EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Και στα δικά μας… φυλακή η πρόεδρος της Ν. Κορέας .

Στη χώρα που το πρόβλημα της διαφθοράς των πολιτικών έχει μόνο ένα όνομα, Άκης Τσοχατζόπουλος, για τον οποίο μάλιστα κυκλοφορούν μυθώδη ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ή και δισεκατομμυρίων που διακινήθηκαν ως μίζες, ενώ έχουν εντοπιστεί μόνο μερικές δεκάδες, όσα γίνονται στη Νότια Κορέα είναι λογικό να μοιάζουν περίεργα…

Η πρόεδρος της χώρας, η 65χρονη Παρκ Γκουν-χιέ, καθαιρέθηκε και πλέον βρίσκεται πίσω από της φυλακής τα σίδερα στην πρωτεύουσα Σεούλ, έστω γι’ αυτό το 20ήμερο στο οποίο καλούνται οι εισαγγελείς της χώρας να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες εναντίον της για δωροληψία, που εμπλέκει την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της χώρας.

Φέρεται να συνεργάστηκε με φίλη της για να ασκήσει πιέσεις μεγάλες επιχειρήσεις να συνεισφέρουν κεφάλαια σε ιδρύματα που υποστήριζαν τις πολιτικές της πρωτοβουλίες… Όταν οι συνήγοροι είπαν να μην προφυλακιστεί διότι δεν είναι ύποπτη φυγής από τη χώρα, οι δικαστές απήντησαν ότι ίσως επιχειρήσει να χειραγωγήσει στοιχεία της υπόθεσης και την έστειλαν «στο φρέσκο».

Η εικόνα της πρώην πλέον προέδρου όταν οδηγήθηκε τα ξημερώματα στη φυλακή ήταν τραγική. Με λυμένα τα μαλλιά (επιβάλλεται από τους κανόνες της φυλακής) και κατάχλωμη, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, πέρασε την πύλη, όπου το προνόμιο που της εξασφάλισε η πρώην ιδιότητά της, είναι ένα ελαφρώς μεγαλύτερο κελί, με την τουαλέτα και το ντους σε γειτονικό δωμάτιο…


Να ευχηθούμε «και στα δικά μας», μιλώντας γενικά για πολιτικούς;
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαιτούνται καθαρές κουβέντες από την Αριστερά για τους Πρόσφυγες και το Προσφυγικό

Του Γ. Σιώζου


 
Πρωτοστατούντος του ΣΕΚ και χοροστατούντος του γνωστού "προσφυγοπατέρα" κου Κωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε στις 18.3.2017 συγκέντρωση και πορεία κατά του "Ρατσισμού" της "Ξενοφοβίας" και "υπέρ των προσφύγων".
 
Αν και η εν λόγω οργάνωση απείχε επιδεικτικά από την πρόσφατη εκδήλωση κατά της "αξιολόγησης" και της πορείας που ακολούθησε προς το Χίλτον όπου στεγάζονταν η Τρόικα, με ιδιαίτερο ζήλο, διακρινόμενη για το έντονο μαχητικό της πνεύμα υπήρξε η "ψυχή" της Συγκέντρωσης στις 18.3.2017.

Βεβαίως η συγκεκριμένη οργάνωση, μας έχει συνηθίσει και σε άλλες "παραδοξότητες";

Π.χ. όταν κουβάλαγε τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάτω από την εξέδρα της ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου, ενώ ο ίδιος αν και Πρόεδρός της ήταν άφαντος, φοβούμενος προφανώς την οργή των εργαζομένων, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Επαίρεται το ΣΕΚ μέσω τις ιστοσελίδας του, για τη μαζικότητα της εκδήλωσης.

Εκτιμά, ότι οι συμμετέχοντες ανέρχονταν στις 15.000, τονίζοντας ιδιαιτέρως την πολυπληθή παρουσία των Σύρων Προσφύγων.

Σε αυτό το τελευταίο που τονίζεται με έμφαση, οφείλουμε να σταθούμε.

Γιατί όπως αναφέρει και μιά Λαϊκή παροιμία: Θέλει η π.....α να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει.

Ας πιάσουμε το νήμα απ' την αρχή κάνοντας μιά σύντομη ιστορική αναδρομή που δεν αφορά μόνον την Συρία, αλλά και άλλες χώρες της Μ. Ανατολής όπως: Αίγυπτο, Λιβύη, Ιράκ και για μιά ορισμένη χρονική περίοδο και το Ιράν.

Σε όλες αυτές τις χώρες αναπτύχθηκαν κινήματα αντιαποικιοκρατικά, με έντονα εθνικά χαρακτηριστικά.

Με την αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού και την άνοδο στην εξουσία αυτών των κινημάτων, επήλθε η εθνική τους χειραφέτηση.

Κινήματα όπως: Ο Νασερισμός στην Αίγυπτο, το κίνημα Μπαάθ στη Συρία και το Ιράκ, και ο Κανταφισμός στη Λιβύη, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανόρθωση των οικονομιών των χωρών τους, κρατικοποιώντας τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας τους και του εθνικού τους πλούτου.

Δημιούργησαν υποδομές για την παραγωγική ανασυγκρότησή τους, βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδο των Λαών τους, αποτελώντας τομή, στην εξέλιξη και προοπτική των Κρατών τους.

Κράτη κοσμικά, που αν δεν προκάλεσαν την μήνιν - λόγω της κοινωνικής αποδοχής που απολάμβαναν αυτά τα καθεστώτα - αντιμετώπισαν, την επιφύλαξη ακόμη και την εχθρότητα του θρησκευτικού Μουσουλμανικού κατεστημένου. Βλέπε Αίγυπτος, Μαύροι Μουσουλμάνοι.

