EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Το κράτος θα βγάλει στο σφυρί τις μονάδες της ΔΕΗ... και ταυτόχρονα θα μπορεί να τις αγοράζει από τον εαυτό του. Τόσο ηλίθιους μας θεωρούν.

Το κράτος θα βγάλει στο σφυρί τις μονάδες της ΔΕΗ... και ταυτόχρονα θα μπορεί να τις αγοράζει από τον εαυτό του. Τόσο ηλίθιους μας θεωρούν.

Σκοτώνουν και παραδίδουν τον κρατικό πλούτο σε άφραγκους απατεώνες... ακριβώς όπως έκαναν ο Γιέλτσιν, ο Πινοσέτ... κι άλλοι πράκτορες του Διαφωτισμού των Rothschild.... και για να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους και τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, ώστε να μην απεργήσουν αφήνουν ανοιχτό το απίθανο ενδεχόμενο επιστροφής τους στο Δημόσιο.

Άλλωστε με τέτοια ψέματα εκλέχτηκαν... Θα ακύρωναν τις ιδιωτικοποιήσεις δήθεν και έδωσαν τα αεροδρόμια σε εταιρία χωρίς κεφάλαιο.

Γράφει επ' αυτού "ΤΟ ΒΗΜΑ":

Εταιρίες του δημόσιου τομέα θα μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, εφόσον η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους καταλήξει σ’ αυτό το αποτέλεσμα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι στους εν λόγω διαγωνισμούς θα μπορούσαν να συμμετάσχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΤΑ κ.ά.

Ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, η οποία θα μεταφερθεί στα αρμόδια όργανα και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εφόσον συζητήσουν, θα αποφασίσουν τη θέση τους» κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Καμίνης διορίζει τον Πλεύρη Πρόεδρο της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών

Μια απόφαση-έκπληξη (για όσους θεωρούν ότι το «κεντροαριστερό προφίλ» θέτει όρια στο εύρος των συνεργασιών) πέφτει ηχηρά στο πολιτικό μίξερ των ημερών. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όρισε ως πρόεδρο της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν δημοτικό σύμβουλο Θάνο Πλεύρη.

Της Παναγιώτας Μπίτσικα

Ανέθεσε θεσμικό ρόλο μεγάλης σημασίας στον 40χρονο δικηγόρο και πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, ο οποίος εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014 δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τoν συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου (ΝΔ).

Του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τη διενέργεια δημοπρασιών εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων του Δήμου, τις οποίες είχε μέχρι σήμερα ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Το πολιτικό άνοιγμα προς τα δεξιά (πολύ δεξιά μάλιστα) θα συζητηθεί, με δεδομένο ότι κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος στις απόψεις, μεταξύ άλλων για τους μετανάστες, για ζητήματα δικαιωμάτων κ.ά. (ο κ. Πλεύρης υπήρξε και βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη από όπου αποχώρησε το 2012 για να ενταχθεί στη ΝΔ).
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ο κ. Καμίνης παρέχει, εμμέσως, δείγματα συναινετικού κλίματος έχοντας βλέψεις μητροπολιτικών διαστάσεων στην τοπική Αυτοδιοίκηση και παράλληλα παραπέμποντας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πάντως, ο κ. Πλεύρης καλείται να αναλάβει κρίσιμα καθήκοντα, με σημαντικές νομικές και οικονομικές παραμέτρους.

Στην απόφαση που υπέγραψε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος (Αριθμ. Πρωτ: 87896/23.3.2017) αναφέρονται τα εξής : «Μεταβιβάζουμε στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Πλεύρη του Κωνσταντίνου την άσκηση των αρμοδιοτήτων των άρθρων 1 παρ.1, 3 παρ.1, 4 παρ.1, 5 παρ.4 A περ. α και Β, 6 παρ.1 και 4 και 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων».

Για την απόφαση ελήφθησαν υπ' όψιν:

οι διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α' 87/2010), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων, οι διατάξεις του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων.» (ΦΕΚ Α' 77/1981), «η ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων».

Τον Οκτώβριο του 2016 είχε αποφασισθεί ο ορισμός του κ. Πλεύρη στην Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών σε αντικατάσταση παραιτηθέντος τακτικού μέλους. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής για το έτος 2017 έχουν οριστεί οι κυρίες Νανά Σπυροπούλου (τακτικό μέλος), Αμαλία Ζέπου (αναπληρωματικό μέλος) και Ελένη -Σπυριδούλα Ζαχαροπούλου (τακτικό μέλος) και ο κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο (αναπληρωματικό μέλος).

Κορυφαίο στέλεχος από το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων, όταν ρωτήθηκε από το «Βήμα» για την απόφαση αυτή, επισήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συναίνεση και η τακτική της συνεννόησης είχε επιχειρηθεί από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Καμίνης ανέλαβε τα ηνία του δήμου».

Τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά την εκλογή του, χαρακτηρίστηκε άνοιγμα-έκπληξη προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Άρη Σπηλιωτόπουλο το ότι ο δήμαρχος Αθηναίων τον όρισε ως εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τουριστικής προβολής του δήμου. Είχε προτείνει και στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ) να αναλάβει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, αλλά εκείνος είχε αρνηθεί.
Επίσης, μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ο Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Σπηλιωτόπουλου (παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ τον Δεκέμβριο του 2016 για το «φιάσκο» με τη ρόδα στο Σύνταγμα).

Εκτός των άλλων, για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων στην επιτροπή για τις δημοπρασίες ελήφθη υπ' όψιν από τη Δημοτική Αρχή η νομική εμπειρία του κ. Πλεύρη ως δικηγόρου. Παράλληλα, από το επιτελείο Καμίνη, θυμίζουν ότι κατά τις συνεδριάσεις στο δημοτικό συμβούλιο συχνά στήριζε αποφάσεις της δημοτικής Αρχής- σε προσωπικό επίπεδο υπήρξε μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ των κ.κ. Καμίνη και Πλεύρη, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του πρώην βουλευτή.  πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Choking Games»: Φονικά παιχνίδια στο Διαδίκτυο - Πιθανόν η αιτία θανάτου της 16χρονης στη Γλυφάδα

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη, παρακολουθεί τις έρευνες γύρω από τον άδικο χαμό μιας 16χρονης στη Γλυφάδα. Από την πρώτη στιγμή που η αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση, στράφηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του άτυχου κοριτσιού, ψάχνοντας να βρει ίχνη που θα τη βοηθήσουν να λύσει το μυστήριο του τραγικού θανάτου, καθώς τα υπάρχοντα δεδομένα κινούν υποψίες ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός θανάσιμου διαδικτυακού παιχνιδιού, του επονομαζόμενου και «Choking game», το οποίο έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες εφήβους ανά τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 11χρονος Garrett Pope Jr. βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, στο σπίτι του στην Νότια Καρολίνα. Η εξέταση της σορού του άτυχου αγοριού από τον ιατροδικαστή, έδειξε ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, το οποίο συνέβη ενώ ο 11χρονος προσπαθούσε να προκαλέσει ασφυξία στον εαυτό του με ένα σχοινί.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, ένας 12χρονος έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να αυτοστραγγαλιστεί με μια ζώνη. Η μητέρα του έλειψε εκτός σπιτιού για λίγα λεπτά κι επιστρέφοντας βρήκε νεκρό το παιδί της στη βάση της σκάλας, με το χέρι του να κρατάει ακόμα τη ζώνη γύρω από το λαιμό του. Τρεις μήνες πριν τον τραγικό θάνατό του, ο μαθητής είχε ενημερωθεί στο σχολείο του για τους κινδύνους του παιχνιδιού, ωστόσο είχε επιλέξει να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις των δασκάλων του.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και δυστυχώς η φονική μόδα δε λέει να ατονήσει, αλλά συνεχίζει να εξαπλώνεται μεταξύ των νέων. Ήδη από το 2008, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών είχε δημοσιοποιήσει την πρώτη του έκθεση για το επικίνδυνο φαινόμενο, το οποίο έκανε λόγο για 80 περίπου θύματα, στην πλειοψηφία τους αγόρια μεταξύ 9 και 16 ετών.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία, είναι σχεδόν σίγουρο πως μέσα στην τελευταία δεκαετία τα θύματα έχουν φτάσει τις πολλές εκατοντάδες, λαμβάνοντας υπόψη τη διάδοση του παιχνιδιού μέσω διαδικτύου και social media. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του οργανισμού GASP (Games Adolescents Shouldn't Play), κάθε χρόνο στις ΗΠΑ χάνονται 250 με 1000 παιδιά, παίζοντας το θανάσιμο παιχνίδι «ασφυξίας».

