EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κίνα: Εγκρίθηκαν δύο σχέδια παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση δύο σχεδίων παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με συνολικό ύψος επενδύσεων 6,15 δισ. γιουάν (896,5 εκατ. δολάρια).

Στο σχέδιο της Fujian Yudo New Energy Automobile η επένδυση ανέρχεται σε 1,886 δισ. γιουάν, ενώ στο σχέδιο της National New Energy Vehicle, στην Τιαντζίν, φθάνει τα 4,267 δισ. γιουάν, σύμφωνα με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής. Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, οι εταιρείες θα έχουν μία συνολική παραγωγή 115.000 καθαρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα σχέδια εγκρίθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τη χρήση οχημάτων νέας ενέργειας για να μειωθούν οι πιέσεις στο περιβάλλον, με κίνητρα όπως φορολογικές απαλλαγές, εκπτώσεις για την αγορά αυτοκινήτων και εντολές σε κρατικούς οργανισμούς να αγοράζουν περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα.

Η Κίνα πούλησε πέρυσι 507.000 οχήματα νέας ενέργειας, σημειώνοντας αύξηση 53% σε σχέση με το 2015. Οι πωλήσεις καθαρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτινάχθηκαν 65,1% στις 409.000. Σύμφωνα με προηγούμενη κατευθυντήρια γραμμή του Κρατικού Συμβουλίου, η Κίνα θα κατασκευάσει περισσότερους από 12.000 νέους σταθμούς φόρτισης πριν το 2020 για να μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις των πάνω από 5 εκατομμύρια οχημάτων νέας ενέργειας.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ

Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής συνταξιοδοτικής αίτησης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Μέσω αυτής της υπηρεσίας παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον ΕΦΚΑ. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εξής φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ. (Δημόσιο).

Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, efka.gov.gr.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένοχοι, αλλά με ελαφρυντικά, οι υπεύθυνοι για την υπόθεση Energa και Hellas Power

Την ενοχή των δυο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER, Βασίλη Μηλιώνη και Αριστείδη Φλώρου, για κακουργηματικές πράξεις αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, αναγνωρίζοντάς τους ωστόσο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Έτσι, δεν κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη.

Εισήγηση για την αναγνώριση των ελαφρυντικών είχε κάνει και η εισαγγελέας της έδρας. Απομένει η τελική απόφαση επί των ποινών, αλλά και αν θα χορηγηθούν ή όχι αναστολές στην εκτέλεση τους, ή κάποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου για τους εκπροσώπους των Εnerga - Hellas Power, Άρη Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Αχιλλέα Φλώρο, Στέφανο Σιαφάκα και Νικόλαο Δεκόλη, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ στους τρεις τελευταίους, καθώς και στον Α.Φλώρο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Επισημαίνεται ότι το ζευγάρι των κατηγορουμένων στην υπόθεση που επιχείρησε να διαφύγει, μεσούσης της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά συνελήφθη (η γυναίκα είχε αφαιρέσει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που της είχε φορεθεί σε αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης), είναι μεταξύ των καταδικασθέντων. Μόνο στην σύζυγο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε και την απόφασή του επί του αιτήματος των κατηγορούμενων να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο ποσό 83 εκατομμυρίων ευρώ από τα συνολικά 103 εκατομμύρια που βρίσκονται κατατεθειμένα στους λογαριασμούς τους. Το αίτημα των κατηγορουμένων για επιστροφή μέρους της οικονομικής ζημιάς του δημοσίου, ώστε να τύχουν ηπιότερων ποινών, αφορούσε τόσο στην κατηγορία της υπεξαίρεσης όσο και της λαθρεμπορίας. Οι δικαστές όμως έκαναν δεκτό το αίτημα μόνο ως προς το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου , η πρόταση για επιστροφή των χρημάτων έπρεπε να έχει υποβληθεί πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, για να τεθούν σε ισχύ οι ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και θα έπρεπε να αναφέρεται στο σύνολο του ποσού που μερίδα κατηγορούμενων φέρεται να υπεξαίρεσε - συνολικά 256 εκατομμύρια ευρώ - και όχι στα 83 εξ αυτών.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει τώρα να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο περίπου 2,5 εκατομμύρια, ποσό που φέρεται να αποτελεί τη ζημία για την επίμαχη αξιόποινη πράξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις πράξεις των κατηγορουμένων, το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία ύψους 152 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι Φλώρος και Μηλιώνης, ως εκπρόσωποι των δυο ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εισέπρατταν από το 2006 έως το 2011 από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ηλεκτρικής ενέργειας) και το τέλος ακίνητης περιουσίας, (τότε ΕΤΗΔΕ) δεν κατέβαλαν ποτέ τα χρήματα αυτά στα κρατικά ταμεία.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους 11 από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους. Ειδικότερα, με την δικαστική απόφαση επί των ποινών: Κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση ο Βασ. Μηλιώνης. Ακόμη, ένοχοι για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα κρίθηκαν οι Στ. Σιαφάκας και Αχ. Φλώρος. Για συναυτουργία στην υπεξαίρεση, ένοχοι κρίθηκαν οι Άρης Φλώρος και Ν. Δεκόλης. Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας κρίθηκε ένοχος ο Αρ. Φλώρος, Στ. Σιαφάκας και Ν. Δεκόλης. Κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος οι Αρης Φλώρος, Αχ. Φλώρος, Χρ. Σιαφάκας, Στ. Σιαφάκας, Ν.Δεκόλης καθώς και ακόμη πέντε κατηγορούμενοι

Οι υπόλοιποι οκτώ από τους 19 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν πλήρως αθώοι.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2

Την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2, αλλά και διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι από 35 μπλόκα 11 ομοσπονδίες και δεκάδες επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, σήμερα το μεσημέρι.

Οι αγρότες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, ζήτησαν συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) την Παρασκευή 10/2, τονίζοντας πως σκοπό έχουν να κατατεθούν τα αιτήματα τους ώστε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Στη κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου πως λένε ψέματα, όταν αναφέρουν ότι οι αγρότες ζουν καλύτερα από τους άλλους, και τόνισε ότι «ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο».

Ο κ. Μπούτας επεσήμαινε πως ότι κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες το πέτυχαν με αγώνες, ενώ αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν τους αγώνες, είπε πως όλους αυτούς «τους πονάει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα το οποίο εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων».

Σε σχέση με τα αιτήματα τους από τους ομιλητές, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού και το αίτημα τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

El Pais: Πώς η Goldman Sachs έφτασε να κυβερνά τον κόσμο

Για τον ρόλο της Goldman Sachs και πως κατάφερε να κυβερνά όλο τον κόσμο γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, προχωρώντας και στα ενδότερα της τράπεζας.

Αναλυτικά το άρθρο

Γράφει συγκεκριμένα η Αμάντα Μαρς, αρθρογράφος της El Pais:

Ψηλά από το αρχηγείο της Goldman Sachs, η ζωή κάτω μοιάζει με μακέτα. Τα αυτοκίνητα, τα έργα και οι άνθρωποι αποκτούν λιλιπούτειες διαστάσεις και η βουή του δρόμου δεν ακούγεται, λες και όλα αποτελούν μια προσομοίωση της πόλης. Δεν υπάρχει ούτε μια επιγραφή, μέσα ή έξω, που να δείχνει ότι κάποιος βρίσκεται στην έδρα της διάσημης τράπεζας, στον αριθμό 200 της Δυτικής Οδού, στο κάτω Μανχάταν. Το χολ της εισόδου είναι τεράστιο και λιτό και οι αίθουσες των πάνω ορόφων είναι απλές και χωρίς υπερβολές, με εξαίρεση την υπέροχη θέα του Αγάλματος της Ελευθερίας, του Empire State και σχεδόν ολόκληρης της Νέας Υόρκης.


Εκεί που τελειώνει η ηρεμία, στους πιο κάτω ορόφους, αρχίζει η δράση, με τους χρηματιστές να δίνουν εντολές αγοράς και πώλησης μετοχών. Αντίθετα με το υπόλοιπο κτίριο, εδώ η αμφίεση είναι πιο χαλαρή και ο κόσμος πιο νέος (το 70% των απασχολούμενων στην τράπεζα έχουν γεννηθεί από το 1982 ως το 1994). Τον επόμενο χρόνο, το 10% αυτής της εργατικής δύναμης, όσοι έχουν τις χειρότερες επιδόσεις, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την επιχείρηση.

Λένε πως πρόκειται για την ισχυρότερη επενδυτική τράπεζα του πλανήτη, που πληρώνει τους καλύτερους μισθούς της Γουλ Στριτ και έχει τα περισσότερα διαζύγια. Λένε επίσης πως οι ώρες εργασίας είναι απάνθρωπες, πως δεν υπάρχει γωνιά του πλανήτη που να μην έχει απλώσει τα πλοκάμια της, πως καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τους αγνοήσει, πως «μια φορά γκολντμανικός για πάντα γκολντμανικός». Λένε πως η Goldman Sachs κυβερνά τον πλανήτη.

Σε όλες τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος της τράπεζας στα ανώτατα κλιμάκια. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον ότι είχε «πουληθεί» στην τράπεζα, κατήγγειλε τον τεξανό γερουσιαστή Τεντ Κρουζ ότι τελούσε υπό τον έλεγχό της και κατονόμασε ως υπεύθυνους για την κρίση, εκτός από τη Χίλαρι, τον Ομπάμα, τον Σόρος και την G20, τον Λόιντ Μπλανκφέιν, διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs. Αυτό δεν τον εμπόδισε να τοποθετήσει μια τριάδα στελεχών της τράπεζας σε θέσεις-κλειδιά της κυβέρνησής του.

