EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΠΟΙΕΣ ελληνικές επιχειρήσεις θα διασώσουν οι τράπεζες και ποιες όχι

Μετράνε ήδη τα αυξημένα κέρδη από την έκρηξη του ελληνικού τουρισμού και φέτος αλλά παραμένουν μπαταξήδες οι επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού. Τα ψέματα, όμως, τελείωσαν και πλέον οι τράπεζες έχοντας αποδείξεις για τους κακοπληρωτές, θα αξιοποιήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, βγάζοντας  πωλητήρια.
 
Οι πιέσεις που θα ασκηθούν άμεσα θα είναι ασφυκτικές καθώς οι τράπεζες έχουν «χαρτογραφήσει» την εγχώρια επιχειρηματικότητα και έχουν καταγράψει ποιός είναι βιώσιμος και ποιός απλώς είναι μπαταξής. Ενδεικτικό της καλής πορείας του τουρισμού τα τελευταία χρόνια είναι ότι οι εννέα στις δέκα τουριστικές επιχειρήσεις κρίνονται βιώσιμες εφόσον γίνει μια σωστή διαδικασία αναδιάρθρωσης και όμως το ποσοστό καθυστερήσεων του κλάδου είναι από τα υψηλότερα στο σύνολο των επιχειρήσεων.

«Δεν δικαιολογείται να είναι ο τουρισμός ο κλάδος που έχει αντέξει περισσότερο στην κρίση και παρά τα ρεκόρ αφίξεων κάθε χρόνο και τη διατήρηση των τουριστικών εσόδων σε πολύ υψηλά επίπεδα, να έχουν όσα κόκκινα – και περισσότερα – έχουν οι άλλες επιχειρήσεις», τονίζουν οι τραπεζίτες που θα κινηθούν γρήγορα καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται στον τουρισμό είναι αυξανόμενο και μπορεί να μην είναι πρώτη επιλογή η πώληση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ειδικά δε τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά ο ρεαλισμός θα είναι ο γνώμονας των πρωτοβουλιών που θα ληφθούν άμεσα.
 
«Οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα και με ρεαλισμό στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με νέα κεφάλαια, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Σε διαφορετική περίπτωση, φοβάμαι ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε λύσεις που θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε», επισημαίνει η πλευρά των τραπεζών.
 
Ιδιοκτήτες λοιπόν που για ακόμη μια φορά δεν θα βάλουν χέρι στην τσέπη, θα δουν την πόρτα της εξόδου και οι τράπεζες θα αναλάβουν να βρουν επενδυτές. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και εγχώριους επιχειρηματίες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα είναι ισχυρό και αυτό θα αξιοποιήσουν οι τράπεζες που αναμένεται να βγάλουν … στη σέντρα ακόμη και γνωστά ονόματα του κλάδου.
 
Συνολικά οι επτά στις δέκα επιχειρήσεις κρίνονται βιώσιμες και έχουν θετικά EBITDA, και σε αυτές θα επικεντρώνεται η προσπάθεια αναδιάρθρωσης των προβληματικών δανείων. Oσο αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ακίνητα, τις κατασκευές, το εμπόριο και τη μεταποίηση οι έξι στις δέκα κρίνονται βιώσιμες. Από πλευράς μεγέθους, οι μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινούνται στα ίδια ποσοστά βιωσιμότητας, αλλά οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθερους επαγγελματίες πιέζονται πολύ περισσότερο. 
 
Η χαρτογράφηση των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως έγινε με βάση τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών, δείχνει ότι η ενεργός διαχείριση των NPLs μπορεί να θέσει εκ νέου σε κίνηση υγιείς δυνάμεις της οικονομίας. Οπως επισημαίνουν πάντως τραπεζικά στελέχη, είναι κρίσιμη η αξιοποίηση νομοθετικών εργαλείων καταρχάς για τη διάκριση των στρατηγικών κακοπληρωτών που απορροφούν πόρους του συστήματος σε βάρος των άλλων, όπως επίσης για πιο ριζικές και αποτελεσματικές αναδιαρθρώσεις.
 
Η στάση των τραπεζών θα σκληρύνει και μάλιστα άμεσα, ενώ για τους μη βιώσιμους η λύση της ρευστοποίησης των εξασφαλίσεων θα είναι μονόδρομος, με τη συνδρομή και της έναρξης λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
 
Με βάση τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε επιχειρήσεις διαμορφώνεται σε 44,6% και συγκεκριμένα, παρατηρείται ιδιαίτερα χαμηλή ποιότητα στο χαρτοφυλάκιο των ελεύθερων επαγγελματιών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπου ο δείκτης ανέρχεται σε 68,3%, καθώς και στο χαρτοφυλάκιο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όπου διαμορφώνεται σε 58,9%. Σε αντιδιαστολή, καλύτερες επιδόσεις παρατηρούνται στο χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επιχειρήσεων με δείκτη NPEs στο 26,7%, και στα ναυτιλιακά δάνεια όπου είναι μόλις 33%.
 
Μεταξύ των δανείων προς επιχειρήσεις, το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων διαμορφώνεται σε όλους τους κλάδους σε πολύ υψηλό επίπεδο, με εξαίρεση τους κλάδους ενέργειας/πετρελαιοειδών (4,7%), δημόσιας διοίκησης (7,2%) και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (24,3%), οι οποίοι ωστόσο έχουν συγκριτικά μικρότερο μερίδιο στο σύνολο των επιχειρηματικών δανείων.
 
Οι κλάδοι που αντιπροσωπεύουν μεγάλο μερίδιο (π.χ. εμπόριο, βιομηχανία, κατασκευές) συνεχίζουν να εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά στο 48,8%, 52,5% και 52,5% αντίστοιχα.
Μικρή βελτίωση παρατηρήθηκε στον κλάδο των καταλυμάτων, λόγω των ευνοϊκών εξελίξεων όσον αφορά τον τουρισμό,  ο σχετικός δείκτης ωστόσο παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα στο 47,4%, με τον κλάδο αυτό όμως να περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατότητα βιωσιμότητας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016 τα ΝPEs υποχώρησαν στα 104,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου για μείωσή τους στα 105,8 δισ.ευρώ. Ο στόχος για το τέλος Μαρτίου είναι τα 105,2 δισ. ευρώ και στην ουσία έχει ήδη επιτευχθεί. Οσο αφορά τα NPLs, στο τέλος Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 75,9 δισ. ευρώ έναντι του στόχου 76,3 δισ.ευρώ, ενώ στο τέλος Μαρτίου θα πρέπει να μειωθούν στα 74,7 δισ. ευρώ, κάτι που είναι αμφίβολο αν θα επιτευχθεί δεδομένου καθώς καταγράφεται η δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πάρτι του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια - Για το 44ο πρωτάθλημα [εικόνες]

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 44ου τίτλου του μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και στα αποδυτήρια του «Γ.Καραϊσκάκης» στήθηκε ένα μικρό πάρτι.

Ο Τάκης Λεμονής με όλο το τεχνικό επιτελείο, τους παίκτες αλλά και τον Σάββα Θεοδωρίδη πανηγύρισαν την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει και βραδινή έξοδος αφού ακολουθεί η ρεβάνς με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πηγή


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυβερνοπόλεμοι: Ο νέος παγκόσμιος εφιάλτης

Τα μέσα πραγματοποίησης ενός πολέμου αλλάζουν όσο προοδεύουν οι επιστήμες, αλλά οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Καταστροφή του αντιπάλου. Η διαφορά σήμερα είναι ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε λίγες ώρες, είναι δυνατό να συντελεστούν καταστροφές, που να οδηγήσουν σε κατάρρευση μια ολόκληρη χώρα, ενώ άλλοτε θα απαιτούνταν χρόνια πολέμων.