Τι είναι το «chocking game»

Το παιχνίδι είναι γνωστό με πολλά ονόματα. Μερικά από αυτά προειδοποιούν για την επικίνδυνη φύση του (όπως π.χ. «fainting game» και «blackout game»), ενώ άλλα είναι τελείως παραπλανητικά, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν την παραμικρή υποψία σε γονείς που ίσως έχουν ακούσει για αυτά («space monkey», «cloud nine» και «five minutes in heaven»).

Όπως αναφέρει ο GASP, κεντρική ιδέα του παιχνιδιού (το οποίο μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές) είναι η διακοπή της τροφοδοσίας του εγκεφάλου με οξυγόνο, η οποία δημιουργεί ζαλάδα και μια αίσθηση ευφορίας και μερικές φορές καταλήγει στην λιποθυμία.
Πρόκειται για μια πρόκληση (challenge) που καλούνται να εκπληρώσουν οι έφηβοι (συχνά υπό πίεση των συνομηλίκων τους), είτε μόνοι τους, με τη βοήθεια ενός σχοινιού ή μιας ζώνης, είτε με τη συμμετοχή ενός φίλου ή συμμαθητή.

Το «παιχνίδι» ασφυξίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Αντίστοιχα «παιχνίδια» συναντάμε αιώνες πίσω, κυρίως όμως ανάμεσα σε ενηλίκους, κυρίως κατά της διάρκεια της ερωτικής πράξης - ερωτικών παιχνιδιών. Πλέον όμως, φαίνεται να αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος ανήλικοι, πολλές φορές από το διαδίκτυο σε ένα «παιχνίδι λιποθυμίας». Σε αυτό, κάποιος λαμβάνει μέρος, μετά την πρόσκληση κάποιου τρίτου, ώστε να βιώσει την αίσθηση μιας κατάστασης λιποθυμίας ή ημιλιποθυμίας ή μια εμπειρία πολύ κοντινή στον θάνατο.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντιεξουσιαστές μπουκάρουν σε γραφείο εισπρακτικής εταιρείας (Video)Παρέμβαση της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου για την ύπαρξη μυστικού τηλεφωνικού τμήματος εισπρακτικών οφειλών στο κτήριο που στεγάζεται η πολυεθνική εταιρεία IACAP στην Καλλιθέα. πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίκη Siemens: Να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες ΟΤΕ και Ελληνικό Δημόσιο εισηγείται η εισαγγελέας της έδρας

Η απόφαση θα ληφθεί από το Δικαστήριο στην επόμενη συνεδρίαση του, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ειδικότερα, κατά την σημερινή διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψή των ενστάσεων της υπεράσπισης για την παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και το ελληνικό Δημόσιο έχουν δικαίωμα παράστασης. καθώς υπέστησαν βλάβη από την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens. Σύμφωνα με την άποψη της εισαγγελικής λειτουργού το Δημόσιο έχει δικαίωμα παράστασης με δεδομένο ότι υπέστη βλάβη και η δική του περιουσία αφού είναι μέτοχος του ΟΤΕ.

Οι συνήγοροι Δημοσίου και ΟΤΕ επικρότησαν την τοποθέτηση της εισαγγελέως

Αντίθετα, οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέφρασαν εκ νέου τις αντιρρήσεις τους υποστηρίζοντας ότι ο ΟΤΕ είναι ο μόνος που μπορεί να παρασταθεί και μάλιστα μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η επιχειρηματολογία των πληρεξούσιων δικηγόρων των κατηγορουμένων, στηρίζεται στον συμβιβασμό που έχει υπογραφεί μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, ο οποίος όπως επισημαίνουν έχει αμετάκλητο και δεσμευτικό χαρακτήρα, προβλέπει την αποζημίωση του Δημοσίου με 270 εκατομμύρια ευρώ για τη ζημία που υπέστη γεγονός που σημαίνει ότι παραιτήθηκε από οποιαδήποτε αξίωση στο μέλλον, αφού δεν είχε διατηρήσει και ουδεμία επιφύλαξη.

Κοινή θέση των υπερασπιστών πάντως, η οποία εκφράστηκε και κατά τη διαδικασία είναι επίσης ότι το Δημόσιο δεν δύναται να παρίσταται καθώς δεν υπέστη άμεση ζημία ως μέτοχος του ΟΤΕ.

"Με αυτό το σκεπτικό, θα έπρεπε να είναι εδώ όλοι οι μέτοχοι του ΟΤΕ", επισημάνθηκε από την υπεράσπιση η οποία κατηγόρησε το Δημόσιο και για "παλινωδία" καθώς "στην προδικασία ζήτησε 500 εκατομμύρια αποζημίωση και τώρα ζητεί 69 εκατομμύρια".

Επισημαίνεται τέλος ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση τέθηκε εκ νέου και το ζήτημα της τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών της διαδικασίας, το οποίο όμως δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της έδρας "δεν υπάρχει η υποδομή σε καμία από τις δικαστικές αίθουσες" του Εφετείου της Αθήνας.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουάσιγκτον: Συναγερμός από οδηγό που προσπάθησε να πέσει πάνω σε πεζούς

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία ο ύποπτος συνελήφθη, ενώ στη φωτογραφία φαίνεται πως πρόκειται για γυναίκα.

Οδηγός έπεσε με το όχημά του σήμερα πάνω σε ένα περιπολικό της αστυνομίας κοντά στο Καπιτώλιο, κατόπιν προσπάθησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς αστυνομικούς, προτού συλληφθεί, έγινε γνωστό από την αστυνομία της Ουάσιγκτον.

"Φαίνεται πως έπεσαν" πυροβολισμοί από τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας του Καπιτωλίου, ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε" διευκρινίζει η αστυνομία".

"Ο ύποπτος συνελήφθη" είπε επιπλέον μια εκπρόσωπος τύπου.
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκουρλέτης προς ΝΔ: Είστε τα «βαποράκια» για την πώληση της ΔΕΗ

«Ας μην κάνει η ΝΔ ότι δεν καταλαβαίνει. Ως προς τα  πολιτικά "βαποράκια" που επιδιώκουν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι σαφές ότι αναφέρομαι σε αυτήν», απαντά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που καλούσε τον υπουργό να κατονομάσει τα «βαποράκια συμφερόντων».
 
Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει επίσης ότι «ως προς τα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που διεκδικούν τα "φιλέτα" της ΔΕΗ, είναι πασιφανές ότι ευνοούνται από την επαναφορά του ζητήματος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στις συναντήσεις με τους θεσμούς. Εκτός και αν η ΝΔ εκτιμά ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ και μάλιστα με χαριστικούς όρους, στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής χρονικής προθεσμίας».
 
