EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ..ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ

Στην Ελλάδα των μνημονίων και των πολιτικών απατεώνων που καταστρέφουν και ισοπεδώνουν μια κοινωνία μέσα από εξοντωτικές φορολογικές πολιτικές κάποιοι βουλευτές της κυβέρνησης με τον πιο τρανταχτό τρόπο φοροδιαφεύγουν ευθαρσώς και προκλητικώς.
Οι βουλευτές λοιπόν του Ελληνικού κοινοβουλίου προσφάτως κλήθηκαν να καταθέσουν την δήλωση πόθεν έσχες τους όπου αποτυπώνουν πλήρως τα περιουσιακά τους στοιχεία τα εισοδήματα τις μετοχές τις καταθέσεις αλλά και τις συμμετοχές σε εταιρείες.
Μια εκ των περιπτώσεων αυτών είναι και του κυβερνητικού βουλευτή των ΑΝΕΛ κυρίου Δημήτρη Καμμένου όπου όπως θα δείτε στην κάτωθι δήλωση παρουσίασε εισοδήματα για το 2014 2,96 € προφανώς ο εν λόγω βουλευτής την περίοδο αυτήν πεινούσε αλλά αγωνιζότανε για την ρήξη και την ανατροπή των  μνημονίων
 
 Εκείνο όμως που έχει ακόμη πιο μεγάλη αξία είναι το γεγονός πως στην δήλωση πόθεν έσχες του δήλωσε πως δεν είχε καμία συμμετοχή σε εταιρεία πόσο μάλλον δε ότι δεν ήταν και μέλος του ΔΣ αυτής όπως βλέπεται και στο σχετικό έντυπο που κατέθεσε στη βουλή.

Το αποκαλυπτικό έγγραφο το οποίο σήμερα σας παρουσιάζουμε είναι πως ο εν λόγω βουλευτής ήταν μέτοχος και μέλος του ΔΣ μιας εταιρείας με την επωνυμία ΣΑΓΚΟΣ ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ  εδώ και το σχετικό ΦΕΚ το οποίο αποτυπώνει την συμμετοχή του στο ΔΣ της εν λόγω εταιρείας.
 
Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως ο εν λόγω βουλευτής ήταν μέλος του ΔΣ της εν λόγω εταιρείας μέχρι τις 28 Ιανουαρίου του 2016 καθόσον ήταν και βουλευτής από τον ιανουάριο του 2015 όπου και εξελέγη δείτε και το σχετικό ΦΕΚ της παραιτήσεως του από μέλος του ΔΣ της εν λόγω εταιρείας
 

 
Προφανώς ο κύριος Καμμένος ξέχασε να δηλώσει την συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία ως μέλος του ΔΣ της στην δήλωση πόθεν έσχες που κατέθεσε στη βουλή....προφανώς ο κύριος καμμένος ξέχασε επίσης να δηλώσει και τις αμοιβές ως μέτοχος και μέλος του ΔΣ της εν λόγω εταιρείας στα εισοδήματα του μια και παρουσιάζει κέρδη αν και ο τελευταίος ισολογισμός που κατέθεσε ήταν από το 2011..
Την ώρα που η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλει υπερφορολογία στις επιχειρήσεις σε αυτές που είναι μέτοχοι δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς όπως προβλέπει ο νόμος από το 2011 δείτε το
 

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίκη «Κοριόπολις 2011»: Με μια «Δικαιοσύνη» για ...κλάματα

Διαβάστε για το Τσίρκο της Ελληνικής Δικαιοσύνης ...που ξεκίνησε την κάθαρση στο ποδόσφαιρο ...κι ακόμα δεν ξέρει πως βρέθηκαν τα CD με τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες στη δικογραφία. Δεν ξέρουν πόσα είναι τα CD κι αν είναι όλες οι συνομιλίες, δεν ξέρουν ποιος τα έστειλε, ποιος τα παρέλαβε και πως μπήκαν στη δικογραφία. Γι' αυτό οι μισοί μαφιόζοι του ποδοσφαίρου παρίσταναν τους πεντακάθαρους και κυνηγούς της διαφθοράς. Αξίζει να το διαβάσετε μέχρι τέλους.


Η δίκη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο με στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το «Κοριόπολις», ξεκίνησε, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι δικαστικοί λειτουργοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση μέχρι να φτάσει στο ακροατήριο είχαν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία.

Των Σάββα Λιβάνιου και Αντώνη Φουντή

Εύλογες απορίες εγείρει κυρίως η στάση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία, αν και έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, δεν δέχτηκε να συνεργαστεί σε καίριο σημείο με τον ανακριτή Γιώργο Κασίμη που είχε αναλάβει την έρευνα.
Οταν ο κ. Κασίμης ζήτησε πληροφορίες για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες στηρίχτηκαν οι κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους, η απάντηση που πήρε από την ΕΥΠ ήταν γενική και αόριστη. Και «πατώντας» σε αυτή την αοριστολογία, ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, του Βασίλη Καρακούλια, Γιάγκος Λαμπίρης κατέθεσε το έγγραφο του ανακριτή προς την ΕΥΠ και ζήτησε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να γίνει πλήρης απομαγνητοφώνηση του συνόλου των cd που σχετίζονται με την υπόθεση. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει στην αίτησή του, «με τις "πετσοκομμένες" απομαγνητοφωνήσεις δεν μπορώ να ασκήσω κανένα υπερασπιστικό μου δικαίωμα, το οποίο έχει ήδη παραβιασθεί με τις ένορκες καταθέσεις των τριών πρώτων εξετασθέντων μαρτύρων». Ανάλογο αίτημα έχει διατυπώσει και ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στα στημένα παιχνίδια του 2011. Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα για διακοπή της δίκης.
 
Να σημειωθεί πως αν διακοπεί η δίκη, μπορεί να περάσουν άλλα 4-5 χρόνια μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το «Κοριόπολις 2», τη συνέχεια των στημένων αγώνων στην ίδια υπόθεση! Και όλο αυτό το... χάος οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν συνεργάστηκαν, όπως θα έπρεπε, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα 10 ερωτήματα του ανακριτή
 
Στις 28 Νοεμβρίου 2011 ο 9ος τακτικός ανακριτής του Πρωτοδικείου Αθηνών Γιώργος Κασίμης, ο οποίος διενέργησε την κύρια ανάκριση της υπόθεσης των στημένων αγώνων, απέστειλε επιστολή στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ζητούσε απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:
 
«1. Στη δικογραφία υπάρχουν 82 cd που φέρουν επί του σώματός τους την ανυπόγραφη φράση "legal copy" (νόμιμο αντίγραφο). Υπάρχει κάποιο πρωτότυπο;
 
2. Τα cd αυτά εισήχθηκαν στη δικογραφία χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο. Ποιος είναι ο αποστολέας τους;
 
3. Πώς διακινήθηκαν τα cd; Ταχυδρομικώς ή χέρι με χέρι;
 
4. Σε ποια υπηρεσία παραδόθηκαν;
 
5. Στη δικογραφία υπάρχουν κλασέρ με άγνωστο ακριβώς αριθμό φύλλων χάρτου που περιέχουν δακτυλογραφημένες απομαγνητοφωνήσεις. Πώς εισήχθησαν στη δικογραφία οι απομαγνητοφωνήσεις αυτές (μνεία διαβιβαστικού εγγράφου);
 
6. Από ποιο φορέα έγιναν οι απομαγνητοφωνήσεις;
 
7. Πώς καθορίστηκε ποια σημεία των συνομιλιών θα απομαγνητοφωνηθούν
α) συνολικώς,
β) εν περιλήψει και
γ) καθόλου;
 
8. Με ποια κριτήρια αναγράφηκε για κάποιες συνομιλίες ότι είναι άνευ ενδιαφέροντος; Γιατί δεν επισυνάφθηκαν και αυτές στη δικογραφία, αφού, ούτως ή άλλως, έγινε η επεξεργασία τους (κάποιο φυσικό πρόσωπο τις άκουσε, ώστε να αποφανθεί ότι δεν χρειάζεται να απομαγνητοφωνηθούν);
 
9. Για ποιο λόγο οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, α) δεν φέρουν υπογραφές αυτών που τις απομαγνητοφώνησαν, β) δεν φέρουν (ενιαία ή μη) αρίθμηση και γ) είναι γραμμένες με διαφορετικές γραμματοσειρές και δεν έχουν ενιαία μορφή;
 
