EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Σπίρτζης: Σε δημόσιους φορείς οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Δύο δημόσιοι φορείς θα δημιουργηθούν για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μετά από τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου με δημάρχους του νομού, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, από τους δύο δημόσιους φορείς που θα δημιουργηθούν, ο ένας θα είναι φορέας σχεδιασμού και ελέγχου και ο δεύτερος φορέας λειτουργίας. Το σχετικό σχέδιο νόμου θα κατατεθεί σχετικά σύντομα ενώ ιδιώτες δεν θα συμμετέχουν στο φορέα λειτουργίας.

Για τον νέο φορέα λειτουργίας που προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε: "Επειδή το Μετρό είναι άλλης τεχνολογίας από αυτό της Αθήνας, ο φορέας θα αναλάβει και τη λειτουργία του Μετρό άρα πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα, ώστε με την παράδοση του έργου, στο τέλος του 2019, να μπορεί να το λειτουργήσει.

Παράλληλα θα αναλάβει και τις οδικές αστικές μεταφορές της Θεσσαλονίκης, με δικό του στόλο λεωφορείων. Αυτό μπορεί να γίνει και νωρίτερα από το τέλος του 2019 αλλά αυτό είναι ένα τυπικό θέμα, το οποίο θα κανονιστεί και από το πόσο θα τρέξει η διοίκηση του νέου φορέα και του υπερκείμενου φορέα τις διαδικασίες να στελεχωθεί και να προχωρήσει το έργο". Ερωτηθείς αν θα προσβληθεί η σύμβαση με τον ΟΑΣΘ απάντησε: "Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, πιθανόν και να μην υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή, λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας".

Ειδικά για την ευρωπαϊκή οδηγία ανέφερε: "Μας δίνει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο να λειτουργήσουμε. Επομένως ή θα πάμε σε διαγωνισμούς ιδιωτών για το μεταφορικό έργο, που δεν θα έχουμε δηλαδή μονοπώλιο όπως είναι σήμερα, ή θα έχουμε δημόσιο φορέα που θα αναλάβει τις αστικές μεταφορές της Θεσσαλονίκης και επιλέγουμε το δεύτερο. Αυτό θα γίνει όταν ορίζει η οδηγία, την ημερομηνία που ορίζει η οδηγία".
Ερωτηθείς αν θα μπορεί να ανατεθεί τμήμα του έργου σε ιδιώτη με διαγωνισμό απάντησε: "Αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο δημόσιος φορέας λειτουργίας, πιθανόν να μπορεί, αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός". Για τη χρηματοδότηση, άλλωστε, του εγχειρήματος επισήμανε: "Πιστεύω, από την εμπειρία που έχουμε από τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι πολύ θετικές στο να χρηματοδοτήσουν και να στηρίξουν δράσεις αστικών μεταφορών. Είναι κάτι που είναι απολύτως βιώσιμο".

Σχετικά με το ρόλο της αυτοδιοίκησης υπογράμμισε: "Η δική μας πρόθεση είναι η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης πιο ενεργά στο φορέα λειτουργίας και προφανώς και η συμμετοχή της στο σχεδιασμό και στον υπερκείμενο φορέα. Αυτό θεωρώ ότι είναι κοινός τόπος, όπως κοινός τόπος είναι και η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών και ποιοτικά και ποσοτικά σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης" είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε, άλλωστε, ότι "ο υπερκείμενος φορέας θα κοιτάει το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών σε επίπεδο νομού" και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και αυτό, όπως τόνισε, είναι και προτεραιότητα του υπουργείου. "Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα ξανασυζητήσουμε πάρα πολύ σύντομα και θα στείλουμε συγκεκριμένο κείμενο για το νομοθετικό έργο που θα ακολουθήσει" πρόσθεσε.

Μετά τη συνάντηση στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου επισήμανε:

"Τελικά ύστερα από έξι μήνες, αν μετρήσουμε το χρόνο από τις 5 Αυγούστου του 2016, εδέησε να συναντηθούμε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Σπίρτζη για να συζητήσουμε το ζήτημα των συγκοινωνιών στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης που αφορά όλους τους δήμους στον πρώην νομό Θεσσαλονίκης και για το θέμα των λεωφορείων και για το θέμα του Μετρό και για το θέμα των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και για τη θαλάσσια συγκοινωνία".

Ο κ. Κυρίζογλου ευχήθηκε να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού το Μετρό να λειτουργήσει εντός του 2019, μαζί και με την προέκταση προς την Καλαμαριά. "Βάλαμε ως κόκκινη γραμμή να μην αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και η απάντηση που μας έδωσε ο υπουργός ήταν ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο" πρόσθεσε.
Για τη συμμετοχή των δήμων στο εν λόγω εγχείρημα είπε ότι θα πρέπει τις αποφάσεις να λάβουν τα δημοτικά συμβούλια ωστόσο οι δήμαρχοι ζήτησαν ένα γραπτό κείμενο πρότασης προς διαβούλευση το οποίο υπήρξε δέσμευση ότι θα δοθεί. "Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή μας με χρήματα όλοι οι συνάδελφοι εξεδήλωσαν την αδυναμία που έχουν οι δήμαρχοι και οι δήμοι να μετέχουν σε ένα τέτοιο σχήμα, λόγω της τεράστιας περικοπής πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπαίνει ο προβληματισμός για τη συμμετοχή με ακίνητα.