Στην απάντησή του ο υπουργός κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «κληροδότησαν φθορά και απαξίωση στον ενεργειακό τομέα», ενώ προσθέτει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης και έχει ήδη διανύσει σημαντικό έδαφος προς μια θετική κατεύθυνση».  
 
Και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν η ΝΔ ζητά απολογίες για τη ΔΕΗ ας ξεκινήσει, γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάληψη των μεγάλων πολιτικών ευθυνών που την βαραίνουν για την μακροχρόνια υπονόμευση της Επιχείρησης».
 
Νωρίτερα, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης είχε αναφέρει ότι «η ΝΔ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις αρνητικές εξελίξεις στη ΔΕΗ και στο χώρο της ενέργειας.
 
Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης δηλώνει ότι βλέπει “βαποράκια” συμφερόντων στην ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ. Δεν είναι, όμως, παρατηρητής. Είναι υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα και ήταν ο ίδιος αρμόδιος για τα θέματα ενέργειας. Οφείλει να κατονομάσει τα συμφέροντα.
 
Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τις ευθύνες της στην απαξίωση της ΔΕΗ, που οδηγεί στο ξεπούλημά της προς όφελος των ανταγωνιστών της. Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τη διάλυση της ΔΕΗ, που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της αγοράς ενέργειας και έχει βαριές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανησυχητικά στοιχεία: Τέταρτη στην Ευρώπη σε θανάτους από τροχαία η Ελλάδα το 2016

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία, που καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία το 2016 καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των νεκρών από τροχαία στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, την περσινή χρονιά καταγράφηκαν 75 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους ενώ το 2015 ο αριθμός τους ήταν 73 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους. Βάσει αυτών των στοιχείων, η Ελλάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση του σχετικού καταλόγου στην Ευρώπη με μόνο τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Λετονία να την ξεπερνούν.

Αντίθετα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 2010 έως το 2015, σημειώθηκε μείωση των νεκρών από τροχαία, της τάξεως του 35%.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπούλις την Τρίτη: «Σήμερα μόνο θα χάσουμε άλλες 70 ζωές στους δρόμους και ο αριθμός των ατόμων που θα υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς θα είναι πενταπλάσιος».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Επίθεση φιλίας” από τις τράπεζες σε συνεργάσιμους δανειολήπτες

Συνεργάσιμους δανειολήπτες για να συμφωνήσουν από κοινού μια βιώσιμη ρύθμιση αναζητούν οι τράπεζες. Το οπλοστάσιο λύσεων για τους ιδιώτες δανειολήπτες που θέλουν συναινετική διευθέτηση του προβλήματός τους έχει εμπλουτιστεί και, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, οι τράπεζες θα κάνουν νέα «επίθεση φιλίας» σε συνεργάσιμους δανειολήπτες.

Θα προηγεί ανάλυση των οικονομικών στοιχείων ενώ κοινωνικά κριτήρια, όπως τα προβλήματα υγείας, η οικογενειακή κατάσταση και βεβαίως η ανεργία, συνεκτιμώνται στην εκπόνηση μιας βιώσιμης λύσης ανά περίπτωση.

Ενδεικτικά για ληξιπρόθεσμες οφειλές από στεγαστικά δάνεια, σε πελάτες που αντιμετωπίζουν βραχυχρόνια οικονομική δυσκολία προτείνεται η μείωση δόσης για 18 μήνες το ανώτερο, βάσει του διαθέσιμου εισοδήματος του πελάτη.

Για πελάτες που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια οικονομική δυσκολία θα προτείνονται λύσεις όπως η αύξηση διάρκειας ως και κατά 35 έτη από τη στιγμή της ρύθμισης, η μείωση επιτοκίου για την υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου καθώς και η μέθοδος του διαχωρισμού οφειλής. Η τελευταία λύση περιλαμβάνει το διαχωρισμό της οφειλής του σε 2 τμήματα και καταβάλλει μηνιαία δόση μόνο για το πρώτο μέρος, ενώ το δεύτερο μέρος παραμένει άτοκο και δεν απαιτεί καταβολές για 4 συνολικά έτη.

Για ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και για πελάτες που αντιμετωπίζουν βραχυχρόνια οικονομική δυσκολία προτείνεται ρύθμιση οφειλών χωρίς εξασφάλιση, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης συγκεντρώνει τις οφειλές του από προϊόντα καταναλωτικής πίστης σε ένα νέο δάνειο τακτής λήξης, διάρκειας 10 ετών κατά μέγιστο και με επιτόκιο το μεσοσταθμικό επιτόκιο των προϊόντων που συγκεντρώνει στο νέο δάνειο, ενώ σε πελάτες που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια οικονομική δυσκολία προτείνεται η αύξηση της διάρκειας στα 12 έτη και μείωση επιτοκίου.

Αυτό το τελευταίο προιόν έχει παραλλαγές εφόσον πάντοτε συναινεί ο δανειολήπτης, όπως μια συμφωνία με την τράπεζα που θα προβλέπει ότι το πιστωτικό ίδρυμα αναλαμβάνει να βρει πωλητή για το σπίτι και ο δανειολήπτης θα παραμένει στο σπίτι έναντι συμφωνημένου ενοικίου ανά μήνα. Επιπλέον, αν το σπίτι πωληθεί ο πρώην ιδιοκτήτης θα έχει δικαίωμα πρώτης προτίμησης για να συνεχίσει ως νοικάρης.

Ποιος είναι ο συνεργάσιμος δανειολήπτης: σύμφωνα με τις τράπεζες είναι αυτός που παρέχει πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, ανταποκρίνεται με ειλικρίνεια και σαφήνεια σε κλήσεις και επιστολές και συναινεί στην προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαία επωφελούς λύσης με την τράπεζα.

Πάντως επί του παρόντος, ο ένας στους τρεις δανειολήπτες αποδεικνύεται συνεργάσιμος με βάση την ανταπόκριση που είχαν στις επιστολές που έλαβαν από τις τράπεζες.

Τα στοιχεία των τραπεζών δείχνουν ότι ρυθμίζεται το ένα στα επτά καταναλωτικά δάνεια από το σύνολο των ικανών προς ρύθμιση πελατών και αντίστοιχα το 1 στα 5 των στεγαστικών δανείων. Σε διάρκεια δωδεκαμήνου από τη ρύθμιση, παραμένουν ενήμερα το ένα στα δύο δάνεια.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην αγορά ιατρικού τουρισμού μπαίνει η Ελλάδα

Στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού εισέρχεται δυναμικά η Ελλάδα, ενός τομέα που ο τζίρος του, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 20-30 δισ. δολάρια, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες αναζητούν νέες θεραπείες, χαμηλότερο κόστος, ποιότητα περίθαλψης, σε άλλη χώρα.

Με «σύμμαχο» τους Έλληνες γιατρούς ανά τον κόσμο, επιστήμονες και επιχειρηματίες από την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα διεθνούς προβολής των πλεονεκτημάτων της χώρας μας και την καθιστούν ελκυστικό προορισμό ιατρικού τουρισμού.

Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη για συλλογική δράση, συγκεκριμένη εθνική στρατηγική και οργάνωση, ώστε η χώρα να ενεργοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο και να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο στη διεθνή αγορά ιατρικού τουρισμού.

