EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιάφκα των εγκληματιών, των λαών της Ευρώπης

Ποτέ δεν ήταν το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αίτημα των λαών. Ποτέ δεν είδαμε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε καμμιά χρονική περίοδο, σε καμμιά χώρα της Ευρώπης, υπέρ της ενωμένης Ευρώπης. Από τότε που τέλειωσε ο β’ παγκόσμιος πόλεμος, κανένας λαός, κανένας πολίτης, σε κανένα μέρος της Ευρώπης δεν νοιάστηκε, δεν διεκδίκησε την ευρωπαϊκή ενοποποίηση
 
του ΘΕΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
Αντίθετα! Ήταν η πρεμούρα των ισχυρών, των ηγεμόνων και αυτοκρατόρων από το 1ο Ράιχ, πίσω στα χρόνια του Καρλομάγνου, να δούν την ευρωπαϊκή ήπειρο ενοποιημένη. Και χρειάστηκαν πόλεμοι, λεηλασίες και…σφαγές, όταν κάθε τέτοια προσπάθεια ενοποίησης έμπαινε σε εφαρμογή.
 
Σάμπως η απάντηση της αντίδρασης στην Γαλλική επανάσταση δεν ήταν η ενοποιημένη Ευρώπη της Ιεράς Συμμαχίας στα 1815; 
 
Αλλά και μετά οι επαναστάσεις του 1848, δεν ήταν αποτέλεσμα του αιτήματος των λαών για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία; Απέναντι στην οικονομική ένωση zolverein (κατά πολλούς η 1η ευρωπαϊκή κοινότητα) και την πρωσική επικυριαρχία δεν ξεσηκώθηκε ο γερμανικός λαός τον 19ο αιώνα; Από αυτήν την ένωση δεν προέκυψε με πόλεμους σφαγές και πολύ αίμα το 2ο γερμανικό ράιχ υπό τον Kaiser και τον Μπίσμαρκ, μέχρι να καταλήξει στον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο;
 
Πότε προσπάθησε να ενωθεί η Ευρώπη και δεν προέκυψε απολυταρχία. Μήπως η προσπάθεια της Ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 δεν είχε όραμα ακριβώς αυτό; Πόσοι τόνοι μελάνι δεν χύθηκαν από τους ιδεολόγους του ρατσισμού και του φυλετικού διαχωρισμού για την Πανευρώπη. Με τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο δεν ήταν η Γερμανία του Χίτλερ που προσπάθησε μέσω των όπλων και των σφαγών να υλοποιήσει τα σχέδια των ιδεολόγων για την ενωμένη Ευρώπη, και ειδικά του οικονομολόγου στο πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης και στενού συνεργάτη του Χίτλερ, Λούντβιχ Έρχαρντ; Παρεπιπτόντως ο Έρχαρντ διετέλεσε υπουργός οικονομικών επί Αντενάουερ, ενώ το 1963 εξελέγη καγκελάριος της Δ. Γερμανίας.
 
Αλλά ας δούμε καλύτερα μερικά αποφθέγματα για την Ενωμένη Ευρώπη, έτσι όπως αποτυπώθηκαν από πολλούς εμπνευστές και υποστηρικτές της:
 
«Οι Ευρωπαϊκοί λαοί αντιπροσωπεύουν μια οικογένεια. Δεν είναι πολύ ευφυές να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο κατακερματισμένο κοινό χώρο, όπως αυτό της Ευρώπης, μια κοινότητα λαών μπορεί να διατηρεί επί μακρόν διαφορετικά νομικά συστήματα και αντιλήψεις δικαίου.» (Αδόλφος. Χίτλερ, 1936, ομιλία στο Ράιχσταγκ).
 
«Η νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς της, θα βρει ταχέως ευημερία, όταν τα εθνικά σύνορα θα παραμεριστούν» (Άρθουρ Ζάις Ίνκαρτ, κατοχικός επίτροπος Ολλανδίας, 11.9.1940 – κρεμάστηκε στη Νυρεμβέργη).
 
«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με αλληλεγγύη, μια συμπαγή ενότητα. Έτσι θα γίνει πλουσιότερη, ισχυρότερη και πιο πολιτισμένη» (Βίντκουν Κούισλινκ, 25.11.1942.)
«Το όραμα της ευρωπαϊκής κοινότητας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που θέτουμε για τα ευρωπαϊκά έθνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εθελοντική συνεργασία των ανεξάρτητων κρατών, αποδεχόμενων φυσικά την πολιτική ηγεσία ενός μόνο έθνους… η περιφερειακή συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών και η οργανική ανάπτυξη των οικονομικών δυνάμεών τους θα προετοιμάσει και θα ενισχύσει, μέσα από τα σύγχρονα εργαλεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ευρωπαϊκή οικονομική τάξη και την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση…». (Χάινριχ Χούνκ – σύμβουλος της οικονομικής επιτροπής του ναζιστικού κόμματος και πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βερολίνου).
 
Κι έτσι φτάσαμε στις 23 Ιουλίου 1952 για να τεθεί σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), μία από τις κοινότητες προπομπού της σημερινής ΕΕ. Το νερό μπήκε ξανά στο αυλάκι, και οι ιδέες του «εμποράκου των εθνών» Ζαν Μονέ με τα μεγάλα οικονομικά «πάρε-δώσε» με τον Αδόλφο Χίτλερ για την ανάπτυξη της χημικής βιομηχανίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας της ναζιστικής Γερμανίας, ο οποιος ορίζεται Πρόεδρος της Ανώτατης Αρχής, υιοθετούνται στο έπακρο.
 
Να τι μας έλεγε ο Μονέ: «Δεν θα υπάρξει ειρήνη για την Ευρώπη, αν τα κράτη συνεχίζουν να βασίζονται στην εθνική κυριαρχία. Οι χώρες της Ευρώπης είναι πολύ μικρές για να εγγυηθούν στους πολίτες τους την αναγκαία ευημερία και την κοινωνική πρόοδο. Τα κράτη της Ευρώπης θα πρέπει να επιλέξουν τη συνεργασία και την ομοσπονδιακή μορφή».
 
Στις 24 Μαρτίου 1957, υπογράφηκε η περιβόητη Συνθήκη της Ρώμης, η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ). Από αυτή την συνθήκη γιορτάσανε προχτές οι νέοι επίδοξοι αυτοκράτορες της Ευρώπης τα 60 χρόνια. Και περήφανος ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Γιούνκερ υπέγραψε με την ιστορική πένα που υπέγραψε τότε ο εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του πρώτου προέδρου και οργανωτή της ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλτερ Χαλστάιν. Ο Χαλστάιν υπογράφοντας εκ μέρους της Γερμανίας την Συνθήκη μαζί με τον Αντενάουερ, διετέλεσε πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1958 έως το 1967 κι εργάστηκε με ζήλο για την υλοποίηση της Κοινής Αγοράς.
 
Ποιός ήταν όμως ο βίος και η πολιτεία του Χαλστάιν; Πολύ απλά. Ο Χαλστάιν ήταν ο άνθρωπος που ως ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στα γερμανικά καρτέλ της χημικής βιομηχανίας και του ναζιστικού κόμματος, συντέλεσε με το αζημίωτο την εδραίωση και συντήρησε την παραμονή του Χίτλερ στην εξουσία. Ήταν ο ίδιος που πίσω στα 1938 συμμετείχε στις συζητήσεις εκ μέρους της ναζιστικής κυβέρνησης της Γερμανίας με του Ιταλούς φασίστες του Μουσολίνι στην διαμόρφωση του θεμέλιου λίθου του Άξονα στη Νέα Ευρώπη που οραματίζονταν. Αιχμάλωτος στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο, προκρίθηκε για να υπηρετήσει τον προαιώνιο σκοπό της ενωμένης Ευρώπης.
 
Ήταν αυτός που με την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1959 ζήτησε και πέτυχε από την ελληνική κυβέρνηση του «εθνάρχη Καραμανλή» την οριστική διευθέτηση των εγκληματιών πολέμου στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα την γερμανική οικονομική βοήθεια και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Τότε ξέσπασε και η γνωστή υπόθεση Μέρτεν, με τον γερμανό εγκληματία πολέμου που είχε εμπλακεί στην δολοφονία χιλιάδων εβραίων στην Θεσσαλονίκη να αμνηστεύεται να αποφυλακίζεται και να φυγαδεύεται από την χώρα.
 
Ο Βάλτερ Χαλστάιν ήταν συνέταιρος με τον Μαξ Μέρτεν σε δικηγορικό γραφείο στην Γερμανία με την επωνυμία «Βάλτερ Χαλστάιν και Μαξ Μέρτεν»!
 
