EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ...ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ

Δείκτες τιμών οικιστικών ακινήτων: δ΄ τρίμηνο 2016
Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα,(1) εκτιμάται ότι το δ΄ τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες οριακά κατά 0,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, ενώ για το σύνολο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων υποχώρησαν κατά 2,2% έναντι μείωσης 5,1% το 2015.

Δείκτες τιμών διαμερισμάτων κατά παλαιότητα και γεωγραφική περιοχή

Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το δ΄ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ήταν 0,9% για τα “νέα” διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 0,4% για τα “παλαιά”, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Για το σύνολο του 2016, η μείωση των τιμών σε σχέση με το 2015 ήταν 2,9% για τα “νέα” διαμερίσματα, έναντι μείωσης 5,6% το 2015, ενώ η αντίστοιχη μείωση για τα “παλαιά” διαμερίσματα ήταν 1,8% το 2016, έναντι μείωσης 4,7% το 2015.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων το δ΄ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ήταν οριακή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις κατά 0,4%, 0,5% και 0,6% αντίστοιχα, ενώ στις λοιπές περιοχές της χώρας οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,1%. Για το σύνολο του 2016, η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2015 ήταν 1,7%, 3,3%, 2,2% και 2,9% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το δ΄ τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν μειωμένες οριακά κατά 0,5% σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2015, ενώ για το σύνολο του 2016 η μέση ετήσια μείωση διαμορφώθηκε σε 2,2%.

 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRUCK ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΛΑΟ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ..
ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ 200 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
 
 
 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ OFF SHORE ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΚΙΟ;


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ...ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ OCEANFLYER CO LTD ME COMPANY PART NO C17601 ΚΑΙ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΥΡΙΚΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 13/3/1997 EINAI H MAMA ETAIΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ; 
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ........
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκουρλέτης: Ανοίγει ο διάλογος για την άρση της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα το ζήτημα της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, που ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ουσιαστικά παρέχουν εργασία αορίστου χρόνου, αναγκάζονται να εργάζονται με πολλές ταχύτητες.

Αυτό ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στην κάλυψη της δαπάνης για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

«Πρέπει να είμαστε σαφείς. Αναγνωρίζουμε ότι οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε. Δεν μπορείτε να λέτε σε εμάς γιατί δεν κάνουμε προσλήψεις. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί των ημερών σας, και λόγω των δικών σας προσεγγίσεων, αυτή τη στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να κινούμαστε με το λόγο 1 προς 4 που ήταν 1 προς 5, μέχρι πέρυσι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι υπάρχει η δέσμευση για το ποσοστό προσλήψεων με βάση τις αποχωρήσεις - και μέσα σε αυτό, η κυβέρνηση έπρεπε να βρει τον τρόπο να κινηθεί για να καλύψει ανάγκες, όπως στην υγεία ή την παιδεία πρωτίστως, αλλά και σε άλλους τομείς. «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αναγνωρίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να παρατείνουμε τις συμβάσεις αυτές σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε χρόνο. Σας καλώ, με πρωτοβουλίες που θα πάρει τους αμέσως επόμενους μήνες το υπουργείο Εσωτερικών, να κάτσουμε να σκεφτούμε πάνω στο ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων, γιατί δεν θα πρέπει να αναπαράγουμε πολλές ταχύτητες εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε», είπε ο υπουργός. «Πρέπει να αναζητηθεί λύση για τους ανθρώπους αυτούς, ανεξαρτήτως πότε ξεκίνησαν τις συμβάσεις τους, πολλές δεκαετίες, πολλά χρόνια πριν» υποστήριξε, για να κατηγορήσει στη συνέχεια την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι ευθύνονται για την ομηρία των συμβασιούχων επί δεκαετίες.

«Κάποια στιγμή, θα πρέπει να καθίσουμε με ένα σοβαρό τρόπο να τραβήξουμε μια γραμμή και να δώσουμε μια οριστική λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτό το θέμα στο αμέσως επόμενος διάστημα», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Προειδοποίησε επίσης ότι «δεν κρίνει κάθε δήμαρχος αν είναι αντισυνταγματική ή όχι κάποια διάταξη ώστε να πράττει κατά το δοκούν και άρα υποχρεούται να εφαρμόζει το νόμο - και συνεπώς με αυτή τη διάταξη, η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τους λίγους εκείνους δημάρχους που αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας και στους ΟΤΑ αλλά και στο δημόσιο τομέα γενικότερα».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης, ότι το αργότερο έως τις αρχές Μαρτίου, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του εισηγητή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ότι το νομοσχέδιο είναι ρουσφετολογικό, τον προέτρεψε «να ανοίξει την εγκυκλοπαίδεια για να διαπιστώσει ότι το λήμμα ρουσφέτι, είναι συνώνυμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα σας το αποστείλω, κυρίως όμως είναι στο λεξικό της συνείδησης του ελληνικού λαού που σας γνωρίζει πολύ καλά, και γνωρίζει τα έργα και τις πράξεις σας επί των ημερών σας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Το νομοσχέδιο εισάγει βελτιωμένο τρόπο νομοθέτησης, παρά τα όσα ισχυρίζονται κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι τα μισά και παραπάνω άρθρα απ’ τα 48 συνολικά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αφορούν το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ο υπουργός απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «πανσπερμία διατάξεων». Ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε περιπτώσεις νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν με προηγούμενες κυβερνήσεις, για να σημειώσει πως «μιλούν σήμερα για νομοσχέδια κουρελού, ξεχνώντας τι συνέβαινε επί των ημερών τους», με νομοσχέδια τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις αφορούσαν 11 διαφορετικά υπουργεία, νομοσχέδια με ένα άρθρο σε 100 σελίδες, «για να μην δίνεται και η δυνατότητα στους βουλευτές να διαφοροποιούνται», ή ακόμη νομοσχέδια με 4 άρθρα σε 100 σελίδες ή νομοσχέδιο με 253 άρθρα αρμοδιότητας 8 διαφορετικών υπουργείων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν κατανοεί επίσης τον θόρυβο γύρω από τα ζητήματα της εκκαθάρισης δαπανών, καθώς πρόκειται για δαπάνες που η κρισιμότητά τους δεν αμφισβητείται, και κάποιοι υπάλληλοι, προφανώς από παράλειψη, δεν μπόρεσαν με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο να κάνουν την ανάληψη της υποχρέωσης. Είπε όμως πως σε κάθε περίπτωση, αυτά τα ποσά θα δοθούν με βάση τους υφιστάμενους κανόνες. «Αν για παράδειγμα στην Κεφαλονιά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανάληψη της υποχρέωσης ή για το επίδομα σε νεφροπαθείς, νομίζω πως πρέπει να διευκολύνουμε να προχωρήσουν», είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και ευρωπαϊκά ιδρύματα, ο κ. Σκουρλέτης απευθύνθηκε στο ΚΚΕ για να σημειώσει ότι «στη βάση μιας πραγματικής διεθνιστικής αντίληψης, δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί όταν σε ένα πλαίσιο διεθνικό προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε αντίστοιχα κόμματα».

«Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχουν ευρωπαϊκά κόμματα γιατί μας ενδιαφέρει να εκφράζονται σε προγράμματα, το μέλλον της Ευρώπης, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας», είπε ο κ. Σκουρλέτης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

SOS … Τρέμει Το Διεφθαρμένο Πολιτικό Σύστημα … Την είδηση δεν θα τη δείτε σε κανένα συστημικό MME !!!

ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ

Τρέμει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα των «παλαιών και νέων» της Χώρας μας, μετα την σύλληψή των Mossack & Fonseca γνωστών από το σκάνδαλο Panama Papers. 

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από χθες…. μετα την είδηση της σύλληψής των Mossack & Fonseca, αφήνει να διαρρεύσει στην πιάτσα ότι δεν ανησυχεί για την σύλληψη τους, και όπως λέει, αυτός που θα πρέπει να ανησυχεί πολύ σοβαρά είναι ο Σταύρος Παπασταύρου ο μπροστινός της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ Ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ 

Ειδικότερα για την μπίζνα των ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ… (βεβαίως, βεβαίως προέκυψαν νέα στοιχεία, σύντομα στον αέρα όλα) και των Μνημονίων…(θα δοθεί μεγάλη συνέχεια και σε αυτό διότι τα στοιχεία πλήθος που περιήλθαν στα χέρια μου). 
 
ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ....
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες - Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο

Με τη στήριξη ΚΚΕ και ΛΑΕ, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας, το παναγροτικό συλλαλητήριο. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε στη Βουλή ψήφισμα με τα αιτήματά τους, που αφορούν κυρίως αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Τις επόμενες ημέρες, αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αγρότες από τουλάχιστον 40 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, υπό την «ομπρέλα» της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βάθη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».
Το παρόν στο συλλαλητήριο των αγροτών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρώην Γ.Γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

«Οι αγρότες εδώ σήμερα από την Αθήνα», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «στέλνουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, καταδίκης συνολικά της ΕΕ, ενάντια σε όλους αυτούς που τους ξεκληρίζουν από το βιος τους, από τη γη τους. Κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε συμμαχία και ενότητα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων. Η νίκη θα είναι δική τους. Ενωμένοι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να νικήσουμε».Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του, αφού χαιρέτισε το σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «καλούμε τους αγρότες να σταματήσουν τις στείρες διαιρέσεις και να ενωθούν ως μια γροθιά μαζί με τους εργαζόμενους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, σε ένα μεγάλο μέτωπο για την δημοκρατική ανατροπή στη χώρα, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, που θα στηρίζει το αγροτικό νοικοκυριό, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την πρωτογενή ανάπτυξη».
Από το σημερινό συλλαλητήριο απείχαν και παρέμειναν στα μπλόκα τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτούς. Το απόγευμα της Τετάρτης, αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και συναρμόδιους υπουργούς, όπου θα εκθέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.


Οι αγρότες περιμένουν από την κυβέρνηση να ακούσουν προτάσεις και μέτρα που θα συμβάλλουν στη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής, αλλά και που - ακόμη και εν μέσω των ήδη ψηφισμένων νομοσχεδίων για τα ασφαλιστικό και φορολογικό - θα καταστήσουν βιώσιμη την ενασχόλησή τους με τον πρωτογενή τομέα. Θέματα όπως το ακατάσχετο, το εργόσημο, αλλά και ο καθορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα των αγροτών.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τεράστιο «φάουλ» από την Ιβάνκα Τραμπ - Έντονες αντιδράσεις (Photo)

H Iβάνκα Τραμπ, γνωστή πλέον και ως "Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ" θεωρείται ως ένα από τα άτομα που έχουν τεράστια επιρροή στον πατέρα της και πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ιβάνκα συμμετέχει σε πολλές συσκέψεις στον Λευκό Οίκο και παίζει το ρόλο του "κονσιλιέρε" του πατέρα της, ενώ κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι αποτελεί μια από τις πλέον ήπιες και... λογικές φωνές στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ήδη δέχεται πυρά (αρκετά καταστήματα αρνούνται να πουλούν τα προϊόντα που φέρουν την υπογραφή της), ενώ μια φωτογραφία της από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό κυριολεκτικά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Στη φωτογραφία η Ιβάνκα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο (το sanctum sanctorum του προέδρου των ΗΠΑ) ανάμεσα στον πατέρα της και τον Τριντό. Λεπτομέρεια: η Ιβάνκα κάθεται στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ!

Προφανώς, η φωτογραφία θέλησε να δείξει τη σημασία που οι δύο ηγέτες δίνουν στις γυναίκες και στην ισότητα των φύλων, ωστόσο, πολλοί κατηγορούν την Ιβάνκα ότι είναι η "γκρίζα ισχύς" πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ και ότι ουσιαστικά "λύνει και δένει" στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, την κατηγορούν ότι αξιοποιεί το αξίωμα του πατέρα της για να προωθήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, κάτι που αποτελεί ομοσπονδιακό παράπτωμα και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλους μπελάδες τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
 
Πάντως, οι πιο δηλητηριώδεις σχολιαστές, είπαν απλώς ότι η φωτογραφία απεικονίζει με μεγάλη ακρίβεια ποιος έχει την εξουσία στο Λευκό Οίκο...
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nokia 3310 - Η Επιστροφή!

Θεωρείται ως ένα από τα πιο ευπώλητα και αξιόπιστα κινητά τηλέφωνα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Και, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σχεδόν καμία από τις ιδιότητες που σήμερα έχουμε συνδέσει με τα smartphones, συνεχίζει να πουλιέται (αν και έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια) μέσω διαδικτυακών καταστημάτων.

Μιλάμε, φυσικά, για το Nokia 3310, το "άθραυστο" κινητό το οποίο ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές δυναμικά μέσα στο 2017. Συγκεκριμένα, η εταιρία HMD, που έχει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος της Nokia ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το μοντέλο 3310, με ελάχιστες αλλαγές και βελτιώσεις σε σχέση με την έκδοση που κυκλοφόρησε το 2000.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα εκδοχή του 3310 θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά της παλιάς, δηλαδή την τεράστια αντοχή και την... ατελείωτη μπαταρία και -μάλλον- και το ιστορικό "Φιδάκι", το παιχνίδι που ξετρέλλανε τους χρήστες της συσκευής. Φυσικά, το νέο 3310 θα είναι feature phone και όχι smartphone, και η τιμή του υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπερνά τα 60 ευρώ.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται κάμερες ασφαλείας στα βαγόνια του μετρό (Video)

Κάμερες ασφαλείας αναμένεται να τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στα βαγόνια του μετρό της Αθήνας.
Κατά τα φαινόμενα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδωσε το «πράσινο» φώς στην εταιρείας και ήδη σε ορισμένους συρμούς έχει αρχίσει η πιλοτική λειτουργία τους.
Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει σε πρώτη φάση αναμένεται να τοποθετηθούν 408 κάμερες στους συρμούς τρίτης γενιάς.