Δεύτερος σταθμός της συντονισμένης προσπάθειας προώθησης του ιατρικού τουρισμού, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από τη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, είναι το Μόντρεαλ, όπου ζουν 80.000 Έλληνες. Το διήμερο 28 και 29 Μαρτίου, πραγματοποιείται διημερίδα με θέμα «Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα», που διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ΚΕΔΕ και τη στήριξη της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ του Καναδά και όπως λένε οι διοργανωτές θα υπάρχει δυναμική συνέχεια, με απώτερο στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας και την διερεύνηση του ρόλου και της θέσης που θα μπορούσε να διαδραματίσει.

«Δεν είναι ουτοπικό να πούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και να λάβει θέση ψηλά στο χάρτη του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού» είπε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. «Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες, αξιοποιούμε τον δυναμισμό των Ελλήνων σε κάθε γωνιά, προωθούμε συνεργασίες, αναδεικνύουμε και προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Απευθυνόμενος στους ομογενείς, είπε ότι αν και ο Καναδάς διαθέτει ένα εξαιρετικό δημόσιο σύστημα υγείας, εάν κάποιος θέλει να συντομεύσει τον χρόνο αναμονής για ορισμένες ιατρικές πράξεις, τότε μπορεί να απευθυνθεί σε δομές υγείας της Ελλάδας, οι οποίες είναι άρτια στελεχωμένες με υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό.

Ο κ. Πατούλης, χαρακτήρισε την προσπάθεια που γίνεται «συλλογική και όχι ατομική», για να προκύψει, όπως είπε, πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό brand της χώρας μας και όχι να δουλεύουν μεμονωμένα οι γιατροί και οι επιχειρήσεις.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους γιατρούς, τους επιχειρηματίες, ενώ στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε εσάς στήριγμα και πρεσβευτές εσείς οι δύο φορές Έλληνες» κατέληξε.

Τη στήριξή του στην εθνική προσπάθεια για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την «κίνηση αξιοθαύμαστη» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών του Κεμπέκ Χρήστος Καράτζιος, παιδίατρος- λοιμωξιολόγος. Ο σύλλογος αριθμεί 150 μέλη στο Κεμπέκ.

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Ελληνες ζουν εκτός ελληνικών συνόρων διασπαρμένοι σε 140 χώρες της υφηλίου, ανέφερε κατά την ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος, προσθέτοντας ότι ο ελληνισμός του εξωτερικού συνιστά ένα πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Η ελληνική διασπορά αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος του πολιτικού, οικονομικού επιχειρηματικού, πολιτιστικού και επιστημονικού δυναμικού του έθνους και αποτελεί «μοναδική ευκαιρία να μετατρέψουμε το μειονέκτημα της διαχρονικής μετανάστευσης στο εξωτερικό σε πλεονέκτημα για τη χώρα μας σήμερα».

Σύμφωνα με τους ομιλητές, στην Ελλάδα ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να κινηθεί σε αρκετούς τομείς, όπως της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της οφθαλμολογίας, της οδοντιατρικής, της πλαστικής/αισθητικής χειρουργικής.

«Αιχμή του δόρατος» για την προσέλκυση ζευγαριών από το εξωτερικό και ως εκ τούτου την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα φιλοδοξεί να αποτελέσει η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η ευελιξία του νόμου στην Ελλάδα όσον αφορά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή , το χαμηλό κόστος αλλά και οι άριστες υπηρεσίες που προσφέρουν όλα τα εξειδικευμένα κέντρα έχουν καταστήσει τη χώρα σε έναν ασφαλή, αλλά και αξιόπιστο προορισμό για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί.

Όπως είπε ο κ. Πάντος, πάνω από 52 εκατομμύρια ζευγάρια ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας και σύμφωνα με στοιχεία ετησίως γίνονται, περίπου μισό εκατομμύριο κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης από 31 ευρωπαϊκές χώρες και 991 κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκ των οποίων και η Ελλάδα, στην οποία πραγματοποιούνται περίπου 14.000 κύκλοι ετησίως. Οι λόγοι που τα ζευγάρια επιλέγουν για τη θεραπεία της υπογονιμότητας τους μια συγκεκριμένη χώρα είναι η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, το ποσοστό επιτυχίας, η προσβασιμότητας της θεραπείας γονιμότητας, οι εγκαταστάσεις της μονάδας εξωσωματικής, καθώς και το κόστος θεραπείας. Και σε όλα η Ελλάδα υπερτερεί είπε ο κ. Πάντος.

Αναφέρθηκε στην νέα ερευνητική μέθοδο, έγχυσης αιμοπεταλίων στις ωοθήκες, με σκοπό την επανεργοποίηση των ωοθηκών, σε γυναίκες είτε με περιεμμηνόπαυση, είτε με εμμηνόπαυση, που έχει εκπονήσει ο ίδιος και ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Κωνσταντίνος Σφακιανούδης. Όπως είπε, για την ερευνητική αυτή εργασία το πανεπιστήμιο Bercley της Καλιφόρνια ζήτησε, από τον κ. Πάντο και την ομάδα του, να τοποθετηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του πανεπιστημίου, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων. Ήδη η είδηση αυτή του πανεπιστημίου Bercley δημοσιεύθηκε πριν δύο ημέρες στο περιοδικό New Scientist.

Κάρτα Υγείας για τους ομογενείς από τον Ομιλο Ιατρικού Αθηνών

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κατά τον χαιρετισμό που απέστειλε στη διημερίδα, παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία του Ομίλου που έχει στόχο την εξασφάλιση της υγείας των μελών της ομογένειας, όταν εκείνοι επισκέπτονται την πατρίδα. Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος "Υγεία στην Πατρίδα", θα διανεμηθεί σε όλα τα μέλη της ομογένειας μία κάρτα η οποία προσφέρει μία σειρά από δωρεάν και εκπτωτικές παροχές στα νοσοκομεία του ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας, έτσι, την άμεση πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες του Ομίλου.

Ο ιατρικός τουρισμός, είπε, είναι εξωστρεφής δραστηριότητα και ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί στον τομέα, διαθέτοντας 8 υπερσύγχρονα νοσοκομεία, 1200 νοσηλευτικά κρεβάτια, 3.000 εργαζόμενους και 2.000 συνεργάτες-γιατρούς. Εχει δεχθεί 7.500 ασθενείς από άλλες χώρες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης της Ιαματικής Ιατρικής και Ιαματικού Τουρισμού

Σημαντικές προοπτικές ανοίγονται για την χώρα μας και στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, καθώς η Ελλάδα, έχει «απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης κέντρων θαλασσοθεραπείας, λόγω της τεράστιας ακτογραμμής της, εξαίρετο βιοκλίμα για παροχή υπηρεσιών όλου του φάσματος της Ιαματικής Ιατρικής και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού» είπε κατά την ομιλία του ο καθηγητής Δερματολογίας, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Κουσκούκης. Στην Ευρώπη, όπως ανέφερε, συνολικά υπάρχουν 1400 ανεπτυγμένες λουτροπόλεις, στις οποίες απασχολούνται 750.000 άτομα με ετήσιο τζίρο 45 δισ. ευρώ από τις 180 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με ποιότητα και μοναδικότητα των ιαματικών φυσικών πόρων (750 ιαματικές πηγές εκ των οποίων 82 ενεργοποιημένες και οι 40 είναι αναγνωρισμένες με ΦΕΚ.

