EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Νοrman Atlantic: Είχε ζητηθεί να περιοριστεί ο αριθμός των φορτηγών ψυγείων πριν την πυρκαγιά

Στην πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο φέρι μποτ Νοrman Atlantic στις 28 Δεκεμβρίου του 2014 και η οποία προκάλεσε είκοσι οκτώ νεκρούς αναφέρεται σήμερα με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Πιο συγκεκριμένα, η Il Fatto γράφει ότι «ο Ιταλός εφοπλιστής Κάρλο Βιζεντίνι, λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, είχε ζητήσει να περιορισθεί ο αριθμός των φορτηγών ψυγείων στο πλοίο» και ότι είχε γράψει τα εξής σε μέιλ στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα: «με πληροφόρησαν πως αυτοί οι οδηγοί φορτηγών είναι χειρότεροι παλιάνθρωποι από τους σικελούς και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο πλοίο».

Σύμφωνα με τον εφοπλιστή, οι πρίζες του πλοίου δεν ήταν αρκετές και, κατά συνέπεια, κάποια από τα φορτηγά ψυγεία θα αναγκάζονταν, πιθανότατα, να κρατήσουν αναμμένες τις μηχανές τους κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή ακριβώς, γράφει η Ιl Fatto Quotidiano, μπορεί να ήταν η αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, ενώ το πλοίο ταξίδευε από την Ηγουμενίτσα προς το ιταλικό λιμάνι της Ανκόνας.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης συνεχίσθηκε επί τρεις ημέρες και διεκόπη λίγες ώρες πριν από την πυρκαγιά. Μεταξύ των άλλων, προστίθεται, ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι θέλησε να απαντήσει στον εφοπλιστή ότι «δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί, κανείς στους οδηγούς φορτηγών ψυγείων που έχουν βγάλει κανονικό εισιτήριο, να μπουν στο πλοίο με το μέσο τους, διότι θα μπορούσε να τεθεί θέμα δημόσιας τάξης».

Το άρθρο της Il Fatto, ουσιαστικά, αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να πωλήθηκαν περισσότερα εισιτήρια από ότι θα έπρεπε και ότι μπορεί να επιβιβάσθηκε στο Νοrman Atlantic ένας υπερβολικά υψηλός αριθμός φορτηγών ψυγείων. Πρόκειται για στοιχεία που οι ιταλοί εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν υπόψη τους κατά την κρίσιμη απόφαση για την τελική παραπομπή σε δίκη όσων θεωρούνται υπεύθυνοι για την τραγωδία του Νorman, η οποία στέρησε την ζωή σε είκοσι οκτώ επιβάτες και μέλη του πληρώματος.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κώστας Σημίτης, η «ιερή αγελάδα» της μεταπολίτευσης

Ιερές αγελάδες δεν υπάρχουν μόνο στην Ινδία, υπάρχουν και στην Ελλάδα!

 Και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για όλα τα αρνητικά της πολύπαθης μεταπολίτευσης, και κυρίως για την οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία επτά χρόνια, είναι συγκεκριμένοι οι «πολιτικοί πατέρες» που τα χρεώνονται. Για παράδειγμα, ο Ανδρέας που αύξησε το χρέος με το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», τον κρατισμό και τον λαϊκισμό, ο Καραμανλής που εξαιτίας του οδηγηθήκαμε στο πρώτο μνημόνιο, ο Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο και το ΔΝΤ, ο Σαμαράς που από τα Ζάππεια το γύρισε στο «σφυρίζω αδιάφορα» και, τελικά, ο Τσίπρας που έκανε «την πρώτη φορά αριστερά» πρώτη φορά αριστεροδεξιά!