10. Ποιο φυσικό πρόσωπο παρέλαβε τις επίμαχες απομαγνητοφωνήσεις;».
Ο κ. Κασίμης στο ίδιο έγγραφο, αφού επισημαίνει ότι παρά τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο της ΕΥΠ δεν βρήκε ανταπόκριση, ζήτησε να ενημερωθεί και για το όνομα του αρμόδιου υπαλλήλου που ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να του θέσει διευκρινιστικές ερωτήσεις σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Αντί όλων αυτών, η ΕΥΠ απάντησε γενικά και αόριστα ότι «οι 82 ψηφιακοί δίσκοι στους οποίους αναφέρεστε αποτελούν γνήσια αντίγραφα από το σύστημα επισυνδέσεων της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και γι' αυτό χαρακτηρίζονται ως νόμιμα αντίγραφα». Εκτός αυτού η ΕΥΠ στην απαντητική επιστολή της δεν ενημερώνει καν τον ανακριτή ποιος υπάλληλός της ασχολήθηκε με την υπόθεση, ενώ αναφέρεται με υπαινικτικό και ειρωνικό ύφος στην επισήμανσή του ότι δεν βρίσκει κάποιον από την υπηρεσία για να συνεννοηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά «η υπηρεσία έχει συγκεκριμένη και γνωστή διεύθυνση στην οποία εδρεύει, τηλέφωνα επαφής, καθώς και διοίκηση με δημοσιοποιημένα στοιχεία ταυτότητας».

«Παρανόμησε η ΕΥΠ»
 
Στο αίτημά του για διακοπή της δίκης, ο δικηγόρος Γ. Λαμπίρης επισημαίνει ότι «οι εύλογες απορίες και ερωτήματα του κ. ανακριτού παρέμειναν και παραμένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα, αφού... η ΕΥΠ ουδεμία απάντηση έδωσε, αρκούμενη να (του) απευθυνθεί με τρόπο εξοργιστικά περιφρονητικό και με τρόπο απειλητικό, αφού διαβίβασε το δήθεν απόρρητο απαντητικό της έγγραφο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία ουδεμία αρμοδιότητα έχει να λάβει γνώση της απαντήσεως στα τεθέντα ερωτήματα». Και επιπλέον, «για λόγους σκοπιμότητας», όπως υποστηρίζει ο συνήγορος του Β. Καρακούλια, «η ΕΥΠ δεν διαβίβασε στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας τα τεθέντα ερωτήματα του κ. ανακριτού, αφήνοντάς τον εσκεμμένα έκθετο».
 
Κατά τον κ. Λαμπίρη «η ΕΥΠ ευθέως παρανόμησε, επικαλούμενη ότι δήθεν ό,τι έκανε το έκανε σε εκτέλεση εισαγγελικών διατάξεων και αντίστοιχων βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών». Αυτό που έκανε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ήταν να πετάξει την... μπάλα στην εξέδρα, αφού ουσιαστικά ο κ. Κασίμης ήθελε να μάθει με ποιον τρόπο αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο των συνομιλιών του «Κοριόπολις». Για τον κ. Λαμπίρη «είναι φανερό ότι η ΕΥΠ, εάν δεν είχε να κρύψει οτιδήποτε, θα απαντούσε ευθέως στα ερωτήματα του κ. ανακριτού και δεν θα κατέφευγε σε σοφίσματα και άμεσες και έμμεσες απειλές κατά του κ. ανακριτού, οι οποίες προφανώς δεν συνιστούν απαντήσεις, αλλά επίδειξη δύναμης και προσπάθεια εκφοβισμού της ελληνικής δικαιοσύνης. Εξάλλου, στην ΕΥΠ δεν ανετέθη από τις εισαγγελικές διατάξεις και τα βουλεύματα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών η απόδειξη της κατηγορίας που ήταν υπό διερεύνηση, αλλά μόνο η επισύνδεση συγκεκριμένων τηλεφωνικών συνδέσεων, η καταγραφή αυτών και η πιστή απομαγνητοφώνησή τους».
 
Και το σημαντικότερο, όπως αναφέρεται στην αίτηση «παγώματος» της δίκης, είναι ότι «ουδεμία αρμοδιότητα είχε η ΕΥΠ να κρίνει ή να σταθμίσει ποιες συνομιλίες είχαν ποινικό ενδιαφέρον και ποιες δεν είχαν ποινικό ενδιαφέρον.... Οσον αφορά το αποδεικτικό μέσο των απομαγνητοφωνήσεων, όπως "διαβιβάστηκε" από την ΕΥΠ στην εισαγγελική αρχή, προκύπτει ότι η ΕΥΠ κατασκεύασε κατηγορούμενους και αθώωσε πιθανούς ενόχους».

«Ψευδορκία αστυνομικού»
 
Ο δικηγόρος του Βασίλη Καρακούλια, Γιάγκος Λαμπίρης, εκτός της αίτησης διακοπής της δίκης κατέθεσε και ένσταση ακυρότητας της ένορκης κατάθεσης του αστυνομικού Φώτη Παντελίδη, την οποία έδωσε στις 9 Ιανουαρίου 2017 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο Παντελίδης εξετάστηκε ως μάρτυρας και επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της από 24.11.2010 ένορκης κατάθεσής του ενώπιον του αστυνόμου β΄ Δημήτρη Μίχου του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου. Επειτα από ερώτηση του κ. Λαμπίρη, υποστήριξε ότι ουδεμία γνώση είχε για το περιεχόμενο της εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, ότι αποκλειστικά και μόνον δέχθηκε το ανώνυμο τηλεφώνημα του αγνώστου καταγγέλλοντος, ότι σημείωσε όσα ο άγνωστος του είπε και εν συνεχεία, κατ' εντολήν του διοικητού του, τα κατέθεσε ενόρκως. Πέραν αυτών, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία άλλη σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
 
Στην ένστασή του ο κατηγορούμενος επικαλείται «την από 14.11.2010 έκθεση ένορκης εξέτασης του μάρτυρα Γεωργίου Χατζή, ιδιοκτήτη ΠΡΟ-ΠΟ, από την οποία προκύπτει ότι ο αστυνομικός Φώτης Παντελίδης, δέκα ημέρες πριν από την ένορκη κατάθεσή του, άσκησε στα πλαίσια της διαταχθείσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση καθήκοντα β΄ ανακριτικού υπαλλήλου. Ανεξάρτητα από το ότι αποδεικνύεται ότι ο εν λόγω αστυνομικός είναι ψεύδορκος σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και ανεξάρτητα από το αν δέχθηκε ή όχι το περιγραφόμενο από τον ίδιο ανώνυμο τηλεφώνημα, προκύπτουν ζητήματα που αφορούν την ακυρότητα της ένορκης κατάθεσης του ενώπιόν σας, αλλά και ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες και τον τρόπο που εκδόθηκαν οι εισαγγελικές διατάξεις, καθώς και τα βουλεύματα δυνάμει των οποίων αυτές επικυρώθηκαν, αφού και οι εισαγγελικές διατάξεις και τα βουλεύματα εκδόθηκαν με αφορμή την πρωτοβουλία ενός ψεύδορκου αστυνομικού».
Στην ένσταση αναφέρονται διατάξεις του ΚΠΔ βάσει των οποίων «δεν εξετάζονται ως μάρτυρες στο ακροατήριο όσοι άσκησαν εισαγγελικά ή ανακριτικά καθήκοντα ή έργα γραμματέα της ανάκρισης στην ίδια υπόθεση» και ζητείται «να μη ληφθεί υπ' όψιν, με απόφαση του δικαστηρίου σας, η ενώπιόν σας ένορκη κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού Φώτη Παντελίδη».

«Το αποδεικτικό υλικό επιβάλλεται να επισυναφθεί για έλεγχο»
Ο ρόλος της ΕΥΠ στη διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων αμφισβητείται συχνά πυκνά από νομικούς όταν οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στο ακροατήριο. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστηρίζουν πως υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα σε ανάλογες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η ΕΥΠ. Τονίζουν δε ότι γίνεται συρραφή στις απομαγνητοφωνήσεις και για τον λόγο αυτό οι δικαστικοί λειτουργοί οδηγούνται πολλές φορές σε εσφαλμένες αποφάσεις. Το Documento ζήτησε από δύο διακεκριμένους δικηγόρους την άποψή τους για το θέμα και δημοσιεύει τα σχόλιά τους.

