει με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις, λένε στο «Εθνος» νομικοί που έχουν ζήσει τη δικαστική πρακτική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι Αμερικανοί είχαν εδώ και μήνες τις πληροφορίες περί αθέμιτων πρακτικών της εταιρείας για να αρχίσουν την έρευνά τους, όμως έπρεπε να υπάρχουν βάσιμα στοιχεία τα οποία να έχουν τον χαρακτήρα αποδείξεων. Τα πρόσωπα βρέθηκαν και δεν άργησαν να δηλώσουν ότι θέλουν οικειοθελώς να συνεργαστούν, με στόχο, όπως είπαν, την πάταξη της διαφθοράς. Αφού συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία, απευθύνθηκαν σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο συνέταξε καταγγελία-αγωγή, η οποία υποβλήθηκε στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Τα στοιχεία ερευνήθηκαν και θεωρήθηκαν όχι μόνο βάσιμα αλλά και σημαντικά για το δημόσιο συμφέρον. Η συνέχεια δόθηκε μέσα από συνεντεύξεις που έδωσαν οι δύο, με τη βοήθεια της τηλεδιάσκεψης, λένε κάποιες πληροφορίες, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψαν με τον νομικό τους παραστάτη Παύλο Σαράκη μέχρι την Ουάσιγκτον και κατέθεσαν όσα γνώριζαν για τις πρακτικές της εταιρείας ενώπιον μεικτού κλιμακίου: της SEC, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην έρευνα μπήκε και ο γενικός εισαγγελέας, αφού οι καταγγελίες των δύο πρώην στελεχών της εταιρείας φέρεται ότι αφορούν δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, γιατρών, διευθυντικών στελεχών νοσοκομείων αλλά και εταιρειών που δραστηριοποιούνταν ως πλυντήρια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι πληροφοριοδότες φέρονται ότι έδωσαν και έγγραφα που πιστοποιούν τις καταγγελίες τους, μίλησαν για αρκετά πρόσωπα, ενώ στη συνέχεια διασφάλισαν και την ασυλία τους μπαίνοντας σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Κατά πληροφορίες, τα βαθιά λαρύγγια έχουν μιλήσει για πολλά στελέχη τόσο από τη Novartis International όσο και τη Novartis Hellas, ωστόσο το μέγεθος της ποινικής τους εμπλοκής θα ερευνηθεί από τις αμερικανικές και τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Η περίοδος στην οποία αναφέρθηκαν φέρεται να εντοπίζεται μεταξύ 2006 και 2014, με τους Αμερικανούς να διασταυρώνουν τα όσα λένε μέσα από άλλες μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν οι ίδιοι συλλέξει κατά τη διάρκεια της διετούς έρευνάς τους. Πάντως οι δικές τους επίσημες καταθέσεις φέρεται ότι δόθηκαν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016.


Μια έρευνα στην Αμερική ξεκινάει με αποδείξεις, λένε στο «Εθνος» νομικοί που έχουν ζήσει τη δικαστική πρακτική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μεταξύ αυτών και ο Παύλος Σαράκης.

Η έρευνα

Η προκαταρκτική εξέταση στην Ελλάδα άνοιξε αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δύο στελέχη της εταιρείας κατέθεσαν τον περασμένο Αύγουστο αναφορά-καταγγελία στις αμερικανικές αρχές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την Ξένη Δημητρίου να παραγγέλνει τη διενέργεια έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνες εισαγγελείς έχουν ήδη εξετάσει κάποιους μάρτυρες, ενώ δικαστικές πηγές θέλουν τους εισαγγελείς Διαφθοράς να είναι σε επαφή με την αμερικανική Δικαιοσύνη, στελέχη της οποίας τους έχουν ενημερώσει ατύπως για την πορεία των ερευνών τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αμερικανική πλευρά είναι ένα βήμα πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων, οπότε στη συνέχεια θα μπορούν να διαβιβάσουν όποια στοιχεία έχουν στην κατοχή τους στην ελληνική πλευρά.

