EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

SIEMENS ΚΑΙ NOVARTIS: ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου δήλωσε πως “υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens”.

Λίγες ημέρες πιο μπροστά, στις 8 Ιανουαρίου 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δήλωνε πως “το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό της Siemens”.

Συμπληρώνοντας: “…μιλάμε για πάνω από 4 δις ευρώ «μαύρο» χρήμα. Ευθύνες ποινικές, πολιτικές, διαχειριστικές θα βγουν και από αυτή την υπόθεση, σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε και η πολιτική ηγεσία και ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα συγκεκριμένο τμήμα φαρμακευτικής δαπάνης και πως κατάφερε μια εταιρεία να διαδώσει φάρμακα, παραβαίνοντας και πρωτόκολλα και καλές πρακτικές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχωσαν βαθιά τα χέρια τους στο μέλι”.
Εμπλέκονται Υπουργοί και Πρωθυπουργοί;

Σ΄ αυτό, το νέο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της Novartis, που ταρακουνάει για άλλη μια φορά συθέμελα το σαθρό πολιτικό στερέωμα της Πατρίδος μας, φέρονται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί, υπεράνω υποψίας, αλλά πιθανότατα και πρώην πρωθυπουργοί.
Αυτή η ιστορία της Novartis, ξυπνάει στη μνήμη μας άγριες καταστάσεις της περιόδου 2007 και εντεύθεν, όπου ξετυλιγόταν το κουβάρι της διαπλοκής ενός άλλου μεγάλου οικονομικοπολιτικού σκανδάλου. Αυτό, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.

Ωστόσο, θα υπενθυμίσουμε τόσο στον κ. Χρήστου, όσο και στον κ. Πολάκη, ότι η κυβέρνησή τους όχι μόνο δεν έχει επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης της δίκης της Siemens, αλλά απεναντίας συμμετέχει στην προσπάθεια καθυστέρησής της ή και οριστικής αναβολής της, με τις συνεχείς αναβολές που δίνονται για ασήμαντες αιτίες – πολλές φορές – από τον Νοέμβριο του 2015 που ξεκίνησε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα ημερομηνία έναρξης της δίκης της Siemens που έχει ορισθεί για τις 24 Φεβρουαρίου, θα είναι εκείνη που θα σηματοδοτήσει την κατασκευή νέων φυλακών…

Εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς;

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται για το σκάνδαλο της Novartis να αποκαλυφθούν – παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες περί του αντιθέτου – ενδεχομένως πολύ ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται στο μέγα σκάνδαλο.

Ένα σκάνδαλο που ίσως ακουμπήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως άφησε να φανεί με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος είπε: “Ποιος είναι ο υπουργός που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο και τον αναδόμησε ο κ. Σαμαράς;”.

Και εμείς θυμόμαστε, την “επιστράτευση” του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα της κυβερνήσεως Σαμαρά, όταν υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012 τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου. Για να μπορέσει να μεταβεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από δυο ημέρες (24/8) στο Βερολίνο με το “διαβατήριο” της υποταγής στα χέρια του, στην πρώτη του συνάντηση ως Πρωθυπουργός με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Όταν εκστόμισε το “ουδείς αναμάρτητος”, αναφερόμενος προφανώς στον αντιμνημονιακό του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή!!

Μια υπογραφή που έβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας, όταν οι προκάτοχοί του Σαχινίδης και Ζανιάς αρνούνταν να τη βάλουν!! Όταν η Siemens είχε θέσει τη δική της υπογραφή από τις 4 Μαρτίου 2012. Και το ερώτημα είναι: Γιατί οι Σαχινίδης-Ζανιάς δεν υπέγραφαν; Τι ακριβώς φοβούνταν; Μήπως την απόδοση ποινικών ευθυνών εναντίον τους, από τη στιγμή που με αυτόν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό ακύρωναν τη μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επιδίκαζε υπέρ του Δημοσίου αποζημίωση από τη Siemens τουλάχιστον 2 δις ευρώ;

Όταν μάλιστα, σε αυτόν τον κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό υπήρχε καθοριστικός όρος που έλεγε, πως Siemens και Δημόσιο πρέπει να τον υπογράψουν εντός 45 ημερών, διαφορετικά καθίσταται άκυρος!!


