EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Ελλάδα βγαίνει στις Αγορές!

Μέσα από τις συμπληγάδες συγκεκριμένων ημερομηνιών και με βαρύ κόστος για την οικονομία και τους Έλληνες, θα περάσει η χώρα στη νέα εποχή που η κυβερνητική πλευρά θα ονομάσει “μετα-μνημονιακή” αλλά η πραγματικότητα, θα είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τους δανειστές, στο πλαίσιο νέων δεσμεύσεων, ή και μνημονίου με το ΔΝΤ.

Γράφει ο Βασίλης Βαλαμβάνος

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν αποφασίσει να “ξεμπερδεύουν” με την υπόθεση “Ελλάδα”, πριν τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου, και έχουν σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, αρχής γενομένης από το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, το οποίο ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν θα έχει, αλλά θα …περισσεύουν τα καλά λόγια για την πρόοδο που επιτυγχάνεται στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά. Είναι μάλιστα έτοιμοι, χωρίς να παρεκλίνουν από τις αρχές τους, να δώσουν μια λύση στο θέμα “ελληνικό χρέος”, (με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και σταθερά επιτόκια ανάλογα εκείνων που έχουν εξασφαλιστεί στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, ήτοι χαμηλότερα του 2%) προκειμένου αφενός να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΔΝΤ και αφετέρου να εξασφαλίσουν στην ελληνική κυβέρνηση το απαραίτητο …καρότο, ώστε οι αριστεροί (υποτίθεται) βουλευτές να ψηφίσουν στη Βουλή τα “απαραίτητα”, προ-νομοθετώντας για την περίοδο και μετά το 2018 που λήγει χρονικά το τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον αισιόδοξο σχεδιασμό, η Ελλάδα, πιθανόν να βγει στις αγορές περί τα μέσα του καλοκαιριού (δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον Ιούλιο), αφού προηγούμενα θα έχει περάσει από συμπληγάδες, σε συγκεκριμένες μάλιστα ημερομηνίες.

-Στις 7 Απριλίου, στο Eurogroup στη Μάλτα, κλείνει η συμφωνία (Staff Level Agreement) με τους Ευρωπαίους και με την “ανοχή” του ΔΝΤ. Το “κλείνει η συμφωνία”, δεν είναι βέβαια καθόλου απλό. Θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα οι …θεσμοί  και να βρεθούν λύσεις σε πολύ κρίσιμα οικονομικά και πολιτικής διαχείρισης θέματα!

Ποιά είναι αυτά;
  1. Το θέμα της περικοπής του αφορολογήτου (αυτό μάλλον το έχουμε ήδη …δώσει) αλλά και των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, που επιμένει πεισματικά το ΔΝΤ. Για τις συντάξεις η τελευταία ελληνική υποχώρηση  προέβλεπε εξοικονόμηση 900 εκατ. ευρώ από το πάγωμα των αυξήσεων και άλλα 900 εκατ. από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς σε βάθος χρόνου από το 2020. Η πρόταση αυτή συνάντησε την άρνηση του ΔΝΤ που επιμένει στην περικοπή 1,8 δισ. ευρώ μια κι έξω από το 2019.
  2. Το θέμα των ομαδικών απολύσεων, του λοκ άουτ αλλά και των συλλογικών διαπραγματεύσεων (Εργασιακά) στα οποία επίσης επιμένει το ΔΝΤ και στα οποία η ευρωπαική πλευρά, είναι μεν στα λόγια σύμφωνη με την ελληνική κυβέρνηση (δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ), αλλά στο τραπέζι με την Ντέλια Βελκουλέσκου, ο Κοστέλο…σφυρίζει αδιάφορα.
  3. Το αδιευκρίνιστο  και ομιχλώδες θέμα με τα θετικά μέτρα, στα οποία κυρίως ποντάρει η κυβέρνηση για να περάσουν τα μέτρα. Οι Έλληνες υπουργοί, υποστηρίζουν ότι τα αντίμετρα, θα είναι ακριβώς όσα και τα μέτρα, ενώ θα λαμβάνονται και ταυτοχρόνως. Πηγές των…θεσμών, δεν έχουν την ίδια οπτική. Πρώτον, λένε, τα αντίμετρα, δεν μπορούν να εφερμόζονται ταυτόχρονα, για το απλούστατο λόγο, ότι προηγουμένωνς, πρέπει να έχει πιστοποιηθεί η αποδοτικότητα των μέτρων. Δεύτερον, η αποδοτικότητα των μέτρων θα πρέπει να είναι πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος. Μόνο το “παραπάνω” θα πηγαίνει στα αντίμετρα.

-Όλα όμως  ξεκινούν ουσιαστικά, σε μια σημαδιακή ημερομηνία: 21η Απριλίου! Τότε ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat τα οριστικά στοιχεία για την πορεία των ελληνικών οικονομικών μεγεθών του 2016. Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα προσωρινά στοιχεία για το πλεόνασμα που έχει δώσει η ελληνική πλευρά (και έχει αποδεχθεί το ΔΝΤ, εξ ου και έκανε πίσω στο θέμα που έβαζε για εξτρά μέτρα άμεσα προς κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2018), το σχέδιο προχωρεί στο επόμενο βήμα, καλώς εχόντων των πραγμάτων με το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών (πρώτος γύρος στις 23 Απριλίου και δεύτερος στις 7 Μαίου).
 
– Στις 22-23 Απριλίου, στις εαρινές συνόδους του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, παρουσία Λαγκάρντ και Σόιμπλε, γίνεται το επόμενο ουσιαστικό βήμα: Αποφασίζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς η ευρωπαική πλευρά θα “προσφέρει” συγκεκριμένα μεσοπρόθεσμα  μέτρα για το χρέος, ενώ παράλληλα θα γίνει σοβαρή συζήτηση με πιθανότητα θετικής κατάληξης, για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018. Υπενθυμίζεται ότι ο Σόιμπλε έκανε πρόσφατα λόγο για το ενδεχόμενο αποδοχής πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 2,7% του ΑΕΠ, αντί του 3,5%, αν επιβεβαιωθεί τι τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, υπεραποδίδουν. Το θέμα για το επί πόσα χρόνια θα πρέπει η Ελλάδα να διατηρεί τα πλεονάσματα είναι προς συζήτηση. Τρία χρόνια μετά το 2018 θέλει το ΔΝΤ, στα πέντε καταλήγει ο Σόιμπλε.

Ως προς το χρέος, εξετάζονται τεχνικά πολλές κρίσιμες (για τη συμμετοχή του ΔΝΤ)  λεπτομέρειες. Δεν αποκλείεται για παράδειγμα, να υπάρξει πρόωρη εξόφλησημέρους του χρέους στο ΔΝΤ, είτε με τα κεφάλαια που “λιμνάζουν” από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είτε με μέρος των κερδών των Κεντρικών Ευρωπαικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλές τιμές και ως γνωστόν,  εξοφλούνται στο 100% της ονομαστικής τους αξίας.
 