Ο κυβερνοπόλεμος αναπτύσσεται με ραγδαία ταχύτητα και προκαλεί τρόμο, όχι μόνο σε κράτη που υστερούν τεχνολογικά, αλλά ακόμη και σε υπερδυνάμεις, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και νέες μορφές εγκληματικότητας.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες νιώθουν όλο και πιο ανοχύρωτοι, μεγάλοι οργανισμοί κινητοποιούνται για να αμυνθούν. Είναι προφανές ότι ανατέλλει μια νέα εποχή για την πρόκληση και τη διαχείριση κρίσεων. Κυβερνοπόλεμος, κυβερνοασφάλεια, εγκληματικές οργανώσεις, κράτη, πανεπιστήμια, κοινωνικοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί φορείς βρίσκονται εν βρασμώ για να κατανοήσουν τον αντίπαλο, να τον εντοπίσουν, γιατί συχνά είναι αόρατος και να τον αντιμετωπίσουν. Προφανώς δεν εξαιρείται η Ελλάδα και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, διάφοροι φορείς, από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, μέχρι δημόσιους οργανισμούς και πανεπιστημιακές σχολές εργάζονται προκειμένου να οχυρωθεί η χώρα έναντι των σύγχρονων απειλών.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας από τους πλέον ειδήμονες του χώρου, ο Χρήστος Ξενάκης, «είναι απαραίτητη η συγκρότηση εξειδικευμένων ομάδων από επιστήμονες του χώρου της ασφάλειας ψηφιακών συστημάτων, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό και υλοποίηση των νέων συστημάτων, καθώς, επίσης, θα είναι υπεύθυνοι για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία τους».

Ο κ. Ξενάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο ίδιος και συνεργάτες του έχουν αναλάβει μάλιστα να εκπαιδεύσουν μια ομάδα νέων που θα συμμετάσχει, το Φθινόπωρο του 2017, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας, που θα συμβάλει στο μέλλον στην ψηφιακή ασφάλεια της χώρας και την τεχνολογική ανάπτυξή της, αν δεν μεταναστεύσουν όπως χιλιάδες άλλοι ικανοί νέοι. Στον διαγωνισμό του 2015 η Ελλάδα κατετάγη πέμπτη, θέση ιδιαίτερα ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια λόγω της κρίσης.

Φέτος, η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό οργανώνεται εξ' ολοκλήρου από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο κ. Ξενάκης είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η προετοιμασία για την επιλογή της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει

Ο κυβερνοπόλεμος είναι η νέα μορφή πολέμου. 'Αλλωστε, ο κόσμος σήμερα είναι ήδη επικεντρωμένος στα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους των νέων τεχνολογιών. Καθημερινά, σχεδόν σε όλο τον κόσμο, από τα μικρότερα κράτη έως τα πλέον προηγμένα, ανακοινώνονται επιθέσεις που πλήττουν συστήματα και υποδομές, προσωπικά δεδομένα, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ μέσω της προπαγάνδας επιχειρείται η επίτευξη πολιτικών στόχων.

Μόλις προ εβδομάδων, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να διαθέσει 3,24 δισ. ευρώ για να αυξήσει την αμυντική ικανότητα των υποδομών του από κυβερνοεπιθέσεις. Στις ΗΠΑ, εξακολουθεί να κυριαρχεί η συζήτηση για την ανάμειξη της Ρωσίας στην εκλογική εκστρατεία, μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων. Κυβερνήσεις δηλώνουν όλο και πιο συχνά ότι δέχονται κυβερνοεπιθέσεις. Προ ημερών και η Γερμανία ανακοίνωσε ότι οι Αρχές της χώρας αύξησαν στο επίπεδο της «αυξημένης ετοιμότητας» την επαγρύπνησή τους για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ενώ κυβερνητικοί ιστότοποι ήδη δέχονται επιθέσεις καθημερινά, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Καταγράφουμε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτύων σε καθημερινή βάση» δήλωσε πρόσφατα ο 'Αρνε Σένμπομ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI).
Πως όμως αντιμετωπίζονται αυτές οι απειλές; Η ΕΕ αν και κινείται αργά έχει καταλήξει σε ένα πλαίσιο στρατηγικής που εξελίσσεται.

Η Στρατηγική της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια (2013) έθεσε πέντε βασικές προτεραιότητες:
 
   * Ενίσχυση της ανθεκτικότητας του κυβερνοχώρου
 
   * Δραστική μείωση του κυβερνοεγκλήματος
 
   * Ανάπτυξη πολιτικής και δυνατοτήτων κυβερνόαμυνας από την Ε.Ε.
 
   * Ανάπτυξη βιομηχανικών και τεχνολογικών πόρων για την κυβερνοασφάλεια

   * Θέσπιση μίας συνεκτικής διεθνούς κυβερνοπολιτικής από την ΕΕ και προώθηση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών.

Μόλις πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τη θέσπιση νομοθετικών μέτρων, για να καθορίσει το πλαίσιο με το οποίο οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, όπως το Facebook, το Twitter και η Google, θα διαγράφουν αναρτήσεις ρητορικής μίσους και παρακίνησης στη βία, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Σε ένα προσχέδιο εγγράφου πολιτικής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως υπάρχουν «σημαντικές αποκλίσεις στις προσεγγίσεις που ακολουθούνται για την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου - όπως στην υποκίνηση στην τρομοκρατία, τη ρητορική μίσους, αναφορικά με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ή στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας».

Από το σύνολο των 3,24 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για την ανάπτυξη της άμυνας έναντι κυβερνοεπιθέσεων, τα 1,7 δισ. ευρώ προορίζονται για το δίκτυο δορυφόρων της βορειοατλαντικής συμμαχίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη κάλυψη των χερσαίων δυνάμεων του ακόμη και στα πλέον απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, καθώς και για την παροχή βοήθειας σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών, απαιτείται η έγκριση των κονδυλίων από τις κυβερνήσεις των συμμάχων, που θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν και την αναβάθμιση των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στις βάσεις του ΝΑΤΟ - το κόστος της οποίας υπολογίζεται περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο για την ηλεκτρονική προάσπιση 32 τέτοιων βάσεων, η συμμαχία θα χρειαστεί τουλάχιστον 71 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 181 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για να γίνουν πιο ασφαλείς οι επικοινωνίες μέσω φορητών συσκευών με τις δυνάμεις που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

with one sbar, three trygons!

H υπέρβαση στερεοτύπων, συντηρητικών, κοινώς διαδεδομένων πρακτικών, οι οποίες διέφευγαν και υπερκερούσαν την ερμηνεία των κοινωνικών δομών και της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, αποτελούσε προνομιακό χώρο της αριστεράς ιδεολογίας ή και ιδεοληψίας. Διαχρονικά, ο πραγματικός ή κατ’ επίφαση προοδευτισμός έναντι του συντηρητισμού λειτουργούσε θελκτικά στην ανθρωπότητα. Προοδευτικού χαρακτήρα αποτελούν, για παράδειγμα, οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών, κοινοβουλευτικών και μη, του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Πνεύμα και το Πρωτόκολλο μεταφοράς Του, ή και οι παλαιότερες δηλώσεις περί ελληνικής σημαίας.

Γράφει ο Νίκος Γαλαρινιώτης

Με τη ψήφιση του Ν.4389/16 (ΦΕΚ 94 Α/27-05-2016) «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα στο πρώτη παράγραφο του άρθρου 221 που αναφέρεται στο δικαίωμα του παραχωρησιούχου «να λαμβάνει υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος», η προοδευτικότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθίσταται εμφανής. Αν και ιδεολογικά εναντιωνόμενη στην ιδιωτική οικονομία, παρά ταύτα, όχι μόνο προχώρησε, στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στη FRAPORT, επιπροσθέτως, παρείχε και τη δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος. Δηλαδή, μία ιδιωτική εταιρία είναι σε θέση να αξιοποιεί προσωπικό που έχει προσληφθεί στο Δημόσιο και ανήκει σ’ αυτό, με την υποχρέωση, βέβαια, τη μισθολογική πληρωμή του.

