EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Οι μέθοδοι εξαπάτησης του Σόιμπλε και του ΔΝΤ

Η ερμηνεία της συμπεριφοράς των δύο οικονομικών «απατεώνων», όσον αφορά την Ελλάδα – από την οποία το ΔΝΤ έχει μέχρι σήμερα εισπράξει 4 δις € σε τόκους και αμοιβές ή το 118% των λειτουργικών του κερδών, ενώ η Γερμανία κερδίζει τεράστια ποσά.
 
.

Άποψη     

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών έχει πάντοτε κάτι να δηλώσει σε όλους και για όλα. Εν τούτοις, δεν λέει ποτέ αυτό που πιστεύει και κάνει, αλλά εκείνο που τον συμφέρει – όπως στο πρόσφατο παράδειγμα της σύγκλισης του Euro Group στη Μάλτα όπου, σε αντίθεση με το συνήθη πεσιμισμό του όταν αναφέρεται στο θέμα της Ελλάδας, ισχυρίσθηκε εκπλήττοντας τους πάντες ότι, η χώρα εξελίσσεται καλύτερα από όσο προέβλεπε το ΔΝΤ!

Λογικά λοιπόν θα περίμενε κανείς πως θα χαλάρωνε τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην 
Ελλάδα, αφού τα κατάφερε καλύτερα του αναμενομένου. Ο Σόιμπλε όμως εξέπληξε ακόμη μία φορά τους ακροατές του, απαιτώντας ακόμη περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία από την Ελλάδα, επίσης μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου. Έτσι ανακοίνωσε μέσω του επικεφαλής του Euro Group ότι, το 2019 η χώρα θα πρέπει να θεσμοθετήσει μεγαλύτερες περικοπές στο συνταξιοδοτικό, ενώ το 2020 να εφαρμόσει μία φορολογική ρύθμιση όσον αφορά τα εισοδήματα των Ελλήνων, μέσω της οποίας οι χαμηλά αμειβόμενοι θα επιβαρύνονται περισσότερο.

Με τον τρόπο αυτό οφείλουν να εξοικονομηθούν 3,6 δις € ή το 2% του ελληνικού ΑΕΠ –  παρά το ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε ένα πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, το οποίο υπερκαλύπτει τους τόκους των δανείων της. Όταν ρωτήθηκε δε ο κ. Σόιμπλε πού αποφασίσθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν απάντησε καθόλου – εύλογα βέβαια αφού, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα (πηγή), οι τελικές λεπτομέρειες συζητήθηκαν στο Βερολίνο, την παραμονή της σύσκεψης της Βαλέτα.

Επομένως το Βερολίνο κυβερνάει στην πραγματικότητα την Ελλάδα, οπότε οι Έλληνες θα ήταν καλύτερα να ψηφίζουν στις γερμανικές εκλογές, παρά στις ελληνικές – κάτι με το οποίο μάλλον συμφωνεί και η κυβέρνηση, η οποία τοποθετείται υπέρ του κ. Schulz χωρίς να καταλαβαίνει ότι, οι γερμανοί πολιτικοί μπορεί να αλλάζουν, αλλά όχι η πολιτική της χώρας που ελέγχεται από τη βιομηχανική της ελίτ.

Η τελευταία ερώτηση εν προκειμένω θα ήταν πώς εξαπατάει ο κ. Σόιμπλε την Ελλάδα, με κριτήριο τα παραπάνω. Απλούστατα, λέγοντας πως εξελίσσεται καλύτερα από ότι περίμενε το ΔΝΤ (χωρίς τα λόγια του αυτά να μεταφράζονται σε πράξεις οπότε δεν κοστίζουν), θέτει εμπόδια στην απαίτηση του Ταμείου για διαγραφή του ελληνικού χρέους, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο – επομένως επίσης στην ελληνική κυβέρνηση, στερώντας της επί πλέον το μοναδικό της (δήθεν) σύμμαχο στο θέμα του χρέους.

Παράλληλα εκμεταλλεύεται την ανοησία της κυβέρνησης της χώρας μας, η οποία δηλώνει για εσωτερική κατανάλωση ότι, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα τέταρτο μνημόνιο επειδή θα δανειστεί μετά το 2018 από τις αγορές – χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν το ύψος των επιτοκίων της (spreads) που ασφαλώς δεν είναι βιώσιμο, ούτε τη μηδενική πιστοληπτική ικανότητα του δημοσίου και ιδιωτικού της τομέα, χωρίς την ανάκτηση της οποίας δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τους Έλληνες.
Οι δύο απατεώνες
Από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ, το οποίο αρνείται σταθερά να συμμετέχει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας εάν δεν καταστεί βιώσιμο το χρέος της, ενώ την ίδια στιγμή ο Σόιμπλε απαιτεί υποχρεωτικά τη συμμετοχή του, φαίνεται πως συμβιβάσθηκε με την ελάφρυνση των χρεών μετά το 2018 – επομένως μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, όπως προβλέπει η τακτική των καθυστερήσεων του γερμανού.

Εάν όμως το ΔΝΤ είχε πράγματι συμφωνήσει, τότε θα έπρεπε να συμμετέχει στο υφιστάμενο πρόγραμμα – κάτι που όμως δεν συνάγεται από τις δηλώσεις της επικεφαλής του, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει προηγουμένως να αποφασισθούν οι λεπτομέρειες της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Το θέμα λοιπόν είναι το πότε θα συμφωνηθούν οι «λεπτομέρειες» – κάτι που, κρίνοντας από τις συνεχείς καθυστερήσεις του Euro Group, σκόπιμες φυσικά, δεν θα συμβεί το 2017, οπότε το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Ουσιαστικά επομένως ο κ. Σόιμπλε δεν έχει τηρήσει την υπόσχεση στους εκλογείς του, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ, εξαπατώντας τους – ενώ, εάν οι συζητήσεις με το ΔΝΤ συνεχίσουν έως το 2018 χωρίς αποτέλεσμα, τότε το Ταμείο αφενός μεν δεν θα βάλλει ούτε ένα ευρώ όσον αφορά το ντρίτο μνημόνιο, αφετέρου θα έχουν εξοφληθεί αρκετά από τα προηγούμενα δάνεια του.


257Με δεδομένο δε το ότι, το ΔΝΤ από το πρώτο μνημόνιο έχει εισπράξει περί τα 4 δις € σε τόκους (με επιτόκιο 3,6%) και αμοιβές από την Ελλάδα, από την οποία προέρχεται το 118% των συνολικών λειτουργικών του κερδών (πηγή), δεν είναι μόνο εξαιρετικά κερδισμένο από τη συμμετοχή του (πίνακας, πατήστε επάνω για μεγέθυνση).

Έχει επί πλέον κάθε λόγο να διατηρηθεί αμείωτη η κρίση στην Ελλάδα, έτσι ώστε να εξασφαλίζει τη δική του χρηματοοικονομική επιβίωση, συνεχίζοντας να «αρμέγει την ελληνική αγελάδα». Με απλά λόγια, εάν η Ελλάδα εξέλθει από την κρίση, χωρίς να βρει άλλο πελάτη το ΔΝΤ, θα κινδυνεύσει να χρεοκοπήσει – οπότε είναι λογικό να επιμένει σε περαιτέρω μέτρα στραγγαλισμού της οικονομίας της.

Το ίδιο συμβαίνει με τη Γερμανία, η οποία δεν έχει επίσης κανένα λόγο να καταπολεμηθεί η ελληνική κρίση – αφού μέσω αυτής έχει ετήσια πλεονάσματα της τάξης των 300 δις €, διατηρείται ανταγωνιστικά χαμηλή η ισοτιμία του ευρώ, εξοικονομεί τεράστια ποσά από τους τόκους των δανείων της, λεηλατεί την Ελλάδα σταδιακά κοκ.
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, έτσι επεξηγείται η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο οικονομικών «απατεώνων», της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, καθώς επίσης οι απαιτήσεις τους από την Ελλάδα – οι οποίες στηρίζονται σε υποθέσεις που καμία χώρα στον κόσμο δεν θα μπορούσε ποτέ να εκπληρώσει, όπως πολύ σωστά αναφέρουν οι Financial Times (πηγή).

Δυστυχώς όμως τα ελληνικά κόμματα, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα, δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν είτε από ανοησία, είτε από ενδοτισμό – με αποτέλεσμα οι δύστυχοι Έλληνες Πολίτες να υποφέρουν τα πάνδεινα.

Με δεδομένο δε το ότι, αρκετοί είναι τόσο ανόητοι ώστε να θεωρούν τους εαυτούς τους θύτες και όχι θύματα, νομίζοντας πως οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι τόσο για την κρίση, όσο και για την αποτυχία καταπολέμησης της, δεν αντιδράει κανένας – διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τη Γερμανία και το ΔΝΤ.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το νέο σχέδιο για να διαλύσουν τις επιχειρήσεις

Ο εχθρός της παγκόσμιας εξουσίας σε επίπεδο οικονομίας είναι το ελεύθερο επάγγελμα και οι υγιείς επιχειρήσεις.