-Τον Μάιο, το οριστικό ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων,  θα οδηγήσει και στο ποιά και πόσα μέτρα θα πρέπει να προ-νομοθετηθούν από την ελληνική Βουλή. Ως τότε η  συζήτηση θα περιορίζεται στα εργασιακά, στις ομαδικές απολύσεις, στις αποκρατικοποιήσεις, στα ενεργειακά, στο Μεσοπρόθεσμο του 2018 και τα ειδικά μισθολόγια.
 
-Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία, το Eurogroup στις 22 Μαίου. Τότε, αν όλα έχουν πάει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και στη Γαλλία δεν έχει εκλεγεί η Λεπέν, η συμφωνία Ελλάδας – δανειστών, θα είναι γεγονός!
 
-Τον Ιούνιο, η ΕΚΤ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό,  θα εγκρίνει την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση. Από αυτή την ημερομηνία και μετά θα τρέξουν οι διαδικασίες για την πρώτη, “δειλή” και με …πατερίτσες,  έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με ανάδοχο  της έκδοσης των ομολόγων την Rothschild.
 
 
 
 
 vasval9@gmail.com
bankwars.gr
 

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα;

Εδώ και αιώνες η ιδέα ότι ζούμε σε κάποιο είδος τεχνητού κόσμου γοήτευε τον άνθρωπο

Αυτή η γοητεία αντικατοπτρίζεται στα πολυάριθμα έργα επιστημονικής φαντασίας πάνω σε αυτό το θέμα, και στη δημοτικότητα των ταινιών, όπως την τριλογία του Matrix και The Truman Show.

Οι περισσότεροι την απορρίπτουν και την κατατάσσουν στις ενδιαφέρουσες φαντασιώσεις. Παρ'όλα αυτά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι είναι μια πραγματικότητα. Η ολοένα μεγαλύτερη αύξηση της τεχνολογίας έκανε τουλάχιστο κάποιους να αναρωτιούνται αν αυτή η πιθανότητα είναι κάτι περισσότερο από υποψίες.

Η ζωή όπως την ξέρουμε είναι μια εικονική πραγματικότητα.
Τελευταία ακούμε όλο και περισσότερο ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός και εργασία πολύ πιθανό να εξαφανιστεί, και να αντικατασταθεί με ρομπότ, όπως και το γεγονός να τρέξει ένας μεγάλος αριθμός προσομοιώσεων ή παραλλαγή της εξελικτικής ιστορίας.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ζουμε σε μια προσομοίωση υπολογιστών, που τρέχουν σε πολλές εκατομμύρια προσομοιώσεις, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ανατρέχουν σε προσομοιώσεις στον υπολογιστή, και κάθε προσομοίωση περιέχει δισεκατομμύρια άλλες προσομοιώσεις φυσικών προσώπων, και όλοι πιστεύουμε ότι είναι πραγματικές.

Σε απλά μαθηματικά: Αν υπάρχουν έξι δισεκατομμύρια πραγματικοί άνθρωποι που ζουν στον πραγματικό κόσμο του σήμερα, και στο μέλλον θα υπάρχουν τρισεκατομμύρια προσομοιώσεις ανθρώπων που ζουν σε μια προσομοίωση του κόσμου του σήμερα, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που νομίζουν ότι ζούν στην παραγματικότητα δεν ισχύουν- δεν ζούν, είναι απλά ντεκόρ.

Ο Nick Bostrom καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφέρει ότι είτε ισχύει το λογικό του συμπέρασμα, ή όχι εργάζεται πάνω στην εικονική πραγματικότητα και ιντριγκάρει όλο και περισσότερους μαθητές του που γοητεύονται με αυτό το θέμα. Γιατί μας συναρπάζει το γεγονός ότι ζουμε σε μια εικονική πραγματικότητα;

Γιατί αυτοί που παρακολούθησαν την ταινία The Matrix εικάζουν ότι ίσως ζούμε στο Matrix τώρα; Μήπως η υποψία ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι πραγματικά αληθινός, είναι κάτι που βρίσκεται μέσα μας ;

Θα μπορούσαμε να συνειδητοποιούμε ότι η ζωή, όπως τη γνωρίζουμε είναι μια ψευδαίσθηση, και στην πραγματικότητα βρίσκεται αλλού. Από εκεί από όπου προήλθαμε.

Πραγματικά μπορούμε να καταλάβουε ότι αυτός ο κόσμος και η ζωή μας μέσα σε αυτή είναι εξωπραγματική. Έχουμε χάσει "τη συνειδητοποίηση της ύπαρξης" και βασανιζόμαστε με συναισθήματα αντιστροφής της παραγματικότητας που ονομάσαμε "εξωπραγματικό".

Η περίεργη ανησυχία είναι η αποσυνδεμένη αίσθηση του φόβου, της έλλειψης νοήματος της ύπαρξης και της ζωής. Το παράξενο, στοιχειώνει τη σκέψη καθώς πιστεύουμε ότι ανήκουμε σε κάτι μεγαλειώδες, και είμαστε κάτι πέρα ​​από αυτή τη μικρή μάζα σκόνης.

Όταν μπορείς να αμφιβάλλεις για την ύπαρξή σου, όπως την γνωρίζεις τότε έρχετε η σύγχυση για την καταγωγή μας, που γεννά την αβεβαιότητα στο μυαλό για το αν πραγματικά υπάρχουμε.

Η πορεία της καθολικής ανθρώπινης αίσθησης είναι ότι είμαστε ξένοι σε μια ξένη χώρα, εξόριστοι από ένα σπίτι που έχει υποχωρήσει στα βάθη της μνήμης, αλλά συνεχίζει να μας στοιχειώνει.

Αυτός ο κόσμος που ζούμε δεν φαίνεται να είναι το σπίτι μας, και κάπου στο μυαλό μας ξέρουμε ότι αυτό είναι αλήθεια. Η μνήμη του σπιτιού μας στοιχειώνει, και αυτό το φώς είναι ένα μέρος που μας καλεί να επιστρέψουμε, αν και δεν το αναγνωρίζουμε.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να νιώθουμε ξένοι εδώ, από άγνωστο μέρος. Τίποτα δεν μας δίνει τόση σιγουριά και βεβαιότητα όσο η επίμονη αίσθηση ότι είμαστε εξόριστοι εδώ. Απλά αυτή η επίμονη αίσθηση, μερικές φορές όχι περισσότερο από ένα μικρό παλμό της καρδιάς έρχεται στο νου επιτακτικά. Άλλες φορές τη θυμόμαστε δύσκολα, και την απορρίπτουμε, αλλά σίγουρα επιστρέφει ξανά και ξανά στο μυαλό μας.

Κανείς όμως δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται συνειδητά αυτή την αίσθηση. Κάποιοι προσπαθούν να παίξουν με τον πόνο τους παίζοντας με τον διαθέσιμο επίγειο χρόνο τους, για να κρατήσουν τη θλίψη μακριά. Άλλοι αρνούνται ότι είναι κάτι λυπηρό, και δεν αναγνωρίζουν τα δάκρυα τους μέσα σε όλα αυτά που ζούν. Υποστηρίζουν ότι η ψευδαίσθηση, θεωρείται περισσότερο σαν ένα όνειρο. Ωστόσο, αν κάποιος με ειλικρίνεια και χωρίς αμυντική διάθεση και αυταπάτες, καθίσει και αναλύσει τις σκέψεις του, πώς θα μπορούσε να αρνηθεί ότι δεν κατανοεί και δεν έχει αυτές τις αναλαμπές σκέψης;
Όλοι μας ανεξαιρέτως σκεφτόμαστε την αβεβαιότητα και την συζητούμε με ατελείωτες αναζητήσεις μέσα στο σκοτάδι.

