EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Σε ύψη ρεκόρ χρέη και πλούτος

Επί 45 συνεχή χρόνια, έως το 1994, ο μέσος πλούτος σε σχέση με το εισόδημα των αμερικανικών νοικοκυριών διατηρούταν σταθερός στο 4,9x – δηλαδή ήταν 4,9 φορές υψηλότερος. Το τελευταίο τρίμηνο όμως του 2016, για πρώτη φορά στην ιστορία των Η.Π.Α., ο μέσος πλούτος αυξήθηκε στο 6,5x των εισοδημάτων, αφαιρουμένου του πληθωρισμού – λόγω των υψηλών τιμών των μετοχών και της ακίνητης περιουσίας.

Δηλαδή, ξεπέρασε το ρεκόρ της φούσκας των ακινήτων του 2005, καθώς επίσης της αντίστοιχης του διαδικτύου το 2000 – ενώ μετά το 1994 αυξανόταν συνεχώς, ακλουθώντας τους οικονομικούς κύκλους. Μία αντίστοιχη εξέλιξη διαπιστώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης – όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί φτωχότεροι, δανειζόμενοι περισσότερα χρήματα για να καλύψουν την απώλεια των εισοδημάτων τους.

Η πρόσφατη πάντως αύξηση του δείκτη στο 6,5x οφείλεται στα πακέτα ποσοτικής διευκόλυνσης των κεντρικών τραπεζών (QE) που οδηγήθηκαν στα χρηματιστήρια, καθώς επίσης στις αγορές των υπολοίπων παγίων περιουσιακών στοιχείων – αυξάνοντας τον πλούτο των συμμετεχόντων και δημιουργώντας τεράστιες φούσκες. Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνονται οι διακυμάνσεις του δείκτη – οι άνοδοι και οι κάθοδοι του, σε σχέση με τις φούσκες των χρηματιστηρίων.Επεξήγηση γραφήματος: Πλούτος των νοικοκυριών σε σχέση με το εισόδημα τους.

.

Από την άλλη πλευρά το παγκόσμιο χρέος κλιμακώνεται διαρκώς, υπερβαίνοντας πια το 325% του ΑΕΠ του πλανήτη (πηγή) ή τα 217 τρις $ – έχοντας αυξηθεί κατά περίπου 11 τρις $ τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, εκ των οποίων το 50% αφορούσε τα χρέη των κυβερνήσεων. Νέα βουνά χρεών λοιπόν προστίθενται στα ήδη υφιστάμενα, χωρίς σταματημό – ενώ οι αναδυόμενες οικονομίες τριπλασίασαν τις εκδόσεις ομολόγων και κοινοπρακτικών δανείων, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος.

Το αποτέλεσμα της αύξησης των χρεών είναι η επιβράδυνση του ρυθμού της ανάπτυξης παγκοσμίως, η οποία μέχρι στιγμής καταπολεμάται με τα πακέτα των κεντρικών τραπεζών για να μην εξελιχθεί σε αποπληθωρισμό – σε μία από τις χειρότερες οικονομικές ασθένειες, αφού μειώνει τις αξίες όλων των περιουσιακών στοιχείων και αυξάνει τα χρέη ως προς το ΑΕΠ.

Εν τούτοις, φτάνουμε στο τέλος αυτής της διαδικασίας, κρίνοντας από τις πρώτες αυξήσεις των επιτοκίων εκ μέρους της Fed – οπότε είναι δεδομένο το κραχ στις παγκόσμιες αγορές, όπως συνέβαινε πάντοτε μέχρι σήμερα. Με κριτήριο τώρα τα νέα ρεκόρ τόσο όσον αφορά τον πλούτο, όσο και τα χρέη, η κατάρρευση δεν πρόκειται να αργήσει πολύ ακόμη – αν και κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα συμβεί.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θρήνος στην Αϊτή: Λεωφορείο έπεσε σε πλήθος – Νεκροί 34 άνθρωποι και 14 τραυματίες (φωτό)

Ο οδηγός του προσπαθούσε να διαφύγει, έχοντας προηγουμένως κτυπήσει δύο πεζούς – Εξοργισμένο το πλήθος προσπάθησε να πυρπολήσει το όχημα

Λεωφορείο που προσπαθούσε να ξεφύγει αφού κτύπησε δύο πεζούς έπεσε κατά λάθος επάνω σε πλήθος μουσικών του δρόμου στην πόλη Γκοναΐβ της Αϊτής σκοτώνοντας συνολικά 34 ανθρώπους, σύμφωνα με εκπροσώπους της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

«Αρχικά, το λεωφορείο κτύπησε δύο πεζούς, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλο. Στη συνέχεια διέφυγε και βρέθηκε απέναντι σε τρεις μουσικές μπάντες «rara» που συμμετείχαν σε υπαίθρια γιορτή. Επεσε επάνω τους και 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν», εξήγησε η διευθύντρια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Αϊτής.

Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών που έφθασαν επί τόπου μετέφεραν τραυματίες στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την οργή του πλήθους που προσπάθησε να πυρπολήσει το λεωφορείο για να κάψει τον οδηγό και τους επιβάτες.

Ο πρόεδρος της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ «εξέφρασε, συγκλονισμένος, τα συλλυπητήρια του ίδιου και της κυβέρνησής του στις οικογένειες των θυμάτων» και υποσχέθηκε την έναρξη έρευνας για το δυστύχημα.


#UPDATE Runaway bus in Haitian city of Gonaives kills 34, injures 15: officials pic.twitter.com/Ebnmlfxd1d

— AFP news agency (@AFP) March 12, 2017


En #Haiti al menos 34 personas mueren arrolladas por bus en Gonaïves, al norte de Puerto Príncipe, según medios locales. (Foto: rezonouvèl) pic.twitter.com/CV1RiA14Yc

— Panorama (@panorama_mundo) March 12, 2017  


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως το μιμιδιο «φταίμε όλοι» καλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας!!

Η επιφάνεια σάπισε τα μυαλά σας , ο μιμητισμός σας έκανε πιθηκια και όσοι γλίτωσαν τους ανέλαβαν οι πράκτορες συνείδησης να τους αποτελειώσουν!

Όσοι λέτε με ύφος ξερόλα και φιλοσόφου την ατάκα «φταίμε όλοι» χρειάζεστε άμεσα ιατρική περίθαλψη και αν είστε καλά ..τότε απέλαση εξορία από την χώρα ως επικίνδυνοι ιοί ενός καρκίνου που σκοτώνει την χώρα !

Έχουμε ένα έγκλημα συγκεκριμένο και όχι αόριστο …αόριστο για να λέμε χαλαρά άνευ τιμωρίας «φταίμε όλοι» γιατί λέγοντας και επαναλαμβάνοντας αυτό το μιμιδιο , αυτόν τον ιο νόησης ..τότε δίνεις συγχωροχάρτι και άφεση αμαρτιών σε 5-10-20 άτομα που έστησαν την μεγαλύτερη απάτη του αιώνα !

Σε ένα έγκλημα έχεις θύματα …. έχουμε 30.000 θανάτους από αυτοκτονίες , έχουμε ηθικούς αυτουργούς …; Σε ένα έγκλημα έχεις απώλειες ..είτε οικονομικές είτε ψυχικές ….έχουμε … δισεκατομμύρια πληρωμών , φόρων , μείωση συντάξεων ,φόρος ακίνητων και ότι άλλο αντισυνταγματικό πέρασε η συμμορία ενάντιων του Έλληνα πολίτη συν τα πόσα αμέτρητα διακαιώματα και ελευθερίες χάθηκαν μέσα σε μια μέρα ….συν η παραχώρηση εξουσιών και ενεργειών χωρίς να σε ρωτήσουν…βλέπε τις τράπεζες που έγιναν πλέον οι ελεγκτές .. …έχουμε 500.000 μετανάστες … ενός Πολέμου οικονομικού ..αρα οικονομικούς πρόσφυγες !!