«Αποτελεί άμεση ανάγκη ο καθορισμός εθνικής στρατηγικής για την ανταγωνιστική τοποθέτηση της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και αξιοποιούμε το δυναμισμό των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης» τόνισε κλείνοντας την πρώτη μέρα της διημερίδας στο Μόντρεαλ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών: Κυνηγάει 1,12 εκατ. οφειλέτες

Στο… κυνήγι 1,12 εκατ οφειλετών θα βρίσκεται φέτος το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για να καταφέρει να εισπράξει έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η περσινή υπέρβαση στόχου που απέφερε έσοδα 820 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικής εκτίμησης για 750 εκατ. ευρώ, παρέχει την απαραίτητη αισιοδοξία στους ιθύνοντες του Κέντρου, να εκτιμούν ότι φέτος θα μπορέσουν να πάνε ακόμα καλύτερα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΚΕΑΟ για το 2017, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να μεταφερθούν έως το τέλος του α’ εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς, στα μητρώα του, όλες οι οφειλές προς τα Ταμεία, ακόμα και εκείνες κάτω των 5.000 ευρώ.

Σε μια τέτοια περίπτωση από τα 17,5 δισ. ευρώ που ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΚΕΑΟ, στο τέλος του 2016, θα «εκτιναχθούν» στα επίπεδα των 25 δισ. ευρώ. Ήδη από το ΙΚΑ μεταφέρθηκαν περίπου 310.000 φάκελοι με οφειλές άνω των 4,5 δισ. ευρώ και έπεται συνέχεια με τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, και το ΕΤΑΑ.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα προχωρούν σε αποστολή ατομικών ειδοποιητηρίων το αργότερο τρείς μήνες μετά την ανάληψη της οφειλής. Στη συνέχεια, έως 70 μέρες μετά θα προχωρούν τη διαδικασία της λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (πχ πλειστηριασμοί, κατασχέσεις), ανά περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι θα σκιαγραφείται πρώτα το «προφίλ» του οφειλέτη και μόνο εάν διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα επιχειρείται η ενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων.

Για να αποδώσουν καρπούς όμως οι προσπάθειες του ΚΕΑΟ πρέπει να αυξηθεί το εργατικό δυναμικό του. Τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν ότι από τις 600 οργανικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί έχουν καλυφτεί μόνο οι 435. Στους στόχους της διοίκησης είναι εντός της τρέχουσας χρονιάς να καλυφθούν και οι υπόλοιπες 165 κενές θέσεις εργασίας για να μπορέσει το ΚΕΑΟ να λειτουργήσει με ακόμα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραπέμπεται ο Παπαντωνίου - Με 252 υπέρ ψηφίστηκε η προανακριτική

Υπερψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και την πλειοψηφία της Βουλής με 252 θετικές ψήφους η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Στην ψηφοφορία καταγράφηκαν 3 αρνητικές ψήφοι, 8 άκυρα, 4 «παρών» και 1 λευκό.

Η προανακριτική επιτροπή θα αποτελείται από 21 μέλη κατ’ αναλογία της δύναμης των πολιτικών κομμάτων και θα παραδόσει το πόρισμά της σε 3 μήνες από την ημέρα της σύστασής της.

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Υποστήριξε μάλιστα, αναφορικά με τον Γιάννο Παπαντωνίου πως «είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ελβετικές τράπεζες γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν 3 λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του».

Κάλεσε εξάλλου τον πρώην υπουργό, να σπεύσει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των λογαριασμών. Σημείωσε ότι ακριβώς αυτοί οι λογαριασμοί οδήγησαν στην προανακριτική. Τέλος, δήλωσε απαισιόδοξος για την έκβαση της προανακριτικής επιτροπής μιλώντας για «επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, με την ατιμωρησία να είναι εξασφαλισμένη».

Π.Καμμένος προς ΝΔ: Γίνατε μια ομάδα με τον Βενιζέλο

Δριμύτατη κριτική προς την Νέα Δημοκρατία, τόσο για την υιοθέτηση των εξοπλιστικών συμβάσεων όσο και των πρακτικών του Ευάγγελου Βενιζέλου, από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατά τη συζήτηση για την προανακριτική.

Αναφερόμενος σε μία εκ των συμβάσεων για την αγορά ελικοπτέρων, επισήμανε ότι «τα NH90 δεν πέταξαν ποτέ», κατηγορώντας την ΝΔ ότι «κάνατε προνομιακό συνομιλητή τον κ.Βενιζέλο». Μίλησε για «συμφωνίες Βενιζέλου – Σάφα που ήταν πιο ζημιογόνες από αυτές του Ακη Τσοχατζόπουλου», ενώ πρόσθεσε ότι «κάνατε ειδικό νόμο για να την κοπανήσει ο Σάφα». Επίσης μίλησε για «τροπολογίες για να διαφεύγουν εγκληματίες», αφού «ο κ.Βενιζέλος είναι ειδικός επί του ζητήματος». Πρόσθεσε πως «ουρλιάζατε για την υπόθεση των υποβρυχίων, τώρα γίνατε μία ομάδα, όποιος σας πειράξει τον Βενιζέλο θα τα ακούσει»​.

Ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Σημίτη, για πάρτι των εξοπλισμών, απέδωσε στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Παράλληλα άσκησε κριτική στο υπόμνημα και τις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, λέγοντας ότι κρύβεται πίσω από τις συμβάσεις, τις οποίες πρέπει να ψάξει προσεκτικά η προανακριτική επιτροπή.
«Τα πάντα ξεκινούν από τα Ίμια και μία φράση που είπε ο τότε πρωθυπουργός. Τι είπε ο Κ.Σημίτης; «Υπάρχει έλλειψη δυνάμεων». Από τότε ξεκίνησε το πάρτι», επισήμανε ο Δ.Βίτσας. Μάλιστα τόνισε πως «έφτασαν έξι δικογραφίες που περιέχουν ενδείξεις των κακουργηματικών πράξεων» και «είναι η νομιμοποιητική βάση της πρότασης». Πρόσθεσε ότι ο Γ.Παπαντωνίου στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Βουλή, «επικεντρώνεται στην νομοτεχνική αρτιότητα των συμβάσεων και προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από αυτές, το θέμα όμως είναι τι κρύβεται από πίσω» και «όλοι ξέρουμε ότι …μίζα με απόδειξη δεν δίνεται. Αρά εδώ μπάζει».​

Να θυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε μετά από τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, η πρόταση θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής.

Ενόψει της σημερινής συζήτησης ο Γιάννος Παπαντωνίου απέστειλε υπόμνημα. «Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη- ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων μου. Δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννος Παπαντωνίου και προσθέτει ότι «η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση».

Υπέρ της πρότασης η Νέα Δημοκρατία:

Υπέρ της πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, του πρώην υπουργού Άμυνας, επί ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου για έξι υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Αθανάσιος Δαβάκης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί σε αρένα η όλη διαδικασία.

«Η ΝΔ, στοχεύοντας στην ανοικοδόμηση της αλήθειας με τους πολίτες και στη διασφάλιση του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπερψηφίσει την πρόταση για τη διερεύνηση των 6 υποθέσεων που αφορούν την υπουργία του κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Προειδοποιεί όμως την κυβέρνηση ότι δεν θα της επιτρέψει να μετατρέψει σε αρένα την Επιτροπή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης.
Παράλληλα, άφησε αιχμές τόσο για τη «πολύμηνη καθυστέρηση εξέτασης της υπόθεσης αυτής» όσο και για τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να φέρει η κυβέρνηση την πρότασή της, την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Η κυβέρνηση, όταν βλέπει σημαντική διαρροή των ψήφων της με τον ελληνικό λαό να ταλανίζεται από την πολιτική της, με βόμβες κρότου λάμψης προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις», σημείωσε και προσέθεσε:

«Οι υπογραφές του κ. Παπαντωνίου, καθώς και πράξεις και παραλείψεις στελεχών που συγκροτούσαν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργούν σκιές και πρέπει πράγματι να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή, και όσοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Η ΝΔ με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσέρχεται σε αυτή τη διαδικασία ζητώντας, όπως το κάνει διαχρονικά, να χυθεί άπλετο φως».