Έτσι, λοιπόν, n συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε: α) να διαφημίσει το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την άξια του οποίου αναγνωρίζει, διά της προτίμησής του, η FRAPORT, β) να εξοικονομήσει ετησίως 10,5 εκατομμύρια €, γ) να μεριμνήσει για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος αφού λίγοι ήταν οι εκόντες και περισσότεροι οι άκοντες πυροσβέστες, που για να γλιτώσουν την μετάθεση, έσπευσαν να συνάψουν σύμφωνα συμβίωσης ή ακόμα να τελέσουν και πολιτικούς γάμους.

Τελικά, with one sbar, three trygons!
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΔ, το κόμμα των σώγαμπρων

Ακόμη και στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τότε που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκληρή ιδεολογική αντιπαράθεση, με τους παλιούς συνεργάτες της Χούντας να κρύβονται πίσω από νέα αξιώματα και τίτλους, ακόμη και τότε, το κόμμα της Δεξιάς στην Ελλάδα ψέλλιζε δυο κουβέντες κάθε 21η Απριλίου.

Δεν το έκανε απαραίτητα από δημοκρατική πεποίθηση, αλλά για να πιστωθεί τη στροφή στη δημοκρατία και την αποχουντοποίηση που δεν έκανε ποτέ ούτε στη δεξιά παράταξη ούτε στο κράτος που διοίκησε.

Στη φετινή επέτειο της απριλιανής χούντας η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση για τον «δικτάτορα Μαδούρο» αλλά όχι για τη δικτατορία στην Ελλάδα. Είναι φυσικό. Πώς θα μπορούσε ως κόμμα να εκφράσει με μία ανακοίνωση τη θέση του συνεργάτη του Γιώργου Παπαδόπουλου Μάκη Βορίδη, του Αδωνη Γεωργιάδη (που θεωρεί ότι η χούντα ήταν ένα οικονομικό θαύμα που κατακρήμνισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής) και τους δημοκράτες δεξιούς; Πώς θα μπορούσε να εναρμονίσει την άποψη της καραμανλικής ΝΔ, της ΛΑΟφιλούς καρατζαφερικής ΝΔ, με την… κυριάκεια ΝΔ, που προτιμά να ποστάρει στα social media φωτογραφίες «εγώ και η Μαρέβα μου» από το να προβληματίζεται πολιτικά για το πού οδηγείται;

Η ΝΔ, ως ηγεμονική δύναμη της Δεξιάς στην Ελλάδα, ήταν γεμάτη από χουντοβασιλικούς, χουντικούς ή βασιλικούς σκέτους που ποτίζονταν μαζί με τη γλάστρα της νέας δημοκρατικής και νεοδημοκρατικής κατάστασης. Ακόμη και τότε, όμως, αρχηγοί της ΝΔ, εκπρόσωποι Τύπου και βουλευτές παντός τύπου έλεγαν δυο κουβέντες –επετειακές έστω– κατά της χούντας. Οσους και αν έκρυβε μέσα της η ΝΔ οι οποίοι θεωρούσαν τη Δεξιά ως ενιαία παράταξη με μοναδικό σκοπό τη σιδηρά διακυβέρνηση και την πάταξη των ιδεολογικών εχθρών, το στίγμα το έδιναν οι επίσημες δηλώσεις, που προς τα έξω προωθούσαν ένα μίνιμουμ ανεκτικότητας και δημοκρατίας. Ακόμη και ο Αβέρωφ με τη «φωτιά και το τσεκούρι» του, ο Ράλλης ο γιος του παλιού κατοχικού πρωθυπουργού, έδειχναν να αντιλαμβάνονται ότι οι εκλογικές εφεδρείες της κομμουνιστοφαγικής και ακραίας Δεξιάς δεν μπορούν να είναι η επίσημη Δεξιά στην Ελλάδα.

Τη δεκαετία του 2000 η ΝΔ μπορεί να μην έκανε στροφή προς το κέντρο, έδειξε όμως το εκλογικό και πολιτικό της ενδιαφέρον για αυτό και παγίωσε μια ρητορική αδιαπραγμάτευτης δημοκρατίας. Δυστυχώς, η διακυβέρνηση της χώρας και της ΝΔ από τον Σαμαρά άλλαξε το κόμμα. Ο Σαμαράς, εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες αλλά και στην πίστη του ότι η Δεξιά είναι εχθρός της Αριστεράς και όχι αντίπαλος, συνάντησε την ακροδεξιά αφήγηση. Στην αφήγησή της η ΝΔ επανίδρυσε το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια με εκφορά κολεγίου και αγορών, εφηύρε αλλόθρησκους μπαμπούλες που σκόπευαν να μας κατασπαράξουν και ετεροπροσδιορίστηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Σήμερα η ΝΔ έχει πλέον κατασκευάσει έναν νέο εχθρό του έθνους, ακολουθώντας τη ρητορική και τη στρατηγική του τηλεπωλητή αντιπροέδρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδώσει το κόμμα στην ακροδεξιά, είτε επειδή είναι ανίκανος να τη διοικήσει είτε επειδή η πολιτική του ανάλυση φτάνει ως τον αγοραίο και χυδαίο διπολισμό. Γεγονός είναι ότι φοβάται να πει (και μαζί του το κόμμα) τη λέξη χούντα, όπως φοβόταν ως σήμερα να πει τη λέξη Siemens. Επιπλέον η ΝΔ είναι έτοιμη να αγκαλιάσει όποιον στρέφεται χυδαία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι και αν εκπροσωπεί. Με την ίδια επιχειρηματολογία που η Δεξιά του Εμφυλίου αγκάλιαζε ακόμη και εγκληματίες, αποτιμώντας και εκτιμώντας απλώς τον αντικομμουνισμό τους.

Τη θέση της Κατερίνας Παπακώστα στον τομέα υγείας πήρε ο σώγαμπρος από το Ποτάμι Ιάσων «τσουτσούνας» Φωτήλας, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο, σε κρεσέντο του μεστού πολιτικού του λόγου, να μιλήσει για «την Αριστερά της τσουτσούνας». Πόσους Αδώνηδες τελικώς έχει ανάγκη ο Κυριάκος;

Κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο φιλικός του Τύπος ανακαλύπτει τη μεγάλη μορφή του Αδωνη επειδή τα λέει χύμα στην Αριστερά. Χύμα προφανώς εννοούν (τώρα που δεν τα παίρνουν χύμα από το ΚΕΕΛΠΝΟ) τον τρόπο που ο Αδωνης μιλά πολιτικά, ως διασταύρωση παγωνιού με μπακάλη που τον έπιασαν να κλέβει στο ζύγι. Φυσικά ο Αδωνης κλέβει μόνο τσιτάτα από αρχαίους.

Η ΝΔ δεν κάνει στροφή προς την ακροδεξιά. Δεν μπορεί να στρίψει πουθενά. Τελματώνει πολιτικά και διαβρώνεται με μόνο άλλοθι την απόκτηση της εξουσίας. Είναι παραδομένη στον εμπειρισμό των οπαδών της εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης που δεν μπορούν να παραγάγουν πολιτική αλλά μίσος και καταστροφή. Και για την ίδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι αρχηγός της ΝΔ και το ξέρει. Ακολουθεί την πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την ανάποδη. Ο πατέρας Μητσοτάκης κατέλαβε τη ΝΔ ως σώγαμπρος από άλλο κόμμα, ο Μητσοτάκης την έχει παραδώσει σε σώγαμπρο.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο σκληρός δίσκος θα λύσει τον γρίφο του ΕΠΟ-gate

Η υπερπαραγωγή της ποδοσφαιρικής εκδοχής του «Big Brother» είχε στηθεί στο Πάρκο Γουδή και στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας στον Αγιο Κοσμά.