Ο λόγος απλός: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες ορίζουν μόνοι τους την τύχη τους και δεν είναι εξαρτώμενοι από κρατικούς μισθούς ή από πολυεθνικές, άρα δύσκολα ελεγχόμενοι και καθόλου υπάκουοι.

Ως εκ τούτου, η επιθετική φορολογική πολιτική έχει σκοπό να κλείσει τους πάντες και έπειτα να τους υπαλληλοποιήσει ή να τους δίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και εκείνοι να κάθονται χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Οι ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν όμως μια νέα αναδυόμενη και ανησυχητική τάση: εναντίον των επιχειρήσεων στρέφονται πλέον όλο και περισσότεροι ψηφιακοί εγκληματίες.
Συγκεκριμένα, τουλάχιστον οκτώ ομάδες ψηφιακών εγκληματιών που σχετίζονταν με την ανάπτυξη και τη διάδοση κρυπτογραφημένου προγράμματος ransomware έχουν αναγνωριστεί.

Στις οκτώ αναγνωρισμένες ομάδες συμπεριλαμβάνονται οι δημιουργοί του PetrWrap, που έχουν επιτεθεί σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, η διαβόητη ομάδα Mamba και έξι ακόμα ομάδες με άγνωστο όνομα, που στοχεύουν κυρίως εταιρικούς χρήστες, μεγάλους και μεσαίους, όπου υπάρχει δηλαδή χρήμα.


Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky Lab, ο λόγος για την τάση αυτή είναι ξεκάθαρος: οι εγκληματίες θεωρούν ότι οι επιθέσεις με προγράμματα ransomware εναντίον επιχειρήσεων έχουν προοπτικές για μεγαλύτερα κέρδη σε σχέση με τις μαζικές επιθέσεις εναντίον ιδιωτών. Μία επιτυχημένη ransomware επίθεση εναντίον μιας εταιρίας μπορεί εύκολα να σταματήσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης για ώρες ακόμα και ημέρες, καθιστώντας τους ιδιοκτήτες των εταιρειών που έχει δεχτεί επίθεση πιο πιθανούς υποψήφιους για να πληρώσουν λύτρα.

Οι τακτικές, οι τεχνικές και οι διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν από αυτές τις ομάδες έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. «Μολύνουν» το στοχοποιημένο οργανισμό με κακόβουλο λογισμικό μέσω ευάλωτων servers ή διαδίδοντας phishing email. Έπειτα, τα εγκαθιστούν επίμονα στο δίκτυο των θυμάτων και αναγνωρίζουν τους ευάλωτους εταιρικούς πόρους για να τους κρυπτογραφήσουν. Ακολούθως, σε αντάλλαγμα ζητούν λύτρα για την αποκρυπτογράφηση.

Η ομάδα Mamba χρησιμοποιεί το δικό της κακόβουλο λογισμικό κρυπτογράφησης, με βάση το λογισμικό ανοικτού κώδικα, DiskCryptor. Μόλις οι επιτιθέμενοι αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο, εγκαθιστούν το encryptor πάνω σε αυτό, χρησιμοποιώντας ένα νόμιμο βοηθητικό πρόγραμμα απομακρυσμένου ελέγχου για τα Windows. Η προσέγγιση αυτή καθιστά τις ενέργειες λιγότερο καχύποπτες για το προσωπικό ασφαλείας του οργανισμού – στόχου.

Οι ερευνητές της Kaspersky Lab έχουν συναντήσει περιπτώσεις όπου τα λύτρα έχουν φτάσει σε ύψος μέχρι και ενός bitcoin (περίπου $1.000 έως τα τέλη Μαρτίου 2017) ανά ένα τερματικό σημείο αποκρυπτογράφησης.

Στόχος είναι να «μπαχαλοποιηθούν» τα πάντα, αν μας επιτρέπετε την έκφραση. Όσο περισσότερο αποδυναμώνονται οι εταιρείες, τόσο περισσότερο δυναμώνει το παγκόσμιο κράτος και οι πολυεθνικές τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιούνται και οι χάκερς.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημήτρης Καμμένος: Καλύτερα στο κράτος το 100άρικο του παππού από τη σύνταξη, όχι στον εγγονό (Video)Μας τα λένε αλλά εμείς δεν ακούμε, η είδηση είναι ότι το επόμενο ψαλίδι στις συντάξεις θα είναι 100άρικο  !!!!!!  

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος σε ερώτηση για τα νέα μέτρα που θα φέρει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα για τη μείωση των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έφερε ως παράδειγμα το χαρτζιλίκι που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια και κυρίως σε αυτά που δεν έχουν εργασία.

«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ», είπε ο Δημήτρης Καμμένος.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ. Η επίμαχη τοποθέτηση του Καμμένου είναι μετά το 5':20'':
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δραματικά στοιχεία: Πώς η κρίση στερεί από τις Ελληνίδες την μητρότητα

Με στοιχεία – γροθιά στο στομάχι οι New York Times αποτυπώνουν σε άρθρο τους, τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνίδες στα χρόνια της κρίσης. Νέες γυναίκες, εξηγούν στην εφημερίδα πως επιλέγουν να μην γίνουν μητέρες υπό το φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

Συζητώντας με τον γιατρό Μηνά Μαστρομηνά που έχει βοηθήσει αρκετά ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά, η δημοσιογράφος των NYT αποκαλύπτει τo ελληνικό δράμα που ξεπερνά κάθε σενάριο: «Τελευταία έχει δημιουργηθεί μια ανησυχητική τάση στην κλινική του. Ζευγάρια επιμένουν να κάνουν μόνο ένα παιδί. Γυναίκες με δάκρυα στα μάτια ακυρώνουν τα σχέδιά τους να συλλάβουν ένα παιδί. Και αυξάνονται οι γονείς με ένα παιδί που του ζητούν να καταστρέψει τα έμβρυά τους που φυλάσσονται στην κλινική του».

«Μου λένε ότι δεν μπορούν να αντέξουν πάνω από ένα παιδί ή ακόμα και κανένα παιδί. Μετά από οχτώ χρόνια κρίσης εγκαταλείπουν τα όνειρά τους» αναφέρει ο κ. Μαστρομηνάς.

Σύμφωνα με το Κέντρο Δημογραφίας Βίτγκεσταϊν στην Αυστρία το ένα πέμπτο των γυναικών που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’70 στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία πιθανότατα δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ποσοστό που δεν έχει καταγραφεί ξανά μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Και εκατοντάδες χιλιάδες γόνιμοι νέοι άνθρωποι έχουν φύγει στη Γερμανία, τη Βρετανία και τον εύφορο βορρά χωρίς πρόθεση να επιστρέψουν» προσθέτει στο άρθρο της η δημοσιογράφος των NYT.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή εάν πληρώνετε με κάρτα: Ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα στα τεκμήρια

Προσοχή. Κάποιοι φορολογούμενοι μπορεί να έχουν την αγωνία να πραγματοποιούν δαπάνες με πιστωτική κάρτα για να οικοδομήσουν το αφορολόγητο όριο τους.  Όμως κινδυνεύουν από μια πολύ επικίνδυνη παγίδα. Είναι η πραγματοποίηση δαπάνη υψηλότερης από την ελάχιστη απαιτούμενη. Η δαπάνη αυτή “τρώει”  τη φορολογική αποταμίευση, τη λεγόμενη δυνατότητα ανάλωσης κεφαλαίου, με την οποία καλύπτονται τεκμήρια.

Προσοχή λοιπόν: Με βάση όσα ισχύουν από φέτος, για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δαπανήσουν ένα ελάχιστο μέρος του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Συγκεκριμένα τα απαιτούμενα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα ανέρχονται σε:

-10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
– 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
-20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

Τα ποσοστά αυτά ισχύουν ανά κλιμάκιο εισοδήματος και εφόσον ο μισθωτός δεν έχει δαπανήσει  το απαιτούμενο ποσό με κάρτα τότε θα του επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 22% επί της δαπάνης με κάρτα που υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης.

Παράδειγμα

Μισθωτός έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ. Για να λάβει την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο θα πρέπει να δαπανήσει εντός του 2017 με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τουλάχιστον το ποσό των 2.500 ευρώ. Αν δαπανήσει λιγότερα, δηλαδή 2.000 τότε για τα 500 ευρώ δαπάνης με κάρτα που του λείπουν θα πληρώσει πρόσθετο φόρο 22%, δηλαδή επιπλέον 110 ευρώ.
Με βάση απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να διακρατούν τις αποδείξεις των δαπανών με πλαστικό χρήμα. Εφόσον τους ζητηθεί κατά τον έλεγχο από την εφορία θα πρέπει να προσκομίσουν την κίνηση του λογαριασμού της κάρτας τους από τη οποία προκύπτει η δαπάνη με πλαστικό χρήμα.

Ο φορολογούμενος, όμως, δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην εφορία μόνο την ελάχιστη απαιτούμενη δαπάνη με πλαστικό χρήμα αλλά το σύνολό της, όπως αυτό προκύπτει από το σχετικό αποδεικτικό κίνησης της κάρτας.