    


Από την άλλη μεριά είναι άξιο απορίας, το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς δεχόταν στο γραφείο του, τόσο εκπροσώπους της Novartis, όσο και εκπροσώπους της Siemens (τον μετά τον Χριστοφοράκο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens, Πάνο Ξυνή). Με αυτές τις εταιρείες προσπαθούσε να δημιουργήσει την πολυθρυλούμενη ανάπτυξη στην χώρα;

Ορίσθηκαν τα μέλη της έδρας της δίκης της Siemens.

Την περασμένη Τετάρτη ορίσθηκαν οι δικαστικοί που θα δικάσουν την υπόθεση της Siemens, που όπως είπαμε, μετά βασάνων και κόπων, επαναρχίζει στις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Για μια ακόμη φορά θα αναφέρουμε, πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις βασικών μαρτύρων αυτής της πολύκροτης υποθέσεως, όπως της κ. Αικατερίνης Τσακάλου (πρώην διευθύντριας του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου) και του κ. Ευάγγελου Σέκερη (διευθυντικό στέλεχος της Siemens εν ενεργεία και μπατζανάκης του κ. Σαμαρά). Καθώς επίσης και του κ. Πάνου Ξυνή, παρ΄ ότι προσωπικά εκτιμούμε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας θα σταθεί στο: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν γνωρίζω τίποτε!!

Ωστόσο, οι μαρτυρίες των δυο πρώτων μαρτύρων θα είναι σημαντικές, γιατί ενδεχομένως να ανοίξουν το δρόμο για την κλήτευση και άλλων μαρτύρων που γνωρίζουν πάρα πολλά και που επιμελώς δεν αναφέρονται από τα ΜΜΕ, αλλά και ουδέποτε εκλήθησαν για κατάθεση από καμιά δικαστική αρχή!!

Παρ΄ ότι η Ελεύθερη Ώρα – μόνο αυτή – έχει δημοσιεύσει αυτά τα ονόματα και τα οποία εμπλέκονται στο επίμαχο διάστημα που η γερμανική εταιρεία, μοίραζε αφειδώς χρήματα από τα “μαύρα” ταμεία της, διά μέσω στελεχών της!!

Η Ελεύθερη Ώρα θα συνεχίζει να ξεσκεπάζει το σκάνδαλο.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες η εφημερίδα μας θα αναδημοσιεύσει όλα τα ονόματα που αναφέραμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, που εάν κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο, είναι σίγουρο ότι θα “υποκύψουν” και ίσως έτσι μάθουμε πάρα μα πάρα πολλά. Όπως, οι Bernhard Dombek, Νικόλαος Τάτσικας, Αθανάσιος Ρουσόπουλος, Παναγιώτης Κρέπαπας, Κυριάκος Μικές, Δημήτρης Αβράμπος κα.

Όπως επίσης, η εφημερίδα μας θα συνεχίσει όσο θα πλησιάζει η δίκη, να αποκαλύπτει βασανιστικά, στοιχεία που θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας!!

Όπως για παράδειγμα:Όπου, συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου 1992, πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με συνομιλητές τους: Dr Bauer της μητρικής Siemens, Καράκωστας (επί δεκαετίες, πρώτος Νομικός Σύμβουλος της Siemens και μόλις έγινε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού), Γιαννίδης (εκ των Νομικών Συμβούλων της Siemens και σήμερα συνήγορος του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας και κατηγορούμενου Heinrich von Pierer), Dombek (Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Siemens ΑΕ την επίμαχη περίοδο που εξετάζει η δίκη και ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), Γεωργίου (κατηγορούμενος, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens ΑΕ την επίμαχο περίοδο)!!

Χωρίς άλλα λόγια… μετ΄ ολίγον επανερχόμαστε!!


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! ΑΘΗΝΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ !!!!!