Πρωταγωνιστές της θλιβερής ιστορίας, χωρίς να το γνωρίζουν, ήταν παράγοντες και στελέχη της ΕΠΟ και πιθανότατα οι πέντε τελευταίοι ομοσπονδιακοί προπονητές (Σάντος, Ρανιέρι, Μαρκαριάν, Τσάνας, Σκίμπε), καθώς και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Κάμερες και μικρόφωνα είχαν εγκατασταθεί ακόμη και στα αποδυτήρια της εθνικής και ο εγκέφαλος που το σχεδίασε μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται... live από το κινητό του τηλέφωνο για το τι συζητούσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής με τους διεθνείς! Απίστευτο, σοκαριστικό, αλλά πέρα για πέρα πραγματικό.

Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) ανακοινώθηκε ότι θα αποσταλούν «στη Δικαιοσύνη νέα πορίσματα που πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Αγιο Κοσμά, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της ομοσπονδίας, στο Γουδί».

Νέα στοιχεία

* Ο μηχανισμός καταγραφής (σκληρός δίσκος/καταγραφικό) έχει σταλεί στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος και η διοίκηση της ΕΠΟ θα ενημερωθεί πότε στήθηκε χρονικά το ποδοσφαιρικό «Big Brother». Αυτό θα φανεί από τις πρώτες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στον σκληρό δίσκο.

* Με τη βοήθεια ειδικών στην ομοσπονδία αναζητούν αυτόν που αγόρασε τον μηχανισμό καταγραφής. Ολα τα μηχανήματα αυτού του είδους έχουν σειριακό αριθμό που είναι μοναδικός. Αν έχει αναγραφεί σε τιμολόγιο αγοράς, θα βρεθεί και το πρόσωπο που τον απέκτησε. Στη συνέχεια, όλα τα άλλα είναι σχετικά εύκολα προκειμένου να βρεθεί ο ιθύνων νους που έστησε όλον αυτό τον μηχανισμό για να ελέγχει τα πάντα στην ΕΠΟ και την εθνική ομάδα.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι έκανε η εταιρεία σεκιούριτι και ασφάλειας με την οποία συνεργάζεται η ΕΠΟ. H ΠΔΕ περιμένει απαντήσεις από την Expertise Ιntegrated Solutions για όλα αυτά που βρέθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας και στον Αγιο Κοσμά. Υπεύθυνος της εταιρείας είναι ο Φίλιππος Παναγιώτου, ενώ ως υπεύθυνος ασφαλείας στην ομοσπονδία κυκλοφορεί ο πατέρας του Νίκος Παναγιώτου. Από την ΠΔΕ έψαξαν να δουν τι είδους εργασιακή σχέση έχει ο Ν. Παπαγιώτου με την ΕΠΟ, την οποία εκπροσωπούσε σε διάφορες συσκέψεις, αλλά δεν βρέθηκε να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση!

Ανθρωπος της εταιρείας σεκιούριτι υποστήριξε (Contra.gr) ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν επειδή δύο φορές άγνωστοι έσπασαν τις κλειδαριές και επιχείρησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις, προφανώς για να κλέψουν. Ακόμη κι αν ισχύει αυτό, θα έπρεπε να τοποθετηθούν κάμερες εικόνας και όχι ήχου.

Ηχος και όχι εικόνα

Τα μικρόφωνα τοποθετήθηκαν προφανώς επειδή κάποιος ήθελε να ακούει τι συζητούσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές με τους βοηθούς τους ή τους διεθνείς. Αν οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί πριν από τέσσερα πέντε χρόνια, ο Φερνάντο Σάντος είχε κακές σχέσεις με τη διοίκηση Σαρρή και γι’ αυτό δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Επίσης, ένσταση υπήρξε και στις σχέσεις του Γιώργου Καραγκούνη ως τιμ μάνατζερ της εθνικής με τη διοίκηση της ΕΠΟ (τον έδιωξαν με εξώδικο). Ενδέχεται κάποιοι να ήθελαν να ξέρουν τι έλεγε ο «Κάρα» για το προεδρείο της ΕΠΟ.
«Είναι σοκαριστικό. Κάποιοι είχαν κάνει “Big Brother” την εθνική ομάδα βάζοντας κάμερες στο προπονητικό μας κέντρο. Είναι αδιανόητο και λυπηρό αυτό που συνέβη...» δήλωσε ο Γ. Καραγκούνης.

Στο προπονητικό κέντρο στον Αγιο Κοσμά έστελνε η διοίκηση της ομοσπονδίας με... δυσμενή μετάθεση τους υπαλλήλους με τους οποίους είχε πρόβλημα. Αυτό συνέβη με τη σύζυγο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, Ακριβή Δενδρινού, η οποία τελικά απολύθηκε τον Αύγουστο του 2015. «Δεν αποκλείεται να την παρακολουθούσαν, να είπε κάτι κι αυτό να το πλήρωσε» ανέφερε στο Documento πρώην μέλος του συμβουλίου της ΕΠΟ.

Δυσμενή μετάθεση πήρε και ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων στον Αγιο Κοσμά Γιώργος Στασινόπουλος, στο γραφείο του οποίου εντοπίστηκε ένα μικρόφωνο ήχου...πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνα: Αυτός είναι ο σύγχρονος ...Σταμάτης - Απίθανο μέτρο για όσους περνούν το κόκκινο φανάρι

Οι πεζοί που αδιαφορούν για τα φανάρια στους δρόμους είναι πολύ επικίνδυνοι για την κυκλοφορία και συχνά προκαλούν ατυχήματα.

Έτσι οι αρχές στην κινεζική πόλη Wuhan, στην επαρχία Hubei, τοποθέτησαν πρόσφατα σε κεντρικούς δρόμους αυτόματες πύλες πεζών που ανοίγουν μόνο όταν το φανάρι γίνει πράσινο.

Το μέτρο αποσκοπεί στο να σταματήσει τους πεζούν να περνούν τους δρόμους με κόκκινο, ένα σοβαρό πρόβλημα σε πολλά αστικά κέντρα της Κίνας.
Στην ασιατική χώρα, αυτός ο τρόπος συχνά αναφέρεται ως “πέρασμα δρόμου σε κινέζικο στυλ”, και αφορά στους πεζούς που αγνοούν εντελώς τα σήματα κυκλοφορίας και διασχίζουν πολυσύχναστους δρόμους με κόκκινο.

Αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ τα πρόστιμα δεν αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικά, όπως άλλωστε και ο χρωματισμός των διαβάσεων με λευκούς σταυρούς για να τονιστεί ο κίνδυνος.

Τώρα, οι αρχές προσπαθούν να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση – σταματώντας τους ανθρώπους με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων πυλών, σαν αυτές που υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό.

Οι πύλες επιτρέπουν στους πεζούς να διασχίσουν το δρόμο μόνο όταν το φανάρι γίνει πράσινο και κλείνουν όταν ανάβει το κόκκινο φως.

Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει τους πεζούς να πηδήξουν πάνω από τις πύλες, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι κάμερες παρακολούθησης πάνω από τις πύλες θα καταγράφουν τη δραστηριότητα ανά πάσα στιγμή και οι παραβάτες θα εμφανίζονται σε ψηφιακές πινακίδες στην περιοχή.
 πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τσουχτερά» διόδια από τα μεσάνυχτα στην «Ιόνια Οδό»- 3,5 ευρώ το αντίτιμο

Από σήμερα τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η λειτουργία σταθμών διοδίων στην «Ιόνια Οδό» και ειδικότερα στο οδικό τμήμα από την παράκαμψη του Αγρινίου, έως τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη «Νέα Οδό», η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα, περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων του Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά.