             

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε τις ποινές του Εφετείου στο ζεύγος Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες του 2009

Η ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, επικυρώθηκε σήμερα από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 175/2017 απόφασή του, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, στο ζεύγος έχει επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, ύψους 20.000 ευρώ για τον καθένα.

Αναλυτικότερα, το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε λόγω της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2009, καθώς δεν συμπεριέλαβε στην εν λόγω δήλωση την τραπεζική κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.311.000 ευρώ στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρν,

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η αρχική κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, έγινε το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική Τράπεζα και η κατάθεση φτάνει μέχρι και το 2010, που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου, από τον πρώτο της γάμο.

Σήμερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου, με τους οποίους ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.

Όπως είναι γνωστό, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και προηγούμενων ετών, δηλαδή προ του 2009, με μικρότερες ποινές.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στην Πελοπόννησο - Δεκάδες συλλήψεις

Σε 65 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην Πελοπόννησο, έπειτα από ελέγχους που έκανε, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 123 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 65.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, τέσσερις φυγόποινοι, τέσσερα άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, 19 άτομα για κλοπή ρεύματος, δύο άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, τρία άτομα για κλοπές κ.α.

Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε 672 αυτοκίνητα και βεβαιώθηκαν 293 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν 14 άτομα, για παραβάσεις του ΚΟΚ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 24.251 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης:

1. ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων

2. ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και

3. ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

Η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια .

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

- Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους

- Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων αντίστοιχα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά την προτίμησή τους με το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς επίσης και για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά τις προτιμήσεις τους χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα».

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την 15η Φεβρουαρίου και ώρα 10η πρωινή έως και τη 17η Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντας τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 της 17ης Φεβρουαρίου προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2).Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντομα θα πληρώνετε το εισιτήριο σας με ένα βλέμμα

Τα βιομετρικά σχέδια της RDG συμπεριλήφθηκαν σε 200 προτάσεις για έργα υψηλής τεχνολογίας.

Για όλους εσάς που μετακινήστε καθημερινά πως θα σας φαινόταν αν αντί για τα ψιλά στο αυτόματο μηχάνημα ή ακόμα και τις κάρτες ηλεκτρονικές και μη εισιτηρίων περνούσατε απλά από το σύστημα και ρίχνατε στο κατάλληλο σημείο ένα βλέμμα το οποίο θα άνοιγε τις πόρτες και θα πλήρωνε την πρόσβασή σας στο μετρό ή τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Η σιδηροδρομική εταιρεία της Βρετανίας, Rail Delivery Group - που αντιπροσωπεύει τους φορείς των σιδηροδρομικών δικτύων ισχυρίζεται πως η βιομετρική τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μπορούν οι επιβάτες να πληρώνουν για τα σιδηροδρομικά τους εισιτήρια αυτόματα.

Η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται ήδη στα αεροδρόμια της Βρετανίας από τους κατόχους βιομετρικών διαβατηρίων με τσιπάκι για να επιταχύνει την διαδικασία ελέγχου των συνόρων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που οι ταξιδιώτες χωρίς e-Passport να κινδυνεύουν να μην μπορούν να μπουν από ορισμένα αεροδρόμια στη χώρα.

Βέβαια τέτοιου είδους συστήματα που ανιχνεύουν α δακτυλικά αποτυπώματα μέχρι να σαρώνουν την ίριδα θα μπορούσαν να επιλύσουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της χώρας καθημερινά σε ώρα αιχμής.

Αρχικά η RDG θέλει οι χρήστες μέσων μαζικής μεταφοράς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα smartphones τους για να ξεφύγουν από την χρονοβόρα διαδικασία της επικύρωσης του εισιτηρίου. Με τη λήψη μιας ειδικής εφαρμογής οι κάτοχοι μηνιαίου εισιτηρίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth που έχουν στα τηλέφωνά τους για να ανοίξουν τις μπάρες που υπάρχουν σε κάθε σταθμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρώτη εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών θα δοκιμαστεί στη διαδρομή των σιδηροδρόμων Chiltern μεταξύ Marylebone και της Oxford Parkway τους προσεχείς μήνες.

Όπως ανέφερε η RDG μάλιστα, η εφαρμογή και το λογισμικό, το οποίο αναπτύσσεται ήδη «θα μπορούσε σε ένα επόμενο βήμα να δώσει την θέση του σε βιομετρικές τεχνολογίες – όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τα δαχτυλικά αποτυπώματα ή τη σάρωση της ίριδας σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο – με στόχο να επιτρέπουν στους πελάτες να αναγνωρίζονται αυτόματα και να πιστώνεται με τον ίδιο τρόπο η διαδρομή στον λογαριασμό τους».

Τα βιομετρικά σχέδια της RDG μάλιστα συμπεριλήφθηκαν σε 200 προτάσεις για έργα υψηλής τεχνολογίας τα οποία θα μπορούσαν να καταστήσουν αποτελεσματικότερη την μετακίνηση στους σιδηροδρόμους.

Ο Paul Plummer, Διευθύνων Σύμβουλος της RDG, διευκρίνισε ότι η σκέψη προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη την πληρότητα που παρουσιάζει σήμερα το βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο».

Την ώρα που οι κωδικοί πρόσβασης και οι αριθμοί Pin θεωρούνται απαρχαιωμένοι κυρίως λόγω της αυξανόμενης ψηφιακής απάτης και της δυσκολίας απομνημόνευσής τους όλο και περισσότερες τεχνολογικές επιχειρήσεις αναζητούν νέους τρόπους εξακρίβωσης της ταυτότητας που θα μπορούσαν να κάνουν ασφαλέστερες τις ψηφιακές πληρωμές.

Η βιομετρική τεχνολογία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, έλεγχο φωνή, ή σάρωση του αμφιβληστροειδούς αδένα κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα για το ξεκλείδωμα των smartphones ή την πρόσβαση σε ευαίσθητες εφαρμογές. Με αυτές τις νέες τεχνολογίες πληρωμής τα δεδομένα του πελάτη είναι πιο ασφαλή ενώ δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην απομνημόνευσή απαραίτητων κάθε φορά στοιχείων.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από την Experian η σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του αμφιβληστροειδούς είναι οι δύο μέθοδοι που κάνουν τους Βρετανούς καταναλωτές να αισθάνονται πιο ασφαλής σχετικά με την πρόσβαση σε online λογαριασμούς τους.

insider

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί EHang 184! - ΒΙΝΤΕΟ

Κάποτε το βλέπαμε μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Από το καλοκαίρι θα το βλέπουμε και στο Ντουμπάι.