Εάν υποθέσουμε ότι στο παραπάνω παράδειγμα ο φορολογούμενος έχει ξοδέψει με κάρτα το ποσό των 3.000 ευρώ.  Το ποσό αυτό είναι πραγματική δαπάνη για τον φορολογούμενο η οποία του ροκανίζει το ποσό που μπορεί να επικαλεστεί ως δυνατότητα ανάλωσης κεφαλαίου το οποίο έχει φορολογηθεί. Κοινώς το ποσό που του δικαιολογεί η εφορία ως αποταμίευση. Έτσι, όταν ο μισθωτός θα θελήσει να καλύψει τη δαπάνη διαβίωσης, όπως εξυπηρέτηση δανείου, ελάχιστη δαπάνη κατοικίας και χρήσης ΙΧ τότε το ποσό των 3.000 ευρώ που δαπάνησε μέσω της κάρτας δεν θα μπορέσει να το επικαλεστεί.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οργίασε η φοροδιαφυγή στη Μύκονο και τα άλλα νησιά. Γκρίνια στα μαγαζιά από πελάτες

Σε ένα ξέφρενο πάρτυ φοροδιαφυγής εξελίχθηκε η πασχαλινή περίοδος για τους καταστηματάρχες σε Μύκονο, Σαντορίνη, αλλά και στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς που πλημμυρίζουν από κόσμο κάθε Πάσχα. Ένα πάρτυ στο οποίο μάλλον δεν ήταν καλεσμένοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η πλήρης απουσία τους…

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που μας μεταφέρουν άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στη Μύκονο το προηγούμενο τετραήμερο, ότι σε πολυτελή καταστήματα του κοσμικού νησιού που έκαναν τεράστιο τζίρο τις τελευταίες μέρες δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη! Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι πελάτες των καταστημάτων αυτών που εξέφρασαν έντονα παράπονα στους ιδιοκτήτες και σχεδόν… παρακαλούσαν για να τους δώσουν την απόδειξη!

Αντίστοιχες εικόνες μας μεταφέρουν και αναγνώστες οι οποίοι βρέθηκαν στη Σαντορίνη, την Τζια, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, τη Χαλκιδική, αλλά και στις ορεινές περιοχές της Αράχωβας και του Καϊμάκτσαλαν. Η επωδός σε όλες τις περιπτώσεις ήταν: “δεν είδαμε να κόβεται ούτε μία απόδειξη”.
Αυτό το θράσος πολλών καταστηματαρχών, που πλέον δεν αρκούνται στο να μην κόψουν μερικές αποδείξεις, αλλά απροκάλυπτα αποφεύγουν να κόψουν όσο το δυντόν περισσότερες, τροφοδοτείται βέβαια από την αδράνεια των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Πού είναι οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ, που κάποτε έσπερναν τον τρόμο στο πέρασμά τους και ανάγκαζαν τους παραβάτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη; Ποιος θυμάται την ΥΠΕΔΑ και τους ελέγχους της στην αγορά που δεν άφηναν τίποτα “όρθιο”;

Η συμμόρφωση των καταστηματαρχών με τη φορολογική νομοθεσία δε γίνεται με ευχολόγια. Όταν όλοι ξέρουν πως είναι πιο πιθανό να σκάσει στο μαγαζί τους πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά ελεγκτής, είναι προφανές ότι θα συνεχίσουν αυτό το πάρτυ φοροδιαφυγής μέχρι τελικής πτώσεως.

Και το χειρότερο; Όσο αυτή η συμπεριφορά τους αποδίδει, θα ωθούν ακόμα και τους νομοταγείς καταστηματάρχες, εκείνους που με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα εξακολουθούν να τηρούν τους νόμους και να αποδίδουν κανονικά τους φόρους τους, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται εδώ είναι μία νέα ελεγκτική υπηρεσία, μία νέα ΥΠΕΔΑ, στελεχωμένη με έμπειρο και επαρκές προσωπικό, που θα υπενθυμίσει στους παραβάτες ότι κράτος υπάρχει, νόμοι υπάρχουν, και όποιοι δεν τους τηρούν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες…
 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται οι «μέρες της φωτιάς» για τη συμφωνία και την κυβέρνηση

Στις επόμενες 15-20 μέρες κρίνονται τα πάντα για τη συμφωνία και την κυβέρνηση, καθώς, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τελειώνουν τα ψέματα με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Σχεδόν παράλληλα, στην Ουάσιγκτον, θα εξελίσσεται η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ, στην οποία αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν το Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται το τοπίο σχετικά με τα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, για την οποία στη κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι να αποτελεί ζήτημα λίγων 24ωρων από τη στιγμή που οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα, τα μέτρα θα πρέπει ψηφιστούν από τη Βουλή – πιθανότατα ως προαπαιτούμενα για να πάρει θετική απόφαση το Eurogroup. Η κυβέρνηση προσδοκά μάλιστα αυτό να γίνει σε έκτακτη συνεδρίαση και όχι στην τακτική στις 22 Μαΐου, ούτως ώστε να προκαταλάβει και την απόφαση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Την ερχόμενη Παρασκευή εξάλλου, η ΕΛΣΤΑΤ θα παρουσιάσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και τρεις μέρες αργότερα θα παρουσιαστούν τα αντίστοιχα στοιχεία της Eurostat. Από αρμόδιους κυβερνητικούς κύκλους καλλιεργείται ήδη πανηγυρικό κλίμα, καθώς ακούγεται ότι το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί ακόμη και να υπερβεί το 4%, καλύπτοντας έτσι και με το παραπάνω από την πρώτη χρονιά το στόχο του 3.5%.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και μετά το Πάσχα τι; Τι άλλο; Το σισύφειο άγος του Ελληνα συνεχίζεται!

Του Στέλιου Συρμόγλου


Μπορεί η σούβλα να είναι ακόμη ζεστή από την καμμένη σάρκα των αμνοεριφίων και οι φωτογραφίες από το πασχαλινό τραπέζι με τα "πλούσια" εδέσματα να αναρτώνται μετά μανιώδους κενοδοξίας, εδώ στο facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, από τους ορνιθόμυαλους της νεοελληνικής ελαφρότητας, ωστόσο όσα συνθέτουν τη ζωή, πρόσωπα, καταστάσεις, θέσεις και τα παράγωγά τους, παραμένουν ανοικτός φάκελλος και προσδίδουν τέλεια έκφραση στη φορά για αδιέξοδες και αδαπάνητες σκέψεις.

Το Πάσχα πέρασε, αλλά το σισύφειο άγος του Ελληνα συνεχίζεται. Και το χειρότερο είναι ότι ο σημερινός Ελληνας έχει χάσει ένα προς ένα όλα τα πνευματικά και πολιτιστικά του ερείσματα. Εχει στεγνώσει ολότελα από κάθε δροσιά, από κάθε ικμάδα ζωής και έχει στερηθεί κάθε πνοή μεταφυσικής πίστης, μέσα στο αποπνικτικό πλαίσιο μιας θριαμβεύουσας πολιτικής βλακείας και πονηρίας συνάμα, που έντονα αποθέτει τη σφραγίδα της στην ελληνική κοινωνία.

Η ευαισθησία των πολιτικών έχει υποστεί τέτοια καθίζηση και το πολιτικό ήθος έχει σμικρυνθεί τόσο, ώστε να προσαρμόζεται εύκολα στους πυγμαίους της πολιτικής, με την νανοφυή πολιτική σκέψη τους, αλλά ταυτόχρονα την αχαλινωσία τους, την ακράτεια της γλώσσας, τον ταρταρινισμό τους και τη συναισθηματική τους αμβλύτητα.

Ολα στην ώρα τούτη θυμίζουν τη δραστηριότητα του κώνωπα επι κέρατος βοός!..Και ο μέσος Ελληνας, μετά το οικονομικό στέγνωμα και την αποστέρηση, ενώ διαπιστώνει ότι επικρατεί γύρω του το στενά σταθμητό στοιχείο της ανοησίας σ' ένα εξυθενωτικά περίγυρο πολιτικής βλακείας και απάτης, αιχμαλωτισμένος στη λογική του "όλοι ίσιοι είναι ή που να βρεθούν άλλοι...", στρέφεται θα έλεγα πεισματικά και εναγώνια όχι προς το υπέρλογο, που πραγματικά του λείπει, αλλά προς το παράλογο.

Κι εδώ ακριβώς έγκειται η αντίφαση που χαρακτηρίζει τον Ελληνα, ιδίως των τελευταίων χρόνων. Μια αντίφαση που "βολεύει" τους Ταρταρίνους και Ταρτούφους της πολιτικής και που συνίσταται στο ότι ο Ελληνας προσπαθώντας να ξεφύγει από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει κατ' αναπόδραστη διαλεκτική εξελικτική νομοτέλεια, εξακολουθεί να ζει και να εμμένει στο αδιέξοδό του.