Τι είναι αυτό που δεν αναγνωρίζετε, τι είναι αυτό που επιδιώκετε και δεν μπορείτε να βρείτε;
Ο άνθρωπος μπορεί να χτίζει σπίτια συνεχώς για τους άλλους και για την δική του ανάγκη ή απόλαυση, αλλά δεν μπορεί να γεμίσει με ουσιαστικό περιεχόμενο και το ανήσυχο μυαλό κανενός. Πολλές φορές καταλαβαίνει ότι χτίζει μάταια. Το σπίτι που επιδιώκει δεν μπορεί να γίνει από τον ίδιο. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τον Ουρανό. Καταλαβαίνει την ματαιότητα και όλα όσα κάνει είναι κόλαση.

Αυτές οι σκέψεις μας δίνουν μια απίστευτα θλιβερή εικόνα της ζωής όπως την ξέρουμε.
Λέμε ότι αυτός ο κόσμος είναι το σπίτι μας. Γιορτάζουμε το φυσικό σύμπαν ως δημιουργία του Θεού, και το σώμα της θεάς, ή τη θαυμαστή οθόνη των φυσικών δυνάμεων.
Ωστόσο, κάτω από αυτό βρίσκεται συνεχώς η γκρίνια της σκέψης ότι αυτό δεν είναι το σπίτι μας. Κάτι πάει στραβά και δεν αισθανόμαστε καλά. Δεν ταιριάζουμε με το περιάλλον μας, αλλά πιέζουμε συνεχώς αυτή τη σκέψη μας να φύγει μακριά.

Αποσπούμε την προσοχή μας με συνεχή δραστηριότητα. Σε αυτό τον κόσμο τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Σκεφτόμαστε ότι σίγουρα, η ζωή εδώ μπορεί να είναι επώδυνη κατά καιρούς, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα θαυμάσιο πράγμα, γιατί έτσι τη γνωρίσαμε σαν αλήθεια. Η γη είναι το μόνο σπίτι που μας προτάθηκε σαν λύση, και οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι παρά μια φαντασίωση.

Έτσι εξακολουθούμε να δουλεύουμε σκληρά για να χαράξουμε μια ευτυχισμένη ζωή και ένα σπίτι την κοιλάδα των δακρύων. Καμία από τις προσπάθειές μας σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί πραγματικά να μας ικανοποιήσει, αλλά εμείς πεισματικά κρατιόμαστε σε αυτή, γιατί δεν βλέπουμε καμία άλλη επιλογή. Σκεφτόμαστε ότι η τελευταία μας προσπάθεια απέτυχε, αλλά σίγουρα η επόμενη θα πετύχει.

Ωστόσο, η παραγματικότητα απέχει πολύ, καθώς ξέρουμε ότι όλα είναι μάταια. Αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η γκρίνια της σκέψης συνεχίζει να διώχνει το δίκιο μας. Αυτός ο κόσμος δεν είναι η πατρίδα μας. Πρόκειται για μια απατηλή κόλαση που την κάναμε πατρίδα από την τρελή μας επιθυμία μας να χωριστούμε από τον Θεό.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός ο εφιάλτης είναι ένα όνειρο, αλλά είναι ένα απίστευτα ζωντανό λεπτομερές όνειρο, και όλος ο κόσμος μας καλύπτεται από την εικονική "πραγματικότητα" .
Η πραγματική ζωή αναπαράγεται μέσα από το μυαλό μας που έχει απεριόριστη δύναμη.

Ο τεχνητός μας κόσμος είναι πολύ ρεαλιστικός πέρα από κάθε φαντασίωση προσομοίωσης σε υπολογιστή. Ο κόσμος που βλέπουμε γύρω μας είναι ένα είδος Matrix, όχι με επαναστατικές μηχανές, αλλά από το επαναστατικό εγώ που βρίσκεται σε όλους μας.

Οι αυταπάτες του εαυτού μας μπορούν να ζήσουν εδώ, αλλά δεν ζούμε στην πραγματικότητα.
Η Ουράνια πατρίδα μας κοντά στον Θεό Δημιουργό Χριστό μας βρίσκεται τώρα μέσα μας σαν ανάμνηση και την αναζητάμε συνεχώς, και θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στο Φως. Συνειδητοποιώντας ότι αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας μπαίνουμε στις σελίδες του βιβλίου των Θαυμάτων.

Είναι ένας στόχος που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για να επιτευχθεί, αλλά έρχεται όλο και πιο κοντά κάθε φορά που θα βεβαιώνεστε μέσα σας, ότι η εικονική πραγματικότητα δεν θα μας ικανοποιήσει ποτέ, ούτε θα αλλάξει ποτέ μορφή.

Το Μάτριξ είναι ακίνητο μέσα στο σκοτάδι της ανυπαρξίας, και η αγωνιώδης αναζήτηση του αιώνιου και φωτεινού κόσμου που αφήσαμε πίσω θα είναι συνεχόμενη.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η νέα εποχή της «έξυπνης αστυνόμευσης» ήρθε στην Ελλάδα

Νομίζατε ότι αργούν όλα;

Στην νέα εποχή της απόλυτης αστυνόμευσης μέσω της τεχνολογίας, βαδίζει ολοταχώς η Ελληνική Αστυνομία.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προχωρά το έργο «Έξυπνη Αστυνόμευση».
Μάλιστα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η εφαρμογή του αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του 5ετούς στρατηγικού επιχειρησιακού προγράμματος της ΕΛ.ΑΣ. για το διάστημα 2015-2019 και προωθεί την πρακτική «bring your own device», δηλαδή «φέρε τη δική σου συσκευή», ώστε να αξιοποιηθεί η αυξημένη διείσδυση «έξυπνων» κινητών στο αστυνομικό προσωπικό.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ είναι να χρησιμοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογίες σε πεζές και εποχούμενες περιπολίες, έτσι ώστε να προσφέρουν λύσεις στους αστυνομικούς σχετικά με την επαλήθευση στοιχείων των πολιτών που υπόκεινται σε έλεγχο.

Η χρονοβόρα διαδικασία, γνωστή σε όλους ως «εξακρίβωση στοιχείων», που απαιτεί τη μεταφορά του πολίτη σε αστυνομική υπηρεσία προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος των στοιχείων της ταυτότητάς του, τελειώνει οριστικά και πλέον οι ύποπτοι θα αναγνωρίζονται άμεσα.


Άραγε αυτό το μέτρο θα αφορά αργότερα και τους αντιδρώντες απέναντι στην παγκόσμια εξουσία;

Θα αφορά όσους διαμαρτύρονται για αυτά που εφαρμόζονται στην Ελλάδα;
Αυτούς που χρωστούν στην εφορία και δεν έχουν να πληρώσουν;

Οι αστυνομικοί που διενεργούν τον έλεγχο θα μπορούν με το νέο λογισμικό της ΕΛ.ΑΣ. να αποκτούν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων και να εξακριβώνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εάν μία ταυτότητα είναι πλαστή ή γνήσια.