Σε αυτή την γιάφκα, οι απόγονοι των εγκληματιών, των δολοφόνων και των σφαγέων των λαών της Ευρώπης, οικοδομούν τη νέα ΕΕ. Την απροκάλυπτα πλέον, Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων. 
Και σε αυτή την Ένωση, ο πρωθπουργός και σύσσωμο το λεγόμενο κοινοβουλευτικό συνταγματικό τόξο, δίδει όρκους υποταγής και υποτέλειας, παραδίδοντας μαθήματα δοσιλογισμού και προδοσίας σε βάρος του ελληνικού λαού.
 
Η Ελλάδα αποφάσισε να ανήκει αμετάκλητα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και της ΕΕ, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 25 Μαρτίου. Και διάλεξε καθόλου τυχαία, την εθνική επέτειο της παλλιγγενεσίας για να ενσταλλάξει το δηλητήριο του ρόλου που ετάχθη να υπηρετεί.
 
Μα δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση του. Δεν είναι ευχή. Είναι απλά, νομοτέλεια. Κανείς λαός, δεν θα μπορεί να ζήσει τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν. Γι’ αυτό όσο γίνεται γρηγορότερα, η έξοδός μας από την ΕΕ και την ευρωζώνη πρέπει να γίνει πραγματικότητα, πριν ο αριθμός των θυμάτων, λάβει ανεξέλγκτες διαστάσεις. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε την γνώση, έχουμε την θέληση. Εχουμε το πολιτικό υποκείμενο για να το κάνουμε πράξη.
 
 
 
 
 και εδω

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιον χρωστάει όλος ο πλανήτης;

Πριν λίγους μήνες, δημοσιεύτηκε από το ΔΝΤ η έκθεση του Δημοσιονομικού Παρατηρητηρίου. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διότι το παγκόσμιο χρέος έχει ανέλθει το 2015, στα 152 τρις δολάρια, ήτοι στο 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ (σελ. 12). Μιλάει για το σύνολο του κρατικού και του ιδιωτικού χρέους, δηλαδή των κρατών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων (πλην των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων)…

του ΜΙΧΑΛΗ ΑΡΙΔΑ

Δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει, ποιο ύψος χρέους χαρακτηρίζεται ανησυχητικό, αλλά συμφωνούν πως το υψηλό χρέος ευθύνεται για… τις οικονομικές κρίσεις, είτε πρόκειται για αναπτυσσόμενες χώρες, είτε για αναπτυγμένες. Αλλά και όταν δεν υπάρχει κρίση, το χρέος ευθύνεται για τη χαμηλή ανάπτυξη.

Τέλος, μας λέει η έκθεση αυτή , πως επειδή οι επιχειρήσεις γίνονται εύθραυστες στους κραδασμούς των ανεξόφλητων χρεών, οι οικονομίες που έχουν υποστεί καθίζηση δεν πρέπει να προβαίνουν σε πρόωρη σύσφιξη της δημοσιονομικής τους πολιτικής, αλλά πρέπει να σπεύσουν ταχέως σε εθελοντική αναδιάρθρωση των ιδιωτικών χρεών, με μέτρα όπως η χρονική επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους.

Ας κάνουμε λιανά, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του πολυαγαπημένου ΔΝΤ.

Όταν το παγκόσμιο παραγόμενο προϊόν ανέρχεται περίπου στα 75 τρις δολάρια, τι σημαίνει το να φτάνει το χρέος στα 152 τρις δολάρια; Αν όλοι όσοι παράγουν οτιδήποτε σε αυτό τον πλανήτη, δημιουργούν 75 τρις, πως γίνεται να χρωστάνε 152 τρις; Πως γίνεται όλη η Γη να χρωστάει ότι παράγει, πάνω από δύο φορές μάλιστα; Σε ποιον τα χρωστάει; Στους αρειανούς; Είναι διαγαλαξιακό το χρέος;

Πως γίνεται οι Η.Π.Α να χρωστούν περίπου το 110% του ΑΕΠ τους; Το πιο δυνατό οικονομικά και στρατιωτικά κράτος της Γης, σε ποιον και γιατί χρωστάει;

Αντιλαμβάνεστε την παραδοξότητα και τον παραλογισμό; Τι είναι τελικά αυτοί στους οποίους χρωστάει όλο το ανθρώπινο είδος; Που βρήκαν αυτοί τα λεφτά, ώστε να δανείζουν όλους όσους κατοικούν και παράγουν πάνω στον έρμο αυτό πλανήτη; Η απάντηση είναι απλή: είναι τα περίφημα κοράκια – funds, που δανείζουν αέρα και κάνουν τους τόκους κεφάλαιο και τα χρέη υπέρογκα. Γι αυτό, λοιπόν, θα χρωστάμε αιώνια σε αυτά.

Φαίνεται ότι δε δώσαμε στον κόσμο μόνο τη δημοκρατία, τα γράμματα, τις επιστήμες, τις τέχνες. Αυτά τους τα μαθαίναμε παλιά. Στον 21ο αιώνα τους μάθαμε άλλα πράματα, πολύ πιο κολλητικά, σαν επιδημία. Τι μάθαμε σε 7 δις ψυχές; Να τα τρώνε στα μπουζούκια, να καταναλώνουν περισσότερα από όσα παράγουν, να παίρνουν συντάξεις πρόωρες, να είναι καλοπερασάκηδες με δανεικά, να παίρνουν διακοποδάνεια και να φορτώνουν τις πιστωτικές κάρτες. Γι’ αυτό χρωστούν όλοι τα μαλλιοκέφαλά τους.

Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί με ηλίθιες δικαιολογίες, για να εφαρμόσουν απρόσκοπτοι τη σφαγή μας; Εννοείται. Γιατί όμως καταλαβαίνουμε αμέσως, πως το «εμείς φταίμε» είναι μια σκέτη μπούρδα, ένα ηλίθιο ψέμα, όταν αναφέρεται σε όλο τον πλανήτη και δεν το καταλαβαίναμε, όταν αναφερόταν στην Ελλάδα; Αντιλαμβάνεστε την παγίδα που έριξαν τη σκέψη μας; Το τεράστιο ψέμα που είχαμε πιστέψει; Λέω είχαμε, γιατί τώρα πια κανείς δεν το χάφτει. Εκτός από τα κομματόσκυλα βεβαίως, τα λαμόγια, τους βολεμένους και αυτούς που νομίζουν πως θα βολευτούν.

Ένα τελευταίο από το ΔΝΤ. Συμβουλεύει τα κράτη που είναι σε δύσκολη θέση, να «αναδιαρθρώσουν» τα χρέη των επιχειρήσεων. Προτείνει ένα τρόπο. Καιροπέταγμα του χρέους με επιδότηση του πιστωτή. Το Ε.ΠΑ.Μ., προτείνει κάτι άλλο. Διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που τα μνημόνια τους εξάντλησαν οικονομικά και όχι μόνο. Όχι των θαλασσοδανείων των λαμογιών βεβαίως. Αυτά θα πληρωθούν μέχρι δεκάρας.

Από τη στιγμή δε, που το ίδιο το διεθνές δίκαιο το προβλέπει ξεκάθαρα, γιατί δεν «αναδιαρθρώνουμε» και το δημόσιο χρέος; Ο ΟΗΕ βγάζει συνεχώς ψηφίσματα, πως ένα κράτος έχει το δικαίωμα να αναδιαρθρώσει το χρέος του από το μηδέν. Αυτό ισχύει, γιατί ένα κράτος δεν είναι σαν έναν ιδιώτη. Δεν μπορεί να κάνει κατάσχεση κάποιος σε ένα κράτος, γιατί το κράτος έχει πίσω του ένα λαό. Είναι πρώτιστο μέλημα του κάθε κράτους η ευημερία και επιβίωση του λαού του και όχι η εξόφληση του χρέους. Γι΄ αυτό, ένα κράτος έχει το δικαίωμα να διαγράψει μονομερώς το χρέος του. Το διεθνές δίκαιο τα λέει αυτά, όχι εγώ.

Εμείς γιατί δεν ασκούμε αυτό το δικαίωμά μας, όπως μόνο το Ε.ΠΑ.Μ. ζητάει; Για να μην μας αποκαλέσει μπαταχτσήδες, ο αείμνηστος ολετήρας ΓΑΠ; Γιατί να μην πάει ο πρωθυπουργός της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας (όχι της σημερινής, που είναι υπό κατοχή) στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και να ενημερώσει, πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το χρέος της, καθώς από όπου και να το πιάσεις, είναι παράνομο, καταχρηστικό και ληστρικό; Και άρα, ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ ένα χρέος που δεν αναγνωρίζει;

Ποιος θα τρέχει μετά; Ποιος έχει να τρέμει από μια τέτοια εξέλιξη; Εμείς ή τα διεθνή κοράκια; Σας διαβεβαιώ, το δεύτερο.