Η ομάδα αυτή των Αραβικών χωρών υπήρξε ο βασικός πυρήνας του κινήματος των Αδεσμεύτων Χωρών.

Ενός κινήματος που διαδραμάτισε σημαντικό και θετικό ρόλο στις Διεθνείς εξελίξεις.

Μάλιστα προσέφεραν την πλήρη και διαρκή στήριξή τους στα εθνικά μας ζητήματα, όπως το Κυπριακό.

Οι δε εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις με τις χώρες αυτές, βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο.

Βεβαίως στην πορεία τους, απώλεσαν σημαντικό μέρος του κοινωνικού ερείσματος που κατείχαν, υιοθετώντας μορφές κυβερνητικού αυταρχισμού.

Καθοριστικός παράγοντας για την πορεία και την τύχη αυτών των χωρών, αποτέλεσε η κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Ανατολικού Μπλοκ, δυνάμεων που τους παρείχαν πολύμορφη βοήθεια.

Στο νέο Παγκόσμιο συσχετισμό που προέκυψε με την πλήρη κυριαρχία της Δύσης και ιδιαίτερα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, ο Αραβικός κόσμος περιήλθε σε δεινή θέση.

Η άσκηση δε αυταρχικών μορφών εξουσίας από τις κυβερνητικές Ελίτ,
έδωσε την δυνατότητα στον Μουσουλμανισμό να επενδύσει στη δυσαρέσκεια των Λαϊκών στρωμάτων, στους δε Ιμπεριαλιστικούς κύκλους της Δύσης, την ευκαιρία να παρέμβουν, με σημαία την "υπεράσπιση" των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και της "Δημοκρατίας" σαγηνεύοντας ένα μέρος από τα Αστικά και Μικροαστικά στρώματα, που είχαν σχηματισθεί στο εσωτερικό των χωρών αυτών.

Εάν η κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ προκάλεσε το Τσουνάμι του Νεοφιλελευθερισμού με την ολοκληρωτική επίθεση του Καπιταλισμού εναντίον των εργαζομένων στη Δύση, στις χώρες της Μ. Ανατολής επέφερε την ωμή Ιμπεριαλιστική Στρατιωτική επέμβαση, μετατρέποντας τις χώρες σε χώρους, και στην Δημιουργία ατέλειωτων καραβανιών προσφύγων.

Προ των επεμβάσεων στις Αραβικές χώρες, προηγήθηκαν τα σύγχρονα "Ιεραποστολικά" και πλουσιοπάροχα αμειβόμενα Τάγματα, οι κακόφημες Μ.Κ.Ο.

Στόχος τους, η ιδεολογική διάβρωση και η Αλλαγή της Κοινωνικής Συνείδησης των Αραβικών Λαών και η ιδεολογική προετοιμασία για την Αποδοχή των Ιμπεριαλιστικών Εισβολών, από τους Λαούς της Δύσης.


Ειρήσθω εν παρόδω για τα Λίαν Αυταρχικά καθεστώτα (Μεσαιωνικού Χαρακτήρα) της Σ. Αραβίας και των χωρών του Αραβικού Κόλπου, από τις "ευαίσθητες" Μ.Κ.Ο., ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα Δημοκρατικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκ μέρους των Ιμπεριαλιστών και διά μέσω των Μ.Κ.Ο. ανασύρονται από την ιστορική μνήμη οι "Σταυροφορίες" με διαφορετικό όμως περιεχόμενο.

Την υπεράσπιση των "Ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και την επιβολή της "Δημοκρατίας".

Οι "Σταυροφορίες" όπως ήδη είναι γνωστό, επέφεραν την Διάλυση του ΙΡΑΚ και της Λιβύης και την δημιουργία των προσφυγικών ροών.

Τώρα οι Μ.Κ.Ο. παρουσιάζονται ως καλοί "Σαμαρείτες".

Αναλαμβάνουν την "περίθαλψη" των μεταναστών μιά "μπίζνα" που αποφέρει εκατομμύρια.


Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και οι Νατοϊκοί Σύμμαχοί του - μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, παρέχοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις - ενώ τα κατάφεραν στο Ιράκ και τη Λιβύη, προσέκρουσαν στο "εμπόδιο" Συρία.

Η εξαγωγή της "Δημοκρατίας" εδώ δεν μπορεί να διενεργηθεί με Στρατιωτική εισβολή.

Ο παράγοντας που απέτρεψε αυτή τη μορφή επεμβάσεως, ήταν η παρουσία των Ρώσων στη Συρία, της οποίας της είχε εκχωρήσει δύο βάσεις, η νόμιμη κυβέρνηση της Χώρας που αναγνωρίζετο από τη Διεθνή κοινότητα.

Ανατίθεται λοιπόν η όλη επιχείρηση επιβολής της "Δημοκρατίας" σε τοπικούς αντιπροσώπους, τον ISIS Μουσουλμανική οργάνωση τζιχαντιστών, την Αλ. Νούστρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα και σε μικρές αμελητέες "Δημοκρατικίζουσες" ακόμα και "αναρχίζουσες" ομάδες.

Όλος ο θίασος επί σκηνής επιδιδόμενος στο θεάρεστο έργο της σφαγής των αλλοθρήσκων - σφάχτηκαν ακόμη και Έλληνες κληρικοί - της σφαγής Μωαμεθανών διαφορετικού Μουσουλμανικού Δόγματος, καταστροφής ιστορικών μνημείων κτημάτων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως η Παλμύρα.