Εκεί λοιπόν θα δείτε ένα διαφορετικό ταξί χωρίς ταξιτζή. Πρόκειται για ένα αυτόνομο -χωρίς οδηγό- μονοθέσιο ελικοφόρο ιπτάμενο όχημα, που θυμίζει ελικόπτερο και το οποίο μεταφέρει τον επιβάτη εκεί που θα του πει αυτός. Το ηλεκτρικό χόβερ-τάξι EHang 184, όπως λέγεται, είναι κινεζικής κατασκευής και σε αυτή τη φάση δοκιμάζεται στην αραβική πόλη από την αρμόδια Αρχή των μεταφορών, με στόχο να είναι λειτουργικό έως τον Ιούλιο και να αποσυμφορήσει σταδιακά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Το Εμιράτο έχει θέσει το φιλόδοξο στόχο έως το 2030 το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα και το εν λόγω ταξί εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο σχέδιο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ρομποτικό ταξί, που διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί μόνο του απογειώνεται και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.

Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτισθεί σε δύο ώρες. Τα ταξίδια του είναι δυνατό να διαρκέσουν έως 30 λεπτά. Διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του εμιράτου.

Το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας σχεδόν 15 εκατομμύρια τουρίστες το 2016.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η συζήτηση για το αφορολόγητο είναι ενδεικτική για το πόσο αστείο κράτος είμαστε

Αναγνώρισε, αγαπητό κράτος, ΟΛΑ τα έξοδα που κάνω (όταν καταναλώνω πληρώνω φόρο, πότε θα το καταλάβουμε;) έτσι ώστε να ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ και να έχω κίνητρο να ζητάω για τα πάντα απόδειξη.

Του Γιάννη Μανώλη

Τότε δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα το αφορολόγητο όριο.
 

Βγάζω 5, 15 ή 115 χιλιάδες ευρώ; Κανένα πρόβλημα! Αν τα ξοδεύω και προσκομίζω αποδείξεις γι' αυτό, εκπίπτει όλο το ποσό και δεν πληρώνω καθόλου φόρο εισοδήματος, ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΦΟΡΟ (ΦΠΑ) όταν τα κατανάλωσα. Αν ένα μέρος των εισοδημάτων μου δεν το ξοδέψω (ή δεν προσκομίσω αποδείξεις ότι το ξόδεψα) για αυτό και μόνο το ποσό θα φορολογηθώ κανονικά.Δίκαια πράγματα.
 

Πείτε μου λοιπόν ποιός άνθρωπος από τα αδύναμα στρώματα που ζει με 5, 7 ή 10 χιλιάδες ευρώ δεν ξοδεύει ΟΛΑ του τα λεφτά;
 

ΟΛΟΙ τα ξοδεύουν άρα θα είναι έτσι κι αλλιώς στο αφορολόγητο. Επομένως κάθε συζήτηση για το θέμα δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία.
 

Είναι καιρός το Ελληνικό κράτος να σταματήσει να μην αναγνωρίζει έξοδα που έχει κάνει κανείς (άρα έχει ήδη πληρώσει φόρο) και να τα φορολογεί για δεύτερη φορά, δηλαδή ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ τον φορολογούμενο. Εκτός από αναποτελεσματικό είναι και βαθιά ανήθικο...
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από «κόσκινο» θα περάσουν όσοι προσκόμισαν εξώδικο του Σώρρα στις ΔΟΥ

Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο «Σώρρα». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Αγοράς», τίθενται σε ισχύ όλα τα μέτρα για να περάσουν από κόσκινο όλοι εκείνοι που προσκόμισαν εξώδικα στις εφορίες, με τα οποία ζητούν να αποπληρωθούν οι οφειλές τους από τα δισεκατομμύρια του Αρτέμη Σώρρα.

Του Μάνου Νιφλή

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και μεγάλες επιχειρήσεις με χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, που προσπάθησαν να «ξεφύγουν» χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια. 
 

Η εικόνα που επιχειρήθηκε να δοθεί επικοινωνιακά από την πλευρά Σώρρα, μέσω των συνεντεύξεών του, ήταν ότι τα εξώδικα συντάσσονται για τον μικρό και καταπιεσμένο φορολογούμενο, όμως η πραγματικότητα διαψεύδει αυτό τον ισχυρισμό.
 

Δεν πίστευε στα μάτια του ο υπάλληλος εφορίας της Αττικής, όταν διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος που του προσκόμισε το εξώδικο Σώρρα εκπροσωπούσε μία από τις πιο γνωστές αλυσίδες οπτικών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει χρέη περίπου 3 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατάσχεσης και ποινικών διώξεων.
 

Άλλη εταιρεία που θεώρησε ότι μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από ένα τέτοιο εξώδικο είναι μία ναυτιλιακή με οφειλές που ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρώ. Κι εδώ φαίνεται, όμως, ότι το εξώδικο δεν μπόρεσε να σταματήσει τη διαδικασία των διώξεων και την έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού.
 

Την ίδια τύχη είχε και η περίπτωση μετόχου μεγάλης αλυσίδας ψητοπωλείων με οφειλές της τάξης των 313.000 ευρώ, όπως και εκείνη μεγαλοκατασκευαστή με χρέη 600.000 ευρώ.


Η άλλη πλευρά: φορολογούμενος ζητεί ανάκληση του «εξώδικου Σώρρα» από ΔΟΥ της Κρήτης
 

Στον αντίποδα βρίσκεται περίπτωση φορολογούμενου, ο οποίος, πριν από λίγες ημέρες, εμφανίστηκε σε εφορία της Κρήτης κρατώντας στα χέρια του μία υπεύθυνη δήλωση, με την οποία ζητούσε να ανακληθεί το εξώδικο που είχε καταθέσει. Συγκεκριμένα, ανέφερε στην υπεύθυνη δήλωση: «Παραιτούμαι από την εξώδικη εντολή εξουσιοδότησης του Αρτέμη Σώρρα που κατέθεσα στη Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου στις 27.05.2016».
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι από την εφορία όσοι εφησύχασαν με τα εξώδικα που προσκόμισαν και ζητούσαν να αποπληρωθούν τα χρέη τους από την περιβόητη περιουσία Σώρρα. Όπως φαίνεται, τα δικαστικά τμήματα των εφοριών συνεχίζουν στις πράξεις που προβλέπονται, ακόμη και σε πλειστηριασμούς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα εξώδικα. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι συνεχίζουν, έως και σήμερα, να θεωρούν ότι με το «ραβασάκι» Σώρρα μπορούν να σωθούν από τις οφειλές τους και, παρ’ όλες τις αποκαλύψεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, στέλνουν τα εξώδικά τους.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Α», τη Δευτέρα φτάνει οδηγία σε όλες τις εφορίες προκειμένου να καταρτιστεί λίστα με τους συγκεκριμένους φορολογούμενους και να δοθεί προτεραιότητα ελέγχου, δηλαδή να εφαρμοστεί πλήρως ο ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων). Βάσει των τελευταίων στοιχείων, πρόκειται για 5.000 έως 6.000 περιπτώσεις φορολογουμένων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά λέει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, θα περάσουν από κόσκινο για να υπάρξει ίση μεταχείριση με εκείνους που είναι συνεπείς ή προσπαθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, χωρίς να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους. Παράλληλα, «τρέχουν» οι διαδικασίες πλειστηριασμών και κατασχέσεων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα από τα εξώδικα Σώρρα.
 
