EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Ο Μεγάλος Μάγιστρος, ο Καγκελάριος, ο Έξαρχος, ο Ταξιάρχης…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου – Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στην Ελεύθερη Ώρα της περασμένης Κυριακής 19 Φεβρουαρίου δημοσίευσα στο άρθρο μου: “Ο Μασονισμός εισχώρησε στην Ορθοδοξία”, κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιοποίησα την ύπαρξη του “Διεθνούς Χριστιανικού Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου”! Το οποίο είναι υπό την αιγίδα και την πνευματική προστασία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας! Ο οποίος είναι Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών!

Το οποίο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (World Council of Churches – ΠΣΕ) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, που ιδρύθηκε στις 23 Αυγούστου 1948 και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της
Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου. Σήμερα συγκεντρώνει τις περισσότερες Ορθόδοξες και έναν αριθμό Προτεσταντικών εκκλησιών, όπως την Αγγλικανική Εκκλησία, πολλές Λουθηρανικές, Μεθοδικές, Μεταρρυθμισμένες, μερικές Βαπτιστικές και Πεντηκοστιανές Εκκλησίες!
Επίσης, συμμετέχουν Παλαιοκαθολικές καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενωμένων και ανεξάρτητων εκκλησιών.

Μασονικοί όροι, τίτλοι και διαδικασίες στην Ορθοδοξία!!

Παρουσιάσαμε επίσης το βιβλιαράκι Ευαγγέλιο του “Τάγματος”!

Σε αυτό το βιβλιαράκι αναφέρονται όλες οι διαδικασίες της τελετουργικής συνευρέσεως όλων των Αξιωματούχων του “Τάγματος”!

Που λαμβάνουν μέρος, όπως αναφέρεται στην 3η σελίδα, με τη σειρά εισόδου τους στην αίθουσα για την αρχή της Συνεδρίας:

Των επιτίμων Αξιωματούχων και των επιτίμων Ιπποτών και Αρχοντισσών του Τάγματος!

Των Ταξιαρχών!

Του Αναπληρωτή Έξαρχου!

Του Έξαρχου!

Του Προέδρου της Ακαδημίας Pedekos!

Του Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων (Κοινοβούλιο του Τάγματος)!

Του Προέδρου του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων!

Του Αντικαγκελαρίου!

Του Καγκελαρίου!

Του Μεγάλου Μαγίστρου!

Των Εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Αρχών!

Της Α.Θ. Μακαριότητας του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πνευματικού Προστάτη του Τάγματος ή του Εκπροσώπου Αυτού!

Αυτή η μάζωξη γίνεται για το “τυπικό της τελετής ορκωμοσίας, αναγορεύσεως, περικοσμήσεως, περιενδύσεως και επιψαύσεως δια ξίφους των νέων ιπποτών προς επίσημο εισδοχή των εις τις τάξεις του Διεθνούς Χριστιανικού Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου!!

Αναγγέλλαμε τη δημοσίευση του ερωτηματολογίου εγγραφής νέων μελών…

Στο άρθρο μου της περασμένης Κυριακής προανήγγειλα τη δημοσίευση ενός “ερωτηματολόγιου εγγραφής νέου μέλους” στο “Διεθνές Χριστιανικό Τάγμα του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου”, καθώς και την ομιλία του Μεγάλου Μαγίστρου του “Τάγματος”, που εκφωνήθηκε σε συνεδρία του “Τάγματος” στο Καστέλι (Κίσσαμος) της Κρήτης την 27η Σεπτεμβρίου 1987 (από τότε και ακόμη πιο παλιά, προετοίμαζαν την επιβολή της Πανθρησκείας που βιώνουμε στις ημέρες μας, με τους συχνούς εναγκαλισμούς και τις τακτικές συνευρέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πάπα του Βατικανού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος)!