Μετέχουμε στο διάλογο ο οποίος ανοίγει. Θα μετέχουμε και στον όποιο διάλογο θα ανοίξει επίσημα και θεσμικά για να θεσμοθετηθούν κάποια ζητήματα. Την πρωτοβουλία τη νομοθετική την έχει η κυβέρνηση, διά του καθ ύλην αρμόδιου υπουργού, του κ. Σπίρτζη, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου σχήματος, την οικονομική απόδοση, γιατί σε καμία περίπτωση δε θέλουμε οι δήμοι να μετέχουμε σε ένα σχήμα το οποίο θα δημιουργεί χρέη και ελλείμματα και να τα πληρώνουμε με χρήματα που δεν έχουμε. Ωστόσο θεωρούμε πολύ απαραίτητη την ουσιαστική συμμετοχή ιδιαίτερα στη σχεδίαση του μεταφορικού έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γλάστρες δεν θέλουμε να είμαστε" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, αναφέρθηκε στο ρόλο που πρέπει να έχει η Περιφέρεια στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών, επισήμανε ότι τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτηματικά προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες από όλο τον νομό και εξέφρασε αγωνία για το πώς θα λυθεί το μείζον πρόβλημα της μεταφοράς των πολιτών.

Πριν την έναρξη της συνάντησης έξω από το κτίριο του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου βρέθηκαν μέλη της "Επιτροπής για τις Δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη" που κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση: "Δημόσιες συγκοινωνίες, η μόνη λύση για την πόλη". Στο δημαρχείο βρέθηκαν επίσης συμβασιούχοι του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν. Οι ίδιοι ζήτησαν να λυθεί το θέμα που αντιμετωπίζουν.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

TA ΠΕΤΣΙΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΥΠΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΙΒΟΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΚΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ
 
 

 
 
 
ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάθετε τι αλλάζει σε Λύκεια και εισαγωγικές εξετάσεις

Στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γραβρόγλου παρουσίασε για πρώτη φορά το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές που θα προκύψουν σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε μεγαλύτερο βαθμό φαίνεται να επηρεάζονται οι μαθητές του Λυκείου, που έχουν σαν στόχο την εισαγωγή σε κάποια ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Τι αλλάζει:

- Η Α' Λυκείου εντάσσεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση που γίνεται 11ετής και μελετάται να γίνει υποχρεωτική και μία ακόμη τάξη νηπιαγωγείου.

- Σταματούν τα μονόωρα μαθήματα σε όλο το Λύκειο. Τα μαθήματα θα διδάσκονται καθημερινά δίωρα, ενώ στην Γ' Λυκείου η διδασκαλία του κάθε μαθήματος θα γίνεται περισσότερες ώρες.

- Στο Λύκειο τα διδασκόμενα μαθήματα θα είναι λιγότερα. Η Γ' Λυκείου μετατρέπεται σε τάξη επιλογής, με τους μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάλογα με το επιστημονικό τους ενδιαφέρον, ενώ θα έχουν και 1-2 μαθήματα κοινά για όλους.

- Στο τέλος της Γ' Λυκείου θα δίνονται εξετάσεις εθνικού τύπου σε λίγα μαθήματα- πιθανότατα 4- στο πρότυπο των παλαιών δεσμών.

- Η είσοδος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνεται με βάση την επίδοση σε 2 ή 3 μαθήματα ειδικότητας και 1 ή 2 κοινά μαθήματα. Αν ένας υποψήφιος δώσει 4 μαθήματα ειδικότητας, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει συνδυασμό σχολών και επιστημονικών περιοχών.

-Το απολυτήριο θα λαμβάνεται με βάση τον ενδοσχολικό βαθμό και λιγότερο τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία όμως θα μετρούν για την εισαγωγή σε σχολές.

- Η Β' Λυκείου θα είναι μεταβατική τάξη για να μπορέσουν οι μαθητές να επιλέξουν επιστημονική κατεύθυνση.

-Η ενδοσχολική αξιολόγηση και στις 2 τάξεις θα συνεχίσει να γίνεται με τεστ τετραμήνων, ενώ θα αναδειχθούν βαθμολογικά οι εργασίες και τα projects.

-Η εισαγωγή θα γίνεται σε σχολές των ανώτατων ιδρυμάτων και όχι σε τμήματα.πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιο το σχέδιο εποικισμού των ελληνικών νησιών που "σκόνταψε" στους Τούρκους

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο προωθείται.

Το σχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που ήρθε στην επιφάνεια πριν από μερικές μέρες, για τον εποικισμό δηλαδή πολλών ελληνικών νησίδων, δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Νησιά όπως η Κίναρος, οι Ανθρωποφάγοι, το Φαρμακονήσι, η Στρογγύλη, η Ρως, επιχειρήθηκαν και επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή να κατοικηθούν, ωστόσο το φιλόδοξο τότε σχέδιο ναυάγησε λόγω...τι άλλο, της τουρκικής προκλητικότητας.

Είναι νησιά στα οποία έχουν τοποθετηθεί στρατιωτικά φυλάκια και ως επί το πλείστον βρίσκονται στο Ανατολικό Αιγαίο, με το φιλόδοξο σχέδιο των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων να σκοντάφτει είτε στη γραφειοκρατία είτε στις τουρκικές φωνές.

Το σχέδιο έκτοτε "πάγωσε" ξαφνικά από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009 και δεν ξανασυζητήθηκε μέχρι σήμερα.

Επρόκειτο για ένα σχέδιο που θα άλλαζε άρδην την εικόνα του ελληνικού αρχιπελάγους, στέλνοντας αποφασιστικά μηνύματα στους γνωστούς και εριστικούς αντιπάλους του ελληνισμού και εδραιώνοντας την ακεραιότητα των ελληνικών νησιών.