Γιατί έχουν διαγράψει το χρέος τους, τόσα άλλα κράτη και όχι εμείς; Είναι πιο έξυπνοι οι Ισλανδοί που το έκαναν πρόσφατα; Σκεφτείτε, ότι η πρώτη χώρα που κέρδισε δικαστήριο διαγράφοντας χρέος, ήταν η Ελλάδα τη δεκαετία του 1930. Γιατί όχι και σήμερα;


Δείτε τη σχετική έκθεση: (https://www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2016/02/pdf/fm1602.pdf)
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου; Τι θα συμβεί στις 23 Σεπτεμβρίου που θα επηρεάσει τoν πλανήτη (Video)

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας, ο περιβόητος θρυλικός πλανήτης των αρχαίων Σουμέριων Nibiru πρόκειται σύντομα να περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας.

Ο πλανήτης Χ – όπως αλλιώς ονομάζεται- θεωρείται από ερευνητές πως «κρύβεται» πίσω από άλλα αστέρια του ηλιακού συστήματος και γι’ αυτό μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί. Οι συνομωσιολόγοι θεωρούν πως η έλευση αυτού του πλανήτη θα προκαλέσει την… Αποκάλυψη και την συνακόλουθη καταστροφή του κόσμου.

Ο Ντέϊβντ Μιντ, συγγραφέας του βιβλίου «Πλανήτης Χ – Η άφιξη του 2017», πιστεύει πως ο πλανήτης πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον νότιο πόλο της γης και αυτό θα προκαλέσει βιβλικές καταστροφές. Όπως αναφέρει ο πλανήτης πρόκειται να φτάσει κοντά στη γη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017

Στην «Αποκάλυψη» αναφέρεται: «Ένα μεγάλο σημάδι φάνηκε στον ουρανό. Μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο, έχοντας το φεγγάρι κάτω από τα πόδια της και ένα στεφάνι από 12 αστέρια στο κεφάλι της, σημειώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την θεωρία του Μιντ

«Το μεγάλο σημάδι, η γυναίκα, όπως περιγράφεται στην «Αποκάλυψη» είναι μορφή αστρονομικών φαινομένων και διαρκεί μόνο λίγες ώρες. Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το αστρονομικά λογισμικά μοντέλα, αυτό το σημάδι δεν έχει ποτέ παρουσιαστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ωστόσο, ποιος θα μπορούσε αυτό να το αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία;», δηλώνει ο Μιντ, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Πλανήτης Χ θα περάσει για μια και μοναδική φορά κοντά από τη γη τον Σεπτέμβριο.

Ο Μιντ μέσα από το βιβλίο του και τα βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ υποστηρίζει πως η παγκόσμια γνώμη θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη εδώ και χρόνια για αυτό που πρόκειται να συμβεί όταν έρθει ο Πλανήτης Χ σε τροχιά πολύ κοντινή της γης.

Στο παρελθόν, είχε προβλεφθεί πως ο πλανήτης Nibitu επρόκειτο να χτυπήσει τον πλανήτη μας τον Δεκέμβριο του 2015 και πριν από αυτό τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Είχε επίσης προβλεφθεί πως θα «χτυπούσε» τη γη το 2012 έτος το οποίο ήταν μαζί με την Αποκάλυψη των Μάγια.
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Μην αγοράσετε αυτά τα αυγά!

Όλα τα αυγά (συμπεριλαμβανομένων των χύμα αυγών που πωλούνται στις Λαϊκές Αγορές) θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα τον διακριτικό αριθμό του παραγωγού.

Αυτός ο διακριτικός αριθμός στα αυγά περιλαμβάνει:

1. Τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής:
 • 0 = Βιολογικά
 • 1 = Ελεύθερης βοσκής
 • 2= Αχυρώνα ή δαπέδου με στρωμνή
 • 3= Κλωβοστοιχίας
2. Την χώρα προέλευσης, που για την χώρα μας αναγράφεται ως GR
3. Tον κωδικό αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
4. Τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης της μονάδας ωοπαραγωγών ορνίθων

Στα καταστήματα, όλα τα αυγά πρέπει να είναι συσκευασμένα. Υποχρεωτικά, τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές συσκευασίες, πρέπει να φέρουν, στην εξωτερική όψη της συσκευασίας, τις προβλεπόμενες ενδείξεις (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αυγού):
 • Τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου.
 • Την κατηγορία ποιότητας και βάρους.
 • Τον αριθμό αβγών, που περιέχει η συσκευασία.
 • Την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες, μετά την ημερομηνία ωοτοκίας).
Άλλα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προσέχετε
 • Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της ημερομηνίας της λήξης και των σωστών ενδείξεων στην συσκευασία τους, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης.
 • Τα αυγά μπορούν να πωλούνται ως «extra» ή «extra φρέσκα» μόνο μέχρι την έβδομη ημέρα από τη συσκευασία τους ή την ένατη ημέρα μετά την ωοτοκία.
 • Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη φυλής της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
 • Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αυγού.
Συμβουλές
 • Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος.
 • Αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
 • Μην χρησιμοποιείτε αυγά με δυσάρεστη οσμή.
 • Για τη καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε μην τα πλένετε αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
 • Η νωπότητα του αυγού διαπιστώνεται από το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αυγά έχουν πολύ μικρό θάλαμο.
πηγη

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνονται τα διόδια για τις νέες σήραγγες των Τεμπών

Δεν θα υπερβαίνει τα 30 λεπτά του ευρώ η αύξηση που θα προκύψει στα διόδια από την έναρξη της λειτουργίας των νέων σηράγγων των Τεμπών στην Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", η υπεύθυνη Τύπου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», Ειρήνη Ζαβρίδου. Ο σημερινός σταθμός διοδίων του Πυργετού θα καταργηθεί, ενώ το τίμημα στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς θα αναπροσαρμοστεί.

"Όποιος κάνει το κομμάτι με τις καινούργιες σήραγγες θα πληρώνει μια αύξηση 30 λεπτών. Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται αναπροσαρμογή στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς για τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα (...) Στην έξοδο υπάρχει ο σταθμός του Μακρυχωρίου όπου και εκεί θα υπάρξει αύξηση" λέει η κα Ζαβρίδου και εξηγεί: "Σήμερα για να κάνει κάποιος αυτή τη διαδρομή, περνούσε μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών και είχε να πληρώσει και τα διόδια στον Πυργετό. Αυτός ο σταθμός διοδίων παύει να υφίσταται στον κεντρικό άξονα. Τα διόδια στη Λεπτοκαρυά αυξάνονται στα 3,10 ευρώ από 1,90 σήμερα, ενώ στο Μακρυχώρι το τίμημα αναπροσαρμόζεται επίσης και από 1,40 ευρώ γίνεται 2,50. Αν αφαιρέσουμε τα 2 ευρώ που πληρώνει κάποιος στον Πυργετό σήμερα, η διαφορά που προκύπτει είναι 30 λεπτά”.

Κατά την κα Ζαβρίδου, έχουν κατασκευαστεί πλευρικοί σταθμοί διοδίων, ένας στον Πλαταμώνα (από/προς Λάρισα) και ένας στον Ευαγγελισμό (από/προς Θεσσαλονίκη). "Δηλαδή είναι η είσοδος και η έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο. Κάποιος που είναι στον παράδρομο και θέλει να μπει στον αυτοκινητόδρομο και να κάνει χρήση των σηράγγων, θα πληρώσει" επισημαίνει η κα Ζαβρίδου.
Στο μεταξύ, μέχρι το βράδυ αναμένεται ότι θα έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία τέλεσης των εγκαινίων για την ολοκλήρωση των έργων στα Τέμπη, καθώς αυτή μετατέθηκε χρονικά εκ νέου και δεν θα γίνει στις 3 Απριλίου όπως είχε ανακοινωθεί. Ο χρόνος πάντως κυλάει αντίστροφα ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στα Τέμπη που θα αλλάξει ριζικά τον οδικό χάρτη της Ελλάδας.

Την ημέρα των εγκαινίων δεν θα είναι εύκολη η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου για πρακτικούς λόγους, λόγω της πιθανής προσέλευσης μεγάλου αριθμού πολιτών. "Εμείς έχουμε τη συμβατική υποχρέωση στις 31 Μαρτίου, την Παρασκευή, να έχουμε ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο να μπορεί να μπει σε λειτουργία και αυτό με πιστοποίηση του ανεξάρτητου μηχανικού και του Δημοσίου. Την ημέρα των εγκαινίων δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να δοθεί στην κυκλοφορία, λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου" σημείωσε.