Μέσα σ' αυτά τα "μεγάλα κι υψηλά" τείχη που του έχτισαν ή που μόνος του έχτισε τριγύρω του, για να θυμηθούμε ένα από τα τραγικότερα και συγκλονιστικότερα ποιήματα του Καβάφη, χωρίς όμως να αναζητεί τα "παράθυρα" του ποιητή.

Στη σύγχρονη λογοτεχνία, που είναι ο γνησιότερος και αψευδέστερος καθρέπτης μιας εποχής, αυτή ακριβώς η αντιφατικότητα του Ελληνα, του ανθρώπου γενικότερα που φτάνει στα όρια του παραλογισμού, έδωσε το κατάλληλο έναυσμα για την ανάπτυξη της πεζογραφίας και κυρίως του θεάτρου του παραλόγου...

Βέβαια, σ' ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του χειμαζόμενου Ελληνα, υπάρχει και ο Πρωταγόρας, τον οποίον αγνοεί η παρούσα εκτρωματική κυβέρνηση και οι πολιτικοί της συμφοράς εν γένει. Ο Δίας, λέει ο Πρωταγόρας, λυπήθηκε τους ανθρώπους και τους έστειλε την Αιδώ και τη Δίκη, για να κοσμούν και να διασώζουν την κοσμιότητα της ζωής τους...

Θα ήταν ίσως πιο "συνετό" για τους Θερσίτες της πολιτικής, οι οποίοι με τη ανικανότητα και την οσφυοκαμψία τους στα συμφέροντα οδήγησαν την Ελλάδα στον ευτελισμό και τον Ελληνα στη δίνη της αγωνίας, να σκεφτούν ότι κινούντες και υποκινούντες, κινούμενοι και υποκινούμενοι, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει αλληλοσπαραγμός.

Τα ντόμπερμαν δεν γνωρίζουν αφεντικά, ούτε δελεάζονται από "λιχουδιές" όταν εξαγριωθούν!..
 
 
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Norman Atlantic: Τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία

Στις αρχές Φεβρουαρίου οι πραγματογνώμονες που όρισαν οι ανακριτικές αρχές της Ιταλίας –συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Μπάρι στο πλαίσιο της υπ’ αριθμόν 20598/14 προκαταρκτικής ποινικής διαδικασίας– για τη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας του «Norman Atlantic» ολοκλήρωσαν την έρευνά τους.

Από τις 27 Μαρτίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου το πόρισμα παρουσιάστηκε από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων παρουσία των διαδίκων και των δικηγόρων τους. Μόλις ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία θα ακολουθήσει η σύνταξη του κατηγορητηρίου και η παραπομπή των υπευθύνων σε δίκη. Τα όσα διαπιστώνουν στις 700 περίπου σελίδες του πορίσματός τους οι εμπειρογνώμονες αφήνουν έκθετους τους υπευθύνους του πλοίου. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι το πλοίο είχε υπερφορτωθεί με οχήματα και ειδικότερα με φορτηγά ψυγεία. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι περισσότερα από τις διαθέσιμες πρίζες τροφοδοσίας του πλοίου, με συνέπεια πολλά από τα φορτηγά ψυγεία να έχουν τις μηχανές αναμμένες όσο το πλοίο βρισκόταν εν πλω. Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς οι πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκλήθηκε από εξάρτημα κινητήρα, κάτι που ίσως σχετίζεται και με τη λειτουργία εν πλω των μηχανών των φορτηγών ψυγείων.

Να σημειωθεί ότι η ανεπάρκεια των πριζών που υπήρχαν στο πλοίο σε σχέση με τον αριθμό των φορτηγών ψυγείων είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του πλοιάρχου Argilio Giacomazzi, του εφοπλιστή Carlo Visentini και εκπροσώπου της ΑΝΕΚ λίγες ώρες πριν από τη μοιραία τραγωδία. Συγκεκριμένα, υπήρξε ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω email η οποία ξεκίνησε στις 25 Δεκέμβρη του 2014 και διεκόπη το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου. Με λίγα λόγια, ο ίδιος ο πλοίαρχος αλλά και ο ιδιοκτήτης του πλοίου διαπίστωσαν ότι υπήρχε ζήτημα στο κομμάτι αυτό. Μάλιστα προκειμένου να επιλυθεί το0 θέμα είχε οριστεί και συνάντηση στις 29 Δεκεμβρίου. Μεσολάβησε όμως η τραγωδία.

Ανεπαρκή μέσα πυρόσβεσης και υπερφόρτωση

Οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν ωστόσο και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία. Λόγω υπερφόρτωσης του πλοίου, τα οχήματα ήταν σχεδόν κολλημένα μεταξύ τους. Αυτό ωστόσο καθιστούσε αδύνατη τη διαφυγή των οδηγών, παρά μόνο από τα παράθυρα των οχημάτων τους. Η υπερφόρτωση των οχημάτων σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη και ανεξέλεγκτη επέκταση της πυρκαγιάς. Επιπλέον τα μέσα πυρόσβεσης στο πλοίο ήταν ανεπαρκή, ενώ και όσα υπήρχαν χρησιμοποιήθηκαν με εσφαλμένο τρόπο. Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, η κατασκευή του πλοίου, η διάταξη των χώρων αλλά και ο απαιτούμενος χρόνος ενεργοποίησης των πυροσβεστικών μέσων του πλοίου καθιστούσαν αδύνατη την έγκαιρη κατάσβεση ανάλογης πυρκαγιάς. Επίσης το σύστημα VDR (μαύρο κουτί) ήταν προσβεβλημένο από ιούς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανάσυρση κρίσιμων στοιχείων για την υπόθεση, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το ότι ο πλοίαρχος δεν κάλεσε τις αλβανικές υπηρεσίες διάσωσης για παροχή βοήθειας. Λόγω αυτού του γεγονότος χρειάστηκαν 72 ώρες μέχρι να επέμβουν τα σωστικά συνεργεία, με αποτέλεσμα 500 ανθρώπινες ζωές να μείνουν εκτεθειμένες στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η πυρκαγιά να κατακαίει το πλοίο.

«Τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάκριση μέχρι σήμερα και κυρίως τα πορίσματα της πραγματογνωμοσύνης που διεξήχθη επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς αλλά και τις αιτιάσεις των οικογενειών των θυμάτων και των επιζώντων της τραγωδίας. Σε κάθε περίπτωση δεν αφήνουν καμία απολύτως αμφιβολία για την ύπαρξη αστικών και ποινικών ευθυνών των κατηγορουμένων κατά την προσωπική μου άποψη» τονίζει στο Documento ο δικηγόρος Κρίτων Μεταξόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί σε συνεργασία με Ιταλούς δικηγόρους θύματα της τραγωδίας του «Norman Atlantic» αλλά και επιβαίνοντες.

«Βλέπαμε τις λαμαρίνες να λυγίζουν από τη φωτιά»

Ανθρωποι που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο θυμούνται τα όσα έζησαν επί σχεδόν τρία 24ωρα
Από το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου του 2014 έχει περάσει αρκετός καιρός, ωστόσο τα όσα βίωσαν θα μείνουν για πάντα βαθιά χαραγμένα στη μνήμη τους. Σε ένα συνηθισμένο ταξίδι, από αυτά που πραγματοποιούνται καθημερινά μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, παραλίγο να συναντήσουν τον θάνατο.
Ο Λεωνίδας Κωνσταντινίδης επέβαινε στο «Norman Atlantic». Ηταν συνοδηγός σε επαγγελματικό ταξίδι μαζί με έναν φίλο του. Τον τελευταίο δεν τον είδε ξανά. Ηταν ένα από τα 11 θύματα της τραγωδίας. Ο ίδιος περιγράφει στο Documento όλα όσα έζησε.

«Ημουν μέσα στο φορτηγό. Είχαν πέσει πυρωμένα κομμάτια πάνω στην καμπίνα, και όταν λέμε πυρωμένα εννοούμε πώς βγάζεις ένα μέταλλο μέσα από τη φωτιά. Τα κομμάτια λιώσανε την οροφή της καμπίνας και πήρε φωτιά το αυτοκίνητο. Βγήκα έξω. Στο κατάστρωμα 4 που ήμουν ήμασταν γύρω στα 14 άτομα. Ημασταν εγκλωβισμένοι και η φωτιά πλησίαζε, δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά μόνο τη θάλασσα. Αγκάλιασα τους κάβους, έκανα τσουλήθρα και έπεσα στη θάλασσα για να μην καώ ζωντανός».

Ο Ιωάννης Βασσάλος επέβαινε στο «Norman Atlantic» μαζί με τη σύζυγό του Ουρανία Θηραίου. Οταν ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν στην καμπίνα τους. Αρχικά, όπως λέει ο ίδιος, δεν ανησύχησε και τόσο. Θεώρησε ότι ένα πλοίο σαν κι αυτό θα είχε επαρκές σύστημα πυρόσβεσης ώστε να σβήσει ή να περιορίσει την πυρκαγιά. Εμελλε όμως να διαψευστεί.

