EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Κούρεμα καταθέσεων βλέπει η MOODY'SΓια τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέσεις στην περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση, προειδοποιεί ο Οίκος Moody’s.Σύμφωνα με τον διεθνή Οίκο αξιολόγησης, η μείωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα που έδειξαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καταθέσεις στις τράπεζες τον Ιανουάριο του 2017, είναι πιστωτικά αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες.
Τα στοιχεία για τις καταθέσεις έρχονται την ώρα που οι εκπρόσωποι των επίσημων πιστωτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέστρεψαν στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου, για να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Αυτό δημιουργεί ελπίδες για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2016 και θα ήταν επωφελής για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η μείωση των καταθέσεων αποδίδεται κυρίως στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, που μείωσε την εμπιστοσύνη των καταθετών.
Σε εκείνη την περίπτωση, έφυγαν από το τραπεζικό σύστημα περίπου 40 δισ. ευρώ, αναγκάζοντας συνεπώς τις τράπεζες να αυξήσουν την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας, περιλαμβανομένου του ELA. οι Ελληνικές αρχές επέβαλαν capital controls τον Ιούνιο του 2015, που περιόρισε τις αναλήψεις ρευστού στα 60 ευρώ ημερησίως και βελτίωσαν την επιδεινούμενη ρευστότητα των τραπεζών.

Τον Ιούλιο του 2016, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον Δεκέμβριο του 2015, τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη μερική χαλάρωση των capital controls βοήθησαν τις τράπεζες να προσελκύσουν και πάλι καταθέσεις.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα καταθέσεις ύψους 430 εκατ. ευρώ μηνιαίως κατά μέσο όρο, από την εγχώρια αγορά. Όμως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αντισταθμίζει αυτή τη θετική δυναμική στις καταθέσεις, προκαλώντας μειώσεις 3,4 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 και 1,6 δισ. τον Ιανουάριο του 2017.

Η μείωση των καταθέσεων στα 119,7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου αποτελεί χαμηλό 15ετίας για το σύστημα και υπονομεύει την προσπάθεια των τραπεζών να βελτιώσουν τη χρηματοδότησή τους, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας, σημειώνει ο οίκος.
Αυτή η χρηματοδότηση αντιπροσώπευε το 22% των συνολικών τραπεζών assets τον Δεκέμβριο του 2016, από το οποίο το 14% σχετιζόταν με τον ELA. Αν και οι ελληνικές τράπεζες το 2016 έκαναν βήματα για να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον ELA, όπως για παράδειγμα αποκτώντας πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά repo, η αύξηση των καταθέσεων είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδοτική τους δυνατότητα.

Μια ενδεχόμενη αύξηση του ELA για να αντισταθμιστεί η εκροή καταθέσεων θα αυξήσει τα κόστη χρηματοδότησης των τραπεζών και θα μειώσει την κερδοφορία, ενώ θα είναι καταστροφική σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταθετών και την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.

Αν και περαιτέρω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα ήταν επιβλαβείς για τις τράπεζες, ωστόσο η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων για τη διάσωση μεταξύ της κυβέρνηση και των πιστωτών της στις 28 Φεβρουαρίου είναι θετική εξέλιξη.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επικεντρώνεται στην άρνηση της Ελλάδας να νομοθετήσει δημοσιονομικά μέτρα πέραν του Αυγούστου 2018, όταν λήγει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, η πολυπόθητη ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που θα βελτίωνε την εμπιστοσύνη επενδυτών και καταθετών, εξαρτάται από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός είναι ο τρομοκράτης που «χτύπησε» στο Λονδίνο - Φωτογραφία του δράστη και οι πρώτες πληροφορίες (Photo)Οι πρώτες εικόνες του υπόπτου τρομοκράτη που πάγωσε το Λονδίνο κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ασιατικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 40 ετών. Εικάζεται, πάντως, ότι υπάρχει και δεύτερος δράστης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκτακτο: Πυροβολισμοί έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο - Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες .

Πληροφορίες για πυροβολισμούς στην περιοχή έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο έχουν αναστατώσει τους πολίτες του Λονδίνου. Το παλάτι του Γουέστμινστερ έχει αποκλειστεί και οι αρχές κάνουν λόγο για "τρομοκρατική ενέργεια".

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και 12 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτο πακέτο στην περίβολο του κοινοβουλίου.