Το έργο κατασκευής τμήματος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, τρεις δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες που θα παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και τις γέφυρες που οδηγούν στις σήραγγες. Οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα, ενώ ξεχωρίζει αυτή των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ καταθέτει το υπουργείο Παιδείας

Την κατάθεση νομοσχεδίου, που θα αφορά στα ΑΕΙ, μέσα στον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή, με θέμα: «Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη».

Μάλιστα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου του υπουργείου.

Σήμερα, πάντως, ο υπουργός ανέφερε ότι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου, θα προχωρήσει η θεσμοθέτηση «ακαδημαϊκών περιφερειακών συμβουλίων», όπου θα συνυπάρχουν πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα. «Θα επιτελούν μία δυναμική λειτουργία για τις περιφέρειες, καθώς τα ιδρύματα θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την περιφέρειά τους. Και είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά θα συνυπάρχουν και θα συζητάνε μαζί τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Εξάλλου, ο υπουργός επανέλαβε ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» για τη μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση και τόνισε ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά από αναζήτηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα δώσουν «τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε την κοινωνία και για το ποια πράγματα η κοινωνία είναι έτοιμη».

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στον χαρακτήρα των προβλημάτων που πρέπει να επιλύσουμε», πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στις «παθογένειες» και τα «ιδεολογικά ζητήματα» της Εκπαίδευσης που πρέπει να ξεπεραστούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. «Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, είναι η ανανοηματοδότηση πολλών διαστάσεων της εκπαίδευσης, και δη της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολλανδία: Τραγικό θάνατο βρήκαν ένας ενήλικας και ένα παιδί από σύγκρουση με τρένο

Τραγικό θάνατο βρήκαν ένας ενήλικας και ένα παιδί στην Ολλανδία, μετά από σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο, σε διάβαση στην πόλη Χάρλινγκεν, στον βόρειο τομέα.

Το όχημα που παρασύρθηκε ήταν μέρος οχηματοπομπής που μετέφερε τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά σε σχολική εκδρομή, γεγονός που έχει προκαλέσει τη διενέργεια μεγάλης έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια.

Οι νεαροί μαθητές είχαν επισκεφτεί τοπική φάρμα για να δουν νεογέννητα αρνάκια και επέστρεφαν στα σπίτια τους.
Στη διάβαση δεν υπήρχαν απαγορευτικές μπάρες. Υπήρχαν όμως φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι είναι άγνωστο προς το παρόν αν λειτουργούσαν κανονικά ή όχι.

Σύμφωνα με ντόπιους κατοίκους, στο ίδιο σημείο είχε γίνει και άλλο ατύχημα τον περασμένο μήνα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκπαιδευτικοί: Ξεκινούν από σήμερα κινητοποιήσεις

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα και αύριο, καθώς και την επόμενη Τετάρτη, 5 Απριλίου οι εκπαιδευτικοί ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών για τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές.

Για τους εκπαιδευτικούς, οι «προσωρινές», όπως αναφέρονται στην τροπολογία, ρυθμίσεις, αποτελούν «ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση».

Ακόμη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα, αφού «δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση), και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε». Η ΔΟΕ χαρακτηρίζει επίσης, «εξαιρετικά ανησυχητικό», το ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός, θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

Έτσι, με βασικό και πάγιο αίτημα την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών, αλλά και την πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής και τον μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο στη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Παιδείας και την Τετάρτη 29 Μαρτίου στη 1μ.μ., στη Βουλή.

Παράλληλα, έχει κηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.) και για τις δύο ημέρες.


Ακόμη, την Τετάρτη 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στην Αθήνα (στα Προπύλαια), στη Θεσσαλονίκη (στο άγαλμα Βενιζέλου), στο Ηράκλειο (στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης), αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για την ημέρα αυτή, έχει κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-2 μ.μ.).
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: «Αιδώς Αργείοι»

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με συνέπεια από την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, έχει καταγραφεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα μεταπολεμικά.

 Δημήτρης Τσιρώνης* 

Ακόμη και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε ανύποπτο χρόνο, έχει αναγνωρίσει το Βατοπέδι ως σκάνδαλο. Συγκεκριμένα, στην Ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το 2008, ανέφερε μεταξύ άλλων:

"..... Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας, γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί, η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. ........"

Το ίδιο κατέθεσε και ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γεώργιος Προβόπουλος κατά την εξέτασή του στην Προανακριτική Επιτροπή Βατοπεδίου της Βουλής στις 31.8.2010, όπου ανέφερε ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου «όζει» όταν του υποβλήθηκε σχετικό ερώτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Προβόπουλος είχε διετελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βατοπεδίου "ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ", γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη αξία η μαρτυρία του.

Η υπόθεση του Βατοπεδίου κρίθηκε ως σκάνδαλο και τελεσίδικα με την αριθ. 197/2015 Δικαστική Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής, με την οποία κρίθηκε ότι η λίμνη - λιμνοθάλασσα Βιστωνίδας και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και όχι στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου, ώστε να αποτελούν αντικείμενο ανταλλαγής με άλλα ακίνητα «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου, όπως έκαναν «ελαφρά τη καρδία» οι Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή.

Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αυτοί που απεμπόλησαν τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου επί της λίμνης Βιστωνίδας, ακόμη και όταν αυτά είχαν κριθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από τη Διάσκεψη των Δικαστών του Πρωτοδικείου Ξάνθης. Άλλωστε τιμωρήθηκε πειθαρχικά τότε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου (που μειοψήφισε) επειδή ενημέρωσε τη Μονή να προλάβει τις συνέπειες και επειδή καθυστέρησε την έκδοση της Απόφασης μέχρι να "δράσει" η κυβέρνηση.

Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αυτοί που αποχαρακτήριζαν εν μια νυκτί ακίνητα εντός δασών ή δασικών εκτάσεων, εντός αρχαιολογικών χώρων ή σε αιγιαλό και παραλία και παραχωρούνταν στη συνέχεια ως άρτια και οικοδομήσιμα στη Μονή.

Υπουργός της κυβέρνησης ήταν αυτός που ανασχηματίστηκε - αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή επειδή ήθελε να μεταστεγάσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου του στο Ολυμπιακό Ακίνητο, προκειμένου να «διευκολυνθεί» η παραχώρηση του ακινήτου στη Μονή, η οποία στη συνέχεια το μοσχοπούλησε στον επιχειρηματία Πολέμη έναντι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ;

Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αυτοί που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι «νόμιμα και ηθικά» έστηναν offshore εταιρείες διάγοντας προκλητικό πολυτελή βίο σε επαύλεις και κότερα.

Όλοι οι παραπάνω τις τελευταίες μέρες αισθάνονται «δικαιωμένοι» για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. «Δικαιωμένος» ο Κ. Καραμανλής, «δικαιωμένοι» οι εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου Υπουργοί του, «δικαιωμένη» και η ΝΔ.

Αιδώς Αργείοι!!!!!!

Αλήθεια, για ποιό πράγμα αισθάνονται «δικαιωμένοι» ;

Για την επί των ημερών τους παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από κερδισμένη δίκη που επικύρωνε την κυριότητά του στη λίμνη Βιστωνίδα και στις παραλίμνιες εκτάσεις ;

Για τις παράνομες ανταλλαγές - παραχωρήσεις στη Μονή των πιο σημαντικών και καλύτερων ακινήτων - "φιλέτων" του ελληνικού δημοσίου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στο Ολυμπιακό χωριό, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής, της Καβάλας, του Γραμματικού Αττικής κ.ο.κ. ;

Για τη μετατροπή της Μονής Βατοπεδίου από οίκο του θεού σε επενδυτικό και χρηματιστηριακό οίκο;

Ή για την επιβολή πιέσεων, αυθαιρεσιών και παρανομιών, καθώς και εκμαυλισμό υπαλλήλων και δημόσιων λειτουργών ;

Με την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών αθωώθηκαν οι τελευταίοι, όχι οι Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή που παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο από την Ολομέλεια της Βουλής το 2010.

Τους Υπουργούς αυτούς είχε «προλάβει» να τους «αθωώσει» ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής με το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής στις 9.5.2009, ώστε με το πέρας της δεύτερης Συνόδου εκείνης της Κοινοβουλευτικής Περιόδου (ΙΒ') να παραγραφούν τα αδικήματα των μελών των κυβερνήσεών του που ενεπλάκησαν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Αντί λοιπόν ο Κ. Καραμανλής και όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου με σεμνότητα να σιγήσουν και να σιωπήσουν με την ελπίδα κάποια στιγμή να ξεχαστούν οι ανομίες τους, επέλεξαν την οδό της πρόκλησης και των πανηγυρισμών. Οποίο Θράσος!!!! Οποία φαυλότης και αμετροέπεια!!!! Αιδώς Αργείοι ξανά!!!!