Ο θρίαμβος της Δημοκρατίας, τρόμαξε ακόμη και αυτούς τους ίδιους τους κατασκευαστές και καθοδηγητές αυτών των "επαναστατικών" και "Δημοκρατικών" οργανώσεων.

Παρά την ενίσχυσή τους, από τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ, της Σ. Αραβίας και του Αραβικού κόλπου, την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία - τη δεύτερη μετά την Κύπρο - και την ενίσχυσή της προς τον ISIS μέσω διαπιστωμένου λαθρεμπορίου πετρελαίου, το καθεστώς Άσαντ αντέχει.

Στη Συρία η Αραβική "Άνοιξη" μετατρέπεται σε "Πολικό Χειμώνα".

Αποδεικνύεται ότι ο Άσαντ διαθέτει σημαντικό Λαϊκό έρεισμα, διαφορετικά θα είχε καταρρεύσει προ πολλού, όσο σημαντική και αν είναι η Ρωσική βοήθεια.

Μιά βοήθεια που παρέχεται από τη Ρωσία προκειμένου να διατηρήσει τις δύο βάσεις της στη Συρία, μοναδική της παρουσία στη Λεκάνη της Μεσογείου και στο χώρο της Μ. Ανατολής.

Αν και η Ρωσία αγωνίζεται για την εξασφάλιση των δικών της συμφερόντων, συνέβαλε τα μάλα στην απόκρουση του Ισλαμοφασισμού και την ακύρωση των σχεδίων του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις τρομακτικές συνέπειες από την επικράτηση του Ισλαμοφασισμού στην Συρία και την ευόδωση των Σχεδίων του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Κι ας εξετάσουμε τώρα, το "Αυταρχικό" ως "Φασιστικό" χαρακτήρα, του καθεστώτος Άσαντ.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, στις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί για την παύση των εχθροπραξιών στην Συρία, το καθεστώς Άσαντ είχε προτείνει τα εξής:

Διενέργεια ελεύθερων εκλογών με την συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων και οργανώσεων - ακόμη και αυτών που ένοπλα τον αντιμάχονταν - υπό την εποπτεία διεθνών Παρατηρητών.

Παρατηρητές, που θα εγκαθίσταντο τόσο στις περιοχές που τελούσαν κάτω από τον δικό του έλεγχο, όσο και στις περιοχές που είχαν περιέλθει υπό την κατοχή των αντιπάλων του.

Πλήρης άρνηση, από την πλευρά των αντιτιθέμενων στο καθεστώς.

Έθεταν ως όρο την οριστική απομάκρυνση του Άσαντ.


Εάν οι αντιτιθέμενες ένοπλες οργανώσεις πίστευαν ότι διαθέτουν με το μέρος τους την πλειοψηφία του Συριακού Λαού, γιατί αρνήθηκαν τις εκλογές;

Μέσω των εκλογών η απομάκρυνση του Άσαντ δεν θα επέρχετο με Δημοκρατικό τρόπο και η αντιπολίτευση ως πλειοψηφία πλέον, δεν θα ήταν πλήρως νομιμοποιημένη απέναντι στη Διεθνή κοινή γνώμη;

Ή μήπως οι εκλογές αποκάλυπταν την μικρή απήχησή τους και άρα τη γύμνια τους στη Διεθνή Κοινότητα;

Παρ' όλα αυτά ο Άσαντ προχώρησε σε ελεύθερες εκλογές, φυσικά στις περιοχές που κατείχε.

Στις περιοχές που κατέχουν οι αντίπαλοί του, η λέξη Εκλογές μάλλον είναι απαγορευμένη.

Στις εκλογές, συμμετείχαν όλα τα κόμματα, ακόμη και κόμματα που του ασκούν αντιπολίτευση, καθώς επίσης και τα δύο Κομμουνιστικά κόμματα, ένα εκ των οποίων μέχρι πρότινος υπήρξε αδελφό κόμμα του δικού μας Κ.Κ.Ε.

Προ των εκλογών έγιναν συγκεντρώσεις και ομιλίες των κομμάτων μοιράστηκε έντυπο υλικό, αναρτήθηκαν αφίσες και διεξήχθησαν πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Νικητής των Εκλογών το κόμμα του 'Ασαντ, σχηματίζοντας κυβέρνηση με εκείνα τα κόμματα που αντιτίθενται στον Ισλαμοφασισμό και την Ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Στην Κυβέρνηση συμμετέχουν και τα δύο κομμουνιστικά κόμματα.

Οι κομμουνιστές παραμένουν στη Συρία, βρίσκονται με το όπλο στο χέρι, λαμβάνοντας μέρος στις μάχες για την Απελευθέρωση της Παλμύρας και του Χαλεπιού.

Αρκετές φωτογραφίες τους με τις κόκκινες σημαίες τους με το Σφυροδρέπανο κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Για τις εκλογές στη Συρία έμαθε κανείς στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο;

Απόλυτη Σιγή, από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.


Σε πρώτο Πλάνο ο Μακελάρης Άσαντ, υπεύθυνος για το αιματοκύλισμα της Χώρας και το ξεριζωμό των Σύρων.

Συνυπεύθυνος και ο Ρωσικός "Ιμπεριαλισμός", που τα αεροπλάνα του με τις βόμβες τους σκοτώνουν αμάχους, ασχέτως εάν χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες από την μεριά των Τζιχαντιστών.

Πόσο αλήθεια ενδιαφέρουν όλα αυτά το ΣΕΚ και τις άλλες "Αριστερές" και "Αναρχικές" οργανώσεις που συμμετείχαν σε αυτή τη Συγκέντρωση, ακόμη και το ΚΚΕ που δεν συμμετείχε, όταν εξομοιώνουν το καθεστώς Άσαντ με τους Ισλαμοφασίστες Τζιχαντιστές και τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό με τον Ρωσικό.