Αυτή τη στιγμή στα κτίρια του κοινοβουλίου βρίσκονται απεκλεισμένα περίπου 1.000 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι αξιωματούχοι, υπάλληλοι και τουρίστες.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και φωτογραφίες μετά την επίθεση.
Ο δράστης οδήγησε ένα όχημα στη γέφυρα Γουέστμινστερ, τραυματίζοντας πολλά άτομα. Στη συνέχεια, μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έναν άνδρα με μαχαίρι μέσα στους χώρους του παλατιού, όπως αναφέρει το BBC. Νέες πληροφορίες αναφέρονται και σε δέυτερο δράστη που βρίσκεται μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Βρετανοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι άκουσαν δυνατούς κρότους έξω από το κτίριο, ενώ μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν τραυματίες να δέχονται ιατρική βοήθεια. Βουλευτές δήλωσαν ότι άκουσαν "τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς".

O ανταποκριτής του Independent Τομ Πεκ έγραψε στο Twitter: "Υπήρξε ένας δυνατός κρότος. Κραυγές. Αναταραχή. Στη συνέχεια, ήχοι από πυροβολισμούς. Ένοπλες δυνάμεις παντου".

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπήκε σε ένα ασημένιο αυτοκίνητο, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο. Πηγή επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός είναι καλά.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Λιντιγκτον, επισήμανε: "Φαίνεται ότι ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε και ότι ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς από την αστυνομία. Υπάρχουν αναφορές για βίαια επεισόδια στην περιοχή του παλατιού".

Παράλληλα, ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο του Χάρβαρντ για τις Ευρωπαϊκές Σπουδές, είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε περαστικούς πάνω στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και ανήρτησε βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter

«Ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα του Γουέστμινστερ μόλις σκότωσε τουλάχιστον 5 άτομα», έγραψε.
A car on Westminster Bridge has just mowed down at least 5 people. pic.twitter.com/tdCR9I0NgJ
— Radosław Sikorski (@sikorskiradek) 22 Μαρτίου 2017

Οι αρχές έδωσαν εντολή στους εργαζόμενους του κοινοβουλίου να μην κλειστούν στα γραφεία τους, ενώ απέκλεισαν την γύρω περιοχή. Επιπλέον, ο υπόγειος σταθμός του μετρό στην περιοχή έχει κλεισει.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατάσχουν τα πάντα – Εγκύκλιος ΣΟΚ

Τα πάνω-κάτω στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς φέρνει η ενεργοποίηση διατάξεων του ν.4335, η ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Αριστεράς πριν δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2015.

Αφορά στις διαδικασίες πλειστηριασμού που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Με βάση την εγκύκλιο ΠΟΛ 1041/2017, την οποία υπογράφει ο διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής, οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπουν, μεταξύ των άλλων ότι «καταργούνται κατηγορίες ακατασχέτων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Εξαιρούνται πλέον από την κατάσχεση, μόνον τα πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του και, προκειμένου για πρόσωπα που με την προσωπική τους εργασία αποκτούν όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν, τα πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για την εργασία τους».

Μόνο τα απαραίτητα θα μένουν πλέον στους Έλληνες, οι οποίοι θα βολεύονται με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε κρατικές κατοικίες.

Όπως βλέπετε η Ατζέντα 2030 εφαρμόζεται με γοργούς ρυθμούς και στην χώρα μας.

Σημαντική αλλαγή είναι και η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς, καθώς η πρώτη προσφορά θα αντιστοιχεί πλέον στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Και ως γνωστόν οι εμπορικές τιμές είναι πλέον πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, άρα όλα θα αγοράζονται μισοτιμής από εταιρείες και ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, προβλέπονται αλλαγές που θα διευκολύνουν τους πλειοδότες αφού η κατάθεση ο κάθε πλειοδότης, θα καταβάλει εγγυοδοσία ίση με το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς αντί του 100% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον υπερθεματιστή να καταβάλλει το εκπλειστηρίασμα στον υπάλληλο του πλειστηριασμού και με επιταγή έκδοσης της τράπεζας και όχι μόνο με μετρητά.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Σόιμπλε είπε την “άβολη αλήθεια” που… ντρέπεται να παραδεχθεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα

Μια αλήθεια, και μάλιστα “άβολη”, που είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα. Φυσικά, επειδή το εγχώριο πολιτικό σύστημα αρνείται να δείξει τη στοιχειώδη ειλικρίνεια έναντι των Ελλήνων πολιτικών αλλά και του μέλλοντος της χώρας.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη-υποχρέωση κάθε αντιπολίτευσης, που μπορεί μετά από εκλογές να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, να δεσμευτεί εκ των προτέρων στην τήρηση των μέτρων που θα έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.

Αυτονόητο. Και απαραίτητο για να έχει το κράτος συνέχεια, και να μην διαλυθεί. Στη σημερινή συγκυρία, την υποχρέωση αυτή έχει η Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτήτως του… πλαισίου που θα βρεθεί. Είτε δηλαδή ψηφιστούν τα μέτρα, κάτι που η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αρνείται πεισματικά, είτε όχι, και απλώς υπάρξει η σχετική διατύπωση δέσμευσης από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει και την περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν Αρχηγός της Αξιωματιής Αντιπολίτευσης, και ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός. Δεν συνέβη. Ήταν λάθος.

Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά του επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι ένα λάθος δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται. Ειδικά όταν πρόκειται για το μέλλον της χώρας, και μιας κοινωνίας που έχει κανιβαλισθεί στα χρόνια του Μνημονίου.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ελληνικές τράπεζες σταμάτησαν να πληρώνουν τα εμβάσματα των επιχειρήσεων στο εξωτερικό !!!!!

Οι ελληνικές τράπεζες σταμάτησαν να πληρώνουν τα εμβάσματα των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, 12 μέρες πριν κλείσει ο μήνας Μάρτιος, διότι…. τελείωσαν τα λεφτά που επιτρέπουν τα capital controls της κυβέρνησης.

Τον άλλο μήνα πάλι, είπαν οι τριτοκοσμικές ελληνικές τράπεζες, αν και μάλλον προσβάλω τοις τράπεζες του τρίτου κόσμου με αυτά που λέω.

Τέρμα τα δίφραγκα, είπαν οι τράπεζες που έχουν ουσιαστικά δημεύσει τις καταθέσεις όλων και δίνουν 420 ευρώ την εβδομάδα.

Το θέμα φαίνεται να μην απασχολεί τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και δεν το πολυδιαφημίζουν, αφού κατά πάσα πιθανότητα φρόντισαν και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω.

Με το σταμάτημα των πληρωμών, πάγωσε κάθε οικονομική δραστηριότητα για τον μήνα Μάρτιο και αφού το 30% περίπου των εμβασμάτων δεν πληρώθηκε, καταλαβαίνετε ότι θα πληρωθεί την πρώτη Απριλίου, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να σταματήσουν τις πληρωμές για εμπορεύματα στο εξωτερικό νωρίτερα, περίπου δηλαδή στα μέσα Απριλίου και τον Μάϊο να γίνει το έλα να δεις, αφού όπως πάμε θα σταματήσουν στις 10 Μαΐου.

Αυτό γίνεται διότι τα λεφτά που υποτίθεται έχουν οι τράπεζες στους λογαριασμούς, δεν τα έχουν.

Αν δεν δοθούν εξτρά χρήματα, από την Ευρώπη, μετά τις 15 Απριλίου, δεν θα μπορεί κανείς να εισάγει τίποτε για τον μήνα Απρίλιο, όπως σταμάτησαν τα πάντα μετά τις 20 περίπου Μαρτίου.

Λεφτά υπάρχουν λένε για να πληρώσουμε και τα επτά δις, το καλοκαίρι χωρίς να γίνει η αξιολόγηση, αρκεί να μην ενοχληθεί το αριστερό εργασιακό καθεστώς της Ελλάδας, με τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ. Τα επτά δις, ήδη άρχισαν να πληρώνονται με το πάγωμα πληρωμών των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και την καταστροφή του εμπορίου ακόμη περισσότερο. Το κούρεμα των καταθέσεων, έχει γίνει στην πράξη και όλοι φοβούνται μήπως γίνει και στα χαρτιά, οπότε τα κοντέρ των λογαριασμών θα αρχίσουν να δείχνουν λιγότερα και τα ταμεία των επιχειρήσεων θα γράψουν μείον, με αποτέλεσμα τις μαζικές απολύσεις.

Τα σχόλια δικά σας.


πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόλις 120.000 πολίτες πληρώνουν το 30% των φόρων

Στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ η φοροδιαφυγή

Τα 16 δις ευρώ φτάνουν οι απώλειες του κράτους από τη φοροδιαφυγή, ενώ μόλις το 1,6% των φορολογούμενων πληρώνει σχεδόν το 30% των φόρων, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της διαΝΕΟσις, που παρουσιάζει η «Καθημερινή».

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 120.000 πολίτες πληρώνουν το 29,5%  του συνόλου του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που εισπράττει το κράτος.

Πρόκειται για πολίτες με εισοδήματα 42.000 ευρώ και άνω και αποτελούν το 1,6% των φορολογούμενων, σύμφωνα με δεδομένα από το 2014.

Από τη μελέτη προκύπτει, επίσης, ότι το Δημόσιο χάνει ετησίως έως και 16 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της φοροδιαφυγής, ποσό το οποίο αποτελεί το 32% των συνολικών ετήσιων εσόδων του κράτους.

Ως αιτίες της φοροδιαφυγής επισημαίνονται η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η υπερφορολόγηση, η πολυνομία, οι χιλιάδες νόμοι, αποφάσεις και εγκύκλιοι.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι βασικοί παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση και στην εξέλιξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αναζητηθούν στην φορολογική πολιτική και στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας εν γένει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι άγαμοι φαίνεται να φοροδιαφεύγουν λιγότερο σε σύγκριση με τους έγγαμους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;;;ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ..ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤτΕ


20/03/2017 - Ανακοίνωση για την Attica Bank

H Attica Bank, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή Διοίκηση.
 