Στέλεχος του υπουργείου επισημαίνει στην «Α»: «Εδώ φαίνεται ότι έχει στηθεί μία ολόκληρη βιομηχανία με μεγαλοεπιχειρηματίες που προσπαθούν να γλιτώσουν από χρέη που δημιούργησαν σε βάρος μικροοφειλετών που παλεύουν κάθε ημέρα ώστε να είναι συνεπείς. Ας κάνουν αυτό που θεωρούν καλύτερο, αλλά και η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα κάνει τη δουλειά της».

Ολόκληρο το θέμα στην εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ»:


 
 
 

Φωτογραφία της σελίδας 19 της εφημερίδας «ΑΓΟΡΑ» του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017:
 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρίο: Γιατροί του νοσοκομείου ελέγχονται για περίεργες καταθέσεις

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και άλλων αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες γιατροί οι οποίοι υπηρετούν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για πρόσωπα των οποίων το όνομα έχει ακουστεί και κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε υποθέσεις που αφορούν χρηματισμό από εταιρείες φαρμάκων αλλά και υλικών για χειρουργεία.

Πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τον πλουτισμό τους και τις πηγές από τις οποίες προήλθε αυτός.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκεται και μία γυναίκα κάτοικος Ρίου, η οποία δηλώνει ανεπάγγελτη αλλά παρόλα αυτά στις καταθέσεις της εμφανίζει μεγάλα από χρηματικά ποσά.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 4 εγκύκλιοι που θα ορίζουν το νέο καθεστώς με πλαστικό χρήμα και POS

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος εκμυστηρεύτηκε ότι κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος του είπε πως οι συναλλαγές με κάρτες αυξάνονται ραγδαία και ότι από αυτό θα έρθουν πολύ μεγάλα έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτά τα προβλεπόμενα έσοδα ως έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τα οποία δεν θεωρούνται παραμετρικά από τους θεσμούς και έτσι μπορούν να διατεθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών και φόρων γενικότερα.

Ωστόσο, μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τρέξει το όλο σχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Το σχέδιο προς το παρόν κινείται περισσότερο από την ανάγκη των πολιτών και λιγότερο από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Η ανάγκη αυτή λέγεται "capital controls” και περιορισμοί στη χρήση μετρητών που αναγκάζουν τους πολίτες να βάζουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές στην καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, ο οποίος έχει καθυστερήσει, θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα:

- Θα πρέπει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τα επαγγέλματα τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα αναγκασθούν να εγκαταστήσουν συσκευές ηλεκτρονικής χρέωσης POS. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι ζήτημα ημερών, πιθανώς και ωρών, και θα προβλέπει ότι έως τις 30 Ιουνίου δώδεκα επαγγελματικοί κλάδοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS.Πρόκειται για εστίαση, επισκευές, εκπαίδευση, ένδυση, υπόδηση, ενοικιάσεις, κομμωτήρια, γυμναστήρια, νομικές δραστηριότητες, ιατρικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και τυχερά παιγνίδια.

- Αναμένεται υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ποια είναι τα τραπεζικά μέσα που αναγνωρίζονται ως μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.

- Αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού της δαπάνης με πλαστικό χρήμα με βάση την κλίμακα που έχουν ψηφιστεί καθώς και το τι θα ισχύει στις περιπτώσεις συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό.

- Αναμένεται υπουργική απόφαση που θα ρυθμίσει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων όταν οι συσκευές POS θα τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προ των πυλών οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα

Από το μικροσκόπιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών περνούν ορισμένες διατάξεις της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας εξαιτίας των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά ασθενείς φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν αδίκως υπέρογκα ποσά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikaiologitika.gr, οι προσπάθειες εστιάζονται στην επίλυση δύο συγκεκριμένων προβλημάτων. Το ένα αφορά τον τρόπο προσδιορισμού του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος το οποίο λαμβάνεται υπ’ όψιν για να διαπιστωθεί εάν ένα νοικοκυριό πληροί ή όχι το εισοδηματικό κριτήριο που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τη μερική ή ολική απαλλαγή του από τον ΕΝΦΙΑ.


Ο τρόπος με τον οποίο προσδιορίζεται το εισόδημα αυτό έχει ως συνέπεια να χάνουν τη μερική ή ολική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χιλιάδες φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα, κυρίως άνεργοι, ολικά ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά σε μια στρέβλωση που υπάρχει στις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, η οποία έχει ως συνέπεια την υπερφορολόγηση χιλιάδων ανέργων, φοιτητών, νοικοκυριών και γενικότερα υποαπασχολούμενων πολιτών με πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Αναλυτικά οι αδικίες που σκοπεύει να επιλύσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με νομοθετικές παρεμβάσεις είναι οι ακόλουθες: 1. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα χάνουν κάθε χρόνο το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του ΕΝΦΙΑ και καλούνται να πληρώσουν κανονικά ολόκληρο τον φόρο. Ο λόγος είναι ότι η πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και νυν Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εφαρμόζει ένα «κόλπο» με το οποίο το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα καθενός από τους φορολογούμενους αυτούς «φουσκώνει» υπέρμετρα και εν τέλει εμφανίζεται να είναι μεγαλύτερο από το ισχύον κατά περίπτωση όριο για τη χορήγηση της μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikaiologitika.gr, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ συμπεριλαμβάνουν στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου, το οποίο λαμβάνεται υπ’ όψιν για να διαπιστωθεί εάν αυτός είναι δικαιούχος μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα, όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%.

Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου που λαμβάνεται υπ’ όψιν για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ συνυπολογίζονται επίσης τα επιδόματα ανεργίας, το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων.

Όλα αυτά τα ποσά προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς, δηλαδή στους μισθούς, στις συντάξεις, στα ενοίκια, στα κέρδη από επιχειρήσεις, στους τόκους καταθέσεων κ.λπ. Στη συνέχεια, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, προστίθεται στο άθροισμα που προκύπτει και τυχόν επιπλέον διαφορά εισοδήματος λόγω υψηλών τεκμηρίων διαβίωσης.

Η διαφορά αυτή, όμως, προκύπτει από τη σύγκριση του συνολικού εισοδήματος που προσδιορίζουν τα τεκμήρια με το άθροισμα των εισοδημάτων που υπόκεινται κανονικά σε φόρο, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα, ούτε τα ποσά των κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ούτε τα επιδόματα ανεργίας, το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων.

Με το υπολογιστικό αυτό «τρικ», στις περισσότερες περιπτώσεις φτωχών οικογενειών, τα συνολικά ποσά καθαρού ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος «φουσκώνουν» υπέρμετρα, σε εξωπραγματικά επίπεδα, και ξεπερνούν τα σχετικά χαμηλά όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι να καλούνται κάθε χρόνο να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί Έλληνες πολίτες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν πληγεί από τα σκληρά μέτρα λιτότητας των μνημονίων της περιόδου 2010-2016.