Τι ήταν όμως αυτό που κίνησε τις υποψίες των Αμερικανών με τις πρακτικές της εταιρείας στην Ελλάδα και θέλησαν να ενισχύσουν την έρευνά τους με εργαζόμενους από την Ελλάδα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το καμπανάκι χτύπησε εξαιτίας των ισολογισμών της εταιρείας στη χώρα μας, αφού οι τζίροι της Novartis σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν πολύ μεγάλοι.
Κι αυτό που θέλησαν να ερευνήσουν ήταν εάν η ελβετική εταιρεία, στην οποία ωστόσο έχουν μπει μεγάλα γερμανικά κεφάλαια, μετέρχεται παράνομες μεθόδους και πρακτικές για να αποκτά διείσδυση σε γιατρούς και νοσοκομεία. Επιπλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 16 χωρών που μπαίνουν στο καλάθι διαμόρφωσης των τιμών, έναν θεσμοθετημένο σε πολλές χώρες δείκτη βάσει του οποίου διαμορφώνονται οι τελικές τιμές των φαρμάκων της εταιρείας σε πολλά άλλα κράτη, εκτός της Αμερικής, της Αγγλίας και της Γερμανίας.

Τα ανταλλάγματα

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα στελέχη που λειτουργούν ως βαθιά λαρύγγια κινούνται από ιδιοτελή κίνητρα, αφού περιμένουν ανταλλάγματα από την αμερικανική Δικαιοσύνη. Δικηγόροι που γνωρίζουν τη διαδικασία ωστόσο υποστηρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού η δικογραφία θα πρέπει να κλείσει στην Αμερική και στη συνέχεια ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος να προβάλει αίτημα ότι με τη βοήθειά του εξιχνιάστηκε η υπόθεση, ώστε να διεκδικήσει ένα χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πολλοί είναι εκείνοι οι υπάλληλοι που έρχονται σε κόντρα με την εταιρεία όσο καιρό διατηρούν εργασιακή σχέση με αυτήν και αποφασίζουν να καταγγείλουν τις πρακτικές της από αντίδραση ή από εκδίκηση. Από την πλευρά της η εταιρεία Novartis δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τις ελληνικές δικαστικές αρχές στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας και πως θα παράσχει κάθε πληροφορία που θα της ζητηθεί:

«Εχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά».

Πηγή ethnos.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιους δήμους δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (UPD)

Οι πολικές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ολικού παγετού θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην ανοίξουν τα σχολεία σε πολλούς Δήμους της χώρας, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, αλλά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Μακεδονία - Θράκη


Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού, αλλά και της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον Δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα.

Στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά τη Δευτέρα και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Κλειστά επίσης τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στον Δήμο Καλαμαριάς, για λόγους ασφαλείας και υγιεινής καθώς είναι παγωμένο το δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης και στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη.

Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών θα κλείσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά από σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων διαπιστώθηκε πως οι αυλές ήταν καθαρές, οι αίθουσες είχαν επαρκή θέρμανση, ωστόσο παρατηρήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους Δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος, προκειμένου να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δημοτικών Αρχών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία στις 8 το πρωί.

Στο Δήμο Εορδαίας τη Δευτέρα όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου τα σχολεία και στο Άργος Ορεστικό.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στη Χαλκιδική, στον Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία), όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Κλειστά τα σχολεία το διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, και στο Δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Κλειστές τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Έβρου.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος.

Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη. Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.

Από την Τρίτη τις αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα τις λαμβάνει ο οικείος δήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Κεντρική Ελλάδα

Στο Δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμένουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Αντίστοιχα, σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.
Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων  Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικάλων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.  Ειδικά στη δημοτική ενότητα Κόζιακα δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών.

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα.

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα, όλα τα σχολεία του δήμου Καρδίτσας. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Δυτική Ελλάδα

Μεγάλος αριθμός σχολείων δεν θα λειτουργήσει αύριο, Δευτέρα, στη Δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα, στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον Δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά.

Στον Δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά.

Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστά θα είναι αύριο τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον Δήμο Ναυπακτίας. Στον Δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.