Ο Γκάρι Κον, δεύτερος στην ιεραρχία του επιχειρηματικού ομίλου, θα είναι ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου . Ο Στίβεν Μνούτσιν, ένας γνωστός επενδυτής με 17ετή θητεία στην τράπεζα, θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών. Αλλά και ο Στιβ Μπάνον, σύμβουλος του Τραμπ και μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υπήρξε άνθρωπος της τράπεζας.

Η Goldman Sachs δεν είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο και διεκδικεί από την JP Morgan την πρώτη θέση στην κατηγορία των επενδυτικών τραπεζών. Καμιά δεν έχει όμως μεγαλύτερη παρουσία στην προεκλογική εκστρατεία οποιασδήποτε χώρας ή στα πανώ των διαδηλωτών στη Μαδρίτη, τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα ή το Λονδίνο. «Ο Τραμπ έπρεπε να πείσει τις αγορές ότι δεν είναι τρελός, και ο καλύτερος τρόπος να το κάνει ήταν να προσλάβει ανθρώπους της Goldman», σημειώνει ο Γουίλιαμ Κόχαν, που πέρασε 17 χρόνια στην τράπεζα και στη συνέχεια έγραψε διάφορα βιβλία για τις δραστηριότητες της Γουολ Στριτ. «Νομίζω πως στον Τραμπ αρέσει ότι όλοι αυτοί οι τύποι που δεν θα έκαναν ποτέ δουλειές μαζί του βρίσκονται τώρα στην κυβέρνησή του».

Ο νεοϋορκέζος μεγιστάνας επέλεξε επίσης τον πρώην δικηγόρο της Goldman Τζέι Κλέιτον για τη θέση του προέδρου της SEC (της επιτροπής που εποπτεύει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) και την Ντίνα Πάουελ, από το τμήμα φιλανθρωπικών επενδύσεων, για τη θέση του συμβούλου της προεδρίας. Κάποιος μίλησε για επιστροφή της Goldman στην Ουάσινγκτον. Μα είχε ποτέ φύγει; Εδώ κι έναν αιώνα, τόσο οι συντηρητικές όσο και οι δημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν εναγκαλιστεί αυτό το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1869 από έναν Γερμανοεβραίο ονόματι Μάρκους Γκόλντμαν, ο οποίος είχε φτάσει στη χώρα δύο δεκαετίες νωρίτερα.

Ο Χένρι Γκόλντμαν, γιος του ιδρυτή, συνέβαλε στην ίδρυση της Fed το 1913. Στον Β?Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρούσβελτ διόρισε στο συμβούλιό του τον πρόεδρο της τράπεζας Σίντνεϊ Βάινμπεργκ. Ο τελευταίος, γνωστός και ως «Mister Wall Street»,συνεργάστηκε επίσης με τις κυβερνήσεις Αϊζενχάουερ και Λίντον Τζόνσον. Ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Τζον Γουάιτχεντ υπηρέτησε στην κυβέρνηση Ρίγκαν και ο επίσης αντιπρόεδρος Ρόμπερτ Ρούμπιν ήταν υπουργός Οικονομικών του Κλίντον. Ο υιός Μπους διόρισε δύο στελέχη της τράπεζας στην κυβέρνησή του: τον Στίβεν Φρίντμαν στο Οικονομικό Συμβούλιο και τον Χένρι Πόλσον στο υπουργείο Οικονομικών. Αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προέρχεται από την τράπεζα.

Μετά τις πολλές κριτικές που δέχθηκε, ο Λόιντ Μπλανκφέιν δήλωσε ότι η ανάμιξη της Goldman Sachs στην πολιτική αποτελεί χρέος απέναντι στην κοινωνία όλων εκείνων που κέρδισαν πολλά χρήματα από την τράπεζα. «Οι περισσότεροι φεύγουν στα 48 ή τα 50 χρόνια τους, όταν έχουν ήδη κερδίσει αρκετά χρήματα», είπε σε μια συνέντευξή του στους Νιου Γιορκ Τάιμς. «Τότε ή ασχολούνται με τη φιλανθρωπία ή υπηρετούν τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι λάθος ότι πάνε στην Ουάσινγκτον για να μας βοηθήσουν. Το αντίθετο συμβαίνει».

Μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, εκδόθηκαν δύο βιβλία για την τράπεζα με παρεμφερείς τίτλους. Το ένα υπογράφεται από τον βετεράνο οικονομικό ανταποκριτή Μαρκ Ρος και λέγεται «Η τράπεζα: πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο» (2010). Το άλλο είναι του Γουίλιαμ Κόχαν και λέγεται «Χρήμα και εξουσία. Πώς η Goldman Sachs έφτασε να κυβερνά τον κόσμο» (2011). Λίγο νωρίτερα, το 2009, το περιοδικό Rolling Stone είχε δημοσιεύσει ένα μακροσκελές άρθρο που χαρακτήριζε τηGoldman «γιγαντιαίο καλαμάρι-βαμπίρ κουλουριασμένο γύρω από το κεφάλι της ανθρωπότητας, που αφήνει το ανεξίτηλο ίχνος του σε οτιδήποτε μυρίζει χρήματα».

Ο ίδιος ο Μπλανκφέιν δεν δίστασε να πει το 2009 ότι η τράπεζα κάνει «τη δουλειά του Θεού». Λίγο αργότερα, η SEC του επέβαλε πρόστιμο 550 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δημιούργησε και πούλησε ένα πολύ σύνθετο προϊόν (τα διάσημα CDO) την εποχή ακριβώς που κατέρρεε η τράπεζα των ακινήτων, και ενώ ένας από τους πελάτες του (ο επενδυτής Τζον Πόλσον), έχοντας συμμετάσχει στην επιλογή και διάρθρωση αυτών των προϊόντων, στοιχημάτιζε εναντίον τους κατά την πώλησή τους. Το χαμηλό ποσό του προστίμου θεωρήθηκε νίκη του Μπλανκφέιν.

Για τον Κόχαν, η Goldman είναι «ένας μοναδικός θεσμός, η τράπεζα που χαίρει του μεγαλύτερου σεβασμού στον πλανήτη». Ο Μαρκ Ρος, στο δικό του βιβλίο, είναι αμείλικτος: αφηγείται τον ρόλο της τράπεζας στην κρίση, αναλύει τις πολιτικές διασυνδέσεις της και αναφέρεται σε ορισμένα γεγονότα που έλαβαν δημοσιότητα, όπως η βοήθεια της τράπεζας προς την ελληνική κυβέρνηση για την παραποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας. Εξι χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου πιστεύει ότι «η τράπεζα δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει. Είναι η καλύτερη στην πρόσληψη προσωπικού, στη διαχείριση περιουσιών και στην άσκηση επιρροής».

Η τράπεζα προσπαθεί όμως να εμφανίσει ένα πιο ανθρώπινο προφίλ και να καταπολεμήσει την κακή της φήμη: στην ιστοσελίδα της υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ κάνει ανοίγματα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον περασμένο Απρίλιο, η Νιου Γιορκ Τάιμς δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο με τίτλο «Ενας ισπανόφωνος ομοφυλόφιλος θέτει υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή κουλτούρα της Goldman Sachs». Επρόκειτο για τον Μάρτιν Τσάβες, επόμενο οικονομικό διευθυντή, που σχεδίασε ένα λογισμικό το οποίο παρέχει στους πελάτες περισσότερες πληροφορίες για τις διαπραγματευτικές τακτικές της τράπεζας.

Τα περυσινά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (φτάνοντας τα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια). Και το κέρδος ανά μετοχή, που ενδιαφέρει κυρίως τη Γουόλ Στριτ, αυξήθηκε κατά 34%. Από τις αμερικανικές εκλογές μέχρι σήμερα, οι μετοχές της τράπεζας έχουν ανεβεί κατά 27%, λόγω της προσδοκίας ότι επί κυβέρνησης Τραμπ θα υπάρξει μικρότερος έλεγχος της αγοράς.

Ο Λόιντ Μπανκφέιν δεν έχει επαναλάβει ότι κάνει τη δουλειά του Θεού. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι δεν κάνει κάτι πολύ διαφορετικό. «Πεθαίνω από φόβο στη σκέψη ότι γίνονται λάθη στην τράπεζά μου», είπε. «Και ξέρετε κάτι; Ο κόσμος θέλει να πεθαίνω από τον φόβο μου». Σαν να κυβερνούσε η Goldman Sachs τον κόσμο.
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Hγγικεν η Ωρα των προβληματικών Επιχειρηματικών Δανείων

Mε αιχμή του δόρατος την εταιρεία Manco, Alpha Bank και Eurobank προχωρούν σε τολμηρές κινήσεις – κινήσεις που είναι αναγκαίες στην κρίσιμη συγκυρία – για τη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων.

Οπου Manco είναι η κοινή εταιρεία διαχείρισης των δύο τραπεζών, η οποία λαμβάνει εντός του μήνα άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα διαχειριστεί μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν κοινά οι Αlpha Bank και η Eurobank.

«Συνέταιρος» των τραπεζών είναι το αμερικανικό fund KKR μέσω της πλατφόρμας Pillarstone ενώ στην μετοχική σύνθεση θα προστεθεί η Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η γνωστή EBRD, η οποία δίνει θεσμικό χαρακτήρα στο εγχείρημα.

Γράφει η Gillian Rothschild

Είναι ενδεικτικό ότι την πλατφόρμα εγκαινίασε η Φαμάρ της οικογένειας Μαρινόπουλου ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, θα μεταφερθεί η διαχείριση μεγάλων εταιρειών του εμπορίου, του κλάδου τροφίμων και της μεταλλουργίας, όπως και τουριστικές επιχειρήσεις, κατασκευαστικές και «αυτοκινητάδες».

