EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ;; ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΧΑΒΟΥΖΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Παραφράζοντας τον ομώνυμο τίτλο μιας παλιάς Ελληνικής ταινίας με τον αξέχαστο θανάση Βέγγο και με τίτλο από που πάνε για την χαβούζα θα αναρωτιέται αυτός ο λαός που πάμε να σωθούμε σε αυτήν την Ευρωπαϊκή τραπεζοχαβούζα που ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο τους μισούς Ελληνες

Με πρόσφατη απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη γίνεται πλήρη εναρμόνιση της τραπεζικής νομοθεσίας σχετικά με την τιτλοποίηση και πώληση των κόκκινων δανείων σε τρίτους


Την ώρα που η οποιαδήποτε Ελληνική τράπεζα έχει πάρει μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων χρήματα για τις ζημιές των κόκκινων δανείων δεν καλεί τους δανειολήπτες να τους κουρέψει τα δάνεια τους την ώρα που οι εισπρακτικές αλωνίζουν και κάνουν ψυχολογικό πόλεμο οδηγώντας χιλιάδες έλληνες στις αυτοκτονίες ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή τραπεζοχαβούζα να ξεπουλήσει όλα τα δάνεια στο 24% της ονομαστικής αξίας. Με τις ευλογίες και τις υπογραφές μια κυβέρνησης μαριονέτα ξεπουλημένων πρώην αριστερών και των συνεταίρων της εραστών της καρέκλας.

Δείτε και την σχετική απόφαση του κυρίου Στουρνάρα
 

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η ΤτΕ

Με πρόσφατη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΤτΕ επί της προεδρίας κυρίου στουρνάρα και με ημερομηνία 24/3/2017 και η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ορίστηκε το αντικυκλικό κεφάλαιο αποθέματος ασφαλείας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος και αυτό για ακόμη ένα τρίμηνο είναι μηδενικό..Τι είναι όμως το αντικυκλικό κεφάλαιο αποθέματος ασφαλείας του τραπεζικού συστήματος;;; Το αντικυκλικό απόθεμα ασφαλείας είναι ένα προληπτικό εργαλείο που θεσπίστηκε με τη συμφωνία της Βασιλείας ΙΙΙ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει στον οικονομικό κύκλο η δανειοδοτική δραστηριότητα των τραπεζών.

Η τράπεζα υποχρεούται να συγκεντρώνει πρόσθετα κεφάλαια (κοινών μετοχών της κατηγορίας 1) σε ευνοϊκές περιόδους, όταν η πιστωτική επέκταση είναι ισχυρή, ώστε, όταν ο οικονομικός κύκλος παρουσιάσει μετάπτωση και η οικονομική δραστηριότητα επιβραδυνθεί ή και συσταλεί, το απόθεμα αυτό να μπορεί να ελευθερωθεί και η τράπεζα να συνεχίσει να δανείζει την πραγματική οικονομία. Εάν μια τράπεζα αθετεί αυτήν την υποχρέωση, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με το απόθεμα ασφαλείας διατήρησης κεφαλαίου.

                          Εδώ και ο σχετικός κανονισμός της ΕΚΤ που το ορίζει

Το γεγονός πως για ακόμη ένα τρίμηνο με απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη το εν λόγω κεφάλαιο είναι μηδενικό οφείλεται στο γεγονός της παραβίασης κάθε έννοιας λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας η οποία από το Β εξάμηνο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει αναστείλει την δημιουργία χρήματος στην οικονομία μέσω δανείων..Το ΦΕΚ που δημοσιεύει η ΤτΕ είναι αποκαλυπτικό του εγκλήματος που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα..και το μέγα ερώτημα που τίθεται σε επίπεδο πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης είναι ποιος εν τέλει είναι ο στόχος των διεθνών τραπεζιτών για την Ελλάδα;

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που έθεσαν οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, είναι να κατέχουν το 62% του Ελληνικού ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ . Για να το πετύχουν αυτό:

Ανέστειλαν την Δημιουργία κλασματικού αποθέματος.
Ανέστειλαν την Χορήγηση δανείων τους λαούς.
Ανέστειλαν την Αδρανοποίηση χρήματος από τόκους, από 2024 έως 2039.

Επέβαλαν την Χορήγηση κρατικών δανείων με ΑΔΡΑΝΕΣ (κάλπικο) ΧΡΗΜΑ 220 δις € κατά παράβαση του φυσικού μοντέλου. Το αδρανές (κάλπικο) χρήμα των κρατικών δανείων γίνεται καταθέσεις του λαού στις εμπορικές τράπεζες, οπότε μεταμορφώνεται σε εμπορικό χρήμα.

Επέβαλαν επιδοτήσεις με ΑΔΡΑΝΕΣ (κάλπικο) ΧΡΗΜΑ 70 δις € (Βλέπε ΕΣΠΑ και ΕΤΕπ). Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ επιδοτούν το Ελληνικό κράτος με ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΔΡΑΝΕΣ ΧΡΗΜΑ (κατά παράβαση του φυσικού μοντέλου), οπότε το μειώνουν. Το αδρανές (κάλπικο) χρήμα των επιδοτήσεων γίνεται καταθέσεις του λαού στις εμπορικές τράπεζες, οπότε μεταμορφώνεται σε εμπορικό χρήμα.

Το κράτος επέβαλε υπερφορολόγηση. Ο λαός κάνει αναλήψεις του παραπάνω μεταμορφωμένου χρήματος και πληρώνει τους φόρους για αυτό και βλέπουμε συνεχώς μειώσεις στο σύνολο των καταθέσεων. Το κράτος συγκεντρώνει τους φόρους σε εμπορικό χρήμα (μεταμορφωμένο αδρανές) και το παραδίδει για εξόφληση των τόκων απευθείας στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, οι οποίοι έτσι αποκτούν καταθέσεις Ελληνικού εμπορικού χρήματος (μεταμορφωμένο Ελληνικό αδρανές χρήμα) 180 δις €

Επέβαλαν την Τακτοποίηση χρήματος λαμόγιων. Το Ελληνικό κράτος με συνέργεια των ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, θα νομιμοποιήσει το χρήμα των λαμόγιων και θα καταφέρει να εισπράξει 20 δις €.

Θα Επιβάλουν την Διαγραφή κρατικού χρέους. Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ για να διαμορφώσουν ακριβώς τα αποτελέσματα των στρατηγικών τους, είναι υποχρεωμένοι και στις δυο οικονομικές περιόδους να προβαίνουν σε διαγραφές κρατικού χρέους.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-2024. Διαγραφή κρατικού χρέους 37%. Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ επιδιώκουν για το Ελληνικό κρατικό χρέος να είναι ίσο με το αμετάβλητο Ελληνικό χρήμα 290 δις €, οπότε κάνουν διαγραφή 180 δις €

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2024-2039. Διαγραφή κρατικού χρέους 43%. Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ επιδιώκουν για το Ελληνικό κρατικό χρέος να είναι ίσο με το αμετάβλητο Ελληνικό χρήμα 290 δις €, οπότε θα κάνουν διαγραφή 220 δις.

Με την εφαρμογή των ανωτέρω πράξεων, προκύπτουν τα εξής :

Το Ελληνικό χρήμα 290 δις € παραμένει σταθερό. Είναι το χρήμα που όλα τα χρόνια δημιούργησε η χορήγηση δανείων από τις Ελληνικές τράπεζες, στον Ελληνικό λαό.

Το Ελληνικό ΑΕΠ (εμπορικό χρήμα) περιορίζεται στα 110 δις €, όσο ακριβώς απέμεινε μετά την αδρανοποίηση 180 δις € Ελληνικού χρήματος.