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το ...... «Βούδα».

Όχι κ. Καραμανλή!!! Όχι κκ πρώην Υπουργίσκοι της κυβέρνησής του!!! Δεν πρέπει να αισθάνεστε «δικαιωμένοι» και «περήφανοι» για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ντροπή πρέπει να αισθάνεστε!!!!

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε όλοι εμείς που πρωταγωνιστήσαμε στην αποκάλυψη και διερεύνηση του τεράστιου αυτού σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου από την Κυβέρνηση Καραμανλή!!!!!

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που φέραμε με μεθοδικότητα και επιμονή στο φως όλα τα στοιχεία και ακυρώσαμε τα αμαρτωλά σχέδιά σας.

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που συμβάλαμε ώστε η κυριότητα της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων Βιστωνίδας να επικυρωθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Ντροπή πρέπει να αισθάνεστε εσείς που απεμπολήσατε υπέρ της Μονής αυτό το δικαίωμα του ελληνικού δημοσίου.

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που αποτρέψαμε την απώλεια των καλύτερων ακινήτων του δημοσίου, που συμβάλαμε ώστε να ακυρωθεί η παραχώρησή τους στη Μονή και να επανακτήσει το κράτος αυτά τα ακίνητα "φιλέτα" η αξία των οποίων αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Ντροπή πρέπει να αισθάνεστε εσείς που τα δωρίσατε στη Μονή, λες και ήταν η περιουσία του πατέρα σας!!!

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που στην Εξεταστική και στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου διερευνήσαμε και αναδείξαμε μια σειρά παράπλευρων σκανδάλων (MARFIN, TORCASSO, IRF, RASSADEL, MADEUS κλπ), τα περισσότερα των οποίων έχουν πάρει το δρόμο τους στη Δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις, ενώ ακόμη και για τους αθωωθέντες υπαλλήλους και λειτουργούς εκκρεμούν αδικήματα (υπεξαιρέσεις, ψευδορκίες, πλαστογραφίες κ.ά.) τα οποία δεν συνδέονται με το στενό πυρήνα του σκάνδαλου του Βατοπεδίου και ελπίζουμε ότι σύντομα θα πάρουν και αυτές οι υποθέσεις το δρόμο τους στη Δικαιοσύνη.

Σ' αυτά αναμένουμε απαντήσεις κ. Καραμανλή και όχι στις άναρθρες διθυραμβικές κραυγές των προηγουμένων ημερών.

Αναμένουμε ευθέως τις απαντήσεις σας και όχι μέσω κύκλων όπως μας είχατε συνηθίσει τα τελευταία οκτώ χρόνια της αφωνίας και της αδικαιολόγητης απουσίας σας από το δημόσιο διάλογο, σε μια πολύ επώδυνη εποχή για τους πολίτες και τη χώρα (εάν βέβαια το θυμάστε ή το κατανοείτε αυτό)!!!* Ο Δημήτρης Τσιρώνης είναι πρώην βουλευτής, πρόεδρος Προανακριτικής Επιτροπής Βατοπεδίου 2010, μέλος Εξεταστικής Επιτροπής Βατοπεδίου 2010πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Tσουχτερά» πρόστιμα και ποινές για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

«Λουκέτα» μέχρι και 10 ημέρες τσουχτερά πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ θα αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες εντοπίζονται σε φορολογικό έλεγχο να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με το νέο αυτό καθεστώς, οι παραβάτες που θα εντοπίζονται θα τιμωρούνται με άμεσο κλείσιμο των καταστημάτων τους για 48 ώρες, ενώ σε περίπτωση πρώτης υποτροπής θα υποχρεώνονται να βάλουν λουκέτο για 4 μέρες και σε κάθε νέα υποτροπή ή σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του "λουκέτου" θα κλείνουν για 10 μέρες.

Εναλλακτικά, σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεωv στις οποίες δεν είναι δυνατό να μπει λουκέτο, όπως π.χ. ξενοδοχεία, γηροκομεία, φροντιστήρια, ιατρεία κ.λπ. θα επιβάλλονται χρηματικές ποινές από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.

Με το νέο νομοθετικό καθεστώς, το οποίο θα ισχύει για διαπιστώσεις παραβάσεων που θα γίνουν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπεται, ειδικότερα, ότι:

1) Εφόσον κατά τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση περισσοτέρων από 10 παραστατικών πώλησης ή εφόσον διαπιστώνεται ότι η αξία των παραστατικών πώλησης τα οποία δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους τους, αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος. Εάν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστωθεί εκ νέου από μερικό επιτόπιο έλεγχο στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, ότι δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς τουλάχιστον 3 παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας, τότε η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για 96 ώρες, δηλαδή για 4 μέρες. Σε κάθε επόμενη διαπίστωση από επιτόπιο μερικό φορολογικό έλεγχο στον ίδιο επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία εντός δύο φορολογικών ετών από τους προηγούμενους ελέγχους η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για 10 μέρες.

2) Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά των ελεγκτών αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης, στην οποία αφορά ο έλεγχος, μέχρι και 1 μήνα με απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Για την εφαρμογή της διαδικασίας αυτής πρέπει να εκδίδεται από τους ελεγκτές σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και με κλήση του ελεγχόμενου επιχειρηματία για ακρόαση εντός 5 ημερών.

3) Πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση παραβίασης της αναστολής από τον υπόχρεο, επιβάλλεται, κάθε φορά, με πράξη των οργάνων της Α.Α.Δ.Ε. επιπλέον αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 10 μέρες.

4) Σε κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που θα προσδιορίζονται με αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. μπορεί, αντί της αναστολής λειτουργίας, να επιβάλλεται κατά περίπτωση ειδική χρηματική κύρωση ως εξής:

α) Από 1.000 έως 2.500 ευρώ, εφόσον κατά τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση περισσοτέρων από 10 παραστατικών πώλησης ή εφόσον διαπιστώνεται ότι η αξία των παραστατικών πώλησης τα οποία δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους τους.

β) Από 2.501 έως 5.000 ευρώ, εφόσον εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστωθεί εκ νέου από μερικό επιτόπιο έλεγχο στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, ότι δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς τουλάχιστον τρία παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας.

γ) 5.000 ευρώ, σε κάθε επόμενη διαπίστωση από επιτόπιο μερικό φορολογικό έλεγχο στον ίδιο επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία εντός δύο φορολογικών ετών από τους προηγούμενους ελέγχους. πηγη 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς “κουρεύουν” τα πρόστιμα της εφορίας έως και… 97%

Βεβαιώσεις εσόδων οι οποίες υπολογίζονται στα 100 εκατ. ευρώ κρύβονται πίσω από την δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ο οποίος και υποστήριξε ότι «πάμε κάπως καλύτερα από ότι περιμέναμε σε ότι αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων». Μόνο που, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το Moneypro, αυτά τα 100 εκατ. ευρώ δεν προέρχονται από φορολογούμενους που αποφάσισαν να αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα αλλά από πρόσωπα που βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστια πρόστιμα κατά τη διαδικασία του φορολογικού ελέγχου και κατόρθωσαν να ξεμπερδέψουν μέσω του περίφημου νόμου 4446/2016 με «έκπτωση» έως και… 97%.

Τα παραδείγματα που περιγράφουν έμπειροι λογιστές οι οποίοι και έχουν ήδη εντάξει πελάτες τους στις διατάξεις του νόμου –στο τέλος Μαρτίου κλείνει ο πρώτος κύκλος καθώς όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31/03 έχουν καλύτερη μεταχείριση- αποδεικνύουν ότι οι διατάξεις του νόμου λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό ως «συγχωροχάρτι» για όσους έχουν εντοπιστεί να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο: Επιχειρηματίας είχε εντοπιστεί προ ετών με εικονικά τιμολόγια της τάξεως των 10.000 ευρώ. Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, το συνολικό ποσό που θα έπρεπε να καταβάλλει στην εφορία για να κλείσει την υπόθεσή του, είχε φτάσει στις 130.000 ευρώ. Με την ένταξη στις διατάξεις του νόμου 4446, η υπόθεση έκλεισε με τη συνολική προσαύξηση να περιορίζεται στα 4.900 ευρώ ποσό το οποίο μπορεί μάλιστα να καταβληθεί και σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις.