Ωστόσο αντ'αυτού νησιά όπως η Παναγιά ή η Κίναρος βρίσκονται στο έλεος των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

12ωρη ιδεολογική προπαγάνδα στα παιδιά υπόσχεται η κυβέρνηση

Να απασχολούνται "δημιουργικά" τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τις 8 το βράδυ, για να μπορούν οι χαμηλόμισθοι γονείς τους να δουλεύουν όλη μέρα με μισθούς Κίνας προνοεί η κυβέρνηση.

Της Αικατερίνης Παπαδοπούλου

Η εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου περί ίδρυσης  Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία σημαίνει δύο τινά:
 

1. Η Κυβέρνηση στοχεύει στο να αποκόψει τα παιδιά από τους γονείς τους μέσω της 12ωρης παραμονής τους στα σχολεία, και να τα κάνει να νιώθουν ως μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, όπου τον γονεϊκό ρόλο έχει η εκάστοτε συστημική εξουσία. Έτσι, μέσω των "Κέντρων Συστημικής Αποχαύνωσης" σκοπεύει να τα μετατρέπει σε πειθήνιους πολίτες, αποκομμένους από τις οικογενειακές ρίζες τους, τουτέστιν τις οικογενειακές παραδόσεις, τις ηθικές, κοινωνικές, πολιτικές αξίες που δύνανται να μεταδώσουν τα μέλη της παραδοσιακής οικογένειας μεταξύ τους. Αυτός ο ρόλος της οικογένειας θα αντικατασταθεί από την προπαγάνδα υπέρ των "δυτικών" και "δημοκρατικών" "χαλαρών" ηθών και αντι-αξιών, της ανοχής οποιασδήποτε εξωευρωπαϊκής διαφορετικότητας και οποιασδήποτε σεξουαλικότητας, της παγκοσμιοποίησης, της αλληλεγγύης για τους "πρόσφυγες" και τους "μετανάστες", την απόρριψη της εθνικής ταυτότητας, τη δαιμονοποίηση κάθε διαφορετικής ιδεολογίας όπως ο εθνικισμός, κ.λπ.

2. Στο άμεσο μέλλον οι οικονομικά ασθενείς γονείς θα είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται τις ίδιες ώρες για ακόμη χαμηλότερες απολαβές, τουτέστιν θα μας επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς Κίνας. Άρα θα δημιουργηθεί η ανάγκη στο χρονικό διάστημα αυτό τα παιδιά τους να βρίσκονται σε "ασφαλές" περιβάλλον, καθόσον το Σύστημα "Υγείας" "φροντίζει" οι ηλικιωμένοι να πεθαίνουν το συντομότερο δυνατόν, υποβάλλοντάς τους σε υποχρεωτικές επιβλαβείς εξετάσεις, θανατηφόρους εμβολιασμούς και την παροχή σε αυτούς γενόσημων φαρμάκων του χειρίστου είδους. Και έτσι το Ταμεία δεν θα υποχρεούνται στην καταβολή συντάξεων...

Κατά συνέπεια η μόνη κοινή δραστηριότητα γονέων και παιδιών θα είναι η συγκοίμηση σε διαφορετικά δωμάτια και είναι αμφίβολο για το αν θα υπάρχει χρόνος επικοινωνίας μεταξύ τους, έστω τα Σαββατοκύριακα. 
Μ' ένα σμπάρο, πόσα τρυγόνια, θα πιάσει η "πολυμήχανη" Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;!

Σημείωση: Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι με τέτοιες τακτικές αυταρχικών καθεστώτων (μακράν πιο φιλελεύθερες) δημιουργήθηκε ο Σοβιετικός πολίτης και μεγάλωσε η Hitlerjugend (η νεολαία του Χίτλερ) στο 3ο Ράιχ.
 
Παρακάτω η είδηση, όπως την δημοσίευσε το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ":Σύντομα μέσα στα σχολεία θα λειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, δήλωσε η Θεανώ Φωτίου

Τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) μέσα στα σχολεία, στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να μείνουν έως τις 8 το βράδυ, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, σχετικά με την υπογεννητικότητα. 
Όπως είπε η υπουργός, "το παιδί, θα μείνει στο σχολείο μέχρι τις τέσσερις η ώρα και στις τέσσερις η ώρα θα μπορεί να πάει στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατομμύρια και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ". 

Η υπουργός σε μια πρώτη προσέγγιση για το θέμα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη παροχή θα απευθύνεται "στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού", η οποία δεν έχει εισοδήματα πάνω από σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο".πηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα "μαζεύει" ο Σαντορινιός για τον εποικισμό των νησιών στο Αιγαίο...

Μετά το "Go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε", και το "Greece is not for Sale", τώρα στο Πάνθεον των "υπερπατριωτών" του "αθλήματος" της "κυβίστησης" και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Σαντορινιός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Μόλις του έτριξε ο Erdogan τα δόντια, ο κ. Σαντορινιός "μάζεψε" άρον-άρον τα "μακρόπνοα" και "μεγαλεπήβολα" σχέδιά του σχετικά με τον εποικισμό 28 νησιών του Αιγαίου. Έπρεπε να πάρει μαθήματα από τους "επαγγελματίες" εποικιστές Ισραηλινούς και φίλους της κυβέρνησης...  

Πριν λίγους μήνες ακόμη φωτογραφιζόταν κι εκείνος, όπως και οι πολιτικοί προϊστάμενοί του (βλέπε παραπάνω φωτογραφία) χαμογελαστός και "αποφασισμένος" μπροστά από πίνακα με ξεκάθαρο μήνυμα προς την καγκελάριο της Γερμανίας και την Τρόικα (Βλέπε παρακάτω φωτογραφία).
 