Και οι τέσσερις τράπεζες έχουν σχεδιάσει να κινηθούν επιθετικά εναντίον επιχειρηματιών που δεν απαρνούνται την καλή ζωή και παράλληλα μένουν αγκιστρωμένοι στις εταιρείες τους στερώντας τους κάθε ευκαιρία αναδιάρθρωσης. Οι πιο καραμπινάτες περιπτώσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων θα βγουν άμεσα στο προσκήνιο με στόχο να αποφευχθούν νέα κανόνια.

Οι επιχειρηματίες θα έχουν να κάνουν εφεξής με τα εξιδικευμένα στελέχη funds όπως το ΚΚR που έχουν γνώση των εργαλείων αναδιάρθρωσης και δεν «χαρίζουν κάστανα».

Ο σχεδιασμός της Alpha Bank και της Eurobank προβλέπει την μεταφορά στην κοινή πλατφόρμα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, με στόχο την αναδιάρθρωση των δανείων αυτών και παράλληλα την προσέλκυση νέων κεφαλαίων και την ενίσχυση του μάνατζμεντ όπου χρειάζεται.
Οι δύο τράπεζες θα κρατήσουν τα δάνεια στους ισολογισμούς τους και θα έχουν το όφελος από την απόδοση της διαχείρισης.

Με την κίνηση αυτή, στην οποία ενδέχεται να συμμετάσχουν και άλλες τράπεζες στην πορεία, ήδη γίνονται συζητήσεις με την Πειραιώς και την Εθνική, υλοποιείται ένας κεντρικός στόχος της στρατηγικής για τα «κόκκινα» δάνεια, αυτός της διαχείρισης με την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και εργαλείων χρηματοδότησης που μόνο ένας τρίτος πάροχος, εκτός των τραπεζών, μπορεί να δώσει.

Αlpha Bank και Eurobank θα «εισφέρουν» σταδιακά δάνεια της τάξης των 600 εκατ. ευρώ στη νέα εταιρεία που θα συστήσει το KKR μέσω της εξειδικευμένης θυγατρικής του Pillarstone Europe και στην οποία με 5% θα συμμετάσχει η EBRD.

Η σύνθεση των δανείων που θα περιλάβει το χαρτοφυλάκιο θα συμφωνηθεί από κοινού με την εταιρεία διαχείρισης και θα είναι προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων, οι οποίες κρίνονται βιώσιμες αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους. Τα δάνεια θα παραμείνουν στους ισολογισμούς των τραπεζών αφού η Manco θα κάνει μόνο τη διαχείριση, ενώ η διαδικασία είναι κεφαλαιακά αρνητική για τις τράπεζες.

Η συμμετοχή τoυ εξειδικευμένου KKR διασφαλίζει ότι εκτός από την αναδιάρθρωση του δανεισμού, το νέο σχήμα θα μπορεί να παράσχει νέα κεφάλαια, λειτουργική αναδιοργάνωση, και ενίσχυση του management, με στόχο την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων και την επιστροφή τους στην αγορά.

Το KKR λαμβάνει μέρος στο σχήμα μέσω της Pillarstone, της πλατφόρμας που δημιούργησε το 2015, με τον John Davison ως συν-επενδυτή και CEO και σκοπό να συνεταιρισθεί με ευρωπαϊκές τράπεζες για τη δημιουργία αξίας από τη διαχείριση των «ανοιγμάτων» τους σε μη κύρια και υπο-αποδίδοντα περιουσιακά στοιχεία των ισολογισμών τους. Ήδη ανάλογη πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετουμένων δανείων υλοποιείται στην Ιταλία, σε συνεργασία με την Unicredit και την Instesa Sanpaolo.

Πριν από την έναρξη διαχείρισης των προβληματικών δανείων απαιτείται συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της εταιρείας διαχείρισης και της KKR για το σχέδιο αναδιάρθρωσης κάθε δανείου ξεχωριστά, ώστε αυτό να ενταχθεί στο υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο. Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια τα οποία θα καλυφθούν από την KKR και την EBRD, ενώ οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και οι ίδιες στη νέα χρηματοδότηση. Η Manco, η οποία θα στελεχωθεί από εξειδικευμένα στελέχη στην Ελλάδα, θα έχει την ευθύνη εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης κάθε επιχείρησης, ενώ οι τράπεζες θα ενημερώνονται αναλυτικά για την πορεία υλοποίησής του.


Θεόδωρος Καλαντώνης>Mία στις έξι επιχειρήσεις (17%) εμφανίζει χαρακτηριστικά στρατηγικού κακοπληρωτή

“Η εξομάλυνση της διαδικασίας διαχείρισης (των μη εξυπηρετούμενων δανείων) απαιτεί τη χρήση όλων των απαραίτητων μέσων, συμπεριλαμβανομένων και των πλειστηριασμών” επισημαίνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής.

“Στην πραγματικότητα, μακριά από σκόπιμες γενικεύσεις ή απλουστεύσεις διαφόρων που έχουν προκαλέσει τον φόβο σε πλήθος δανειοληπτών ότι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, πρόκειται για το έσχατο μέσο από πλευράς τραπεζών. Έχει στόχο, κατά κύριο λόγο, τον εντοπισμό και περιορισμό των συνειδητά ασυνεπών και στρατηγικών κακοπληρωτών. Επομένως, το ζήτημα των πλειστηριασμών, που δεν ξεπερνούν ετησίως τους 6.000, πρακτικά αφορά κυρίως έχοντες που αρνούνται να πληρώσουν και όχι όσους βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία”, προσθέτει μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Καλαντώνης.

“Στη Eurobank έχουμε δεσμευθεί ότι θα πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε, με όρους κατανόησης της κοινωνικής πραγματικότητας και όχι με οριζόντια μέτρα αδιακρίτως. Υπάρχει ήδη ένα επαρκές νομικό και θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει την πρώτη κατοικία […] Στόχος μας είναι να προστατευτούν οι δανειολήπτες που πραγματικά προσπαθούν να είναι συνεπείς και εκείνοι που αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Θέλω να σημειώσω ότι αυτή η κατηγορία δανειοληπτών είναι που επιδιώκουν τη συνεργασία με την τράπεζα και ανταποκρίνονται θετικά στην επικοινωνία μαζί τους”, αναφέρει επίσης και τονίζει: “Μπορώ να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα δεν μένουν αβοήθητοι. Όμως οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Εκτιμάται ότι αυτοί αποτελούν περίπου το 20% των δανειοληπτών με δάνεια σε καθυστέρηση συνήθως άνω των 300.000 ευρώ, στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν σημαντική οικονομική επιφάνεια, εντός και εκτός Ελλάδος, και, βάσει του Ε9, εμφανίζονται κάτοχοι περισσότερων του ενός ακινήτων. Κατά κανόνα πρόκειται για δανειολήπτες που εκμεταλλεύονται την κρίση και την πραγματική αδυναμία πολλών άλλων, για να διασώσουν τις μεγάλες προσωπικές τους περιουσίες, πολλές φορές εις βάρος ανθρώπων που απασχολούν ως εργαζόμενους, εις βάρος των φορολογουμένων, εις βάρος του τραπεζικού συστήματος και μεταθέτοντας τις υποχρεώσεις τους στο κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΤτΕ (2016), μία στις έξι επιχειρήσεις (17%) εμφανίζει χαρακτηριστικά στρατηγικού κακοπληρωτή. Επιχειρήσεις με υψηλό δανεισμό ή χαμηλή αξία εξασφαλίσεων ή υψηλή κερδοφορία είναι πιθανότερο να εμφανιστούν ως στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Το μπλοκάρισμα κάθε πλειστηριασμού, χωρίς κανένα κριτήριο, δεν αποτελεί πρωτοβουλία υπέρ του κοινωνικού συνόλου, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί. Δεν εξετάζεται, για παράδειγμα, αν ένας πλειστηριασμός αφορά βιομηχανικό ακίνητο ή υπόχρεο με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Με μια απλοϊκή οπτική, οι αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών δημιούργησαν την αίσθηση ότι προστατεύουν αδύναμους, όμως στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετούν το σκοπό που φέρονται να υπηρετούν”

Ο κ.Καλαντώνης αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων “Η αλήθεια, είναι ότι το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών εντείνει την κοινωνική αδικία, αφού τύποις και ουσία, επιτρέπει στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να ενεργούν εις βάρος των συνεπών, των καταθετών και του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα “δυναμιτίζει ” μακροπρόθεσμα την στεγαστική ενυπόθηκη πίστη, καταργώντας την έννοια της εξασφάλισης, με σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στο μέλλον, καθώς θα στερήσει τη δυνατότητα σε νέες οικογένειες να αποκτήσουν δική τους κατοικία[…] Κανένα τραπεζικό σύστημα στον κόσμο δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον δείκτη των δανείων σε καθυστέρηση να φτάνει στο 50%! Πρόκειται για ένα εξωφρενικά υψηλό ποσοστό, που δεν είναι απλώς τροχοπέδη, είναι εν δυνάμει βόμβα για μια οικονομία. Αν δεν λυθεί αποτελεσματικά, θα είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η πλήρης χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας και προοπτικών απασχόλησης στη χώρα μας για τους νέους.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ>ΘΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Το ΔΝΤ μιλάει για συρρίκνωση του πληθυσμού λες και έχουμε πόλεμο! Eνα εφιαλτικό σενάριο ξεπηδά μέσα από την Εκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα του μέλλοντός μας: H συρρίκνωση του πληθυσμού (σε αυτό το κράτος θα επιβιώσουν τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι-ειδικά ο πρόεδρος και ο ΔΣ του ΑΔΜΗΕ και οι κατσαρίδες) μοιάζει με αγγελία θανάτου.