Το «πάμε καλύτερα από ότι περιμέναμε» του κ. Πιτσιλή, δικαιολογείται, σύμφωνα με λογιστές που έχουν εικόνα για το πώς κινούνται οι ενδιαφερόμενοι, από το γεγονός ότι ο νόμος που θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και το τέλος Μαίου, λειτουργεί περισσότερο ως μια «κεκαλυμμένη περαίωση» εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και λιγότερο ως «οικειοθελής αποκάλυψη» αδήλωτων εισοδημάτων. Οι διατάξεις, έχουν κινήσει το ενδιαφέρον φορολογουμένων που είτε έχουν μπει στη διαδικασία του φορολογικού ελέγχου  είτε ατόμων που γνωρίζουν ότι το επικείμενο «άνοιγμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με ιλιγγιώδη πρόστιμα. Πώς γίνεται πρόσωπα στα οποία έχουν καταλογιστεί πρόστιμα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ (όπως ο υπαρκτός επιχειρηματίας στο παράδειγμα που προαναφέρθηκε) να απαλλάσσονται ακόμη και πάνω από το 90% τη συνολικής επιβάρυνσης; Το όφελος απορρέει από τη διάταξη του νόμου: «Σε όσους υπαχθούν στη ρύθμιση του νόμου 4446/2016, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των άρθρων 58, 58Α και 59 του νόμου 4174/2013, ούτε του άρθρου 7 του νόμου 4337/2015 ή του άρθρου 6 του νόμου 2523/1997 ή άλλων διατάξεων, ούτε άλλες φορολογικές, διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις συμπεριλαμβανομένου του μέτρου του άρθρου 13 του ν. 2523/1997 περί αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών καταστάσεων) κλπ. Όλα αυτά μεταφράζονται ως εξής: ο φορολογούμενος γλιτώνει τον διπλασιασμό του φόρου που προέβλεπε το «ποινολόγιο» της εφορίας για τις παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, τον τριπλασιασμό του φόρου που προβλεπόταν για τις παραβάσεις ΦΠΑ, τις προσαυξήσεις για σειρά ετών όπως επίσης και τον εξωλογιστικό προσδιορισμό του φόρου. Κάπως έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι χρήση του νόμου έχουν κάνει μέχρι τώρα πολλά πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τι τους περιμένει από τον φορολογικό έλεγχο είτε γιατί ο λογιστής τους γνωρίζει τις παραβάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει είτε γιατί έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους το σημείωμα διαπιστώσεων που εκδίδεται κατά τη διαδικασία του ελέγχου.

Μεγάλη ανταπόκριση από τα πρόσωπα που θα περίμενε το υπουργείο Οικονομικών να έχουν προσέλθει (εγγεγραμμένους στις διάφορες λίστες κλπ) δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής και αυτό διότι σε περιπτώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, οι φόροι που πρέπει να καταβληθούν είναι αρκετοί. Έστω ότι ένας επαγγελματίας θέλει να αποκαλύψει αδήλωτο εισόδημα 200.000 ευρώ για τη χρήση του 2008. Η αρχική δήλωση του οικονομικού έτους 2009 (όπου κανονικά θα έπρεπε να εμφανιστούν και τα επιπλέον 200.000 ευρώ) είχε ως δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 75.000 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι με βάση τα δεδομένα της εποχής, ο φορολογούμενος είχε πληρώσει φόρο 21.735 ευρώ. Με την προσθήκη των 200.000 ευρώ, το φορολογητέο εισόδημα εκτινάσσεται στις 275.000 ευρώ και ο κύριος φόρος επανυπολογίζεται στις 101.735 ευρώ. Υπό τις καλύτερες συνθήκες (αυτές είναι η δήλωση να υποβληθεί έως τις 31/03 προκειμένου ο πρόσθετος φόρος να περιοριστεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο του 8%) θα επιβληθεί και πρόσθετο φόρος 6.400 ευρώ. Ακόμη και αν αφαιρεθούν τα 21.735  ευρώ που είχαν δοθεί από το 2008 ως φόρος, απομένει και πάλι μια διαφορά της τάξεως των 86.420 ευρώ.

Πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ αποστολής ειδοποιητηρίων ελέγχου σε μια προσπάθεια να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η «πελατεία» του νόμου και κατ’ επέκταση τα βεβαιωθέντα έσοδα. Η προθεσμία για ένταξη, λήγει στο τέλος Μαίου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακριβό μου κεραμίδι – «Αλμυρός» και φέτος ο ΕΝΦΙΑ

Ακριβότερος θα είναι και φέτος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ο ΕΝΦΙΑ τόσο γιατί θα υπολογιστεί με βάση τις σημερινές πλασματικές αντικειμενικές αξίες των ακίνητων όσο γιατί θα ισχύσει και η επέκτασή του συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για αντικατάστασή του με έναν δικαιότερο φόρο ακινήτων, που θα αποδίδει μάλιστα και έσοδα λιγότερα περίπου κατά 30% σε σχέση με τη σημερινή του βεβαίωση – περί τα 3,5 δισ. ευρώ – πάει… περίπατο! Σύμφωνα με τους ιθύνοντες μετατίθεται για το 2019.

Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ και φέτος επί των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κι όχι επί των πραγματικών τιμών της κτηματαγοράς, όπως υποσχόταν παλαιότερα η κυβέρνηση, είναι μια εξέλιξη η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καταρτίσουν το νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων με το οποίο θα αντικατασταθεί το ισχύον σήμερα σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Εδώ και πολλούς μήνες έχει συσταθεί μια επιτροπή που ανέλαβε να μελετήσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τις αξίες των ακινήτων και να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα καταρτιστεί μια βάση δεδομένων αξιών ακινήτων -το λεγόμενο Μητρώο Αξιών Ακινήτων- και θα καθοριστούν οι πηγές από τις οποίες θα αναζητηθούν τα στοιχεία που θα τροφοδοτούν τη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, «ώστε να εξασφαλίζεται η διαρκής και ανά τακτά διαστήματα ενημέρωσή της».

Η επιτροπή αυτή όμως δεν κατάφερε να υλοποιήσει εντός του 2016 το πολύ δύσκολο αυτό έργο. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόλαβε να εφαρμόσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους το νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων με βάση τις πραγματικές τιμές τους, οπότε εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, το οποίο βασίζεται στις αντικειμενικές τιμές.

Την ίδια στιγμή, καθυστερεί και η υποχρεωτική προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών σε τέσσερις περιοχές (Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέος Βουτζάς και Δελφοί) την οποία διέταξε έως τα τέλη του 2016 το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αναδρομική ισχύ μάλιστα από τον Ιούνιο του 2016, μετά από προσφυγές φορολογουμένων. Συστάθηκαν τέσσερις ειδικές επιτροπές οι οποίες ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα το έργο τους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη παγίδα στον λογαριασμό του ρεύματος – Γιατί “καήκαμε” φέτος τον χειμώνα

Όσοι ανοίγουν τον εκκαθαριστικό λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που αποστέλλεται αυτές τις ημέρες και αφορά στους χειμερινούς μήνες -το 4μηνο από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο- μένουν με το στόμα ανοικτό. Και δικαίως διότι τα… κατοστάρικα πέφτουν βροχή. Υπάρχει όμως λόγος σοβαρός. Να λοιπόν γιατί εκτοξεύτηκε η επιβάρυνση

Το fpress.gr παρουσιάζει έναν κατατοπιστικό πίνακα ο οποίος δείχνει πως κλιμακώνεται η χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση. Ο πίνακας, δεν περιλαμβάνει μόνο το ποσό που εισπράττει η ΔΕΗ (ή και κάποιος ανταγωνιστής της) για την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Περιλαμβάνει και τις “λοιπές χρεώσεις” που προσαυξάνουν τον λογαριασμό (και μάλιστα προ φόρων) ακόμη και κατά… 76% όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα.

Ο χειμώνας φέτος ήταν πολύ βαρύς και το πετρέλαιο θέρμανσης πανάκριβο λόγω και της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Έτσι, χιλιάδες ήταν τα νοικοκυριά που αύξησαν τη χρήση άλλων θερμαντικών μέσων (ηλεκτρικά καλοριφέρ, ηλεκτρικές κουβέρτες, αφυγραντήρες ή κλιματιστικά) με αποτέλεσμα να “γράψει” και περισσότερες κιλοβατώρες το ρολόι της ΔΕΗ. Έτσι, πολλοί ήταν αυτοί που “έσπασαν το φράγμα”. Ποιο είναι αυτό; Οι 2000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Όπως φαίνεται και στα στοιχεία που ακολουθούν, το πραγματικό κόστος μιας κιλοβατώρας αν προστεθούν και οι φόροι και οι λοιπές χρεώσεις, κυμαίνεται από 0,1695 ευρώ έως 0,17056 ευρώ για όσους έχουν κατανάλωση (στο κανονικό τιμολόγιο) έως και 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Για όσους ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση εκτοξεύεται στα 0,20645 έως 0,209745 ευρώ. Πρόκειται για “καπέλο” της τάξεως του 23% στο σύνολο του λογαριασμού.