 Το «κόλπο» με το οποίο «φουσκώνουν» τεχνητά τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών νοικοκυριών, έτσι ώστε σε πολλές περιπτώσεις να υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ανώτατα όρια για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, βασίζεται στην υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1212/24-92015 απόφαση της ΓΓΔΕ για τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.

Η απόφαση αυτή έχει εκδοθεί με σκοπό να καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 7 του νόμου 4223/2013, οι οποίες προβλέπουν ότι:

α) Δικαιούχος απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ είναι κάθε φορολογούμενος που πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
  • Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. 
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. 
  • Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα. 
β) Στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω θα χορηγείται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. 
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. 

Ο στρεβλός τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα χιλιάδων φορολογουμένων, όπως περιγράψαμε παραπάνω, σχεδιάζεται να διορθωθεί με νομοθετική παρέμβαση.

2. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι αποκτούν πενιχρά εισοδήματα από ενοίκια και ταυτόχρονα κάποια πολύ μικρά ποσά αμοιβών από περιστασιακή απασχόληση, το ύψος των οποίων είναι μικρότερο από το συνολικό ποσό των ενοικίων, φορολογούνται για την πρόσθετη φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει λόγω τεκμηρίων όχι με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών, αλλά με την κλίμακα φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών. Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνονται με εξωπραγματικά ποσά φόρου εισοδήματος που αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Ειδικότερα, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των συγκεκριμένων φορολογουμένων, επειδή το συνολικό πραγματικό δηλωθέν εισόδημα είναι πολύ χαμηλό, οι αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν υπ’ όψιν ως βάση υπολογισμού του φόρου εισοδήματος το ποσό που προκύπτει βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης, καθώς αυτό είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό δηλωθέν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσδιορίζουν το ύψος του τελικού φορολογητέου εισοδήματος λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους ή των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους φορολογούμενους και προσθέτοντας στο ποσό αυτό τυχόν επιπλέον ποσά τεκμηρίων διαβίωσης, εφόσον ο φορολογούμενος διαμένει σε κατοικία ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρηθείσα ή εφόσον κατέχει και κάποιο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Συνήθως δηλαδή τα ποσά των τεκμαρτών φορολογητέων εισοδημάτων που προκύπτουν για τους φορολογούμενους αυτούς υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ.

Ως εδώ τίποτα το μεμπτό. Από κει και πέρα, όμως, οι φορολογούμενοι αυτοί «εκτελούνται» κυριολεκτικά καθώς, έτσι όπως έχουν ερμηνευτεί οι διατάξεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή, η πρόσθετη διαφορά τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει πρέπει να φορολογείται όχι σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (όπως θα περίμενε κανείς για τις περιπτώσεις των φορολογουμένων με πολύ χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση), αλλά σαν εισόδημα από επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Εφαρμόζεται δηλαδή όχι η ευνοϊκή κλίμακα υπολογισμού του φόρου, η οποία ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και προβλέπει αφορολόγητο όριο εισοδήματος από 8.636 έως 9.545 ευρώ, αλλά η κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες βάσει της οποίας το φορολογητέο εισόδημα υπόκειται σε φόρο υπολογιζόμενο με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ.

Συνεπώς, βάσει των διατάξεων που ισχύουν αυτή τη στιγμή, σε κάθε τέτοια περίπτωση η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που έχει προκύψει βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης φορολογείται με 22%. Στη συνέχεια δε επί του φόρου που προκύπτει επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου, η οποία πλέον υπολογίζεται με συντελεστή 100%.

Ως εκ τούτου, έτσι όπως είναι διαμορφωμένες αυτή τη στιγμή οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, για έναν φορολογούμενο με πολύ χαμηλό εισόδημα από ενοίκια και με πενιχρές αμοιβές από περιστασιακή απασχόληση, η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει βάσει τεκμηρίων φορολογείται με τελικό συντελεστή 44%. Τυχόν διατήρηση των διατάξεων αυτών ως έχουν θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν φέτος εξωπραγματικοί φόροι εισοδήματος σε χιλιάδες φορολογούμενους αυτών των περιπτώσεων.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει νομοθετική παρέμβαση ώστε και στις περιπτώσεις των φορολογουμένων αυτών η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης να φορολογείται με την ευνοϊκή κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 8.636 - 9.545 ευρώ.

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη κομπίνα με ακίνητα για χορήγηση άδειας παραμονής

Σύμβουλος πρώην υπουργού Δικαιοσύνης (επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας) εμπλέκεται σε κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης που αγοράζουν στη χώρα μας ακίνητα 
προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής.

Η ρύθμιση αυτή προβλέφθηκε με τον μνημονιακό νόμο 4146/2013 με στόχο την προσέγγιση ξένων επενδύσεων και την τόνωση της αγοράς. Ειδικότερα, με το άρθρο 6 δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους τρίτων χωρών να αποκτήσουν μόνιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα, η οποία ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια, εφόσον αποκτήσουν ακίνητα η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ.

Ωστόσο, αμέσως μετά την ισχύ του νόμου διάφοροι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τον πόθο των επίδοξων ξένων αγοραστών να έχουν τη δυνατότητα για απρόσκοπτη και απεριόριστη μετάβαση τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης βίζας, έσπευσαν να στήσουν εταιρείες real estate οι οποίες αισχροκερδούν σε βάρος τους, υπερτιμολογώντας τα προς πώληση ακίνητα.

Βασικό ρόλο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε κάποιες από αυτές τις εταιρείες φέρεται να έχει πρώην υπουργικός σύμβουλος ο οποίος διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι και στα σχετικά προσύμφωνα αγοραπωλησίας εμφανίζεται να εκπροσωπεί ταυτόχρονα και τους αγοραστές και τους πωλητές των ακινήτων!

Η υπόθεση, μάλιστα, έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη αφού προκύπτουν αδικήματα κακουργηματικής μορφής, όπως: α) απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ηθική αυτουργία, απλή και άμεση συνέργεια στο αδίκημα αυτό, β) απιστία, γ) σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράληψη ?αναγγελίας? στις αρμόδιες αρχές πράξεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την κομπίνα κατήγγειλε Κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος θέλησε να ενταχθεί στη σχετική διάταξη του νόμου για να αποκτήσουν αυτός και η οικογένειά του άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Γι’ αυτό τον λόγο απευθύνθηκε στη χώρα του σε εταιρεία η οποία αναλάμβανε τη διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων. Εκεί τον διαβεβαίωσαν ότι η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να βρει τα ακίνητα για λογαριασμό του και να διαπραγματευτεί την τιμή με τον ιδιοκτήτη τους. Επίσης, τον πληροφόρησαν ότι συνεργάζονταν στην Ελλάδα με δικηγόρο ο οποίος θα διεκπεραίωνε τη διαδικασία αγοράς των ακινήτων, το άνοιγμα των σχετικών τραπεζικών λογαριασμών καθώς και τη διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση της άδειας παραμονής.