Ποιος λείπει από το κάδρο των ευθυνών; Ο Σημίτης, φυσικά. Γιατί, όπως πολλοί διατείνονται, εκείνος έκανε την πιο σωστή δημοσιονομική διαχείριση στη χώρα, εκείνος μας έβαλε στην ΟΝΕ, εκείνος έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έκανε τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της Ευρώπης, ισχυρό και αξιόπιστο…

Διαφθορά και ατολμία

Μήπως να το πάρουμε αλλιώς; Ο εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής Σημίτης, ο οποίος ήταν ανέκαθεν συμπαθής και στη Δεξιά, και είχε στα χέρια του το πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου του ’80, για ποιες ακριβώς μεταρρυθμίσεις μπορεί να καυχιέται; Ενα ασφαλιστικό πήγε να φτιάξει και υποχώρησε επειδή, όπως μας είπε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη δεκατρία χρόνια μετά τη λήξη της πρωθυπουργικής του θητείας, έβλεπε ότι δεν «περνούσε» και ήθελε να αποφύγει την πολιτική αναταραχή και την πιθανότητα εκλογών, καθώς το 2001 είχαμε μπροστά μας την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη. Αρα δεν ήταν καιρός για αναταραχές και εκλογές!

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που, ειδικά στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, έβλεπε τα σκάνδαλα να περνούν σαν τρένα με προορισμό τις τσέπες υπουργών του χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του! Και φυσικά να μην ξεχνάμε κυρίως τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ και όχι τόσο τη… δημιουργική λογιστική με την οποία μπήκαμε.
Για να είμαστε ειλικρινείς, άλλωστε, τότε η Ελλάδα δεν έκανε κάτι διαφορετικό από την Ιταλία και άλλες χώρες, με τη συγκατάθεση μάλιστα της Γερμανίας. Ωστόσο, από τα επιχειρήματα της εποχής Σημίτη για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης έλειπε η προειδοποίηση ή έστω η ενημέρωση για το ρίσκο –αν όχι τον κίνδυνο– που ενείχε για τη χώρα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας η ένταξη στο ευρώ. Και προβαλλόταν μόνο –ακόμη και σήμερα άλλωστε– η ένταξή μας στην ΟΝΕ ως σύμβολο του εκσυγχρονιστικού του προφίλ.
Ας θυμηθούμε, όμως, όσα σημάδεψαν τον πρωθυπουργικό βίο του εκσυγχρονιστή Σημίτη, πέρα από τα έργα που δεν ήταν… «μακέτο» και την «περήφανη» είσοδο στην Ευρωζώνη.

Χρηματιστήριο

Σωτήριο έτος 1999. Τότε που το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη καλούσε τους Ελληνες να γίνουν επενδυτές στο Χρηματιστήριο, με χιλιάδες πολίτες να παίζουν τα ρέστα τους και να χρεοκοπούν και κάποιους λίγους να παίζουν με ανύπαρκτα λεφτά σε μετοχές-φούσκες» και να κερδοσκοπούν. Ανέβαινε ο δείκτης με τις «φούσκες», για να πέσει κατακόρυφα στη συνέχεια και να αποκαθηλώσει τους πολυάριθμους επενδυτικούς συμβούλους και κυρίως την τότε κυβέρνηση Σημίτη. Παρεμπιπτόντως, το λεγόμενο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ξεπλύθηκε χρόνια μετά, με την αθώωση και των 42 εμπλεκόμενων προσώπων που ήταν κατηγορούμενοι για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος…

Τα παιδιά της Siemens

Ενας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, που τον επέβαλε στο κόμμα ο πρώην πρωθυπουργός, ομολόγησε αρκετά χρόνια αργότερα ότι πήρε χρήματα από τη Siemens, τα οποία –όπως είπε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010– παρέδωσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Ελα όμως που κανείς δεν τα βρήκε! Δεν ήταν και online το σύστημα τότε…
Ενας νομικός σύμβουλος του υπουργείου Μεταφορών επί κυβέρνησης Σημίτη είχε πει, μετά την αποχώρηση του Τάσου Μαντέλη από αυτό, την πιο χαρακτηριστική ατάκα: «Κάθε πρωί, με το που μπαίνουμε στο υπουργείο, πρέπει να… πληρώνουμε 100 χιλιάδες ευρώ εξαιτίας του Μαντέλη». Με τον τρόπο αυτό θέλησε να περιγράψει τις συνέπειες της πολιτικής Μαντέλη στο εν λόγω πόστο. Και μπορεί ο πρώην υπουργός να βρίσκεται πια στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν προσφέροντας τις «πολύτιμες» υπηρεσίες του στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην Ελλάδα όμως έμεινε στην ιστορία για την παραδοχή –επίσης στην Εξεταστική της Βουλής το 2010– ότι εισέπραξε προεκλογική χορηγία 200 χιλιάδων μάρκων από τη Siemens. Μάλιστα, είχε πει τότε ότι τέτοιου είδους… δωρεές είναι συνηθισμένες σε προεκλογικές εκστρατείες!