Το protothema.gr και ο Μάκης Πολλάτος είχαν την μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία-αποκάλυψαν πρώτοι την ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ του ΔΝΤ.

Στο πιο αισιόδοξο σενάριο λοιπόν το Ταμείο εκτιμά ότι τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων θα μπορούσαν να φθάσουν περίπου στο 77% του ευρωπαϊκού μ.ο., όσο ήταν το 2009, μέχρι το 2040!

Υπάρχει όμως και το βασικό σενάριο, στο οποίο οι τεχνοκράτες του Ταμείου πιστεύουν περισσότερο. Σε αυτό εκτιμάται ότι η ελληνική οικονομία θα καταγράφει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη μόλις 1% το χρόνο! Την ίδια στιγμή εκτιμούν ότι την περίοδο 2022 – 2040 ο ευρωπαϊκός μ.ο. ανάπτυξης θα είναι 1,3%. Σε αυτή την περίπτωση, και καθώς λαμβάνεται υπόψη το κατα κεφαλήν ΑΕΠ εκτιμάται ότι μέχρι το 2040 τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων μετά βίας θα είναι στο 63% του ευρωπαϊκού μ.ο.!

Τα πράγματα μάλιστα θα ήταν χειρότερα εάν στους υπολογισμούς δεν λαμβάνονταν υπόψη, σύμφωνα με το Ταμείο, η συρρίκνωση του πληθυσμού… Άρα, σύμφωνα με το Ταμείο, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα κρατηθεί σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα, αφού λιγότεροι θα «μοιράζονται» το ετήσιο αποτέλεσμα!

Υπάρχει όμως και ένα απαισιόδοξο σενάριο το οποίο σημειώνει πως εάν τελικά η εφαρμογή των πολιτικών δεν επιφέρει τα αναμενόμενα τότε και τα επίπεδα διαβίωσης θα επηρεαστούν σημαντικά. Συγκεκριμένα στο απαισιόδοξο σενάριο η αύξηση του ΑΕΠ για φέτος είναι μόλις 1,1% και ακολούθως οι επιδόσεις για τα επόμενα χρόνια υποδεέστερες της βασικής εκτίμησης

Σε αυτή την περίπτωση, το Ταμείο, εκτιμά ότι τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία, αφού η «ψαλίδα» με την υπόλοιπη Ευρώπη θα συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να φθάσουν το 2040 το 55% του ευρωπαϊκού μ.ο.Σκληρή λιτότητα και για μετά το 2020, είτε μετάσχει τελικά το ΔΝΤ  στο ελληνικό πρόγραμμα είτε όχι,  περιγράφει η έκθεση για την Ελλάδα την οποία συζητά σήμερα το Ταμείο.

Με την  έκθεση αυτή το ΔΝΤ πετάει το μπαλάκι στους Ευρωπαίους, για να λύσουν εκείνοι τις επόμενες μέρες (με πρώτο «σταθμό» το Euroworking Group της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου) τον «γόρδιο δεσμό» για το ελληνικό ζήτημα.

Η θέση που παίρνει ΔΝΤ στη φάση αυτή, με βάση την έκθεση, είναι ξεκάθαρη:

– Το ΕΛΛΗΝΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ είναι «εξαιρετικά μη βιώσιμο». Άρα δεν μπορεί να μετάσχει δανειοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα παρά μόνον υπό όρους: μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους δανειστές ή/και πρόσθετα μέτρα λιτότητας από την χώρα μας.

– Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά «μεταρρυθμίσεις»: ανατροπές σε συντάξεις, δημόσιο, φορολογία.

– Οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από το 2018 και μετά, όπως προβλέπει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα,  «δεν υπάρχουν». Προβλέπει 1%-1,5% μεσο-μακροπρόθεσμα το πολύ.

– Τονίζει πως η ελάφρυνση χρέους που πρόσφερα οι Ευρωπαίοι δεν αρκεί και ζητά μεγαλύτερη. Το «τερματίζει» όμως ζητώντας επέκταση των αποπληρωμών ακόμα και έως το 2070.

–  Αν η Ελλάδα τελικώς αναλάβει δέσμευση για υψηλά πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα (πάνω από 1,5% του ΑΕΠ)  τότε θα απαιτούνταν «σκληρές αποφάσεις» (credible reforms) που θα έκλειναν την «τρύπα», επειδή δεν θα καταστεί εφικτή η ανάκαμψη.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση αναμένεται να επιχειρήσει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τις διαπιστώσεις αυτές, για να υποστηρίξει πως δικαιώνονται οι θέσεις της έναντι των «ακραίων των δανειστών». Αυτό προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να φανεί ως την Πέμπτη αν αυτοί θα «μεταφράσουν» την έκθεση του ΔΝΤ σε πιέσεις για περισσότερα μέτρα λιτότητας που θα απαιτηθούν από την Ελλάδα –εφόσον παραμείνουν στη «γραμμή» πως δεν συζητάνε ελάφρυνση χρέους πριν τα μέσα του 2018. Σε κάθε περίπτωση όμως, μέτρα θα απαιτηθούν και μάλιστα προληπτικά και για μετά το τέλος του Μνημονίου το 2018 –ίσως και με νέο Μνημόνιο.

Με τα δεδομένα που ανακύπτουν από την έκθεση, οι λύσεις που διαφαίνονται πλέον, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι τρεις για την χώρα μας:

– Κλείνει μέσα στον Φεβρουάριο η συμφωνία όπως την θέλουν οι Ευρωπαίοι δανειστές και η Αθήνα νομοθετεί προληπτικά μέτρα λιτότητας έως και 4,5 δισ. για μετά το 2018 που τυπικά λήγει το 3ο Μνημόνιο, χωρίς να πάρει κάτι σε ελάφρυνση χρέους.

– Η Αθήνα αντιστέκεται στις πιέσεις για νέα μέτρα και παρατείνει την διαπραγμάτευση μέχρι το καλοκαίρι, αλλά καθυστερεί έτσι να επιστρέψει στις αγορές και στην Ανάπτυξη, άρα το 3ο Μνημόνιο δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί ως τον Μάιο του 2018 και απαιτείται και 4ο Μνημόνιο, που θα γραφτεί ίσως χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά …«δια χειρός Σόιμπλε».

– Οι Ευρωπαίοι δανειστές αποδέχονται τους όρους του ΔΝΤ και κλείνουν συμφωνία για να μετάσχει το Ταμείο χωρίς να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας από τη χώρα μας, ή μετριάζοντάς τα προσφέροντας «χέρι με χέρι» επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης και αποδεχόμενοι χαμηλότερους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα (1,5% αντί 3,5%) για μετά το 2018. Έτσι η Ελλάδα μπαίνει τον Μάρτιο στο QE και τον Απρίλιο «βγαίνει» στις αγορές ομολόγων με νέα έκδοση, έχοντας ένα δωδεκάμηνο μπροστά της για να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

Ωστόσο ακόμα και το πιο αισιόδοξο σενάριο δεν είναι «ρόδινο». Το ΔΝΤ προεξοφλεί ότι οι επιδόσεις της χώρας μας, ακόμα και υπό ιδανικές συνθήκες,  θα είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που προβλέπει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Καταγράφει τις μεγάλες μεταξύ τους αποκλίσεις και προβλέπει πολύ υψηλή ανεργία για δεκαετίες. Επιπλέον υπολογίζει σε 10 δισ. τις ανάγκες νέας ανακεφαλαιοποίησης (με λεφτά από τα δάνεια του ESM) και σε 6% το κόστος της πρώτης εξόδου της χώρας στις αγορές για δανεικά (έναντι 4,5% περίπου πριν 3 χρόνια).

Πάντως το ΔΝΤ δεν κλείνει την πόρτα για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, μέχρι να δει τις επιλογές των Ευρωπαίων τουλάχιστον. Εντοπίζει όμως τις πιθανότητες πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας, ενώ φαίνεται αμετανόητο στα θέματα των συντάξεων.

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι μέχρι σήμερα μειώσεις των συντάξεων υπολογίζονται στο 1% του ΑΕΠ ενώ τονίζεται ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα έχει έλλειμμα 11% και εμμέσως προτείνει νέο «κούρεμα» των συντάξεων.

Ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων με παράλληλη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, δηλαδή μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η δημοσιονομική πολιτική που στηρίζεται σε υψηλούς φόρους, σε περιορισμένη φορολογική βάση και σε περιορισμό δαπανών που είναι συγκυριακός και επιλεκτικός και η οποία η δημοσιονομική πολιτική δεν στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη.

Επιπλέον πρόκειται για πολιτική αντιαναπτυξιακή και γι’ αυτό το λόγο θέτει θέματα αξιοπιστίας στην εφαρμογή της.

Ταυτόχρονα θεωρεί ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν είναι επαρκείς για να μειώσουν τα χρέη προς τις τράπεζες και τα χρέη των ιδιωτών προς τις φορολογικές αρχές του δημοσίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιέσεις στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα.​

Τα βασικά σημεία της έκθεσης του ΔΝΤ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου, παρουσιάζει αποκλειστικά το www.protothema.gr.
 
Οι βασικές παραδοχές της έκθεσης του Ταμείου είναι ότι το ελληνικό χρέος παραμένει «εξαιρετικά μη βιώσιμο» και προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα για την μείωσή του, όπως η σταθεροποίηση των επιτοκίων σε επίπεδο μέχρι 1,5% για 30 χρόνια με παράλληλη επέκταση της ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων μέχρι το 2070.

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι μέχρι σήμερα μειώσεις των συντάξεων υπολογίζονται στο 1% του ΑΕΠ ενώ τονίζεται ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα έχει έλλειμμα 11% και εμμέσως προτείνει νέο κούρεμα των συντάξεων.