Σε περίπτωση που τα έγγραφα διαθέτουν ηλεκτρονικά τσιπ με βιομετρικά στοιχεία, τα «smartphones» των αστυνομικών θα μπορούν να τα «διαβάζουν» φυσικά και αυτά.

Πέραν τούτου, τα «έξυπνα κινητά» θα έχουν και τη δυνατότητα οπτικής ανάγνωσης και αναγνώρισης ελληνικών και λατινικών στοιχείων από ληφθείσες φωτογραφίες εντύπων παλαιού τύπου.

Όπως συνεχίζει το «ΕΘΝΟΣ», είναι έτοιμη και η τεχνολογία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Η νέα γενιά κινητών τηλεφώνων, τα οποία λες και σχεδιάστηκαν γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό, διαθέτει ήδη αναγνώριση αποτυπωμάτων και θα αξιοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία.
Τουλάχιστον 500 συσκευές τηλεφώνων προβλέπεται να προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες είτε θα έχουν ενσωματωμένο το σκάνερ είτε θα μπορούν να φέρουν πρόσθετη συσκευή, ώστε να γίνεται λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

«Τα ληφθέντα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων θα συγκρίνονται παράλληλα τόσο με τα αντίστοιχα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο εθνικό AFIS όσο και σε διεθνείς βάσεις δεδομένων, και εν συνεχεία βάσει πρόσθετων συγκρίσεων-αναζητήσεων που θα κάνει το σύστημα κεντρικά, στη φορητή συσκευή θα λαμβάνεται συνοπτική απάντηση επιχειρησιακού ενδιαφέροντος» αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.
Θα μπορούσε να πει κανείς πως δημιουργείται σταδιακά παγκόσμια αστυνομία με διεθνές δίκτυο αναγνώρισης!

Οι καινοτομίες που προωθούνται, δεν αφορούν μόνο τα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά και τις φωτογραφίες.

Ο αστυνομικός θα μπορεί να φωτογραφίζει, ανά πάσα στιγμή, τον πολίτη με το ειδικό κινητό τηλέφωνο και να τον ταυτοποιεί. Η φωτογραφία θα καταχωρίζεται και θα συγκρίνεται με τις εθνικές βάσεις δεδομένων, όπως είναι η βάση των ταυτοτήτων Ελλήνων πολιτών, όπου υπάρχουν 11,5 εκατ. ψηφιακά αρχεία εικόνων.

Ωστόσο οι αστυνομικές υπηρεσίες θα μπορούν να την «τρέξουν» και σε διεθνείς βάσεις δεδομένων. Οι φωτογραφίες που θα βγάζει ο αστυνομικός και θα «περνούν» στο σύστημα θα συνοδεύονται φυσικά από γεωγραφικό στίγμα.

Με την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής από το Police App Store (θα αναπτυχθούν και άλλες εφαρμογές) θα μπορεί ο κάθε αστυνομικός να έχει στο κινητό του όλες τις λειτουργίες αναγνώρισης.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και μία νέα εποχή ξεκινά. Εκείνη της απόλυτης παρακολούθησης και αστυνόμευσης!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κατανομή του φορητού εξοπλισμού θα γίνει σε υπηρεσίες όλης της χώρας και κυρίως στα αστικά κέντρα και στα νησιά, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Οι βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. που λειτουργούν και ενδεχομένως να αποκτήσουν πρόσβαση τα smartphones νέας γενιάς είναι οι εξής: υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Εξωτερικών, FBI, Europol, Schengen Informationb System, Interpol, Eurodac, Dublinet, Διεύθυνση Διαβατηρίων και «Τειρεσίας».

Σου δίνουν το πρόβλημα: Αύξηση εγκληματικότητας, μετανάστες, πεμπτοφαλαγγίτες, τρομοκρατία.

Σου δίνουν και την λύση: Αστυνόμευση μέσω τεχνολογίας. Και που να αναλάβουν δράση και τα ρομπότ…

Δείτε ΕΔΩ από το Υπουργείο Εσωτερικών!
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Η <<ΑΡΙΣΤΕΡΗ>> ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ <<ΘΕΣΜΟΥΣ>> Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΗΣΑΝΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 60 ΔΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΔΡΑΝΕΣ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΨΩΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΞΙΑΣ 2 ΔΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

84 δισ. η κληρονομιά που μας άφησε ο Σημίτης

84 δισ. σε εξοπλιστικά άφησε κληρονομιά για εξόφληση ο Σημίτης που τον εκθειάζουν όσοι έφαγαν από τα κλεμμένα... κατηγορώντας τον Καραμανλή ως υπαίτιο για την εκτίναξη του Δημοσίου Χρέους.

Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2015 δήλωνε ο Καμμένος στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού, ότι «...ήταν η μοναδική επιλογή που είχαμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάναμε το 1 δισ. που είχαμε καταβάλει για την εκπαίδευση, τα 49 εκατ. ευρώ που δώσαμε για ανταλλακτικά καθώς και τα 10 εκ. ευρώ για τους κινητήρες».
 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δήλωσή του ότι είναι τόσα πολλά τα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται στην εισαγγελέα κ. Ράϊκου, καθώς «84 δισ. ευρώ των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί για τα γερμανικά εξοπλιστικά προγράμματα από το 2003 και μετά, τα 30 δισ. τα οποία πληρώθηκαν εν μέσω κρίσης, 'αφορούν τα σπασμένα της κυβέρνησης Σημίτη', που είχε κάνει τις συμβάσεις».
 

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο της "ΕΞΠΡΕΣ" για να καταλάβετε πόσο μας στοίχισε το φαγοπότι εκείνων που ισχυρίζονται ότι "μαζί τα φάγαμε".

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα Φιλαδέλφεια: Το σίριαλ συνεχίζεται με μηνύσεις κατά δημάρχου και υπαλλήλων

Το σίριαλ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ καλά κρατεί. Έτσι, μετά την γνωστοποίηση ότι ακροαριστεροί θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της ανέγερσης του γηπέδου και κατά του Δ. Μελισσανίδη, έναν νέο επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στο πολύκροτο σίριαλ.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας, κατέθεσε μήνυση εναντίον δυο υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για παράβαση καθήκοντος και στον δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Οι μηνυτές υποστηρίζουν πως με την παράλειψή τους να υπογράψουν την υψομετρική μελέτη του νέου γηπέδου, οι υπάλληλοι «προκαλούν παράνομη περιουσιακή και ηθική βλάβη στο Κράτος, στη Δικέφαλος ΑΕ, στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και στα προσφυγικά σωματεία» και όπως υποσητρίζουν ακόμη στη μήνυση που κατέθεσαν "είμαστε απόγονοι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και παρά τις επώδυνες απώλειες προσώπων και περιουσιών προσπάθησαν μέσα από την προσφυγιά να δημιουργήσουν μια νέα ζωή. Η μεγάλη μας πλειονότητα ενώθηκε γύρω από ένα σύλλογο, την ΑΕΚ που αποτέλεσε ένα σύμβολο της κοινής καταγωγής και της νέας πορείας. Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε τόπος συνάντησης για τους πρόσφυγες και η μοναδική τους ανάπαυλα από τη βιοπάλη".