Τώρα αν αύριο συλληφθεί ο δολοφόνος των ταξιτζηδων θα μπορούσαμε να πούμε …ααα το κακόμοιρο φταιει η μανούλα του …φταίει ο τρόπος που μεγάλωσε αρα κατά επέκταση φταίει η παιδεία και το σύστημα που μας τσακίζει , φταίει η κρίση και η πίεση ..ΑΡΑ…Άστον ελεύθερο;

ΟΧΙ ΡΕ ΖΩΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ …τότε γιατί απλά λέτε και διασπείρεται όλοι το παραμύθι που σας έδωσαν οι ίδιοι οι εγκληματίες ;….Γιατί ρε ΖΩΑ …σε ένα έγκλημα εναντίων σας δεν έχετε ερευνήσει σε βάθος αλλά για μια ακόμα φορά προσκυνησατε την ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ και αφήσατε την υπεροντοτητα πληροφορίας να σας κανει ΙΟΥΣ ….να σας σαπίσει τα μυαλά και να γίνετε ΦΟΡΕΙΣ της πανούκλας αυτής της συνείδησης που απαξιώνει το έγκλημα κατά της χώρας σας;

Αν φταίμε όλοι θα έπρεπε λογικά να φταίμε όλα τα χρόνια έτσι δεν είναι; …δεν νομίζω να φταίξαμε ένα χρόνο και να φεσώσαμε την χώρα 600 δις ;; σωστά;

Κοιτάξτε λοιπόν ρε φιλόσοφοι ποιοι ήταν οι ισολογισμοί της χώρας πριν την κρίση πριν το δέκα…το εννέα το οχτώ …το εφτά …..!!

Αν λοιπόν εκεί δούμε ότι δεν χρωστάμε πχ … 560 δις … και σταδιακά πάμε στα 600 …απαντήστε ποιος φταίει που βρεθήκαμε να χρωστάμε 600 δις μέσα σε ένα χρόνο!

Ποιος φταίει που δανειστήκαμε 600 δις ..που φτάσαμε στο δντ ;

Ποια συμμορία φταίει που αναγκάσαμε την Ελλάδα να γονατίσει και να ζητήσει βοήθεια …πράγμα που σημαινει οτι παραδώσαμε την χώρα στους ξένους κατακτητές !

Ποιος έβγαινε και έλεγε θέλουμε χρήματα αλλά δεν μας δίνουν οι αγορές …αλλά την ίδια στιγμή οι αγορές μας δάνειζαν με πολύ μικρά επιτόκια ..και αυτός επέμενε να μην τα παίρνει …μέχρι να φτάσουμε να σκάσουμε στην αγορά …και να ξεκινήσει η κρίση;


ΗΛΙΘΙΟΙ… μην απαξιώνετε το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ κατα της Ελλάδας …. ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΜΙΔΙΑ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ….γιατί με αυτό τον τρόπο αθωώνεται ένα υπαρκτό έγκλημα που έγινε από συγκεκριμένα άτομα !!!!!!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ …έχουν περάσει 7 χρόνια από το έγκλημα και θα έπρεπε η δικαιοσύνη να έχει κάνει την δουλειά της …ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ….μην σταματάτε να το λέτε να το φωνάζεται ..να κάνουμε διαδηλώσεις μόνο με αυτό το αίτημα ..ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ …;

Είναι ο Παπανδρέου ,; είναι ο Βενιζέλος ; ει ναι η ελστατ ; …ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ..ει ναι ο ροθτσαιλντ; ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ;

Δεν γίνεται ΖΩΑ ένας λαός ολόκληρος να δίνει άφεση αμαρτιών σε 30.000 θανάτους συνανθρώπων μας με την χρήση ενός νοητικού ΙΟΥ !!

ΗΛΙΘΙΟΙ ..όταν ξανακούσετε κάποιον να λέει «φταίμε όλοι» …ζυγίστε τον αν ειναι άρρωστος από τον ΙΟ η αν είναι φορέας του ΙΟΥ και εις γνώση του θέλει να σας «κολλήσει» και εσάς …αν ναι τότε αμοληστε του μια ανάμεσα στα μάτια ..και αν δεν το πάρει καλά..αν δεν κάνει καλή προσγείωση ..και άλλη μια μέχρι να την φάει καλά ….το μουνοπανο !!

Μην αφήνετε τα εβραιοπρακτορια να συνεχίζουν να σας αποσυντονιζουν από την αληθεια …

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΑΜΟ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΣΑΣ …. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΜΟΙ …. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ…ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ;

ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΑΙΜΕ …ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ…ΠΕΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΜΑΛΑΚΑ…ΕΓΚΛΗΜΑ..ΕΓΚΛΗΜΑ….ΕΓΚΛΗΜΑ …ΛΕΓΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!!!

Stranger…
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε πανικό οι ελληνικές τράπεζες!!! «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ» 4 ΔΙΣ!!!