Συμφώνησε μαζί τους και του οργάνωσαν ένα ταξίδι στην Ελλάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα, όπου οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα τον ξεναγούσαν και θα του έδειχναν τα διαθέσιμα διαμερίσματα.
Πράγματι, τον Μάιο του 2016 ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τρεις Κινέζους υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ στην Αθήνα τον περίμεναν τρεις Ιταλοί, οι οποίοι, όπως του είπαν, θα έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Κατά την πενθήμερη παραμονή του φρόντισαν να διαμείνει σε πολυτελές ξενοδοχείο των βορείων προαστίων και να γευματίζει σε ακριβά εστιατόρια, ενώ τα διαμερίσματα τα οποία του έδειξαν βρίσκονταν στον Νέο Κόσμο, λέγοντάς του ότι είναι μια από τις πιο καλές περιοχές της Αθήνας.

Ο επιχειρηματίας, μάλιστα, πεπεισμένος από τα λεγόμενά τους, συνεννοήθηκε με έναν φίλο του να τον εξουσιοδοτήσει ώστε να διαπραγματευτεί και για εκείνον την αγορά ενός διαμερίσματος στην Ελλάδα.

Στο διάστημα αυτό, η εταιρεία που μεσολαβούσε τον ενημέρωνε ότι έπειτα από «σκληρή διαπραγμάτευση» με την πωλήτρια εταιρεία των δύο διαμερισμάτων στον Νέο Κόσμο, κατέληξαν στην τιμή των 326.000 και των 275.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τα σχετικά προσύμφωνα πώλησης των ακινήτων υπογράφηκαν στο γραφείο του εν λόγω δικηγόρου στο Κολωνάκι, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει στη σύνταξη των οριστικών συμβολαίων εντός μίας εβδομάδας.

Ο επιχειρηματίας επέστρεψε στην πατρίδα του και έστειλε με εμβάσματα μέσω τράπεζας ολόκληρο το τίμημα της αγοράς των δύο διαμερισμάτων, για να ανακαλύψει, στη συνέχεια, ότι η εταιρεία που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο, τα ακίνητα ανήκαν σε άλλη εταιρεία, η πραγματική τους αξία ήταν 187.000 ευρώ και 143.000 ευρώ αντίστοιχα και μάλιστα ήταν προσημειωμένα από τράπεζα!

Εκθέτουν τη χώρα μας και διώχνουν επενδυτές

Το θύμα κατήγγειλε την κομπίνα στις αρμόδιες αρχές της χώρας μας, ενώ ο συνήγορός του Ιωάννης Μυταλούλης δήλωσε στο Documento: «Τέτοιου είδους περιστατικά όχι μόνο εκθέτουν τη χώρα μας αλλά εμποδίζουν στο μέλλον και άλλες σοβαρότερες επενδύσεις από την Κίνα. Τα θύματα των παράνομων αυτών πρακτικών είναι εύποροι Κινέζοι πολίτες που έχουν επιχειρήσεις ή αποτελούν υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών. Τέτοιες πρακτικές αισχροκέρδειας όχι μόνο δεν εισάγουν κανένα όφελος στην ελληνική οικονομία, αλλά καταρρακώνουν την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν αυτού του είδους οι επενδυτές για να έρθουν στη χώρα μας. Δυστυχώς, το φαινόμενο αναμένεται να κλιμακωθεί με τους πλειστηριασμούς, αφού θα αποκτούνται από τους κάθε λογής επιτήδειους ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές, για να τα πουλήσουν στη συνέχεια αντί υπερβολικού τιμήματος σε ξένους πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν άδεια διαμονής στη χώρα μας».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμα έως 130 εκατ. ευρώ στο καρτέλ των εργολάβων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η επιβολή προστίμων σε 12 εταιρείες του κλάδου των κατασκευαστικών οι οποίες, σύμφωνα με την έρευνα της αρμόδιας αρχής, συμμετείχαν στην πολύκροτη υπόθεση της συγκρότησης του καρτέλ των εργολάβων και κατέθεσαν αίτημα ένταξης στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών.

Η διαδικασία διευθέτησης διαφορών αφορά επιχειρήσεις οι οποίες παραδέχονται τη συμμετοχή τους σε αποδιδόμενη σε αυτές καρτελική σύμπραξη, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας (άρθρο 1 του ν. 3959/2011 ή/και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης) και γι’ αυτό τους επιβάλλονται υπό προϋποθέσεις μειωμένα κατά 15% πρόστιμα.

Τα πρόστιμα σε αυτές τις εταιρείες –ανάμεσα στις οποίες είναι και οι τέσσερις μεγαλύτερες (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, J&P Αβαξ, Ιντρακάτ)– μπορεί να φθάσουν συνολικά τα 100 με 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους κατασκευαστικών εταιρειών που βρίσκονται σε συζητήσεις με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το πώς θα πληρωθούν ή εάν θα πληρωθούν σε δόσεις είναι κάτι που δεν σχετίζεται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ούτε εξαρτάται από αυτή, αλλά από την εφορία και συγκεκριμένα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), επικεφαλής της οποίας είναι ο Γ. Πιτσιλής (η Επιτροπή Ανταγωνισμού όπως και όλες οι ανεξάρτητες αρχές επιβάλλουν πρόστιμα με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων).

Η διαδικασία διευθέτησης διαφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου και αποτελεί το πρώτο στάδιο ολοκλήρωσης της πολύκροτης υπόθεσης καθώς σε αυτή εντάχθηκαν μόνο 12 εταιρείες από τις 45 συνολικά που αναφέρονται στο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οταν ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο, τότε θα ακολουθήσει ένα δεύτερο στάδιο αυτό της ακροαματικής διαδικασίας για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των υπόλοιπων εταιρειών που δεν έκαναν αίτημα διευθέτησης. Αυτό το δεύτερο στάδιο μπορεί επίσης να έχει μεγάλη διάρκεια σε χρόνο (όπως και το πρώτο) και δεν συνεπάγεται την επιβολή προστίμων σε όλες τις εταιρείες που δεν εντάχτηκαν στη διευθέτηση των διαφορών, εφόσον από την ακροαματική διαδικασία αποδειχθεί ότι δεν είχαν ευθύνη στις καρτελικές συμπράξεις.