Η ομάδα της κυρίας Βελκουλέσκου εκτιμά ότι θα χρειαστεί «μαξιλαράκι» 10 δισεκατομμυρίων για πιθανή νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ευθέως εκφράζει την άποψη ότι η προσπάθεια των Ευρωπαίων να επιβάλλουν στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για μια 10ετία, δεν μπορεί να βγει στην πράξη και τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων με παράλληλη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, δηλαδή μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η δημοσιονομική πολιτική που στηρίζεται σε υψηλούς φόρους, σε περιορισμένη φορολογική βάση και σε περιορισμό δαπανών που είναι συγκυριακός και επιλεκτικός κι η οποία (σσ η δημοσιονομική πολιτική) δεν στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη.

Επιπλέον πρόκειται για πολιτική αντιαναπτυξιακή και γι’ αυτό το λόγο θέτει θέματα αξιοπιστίας.
Ταυτόχρονα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν είναι επαρκείς για να μειώσουν τα χρέη προς τις τράπεζες και τα χρέη των ιδιωτών προς τις φορολογικές αρχές του δημοσίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιέσεις στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα.

Η κύρια σύσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν πολιτικές ουδέτερες δημοσιονομικά που θα οδηγούν σε μείωση φόρων και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ο εξορθολογισμός της δαπάνης για συντάξεις και αντιθέτως η εστίαση σε δαπάνες που απευθύνονται στις πλέον ευάλωτες ομάδες βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες για επενδύσεις και ανάπτυξη.
Εις ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL’s) επισημαίνεται ότι δεν έχουν υιοθετηθεί πλήρως οι κατευθύνσεις για μείωση των λεγόμενων κόκκινων δανείων, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει σε περιορισμό της πιστωτικής επέκτασης στον υγιή ιδιωτικό τομέα και σε εξασθένηση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών.

Πρόκληση 1 – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Η πρώτη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ που αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως αύριο, είναι ότι: Το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής εναι μη βιώσιμο διότι βασίζεται σε συντάξεις που δεν μπορούμε να αντέξουμε κι αυτό διότι στηρίζονται σε υψηλή φορολογία μιας περιορισμένης φορολογικής βάσης.

Σύμφωνα με το Ταμείο, περισσότερα από τα μισά μέτρα που νομοθετήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια αφορούντις δαπάνες. Αλλά από τα μέτρα που νομοθετήθηκαν μόνο το 1/4 αφορούσαν μειώσεις μισθών εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και στις συντάξεις. Κατά το ΔΝΤ,η μείωση των μισθών του δημοσίου και των συντάξεω ήταν περιορισμένη σε σχέση με άλλες δημοσιονομικές προσαρμογές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε η ομάδα της Ντέλια Βελκουλέσκου «οι μειώσεις στις συντάξεις ήταν 1% του ΑΕΠ όταν το συνταξιοδοτικό σύστημα έχει έλλειμμα περίπου 11% του ΑΕΠ».

Εδώ φαίνεται η προτίμηση του ΔΝΤ για περαιτέρω μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Πρόκληση 2 – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
: Η φορολογική διίκηση είναι αναποτελεσματική, τα φορολογικά χρέη είναι διαρκώς αυξανόμενα ενώ η φορολογική συμπεριφορά των πολιτών θεωρείται προβληματική.
Επισημαίνεται ότι περίπου το 50% του πληθυσμού είναι σε καθυστέρηση εις ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του έναντι του δημοσίου.
Συνολικά, τα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο φτάνουν το 70% του ΑΕΠ της Ελλάδας!

Πρόκληση 3 – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αδύναμοι ισολογισμοί τραπεζών και προβλήματα στη διοίκησή τους. Υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο επίπεδοκόκκινων δανείων στην Ευρώπη και τονίζεται ότι παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, η ποιότητα των κεφαλαίων είναι χαμηλή και γι’ αυτό συνεχίζουν να τίθενται ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι τράπεζες θα χρειαστούνπερίπου 10 δισ.ευρώ (περίπου το 5,5% του ΑΕΠ της χώρας το έτος 2016) για πιθανή πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση από το 2018. Κι αυτό, όπως γράφει η ομάδα Βελκουλέσκου, παρά το γεγονός ότι πό το 2010 έχουν διατεθεί άλλα 43 δισ.ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στο πεδίο της έκθεσης που αφορά τον τραπεζικό τομέα σημειώνεται ότι η αλλοπρόσαλλη πολιτική της περιόδου 2015-2016  έχει οδηγήσει αφενός στη μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες στο 20%, από ποσοστό 60% που κατείχε το δημόσιο στις τράπεζες πριν την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Ως αποτέλεσμα, γράφει η έκθεση του ΔΝΤ, δεν θα πρέπει να αναμένονται σημαντικά έσοδα για το κράτος από την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

Πρόκληση 4 – ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ: Ευρύτατες διαρθρωτικές δυσλειτουργίες που αποτρέπουν την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Παρατηρούνται προβλήματα στις αγορές προϊόντων, όπως στον τομέα της ενέργειας που θεωρείται παραδοσιακά η αχίλλειος πτέρνα της ελληνικής οικονομίας.
Η ανάκαμψη θεωρείται ασθενής και με κινδύνους. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ είναι ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 0,4% το 2016 και θα φτάσει το 2,7% για το 2017, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το Ταμείο, η ανάπτυξη για το 2017 θα είναι 2,7% εφόσον: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πλήρως, η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα αρθούν τα capital controls.

Παρ’όλα αυτά, μεσοπρόθεσμα το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα κυμαίνεται γύρω στο 1%.

Ενώ μέχρι το 2020 προβλέπονται ρυθμοί ανάπτυξης άνω του 2%, σε μακροπρόθεσμη βάση το Ταμείο προβλέπει ότι η επέκταση του ΑΕΠ της Ελλάδας δεν θα ξεπερνά το 1%.

Σύμφωνα με την έκθεση, το αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας θα πρέπει να προσανατολιστεί περισσότερο στις εξαγωγές, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι θα προσανατολιστούν στην ανάπτυξη εμπορεύσιμων κλάδων της ελληνικής οικονομίας (σσ, είτε εξαγωγές προϊόντω, είτε υπηρεσίες και προϊόντα σχετιζόμενα με τον τουρισμό).Στην έκθεση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το Ταμείο αξιολογεί και τοποθετείται επί των απόψεων των Ευρωπαίων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως σημειώνεται, βασική υπόθεση των Ευρωπαίων είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατηρηθεί στο 3,5% για μια δεκαετία, μειούμενο σε ποσοστό3,2% το2030 και σταδιακά στο 1,5% το 2040.

Αυτά είναι πρωτοφανή πρωτογενή πλεονάσματα στην παγκόσμια δημοσιονομική πρακτική και προφανώς το Ταμείο τα θεωρεί μη βιώσιμα. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται ότι ακόμη και η εκτίμηση του ΔΝΤ για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 1% για πολλές δεκαετίες είαι αισιόδοξες με βάση τιςμετρήσεις.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι θα πρέπει να μειωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας πριν βγει στις αγορές και συμπληρώνει ότι οι χρηματοδοτικές αυτές ανάγκες θα πρέπει να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και σίγουρα σε ποσοστό 15-20% του ΑΕΠ.

Η προβολή του χρέους θα πρέπει να τεθεί σε μια σταθερή καθοδική πορεία.Με άλλα λόγια οι λύσεις που παρέχουν μόνο συγκυριακές ελαφρύνσεις αλλά δεν οδηγούν σε σταθερά μειούμενη πορεία του χρέους δεν οδηγούν σε βιώσιμα αποτελέσματα.

Το Ταμείο προτείνει για το χρέος:

– Να παραταθεί η περίοδος χάριτος μέχρι το 2040

– Να αποφασιστεί επέκταση της ωρίμανσης μέχρι το 2070

– Να γίνει μεταφορά των πληρωμών τόκων που πρέπει να γίνουν μέχρι το 2040,οι οποίοι προτείνεται να κεφαλαιοποιηθούν και η αποπληρωμή τους να επιμηκυνθεί μέχρι το 2070

– Να σταθεροποιηθούν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για 30 χρόνια και να μην ξεπερνούν το 1,5%.

Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι βασικοί κίνδυνοι που δύναται να υποσκάψουν το πρόγραμμα και την ανάκαμψη της χώρας είναι δύο:

1. Η μεταρρυθμιστική κόπωση και

2. Η αναιμική ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης λόγω των υπερβολικών φόρων και της υπερφορολόγησης
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Μπέκαμ βγαίνει… κύριος από το σκάνδαλο! Τώρα τον καλύπτει η Unicef

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά μετά την διαρροή μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ντέιβιντ Μπέκαμ που αφορούν την φιλανθρωπική δράση και την συνεργασία του με την Unicef.

Τα μηνύματα διέρρευσαν από μία ομάδα που αυτοαποκαλείται Football Leaks και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Mediapart. Με βάση αυτά ο πρώην άσσος των γηπέδων όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποίησε την φιλανθρωπική του δράση για ίδιον όφελος, προωθώντας τις εταιρείες του και έχοντας ως στόχο να πάρει τον τίτλο του Ιππότη («Sir»).
 
Ο Μπέκαμ παραδέχτηκε ότι μερικά μηνύματα τα έγραψε πάνω στα νεύρα του, ενώ άλλα έχουν παραποιηθεί.

Σε κάποια από τα μηνύματα φέρεται, το πρώην αστέρι της Εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να χαρακτηρίζει τα μέλη της επιτροπής που επιλέγει τα άτομα στα οποία θα τους αποδοθεί ο τίτλος του «Σερ» ως «αχάριστοι γ…». Λέγοντας ωστόσο ότι «δεν με νοιάζει να γίνω ιππότης».