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα Διοίκηση της Attica Bank ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.
 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της, απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος, πολύ περισσότερο καθώς σήμερα έχουν ήδη αποτυπωθεί τα πρώτα αποτελέσματα εξυγίανσής της.
 

Μεταξύ αυτών και η διόρθωση – θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος.
 

Ιδιαίτερη μάλιστα μνεία πρέπει να γίνει στην εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης στη λειτουργία της Τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών επιδόσεων του παρελθόντος.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

THN ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ..ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πολιτική αλητεία δίχως τέλος από μια κυβέρνηση απατεώνων που ανεβήκανε στην εξουσία εξαπατώντας έναν λαό και σήμερα υπηρετούν τους τραπεζίτες σε όλα τα επίπεδα. Την ώρα που ετοιμάζονται να φέρουν νέα μνημόνια και νέα φορολογική λαίλαπα με τροπολογίες που φέρνουν νύχτα χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες.

Οι Απώλειες του δημοσίου από αυτήν την χαριστική τροπολογία, η οποία μάλιστα ισχύει αναδρομικά από το 2014 και επομένως θα εφαρμοστεί και για τα κέρδη των τραπεζών το 2016, προβλέπεται να είναι πολλά δισ ευρώ.Συνιστά δε πρόκληση ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με ένα τρικ που χρησιμοποιεί, δεν αναγράφει έστω και χοντρικά τις απώλειες του ελληνικού δημοσίου από αυτήν την χαριστική πράξη.

Το εξωφρενικό είναι ότι ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτήν την ώρα σκληρά μέτρα περίπου 3,6 δισ ευρώ ενάντια στους πιο φτωχούς πολίτες, την ίδια ώρα χαρίζει χωρίς καμιά αιδώ πολύ περισσότερα δισ στα ξένα fund , που κατά κύριο λόγο ελέγχουν τις τράπεζες.

Να τονίσουμε, επιπροσθέτως, ότι οι Τράπεζες ήταν η μεγάλη πέτρα του σκανδάλου, που έσπρωξε την χώρα στην υπερχρέωση και στα μνημόνια, ενώ είναι οι τράπεζες, επίσης, οι οποίες καταλήστεψαν με τις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις τη χώρα στην περίοδο των μνημονίων και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην ουσιαστική χρεοκοπία με ένα χρέοςμαμούθ πάνω από 500 δισ, για το οποίο κανείς δεν μιλάει.

Όπως γενική άκρα του τάφου σιωπή ισχύει με το σκάνδαλο του ”αναβαλλόμενου φόρου” σε όλα τα μέση ενημέρωσης.

Ο λόγος είναι προφανής.
ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
 
ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεκέμβριος 2008: Όταν ο Καραμανλής αναλάμβανε την ευθύνη για το σκάνδαλο στο Βατοπέδι (video)

Ανέλαβε την ευθύνη για το σκάνταλο και τώρα επικαλείται πολίτικη σκευωρία !!!!!

Πολίτικη κωλοτούμπα  μεγατόνων μεγάλε !!!!!!
 
Είναι Δεκέμβριος του 2008 και ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος του, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις σκανδαλώδεις διαδικασίες στην υπόθεση Βατοπεδίου και καταχειροκροτείται από όλους για το πολιτικό του θάρρος.

 Όπως ακούγεται και στο βίντεο, ο ενθουσιασμός των βουλευτών που παρακολουθούν τον αρχηγό τους είναι τόσο έντονος που από τα χειροκροτήματα δεν τον αφήνουν να συνεχίσει την ομιλία του.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «θλιβερή» την ιστορία του Βατοπεδίου. Ο Καραμανλής ανάφερε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες».

Ο Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι ανέφερε: «Σήμερα είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ότι αρχικά εκτιμήσαμε οφείλω να πω και το λέω ευθέως ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ και το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανένα άλλον, δικό μου ήταν. Είχα όμως όπως έχω πάντοτε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Αναγνωρίζω ότι οφείλαμε να έχουμε ισχυρότερα αντανακλαστικά να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι σε υστερόβουλες επιδιώξεις. Αναγνωρίζω ότι οι χρόνιες παθογένειες του κράτους διευκόλυναν τα όσα διαδραματίστηκαν»

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ακόμα μια φορά σκανδαλώδη το όσα έγινα στο Βατοπέδι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί» .


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΣΕΕ: Δείτε τι δικαιούστε αν εργαστείτε στην αργία της 25ης Μαρτίου

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση της ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την 25η Μαρτίου, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.