Στον Δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση, το 1ο, το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.

Νησιά Αιγαίου - Κρήτη

Κλειστά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο.
Κλειστά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί τη Δευτέρα και στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, όπως και στα Χανιά.
ΠηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρτέμης Σώρρας: Ελλήνων Εξαπάτησις IV

Σε αυτή τη ριμάδα χώρα όπου οι υπηρέτριες των επικυρίαρχων τοκογλύφων, αντί να ασχοληθούν με τα δεινά του τόπου και του λαού, ασχολούνται με το πώς θα γεμίσουν γρηγορότερα, εις βάρος μας, τις τσέπες τους, «υπάρχει εκεί έξω ένας απατεώνας που τριγυρνά σε χωριά και πόλεις και λέει ότι έχει 600 δισ. ευρώ στην άκρη και είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα χρέη όλων των Ελλήνων»[1]. 
 
Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, και «χιλιάδες αφελείς πολίτες που πίστεψαν ότι θα τους πληρώσει τα χρέη τους»[2] κατακλύζουν με εξώδικα ανά χείρας τις δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες της χώρας, κινητοποιήθηκε «επιτέλους» ο υδροκέφαλος κρατικός μηχανισμός.
 

Στο AntiZiTro το λέγανε  εδώ και καιρό εις μάτην με ολόκληρα αφιερώματα στην «Ελλήνων Εξαπάτησις Ι, ΙΙ και ΙΙΙ», και διάφορα άλλα άρθρα όπως «Ελλήνων Πώρωσις»«Ο Σώρρας έχει τα πάντα και συμφέρει... Ο προσωπικός του θίασος!» εισπράττοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, μόνο ύβρεις και απειλές κατά της ζωής μας από ευκολόπιστους, επί τω πλείστον αγράμματους, αμαθείς, και πλανεμένους οπαδούς του πολιτικού αυτού μορφώματος.
 
Πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016 με ανακοίνωσή του, αλλά και σε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Ηρακλείου, προσπάθησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου κι αυτός με τη σειρά του, βλέποντας την απραγία του κράτους, να προλάβει τις οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες από την ανάθεση της εξόφλησης των χρεών τους, το τελευταίο «εφεύρημα του Σώρρα για να συγκινήσει τα εύπιστα πλήθη»[3]. Με το συγκεκριμένο έγγραφο-εξώδικο καλούνται οι φορείς της χώρας να εισπράξουν κάθε είδους οφειλή των πολιτών από κεφάλαια τα οποία φέρεται να έχουν κατατεθεί από τον Αρτέμη Σώρρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας ή από ποσό που φέρεται να έχει διατεθεί υπέρ των Δήμων σε όλη την ελληνική επικράτεια (τα περίφημα 600 δισ.). Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά ήταν 600 δις από μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, μετά προστέθηκαν άλλα τόσα από την διαστημική τεχνολογία που πούλησε ο Σώρρας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Obama, και τέλος τα αμέτρητα χρήματα και η αμύθητη κληρονομιά μας από τα παγκόσμια καταπιστεύματα.
 


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης Αρης Ροζάκης
εφιστά την προσοχή των πολιτών για τους κινδύνους της... προσφοράς Σώρρα
 
«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προειδοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αν εφησυχάσουν με αυτές τις πρακτικές» δήλωνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης.
 
«Τα έγγραφα αυτά δεν έχουν καμία νομική ισχύ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανακόψουν αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις ή ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος για τις οφειλές προς το Δημόσιο. Υπάρχει κίνδυνος χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα να βρεθούν προ δυσάρεστων τετελεσμένων αν στηριχθούν στη δήλωση αντί να κάνουν τις σχετικές ρυθμίσεις χρεών» ανέφερε ο ίδιος.
 


Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου γίνεται σύσταση στους οφειλέτες να συμβουλεύονται τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους για το ποια ένδικα βοηθήματα και ένδικα μέσα μπορούν να αντιτάξουν για να αμφισβητήσουν την ουσία των εις βάρος τους απαιτήσεων ή (και) να προσβάλουν τη διαδικασία είσπραξής τους.
 