Σπήλιος Σπηλιάκος: «Πέρα από επιμέρους ζητήματα, η έλλειψη διαβιβαστικού εγγράφου δημιουργεί ανυπέρβλητα κωλύματα σε σχέση με το κύρος και την αποδεικτική αξιοποίηση τέτοιων εγγράφων. Ειδικότερα, πέραν των προφανών "φιλολογικού τύπου" ερωτημάτων που προκύπτουν (λ.χ. είναι πράγματι ανακριτικός υπάλληλος ο συντάκτης τους κ.ο.κ.), φρονώ ότι οι σοβαρότεροι προβληματισμοί αφορούν την αδυναμία ελέγχου της νομιμότητας της ανακριτικής πράξης. Πώς, αναρωτιέμαι, μπορεί να κριθεί αν το υλικό που προσκομίστηκε προέκυψε από τηλεφωνική παγίδευση για την οποία, πράγματι, συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, αν τα προσκομιζόμενα cd (και οι απομαγνητοφωνήσεις) δεν έχουν "ταυτότητα"; Περαιτέρω, φρονώ ότι η τακτική της μη επισύναψης "άνευ ενδιαφέροντος" συνομιλιών στη δικογραφία είναι ξένη προς το Δίκαιό μας. Απαξ και συγκεντρώθηκε το αποδεικτικό υλικό, επιβάλλεται να επισυναφθεί ώστε να υποστεί τον απαιτούμενο έλεγχο, καθότι ουδείς ανακριτικός υπάλληλος έχει δικαίωμα να στερήσει τον κατηγορούμενο από το να λάβει γνώση· άλλωστε, με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί η διαδικασία από το ενδεχόμενο καταχρήσεων, είτε υπέρ είτε και σε βάρος του κατηγορουμένου;».


Ιωάννης Βλάχος: «Σε τέτοιες υποθέσεις ενέχονται τεράστιοι κίνδυνοι τόσο για το ατομικό δικαίωμα της ελεύθερης και απόρρητης επικοινωνίας όσο και για τα υπερασπιστικά δικαιώματα των κατηγορουμένων. Η επιλογή των συνομιλιών που απομαγνητοφωνούνται και εισέρχονται ως έγγραφα στη δικογραφία γίνεται κατά τη κρίση των αστυνομικών υπαλλήλων που τη διενεργούν, με όλους τους κινδύνους σφάλματος ή ακόμη και αυθαιρεσίας. Πρόσφατα πάντως το Πενταμελές Εφετείο που εκδικάζει την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της υπεράσπισης και διέταξε την αναπαραγωγή και ακρόαση των καταγεγραμμένων συνομιλιών με περιορισμένο αποτέλεσμα λόγω κακής ποιότητας του ήχου. Εξαιτίας των εύλογων αμφισβητήσεων που μπορεί να προκύψουν ως προς τη σωστή και σύννομη εκτέλεση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, ιδίως όταν γίνεται από υπηρεσίες που διεκδικούν το απόρρητο (ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική), επιβάλλεται να θεσπιστεί με νόμο ένα αυστηρό τυπικό πλαίσιο διενέργειας και αποτύπωσης των συνακροάσεων».

 
 

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είτε καταθέσεις, είτε δεν καταθέσεις πινακίδες... Θα πληρώσεις!

Μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς είναι η αγαπημένη φράση με την οποία μας βομβαρδίζει το Hollywood. Αν προσπαθήσεις να γλιτώσεις την αφαίμαξη λόγω της κατοχής πινακίδων ...οι πράκτορες των τοκογλύφων θα νομοθετήσουν την αφαίμαξη ακόμα και για την ΜΗ κατοχή πινακίδων.

Όπως οι Τράπεζες χρεώνουν τη μη ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς. Πρέπει με κάθε τρόπο να ρουφάνε αίμα. Γράφει σχετικά η "ΕΝΙΚΟΝΟΜΙΑ":
  
Πάνω από 120.000 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016 έως και τις 9 Ιανουαρίου 2017 σημειώνοντας αύξηση 71,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Enikonomia.gr το διάστημα από 1η Οκτωβρίου 2016 έως και 9 Ιανουαρίου 2017 κατατέθηκαν στις εφορίες όλης της χώρας πάνω από 122.000 πινακίδες κυκλοφορίας χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των δεδομένων από τις πολύ μεγάλες Δ.Ο.Υ. της χώρας με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω.
 
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η περίφημη Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για την αλλαγή της φορολογίας στα αυτοκίνητα το μόνο που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει για ακόμη μία φορά την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας της διαφορετικής φορολογικής αντιμετώπισης μεταξύ εγχώριων και εισαγόμενων αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα οι προτάσεις της για τα Τέλη Κυκλοφορίας που τελικά δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν προκάλεσαν την μεγάλη αύξηση στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας!
Με τα προσωρινά στοιχεία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας που έχει το Enikonomia.gr στην διάθεσή του ο συνολικός αριθμός οχημάτων που βρίσκεται σε φορολογική ακινησία έχει ξεπεράσει το 1,167 εκατ. με αποτέλεσμα ένα στα πέντε αυτοκίνητα του ελληνικού στόλου οχημάτων να βρίσκεται σε ακινησία!
 
Αν βέβαια στα παραπάνω προστεθούν και οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες που κινούν παράνομα τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, δεν έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλεια, αλλά ούτε τα έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ), τότε ο «πονοκέφαλος» μετατρέπεται σε τεράστιο «αγκάθι» για το ΥΠΟΙΚ.
 
Επίσης αν συνυπολογίσει κανείς και τους χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες, αλλά τις έχουν «αντικαταστήσει» με πλαστές και κινούν παράνομα τα οχήματά τους, τότε το τεράστιο «αγκάθι» αποτελεί «γόρδιο δεσμό» για το οικονομικό επιτελείο.

Έρχεται «χαράτσι» στις καταθέσεις πινακίδων
 
Ανανέωση κάθε χρόνο στις φορολογικές ακινησίες των αυτοκινήτων με πιθανή την επιβολή παραβόλου εξετάζει το οικονομικό επιτελείο ώστε να μπορέσει να περιορίσει τις καταθέσεις των πινακίδων κυκλοφορίας που πραγματοποιούν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και εμπορίες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr το οικονομικό επιτελείο εξετάζει η προσωρινή ακινησία ή φορολογική ακινησία να έχει διάρκεια μέχρι το τέλος κάθε χρόνου, δηλαδή να έχει ισχύ μόνο για 12 μήνες και οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πρέπει να ανανεώνουν τις ακινησίες των οχημάτων τους πριν την λήξη της κάθε χρονιάς καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χρεώνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας!
Μάλιστα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει και πρόταση για την επιβολή ενός μικρού παραβόλου περίπου 10-20 ευρώ για την ανανέωση της προσωρινής ακινησίας ενώ επίσης υπάρχει και ακόμη μία πρόταση σύμφωνα με την οποία η προσωρινή ακινησία δεν θα μπορεί να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 2-3 ετών και όταν αυτό το διάστημα ξεπεραστεί οι πινακίδες θα καταστρέφονται και το ετήσιο κόστος θα είναι ανάλογο με το κόστος έκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας που ανέρχεται σε 30 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 60 ευρώ για κάθε χρόνο επιπλέον.
 
Παράλληλα η έλευση του Περιουσιολογίου ή του Φόρου Περιουσίας αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε ακινησία καθώς τα οχήματα τα υπολογίζονται ως πάγια περιουσιακά στοιχεία ασχέτως αν κυκλοφορούν ή όχι, δηλαδή αν έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις εφορίες ή όχι.

Χιλιάδες μεταχειρισμένα θα πωλούνται ξαφνικά
 
Οι αλλαγές στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σύμφωνα με στελέχη της αγοράς θα αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα καθώς χιλιάδες είναι εκείνοι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι θα σπεύσουν να τα πουλήσουν έστω και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές για να «ξεφορτωθούν» φορολογικά.
 
Με αυτό τον τρόπο χιλιάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα διατεθούν προς πώληση με αποτέλεσμα να συμπιεστούν περαιτέρω οι τιμές των μεταχειρισμένων.
 
Από την άλλη μεριά κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν την οδό της εξαγωγής του οχήματός τους σε άλλο κράτος-μέλος μέσω της πώλησης σε κάποια εμπορία του εξωτερικού.
 
Τέλος κάποιοι θα οδηγήσουν τα οχήματά τους στα Κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ για ολική καταστροφή ώστε να «απαλλαγούν» από αυτά για πάντα…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοσιεύθηκε η «Λευκή Βίβλος» με τους βασικούς άξονες για το Brexit (Pdf)

Η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε σήμερα τη στρατηγική της για το Brexit σε μια «Λευκή Βίβλο» που επαναλαμβάνει εν πολλοίς τους βασικούς άξονες που έχει ήδη περιγράψει η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μεταξύ των οποίων η έξοδος από την ενιαία αγορά.