Δείτε παρακάτω το ερωτηματολόγιο και φρύξτε όλοι εσείς οι αγνοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί:

1) Για ποιους λόγους ζητήσατε την εισδοχή σας στο Τάγμα;

2) Θεωρείτε και εκτιμάτε το Τάγμα σαν μια Οικουμενική Χριστιανική Αδελφότητα με αυστηρές και ακριβείς προσωπικές των Μελών της υποχρεώσεις;

3) Πιστεύετε ότι το “Διεθνές Χριστιανικό Τάγμα του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου” (O.S.S.M) μπορεί να θεωρηθεί σαν μια κοινωνική Λέσχη, η οποία απονέμει μετάλλια και τιμητικούς τίτλους, που δεν έχουν πνευματική και ηθική αξία;

4) Είσθε έτοιμος να υπηρετήσετε ανάλογα με τις ικανότητές σας, το Τάγμα και το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας; Αν ναι, πως;

5) Είσθε έτοιμος να σεβασθείτε την πειθαρχία του Τάγματος και τον ιπποτικό του κώδικα;

6) Είσθε προετοιμασμένος να ακολουθήσετε τις κατευθυντήριες γραμμές και τις εντολές του Μεγάλου Μαγίστρου και της Κυβερνήσεως του Τάγματος, οι οποίες σας διαβιβάζονται μέσω του Καγκελαρίου, του Έξαρχου και του Ταξιάρχη;

7) Είσθε προετοιμασμένος να εκπληρώσετε τις οικονομικές υποχρεώσεις σας στο Τάγμα (συνδρομές και συνεισφορές προσδιορισμένες από το Συμβούλιο του Τάγματος) και να συμμετάσχετε, ανάλογα με τις δυνατότητές σας, στα προγράμματα κοινωνικής ευποιϊας και στις εκδηλώσεις ιπποτικής πνευματικής επικοινωνίας και καλλιέργειας, την οργάνωση των οποίων αποφασίζει ο Έξαρχος ή ο Ταξίαρχός σας, σ΄ εκείνες τις δραστηριότητες τις οποίες καθορίζει η Κυβέρνηση του Τάγματος;


keimeno_apostolou1

Η ομιλία του Μεγάλου Μαγίστρου του “Τάγματος”!!

Στις 27 Νοεμβρίου 1987 στο Καστέλι της Κρήτης κατά την εναρκτήρια συνεδρία της Συνελεύσεως του “Τάγματος” ο Μέγας Μάγιστρος Φρειδερίκος, Δουξ του Μποφόρ – Σπόντεν, τόνισε τα εξής:

“… Η πνευματική βάση για τη γόνιμη ανάπτυξη του Τάγματος δημιουργήθηκε. Το ιστορικό αυτό γεγονός δεν έγινε σαφώς αντιληπτό από όλους τους Συναδέλφους. Διαπιστώνω μια σχετική αδιαφορία. Εν τούτοις, με τις κοινές προσπάθειές μας μπορούμε να είμαστε σήμερα αυτό που έπρεπε να ήμασταν σε μια σύγχρονη εποχή: μια ζύμη στην κοινωνία των χωρών μας, ένα ξύπνημα του Χριστιανικού πνεύματος αυτοθυσίας και ένα δυναμικό στήριγμα των έργων της Εκκλησίας για τους συνανθρώπους μας. Πρέπει να αναφέρω επίσης μερικές πράξεις και έργα όχι ιπποτικά: προσωπικές φιλοδοξίες και έλλειψη πειθαρχίας. Αλλά πιστεύω ότι στις τάξεις του Τάγματος κάθε Συνάδελφος δύναται – και πρέπει – να ασκήσει μια δραστηριότητα ανάλογη με τις ικανότητές του, αν, βέβαια, είναι έτοιμος να υπηρετήσει…”!