Ειδικότερα, οι τιμές διοδίων τελών στο Αγγελόκαστρο είναι οι ακόλουθες. Οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 2,45 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 3,50 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,75 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 12,25 ευρώ.

Οι τιμές στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά είναι οι εξής: Οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 1,10 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 1,60 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,05 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 5,65 ευρώ.

Όπως διευκρινίζεται από τη «Νέα Οδό», «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι». Αντιστοίχως, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη «Νέα Οδό», «κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, τετραψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στον αριθμό 2641 306 306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παράθυρα» για σύνταξη από τα 56

«Παράθυρα» και ευκαιρίες για σύνταξη από 56,5 ετών κρύβουν τα νέα όρια ηλικίας για χιλιάδες ασφαλισμένους που συμπληρώνουν 20 έως 35 χρόνια εργάσιμου βίου, άλλοι μέχρι το 2012 και άλλοι μετά το 2013, ανάλογα με την κατηγορία που υπάγονται.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, για πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων η έξοδος στη σύνταξη κλειδώνει με λιγότερα από 35 έτη ασφάλισης και με ευνοϊκότερα όρια ηλικίας.

Αυτές οι κατηγορίες είναι:

1. Οι τρίτεκνες μητέρες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993 στο Δημόσιο ή σε Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, γιατί, αν έχουν 20 χρόνια εργασίας έως το 2010, διατηρούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας, οποτεδήποτε κι αν αποφασίσουν να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη, ακόμη και μετά τις αλλαγές στα όρια ηλικίας που ισχύουν από 19/8/2015. Τρίτεκνη μητέρα με 20 χρόνια το 2010, που συμπληρώνει τα 27 έτη ασφάλισης μέσα στο 2017, μπορεί να αποχωρήσει με σύνταξη ανεξάρτητα από το αν είναι 50, 55, 56 ή 57 ετών.

2. Οι μητέρες ασφαλισμένες πριν από το 1993 στο Δημόσιο που συμπλήρωσαν 25ετία με ανήλικο παιδί έως το 2010. Με τα χρόνια αυτά και ανήλικο, κατοχυρώνουν την ηλικία των 50 και βάσει αυτής της ηλικίας καθορίζεται το νέο όριο συνταξιοδότησης. Για ασφαλισμένη που έκλεισε τα 50 το 2015 (από 19/8 και μετά) προβλέπεται έξοδος στη σύνταξη με όριο ηλικίας 55. Αν έκλεισε τα 50 το 2016, θα πάρει σύνταξη στα 56,9. Αν κλείνει τα 50 το 2017, συνταξιοδοτείται στα 58,5, ενώ μετά το 2018 το όριο περνάει πάνω από τα 60.

3. Οι μητέρες είχαν ανήλικο τέκνο έως το 2012 και ασφάλιση (πρώτο ένσημο) πριν από το 1993. Οσες έχουν ασφαλιστεί στο ΙΚΑ κατοχυρώνουν χαμηλότερα όρια ηλικίας για πλήρη σύνταξη που πριν από τις αλλαγές ήταν 55, 57 και 60, εφόσον έως το 2012 συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν με αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου τις 5.500 ημέρες ασφάλισης. Αν πιάνουν αυτές τις ηλικίες μετά τις 19/8/2015, που ισχύουν οι αλλαγές, τότε αποχωρούν με τα νέα όρια ηλικίας, που ξεκινούν από τα 56,5, 58,3 και 60,11 ετών για πλήρη σύνταξη.

4. Οι πατέρες στο Δημόσιο με ανήλικο παιδί και 25ετία τα έτη 2011 και 2012. Για αυτή την κατηγορία, όπως και για τις μητέρες με 25ετία και ανήλικο τέκνο, τα νέα όρια συνταξιοδότησης καθορίζονται από την ηλικία των 52 ή των 55 ετών για πλήρη σύνταξη. Για παράδειγμα, άνδρας με ανήλικο παιδί και 25ετία το 2011 κλειδώνει την έξοδο με το όριο ηλικίας που θα ισχύει όταν γίνει 52 ετών. Αν τα έκλεισε το 2016, το νέο όριο ηλικίας για να πάρει πλήρη σύνταξη είναι 56,9 ετών. Αν κλείνει τα 52 το 2017, θα βγει στα 58,5. Οσο αργότερα πιάνει τα 52 όμως το νέο όριο ηλικίας για σύνταξη είναι μεγαλύτερο. Ετσι, αν κλείνει τα 52 το 2020 θα πάρει πλήρη σύνταξη στα 63,7. Παρά την αύξηση κατά 11 χρόνια, το όριο ηλικίας για κάποιον που πιάνει τα 52 το 2020 παραμένει κάτω από τα 67. Αν όμως τα 52 έρθουν από το 2022 και μετά, το όριο για σύνταξη πάει στα 67, εκτός αν οι ασφαλισμένοι συμπληρώσουν 40 χρόνια, οπότε βγαίνουν με πλήρη στα 62.

5. Οι ένστολοι, δηλαδή οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Αεροπορίας) και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομικία, Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα). Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται έξοδος χωρίς όριο ηλικίας, αλλά μόνο βάσει ετών ασφάλισης. Απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 24,6 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στα οποία πιάνονται και τα χρόνια φοίτησης στις στρατιωτικές σχολές. Σταδιακά όμως τα συντάξιμα έτη αυξάνονται για να φτάσουν στο σύνολο τα 30,6, για όσους έχουν τα 24,6 έτη έως το 2014, ενώ όσοι συμπληρώνουν τα 24,6 χρόνια από το 2015 και μετά θέλουν συνολικά 40 χρόνια για να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας. Αν έχουν λιγότερα, τότε αποστρατεύονται στα 58, αν υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, και στα 60, αν υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, μετά τη σύγκρουση τρένου με νταλίκα(Photos)

Επανήλθαν στην κανονική τους ροή τα δρομολόγια των τρένων στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που είχαν διακοπεί από χθες, Κυριακή, μετά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με φορτηγό, που σημειώθηκε στο τμήμα Τιθορέα - Λιανοκλάδι, ευτυχώς, χωρίς τραυματισμούς.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η νταλίκα με τούρκικες πινακίδες φέρεται να παραβίασε τη φυλασσόμενη, ισόπεδη διάβαση με αυτόματα συστήματα, με αποτέλεσμα να εμβολιστεί στο πίσω μέρος από την αμαξοστοιχία «intercity 59», που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Το τρένο παρέσυρε το βαρύ όχημα για λίγα μέτρα με την μηχανή του να βγαίνει εκτός γραμμής. Οι περίπου 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο σταθμό της Τιθορέας και από εκεί συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία.

Αντιστοίχως, οι επιβάτες που ξεκινούσαν από την Αθήνα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, μετεπιβιβάζονταν σε λεωφορεία, στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου - Τιθορέας, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής από τα συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.


 
Photos: LamiaReport.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπογράφονται δύο μνημόνια σε λιγότερο από 10 ημέρες

Όχι ένα αλλά δύο μνημόνια (ένα με την ΕΕ και ένα με το ΔΝΤ) θα πρέπει να κλείσει το οικονομικό επιτελείο μέσα στις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο στην Αθήνα με στόχο να εξασφαλίσει την τεχνική συμφωνία σε επίπεδο θεσμών πριν το Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Ο οδικός χάρτης που συμφωνήθηκε στις συναντήσεις που έγιναν τις αμέσως προηγούμενες μέρες στην Ουάσινγκτον έχουν την πορεία μέχρι και την επόμενη σύνοδο υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης εκτός από την δεύτερη αναθεώρηση του μνημονίου με την ΕΕ και το κείμενο που θα αποτελέσει το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ ( ΜΕFP- Memorandum of Economic & Financial Policies).