Η μεγάλη "κυβίστηση" πραγματοποιήθηκε στις διευκρινιστικές δηλώσεις για το σχέδιο αξιοποίησης των 28 νησιών του Αιγαίου, το οποίο επέφερε τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας και προσωπικά του Τούρκου προέδρου. Τώρα δηλώνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για δημιουργία άλλων υποδομών και έκανε λόγο για σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης προς όφελος των μεγάλων νησιών γύρω τους και για προσέλκυση τουριστών για την παρατήρηση των σπάνιων ζώων που ζουν εκεί!

Ακολουθεί η είδηση, όπως την δημοσίευσε το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ":
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για δημιουργία άλλων υποδομών και έκανε λόγο για σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης προς όφελος των μεγάλων νησιών γύρω τους και για προσέλκυση τουριστών για την παρατήρηση των σπάνιων ζώων που ζουν εκεί

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις για το σχέδιο αξιοποίησης των 28 νησιών του Αιγαίου, το οποίο επέφερε τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας και προσωπικά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Σαντορινιός, «μαζεύοντας» τις δηλώσεις του που είχαν προηγηθεί περί εποικισμού και κατοίκησης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσων αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας άλλων υποδομών ή κατοίκησης των νησιών στο κεντρικό Αιγαίο. Αναφέρθηκε δε, σε σχέδιο τουριστικής αξιοποίησής τους προς όφελος των γύρω μεγάλων νησιών, με βάση συγκεκριμένο θεματικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στόχος, όπως τονίζει στη δήλωσή του, είναι η προσέλκυση τουριστών για τη μοναδικότητα των νησιών αυτών και για την παρατήρηση των σπάνιων ειδών ζώων που ζουν στις νησίδες.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας: 

«Σχετικά με το θέμα της από 9/01/17 απάντησής μου σε ερώτηση βουλευτή, παραπέμπω στις δηλώσεις μου στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και το σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη. 

Διευκρινίζω, για μια ακόμη φορά, ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την οποία ενημερώθηκα στο πλαίσιο ανάληψης των νέων μου καθηκόντων, αφορούσε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου τα οποία έχουν περιβαλλοντικό, ερευνητικό και ενδεχομένως ιστορικό ενδιαφέρον. 

Στο πλαίσιο συγκεκριμένου θεματικού ευρωπαϊκού προγράμματος, έγιναν προσπάθειες, για την χρηματοδότηση δράσεων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της μοναδικότητας αυτών των τόπων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Σκοπός ήταν να δοθούν επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης στα γύρω μεγάλα νησιά μέσω της προσέλκυσης τουριστών που έχουν ενδιαφέρον για παρατήρηση σπάνιων ειδών ζώων, παραδείγματος χάριν, που βρίσκονται στα παρακείμενα ακατοίκητα, εν λόγω, νησιά. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για δημιουργία άλλων υποδομών ή κατοίκησής τους.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή στρεβλή αναπαραγωγή των προσπαθειών αυτών του Υπουργείου, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ενέχει κακόβουλες προθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο, καθορίζεται ρητώς από σειρά διεθνών συμφωνιών και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Αποφάσεις σχετικές με την ανάπτυξη περιοχών της Ελληνικής επικράτειας εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Ελληνικού Κράτους και αποτελούν ελληνική εσωτερική υπόθεση».

Απειλές της Τουρκίας για τα 28 νησιά: Μην τα αγγίξετε

Νωρίτερα, η Τουρκία είχε αντιδράσει δυναμικά στην αναφορά του Έλληνα υφυπουργού Ναυτιλίας στο σχέδιο εποικισμού των νησιών του Κεντρικού Αιγαίου, παρ' ότι η κρισιμότητα των στιγμών ήταν μεγάλη λόγω και των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Γενεύη της Ελβετίας. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβασε ξανά τους τόνους όσον αφορά το Αιγαίο, και με μία ανακοίνωση διαμηνύει ότι η Αγκυρα δεν θα δεχτεί κανένα πρόγραμμα για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου. Πρόκειται για σχέδιο που προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.
Επικαλούμενη το γεγονός ότι ο κ. Σαντορινιός δεν κατονομάζει τα 28 νησιά όπου σχεδιάζονται έργα, η Άγκυρα επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πολιτική σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς». 

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χουσεϊν Μουφτούογλου, δήλωσε χθες: «Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός. Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς το παρόν δεν έχει βγάλει ανακοίνωση, ωστόσο δηλώσεις για το θέμα έκανε σήμερα ο αν. υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. «Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9». Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε μάλιστα πως «όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος».
Οι ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προβάλλονται εκτενώς και στον τουρκικό Τύπο σήμερα. Τα περισσότερα ρεπορτάζ φέρουν τον τίτλο «Η απάντηση της Τουρκίας για τα 28 νησιά» και μέσα γίνεται αναφορά στο σχέδιο που προανήγγειλε ο Νεκτάριος Σαντορινιός και μεταφέρεται η δήλωση του Χ. Μουφτούογλου.
   
Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο

Την Πέμπτη επίσης, τουρκικά αεροσκάφη και δη οπλισμένα παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο για μία ακόμη ημέρα, αποδεικνύοντας ότι η τουρκική ηγεσία δεν πτοείται από τις συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού, οι οποίες διεξάγονται στη Γενεύη.
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταγράφηκαν τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών και μία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, από σχηματισμό δύο οπλισμένων αεροσκαφών, τα οποία πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Εκτός των δύο οπλισμένων μαχητικών, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν δύο ελικόπτερα. Καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Η νέα προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα προκλήσεων το τελευταίο διάστημα από την πλευρά της Άγκυρας, που κυρίως έχει εκδηλωθεί με τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης και των ελληνοτουρκικών συνόρων από την πλευρά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σκληρό Brexit» και εντός των κανόνων αναμένεται να ανακοινώσει η Τερέζα Μέι

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει στόχο ένα διαζύγιο εντός των κανόνων, αλλά σκληρό με την ΕΕ, θα εξηγήσει σε μεγάλη ομιλία που θα εκφωνήσει την Τρίτη και κατά την οποία θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για το Brexit, γράφουν σήμερα πολλές βρετανικές εφημερίδες.