Ειδικότερα, φέτος που η 25η Μαρτίου συμπίπτει με ημέρα Σάββατο η ΓΣΕΕ στην ενημέρωση της αναφέρει ότι ισχύει:

α) Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν:

1) Όσοι εργάζονται με πενθήμερο, αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, θα πρέπει να λάβουν ένα ημερομίσθιο επιπλέον.

2) Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό και δεν θα απασχοληθούν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, λόγω συστήματος πενθήμερης εργασίας, δεν δικαιούνται να λάβουν τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού τους.

Επί συστήματος εξαήμερης απασχόλησης, όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχοληθούν στις 25 Μαρτίου 2017, θα λάβουν κανονικά το αναλογούν ημερομίσθιο, (6 ημερομίσθια συνολικά την εβδομάδα), ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό δεν δικαιούνται άλλης αμοιβής πέραν του μισθού τους.

β) Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν:

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται:

1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

2) στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 25η Μαρτίου, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν.

β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ' το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.

Tέλος, η ΓΣΕΕ επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας δεν είναι νόμιμος.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντάισελμπλουμ: Οι χώρες του Νότου ξόδεψαν τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες

Όπως αναφέρει το Financial Times, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατηγόρησε τις χώρες του Νότου, ότι ξόδεψαν τα χρήματά τους σε γυναίκες και ποτά, ζητώντας εκ των υστέρων βοήθεια από τις χώρες του Βορρά.

Οι ευρωβουλευτές, ζήτησαν από τον Ολλανδό πολιτικό να ζητήσει συγγνώμη για αυτήν του τη δήλωση, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Παρέμεινε σταθερός στην άποψή του, λέγοντας ότι η Ευρωζώνη συμπεριφέρθηκε με αλληλεγγύη στις χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Ο ισπανικός Τύπος αναφέρει, ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είπε: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη, στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, υποστηρίζω τη σημασία της αλληλεγγύης. Αλλά, υπάρχουν επίσης και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς, να σπαταλάς όλα σου τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια».

Να θυμίσουμε ότι στην ίδια συνέντευξη, ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε τη διάλυση της Τρόικα και τη μετατροπή του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

«Η σημερινή δομή της τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να τερματιστεί. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ο ESM μακροπρόθεσμα γινόταν το ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Θα πρέπει να αποκτήσει έναν σαφή ηγετικό ρόλο στα μελλοντικά προγράμματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΚΤ βλέπει το ρόλο της τρόικας όλο και πιο άβολα, και νομίζω σωστά», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλα «σημαντικά καθήκοντα», στα οποία και θα πρέπει να επικεντρωθεί. Ο ESM θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρία που διαθέτει σήμερα μόνο το ΔΝΤ», υποστήριξε.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βατοπέδι: Όταν πανηγυρίζεις για κάτι που... ούτε κατάλαβες!

Πώς λέμε «πέρασε και δεν ακούμπησε»; Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Κώστα Καραμανλή, μετά την αθωωτική δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου! Πρώτον, η Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει δημόσια την… έτσι κι αλλιώς δημόσια έκταση που θα παραχωρούσε στη Μονή Βατοπεδίου, για να ανταλλαγεί μετά με… δημόσια ακίνητα!

Σου δίνω δημόσια, μου δίνεις για αντάλλαγμα… δημόσια, αυτό που μου ανήκει δηλαδή! Παράλογο; Εμπρός!

Παρεμπιπτόντως, να επισημανθεί για τους πανηγυρίζοντες και τους… πανηγυριώτες ότι υπάρχει και απόφαση του Εφετείου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας υπέρ του Δημοσίου, ενώ εκκρεμεί η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου, η εισήγηση προς το οποίο είναι επίσης υπέρ του Δημοσίου. Με λίγα λόγια, σύντροφοι και ολίγη κοινή λογική στη… ρεμούλα δεν βλάπτει!

Δεύτερον, η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι οι εμπλεκόμενοι εκτελούσαν άνωθεν εντολές και για την ακρίβεια «κυβερνητικές». Να μην ξεχάσουμε τους… «παραπλανημένους» Υπουργούς εκείνης της περιόδου!

Και τρίτον και εντυπωσιακότερο: το παιδί μίλησε! Ο άρχοντας της Ραφήνας, που μόνο για να συνηγορήσει υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2015 είχε ανοίξει το στοματάκι του, έσπευσε – και λογικό είναι – να κάνει δηλώσεις και μάλιστα αυτοπροσώπως αυτή τη φορά, όχι μέσω κύκλων, τετραγώνων και τριγώνων! Κάτι είναι κι αυτό… Και εις ανώτερα! Ίσως κάποτε μιλήσει και για το έλλειμμα προ του 2009…

Το «πανηγύρι» που ακολούθησε στη συνέχεια ήταν αναπόφευκτο. Πήραν φωτιά τα social media! Από τρολαρίσματα του ΠΑΣΟΚ στο λύσιμο της καραμανλικής αφωνίας, μέχρι ποίημα-αντιποίημα από την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη - αν μη τι άλλο, ευρηματικό!