Ο Ελληνικός λαός θα κατέχει μόνο το 38% του συνολικού εμπορικού χρήματος. Ήτοι θα κατέχει 110 δις € επί συνολικού Ελληνικού χρήματος 290 δις €. Με συνέπεια ο λαός να περιοριστεί μόνο στο 38% της αγοραστικής δύναμης που είχε.

Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ (δια μέσου των εμπορικών τους τραπεζών), θα είναι δανειστές όλου του Ελληνικού χρήματος 290 δις €.

Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ενώ θα κατέχει μόνο το 38%, θα καταλήξει χρεώστης όλου του Ελληνικού χρήματος 290 δις €.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ θα είναι εγγυητής όλου του χρέους του λαού 290 δις €.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που έθεσαν οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, είναι να κατέχουν το 62% του Ελληνικού πλούτου. (Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, υποδομές, φυσικούς πόρους, επιχειρήσεις κλπ) και θα είναι σχεδόν αποκλειστικοί ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

● ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2010 – 2024). Επειδή οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ κατήργησαν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,, κατέστησαν τον Ελληνικό λαό ανίκανο να εξοφλεί τους τόκους, οπότε προβαίνουν σε κατασχέσεις . Στην πρώτη περίοδο παραβίασης (2010-2024), το Ελληνικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στα 180 δις € οπότε η περιουσία του Ελληνικού λαού θα έχει ΑΞΙΑ = 180. Οι κατασχέσεις θα αγγίξουν το όριο της αντοχής των λαού, δηλαδή τα 70 δις €. Δηλαδή οι κατασχέσεις (2010-2024) θα είναι 38% του Ελληνικού πλούτου.

Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ με ένα μέρος από το αδρανές χρήμα που καταφέρνουν να μεταμορφώνουν σε εμπορικό χρήμα, δημιουργούν συγκροτήσεις ανώνυμων και αφανών αμοιβαίων κεφαλαίων (funds) και αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια στο 24% της ονομαστικής τους αξίας. Μέσω των ανώνυμων funds, οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ κάνουν κατασχέσεις και γίνονται κάτοχοι της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

● ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2024 – 2039). Στη δεύτερη περίοδο παραβίασης, που το Ελληνικό ΑΕΠ θα είναι 110 δις €, ο Ελληνικός λαός για τον ίδιο λόγο θα υποστεί κατασχέσεις περιουσίας. Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ήδη ιδιοκτήτες του 38% του Ελληνικού πλούτου, επειδή θα αναδειχτούν ακόμα πιο ισχυροί μέσα από την κρίση του 2024, θα αποκτήσουν επιπλέον (38% * 38%) = 24% του Ελληνικού πλούτου. Δηλαδή οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ θα κατέχουν το (38% + 24%) = 62% του Ελληνικού πλούτου.

Αλλωστε η ΤτΕ πλέον τα λέει και τα αποκαλύπτει ανοιχτά μέσω των δικών της εκθέσεων που αφορούν την διαχείριση των κόκκινων δανείων


Δείτε τοΑπό το 2010 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα μέσα από καταστροφικές για το λαό διαδικασίες, έχασε αξία 33 δις €, εξόφλησε 50 δις € και απέμειναν 60 δις € πραγματικό χρέος. Όσο ακριβώς είναι το αποθησαυρισμένο χρήμα των λαμόγιων στο εξωτερικό και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που κάποιοι επιλέξανε να εντάξουν την χώρα στο ενιαίο νόμισμα για να μπορούν να τα μεταφέρουν εκτός χώρας με εύκολο και γρήγορο τρόπο.. Εάν σήμερα υπήρχε το πατριωτικό, υπεύθυνο και εξοπλισμένο με θεμελιώδη γνώση (για τη φυσική λειτουργία του χρήματος) ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ στην Ελλάδα να αποδείξει και να παρουσιάσει την αλήθεια του χρέους των 60 δις €, ένα μέρος του θα εξοφλούνταν από τα λαμόγια, ένα άλλο μέρος θα καταλογίζονταν στη συνυπευθυνότητα των δανειστών και το υπόλοιπο ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΧΡΕΟΣ θα εξοφλούνταν μεσοπρόθεσμα (ανώδυνα και αβίαστα) από τον Ελληνικό λαό, χωρίς να καταστραφεί η χώρα. Πράξη μονομερής, ηθική, δίκαιη και αποκαλυπτική της αυθαιρεσίας των Τραπεζιτών. Πράξη απελευθερωτική για τον Ελληνικό λαό και τους λαούς του κόσμου.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eπιχείρηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ με Εξεταστικές σε Υγεία-Εξοπλιστικά

Επιχείρηση Kαταιγίδα (της Ερήμου) με την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου τόσο στο χώρο της Υγείας όσο και στα Εξοπλιστικά. Η κυβέρνηση είναι σχεδόν βέβαιη πως οι Εξεταστικές για την Υγεία θα βγάλουν στην σέντρα ονόματα έκπληξη που θα μπορούσαν να αλλάξουν ακόμη και τον συσχετισμό των κομματικών δυνάμεων (υπέρ του Σύριζα) ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή νέα στοιχεία που προσδίδουν άλλη τροπή στη διερεύνηση της υπόθεσης των εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου απέστειλαν, πριν από λίγες ημέρες οι ελβετικές δικαστικές αρχές στη χώρα μας, για ευρήματα που ανοίγουν την έρευνα, τόσο της Δικαιοσύνης όσο και της Βουλής, σε ατραπούς που ενδέχεται να αποδείξουν στο τέλος και την ύπαρξη μαύρου πολιτικού χρήματος.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι η Εξεταστική στο χώρο της Υγείας θα “δέσει” ακόμη και πρώην αρχηγό κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση Παπαντωνίου που βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο λόγω της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και εξαιτίας της αναφοράς ανακρίτριας για παραλείψεις στην αποστολή στοιχείων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, λαμβάνει πλέον νέα τροπή. Κι αυτό γιατί οι δικαστικές αρχές της Ελβετίας απέστειλαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προ δεκαπενθημέρου, ενημέρωση ότι έχουν στα χέρια τους ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.
 
 Μετά ταύτα, απεστάλη αμέσως αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών και τη γνωστοποίηση των στοιχείων και των δεδομένων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Παράλληλα η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, που χειρίζεται τον φάκελο των εξοπλιστικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναμένεται να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των στοιχείων που έχει στα χέρια της και πιθανότατα να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε νέες ποινικές διώξεις.

Αλλωστε οι δικαστικές αρχές και ειδικώς η Εισαγγελία Διαφθοράς, με τη μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ελένη Ράικου (παραιτήθηκε με βαρύτατες καταγγελίες πριν από μία εβδομάδα), έχουν ασχοληθεί επί χρόνια με τα εξοπλιστικά και τις συμβάσεις επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.
Από τις πολυετείς έρευνες της Εισαγγελίας έχουν ήδη σχηματιστεί τουλάχιστον έξι δικογραφίες, οι οποίες και αποτέλεσαν το υλικό για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, η οποία, τελικώς, συγκροτήθηκε την περασμένη εβδομάδα με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων για τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης ως προς τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και συμφώνησαν στην κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης Παπαντωνίου, εντούτοις απέδωσαν στην κυβερνητική πρωτοβουλία για σύσταση προανακριτικής σκοπιμότητες σχετιζόμενες με κινήσεις αντιπερισπασμού, που, κατά την άποψή τους, συνδέονται με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα επικείμενα σκληρά μέτρα. Η ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου και δύο ακόμη λογαριασμών που συνδέονται, όπως ενημέρωσαν οι ελβετικές αρχές, με τον πρώην υπουργό, είναι νέα δεδομένα, πέραν εκείνων που ήδη βρίσκονται σε διερεύνηση, προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα σχετικά με τον λογαριασμό της συζύγου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, σε ελβετική τράπεζα που είχε εντοπιστεί τυχαία στη λίστα Λαγκάρντ. Ο λογαριασμός αυτός για τον οποίο ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί δεν τον δήλωσε ως ώφελε στο «πόθεν έσχες» του, ερευνάται ακόμη, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση των χρημάτων, περί τα 2 εκατ. ευρώ, για τα οποία η σύζυγος Παπαντωνίου έχει υποστηρίξει πως ήταν καταπίστευμα (νομική ορολογία) για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο της εκ μέρους του πατέρα τους.