Στην μήνυση αναφέρουν ακόμη τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό που προβλέπει την πλήρη αρμοδιότητα του Δήμου για την υψομετρική μελέτη σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 15 του Ν. 4067/2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) και ότι η υψομετρική αποτύπωση αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας Μαζί με τη μήνυση κατατέθηκαν όλα τα έγγραφα με τους σχετικούς νόμους, η ανταλλαγή εγγράφων με τον δήμο και τα έγγραφα υποβολής της υψομετρικής μελέτης.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαστική απόφαση-«βόμβα» για την ΑΕΠΙ: Καλείται να καταβάλλει 30 εκατ. ευρώ σε δημιουργούς

Την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και τους Σταύρο Ξαρχάκο, Νίκο Κυπουργό, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη και Γιώργο Κουμεντάκη δικαίωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ' αριθμόν 1103/2017 απόφασή του, και η Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) καλείται να καταβάλλει αναδρομικά περίπου 30 εκατ. ευρώ στο σύνολο των δημιουργών.
 
Αναλυτικότερα, μετά από 21 χρόνια δικαστικής πορείας, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι είναι καταχρηστική η προμήθεια πάνω από 18% στα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα (σήμερα είναι 25%) και 24% στη δημόσια εκτέλεση (σήμερα είναι 37,5%). Κατά συνέπεια, η ΑΕΠΙ οφείλει από το 2003 και έπειτα να επιστρέψει τη διαφορά στους δημιουργούς και σύμφωνα με εκτιμήσεις δικηγόρων το ποσό υπολογίζεται σε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.
 
Ακόμη, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αναγνωρίζει ως καταχρηστική πρακτική την παράλειψη λογοδοσίας της ΑΕΠΙ για τα έσοδα και έξοδα ανά κατηγορία και τη μη συμμετοχή των δημιουργών στη λήψη αποφάσεων (ή έστω εκτίμηση της γνώμης τους) σχετικά με το αμοιβολόγιο, τον κανονισμό διανομής και την παρακράτηση και διάθεση 10% για πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
 
Η υπόθεση απασχόλησε το Διοικητικό Εφετείο μετά από παραπομπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Τέλος, ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τους δημιουργούς, Γιωργανδρέας Ζάννος, δήλωσε ότι η επίμαχη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών «αποτελεί μία δικαίωση για το σύνολο των δημιουργών, αν και οφείλεται στους ελάχιστους που διεξήγαγαν αυτόν τον μακρόχρονο δικαστικό αγώνα για την εξυγίανση της ΑΕΠΙ, χωρίς να καμφθούν, με πρώτο τον Σταύρο Ξαρχάκο».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΣΕΕ: «Ζούγκλα» η αγορά εργασίας - «Μπράβοι» στις μισθοδοσίες, πληρωμές με κουπόνια…

Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα προσεγγίζει το 30%, η συνομοσπονδία παρεμβαίνει εκ νέου, κάνοντας λόγο για κατάσταση «ζούγκλας» στην αγορά εργασίας.
 
Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι τα μεγάλα θύματα της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, σε ομηρία ανήθικων επιχειρηματιών.
 
Η ΓΣΕΕ κάνει λόγω για διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών στην αγορά εργασίας και «αναμένει» τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επάνω σε δύο περιστατικά που, σύμφωνα με καταγγελίες, έρχονται να επιβεβαιώσουν την κατάσταση αυτή.
 
Η πρώτη περίπτωση αφορά καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία μπροστά στα ΑΤΜ «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, με βεβαρημένο συνήθως ποινικό μητρώο, οι οποίοι κατά την ανάληψη των χρημάτων του εργαζόμενου αναλαμβάνουν να επιστρέψουν μέρος αυτών των χρημάτων στα ταμεία της επιχείρησης.
 
Η δεύτερη περίπτωση αφορά περιπτώσεις που, σύμφωνα με καταγγελίες πάντα, τη μισθοδοσία του εργαζομένου αντικαθιστούν «κουπόνια». Η ΓΣΕΕ καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει με τα μέσα που διαθέτει για την πάταξη τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Die Welt: Το 48ωρο που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο - Το Brexit που έρχεται, η αστάθεια στην Ολλανδία, το τεράστιο χρέος των ΗΠΑ

Εκλογές στην Ολλανδία, το Brexit προ των πυλών, οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ: μέσα σε δύο μέρες το παγκόσμιο σκηνικό μπορεί να αλλάξει άρδην και όχι απαραιτήτως προς το καλύτερο, αναφέρει σε ειδική ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
 
Εκκίνηση του Brexit
 
Όλοι μιλούσαν για το Brexit από τον Ιούνιο του 2016, αλλά στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καθόλου. Υπάρχει μόνο η βούληση των ανθρώπων, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, ότι οι Βρετανοί πρέπει να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το επίσημο αίτημα για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ με την επίκληση του Άρθρου 50 δεν έχει υποβληθεί ακόμη. Όμως τώρα τα πράγματα σοβαρεύουν.
 
Πριν από μερικές ώρες, το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Νόμο για το Brexit, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού ο νόμος περάσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση (για αποχώρηση) στο Συμβούλιο της ΕΕ. Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν πως η Μέι δεν πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα τις διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ολλανδία, αλλά μόνο στα τέλη Μαρτίου.
 
«Τώρα έρχονται τα δύσκολα», λέει ο Τζέιμς ΜακΚόρμακ από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Οι Βρετανοί είναι σε δύσκολη κατάσταση. «Δεν έχουν στα χέρια τους ούτε τι είναι υπό διαπραγμάτευση, ούτε με ποια σειρά». Ένας μεγάλος άγνωστος είναι επίσης ο λογαριασμός της εξόδου, τον οποίο θα παρουσιάσει η Ευρώπη στους Βρετανούς.
Ακόμη και σήμερα, το χρέος είναι ένα πρόβλημα για τη χώρα. Το κράτος καθώς και τα νοικοκυριά ζουν πάνω τις δυνατότητές τους. Το ποσοστό του δημόσιου χρέους βρίσκεται περίπου στο 90% του ΑΕΠ.
 
Τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν επίσης πιεστικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κενό περίπου 5% του ΑΕΠ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί με ξένα κεφάλαια. Αν οι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους, επαπειλείται μια οικονομική κρίση όπως στη δεκαετία του 1970, όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρειάστηκε να επέμβει. Άρα θα έχει μεγάλη σημασία πώς οι επενδυτές θα αντιδράσουν στην υποβολή της αίτησης για το Brexit. Για παράδειγμα, η Deutsche Bank περιμένει ότι η στερλίνα θα πέσει κατά 6% μετά την υποβολή της αίτησης διαζυγίου.
 
Αστάθεια στην Ολλανδία
 
Οι εκλογές στην Ολλανδία είναι το πρελούδιο για μια σούπερ-εκλογική χρονιά στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα θα καθορίσει, ας το πούμε έτσι, τον τόνο των επόμενων εβδομάδων και μηνών. Μπορεί πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε να τα κατάφερε να πάρει κεφάλι για μια ακόμα φορά, όμως ο δεξιός λαϊκιστής Γκέερτ Βίλντερς και το κόμμα του PVV επωφελούνται τώρα από την ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία.
 