Σπαράζουν οι Μ.Κ.Ο. για το δράμα των Προσφύγων.


Οδύρονται οι του ΣΕΚ και οι "ευαίσθητες" οργανώσεις της Αριστεράς για το δράμα των Προσφύγων.

Οι "Αναρχικές" οργανώσεις, ενώ οι περισσότερες από αυτές απουσιάζουν από τις κινητοποιήσεις κατά της ασκούμενης πολιτικής της Κυβέρνησης, έχουν επιδοθεί με απαράμιλλο ζήλο στην προσφυγική "μονοκαλλιέργεια".

Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών "έχυσαν μαύρο δάκρυ" στο άκουσμα του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος στην Μ. Βρετανία.

Πλήθος καταλήψεων για την Στέγαση προσφύγων.

Και η επισιτιστική επιμελητεία;

Από προσφορές του Λαού θα μας απαντήσουν και έχουν δίκιο!!!

Οι Μ.Κ.Ο. διερχόμενες "έξωθεν" των καταλήψεων σφυρίζουν αδιάφορα.

Καρανίκα μεγαλουργείς, εσύ μας οδηγείς.

Η "Αριστερά" και οι "Αναρχικοί" της "Δημιουργικής Ασάφειας" του "Ακαδημαϊσμού" και του "Δικαιωματισμού" επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για την κατάκτηση του "νου" και της "ψυχής" των Προσφύγων.

Λες και η χώρα δεν τελεί ουσιαστικά κάτω από ξένη κατοχή, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις να μην εξοντώνουν τους εργαζόμενους και οι Έλληνες άστεγοι να μην αξίζουν την Τιμή ούτε μιάς καταλήψεως.

Καλοδεχούμενοι οι Πρόσφυγες στην Ευρώπη. Το κεφάλαιο έχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερες εργατικές εφεδρείες.

Μόνο έτσι θα συντρίψει τον εργατικό μισθό, τα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Η Παγκοσμιοποίηση μαζί με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και προϊόντων χωρίς εθνικούς φραγμούς, επιβάλει και την ελεύθερη μετακίνηση σύγχρονων τροφοσυλλεκτών.

Καλώς ήλθατε πρόσφυγες στα σύγχρονα εργοστασιακά Νταχάου της Ευρώπης.

Εδώ είναι η Γη της Επαγγελίας.

Όχι δεν αξίζει να αγωνίζεσθε στη χώρα σας, εκεί έχει πόλεμο, γιατί έχει πόλεμο, ποιος κάνει τον πόλεμο, αδιάφορο.

Ίσως να πρόκειται και για Φυσικό φαινόμενο, όπως και η καπιταλιστική κρίση.

Κάτω τα εθνικά Σύνορα.

Το Έθνος Κράτος πρέπει να αλωθεί προκειμένου να επέλθει η Παγκόσμια Αυτοκρατορία του Κεφαλαίου, η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.


Ποιός θα μπορούσε στο παρελθόν να διανοηθεί μιά Αριστερά που θα καλούσε τους Βιετναμέζους, τους Παλαιστίνιους και τους μαχητές των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων να πετάξουν τα όπλα και να μεταβληθούν σε πρόσφυγες;

Είναι γνωστή η Πάλη της προδικτατορικής ΕΔΑ κατά της Μετανάστευσης.

Καλούσε τους Έλληνες να παραμείνουν στη χώρα, παλεύοντας για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Δικαιολογημένα θα αναρωτηθούν πολλοί, οι πρόσφυγες είναι εδώ τί πρέπει να γίνει;

Ως Άνθρωποι και κυρίως ως Κομμουνιστές έχουμε την υποχρέωση να τους προστατεύσουμε.

Να αγωνισθούμε ώστε να μεταφερθούν πόροι από την πλούσια Δύση - πλούσια από την αρπαγή του πλούτου των χωρών του Τρίτου κόσμου - προκειμένου να αναπτυχθούν και να ζήσουν αξιοπρεπώς οι Πρόσφυγες στον τόπο τους.

Με τα κονδύλια που δίνονται για την περίθαλψή τους, θα μπορούσαν οι χώρες τους να ανοικοδομηθούν από τα ερείπια που προκάλεσε ο πόλεμος.

Να αποκτήσουμε ανθρώπινες συνθήκες Διαβίωσης για τους Πρόσφυγες, λέγοντας όχι στον Εγκλεισμό τους, την Ιδρυματοποίησή τους και την αντιμετώπισή τους ως κατοικιδίων.

Να παλέψουμε για ίση αμοιβή στην εργασία και ισότιμη συμμετοχή τους, στις συνδικαλιστικές και συλλογικές οργανώσεις.

Για δωρεάν Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ένταξη των Προσφυγικών Δομών στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, με συμμετοχή και επίβλεψη των Ελλήνων εργαζομένων και των Προσφύγων για τη διάθεση των σχετικών κονδυλίων.

Άμεση διάλυση των πάσης φύσεως Μ.Κ.Ο. Να τεθούν εκτός νόμου.

Να τονίσουμε στους Πρόσφυγες ότι το Μέλλον τους δεν είναι τα Ευρωπαϊκά "γκέτο" των Μητροπόλεων του καπιταλισμού, αλλά η επιστροφή στις ελεύθερες πατρίδες τους.

Μιά επιστροφή που προϋποθέτει την Πάλη τους εναντίον του Ιμπεριαλισμού που ισοπεδώνει τις χώρες τους και τις δολοφονεί οικονομικά.