Πολυαναμενόμενη, αυτή η "λευκή βίβλος" των 77 σελίδων αρθρώνεται γύρω από τα δώδεκα σημεία που η επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης είχε παρουσιάσει στις 17 Ιανουαρίου στη διάρκεια της ομιλίας της για ένα "ανεξάρτητο και πραγματικά παγκόσμιο Ηνωμένο Βασίλειο".

Το έγγραφο επιβεβαιώνει τη βούληση της Βρετανίας να εγκαταλείψει όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την επιθυμία των βρετανών ψηφοφόρων που την εξέφρασαν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, αλλά και την ενιαία αγορά και τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η προτεραιότητα είναι να "ανακτήσουμε τον έλεγχο" της μετανάστευσης, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων στην ΕΕ, διατηρώντας ωστόσο "την καλύτερη δυνατή πρόσβαση" στην ενιαία αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών.

Η λευκή βίβλος επιβεβαιώνει "πως η πολιτική και οικονομική επιτυχία μας είναι προς το συμφέρον τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, παρουσιάζοντας το έγγραφο στο κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση αρνείτο επί μακρόν να δημοσιεύσει τον οδικό της χάρτη, με την Τερέζα Μέι να υποστηρίζει ότι ήταν αρκετά σαφής στην ομιλία της όταν προασπίστηκε μια "καθαρή και ξάστερη" ρήξη με την ΕΕ.

Η πρωθυπουργός υποχώρησε τελικά στην πίεση των βουλευτών που ζητούσαν να δημοσιοποιηθεί ένα τέτοιο έγγραφο μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που αποφάνθηκε ότι πρέπει να έχουν λόγο στην εκκίνηση της διαδικασίας διαζυγίου με την Ένωση.

Έπειτα από 17 ώρες έντονων συζητήσεων, οι βουλευτές έδωσαν χθες βράδυ το πράσινο φως, με 498 ψήφους υπέρ έναντι 114 κατά, για τη συνέχιση της εξέτασης του σχεδίου νόμου που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Η εξέταση του σχεδίου νόμου συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα με τρεις ημέρες συζητήσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, που θα καταλήξουν με τη διεξαγωγή μιας νέας ψηφοφρίας.

Μετά τη Βουλή των Κοινοτήτων το σχέδιο νόμου θα περάσει στη Βουλή των Λόρδων, με την έγκρισή του να αναμένεται στις 7 Μαρτίου, προτού σταλεί στη βασίλισσα για τελική έγκριση.

Η Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ πριν από τα τέλη Μαρτίου και σχεδιάζει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμά της.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ στον Θέμο για μαύρο χρήμα

Σύμβουλοι του ανώτατου δικαστηρίου εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην υπόθεση, καθώς δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας με την οποία καταλογίζονται στον εκδότη-δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη  ως   δημοσίου υπολόγου εκατομμύρια ευρώ (περίπου τέσσερα, λένε οι διαρροές), που αντιστοιχούν σε αγνώστου προελεύσεως (μη δικαιολογημένα) εισοδήματα.

«Η ευθύνη δεν είναι συλλογική» είναι η απάντηση σε δημοσιεύματα που στηλιτεύουν το ανώτατο δικαστήριο με αφορμή την αργοπορία στην ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής υπόθεσης που απασχόλησε επί χρόνια τη Δικαιοσύνη.

Πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τις οποίες μίλησε το Documento αναγνωρίζουν το δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν «κρίσιμη κοινωνικά αλλά και δύσκολη», όμως καταλογίζουν την ευθύνη για την αργοπορία στη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης –καθώς έχουν παρέλθει εφτά μήνες από την έκδοση της– στον Σταμάτη Πουλή, εισηγητή της υπόθεσης.

Ο κ. Πουλής, ο οποίος σύμφωνα με κύκλους του ΕΣ «είχε διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος δύο υπουργών της ΝΔ», είχε ταχθεί υπέρ της θέσης του εκδότη, ότι δηλαδή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογος του δημοσίου και άρα δεν υποχρεούται να πληρώσει.

Με τη σχετική αίτησή του ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η αρχική απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος ύψους 4.973.500 ευρώ.

Σύμβουλοι μάλιστα της πλειοψηφίας επισημαίνουν ότι η μεγάλη καθυστέρηση δεν αφορά τόσο τον χρόνο της καθαρογραφής όσο το γεγονός ότι ο εισηγητής είχε καθυστερήσει να εισαγάγει στη διάσκεψη την υπόθεση, την οποία είχε φέρει στις 29 Ιουνίου του 2016, τελευταία ημέρα λειτουργίας του δικαστηρίου, αφού από 1ης Ιουλίου, λόγω των θερινών διακοπών, πραγματοποιούνται μόνο έκτακτες ολομέλειες!

«Την κράτησε περί τον ενάμιση χρόνο μετά τη συζήτηση στο ακροατήριο μέχρι να φέρει την εισήγησή του στη διάσκεψη για την τελική απόφαση» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Μετά δε τη λήψη της τελεσίδικης απόφασης εκτιμούσαν ότι η καθαρογράφηση θα είχε ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του Οκτωβρίου του 2016, καθώς ο κ. Πουλής είναι έμπειρος δικαστής και γνώστης της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την εξάλειψη του αξιόποινου για τον Θέμο Αναστασιάδη με την καταβολή 1,1 εκατομμυρίου, η υπόθεση πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί ως δημοσιογράφος-εκδότης υπόκειται στις διατάξεις για το πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με τον νόμο, αν κάποιος που υποχρεούται να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες βρεθεί με χρήματα τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει, τεκμαίρεται πως τα χρήματα αυτά αποκτήθηκαν επειδή ο ελεγχόμενος επωφελήθηκε της ιδιότητας που είχε (ως δημοσιογράφος, εφοριακός, δικαστικός κ.λπ.). Ετσι, με πράξη καταλογισμού ζητείται να επιστρέψει το σύνολο του ποσού στα δημόσια ταμεία, κάτι που δεν ισχύει για όποιον δεν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες.

Γι’ αυτό άλλωστε η υπόθεση διαβιβάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με αίτημα του γενικού επιτρόπου να κριθεί αρχικά από το Τμήμα του ΕΣ με βάση στοιχεία του ΣΔΟΕ, στα οποία όπως παρατηρήθηκε από τους συμβούλους «υπήρχαν αρκετές ασάφειες».

Το επίμαχο τώρα χρηματικό ποσό προέκυψε έπειτα από έρευνα στις καταθέσεις του Θ. Αναστασιάδη και της συζύγου του στην τράπεζα BNP Paribas (στις 20 Ιουλίου 2007), ύψους 2.486.000 ευρώ, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό, ο οποίος ανοίχτηκε στην ίδια τράπεζα (23 Ιουλίου 2007), όπου και κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.

Οπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο και αναφέρεται στην αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2013, μεγάλο μέρος από τα εν λόγω ποσά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από νόμιμες πηγές εσόδων και ως εκ τούτου έγινε ο καταλογισμός σε βάρος του κ. Αναστασιάδη.
Αρχικά ο Θ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προήλθαν από τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον εκδότη, αγόρασε μετοχές της εταιρείας «Πρώτο Θέμα».
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, η εν λόγω συναλλαγή δεν έγινε ποτέ.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι όλα τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα και φορολογημένα εισοδήματα, ισχυρισμός που επίσης κατέπεσε στο δικαστήριο, καθώς αποδείχθηκε ότι τα παραπάνω χρηματικά ποσά αποτελούν νέα περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν.