Το πάρτι των εξοπλισμών

«Λυπάμαι που έγιναν όλα αυτά τα σκάνδαλα επί διακυβέρνησής μου» είχε πει ο Κ. Σημίτης αναφερόμενος στην υπόθεση με τις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου. Εκείνου που «ξέπλυνε» μια ολόκληρη εποχή παίρνοντας πάνω του όλες τις πασοκικές αμαρτίες της διακυβέρνησης Σημίτη. Ακόμη και ο Γιάννος Παπαντωνίου, για τον οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε η σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του, όταν είχε διαδεχθεί τον Ακη στο υπουργείο Αμύνης δεν πίστευε… στα μάτια του, καθώς δεν περίμενε τόση «ρεμούλα» από τον προκάτοχό του! Και ο Σημίτης –είπαμε– λυπάται…
Στην τηλεοπτική του «πρεμιέρα», πάντως, ουδεμία λύπη εξέφρασε για τη διαφθορά επί των ημερών του, παρά μόνο για τον τρόπο αντιμετώπισής της από τη σημερινή κυβέρνηση. «Αντιμετώπιση της διαφθοράς με καταγγελίες, κουτσομπολιά, εξεταστικές, εχθρότητα και αντιπαλότητα, δεν γίνεται» όπως είπε. Ετσι είναι, θέλει και η διαφθορά τη… στοργή της!

Το πουλέν Στουρνάρας

Ο κουμπάρος του Γιάννου, Γιάννης Στουρνάρας, δεν δυσκολεύτηκε πολύ να μπει στον στενό κύκλο του Κ. Σημίτη. Επέδειξε μάλιστα τόση αφοσίωση στον πρώην πρωθυπουργό, που εκείνος τον τοποθέτησε πρόεδρο στην Εμπορική Τράπεζα – αυτήν που ήταν δεύτερη σε μέγεθος στην Ελλάδα και βρέθηκε στα πρόθυρα της καταστροφής, για να καταλήξει στη γαλλική Gredit Agricole. Μετά την Εμπορική, πάντως, ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών επί Σαμαρά υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Κάππα Χρηματιστηριακής, για την οποία πολλά ακούστηκαν αναφορικά με την περίοδο της χρηματιστηριακής «φούσκας».

Ο φέρελπις και… πρωθυπουργεύων –για διάφορους κύκλους– Στουρνάρας ήταν βεβαίως και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων (ΣΟΕ) στην κυβέρνηση Σημίτη και αυτός που αποδέχθηκε το «κλείδωμα» της ισοτιμίας μετατροπής της δραχμής σε ευρώ σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από αυτά που αντιστοιχούσαν στην πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας… Και ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ ήταν υπέρμαχος –και παραμένει– της υλοποίησης των μνημονίων και φυσικά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και του «ανοίγματος» των κλειστών επαγγελμάτων, για το οποίο είχε δημοσιεύσει μελέτη που προέβλεπε ότι με το άνοιγμα θα επιτυγχανόταν αύξηση του ΑΕΠ… κατά 13% σε πέντε χρόνια. Πρόβλεψη για γέλια – αν και θα μας απαντούσε ότι τα κλειστά επαγγέλματα τελικά δεν… άνοιξαν ποτέ, για να διαπιστώσουμε το αληθές των εκτιμήσεών του.