Ακόμα τον κατηγορούν ότι δεν ήθελε να δώσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο «Ταμείο 7» λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχε το ταμείο, τα χρήματα αυτά θα ήταν δικά μου. αυτά τα γ… χρήματα είναι δικά μου».

Ωστόσο μετά τον σάλο που ξέσπασε εκπρόσωπος του Μπέκαμ δήλωσε ότι η διαρροή των παραποιημένων μηνυμάτων έγινε σκόπιμα για να παρουσιάσει μία ανακριβή και παραποιημένη εκείνα του σταρ.

«Αυτή η ιστορία βασίζεται σε παλιότερο υλικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κλάπηκε και παραποιήθηκε δίνοντας σκόπιμα μία ανακριβή εικόνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπέκαμ και πρόσθεσε: «Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Unicef έχουν μία ισχυρή σχέση συνεργασίας για τη στήριξη των παιδιών για περισσότερο από 15 χρόνια… Ο Ντέιβιντ και η Unicef είναι υπερήφανοι για ό,τι έχουν καταφέρει και θα συνεχίσουν να πετυχαίνουν μαζί ώστε να είναι στην ευχάριστη θέση να αφήσουν ένα έργο πίσω τους. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Παράλληλα δήλωσε ότι το Ταμείο 7 έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για τα παιδιά που πλήττονται και πρόσθεσε ότι ο Μπέκαμ έχει «δώσει σημαντικό χρόνο και ενέργεια» και έχει διαθέσει και δικά του χρήματα για την πρωτοβουλία, δωρίζοντας ακόμα και τα κέρδη.
 
Ανακοίνωση υπεράσπισης του πρώην ποδοσφαιριστή εξέδωσε και η Unicef λέγοντας ότι είναι ο οργανισμός είναι «εξαιρετικά υπερήφανος» για το έργο του Μπέκαμ, επαινώντας τις προσπάθειες του 41χρονου σταρ τόσο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου όσα και για τα προσωπικά κονδύλια που έχει προσφέρει στο φιλανθρωπικό έργο.

Ο Μπέκαμ είναι πρεσβευτής της Unicef από το 2005 και έχει εμφανιστεί σε διάφορες φιλανθρωπικές εκστρατείες του παγκόσμιου οργανισμού. Το Ταμείο 7 έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας πολλά έργα μεταξύ των οποίων στην Μπουρκίνα Φάσο, τη Σουαζιλάνδη, την Παπούα Νέα Γουινέα και την Καμπότζη, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η κακή ποιότητα του νερού, η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος, ο υποσιτισμός και η λοίμωξη του HIV σε μητέρες και παιδιά.
«Είμαστε υπερήφανοι που έχει χαρίσει το χρόνο, την ενέργεια και την υποστήριξή του για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου και να συγκεντρωθούν χρήματα για το έργο της Unicef και ο Ντέιβιντ έχει δώσει σημαντικά προσωπικά. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το Ταμείο & και για όλα αυτά που έχουν γίνει για τα παιδιά», τόνισε η Unicef στην ανακοίνωσή της.
 
Πάντως πηγές που βρίσκονται κοντά στον Βρετανό πρώην ποδοσφαιριστή υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την φιλανθρωπική του δράση και πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Unicef, επιμένοντας ότι η φιλανθρωπική του δράση δεν είχε ως κίνητρο να ενισχύσει τις πιθανότητες απόδοσης του τίτλου «Σερ».
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ..Ο ΟΠΑΠ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ

 
ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
ΑΦΟΥ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΠΑΠ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ
ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΠΑΠ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝΕ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ VALEA FOUNDATION ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑ ΤΩΡΑ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΕΣΑΖΩΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ VALEA HOLDING AG ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ 
ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ PANAMA PAPERS

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι κλάδοι μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα των 176 ευρώ

Το δρόμο για την καταβολή των οφειλόμενων από το επίδομα των 176 ευρώ σε χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους ανοίγει το άρθρο 54 του νόμου 4447/2016 «Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις», με το οποίο δίνεται πλέον το δικαίωμα στις δημοτικές αρχές να μην ασκήσουν ένδικα μέσα σε πρωτόδικες αποφάσεις. Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, έχουν κερδίσει πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις και οι υποθέσεις τους, μετά τις σχετικές προσφυγές των δημοτικών Αρχών, δεν έχουν εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης, οι εργαζόμενοι, που θεωρούν ότι τα Εφετεία, βασιζόμενα σε αρνητικές για το επίδομα των 176 ευρώ αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (2013) και του Αρείου Πάγου (2015), θα απορρίψουν και τα δικά τους αιτήματα, ζητούν από τις Δημοτικές Αρχές να αποσύρουν τις προσφυγές τους και να τους καταβάλουν το επίδομα.

Την αρχή έκανε πριν μερικές ημέρες το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά που με επιστολή του στο  δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη ζήτησε «η νομική υπηρεσία του Δήμου να υποβάλλει αίτηση αναβολής των εφέσεων που εκδικάζονταν στις 18/1/2017 και είχε ασκήσει ο Δήμος εναντίον πρωτόδικων θετικών αποφάσεων που αφορούσαν την αναδρομική καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά», όπως και τελικά έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι του δήμου βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, με το δήμαρχο Πειραιά να επικαλείται τον κίνδυνο εκτροχιασμού του προϋπολογισμού του δήμου, τα οικονομικά του οποίου έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.


Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, που είναι και εργαζόμενος στο δήμο Πειραιά, καλεί τους δημάρχους βασιζόμενοι στο άρθρο 54, «να αποσύρουν τις εφέσεις που έχουν καταθέσει και, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, να βρουν τρόπο καταβολής των οφειλόμενων από το επίδομα των 176 ευρώ».

H ιστορία του επιδόματος

Να σημειωθεί ότι το επίδομα των 176 ευρώ θεσπίστηκε με το άρθρο 14 του Ν. 3016/2002 επί κυβέρνησης Σημίτη, με στόχο την εξομοίωση των επιδομάτων και στην άρση των όποιων αδικιών μεταξύ των διαφόρων κλάδων προσωπικού του Δημοσίου. Ωστόσο, με πλείστες όσες υπουργικές αποφάσεις δόθηκε, μέχρι την κατάργησή του το 2011 με το Ενιαίο Μισθολόγιο (Ν 4024), κυρίως, σε υπαλλήλους των υπουργείων, αλλά και σε γιατρούς και οδοντίατρους του ΙΚΑ, σε εκκλησιαστικούς υπαλλήλους και σε εργαζόμενους σε διάφορους άλλους φορείς του Δημοσίου, όπως της Βουλής, του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του ΕΟΤ, του Εθνικού Κέντρου Δημόσια Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Ακαδημία Αθηνών, των Περιφερειών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ κλπ, αφήνοντας βασικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων όπως: Εργαζόμενους στους δήμους, εκπαιδευτικούς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων, δικαστικούς υπαλλήλους αλλά και εργαζόμενους σε ΝΠΔΔ.

Αποτέλεσμα, όλα αυτά τα χρόνια, υπάλληλοι των συγκεκριμένων κατηγοριών με προεξάρχοντες αυτούς των δήμων να διεκδικήσουν και σε πολλές περιπτώσεις να κερδίσουν πρωτόδικες αποφάσεις. Μάλιστα, παρότι η παρ. 3 του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002 με την οποία θεσμοθετήθηκε το επίδομα των 176 ευρώ τονίζει ότι «αν καταβάλλονται οποιουδήποτε είδους πρόσθετες μισθολογικές παροχές, που υπολείπονται του ποσού των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ, επιτρέπεται να χορηγείται μόνο η διαφορά μέχρι του ποσού αυτού» και ότι «οι ρυθμίσεις αυτές όσον αφορά το προσωπικό των Ο.Τ.Α. και το προσωπικό των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. περιορίζονται στις υφιστάμενες από τον προϋπολογισμό τους δυνατότητες», δικαστικές αποφάσεις επισημαίνουν ότι: «Το δικαίωμά τους δε αυτό είναι νόμιμο για τον λόγο ότι η επίδικη παροχή έχει χορηγηθεί σε ευρείες και ετερόκλητες κατηγορίες μισθωτών επί σχέσει δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, υπηρετούντες σε πλείστες κατηγορίες υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης και των ΝΠΔΔ, χωρίς ειδικές προϋποθέσεις και χωρίς την οποιανδήποτε συνάρτηση προς το είδος ή το εύρος της παρεχόμενης εργασίας, με αποτέλεσμα η χορήγησή της να έχει προσλάβει, λόγω και της εν γένει κανονιστικής αντιμετώπισής της εξ αρχής, χαρακτήρα επιμισθίου εργασίας, ήτοι γενικής προσαυξήσεως των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων (ΣτΕ 828/2002) σωρευτικά με την ενιαία και απρόσβλητη μισθολογική βάση του N. 2470/1997 με τις ύστερες τροποποιήσεις του αλλά και την αντίστοιχη του N. 3205/2003».

Η περίπτωση του δήμου Νίκαιας – Ρέντη & οι αποφάσεις ΣτΕ και Αρείου Πάγου

Όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr 75 εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη δικαιώθηκαν δικαστικά το 2015 και προχώρησαν στην κατάσχεση του ποσού των 526.505,69 ευρώ από τις καταθέσεις του δήμου.

Ωστόσο, η περίπτωση του δήμου Νίκαιας – Ρέντη αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, με δύο αποφάσεις τους, Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας «μπλόκαραν» σχετικές απαιτήσεις των υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2013 η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δε δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ, καθώς έκανε δεκτή αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης που είχε κρίνει τα αντίθετα, μετά από προσφυγή 25 δικαστικών υπαλλήλων.
Δύο χρόνια αργότερα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού με σύμβαση ορισμένου χρόνου καθώς και οι υπάλληλοι του παιδικού σταθμού Ζωγράφου.