Η τελεσιδικία και η κωλυσιεργία καθαρογράφησης

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο εκδότης υπέβαλε αίτηση αναίρεσής της, η οποία εκδικάστηκε από το αρμόδιο τμήμα τον Μάρτιο του 2015. Τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο σε διάσκεψή του στις 29 Ιουνίου 2016 εξέδωσε σε ολομέλεια την τελεσίδικη απόφασή του για τον καταλογισμό. Ο εισηγητής Σταμάτης Πουλής τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του Αναστασιάδη να μη θεωρηθεί υπόλογος του δημοσίου, δηλαδή να μην πληρώσει. Η πλειοψηφία όμως του δικαστηρίου αποφάσισε κατά του προσφεύγοντα.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως οι όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν αφορούσαν επιμέρους ζητήματα της υπόθεσης, για τα οποία υπήρξαν δυο-τρεις μικρές μειοψηφίες.
Εκφράστηκε, π.χ., η άποψη ότι υπήρχε δικαιολόγηση των καταθέσεων για ένα μέρος των χρημάτων, ενώ άλλοι σύμβουλοι είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να του αναγνωριστεί (και άρα να αφαιρεθεί) όλο το ποσό της φορολογίας που κατέβαλε για να κλείσει ποινικά η υπόθεση.
Από τότε, τις 29 Ιουνίου 2016 δηλαδή, η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ώστε να μεταφερθεί στη ΔΟΥ το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο εκδότης. Το χρηματικό ποσό που έχει καταλογιστεί αναμένεται να εισπραχθεί με τη διαδικασία είσπραξης δημόσιων εσόδων.

Με την απόφαση αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Θ. Αναστασιάδης έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα εντός Ελλάδος, ενώ νομικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι ακόμη κι αν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει κάτι ως προς τον καταλογισμό.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τι συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα (Video)

Ένταση ανάμεσα σε αγρότες και άνδρες των ΜΑΤ σημειώθηκε στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται η έκθεση Zootechnia.

Ένταση ανάμεσα σε αγρότες και άνδρες των ΜΑΤ σημειώθηκε στη νότια πύλη της Διεθνούς
Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται η έκθεση Zootechnia.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι αγρότες εξαγριώθηκαν όταν βρήκαν κλειστά τα στόρια της νότιας πύλης, με αποτέλεσμα να τα ανοίξουν και να εισβάλλουν στην Έκθεση, ωστόσο συνάντησαν τον φραγμό της Αστυνομίας και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.


Οι αγρότες υποστηρίζουν πως η έκθεση είναι για αυτούς και πρέπει να τους επιτρέψουν να μπουν.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έκλεισαν λίγο μετά τις 19:30 την νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Σύμφωνα με τους ίδιους, η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τις 21:30.

- Σε εξέλιξη βρίσκονται τα αγροτικά μπλόκα στο νομό Λάρισας, όπου τα τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους εδώ και μια εβδομάδα. Το κεντρικό μπλόκο παραμένει στον κόμβο της Νίκαιας, με τρακτέρ και αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Στο σημείο οι αγρότες προχωρούν καθημερινά σε κλείσιμο και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από 16:00 έως 18:00, ενώ επ’ αόριστον και όσο διαρκούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις παραμένει κλειστό το ρεύμα προς την Αθήνα. Οι αγρότες του μπλόκου σχεδιάζουν νέες μορφές κινητοποιήσεων, με αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας, αύριο Παρασκευή.

Στα πλαίσια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του μπλόκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, ώστε να υπάρξει συντονισμός της δράσης των αγροτών.

Εκτός όμως από το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες του νομού έχουν «στρατοπεδεύσει» και σε άλλα σημεία, όπως στο Δαμάσι και στο Γερακάρι, δημιουργώντας περιφερειακά μπλόκα. Επίσης, αγροτικό μπλόκο, παραμένει στο κόμβο Αργυροπουλίου με τους αγρότες να υλοποιούν τις αποφάσεις τους και να προχωρούν σε τρίωρο πλέον καθημερινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης, από 18:00 έως και 21:00.

Ένα νέο μπλόκο έχει στηθεί στην περιοχή της Λάρισας και συγκεκριμένα στο κόμβο της Ραχούλας, όπου οι αγρότες απέκλεισαν σήμερα Πέμπτη την Ε.Ο Λάρισας - Τρικάλων από τις 15:00 μέχρι τις 17:00. Επίσης, οι αγρότες των Φαρσάλων που έχουν βγάλει και αυτοί τα τρακτέρ τους στο δρόμο, προχώρησαν σήμερα για πρώτη φορά σε δίωρο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Τρακτέρ επίσης, βρίσκονται στους κόμβους του Πλατυκάμπου και της Γυρτώνης. Οι αγρότες που συντονίζονταν σε αυτά τα δύο σημεία, βρίσκονται σε διαδικασία συσκέψεων, ώστε να αποφασίσουν εάν τελικά θα συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους στο κόμβο της Γυρτώνης, με προοπτική να στήσουν κεντρικό μπλόκο στα Τέμπη, ή όχι.

Αίτημα να πραγματοποιηθεί πενταμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους, κατέθεσε και επίσημα την Πέμπτη, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κυβέρνηση, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας για να λάβει την απάντηση «μέχρι το Σάββατο 4/2 τα πράγματα είναι πιεσμένα, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας την επόμενη εβδομάδα».

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αγρότης Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Μαυρουδής Μηντσιούδης, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση των αγροτών για διάλογο, αφορά σε συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας και Ανάπτυξης.

- Αυτά τόνισαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, όργανο που πλέον εμπλουτίστηκε και με μέλη του μπλόκου Προμαχώνα Σερρών, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Νομού Σερρών, Στ. Λίτος.
Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη, μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, μετέβησαν στο τελωνείο των Ευζώνων και πραγματοποίησαν πολύωρη συνάντηση με τους συμμετέχοντες σε αυτό. Στη συνάντηση, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετέχει και το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια», (στον οδικό κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης) αποφάσισε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν το παρών και «να συνταχθούν στον κοινό αγώνα».

Στο μεταξύ, κλειστή μέχρι και αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, όπως αποφάσισε η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Επισημαίνεται, ότι το σημείο έχει αποκλειστεί από τις 30 Ιανουαρίου, ενώ η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα διεξάγεται απρόσκοπτα.

- Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου, έξω από την πόλη της Καστοριάς, όπου γίνεται εκτελωνισμός των προϊόντων, προχώρησαν σήμερα από τις 12 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο μπλόκο που στήθηκε από τις 30/1 στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

«Στόχος του αποκλεισμού είναι να αναδείξουμε τη διάσταση των ελληνοποιήσεων, κυρίως φασόλια και μήλα, πρακτική που έχει ρημάξει την αγορά, οδηγώντας σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών», επισήμανε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Για αύριο, Παρασκευή 3/2, έχει αποφασιστεί η διοργάνωση Παναγροτικού Συλλαλητηρίου στο κέντρο της Καστοριάς και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μόσχος απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα προς όλους του πολίτες, από όποια επαγγελματική τάξη και αν προέρχονται, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Κληθείς να απαντήσει εάν ο διάλογος είναι θεμιτός εκ μέρους των αγροτοκτηνοτρόφων, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας Κιλκίς, Θωμάς Καρυπίδης, επισήμανε "έχουμε χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις και δεσμεύσεις" και πρόσθεσε "εμείς λοιπόν λέμε ναι σε τετραμερή διάλογο, με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό την προϋπόθεση ότι όσα συμφωνήσουμε, θα υπογραφούν επί τόπου. Όχι μετά, εκεί επί τόπου. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη".

Μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό αποτελούν τα μελανά σημεία για τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τόνισε: "έχουμε προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν και να μας δώσουν ανάσα, ακόμη και στα ψηφισμένα μέτρα". Ο κ. Καρυπίδης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας: "όχι μόνο δεν κοιτούν να μας ανακουφίσουν, αλλά φέρνουν νέα μέτρα και ρυθμίσεις που μας βυθίζουν ακόμη περισσότερο" και αναρωτήθηκε λέγοντας: "είναι δυνατόν να μας αναγκάζουν να λαμβάνουμε κωδικό ΕΦΚΑ και να μας υποχρεώνουν σε υποβολή πίνακα προσωπικού πρόσληψης - απόλυσης και υποβολή κάθε μήνα αναλυτικής περιοδικής δήλωσης εισφορών για τους αλλοδαπούς εργάτες που απασχολούμε στα χωράφια μας;" ενώ καταλήγοντας τόνισε: "καταργούν την πληρωμή με εργόσημο και το σύνολο σχεδόν του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, θα καταβάλλουν μηνιαία εισφορά για τον κλάδο ασφάλισης ως "μισθωτοί" και θα πρέπει να ακολουθούν τα ισχύοντα στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ".

Ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Πέλλας, Τάσος Κυραλίδης, είπε πως "πρώτη φορά μια κυβέρνηση στην Ελλάδα και ειδικότερα "πρώτη φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατάφερε να βγάλει τόσο κόσμο στους δρόμους και παραμένει και στη θέση του". Μεταξύ άλλων είπε ότι "ο υπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένα όμηρος των μνημονίων και ότι είναι δεμένα τα χέρια του. Γιατί δεν φεύγει;" αναρωτήθηκε.