Κεντροαριστερόκόμμα… μακέτο

Για τον χώρο από τον οποίο προέρχεται πάντως ο Κώστας Σημίτης δεν είχε να πει και πολλά, παρά μόνον ότι χρειάζεται ένας νέος ενιαίος φορέας με νέα ηγεσία. Οσο για το κόμμα… μακέτο των πρώην υπουργών Αννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση, ούτε ερωτήθηκε ούτε δήλωσε κάτι ο ίδιος. Μόνο για το «συνεταιράκι» τους, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει ενδεχόμενες προεκλογικές ή μη συνεργασίες, είπε ότι βρίσκει «ενοχλητικές» τις κουβέντες περί συνεργασιών, όπως αυτή του Ποταμιού με τη ΝΔ για παράδειγμα, όταν δεν βασίζονται σε ένα κοινό πρόγραμμα…

Η Ωρα Αποφάσων, πάντως, είναι εδώ και ήρθε για να μείνει – όπως ισχυρίζεται, τουλάχιστον! Η Ωρα Αποφάσεων μετεξελίχθη σε πολιτικό κόμμα με τα αρκτικόλεξα ΩρΑ και μας ανακοίνωσε τη μεγάλη πρόκληση της εποχής! Η οποία δεν είναι άλλη από τη συγκρότηση και τη νίκη πάνω στις δυνάμεις του «κυβερνητικού εθνικολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του παρασιτισμού και της συντήρησης». Και πρόσθεσαν ότι διεκδικούν μια διακυβέρνηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Θυμίζει Μητσοτάκη σχολίαζαν οι πρώην σύντροφοί τους στη Χαριλάου Τρικούπη, προβλέποντας ότι το κόμμα θα μείνει στο… μακέτο και θα καταλήξει ο «εκσυγχρονιστικός κεντροαριστερός ψάλτης του Κυριάκου».

Τώρα, βέβαια, στο «μακέτο» έμεινε προς το παρόν και ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς – ο επίσημος, ο εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενος! Και αυτό επειδή το επικείμενο (εάν και εφόσον γίνει τελικά) συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου, θα είναι… «συντακτικό και αξιακό» και ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, με την υποσημείωση ότι μπορεί και να… προκάνουν να τον συγκροτήσουν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήσει την τετραετία – πράγμα που όπως δηλώνουν νυχθημερόν απεύχονται μετά βδελυγμίας!

Αυτές τις μέρες πάντως απολαμβάνουν την τρίτη θέση στη Βουλή, ύστερα από μια ακόμη προσχώρηση στην κοινοβουλευτική δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενός πρώην «ποταμίσου» βουλευτή. Το πιο… ξεκαρδιστικό της υπόθεσης, όμως, είναι να πετάει μπηχτές η Διαμαντοπούλου μέσω Twitter για το ΠΑΣΟΚ, που «κάποτε θεωρούσε την αποστασία ηθικό και πολιτικό αδίκημα», ενώ «σήμερα την κάνει πράξη». Ε! Να μην πει και μια κουβέντα παρηγοριάς στον Σταύρο…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΟΛ: Όρισαν για εκκαθαριστή την εταιρεία που γνωμοδοτούσε για τα δάνεια του οργανισμού

Την εταιρεία ορκωτών λογιστών Grant Thorton, η οποία το 2013, είχε εκπονήσει το επιχειρησιακό σχέδιο για τη… διάσωση του ΔΟΛ, επέλεξε τώρα το δικαστήριο ως τον… ειδικό εκκαθαριστή του ομίλου.

Μαζί με την Grant Thorton, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, όρισε ως ειδικό εκκαθαριστή και τη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες, που καλείται, από κοινού με την Grant Thorton, να εκποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού.