Ομως η έρευνα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη δεν μπόρεσε να αποκαλύψει την προέλευση των χρημάτων αυτών – αν είναι δηλαδή πράγματι καταπίστευμα ή αν έχουν άλλη προέλευση, καθώς το πρόσωπο που τα είχε καταθέσει στον λογαριασμό της συζύγου Παπαντωνίου, κουμπάρος του πρώην υπουργού, αρνήθηκε να συναινέσει στο άνοιγμα του λογαριασμού του στην Ελβετία και η υπόθεση δεν προχώρησε. Πάντως, προς το παρόν, κατά Παπαντωνίου, οι όποιες διώξεις έχουν ασκηθεί για εξοπλιστικά επί των ημερών του, αφορούν κατηγορίες που λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών έχουν παραγραφεί, όπως το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Οι βασικότερες δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά επί των ημερών του είναι εκείνες για τις φρεγάτες αλλά και τα άρματα Leopard, που βρίσκονται σε δικαστική έρευνα, ενώ παράλληλα έρευνες γίνονται και για άλλες συμβάσεις εξοπλιστικών επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως και για τις συμβάσεις περί αντισταθμιστικών ωφελημάτων, για τις οποίες επίσης έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Κι ενώ μετά δεκαπέντε και πλέον χρόνια, από τότε που συνήφθησαν μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και γερμανικών, γαλλικών και ρωσικών, κατά βάση, εταιρειών συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα που κόστισαν δισ. ευρώ, οι έρευνες των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών συνεχίζονται, φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει σύμβαση που να μην υποκρύπτει ποινικά ελέγξιμες ενέργειες και να μην ελέγχεται, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, για παράνομες πληρωμές, μίζες και «μαύρο» χρήμα.

Από το τέλος του 2010, οπότε άρχισαν οι εισαγγελικές αρχές τις έρευνες για τα εξοπλιστικά και τις μίζες, πριν ακόμα ιδρυθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς, μέχρι και σήμερα, 17 μεγάλες συμβάσεις για εξοπλιστικά έχουν ελεγχθεί και δεκάδες είναι οι κατηγορούμενοι που έχουν παραπεμφθεί με βαριές κατηγορίες σε δίκες, πολλοί από τους οποίους έχουν και καταδικαστεί σε ισόβια ή πολυετείς καθείρξεις.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος που εκτίει ποινή εικοσαετούς κάθειρξης, ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών, Ιωάννης Σμπώκος, που έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις και δεκάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετείχαν σε αρμόδιες επιτροπές και ενεπλάκησαν στις συμβάσεις αυτές.

Προμήθειες οπλικών συστημάτων, όπως τα TorM1, οι συμβάσεις για τα γερμανικής προέλευσης υποβρύχια, οι φρεγάτες, τα ραντάρ, τα Super Puma, τα Apache και πολλές ακόμα εξοπλιστικές συμβάσεις βρέθηκαν στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, ενώ επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο των εξοπλισμών, όπως οι Θωμάς Λιακουνάκος, Κων. Δαφέρμος και άλλοι, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παράνομες πληρωμές και προφυλακίστηκαν.

Πέραν, όμως, από τις παράνομες πληρωμές και το μεγάλο πάρτι με τις μίζες, ελέγχθηκαν και οι συμβάσεις που συνόδευσαν τις βασικές συμβάσεις για τα εξοπλιστικά, οι γνωστές ως συμβάσεις των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, και σε όλες σχεδόν εντοπίστηκαν ποινικά ελέγξιμες ενέργειες και ζημιά του δημοσίου εκατομμυρίων ευρώ.

Ο χώρος των εξοπλισμών, όπως και άλλοι, για παράδειγμα ο χώρος της υγείας, αλλά και το πιστωτικό σύστημα, προσέφεραν ογκωδέστατες δικογραφίες με ζημιά του Δημοσίου ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που απασχόλησαν –και συνεχίζουν να απασχολούν– τις δικαστικές αρχές με έρευνες και δίκες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Με άλλα λόγια, οι μεγάλες συμβάσεις του Δημοσίου σε όποιον τομέα κι αν έγιναν, στα χρόνια της οικονομικής ευημερίας και στις δεκαετίες του 1990 και κυρίως του 2000, συνοδεύτηκαν –και αυτό έχει πλέον αποδειχθεί δικαστικά– από παράνομες ενέργειες, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, «μαύρο» χρήμα και μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με εμπλοκή εκατοντάδων κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών, οι οποίοι όμως, πλην Τσοχατζόπουλου, δεν κατέστη δυνατόν να υποστούν ποινικές κυρώσεις, λόγω παραγραφής των όποιων αδικημάτων τους, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο οποίος νόμος, ειρήσθω εν παρόδω, ακόμα ισχύει αμετάβλητος!
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φινλανδία: Ο πρωθυπουργός πιλοτάρει και πληρώνει τα επίσημα ταξίδια του

Όπως ο Τζον Τραβόλτα και ο Τομ Κρουζ, έτσι και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα έχει την ιδιομορφία να πιλοτάρει ο ίδιος το αεροπλάνο του, ακόμα και στα επίσημα ταξίδια.

Λάτρης της αεροπλοΐας και της δημοσιονομικής λιτότητας, ο 55χρονος κεντρώος πρωθυπουργός λατρεύει να πιλοτάρει τα τζετ που νοικιάζει και ακόμη καλύτερα, πληρώνει με δικά του χρήματα τον λογαριασμό, για να είναι συνεπής τη στιγμή που είναι υπέρμαχος ενός κράτους με όσο το δυνατό λιγότερες δαπάνες.

Από τον Μάιο του 2015 που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρώην επιχειρηματίας, γνωστός για τα διαχειριστικά του προσόντα, έγινε πιλότος με αφορμή τα 19 επίσημα ταξίδια του στη Φινλανδία και στο εξωτερικό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού.

Τον Ιούλιο του 2016 για παράδειγμα, ο Σίπιλα οδήγησε ένα Cessna 525, που μπορεί να μεταφέρει έξι έως επτά επιβάτες, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 5.000 χλμ., από το Ελσίνκι μέχρι τη Μογγολία και την πρωτεύουσά της Ουλάν-Μπατόρ, όπου θα συμμετείχε σε συνάντηση ευρωπαίων και ασιατών ηγετών.

Τον Σεπτέμβριο, με την ευκαιρία του άτυπου συμβουλίου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μπρατισλάβα, ήταν επίσης στο πιλοτήριο του αεροσκάφους που διένυσε 1.400 χλμ. Το ίδιο έγινε όταν μετέβη και στη Νορβηγία. "Η πτήση ήταν πολύ ήρεμη, ξέρετε, εγώ πιλοτάρισα το αεροπλάνο μου", δήλωσε ενώπιον των αντιπροσωπειών που πήγαν σε ένα σεμινάριο στην Αρκτική αποδεικνύοντας ότι γι' αυτόν ήταν μια πτήση ρουτίνας.