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! ΑΘΗΝΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ !!!!!
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Μια απλή ιδέα , μια απόλυτη αλήθεια , μια υποχρέωση που φαίνεται ότι ξεχάσαμε!

Αυτό το μήνυμα δίνεται προς τα εσένα αλλά και προς το σύμπαν με σκοπό να μας δοθεί η άδεια , η εντολή στο αν θα είμαστε εμείς οι μπροστάρηδες σε αυτή την αλήθεια !

Αυτή η απλή αλήθεια είναι μια εκκίνηση ένωσης, είναι το κάλεσμα !

Το φυσικό σου δικαίωμα που έδωσες προς στον πολιτισμό που συμμετέχεις με αντάλλαγμα να είσαι ασφαλής έχει πλέον χαθεί!

Είναι απολυτό δικαιωμα όλων να έχουμε τον τρόπο της επιβίωσης μέσα σε έναν πολιτισμό που του χαρίσαμε την φυσική μας ελευθερια ώστε να συμμετέχουμε στους νόμους και τους κανόνες του!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτή την αλήθεια ; Ποιος μπορεί να είναι αντίθετος σε αυτή την αλήθεια;

Ποιος θα είναι και σε ποιον θα προσκυνάει αυτός που θα είναι αντιμέτωπος με αυτή την αλήθεια !

Υπάρχει άλλη μάχη με μεγαλύτερη αξία από αυτή την αλήθεια;

Θα μπορούσες να αγωνιστεις για κάτι άλλο πιο σημαντικό από αυτή την αλήθεια ;

Ο ήλιος τρέφει την ντομάτα , τους σπόρους τα δέντρα…όχι τα ζωγραφιστά χαρτάκια !

Να δεχτούμε ότι σήμερα πεινούν Έλληνες επειδή οι «επενδυτές» του πλανήτη έστησαν ακόμα μια κομπίνα; Να φάμε ψωμί από τα χρήματα του ΔΝΤ , του ροθτσαιλντ , του Σωρρος ; Χρήματα που αποκτήθηκαν μέσα από πολέμους και εγκλήματα;

Να φάμε ψωμί ποτισμένο με το αίμα παιδιών; Να μην τρώει ο Έλληνας σήμερα επειδή μια τράπεζα τυπώνει χαρτί με παράξενα σχέδια πάνω του;

Φυτρώνει το 50ρικο στο χώμα; Ο ήλιος και το χώμα μας ..ανήκει στην τρόικα; ΟΧΙ..Γιατί λοιπόν ο Έλληνας να πεινάει;

Επειδή αυτοί που αποφασίζουν έχουν επιλέξει να ανήκουν στης ύαινες που ζουν από τα πτώματα που δημιουργούν;

Δεν μπορούν αν θέλουν αύριο κιόλας να ταΐσουν τους Έλληνες και όλη την γη ;

Μπορούν..γιατί η τροφή δεν παράγεται από το χρήμα..το χρήμα είναι το υπνωτικό…είναι σύμβαση αλήθειας … είναι ένα προσκύνημα μαζικό από δημιουργημένα ζόμπι συνείδησης !!

Το κάλεσμα είναι απλό… η ιδέα είναι η μοναδική αλήθεια

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ !


Η μόνη λογική ιδέα που σήμερα πρέπει να ξεκινήσεις να μάχεσαι για αυτή! Το μοναδικό ουσιαστικό φυσικό σου δικαίωμα , ο φυσικός νόμος επιβίωσης !!!

Μην με ρωτήσεις πως θα γίνει..είναι αστείο αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι σημαίνει χρήμα ..τι σημαίνει σύμβαση αλήθειας !!

Άνοιξε τα αυτιά σου ..το μήνυμα το στέλνω σε εσένα και στο σύμπαν ζητώντας άδεια να είμαι μπροστάρης σε έναν άξιο αγώνα και μια μοναδική αλήθεια !

Το ρολόι χτυπά ανάποδα από αυτή την στιγμή !