«Βρισκόμασταν στην καμπίνα μας, κοιμόμασταν όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Ηταν κοντά 4.00 τα ξημερώματα όταν ακούστηκε αγγλόφωνη ανακοίνωση: “All the team on board!” Ξαφνικά είδαμε από το παράθυρο φωτιές και από τους αεραγωγούς να μπαίνουνε καπνοί. Ηταν μια κατάσταση εντελώς ανοργάνωτη και εντελώς στον αέρα. Είχα ένα συναίσθημα ανάμεικτο. Πίστευα πως ένα τέτοιο μεγάλο καράβι θα έχει πυρόσβεση. Βγήκα έξω και άρχισα να ψάχνω τι συμβαίνει. Πήραμε τον δρόμο προς τη ρεσεψιόν. Αρχισε να επικρατεί πανικός, να χτυπάνε τις καμπίνες, να ξυπνάει κόσμος. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πλήρωμα στη θέση του, ήταν ανεξέλεγκτη κατάσταση» σημειώνει στο Documento.

Μαζί με τη σύζυγό του ανέβηκαν στο τελευταίο κατάστρωμα για να σωθούν. Η φωτιά πλησίαζε από κάτω τους. Το πλοίο καταστρεφόταν και οι άνθρωποι βρισκόταν αντιμέτωποι με τον θάνατο, στη μέση της Αδριατικής, με ανέμους κοντά στα 10 μποφόρ.

«Βλέπαμε τις λαμαρίνες να λυγίζουν. Η φωτιά είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετή ώρα. Ο κόσμος δεν είχε ειδοποιηθεί, το πλήρωμα δεν ήταν στη θέση του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο απόλυτος πανικός. Ηταν χάος στο πλοίο, μια κατάσταση εκτός ελέγχου, δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα» σημειώνει στο Documento η Ουρανία Θηραίου.

Τον εφιάλτη έζησε και ο γαλλικής καταγωγής Olivier Coissard, ο οποίος βρισκόταν στο πλοίο μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους 8 και 10 ετών.

«Εμείς ήμασταν στην καμπίνα. Ηταν 5.00 το πρωί. Ακούσαμε θόρυβο απέξω. Είχα μυρίσει καπνό λίγο πριν αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Οταν βγήκαμε έξω καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε να ξαναπούμε μέσα. Ξαφνικά είδαμε φλόγες από κάτω μας, μεγάλες φλόγες. Δεν μπορούσαμε να πάμε αλλού, οι σκάλες ήταν μπροστά μας. Το πλήρωμα δεν ήξερε τίποτα. Ανεβήκαμε πάνω. Παπούτσια λιώνανε από την υψηλή θερμοκρασία. Τσάντες και βαλίτσες πήραν φωτιά».

«Πήρα κουράγιο από τις μορφές των παιδιών μου»

Ο Ευάγγελος Τσούκης επέβαινε επίσης στο πλοίο μαζί με τη σύζυγό του Ευαγγελία Νατσιοπούλου. Οταν ρωτάμε για τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου, στο μυαλό του έρχονται εικόνες πανικού και εγκατάλειψης από την πλευρά του πληρώματος.

«Ο καθένας έκανε ό,τι νόμιζε. Βγήκαμε έξω στο κατάστρωμα στην αριστερή πλευρά του πλοίου, αντίθετα με τη φωτιά. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες. Εβρεχε και επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Ηταν συγκεντρωμένοι περίπου 200 επιβάτες, υπήρχε blackout και δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα πυρόσβεσης. Επίσης δεν υπήρχε συντονισμός και ενημέρωση από το πλήρωμα για το τι πρέπει να κάνουμε. Γενικά υπήρχε πανικός, επικρατούσε χάος και εφαρμόστηκε το ρητό “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. Εκείνη τη στιγμή, βλέποντας από τη μια μεριά τη φωτιά να μας πλησιάζει και από την άλλη τα πελώρια κύματα να φτάνουν μέχρι πάνω, θεωρήσαμε ότι ήρθε το τέλος μας. Αγκαλιαστήκαμε και σκεφτήκαμε ότι θα αφήσουμε τα παιδιά μας ορφανά. Τότε μου ήρθαν οι μορφές των παιδιών μου μπροστά μου και αυτό μου έδωσε δύναμη και κουράγιο για να παλέψω και να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα επιβίωσης» σημειώνει.

Στο μεταξύ, όσο η ώρα περνούσε και όσο περισσότερο η φωτιά κατάπινε το πλοίο τόσο μεγάλωνε και ο πανικός. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν τρία μέλη του πληρώματος και συγκεκριμένα τρεις ναύτες μηχανικοί οι οποίοι προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σωσίβια λέμβο. Ο κόσμος πίστεψε ότι είχαν έρθει με εντολή του καπετάνιου. Ωστόσο μάλλον είχαν ενεργήσει από μόνοι τους.
«Είδαμε τρεις ναύτες μηχανικούς, τους αναγνωρίσαμε με τις φόρμες. Κατευθύνθηκαν στη μοναδική σωσίβια λέμβο που χώραγε 150 άτομα και οι άνθρωποι δεν ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν να φύγουν από το πλοίο χωρίς εντολή καπετάνιου. Τους είδε ο κόσμος και πήγε εκεί, δηλαδή παρέσυραν κόσμο μαζί τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυνδεθεί και η βάρκα με άσχημο τρόπο από το πλοίο, με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος που ακούμπαγε επάνω της στην απότομη αποκοπή της από το πλοίο να πέσει στη θάλασσα άθελά του. Εμείς κατηγορούμε αυτούς τους τρεις ανθρώπους, ήταν δικοί τους ευθύνη, πήραν την απόφαση να φύγουν και παρέσυραν» θυμάται η κ. Θηραίου.

Από την πλευρά του ο κ. Βασσάλος σημειώνει: «Η βάρκα έπεσε ένα μέτρο, έκανε ταλάντωση ένα μέτρο προς τα κάτω και εκεί κόσμος έπεσε στη θάλασσα. Εκεί είχαμε τους πρώτους νεκρούς και αυτή ήταν η πρώτη τραγική εικόνα. Είχε 10 μποφόρ, 8-10 μέτρα κύματα, άρχισε να βρέχει. Πήγαμε πάνω από τη γέφυρα και εκεί μαζέψαμε τις τελευταίες δυνάμεις, ο φόβος του θανάτου, νιώθεις κοντά. Είπαμε ότι το σίγουρο είναι ότι θα πεθάνουμε, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην πεθάνουμε».

11 νεκροί και 18 αγνοούμενοι

Η τραγωδία του «Norman Atlantic» στοίχισε τη ζωή σε 11 άτομα, ενώ ακόμη 18 αγνοούνται. Στο πλοίο επέβαιναν σχεδόν 500 άτομα, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν πολύ περισσότερα εάν συνυπολογίσει κανείς τους λαθρεπιβάτες. Το μόνο που ζητούν πλέον όσοι έζησαν τις δραματικές στιγμές στο μοιραίο πλοίο είναι δικαίωση από την ιταλική Δικαιοσύνη και τίποτε περισσότερο.
«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ιταλική Δικαιοσύνη θα επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις και θα επιδικάσει ποσά χρηματικής ικανοποίησης τα οποία θα ανταποκρίνονται στην τεράστια ηθική βλάβη και απίστευτη σωματική ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες του πλοίου» τονίζει στο Documento ο κ. Μεταξόπουλος και συμπληρώνει:

«Θεωρώ από την εξέλιξη των πραγμάτων ότι η επιλογή της Ιταλίας ως τόπου επιδίωξης ικανοποίησης των αστικών απαιτήσεων και απόδοσης ποινικών ευθυνών αποδεικνύεται σήμερα η πλέον ενδεδειγμένη».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτοξεύονται σήμερα δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι

Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόροι, οι UPSat και DUTHSat, ο πρώτος από τη νότια και ο δεύτερος από τη βόρεια Ελλάδα, θα εκτοξευθούν στο Διάστημα σήμερα το απόγευμα στις 18:11 ώρα Ελλάδας -μαζί με 26 άλλους παρεμφερείς μικροδορυφόρους- από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Οι 28 μικροδορυφόροι CubeSats -όπως είναι η κοινή ονομασία τους- αποτελούν μέρος του φορτίου που στέλνεται στον ISS από την ιδιωτική αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Orbital ATK, στο πλαίσιο της αποστολής του ρομποτικού διαστημοπλοίου τροφοδοσίας Cygnus της τελευταίας. Το μη επανδρωμένο σκάφος Cygnus μεταφέρει περίπου 3,5 τόνους προμηθειών και επιστημονικού φορτίου, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι. Λόγω διαδοχικών τεχνικών προβλημάτων στα υδραυλικά συστήματα του πυραύλου «Άτλας», η εκτόξευση είχε χρειασθεί να αναβληθεί αρκετές φορές.

Ο μικροδορυφόρος UPSat, ο πρώτος που είναι ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού, δημιουργήθηκε από ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήματα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών) και του ιδρύματος Libre Space Foundation, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος QB50.