Παραλλήλως, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης και προσυπογράφοντας το «γαλάζιο» σενάριο ότι η υπόθεση στήθηκε για να ρίξουν τον Καραμανλή, σπεύδει στο γραφείο τού τελευταίου, λες και θα… ανακαταλάβει τη θέση του εκπροσώπου του!

Και μέσα σ’ όλα, έχουμε και τον… παραπλανημένο «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» Γιώργο Βουλγαράκη, να τα χώνει στη ΝΔ που δεν τον υπερασπίσθηκε και τον έριξε βορά στα θηρία των συμφερόντων! Έλα μυαλό στον τόπο σου!


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

FT: Γιατί η Ιταλία γυρίζει την πλάτη της στην ΕΕ και το ευρώ;

Πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, η Ιταλία αντιμετώπιζε μια καταιγίδα προβλημάτων που μπορεί να συγκριθεί με τις σημερινές φουρτούνες.

Το πολιτικό σύστημα διαλυόταν. Ένα γιγάντιο σκάνδαλο διαφθοράς άγγιζε τις υψηλότερες βαθμίδες του δημόσιου βίου. Το ταχύτατα αυξανόμενο δημόσιο χρέος συνέτριβε την οικονομία. Οι πολίτες είχαν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για την δυνατότητα του κράτους να επιβάλλει το νόμο και την τάξη.

Η Ιταλία κατάφερε με κάποιο τρόπο να περάσει αυτό τον σκόπελο, καθώς η μεταπολεμική κόντρα ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Κομμουνιστές έδωσε τη θέση της στη μάχη ανάμεσα στον δεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το αριστερό μπλοκ του Ρομάνο Πρόντι.

Οι ξένοι συχνά υποτιμούν τη δυνατότητα της Ιταλίας να υπερβαίνει τις δυσκολίες. Βεβαίως, η πρόκληση είναι μεγαλύτερη από ότι το 1992. Οι λύσεις είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Ο λόγος έχει να κάνει με το ριζικά διαφορετική κατάσταση στην Ε.Ε. και στην Μεσόγειο.

Ορισμένα από τα σύγχρονα προβλήματα της Ιταλίας φαίνονται παρόμοια με αυτά των αρχών της δεκαετίας του 1990. Το κομματικό σύστημα είναι για άλλη μια φορά κατακερματισμένο. Το κυβερνών κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) διασπάστηκε τον προηγούμενο μήνα. Η δεξιά είναι διχασμένη. Το πιο δημοφιλές κόμμα της αντιπολίτευσης είναι το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Από τον Νοέμβριο του 2011, τέσσερις πρωθυπουργοί έχουν αναλάβει καθήκοντα όχι γιατί τους επέλεξαν οι ψηφοφόροι, αλλά εξαιτίας μιας έκτακτης οικονομικής κατάστασης, μιας φατριακής σύγκρουσης, ενός κομματικού πραξικοπήματος και μιας αποτυχημένης συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Είναι αλήθεια πως τα προβλήματα της Ιταλίας με τη μαφία και τη διαφθορά δεν φαίνονται τόσο απειλητικά όσο το 1992. Ωστόσο, ο Ματέο Ρέντσι, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα αυτόν τον μήνα όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Τιτσιάνο Ρέντσι, ο πατέρας του, και ο Λούκα Λότι, ένας στενός πολιτικός σύμμαχος, έχουν εμπλοκή στη δικαστική υπόθεση για κρατικές εργολαβίες.

Η πιο ανησυχητική σύγκριση με το 1992 αφορά τις ανησυχίες για την ιταλική οικονομία, η οποία προβλέπεται φέτος να έχει την χαμηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί πάνω από το 132% του ΑΕΠ. Η ανεργία βρίσκεται σχεδόν στο 12%. Η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 37%.

Το αποτέλεσμα είναι πως όλο και περισσότεροι Ιταλοί πολιτικοί αμφισβητούν τα οφέλη της συμμετοχής στην ευρωζώνη. Το ίδιο και οι Ιταλοί ψηφοφόροι. Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο, το 47% αποκάλεσε το ευρώ «κάτι κακό» για τη χώρα και μόνο το 41% υποστήριξε ότι είναι «κάτι καλό».

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με 25 χρόνια πριν. Τότε, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση φαινόταν στους περισσότερους Ιταλούς ως η απάντηση στις αποτυχίες που ταλαιπωρούσαν την Ιταλία από την ενοποίηση της το 1861.

Ο βιομηχανικός Βορράς ευημερεί χάρη στις επιδόσεις στις εξαγωγές και στη σύνδεση με τις γερμανικές εφοδιαστικές αλυσίδες.