Αυτό είναι λοιπόν το μυστικό του λογαριασμού του ρεύματος: όποιος περάσει τις 2000 κιλοβατώρες στο τετράμηνο… καίγεται. Ιδού και τα ποσά που το αποδεικνύουν. Προσοχή: οι πίνακες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα δημοτικά τέλη και φόρου που επίσης εισπράττονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ούτε και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ. Οι υπολογισμοί αφορούν σε τριφασική παροχή για 120 ημέρες κατανάλωσης και περιλαμβάνονται όλες οι “μονοπωλιακές χρεώσεις” και οι φόροι που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Κατανάλωση Κόστος ΔΕΗ Λοιπές χρεώσεις Φόροι Σύνολο
800 80,48 37,2 17,88 135,56
1000 99,4 45,13 22 166,53
1100 108,86 49,09 24,06 182,01
1200 118,32 53,05 26,12 197,49
1300 127,78 57,01 28,18 212,97
1400 137,24 60,97 30,24 228,45
1500 146,7 64,94 32,3 243,94
1600 156,16 68,9 34,36 259,42
1700 165,62 87,67 38,42 291,71
1800 175,08 92,5 40,6 308,18
1900 184,54 97,33 42,78 324,65
2000 194 102,17 44,95 341,12
2200 230,34 165,01 58,84 454,19
2400 250,85 179,51 64,06 494,42
2600 271,35 194,01 69,29 534,65
2800 291,86 208,51 74,51 574,88
3000 312,36 223,01 79,73 615,1
3250 337,99 257,41 88,46 683,86
3500 363,62 276,79 95,16 735,57
4000 414,88 315,55 108,55 838,98

Στον δεύτερο πίνακα, υπολογίζεται το πραγματικό κόστος ανά κιλοβατώρα αλλά και η αναλογία των ειδικών χρεώσεων επί της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, φαίνεται και η ζημιά που θα κάνετε στην τσέπη σας, κάθε φορά που θα ξεπερνάτε τις 2000 κιλοβατώρες.

Κατανάλωση      Κόστος                  ανά      κιλοβατώρα Αναλογία λοιπών χρεώσεων στην αξία του ρεύματος
800 0,1695 46,22%
1000 0,1665 45,40%
1100 0,1655 45,09%
1200 0,1646 44,84%
1300 0,1638 44,62%
1400 0,1632 44,43%
1500 0,1626 44,27%
1600 0,1621 44,12%
1700 0,1716 52,93%
1800 0,1712 52,83%
1900 0,1709 52,74%
2000 0,1706 52,66%
2200 0,2065 71,64%
2400 0,2060 71,56%
2600 0,2056 71,50%
2800 0,2053 71,44%
3000 0,2050 71,40%
3250 0,2104 76,16%
3500 0,2102 76,12%
4000 0,2097 76,06%πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ μύρισαν ΑΙΜΑ – ΚΛΕΒΟΥΝ τον Εθνικό Ορυκτό Πλούτο της Ελλάδας μέσω ΔΕΗ

Μνηστήρες για μια νύφη που την φώναζαν ΔΕΗ

«Είναι ζήτημα εάν η ΔΕΗ θα μπορεί να πληρώσει μισθούς του τακτικού προσωπικού μετά τον Ιούνιο» τόνισε από το βήμα του 27ου Έκτακτου Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Κοζάνης την περασμένη Τρίτη. Το πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει ως συνέπεια των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Πως μπορεί κάποιος να τεμαχίσει, να καταστρέψει, να απαξιώσει κάτι που πριν από 7 χρόνια είχε 1δις κέρδη, τζίρο το 2009 πάνω από €6δις , με 7,5εκ.πελάτες, με 62 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και 363 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ώστε σήμερα να ζητούν πρακτικά να την χαρίσουμε σε ιδιώτες κυρίως αλλοδαπούς αλλά κι ημεδαπούς μεσάζοντες;

Κι όμως αυτή είναι η ιστορία της ΔΕΗ στα χρόνια της κρίσης

Δεν είναι σκοπός της επιφυλλίδας αυτής να κάνει τεχνικές αναλύσεις, θα χρειαζόταν τόμους, αλλά θα προσπαθήσουμε να πούμε όσο γίνεται πιο απλά πως η Πράσινη σοσιαλεπώνυμη λοιμική μαζί με τις ύαινες κατάφερε το ακατόρθωτο, με την ύπουλη συναίνεση του κακού συνδικαλισμού να απαξιώσει την μεγαλύτερη εταιρία της Ελλάδας και σήμερα να ζητούν να τους την χαρίσουμε για να κλείσει η αξιολόγηση.

Αφορμή για την παρέμβαση ήταν η όψιμη ανακάλυψη από τα ΜΜΕ ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πληρώνουμε «κερατιάτικα» που δεν αφορούν την κατανάλωση ρεύματος, κάτι που γράφαμε χρόνια και μάλιστα από την στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε το Χαράτσι, ουσιαστικά έδωσε και το τελειωτικό χτύπημα που οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας σε αδυναμία πληρωμής, με
την ΔΕΗ να είναι υποχρεωμένη να δίνει λεφτά που δεν έχει εισπράξει.

Γιατί όμως τα ΜΜΕ, που έλεγαν ότι το χαράτσι «είναι δίκαιος φόρος» ανακάλυψαν σήμερα τις επιπλέον χρεώσεις; Πολύ απλά γιατί εν’ όψει της ιδιωτικοποίησης το ρεύμα, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, πρέπει να ακριβύνει ώστε να έχουν κέρδη οι ιδιώτες. Ακριβότερο ρεύμα με λιγότερες επιπλέον χρεώσεις θα μοιάζει με φθηνότερος λογαριασμός, αλλά πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα υπερκέρδη εν μέσω κρίσης.

Όταν ανέλαβε η Πράσινη λοιμική την εξουσία το 2009, αποφάσισε να βάλει ιδιώτες στην Ενέργεια, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα, η Ελλάδα είχε το φθηνότερο ρεύμα στην ΕΕ και δεν μπορούσαν να μπουν ιδιώτες που πουλούσαν ακριβότερο ρεύμα. Δεν ξέρω σε ποια οικονομική σχολή το έμαθαν, αλλά αποφάσισαν ότι η ΔΕΗ, αν και κερδοφόρα, έπρεπε να αυξήσει την τιμή του ρεύματος έτσι ώστε να είναι κερδοφόροι και οι ανταγωνιστές της! Έτσι η ΔΕΗ έκανε αυξήσεις έως 13,8% (2010) + 12% (2012) + αύξηση του ΦΠΑ με τον συντελεστή 13% από το παλαιό 11%, το 2013 ανακοινώθηκαν αυξήσεις από 8,6% (οικιακό) έως 12% (Βιομηχανικό), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση για τα τιμολόγια χαμηλής τάσης πήγε στο 3% και τέλος από το καλοκαίρι του 2013 απελευθερώθηκε η Αγορά.

Για να μην σας μπλέξουμε με αριθμούς. Η Ελλάδα είχε το φθηνότερο ρεύμα στην ΕΕ κυρίως γιατί είναι κρατική και διότι βασιζόταν στην παραγωγή κατά στο φθηνότατο λιγνίτη που είναι σε αφθονία στην Ελλάδα και στα υδροηλεκτρικά (Υ/Η) που είναι σχεδόν….»τσάμπα» και λιγότερο στο πετρέλαιο στα νησιά που όμως αντισταθμιζόταν (ο κωδικός ΥΚΩ στον λογαριασμό σας) από τις άλλες φθηνές και δωρεάν πρώτες ύλες του υπεδάφους και του ύδατος της Χώρας.