Πρόστιμο 1 εκατ. στους αδελφούς Χόντου

Στη διαδικασία της διευθέτησης διαφορών εντάχθηκαν και οκτώ εταιρείες των αδελφών Χόντου για άλλη υπόθεση που διερεύνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον κλάδο των καλλυντικών. Οι εταιρείες αποδέχτηκαν τις εναρμονισμένες πρακτικές που τους απέδωσε η εποπτική αρχή, η οποία και τους επέβαλε μειωμένο κατά 15% πρόστιμο, ύψους 1,053 εκατ. ευρώ. Στον ίδιο κλάδο, εκκρεμεί η έρευνα για πέντε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χονδρική πώληση καλλυντικών (Estee Lauder Hellas AE, ΠΝ Γερολυμάτος ΑΕΒΕ, L' Oreal Produits De Luxe Hellas AE, Γρ. Σαράντης ΑΕΒΕ και Parfums Christian Dior Hellas ΑΕΒΕ). Την υπόθεση στα καλλυντικά είχε μεταφέρει η εταιρεία Notos Com (διαθέτει το ομώνυμο πολυκατάστημα).

Επίσης συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων στα φίλτρα τεχνητών νεφρών και της απαγόρευσης πωλήσεων σε νοσοκομεία. Στην υπόθεση εμπλέκονται 15 εταιρείες, ενώ κρίσιμο ρόλο φέρεται να διαδραμάτιζε ο συλλογικός φορέας εκπροσώπησής τους, καθώς στα γραφεία του, σύμφωνα με τα ευρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λάμβαναν χώρα αρκετές από τις συνεννοήσεις για τον προκαθορισμό των τιμών. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι ακολουθούσαν την εξής πρακτική: συνεννοούνταν για να «κλειδώσουν» τις τιμές των φίλτρων τεχνητού νεφρού σε υψηλά επίπεδα, προκειμένου στο Παρατηρητήριο Τιμών Προμηθειών Υγείας να μην υπάρχουν χαμηλές τιμές. Τα νοσοκομεία μέχρι πρόσφατα προμηθεύονταν υλικά σε τιμές όχι υψηλότερες από τη χαμηλότερη καταγεγραμμένη στην αγορά, όπως αυτή απεικονίζεται στο Παρατηρητήριο Τιμών.

… και μια περίεργη υπόθεση με δικηγορικό γραφείο

Θόρυβο προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η αποκάλυψη του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημ. Κυριτσάκη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ότι δικηγορικό γραφείο (εκ Θεσσαλονίκης) καταγγέλλει διάφορες υποθέσεις και εταιρείες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και ότι αυτές οι καταγγελίες υιοθετούνται από ορισμένους βουλευτές, οι οποίοι εν συνεχεία προχωρούν σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και κατ΄ επέκταση ασκούν έλεγχο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πορεία των υποθέσεων.

Το σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με κύκλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού το δικηγορικό αυτό γραφείο υποβάλλει με πανομοιότυπο τρόπο τις καταγγελίες και ότι στο σχετικό έντυπο που υποβάλλει αλλάζει μόνο η εταιρεία και το προϊόν, δίχως να υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση των καταγγελλομένων. Οπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη Βουλή, ενοχλητικό είναι ότι αυτές οι καταγγελίες υιοθετούνται αβίαστα, χωρίς στοιχειώδη έρευνα από ορισμένους βουλευτές. Ομως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αντιτείνει ότι «όποιος δημόσιος λειτουργός δεν αντέχει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την κριτική υπεκφεύγει ισχυριζόμενος ότι… εκβιάζεται».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταϊβάν: Πάνω από 30 νεκροί λόγω ανατροπής λεωφορείου

Τουλάχιστον 32 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου σε δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 40 άτομα με τους περισσότερους να είναι ηλικιωμένοι οι οποίοι επέστρεφαν από εκδρομή στην Ταϊτσούνγκ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 16 τραυματίες.

Δεν φαίνεται να υπήρχαν ξένοι πολίτες στο λεωφορείο μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNAΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην Αθήνα σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Συλλαλητήριο το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα διοργανώνουν σήμερα αγρότες από όλη τη χώρα, οι οποίοι κατεβαίνουν στην πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση προς τη κυβέρνηση για να ακούσει τα αιτήματά τους. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 13:30 στην πλατεία Βάθη και εκτός από τους αγρότες που έρχονται στην Αθήνα για να διαδηλώσουν, στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης Σωματεία και Ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ.

Για να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3. Σε στάση εργασίας προχωρεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής από τις 12:30 έως τις 15:30 και Συνδικάτο εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας και του Πλατύκαμπου.

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας τηρούν στάση αναμονής μέχρι τη συνάντηση που θα έχουν μεθαύριο Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τα κύρια αιτήματα όλων των αγροτών αφορούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 12.000 ευρώ, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο διαφθοράς με τις προμήθειες του Στρατού Ξηράς – Τα απίστευτα «κέρδη» του κυκλώματος

Ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς με τις προμήθειες στον Στρατό Ξηράς έρχεται στη δημοσιότητα. Κατά καιρούς ιστορίες για τους «αρουραίους» που σουλατσάρουν στον Ελληνικό Στρατό και λυμαίνονται κάτω από τη μύτη του συστήματος τις προμήθειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται κάθε χρόνο σε ρούχα, άρβυλα, στολές και άλλα είδη ένδυσης.

Σήμερα είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρνει στο φως αποκαλυπτικές πληροφορίες, καταγγελίες και ενδείξεις για τη δράση ενός εκτεταμένου και καλά δικτυωμένου κυκλώματος, που εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο μεγάλο κόλπο των προμηθειών ένδυσης και υπόδησης στον Στρατό.

Μέσα από υπερκοστολογήσεις προϊόντων, έλεγχο των προδιαγραφών και διαγωνισμούς, το κύκλωμα αυτό φέρεται να απομυζά ετησίως πάνω από 15-20 εκατ. ευρώ από ένα σύνολο αξίας προμηθειών 45 εκατ. ευρώ για τον Ελληνικό Στρατό. Μόνο την τελευταία δεκαετία τα «κέρδη» εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.» (τα σχετικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την υπόθεση είναι στην κατοχή της εφημερίδας και βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών αρχών), το κύκλωμα αυτό απαρτίζεται από υψηλόβαθμους εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και από συγκεκριμένες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σταθερά στους διαγωνισμούς.

Στο εν λόγω κύκλωμα φέρονται να έχουν εμπλοκή περισσότερα από 15 φυσικά πρόσωπα και τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις-προμηθευτές που δεν έχουν ουσιαστική παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά πραγματοποιούν τους ενδιάμεσους κάνοντας εισαγωγές από εργοστάσια της Κίνας, της Ταϊλάνδης, του Μπανγκλαντές κ.λπ.

Το ενδιαφέρον είναι πως το «σύστημα» έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες του Στρατού που εμπλέκονται με τις προμήθειες υλικού: έχει ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά στην αρμόδια Διεύθυνση Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ, στο αρμόδιο τμήμα σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών (ΓΕΣ/ΔΥΠ), στο Χημείο του Στρατού, στη Διεύθυνση Προμηθειών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ), στη Διεύθυνση Υποστήριξης του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ), στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και στη διοίκηση μονάδων στις οποίες ανατίθεται η υλοποίηση των διαγωνισμών.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!