Οι ειδικοί στην κεντρική τράπεζα και στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν τους κινδύνους μιας εξόδου από την ευρωζώνη για την Ιταλία, την Ε.Ε. και το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα. Αλλά η μακροχρόνια στασιμότητα που έχει συμπέσει με τη συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωζώνη κάνει πολλούς Ιταλούς να βλέπουν το ευρώ ως ένα ζουρλομανδύα.

Δύο παράγοντες, ενισχύουν αυτή την απογοήτευση.

Πρώτον, οι δημοσιονομικοί κανόνες της ευρωζώνης φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί στα μέτρα των Γερμανών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες στην Ιταλία. Οι εκκλήσεις των ιταλικών κυβερνήσεων για λιγότερη ακαμψία δεν έχουν εισακουστεί από το Βερολίνο. Δεν είναι αυτό που οραματιζόταν η Ιταλία όταν υπέγραφε για την υιοθέτηση του ευρώ το 1999.

Δεύτερον, οι Ιταλοί αισθάνονται έλλειψη αλληλεγγύης στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο, μια κρίση που δεν υπήρχε το 1992. Τα τελευταία τρία χρόνια μισό εκατομμύριο άνθρωποι έφτασαν με βάρκες στην Ιταλία. Οι εισροές βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ φέτος. Η έλλειψη στήριξης από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη θυμώνει την Ιταλία.

Για όσο καιρό η μετριοπαθής αριστερά ή δεξιά κυβερνά την Ιταλία, μπορεί να είναι εφικτό να περιοριστεί αυτή η απογοήτευση με την Ε.Ε. και το ευρώ. Αλλά τα ρήγματα στο Δημοκρατικό Κόμμα αποτελούν το τελευταίο σημάδι πως το κομματικό σύστημα δεν αντέχει στην πίεση.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων παραμονεύει στη γωνία.

 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΔΕΗ το κερασάκι της διαπραγμάτευση

Το  ξεπούλημα των  λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ είναι ο ωμός εκβιασμός των  δανειστών προκειμένου να «κλείσει» η αξιολόγηση ώστε η χώρα να λάβει μια ακόμη δόση δανεικών για να ξεπληρώσει παλαιότερα δάνεια τα οποία λήγουν μέσα στον Ιούλη.

Η εσπευσμένη μετάβαση στις  Βρυξέλλες  του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας  Γιώργου Σταθάκη προκειμένου να συμμετάσχει στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για το κλείσιμο της αξιολόγησης έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες οι οποίες καθ όλη την διάρκεια  της διαπραγμάτευσης κάνουν λόγο για τις παρασκηνιακές απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι «θεσμοί» απαιτούν από την κυβέρνηση να ορίσει οδικό χάρτη (πρόσληψη Συμβούλων που θα αποτιμήσουν τα περιουσιακά στοιχεία)  και μέχρι τον Σεπτέμβρη να προχωρήσει στο ξεπούλημα μονάδων (υδροηλεκτρικών και λιγνιτικκών) που συμβάλουν στο 40% της συνολικής παραγωγής της ΔΕΗ.

Γίνεται λοιπόν για μια ακόμη φορά φανερό ότι ο απώτερος στόχος των δανειστών είναι το πλιάτσικο των όσων ακόμη «τιμαλφών» έχουν απομείνει υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Μετά το ξεπούλημα των περιφερειακών (κερδοφόρων) αεροδρομίων από το ελληνικό δημόσιο στο γερμανικό και των σιδηροδρόμων (από το ελληνικό δημόσιο στο Ιταλικό) ήρθε η σειρά των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ να αλλάξουν χέρια αφαιρώντας από τη χώρα δυνατότητες για την ανασυγκρότησή της.

Ετσι, μαζί με ένα ακόμη τσεκούρωμα συντάξεων και μια ακόμη μεγαλύτερη …ελαστικότητα στην εργασιακή ζούγκλα που μαζί με το ψαλίδισμα των δημόσιων δαπανών για υγεία και παιδεία αποφέρουν ρευστό για τα σεντούκια των δανειστών, οι εντιμότατοι εταίροι είναι έτοιμοι να αρπάξουν τζάμπα δημόσια περιουσία (νερά και λιγνίτη) καθώς και υποδομές αξίας δισεκατομμυρίων που έχουν καταβάλει γενιές Ελλήνων φορολογουμένων.