Αιτιολογώντας τη στάση του κόμματός του, ο κ. Δαβάκης μίλησε για τέσσερις αρχές με τις οποίες προσεγγίζει την πρόταση:

Την αρχή της διαφάνειας, που αποτελεί, όπως είπε, σημαντική προϋπόθεση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, την προστασία του δημόσιου χρήματος, την προστασία του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων και της επιχειρησιακής τους ικανότητας, καθώς και την προστασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Δαβάκης, από τις δικογραφίες που έχουν σταλεί στη Βουλή είναι εμφανές ότι είναι αναγκαία και χρειάζεται η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για αδικήματα, σε ό,τι αφορά τη σύναψη συμφωνιών για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ωστόσο, όπως είπε, οι ποινικές ευθύνες αποδίδονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και για συγκεκριμένες πράξεις.
«Είναι λυπηρό να παράγονται γενικεύσεις σε περίοδο με ιδιαίτερες εντάσεις και προβλήματα για τη χώρα» τόνισε, ενώ έκανε λόγο για ζοφερό σκηνικό που προσπαθεί η κυβέρνηση να στήσει.
«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τη θετική μας ψήφο η οποία συνοδεύεται από την αμετάκλητη δέσμευσή μας για αυστηρή τήρηση των κανόνων και προστασία της Επιτροπής. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει η σημαντική αυτή διαδικασία να μετατραπεί σε εργαλείο επίλυσης πολιτικών διαφορών», κατέληξε ο κ. Δαβάκης τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να υπάρξει κοινό πόρισμα.

Υπέρ της πρότασης και το ΚΚΕ:


«Ναι στην πρόταση» λέει και το ΚΚΕ όπως ανέφερε ο εισηγητής του, Σάκης Βαρδαλής, υπογράμμισε ωστόσο ότι λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα από παρόμοιες επιτροπές στο πρόσφατο παρελθόν. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει να καταθέσει αυτή την πρόταση τώρα γιατί θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά στη λαίλαπα των νέων μέτρων και για να καλύψει τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης. Στόχος είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να πιστέψουν οι πολίτες ότι η οικονομική κρίση είναι συνέπεια κάποιων που τα φάγανε, που κάνανε ρεμούλες, που λαδώθηκαν και όχι ως αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Θετική ψήφος από την Ένωση Κεντρώων

«Ναι» στη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντώνιου, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκφράζοντας παράλληλα τις ενστάσεις του για άλλες υποθέσεις δημοσίων έργων και προμηθειών, για τις οποίες, όπως είπε, «θα μείνουν ατιμώρητοι κάποιοι που φάγανε εκατομμύρια ευρώ».


Ο κ. Λεβέντης πρότεινε, παράλληλα, όλες οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα και τις προμήθειες, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, να εγκρίνονται από ειδική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας θα είναι διά κληρώσεως, εισαγγελέας Εφετών.


Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, επέρριψε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να μην επιμείνει στο θέμα των εργασιακών σχέσεων γιατί οι ξένοι, όπως είπε, θέλουν εργασιακή ευελιξία και δεν θα αφήσουν να περάσουν νόμοι που προτείνουν οι συνδικαλιστές.

«Ναι» από το Ποτάμι

«Συμφωνούμε, όχι μόνο ψηφίζοντας θετικά για τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής, αλλά, επειδή επιδιώκουμε διαχρονικά τη διαφάνεια με κάθε τρόπο. Εμείς μιλάμε συνέχεια για θεσμική διασφάλιση και θωράκιση, υποστηρίζουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές και το ότι η κρατική μηχανή πρέπει να λειτουργεί με ενοποιημένες διαδικασίες και όχι με συνεχείς εξαιρέσεις που αφήνουν περιθώρια κακοδιαχείρισης». Αυτό ανέφερε ο βουλευτής Σπύρος Δανέλης, δίνοντας το στίγμα του Ποταμιού κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.


Ωστόσο, ο κ. Δανέλης έθεσε το ερώτημα εάν επιζητείται, με τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής, η διαλεύκανση ενός επαναλαμβανόμενου εγκλήματος, η απόδοση ευθυνών και η θωράκιση για το μέλλον, ή επιζητείται ο αποπροσανατολισμός της δημόσιας συζήτησης από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας. «Η απάντηση θα εξαρτηθεί από την επάρκεια της νομικής τεκμηρίωσης της παραπομπής» εκτίμησε ο ίδιος και επισήμανε ότι η Επιτροπή θα έχει δύσκολο έργο. Αιτιολόγησε επ' αυτού πως για να τελεσφορήσουν οι εργασίες της πρέπει να υπάρξει καταγεγραμμένη με αδιάσειστο τρόπο η ολοκληρωμένη διαδρομή του προϊόντος του εγκλήματος, ώστε να μην απορριφθεί η υπόθεση από το Ειδικό Δικαστήριο, εφόσον φτάσει εκεί.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρετανία: Η Μέι υπέγραψε την επιστολή ενεργοποίησης του Άρθρου 50

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι έβαλε αργά την Τρίτη την υπογραφή της στην επιστολή με την οποία ειδοποιεί τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι ενεργοποιεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και τη διετή διαδικασία του Brexit.

Η υπογραφή συνοδεύθηκε από τη φωτογραφία της ιστορικής στιγμής, με την κ. Μέι να κάθεται μόνη στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου κάτω από το πορτρέτο του πρώτου πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρόμπερτ Γουόλπολ και έχοντας πίσω της τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η επιστολή θα επιδοθεί στις 12.30 το μεσημέρι ώρα Λονδίνου στον Ντόναλντ Τουσκ από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Βρετανίας στην ΕΕ, σερ Τιμ Μπάροου.

Σε δήλωσή της αμέσως μετά στη Βουλή των Κοινοτήτων η κα Μέι θα εκφράσει την «άγρια αποφασιστικότητά» της να πετύχει τη σωστή συμφωνία «για κάθε ένα άτομο σε αυτή τη χώρα», συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαίων κατοίκων της Βρετανίας.

Θα επιχειρήσει να περάσει ένα μήνυμα ενότητας, εν μέσω αντιπαραθέσεων επί της απόφασης για Brexit και εντεινόμενων φυγόκεντρων τάσεων στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία, αναφερόμενη σε «κοινές αξίες, συμφέροντα και φιλοδοξίες» που «μπορούν και πρέπει να μας ενώσουν».

Britain Brexit

Ήδη την Τρίτη η κ. Μέι δήλωσε αποφασισμένη να αξιοποιήσει το Brexit για να χτίσει μία «πραγματικά παγκόσμια Βρετανία» με νέες συμμαχίες αλλά και με καλή σχέση με την ΕΕ.