Πολέμιος κάθε προνομίου


Ο Σίπιλα, με σπουδές μηχανικού, έγινε εκατομμυριούχος λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στις τεχνολογίες. Στη συνέχεια, ενεπλάκη στην πολιτική.

Πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας, υπέστη δύο πνευμονικές εμβολές, το 2013 και το 2014. Τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης διερωτώντο μερικές φορές αν ο ίδιος και οι επιβάτες του αεροπλάνου του είναι ασφαλείς. Ωστόσο αναφέρουν ότι η υγεία του Σίπιλα αποκαταστάθηκε πλήρως και ο ίδιος αρνείται να συζητήσει το θέμα αυτό.

"Εξετάσαμε το θέμα προσεκτικά και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, από άποψη ασφαλείας, δεν βλέπαμε λόγο να θέσουμε περιορισμούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας της κυβέρνησης Γιάρι Γλιτάλο. "Αν δείτε τις στατιστικές, το να οδηγείς αεροπλάνο είναι πιο ασφαλές από το να οδηγείς αυτοκίνητο. Η άδειά του είναι έγκυρη, είναι έμπειρος πιλότος και ο εξοπλισμός της πτήσης είναι σε καλή κατάσταση".

Ο πρωθυπουργός αυτός θεωρεί τον εαυτό του έναν απλό πολίτη, αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προνόμιο, όταν άλλες χώρες επιβαρύνονται με τα ατελείωτα έξοδα των ταξιδιών, ακόμη και ιδιωτικού χαρακτήρα, των ηγετών τους.

Δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού για τη μεταρρύθμιση της υγείας τον Νοέμβριο του 2015, που ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα, ήταν αιτία ο Σίπιλα να χάσει την τελευταία πτήση της Παρασκευής για το προπύργιό του, το 'Οουλου της βόρειας Φινλανδίας. Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε οι υπηρεσίες να του ναυλώσουν ειδική πτήση. Επέλεξε μια πτήση αεροδιακομιδής που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Ελσίνκι για το 'Οουλου αλλά είχε μόνο μια θέση διαθέσιμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο Σίπιλα άφησε τη θέση αυτή για τη σύζυγό του Μίνα-Μαρία και πέρασε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού καθισμένος στο καπάκι της λεκάνης, στην τουαλέτα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα: Δεν θέλουν διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους αλλά φορολόγησή της!

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δημοσκόπηση, όσον αφορά το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, θέμα που βρίσκεται μέσα στη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση.

Αν και η πλειοψηφία δεν επιθυμεί -όπως φαίνεται- το διαχωρισμό, πάνω από οκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμεί την φορολόγησή της.

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr ερευνά την άποψη των πολιτών σχετικά με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, τα θρησκευτικά, τα αποτεφρωτήρια και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.Αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο όταν τίθεται το ερώτημα για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η συντριπτική πλειονότητα, το 84% των ερωτηθέντων, απαντά πως η “ιερή” περιουσία θα πρέπει να φορολογηθεί.Επίσης συντριπτική είναι η απάντηση για το ερώτημα σχετικά με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Το 85% πιστεύει πως αυτό είναι λάθος, ενώ μόλις το 12% τάσσεται υπέρ.Από αυτήν τη θέση φαίνεται να προκύπτει και η άποψη των πολιτών σχετικά με τη διαμάχη που ξέσπασε, αρχικά επί του θέματος, μεταξύ του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Το 48% των πολιτών δηλώνει πως δίκιο είχε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ μόλις το 14% δίνει δίκιο στον πρώην υπουργό Παιδείας.Ξεκάθαρη είναι η θέση των πολιτών και για τα αποτεφρωτήρια. Το 71% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων, ενώ μόλις το 24% απαντάει αρνητικά. πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και ξαφνικά εμφανίστηκε κι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να «εξηγήσει» το πρώτο μνημόνιο…

Να εξηγήσει το πρώτο μνημόνιο, χωρίς το οποίο η τότε κυβέρνηση θα γινόταν «βομβιστές αυτοκτονίας» -όπως είπε- επιχείρησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε μια… γκεστ σταρ εμφάνιση, μετά από πολύ πολύ καιρό, ο πρώην τσάρος της οικονομίας είπε, μεταξύ άλλων, στον realfm 97,8 ότι «θα γινόμασταν... βομβιστές αυτοκτονίας αν λέγαμε «όχι» στο πρώτο μνημόνιο.»

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν λέγαμε, πριν μπούμε στο πρώτο μνημόνιο, ότι δεν το υπογράφουμε αν δεν «κουρευτεί» το χρέος ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Η γνωστή λογική του “βομβιστή αυτοκτονίας”. Είδαμε τι καλά που δούλεψε αυτή η λογική το 2015, πάρα πολύ ωραία. Που το 2015 είχαμε και πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ το 2010 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. Αυτοί οι “βομβιστές αυτοκτονίας” εκ του ασφαλούς να’ ρθουν να μου πούνε ποιος θα πλήρωνε μισθούς και συντάξεις το 2010».

Στο ερώτημα αν με όσα λέει εννοεί ότι θα ήταν “βομβιστές αυτοκτονίας” αν ζητούσαν κούρεμα του χρέους πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου ο κ. Παπακωνστανίνου απάντησε: «Ναι, διότι όλοι θα έλεγαν τότε: “αφού η Ελλάδα απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει, ότι θα κρατήσει την αναπνοή της μέχρι να σκάσει, τότε να της χαρίσουμε όλο το χρέος και να της δώσουμε και λεφτά από πάνω”».

Και σημείωσε: «Τους μύθους αυτούς καλό είναι να τους εξηγούμε γιατί παραμένουν και ο κόσμος τους πιστεύει. Πιστεύει ότι υπήρχε τρόπος το 2010 να μας χαρίσουν όλα μας τα χρέη. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην περάσει η Ελλάδα από τη λιτότητα που πέρασε».

Για το ποιος ήθελε το ΔΝΤ, ρωτήστε τη Μέρκελ

Ο πρώην υπουργός μίλησε και για την συνάντηση του Ιανουαρίου του 2010 στην οποία έδωσε το παρών μαζί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ερώτηση αν ο ζήτησε ο τότε πρωθυπουργός από τον Στρος Καν ξανά τη βοήθεια του ΔΝΤ απάντησε:

«Αυτό είναι κομμάτι της ιστορικής κατάθεσης και μη ρωτάτε εμένα. Μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τη Γερμανία. Φέρτε εδώ πέρα κάποιον Γερμανό να τον ρωτήσετε: Γιατί μπήκε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα; Και θα σας απαντήσει: Οχι επειδή το ήθελε η Γερμανία, επειδή το ήθελε η Άνγκελα Μέρκελ. Διότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο κ. Σόιμπλε, μαζί με σύσσωμο το Eurogroup, μαζί με τον κ. Τρισέ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλοι μαζί, λέγαμε δεν θέλουμε το ΔΝΤ, θέλουμε αμιγώς ευρωπαϊκή λύση».