Θα μου δώσεις την άδεια ;

Θα είσαι μαζί μας;

Το μήνυμα θα δημιουργήσει το πεδίο ώστε να δοθεί η άδεια και από ψηλά ;

Περιμένω της απαντήσεις σου σε αυτή την μεγάλη απόφαση της αρχής !

Πες το μέσα σου … ξανά και ξανά !

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Αν έχεις αφυπνιστεί θα έπρεπε αυτό να ήταν αδιαπραγμάτευτο, αν είσαι Έλλην θα έπρεπε αυτό να μην συμβαίνει σήμερα ..και όμως ο Έλληνας σήμερα πεινάει …θα συνεχίσεις ακόμα να βρίσκεσαι σε τέλμα;

Η συνείδηση είναι αυτή που δίνει φως στον πολιτισμό … !

Είσαι μαζί μας ναι η όχι;

Η ιδέα ξεκίνησε , εύχομαι να ριζώσει όπου και όπως μπορεί και να καρποφορήσει μέσα σε ελληνική συνείδηση με φως !


Stranger…
πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες ρυθμίσεις προσφέρουν οι τράπεζες για οφειλές δανείων

Οι δανειολήπτες που αποδεδειγμένα βάση των εισοδημάτων τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, μπορούν να πετύχουν σημαντική μείωση των ετήσιων πληρωμών τους μέσω προϊόντων αναδιάρθρωσης.

Τα προγράμματα αυτά εμπλουτίζονται συνεχώς από τις τράπεζες, με στόχο να διευκολυνθούν για όσο χρειαστεί οι πελάτες τους.

Οι τρόποι ρύθμισης
Μέσω των προϊόντων των τραπεζών είναι δυνατή η μείωση της μηνιαίας δόσης έως και κατά 80% για διάστημα που μπορεί σε πρώτη φάση να φτάσει έως και τα τρία έτη.

Αναλυτικότερα, στα στεγαστικά δάνεια εφαρμόζονται οι ακόλουθες λύσεις:

Πληρωμή μόνο τόκων

Συμφωνείται με το δανειολήπτη η καταβολή μόνο τόκων για διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τα τρία χρόνια.

Για παράδειγμα, εάν η δόση ενός δανείου είναι 600 ευρώ και τα 250 ευρώ αναλογούν σε τόκους, τότε ο δανειολήπτης θα πληρώνει για το διάστημα που θα συμφωνηθεί μόνο τα 250 ευρώ.

Επειδή το κεφάλαιο δε θα αποπληρώνεται για την περίοδο χάριτος, η δόση του δανείου θα αυξηθεί στη συνέχεια, εάν δεν αλλάξουν οι λοιποί όροι δανεισμού (διάρκεια, επιτόκιο).

Κι αυτό διότι θα πρέπει σε λιγότερο χρονικό διάστημα να αποπληρωθεί το ίδιο ποσό.

Βέβαια, η τράπεζα μπορεί να ξαναπαρέμβει στο δάνειο, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο δανειολήπτης να μπορεί να πληρώνει τη δόση του.

Μπορεί πχ. να αυξήσει τη διάρκεια του δανείου, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τη μηνιαία δόση που θα ισχύει μετά την περίοδο χάριτος.

Αύξηση διάρκειας δανείου


Πρόκειται για μία μόνιμη λύση μείωσης της δόσης, η οποία ωστόσο έχει περιορισμούς που εξαρτώνται από την ηλικία του δανειολήπτη.

Η μέγιστη δυνατή διάρκεια είναι τα 40 έτη, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι στη λήξη αυτής της περιόδου η ηλικία του δανειολήπτη δεν ξεπερνά τα 67 έτη.

Βέβαια, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει λύση: Να μπει νεότερος τριτεγγυητής στο δάνειο.

Διαχωρισμός δανείου


Πρόκειται για την τελευταία λέξη της ...μόδας στις ρυθμίσεις δανείων.

Στην προκειμένη περίπτωση η οφειλή χωρίζεται σε δύο μέρη:

- Το πρώτο μέρος συνεχίζει να αποπληρώνεται από το δανειολήπτη

- Το δεύτερο μέρος «παγώνει» και επιβαρύνεται με τόκους για όσο διάστημα δεν εξοφλείται

Υπάρχει περίπτωση πάντως η τράπεζα να μην χρεώσει καθόλου τόκους για αυτήν την περίοδο.