Τα δυο διαφορετικά κείμενα, θα σταλούν στην Αθήνα πριν από την έναρξη των συζητήσεων στην Αθήνα. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου οικονομικών τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν τα δύο κείμενα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέσα σε ένα διάστημα από 7 -10 ημερών.

Τα δύο κείμενα θα έχουν ομοιότητες αλλά δεν θα είναι ταυτόσημα. Αυτό σημαίνει ότι το μνημόνιο του ΔΝΤ μπορεί να έχει διαφορετικές υποχρεώσεις από το αναθεωρημένο μνημόνιο της ΕΕ όπως για παράδειγμα τις αλλαγές στο εργασιακό που όμως φαίνεται δεν έχουν οριστικοποιηθεί για το Ταμείο.

Το σίγουρο είναι ότι το μνημόνιο με το ΔΝΤ θα περιέχει τα ίδια βασικά μέτρα πολιτικής με αυτό της ΕΕ αλλά θα αναμένει την ολοκλήρωση του όταν ληφθούν και οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και τα πλεονάσματα μετά το 2018 για να συμπληρώσει και το τμήμα της έκθεσης βιωσιμότητας του χρέους.

Στελέχη του υπουργείου οικονομικών τόνιζαν ότι η «ευθυγράμμιση» των δύο κειμένων επιτυγχάνεται ως ένα βαθμό από την συμφωνία που έγινε στην Ουάσιγκτον να κλείσουν τα μεγάλα θέματα οικονομικής πολιτικής που αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα τις αλλαγές στις τράπεζες και οι αποκρατικοποιήσεις και να αφήσουν τα επιμέρους θέματα για αργότερα.

Σαφές είναι επίσης ότι η τεχνική συμφωνία προϋποθέτει την «πλήρη εφαρμογή των μέτρων» . Με άλλα λόγια θα πρέπει όχι μόνο να ψηφιστούν και να εκδοθούν και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή τους. Φιλοδοξία του οικονομικού επιτελείου είναι όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15 Μαϊου.

Στην συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει κάποιος χρόνος, ώστε τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις να μεταφραστούν και να σταλούν στους θεσμούς ώστε να συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας (compliance report).

Το κείμενο αυτό θα είναι το πιστοποιητικό της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ του οικονομικού επιτελείου ώστε να μην υπάρχουν προφάσεις για καθυστερήσεις στις συζητήσεις μεταξύ Eurogroupκαι ΔΝΤ κυρίως για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και λιγότερο για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 για το οποίο υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των δανειστών.πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτος ο Μακρόν με 23,75% με δεύτερη τη Λεπέν με 21,53%

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν περνούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των 47 εκατομμυρίων ψήφων συνολικά, ο Μακρόν έλαβε 23,75% και η Λεπέν 21,53%, ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν 19,91% και ο ακροαριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,64%.


1-  Emmanuel Macron  : 23.75%
2-  Marine Le Pen  :        21.53%
3-  Francois Fillon  :        19.91%
4 -  Jean-Luc Mélenchon : 19.64%
5-  Benoît Hamon  :            6.35%
6-  Nicolas Dupont-Aignan: 4.75%
7-  Jean Lassalle (432,569 votes): 1,22%
8-  Philippe Poutou : 1.10%
9-  François Asselineau : 0,92%
10-  Nathalie Arthaud  : 0.65%
11-  Jacques Cheminade  - Solidarity and progress -: 0.18%


Εμανουέλ Μακρόν: Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών

«Σε έναν χρόνο αλλάξαμε την εικόνα της γαλλικής πολιτικής», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μπροστά στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του.

«Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», είπε ο κεντρώος προεδρικός υποψήφιος που εξέφρασε την επιθυμία να συγκροτήσει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα.

«Ακουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή...θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.

Σοσιαλιστές και συντηρητικοί εκφάζουν την υποστήριξή τους προς τον Μακρόν

Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.
Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».

Μαρίν Λεπέν: Θέμα αυτών των εκλογών είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση

Από το προπύργιό της στην πόλη Ενέν Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους οπαδούς της που της έδωσαν τη νίκη για το δεύτερο γύρο.

«Θέλω να εκφράσω σε εσάς εκλογείς πατριώτες την πιο βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Η πρώτη φάση που θα μπορέσει να οδηγήσει τους Γάλλους στην προεδρία, ξεπεράστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιστορικό.

Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας».

«Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία. Θα λάβει όμως χώρα τώρα αυτή η πολιτική συζήτηση- αντιπαράθεση. Οι Γάλλοι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί η μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας.

Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών.

Η άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια (...) αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της.

"Je suis la candidate du peuple. Je lance un appel à tous les patriotes, d'où qu'ils viennent." #Présidentielle2017
— Marine Le Pen (@MLP_officiel) April 23, 2017

Υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν θα ψηφίσει και o Φρανσουά Φιγιόν

«Παραμένετε ενωμένοι» δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν, «μην διασκορπίζεστε και μείνετε αποφασιστικοί, πιστέψτε με η Γαλλία έχει ανάγκη τη δύναμή σας.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτό που είναι ωφέλιμο για τη χώρα μας. Δεν σας το λέω με ελαφριά καρδιά αλλά η αποχή δεν είναι στα γονίδιά μου, κυρίως όταν ένα εξτρεμιστικό κόμμα πλησιάζει την εξουσία. Το κόμμα αυτό το Εθνικό Μέτωπο, που ιδρύθηκε από τον Ζαν Μαρί Λεπέν, είναι γνωστό για την βία και έλλειψη ανοχής. Το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμά του θα οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση και σε αυτό το χάος θα πρέπει να προστεθεί και το χάος με την έξοδο από την Ευρώπη. Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαίρεση στη Γαλλία.

Σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσουμε κατά της ακροδεξιάς, θα ψηφίσω επομένως για τον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους οπαδούς.

«Εκτιμώ ότι είναι υποχρέωσή μου να σας το πω με ειλικρίνεια ότι ανήκει πλέον σε εσάς να αποφασίσετε με τη συνείδηση σας για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και για τα παιδιά σας», κατέληξε.

Ο Αμόν στηρίζει Μακρόν

Από το εκλογικό του κέντρο στο Παρίσι, ο Μπενουά Αμόν , αναγνώρισε την ήττα του και κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν Μακρόν «παρότι δεν ανήκει στην αριστερά και δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει αύριο» Πρόσθεσε ότι με όλες τις δυνάμεις θα πρέπει να νικηθεί το Εθνικό Μέτωπο.

«Η σημερινή ήττα είναι ένα βαθύ τραύμα» αναγνώρισε. «Μετράω την ιστορική τιμωρία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Δεν είναι μόνο μια βαθιά πολιτική ήττα, αλλά και μια ηθική ήττα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την αριστερά. (...) Είμαι περήφανος για την καμπάνια που έκανα δίνοντας τη θέση που αξίζει στην νεολαία της χώρας.

Η αριστερά δεν είναι νεκρή, ξέρω ότι δεν περιμένετε την αναδιοργάνωση του κόμματος με την επανασύνθεση του παλαιού πολιτικού κόσμου μιας 5ης Δημοκρατίας εξουθενωμένης. Περιμένετε μια αναγέννηση που σήμερα είναι οδυνηρή αύριο θα είναι γόνιμη.

Ο Ολάντ συνεχάρη τον Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την θέση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Βρυξέλλες και Βερολίνο εύχονται καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου, τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κατά της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ο Γιούνκερ συνεχάρη τον Μακρόν για το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε επιτυχία για τον επόμενο γύρο», έγραψε στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μελανσόν δεν δίνει γραμμή υπέρ υποψηφίου στον δεύτερο γύρo

Με εμφανή δυσαρέσκεια ο Ζαν Λικ Μελανσόν δήλωσε στους οπαδούς του ότι « το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν».