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει φως»

«Φως υπήρχε στο τέλος του 2014, τον διακόπτη τον έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξαναβρισκόμαστε εκεί που ήμασταν 2 χρόνια πριν και προσπαθούμε να ξαναβρούμε το φως. Το 2014 κουτσά-στραβά, με μεγάλες απώλειες, με πολλά λάθη από όλους βγαίναμε από την κρίση, τώρα ξαναμπήκαμε στην κρίση. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει φως», επισήμανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ελπίδα με το μνημόνιο που είναι μπροστά μας και τα μέτρα που έρχονται για το 2019 και το 2020 ο πρώην υπουργός απάντησε: «Θέλει να μας προτείνει κάποιος μία εναλλακτική λύση; Αλλά μία εναλλακτική λύση που να είναι σοβαρή, όχι το παράλληλο νόμισμα και τα διάφορα τέτοια πράγματα, αστεία, που ακούγονται. Αυτά είδαμε που παραλίγο να μας πάνε».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Handelsblatt: «Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους όπως το 1953 η Γερμανία»

Με αφορμή τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση η εφημερίδα Handelsblatt επαναφέρει τη συζήτηση στη δυσεπίλυτη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διαφωνία που δυσκολεύει την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στους δανειστές και την Αθήνα. 

Επικαλούμενη διεθνείς οικονομολόγους, όπως τον γάλλο Τομά Πικετί και τον αμερικανό Τζέφρι Σαξ, η εφημερίδα υπενθυμίζει τη Συμφωνία του Λονδίνου, το 1953, με την οποία διαγράφηκαν τα χρέη της Γερμανίας και υποστηρίζει ότι η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας θυμίζει σε πολλά εκείνη της μεταπολεμικής Γερμανίας, όταν η χώρα δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τα χρέη της.

«Η Γερμανία οφείλει το οικονομικό θαύμα στο κούρεμα χρέους»

«Ιστορικοί της οικονομίας είναι πεπεισμένοι ότι το κούρεμα χρέους συνέβαλε αποφασιστικά στο να ξεπεράσει η οικονομικά γονατισμένη Γερμανία τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρά το ότι επωφελήθηκαν περισσότερο από το σχέδιο Μάρσαλ, όπως τονίζει βρετανοαμερικανική ερευνητική ομάδα» σημειώνεται στο άρθρο, που παραπέμπει σε διαπιστώσεις του ΄Αλμπρεχτ Ρίτσι από το London School of Economics ότι η Γερμανία οφείλει το οικονομικό θαύμα, το σταθερό μάρκο και την ευνοϊκή θέση των δημοσιονομικών της στο δραστικό κούρεμα χρέους.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε με ποιο τρόπο η Συμφωνία του Λονδίνου επηρέασε τις δημόσιες δαπάνες και διαπίστωσε ότι με το κούρεμα του χρέους βελτιώθηκε η πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας. Η κυβέρνηση ήταν σε θέση να παίρνει νέα δάνεια με χαμηλά επιτόκια, ενώ από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα μέσα του 1951 μέχρι την κατάληξή τους τα επιτόκια κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας έπεσαν από 3 σε 1,8%. Από αυτήν τη μείωση επωφελήθηκαν επίσης και οι επιχειρήσεις μειώνοντας παράλληλα τα έξοδά τους σε ξένο νόμισμα.

Και ο γερμανός δημοσιογράφος επισημαίνει: «Αυτό που η Γερμανία έπραξε με επιτυχία, δηλαδή να χρησιμοποιήσει την αυξημένη πιστοληπτική αξιοπιστία της για να πάρει νέα δάνεια, χρησιμοποιείται σήμερα από τη γερμανική πλευρά ως ένα από τα βασικά επιχειρήματα εναντίον ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους, επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα επωφελώς. Αλλά και τότε υπήρχαν επικριτές της συμφωνίας που εξέφραζαν τον φόβο ότι το κούρεμα χρέους θα οδηγούσε τη γερμανική κυβέρνηση σε ασταθή δημοσιονομική πολιτική».

«Σημασία έχει εάν χρειάζεται ένα κούρεμα»

Στην έρευνα επισημαίνονται ωστόσο και οι διαφορές ανάμεσα στην μεταπολεμική Γερμανία και τη σημερινή Ελλάδα. Ότι τότε στο επίκεντρο τέθηκε η αποδοτικότητα της γερμανικής οικονομίας, ενώ σήμερα κυριαρχούν η εξυπηρέτηση του χρέους και η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων. Οι διαφορές οφείλονται επίσης στο ότι τότε η Γερμανία ήταν σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο με τους Σοβιετικούς, ενώ η Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντική χώρα στη σημερινή παγκόσμια συγκυρία. Ωστόσο, κατά τον οικονομολόγο Τζέφρι Σαξ το αποφασιστικό δεν είναι εάν αξίζει μια χώρα ένα κούρεμα κι αν πληροί του όρους, κάτι δευτερεύον στις διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Γερμανίας, αλλά εάν μια χώρα χρειάζεται ένα κούρεμα, όπως ακριβώς τότε η Γερμανία – και σήμερα η Ελλάδα.
Πηγή Deutsche Welle
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σαφάρι» φορολογικών ελέγχων ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Φορολογικούς ελέγχους σε 23.300 επιχειρήσεις και άλλους 39.000 σε κεντρικά σημεία της αγοράς για την έκδοση αποδείξεων, βεβαίωση εσόδων ύψους 3,96 δισ. ευρώ αλλά και εντατικοποίηση της δράσης της για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο περιλαμβάνει ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017.

Σε σημείωμα του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής τονίζει οτι «Θεμελιώδης στόχος μας είναι να εδραιώσουμε σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η ετήσια έκθεση απολογισμού αποσκοπεί, πέραν της υποχρέωσης της Α.Α.Δ.Ε. για λογοδοσία στη Βουλή των Ελλήνων, στη διαφάνεια, στην προβολή του έργου της αλλά και στον εντοπισμό των αστοχιών και αδυναμιών της». Αναφερόμενος στο προηγούμενο έτος επισημαίνει ότι «παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, το 2016 η Γ.Γ.Δ.Ε. κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους που είχαν τεθεί σε σημαντικό βαθμό με τη καθοριστική συμβολή των στελεχών της».

Αναλυτικότερα οι βασικοί στόχοι της ΑΑΔΕ για το 2017 περιλαβμάνονται μεταξύ άλλων οι εξής:
Ενίσχυση της οικειοθελούς συμμόρφωσης

•Συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου και είσπραξη τουλάχιστον 35% των εν λόγω οφειλών.

•Υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α των ενεργών υπόχρεων σε ποσοστό τουλάχιστον 97%.

•Διενέργεια τουλάχιστον 97.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, από το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης.

•Καθιέρωση Πανελλήνιας Ημέρας Φορολογικής Συνείδησης και υποβολή πρότασης σχετικών δράσεων.

•Αποστολή ανά δίμηνο ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης δόσεων βάσει δηλώσεων, πριν να καταστούν αυτές ληξιπρόθεσμες.

•Αποστολή ανά δίμηνο ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης δόσεων βάσει δηλώσεων και υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες παλιότερων ετών.

•Υλοποίηση μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης φορολογουμένων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσής τους.

•Προσδιορισμός κλαδικών δεικτών επιχειρήσεων, βάσει υποβληθεισών δηλώσεων

Βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών

•Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Δ.Ο.Υ., Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. 32,783 δισ. ευρώ.

•Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Τελωνεία 12,7895 δισ. ευρώ.

•Επιστροφές 3,289 δισ. ευρώ από Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. και Δ.Ο.Υ., μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού 2017, για εκκρεμείς αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 30/04/2016.

•Εισπράξεις 2,7 δισ. ευρώ έναντι του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους της φορολογικής διοίκησης.

•Συνολικό ποσό εισπράξεων Ε.Μ.ΕΙΣ. 690 εκατ. ευρώ από μεγάλους οφειλέτες και στοχευμένες δράσεις.