Παράδειγμα: Κάποιος χρωστάει 170.000 ευρώ, με επιτόκιο 2% και εναπομένουσα διάρκεια 25 έτη. Η δόση πριν τη ρύθμιση ανέρχεται σε 721 ευρώ.

Έστω ότι παγώνουν για 5 χρόνια τα 70.000 ευρώ της οφειλής και ο δανειολήπτης πληρώνει δόση μόνο για τα 100.000 ευρώ.

Τότε η μηνιαία του δόση υποχωρεί στα 424 ευρώ για αυτήν την πενταετία.

Με το συγκεκριμένο επιτόκιο η επιβάρυνση από τους τόκους θα ανέλθει σε 7.000 ευρώ στην 5ετία, τα οποία θα κεφαλαιοποιηθούν.

Όσο πιο μικρό το επιτόκιο, τόσο πιο μικρή η επιβάρυνση.

Καταναλωτικά δάνεια


Για οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, οι τράπεζες συνήθως εφαρμόζουν τη συγκέντρωση όλων των υπολοίπων σε ένα προϊόν με τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Μεγάλη διάρκεια δανείου

2) Μείωση επιτοκίου με παροχή εξασφαλίσεων

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μείωση της μηνιαίας δόσης.

Σημειώνεται ότι για άνεργους δανειολήπτες ή άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας παρέχονται ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις και επιπλέον δυνατότητες διευθετήσεως οφειλών.

Αρκεί να προσκομιστούν βεβαίωση ανεργίας ή ιατρική γνωμάτευση.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ: Όλες οι εκπτώσεις για ανέργους για την χρονική περίοδο 2016-2017

Έχεις κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ; Τότε πρέπει να γνωρίζεις πού δικαιούσαι έκπτωση.

Διάβασε τον αναλυτικό μας οδηγό με προνόμια και εκπτώσεις για ανέργους για τα έτη 2016-2017. Ήξερες ας πούμε ότι μπορείς να χρησιμοποιείς εντελώς δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αν έχεις κάρτα ανεργίας;

Τώρα το ‘μαθες!

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Δωρεάν Απεριόριστη Χρήση σε όλα τα μέσα ΜΜΜ της Αττικής

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Καμία έκπτωση για ανέργους, αλλά 25% έκπτωση για ηλικίες κάτω των 26 ετών

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ :

35 ευρώ πήγαινε και 55 ευρώ επιστροφή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΩΡΕΑΝ είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

ΕΣΤΙΑΣΗ

GOODYS

Τα Goody’s Burger House παρέχουν 10% έκπτωση προς τους ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ (Η έκπτωση ισχύει σε συγκεκριμένα καταστήματα)

LA PASTERIA

Έχουν 20% έκπτωση με επίδειξη κάρτας ΟΑΕΔ

EVEREST

10% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα

B.Q.

Έκπτωση 20% σε ανέργους

OLYMPUS PLAZA (PARKS FOOD, αυτά που όταν πας ταξίδι, σταματάς για στάση φαγητού και «αράγματος» )

Υπάρχουν ειδικές τιμές σε ανέργους (Ανάλογα τα προϊόντα)

FLOCAFE

Υπάρχουν προσφορές για ανέργους αλλά εξαρτάται από το κατάστημα

PIZZA FAN

50% έκπτωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ, IΙΕΚ ΔΟΜΗ, ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΧΕΔΙΟΥ, INFOTECH, ΙΕΚ PRAXIS, IST COLLEGE

Υπάρχουν ειδικές τιμές για ανέργους, κατόπιν ραντεβού και ανάλογα την ειδικότητα

KARIERA SEMINARS

Έκπτωση 15% σε όλους τους κατόχους κάρτας ανεργίας για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

4W

Έκπτωση 10% στα προγράμματα Web Design

ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Έκπτωση 7% για ανέργους

ΚΕΛΕ –ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

15% στις τιμές των Προγραμμάτων μας και παροχή δωρεάν Εκπαιδευτικών Μηχανογραφικών Προγραμμάτων (ERP SOFTONE ΚΑΙ UNION)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ INTERGRAPHICS

Έκπτωση 25% στο αρχικό κόστος των διδάκτρων.