Η επιστολή του Καγκελαρίου του Τάγματος…

Την ομιλία του Μεγάλου Μαγίστρου του Τάγματος την αποτύπωσε σε επιστολή που έστειλε στους συμμετέχοντες της Συνεδρίας στο Καστέλι στις 30 Νοεμβρίου 1987, ο Καγκελάριος του Τάγματος, Τόγιο φον Γκρούνχαγκεν, συμπληρώνοντας:

“Σ΄ αυτή την σημαντική Συνέλευση Εργασίας του Τάγματός μας πήραν μέρος 100 περίπου Συνάδελφοι που ήλθαν από όλες τις γωνιές του κόσμου. Παρατηρήθηκε με έκπληξη ότι μόνο 10 Συνάδελφοι από την Ελλάδα ήταν παρόντες.

Η Ελληνική Εξαρχία αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη. Η αδιαφορία αυτή δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά, παρά με το γεγονός ότι η μέγιστη πλειοψηφία των Ελλήνων Συναδέλφων δεν εκδηλώσουν το πρέπον και επιβαλλόμενο ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση του Τάγματος, με λύπη της υποχρεώνεται σήμερα στην αποστολή, σε κάθε Συνάδελφο, του εσώκλειστου ερωτηματολογίου, με την παράκληση της συμπληρώσεως των απαντήσεών σας και την αποστολή του, μέχρι της 31ης Ιανουαρίου 1988, στη διεύθυνση του Καγκελαρίου του Τάγματος (οδός Δασκαλογιάννη …… Γλυφάδα).

Στην περίπτωση, που το έγγραφο τούτο θα μείνει αναπάντητο, το Τάγμα θα βρεθεί υποχρεωμένο να θεωρήσει ότι οι Συνάδελφοι αυτοί που αμέλησαν το χρέος τους αυτό, προτιμούν τη διαγραφή τους από τον κατάλογο των Μελών του “Διεθνούς Χριστιανικού Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου”, ο οποίος θα δημοσιευθεί το 1988”!


keimeno_apostolou2


Το διά ταύτα…

Όλα αυτά τα χρόνια που υφαίνεται το “πουλόβερ” της Πανθρησκείας με τους Μεγάλους Μαγίστρους, τους Καγκελάριους, τους Έξαρχους και τους Ταξιάρχες, πόσοι Ιεράρχες και ιερείς υπέκυψαν στις απειλές συντάξεως του ερωτηματολογίου του Τάγματος και συμμετοχής τους σε αυτό;

Όσοι εξ αυτών αρνήθηκαν ποια η μοίρα τους σήμερα;

Η πηγή μας, που μας παρείχε όλα αυτά τα τραγικά που δεν πρέπει επ΄ ουδενί να κλονίσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας στον Θεό μας, Ιησού Χριστό, μας υποσχέθηκε να μας δώσει λίστα συμμετεχόντων στην ιεραρχία αυτού του Μασονικού Τάγματος, που ζήλεψε τη “δόξα” της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ή μήπως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ξεσήκωσε την “αίγλη” αυτού του Τάγματος!;;;

egerssi@otenet.gr
apostoloupanos.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΡΧΙΣΕ !!

Τα παγκοσμια δολοφονικα ληστρικα ζωα,η αλλοιως Νεοταξιτικα Τουρκομογγολικα ανθρωποειδη αποβρασματα,εχουν ηδη χασει ενα μεγαλο μερος της κυριαρχιας τους αλλα και το συνολο των στοχων τους!

Βεβαιως,καποιοι παπαγαλοι τους,που αρνουνται την πραγματικοτητα,ακομα ονειρευονται ποταμους αιματος!

Αλλα ονειρευονται ξυπνιοι,γιατι οταν κοιμουνται βλεπουν ειρηνικους εφιαλτες!
Ηδη,τα ζωντανα παραφυσιν ανθρωποειδη της Ευρωπαικης <<πολιτικης>> μαφιας,και οι γεροπαραλλυμενες οικογενειες κτηνων που λυμαινονταν τον πλανητη,αρχιζουν να υποχωρουν στις <<απαιτησεις>> τους προς τους Ελληνες πολιτες!