Η Μέι σκοπεύει να αρχίσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την ΕΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενεργοποιώντας το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, κάτι που θα θέσει σε κίνηση μια διαδικασία διαπραγματεύσεων δύο ετών. Όμως θα πρέπει να λάβει υπόψη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που πρόκειται να αποφανθεί για την ανάγκη ή όχι να συμβουλευτεί προηγουμένως το κοινοβούλιο. Η απόφασή του αναμένεται έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Εδώ και μήνες, η Μέι δέχεται πιέσεις για να αποκαλύψει τη στρατηγική της στις διαπραγματέυσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική σχέση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ομιλία της την Τρίτη θα καλέσει το Ηνωμένο Βασίλειο να ενωθεί και να υποστηρίξει το Brexit, ζητώντας να μπει ένα τέλος στις «ύβρεις» και την μνησικακία ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Brexit, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όμως σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες, θα σηματοδοτήσει ένα «σκληρό Brexit και εντός των κανόνων».

Η Sun έχει τον τίτλο «Το τριπλό κύμα σοκ της Μέι σχετικά με το Brexit» και αναφέρει πως η πρωθυπουργός «θα δείξει τη σοβαρότητά της ανακοινώνοντας μια έξοδο σε τρία στάδια από την ΕΕ».

Η Sunday Telegraph επικαλείται μια κυβερνητική πηγή η οποία υποστηρίζει πως «ο κόσμος θα μάθει πως, όταν είπε 'Brexit σημαίνει Brexit', το πίστευε αληθινά».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρκέσθηκε να πει πως στην ομιλία της η Μέι θα καλέσει τη χώρα «να βάλει στην άκρη τις παλιές διαιρέσεις και να ενωθεί για να κάνει το Brexit επιτυχία».

Έλεγχος της ευρωπαϊκής μετανάστευσης

Ενώ το δημοψήφισμα του Ιουνίου για το Brexit είχε αφήσει τη χώρα διαιρεμένη (οι υποστηρικτές του Brexit κέρδισαν με μόλις 52%), οι περισσότεροι Βρετανοί συμμερίζονται το όραμα ενός Ηνωμένου Βασιλείου «ασφαλούς, ευήμερου, στραμμένου προς τα έξω και ανεκτικού», υποστηρίζει η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, η πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει τη σημασία που έχει να οικοδομεί κανείς πάνω σε κοινούς στόχους --όπως η προστασία και η βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων-- και θα επικεντρωθεί σε ένα θετικό όραμα για τη Βρετανία έξω από την ΕΕ».

Η Μέι δεν έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα πολλά πράγματα για τη στρατηγική της στις διαπραγματεύσεις, όμως έχει ήδη αφήσει καθαρά να εννοηθεί πως θα δώσει προτεραιότητα στον έλεγχο της ευρωπαϊκής μετανάστευσης --ένα από τα μείζονα θέματα κατά τη συζήτηση για το δημοψήφισμα-- σε σχέση με την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι της, της έχουν επισημάνει με σαφήνεια πως δεν μπορεί να έχει και το ένα και το άλλο.

Η πρωθυπουργός πρόκειται να καλέσει όλα τα μέρη να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Όποια κι αν ήταν η επιλογή τους τη στιγμή της ψηφοφορίας, οι Βρετανοί και το κοινοβούλιο θέλουν από την κυβέρνηση «να προχωρήσει» στο θέμα ενώ ο κόσμος της οικονομίας προβλέπει ότι θα τα πάει καλύτερα με το Brexit, πρόκειται να δηλώσει η Μέι, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Παράλληλα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις επανέλαβε την πρόταση για μια μεταβατική συμφωνία στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την ΕΕ.

«Αν είναι απαραίτητο, έχουμε πει πως θα εξετάσουμε μια προθεσμία για την εφαρμογή νέων διατάξεων», έγραψε στη Sunday Times. «Δεν θέλουμε την αποτυχία της ΕΕ, θέλουμε να ευημερήσει πολιτικά και οικονομικά και οφείλουμε να πείσουμε τους συμμάχους μας ότι μια νέα ισχυρή σύμπραξη με το Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθήσει την ΕΕ σ' αυτό».

Ο επικεφαλης των διαπραγματευτών της ΕΕ για το Brexit, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, προειδοποίησε χθες ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να έχουν συνείδηση του κινδύνου που θα αντιμετωπίσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit, οι οποίες προαναγγέλλονται δύσκολες
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μουζάλας σε Δήμαρχο Λέσβου: Θέτετε σε κίνδυνο την εθνική πολιτική

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης στο νησί.

Στην κραυγή αγωνίας του Δημάρχου της Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, απάντησε και μάλιστα σε έντονο ύφος ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ολόκληρη η επιστολή του κ.Μουζάλα που δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα:

"Αγαπητέ Δήμαρχε έλαβα την επιστολή σας.
 
Είναι φανερό ότι διαφωνούμε. Η διαφωνία μας αυτή είναι πολιτική κι όχι προσωπική.
Βλέπετε θυμάμαι καλά την κοινή αποτελεσματική μας δράση την διετία 2015-2016. Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος μα πάνω απ’ όλα οι κάτοικοι, όλοι μαζί βοηθήσαμε να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση αυτής της περιόδου. Μαζί διασώσαμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης και καθιερώσαμε πρότυπα που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Σήμερα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες, ικανές να αμαυρώσουν μια πολύτιμη πλευρά της ιστορίας του νησιού και της χώρας. Αντιθέτως, η κοινή μας κατάκτηση (κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας) δημιουργεί κατά την άποψη της κυβέρνησης αλλά και όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, την δυνατότητα να διασώσουμε τα νησιά και τον τόπο, εφόσον δουλέψουμε πάλι όλοι μαζί, με την δυνατότητα επιστροφών στην Τουρκία.