Μιά πάλη που πρέπει να δώσουν μαζί με τον Ελληνικό λαό και τους Λαούς της Ευρώπης.

Θα πρέπει να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους, να πιστέψουν ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς και στις πατρίδες τους, ότι πρώτα και κύρια να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις, παραμερίζοντας τους Μουλάδες και τις Μεσαιωνικές Θρησκευτικές προκαταλήψεις.

Να αποδεχτούν την ισοτιμία των Γυναικών και τα ίδια δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση και στον Έρωτα.

Ζήτω η Πάλη των Προσφύγων για την επιστροφή στις ελεύθερες πατρίδες τους.

Έλληνες και Πρόσφυγες
ενωμένοι στον κοινό Αγώνα για Πρόοδο, ευημερία, Εθνική και Κοινωνική απελευθέρωση.

Τα σχέδια του Παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ αποκτά μεστό νόημα μιά βασική αρχή αλλά ξεχασμένη των Κομμουνιστών, ο Προλεταριακός διεθνισμός.

ΠαρατηρήσειςΓια πιο λόγο διεκόπησαν οι Διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Συρίας;

Μιάς Χώρας που υποστήριζε σθεναρά τις θέσεις της χώρας μας ως προς τα Εθνικά Θέματα.

Προσδοκά η Ελληνική Κυβέρνηση την νίκη των Ισλαμοφασιστών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι Διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών;

Είναι φανερό ότι συμπράττει μαζί με τους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές και τους Νατοϊκούς Συμμάχους της, στον Διπλωματικό, Οικονομικό και στρατιωτικό πόλεμο εναντίον της Συρίας, θυσιάζοντας ακόμα και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, όπως έπραξε και με τις σχέσεις της με τη Ρωσία, σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας.

Επιβάλλεται η Άμεση αποκατάσταση των Διπλωματικών σχέσεων της χώρας με την Νόμιμη Κυβέρνηση της Συρίας.Υπήρξα αυτόπτης μάρτυς του εφοδιασμού με τρόφιμα από Μ.Κ.Ο. και όχι μία φορά, στην Κατάληψη στο πρώην ξενοδοχείο "Όνειρο" επί της οδού Σπυρ. Τρικούπη.Απαιτείται η επισταμένη φύλαξη των Θαλάσσιων συνόρων της χώρας, τα οποία αμφισβητούνται εκ μέρους της Τουρκίας, όχι μόνον για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων, αλλά και να μην υφίσταται τις διαρκείς απειλές της, ως προς την διοχέτευση Προσφυγικών Ροών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νεοφιλελεύθερες ψεύτικες ειδήσεις του Στέφανου Χίου

Δεν είναι να περιμένει κάποιος και πολλά από έναν δημοσιογράφο που έχει περάσει από τα τηλεπαράθυρα της Τατιάνας όπως ο Στάφανος Χίος. Όταν όμως αναπαράγει και διαδίδει ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις που εξυπηρετούν το καθεστώς των μνημονίων ενώ ταυτόχρονα παριστάνει τον αντισυστημικό αντιμνημονιακό πατριώτη δεν γίνεται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Πριν πάμε όμως στο νέο δημοσιογραφικό κατόρθωμα παραπληροφόρησης του Χίου πρέπει να αναφέρουμε το εξής. Είναι άξιο απορίας πως ο συγκεκριμένος τύπος ενώ βρίζει χυδαία και εντελώς απολιτίκα όποιον μιλάει ελληνικά και φοράει παπούτσια συνεχίζει απτόητος χωρίς καμιά ιδιαίτερη επίπτωση. Οποιοδήποτε άλλος απλός πολίτης επιχειρήσει να κάνει κάτι παρόμοιο θα είχε γονατίσει από τις μηνύσεις και τις αγωγές. Όποιος αντέχει ένα μικρό μόνο δείγμα γραφής(ΕΔΩ).

Φυσικά η ασυλία την οποία απολαμβάνει μόνο τυχαία δεν είναι και όλος αυτός ο οχετός ύβρεων αποτελεί το ''αντισυστημικό'' παραπέτασμα καπνού για τους αφελείς. Γιατί ο Χίος και το μακελείο ούτε αντιμνημονιακοί ούτε αντισυστημικοί είναι και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μνημονιακή ράδιο αρβύλα που αναμετάδωσαν.


Η υποτιθέμενη είδηση-αποκάλυψη, σκάνδαλο όπως το τιτλοφόρησαν οι ''δημοσιογράφοι'' του μακελειού έκανε λόγο για πρόσληψη 236 κηπουρών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όπως πολύ σωστά τεκμηριώνει η ιστοσελίδα ellinika hoaxes η οποία κάμια μία εξαιρετική δουλειά στην αποδόμηση ψεύτικων ειδήσεων, όλη η ''αποκάλυψη'' βασίζεται στην παρακάτω παραποιημένη εικόνα.
Το (ΠΕ) που υπάρχει στην εικόνα σημαίνει Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στις προκηρύξεις και όχι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επίσης όλες οι προκηρύξεις δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τεύχος ΑΣΕΠ και η συγκεκριμένη δεν υπάρχει πουθενά.

Τέλος η προκήρυξη με αρίθμηση (1Κ/2017) δεν έχει καμία σχέση με προσλήψεις οποιαδήποτε ειδικότητας στο ίδρυμα Νιάρχος και την παραθέτουμε παρακάτω για του λόγου το αληθές.