Τονίζεται μάλιστα πως «εάν η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την ανάθεση σχετικής εντολής σε δικηγόρο της επιλογής τους, τους ενημερώνουμε ότι, εφ’ όσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου μέσω του θεσμού της νομικής βοήθειας, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά».
Ο κ. Ροζάκης ανέφερε τέλος, πως το σχετικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια του Συλλόγου «θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διακρίβωση της τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τους συντάκτες της εξώδικης δήλωσης, από όσους τη διακινούν αλλά και όσους, εν γνώσει της ανακρίβειάς της, προσπαθούν να πείσουν άλλους να προβούν σε χρήση της».[4]
 
Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό: Για την κίνησή του αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, που αφέθηκε από το κράτος βορά στα νύχια του όχλου του Σώρρα, έχει γίνει αποδέκτης εκατοντάδων υβριστικών μηνυμάτων σε ιστοσελίδες της «Ελλήνων Συνέλευσις» και κοινωνικά δίκτυα από οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα. Το σύνθημα για τις επιθέσεις στον Σύλλογο έδωσε ο ίδιος ο «αρχηγός» με δήλωσή του στις 15 Οκτωβρίου στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν και οι εξής εύγλωττες φράσεις:
«ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ????? ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ?????????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΝΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ??????????????????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑ??????????ΕΕΕΕΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΔΙΕΤΑΖΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΩΡΡΙΑΣΗ».[5]


Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές αρχές, επειδή ο ΟΑΕΕ δεν δέχτηκε τα ομόλογα του… «δισεκατομμυριούχου» Αρτέμη Σώρρα
 
Άλλο ένα τρανό παράδειγμα της ανέχειας του κράτους εις βάρους του οικονομικά βαλλόμενου από παντού, ευκολόπιστου και έρμαιου των αεριτζήδων λαού, αποτελεί και ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές αρχές, επειδή ο ΟΑΕΕ δεν δέχτηκε τα ομόλογα του… «δισεκατομμυριούχου» Αρτέμη Σώρρα.
 
Ο Δ. Τσακίρης, σημερινός υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έμπλεξε στην πιο παράλογη ίσως υπόθεση που έχει απασχολήσει το ελληνικό Δημόσιο, όταν το 2015 εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε εναντίον του ΟΑΕΕ και του ιδίου ως διοικητή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης επειδή δεν έκανε αποδεκτά τα αιτήματα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών από κομιστές των «ομολόγων Σώρρα».[6]
 


 
Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες επικαλούνται τη δικαστική απόφαση του ’13 που όχι μόνο αποδέχεται τους ισχυρισμούς Σώρρα ότι διαθέτει… 600 δισ. ευρώ και τα παρέχει για την εξόφληση οφειλών των ιδιωτών και του δημοσίου χρέους της χώρας, αλλά τον εμφανίζει και ως σωτήρα της Ελλάδας…[7]
 
Ο Δ. Τσακίρης επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχετικού εγγράφου που κατέφτασε στη νομική υπηρεσία του ΟΑΕΕ την περίοδο που αναλάμβανε τη διοίκηση του Ταμείου, αλλά ο ίδιος δήλωσε άγνοια για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης ως προς το σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης.
 
Εμφανίζεται, δε, έκπληκτος για το πώς μια τέτοια υπόθεση μπορεί να λάβει τόσο σοβαρές διαστάσεις, διερωτώμενος για ποιο αδίκημα θα μπορούσε να βρεθεί υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης αν η προκαταρκτική εξέταση οδηγούσε σε άσκηση δίωξης.
 
Όπως λέει, αν πρόκειται για παράβαση καθήκοντος, «δεν καταλαβαίνω ποια υποχρέωση είχα. Ότι δεν δέχτηκα να συμψηφίσω οφειλές με τα ομόλογα Σώρρα; Με ποια διάταξη νόμου θα μπορούσα να το κάνω; Ποιο νόμο να εφαρμόσω;».
 