Το παραφυσιν ηλιθιο και ανυπαρκτο χρεος της Ελλαδας,ερχεται ταχεια η ωρα να τους μπει θηλεια στον βρωμερο λαιμο τους!

Θα το φορεσουν λαιμοδετη,ως ζωα που ειναι!

Τους προτεινω να αρχισουν να περπατανε στα τεσσερα,γιατι ειναι κουραστικο στα τετραποδα ζωα να περπατανε στα δυο!!

Πλαι τους και τα ψοφιμια που λυμαινονται το Ελληνικο κρατος και παριστανουν, οι γλυτσες, τους Ελληνες και μαλλιστα τους <<πολιτικους>>,λες και ξερουν οι ανοοι,τι ειναι πολιτικος!!!!

Αυτοι ακομα και το ονομα τους,παπαγαλια το εμαθαν!!

Καποτε θα πρεπει οι βιογενετιστες να ζητησουν γονατιστοι συγνωμιν απο το ανθρωπινο γεννος,που μας εκρυβαν τετοιου ειδους γεννετικες πληροφοριες και αφηναν τους ανθρωπους ερμαια στις ορεξεις των βρωμερων ζωων!

Οι αποκαλυψεις θα πεφτουν βροχη!Να εχουμε στομαχι να τις χωνευουμε!

Προς το παρον,εχουν χασει τον μπουσουλα τα βρωμοζωα!Υποχωρουν στο θεμα της Ελλαδας,γιατι το διπλωματικο παρε δωσε με επιχειρημα την χωρα μας,ελαβε τελος με την αναδειξη και εγκατασταση του Τραμπ στην Αμερικανικη ηγεσια!

Αν δεν ελευθερωσουν την Ελλαδα απο την λιγδερη παρουσια τους,απλα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑ!

Η χωρα μας ειναι το πνευματικο οπλοστασιο των νεων παγκοσμιων ηγετων,εναντι του βρωμερου μη πνευματικου οπλοστασιου των Τζιχανωμαλων νεοταξιτων!!

Θα την φυλαξουν ως κορη οφθαλμου.Και αλλοιμονο στα ζωα αν τους αγριεψουν!!

Η χωρα μας προοριζεται ως το σημειο συναντησης και ειρηνικης συμβιωσης δυσης και ανατολης,μεχρι να καταλαβουν ολοι,οτι ολοι οι λαοι εχουμε ενα κοινο σπιτι που λεγεται Γαια!!
Ελλας,λεγεται η μεθοδος ειρηνικης συμβιωσης ολων των εμβιων οντων του πλανητη μας!
Ελληνικη σκεψη,ειναι ο τροπος να ειμαστε ολοι ευτυχεις,αλλα και δημιουργικοι!
Εθνος – κρατος,ειναι η ευτυχια να ζεις αναμεσα σε ανθρωπους με τις ιδιες συνηθειες,ηθη και εθιμα,αλλα και την ιδια γλωσσα!

Στο βαθος των αιωνων ομως αχνοφαινεται και η ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ως μεθοδος διακυβερνησης μιας χωρας,που θα εξασφαλιζει την ισονομια,ισοπολιτεια,αλλα και την σημαντικοτητα για τα κοινα,καθε πολιτη,υπευθυνου αλλα και συμμετοχου στις συλλογικες αποφασεις!
Μα πανω απο ολα η παιδεια,την οποια θα πρεπει απο τωρα να την σκεφτομαστε,οταν τα ζωα αυτα,θα εχουν απομακρυνθει απο την διοικηση του κρατους μας!

Ολοι αυτοι οι αλλοφυλοι ηλιθιοι που θελουν να νομιμοποιησουν την παραφυσιν υπαρξη τους,νομιμοποιωντας και διδασκοντας στα παιδια μας,οχι τον σεβασμο στην διαφορετικοτητα οπως ισχυριζονται,αλλα την εγκατασταση και αποδοχη της παραφυσιν υπαρξης τους απο τα παιδια μας,αλλα και την αλλοτριωση του φυλλου τους με χημικα προιοντα που επιχειρουσαν τα περιττωματα αυτα εδω και δεκαετιες!!