Ακόμη και στην περίπτωση που ένας νικητής Βίλντερς δεν θα έχει στο τέλος καμία περίπτωση κυβερνητικής πλειοψηφίας, στην ΕΕ όλοι φοβούνται το αποτέλεσμα ντόμινο. Αν ο λαϊκιστής Βίλντερς κερδίζει τις περισσότερες ψήφους σε μια χώρα που είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕ, θα καταφέρει τελικά φέρει το δεξιό άκρο στα σαλόνια. Η ιδέα η Μαρίν Λεπέν να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας είναι πιθανό (τότε) να τρομάξει λιγότερους ανθρώπους.
 
Αλλά η πολιτική κατάσταση στην Ολλανδία είναι ασταθής και χωρίς τον Βίλντερς. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα τρία κόμματα που προηγούνται συγκεντρώνουν μόλις το 40%, ενώ στις εκλογές πριν από μόλις τέσσερα χρόνια εξασφάλιζαν το 60%. Μια νέα κυβέρνηση για να σχηματιστεί θα χρειαστεί τη συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων. Μπορεί η Ολλανδία να ήταν εγγύηση σταθερότητας για πολλά χρόνια, όμως αυτό τώρα έχει αλλάξει. Αυτό αποκαλύπτει τον λεγόμενο δείκτη nexite του οίκου ανάλυσης Sentix. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές εκτιμούν πως η πιθανότητα οι Ολλανδοί να βγουν από το ευρώ είναι 3,6%. Αυτό είναι σαφώς πάνω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο του λιγότερο του 1%.
 
Η κατάρα της Fed
 
Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 7 μ.μ. ώρα Γερμανίας, η Τζάνετ Γέλεν θα κάνει κάτι που δεν αρέσει στον κόσμο –θα αυξήσει τα επιτόκια. Επειδή το λιπαντικό της παγκόσμιας οικονομίας είναι το φτηνό χρήμα. Όταν η πιο σημαντική τράπεζα στον κόσμο αυξάνει την τιμή του πιο σημαντικού παγκόσμιου νομίσματος, οι παρενέργειες δεν μπορούν να αποκλειστούν.
 
Οι χρηματαγορές το αποκαλούν η κατάρα της Fed: Το 1974, το 1987, το 200 ή το 2008 –όποτε η Fed αύξανε τα επιτόκια– αργά ή γρήγορα ακολουθούσε ένα βίαιο ξεπούλημα στην αγορά. Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός σήμερα. Πάνω απ’ όλα, η αγορά των ΗΠΑ βλέπει μόνο αυξανόμενες τιμές αφότου ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση.
 
Οι επενδυτές αισθάνονται παραπλανητική ασφάλεια. Ο δείκτης φόβου Vix είναι κοντά στη σταθερή τιμή χρόνων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε απογοητεύσεις, ειδικά στην περίπτωση που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κάνει περισσότερες από άλλες τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος.
 
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να υπονομεύσει τα πολιτικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στα οποία στηρίζεται ένα μεγάλο μέρος του χρηματιστηρίου. Το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με φτηνό χρήμα.
 
Το ανάθεμα του χρέους στην Αμερική
 
Πράγματι, ο Τραμπ δεν πρόκειται να δημιουργήσει πλέον άλλα χρέη. Μια σημαντική προθεσμία αναμένεται να λήξει την Τετάρτη. Τότε το επίσημο όριο χρέους εφαρμόζεται πάλι και το τρέχον βρίσκεται τώρα γύρω στα 18 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αν και το παρόν έλλειμμα είναι σχεδόν 20 τρισεκ. δολάρια. Ωστόσο το όριο χρέους αναστάληκε τον Οκτώβριο του 2015 – έως τη 15η Μαρτίου 2017.
 
Από την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν θα επιτρέπεται πλέον να πουλάει νέα ομόλογα, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βγάζει χρήματα από το τρέχον εισόδημα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το όριο δεν αυξάνεται εγκαίρως. Το όριο χρέους ή η αύξησή του είναι πάντα ένα πολιτικό θέμα. Στο παρελθόν, ακόμη και η κυβέρνηση χρειάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της επειδή δεν μπορούσε πλέον να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με πλειστηριασμούς απειλούνται 300.000 μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες

Με αναγκαστικά μέτρα που φτάνουν έως και τον πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας απειλούνται περίπου 300.000 δανειολήπτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», πρόκειται για οφειλέτες και εγγυητές δανείων που έχουν χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμοι μέσα από την διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας και τις επιστολές που έχουν στείλει οι τράπεζες καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σχετικές επιστολές έχουν λάβει 1,2 εκατομμύρια δανειολήπτες και σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, το 25% περίπου δεν ανταποκρίθηκε.
Ο χαρακτηρισμός τους ως μη συνεργάσιμων, σηματοδοτεί την έναρξη των νομικών ενεργειών από την πλευρά των τραπεζών, που μπορεί να φτάσουν έως τον πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας. Η ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και για εκείνους που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και οι οποίοι με βάση τον Κώδικα εξαιρούνται από τη διαδικασία της ενημέρωσης μέσω επιστολών. Εντούτοις, μετά την αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη το 2015, ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο, μπορούν να χάσουν το δικαίωμα για την προστασία της πρώτης τους κατοικίας, εάν χαρακτηριστούν από την τράπεζα ως μη συνεργάσιμοι.

Με βάση στοιχεία από τις τράπεζες, την τρίτη επιστολή που λόγω του Κώδικα Δεοντολογίας έχουν υποχρέωση να στείλουν σε όσους επίσημα χαρακτηρίζονται ως μη συνεργάσιμοι, έχουν λάβει 300.000 οφειλέτες. Πρόκειται κυρίως για δανειολήπτες που εμφανίζουν καθυστέρηση για πάνω από περίπου ένα χρόνο. Η διαδικασία εφαρμογής του Κώδικα Δεοντολογίας έχει ξεκινήσει από το 2015 και προβλέπει την ενημέρωση των δανειοληπτών σε καθυστέρηση μέσω δύο επιστολών στις οποίες εάν δεν ανταποκριθούν, αποστέλλεται μία τρίτη μέσω της οποίας χαρακτηρίζονται μη συνεργάσιμοι. Η διαδικασία του Κώδικα αποτελεί πλέον μια συνεχή διαδικασία, την οποία θα πρέπει να ακολουθούν οι τράπεζες κάθε φορά που κάποιο δάνειο εμφανίζει έστω και δίμηνη καθυστέρηση.