Μέχρι και τις 04 Ιανουαρίου 2017, που άρχισε να κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός για να διερευνηθεί ο φάκελος Σώρρα, ο Δημήτρης Τσακίρης αντιμετώπιζε ουσιαστικά μόνος την υπόθεση και τους πιθανούς κινδύνους που αυτή εγκυμονεί.
 
Παρότι τα φαινόμενα αποστολής εξωδίκων σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες και οργανισμούς από οπαδούς του Σώρρα που ζητούν συμψηφισμό των χρεών τους με τα δισεκατομμύρια έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας, ο ΟΑΕΕ είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός οργανισμός που μπήκε στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.[8]
 
Ο ίδιος ο κ. Τσακίρης είχε δηλώσει με σαφήνεια σε τηλεοπτική εκπομπή (βλέπε παρακάτω) όπου ήταν καλεσμένος: «Και στο παρελθόν και με την προηγούμενη διοίκηση και επί δικής μου διοίκησης οι υπηρεσίες μας διαβεβαιώνουν ότι πράγματι εμείς απορρίπταμε τέτοια αιτήματα, γιατί ήταν τελείως βλακώδη, για να το πω έτσι ευθέως, και αόριστα βλακώδη». Ανέφερε ότι γενικότερα όλες οι υπηρεσίες λειτουργούσαν και λειτουργούν αυτόνομα, τόσο οι εφορίες όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και άλλοι οργανισμοί, που καταλάβαιναν ότι δεν θα πρέπει να απαντήσουν σε τέτοιου είδους αιτήματα. Έκανε σαφές ότι «ο οργανισμός δεν αποδέχεται και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδέχεται και ποτέ δεν αποδέχτηκε τέτοιο αίτημα, ούτε υπήρξε περίπτωση να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα. Κατηγορηματικά λέμε όχι, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα. Δεν μπορεί να γίνει δηλαδή, και στην πράξη δεν μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε ενδεχομένως να απαντήσει βάσει του κώδικα διοικητικής διαδικασίας. Πρέπει να απαντάς. Αλλά αυτό ήταν τόσο αόριστο και βλακώδη το αίτημα, που δεν χρειάστηκε να απαντήσουμε καν. Όχι ότι θα υλοποιούσαμε το αίτημα αυτό, απλώς σαν παριστάμενη υπηρεσία και με τον κώδικα θα πρέπει να απαντάς. Ακόμα και στα άθλια αυτά αιτήματα».[9]Μπαράζ δηλώσεων των κομμάτων
 
Σήμερα κι ενώ κινητοποιήθηκε «επιτέλους» ο κρατικός μηχανισμός για να διερευνηθεί ο φάκελος Σώρρα, η αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό προς τους πολίτες και ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας καλεί μέσω facebook την ελληνική Βουλή να τον προσκαλέσει να παρουσιαστεί δημόσια για να δώσει εξηγήσεις και δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει σε... debate ένας εναντίον 300![10]
 
Ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων από τους πολιτικούς φορείς για την «υπόθεση Σώρρα». Απότομα όλοι ευαισθητοποιήθηκαν και είχαν κάτι να πουν επί του θέματος, ρίχνοντας ως συνήθως, ο ένας, τις ευθύνες, στον άλλον, αποσκοπώντας όπως πάντα ο καθένας τους στην προσωπική του προβολή ή έστω σ’ εκείνη του κόμματός του, κρύβοντας στην ουσία για πολλοστή φορά όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί, παραμονεύοντας το στραβοπάτημα του «πολιτικού αντιπάλου».
 