Για το θέμα των κοινοτικών ενισχύσεων, συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ που λαμβάνουν οι Έλληνες του πρωτογενούς τομέα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Νίκος Δημητριάδης, είπε: "επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία και να κάνουν να μαλώνουμε μεταξύ μας. Αυτές οι ενισχύσεις μας δίνοντας ως αντιστάθμισμα του υψηλού κόστους παραγωγής μας και προκειμένου τα προϊόντα να φτάσουν στο ράφι σε καλές τιμές για τους Έλληνες καταναλωτές. Αυτή η καραμέλα ότι αγοράζουμε σπίτια και επαύλεις πρέπει να σταματήσει". Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι "αγρότες και κτηνοτρόφοι ρισκάρουν συνεχώς τις δουλειές και τις επενδύσεις τους, αφού αρκεί μια κακοκαιρία να τα τινάξει όλα στον αέρα".

Τα αγροτικά μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Μετά το μεσημέρι πρόκειται να έχει στηθεί το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.

Στο Καλονέρι Βοείου, στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας. Στο μεταξύ, στήθηκε και το μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας επίσης, από αγρότες και κτηνοτρόφους των Πύργων Πτολεμαϊδας.

Επισημαίνεται δε ότι σήμερα τελικά συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στις Πρέσπες, προκειμένου να αποφασίσουν το ακριβές σημείο που θα στήσουν μπλόκο και το Σάββατο ακολουθούν αυτοί των χωριών Βοοίου, Νεάπολης και Τσοτυλίου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπίρτζης: Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί

Επιθεώρηση κατά μήκος των έργων και των σηράγγων που πραγματοποιούνται στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης στα Τέμπη, πραγματοποίησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο υπουργός, μετά το τέλος της επίσκεψης του και της ενημέρωσης για την πορεία των έργων, δήλωσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων, η οποία έχει ολοκληρωθεί, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια στο τέλος του Μαρτίου να έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

«Παρακολουθήσαμε τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων να έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται προσπάθεια και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει και υπολειπόμενες εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν πως δόθηκαν περισσότερα χρήματα ως πριμ επιτάχυνσης, ώστε το έργο να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο, ο κ. υπουργός είπε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως η συμφωνία που έγινε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ πριμ επιτάχυνσης.

«Ζητήθηκαν 12 εκατομμύρια ευρώ για πριμ επιτάχυνσης. Όμως η συμφωνία που έχουμε κάνει δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ. Το έργο είχε προχωρήσει τόσο πολύ και δεν υπήρχε η ανάγκη να δοθεί πριμ επιτάχυνσης, παρά τις απαιτήσεις των εργοληπτών» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων στα Τέμπη, αλλά και σε άλλα σημεία του αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Θεσσαλονίκης, εξήγησε πως θα γίνουν οι σταθμοί των διοδίων που είχαν προβλεφτεί στις αρχικές συμβάσεις, επισημαίνοντας βέβαια, πως στόχος του υπουργείου είναι «στις αρχές του 2018 να μην υπάρχουν πουθενά μετωπικά διόδια και να υπάρχει το αναλογικό σύστημα διοδίων».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για να είσαι καλός μαθητής στην Ελλἀδα πρέπει να θυσιάσεις την παιδική σου ηλικία.


Μεταφέρω ένα εξαιρετικό κείμενο από το fb της εκπαιδευτικού Κατερίνας Ανδρινοπούλου, που συμπυκνώνει μέσα σε λίγες λέξεις πώς το σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα και ο ψυχοφθόρος θεσμός των Πανελληνίων στερεί από τα παιδιά τα καλύτερά τους χρόνια, ενώ εξοντώνει οικονομικά τις οικογένειές τους:

Για να είσαι καλός μαθητής σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να θυσιάσεις την παιδική σου ηλικία.

Πρέπει να διαβάζεις τουλάχιστον 2-3 ώρες κάθε μέρα από το δημοτικό.

Πρέπει οι γονείς σου να έχουν εισόδημα που να μπορεί να πληρώνει για 12 χρόνια αθλήματα, μουσικά όργανα, δραστηριότητες και φροντιστήρια συμπληρωματικά της “δωρεάν” εκπαίδευσης.

Πρέπει να διαβάζεις ξανά και ξανά επαναλαμβανόμενες γνώσεις σκορπισμένες σε διαφορετικά μαθήματα.

Πρέπει να ανέχεσαι εκπαιδευτικούς που θα σου μειώσουν το βαθμό επειδή έκανες φασαρία στο μάθημά τους.

Πρέπει να γράψεις χιλιάδες διαγωνίσματα, οπότε μαθαίνεις να αποστηθίζεις, να κάνεις σκονάκια, γίνεσαι ρομπότ.

Και αν τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να ανέχεσαι και την ταμπέλα του “φυτού” από τους άλλους σχολείο.

Και πρέπει να ξέρεις τι θες να γίνεις από τα 14 σου. Για να αρχίσεις ετοιμασία. Αντί να ψάχνεις για γκόμενο/α, πρέπει να αποφασίσεις τι δουλειά θα κάνεις ως τα 67 σου. Δε μπορείς, και φυσικά θα αποφασίσει ο μπαμπάς για σένα. 

Για να δώσεις πανελλήνιες σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα θες πολλά λεφτά. Απαράδεκτα λεφτά. Λεφτά που η ποσότητά τους κάνουν την επιτυχία σου να εξαρτάται από τα λεφτά των γονέων σου. Και την αποτυχία παιχνιδάκι για τους ευκατάστατους αφού “θα το στείλουν έξω” το δικό τους.

Θα πάω αύριο το πρωί να κάνω επιτήρηση σε ενα απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ που η διατήρησή του τόσα χρόνια μου δημιουργεί αηδία. Θα προσπαθήσω να ηρεμήσω τα παιδάκια, να κρατάω τα μαλλιά τους να κάνουν εμετό από το άγχος τους. Μετά θα πάω σπίτι να δω τη λύση των θεμάτων όχι από το υπουργείο, αλλά από κάποιο φροντιστήριο. Που είναι θεσμός πλέον.

Τα παιδιά μισούν το σχολείο. Και κατ’ επέκταση, τη μόρφωση, επειδή δε μπορούν να τα ξεχωρίσουν. Δεν έχουν παιδική ηλικία, γι’ αυτό όλοι μένουμε παιδιά ως τα 30 μας, μπας και αναπληρώσουμε τα χρόνια.

Οι πανελλήνιες πρέπει να καταργηθούν. Και το ξέρουμε όλοι. Βρείτε λύση. Και αν δίνετε αύριο μια συμβουλή έχω μόνο… Κλάϊν!

Ως κάποιος που τα έκανε όλα σωστά, και διάβαζε και πήγαινε φροντιστήρια και έβλεπε τους γονείς του να δουλεύουν δύο δουλειές για να πληρώσουν τους καθηγητές και στερήθηκε βόλτες και έδωσε πανελλήνιες και πέρασε εκεί που ήθελε και κατέληξε άνεργος και έφυγε στο εξωτερικό και τώρα κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που σπούδασε, προσυπογράφω κάθε συλλαβή.

Σε αντιδιαστολή με το κείμενο της Κατερίνας, αφήνω εδώ αυτό το βίντεο για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, όπου τα παιδιά δεν παίρνουν εργασίες για το σπίτι. (Το βίντεο είναι χωρίς ήχο για τα πρώτα 12 δευτερόλεπτα).