Αγνώστου διαμονής το 20% των κόκκινων δανειοληπτών…

Ζητούν ανταλλαγή πληροφοριών με την Εφορία και τη ΔΕΗ για να βρουν τις νέες διευθύνσεις, όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα του Κυριακάτικου Πρώτου Θέματος, αλλά σκοντάφτουν στα προσωπικά δεδομένα.

Οι τράπεζες αγνοούν την τύχη του 20% των δανειοληπτών οι οφειλές των οποίων έχουν «κοκκινίσει»! Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δείχνει ότι το μέγεθος του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αφορά το τραπεζικό σύστημα, αλλά και τη δραματική οικονομική κατάσταση που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγόρια ανήκουν περίπου 150.000 δάνεια αξίας περίπου 4 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία διαφέρουν από τη μια τράπεζα στην άλλη ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα πρόσωπο έχει πάρει 2 και 3 καταναλωτικά δάνεια.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δάνειων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) φτάνουν στα 91 δισ. ευρώ και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) στα 117 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν στο 65% του ΑΕΠ και αποτελούν το μεγαλύτερο συστημικό πρόβλημα των τραπεζών.

Το ρεπορτάζ του πρώτου Θέματος καταλήγει, ότι οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, ειδικά όσον αφορά την υλοποίηση των συμφωνηθέντων για τα κόκκινα δάνεια, επηρεάζει άμεσα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει και την πρόκληση του νέου κύκλου των stress tests της ΕΚΤ, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.hellasforce.com

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σύστημα «αναρωτιέται» ποιοι είναι οι ...«βάνδαλοι»

Πάνω απο 250 εκατομμύρια ευρώ είχαν κοστίσει στην Ελλάδα οι καταστροφές από τις "αυθόρμητες" επαναστάσεις της Γενιάς των 700€ του Soros και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους ενδιέφερε το κόστος τότε στον ΣΥΡΙΖΑ ...απλά ζητούσαν εκλογές για να φύγει ο Καραμανλής και να έρθει ο Στρος Καν. 

Τώρα θρηνούν για το 1 εκατομμύριο μόλις που κοστίζει η εκπαίδευση των πρακτόρων του Soros πάνω στη Δημόσια Περιουσία.
 

Να μπει νέο ηλεκτρονικό σύστημα άμεσης ειδοποίησης της Αστυνομίας πρότειναν κάποιοι. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν ξέρουν ποιοι είναι και ποιοι τους οργανώνουν και ποιοι είναι οι χορηγοί τους.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aποκάλυψη: Αφορολόγητο έως το 77% του εισοδήματος των βουλευτών

Απίστευτα προκλητικά είναι τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Ελληνες βουλευτές. Ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά 25% έως και 77% των καθαρών εισοδημάτων που λαμβάνουν ετησίως οι βουλευτές από τις δραστηριότητές τους στο Κοινοβούλιο απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος!

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το αποτέλεσμα είναι οι βουλευτές να πληρώνουν, τελικά, πολύ χαμηλά ποσά φόρων για ετήσια ποσά εισοδημάτων για τα οποία οι απλοί πολίτες υπερφορολογούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το ίδιο ετήσιο εισόδημα ένας απλός πολίτης πληρώνει έως και 4,9 φορές υψηλότερο φόρο από ένα βουλευτή. Πληρώνει δηλαδή για ίδιο ποσό εισοδήματος έως και πενταπλάσιο ποσό φόρου σε σύγκριση με το βουλευτή!
Ευνοϊκή διαχείριση

Όπως προκύπτει από στοιχεία-σοκ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, οι βουλευτές απολαύουν των παρακάτω παροχών και φοροαπαλλαγών:

1. Το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε 5.780 ευρώ μηνιαίως και σε 69.360 ευρώ ετησίως (5.780 ευρώ Χ 12 = 69.360 ευρώ). Στο ποσό αυτό προστίθεται και το επίδομα γάμου, το οποίο ανέρχεται σε 35 ευρώ το μήνα ή σε 420 ευρώ ετησίως. Πριν υπαχθεί σε φόρο το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης αφαιρείται το ποσό των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση, καθώς και τυχόν ποσά που αποδίδονται στο κόμμα. Το συνολικό ποσό των κρατήσεων αυτών μπορεί να φθάσει μέχρι και τα επίπεδα των 24.250 ευρώ. Το υπόλοιπο που απομένει, μετά την αφαίρεση των κρατήσεων αυτών, είναι το συνολικό καθαρό εισόδημα του βουλευτή.