Κατηγόρησε τους δύο υποψηφίους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο « για τους οποίους χαίρονται οι ολιγάρχες» όπως είπε, ότι έχουν προγράμματα «που δεν εκφράζουν καμία ανησυχία για την οικολογική απειλή, η την απειλή που βαραίνει στον ανθρώπινο πολιτισμό».

Και πρόσθεσε: « όποιο και εάν είναι το επίσημο αποτέλεσμα όταν θα γίνει επίσημα γνωστό, θα το σεβαστούμε. Αυτήν την ώρα όμως δεν θα μπορούσα να πω ή να κάνω κάτι περισσότερο και ο καθένας από εσάς ας αποφασίσει με τη συνείδησή του».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειες της.

Ο Νόρμπερτ Χέρινγκ, οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας, προειδοποιεί για τους κινδύνους από την κατάργηση των μετρητών.
Σας αρέσει να ξεγυμνώνεστε μπροστά στον τραπεζικό σας σύμβουλο; Όχι; Κι όμως, στο μέλλον θα στέκεστε εντελώς γυμνοί απέναντί του, καθώς θα γνωρίζει και την παραμικρή πληρωμή που κάνετε. Το ίδιο και το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως και οι χάκερ.

Οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν βαλθεί να καταργήσουν τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα αντικαθιστώντας τα με το πλαστικό χρήμα, επικαλούμενες την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, τα μετρητά όχι μόνο δεν απειλούν την ασφάλεια και την ελευθερία μας, αλλά συμβάλλουν στη διασφάλισή τους.

Μας εξασφαλίζουν τα τελευταία ψήγματα ελευθερίας και ιδιωτικότητας που μας έχουν απομείνει. Περιορίζουν τη στέρηση των δικαιωμάτων μας, τον έλεγχο και την παρακολούθηση από το κράτος και τις μυστικές του υπηρεσίες, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τους συλλογείς προσωπικών δεδομένων από τον κλάδο της πληροφορικής. Γιατί κάθε φορά που πληρώνουμε τοις μετρητοίς αποκλείουμε τους σπιούνους που θέλουν να ξέρουν τα πάντα για μας. Τα μετρητά δεν αφήνουν πίσω τους κανένα ηλεκτρονικό ίχνος. Και ό,τι αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη είναι πλέον –ή έστω θα είναι σε μερικά χρόνια– δημόσια προσβάσιμο.

Ο δημοσιογράφος Νόρμπερτ Χέρινγκ αναλύει διεξοδικά πώς η πολιτική και ο χρηματοπιστωτικός τομέας μετέρχονται κάθε μέσο για να αποκτήσουν απόλυτο έλεγχο όλων των πληροφοριών που αφορούν εμάς και τις ζωές μας.

Μόνο τα μετρητά είναι αληθινά. Δεν πρόκειται για κάποιο απόφθεγμα των νοσταλγών του παρελθόντος που αρνούνται να προσαρμοστούν στον σύγχρονο κόσμο. Τα μετρητά είναι χειροπιαστά και μετρήσιμα. Βοηθούν να κρατάμε υπό έλεγχο τα έξοδά μας. Τα μετρητά είναι κανονικό χρήμα, υποστηριζόμενο από το κράτος. Αντίθετα, πίσω από το λογιστικό χρήμα των τραπεζών κρύβεται μόνο μια δέσμευση για μετρητά, μια υπόσχεση σε περιόδους ευνοϊκής οικονομικής συγκυρίας. Από τη χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία ξέσπασε το 2008, και έπειτα έχουμε αρχίσει και πάλι να το αντιλαμβανόμαστε.

no money

Από τα μετρητά επωφελούμαστε τόσο ως πολίτες όσο και ως φορολογούμενοι. Διότι με κάθε τραπεζογραμμάτιο και κέρμα ευρώ που θέτουν σε κυκλοφορία οι κεντρικές μας τράπεζες αυξάνονται τα κέρδη που αυτές αποφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίστοιχα, το κράτος συλλέγει χαμηλότερους φόρους. Με το χρήμα όμως που διακινούν οι τράπεζες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι τραπεζίτες.

Ο Νόρμπερτ Χέρινγκ γεννήθηκε το 1963 και εργάζεται ως οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας εκλαϊκευμένων οικονομικών συγγραμμάτων. Αρθρογραφεί για τη μεγαλύτερη ημερήσια οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, τη Handelsblatt, και διευθύνει το μπλογκ Geld und mehr. Το μπεστ σέλερ του με τίτλο Okonomie 2.0, το οποίο έγραψε σε συνεργασία με τον Όλαφ Στόρμπεκ, βραβεύτηκε ως το καλύτερο οικονομικό βιβλίο για το έτος 2007.

Το 2014 διακρίθηκε με το βραβείο της Keynes-Gesellschaft για την οικονομική αρθρογραφία. Είναι ιδρυτικό μέλος από το 2011 της διεθνούς ένωσης οικονομολόγων World Economics Association, η οποία αριθμεί περισσότερα από 12.000 μέλη.


                       
Πηγή
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ… Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ….

Η μέση κύρια σύνταξη από το 2012 μέχρι και το 2016 μειώθηκε κατά 13,96% με τον μέσο συνταξιούχο να εξακολουθεί να εισπράττει 8848,92 ευρώ ετησίως –ή 737 ευρώ τον μήνα- μόνο από την κύρια σύνταξή του και χωρίς να προσμετράται το επικουρικό. Στο ίδιο διάστημα, ο μισθωτός έχασε το 28,17% του μισθού του και καλείται πλέον να τα βγάλει πέρα με 10.671 ευρώ τον χρόνο ή 889 ευρώ τον μήνα. Ουσιαστικά, η μέση σύνταξη –αν προσμετρηθεί και το μέσο επικουρικό το οποίο διαμορφώνεται στα 215 ευρώ- είναι πλέον ίση με τον μέσο μισθό γεγονός αδιανόητο για μια χώρα η οποία θέλει να έχει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Οι κωδικοί των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν την τελευταία 5ετία. Ειδικά μετά την υποχρέωση όλων των εργοδοτών και όλων των ασφαλιστικών ταμείων να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων στο Taxis, δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών ούτε απόδοσης των στατιστικών ευρημάτων σε στατιστικό λάθος ή στη φοροδιαφυγή. Η κρίση χτύπησε περισσότερο τους εργαζόμενους και λιγότερο τους μισθωτούς. Μπορεί στους συνταξιούχους να έγιναν έως και 14 μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, αυτές όμως δεν αφορούσαν το σύνολο των συνταξιούχων παρά μόνο αυτούς που εισέπρατταν τις μεγαλύτερες συντάξεις. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν στο σύνολό τους ειδικά από το στιγμή που θεσπίστηκε ο χαμηλότερος βασικός μισθός αλλά και η «κυριαρχία» των ατομικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