Κατά την άποψη της κυβέρνησης οι διατυπωμένες θέσεις σας θέτουν σε κίνδυνο την εθνική πολιτική, είναι εκτός των υποχρεώσεών μας προς την ΕΕ και, ανεξάρτητα από προθέσεις, δημιουργούν προϋποθέσεις επανάληψης των ροών του 2015. Να υπογραμμίσουμε ότι παρόμοιες ροές στις σημερινές συνθήκες (κλειστά σύνορα), θα ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστούν από το νησί και τη χώρα.

Αγαπητέ Δήμαρχε, γνωρίζοντάς σας προσωπικά, είμαι βέβαιος ότι εσείς όπως κι εγώ, διαβλέπετε τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Σας καλώ λοιπόν να αφήσουμε για αργότερα την αναζήτηση ευθυνών και ενόχων για την διαμορφωμένη κατάσταση. Σας καλώ να αποφύγουμε την άγονη ρήξη που κανείς δεν θέλει και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σας καλώ να βρούμε πάλι μαζί τρόπους να σώσουμε ζωές.

Εξάλλου, αυτή την συμπεριφορά των κατοίκων του νησιού, οδήγησε στην κοινή σας βράβευση με την δήμαρχο της ιταλικής Λαμπεντούζα με το βραβείο Ούλοφ Πάλμε
Από την πλευρά της κυβέρνησης θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε την κόπωση του πληθυσμού και ποικιλοτρόπως προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με ενισχυτικές αλλά και ανταποδοτικές δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα: Η υδροδότηση χωριών στην περιοχή της Μόριας, η καταβολή 750.000 ευρώ ως επιχορήγηση του κράτους προς τον Δήμο Λέσβου από τα παράβολα των μεταναστών, η χρηματοδότηση για την λειτουργία του δημοτικού κέντρου φιλοξενίας του Καρά Τεπέ με προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με χρήματα από την DG HOME για την ελληνική κυβέρνηση. Επιπροσθέτως, όπως συζητήσατε με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση προχωρήσατε σε προγραμματισμό για την δημιουργία νέου λιμένος, δημιουργία νέου κολυμβητηρίου, ανακαίνιση παλαιού κολυμβητηρίου και μετατροπή του σε εκθεσιακό κέντρο. Τέλος, ανταποκρινόμενοι στο πάγιο κοινό μας αίτημα η κυβέρνηση πέτυχε την αναστολή ανάπτυξης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν δοκιμαστεί από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση. Έχουμε προχωρήσει επίσης σε ενίσχυση της αστυνόμευσης όπως και των δομών Υγείας του νησιού.

Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα ξεπεράσουμε τις όποιες διαφωνίες, θα τιμήσουμε το νόημα του βραβείου που θα σας απονεμηθεί, σώζοντας ζωές και βοηθώντας στην επίλυση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στην χώρα.
 
Αναμένω άμεσα, την επόμενη συνάντησή μας για να προσδιορίσουμε μαζί τις ελάχιστες αναγκαίες λύσεις ώστε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερα δύσκολες αυτές στιγμές και να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις που είμαι βέβαιος ότι και οι δύο απευχόμαστε.


Μετά τιμής
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Γιάννης Μουζάλας".
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Novartis-gate: Σάλος από τις αποκαλύψεις στο Documento που κυκλοφορεί για τη χορηγία 200 εκατ. ευρώ ΝΔ – Αβραμόπουλου


Τριγμούς προκαλούν τα νέα στοιχεία για το Novartis-gate που παρουσιάζει το Documento που κυκλοφορεί σήμερα.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα, δεν είναι μια πρακτική διεφθαρμένων γιατρών, αλλά ένα παιχνίδι που στήθηκε σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος με επιλογές πολιτικών προσώπων που κατείχαν θέσεις μέσα από τις οποίες έπρεπε να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα.

Η Ελβετική πολυεθνική, η οποία αποδεικνύεται η Siemens του φαρμάκου στην Ελλάδα, από το 2006, επί κυβερνήσεων ΝΔ και υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατάφερε να εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με απευθείας ανάθεση, προκειμένου (θεωρητικά πάντα) να προστατεύσει τον ελληνικό πληθυσμό από τον ιό του AIDS , την ηπατίτιδα Β και την ηπατίτιδα C, διενεργώντας μοριακό έλεγχο του αίματος σε τιμές πενταπλάσιες των πραγματικών.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Βρετανία αναζητά Έλληνες γιατρούς και πληρώνει 90.000 στερλίνες

Υπόσχεση για μισθό 90.000 στερλινών σε Έλληνες, Πολωνούς και Λιθουανούς γενικούς γιατρούς δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις μεγάλες αναμονές ασθενών σε επίπεδο οικογενειακού γιατρού.

Και μπορεί μεγάλη μερίδια Άγγλων αναγνωστών να αντιδρά με το δημοσίευμα σε μεγάλο βαθμό, καθώς φαίνεται ότι επιθυμούν «τους δικούς τους» επιστήμονες, το Βρετανικό σύστημα ωστόσο, με την κίνηση αυτή, αναμένεται να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Η εκπαίδευση των νέων γιατρών, θα γίνει στην Πολωνία και θα διαρκέσει ένα χρόνο.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμά της στις 11 Ιανουαρίου, η έγκυρη εφημερίδα Telegraph, αναφέρει ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι στρέφονται σε ιατρικό προσωπικό από ευρωπαϊκές χώρες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις ελλείψεις σε οικογενειακούς γιατρούς, την ώρα που προειδοποιήσεις για μεγάλες αναμονές στα ραντεβού με Γενικούς Ιατρούς μεταφράζονται σε μια εν εξελίξει κρίση στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων.