CITY UNITY COLLEGE

20% έκπτωση στο αρχικό κόστος των διδάκτρων για όλους τους ανέργους.

ALPINE CENTER

20% έκπτωση στο αρχικό κόστος των διδάκτρων για όλους τους ανέργους, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάρτα ανεργίας

ΑΝΟΔΟΣ ΑΕ

Παρέχεται Έκπτωση 50% στο αρχικό κόστος εκμάθησης των εφαρμογών της Adobe

COMPUTER STUDIES

Έκπτωση έως 30% για ανέργους

CAD STUDIES

20% στο αρχικό κόστος εκμάθησης για κάθε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

2 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παθολόγο, ορθοπεδικό χειρουργό και καρδιολόγο

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

40% έκπτωση σε διαγνωστικές εξετάσεις και προνομιακές τιμές σε τσεκάπ

MICROMEDICA ΕΠΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Έκπτωση 12-30% σε όλες τις τιμές

ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε.

Ειδικές τιμές στον τιμοκατάλογο για άνεργους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

WIND

Έκπτωση 20% για νέες συνδέσεις

COSMOTE

Έκπτωση 10% στο μηνιαίο πάγιο για 18 μήνες

VODAFONE

Έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο

ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΦΟΙ ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗ

10% έκπτωση σε ψυγεία πλυντήρια-κλιματιστικά

Π.ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΑΠΟ 5% ΕΩΣ 20%

OPTOVISION ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ –ΟΠΤΙΚΑ, ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Έκπτωση 40% στα γυαλιά οράσεως

Έκπτωση 30% στα γυαλιά ηλίου

Έκπτωση 30% στα ακουστικά βαρηκοΐας

ART & HOBBY Α.Ε. ΕΙΔΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ –ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Έκπτωση 10%

ΛΑΣΚΑΡΗΣ – Ν.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε – ΟΠΤΙΚΑ

Εκπτώσεις σε συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων

TRIUMPH

Εκπτώσεις σε συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων

PARANOIA

Έκπτωση 30% σε όλα τα προϊόντα

ΣΑΜΟΥΧΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΒΑΡΒΑΡΑ «MAISON DES CRAVATES»

Έκπτωση 15% στα είδη Pagoni

Έκπτωση 10% στα επώνυμα είδη

ΚΙΝΗMΑΤΟΓΡΑΦΟΙ

Ster Cinemas

5 ευρώ το εισιτήριο

ODEON

Δευτέρα ως Παρασκευή, το εισιτήριο στα 6 ευρώ

ΘΕΑΤΡΑ

Στις περισσότερες παραστάσεις υπάρχει μειωμένο εισιτήριο για ανέργους και φοιτητές.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς μεγάλος δήμος της χώρας... αναγκάστηκε να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους του

Παραιτείται ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής μεγάλου δήμου της χώρας, από τα ένδικα μέσα κατά των συμβασιούχων εργαζομένων που είχαν μονιμοποιηθεί με πρωτόδικη απόφαση. Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα τελευταία χρονικά περίπτωση, με έναν δήμο να το βάζει... κάτω και να αποδέχεται τον μόνιμο διορισμό δεκάδων εργαζομένων που απασχολούσε με το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ειδικότερα, στο δήμο Ηρακλείου, το 2014, 36 εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους και ο Δήμος προσέφυγε κατά της απόφασης, καθώς δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Τώρα με Νόμο που ψηφίστηκε, οι κατά τόπους δημοτικές αρχές έχουν δικαίωμα χωρίς αιτιολόγηση να αποσύρουν τα ένδικα μέσα.