•Επέκταση του εύρους των κατασχέσεων και περαιτέρω αυτοματοποίησή τους.

•Διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΧΑΕ, μέσω του Σ.Μ.Τ.Λ. και Λ.Π.

•Διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

•Πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου για λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας.

•Προσαρμογή συστημάτων TAXIS και ELENXIS, ώστε να απεικονίζονται οφειλέτες υπό καθεστώς αφερεγγυότητας, για περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών είσπραξης.

•Βελτίωση διαδικασίας σχετικά με την αυτοματοποιημένη πίστωση οφειλών φορολογουμένων Δ.Ο.Υ. από τις εισπράξεις των Ταυτοτήτων Οφειλής:

α) Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας.

β) Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής.

•Βελτίωση διαδικασίας σχετικά με την αυτοματοποιημένη πίστωση οφειλών Δ.Ο.Υ. από τις εισπράξεις των Ταυτοτήτων Οφειλής Κατασχετηρίου εις χείρας Τρίτων.

•Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Συστήματος παρακολούθησης και είσπραξης οφειλών (συγχρηματοδοτούμενο έργο).

•Υποστήριξη του νέου συστήματος υπολογισμού κοινωνικών εισφορών αυτοαπασχολούμενων και ενσωμάτωση της είσπραξης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στη φορολογική διοίκηση.

Εντοπισμός και έλεγχος φαινομένων φοροδιαφυγής

•Διενέργεια 23.300 ελέγχων από Δ.Ο.Υ., Φ.Α.Ε., Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.

•Βεβαίωση τουλάχιστον 3,96 δισ. ευρώ από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

•Διενέργεια τουλάχιστον 39.000 μερικών επιτόπιων (προληπτικών) και στοχευμένων ελέγχων από Δ.Ο.Υ. και Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., με στόχο τον περιορισμό των φαινομένων παραβατικότητας.

•Διενέργεια από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. 110 υποθέσεων έρευνας, οι οποίες αφορούν απάτη στον Φ.Π.Α., με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 30% αυτών και τουλάχιστον 80 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

•Καθορισμός δειγμάτων ελέγχου i) υποθέσεων στις οποίες χορηγήθηκε η επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α. χωρίς έλεγχο και ii) υποθέσεων στις οποίες χορηγήθηκε η επιστροφή Φ.Ε.Ν.Π.

•Ανάπτυξη μελέτης αξιολόγησης κινδύνων με σκοπό τη στόχευση και διενέργεια ελέγχων σε Φυσικά Πρόσωπα που ασχολούνται με παροχή υπηρεσιών.

•Παρακολούθηση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων διενέργειας μερικών φορολογικών ελέγχων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τις οποίες εντοπίστηκαν ενδείξεις φοροδιαφυγής κατόπιν διαδικτυακής έρευνας.

Εντοπισμός και έλεγχος φαινομένων λαθρεμπορίου

•Διενέργεια 50.000 τελωνειακών ελέγχων δίωξης για τον περιορισμό φαινομένων λαθρεμπορίου

•Διενέργεια 15.400 ελέγχων δίωξης από τις Κινητές Ομάδες Ελέγχου, με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 10% αυτών.

•Διενέργεια 20.000 τελωνειακών ελέγχων με τη χρήση του αυτοκινούμενου συστήματος X- RAY.

•Κατάσχεση 485.000.000 τεμαχίων τσιγάρων

•Κατάσχεση 10.000 λίτρων υγρών καυσίμων.

•Σταδιακή Προμήθεια των Τελωνειακών Υπηρεσιών με μέσα δίωξης.

•Εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών σε πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών.

•Εγκατάσταση συστήματος εισροών – εκροών στις φορολογικές αποθήκες καυσίμων στα αεροδρόμια.

•Εντοπισμός και καταγραφή δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων.

•Υλοποίηση μηχανισμού παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας καπνικών προϊόντων.

•Ολοκλήρωση της ανάπτυξης και ενεργοποίηση της εφαρμογής παρακολούθησης πλοίων (IMO).
Εκσυγχρονισμός των μεθόδων και μέσων του ελεγκτικού μηχανισμού

•Συνεχής βελτίωση των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου και προτεραιοποίηση των υποθέσεων ελέγχου.

•Υλοποίηση μίας επιπλέον έμμεσης τεχνικής ελέγχου.

•Προσδιορισμός κλαδικών δεικτών επιχειρήσεων, βάσει αποτελεσμάτων ελέγχου.

•Εφαρμογή Πλάνου Προώθησης Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

•Παροχή οδηγιών για τη δημιουργία προφίλ ανάλυσης κινδύνου (risk analysis) για τη στόχευση των τελωνειακών ελέγχων στις περιπτώσεις εισαγωγής εμπορευμάτων που υπόκεινται σε δασμούς αντιντάμπινγκ και εισέρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία με τη χρήση ATR (πιστοποιητικό ελεύθερης κυκλοφορίας).

•Επέκταση υλοποίησης εφαρμογής παρακολούθησης διελεύσεων φορτηγών από τελωνεία.

•Προσδιορισμός πλαισίου εισήγησης, διεξαγωγής και αξιοποίησης διασταυρώσεων διαθέσιμων στοιχείων της Α.Α.Δ.Ε.

Υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

•Διατήρηση του ποσοστού των ελέγχων στις εξαγωγές και εισαγωγές σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

•Αύξηση του αριθμού των κατόχων πιστοποιητικών Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (Α.Ε.Ο.) σε 135.

•Αύξηση του αριθμού των κατόχων αδειών απλουστευμένων διαδικασιών σε 40.

•Υποβολή πρότασης για συμπερίληψη των κατόχων πιστοποιητικών Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (Α.Ε.Ο.) και αδειών απλουστευμένων διαδικασιών, στα πρόσωπα με υψηλό ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης με σκοπό την ταχύτερη επιστροφή Φ.Π.Α..

•Εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τη διευκόλυνση του εμπορίου.

•Ανίχνευση αναγκών νομοθετικής προσαρμογής για την εφαρμογή της Συμφωνίας Διευκόλυνσης του Εμπορίου του Π.Ο.Ε. από τις Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.

Έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη

• Ικανοποίηση των υποβληθέντων αιτημάτων πολιτών κατά την πρώτη επικοινωνία σε ποσοστό 91%.

•Ανταπόκριση στις τηλεφωνικές κλήσεις εντός 20 δευτερολέπτων (Πρότυπος χρόνος – Service Level) σε ποσοστό 70%.

•Αυτοματοποιημένη βεβαίωση προστίμων εκπρόθεσμης αρχικής δήλωσης για όλες τις δηλώσεις (Φ.Ε.Φ.Π., Φ.Ε.Ν.Π., Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ.).

•Υλοποίηση Πληρωμών με κάρτες μέσω TAXISnet.

•Ανάπτυξη ηλεκτρονικών βιβλίων καταχώρησης δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων.

•Συμψηφισμός με οφειλές και ηλεκτρονική πληρωμή των ποσών επιστροφής Ε.Φ.Κ. στα δικαιούχα πρόσωπα.

•Δημιουργία περιβάλλοντος αυτοματοποιημένων διαδικασιών κεντρικών συμψηφισμών.

•Ηλεκτρονική Απόδοση των Εισπραττομένων από τους Ειδικούς Ταμίες Εσόδων.

•Διαλειτουργικότητα Ο.Π.Σ. ICISnet με TAXISnet, όσον αφορά στην αναζήτηση φορολογικής ενημερότητας.