Τον Σώρρα με τα «δισεκατομμύρια» του, τον είχαν ενσωματώσει στο πολιτικό τους παιχνίδι τόσο η Νέα Δημοκρατία επί Σαμαρά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, αδιαφορώντας παντελώς για τον εξαθλιωμένο από τα αλλεπάλληλα μνημόνια ελληνικό λαό. Της Νέας Δημοκρατίας της ήρθε ως απρόσμενο δώρο και αναπάντεχο ανάχωμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της που κατευθύνονταν πλέον ομαδικά προς τη Χρυσή Αυγή. Ο Σώρρας καλούσε άλλωστε τους οπαδούς του να απέχουν από τις εκλογές. Μπορεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να έχανε τους ψήφους… ήταν όμως σίγουρη ότι οι ψηφοφόροι που έχανε δεν θα κατέληγαν πουθενά… και το κυριότερο ήταν ότι δεν θα κατέληγαν στη ανερχόμενη και συνεχώς διογκούμενη έως τότε Χρυσή Αυγή.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ασχολήθηκε με τον πατρινό «μεγιστάνα», εφόσον η ρητορική του είναι αντικομμουνιστική, κάτι που σημαίνει ότι προσελκύει με αυτήν κυρίως ανθρώπους του «πατριωτικού» και παραδοσιακά δεξιού χώρου. Αποτελεί παράγοντα αστάθειας για τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της την εγκαταλείπουν, όπως τα ποντίκια το καράβι που βυθίζεται, χωρίς όμως να πάνε σε άλλο κόμμα, εφόσον η «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν είναι κόμμα αλλά ΜΚΟ, αλλά και σαν τροχοπέδη της «καλπάζουσας» ανοδικής πορείας της Χρυσής Αυγής. Επίσης, με τις «απατεωνιές» του Σώρρα, το κράτος θα είχε την ευκαιρία να αφαιμάξει, παίζοντας την αθώα περιστέρα, ακόμα περισσότερο τον λαό. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, λόγω κώδικα, ήταν υποχρεωμένες να δέχονται τα «εξώδικα» του Σώρρα… με αποτέλεσμα σε κάθε ανεξόφλητο χρέος να προστίθενται επιπλέον τόκοι υπερημερίας και πρόστιμα.
 
Ανάλογες ήταν λοιπόν και οι ανακοινώσεις τον κομμάτων:

Νέα Δημοκρατία
 
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους.
Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.
Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».[11]

ΚΚΕ
 
Από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει: «Το ‘κόμμα Σώρρα’ είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα και μια επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης απελπισμένων ανθρώπων, που χρησιμοποιεί την παραπλάνηση και τη δημαγωγία, όπως κάνουν κι άλλα σχήματα αυτού του χώρου, για να διασπείρει αντιδραστικές, φασιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις.
 
Είναι προφανές ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη έχουν ευθύνη να εμποδίσουν όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους που ξεφύτρωσαν στα χρόνια της κρίσης, με τη στήριξη που τους παρείχαν και διάφορα ΜΜΕ, και οι οποίοι εξαπατούν και εκμεταλλεύονται την απελπισία και απόγνωση φτωχών ανθρώπων».[12]

Δημοκρατική Συμπαράταξη
 
Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διόγκωση του φαινομένου του Αρτέμη Σώρρα επιρρίπτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη εγκαλεί την κυβέρνηση για «απάθεια και ανοχή» απέναντι στο φαινόμενο.
 
«Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια η έκταση και οι πραγματικές διαστάσεις του απατηλού κι επικίνδυνου ‘φαινομένου Σώρρα’.
 
Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση.
 
Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται  ο εμπαιγμός του επίσημου Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης;
 
Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών;
 
Η απάθεια και η ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνιστά  συνενοχή αν δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.[13]

Ποτάμι
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:


 
«‘Υπάρχει εκεί έξω ένας απατεώνας που τριγυρνά σε χωριά και πόλεις και λέει ότι έχει 600 δισ. ευρώ στην άκρη και είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα χρέη όλων των Ελλήνων. Όχι μόνο το δημόσιο χρέος αλλά και τα ιδιωτικά. Έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές. Όταν η πολιτική παραδίδεται στη δημαγωγία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει πιστευτός αυτός που υπόσχεται το μοίρασμα 600 δισ.’.
Αυτά είπα στη Βουλή τον Οκτώβριο. Και μετά από μερικές μέρες ο Σπύρος Δανέλλης ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να κάνουν ότι πρέπει για να σταματήσουν την απατεωνιά του Σώρρα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βέβαια, δεν ασχολούνται με τους νεοαπατεώνες - κάποιοι ίσως να νιώθουν και μια μακρινή συγγένεια. Έταζαν ότι θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους και ο Σώρρας υπόσχεται ότι θα εξαγοράσει ο ίδιος το δημόσιο χρέος. Έλεγαν ότι η μόνη λύση για τα κόκκινα δάνεια είναι η σεισάχθεια οφειλών προς τις τράπεζες και ο Σώρρας λέει ότι θα πληρώσει ο ίδιος από το λογαριασμό των 600 δισ. όλα τα ιδιωτικά χρέη. Έλεγαν ότι τα μνημόνια καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο και ο Σώρρας λέει ότι τα μνημόνια θα τα καταργήσουν οι πολέμαρχοι της συμπαντικής συνειδητότητας.
 