Το Libre Space Foundation (LSF) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό την προώθηση, εξέλιξη και ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα τεχνολογιών για το διάστημα. Το LSF σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε υποσυστήματα του UPSat (υλικό και λογισμικό), αναπτύσσοντάς τα ως εγχειρήματα ανοιχτού κώδικα.

Το «αδελφάκι» του UPSat, ο DUTHSat, κατασκευάστηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) από ομάδα με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Θεόδωρο Σαρρή.

Η διαστημική αποστολή QB50, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντονίζεται από το βελγικό Ινστιτούτο Δυναμικής Ρευστών Von Karman, περιλαμβάνει την εκτόξευση και λειτουργία ενός συγκροτήματος περιβαλλοντικών μικροδορυφόρων, μεταξύ των οποίων είναι οι δύο ελληνικοί. Οι εν λόγω δορυφόροι, παρά το μικρό μέγεθός τους, διαθέτουν πληθώρα εξελιγμένων αισθητήρων και θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δεδομένων και τη μελέτη του ανώτατου στρώματος της γήινης ατμόσφαιρας, της θερμόσφαιρας, η οποία βρίσκεται σε ύψος 200 έως 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Όταν οι 28 μικροδορυφόροι φθάσουν με το διαστημικό σκάφος Cygnus στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα εκτοξευθούν ο ένας μετά τον άλλο στο διάστημα από το σύστημα εκτόξευσης της NanoRacks που βρίσκεται στον ISS, προκειμένου να αρχίσουν το επιστημονικό έργο τους.

Θα ακολουθήσει η αποστολή στον ISS άλλων οκτώ μικροδορυφόρων CubeSats με τον ινδικό πύραυλο PSLV. Οι συνολικά 36 μικροδορυφόροι θα εξαπλωθούν σε διάφορα σημεία δύο διαφορετικών τροχιών και, μετά από περίπου ένα μήνα, θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο μελέτης της θερμόσφαιρας πάνω από τη Γη.

Μπορεί να παρακολουθήσει κανείς την εκτόξευση του πυραύλου «Atlas V» με τους ελληνικούς μικροδορυφόρους στο τηλεοπτικό κανάλι της NASA στο YouTube στη διεύθυνση www.youtube.com/nasatelevision (η ζωντανή μετάδοση θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά είναι τα σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στο Δημόσιο

Στο σφυρί προς… παραδειγματισμό, θα βγάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, 22 ακίνητα για οφειλές προς το Δημόσιο. Οι πλειστηριασμοί, σε τιμές – ευκαιρία θα διεξαχθούν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία μέχρι το τέλος Μαίου, εφόσον βεβαίως δεν προκύψουν εμπλοκές και αντιπαραθέσεις με τα κινήματα που πολιορκούν κάθε Τετάρτη τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ορισμένα από τα ακίνητα που θα εκπλειστηριαστούν για χρέη είναι:

Διαμέρισμα 81 τ.μ. στην περιοχή Αγία Μαρίνα Στυλίδας με τιμή 72 χιλιάδες ευρώ.

Διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία επίσης 81 τ.μ. στον 5ο όροφο δίνεται σε τιμή 72 χιλ. ευρώ

Διαμέρισμα α’ ορόφου 53 τ.μ. στην παραλία Ραχών, εκπλειστηριάζεται στις 31 Μαίου σε τιμή πρώτης προσφοράς 40 χιλ. ευρώ.

Το ¼ εξ’ αδιαιρέτου οικοπέδου με ισόγεια κατοικία στην περιοχή της Ελευσίνας. Το ακίνητο είναι έκτασης 75,62 τ.μ. και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι… 12.000 ευρώ.

Στην Ελευσίνα, στην οδό Λαμψάκου δίνονται τα 8,33/100 του ίδιου οικοπέδου με τιμή 4.000 ευρώ

Στον οικισμό Μαρίνι της Στυλίδας δίνεται οικόπεδο με 2όροφη οικοδομή με 8 διαμερίσματα. Τιμή πρώτης προσφοράς 200 χιλ. ευρώ

Στο Χαλάνδρι ½ εξ αδιαιρέτου υποθήκης υπογείου με έκταση 4,70 τ.μ. Εκπλειστηριάζεται σε τιμή 1.000 ευρώ.

Ψιλή, ήδη πλήρης, κυριότητα αγρού με οικία στη Μύκονο. Ο αγρός είναι 601 τ.μ. και η οικία 94,54 τ.μ. Βγαίνει στο σφυρί στις 24 Μαίου αντί 96 χιλ. ευρώ.

Στη Σαντορίνη αποθήκη 1ου υπογείου 16,80 τ.μ. δίνεται 11.200 ευρώ.

Στα Πατήσια ψιλή κυριότητα διαμερίσματος 110 τ.μ. Βγαίνει στο σφυρί αντί 80 χιλ. τ.μ.

Εστιατόριο 65,13 τ.μ. στην περιοχή προς Καμάρι στη Σαντορίνη, εκπλειστηριάζεται αντί 48 χιλ. ευρώ.

Πρατήριο υγρών καυσίμων 83,54 τ.μ. επίσης στην ίδια περιοχή δίνεται προς 64 χιλ. ευρώ.

Στο Αιγάλεω, οικόπεδο 117.40 τ.μ. με οικία 74 τ.μ. Δίνεται το μισό αντί 34.300 ευρώ.

Βιοτεχνικός χώτος 2.345 τ.μ. και αγρός 7.860 τ.μ στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης βγαίνει στο σφυρι αντί 680 χιλ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το 2016 επιβλήθηκαν συνολικά 1.602.835 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποθήκες και ποινικές διώξεις για απλήρωτους φόρους να βρίσκονται στην καθημερινή ημερήσια διάταξη. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο. Πέρυσι έγιναν 1.533.451 κατασχέσεις στα χέρια τρίτων (τραπεζικές καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, ταμεία επιχειρήσεων κ.λπ.). Δηλαδή κάθε μέρα γινόταν πάνω από 4.000 κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο.


Πηγή: imerisia.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο απίστευτο περιστατικό στην United Airlines: Έδιωξε ζευγάρι που πήγαινε στο γάμο του

Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το βίντεο και η είδηση με το προσωπικό των αερογραμμών United Ailines να απομακρύνει από τη θέση του δια της βίας επιβάτη εξαιτίας… overbooking και ακόμα έναν νέο περιστατικό με την συγκεκριμένη εταιρεία έρχεται να προστεθεί στις καταστροφικές δημόσιες σχέσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή τη φορά, «θύμα» των αερογραμμών ήταν ένα ζευγάρι το οποίο επρόκειτο να πετάξει από το Χιούστον στην Κόστα Ρίκα για να… παντρευτεί.

Όπως αναφέρουν ο Μίκαελ Χολ και η Άμπερ Μάξγουελ, όταν ανέβηκαν στο αεροπλάνο βρήκαν έναν άλλο επιβάτη να κοιμάται στη μία από τις δύο θέσεις τους. Οι ίδιοι προτίμησαν να μην τον ξυπνήσουν και κάθισαν σε διαφορετικές θέσει, λίγες σειρές πιο μπροστά.

Τότε, οι αεροσυνοδοί τους ζήτησαν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις, πράγμα που έκαναν. Ωστόσο, λίγο αργότερα το προσωπικό του αεροσκάφους τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο καθότι αποτελούσα… πρόβλημα για την ασφαλή διεξαγωγή της πτήσης και την ασφάλεια των υπολοίπων επιβατών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εαρινή έφοδος σε επαγγελματίες και συνταξιούχους

Νέα χαράτσια και περικοπές στις συντάξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος της άνοιξης.
Σύμφωνα με το capital.gr στο στόχαστρο της θα βρεθούν 90.000 μπλοκάκια τα οποία δεν δηλώθηκαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), 350.000 επαγγελματίες οι οποίες υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορές για επικουρικό – εφάπαξ ,55.000 ασφαλισμένοι που έχουν βγει στη σύνταξη μετά τις 12/5/2016, αλλά και 900.000 συνταξιούχοι με αρνητική "προσωπική διαφορά".

Οι τελευταίοι αναμένεται να υποστούν μειώσεις στις συντάξεις τουλάχιστον 20%, βάσει των όσων προκύπτουν από τη συμφωνία στο  Eurogroup της 7/4 για περικοπή 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ από τις συντάξεις από 1/1/2019.

Σύμφωνα με το κυρίαρχο σενάριο το οποίο εξετάζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, το παραπάνω ποσό θα εξοικονομηθεί αποκλειστικά από τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, χωρίς να χρειαστούν μειώσεις στις επικουρικές. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου περικοπών στις συντάξεις (μαζί και αν θα υπάρξει κάποιο "ταβάνι προστασίας") το 2019 θα καθοριστούν μετά την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών, η οποία αναμένεται  έπειτα από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ (21 -23 Απριλίου).
Ανεξάρτητα από το τελικό σχέδιο περικοπών στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, το Υπουργείο Εργασίας θα αποδώσει συντάξεις, μειωμένες έως και 40%, σε 55.000 ασφαλισμένους που "βγήκαν" στη σύνταξη μετά την 12/5/2016 (σ.σ. ημερομηνία δημοσίευσης νόμου Κατρούγκαλου).