Μάλιστα αναφέρει ότι ο μισθός του Γενικού Ιατρού μπορεί να φτάσει τις 100 χιλιάδες στερλίνες σε περίπτωση που κάποιος εδραιωθεί και αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.

Η κατάσταση για την Βρετανία, αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς μέχρι το 2020 απαιτούνται 10.000 Γενικοί Ιατροί. Σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αναμονή για ραντεβού με Γενικό Ιατρό φτάνει τον ένα μήνα.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, που υλοποιεί το NHS England, Ευρωπαίοι γιατροί θα περάσουν από εκπαίδευση 12 εβδομάδων στην Πολωνία, πριν αρχίσουν την εργασία τους στη Βρετανία.

Ήδη γιατροί από την Ελλάδα, αλλά και την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και την Πολωνία έχουν προσληφθεί, στο πλαίσιο του σχεδίου προσέλκυσης 500 ιατρών από την ΕΕ πριν το Brexit

Πάντως το δημοσίευμα, καταγράφει και αντιδράσεις. Κίνηση απελπισίας χαρακτήρισαν το μέτρο ομάδες ασθενών, εκτιμώντας πως το NHS ακολουθεί λάθος πορεία, αποτυγχάνοντας να προσελκύσει εγχώριους γιατρούς. Μάλιστα τονίζουν ότι ο Γενικός Ιατρός χρειάζεται να περνά χρόνο με τους ασθενείς του έχοντας άνεση στην επικοινωνία μαζί του κι όχι να έχει μόλις τελειώσει «ένα σχολείο για την Αγγλική γλώσσα»
 πηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφίγγει ο κλοιός για 530.000 οφειλέτες των Ταμείων με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ

Σε ασφυκτικό κλοιό θα μπουν άμεσα και οι οφειλέτες των Ταμείων με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ, κινδυνεύοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα που εφαρμόζει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), όπως η ηλεκτρονική κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων και οι πλειστηριασμοί.

Η σχετική υπουργική απόφαση για την ένταξή τους αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα, στο πλαίσιο της μεταφοράς όλων των υποχρεώσεων των Ταμείων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» χρέη έως 5.000 ευρώ έχουν 320.000 οφειλέτες του ΙΚΑ και 210.000 αντίστοιχα του ΟΑΕΕ (από τους οποίους οι 130.000 έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους).

Το προφίλ του οφειλέτη αυτής της κατηγορίας είναι ο νέος επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας που συσσώρευσε τις οφειλές του μέσα στην κρίση, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Η αδυναμία του να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές και τουλάχιστον δύο-τρεις ληξιπρόθεσμες δόσεις τον έβγαλε εκτός ρυθμίσεων με αποτέλεσμα να βρεθεί στη λίστα των οφειλετών.

Άλλωστε οι μισές ρυθμίσεις των οφειλετών του ΟΑΕΕ που είχαν ενταχθεί στις 100 δόσεις έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα ένας στους δύο ασφαλισμένους να οφείλει στο Ταμείο.

Στην πρώτη γραμμή του πυρός βρίσκονται πάντως 150.000 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.

Επίσης σε σύνολο 308.821 οφειλετών που καταγράφονται σήμερα στα μητρώα του ΚΕΑΟ οι 122.319 οφείλουν έως 15.000 ευρώ (40% των οφειλετών), οι 73.437 από 15.000 έως 30.000 ευρώ, οι 20.276 από 30.000 έως 50.000 ευρώ, οι 61.040 από 50.000 έως 100.000 ευρώ, οι 13.396 από 100.000 έως 150.000 ευρώ, οι 4.425 από 150.000 έως 200.000 ευρώ, οι 5.993 από 200.000 έως 500.000 ευρώ, οι 1.818 από 500.000 έως 1 εκατ. ευρώ, ενώ 1.117 μεγαλοοφειλέτες οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το συνολικό ποσό πάνω από 3 δις. ευρώ που οφείλουν οι μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ έχει δημιουργηθεί μόνο από 978 επιχειρήσεις, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα ποσά θεωρούνται ανείσπρακτα, αφού οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει εδώ και χρόνια.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου το συνολικό ποσό των 13,664 δις. ευρώ σε οφειλές που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ είχε διαμορφωθεί σε 16,923 δις. ευρώ (τρέχον υπόλοιπο).
 Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων - Τι προβλέπει ο νόμος

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η Κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, όπου συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το νομοθέτημα που προβλέπει για πρώτη φορά στη χώρα μας τη διενέργεια των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο. Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Στις σχετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, όμως η έδρα του πλειστηριασμού που γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Επίσης θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται, κάθε φορά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», πλειστηριασμοί με ηλεκτρονικό τρόπο για ακίνητα θα διενεργούνται και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και όχι μόνο κάθε Τετάρτη.

Σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι ότι θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την ημεδαπή αλλά και την αλλοδαπή.

Επειδή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να μετέχουν πολλοί, στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά ακινήτων, ενώ η παρατεινόμενη ακύρωση των πλειστηριασμών εκτιμάται ότι προκαλεί τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Συμβολαιογράφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι τονίζουν ότι οι κινήσεις αυτές δεν οδηγούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά στην ακύρωση στην πράξη δικαστικών αποφάσεων για πολλούς που θα θέλουν να πωληθούν τα ακίνητά τους και να εισπράξουν.