Την ίδια στιγμή και ενώ η λεηλασία της χώρας συνεχίζεται απρόσκοπτα οδηγώντας την βαθύτερα στην κρίση και το αδιέξοδο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφεύγουν να μιλήσουν για την ταμπακιέρα του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος και μάχονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ικανότερος να το φέρει καλύτερα ταχύτερα και με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις σε πέρας…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Άγιος Ιωάννης» και «Κεραμεικός» λόγω εργασιών

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη λόγω τεχνικών εργασιών, οι σταθμοί του μετρό «Άγιος Ιωάννης» της Γραμμής 2  και «Κεραμεικός» της Γραμμής 3.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη παιδόφιλος στη Θεσσαλονίκη - Αποπλάνησε και βίασε δυο αγοράκια

Για τις πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και του βιασμού, συνελήφθη 39χρονος στη δυτική Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν καταγγελίες στο Τμήμα Προστασία Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς από τον περασμένο Σεπτέμβριο προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο αγοριών, ηλικίας 11 ετών. Ο 39χρονος φέρεται ως άεργος και γείτονας των δύο ανηλίκων, ενώ οδηγείται στην Εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kλείνει αρχές Απριλίου ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Για την επιβολή των προστίμων θα υπολογίζονται στο εξής οι νέες (χαμηλότερες) αντικειμενικές αξίες - θα καταβάλλεται το 60% για όσα χτίστηκαν από το 1983 έως το 1993 - Για υπόγεια, σοφίτες κ.λπ. θα καταβάλλεται το 30% του προστίμου που αναλογεί, έναντι 50%

της Μαριάννας Τζάννε

Τον τέταρτο νόμο μέσα σε μία εξαετία για τα αυθαίρετα, ετoιμάζεται να νομοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα στον Απρίλιο, ώστε να τον θέσει σε εφαρμογή στις 8 Μαΐου, οπότε λήγει και η τελευταία παράταση που έδωσε το Γενάρη, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.
Ήδη, από τις αρχές του μήνα, έχει συγκροτηθεί η νέα Επιτροπή με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και επιστημόνων, προκειμένου να τροποποιήσει ή να βελτιώσει πτυχές του θεσμικού πλαισίου, που είχε καταρτίσει πέρσι, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία και είχε θέσει σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το έργο της Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου, με σκοπό στη συνέχεια το σχέδιο νόμου να περάσει από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και να εγκριθεί ως τα τέλη του επόμενου μήνα. Μολονότι ο χρόνος της νέας επεξεργασίας του νόμου είναι πολύ περιορισμένος, εντούτοις στο υπουργείο δεν θέλουν να δώσουν νέα παράταση καθώς ο ρυθμός των νέων δηλώσεων έχει πλήρως ατονήσει και ο λόγος είναι η προσμονή που έχει καλλιεργήσει στον κόσμο, το νέο και ελκυστικότερο από πλευράς προστίμων θεσμικό πλαίσιο.

Με βάση την απόφαση, η σύνθεση της μη αμειβόμενης ομάδας εργασίας είναι 9μελής με στόχο την επεξεργασία των σχολίων και υπομνημάτων που υποβλήθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου. Επίσης θα αναλάβει την αξιολόγηση των προτάσεων για τροποποίηση και βελτίωσή τουνόμου, οι οποίες διατυπώθηκαν μετά τη διαβούλευση από τις επιτροπές μελών της διοίκησης, καθώς και εκπροσώπων μηχανικών, αρχιτεκτόνων κ.α που ορίστηκαν με αποφάσεις των φορέων τους (ΤΕΕ, ΣΑΔΑΣ, ΣΕΠΟΧ , ΣΕΜΠΧΑ,ΕΕΤΕΜ, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, Σύλλογος Τοπογράφων Μηχανικών).

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει, προβλέπει ότι οι δόσεις πληρωμής του προστίμου θα είναι 80 με ταυτόχρονο περιορισμό των ποινών. Για παράδειγμα,το παράβολο, μειώνεται στο μισό και διαμορφώνεται στα 250 ευρώ για αυθαιρεσίες έως 100 τ.μ., 500 ευρώ για αυθαιρεσίες 100-500 τ.μ., 1.000 ευρώ για αυθαιρεσίες 500-2.000 τ.μ., 4.000 ευρώ για αυθαιρεσίες 2.000-5.000 τ.μ. Σταθερό μένει το παράβολο για αυθαιρεσίες άνω των 5.000 τ.μ., στα 10.000 ευρώ.
Επιπλέον, στο σύστημα του υπολογισμού των προστίμων θα υπολογίζονται στο προσεχές μέλλον οι νέες (χαμηλότερες) αντικειμενικές αξίες, θα καταβάλλεται το 60% για όσα χτίστηκαν από το 1983 έως το 1993 ενώ για υπόγεια, σοφίτες κ.λπ. θα καταβάλλεται το 30% του προστίμου που αναλογεί, έναντι 50%. Ο νέος νόμος φιλοδοξεί παράλληλα να ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή της Τράπεζας

Γης και της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, αλλά και να ευνοήσει όσους σπεύσουν να υποβάλλουν δηλώσεις με την έναρξη του νέου πλαισίου προσφέροντας έκπτωση 20%.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!