Μετά την έκδοση της σχετικής τροπολογίας υπολογισμού τους, το Υπουργείο Εργασίας, είναι τυπικά έτοιμο να προχωρήσει στην απόδοση τους, αν και η καθυστέρηση της καταβολής της δόσης από τους θεσμούς (λόγω της καθυστέρησης "κλεισίματος" της 2ης αξιολόγησης) δεν αναμένεται να οδηγήσει σε κάποιο κύμα εκταμιεύσεων από πλευράς από πλευράς ΕΦΚΑ, νωρίτερα από τον ερχόμενο Iούνιο – Ιούλιο. Υπενθυμίζεται πως ο ΕΦΚΑ, χρησιμοποιώντας τα 859 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν εγγραφεί στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό.  πρέπει να έχει εκκαθαρίσει όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017.

Πολύ νωρίτερα από την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων και των " μπλοκάκηδων".

Πιο συγκεκριμένα:

-   Πρέπει να "βρει" τα 90.000 μπλοκάκια τα οποία ήταν μέχρι πέρσι δηλωμένα στην εφορία, αλλά δεν  δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέχρι τώρα και έτσι δεν κατέβαλλαν το χαράτσι. Από τα 100.000 δηλωμένα –στην εφορία – μπλοκάκια, μόνο τα 10.000 "εμφανίστηκαν" στον ΕΦΚΑ.

-  Πρέπει να στείλει μέσω ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια σε 350.000 επαγγελματίες και μπλοκάκια για τις εισφορές υπέρ του κλάδου  της επικουρικής ασφάλισης και του κλάδου του εφάπαξ. Οι εισφορές αυτές ανέρχονται σε 7% για το επικουρικό και 4% για το εφάπαξ, ενώ θα υποβληθούν επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2015.  Η αποστολή των ειδοποιητηρίων  αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών και η καταβολή των ποσών τα οποία έχει προϋπολογίσει ο ΕΦΚΑ μαζί με το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) θα πρέπει, πιθανότατα, να γίνει έως 28 Απριλίου (ή 5 Μαΐου, σε περίπτωση που δοθεί παράταση για τις εισφορές του Μαρτίου). Οι εισφορές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου θα αποδοθούν από τους υπόχρεους αναδρομικά σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.  Το Υπ. Εργασίας έχει προϋπολογίσει έσοδα 120 εκατ. ευρώ από τις εισφορές για το επικουρικό και το εφάπαξ , τις οποίες πρέπει να καταβάλλουν οι επαγγελματίες.

-  Πρέπει να εκδώσει εφαρμοστική εγκύκλιο για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για όσους αποκτούν εισόδημα κόβοντας απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει την επιβολή εισφοράς τουλάχιστον 26,9%  στα εισοδήματα αυτά. Το θεσμικό πλαίσιο προ του νόμου Κατρούγκαλου προέβλεπε απαλλαγή από κάθε εισφορά των εισοδήματων με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης τα οποία δεν ξεπερνούσαν ετησίως τα 5.000 ευρώ. Οι αρχικές σκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για διατήρηση αυτής της απαλλαγής δεν πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες, μετά τις χαμηλές εισπράξεις του ΕΦΚΑ από το χαράτσι στους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσύμφωνο για τη διάσωση της Alitalia-Mε απολύσεις και μειώσεις μισθών

Την νύχτα της Μ. Πέμπτη υπεγράφη στη Ρώμη προσύμφωνο για τη διάσωση της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Alitalia.

Στα κύρια σημεία του συμπεριλαμβάνεται η περικοπή 980 θέσεων του προσωπικού εδάφους (αρχικά είχε γίνει αναφορά σε 1,338 περικοπές) και σε μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων κατά ποσοστό 8%. Προβλέπεται, παράλληλα, περιορισμός των ρεπό και αύξηση μισθών κάθε τριετία.

Στο συγκεκριμένο προσύμφωνο γίνεται αναφορά και στην ανάγκη αύξησης των εσόδων, με την ενίσχυση των αεροσκαφών μακράς ακτίνας. Η έγκριση της προκαταρκτικής αυτής συμφωνίας, όμως, θα πρέπει να δοθεί από όλους τους εγγεγραμμένους στα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, την ερχόμενη εβδομάδα.Οι επικεφαλής τους δηλώνουν ότι θα επιδειχθεί ευθύνη, αλλά πολλοί παρατηρητές θυμίζουν ότι είναι η πολλοστή φορά που επιβάλλονται περικοπές στους εργαζόμενους της εταιρίας, σημαντικό μέρος των οποίων εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ευχήθηκε να υπάρξει αίσιο τέλος στην όλη υπόθεση, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι μέτοχοι της εταιρίας, από τη μεριά τους, δεσμεύονται να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, θέλησε να τονίσει ότι «στην περίπτωση που η όλη συμφωνία ναυαγήσει, το ιταλικό δημόσιο θα κληθεί να αναλάβει κόστος το οποίο θα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ». Η κύρια αναφορά, είναι στην ανάγκη οικονομικής στήριξης των εργαζομένων με ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.

ΠΗΓΗ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 58 με τα νέα όρια ηλικίας

Σύνταξη στα 58 παίρνουν φέτος οι πρώτοι ασφαλισμένοι που πιάνουν τα νέα όρια ηλικίας από 19/8/2015 και μετά.
Αν δεν έχουν όμως και τα απαιτούμενα χρόνια ασφάλισης, τότε θα περιμένουν μέχρι να τα συμπληρώσουν, είτε από εργασία είτε προχωρώντας σε αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, οπότε μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης νωρίτερα.
Το όριο ηλικίας δεν αλλάζει για όσους ανήκουν σε ΙΚΑ και ειδικά Ταμεία.
Αντίθετα, όσοι είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, θα πρέπει πέρα από το όριο ηλικίας να έχουν μέσα στο 2017 και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.
Ειδικά για τις γυναίκες με ανήλικο που συμπλήρωσαν τα 55 από τις 19/8/2015 ως τις 31/12/2015, προβλέπεται σύνταξη νωρίτερα από τα 58 καθώς το νέο όριο ηλικίας είναι 56,6 ετών και γίνεται 58 για όσες έκλεισαν τα 55 το 2016.
Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» παρουσιάζει σήμερα, με έναν καινούργιο και πλήρη οδηγό, ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να αποχωρήσουν στα 58 μέσα στο 2017 με τα νέα όρια ηλικίας αλλά και ποιες ομάδες ασφαλισμένων κλειδώνουν ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είτε το 58ο έτος είτε τα 59,5.
Αίτηση για σύνταξη, φέτος, με τα νέα όρια ηλικίας μπορούν να υποβάλουν:
1. Γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993 στο ΙΚΑ και συμπλήρωσαν το 55ο έτος της ηλικίας τους από τις 19/8/2015 μέχρι 31/12/2015. Προϋπόθεση για να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη είναι να είχαν ως το 2010 ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα στο ΙΚΑ. Με το 55ο έτος μετά τις 19/8/2015, το νέο όριο ηλικίας για την κατηγορία αυτή για πλήρη σύνταξη είναι 56,6 ετών.
2. Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που συμπλήρωσαν το 57ο ή το 58ο έτος της ηλικίας τους μετά τις 19/8/2015 και ως το 2011 συμπλήρωσαν 10.000 ημέρες ασφάλισης. Το νέο όριο ηλικίας για την κατηγορία αυτή είναι στα 58,3 και 59,2 και συμπληρώνεται φέτος. Για το 2011, οι 10.000 ημέρες ασφάλισης συμπληρώνονται και με εξαγορά 1.200 ημερών από πλασματικούς χρόνους, σπουδών, παιδιών…
3. Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ (άνδρες και γυναίκες) που συμπλήρωσαν 10.500 ημέρες το 2011 και το 2012 και έκλεισαν το 58ο και 59ο έτος, αντίστοιχα, μέχρι το τέλος του 2016. Τα νέα όρια ηλικίας είναι 59 και 59,9 ετών, αντίστοιχα, που σημαίνει ότι τα πιάνουν φέτος. Οι 10.500 ημέρες ως το 2012 μπορούν να συμπληρωθούν και με πλασματικούς χρόνους. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος που έχει τις 10.500 ημέρες το 2017 και όχι το 2012, μπορεί να αναγνωρίσει 1.500 ημέρες και να τις προσθέσει στα ένσημα του 2012. Ειδικά για τους άνδρες ο πλασματικός χρόνος από στρατιωτική θητεία δίνει μπόνους 60 επιπλέον ημερών και αντί για 300, αναγνωρίζονται 360 ημέρες ασφάλισης το χρόνο.
4. Ασφαλισμένοι πριν από το 1983 σε Δημόσιο και ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά.), οι οποίοι συμπλήρωσαν 35 έτη ασφάλισης το 2016, και μέσα στο 2017 πιάνουν το όριο ηλικίας των 59 ετών.
5. Ασφαλισμένοι μετά το 1983 στο Δημόσιο που έχουν και χρόνια εργασίας εκτός Δημοσίου πριν από το 1983 και φτάνουν συνολικά στα 37 έτη. Το όριο ηλικίας για αυτή την κατηγορία είναι τα 56,9 αν τα 37 χρόνια συμπληρώθηκαν το 2016 ή τα 57,8 αν τα 37 έτη συμπληρωθούν το 2017.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ - Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις: Δείτε πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις.