Δηλαδή, από το δικαστήριο ορίστηκε μια εταιρεία για να εκποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ, με αφορμή γνωμοδότηση της οποία ο ΔΟΛ είχε πάρει το 2013 ακόμη ένα μη εξασφαλισμένο δάνειο ύψους 96.817.889 ευρώ και 10ετούς διάρκειας, προκειμένου, μάλιστα, να ανακεφαλαιοποιηθεί έτσι παλιότερο, επίσης μη εξασφαλισμένο δάνειο 82.200.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο, με την απόφαση 963/2017, αποδέχτηκε την αίτηση της πρώην διοίκησης του ΔΟΛ για να τεθεί ο Οργανισμός σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία, ενώ απέρριψε το αίτημα Ψυχάρη να εξαιρεθεί τραπεζικός λογαριασμός της ALPHA BANK, για να καλύπτονται από το αποθεματικό του τα πάγια έξοδα της εταιρίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, το οποίο θέτει εκτός ΔΟΛ τον Σταύρο Ψυχάρη και τη διοίκηση του Οργανισμού, είναι στη δικαιοδοσία των διαχειριστών ο τρόπος που θα επιλέξουν να καλύπτουν τα πάγια έξοδα της εταιρίας, μέχρι να εκποιηθούν τα περιουσιακά της στοιχεία.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλήρης ανατροπή: «Μύθος» το τεράστιο ελληνικό δημόσιο

Τον μύθο του διογκωμένου ελληνικού Δημοσίου έρχονται να καταρρίψουν τα στοιχεία διεθνών οργανισμών, έτσι όπως δημοσιεύονται στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», καθώς η συζήτηση περί Δημοσίου είναι θέμα της προεκλογικής ατζέντας στο Παρίσι.
 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας διαθέτει στην πραγματικότητα από τους μικρότερους δημόσιους τομείς στην Ευρώπη και παγκοσμίως, μόλις 7,8% του ενεργού πληθυσμού, την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν διπλάσιο ή ακόμη και τριπλάσιο δημόσιο τομέα.
 
Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Le Parisien», τον μικρότερο δημόσιο τομέα διαθέτει η Ιαπωνία, με μόλις 6,7% του ενεργού πληθυσμού και ακολουθεί η Ελλάδα με 7,9% του ενεργού πληθυσμού. Από εκεί και πέρα, η Γερμανία είναι στο 9,6%, η Ισπανία στο 12,3%, η Ιταλία στο 14,3%. Λίγο πιο πάνω, οι ΗΠΑ με 14,6%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 17,4% και η Γαλλία στο 21,9%. Στην κορυφή του πίνακα, δύο σκανδιναβικές χώρες, η Σουηδία με 26,2% και η Νορβηγία με 29,3%.
 
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έθεσε τα στοιχεία υπ’ όψιν της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, που δήλωσε τα εξής: «Έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα την άποψη, πως σήμερα ο δημόσιος τομέας είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένος, ενώ παράλληλα το Δημόσιο “γερνάει”, μετά το πάγωμα των προσλήψεων που ξεκίνησε το 2009. Τα χρόνια του μνημονίου, ο δημόσιος τομέας στοχοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να εφαρμοστούν πολιτικές που οδηγούσαν σε απολύσεις και υποβάθμιση των υπηρεσιών του.
 
«Tο συμπέρασμα που προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Le Parisien” πως το ποσοστό των εργαζομένων στο δημόσιο στη χώρας μας είναι από τα χαμηλότερα» συνεχίζει η κ. Γεροβασίλη, «ταυτίζεται πλήρως με τη δική μας εκτίμηση περί υποστελέχωσης και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης περί διογκωμένου δημόσιου τομέα».
 
Στον αντίποδα, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εργάζεται για την αποκατάσταση του δημόσιου τομέα και του κύρους της δημόσιας διοίκησης με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα και το νομικό πλαίσιο που δημιούργησαν δεξαμενές απολύσεων και διαθεσιμότητας. Η δική μας πολιτική, αντιστρατεύεται τον κοινωνικό αυτοματισμό απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων που δημιούργησαν οι αυταρχικές και νεοφιλελεύθερες πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει η αρμόδια υπουργός.
 
Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι «σήμερα καταρρέει και ο μύθος περί δήθεν “διογκωμένου” Δημοσίου στη χώρα μας, τον οποίον συντηρούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες “υπόσχονται” ότι θα λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας με περαιτέρω περιορισμό του Δημοσίου. Ο έσχατος λαϊκισμός!».
 
 
 
 
 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!