Είναι μεγάλη, λοιπόν, η κουβέντα που πρέπει να γίνει στην κοινωνία για τους λαϊκιστές, τους δημαγωγούς και τελικά τους πολιτικούς απατεώνες. Τώρα όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να καθαρίσει το τοπίο από τους κοινούς απατεώνες. Ας προστατεύσουμε τους πολίτες τουλάχιστον απ' αυτούς».[14]
 
Επίσης το Ποτάμι μέσω παρέμβασης του Σπύρου Δανέλλη βουλευτή Ηρακλείου προσθέτει ότι «η όλη υπόθεση ‘Αρτέμης Σώρρας’ αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα…».[15]

Ένωση Κεντρώων
 
Από την πλευρά της, η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
«Η περίπτωση του κυρίου με τα 600 δισ. δολάρια και τα 207 γραφεία σε όλη τη χώρα και τους χιλιάδες αφελείς πολίτες που πίστεψαν ότι θα τους πληρώσει τα χρέη τους, δείχνει πόσο απελπισμένη είναι η κοινωνία και πόσο χρεωμένος είναι σε μεγάλα ποσοστά ο ελληνικός λαός.
 
Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, παρακολουθεί επί χρόνια το φαινόμενο και αδρανεί και ξυπνάει τώρα, που οι υπηρεσίες του κράτους γεμίζουν εξώδικα από θύματα που ισχυρίζονται ότι θα τους πληρώσει ο κύριος αυτός τα χρέη τους.
Δηλαδή ένα τέτοιο φαινόμενο διαιωνίζεται επί μακρόν και η Ελλάδα το παρακολουθεί, σαρκάζει και χαχανίζει. Καλούμε την Δικαιοσύνη να δώσει οριστικό τέλος στο σίριαλ».[16]

ΑΝΕΛ
 
Για κακοήθεια και οφθαλμοφανή έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας της ΝΔ κάνει λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα.
 
Στην απάντησή της η κα. Παπαδοπούλου τονίζει ότι «είναι επιεικώς γελοίο η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη να επιχειρεί να ταυτίσει την περίπτωση Σώρρα με το ογκώδες λαϊκό κίνημα που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση». Και προσθέτει πως «είναι επίσης κακοήθεια η Ν.Δ να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για την περίπτωση Σώρρα, η οποία δεν είναι και τόσο σημερινή. Από τον Απρίλιο του 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική έρευνα, είχε απαντήσει στις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ότι τα περιβόητα ομόλογα που αναφέρονται σε λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα είναι ψεύτικα και προϊόντα απάτης. Αν δεν μας απατά η… μνήμη μας, την περίοδο εκείνη κυβερνούσε το τραγικό δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου. Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Μητσοτάκη ήταν εκείνη που δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και σήμερα – ώ του θαύματος! -…ανακαλύπτουν δήθεν ξαφνικά στη Ν.Δ. καθώς και στο ΠΑΣΟΚ την περίπτωση Σώρρα, αποκρύπτοντας τις δικές τους ευθύνες».
 
«Η έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Είναι δυστυχώς κραυγαλέα», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.[17]

ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνηση
 
Με αφορμή την υπόθεση, και μετά τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν:
 
«Η Ν.Δ. -και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.
 
Η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».
 