Αλλο ο σεβασμος στην διαφορετικοτητα,αλλο η υποχρεωτικη εγκατασταση δια χημικων μεσων της φουστιας!

Οι φονιαδες αυτοι,που εκαναν τις ερευνες αλλα και τα πειραματα εναντι ολοκληρων λαων,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!!

Τελος,η Ελληνικη γλωσσα,μια γλωσσα που ανεβαζει την πνευματικη ικανοτητα του ανθρωπου,θα πρεπει να διαδοθει σε ολον τον πλανητη,αν θελουμε ΕΞΥΠΝΟΥΣ ανθρωπους και οχι ΠΟΝΗΡΑ ζωα!

Αλλωστε στον πλανητη,υπαρχει μια μονον ολοκληρωμενη γλωσσα!
Η Ελληνικη!

Ολες οι αλλες,λιγο πολυ,ειναι διαλεκτοι της Ελληνικης!

Ειτε αρεσει σε καποιους ειτε δεν αρεσει,ετσι ειναι!

Γιατι Ελληνισμος,Ελληνικη σκεψη,Ελληνικη κοσμοθεαση,δεν υπαρχει χωρις τον πλουτο,της Ελληνικης γλωσσας!

Χωρις αυτην την γλωσσα,τα προηγουμενα τρια,ειναι αδυνατον να περιγραφουν ακομα!

Ελληνες,σας ρωτω για πολλοστη φορα!Ειμαστε ετοιμοι?
Εχουμε βαρυ φορτιο να επωμισθουμε!πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: Είμαι περήφανος για τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, όχι για το ύψος των συντάξεων...

Περήφανος για τη δομή του  Ασφαλιστικού  που δημιούργησε με τον νόμο του δηλώνει ο πρώην υπουργός Εργασίας Σύντροφος  Γιώργος Κατρούγκαλος συμπληρώνοντας για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχουμε κάνει».

«Στη συνείδηση μου είμαι υπερήφανος για τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό αν και δεν μπορέσαμε να σώσουμε το ΕΚΑΣ, γιατί δεν ήταν μέρος της διαπραγμάτευσης» είπε σε συνέντευξή του στο huffingtonpost.gr. Πρόσθεσε, ωστόσο: «Ποτέ δεν είπα ότι είμαι περήφανος για το ύψος των συντάξεων. Αυτές καθορίζονται από την κατάσταση της οικονομίας αλλά πρέπει να βλέπουμε την προοπτική».

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση έκανε λόγο για «τίμιο συμβιβασμό για να μην έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2015».

Ερωτηθείς για την αντικαταστάτριά του στο υπουργείο Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «η Έφη είναι απόλυτα ικανή και έχουμε συναντίληψη. Αισθάνομαι ότι συνεχίζει αυτό που ξεκινήσαμε μαζί».

Τέλος, ο Σύντροφος  Κατρούγκαλος ομολογεί: «Δεν μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε τη λιτότητα, όπως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης μας».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κράτος πρόνοιας με βεντάλια παροχών σε 1.000.000 δικαιούχους

Έμφαση στην κοινωνική πολιτική δίνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια διασφάλισης οικονομικών και άλλων παροχών προς όλες τις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού και τα νοικοκυριά της χώρας. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ωφελούνται από την πολυεπίπεδη κοινωνική πολιτική που παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, εφαρμόζεται και επεκτείνεται με νέες κατηγορίες παροχών. 