Τι έκαναν λοιπόν

Αποφάσισαν να επιβάλουν στην Ελλάδα να μειώσει την παραγωγή από λιγνίτη στο 30% έτσι ώστε να δημιουργηθεί η «ανάγκη» να καλυφθεί η ζήτηση από το ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο των ιδιωτών και το πανάκριβο και ασταθές ρεύμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Λόγω της κατάργησης των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπής CO2 η ΔΕΗ έχει ετήσια επιβάρυνση (κάτι σαν πρόστιμο) 300εκ, ενώ το 2017 παρά τις προσπάθειες των Ευρωβουλευτών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τις τροπολογίες που άνοιγαν τον δρόμο για την επιδότηση της Πτολεμαΐδας V και της Μελίτης II, των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κάνοντας την παραγωγή σχεδόν ασύμφορη. Συμπερασματικά η ευλογημένη ελληνική γη έχει δωρεάν φθηνή πρώτη ύλη για πάμφθηνο ρεύμα, αλλά πρέπει να τιμωρηθούμε γι’ αυτό!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι οικονομικοί δολοφόνοι των αυτοαποκαλούμενων «οικολογικών οργανώσεων» προτείνουν να μας επιδοτήσουν τους ανέργους ώστε να κλείσουμε όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια και να αγοράζουμε φυσικά ΑΠΕ, τα οποία μπορείτε να μαντέψετε σε ποιες χώρες κατασκευάζονται. Σε μια χώρα που προσπαθεί να βγει στην ανάπτυξη μας ζητούν να αυτοκτονήσουμε, καθώς χωρίς φθηνή ενέργεια δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Τέλος ως αναφορά τον λιγνίτη τα ορυχεία μαραζώνουν καθώς χωρίς επαρκή συντήρηση και ζήτηση είναι καταδικασμένα, ενώ για να ανοίξει κάποιο νέο χρειάζονται τουλάχιστον 5 έως 10 χρόνια.

Πάμε τώρα στους ιδιώτες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (Φ/Α). Για να είναι λοιπόν βιώσιμες, οι κατ’ ευφημισμό επενδύσεις, δημιουργήθηκε το «υποχρεωτικό pool» ώστε να έχουν εξασφαλισμένο πελάτη, τον έλληνα πολίτη, αλλά δημιούργησαν και αυτό που ονόμασαν «Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (ΜΑΜΚ) που θεσπίστηκε το 2006 ως αντιστάθμισμα της αδυναμίας των ιδιωτών να ανταγωνιστούν τον φθηνότερο λιγνίτη που διαθέτει μόνο η ΔΕΗ, επειδή αυτοί έχουν μεταβλητό κόστος 70 ευρώ ενώ η Διαμόρφωση Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ) είναι στα επίπεδα των 55 ευρώ.. Με αυτό παραγωγοί Φ/Α εξασφάλισαν ότι θα λειτουργούν τις περισσότερες ώρες του χρόνου, ανεξάρτητα μάλιστα από την ζήτηση και το κόστος καυσίμου και θα πληρώνονται με το 10% επιπλέον, η ΔΕΗ στην ουσία χρηματοδοτεί τους ιδιώτες ανταγωνιστές της με δική της ζημιά! Ο ΜΑΜΚ μπορεί να καταργήθηκε, αλλά δεν έπεσαν οι τιμές, αντιθέτως η ΔΕΗ είναι και χρεωμένη!

Συνεχίζουμε με τις ΑΠΕ. Αυτές υπάρχουν με μόνο σκοπό τις επιδοτήσεις και επιδοτούνται για να υπάρχουν. Είναι πανάκριβες, δεν μπορείς να κάνεις μονάδες βάσης με ΑΠΕ που να έχουν σταθερή παροχή, ακόμη και στην Δανία που είναι μεγάλη η παραγωγή 60% – 80% χρειάζονται συμβατικές μονάδες για να ισορροπεί το σύστημα, αλλιώς με τα φωτοβολταϊκά δεν θα έχετε θερμοσίφωνα το βράδυ και με τις ανεμογεννήτριες δεν θα έχετε ψυγείο όταν δεν φυσάει, όταν έχει πολλά μποφόρ κι όταν έχει πολύ ζέστη. Από τις ΑΠΕ η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αγοράζει το πανάκριβο ρεύμα που παράγουν (ταρίφες) και να το πουλάει με ζημιά. Αυτή η πολιτική προκάλεσε μέσα σε δυο χρόνια μαύρη τρύπα του 2012 300εκ η οποία σύμφωνα με τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ(ΛΑΓΗΕ) θα έφτανε μέχρι το 2014 από 0,9δις έως 2δις Μαύρη Τρύπα! Είναι ο κωδικός ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στον λογαριασμό σας. Και σαν να μην έφτανε αυτό αποφάσισαν το 2012 την απόδοση ποσοστού 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ (περίπου 75εκ) στο ΛΑΓΗΕ για να στηρίξει τις απώλειες

Η ΔΕΗ να παράγει το 78,12% της Ισχύος ανά Παραγωγό (πλην ΑΠΕ) στο Σύνολο της Εγκατεστημένης Ισχύος ενώ έχει το 19,09% σε Υ/Η και το 23,53% λιγνίτη , οι ιδιώτες το 28,40% σε Φ/Α και το υπόλοιπο 29,36% σε ΑΠΕ (μηνιαία έκθεση Φεβρουαρίου ΛΑΓΗΕ)

Έτσι έχουμε φτάσει σήμερα οι καταναλωτές να χρωστάμε 2,7δις στην ΔΕΗ με τα 500εκ να είναι χαμένα καθώς είναι λουκέτα, κλειστά σπίτια, άνεργοι.

Η ΔΕΗ χρωστάει 700εκ. στην ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ που έχει τα δίκτυα, δηλαδή κάτι σαν την «καλή» ΔΕΗ που διαχωρίστηκε από την «κακή» ΔΕΗ που ανέλαβε να πληρώνει όλους τους άλλους. Οι ΑΠΕ έχουν να πληρωθούν 6μήνες, τα χρέη προς εργολάβους Προμηθευτές είναι περί τα 900εκ, ενώ οι λήξεις δανείων φτάνουν τα 640εκ.

Αφού εξηγήσαμε όσο πιο απλά μπορούσαμε πως έφτασε η ΔΕΗ από 1δις κέρδη να χρωστάει της Μιχαλούς, φτάνουμε στο δια ταύτα και τους θεσμούς.

Οι Θεσμοί λοιπόν με πρωταγωνίστρια αυτή την φορά την Κομισιόν (η Γερμανία διψάει για ενέργεια μετά μάλιστα την απόφαση να κλείσουν σταδιακά τα πυρηνικά εργοστάσια) και από πίσω το ΔΝΤ θέλουν να βγουν προς πώληση το 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και μάλιστα είναι από τα μέτρα που πιέζουν (μαζί με την Νέα Δημοκρατία) ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.

Οι θεσμοί το θεωρούν υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας που απορρέει από την πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου σχετικά με την πρόσβαση τρίτων στα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Το ΥΠΕΝ θεωρεί ότι η υποχρέωση που απορρέει από την απόφαση του δικαστηρίου είναι – μόνον – να μην έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να μετάσχει σε οποιαδήποτε μελλοντική παραχώρηση νέων κοιτασμάτων λιγνίτη.

Για το κάνουμε λιανά. Η μεγάλες χώρες επίσημα εξάγουν την οικολογική συνείδηση και μαζί με αυτή πουλάνε τα ακριβά φωτοβολταϊκά σε τρίτες χώρες ή βάζουν πρόστιμα στο λιγνίτη. Όταν όμως αφορά το συμφέρον τους επιδιώκουν να μπουν στον λιγνίτη και τα Υ/Η!

Ακόμη καλύτερα γιατί να επενδύσουν (από την τσέπη τους) στην αναζήτηση κοιτασμάτων, δημιουργία ορυχείων, δομών και εργοστασίων όταν αυτά υπάρχουν έτοιμα και πληρωμένα από τους έλληνες καταναλωτές;

Τέλος γιατί δεν θέλουν να τους δώσουμε και τις ΑΠΕ που είναι, όπως λένε, το μέλλον. Γιατί απλά και στις χώρες τους έχουν πρακτικά εγκαταλείψει της ΑΠΕ ως ασύμφορες και ασταθείς με την παρούσα τεχνολογία και τελικά ο μόνος κερδισμένος θα είναι πάλι η Γερμανία που εξάγει το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ που κατασκευάζει και απασχολεί 300.000 άτομα στον κλάδο, αλλά από την άλλη χρειάζεται φθηνό ρεύμα (βλ. λιγνίτη, Υ/Η) για να λειτουργεί η βαριά βιομηχανία της.
Ένα ακόμη στοιχείο υπερ. της ελληνικής πλευράς είναι και το ότι η αγγλίδα πρωθυπουργός Theresa May η οποία έχει κάνει προτεραιότητας στο μετά το BREXIT Ηνωμένο Βασίλειο την μείωση της τιμής της ενέργειας λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι πολυτέλεια αλλά αγαθό ζωής ενώ διάφορα think tank, της εισηγούνται να ξεκινήσει με την δραστική περικοπή των πράσινων επιδοτήσεων
Αν κρίνουμε και από την ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων στην οποία η επίσης Γερμανική Fraport θέλει να αγοράσει, αλλά χωρίς να βάλει ίδια κεφάλαια, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και στην περίπτωση της ΔΕΗ να τους δώσουμε τα λεφτά να μας…επενδύσουν.
olympia

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!