Από τα στοιχεία που έχουν αναλύσει μέχρι σήμερα οι τράπεζες, μεγάλο ποσοστό όσων χαρακτηρίζονται και επίσημα πλέον μη συνεργάσιμοι, έχουν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, δηλαδή οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Αρκετοί μεταξύ αυτών δεν έχει καθόλου ακίνητη περιουσία στο όνομά τους και ως εκ τούτου θεωρούνται φτωχοί κατά τεκμήριο. Το γεγονός, πάντως, ότι το δάνειο δεν συνδέεται με προσημείωση της ακίνητης περιουσίας τους, καθιστά αρκετούς πιο «αδιάφορους» σε ό,τι αφορά την προσπάθειά τους να διευθετήσουν την οφειλή τους.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η αμέσως επόμενη κατηγορία από την οποία προκύπτει μεγάλος αριθμός μη συνεργάσιμων δανειοληπτών είναι τα στεγαστικά δάνεια. Παρατηρείται έτσι το παράδοξο φαινόμενο ότι παρά το γεγονός πως είναι η πιο ευάλωτη κατηγορία απέναντι στην απειλή του πλειστηριασμού, παρ’ όλα αυτά δεν εμφανίζει ικανοποιητικό ποσοστό ανταπόκρισης.

Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι εκεί εντοπίζεται σε μεγάλο βαθμό η διαμόρφωση κουλτούρας αδράνειας και η οποία αποδίδεται στο πολυετές οριζόντιο επίπεδο προστασίας που υπήρχε και στο πάγωμα των πλειστηριασμών. Η κουλτούρα αυτή εδραιώνεται περαιτέρω όσο οι πλειστηριασμοί αναστέλλονται μέσα από απεργίες, αντιδράσεις και εν τέλει απαξίωση των διαδικασιών των αναγκαστικών εκτελέσεων. Τελευταία κατηγορία είναι όσοι έχουν οφειλές από μικρά επιχειρηματικά δάνεια, που εμφανίζουν μεγαλύτερο βαθμό ανταπόκρισης, καθώς εξαρτούν τη συνέχιση της εμπορικής ή επαγγελματικής τους δραστηριότητας, με τη συνέπειά τους απέναντι στην τράπεζα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα αποτελέσματα εξαμήνου των φορέων της γενικής κυβέρνησης και των ΔΕΚΟ

Υπέρβαση κατά 85 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασε το οικονομικό αποτέλεσμα 49 νομικών προσώπων -φορέων της γενικής κυβέρνησης, το 2016, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία και το οικονομικό αποτέλεσμα 27 ΔΕΚΟ και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, σημείωσε υπέρβαση κατά 601 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τους στόχους που είχαν τεθεί.

Από τα στοιχεία για τους φορείς της γενικής κυβέρνησης προκύπτουν ότι 19 φορείς παρουσίασαν αρνητική απόκλιση, πέραν του 10%, από τους στόχους που είχαν τεθεί. Ειδικότερα:

- Τα πραγματοποιηθέντα έσοδα του Πράσινου Ταμείου υπολείπονται έναντι του στόχου, λόγω των μειωμένων εισπράξεων των δόσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς δόθηκε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής των δικαιούχων στις σχετικές ρυθμίσεις.

- Όσον αφορά τα πανεπιστήμια και τους Ειδικούς Λογαριασμούς τους, οι οποίοι είχαν αρνητική απόκλιση από τους αρχικούς στόχους, καθώς και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), η «ΑΘΗΝΑ» Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και η Σιβιτανίδειος Σχολή, τα οποία επίσης είχαν απόκλιση, αυτή οφείλεται, είτε στη χρήση ταμειακών διαθεσίμων η οποία δόθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς, είτε στην μειωμένη επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

- Η απόκλιση για το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών οφείλεται κυρίως στα μειωμένα έσοδά του, από τη μη είσπραξη απαιτήσεων από φορείς της γενικής κυβέρνησης.

- Η απόκλιση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) οφείλεται στην απόδοση ποσοστού των ταμειακών του διαθεσίμων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το προβλεπόμενο νομοθετικό πλαίσιο.

• Για δύο φορείς δεν έχουν αποσταλεί στοιχεία. Οι φορείς αυτοί είναι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου προκύπτουν τα ακόλουθα: Στη βελτίωση του οικονομικού τους αποτελέσματος συνέβαλαν κυρίως οι αυξημένες επιχορηγήσεις του ΠΔΕ προς τον ΟΣΕ (358 εκατ. ευρώ), καθώς και η σημαντική υστέρηση του ρυθμού υλοποίησης των δαπανών κτηματογράφησης της ΕΚΧΑ (76 εκατ. ευρώ), σε συνδυασμό με τη βελτίωση του ισοζυγίου του ΕΛΓΑ κατά 39 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα από τις 27 ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου:

- Δεκαοκτώ φορείς, εμφανίζουν βελτιωμένο αποτέλεσμα έναντι των στόχων, εκ των οποίων: επτά εποπτεύονται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΟΣΕ ΑΕ, ΟΑΣΑ ΑΕ και ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ), ένας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΚΧΑ ΑΕ), τρεις από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΑΚΑ «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο), δύο από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ), τρεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), ένας από το υπουργείο Οικονομικών (ΕΑΒ ΑΕ) και τέλος, ένας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΕΡΤ ΑΕ). Σημειώνεται ότι το βελτιωμένο αποτέλεσμα της ΟΣΥ ΑΕ οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην έκτακτη επιχορήγηση με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Αρνητική απόκλιση, μεγαλύτερη του 10%, εμφανίζουν οκτώ φορείς και σύμφωνα με τα στοιχεία, αλλά και τις εκθέσεις αιτιολόγησης, οφείλεται κυρίως:

- Στη μείωση εσόδων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη και μη ολοκλήρωσης των έργων υποδομής, παρά την καταγραφείσα συγκράτηση των δαπανών.

- Στην αύξηση λειτουργικών δαπανών (μισθοδοσία & ενοίκια) και στη μη επίτευξη των εσόδων από πωλήσεις, η οποία αντισταθμίστηκε από την αυξημένη κρατική επιχορήγηση (Εθνική Λυρική Σκηνή).

- Στη μη καταβολή των προγραμματισμένων επιχορηγήσεων, λόγω χαμηλής ωριμότητας πληρωμών στα συγχρηματοδοτούμενα έργα και της μη άρσης της «Αιρεσιμότητας 02.1» (στρατηγικό σχέδιο της χώρας για κάθε θεματικό στόχο), που αποτελεί βασική προϋπόθεση στην ένταξη και χρηματοδότηση των έργων του νέου ΕΣΠΑ (Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ).

- Στη μερική υλοποίηση αυτοχρηματοδοτούμενων δράσεων λόγω αλλαγών σε θεσμικά πλαίσια και του κλεισίματος των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΕΟΠΠΕΠ).

- Στη μερική εκταμίευση της χρηματοδότησης από το ΠΔΕ - υστέρηση έναντι των προβλέψεων (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ).

- Στην εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων (ΙΓΜΕ και OAK ΑΕ).

- Στη μείωση των εσόδων της ΕΑΣ, ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης στην υλοποίηση υπογεγραμμένων συμβάσεων, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης των πρώτων υλών, εξ αιτίας της έλλειψης ρευστότητας. Η εταιρεία ενισχύθηκε με έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων της.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σμπώκος, Λιακουνάκος και άλλοι 15 στο εδώλιο για τις μίζες στα ιπτάμενα ραντάρ

Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για «μίζες» αναφορικά με την υπόθεση των «ιπτάμενων ραντάρ», ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο Γ.Σμπώκος, ο Α.Κάντας και στελέχη της σουηδικής εταιρείας Ericsson ζητεί ο αντεισαγγελέας Εφετών Χρίστος Μπαρδάκης προς το Συμβούλιο Εφετών.