Από αυτό το περιστατικό μπορεί να καταλάβει κανείς τι είδους δημοσιογραφία κάνουν ο Χίος και το μακελειό. Μία πληροφορία που φωνάζει ότι είναι αναληθής δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να την διασταυρώσουν και μάλιστα όταν η διασταύρωση είναι τόσο εύκολη απλά ανατρέχοντας στην εφημερίδα της κυβερνήσεως κάτι που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε.

Μπορεί να μην διασταύρωσαν την πληροφορία όμως πρόλαβαν να την σχολιάσουν και από το σχολιασμό φαίνεται γιατί την κατάπιαν αμάσητη όπως και οι καθεστωτικές και νεοφιλελεύθερες θέσεις τους.

Γιατί όταν έχουν ιδιωτικοποιηθεί και οι πέτρες με τα απανωτά μνημόνια δεν είναι δυνατόν να μιλάς περί Σοβιετίας και λοιπών αντικομμουνιστικών ανοησιών. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά πήρε την σκυτάλη των ιδιωτικοποιήσεων από την ΝΔ παρά τις αντίθετες διακηρύξεις προεκλογικά με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξεπούλημα 14 αεροδρομίων με νόμο που είχε ετοιμάσει η ΝΔ.

Αλλά το πιο σημαντικό εδώ είναι το αναμάσημα της μνημονιακής καραμέλας και προπαγάνδας. Γιατί με αφορμή μία ψεύτικη είδηση αναπαράγονται όλοι οι μύθοι και τα στερεότυπα του μαύρου μετώπου των μνημονίων από το κατά τα άλλα ''αντιμνημονιακό'' και ''αντισυστημικό'' μακελείο.

Το ότι το μεγάλο δημόσιο και οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ευθύνονται για την κρίση αποτελούσε και αποτελεί το υπαριθμόν ένα παραμύθι όλου του μνημονιακού μετώπου. Το επαναλαμβάνουν συνεχώς από τον Ντάισελμπλουμ και το ΣΚΑΙ μέχρι το ΠΟΤΑΜΙ και ο Πάγκαλος. Σε αυτή τη λίστα προσθέστε και τον Χίο.

Όλοι θυμόμαστε ειδικά το πρώτο διάστημα επιβολής των μνημονίων την γκεμπελική προπαγάνδα από όλα τα ΜΜΕ και το πολιτικό προσωπικό ξένο και ντόπιο για τους ενάμιση εκατομμύριο δημόσιους υπάλληλους που τελικά δεν δεν ξεπερνούν ούτε τις 600.000 που ευθύνονται για την κρίση κτλ.

Μην ξεχνάμε ότι σε όποια χώρα επιβάλλει πρόγραμμα το ΔΝΤ η συνταγή είναι πάντα η ίδια. Ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μείωση στις δαπάνες για δημόσια παιδεία και υγεία με πάντα τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.

Φαίνεται ότι ο Χίος με τους διεθνείς τοκογλύφους και τους οικονομικούς δολοφόνους όπως τους αποκαλεί έχει στην πραγματικότητα προγραμματικές συμφωνίες και ταυτίσεις. Ο Χίος ανήκει και αυτός στην κατηγορία των ''αντιμνημονιακών'' τύπου Καμμένου που διαφωνούν με τα μνημόνια αλλά συμφωνούν με τα μέτρα των μνημονίων.

Αυτός είναι και ο λόγος που ουρλιάζει υστερικά και βρίζει ακατάσχετα για να ξεγελάσει τους αφελείς και για να πουλήσει μία ανύπαρκτη αντισυστημικότητα. Άξιος ο μισθός του.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς έχουν κέρδη οι Τράπεζες με δισεκατομμύρια ανείσπρακτα και τεράστιες ζημιές;

Πάτησαν το πόδι τους οι Soros και Paulson στην Πειραιώς κι η «περήφανη και πατριωτική» κυβέρνηση πέρασε φωτογραφικούς νόμους ώστε κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών να γίνεται υποχρεωτικά μέσω Τράπεζας ώστε να αποφέρει ολοκάθαρα κέρδη από προμήθειες στα παράσιτα της ανθρωπότητας που λέγονται… τοκογλύφοι.

Κι ενώ όλοι οι Έλληνες βυθίζονται οικονομικά… οι Τράπεζες ανακοινώνουν κέρδη… την ίδια στιγμή που δεν παρέχουν καθόλου δάνεια.

Πως κερδοφορούν οργανισμοί που έχουν δισεκατομμύρια ανείσπρακτα και τεράστιες ζημιές; Ποιος άραγε να φορτώθηκε τις ζημιές τους και τις απατεωνιές τους με τα θαλασσοδάνεια; Ο πατερούλης «φιλάνθρωπος» George Soros;


Πηγή: newmoney.gr
Πηγή: newmoney.gr

Πηγή: topontiki.gr
Πηγή: protothema.gr
Πηγή: kathimerini.gr


Πηγή: tovima.gr

πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό οικονομικών σχετικά με το μέγα θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο..Ενα σοβαρό θέμα που αφορά περί των 70.000 δανειοληπτών ανά την Ελλάδα οι οποίοι βρεθήκανε λόγω της υποτίμησης του Ευρώ έναντι του Ελβετικού φράγκου να αποπληρώνουν δυσβάσταχτες δόσεις.
 
Για να καταλάβετε το φαιδρό και το άσχετο της ανυπαρξίας του πολιτικού προσωπικού της χώρας δεν μένει παρά να διαβάσει την κάτωθι ερώτηση της κυρίας παπακώστα. Αναφέρεται σε μονομερή ενέργεια κάποιας τράπεζας της Ελβετίας την οποία μάλλον ερευνά η αρμόδια επιτροπή οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας. Οσο για την ισοτιμία του ελβετικού φράγκου προφανώς και δεν γνωρίζει πως αυτή καθορίζεται από τις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.
 
Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ερώτηση η Νέα Δημοκρατία είχε σκοπό το θέμα να το λύσει νομοθετικά αλλά δεν πρόλαβε μια και δεν την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λες και τώρα δεν μπορούν να καταθέσουν στην βουλή συγκεκριμένη πρόταση νόμου.
 
Προφανώς και η κυρία Παπακώστα ξέχασε πως η κυβέρνηση Σαμαρά δια των ανακεφαλαιοποιήσεων κάλυψε ένα μεγάλο μέρος και των εν λόγω κόκκινων δανείων και σήμερα με την δική τους ανοχή και σιωπή συναινούν στο έγκλημα πώλησης όλων των κόκκινων δανείων σε ξένα funds από την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς.
Μην ρίχνεται άλλα κροκοδείλια δάκρυα κύριοι της Νέας Δημοκρατίας μέσα στα πλαίσια της πολιτικής σας σπέκουλας γιατί ο Ελληνικός λαός σας πήρε χαμπάρι.
Για την Ιστορία της υποθέσεως να σας θυμίσουμε τι είχε καταγγείλει ο σύλλογος δανειοληπτών ελβετικού φράγκου κατά την περίοδο της δικής σας διακυβέρνησηςΠηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
 
ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΧΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
 
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

 
 
 
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγαλοεκδότης στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων για τα θαλασσοδάνεια

Δύσκολες ώρες πέρασε μεγαλοεκδότης στο κατώφλι των Οικονομικών Εισαγγελέων της οδού Πειραιώς όπου προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τα 170 εκατ. ευρώ δάνεια του εκδοτικού συγκροτήματος που σήμερα δεν αξίζει ούτε 3 εκατομμύρια.

Ο μεγαλοεκδότης παρότι στηρίζει φουλ Σύριζα δεν φαίνεται να έπεισε τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Την αποκάλυψη κάνει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου από την οποία και το σχετικό απόσπασμα.

Τα καλύτερα έρχονται.

Διαβάστε κι εδώ 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν σαμπάνιες οι ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό!

Σε νόμο Κατσέλη που θα αναδειχθεί σε νέο «καταφύγιο» για κακοπληρωτές που δρουν σε βάρος των συνεπών δανειοληπτών, θέλει να μετατρέψει η κυβέρνηση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αφού κράτησε καθυστερήσεις επί σειρά μηνών, εγκλωβίζοντας τις τράπεζες και την οικονομία, και δεν προχωρούσε στην κατάρτιση του σχετικού νόμου που ήταν προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση κατέθεσε έναν νόμο με πολλές αδυναμίες.


Το νομοσχέδιο «κλείνει το μάτι» στους μπαταχτσήδες, αρκετοί εξ αυτών σταμάτησαν να πληρώνουν παρά την πίεση των τραπεζών.

Ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι ένας θεσμός που ισχύει σε όλες τις κανονικές χώρες ως εργαλείο για τη ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων που είναι βιώσιμες, εδώ προωθείται ένα ατελές και επικίνδυνο σχήμα.

Η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις των τραπεζών που έχουν υποδείξει σειρά αδυναμιών του σχεδίου νόμου που ενδέχεται να μετατραπεί σε νέο νόμο Κατσέλη.

Ο νόμος Κατσέλη προστατεύει σήμερα χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν ακίνητη περιουσία αλλά δηλώνουν σε αδυναμία να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, τότε ο εξωδικαστικός θα τορπιλίσει την προσπάθεια μείωσης των «κόκκινων» δανείων, με σοβαρές επιπτώσεις στην κεφαλαιακή βάση του τραπεζικού συστήματος.

  Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, με επιστολή της στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ζητεί αλλαγές προειδοποιώντας ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που απειλούν να υπονομεύσουν την αποτελεσματική εφαρμογή του νέου νόμου και να εντείνουν την αντίσταση των συστημικών κακοπληρωτών. Ορισμένες διατάξεις, εάν παραμείνουν, θα καταστήσουν τον νόμο ακόμη ένα εργαλείο καθυστερήσεων, με τελικό αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ακόμη ένα δίχτυ προστασίας στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τονίζουν οι τράπεζες.

Τραπεζικά στελέχη σημειώνουν ότι ο νόμος Κατσέλη αποτέλεσε δυναμίτη στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος, ενθάρρυνε την κουλτούρα αθέτησης και οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλαδή δανειοληπτών που ενώ μπορούσαν δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους.

Το ενδεχόμενο να λειτουργήσει σε πρώτο στάδιο όχι με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά με έγχαρτη μορφή, το σύστημα υποδοχής των αιτήσεων, με το επιχείρημα ότι κατά την έναρξη ισχύος του νόμου δεν θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προδιαγράφει την αποτυχία του νόμου από την πρώτη ημέρα ισχύος του, προειδοποιούν οι τράπεζες.

Για να μη μετατραπεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός σε εργαλείο κακοπληρωτών, η ΕΕΤ ζητεί πέντε κρίσιμες αλλαγές στο νομοσχέδιο: τον περιορισμό αποκλειστικά και μόνο σε εμπορικές οφειλές (στο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα ένταξης στον μηχανισμό και οφειλών από στεγαστικά δάνεια κ.ά.), τον καθορισμό του ελάχιστου ορίου υπαγωγής στις διατάξεις συνολικών οφειλών τουλάχιστον 50.000 ευρώ, τη θέσπιση αντικειμενικών και τεχνικά αποδεκτών κριτηρίων, τα οποία θα μπορούσαν να θεμελιώσουν την ποινική ευθύνη όσων φυσικών προσώπων έχουν ανάμειξη στη ρύθμιση, την έναρξη ισχύος και εφαρμογής του νόμου μόνο όταν θα ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής αιτήσεων και δικαιολογητικών, και την κατάργηση κάθε δικαστικής διαδικασίας για την επικύρωση του πρακτικού του εξώδικου συμβιβασμού.