Και καταλήγουν καλώντας τη Νέα Δημοκρατία, «αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμέρια νάρκη και να μην αναγάγει τη συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει».
 
Στο μεταξύ και ενώ ανακοινώθηκε ότι ανασύρονται από το αρχείο οι τρεις δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «είναι εντυπωσιακό» ότι η απόφαση για τον Σώρρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που «εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό» (σ.σ. κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας).
 
«Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό», προσθέτει.

Υπουργείο Οικονομικών
 
Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ανέφεραν ότι η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών, καθώς η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση αυτή και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.
 
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι οι ενέργειες της δικαιοσύνης καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας και συνιστούν την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση, μήπως έτσι προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.
 
Αναφερόμενοι δε στους φορολογούμενους, οι οποίοι ζητούν με εξώδικα από τις εφορίες να διαγραφούν οι οφειλές τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, οι κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΔΟΥ παραλαμβάνουν μεν τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
 
Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών ήρθε αφότου θέση γύρω από την αναστάτωση που έχει προκληθεί με την υπόθεση Σώρρα πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, όπως αναφέραμε και παραπάνω.[18]
 
Η εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού προχώρησε παραδίνοντας στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών την υπόθεση, καθώς η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση αυτή και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.
 
Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με την επισήμανση ότι οι ενέργειες της δικαιοσύνης καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας. Συνιστούν δε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση, μήπως έτσι προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.

Οδηγίες στους υπαλλήλους της εφορίας
 
Όσον αφορά στους φορολογούμενους που ζητούν με εξώδικα από τις εφορίες να διαγραφούν οι οφειλές τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, οι κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΔΟΥ παραλαμβάνουν μεν τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.[19]

Εν κατακλείδι, αυτό που διαφαίνεται από την όλη ιστορία είναι, ότι και πάλι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα. Ο Σώρρας που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση κανενός «γραμματίου», αν πέσει, θα πέσει στα μαλακά. Η καραμέλα που πιπιλίζουν ήδη από τώρα οι «οπαδοί» του, είναι ότι τους «πολεμά αδίκως» το σύστημα. Κι ο Σώρρας, αν φυλακιστεί… που δεν προβλέπεται… θα φυλακιστεί επειδή τα «έβαλε με το σύστημα». Η «τυφλή» Δικαιοσύνη, δεν θα βρει κανένα παράπτομα… καμία διασπορά ψευδών ειδήσεων, κανέναν εμπαιγμό του λαού κ.λπ. ασχέτως εάν «κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται, όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες, ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας»[20].

[1] Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοίνωση Ποτάμι, Facebook 05.01.2017.
[2] ΑνακοίνωσηΈνωση Κεντρώων 05.01.2017.          
[12] ΕΡΤ, ό.π.
[13] ΕΡΤ, ό.π.
[14] Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοίνωση Ποτάμι, Facebook 05.01.2017.
[20] TVXS, «Υπόθεση Σώρρα: Αυτή η δικαστική απόφαση αξίζει600 δις», 04.01.2017


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΡΝΗΣΗ (DENIAL)

Βασισμένο στο διάσημο βιβλίο «History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier», η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της δικαστικής μάχης που έδωσε η Ντέμπορα Ι.Λίπσταντ ενάντια στον Ντέβιντ Έρβινγκ, ο οποίος την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση όταν εκείνη τον κατηγόρησε για άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Βάσει του αγγλικού νομικού συστήματος, στις περιπτώσεις αυτές, η ευθύνη της εύρεσης αποδείξεων βαραίνει τον κατηγορούμενο, άρα η Λίπσταντ και η νομική της ομάδα έπρεπε να αποδείξουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη όντως.

Η Ρέιτσελ Βάις πρωταγωνιστεί σε ένα συγκλονιστικό δικαστικό δράμα, που θα πρωταγωνιστήσει στα φετινά Όσκαρ.
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

THN ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΣΚΙΖΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

META TON ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΙΣΘΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΚΙΖΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΕΔΩ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤτΕ


ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ....

ΤΗΝ ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΣΚΙΖΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!