Mε την πρότασή του ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν για υπόθεση αυτή και για κακουργηματικές κατηγορίες, μεταξύ άλλων ο Θωμάς Λιακουνάκος, ο δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, οι τραπεζίτες Ζαν Κλοντ Οσβαλντ και Φάνης Λυγινός, το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος καθώς και στελέχη της εταιρείας Ericsson με την οποία υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια.

Πρόκειται για συνολικά 17 άτομα για τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και να δώσουν εξηγήσεις για κατηγορίες όπως αυτή της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου., ενώ εισηγείται και την απαλλαγή εννέα ακόμη προσώπων από τις κατηγορίες. Τον τελικό λόγο θα έχει ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κεντρικό ρόλο στο «μοίρασμα» του χρήματος φέρεται να είχε ο Θωμάς Λιακουνάκος καθώς μέσω της εταιρείας Ιnteraction διακινούντο χρήματα από την Ericsson με τελικούς αποδέκτες στελέχη του ΥΠΕΘΑ, τον τότε αρμόδιο υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, επιπλέον, αναφέρεται στον απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστου Τούμπα, ο οποίος εκπροσωπούσε την εταιρεία EBRAER και φέρεται να έστειλε σε λογαριασμούς του Αντώνη Κάντα 400.000 ευρώ.

Αναφορά γίνεται και στον Γιώργο Καμάρη που εμφανίζεται ως δικαιούχος της εταιρείας Highwood, μέσω της οποίας, φέρονται επίσης να πέρασαν μεγάλα ποσά ως «μίζες».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιες ΔΕΚΟ θέλουν ομαδικές απολύσεις οι δανειστές

Ασφυχτικό μαρκάρισμα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των ομαδικών απολύσεων δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, με τους δανειστές να διαμηνύουν ότι χωρίς τα εργασιακά «η συμφωνία δεν κλείνει».

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου ζητά πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές, βάζοντας στο τραπέζι ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, λοκ άουτ, αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Ταυτόχρονα, δεν δέχεται την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, που αποτελεί τη «σημαία» του υπουργείου Εργασίας.

Οι δανειστές θεωρούν ότι οι συλλογικές συμβάσεις υπηρετούν μια στρεβλή τακτική του παρελθόντος και επιμένουν στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα απόκλισης από τις όποιες κλαδικές συμβάσεις. Αυτό μεταφράζεται ως ευελιξία για περαιτέρω μείωση των μισθών (wage flexibility) σε επίπεδο επιχείρησης, ανάλογα με τις αντοχές και τις ανάγκες της.

Το θέμα των ομαδικών απολύσεων αποδεικνύεται το πλέον ακανθώδες, αφού σε ενιαίο μέτωπο οι δανειστές ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αυξήσει το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων από 5% στο 10% και να καταργήσει την υπουργική προέγκριση. H ευρωπαϊκή πλευρά προωθεί μια συμβιβαστική πρόταση, που ουσιαστικά αποτελεί υιοθέτηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να καθοριστούν επακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορεί το υπουργείο να ακυρώνει σχέδια ομαδικών απολύσεων.

Συναγερμός


Ηδη ο συναγερμός ηχεί για 60.000 εργαζομένους σε ΔΕΚΟ, οι οποίοι θα βρεθούν στη ζώνη του κινδύνου, εάν αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων. Μέσω της αλλαγής του νόμου, οι δανειστές θα στρώσουν το έδαφος ώστε να υπάρχει ένα εργαλείο «απαλλαγής» από το πλεονάζον προσωπικό σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος και εισόδου νέου επενδυτή.

Οπως εκτιμάται, θα ασκηθούν έντονες πιέσεις στο προσωπικό όσων εταιρειών ιδιωτικοποιηθούν την επόμενη διετία ή αποκτήσουν ιδιωτικό μάνατζμεντ μετά τη μείωση της κρατικής συμμετοχής. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν το απαραίτητο «εργαλείο» προκειμένου οι υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες να καταστούν ελκυστικές για τους μελλοντικούς επενδυτές.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Είμαστε η γενιά του για όλα φταίνε οι… άλλοι! Μην βιαστείτε να πείτε ότι γράφω μαλ@κίες. Διαβάστε πρώτα και μετά θα καταλάβετε ότι έχω δίκιο! Θα ξεκινήσω με μερικά παραδείγματα που πιστεύω ότι οι πιο πολλοί από εμάς, έχουμε ζήσει στην καθημερινή μας ζωή!

Δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να ικανοποιήσουμε όλες μας τις επιθυμίες – Φταίει το σύστημα, η κυβέρνηση, ο καπιταλισμός κλπ!

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που κάνουμε – Φταίει το αφεντικό, ο προϊστάμενος, ο επιστάτης…

Δεν συμφωνούμε με κάποιον γνωστό μας. – Φταίει το επίπεδο του, η μόρφωση του, η άγνοια του…

Δεν μας σηκώνεται. – Φταίει η γκόμενα γιατί είναι ξενέρωτη, δεν ξέρει να μιλήσει, να ντυθεί σέξι…

Δεν του σηκώνεται. – Φταίει το ότι είναι λαπάς, ανίκανος, ανέραστος…

Τρακάρουμε με το αυτοκίνητο – πάντα φταίει ο άλλος, η άλλη που δεν ξέρει να οδηγεί, είναι βλάχος, πήρε το δίπλωμα νύχτα…

Μας κράζουν ή μας αποφεύγουν – Φταίνε οι άλλοι που δεν έχουν χιούμορ, δεν είναι κοινωνικοί..

Πληρώνουμε για να πάρουμε προτεραιότητα σε κάποια δημόσια υπηρεσία, νοσοκομείο, γιατρό..

Πάντα έχουμε την δικαιολογία έτοιμη! Οι άλλοι φταίνε για… όλα! Εμείς για τίποτα! Είμαστε σε τελική ανάλυση, τόσο ανασφαλείς σαν άτομα και χαρακτήρες που δεν τολμάμε να κάνουμε αυτοκριτική.


Για όλα φταίνε οι άλλοι λοιπόν! Εμείς ποτέ! Μα εμείς, είμαστε οι άλλοι, εμείς είμαστε αυτοί που διαμορφώνουν μια κοινωνία. Φυσικά και φταίνε οι άλλοι, σε πολλές περιπτώσεις. Εκεί που φταίω εγώ όμως, πρέπει να κάνω ότι είναι δυνατό για να διορθωθώ και πρώτα να βλέπω πού φταίω εγώ. Αν όντως φταίνε άλλοι, κάνω ότι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω (αν αλλάζει). Αν δεν αλλάζει, τουλάχιστον θα χώσω το μπινελίκι μου. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να παραδεχόμαστε τα λάθη μας! Να μπορούμε να νικήσουμε τον εγωισμό. Το να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους προσπαθώντας να κρύψουμε τις αδυναμίες μας, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορούμε να κρύψουμε ή να φορτώσουμε στους άλλους!

Το χειρότερο που βλέπω γύρω μου είναι το εξής:


«Αφού το κάνουν άλλοι, γιατί όχι εγώ;»

Αυτό διαιωνίζει καταστάσεις.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!