•Διαλειτουργικότητα Ο.Π.Σ. ICISnet με TAXIS, όσον αφορά στην εμφάνιση ενοποιημένης εικόνας οφειλών των δύο συστημάτων για τον ίδιο οφειλέτη.

•Σταδιακή υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου καταπολέμησης της διαφθοράς.

Βελτίωση της απόδοσης του Οργανισμού

•Διενέργεια 35 ελέγχων περιουσιακής κατάστασης Προϊσταμένων Διευθύνσεων/ Τμημάτων της Α.Α.Δ.Ε.

•Διενέργεια 95 ελέγχων περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε.

•Διενέργεια 140 ελέγχων υπαλλήλων Α.Α.Δ.Ε. για εντοπισμό ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων.

•Διενέργεια 40 επιτόπιων ελέγχων στις κατά τόπους Υπηρεσίες από Οικονομικούς Επιθεωρητές ή μικτά κλιμάκια με επικεφαλείς Οικονομικούς Επιθεωρητές για την τήρηση των διατάξεων νόμων, εγκυκλίων διαταγών, έλεγχο της λαθρεμπορίας και πρόληψης παραβατικής συμπεριφοράς των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε.

•Διενέργεια 24 εσωτερικών ελέγχων (κατ’ ελάχιστο μέχρι το στάδιο σύνταξης των αντίστοιχων προσωρινών εκθέσεων), σε λειτουργίες, διαδικασίες, Υπηρεσίες, δράσεις και συλλογικά όργανα της Α.Α.Δ.Ε.

•Ολοκλήρωση δύο συμβουλευτικών έργων για βελτίωση της λειτουργίας της Α.Α.Δ.Ε.

•Εκπόνηση τουλάχιστον 13 μελετών-προτάσεων σε θέματα μεταβολής των εσόδων και απόδοσης των φόρων.

•Εκπαίδευση του 22% του ανθρώπινου δυναμικού της Α.Α.Δ.Ε.

•Κατάρτιση-Επικαιροποίηση κυλιόμενου τριετούς (2018-2020) σχεδίου δράσεων στελέχωσης της Α.Α.Δ.Ε.

•Κατάρτιση σχεδιασμού έργων της Α.Α.Δ.Ε. προς ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

•Κατάρτιση Σχεδίου Προμηθειών Α.Α.Δ.Ε.
Δράσεις διασφάλισης της προστασίας του κοινωνικού συνόλου

•Διενέργεια 650 στοχευμένων επιθεωρήσεων σε χώρους παρασκευής, χρήσης και διακίνησης χημικών ουσιών και προϊόντων, εκ των οποίων 40% σε επιχειρήσεις παραγωγής, μεταγενέστερους χρήστες και εισαγωγείς.

•Διεξαγωγή τουλάχιστον 22.000 εργασιών σχετικών με τη διασφάλιση της είσπραξης Ε.Φ.Κ. στον τομέα αλκοόλης και ποτών αλκοόλης.

•Διεξαγωγή τουλάχιστον 31.000 εργασιών σχετικών με τη διασφάλιση της είσπραξης Ε.Φ.Κ. στον τομέα καυσίμων.

•Πρόγραμμα 250 επιθεωρήσεων καυσίμων πλοίων συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων δειγματοληψιών.

•Εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας ISO 17020 στις επιθεωρήσεις που διενεργεί το Γ.Χ.Κ. στον τομέα των χημικών προϊόντων.

•Εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας ISO 17020 στις επιθεωρήσεις που διενεργεί το Γ.Χ.Κ. στον τομέα των καυσίμων πλοίων.

•Υλοποίηση συστήματος διεπαφής και αυτόματης ηλεκτρονικής επικοινωνίας Εθνικού Μητρώου Χημικών Προϊόντων με την αντίστοιχη εφαρμογή του Εθνικού Κέντρου Δηλητηριάσεων.

•Κατάρτιση ετησίων προγραμμάτων ελέγχων και επιθεωρήσεων στον τομέα των ενεργειακών και χημικών προϊόντων.

•Επικαιροποίηση νομοθεσίας – Αποτύπωση τεχνικών προδιαγραφών για παράγωγα προϊόντα πετρελαίου.

•Αναθεώρηση άρθρων του Γενικού Μέρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών προκειμένου για την επικαιροποίηση και την προσαρμογή των ορισμών και των διεργασιών στην Ενωσιακή νομοθεσία.
Ερευνητικό και ενημερωτικό έργο

•Υλοποίηση δεκαοκτώ διεργαστηριακών σχημάτων, εκ των οποίων τα τέσσερα σε προϊόντα Ε.Φ.Κ (υπόστρωμα: αλκοολούχο ποτό, καύσιμα, κ.λπ.).

•Αξιολόγηση του συνόλου των κατατιθέμενων φακέλων χημικών προϊόντων στο πλαίσιο εφαρμογής της ευρωπαϊκής και της εθνικής νομοθεσίας.

•Αξιολόγηση της εκτέλεσης του ετήσιου προγράμματος των επιθεωρήσεων- δειγματοληψιών καυσίμων στο πλαίσιο του συστήματος παρακολούθησης ποιότητας.

•Αποτίμηση της έκθεσης σε μεταλλοϊόντα εξαιτίας της απελευθέρωσης τους στα τρόφιμα από Υλικά και Αντικείμενα σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.).

•Εκτίμηση της έκθεσης βρεφών, νηπίων και παιδιών σε επιμολυντές που προέρχονται από υλικά συσκευασίας.

•Έλεγχος – αξιολόγηση μετουσιωτικών υλών αιθυλικής αλκοόλης.

•Αξιοποίηση κοινοτικού προγράμματος LIFE ENV, με σκοπό την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας στον τομέα των χημικών προϊόντων.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγία Πετρούπολη: Καλά στην υγεία τους οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη είναι σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού ΥΠΕΞ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να διευκρινίσει εάν ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στο μετρό υπάρχουν πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω απο την πόλη.

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΦΚΑ: Στα 50,26 ευρώ το μεροκάματο για πλήρη απασχόληση – Στα 23,57 ευρώ για μερική απασχόληση

 Στα 50,26 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση και ο μέσος μισθός στα 1.162,34 ευρώ, ενώ με μερική απασχόληση ανέρχεται στα 23,57 ευρώ και στα 392,53 ευρώ, αντίστοιχα.

Στα οικοδομοτεχνικά έργα, τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 41,14 ευρώ και 571,85 ευρώ.

Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ), οι οποίες υποβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2016 και δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Όπως παρατηρείται, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, ανέρχεται στο 63,34% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται στο 60,36%.

Την ίδια ώρα, το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 85,24% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,98%.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2016, υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 248.835 κοινές επιχειρήσεις και 10.899 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων, οι οποίοι δηλώθηκαν στις ΑΠΔ, ανέρχεται σε 2.006.720, εκ των οποίων 1.972.722 σε κοινές επιχειρήσεις και 33.998 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Φύλο

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,47% των εργαζομένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 52,69% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,24%, ενώ με μερική απασχόληση το 44,60%.

Υπηκοότητα

Οι αλλοδαποί αντιπροσωπεύουν το 12,52% των ασφαλισμένων, οι αλλοδαποί άνδρες το 13,44% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 11,47% των ασφαλισμένων γυναικών.

Οι Αλβανοί υπήκοοι αντιπροσωπεύουν το 48,57% των αλλοδαπών ασφαλισμένων. Στους άντρες αλλοδαπούς, οι Αλβανοί αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα, αφού αντιπροσωπεύουν το 51,40% και ακολουθούν οι Πακιστανοί με 7,20%, οι Ρουμάνοι με 4,49% και οι Βούλγαροι με 4,44%.