Η ναυαρχίδα της προνοιακής πολιτικής είναι ο νέος θεσμός του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ο οποίος έχει στόχο όχι μόνο να ενισχύσει το εισόδημα όσων πολιτών διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αλλά να προσφέρει μια σειρά παροχών, όπως οι αγορές αγαθών από τα σουπερμάρκετ, η παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης περιλαμβάνει μια σειρά υπηρεσιών προς ανέργους για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η ετήσια δαπάνη υπολογίστηκε για φέτος ότι θα ανέλθει στα 720 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό των δικαιούχων να εκτιμάται στις 700.000, αριθμός που επιμερίζεται σε περίπου 250.000 νοικοκυριά.

Για να υπαχθούν στο ΚΕΑ θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι επιβάλλεται να δηλώσουν το εισόδημα που εισέπραξαν το τελευταίο εξάμηνο προτού υποβάλουν την αίτησή τους. Το συνολικό πραγματικό εισόδημα που θα πρέπει να δηλώσουν θεωρείται αυτό που εισπράχθηκε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού κατά τους έξι μήνες πριν από τον μήνα υποβολής της αίτησης.

Το εγγυημένο ποσό που χορηγεί το ΚΕΑ επιμερίζεται ως ακολούθως:
 • Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ ανά μήνα.
 • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ ανά μήνα.
 • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ ανά μήνα.
 • Στη μονογονεϊκή οικογένεια, δηλαδή σε εκείνη στην οποία ένας μόνος γονέας (άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος ή λόγω κράτησης του έτερου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα) ασκεί κατ' αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων, για τις ανάγκες υπολογισμού του εγγυημένου ποσού το μεγαλύτερο σε ηλικία ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.
 • Σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α, για τις ανάγκες υπολογισμού του εγγυημένου ποσού κάθε απροστάτευτο τέκνο λογίζεται ως ενήλικας.
 • Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ, μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
 • Το 50% από τα ποσά που θα χορηγούνται στους δικαιούχους θα καταβάλλονται μετρητά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Το υπόλοιπο 50% θα ενσωματώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης που θα τους χορηγηθεί, για να το αξιοποιήσουν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. τρόφιμα, βρεφικά είδη).
Συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες:

Σε αυτές συγκαταλέγονται η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και η ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να αξιοποιήσουν τις εξής κοινωνικές υπηρεσίες:
 • Ενταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας
 • Ενταξη σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους
 • Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας
 • Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ύδρευσης
 • Κοινωνικό τιμολόγιο δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων.
Για ανέργους 

Στόχος είναι να υπάρξει προώθηση των δικαιούχων, εφόσον δύνανται να εργαστούν, σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και μπορεί να περιλαμβάνουν:
• Κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας
• Συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
• Συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης
• Συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας
• Ενταξη ή επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα

Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:

1. Εισοδηματικά κριτήρια. Το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα τους έξι τελευταίους μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 1.200 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 1.800 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 2.100 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη: 2.400 ευρώ

Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το εξαπλάσιο του αντίστοιχου εγγυημένου ποσού. Το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

2. Περιουσιακά κριτήρια

α. Ακίνητη περιουσία: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

β. Κινητή περιουσία:
 • Η αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (ΙΧ), Μεικτής Χρήσης (ΜΧ) ή και των δικύκλων του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.
 • Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια του κατωτέρω πίνακα για κάθε τύπο νοικοκυριού μέχρι και το ποσό των 14.400 ευρώ.

γ. Περιουσιακό τεκμήριο: Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών του νοικοκυριού σε
όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο: Ετήσιος τόκος = όριο καταθέσεων για κάθε τύπο νοικοκυριού * μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο /100. Ως έτος υπολογισμού του μέσου καταθετικού επιτοκίου ορίζεται εκείνο στο οποίο αντιστοιχεί η τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

3. Κριτήρια διαμονής: Τα νοικοκυριά διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια.
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Οικογενειακά επιδόματα

Τα οικογενειακά επιδόματα είναι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό πολυτεκνικό επίδομα. Χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια και πέρσι προέκυψαν περίπου 700.000 δικαιούχοι. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων χορηγείται από το πρώτο παιδί και κυμαίνεται από 13-40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό πολυτεκνικό επίδομα ανέρχεται σε 500 ευρώ ανά παιδί. Τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται σε τέσσερις δόσεις.

Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας

Μια ακόμα παροχή είναι η ετήσια ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων και των έμμεσων μελών τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ασφαλισμένος να έχει συμπληρώσει το λιγότερο 50 ημέρες ασφάλισης (ένσημα), είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, δηλαδή το 2016, είτε κατά τους τελευταίους 15 μήνες. Προϋπόθεση είναι επίσης το ετήσιο εισόδημα να είναι κάτω από 12.000 ευρώ. Η σχετική ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνει και φέτος, με ξεχωριστή διάταξη νόμου που θα πρέπει να ακολουθείται από ανάλογη υπουργική απόφαση το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Η ανανέωση ισχύει για το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου 2017 έως και 28 Φεβρουαρίου 2018.

Κατηγορίες:

Παροχών Δυνητικός αριθμός δικαιούχων
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 700.000
Κοινωνικό Τιμολόγιο (ρεύμα) 600.000
Κοινωνικό Τιμολόγιο ΕΥΔΑΠ 111.000
Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης 500.000
Μείωση ΕΝΦΙΑ 1.200.000
Οικογενειακά Επιδόματα 700.000
Ανανέωση Ασφαλιστικής Ικανότητας 780.000
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο θρίαμβος ήρθε από αέρος για την ΑΕΚ, 3-0 την ΑΕΛ (βιντεο)

Η ΑΕΚ νίκησε καθαρά και δίκαια την ΑΕΛ με 3-0 στο ΟΑΚΑ με ισάριθμες κεφαλιές (!) και συνεχίζει να ελπίζει για μια θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς έπιασε στην 5η θέση της βαθμολογίας την Ξάνθη.

Ο «δικέφαλος» μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι προκειμένου να καθαρίσει γρήγορα το τρίποντο της νίκης, όμως βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, τον Ξενοδόχοφ της ΑΕΛ που έπαινε τα άπιαστα. Στο ίδιο διάστημα, η Λάρισα κλείστηκε πίσω και προσπαθούσε στις σποραδικές αντεπιθέσεις της στο πρώτο μέρος να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους…

Η Ενωση βρήκε πάντως την ευκαιρία στο 24’ να νικήσει τον Ξενοδόχοφ με άπιαστη κεφαλιά του Πέκχαρτ, ο οποίος σηκώθηκε ανενόχλητος στη σέντρα του Βάργκας κι άνοιξε το σκορ (1-0). Ηταν το 6ο γκολ του Τσέχου σέντερ φορ στο πρωτάθλημα και το 9ο σε όλες τις διοργανώσεις…

Στο β’ μέρος το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό με τραυματισμούς και αλλαγές που χάλασαν τον ρυθμό του αγώνα. Η ΑΕΚ έπαιζε με το χρόνο και η ΑΕΛ αναθάρρησε βγήκε μπροστά για την ισοφάριση αλλά ο Ανέστης έσωσε την Ενωση στο 72’ σε βολίδα του Αβραάμ.

Τελικά στο 81’ κι ενώ η ΑΕΚ έβγαινε μπροστά με επικίνδυνες αντεπιθέσεις σε κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου ο Τσικρίνσκι που επέστρεψε στη δράση μετά από 4 μήνες λόγω τραυματισμού με κεφαλιά έγραψε το 2-0 κι έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ούγκο Αλμέιδα με νέα κεφαλιά στο 92’ μετά από σέντρα του Αϊντάρεβιτς…

Διαιτητής ο Κουτσιαύτης

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (50’ Τσικρίνσκι), Κολοβέτσιος , Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62΄Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70’ Αλμέιδα)

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ (56’ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46’ Κόντορ), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73’ Ρέγες) 
 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη έκπληξη στο νέο Nokia 3310 που θα τους ξετρελάνει όλους (Photos)

Όπως το ήθελαν οι φήμες το Nokia 3310 είναι και πάλι εδώ, όχι όμως σαν smartphone. Είναι ακόμα μια απλή τηλεφωνική συσκευή αλλά έρχεται με χρωματιστή οθόνη και το παλιό παιχνίδι με το φίδι.