Περαιτέρω, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται από το καθαρό αυτό εισόδημα το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτή ετήσια δαπάνη για την κάλυψη των αναγκών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών αναγκών άσκησης του βουλευτικού λειτουργήματος. Το ποσό που εκπίπτει (αφαιρείται από την καθαρή φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση) ανέρχεται συγκεκριμένα σε 17.445 ευρώ (69.360 ευρώ Χ 25% = 17.445 ευρώ)!

Επιπλέον, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, από την ετήσια καθαρή φορολογητέα αποζημίωση του βουλευτή αφαιρείται, ως επιπλέον αφορολόγητο, ένα ποσό ύψους 10.868 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο μηνιαίο επίδομα βιβλιοθήκης ύψους 905,66 ευρώ (12 Χ 905,66 ευρώ = 10.868 ευρώ)!

2 Πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, σε κάθε βουλευτή χορηγούνται και τα παρακάτω επιδόματα, τα οποία είναι αφορολόγητα (χωρίς παραστατικά):

* Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 936 ευρώ το μήνα ή 11.230 ευρώ το χρόνο (936 ευρώ Χ 12 = 11.230 ευρώ).

* Αποζημίωση εξόδων μετακίνησης: 364 ευρώ το μήνα ή 4.368 ευρώ το χρόνο (364 ευρώ Χ 12 = 4.368 ευρώ).

* Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ το μήνα ή 13.632 ευρώ το χρόνο (1.136,64 ευρώ Χ 12 = 13.632 ευρώ).

* Αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, θερινά τμήματα, επιτροπές ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, βουλευτών και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Αποτέλεσμα…

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το συνολικό καθαρό ποσό του ετήσιου εισοδήματος από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα κάθε βουλευτή μπορεί να φθάσει τα 74.760 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε επιτροπές, θερινά τμήματα κ.λπ. Ομως, από το ποσό αυτό το τελικό φορολογητέο μπορεί να περιοριστεί μόλις στις 17.217 ευρώ και το αφορολόγητο ποσό να φθάσει στις 57.543 ευρώ! Δηλαδή το φορολογητέο ποσό μπορεί να περιοριστεί μόλις στο 23% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος και το αφορολόγητο να φθάσει στο 77%!

Σε κανέναν άλλο φορολογούμενο δεν αναγνωρίζεται ως αφορολόγητο κάποιο τμήμα του εισοδήματός του, παρά το γεγονός ότι κάθε φυσικό πρόσωπο καταβάλλει σημαντικό τμήμα από το ετήσιο εισόδημά του για την κάλυψη αναγκών άσκησης του επαγγέλματός του παρομοίων με αυτών που έχουν οι βουλευτές στο πλαίσιο άσκησης του λειτουργήματός τους.

Ουσιαστικά, για καθαρό εισόδημα ύψους 74.760 ευρώ ένας βουλευτής πληρώνει φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο ποσό των 17.217 ευρώ! Με βάση τις ισχύουσες σήμερα κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το συνολικό ποσό των φόρων που πληρώνει ένας βουλευτής χωρίς προστατευόμενα τέκνα για εισόδημα 74.760 ευρώ από κοινοβουλευτική δραστηριότητα είναι μόλις 5.967,14 ευρώ, αφού επιβαρύνεται μόνο για τις 17.217 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 57.543 ευρώ απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος.

Αντιθέτως, για ετήσιο καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 74.760 ευρώ ένας απλός πολίτης, δηλαδή ένας… κοινός θνητός, πληρώνει σήμερα φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνολικού ύψους 29.190,37 ευρώ! Δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο… κοινός θνητός πληρώνει φόρο εισοδήματος μεγαλύτερο κατά 4,9 φορές από το φόρο που πληρώνει ο βουλευτής για ίδιο ετήσιο καθαρό εισόδημα!

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από νέα μέθοδο για ανθεκτικούς εγκεφαλικούς όγκους

Ελπίδες για αντιμετώπιση εγκεφαλικών όγκων, που μέχρι πρόσφατα ήταν ανεγχείρητοι και απειλητικοί για τη ζωή των μικρών ογκολογικών ασθενών, δίνει νέα ρομποτική μέθοδος.