Στις αλλοδαπές γυναίκες, οι Αλβανίδες αντιπροσωπεύουν το 44,76%, οι Βουλγάρες το 10,48% και οι Ρουμάνες το 7,31%.

Ηλικία

Το 23,43% των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ETAM είναι ηλικίας μικρότερης των 29 ετών και το 54,73% είναι κάτω των 39 ετών. Το 72,13% των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ETAM, για το σύνολο των επιχειρήσεων, είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών. Στις κοινές επιχειρήσεις, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 72,22%, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 67,18%.

Το 16,82% των ασφαλισμένων για το σύνολο των επιχειρήσεων, είναι ηλικίας 50 έως 64 ετών. Στις κοινές επιχειρήσεις, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 16,59%, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 29,89%.

Οικονομική δραστηριότητα

Από τους Έλληνες ασφαλισμένους, το 21,65% απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», το 17,57% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», το 12,95% σε «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», το 8,86% στη «Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας», το 7,31% σε «Μεταφορές, αποθήκευση και επικοινωνίες» και το 5,81% στην «Υγεία και κοινωνική μέριμνα».

Την ίδια ώρα, το 39,77% των Αλβανών εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» το 14,94%, στις «Κατασκευές» το 14,24% και το 14,18% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο».

Από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς, πλην αυτών της Ε.Ε. και των Αλβανών, εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» το 26,43%, στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» το 19,94%, σε «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» το 19,51%, και στη «Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας» το 9,42%.

Επίσης, προκύπτει ότι από τους εργαζόμενους στις «Κατασκευές» το 28,32% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 3,97% των ασφαλισμένων. Από τους εργαζόμενους σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», το 23,06% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 19,98% των ασφαλισμένων.

Ακόμη, από τους εργαζόμενους σε «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», το 14,56% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,26% των ασφαλισμένων.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών στο Παλαιό Φάληρο – Νεκρός ο ένας δράστης

Κινηματογραφική καταδίωξη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από απόπειρα ληστείας Γεωργιανών σε διαμέρισμα ηλικιωμένων στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δράστες ήταν τέσσερις.

Δυο εξ αυτών συνελήφθησαν, ένας σκοτώθηκε, όταν στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε από μπαλκόνι του 8ου ορόφου και ένας ακόμη αναζητείται.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 10:10 δύο άνδρες μπήκαν με την απειλή όπλων στο διαμέρισμα 8ου ορόφου, στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, και λήστεψαν τους ηλικιωμένους.

Προφανώς, κάτι αντελήφθη ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος μένει στον από πάνω όροφο και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση.

Τότε έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και απέκλεισαν την περιοχή.

Δύο από τους δράστες συνελήφθησαν στα σκαλιά της πολυκατοικίας, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Ο τρίτος επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι διπλανών διαμερισμάτων, αλλά έπεσε στο κενό, πιθανώς χάνοντας την ισορροπία του και σκοτώθηκε.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίστηκε για τον εντοπισμό του τέταρτου ληστή, με έρευνες σε διαμερίσματα πόρτα πόρτα.

Ωστόσο, τελικά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη 40χρονος Ισπανός κατάσκοπος των Τούρκων στη Λέσβο – Δήλωνε «εθελοντής»

Περί τα τέλη Ιανουαρίου, αλλοδαπός εργαζόμενος σε ΜΚΟ με πλούσια δράση στη Λέσβο συνελήφθη να έχει στήσει ολόκληρο σύστημα υποκλοπών.

Όπως γράφει η Νεφέλη Λυγερού στο Πρώτο Θέμα, οι Αρχές ασφαλείας υποψιάζονται ότι στόχος του ήταν να παρακολουθεί και να καταγράφει για λογαριασμό της MIT όχι μόνο τις κινήσεις του Λιμενικού Σώματος, αλλά και τις απόρρητες συνομιλίες των λιμενικών με τις Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί.

Μετά τη σύλληψή του αποδείχτηκε ότι πρόκειται για Ισπανό υπήκοο 40 ετών, που είχε δηλωθεί στις Αρχές ως εθελοντής με αντικείμενο την πρώτη υποδοχή και την περίθαλψη προσφύγων που έφταναν στο νησί.

Μετά από μυστική επιχείρηση, οι Αρχές τον αιφνιδίασαν και τον συνέλαβαν.

Στο αυτοκίνητό του είχε ειδική κεραία ραδιοσυχνοτήτων και εξειδικευμένο ακριβό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για κατασκοπεία.

Η υπόθεση έφυγε γρήγορα από τη δικαιοδοσία της τοπικής Αστυνομίας και πέρασε στα χέρια της ΕΥΠ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, πάντως, διέταξε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα ο συγκεκριμένος εξοπλισμός υποκλοπών.

Προς το παρόν, ο συλληφθείς δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς ο επίμαχος εξοπλισμός βρέθηκε στην κατοχή του.

Τις υποψίες ότι χρησιμοποιείτο και για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Στρατού ενισχύουν οι σχέσεις του συγκεκριμένου «εθελοντή» με Τούρκους δουλεμπόρους και πιθανόν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα πάντα με πηγές, η δικογραφία έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται εξελίξεις, οι οποίες μάλλον δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας, καθώς η υπόθεση κρίθηκε ότι αφορά την εθνική ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό απλώς επιβεβαίωσε τους φόβους των ελληνικών Αρχών ασφαλείας ότι η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προσφέρεται για την ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων κατασκοπείας, αλλά και δικτύων με σκοπό την αποσταθεροποίηση της εθνικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί δύο τρία ακόμα περιστατικά επιβεβαιωμένης κατασκοπείας στα ελληνικά νησιά.

Αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για πολλά περισσότερα με την εμπλοκή ατόμων που είτε ως πρόσφυγες και εθελοντές ΜΚΟ, είτε ως τουρίστες συλλέγουν στοιχεία και φωτογραφίες που αποστέλλονται στην υπηρεσία τους για αξιοποίηση.

Με δεδομένη την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών και προκλήσεων, οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας εντοπίζουν αφανείς δράσεις κάποιων ΜΚΟ που έχουν εγκατασταθεί στην ευαίσθητη αυτή παραμεθόρια περιοχή, γράφει η Νεφέλη Λυγερού στο Πρώτο Θέμα.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης - Πληροφορίες για θύματα (Photos-Video)

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν προ ολίγου σε σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, από την έκρηξη υπάρχουν θύματα, ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός τους, αν και ρωσικά ΜΜΕ ήδη κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς.


В метро Санкт-Петербурга произошел взрыв, есть пострадавшие https://t.co/fTmg6R42oN pic.twitter.com/OX80VXcqFk
— сторожевая башня (@cnn_russian) April 3, 2017
Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκρήξεις, ενώ ήδη για το αιματηρό περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Φωτογραφίες από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν συρμό του μετρό να έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από την έκρηξη.
В Петербурге на станции "Технологический институт" произошёл взрыв в вагоне метро. pic.twitter.com/vx3PoLbCgJ
— Лентач (@the_lentach) April 3, 2017
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για δυστύχημα, ενώ πληροφορίες από την εταιρεία διαχείρισης του μετρό της πόλης αναφέρουν ότι η έκρηξη έλαβε χώρα μέσα σε βαγόνι του μετρό, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό γεμισμένο με καρφιά και κομμάτια μετάλλου, κάτι που αν αποδειχθεί, ενισχύει τη θεωρία του τρομοκρατικού χτυπήματος.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!