Το βράδυ τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον κ. Τουσκ για να τους ενημερώσει για τις κινήσεις της. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, οι ηγέτες «συμφώνησαν ότι μία δυνατή ΕΕ είναι προς το συμφέρον όλων και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ένας στενός και αφοσιωμένος σύμμαχος». Φέρονται επίσης να συμφώνησαν στη σημασία του να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις «με εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα», ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και με τάξη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η επιστολή-ειδοποίηση της Τερέζα Μέι προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φέρεται να περιλαμβάνει ένα γενικό περίγραμμα της διαπραγματευτικής της θέσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανακοινώσει την παραλαβή της επιστολής εκφράζοντας λύπη για την απόφαση των Βρετανών, αλλά δηλώνοντας παράλληλα έτοιμο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Πρώτο μέλημα των Ευρωπαίων, θα τονιστεί, θα είναι η υιοθέτηση κατευθυντήριων γραμμών ενόψει των διαπραγματεύσεων με τη βρετανική κυβέρνηση και η ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας. Ο κ. Τουσκ έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προς το σκοπό αυτό για τις 29 Απριλίου.
 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς προσφύγων: 16 συλλήψεις και 6 προσαγωγές

Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς που διαμένουν πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου, στη Σούδα της Χίου και στο Βαθύ της Σάμου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη Γενική Περιφερειακή ΑστυνομικήΔιεύθυνση Βορείου Αιγαίου επρόκειτο για στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι επιχειρήσεις αυτές είχαν ως σκοπό την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, καθώς και τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες. Στο σύνολό τους, πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων των εισαγγελικών Αρχών σε δομές στη Μόρια της Λέσβου, στη Σούδα της Χίου και στο Βαθύ της Σάμου.

   Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών αυτών επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν το τελευταίο 48ωρο, συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και έξι προσαγωγές.

  Ειδικότερα συνελήφθησαν:

   Οκτώ άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
   Πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
   Ένα άτομο για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής.
   Ένα άτομο για ψευδή δήλωση στοιχείων.
   Και ένα άτομο για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία, μεταλλικές και ξύλινες ράβδοι, μαχαίρια, ένα πριόνι, κατσαβίδια, μια μεταλλική λεπίδα, γεωργικά εργαλεία και διάφορα άλλα αιχμηρά αντικείμενα, αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητες χασίς καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έρχεται» ρύθμιση για όλα τα χρέη άνω των 20.000 ευρώ

Τη δυνατότητα ένταξης σε όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις ατομικές, με οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ και τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις (δηλαδή σε διάστημα δεκαετίας) δίνει το νομοσχέδιο για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Το πιο σημαντικό σημείο του νομοσχεδίου είναι ότι μπαίνουν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του μηχανισμού πολύ περισσότερες εταιρείες από αυτές που ζητούσαν οι θεσμοί, οι οποίοι αρχικά είχαν βάλει τον πήχη των οφειλών στα 100.000 ευρώ και κατόπιν στα 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Έθνος», εκτιμάται ότι στον μηχανισμό του εξωδικαστικού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις -εκ των οποίων οι 300.000 είναι μικρού μεγέθους και οι 100.000 μεσαίες- καθώς επίσης και περίπου 3.000 μεγάλες εταιρείες.

«Κούρεμα» φόρων

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στις εταιρείες να συγκεντρώσουν όλες τις οφειλές τους, εφαρμόζοντας ένα ολιστικό πλαίσιο, βάζοντας στον μηχανισμό ακόμη και το «κούρεμα» φόρων -του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ)-, αφήνοντας εκτός ρύθμισης μόνο τις μη αποδοθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου στόχος του νομοσχεδίου είναι «να δοθεί η ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις -όχι μόνο μεγάλες, αλλά κυρίως πολύ μικρές, μικρές, μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση- να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, σε νέες στέρεες και βιώσιμες βάσεις διασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής που χαράσσει η κυβέρνηση, κεντρικό κομμάτι της οποίας είναι η στήριξη της υγιούς, δυναμικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας που μπορεί να δώσει ουσιαστική ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο προσφέρει πολύτιμες «ανάσες» στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να ξεκινήσει να διευθετεί τα χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων, τα οποία το τελευταίο δίμηνο είχαν αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα, ξεφεύγοντας από τους στόχους που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια για να πάρει τον δρόμο προς ψήφιση. Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου:

- Διαμορφώνει για πρώτη φορά ολιστικό εξωδικαστικό πλαίσιο, που δίνει την ευκαιρία σε μια υπερχρεωμένη αλλά βιώσιμη επιχείρηση να συγκεντρώσει όλους τους πιστωτές της προκειμένου να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς αυτούς, δηλαδή, τράπεζες, Εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, βάσει ενός ορθολογικού σχεδίου αναδιάρθρωσης.

- Φέρνει στο επίκεντρο της διαδικασίας τον οφειλέτη, καθώς αυτός είναι που εκκινεί τη διαδικασία, αλλά και εγκρίνει τελικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης, μέσα από μία συντονισμένη και οργανωμένη σε συγκεκριμένο πλαίσιο διαπραγμάτευση με τους πιστωτές του.

- Δίνει τη δυνατότητα ένταξης όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, περιλαμβανομένων και των ατομικών, με συνολικές οφειλές (έως 31/12/16) από 20.000 ευρώ και άνω. Θυμίζουμε ότι εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να υπαχθούν στον ν. 3869/2010, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη.

- Η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εάν εκδηλώσει ενδιαφέρον το 50% των πιστωτών της επιχείρησης.

- Παρέχει τη δυνατότητα ένταξης και στις πλέον υπερχρεωμένες επιχειρήσεις υπό τη μοναδική προϋπόθεση ότι καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα σε μια μόνο χρήση κατά την τελευταία τριετία.

- Προσφέρει την ευκαιρία ρύθμισης προσαρμοσμένης στις ανάγκες της επιχείρησης και της πραγματικής ικανότητας εξυπηρέτησης των οφειλών της που μπορεί να περιλαμβάνει γενναίες μειώσεις επιτοκίων, επιμηκύνσεις περιόδου αποπληρωμής έως και διαγραφές οφειλών.

- Διευκολύνεται η συμφωνία με τη συναίνεση της πλειοψηφίας (60%) των συμμετεχόντων πιστωτών, η οποία επιβάλλεται στη μειοψηφία.

- Δίνει απόλυτη προστασία στους μικρούς πιστωτές, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν στο ακέραιο το σύνολο των απαιτήσεών τους.

- Η διαδικασία θα υλοποιείται στην πράξη από ειδικό πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα διενεργεί ηλεκτρονικά όλη τη διαδικασία, βήμα βήμα, μειώνοντας το διαχειριστικό κόστος και χρόνο τόσο για τους πιστωτές όσο και για τον οφειλέτη.