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;

Μου φαίνεται ότι έχουμε πέσει όλοι θύματα της απίστευτης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μας έχουν πιάσει όλους πολιτικούς «κότσους». Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει αυτή την περίοδο ένα πολιτικό θέατρο, ότι δήθεν αντιδρά με τα μέτρα που του ζητούν οι δανειστές να ψηφίσει από τώρα για μετά το 2018. Όμως τόσο αυτό το θέμα, όσο και το πλεόνασμα του 3,5% τα έχει ήδη συμφωνήσει και ΨΗΦΙΣΕΙ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
Στο τρίτο μνημόνιο (Ν. 4336/2015, παρ. Γ΄- ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, σελ. 1014 επ.) έχει ψηφίσει τα εξής:
«Η Ελλάδα θα θέσει ως στόχο την επίτευξη μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ, μέσω ενός συνδυασμού εμπροσθοβαρών (upfront στο αγγλικό κείμενο – δηλαδή λήψης εκ των προτέρων) παραμετρικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος ΦΠΑ και του συνταξιοδοτικού συστήματός της, υποστηριζόμενου από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, καθώς και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται η επαρκής προστασία των ευπαθών ομάδων. (….) Για την επιτυχία θα απαιτηθεί η συνεχής εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών επί πολλά έτη».
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΨΗΦΙΣΕΙ ότι θα νομοθετήσει εκ των προτέρων διάφορα μέτρα για τους φόρους, τον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό για πολλά έτη, προκειμένου να επιτύχει το 3,5% πλεόνασμα.
Προσωπικά αμφιβάλω για το εάν οι βουλευτές γνώριζαν τι ψήφιζαν το 2015. Προφανώς δεν περίμενε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό θα το ζητούσαν οι δανειστές κάποια μέρα. Να όμως που τώρα, για τους δικούς τους λόγους, το ζητούν.
Ποιον λοιπόν θα πρέπει να κατηγορήσουμε τώρα; Τον Σόϊμπλε που κάνει τη «δουλειά» του ή τον ΣΥΡΙΖΑ που το 2015 αψήφησε τη λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος και πήγε και παραδόθηκε στον κάθε κ. Σόϊμπλε, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο και φυσικά και την πιο πάνω διάταξη;
ΥΓ1. Αν αναρωτιέστε τι θα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και θα ψηφίσει τα μέτρα, μην ανησυχείτε. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι παίζει θέατρο.
ΥΓ2. Να σταματήσει το θέατρο και η ΝΔ, καθώς και όλη η αντιπολίτευση του συνταγματικού τόξου, γιατί όλοι μαζί ψήφισαν την πιο πάνω διάταξη.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φιλόλογοι προς κυβέρνηση: Ούτε η χούντα δεν κατήργησε την Αντιγόνη

Επιστολή «φωτιά» κατά του αφελληνισμού της Παιδείας


«Η διδασκαλία της Αντιγόνης δεν καταργήθηκε ούτε κατά την επτάχρονη δικτατορία, ενώ η αγέρωχη στάση της ηρωίδας του έργου αποτέλεσε διαχρονικά παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει  την πολιτισμένη ανθρωπότητα».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στο πλαίσιο κατάργησης της Αντιγόνης από τα ελληνικά σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να μην αμφισβητούν την εξουσία,όπως οι προγενέστεροι Έλληνες, οι οποίοι μάχονταν για ελευθερία και αυτοδιάθεση.
Θυμηθείτε ΕΔΩ το άρθρο του Δημοσθένη Λιακόπολου για περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι φιλολόγοι, οι οποίοι έχουν ψέξει πολλές φορές ττο υπουργείο Παιδείας για την καταπολέμηση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας στα ελληνικά σχολεία, διατυπώνουν την ανησυχία τους σχετικά με την επιχειρούμενη, σύμφωνα με πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κατάργηση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από το ωρολόγιο πρόγραμμα γενικής παιδείας της Β’ Λυκείου.
Η Ένωση Φιλολόγων επισημαίνει τον «εξοβελισμό ενός ακόμα εμβληματικού για την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης  κειμένου, της Αντιγόνης του Σοφοκλή, που μέχρι σήμερα διδάσκεται από το πρωτότυπο επί δίωρο σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στην αντίστοιχη τάξη.
Ελληνικό σχολείο όμως χωρίς τον Θουκυδίδου Περικλέους Επιτάφιο και χωρίς την Αντιγόνη του Σοφοκλή είναι σχολείο με δυσαναπλήρωτο έλλειμμα παιδείας, χωρίς ουσιαστική αγωγή δημοκρατίας, χωρίς μαθητεία στην αντίσταση απέναντι  στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας και χωρίς ανάδειξη, ως υπέρτατης αξία, της αγάπης», αναφέρουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόταση του ΙΕΠ και καλεί τους φιλολόγους και κάθε σκεπτόμενο και ευαίσθητο πολίτη της χώρας «να πλαισιώσουν την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και τους τοπικούς συνδέσμους φιλολόγων στον κοινό μας αγώνα για την προάσπιση του ανθρωπιστικού χαρακτήρα και των ποιοτικών παραδόσεων της παιδείας μας».

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης: παράνομη η Ευρωομάδα (Eurogroup), οι αποφάσεις της και το «Μνημόνιο»