Πάντως, ο Οργανισμός έχει σχετική γνωμοδότηση και από την οικονομική του υπηρεσία, που αποδεικνύει ότι οι 36 εργαζόμενοι της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν τον επιβαρύνουν επιπλέον και ακόμα είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι στη λειτουργία του.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η τελική φόρμουλα για τα «μπλοκάκια»

Βαρύς πέφτει τελικά ο πέλεκυς των εισφορών στους νέους ασφαλισμένους που είναι μισθωτοί και διατηρούν παράλληλα (μετά το 1993) δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η φόρμουλα για τα «μπλοκάκια», όπως αποσαφηνίζεται και στην πολυαναμενόμενη εγκύκλιο, δείχνει πως όσοι εργαζόμενοι είναι στην παράλληλη απασχόληση -είναι δηλαδή μισθωτοί, αλλά κόβουν ταυτόχρονα αποδείξεις παροχής υπηρεσιών- θα πληρώνουν για το «μπλοκάκι» το σύνολο της εισφοράς του 26,95% (σύνταξη και υγεία) ως ελεύθεροι επαγγελματίες ανεξάρτητα από πόσους εργοδότες έχουν.

Η ευνοϊκή διάταξη του πρόσφατου νόμου, που προβλέπει πως τα «μπλοκάκια» θα ασφαλίζονται ως μισθωτοί και άρα θα μοιράζονται το βάρος των εισφορών με τον εργοδότη τους, ισχύει μόνο για τους αυστηρά ελευθεροεπαγγελματίες που προέρχονται από ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ και εργάζονται με «μπλοκάκι» σε 1-2 εργοδότες. Αυτοί κατά κανόνα ευνοούνται. Αντίθετα, η επίμαχη διάταξη δεν αφορά μισθωτούς που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ή σε άλλα Ταμεία κύριας ασφάλισης μισθωτών και ταυτόχρονα διατηρούν «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών.


Το ευνοϊκό μαξιλάρι για τους παράλληλα απασχολούμενους είναι πως δεν θα ισχύει για το «μπλοκάκι» τους το αυτόνομο κατώτατο πλαφόν ασφαλιστέου εισοδήματος των 586 ευρώ που ισχύει για τους ελευθεροεπαγγελματίες

Το ευνοϊκό μαξιλάρι για τους παράλληλα απασχολούμενους -που εκτιμώνται σε πάνω από 100.000 εργαζόμενους- είναι πως δεν θα ισχύει για το «μπλοκάκι» τους το αυτόνομο κατώτατο πλαφόν ασφαλιστέου εισοδήματος των 586 ευρώ που ισχύει για τους ελευθεροεπαγγελματίες (εισφορά 158 ευρώ). Και αυτό επειδή το πλαφόν αυτό καλύπτεται συλλήβδην από τη μισθωτή τους απασχόληση.

Καταβολές

Δηλαδή αν κάποιος είναι μισθωτός και διαθέτει και «μπλοκάκι», θα πληρώνει για το δελτίο παροχής υπηρεσιών το 26,95% (20% για σύνταξη και 6,95% για υγεία) του εισοδήματος που κόβει. Αν κόψει 100 ευρώ, θα πληρώσει 26,95 ευρώ. Αν κόψει 200 ευρώ, θα πληρώσει 53,9 ευρώ. Αν έχει μηδενικό εισόδημα από το «μπλοκάκι», δεν θα πληρώσει τίποτα. Προσοχή καθώς το πρώτο 6μηνο του 2017 οι μηνιαίες εισφορές για το μπλοκάκι θα υπολογιστούν με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2015 που είχε ο ασφαλισμένος από την παροχή υπηρεσιών.

Αντίθετα, όσοι ελευθεροεπαγγελματίες διατηρούν αποκλειστικά «μπλοκάκι» και δεν είναι ταυτόχρονα μισθωτοί, θα εμπίπτουν στις διατάξεις της πολυαναμενόμενης εγκυκλίου και θα μπορούν να κάνουν χρήση της ευεργετικής ρύθμισης ώστε να ασφαλίζονται ως μισθωτοί, αν έχουν 1-2 εργοδότες. Σε αυτή την περίπτωση οι εισφορές τους θα πρέπει, να επιμερίζονται με τον εργοδότη, ώστε αυτός να πληρώνει 13,33% του μεικτού εισοδήματός τους και οι ίδιοι το 6,67% (για σύνταξη). Προσοχή, καθώς τα ποσοστά των εισφορών θα επιβάλλονται γι' αυτούς στο μεικτό ποσό όπως αυτό πληρώνεται τον τρέχοντα μήνα επιβολής των εισφορών και όχι στο εισόδημα του 2015.  