Μέχρι την Πέμπτη (20/4) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2017 του ΟΑΕΔ το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2017 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά με αναπηρία. Το πρόγραμμα "Δωρεάν παιδική Κατασκήνωση" από τον ΟΑΕΔ θα φιλοξενήσει 60.000 παιδιά σε παιδικές κατασκηνώσεις για το 2017. 
Το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα σε παιδιά από 6 – 16 ετών, ειδικότερα γεννημένα από 01-01-2001 έως 14-06-2011, να διαμείνουν για 15 συνεχής ημέρες εντελώς δωρεάν σε παιδικές κατασκηνώσεις.
1. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) τέκνων κατά την έννοια της παρ.2 του παρόντος, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2017 εφόσον είναι:
α) ασφαλισμένοι και έχουν πραγματοποιήσει ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
β) Ασφαλισμένες και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας (άδειας του αρθρ. 142 του ν. 3655/2008, όπως εξειδικεύτηκε με την υπ’ αριθ. 33891/606/09.05.2008/ΦΕΚ 833-Β΄ υπουργική απόφαση).
γ) Ασφαλισμένοι και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
δ) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργί- ας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών. Ο απαιτούμενος από τα στοιχεία α΄ έως γ΄ αναφερό- μενος αριθμός ημερών μπορεί να προκύψει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων. Οι δικαιούχοι δηλώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτηση του αρθρ. 7 της παρούσας, αν συμμετέχουν με την ιδιότητα των στοιχείων α΄-β΄ (ιδιότητα εργαζο- μένου) ή με την ιδιότητα των στοιχείων γ΄ – δ΄ (ιδιότητα ανέργου).
Δικαιούχοι που πληρούν παράλληλα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των εργαζομένων και αυτές των ανέργων ή δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τον αναφερόμενο στα στοιχεία α΄ έως γ΄ αριθμό αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων, συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποκλειστικά με τη μία εκ των δύο ιδιοτήτων, την οποία και δηλώνουν στην αίτηση του αρθρ. 7. Για τους δικαιούχους και των τεσσάρων ως άνω στοιχείων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2015, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 28.000,00€.
2. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται: Τα ανήλικα τέκνα των δικαιούχων της παρ. 1 του παρόντος που γεννήθηκαν από 01.01.2001 έως 14.06.2011, όπως η ηλικία τους αποδεικνύεται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση μέσω αρμοδίου δημοσίου φορέα ή όπως από τη Δημόσια Πρόσκληση καθορίζεται.
3. Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2017 ανέρχεται σε 60.000 περίπου.
4. Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω που θα συμ- μετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής.
5. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων παιδιών κατανέμεται σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα του εργαζομένου και σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους που συμμετέχουν με την ιδιότητα του ανέργου.
Δείτε το ΦΕΚ εδώ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο «σκαμνί» 11 άτομα για σπατάλες 37 εκατομμυρίων στον «Αθήνα 9,84»

Η Δικαιοσύνη ανοίγει το φάκελο με τα δεκάδες εκατομμύρια που φαίνεται να σκορπίστηκαν σε ταξίδια, χορηγίες, αρώματα, επώνυμες τσάντες και ζώνες, κορνίζες, ρολόγια, μανικετόκουμπα και πολλά άλλες «χρήσιμες» αγορές...
Του Γιώργου Ντουδεσκέα
Συνολικά 11 άτομα παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση που αφορά τα πεπραγμένα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 την περίοδο 2003-2010.
Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 679/2017 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, εμπλέκονται στην αδικαιολόγητη σπατάλη ποσού άνω των 37 εκατ. ευρώ την εν λόγω περίοδο. Χρήματα που φαίνεται να σκορπίστηκαν σε ταξίδια, χορηγίες, αρώματα, επώνυμες τσάντες και ζώνες, κορνίζες, ρολόγια, μανικετόκουμπα και πολλά άλλες «χρήσιμες» αγορές...
Συγκεκριμένα οι 11 που παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις είναι:
Σοφία Δασκαλάκη, Γιάννης Πολίτης, Δώρα Σαρρή, Θανάσης Καφέζας, Κατερίαν Μαρκετάκη, Βασιλική Αράπη, Μαρία Ζήκου, Αλέξης Αναγνωστόπουλος, Μάκης Γιομπαζολιάς, Βασίλης Μητράκος και Κυριάκος Γριβέας.
Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται ο χωρισμός της δικογραφίας για τον νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, που υπήρξε μέλος του ΔΣ του «Αθήνα 9,84», μέχρι να αρθεί η ασυλία του από τη Βουλή, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η δικαιοσύνη την σε βάρος του ποινική δίωξη.
Οι δικαστές επίσης απαλλάσσουν από επί μέρους πράξεις απιστίας ορισμένους από τους κατηγορούμενους και πλήρως από όλες τις κατηγορίες 6 πρόσωπα από τα αρχικώς εμπλεκόμενα.

Οι διώξεις

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από έκθεση των Οικονομικών Ελεγκτών, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Βάση αυτής, η επίκουρη τότε εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση η οποία κατέληξε στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων.
Η δίωξη αφορούσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σταθμού που έδωσαν θετική ψήφο για τη διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων, τους προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και τους διατελέσαντες το ερευνώμενο χρονικό διάστημα γενικούς διευθυντές. Το αξιοσημείωτο είναι πώς μεταξύ των εμπλεκόμενων βρέθηκε και ο Κυριάκος Γριβέας, βασικός κατηγορούμενος στη δικογραφία με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Όπως του αποδίδεται, μέσω δύο εταιριών του την COMMUNICATIONS IN PRACTICE με τον διακριτικό τίτλο “IN PRACTICE” και την C&C EVENTS MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με διακριτικό τίτλο “C&C EVENTS MANAGEMENT SA” , υπέγραψε συμβάσεις με την επιχείρηση για την διοργάνωση εκδηλώσεων έναντι αμοιβής 1.362.100 ευρώ. Το δικαίωμα είσπραξης του ποσού ωστόσο το είχε εκχωρήσει στη Eurobank λόγω οφειλών τους προς το πιστωτικό ίδρυμα. Όπως προέκυψε όμως τελικώς τα χρήματα τα εισέπραξε ο ίδιος από τον 9,84. Η τράπεζα βέβαια στράφηκε κατά του ραδιοφωνικού σταθμού διεκδικώντας τα οφειλόμενα.
Από την δικαστική έρευνα πάντως δεν προέκυψαν ευθύνες για τους διατελέσαντες την επίμαχη περίοδο δημάρχους, για τα αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εκείνα που ψήφισαν αρνητικά όπωςκαι τα μέλη των διαπαραταξιακών επιτροπών αφού είχαν συμβουλευτικό και μόνο ρόλο. Παράλληλα, λόγω παραγραφής, αρχειοθετήθηκε το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε την περίοδο 2001-2003.

Το πάρτι με τα δώρα των δημοσίων σχέσεων!

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι εμπλεκόμενοι, την περίοδο 2003-2010 που το δημοτικό ραδιόφωνο επιχορηγήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων με πάνω από 100 εκατ. ευρώ, σκορπούσαν τα χρήματα των δημοτών για σκοπούς «άσχετους» με αυτούς της επιχείρησης. Μεταξύ άλλων σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλλά και την επισκευή του αμφιθεάτρου στο Γκάζι που δεν ανήκει στον 9,84.
Όπως δε σημειώνεται, το «πάρτι» της σπατάλης κορυφώθηκε μετά το 2007. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι τα έξοδα δημοσίων σχέσεων από περίπου 25.000 που κυμαίνονταν την τετραετία 2003-2006 εκτοξεύθηκαν σε 292.739,27 ευρώ το 2007, 332.184,12 ευρώ το 2008, 156.011,94 ευρώ το 2009 και 182.645,56 ευρώ το 2010.
Επίσης αναφέρονται οι εξής αγορές για το «γραφείο του προέδρου» την περίοδο 2009-2010: τσάντα αξίας 500 ευρώ, μανικετόκουμπα και ζώνη mont blanc συνολικού κόστους 403 ευρώ, 23 μπουκέτα λουλούδια με κόστος για την κάθε σύνθεση που ξεκινούσε από 35 ευρώ και έφτανε τα 200 ευρώ, 5 τηλέφωνα iphone αξίας άνω των 2500 ευρώ, destinator, δύο αρώματα αξίας 369 ευρώ. Για ταξίδια δε στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό δαπανήθηκαν την περίοδο 2001-2010 άνω των 350.000 ευρώ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!