Γιώργος Ρωμανός / Δοκίμια πολιτικής έρευνας / Περίληψη:
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις 27/10/2016, σε δημόσιο λόγο του αναφέρθηκε σε πρόσφατες αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάσει αυτών το «Μνημόνιο» δεν αποτελεί πράξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτε της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η δε Ευρωομάδα (Eurogroup) δεν περιλαμβάνεται στα θεσμικά όργανα της θεμελιώδους για την Ε.Ε. Συνθήκης της Λισσαβόνας, και δεν παράγει νόμιμα αποτελέσματα έναντι τρίτων.
Άρα, η Ευρωομάδα (Eurogroup) και όσοι κατ’ εντολή της συντάσσουν, επιβάλλουν και ελέγχουν «Μνημόνια» είναι οντότητες που παρανομούν και οι πράξεις τους παράνομες.
Η μαύρη Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010, θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην συλλογική μνήμη της χώρας μας, όταν ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός! της χώρας του ανακοίνωνε από το Καστελόριζο, χωρίς ντροπή και διανοητικό έλεγχο του τι λέει, ότι η Ελλάδα είναι: «…Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της…»
Εξίμισι χρόνια μετά, στο τέλος του 2016, οι «διαπραγματεύσεις» δεν λένε να τελειώσουν. Όλα βρίσκονται πάλι!!! στην κόψη του ξυραφιού ή στην κατοχική διάθεση των Επικυρίαρχων δανειστών της Ελλάδος. Έτσι: ο κ. Σόιμπλε προτείνει ως χρόνο ωρίμανσης του Χρέους το 2060, οπότε μετά από 44 χρόνια αυτό θα πλησιάσει στα επίπεδα του …2015, στο 180%, και άρα θα είναι (πάλι) Χρέος ανεξέλεγκτο. Το ΔΝΤ απαιτεί αμέσως! την περαιτέρω καταστροφή των Ελλήνων με ένα 4ο «Μνημόνιο». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε (το 2016) νέα μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα επί 99 χρόνια για εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, και αποδέχτηκε αυτόματο «κόφτη» μισθών και συντάξεων.
Αυτά και μόνο αρκούν για να αποδείξουν, ότι η χώρα περιδινίζεται ασταμάτητα και χωρίς τέλος στο τρίγωνο κ. Σόιμπλε-ΔΝΤ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να διαφαίνεται οποιαδήποτε λύση. Και άλλοτε έχουμε υπολογίσει πως το Χρέος, Εξωτερικό και Εσωτερικό μαζί, (το Εσωτερικό αποκρύπτεται!) πλησιάζει το 1 τρις. Ωστόσο απαντήσεις πρακτικές και εφαρμόσιμες στα ερωτήματα: πώς θα εξοφληθεί το Χρέος, πότε θα σταματήσει η καθημερινή οικονομική καταστροφή των πολιτών, τι θα γίνει με τα 99 χρόνια δουλείας και άρα την απώλεια εθνικής κυριαρχίας; κ.ά., δεν δίνονται από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.
Κι όμως, από την πρώτη στιγμή ακούστηκαν πάμπολλες φωνές σχετικά με ταπαράνομα και δουλόφρονα Μνημόνια. Πολλοί είπαμε, εξαρχής, ότι το Χρέος που σωρεύονταν στις πλάτες του ελληνικού λαού ήταν (και είναι) παράνομο, τουλάχιστον κατά 80%. Διότι, αποτελεί χρέος από δάνεια που δόθηκαν σε δήθεν ελληνικές τράπεζες των οποίων τα κεφάλαια στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν σε ξένους. Καθώς, και μετά από μεθοδεύσεις δωσίλογων πολιτικών που ενέπλεξαν σκόπιμα την Ελλάδα στα «παράγωγα» ξένων τραπεζών και σε άλλα οικονομικά συστήματα καταλήστευσης.
Εγκαίρως, μονότονα και μοναχικά! επαναλαμβάνουμε, ότι το Χρέος δημιουργήθηκε και λόγω της μοναδικής στην Ευρωζώνη καταστροφικής για την Ελλάδα, δήθεν, «ισοτιμίας» 340,75 δραχμές προς 1 ευρώ. Η χώρα μας μετά από αυτή την εφιαλτική «ισοτιμία» πουλούσε στο εξωτερικό 340,75 φορές φτηνότερατα προϊόντα της και ό,τι εισήγαγε (που ήταν και τα περισσότερα), τα πλήρωνε340,75 φορές ακριβότερα. Έτσι, από το 2002 που εισήλθε στο Ευρώ η Ελλάδα έχασε περισσότερα δισεκατομμύρια από όσα είναι σήμερα το Χρέος της.
Η προσπάθεια της προηγούμενης προέδρου της βουλής, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, να συστήσει «Επιτροπή Αληθείας για το Χρέος» δεν απέφερε πρακτικά κάτι· μέχρι που την κατάργησε ο επόμενος πρόεδρος της βουλής κ. Βούτσης, στο πλαίσιο της διαπάλης των ιδεών της «πρώτης φοράς Αριστεράς» η οποία διαγράφει ό,τι θετικό έκαναν οι αποδιοπομπαίοι πρώην σύντροφοι.
Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, στις 27/10/2016, στον λόγο του στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου καθηγητή Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης και Οικονομίας, αναφέρθηκε με νομικά επιχειρήματα σε δεδικασμένα του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης.Δηλαδή, στις αποφάσεις: «Pringle» (C-370/12), και «Ledra Advertising Ltd» (C-8/15P), κ.λπ. οι οποίες εξεδόθησαν μετά από προσφυγές Κυπρίων εναντίον του «Μνημονίου» που υπογράφηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο όνομα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESΜ).
Το Δικαστήριο Ε. Ε. αποφάσισε ότι αυτό το «Μνημόνιο» ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ή και της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Όσον αφορά δε την Ευρωομάδα (Eurogroup)αυτή ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΝΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ, γιατί δεν περιλαμβάνεται στο άρθρο 13, περί «θεσμικών οργάνων», στη θεμελιώδη Συνθήκη της Λισσαβόνας, (Συνθήκη Ευρωπαϊκής Ένωσης). Άρα, η Ευρωομάδα (Eurogroup) και όσοι κατ’ εντολή της συντάσσουν, επιβάλλουν και ελέγχουν «Μνημόνια» είναι οντότητες που παρανομούν και οι πράξεις τους παράνομες.
Ο κ. Παυλόπουλος είπε επί λέξη ακόμη, ότι όλα αυτά αποτελούν «…τη ‘‘δυναμική’’ του παγκοσμιοποιημένου και άνευ δημοκρατικού νομιμοποιητικού ερείσματος και ελέγχου χρηματοπιστωτικού συστήματος…» Μίλησε για «θεσμικό και επέκεινα δικαιοδοτικό ‘‘στρουθοκαμιλσιμό’’». Και, αναφέρθηκε στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγραφος 1, άρθρο 17 όπου ρητά προβλέπεται η προστασία του Δικαιώματος ιδιοκτησίας,αναφερόμενος καταφανώς στους πλειστηριασμούς σπιτιών και περιουσιών Ελλήνων, λόγω «Μνημονίων». Πρόσθετα αναφέρθηκε στο ότι «ΔΕΝ μπορεί να θίγεται ο πυρήνας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και, βάσει του άρθρου 1 παράγραφος 52, (ό.π.π) «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η δημιουργία ανθρωπιστικών κρίσεων και ακραίων κοινωνικών καταστάσεων…»
Από την έναρξη επιβολής στη χώρα μας των καθαρά φασιστικής και αποικιοκρατικής έμπνευσης 3 «Μνημονίων» είχαμε αναφέρει κατ’ επανάληψη, ότιη σημερινή Ευρωπαϊκή (δήθεν) «Ένωση» αποτελεί έναν ολιγαρχικό μηχανισμό που τα όργανά του έχουν ορισθεί μέσα από δαιδαλώδεις και μη ελεγχόμενους σκοτεινούς μηχανισμούς οι οποίοι καταλύουν κάθε έννοια Δημοκρατίας. Λέγαμε (τότε), για το δίδυμο της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, ότι ΔΕΝ αποτελούσαν ψηφισμένο όργανοτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφασίζουν καταλυτικά για μια σειρά θεμελιωδών θεμάτων: από τα «Μνημόνια» μέχρι τον βομβαρδισμό και τη διάλυση του κράτους της Λιβύης. Κι ακόμη, ότι ο κ. Σόϊμπλε δεν είναι ένας ψηφισμένος και εκλεγμένος υπερ-ευρωπαϊκός δυνάστης της Ευρώπης.
Μετά τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ε. Ε. και την καταγγελτική δημόσια αναφορά τους από τον κ. Παυλόπουλο τα γεγονότα, τουλάχιστον για τη χώρα μας, παίρνουν νέα τροπή και αποκτούν άλλη βαρύτητα. Αυτό που απομένει είναικυβέρνηση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουν και να κάνουν το καθήκον τους προς την πατρίδα, στα θεμελιώδη που αφορούν την Εθνική μας Υπόσταση και Ανεξαρτησία.
Με δεδομένα, ότι κανένας ξένος σωτήρας, όπως π.χ. ο κ. Ομπάμα…, δεν πρόκειται να μας σώσει από τα δεινά που προαναφέραμε απαιτείται να χτυπηθεί το πρόβλημα-τέρας στον πυρήνα του, τις δομές του.
Κι αυτό επιβάλλεται να γίνει με πνεύμα Εθνικής Ενότητας συντεταγμένα, και παράλληλα με τα «Μνημόνια» καιτη διαδικασία των αέναων αξιολογήσεων. Πληρώνοντας εν τω μεταξύ τα «χρέη» μας, έστω κι αν τα θεωρούμε παράνομα και καταχρηστικά. Έτσι προτείνονται τα εξής:
  1. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ έλεγχος του Χρέους από το Γενικό Λογιστήριο του ελληνικού κράτους, με ταυτόχρονο έλεγχο της διαδικασίας από ανώτατους δικαστικούς θεσμούς της χώρας μας. Για, να διαπιστωθεί:
α. Ποιο τμήμα του Χρέους οφείλει ο ελληνικός λαός.
β. Εάν το απεδέχθη σύννομα και όχι καταναγκαστικά, εκβιαστικά, και,
γ. Ποιο μέρος του οφείλεται από ξένες τράπεζες με ελληνικές επωνυμίες που είναι παραρτήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην οποία επιστρέφουν τα δήθεν δάνεια.
  1. Προσφυγή της Ελλάδος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως πολίτη της Ευρώπηςσυνεπικουρούμενο από άξιους νομικούς τους οποίους διαθέτει η χώρα. Έτσι, θα δώσει ένα ιστορικό παράδειγμα υπερκερασμού του επιζήμιου κομματισμού στον αγώνα Απελευθέρωσης και Παλιγγενεσίας της πατρίδος. Και, μακάρι να συστρατευτούν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λοιπά κόμματα, ή να αναλάβουν αυτά ενωμένα τούτη την πρωτοβουλία Εθνικής Σωτηρίας.
Η προσφυγή θα βασιστεί α. στο κυπριακό δεδικασμένο κατά του Μνημονίου και β. κατά του καταχρηστικού «δικαιώματος» διαφόρων ομάδων και ατόμων τα οποία κινούνται παρά το «κράτος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ό,τι αυτό ακριβώς σημαίνει· μηχανισμοί και πρόσωπα τα οποία δεν διαθέτουν καμία θεσμική νομιμοποίηση από τη Συνθήκη Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  1. Η ίδια ελληνική ομάδα να προσφύγει νομικά απαιτώντας να εφαρμοσθούν και για την Ελλάδα όσα προβλέπονται από τη Χάρτα του ΟΗΕ, (ό.π.π.), σχετικά με«συμφωνία» (Μνημόνια), η οποία επιβλήθηκε με πειθαναγκασμό από τον ισχυρό –Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του αδυνάτου –Ελλάδα. Τέλος, μετά τον Λογιστικό έλεγχο του ελληνικού Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όσα πραγματικά χρωστάει η Ελλάδα να τα πληρώσει στο ακέραιο.
Προφανώς πολλά ακόμη θα μπορούσαν να προστεθούν στο κατάλογο κινήσεων Εθνικής Σωτηρίας της Ελλάδος. Όμως δεν υπάρχει πλέον χρόνος και από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν γενναίες αποφάσεις που θα προέλθουν μέσα από επανάσταση συνειδήσεων και πνεύμα Ενότητας.
Αν δεν σώσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας κανένας και ποτέ, ακόμη και μετά τα 99 χρόνια, δεν θα μας δείξει έλεος ούτε θα έρθει να μας σώσει.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!