Tην παρουσιάζει στο Πρακτορείο Fm, ο διακεκριμένος Έλληνας παιδονευροογκολόγος του Λονδίνου δρ. Στέργιος Ζαχαρούλης.

Αν και ο παιδικός καρκίνος έχει υψηλά ποσοστά ίασης που μπορεί να φτάνουν και το 85%, ωστόσο οι εγκεφαλικοί όγκοι εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στα παιδιά σε ποσοστό 33%.

Ο δρ Ζαχαρούλης θέλοντας να στείλει ένα θετικό μήνυμα στους γονείς των μικρών ηρώων που παλεύουν με τους εγκεφαλικούς όγκους, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με τη συγκεκριμένη μέθοδο, καταγράφονται καταπληκτικά αποτελέσματα την τελευταία διετία».

Όσον αφορά την ανοσοθεραπεία ο δρ Ζαχαρούλης επισημαίνει ότι είναι από τις πιο υποσχόμενες κατηγορίες φαρμάκων στον παιδικό καρκίνο και πλέον η έρευνα εστιάζεται σε συγκεκριμένα εμβόλια για παιδικούς εγκεφαλικούς όγκους, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συνολικά.

   Σύμφωνα με τον δρ. Ζαχαρούλη τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δραματικές εξελίξεις στην παιδονευροογκολογία, δηλαδή στην διάγνωση και θεραπεία των εγκεφαλικών όγκων στα παιδιά. « Δυστυχώς παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά την επικινδυνότητα τους, δηλαδή το κατά πόσον μπορούμε να ιάσουμε αυτούς τους όγκους. Υπάρχουν όγκοι στον εγκέφαλο, οι οποίοι μπορεί να ιαθούν κατά 90% και μόνο με χειρουργείο, και υπάρχουν και εγκεφαλικοί όγκοι, οι οποίοι μέχρι τουλάχιστον πρότινος, πέρα από την ακτινοθεραπεία δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης, και δυστυχώς ήταν απλώς ζήτημα χρόνου να χαθούν παιδιά με αυτές τις παθήσεις».

-Συρρικνώνονται όγκοι μη προσπελάσιμοι με νυστέρι

-Όπως αναφέρει ο δρ Ζαχαρούλης αυτό που συμβαίνει την τελευταία πενταετία και ακόμα πιο συγκεκριμένα με κάποιες σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη πρόοδος στη μοριακή εκτίμηση των όγκων αυτών και ως εκ τούτου οι γιατροί μπορούν και προσαρμόζουν τη θεραπεία ανάλογα. «Πέραν αυτού όμως έχουμε τη δυνατότητα και σε αυτό είμαστε μοναδικοί στην Ευρώπη εδώ στο Λονδίνο, τολμώ να πω, να χρησιμοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία, έτσι ώστε να μπορούμε να φτάνουμε μέσα στον όγκο του εγκεφάλου απευθείας, με ρομποτικές μεθόδους, και να χορηγούμε το φάρμακο κατευθείαν μέσα στον όγκο. Πράγμα το οποίο γινόταν μεν πριν από δέκα χρόνια, αλλά αυτό που είναι τελείως διαφορετικό σήμερα με τη χρήση της σύγχρονης βιοτεχνολογίας, είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε με αυστηρή ακρίβεια, με καθετήρες οι οποίοι είναι μισό χιλιοστό σε πάχος και με διαδικασία, η οποία είναι τόσο ρυθμισμένη, ώστε να μπορούν οι καθετήρες αυτοί να εμφυτευθούν στον όγκο του εγκεφάλου, σε μια διάρκεια έξι ωρών, έτσι ώστε το φάρμακο να χορηγείται με πολύ σταθερή και ελεγμένη πίεση, χωρίς να προκαλεί ζημιά, αλλά να πηγαίνει κατευθείαν στην περιοχή του όγκου που θέλουμε, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μιλάμε αποκλειστικά για όγκους που βρίσκονται στη μέση του εγκεφάλου και δεν είναι προσπελάσιμοι με νυστέρι, όγκους που ο νευροχειρουργός δεν μπορεί να φτάσει με ασφάλεια για να τους αφαιρέσει.

«Έχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα από τους πρώτους μας ασθενείς»

Αυτή η τεχνική που ονομάζεται Convection Enhanced Delivery έχει μόλις αρχίσει να εφαρμόζεται κι έχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα από τους πρώτους μας ασθενείς, τα οποία μας δίνουν πολύ μεγάλο θάρρος. Στους μισούς ασθενείς από τους 16 που έχουμε οι όγκοι συρρικνώθηκαν και έχουμε τουλάχιστον δύο χρόνια αυτό που λέμε «follow up» δηλαδή παρακολούθηση, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή. Μπορεί ο αριθμός των ασθενών να είναι μικρός, ωστόσο βλέπουμε τέτοιες συρρικνώσεις σε αυτούς τους όγκους, που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ με συμβατικές χημειοθεραπείες».

-Βιολογικοί τροποποιητές και τρόπος χορήγησης, το μυστικό της επιτυχίας

-Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτά τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ή στον τρόπο χορήγησης τους; Ο δρ Ζαχαρούλης απαντά πως είναι συνδυασμός και των δύο. «Ο ασθενής χειρουργείται μία φορά και μετά το τέλος του χειρουργείου αφήνουμε ένα κουμπάκι μεταλλικό, το οποίο είναι κολλημένο στο κρανίο του, με το οποίο μπορεί να έχει μία απόλυτα φυσιολογική ζωή. Κάθε μήνα συνδέουμε αυτό το κουμπάκι χωρίς αναισθησία, χωρίς περαιτέρω χειρουργείο, με φάρμακα τα οποία μπαίνουν κατευθείαν στους καθετήρες. Η πρόοδος δεν είναι μόνο σε αυτή τη χειρουργική μέθοδο, αλλά και στα φάρμακα που χρησιμοποιούμε. Ξεφεύγουμε πλέον από τη χημειοθεραπεία και χρησιμοποιούμε φάρμακα τα οποία είναι βιολογικοί τροποποιητές.
Έχουμε το μεγάλο αβαντάζ ότι αυτές οι ουσίες πάνε κατευθείαν στον εγκέφαλο, γιατί μέχρι πρότινος όταν δίναμε χημειοθεραπείες ενδοφλεβίως ή από το στόμα, δυστυχώς λόγω του ότι το ανθρώπινο σώμα έχει ένα φραγμό στον εγκέφαλο, ώστε να μην επιτρέπει τοξικές ουσίες να περάσουν, αυτός ο φραγμός πλέον προσπερνάται με αυτή τη χειρουργική μέθοδο. Άρα τα καλά αποτελέσματα οφείλονται στο συνδυασμό μεθόδου- φαρμάκων».

-Στο μικροσκόπιο των ερευνητών εμβόλια για παιδικούς εγκεφαλικούς όγκους

- Όσον αφορά την ανοσοθεραπεία ο δρ Ζαχαρούλης σχολιάζει ότι είναι από τις πιο υποσχόμενες κατηγορίες φαρμάκων στον παιδικό καρκίνο. «Μάλιστα σε μία συγκεκριμένη πάθηση, στο νευρωβλάστωμα είναι πρωτοπόρος, αφού ήδη εφαρμόζεται 15 χρόνια. Στους όγκους του εγκεφάλου υπάρχουν διάφορες μορφές ανοσοθεραπείας που ερευνώνται και ήδη βλέπουμε κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα και από τις πρώτες μελέτες που κάνουμε για συγκεκριμένα εμβόλια για παιδικούς εγκεφαλικούς όγκους. Αυτό είναι ένα πεδίο που διερευνούμε και μάλιστα στην έρευνα που κάνουμε μαζί με την τοπική έγχυση του φαρμάκου, προσπαθούμε ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα συνολικά, έτσι ώστε να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά προς την ίαση».

   * Ο Δρ Στέργιος Ζαχαρούλης είναι διευθυντής του Παιδιατρικού-Ογκολογικού Τμήματος στη «Harley Street Clinic» του Λονδίνου και διευθυντής του παιδονευροογκολογικού τμήματος στο Kings College Hospital
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λίγο πρίν αποκτήσουμε όλοι ημερομηνία λήξης.