Κατόπιν αυτών των αποφάσεων, πολλές από τις δίκες των υπαλλήλων που διεκδικούν το επίδομα των 176 ευρώ έχουν αναβληθεί με πρωτοβουλία των δικηγόρων τους, ενώ άλλες που πραγματοποιήθηκαν είχαν αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζεται το «μεγάλο φαγοπότι» με τα εισιτήρια του μετρό;

Ιδιαίτερα βαθιές ρίζες στις αστικές συγκοινωνίες είχε (ενδεχομένως διατηρεί ακόμη) το κύκλωμα που λυμαινόταν τις εισπράξεις από την πώληση εισιτηρίων σε εκδοτήρια εισιτηρίων του μετρό.

Είναι οι βαθιές αυτές ρίζες που "επέτρεψαν" στους επιτήδειους να βάλουν στην τσέπη μόνο για το 2015 και μόνο για τις γραμμές 2 και 3 του μετρό ποσό που ξεπερνάει το 1,1 εκατ. ευρώ, με τη συνολική ζημιά να τοποθετείται στα 30 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr, στην Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (νυν ΣΤΑΣΥ) είχε θεσμοθετηθεί μία διαδικασία παράδοσης - παραλαβής των εισπράξεων από πωλήσεις εισιτηρίων με σημαντικά κενά. Κενά χάρη στα οποία  δρούσε ανενόχλητο μέχρι το 2016 οπότε αποκαλύφθηκε η ύπαρξή του.


Ο πυρήνας

Οι σχετικές αποκαλύψεις οδήγησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην απόλυση τριών υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ και στην παραπομπή 12 ακόμη στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ.

Ωστόσο, όπως, υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκαλύπτουν πηγές στο Capital.gr,η απόλυση των τριών υπαλλήλων δεν σημαίνει ότι ο πυρήνας του κυκλώματος που λυμαινόταν τις εισπράξεις των εισιτηρίων είναι, πια, οριστικά ανενεργός. Διερωτώνται ακόμη, γιατί δεν ζητείται ο έλεγχος πόθεν έσχες όσων έχουν κατηγορηθεί για ανάμειξη στην "μπίζνα" των εισιτηρίων ώστε να αποκαλυφθούν ενδεχόμενες αναντιστοιχίες των δηλωθέντων με τα πραγματικά εισοδήματα.

Oι μπομπίνες

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη φάση του ελέγχου θα εστιάσει στα εισιτήρια που πωλούνταν μέσω των αυτόματων μηχανημάτων. Οι αυτόματοι "πωλητές" τροφοδοτούνται με μπομπίνες  εισιτηρίων και εμφανίζουν ένδειξη αναπλήρωσης όταν η μπομπίνα παραμείνει με υπόλοιπο ποσότητας εισιτηρίων. Με άλλα λόγια, το λαμπάκι του αυτόματου μηχανήματος δεν ανάβει όταν τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, αλλά ενώ παραμένει ποσότητα εισιτηρίων που δεν έχει πωληθεί, καθώς αυτό προβλέπουν οι προδιαγραφές λειτουργίας. Αξιοποιούσαν κάποιοι "διαφορετικά" τα εισιτήρια που δεν βγήκαν στην αγορά; Την απάντηση θα δώσει ο έλεγχος που διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελικός έλεγχος και η απόδοση ευθυνών θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Σε διαφορετική περίπτωση η μετάβαση στην εποχή του ηλεκτρονικού κομίστρου θα μετατρέψει σε μακρινό παρελθόν την κομπίνα με τα χάρτινα εισιτήρια…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγανάντηση και τριτοκοσμικές εικόνες για το Επίδομα των 200 ευρώ (videos)

Τριτοκοσμικές εικόνες και μεγάλη ταλαιπωρία από τις 5 το πρωί υπό βροχή για δεκάδες πολίτες που συρρέουν στην διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για καταθέσουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργεί, «έχει πέσει», και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί κανείς. Αν και οι υπεύθυνοι ενημερώνουν ότι μπορούν οι πολίτες να έρθουν άλλη μέρα, δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εκεί περιμένοντας να βρουν μια άκρη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι αιτήσεις επρόκειτο να γίνονται ηλεκτρονικά, εν τούτοις οι υπηρεσίες ζητούν επιπλέον από τους πολίτες να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που δήλωσαν, εφόσον υπάρχει διαφοροποίηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε υπηρεσίες του δήμου, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.
«Από την πρώτη ημέρα βρισκόμαστε εδώ από τις 6 το πρωί και κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πράγμα, τα ρολά κατεβασμένα», δήλωσε μια από τους πολίτες που περίμεναν εκεί στον Σκάι. «Είναι ο χειρότερος εξευτελισμός του ανθρώπου, για 200 ευρώ», συνέχισε η ίδια.
Για το λόγο αυτό άλλωστε αν και η ιστοσελίδα του ΚΕΑ όπου έπρεπε να γίνονται οι αιτήσεις έχει δεχθεί δύο εκατ. επισκέψεις από όταν «άνοιξε» το σύστημα, την 1η Φεβρουαρίου, έχουν κατατεθεί μόνο 53.000 αιτήσεις από τις περίπου 700.000 που αναμένονται συνολικά.

Επιπλέον στην Διεύθυνση Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε ένταση, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν υπάρχει σύστημα προτεραιότητας. Έτσι κάποιοι τυπώνουν μόνοι τους, αυθαίρετα, «χαρτάκια προτεραιότητας» επιχειρώντας να τα μοιράσουν στους πολίτες που υπό βροχή, περιμένουν από τα ξημερώματα να εξυπηρετηθούν.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου της Αθήνας Μαρία Στρατηγάκη εξήγησε ότι έχει πέσει το ηλεκτρονικό σύστημα με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές. Οι άνθρωποι που περιμένουν στις ουρές είναι μετανάστες, είπε η ίδια, επειδή το υπουργείο έχει δώσει εντολή να μην τους δέχονται τα ΚΕΠ, αλλά αυτοί να πηγαίνουν στους δήμους. Τέλος, υποστήριξε πως κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν για να τους εξυπηρετήσουν, αλλά δεν μπορούν, αν δεν επανέλθει το σύστημα, ενώ η ενημέρωση που έχουν από το υπουργείο είναι πως η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης δεν θα μεταβληθούν.
Τον πρώτο καιρό η κάρτα ATH.ENA. Card θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους δικαιούχους πλήρες κομίστρου. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης.

Ακολουθούν οι κατηγορίες επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας οι οποίοι δικαιούνται μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο ή κάρτα, καθώς και όσοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση. Οι εκπτώσεις παρέχονται στα Μέσα Μεταφοράς εποπτείας του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ).

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Προαστιακός κλπ) ακολουθεί δική της εκπτωτική πολιτική για μετακινήσεις έξω από το αστικό τμήμα όπου δεν ισχύουν τα εισιτήρια και οι κάρτες του ΟΑΣΑ. Αλλά και εντός του αστικού τμήματος, στον Προαστιακό δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών στα Μέσα Μεταφοράς εποπτείας του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) δικαιούνται μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο ή μειωμένη μηνιαία κάρτα. Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι κατά την μετακίνησή τους, πρέπει να φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους.
 • Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης ή του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων
 • Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Όταν το παιδί είναι παρόν κατά την έκδοση του κομίστρου δεν απαιτείται επίδειξη κάποιου δικαιολογητικού. Δικαιολογητικό δεν απαιτείται και κατά τον έλεγχο εισιτηρίων. Όταν το παιδί ΔΕΝ είναι παρόν κατά την έκδοση του κομίστρου, τότε απαιτείται επίδειξη δικαιολογητικού (βιβλιάριο ασθενείας, διαβατήριο ή πιστοποιητικό γέννησης).
 • Νέοι 13 έως 18 ετών, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης ή του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων.
 • Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (άνω των 18 ετών· για τους κάτω των 18 αρκεί η ταυτότητα), με επίδειξη Μαθητικού Δελτίου του ΟΑΣΑ, και μόνο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα Μαθητικά Δελτία παρέχονται από τη Διεύθυνση του σχολείου.
 • Φοιτητές – σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με επίδειξη Ακαδημαϊκής ταυτότητας που αντικατέστησε το φοιτητικό δελτίο (πάσο). ΔΕΝ δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο όσοι φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια – κολέγια και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δείτε επίσης: Οδηγίες για απόκτηση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας
 • Σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ και ΕΕΣ τα οποία λειτουργούν με βάση τον Ν. 2009/1992 (ΦΕΚ Α΄ 18/1992) έως 22 ετών, με επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους, ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης ή του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων και του δελτίου ειδικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ όταν αυτό χορηγείται από τις σχολές.
 • Φοιτητές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, έως 25 ετών, με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας «Student Card – University ID» και Διαβατηρίου ή Ταυτότητας
 • Πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους, με επίδειξη ισχύοντος και θεωρημένου στο πίσω μέρος βιβλιαρίου πολυτέκνων, το οποίο χορηγείται στο δικαιούχο από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. ΔΕΝ δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο οι τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους.
Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένου του Αεροδρομίου