Από την επεξεργασία των κωδικών του εντύπου Ε1 προκύπτουν πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων. Ιδού τα κυριότερα: Τα εισοδήματα από μισθούς και ημερομίσθια «βούλιαξαν» στο διάστημα 2012-2016 κάτι που αποτυπώνεται πλέον και σε ακρίβεια… ευρώ. Το 2016, οι υπόχρεοι εμφάνισαν 23,172 δις. ευρώ από μισθούς και οι σύζυγοί τους περίπου 7,678 δις. ευρώ. Συνολικά, τα εισοδήματα από μισθούς ανήλθαν το 2015 (καθώς αυτά τα εισοδήματα αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις του 2016) στα 30,85 δις. ευρώ ενώ συνολικά, οι μισθωτοί ήταν 2.899.520 άτομα. Στις δηλώσεις του 2012, το άθροισμα των εισοδημάτων υπόχρεων και συζύγων, είχε φτάσει στα 39,954 δις. ευρώ. Δηλαδή, η κρίση στην 4ετία «εξαφάνισε» 9,1 δις. ευρώ μόνο από μισθούς και ημερομίσθια. Ο μέσος μισθός του υπόχρεου περιορίστηκε από τα 14.856,8 ευρώ στα 10,671 ευρώ (σ.σ δηλαδή μειώθηκε κατά 28,17%) ενώ ο μέσος μισθός της συζύγου περιορίστηκε από τα 13747 ευρώ στα 10.547 ευρώ (μείωση 23,7%)

Τα εισοδήματα από τις κύριες συντάξεις, παρά τις 8 μειώσεις που έχουν γίνει από το 2012 μέχρι σήμερα, μειώθηκαν από τα 25 δις. ευρώ το 2012 στα 21,85 δις. ευρώ το 2016. Σε αντίθεση δηλαδή με το εισόδημα από μισθούς που χάθηκε περίπου το 30%, οι αθροιστικές περικοπές στο εισόδημα από κύριες συντάξεις είναι της τάξεως του 12-13%. Ειδικότερα, οι κύριες συντάξεις των υπόχρεων ήταν 2.027.287 το 2012 και το εισόδημα ήταν 20,85 δις. ευρώ. Το 2016, ο αριθμός των υπόχρεων συνταξιούχων ήταν 2.040.420 και το εισόδημα είχε περιοριστεί στα 18.055 δις. ευρώ. Δηλαδή, η μέση κύρια σύνταξη των υπόχρεων, περιορίστηκε από τα 10.285,8 ευρώ το 2012, στα 8848,92 ευρώ το 2016. Δηλαδή, η μέση σύνταξη του υπόχρεου, μειώθηκε κατά 13,96%. Η μέση κύρια σύνταξη της συζύγου, μειώθηκε πολύ λιγότερο από τα 8093,07 ευρώ στα 7.498,79 ευρώ δηλαδή κάτι περισσότερο από 7%. Η συνολική δαπάνη περιορίστηκε από τα 4,177 δις. ευρώ στα 3,793 δις. ευρώ ενώ και ο αριθμός των δικαιούχων συζύγων μειώθηκε από τα 516.219 άτομα στα 505.886 άτομα.

Η μεγάλη… καταστροφή, έχει γίνει στις επικουρικές συντάξεις και στα μερίσματα. Το 2012, υπόχρεοι και σύζυγοι είχαν εισπράξει αθροιστικά 4,676 δις. ευρώ ενώ το 2016, το αντίστοιχο ποσό μειώθηκε στα 3,464 δις. ευρώ. Δηλαδή, καταγράφεται μείωση της τάξεως του 26%. Η μέση επικουρική σύνταξη του υπόχρεου περιορίστηκε από τα 3857 ευρώ το 2012 στα 2590 ευρώ το 2016 ενώ η μέση επικουρική σύνταξη της συζύγου μειώθηκε από τα 3930 ευρώ το 2012 στα 2855,3 ευρώ το 2016.

Την τρανή απόδειξη της μείωσης του καθαρού εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, δίνουν οι κωδικοί 315 και 316 όπου δηλώνονται οι φόροι που παρακρατήθηκαν από μισθούς και συντάξεις το 2016, συγκριτικά πάντοτε με το 2012. Παρά τη βύθιση των εισοδημάτων –κυρίως από μισθούς και από επικουρικές συντάξεις και δευτερευόντως από κύριες συντάξεις- οι παρακρατηθέντες φόροι παρέμειναν στο ύψος τους, απόρροια φυσικά της συνεχούς αύξησης των φορολογικών συντελεστών. Έτσι, το 2015, οι φόροι που παρακρατήθηκαν από τον υπόχρεο, ανήλθαν στα 4,034 δις. ευρώ ή στα 1739 ευρώ ανά φορολογούμενο ενώ από τις συζύγους παρακρατήθηκαν 928 εκατ. ευρώ ή 1437 ευρώ ανά φορολογούμενο. Το 2012, από τους υπόχρεους είχαν παρακρατηθεί 3,857 δις. ευρώ ή 1731 ευρώ ανά φορολογούμενο ενώ από τις συζύγους 1374 ευρώ. Ο συνδυασμός μείωσης εισοδήματος και διατήρησης των παρακρατηθέντων φόρων στο ύψος τους, ήταν που οδήγησε και στη ραγδαία μείωση του καθαρού εισοδήματος.

Τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα –αθροιστικά για τον υπόχρεο και τη σύζυγο- έφτασαν το 2016 στα 38,143 δις. ευρώ έναντι 44,336 δις. ευρώ το 2012. Ωστόσο, παρά τον τζίρο των 38 δις. ευρώ, τα καθαρά κέρδη που δηλώθηκαν από επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν μόλις 4,5 δις. ευρώ. Καθένας από τους 308.118 υπόχρεους που εμφάνισαν κέρδη είχε μέσο εισόδημα 12.142 ευρώ (αισθητά αυξημένο σε σχέση με τα 10226 ευρώ του 2012) ενώ καθεμιά από τις 75.606 συζύγους με «κέρδη» είχε μέσο εισόδημα 10.386 ευρώ έναντι 9,911 ευρώ το 2012.

Τα εισοδήματα από τόκους έφτασαν το 2015 στα 1,344 δις. ευρώ και αντιστοιχούν σε περίπου 242 ευρώ ανά καταθέτη. Περίπου 123 εκατ. ευρώ ήταν και οι τόκοι που αντιστοιχούν σε καταθέσεις του εξωτερικού. Σε αυτές τις καταθέσεις βέβαια, το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι 3.515 ευρώ για τον υπόχρεο και 2.455 ευρώ για τη σύζυγο. Τα ποσά είναι μεγάλα καθώς είναι μικρός οι αριθμός των φορολογουμένων με καταθέσεις στο εξωτερικό (27.144 υπόχρεοι και 11.337 σύζυγοι) Landlords, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι. Από την ενοικίαση κατοικιών, εισπράχθηκαν 2,8 δις. ευρώ το 2015 έναντι 3,77 δις. ευρώ το 2011 με το μέσο εισόδημα ανά ιδιοκτήτη να είναι μόλις 3370 ευρώ τον χρόνο. Αποδοτικότερη ήταν η ενοικίαση γραφείων και καταστημάτων καθώς απέφερε συνολικό εισόδημα 2,846 δις. ευρώ ή περίπου 5.600 ευρώ κατά μέσο όρο. Πάντως και το εισόδημα από ενοικίαση γραφείων εμφανίζεται να έχει καταρρεύσει καθώς για τους υπόχρεους μειώθηκε από τα 7.354 ευρώ στα 5.853 ευρώ ενώ για τις συζύγους, έχει μειωθεί από τα 6976 ευρώ στα 5446 ευρώ.

Στο διάστημα 2012-2016, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των φορολογουμένων με περιουσία (ακίνητα ή καταθέσεις) στο εξωτερικό. Τους σχετικούς κωδικούς (029 και 030 του πίνακα 2) συμπλήρωσαν το 2016 45.065 υπόχρεοι και 18.038 σύζυγοι (σύνολο 63103 άτομα) όταν το 2012, οι αντίστοιχοι κωδικοί είχαν συμπληρωθεί από 20268 υπόχρεους και 7927 συζύγους (σύνολο 28.195 φορολογούμενοι). Μέσα σε μια τετραετία οι… ειλικρινείς που αποκάλυψαν την ύπαρξη περιουσίας εκτός Ελλάδας αυξήθηκαν επομένως κατά 59,8%.Πηγή: Fpress
πηγη

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!