 
 
 
 
Πηγή: Καθημερινή 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι πολλά τα λεφτά, Αρτέμη...

Ο Σώρρας, τα δισ. και η διαστημική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων
 
Η εμπειρία της Χρυσής Αυγής, της γιγάντωσης και εισόδου της στη Βουλή, έχει αποδείξει με τον πλέον σκληρό τρόπο ότι η φάρσα μπορεί να αποκτήσει επικίνδυνες διαστάσεις. Διότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που πριν από 15 χρόνια μπορούσαν να προβλέψουν τη ραγδαία άνοδο του κόμματος του Νίκου Μιχαλολάκου. Τότε, τα παλικάρια με τα μαύρα μπλουζάκια κινούνταν στο περιθώριο, και πολλοί δεν μπορούσαν να διαβλέψουν μια πραγματική απειλή.
 
Όταν, όμως, οι άνθρωποι του (πολιτικού) περιθωρίου συνδέουν το όνομά τους και με χιουμοριστικά βίντεο που γίνονται viral στο Διαδίκτυο, τότε στο μείγμα μπαίνει και το γέλιο, και η απειλή αποφορτίζεται. Μέχρι να φουντώσει. Για παράδειγμα, και ποιος δεν γέλασε με τον ακατανόητο όρκο στη συμπαντική συνειδητότητα που πήραν οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα μέσα σε ένα καφενείο; Αυτή όμως είναι η κάπως αστεία πλευρά ενός τεράστιου παγόβουνου, πολύ πιο σοβαρού από λίγο τρολάρισμα στο Διαδίκτυο.
 
Η δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία και η σχέση του θύτη και του θύματος με την πολιτική κίνηση Ελλήνων Συνέλευσις του Αρτέμη Σώρρα έφεραν πάλι στην επικαιρότητα τα περιβόητα 600 δισ., τα οποία επικαλούνται δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, παραπέμποντας τις τράπεζες να εισπράξουν από εκεί!
 
Τα λεφτά, που θεωρητικά υπάρχουν, προέρχονται από την πώληση στους Αμερικανούς της διαστημικής τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων. Και όσο ο πρόεδρος του κόμματος, που έχει πάρει, όπως λέει, παράσημο από τη Ρωσία, βγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές ως πολυσυζητημένο πρόσωπο τόσο τα χαμόγελα σταματούν να είναι ευθυμίας. 
 
Εν ολίγοις: Ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε το φθινόπωρο του 2012 λέγοντας πως κατέχει ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου συνολικής αξίας 600 δισ. δολαρίων, τα οποία προσφέρει στην αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας. Με τη δήλωσή του και μόνο αυτή, ο Σώρρας καθιστούσε τον εαυτό του πλουσιότερο και από τον πιο πλούσιο άνθρωπο αυτού του πλανήτη. Ωστόσο, η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε το απατηλό της «σωτηρίας» από τον Σώρρα. 
 
Το «Έθνος της Κυριακής» το φθινόπωρο του 2014 έφερε στο φως της δημοσιότητας την απάντηση του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ προς την Τράπεζα της Ελλάδος. «Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής». 
 
Και αντί το ζήτημα με τον Σώρρα να κλείσει με τον δέοντα τρόπο εκ μέρους των μηχανισμών της πολιτείας, φτάσαμε στο άλλο άκρο. Παρά τα ρεπορτάζ και την έρευνα και τις απαντήσεις των αρμόδιων αμερικανικών μηχανισμών, ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Αρτέμης Σώρρας διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια!…
 
Το κόμμα με τα… τρισ.
 
Έκτοτε, ο Αρτέμης Σώρρας δίνει συνεντεύξεις, δηλώνει ότι δεν έχει μόνο 600 δισ. δολάρια, αλλά κατέχει σήμερα 3 τρισ. δολάρια και ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβει υποψήφιος. Και ταυτόχρονα, έχουν ανοίξει εκατοντάδες γραφεία του… κόμματος, πλέον, σε όλη την Ελλάδα, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος και από αυτόν που διατηρούν τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα, χιλιάδες μέλη - ακόλουθοι, εύπιστοι και αφελείς καταθέτουν τον οβολό τους υπέρ της πολιτικής κίνησης του «σωτήρα» της χώρας μας και με μια δικαστική απόφαση ο Σώρρας περιφέρεται ανά την επικράτεια ενώ εσχάτως εμφανίζεται και σε βραδινές εκπομπές υψηλής τηλεθέασης. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την εικόνα σήμερα. Μια εικόνα το λιγότερο παρακμής, που δημιουργεί μέχρι και αισθήματα τρόμου, εδώ που τα λέμε, για το τι άλλο μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε ακόμα. 
 
Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Άρειος Πάγος επικύρωσε δικαστική απόφαση με την οποία ο Σώρρας και η σύζυγός του καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού σε βάρος του δικηγόρου και κουμπάρου τους. Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Πατρών αποφάσισε την καταδίκη του Σώρρα σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή και της συζύγου του σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή. 
 
Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για την υπόθεση με τα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Παράλληλα, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες. 
 
Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρέχει οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του Νομικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών. Όπως επισημαίνουν μάλιστα κυβερνητικές πηγές, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
 
Κύκλοι του Μαξίμου εφιστούν μάλιστα την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση, σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν. Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι με σημαντική χρονική καθυστέρηση κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.
 
Με αφορμή σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα Σώρρα η Ν.Δ., το κυβερνητικό στρατόπεδο κάλεσε τη «γαλάζια» παράταξη, αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει τη συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.«Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει» σημείωναν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές. 
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!