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών μπορούν να κινούνται δωρεάν σε Λεωφορεία (και για γραμμές express Αεροδρομίου), Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό (και για μετακίνηση προς και από το Αεροδρόμιο), και στον Προαστιακό (στο τμήμα Πειραιάς – Μαγούλα – Αεροδρόμιο), με επίδειξη των δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους:
 • Οι άνεργοι με όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ (δεν ισχύει στον Προαστιακό). Έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανέργου ή πρόσφατης (εντός μηνός) βεβαίωσης, αμφοτέρων εκδοθέντων από τον ΟΑΕΔ, καθώς και ένα αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο ασθενείας).
 • Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).
 • Οπλίτες θητείας όλων των σωμάτων, (στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες που υπηρετούν τη θητεία τους) συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού, με επίδειξη στρατιωτικής ταυτότητας.
 • Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα οποία χορηγούνται από τον ΟΑΣΑ, ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας. Δεν ισχύει για Α.μ.Ε.Α. που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Αττικής.
 • Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75)
Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης ΠΛΗΝ Αεροδρομίου

Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών μπορούν να κινούνται δωρεάν σε Λεωφορεία (εκτός Λεωφορείων express προς Αεροδρόμιο), Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), και στον Προαστιακό (στην αστική ζώνη Πειραιάς – Μαγούλα – Κορωπί), με επίδειξη των δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους:
 • Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες, καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 • Πυροσβέστες (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης) και μέλη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
 • Ένστολο προσωπικό και δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 • Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν.1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται.
 • Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50.
Δεν δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση:
 • Μόνιμοι στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
 • Εθελοντές Πυροσβέστες με Ειδική Κάρτα Εθελοντή Πυροσβέστη.
 • Εκπτωτική πολιτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί διαφορετική εκπτωτική πολιτική από τον ΟΑΣΑ. (Ισχύει για δρομολόγια Προαστιακού πέραν της Μαγούλας και για δρομολόγια τρένων σε όλη την Ελλάδα).
 • Έκπτωση 50% δικαιούνται: τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, οι πολύτεκνοι (τα παιδιά των πολυτέκνων δικαιούνται επιπλέον έκπτωση 50% επί των μαθητικών ή φοιτητικών εισιτηρίων), οι μαθητές, και τα άτομα με ειδικές ανάγκες
 • Έκπτωση 25% δικαιούνται: Φοιτητές – σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι νέοι κάτω των 26 ετών και τα άτομα άνω των 65 ετών.
 • Εκπτώσεις δικαιούνται επίσης όσοι εκδίδουν εισιτήρια μέσω διαδικτύου (-10%), τουλάχιστον 3 μέρες πριν την πραγματοποίηση του δρομολογίου (-15%), και όσοι εκδίδουν ομαδικά εισιτήρια.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέφτει η αυλαία για την υπόθεση Energa-Hellas Power-Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου, δύο ετών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα εκδώσει σήμερα, εκτός απροόπτου, την απόφαση του για τους συνολικά 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση Energa – Hellas Power.

Η αυλαία της δίκης άνοιξε στις αρχές του 2015 και στο εδώλιο κάθονται συνολικά 19 άτομα μεταξύ των οποίων και οι φερόμενοι ως βασικοί πρωταγωνιστές Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι δυο κατηγορούμενοι, ως εκπρόσωποι των δύο εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται , κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Μάλιστα, εκτιμάται – σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- ότι από την συγκεκριμένη υπόθεση το δημόσιο υπέστη ζημία ύψους 152 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και με έγγραφες δηλώσεις τους στο δικαστήριο και στις αρμόδιες αρχές γνωστοποίησαν ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. ευρώ, που όπως υποστηρίζουν είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην πρόταση της ζήτησε την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ αντίθετα εισηγήθηκε την ενοχή του Άρη Φλώρου καθώς και άλλων έντεκα κατηγορουμένων.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προ των πυλών χαράτσια-σοκ και κάτω από το αφορολόγητο

Χαράτσια-σοκ θα κληθούν να καταβάλλουν πάνω από 1,5 εκατ. χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι 800.000 δικαιούχοι των κατώτατων συντάξεων του ΟΓΑ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος σε επίπεδα μεταξύ 6.000 και 7.500 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος επιπλέον, άλλο 1,5 εκατ. φορολογούμενοι στους οποίους περιλαμβάνονται αγρότες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι, περιστασιακά απασχολούμενοι και λοιποί πολίτες με μηδενικά ή πενιχρά ετήσια εισοδήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με υποχρεώσεις για την καταβολή υπέρογκων ποσών φόρου εισοδήματος, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το νέο μειωμένο αφορολόγητο.

Το σχέδιο

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται πλέον με τους «θεσμούς» τη μείωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, από τα επίπεδα των 8.636 – 9.545 ευρώ, στα οποία βρίσκεται σήμερα, στα πολύ χαμηλότερα επίπεδα των 6.000 – 7.500 ευρώ. Η εφαρμογή του νέου μειωμένου αφορολογήτου θα ξεκινήσει από τα εισοδήματα του 2018. Από μια πρώτη «ανάγνωση» του μέτρου αυτού προκύπτει ότι όσοι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες αποκτούν ετήσια εισοδήματα κάτω των 6.000 ευρώ θα εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρο εισοδήματος, επειδή το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από το όριο αυτό.

Ομως η πραγματικότητα θα είναι εντελώς διαφορετική και μάλιστα όχι μόνο για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες με ετήσια εισοδήματα κάτω των 6.000 ευρώ αλλά και για άλλες κατηγορίες φορολογουμένων με πενιχρά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα!

Στην πραγματικότητα, η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα επίπεδα των 6.000-7.500 ευρώ κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για περίπου 3.000.000 φορολογούμενους πολλοί από τους οποίους ζουν αυτή τη στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο λόγος είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες αυτοί δεν φορολογούνται με βάση τα πραγματικά εισοδήματά τους, τα οποία είναι πολύ χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά, αλλά με βάση εξωπραγματικά τεκμαρτά εισοδήματα, συνήθως μεγαλύτερα των 6.000 ή και των 7.000 ευρώ!

Θα εμφανιστούν με…

Συνεπώς, από τη στιγμή που το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί στα επίπεδα των 6.000-7.500 ευρώ, περίπου 1,5 εκατ. χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν μηνιαίως κάτω από 500 ευρώ, δηλαδή έχουν ετήσια πραγματικά εισοδήματα χαμηλότερα των 6.000-7.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, καθώς τα τελικά φορολογητέα εισοδήματά τους υπερβαίνουν τις 6.000-7.000 ευρώ, επειδή καθένας από αυτούς βαρύνεται με τεκμαρτό εισόδημα το οποίο προσδιορίζεται αθροιστικά:

-Από το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ αν είναι άγαμος ή των 2.500 ευρώ αν είναι έγγαμος.

-Από το τεκμήριο διαβίωσης της κύριας κατοικίας (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη, είτε ενοικιαζόμενη είτε δωρεάν παραχωρούμενη), το ποσό του οποίου στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεπερνά κατά πολύ τα 2.000-2.500 ευρώ (υπολογίζεται με 40 ευρώ ανά τ.μ. μέχρι τα πρώτα 80 τ.μ. και με 65 ευρώ ανά τ.μ. για τα επόμενα 40 τ.μ., από 81 έως τα 120 τ.μ. κ.λπ.).

Από το τεκμήριο διαβίωσης για τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεπερνά κατά πολύ τα 2.000 ευρώ.

Και οι άνεργοι

Παρόμοια τύχη θα έχουν και άλλο 1,5 εκατ. φορολογούμενοι στους οποίους περιλαμβάνονται αγρότες, άνεργοι και περιστασιακά απασχολούμενοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ. Ολοι αυτοί οι πολίτες φορολογούνται με την κλίμακα φόρου εισοδήματος που ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, δηλαδή δικαιούνται κι αυτοί σήμερα αφορολόγητο όριο από 8.636 έως και 9.545 ευρώ. Ως φορολογητέο εισόδημα λαμβάνεται στις περισσότερες περιπτώσεις και αυτών των φορολογουμένων το τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, κι όχι το πραγματικό εισόδημα το οποίο είναι πάρα πολύ χαμηλό.
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισφορά 10% το μεταβατικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλοκάκια

Το προσωρινό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια που επιβαρύνονται από το νέο σύστημα εισφορών αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η «Αυγή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ανάσα» σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται με ΔΠΥ σε έναν ή δύο εργοδότες, καθώς και σε μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία εκδίδουν ΦΠΥ προσφέρει μεταβατική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα, με ρύθμιση που θα έχει ισχύ μέχρι να λυθούν όλες οι λεπτομέρειες επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, από τον εργαζόμενο θα παρακρατείται το 10% αντί του 26,9% που προέβλεπε ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από τις ρυθμίσεις για τις νέες εισφορές ωφελείται το 80%, που θα καταβάλλει 167,95 ευρώ τον μήνα, και επιβαρύνεται το 20%, που αφορά μεσαία και υψηλά εισοδήματα.


 

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμβολική κατάληψη από εργαζομένους στα γραφεία του ΕΦΚΑ

Με κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 8, ξεκίνησε από σήμερα ο κύκλος των αντιδράσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται για τον προβληματικό τρόπο -όπως τον χαρακτηρίζουν- που επέλεξε η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στην δημιουργία του νέου υπέρ- ταμείου και καταγγέλλουν τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για «πολιτικό μάρκετινγκ» και «επικοινωνιακές κορώνες» χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα στην προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), παρατηρούνται:

-Έλλειψη οργάνωσης με συνέπεια να εμφανίζονται, καθημερινά, μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα (λειτουργία ενιαίου μητρώου, ενιαίου πρωτοκόλλου, κατανομή αρμοδιοτήτων κλπ)

-Καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων για μήνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται ακόμη και τρία χρόνια.

-Μείωση του προσωπικού κατά 40% την τελευταία εξαετία.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!