Εργοδότες

Ο έλεγχος του πλήθους των εργοδοτών είναι το βασικό αγκάθι που καθυστερεί την πολυαναμενόμενη εγκύκλιο. Η επικρατέστερη λύση είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα διασταυρώνονται τα στοιχεία και θα γίνονται οι έλεγχοι. Αυτή δεν αναμένεται να είναι πλήρως έτοιμη πριν από το τέλος του 2017. Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» σε 1-2 εργοδότες θα δηλώνονται από τους εργοδότες τους μέσω μιας διαδικασίας τύπου ΑΠΔ.

Χαμένοι

Μεγάλοι χαμένοι του νέου συστήματος είναι οι μισθωτοί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, νέοι ασφαλισμένοι (μετά την 1/1/1993) που διαθέτουν παράλληλα μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Αυτοί μπορούσαν να απαλλαγούν από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ εφόσον είχαν σταθερή ασφάλιση (25 ημέρες τον μήνα) ΙΚΑ. Από 1/1/2017 αυτή η απαλλαγή καταργήθηκε.

Αντίθετα, οι αυστηρά ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν εισόδημα στο «μπλοκάκι» από 1-2 εργοδότες κατά κανόνα ευνοούνται, τουλάχιστον ως προς το... γράμμα του νόμου (αν δηλαδή δεν μετακυλίσει ο εργοδότης το κόστος της εισφοράς στις αποδοχές τους), διότι θα μπορούν να ασφαλίζονται ως μισθωτοί, ενώ πλήρωναν εισφορές ΟΑΕΕ με βάση τις κλάσεις.

Ειδικότερα:

Ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι σε 1-2 εργοδότες:

• «Παλαιοί ασφαλισμένοι» στην 3η κατηγορία ΟΑΕΕ πλήρωναν 314,99 ευρώ. Χάνουν αν από 1/1/2017 δηλώνουν εισόδημα από 2.500 ευρώ (εισφορά 318 ευρώ) και πάνω.

• «Παλαιοί ασφαλισμένοι» στην 4η κατηγορία ΟΑΕΕ πλήρωναν 335,37 ευρώ. Χάνουν αν από 1/1/2017 δηλώνουν εισόδημα από 2.700 ευρώ (εισφορά 343,44 ευρώ) και πάνω.

• «Νέοι ασφαλισμένοι» στην 3η κατηγορία ΟΑΕΕ πληρώνουν 307,19 ευρώ. Χάνουν αν από 1/1/2017 δηλώνουν εισόδημα από 2.500 ευρώ (εισφορά 318 ευρώ) και πάνω.

Ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι σε 3 και πάνω εργοδότες:

• «Παλαιοί ασφαλισμένοι» σήμερα στην 1η κατηγορία ΟΑΕΕ πληρώνουν 245,20 ευρώ τον μήνα. Χάνουν αν το 2015 δήλωσαν εισόδημα από 950 ευρώ (εισφορά 256 ευρώ) και πάνω.

• «Παλαιοί ασφαλισμένοι» σήμερα στην 4η κατηγορία ΟΑΕΕ πληρώνουν 335,37 ευρώ. Χάνουν αν το 2015 δήλωσαν εισόδημα από 1.300 ευρώ (εισφορά 350,35 ευρώ) και πάνω.

• «Νέοι ασφαλισμένοι» σήμερα στην 3η κατηγορία ΟΑΕΕ πληρώνουν 307,19 ευρώ. Χάνουν αν το 2015 δήλωσαν εισόδημα από 1.200 ευρώ (εισφορά 323,4 ευρώ) και πάνω

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΘΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 
 


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!