Ο καθένας από εμάς νοηματοδοτεί με διαφορετικό τρόπο τη δική του ζωή. Τίποτα δεν είναι πιο φυσικό από τη ζωή, μια ζωή που αποδεικνύεται από την κίνηση στο χώρο, την αντίδραση σε εξωτερικά ερεθίσματα, ανταλλάσει ύλη, αναπτύσσει ή αντικαθιστά μέρη του οργανισμού και αναπαράγεται για να διασφαλίσει την διαιώνιση του είδους.

Η ζωή μας αποκτά ευρύτερο νόημα όταν κοινωνικοποιείται, όταν ενεργεί, καλλιεργείται πνευματικά, ανυψώνεται ψυχικά, και έχει ηθική υπόσταση. Ο κύκλος ζωής αποκτά ποιότητα και ο ζωτικός χώρος του καθενός αποκτά νόημα και ουσία. Θα μου πείτε ουτοπικά όλα αυτά αλλά έτσι θα έπρεπε να ήταν για όλους μας. Αντί για όπλα επένδυσε σε νερό, αντί για χρέος επένδυσε στον άνθρωπο.

Ο σημερινός τρόπος ζωής, της χυδαιότητας, της κατανάλωσης, του υλισμού κάνει το βίο μας α – νόητο, ρυπαίνεται, αδρανοποιείται, υποβιβάζεται και υποβαθμίζεται. Χαρακτηριστικά της εποχής, η πολιτική απάθεια, ανευθυνότητα, αδιαφορία, αποχαύνωση μέσα στο καταναλωτικό και τηλεοπτικό αυνανισμό. Θέσαμε ημερομηνία λήξης στην ίδια μας την ζωή, σαπίζουμε μέρα με την ημέρα και γινόμαστε εν δυνάμει τροφή στα όρνεα.

Συνειδητά πλέον οφείλουμε από την αδράνεια να μεταπηδήσουμε στη δράση υπεύθυνα, χωρίς εγωισμούς και με συνέπεια. Με στόχο, με σκοπό, με νόημα και οργάνωση για να βρεί η ζωή την χαμένη της ουσία. Είμαστε απλά περαστικοί, ας αφήσουμε πίσω κάτι χρήσιμο, αξιοπρεπές, αληθινό και ειλικρινές. Αρχικά ας βρούμε ΕΝΑΝ κανόνα που μπορούμε να συμφωνήσουμε και ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΖΩΗ» ΠΛΑΤΩΝΑΣ


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδας και γιατί δεν τον ζητάτε πίσω;

Πού βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδας και γιατί δεν τον ζητάτε πίσω; Τέτοια δουλεία ούτε οι μαυροι στην Αλαμπάμα δεν είχαν!!!

Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα μας και τις προκλήσεις των τελευταίων ετών, η Ελλάδα δεν έχει πουλήσει ούτε ένα γραμμάριο χρυσού. Η κεντρική τράπεζα της χώρας μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει αποθέματα σε χρυσό συνολικά 149,1 τόνων. Σχεδόν η μισή ποσότητα (47%) βρίσκεται στην χώρα μας. Το υπόλοιπο του χρυσού βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (ιδιοκτησία των Ροτσιλντ) στη Νέα Υόρκη 29%, στη Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο (ιδιοκτησία των Ροτσιλντ) ένα 20% και στην UBS στην Ελβετία 4%.

Τα αποθέματα χρυσού εκπροσωπούν στην Ελλάδα την τιμή του χρυσού αξίας 5.260.000.000 € το τρέχον έτος. Ότι ο χρυσός λειτουργεί ως buffer σε αβέβαιους καιρούς. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ η Ελλάδα έχει αποθέματα χρυσού των περίπου 112 τόνων, αλλά σε αυτήν την ποσότητα δεν συλλαμβάνεται το χρυσό που η κεντρική τράπεζα έχει μεταβιβάσει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσης στο ΔΝΤ. Δηλαδή το ένα τέταρτο του συνόλου των αποθεμάτων χρυσού της Ελλάδας το κατέχει το ΔΝΤ!!!

Αποθέματα χρυσού που μάλλον το έχουν “σκοτώσει” οι Έλληνες πολιτικοί στους τραπεζίτες για να μας φορτώσουν με 600 δις χρέους. Μην ενόχλησε όμως!!! Καλύτερα να συνεχίσετε να πληρώνετε εφορίες, τον σούπερ ΕΝΦΙΑ, το νερό του πηγαδιού σας και όλο και πιο ακριβά καύσιμα…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!