Ξεπερνούν τα 95 δισ. ευρώ οι οφειλές προς την Εφορία

«Το σχέδιο νόμου που καταθέτουμε προς ψήφιση στη Βουλή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει τη δυνατότητα σε βιώσιμες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν συνολικές οφειλές τόσο προς τον ιδιωτικό τομέα όσο και προς το Δημόσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς την Εφορία έχουν πλέον ξεπεράσει τα 95 δισ. ευρώ, πολλά εκ των οποίων είναι πρόστιμα τα οποία δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Την ίδια στιγμή, τα «ανοίγματα» των επιχειρήσεων είναι συνολικά περί τα 148 δισ. εκ των οποίων βρίσκεται στο «κόκκινο» περίπου το 44%.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα χρέη των οφειλετών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή σε διάστημα 10 ετών, με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι ο αριθμός και το ύψος των δόσεων καταβολής του ποσού που θα προσδιορίζεται στη σύμβαση αναδιάρθρωσης για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο, θα καθορίζονται με κριτήρια τη μηνιαία δυνατότητα αποπληρωμής που έχει ο κάθε οφειλέτης, τη μέγιστη διάρκεια της ρύθμισης και τον υπολογισμό της καθαρής παρούσας αξίας.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις αναδιάρθρωσης που αφορούν σε διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο, αυτή θα γίνεται κατά σειρά παλαιότητας, δηλαδή από την παλαιότερη οφειλή προς τη νεότερη, με κριτήριο τον χρόνο καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων και όχι τον χρόνο λήξης της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, εφάπαξ ή σε δόσεις. Μάλιστα προβλέπεται στο νομοσχέδιο ότι, επί των οφειλών προς το Δημόσιο που θα ρυθμίζονται, δεν θα υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Απαγορεύσεις
Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει στις διατάξεις του και μια σειρά απαγορεύσεων, οι οποίες αφορούν τόσο στα χρέη προς το Δημόσιο όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πιο αναλυτικά, για οφειλές προς το Δημόσιο προβλέπεται ότι δεν θα είναι έγκυρος όρος σύμβασης αναδιάρθρωσης, ο οποίος ορίζει την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο σε περισσότερες από 120 δόσεις. Κατ’ εξαίρεση, για οφειλές προς το Δημόσιο οι οποίες υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρώ, η αποπληρωμή των οφειλών θα μπορεί να γίνεται σε περισσότερες δόσεις εφόσον συναινεί το Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι η μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής δικαιολογείται από τη συνολική δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη και έχει ως αποτέλεσμα την αποπληρωμή συνολικά μεγαλύτερου μέρους της οφειλής προς το Δημόσιο.

Ακόμη, δεν θα είναι έγκυρος ο όρος σύμβασης εξωδικαστικού συμβιβασμού ο οποίος θα προβλέπει τμηματική αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο ανά χρονικά διαστήματα που υπερβαίνουν τον μήνα και καταβολή μηνιαίας δόσης η οποία είναι μικρότερη από 50 ευρώ, καθώς επίσης και την παροχή περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο ή την ικανοποίηση απαιτήσεών του με άλλα ανταλλάγματα αντί χρηματικού ποσού.

Τέλος, αναφορικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα επιτρέπεται η διαγραφή βασικής οφειλής παρακρατούμενων εισφορών εργαζομένων προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ η διαγραφή βασικής οφειλής προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν θα επηρεάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα τρίτων. πηγη

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρόμος στον αέρα στη Λίμα: Αεροσκάφος με βλάβη τυλίχθηκε στις φλόγες όταν έκανε αναγκαστική προσγείωση (Video)

Πανικός προκλήθηκε σε πτήση της Peruvian Airlines, όταν παρουσίασε βλάβη ενώ ήταν στον αέρα κοντά στη Λίμα και μόλις πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα σόσιαλ μίντια φαίνεται το Boeing 737 να βρίσκεται τυλιγμένο στις φλόγες σε χωράφι εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και οι 141 επιβάτες να απομακρύνονται έντρομοι.


«Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν σώοι χωρίς τραυματισμούς», ανέφερε εκπρόσωπος της  εταιρείας.

«Το αεροπλάνο γύρισε στη δεξιά πλευρά και βγήκε έξω από τον διάδρομο. Ο υψηλός επαγγελματισμός του πληρώματος θαλάμου απέτρεψε ένα σοβαρό περιστατικό», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Alberto Lopez στο ABC News προσθέτοντας πως το αεροπλάνο δεν συνετρίβη στην πραγματικότητα.

«Προσγειώθηκε και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς» είπε χαρακτηριστικά


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: 5ωρη στάση εργασίας στις 5/4/2017, για Γενική Συνέλευση
Το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, μετά από συνεδρίαση, αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, με 5ωρη στάση εργασίας στις 5/4/2017, από τις 11:00 ως τις 16:00.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΤΑΣΥ Α.Ε.- Μπλόκο μέχρι να δοθούν εξηγήσεις βάζει το υπουργείο Οικονομικών σε αυξήσεις μισθών

Μπλόκο μέχρι να δοθούν εξηγήσεις βάζει το υπουργείο Οικονομικών σε αυξήσεις μισθών 2% και 4% και άλλες πρόσθετες απολαβές που προβλέπει για το 2017 η σύμβαση των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, δηλαδή σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, λόγω υψηλού ελλείμματος.

Ο κρατικός φορέας (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) που διαχειρίζεται το μετρό, τους ΗΣΑΠ και το τραμ θα εμφανίσει, σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, έλλειμμα κοντά στα 61 εκατ. ευρώ για το 2017.

«Χειρόφρενο» 

 
Το έλλειμμα θα πρέπει να καλυφθεί με επιχορήγηση από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως φαίνεται σε έγγραφο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, δεν έχει ανάψει το πράσινο φως.

Στο έγγραφο (που έφεραν στο φως οι ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ) επιστρέφονται ανεπικύρωτοι οι προϋπολογισμοί του 2017 της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ Α.Ε. (Οδικές Συγκοινωνίες) με την παρατήρηση να απαλειφθούν επίμαχα σημεία των προϋπολογισμών και να μείνουν μόνον οι μη μισθολογικές παροχές για παιδικές κατασκηνώσεις, χορήγηση γάλακτος στους εργαζόμενους και έξοδα επιμόρφωσής τους.

Στην ουσία ο κ. Χουλιαράκης δεν προσυπογράφει τους προϋπολογισμούς των δύο συγκοινωνιακών φορέων αν δεν απαλειφθούν οικονομικά ζητήματα, όπως οι πρόσθετες απολαβές στελεχών, που ενδεχομένως να συμπαρασύρουν και τις μισθολογικές αυξήσεις 2% και 4% που αποφασίστηκαν για τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ.

Η επιστροφή των προϋπολογισμών με παρατηρήσεις και χωρίς υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών άναψε φωτιές σε υπουργούς, καθώς σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ και του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, για να συμφωνηθούν ενδεχομένως οι αλλαγές που ζητά το υπουργείο Οικονομικών, αλλιώς δεν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός οπότε και η κρατική χρηματοδότηση τινάζεται στον αέρα.

Η σύμβαση 
Στη σύμβαση της ΣΤΑΣΥ προβλέπονται αυξήσεις μισθών 2% και 4%, παρά τα ελλείμματα. Πέραν αυτού υπάρχει και ρήτρα για επιπλέον αυξήσεις αποδοχών ανάλογα με τα έσοδα από τα εισιτήρια, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «σε περίπτωση αύξησης των εσόδων της Εταιρίας με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καθώς και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, τα δύο μέρη δεσμεύονται ότι τα ως άνω ποσά αυξάνονται μετά από κοινή συμφωνία».

Εκτός από τις αυξήσεις αποδοχών προβλέπονται:
  • Αύξηση του φοιτητικού εφάπαξ επιδόματος στα 800 ευρώ (από 650 ευρώ).
  • Αύξηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης για τη γέννηση τέκνου στα 700 ευρώ για το πρώτο παιδί, στα 900 ευρώ για το δεύτερο και στα 1.300 ευρώ για το τρίτο παιδί. Τα αντίστοιχα ποσά της εφάπαξ παροχής για τη γέννηση παιδιών στη σύμβαση του 2014 ήταν 600 ευρώ, 800 ευρώ και 1.200 ευρώ.
  • Ετήσια οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια εργαζομένου που συντηρεί τέκνο ή σύζυγο ή με δικαστική απόφαση προστατευόμενο μέλος με ειδικές ανάγκες.
  • Επιπλέον άδεια 22 μέρες το χρόνο με αποδοχές -πέραν της κανονικής- για τους γονείς που έχουν ανίκανα παιδιά (η επιπλέον άδεια ήταν 15 μέρες στην αντίστοιχη επιχειρησιακή σύμβαση του 2014).  
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!