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, θα δούμε σύντομα το φιδάκι και στο Facebook Messenger.

Το Nοkia 3310 θα τροφοδοτείται από μια αποσπώμενη μπαταρία στα 1200mAh  και οι διαστάσεις του θα είναι 113.00 x 48.00 x 22.00 (πλάτος x ύψος x πάχος).

Θα ζυγίζει 133 γραμμάρια και όπως είχε αναφερθεί θα έρθει σαν μια αυθεντική παραλλαγή της παλιάς συσκευής.

Η οθόνη του θα είναι QVGA 2,4 ιντσών και θα διαθέτει 16MB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί έως και 32GB μέσω κάρτας microSD.

Το Nokia 3310 θα λειτουργεί με μια ενιαία SIM (GSM). Έτσι θα μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο 2.5G. Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέπει πλοήγηση στο Internet, κάπως αργό αλλά λειτουργικό.

Θα προσφέρει 22 ώρες χρόνο ομιλίας, 10 φορές περισσότερος χρόνος από ό, τι η αρχική συσκευή σύμφωνα με τον CEO της Nokia.

Δεν υποστηρίζει WiFi, έρχεται χωρίς GPS, και δεν διαθέτει app store. Η τιμή του είναι 49 ευρώ.


 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα - λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

H Βαρβάκειος Αγορά, στο κέντρο της Αθήνας, θα ανοίξει στις 10 το βράδυ της Κυριακής και θα παραμένει ανοιχτή μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Ανοιχτά θα είναι και τα αρτοποιεία για την πώληση λαγάνας.

Επίσης, τα καταστήματα της Αγοράς του Καταναλωτή, στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, στου Ρέντη, θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 Φεβρουαρίου, συνεχόμενα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι.

H ανακοίνωση της ΕΣΕΕ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με εγκύκλιό της έχει επισημάνει στους εμπόρους ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.

Δεδομένου, λοιπόν, του χαρακτήρα της ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζομένους τους.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι περιπτώσεις που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας, με άλλες -συνήθως τοπικού περιεχομένου- ρυθμίσεις (οπότε και οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο), όπως πχ με υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φονική πόρσε σκόρπισε το θάνατο στην Αθηνών-Λαμίας (Photos)

Σταμάτησε στις τουαλέτες της εθνικής οδού και είδε τη γυναίκα του και το παιδί του να βρίσκουν τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια του.

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε, λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα, στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο Peugeot στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια σταμάτησε στο πάρκινγκ που υπάρχει στο σημείο και έχει και τουαλέτες. Ο οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους.Την ώρα που ο πατέρας μπήκε στην τουαλέτα μια πόρσε με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στο Peugeot με αποτέλεσμα να τυλιχθούν τα αυτοκίνητα στις φλόγες.

Η μάνα με το μωρό βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ σκοτώθηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός της πόρσε.

Το ένα άτομο, άνδρας, εκσφενδονίστηκε από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε, ενώ το άλλο, απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τρεις από τους τέσσερις νεκρούς απανθρακώθηκαν.

Ο πατέρας και οδηγός του Peugeot μόλις άκουσε το "μπαμ" πετάχτηκε έξω από τις τουαλέτες και είδε τα δυο αυτοκίνητα διαλυμένα να φλέγονται. Ο άνθρωπος έτρεξε να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί του, άλλα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η πόρσε να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο πάρκινγκ όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα στο πάρκινγκ...», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

 πηγηr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!