Η δημιουργία νέων κόκκινων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους προκαλεί ανησυχία στο τραπεζικό σύστημα καθώς εδραιώνεται μια αρνητική τάση, η οποία υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσει την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου και το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι κατηγορίες δανείων που «χτυπούν κόκκινο» είναι τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και τα στεγαστικά δάνεια. Ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: πρώτον, την πραγματική αδυναμία αρκετών ατομικών και μικρών επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις εξαιτίας της δραματικής πτώσης του τζίρου τους.

Ο δεύτερος παράγοντας, όμως, που ωθεί πολλές επιχειρήσεις να μην πληρώνουν τα δάνειά τους είναι η ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Μπορεί η ρύθμιση να αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 και όχι τα νέα δάνεια αλλά οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει προσδοκίες.

Σοβαρή παράμετρος των ενδείξεων για μια νέα «στάση πληρωμών» είναι, σύμφωνα με τα στελέχη των τραπεζών, η αβεβαιότητα από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το πλήγμα που έχει δεχθεί η εμπιστοσύνη, καθώς κυκλοφόρησαν σενάρια για κούρεμα καταθέσεων και Grexit τα οποία προκάλεσαν αμυντική στάση τόσο στους δανειολήπτες, όσο και στους καταθέτες. Οι καταθέτες προτιμούν, γιατί φοβούνται, να κρατούν το ρευστό τους και αυτό φαίνεται από τις εκροές καταθέσεων που έφθασαν τον μήνα Μάρτιο στα 500 εκατ. ευρώ.
 
Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 2,250 δισ. ευρώ, ποσό που ανέρχεται στα 2,750 δισ. ευρώ, αν προστεθούν και τα 500 εκατ. ευρώ του Μαρτίου. Πρόκειται για καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων και όχι πληρωμές του δημοσίου.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαμός στο Μετρό του Συντάγματος: Απόπειρα καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όταν ομάδα νεαρών εισέβαλε και επιχείρησε να καταστρέψει τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί εκεί, εν όψει της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι νεαροί πέταξαν φέιγ βολάν και κόλλησαν αυτοκόλλητα πάνω στα σημεία όπου θα γίνεται το σκανάρισμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, στα ακυρωτικά μηχανήματα.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπήρξαν καταστροφές μηχανημάτων, ενώ μετά από λίγο οι νεαροί αποχώρησαν από το σταθμό, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του.


Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Spiegel: Δίνουν χρήματα στους πρόσφυγες για να μην ασκήσουν έφεση για το άσυλο

Από 500 έως 1500 ευρώ σε ειδικές περιπτώσεις το πριμ σε πρόσφυγες για παραίτηση από την έφεση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel Online σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα.

Στην πρόθεση του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να καθιερώσει χρηματικό πριμ για όσους πρόσφυγες ή μετανάστες αποφασίζουν να απέχουν από το δικαίωμα άσκησης έφεσης μετά την απόρριψης της αίτησης ασύλου τους σε πρώτο βαθμό, διευκολύνοντας παράλληλα την λεγόμενη «εθελούσια επιστροφή» τους στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με το Spiegel Online .

«Η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου. Ένα επιπλέον χρηματικό μπόνους ενδέχεται τώρα να διασφαλίσει ότι λιγότεροι πρόσφυγες θα στραφούν με έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης επί της αίτησης ασύλου τους», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει μελλοντικά να προσφέρει ένα επιπρόσθετο χρηματικό κίνητρο σε πρόσφυγες και μετανάστες («Cash Grant), προκειμένου να αποσύρονται από τη διαδικασία της έφεσης, ενθαρρύνοντάς τους έτσι να επιστρέψουν ομαλά στις πατρίδες τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΜΟ) έχει εκπονήσει κοινό σχέδιο με την Ελλάδα, το οποίο εστιάζει ιδίως στους πρόσφυγες και μετανάστες των hotspot της Λέσβου, της Χίου, της Λέρου, της Σάμου και της Κω, που είναι υπερπλήρη. «Εκεί φιλοξενούνται ήδη 8600 άνθρωποι. Στόχος είναι να ανακουφισθεί αισθητά η Ελλάδα στη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου.»

Σύμφωνα με τον IMO oι πρόσφυγες που οικειοθελώς αποφασίζουν να επαναπατριστούν θα λαμβάνουν «μπόνους ύψους 500 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησής τους. (…) To πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Κομισιόν: τα τρία τέταρτα των κονδυλίων για τα μπόνους επαναπατρισμού προέρχονται από την ΕΕ», προσθέτει.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 1500 ευρώ για ειδικές κατηγορίες –γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους.

Πολλές διεθνείς ανθρωπιστικές ΜΚΟ δηλώνουν την οργή τους: «Είναι αδιανόητο ένα τέτοιο σχέδιο να υποστηρίζεται από έναν οργανισμό όπως ο IMO, που προασπίζει στην ουσία τα δικαιώματα των προσφύγων», υποστηρίζει στο ίδιο δημοσίευμα ο Κ. Τσιτσελίκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πηγή: Spiegel Online

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!